Määritä levyn monoliittisen perustan paksuus

Toimivuus / rakentamisen kustannusten suhteen tämä tyyppinen säätiö on suositeltavampi tunnettuihin vastaaviin - nauha tai kasa. Kuitenkin matalan rakennuksen laatat perustetaan asennetaan paljon vähemmän. Tärkein syy on yksityisten kehittäjien heikko tiedostaminen monoliitin järjestelyn eduista, ominaisuuksista ja erityispiirteistä. Artikkeli täyttää tietämyksen aukon ja antaa sinulle mahdollisuuden valita paras vaihtoehto luotettavan tuen mille tahansa rakenteelle yhdistettynä kohtuullisiin säästöihin.

On olemassa useita nimiä (kelluva, kiinteä) ja tällaisen säätiön muutokset. Kaikki riippuu vaihtoehdosta ja asennuksesta. Tunnettu rakennus monoliitti laatat, betonielementit, "ruotsalainen", uurrettu, laatikko, vahvistettu (tai ilman) ja monet muut. Kaikkien teknisten ratkaisujen huomioon ottaen ei ole järkevää. Yksittäisille kehittäjille mielenkiintoisempaa monoliittisen teräsbetonilaatta, joka sopii erinomaisesti pienille yksityisiä palveluja. Siksi ja keskittyy, varsinkin kun teknologia sen rakentaminen - yksi yksinkertaisimmista.

Erityisominaisuudet

1. Lisääntynyt kantokyky. Monoliittinen levy luo lievän paineen maahan koko kuorman tasaisen jakautumisen takia riippumatta täytön paksuudesta. Erinomainen vaihtoehto talolle baarista, solubetoni, jopa tiili.

2. Spatiaalinen jäykkyys. Tämä eliminoi todennäköisyys vajoamisen kohdissa (esimerkiksi - teippi) ja ulkonäkö halkeamia betoniseinään tai dispergoitu nivelissä.

3. Yleiskäyttö sovelluksessa. Laattojen pohja soveltuu mihinkään maaperään, myös ns. Ongelmaan.

4. Yksinkertaistettu rakennustekniikka. Monoliittisen laatan rakentaminen ei edellytä irtotavaran maanrakennusta, mikä säästää huomattavasti aikaa.

Vihje! Tämä ei koske vaihtoehtoa, kun hanke (järjestelmä) tarjoaa kellarin (kellarin, teknisen) huoneen. Tässä tapauksessa monoliittisen säätiön kustannukset voivat saavