Hyödyllisiä tietoja hiilihapotettujen lohkojen talon monoliittisesta katosta

Höyrykarkaistut betonilohkojen talon sisäkattojen vaihtoehdot tarjoavat oikean tasapainon rakenteen painon ja talon tukiseinien lujuuden välillä ottaen huomioon kattokyvyn ja rakenteen jäykkyyden välinen tasapaino. Lisäksi ei kiinnitetä vähemmän huomiota melueristykseen, palonkestävyyteen ja lämmönkestävyyteen.

Luotettava ja kestävä päällekkäinen kaasu-betonihoito, joka täyttää yleisesti hyväksytyt standardit, voidaan tehdä kolmesta tyypistä - se on laatta, puupalkit tai metallipalkit sekä monoliittisen tyyppinen päällekkäisyys.

Mikä on monoliittinen päällekkäisyys?

Aluksi tarkastelemme ilmastetun betonin ominaisuuksia ja talojen rakentamisen periaatteita tästä materiaalista.

Solutyyppiset betonilohkot valmistetaan kalkin, sementin ja hiekan seoksesta, johon lisätään alumiinipohjainen kemikaali, joka vaahdottaa koostumusta. Hiilihapotettua betonia tehdään sekä autoklaavimenetelmällä, joka vaikuttaa aktiivisesti lohkomuotoihin kaatavaan liuokseen höyryn ja paineen avulla ja ei-autoklaaviin. Sen laadun ja hinnan soraus riippuu siitä.

Ilmastettu betoni vaatii erityistä lähestymistapaa, koska lohkojen solurakenne minimoi lujuuden ominaisuudet ja muodostuu päällekkäisyydestä ottaen huomioon tämä seikka.

On välttämätöntä, että rakenteen paino, painettaessa laakeripylväitä, kompensoidaan hihnan tyyppisellä vahvistuksella, mikä luo kantavien seinien jäykkyyttä. Vahvistus asetetaan alas, yläosaan ja keskelle, jolloin ilmastetut betonilohkot estävät pilkkoutumisen vaikutuksesta päällekkäisyydestä. Ylikuormitusta täydentää myös vahvistus.

Monoliittinen levy

Hiilihappopitoisen talon monoliittinen päällekkäisyys sijoitetaan palkkeihin, joiden koko on koko pinta-ala. Sen tärkein osa on luuranko, jolla on vahvistustoiminto. Pienet poikkileikkausmetallitangot kiinnitetään lanka yhdellä vahvistusjärjestelmällä. Se, joka ottaa suurimman taakan, antaa konkreettisia suorassa merkityksessä "raudan voimasta".

Betoni, joka on ostettu lopullisessa versiossa rakennustarvikkeiden myyntiin erikoistuneissa yrityksissä, tai tee se itse. Kun käytetään itsetuhoisia pienikokoisia sekoittimia, mikä heikentää suunnittelun laatua, koska betonilevyjen sekoittumisriski on suuri ja koostumussuhde on erilainen, mikä tuottaa heterogeenisen täytön ja pienentää lujuutta.

Esivalmistettu monoliittinen päällekkäisyys

On mahdollista käyttää sekä monoliittisen päällekkäisyyden menetelmää että menetelmää päällystetyn betonipäällysteen päällekkäisyyden periaatteen mukaisesti. Tämä on monoliittisen menetelmän alalaji. Se sopii yhden tai kahden kerroksen rakennukseen. Väliseinä on "ommeltu palkkeilla" 60 cm: n välein. Niille on asetettu polystyreenibetonia tai laajennettuja savielementtejä, jotka vaikuttavat sekä muottiin että päällekkäisyyteen. Yritä betoniliuosta, vahvistetaan vahvikkeella ja annetaan kuivua kokonaan.

Valmislevyt

Levyjen päällekkäisyydet sopivat, jos olet valmis raskaisiin kustannuksiin, koska molemmat levyt itse ja niiden asennus edellyttävät nostettavan laitteiston vuokrausta. Hintojen suhteen tilanne huononee entisestään, jos tällaisten levyjen tuotantoon on laitosta lähitulevaisuudessa, koska se voidaan tilata suoraan valmistajalta ja toimitusbudjetti on täysin hyväksyttävä. Tässä tapauksessa hanke maksaa jopa halvempaa monoliittista.

Missä tapauksissa yhdistävät monoliittiset ja precast-monoliittiset menetelmät?

Kokoonpanon monoliittisen tyypin päällekkäisyys asettaa tiettyä asetusta itse rakennuksen parametreihin pituus- ja leveydeltään kantavien seinien sijainnin mukaan.

Tätä sanelee levyjen tyypilliset mitat ja se, että levyt tarvitsevat tukea tukirakenteissa. Toisin sanoen on tarpeen mukauttaa talon suunnitelmaa, huoneiden sijaintia pyöreiden ontelolaattojen tyypillisten koon mukaan.

Tuki on tehty levyjen vastakkaisilla sivuilla laakerin seiniin. Ei ole hyväksyttävää laittaa levyt kolmeen seinään, koska tämä tilanne ei jakaa kuormaa talon pohjalle, mikä on täysin mahdoton hyväksyä ilmastetun betonin tapauksessa.

Päällekkäisillä alueilla, joissa levyt eivät ole mahdollisia, rakentaa monoliittisia palasia. Tämä johtuu yleensä talon tiukasta lattiapinta-alasta tai paikoista, joissa kylpyhuoneen tai keittiön alueen ilmanvaihtojärjestelmän kaivokset ovat.

Monoliittinen menetelmä liitäntäerottimen muodostamiseksi on kätevämpää ja monitoimisempi, se ei rajoita huoneiden suunnittelua eikä rakennuksen pituuden ja leveyden suhdetta.

Tee se itse

Materiaalit, työkalut ja laitteet

 • Teoksessa täytyy tilata sekoittimia betonilla, betonilla (jos haluat nostaa ratkaisun korkeuteen), ratkaisun rakentamisen täryttimeen. Lisäksi, jos betoniyhdistelmää ei ole ostettu, mutta se tehdään itsenäisesti, sitten betonisekoittimella.
 • Asennustarvikkeita varten sinun on hankittava erityisiä metallitelineitä ja neulontankoja sekä muottien - puupalkin, levyt ja kosteutta kestävä vaneri.
 • Kaatamista varten tarvitaan valmiiksi valmistettua betonia tai sen tavallisia komponentteja sementin, veden, puhdistetun hiekan ja hienon murskakiven muodossa 5-20 mm.

Siirtyminen seinien rakentamiskehityksestä laatan muodostamiseen tapahtuu niiden täyttymisen vaiheessa suunnitellulle korkeudelle. Aloita muottien kanssa.

Kuinka tehdä muottipesän?

Tee ensin muotti, joka näyttää valtavan kylvyn muotoiseksi sementtilaastin myöhemmäksi täyttämiseksi. Se on valmistettu kosteutta kestävistä vanerilevyistä ja pystysuoraan asennetuista tukiosista.

Tukirakenteina puupalkin sijaan voit käyttää teleskooppityyppisiä metallisia putkimaisia ​​telineitä. Ja vanerilevyjen sijaan voit ottaa levyt, jotka on laadittu samalla periaatteella.

Tukia, jotka on asetettu tällaisen lujuuden määrään, joka ei vain painoi, vaan myös betonista kaadettu sinne yhdessä vahvistuskomponentin painon kanssa.

Joten, monoliittisen muottirakenteen työjärjestys:

 • Tukien rakentaminen. Tarvitset tarkkaan tason tarkkailun, sillä jopa pieni korkeuden poikkeama haittaa vahvuutta. Jokainen teline ottaa kuorman vähintään 300 kg: sta optimaaliseen puoleen tonniin.
 • Etäisyys seinistä 20-25 cm: iin tehdään, mittarin etäisyys säilyy pylväiden välissä.
 • Aseta palkit halutun lattialevyn päälle, ne kiinnitetään seinämiin ja neulotaan niissä paikoissa, joissa ne joutuvat kosketuksiin telineiden kanssa, jotta saataisiin aikaan mahdollisimman suuri vakaus ja vakaus kaatamisen ja kuivumisen aikana.
 • Palkin koko valitaan siten, että betonipaino ei aiheuta taipumista muottipesän pohjalle ylittäen sallitun mittauksen, joka on 1/150 span.
 • Luodussa pohjassa sijaitsevat levyt tai vanerilevyt, jotka on lisäksi eristetty kalvolla. Levyjen välisiä aukkoja voidaan myös aloittaa luotettavuuden lisäämiseksi.
 • Samassa vaiheessa sähköjohdot ja ilmanvaihto ovat käynnissä.
 • Muotti on valmis ja voit jatkaa vahvistusverkon rakentamista.

Venttiilivaatimukset

 • Ota metallinen tanko, jonka poikkileikkaus on 8 mm - 10 mm.
 • Verkko valmistetaan kiinnittämällä ne johtoihin, joiden poikkipinta on enintään puolentoista millimetriä ja vähintään 1,2 mm.
 • Vahvistus asetetaan kahdelle tasolle - ylemmälle tasolle, mikä luo venytysvaikutuksen ja alemmalle tasolle, joka toimii puristuksessa.
 • Vahvistinverkon ja 20-25 mm: n muottien väliset sijoittimet tehdään betonikerroksen optimaalisen paksuuden säilyttämiseksi näillä päällekkäisillä alueilla.
 • Vahvistuksen yläpinnan tulee olla 100 mm etäisyydellä pohjasta.
 • Saatu rako varustaa etelänlajia tukijaloilla.
 • Tangon, jonka poikkileikkaus on 10 mm, on sallittua lisätä tarvittaessa enintään 480 mm.
 • Vavat vahvistaminen tasoilla kiinnittyy shakki-periaatteeseen.

Kuinka vahvistaa

 1. Vahvikkeen alaosa asetetaan pituussuunnassa ja sen päälle asennetaan poikittainen rivi vanteista, joiden pituus on kaksi metriä.
 2. Kolmas rivi asetetaan jälleen pituussuunnassa pitäen mittarivaiheen.
 3. Ne vievät lanka riittävän pehmeällä ja kulkevat kaikkiin paikkoihin, joissa sauvat ristiävät, kiinnittäen ne varovasti yhteen.
 4. Vahvistimen pohjakerroksessa kiinnitetään 15 ° kulmassa muovista valmistetut kiinnittimet metrin etäisyydellä toisistaan.
 5. Joten täytä alempi taso vahvistusverkolla ja jatka sitten ylätason luomista täsmälleen samalla periaatteella.
 6. Jokainen 40 cm: n reuna on kiinnitetty erityisellä liittimellä.

Betonivaihto

Lujuusvaatimukset ¸ laatu, paksuus:

 • On sallittua käyttää vain kiinteää betonia, tavallisesti M200 tai parempaa materiaalia. Betonin laatu on avain vaadittuun katon lujuuteen.
 • Levyn paksuus lasketaan vähintään 15 cm: stä korkeintaan 30 cm: iin.
 • Täyttöä ei tehdä alle +5 ° C: n lämpötiloissa. Jos tilanne ei jätä valintaa, täydennä koostumusta lisäaineilla, lämmitä liuos ennen käyttöä.
 1. Merkitse täytön korkeus.
 2. Menettely itsessään tapahtuu välittömästi. Betonipäällysteisen betonin kokonaismäärää kaadetaan jatkuvasti muottiin. Muuten, jos kaadetaan useisiin vastaanottoihin, päällekkäisyys menettää voimaa.
 3. Betonin taso muotoilun muodossa.
 4. Muista käyttää rakennusvärähtelijää poistamaan ilmakuplat koostumuksesta. Ilman värähtelyä ei riitä. Itse betonin painovoima ei riitä haluttuun tiivistämiseen, vaan on välttämätöntä altistaa koostumus värähtelylle, koska se vain puristetaan normaaliin normiin ja yhdessä se yhdistää vahvistusverkon kanssa.

Täydellisen kovettumisen jälkeen rakennustyöt jatketaan.

Tällaisten päällekkäisyyksien edut ja haitat

 • Kannatustoiminto on laadultaan useita kertoja korkeampi kuin palkkeja käytettäessä.
 • Rakennussuunnittelun vapaus sekä kuvasuhteen että rakennuksen muodon suhteen.
 • Kestävä päällystetyyppi sopii hyvin ilmastetun betonin ominaisuuksiin.
 • Se kestää paljon aikaa itse työstä ja kuivausprosessista.
 • Tarvitsetko erikoislaitteita, teknisiä laitteita.
 • Tarkka kuormituslaskenta tarvitaan monoliittisen levyn parametrien määrittämiseen.
 • Hankkeen kustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin puun käyttö.
 • Seinien ylemmän osan vahvistamiseksi laattojen kuormituksen kompensoimiseksi luodaan vahvikehihna, joka on jatkuva rakenne koko rakennuksen ääriviivaa pitkin.
 • Tarkista betonin kuivaus, sinun on laitettava pala katto huopa päälle ja tarkista se muutamassa tunnissa. Jos materiaali sisäpuolelta kostutetaan ja kondensoituu, monoliitti ei ole vielä valmis, ja jos se on kuiva, kovettuminen on läpäissyt kokonaan ja onnistuneesti.

Kun olet tarkastellut kaikkia hajotetun monoliittisen laatan rakentamista vivahteita höyrystettyä betonirakennusta varten, voit valita tasapainoisen lähestymistavan valitsemaan päällekkäisyyden, punnitsemalla kaikki hyvät ja huonot puolet arvioimalla kykysi ajassa ja budjetissa.

Hyödyllinen video

Katso miten prosessi menee. Asiantuntija kertoo, mitä sinun tulisi kiinnittää huomiota:

Tekniikka lattialevyn tukemiseksi hiutaloituun betoniin

Lattiaa tuetaan ilmastetulla betonilla erityisten armopoyojen avulla. Sen valmistus on välttämätöntä kuormien vastaanottamiseksi lattialevyn ja seuraavan kerroksen tai katon rakennemateriaalien painosta. Mikä on armopoyat? Tämä on raudoitetun betonin monoliittirakenne, joka toistaa seinien ääriviivat. Armopoyas on rakennettu kannettaviin seiniin, jotka on rakennettu hiilihapollisella betonilla.

Betonipäällysteelle valmistetaan betonilaatta, joka on rakenne, jolla luodaan muoto, jossa vahvistetaan jäykkyyttä.

Jos levyt on tuettu talon sisäseinillä, seinät on rakennettu siten, että ne ovat pohjalla. Panssaroidut vyöt sisäseinillä lattialaattojen alla vahvistavat rakennetta, koska kuorma jakautuu laattojen koko alueelle. Panssaroitua vyötä ei pidetä höyrybetonista valmistetun tiilenrakennuksen rakentamisena eikä myöskään raudoitetun betoniseinän lujittamisella.

Lattialaattojen tukemiseksi on seuraavat vaatimukset:

 • päällekkäisyyksiä ja päällysteitä tulisi asentaa anti-seismisiin vöihin;
 • levyjen ja hihnan liitos on mekaanisesti vahva hitsauksen avulla;
 • hihnan tulee sijaita koko seinän leveydellä, 500 mm: n ulkoseinien kohdalla sitä voidaan pienentää 100-150 mm;
 • hihnan asettamiseksi on käytettävä betonia, jonka luokka ei ole alle B15.

Laakerin syvyys

Seinämän lattialevyn kannatuksen tulisi olla vähintään 120 mm, ja laattalaitteen luotettava tarttuminen laakerin seinään on varmistettava.

Panssaroidun vyön täyttämiseksi asenna ensin raudoitus, jonka numero ja asennuspaikka määritetään laskemalla. Keskimäärin hyväksytään vähintään 4 tankoa 12 mm. Jos hiutaloitua betonia ei eristetä, vaan vain kipsi, hihnaa ei ole tehty seinän koko leveydelle, vaan vähemmän eristekerroksen paksuuteen.

Armopoyoja on lämmitettävä, koska se on kylmä silta. Sillan muodostuminen voi tuhota ilmastettua betonia kosteuden kertymisen vuoksi. Panssaroidun hihnan paksuuden pienentäminen, älä unohda seinämien levyjen vähimmäissyvyyttä.

Seinämien laakerilevyjen syvyydet ovat normalisoidut:

 • vähintään 40 mm: n ääriviivoilla;
 • kun se lepää kahdella sivulla, jonka pituus on 4,2 m ja pienempi kuin vähintään 50 mm;
 • kun se lepää kahdella sivulla, jonka pituus on yli 4,2 m, vähintään 70 mm.

Jos pidät näitä etäisyyksiä, voit olla varma, että kotisi ei romahta.

Armopoyasin tapaaminen

Asennettaessa paikkoja, joissa lattialaatat ovat tuettuja, on otettava huomioon seinien ja materiaalien lämpövaikutukset, joista ne on rakennettu.

Joten, on todella tarpeen käyttää panssaroidun vyön tukea lattialaattoja hiilihapotettu betoni? Yritetään selvittää se.

Ensinnäkin panssaroitu vyö lisää talosi rakenteen kestävyyttä erilaisten kuormien muodonmuutoksesta. Esimerkiksi rakenteen kutistuminen, maan alla olevan maaperän saostuminen, lämpötilan lasku päivän aikana ja kauden muutos.

Ilmastettu betoni ei kestä suuria kuormituksia ja ulkoiset voimat muuttavat sitä. Tämän estämiseksi panssaroidut hihnat on asetettu kompensoimaan kuormaa. Armopoyas olettaa koko kuorman, mikä estää rakenteen tuhoutumisen. Ilmastettu betoni ei kestä pistekuormaa, joten puupalkkien kiinnitys katon rakentamisen aikana on hyvin monimutkaista.

Tilanteesta ulosmeno tarjoaa armopoyat. Panssaroidun vyön toisen nimen purkaminen (koska se pystyy tasaisesti jakamaan pystysuoran kuorman). Sen käyttö sallii rakenteen jäykkyyden. Kun höyryä ja kosteutta liikutetaan, ilmastettu betoni huokoisena materiaalina voi laajentua, tämä voi johtaa lattialevyjen liikkumiseen.

Näiden tekijöiden perusteella voimme sanoa, että panssaroidun hihnan, joka tukee seuraavan kerroksen tai katon lattialevyt, on yksinkertaisesti välttämätöntä. Muussa tapauksessa hiukkastetulla betonipinnan poikkeama määrittelee pistekuorman, joka vääristää sitä ja tuhoaa sen.

Harmopoyojen rakentamisen prosessi ei ole liian aikaa vievää ja kallista, kun taas se säästää kotiasi kauemmin.

Ankkuroyojen tekeminen

Armopoyas asettuu koko rakennuksen ympärysmitan ympärille, kun taas kaapeli on yhdistetty hitsaamalla tai sovittamalla erityisellä langalla.

Jotta voisit aloittaa työstyksen armopoyojen rakentamisessa, sinun on valmisteltava työkalut ja tarvikkeet:

 • vasara ja kynnet puutavaran muottien kokoamiseksi;
 • raudoitus kehyksen kokoonpanolle;
 • hitsauskone hitsausraudoitustangoilla kulmissa ja nivelissä;
 • kapasiteetti, kauha, spatula kaatamalla laasti muottiin.

Panssarihihna on pystytetty lattian ja lattialevyn alle katon alla helpottamaan katon asennusta. Jos talosi on tarkoitus rakentaa ullakko, sen levyt tarvitsevat myös lisätä jalustan jäykkyyttä.

Panssaroidun hihnan kaatamiseksi valmistetaan hiilihapotettua betonia ja muottipesä. Muotti on rakenne, jolla luodaan lomake, joka edelleen kaadetaan sementtilaastilla. Harjoituslohkot:

 • betoniin kosketuksessa oleva kansi antaa muodon ja laadun etupuolelle;
 • puutavara;
 • kiinnikkeet, jotka pitävät järjestelmän paikallaan asennustasolla ja yhdistävät yksittäiset elementit yhteen.

Panssaroidun vyön rakentamiseen käytetään vaakasuoraa muottia. Materiaalimateriaali voi olla teräs (arkki), alumiini, puu (levy, vaneri, pääasiallinen tila on alhainen hygroskooppisuus), muovi. Tarvittaessa voidaan yhdistää muotti- materiaaleja.

Kevyt ja edullinen materiaali muottiin on puuta.

Jos ei ole aikaa valmistautua muottiin, voit käyttää rahaa ja vuokrata sen. Nykyään on olemassa monia rakennusalan yrityksiä, jotka tarjoavat tällaista palvelua.

Kuinka tehdä muottipesän? Muottirakenne ei ole kovin monimutkainen. Käytä levyt, joiden paksuus on 20 mm ja leveys 200 mm - nämä ovat optimaalisia kokoja. Liian suuri leveys voi johtaa murskeen tuhoutumiseen halkeilun seurauksena. On suositeltavaa kostuttaa levyt ennen sen käyttöä. Puumateriaalien elementit ovat tiukasti toisiinsa yhteydessä. Vältä suuria aukkoja.

Jos rako on enintään 3 mm leveä, voit päästä eroon siitä kostuttamalla levyä runsaasti. Materiaali turpoaa ja rako katoaa. Kun 3-10 mm: n puupintojen leveys on suositeltavaa käyttää vetokoukussa, jos rako on yli 10 mm, niin se lyö lamellit. Vaakasuoraa ja pystysuoraa muottia ohjataan rakennustasolla. Tämä on välttämätöntä panssaroidun vyön kaatamisen ja sen sijainnin lisäämiseksi lattialevyn hihnalle. Kun käytät puiset suojat uudestaan, voit kääriä ne muovikääreellä, sillä se myös säästää suurista aukkoista.

Pehmeämpi levy, jota käytetään puisen muottien valmistuksessa, geometrisesti sileä panssaroitu vyö.

Armeija asetetaan muottiin. Ihanteellinen vaihtoehto on neljä tankoa, joiden läpimitta on 12 mm tai valmiin raudoituskotelo. Vähimmäisvaatimukset huomioon ottaen on asetettava kaksi tankoa 12 mm. Vahvistustangot on kytketty "tikkaisiin", joiden korkeus on 50-70 mm. Kulmissa kaapeli on liitetty teräslangalla tai hitsaamalla. Tikkaat saadaan asentamalla hyppyjä kahden kiinteän sauvan väliin.

Suurella kuormalla levyiltä runkorakenteen rakenteen avulla. Jotta kehys ei kosketa höyrytettyjä betonilohkoja, se sijoitetaan palasiksi tai lohkoiksi. Ennen laastin kaatamista kehyksen sijainti tarkistetaan tasolta. Ratkaisun valmistuttua ne suorittavat armopoyojen kaatamisen. Liuokseen, jossa käytetään 3 kauhan hiekkaa, 1 säiliö sementtiä ja 5 kauhan kaivoa. Työskentelyn helpottamiseksi käyttäen hieno soraa.

Jos panssaroidun vyön asennus on tarkoitus vaiheittain, kaataminen tapahtuu pystysuuntaisen leikkauksen periaatteen mukaisesti. Eli runko kaadetaan aina tietylle paikalle, sitten sillat asetetaan. Hyppääjien materiaali voi toimia tiili- tai kaasulohkona.

Työ keskeytetään. Ennen lisätoimenpiteiden aloittamista hyppyjen materiaali poistetaan, jäädytetty jäädytetty osa on hyvin kostutettu vedellä, koska se tarjoaa paremman pätkän. Betonin kaataminen on suoritettava ilman aukkojen muodostumista, tätä varten vahvistaminen johtaa pinnan tasoittamiseen.

3-4 päivän kuluttua muotti voidaan purkaa.

Vastaanotetuilla armopoyas pinoilla laatat. Käytännössä käytetään kovien betonilaattojen, kennorakenteiden, precast-monoliittisten ontelolaattoja. Ne valitaan palkin koon ja kantokyvyn perusteella.

Useimmin käytetään ontelolaatuisia laattoja PC ja PNO, joiden kantavuus on 800 kgf / n. Tällaisten laattojen etuja ovat muun muassa korkea lujuus, valmistettavuus ja koko tehdasvalmius asennukseen.

Lattialevyn tuki kaasuyksikön rakennuksen panssaroituneella vyöhykkeellä on 250 mm. Normaali tuki on 120 mm.

Armopoyat aukoissa

Armopoyasan luominen aukkojen päälle on pieniä piirteitä. Tällöin tukilevy on epätäydellinen, koska päällekkäisyys riippuu tyhjyydestä. Taivutettujen pystypilarien tukeminen palkkien muodossa.

Sauvat voidaan asentaa tiilien, lohkojen avulla. Jokainen pylväs on sijoitettu puoliksi tiiliksi.

Pylväiden välissä on lujitettua betonirakenteita. Palkkien korkeuden tulee olla 1/20 aukon pituus. Jos pylväiden välinen etäisyys on 2 m, palkkien korkeus on 0,1 m. Palkkien leveys määritetään, korkeus suhteesta 0,1 m = 5/7. Jos tukien välinen etäisyys on 2 m ja palkkien korkeus on 0,1 m, teräsbetonipalkkien leveys on 0,07 m. Palkkien täyttämiseksi käytetään laattojen irrotettavaa muottirakennetta.

Laattojen pohja hiilihapotetulle talolle

Ennen kuin aloitat tulevan kodin suunnitteluprosessin, on tarpeen arvioida sellaisia ​​määriä kuin maaperän kantokyky kapasiteetilla, pudotusaste, pohjavesien määrä jne. Tuloksena saattaa käydä ilmi, että tunnistetut parametrit eivät ole erityisen tyytyväisiä - maa on kallistumassa, yläpuolella on hyvin lähellä pintaa, ja kaikki muut epämiellyttävät yllätykset löytyvät, mikä tekee klassisen nauhapohjan laitteesta erittäin aikaa vievää tai jopa mahdotonta. Tällöin vankka perusta on hyvä perusta tulevalle rakentamiselle. Talonrakentamisessa, seinien materiaalina, hiilihapotettu betoni, tällainen säätiö on yksi suosituimmista vaikeissa maissa.

Laattojen perusta

Tämäntyyppinen pohja on, kuten edellä on jo mainittu, kiinteä levy, jonka ulkoreunus toistaa tulevan rakenteen kehän ja sen ominaispiirteen on alhaisin paine maassa, koska se jakautuu koko pinnalle.

Laattapohjien lajit

Tarkkaan ottaen laattojen perustus on ei-konkreettisten säätiöiden nimi, ja ryhmä, johon syvälliset ja syvälliset tyypit kuuluvat. On myös lajike, kuten lautasen pohja jäykistys kylkiluut - käytetään heikko maaperän raskas talot, joiden korkeus on yli kolme. Toinen erottelu on esivalmistettu pohjalaatta - se koostuu yksittäisistä laatikoista, mutta tällainen säätiö on heikko ja sitä käytetään vain hyvin pieniin rakennuksiin. Olemme kiinnostuneempia hautautuneesta laatatyypistä, jota kutsutaan myös "kelluvaksi".

"Kelluva" levy

Mistä tämä nimi tuli? Kuten olemme jo todenneet, jatkuvaa pohjalevyä käytetään hyvin epäluotettaviin ja vaikeisiin maaperäihin, joihin kohdistuu sellaisia ​​epämiellyttäviä ilmiöitä kuin sakeutuminen, voimakas pakkastuma jne. Ne puolestaan ​​luovat tiettyjä kuormia säätiölle. Tällöin osoittautuu, että perusta, joka näkee kaikki nämä toimet, nousee tai putoaa riippuen suunnastaan ​​ilman deformoitumista. On käynyt ilmi, että pohjalevy ja siihen rakennettu hiilihapotettu betonirakennus ikään kuin "kelluu" maanpinnalla.

Se on tärkeää! Anna käsitteen "kellua" ei johda sinua harhaan. Itse asiassa pohjaa voidaan nostaa tai laskea vain muutamalla millimetrillä.

Pohjalevyn perusvaatimukset

Kuten aiemmin mainittiin, tämäntyyppinen säätö on ihanteellinen talojen rakentamiseen hiilihapotetusta betonista. Se kuuluu soluryhmän luokkaan ja sillä on hyvä höyryläpäisevyys ja alhainen lämmönjohtavuus myös sellainen perusparametri kuin keveys. Mutta tässä sen vahvuus verrattuna muihin (betoni-, tiili-) materiaaleihin on riittävän alhainen. Ja kuten kaikki kivimateriaalit, se muuttuu halkeamien muodostumisen myötä.

Tällöin ilmastetun betonin taloon pohjaan kohdistuva kuorma on melko alhainen, mikä toisaalta mahdollistaa erilaisten emästen käytön. Toisaalta tällaisen säätiön on oltava luotettava eikä sallia rakenteen muodonmuutoksia.

Joten pohjalevyn tärkeimmät vaatimukset ovat sen hyvä kantavuus, kyky vastustaa tehokkaasti monisuuntaisia ​​taivutuskuormia sekä tulevasta rakenteesta että suoraan kentällä syntyvien voimien vaikutuksesta. Toisin kuin samassa nauhan pohjalla, pohjalevyn laskeminen on melko monimutkaista, joten on parempi ottaa yhteyttä suunnitteluorganisaatioon, mutta voit silti tehdä sen itse.

Laattapohjan suunnittelussa käytettävät laskentatyypit.

Suunniteltaessa pohjaseulaa hiilihapotettua taloa varten on välttämätöntä tehdä seuraavat toimenpiteet:

 • määritä pohjan paksuus - tärkeä määrä. Tässä artikkelissa kiinnitetään erityistä huomiota;
 • löytää tulevaisuuden talon massa ottaen huomioon vakiot ja vaihtelevat kuormat - tarvitaan myöhemmin lujuuslaskutoimituksissa;
 • laskea, että säätiön kehä on tarpeen eristyksen määrän laskemiseksi;
 • määrittää pinta-ala, mukaan lukien sivu;
 • laskea tarvittava määrä betonia ja sen massaa. Ensimmäinen arvo löytyy kertomalla pohjan pohjan pinta paksuudella. Toinen - tuloksena oleva tilavuus kerrotaan seoksen tiheydellä;
 • laskea massan massa;
 • löytä levyn paine maahan - muutoin sitä kutsutaan kantokyvyn laskemiseksi;
 • Laske vahvikkeen kokonaispituus.

Menettely laattapohjan paksuuden määrittämiseksi

Laattojen pohjan paksuus määritetään tilastotietojen perusteella rakennuksen aiemmin lasketun massan perusteella. Talon painosta riippuen (tämä arvo puolestaan ​​on peräisin seinien materiaalista, lattioiden tyypistä, lumesta ja muista muuttuvista kuormista), tämä parametri valitaan. Esimerkiksi puutalolle riittää laatta, jonka paksuus on 15-20 cm, mutta jos rakennamme hiilihapotetusta betonista, niin ne ovat jo 20-25 cm: n suuruisia. Sinun ei pidä tehdä enempää - huomattava materiaalihäviö, jonka voimakkuus kasvaa hieman. Siinä tapauksessa, että on tarpeen rakentaa massiivinen rakennus esimerkiksi kiinteästä tiilestä, sinun on harkittava muita vaihtoehtoja laattapohjalle, esimerkiksi jäykisteillä.

Perusvoimakkuuden laskenta

Tämä laskelma on tehtävä konkreettisen betonimerkin määrittämiseksi. Se tehdään yksinkertaisesti: talon paino on otettu, jota olemme jo aiemmin laskeneet, ja se on jaettu seinien suoran tuen alaan pohjalevyllä. Tämän arvon määrittämiseksi on tarpeen laskea rakennuksen kehä ja kerrotaan se seinämien paksuudel- la, luonnollisesti muutoksilla pienemmälle puolelle. Kun talon massa jaetaan tukialueella, tuloksena olevaa lukua verrataan betonin puristuslujuuden taulukon arvoon, jonka jälkeen valitaan tietty merkki. Tietenkin betonin lujuusindeksin on oltava suurempi kuin suunnittelun kuormitus.

Laakerikapasiteetin määrittäminen.

Tämäntyyppisen laskutoimituksen avulla käytetään yhdessä talon ja pohjalevyn painoa, joka vuorostaan ​​koostuu betonin ja vahvikkeen massasta. Itse laskenta on yksinkertaista - tuloksena oleva massa jaetaan laattapohjan koko alueella. Tuloksena olevaa arvoa on verrattava tietyn maaperän kantavuuden taulukon ominaisuuksiin - mikä on sivustossasi. Jos kuorman suuruus osoittautuu suuremmaksi, on joko tehtävä maanrakennustyötä maaperän kantokyvyn lisäämiseksi tai projektin tarkistamiseksi ja koko talon painon pienentämiseksi.

Se on tärkeää! Syötä laskentaan vähintään 10% korjauskerroin. Lisää murto-osan numeraattorin arvoja tällä koolla, nimittäjän arvot laskevat vastaavasti.

Laattojen perustaminen: järjestys ja tärkeät kohdat.

Kerro meille joitain tärkeimpiä kohtia, joita kohtaat tämän laskentakokonaisuuden laskemista ja pystyttämistä varten. Välittömästi huomaamme, että jalustalevy, jolla on sen toimivaltainen tuotanto, voi kestää jopa sata viisikymmentä vuotta - olette samaa mieltä melko vakavasta ajasta. Jotta se voidaan tehdä oikein, tarkka laskelma on suoritettava. Esimerkiksi - aiot rakentaa suuren ilmastetun betonin talon tai muodostamattoman muodon. Silloin et voi tehdä ilman laajennusliitoksia - tässä tapauksessa ei ole yhtä vaan useampaa laattapohjaa. Ja ilmastetun betonin seinillä on oltava samankaltaiset rakenteelliset elementit.

Se on tärkeää! Tämäntyyppisen perustuksen suunnittelussa sinun on harkittava, että laattojen tulee olla hieman suurempia kuin tulevan rakenteen mitat, mikä on välttämätöntä kuormien jakamiseksi oikein.

Perusta pohjalevyn luotettavuudesta - oikea vahvistus. On tarpeen käyttää tavanomaisia ​​vahvistuspalkkeja, joiden läpimitta on vähintään 12 mm ja jotka on sidottu verkkoon, jonka solukoko on korkeintaan 20 senttimetriä. Tällöin säästöt ovat sopimattomia, koska tämä metallikehys toimii jännityksessä eikä salli halkeilua lautaselle. Pro-palkki on myös lisättävä, jotta se olisi sijoitettava, kuten laskelma osoittaa, lähempänä (mutta ei enempää) kuin viisi senttimetriä tulevan laatan pinnoilta, mikä on välttämätöntä teräs- ja betonirakenteiden paremmalle yhteistoiminnalle ja kestämään taivutusjännityksiä.

Emäksen valmistus. Haluan heti huomauttaa, että maanrakennustyöt, tällaisen säätiön rakentamisen aikana, voivat olla merkittäviä, vaikka laatta itse asiassa on tehty pinnalle. Aluksi maan pääkerros poistetaan yhdessä kaikkien kasvillisuuden kanssa - orgaanisen aineen hajoamisen ja hajoamisen prosesseja tulevan kellarikerroksen alle ovat epätoivottuja. Sitten tehdään muotti, jonka jälkeen muodostuu erityinen "tyyny", johon laatta lepää. Se on tehty keskikokoisesta ja pienestä koosta - ensimmäinen kerros, joka sitten peitetään hiekalla. Sora on välttämätöntä viemäröintiä, hiekkaa, jossain määrin tasoittaa pakkasen voimien vaikutusta. Vertailun vuoksi tällaisen vuodevaatteen kokonaispaksuus voi olla jopa puoli metriä.

Kun olet pudonnut tyyny, sinun on huolehdittava vedenpitävästä pohjasta. Tämä on välttämätöntä, koska ilmastetun betonin seinät imevät hyvin vettä, myös pohjasta. Ja tämä, kuten ymmärrät, ei ole välttämätöntä. Vedeneristyskyvyn ansiosta erilaiset kalvomateriaalit soveltuvat hyvin, täällä ovat tärkeimmät tekijät veden kestävyydestä maaperästä ja sen kestävyydestä.

Seuraavaksi sinun on ratkaistava eristysongelmat. Tätä varten suositellaan suulakepuristettuja polystyreenivaahtolevyjä - ne on sijoitettava suoraan kehän ympärille kehyksen ympärille. Voit palauttaa tämän ongelman kaatamalla säätiön.

Vahvistuksen ja betonin kaatamisen asennus

Se on tärkeää! Ennen muottien täyttämistä betonilla on välttämätöntä tuoda kaikki viestinnät tulevaan kotiin. Sitten se on paljon vaikeampaa.

Kun kaadat itse levyä, sinun on yritettävä järjestää koko prosessi niin, että ratkaisun toimituksessa ei ole pitkiä keskeytyksiä, muuten heikko kohta saattaa näkyä alustalle. Emme saa unohtaa, että korkealaatuisen tuloksen saavuttamiseksi betoni vaatii tärinää tai silmukkaa - jotta se poistaa ilmakuplat seoksesta ja lisää massan yhtenäisyyttä. Lisäksi kypsytysjakson aikana on välttämätöntä suojata sitä nopeasti kuivumiselta, liialliselta vesiliemältä ja pakkaselta. Vain tässä tapauksessa pohja on luotettava ja talosi ilmastoiduista betonilohkoista kestää kauan.

Pohjaseulan paksuus hiilihapotetulle talolle

Miten lasketaan laattojen monoliittisten perustusten paksuus

Luonnos, jossa esitetään pohjalaatan paksuus

Monoliittisten laattojen perustuksia ei löydy pelkästään yksityiseltä vaan myös taloudelliselta rakentamiselta. Monoliittiset laatat kykenevät kestämään raskaita kuormia, rakennettu rakennuksen massa jaetaan tasaisesti laattojen ja maan väliin, joten senkaltainen syy ei ole.

Ne voivat olla eri malleja, asennussyvyyttä ja tyyppiä, mutta yleensä ne koostuvat betonista ja lujitushihnoista. Lisäksi käytetään hiekkaa ja soraa ja vedenpitävyyttä, mutta nämä ovat jo mukana olevia materiaaleja, eivätkä ne vaikuta levyn paksuuteen. Käytetään usein ilmastettujen ja tiilien rakennusten pohjana.

Mitkä parametrit vaikuttavat levyn laskentaan?

Kaaviot, jotka osoittavat kaikkien pohjakerrosten paksuuden

Kaikkien laskentamallien laskeminen monoliittiselle pohjalle on aloitettava suoraan tulevan talon suunnittelun valmistelusta. Lisäksi otetaan aluksi huomioon joukko tärkeimpiä parametreja, joita ilman on mahdotonta laskea perusteellisesti pohjan paksuutta:

 • tulevan rakennuksen materiaali, se voi olla puuta, tiiliä tai hiutaloitua betonia;
 • vahvistuskerrosten välinen etäisyys. Tämä on suunnitteluparametri, riippuu pohjaveden syvyydestä, maaperän rakenteesta ja levyn valmistuksesta.
 • arvioitu betonin paksuus. On muistettava, että betonista on suljettava täysin lujitukset kaikilla tasoilla, poikkeuksetta on toivottavaa, että varastopaksuus on vähintään 5-7 cm;
 • paksuus, tyyppi ja mitat.

Pehmeille ja kevyille rakennusmateriaaleille, kuten hiilihapotetulle betonille, yleensä riittää vain yhteenveto kaikista näistä indikaattoreista ja sitten levyn paksuus saadaan. Optimaalinen levyn paksuus on 20-30 cm, mutta lopputulos määräytyy myös maaperän koostumuksen ja kaikkien maakerrosten yhtenäisyyden mukaan. Joskus kerroksen kerroksen summausparametri lisätään tällaisiin indikaattoreihin, jos maaperät eivät ole yhdenmukaisia.

Pohjalevyn mittojen lisäksi itse asiassa on myös tyhjennyskerroksen, hiekkalaatan ja vedeneristyskerroksen paksuus. Sinun on myös muistettava, että tällaisen säätiön järjestämiseksi sinun on poistettava ylempi hedelmällinen maaperäkerros ja kaivaa kaivo vähintään 0,5 metrin syvyyteen.

Tuloksena on, että pohjalevyn laskennallinen paksuus on yhteensä noin 0,6 m. Mutta tätä arvoa ei myöskään pidetä vakiona, koska rakennuksen massasta johtuva maaperän sumentuminen on myös maaperän ominaispiirteitä ja maaperän horisontin korkeutta. On myös syytä harkita betonin massaa, joka vaikuttaa myös koko rakenteen paksuuteen.

Esimerkiksi tiilitalon perustan tulisi olla 5 cm paksumpi kuin hiilihapotetulla betonilla. Lisäksi otetaan huomioon lisäkerrosten läsnäolo, koska kukin lisää omaa kuormitusta pohjaan ja se nousee tasaisesti paksuudeltaan.

Joten rakennuksen korkeampi ja suurempi, paksumpi säätölevy, ja jos talo on valmistettu hiutaloitua betonia, laatta on vielä paksumpi. Standardi kaksikerroksinen hiilihattu talo järjestetään 35 cm: n paksuiselle laudalle, joskus vieläkin enemmän, jos talossa on monimutkainen rakenne ja laaja kantavien seinien ja väliseinien järjestelmä.

Miksi laskentakerroksen paksuus on laskettava

Rakennuksen alla olevan valmiin laatikon pohjan paksuus

Kaikki laskentamallit tehdään aina tiukasti GOST- ja SNiP-normien mukaisesti. Jos täsmälleen lasketaan, mitä rakentamista varten tämä rakennus on optimaalinen, on mahdollista laskea tarvittava määrä betonia sen rakentamiselle ja säätiö on erittäin vahva, kuten tuleva talo.

Ennen laskelmien aloittamista sinun on lisäksi hankittava seuraavat tiedot:

 1. Säätiön yleinen ympärysmitta (vastaa talon kokoa, ehkä hieman enemmän johtuen ylimääräisestä sokea alueesta tai ulkoisesta vedeneristyskerroksesta).
 2. Levyn kokonaispinta-ala, ottaen huomioon kaikki suojakerrokset ja vedeneristys.
 3. Pinta-ala, joka on suorassa kosketuksessa maan kanssa.
 4. Rakennusmateriaalien määrä
 5. Lasketut kuormat pohjasta johtuen maaperästä.

Lisäksi tarvitaan vahvistusvyön muotoa, solujen taajuutta ja raudoituksen kokonaispainoa.

Hiekka- ja murskattujen tyynyjen laskeminen

Pohjakerroksen kaavamainen kartoitus, joka osoittaa hiekan ja murskatun tyynyn paksuutta

Pyyhkeen paksuus vaihtelee usein riippuen maan kunnosta ja rakennustyypistä sekä siitä, mitä talosta on valmistettu. Paksuus riippuu useista indikaattoreista, sillä puurakennuksissa riittää, että pehmustettu pehmuste on 15 cm, mutta massiivisiin taloihin, jotka on valmistettu hiutaloituneesta betonista - jo puolet metriä. Tyypillisen pehmeän paksuudensäätö lasketaan yleensä jokaiselle talolle erikseen, ja seuraavat tekijät otetaan huomioon:

 • maaperän kunto ja rakenne;
 • maaperän jäädytysaste;
 • maaperän talteenotto ja kausittaiset liikkeet;
 • maaperän kosteus ja maapallon korkeus;
 • talon materiaali ja rakennuksen kokonaismassa;
 • levyn mitat.

Pehmustettu murskattu kivi on tarpeen maaperän talteenoton kompensoimiseksi, joten maan matala tiheys kompensoidaan kivikivillä. Se on myös erinomainen kuivatusmateriaali, erityisesti kostealla maaperällä. Hiekka antaa rakennuksen massan tasaisen jakautumisen pohjan koko alueelle.

Esimerkki perusalustan perusparametrien laskemisesta

Luo pohjalevyn optimaalinen paksuus

Jotta ymmärtäisit laattapohjan parametrien laskennan asianmukaisesti ja laski selvästi vaaditun betonin määrän, käytä seuraavaa esimerkkiä:

 1. Tyypillinen hiilihapollisen betonin rakennus, jonka pinta-ala on 100 m² (10 x 10), otetaan käyttöön ja pohjalevy asetetaan kallioille, joiden syvyys on 0,25 m.
 2. Tällaisten levyjen tilavuus on 25 m³. Tämä on betonin kokonaismäärä, joka tarvitaan tällaisen rakenteen täyttämiseen. Tällöin vahvistusverkon tilavuus nollataan, jotta laskelmia ei monimutkaistaisi. Käytännössä tällaisia ​​laskelmia tehdään myös, mutta jo suuria rakenteita varten.
 3. Asennus jäykisteille, joita käytetään parantamaan suunnittelun luotettavuutta. Runkojen askel on 3 m, ja neliöt luodaan.
 4. Runkojen pituus vastaa perustan pituutta ja korkeus on laatan paksuus.

Tällöin 100 m²: n laattasäiliön täyttämiseksi on käytettävä 25 m³ betonia. Myös täällä tulee jonkin verran raudoitusta, vedenpitävyyttä ja hiekkaa rämeillä tyynyjä varten. Yleisesti haluaisin huomauttaa, että jokainen kehittäjä voi laskea itsenäisesti laatan paksuuden, riittää, että sillä on vain vähän matemaattista tietämystä.

Mutta jos lasket suoraan pohjalevystä, voit yleensä hallita rakennusmateriaalien kustannuksia ja seurata häikäilemättömiä rakennuttajia sekä määrittää selvästi ilmastetun betonin tai tiilen talon koko. Voit myös laskea vaaditun määrän materiaaleja online-laskimistamme.

Hiilihapotetun talon säätiö

Hiilihapollisen betonin valinta talon rakentamiseen on perusteltua yhdistämällä korkea luotettavuus, hyvä lämmöneristys, pieni paino ja alhaiset kustannukset. Samaan aikaan tällaisen rakennuksen säätiön valinta olisi toteutettava erittäin huolellisesti. Tämä pidentää koko rakenteen elämää ja hyödyntää kaiken kaasutetun betonilohkon edut.

Ominaisuudet perustuvat hiutaloituun betoniin.

Kun valitset sopivimman perustan, kannattaa harkita hiilihapotettujen betoniseinien ominaisuuksia:

 • höyrystetyn betonilohkon minimileveys on 200 mm. Siksi myös pienten ja kevyiden ulkorakenteiden rakentamisen vuoksi on tarpeellista varustaa riittävästi leveä pohja;
 • Vaikka hiilihapotettu betoni kykenee kestämään vakavia staattisia kuormituksia, se on erittäin herkkä jopa pienelle alustalle. Siksi pohjalla olisi oltava mahdollisimman suuri mekaaninen lujuus, ei taivuta talon painon alle eikä se saa muuttaa geometriaa maanalaisten voimien vaikutuksen alaisena.

Teoriassa voidaan ehdottomasti perustaa minkäänlainen pohja hiilihapattujen betonirakenteiden muodossa: pylväs-, ruuvi-, matala-nauha jne. Käytännössä maaperän geologisen rakenteen erityispiirteistä johtuen tällaiset perustukset eivät kuitenkaan aina pysty vastaamaan olemassa oleviin vaatimuksiin. Siksi yleisimmin käytetty monoliittinen laatta, joka tarjoaa tasaisimmat kuormien siirrot seinistä pohjaan.

Monoliittisen laatan täyttö.

Monoliittiominaisuudet.

Valettujen pohjalevyjen etuja ovat seuraavat:

 • suuri mekaaninen kestävyys, joka suojaa kaasutonta betonia halkeilulta. Vaikka maa liikkuisi rakennuksen alle, se ei vaikuta kellarimallioon;
 • sopivuus laitteeseen kaikentyyppisessä maaperässä: savi, turve, hiekka, kivi tai sekoitettu;
 • täydellinen riippumattomuus pohjaveden läpikulun syvyydestä;
 • edullinen valmistusmenetelmä, jonka avulla voit työskennellä ilman kalliita ammattilaisia;
 • kestävyyttä.

Samaan aikaan on otettava huomioon joitain haittoja:

 • runsaasti maanrakennustöitä kuopan kaivauksen aikana;
 • mahdottomuus järjestää syvempi kellari;
 • merkittäviä materiaalikustannuksia.

Valmistelu työstä.

Valmistelutoimien määrään kuuluu:

 • puhdistamalla jätteiden ja mahdollisuuksien mukaan vanhat puut, jotka voivat häiritä tekniikan lähestymistapaa;
 • merkinnät tulevaisuuden säätiön kulmista. Koot valitaan talon projektiasiakirjojen tietojen perusteella. Samanaikaisesti säätiön kummankin sivun pituuden on ylitettävä talon vastaavan seinän pituus vähintään 1 m. Tämä yksinkertaistaa töitä muotin asennuksen aikana.

Kaivaa kaivanto.

Koska talon pohjan pinta-ala on riittävän suuri, työn määrä on huomattava, vaikka siinä onkin hieman syvyyttä. Siksi on järkevää käyttää rakennustarvikkeiden palveluja. Viimeisen 15 cm: n maaperän suositteleminen on kuitenkin poistettava manuaalisesti. Näin voit seurata jatkuvasti kuopan syvyyttä ja sen pohjan vaakasuoraa tarkkailua.

Pintaversion osalta syvennyksen syvennyksen tulisi olla 30 cm, haudattuna yksi - 50 cm.

TÄRKEÄÄ: Jos kaivettaessa kuoppaa tietyssä pisteessä syvyys ylittää lasketun, sinun ei pidä vain täyttää syntyvää kuoppia maaperällä. On paljon turvallisempaa lisätä syvyyttä hieman koko alueelle ja sitten kaataa korkeampi tyyny.

Täyttävät tyynyt.

Pintakertiselle kellarille riittää täyttämään 30 cm: n paksuinen hiekkakerros. Syvennetyn pohjan tapauksessa täytetään ensin 20 cm soraa ja sitten 30 cm hiekkaa. Valmis tyyny on varovasti sekoitettu vibroplettia.

Muottien asennus.

Materiaalina on suositeltavaa käyttää kestäviä levyjä ilman mekaanisia vaurioita. Materiaalin laatu on tässä erittäin tärkeä, koska valunut betoni on erittäin merkittävä ja muottien on kestettävä tämän kuorman. Levyjen välissä on nauloja.

Ulkopuolella muurausseinä on sijoitettava rekvisiitta. Tuloksena olevan rakenteen luotettavuus tarkistetaan voimakkailla jaloilla. Kun iski, mitään ei saa liikkua.

Muottipesän sisäpuoli kastuu vedellä. Tämä antaa tasaisen pinnan levyn sivupinnalle.

Täytä tasoitus.

Monoliittinen säätiö vaatii kahta kerrosta kaatamalla. Kunkin kerroksen paksuus on 4-5 cm.

Voit aloittaa toisen kerroksen kaatamisen vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kuivunut. Vedenpitävyys on valmistettu polyeteenistä kuivalla kerroksella siten, että vierekkäisten levyjen päällekkäisyys on noin 10 cm. Kaivannon reunojen kalvon marginaalin on oltava vähintään 1 m. Tämän jälkeen kaiverruskerroksen toinen kerros kaadetaan.

Vahvistaminen.

Kehys on valmistettu vahvistusluokasta A-III. Tangon halkaisija on 10-16 mm, mikä riippuu talon korkeudesta. Tämän seurauksena lanka-aukkoja, joiden sivut ovat 15-20 cm, muodostavat kaksi silmukkakenttää, jotka on neulottu keskenään teräslangalla, jonka läpimitta on 5 mm.

Betonin läpivienti.

Kaatuneen betonin laatu ja yhtenäisyys ovat ensiarvoisen tärkeitä. Höyrystetyn betonin talon pohjalle on osoittautunut niin voimakkaaksi, että on toivottavaa käyttää sekoitinta syöttöpumpun kanssa. Automixerin vakiomäärä on 6-8 kuutiometriä liuosta. Betonipumpun jakopuomi voi olla jopa 30 m pitkä. Parasta on selkeyttää tätä parametria etukäteen, mikä antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella tarkemmin kaatumisen kulkua ja vaihtoehtoja lähestyä autoa sivustolle.

Jos jostain syystä on mahdotonta käyttää sekoittimella, niin että betonin jatkuva tarjonta varmistetaan, voit käyttää manuaalista vaivaamista konkreettisessa sekoittimessa. Tämä edellyttää kuitenkin lisää työntekijöitä ja jatkuvaa laadunvalvontaa.

Sähköbetonisekoittimet mahdollistavat 50 - 200 litraa laastia yhdessä eräkäytössä. Sekoitusaika - 3 - 5 minuuttia. On kuitenkin pidettävä mielessä, että sementtiä, hiekkaa, vettä ja murskattua kiveä toimitetaan sekoittimelle, sekä aika purkaukseen ja kaatopaikalle toimittamiseen. Näin ollen on tärkeää suunnitella valuprosessi 10-15 minuutin välein eräkohtaisesti. Käytettäessä 50 litran sementtisekoittimen voi kestää noin 5 tuntia täyttöä 1 kuutiometriä laastia.

Syöttöseos jaetaan koko muotin alueelle. Voit yksinkertaistaa tätä menettelyä ohjauskourun avulla. Samanaikaisesti tarvitaan lisää käsin kaivamista betonista koko kaatopaikan alueelle. Vaikka liuos on melko nestemäinen, yritettäessä täyttää se yhdestä pisteestä syöttöpaikassa, raskaimmat fraktiot asettuvat ja vain vesipitoinen komponentti voi virrata vapaasti rebar-kentän yli. Tämä on täynnä levyn lujuusominaisuuksien epätasaisuutta ja halkeilua kuivauksen aikana.

Betoniyhdistelmä välittömästi kaatamisen jälkeen tulee olla varovasti suljettu upotusvärähtelijä. Tämä poistaa ilmakuplat ja lisää betonipinnan vahvuutta. Ei ole tarpeetonta kumota muotin koko ympärysmitta, jossa voimakkuus on erityisen tärkeä.

Flooded laatta sileä koko vaakasuoraan. Tämän prosessin ohjaamiseksi auttaa ohutta kerrosta vettä, joka työntyy ulos liuoksesta ja osoittaa kaiken syvyyden ja korkeuden.

Kaikkia muottien kaatamista kokonaan yhteen työpäivään ei aina saada. Työn keskeyttämisen järjestys riippuu tauon kestosta:

jos työ pysähtyy alle 12 tunnin ajan, viimeistelypinta peitetään yksinkertaisesti muovikelmulla. Ennen työn jatkamista kalvo poistetaan ja betoni "maito", joka on otettu ulos, pestään pois betonista. Seuraavaksi täyttö jatkuu normaalisti;

siinä tapauksessa, että tauko ylittää 12 tuntia, betoni alkaa lujuutta ja on tarpeen käyttää "kylmä yhdistää" tekniikkaa. Tällöin työ alkaa vasta jo täytetyn betonimäärän täydellisen kovettumisen jälkeen.

TÄRKEÄÄ. Jatkoa kaadettaessa hieman kuivattua betonia ei ehdottomasti suositella. Karkaistusta kerroksesta tässä tapauksessa on hyvin pieni paksuus ja se purkautuu kaatuneen tuoreen betonin painon alle.

Monoliittinen säätiö on valmis jatkamaan rakentamista yhden kuukauden kuluttua. Ensimmäistä viikkoa suositellaan, kun se kuivuu märkää se vedellä. Tämä välttää halkeilua. Vedenpitävän kalvon loput vapaat päät on kääritty uuniin ja juotettu siihen taskulampulla.

Käyttämällä teknologiaa, jolla kaivataan monoliittista pohjalevyä hiilihapotettujen lohkojen talon alle, et voi enää huolestua pohjan tiettyjen osien sileydestä. Seinät pysyvät ehjinä, sillä vaikka säätö taipuu hieman, se tapahtuu koko alueella kerralla ilman murtumia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tallenna navigointi

Kuinka paksu olisi monoliittisen säätiön levy?

Laattojen pohjaa pidetään luotettavimpana ja valitaan, kun rakennetaan taloja epävakaisiin ja tulviin maastoihin. Tämän tyyppisellä materiaalilla on vähäinen vaikutus maaperään ja se takaa tasaisen rasituksen. Kaatustekniikka itsessään on yksinkertainen, pääpaino on laattaparametrien laskemisessa, nimittäin posliinin syvyydestä, tyynyn korkeudesta, betonin brändistä ja paksuudesta, poikkileikkauksesta, eristämistarpeesta. Alue vaihtelee 15: stä 35 cm: iin, jos laskettu arvo on erilainen, silloin otetaan huomioon perusasetusten muut vaihtoehdot.

Laattapohjan ominaisuudet

Se on konkreettinen monoliitti, jossa on kaksi riviä raudoitusverkkoa, joka on sijoitettu tiivistetyn hiekkalaatan päähän erityisen vaikeissa tapauksissa - vahvistettu jäykisteillä. Rakentamisen kustannukset riippuvat pohjan syvenemisen asteesta: vakaissa maissa se käytännössä verrataan maahan ja vaatii vähäisiä investointeja ja vaivaa. Kelluvilla mailla tai tarvittaessa pohjakerroksen järjestämisellä laattaverkostossa on enintään 1/3 yleisestä rakennusbudjetista, koska välilehti on jäädytyksen alapuolella.

On olemassa normeja, joiden mukaan armo-ristikkokerros asetetaan vähintään 5 cm: n etäisyydelle levyn reunasta, 7 niiden välistä, vähintään 12 cm: n vahvuus. Kun otetaan huomioon kahden tangon asentaminen ruudukkoon, kokonaispaksuus on 21,8 cm, mutta käytä sitä oletuksena mahdotonta, monoliittisen säätiön tarkat parametrit määrittävät laskelman. Saavettua arvoa verrataan suositeltuun arvoon ottaen huomioon rakennuksen paino ja alueen geologiset olosuhteet:

Vastustuskykyisille maille

Voimakasta heittämistä

Puuhuoneen laatan paksuus riippuu lattiamääristä, kun kuivattuja materiaaleja käytetään, niiden paino ei ylitä 600 kg / m 3, mikä on 2,5-3 pienempi kuin tiilen. Tämän seurauksena suositeltu arvo on 30 cm.

Tulevan levyn paksuuden laskentajärjestys

Lähdetietoihin kuuluvat: kaikki painon kuormat, mukaan lukien lumikuormat, erityinen maaperän paine tämäntyyppiselle perustalle (vertailuarvo riippuu maaperätyypistä), rakennusalue. Itsenäisen monoliittisen levyn painoa ei oteta huomioon, koska se on sijoitettu hiekkalaatikkoon. Laskennan päävaiheet, kun:

 • Maaperän analyysi ja säätöön perustuvan optimaalisen erityispaineen määrittäminen.
 • Rakennuksen massan laskeminen. Tiivistetään seinien paino (mukaan lukien sisustus ja eristys), katot, kattorakenteet, huonekalut, talvella katolle.
 • Määrätyn kuormituksen määrittäminen maaperällä jakamalla talon paino alueittain ja vertailemalla sitä standardiarvoon. Tuloksena oleva ero kerrotaan laattasäteilyn mittojen mukaan, lopullinen numero vastaa sen vaadittua massaa.
 • Optimaalisen tilavuuden laskeminen (edellisen arvion jakaminen betonin tiheydellä) ja monoliitin paksuus.
 • Kierrä lähimpään 5-kertaan (ei väliä millä tavalla).
 • Monoliittisen kellarin massan uudelleenlaskenta ja sen vertailu suositeltavaan, poikkeama ei saisi ylittää ± 25%.

Seuraava vaihe on määrittää rakeiden ja hiekan tyynyn optimaalinen syvyys ja paksuus, nämä tekijät riippuvat suoraan maaperätyypistä. Pienin kaivannon korkeus on 60 cm, mutta tämä välilehti on sallittu vain vakaissa maissa. Kaikissa muissa tapauksissa pohjalevy asetetaan 60 cm: n alapuolelle jäätymisasteelle. Takatäytteen paksuus riippuu rakennuksen painosta, minimi on:

 • Autolle - 25 cm.
 • Valopaneelirakenteet - 15 cm.
 • Talon pohja baarista - 25-30 cm.
 • Tiilen ja betonin rakentamiseen - 50 cm (ei 20 - murskattua, 30 - hiekkaa).

Tämä kerros antaa tasaisen painon kuormituksen, monimutkaisilla maaperäalueilla sitä lisätään vähintään 5 cm: n välein.

Monoliittisen perustuksen rakentaminen vaiheittain askel askeleelta

Työ alkaa maaperän kunnon analyysin ja pohjan ja pehmusteen paksuuden laskemisen perusteella, minkä jälkeen määritetään tarvittava määrä rakennusmateriaaleja. Kun rakennetaan monoliittista laattaa, on suositeltavaa noudattaa seuraavia toimintatapoja:

1. Paikan ja maanrakennusten merkitseminen.

2. Geotekstiilikuoren lattiat pitkin pohjaa ja kaivetun kaivon seinämien reunaa.

3. Vedenpoistoaukon sijoitus. Valinnainen vaihe, joka valitaan korkeilla pohjavesialueilla. Tällöin louhinnan pohjalle lävistetään matala kaivanto, jota peittää sama geotekstiili, jonka päälle asetetaan muovisia putkia, joissa on reiät. Sen jälkeen ne peitetään raunioilla ja peitetään verkon toisella kerroksella. Suositeltu putkiasennelma on tulevaisuuden monoliittisen laatta.

4. Tyynyn järjestäminen, murskattu kivi ensin kaadetaan ja imeytetään (erityisen vaikeilla maaperillä, bitumilla kyllästetty), jonka jälkeen tämä toimenpide toistetaan hiekalla tiivistämisprosessin helpottamiseksi, se on hieman kostutettu. Tässä vaiheessa vibrotekniikka on mukana, ei ole helppoa saavuttaa tarvittava tiheys ilman laitteita.

Tärkeä huomautus: hiekkaa käytetään vain suurten jakeiden päälle, kun yli 10 cm: n pituisen tyynyn paksuus ylittyy, se kerääntyy kerroksittain.

5. Tietoliikenneyhteyden asettaminen ennalta määritetyn järjestelmän mukaisesti (tarvittaessa). Tämä vaihe suoritetaan samanaikaisesti edellisen kanssa, veden tai viemäriputket asetetaan kerroksen päälle. Monoliittisen pohjalevyn poraaminen kiinteytymisen jälkeen katsotaan tekniikan vakavaksi rikkomukseksi, joten on tärkeää miettiä yksityiskohtaisesti.

6. Kuopan pohja tasoitetaan vähärasvaisella betonilla. Toinen valinnainen, mutta suositeltava askel, joka valitaan maaperän tulvan tai siirtymisen vuoksi. Valukerroksen paksuus - 10 cm: n sisällä.

7. Muottirakenteiden asennus, merkkien ja tasoeroiden tarkistaminen.

8. Decking roll -vesieristys pakollisella irrotuksella noin 1 m: n reunoilla. Kokeneet rakennuttajat käyttävät vähintään kahta kerrosta, kaikki nivelet käsitellään juotosraudalla.

9. Tulevan monoliittisen levyn lämpöeristys (suositeltava) - polttopolystyreeni vaahto pohjalla ja kuopan sivuilla, ottaen huomioon viestintäreiät. Paksuus otetaan huomioon etukäteen, ennen asennusta.

10. Vahvike - ligaation rauta tangot vähintään poikkileikkaus 12 mm x muovisia kiinnikkeitä tai johtoja välein 20-30 cm mesh sijoitetaan kaksi kerrosta, alaraja paksumpi ja vahvempi vahvistaminen.. Tässä vaiheessa on tärkeää, että se ei vaurioidu eristyksessä (jos sellainen on) tai vedeneristys, joten vanteiden alle on sijoitettu erityisiä muovisia tukia.

11. Betonin valmistaminen. Tämä vaihe toteutetaan eräänä päivänä, ja sillä on suuri määrä säätiöitä, on järkevää tilata valmiin ratkaisun. Itsenäinen betonivalmistus, jonka vahvuusmerkintä on pienempi kuin M300, sallitaan, mutta sallittu keskeytys prosessissa ei ylitä 12 tuntia. Betoni kaadetaan, tasoitetaan ja sekoitetaan yksinomaan kerroksiin monoliittisen levyn kehän ympärillä. Täyttäminen yksittäisillä alueilla johtaa halkeamien muodostumiseen, tämä tekijä on toinen väite tehdasratkaisun hyväksi. Tulva betoni tiivistetään syvällä täryttimellä, ääritapauksissa - manuaalisesti, jonka jälkeen sen pinta tasoitetaan, tasoitetaan hyllyillä ja peitetään muovikelmulla.

12. Monoliittisen perustuksen altistuminen - vähintään 4 viikkoa, pinnan pakollinen hoito (ruiskuttamalla vedellä) ensimmäisten 7-10 päivän ajan.

13. Muottien poistaminen, laatan sivuseinien vedeneristäminen, nimittäin nostaminen ja kiinnittäminen aikaisemmin viivästettyjen valssattujen rakennusmateriaalien seiniin.

Säätiön rakentamiseen tarvittava teknologia vaatii huomattavia investointeja ja työvoimakustannuksia, on tärkeää ymmärtää, että kaikki ovat hyödyttömiä, kun valitaan laattojen virheellinen paksuus tai sen syvyys. Tällaisia ​​vaiheita, kuten maaperän tilan analyysi, säätiön parametrien laskeminen ja betonointi suoraan, olisi ehdottomasti annettava asiantuntijoille. Tämä askel askeleelta opas rakentamiseen tasainen monoliittisen teräsbetonilaatta, tarvittaessa tiivisteet jäykisteiden prosessi on monimutkainen: valmistettiin erityinen kaivannon pitkin kantavien seinien kanssa piki ei ole pienempi kuin 3 metriä, mutta niiden tarkka koko ja väli määrittää monimutkainen tekniikan laskelmia, erityisesti rakentamisessa tätä vaihtoehtoa käytetään harvoin..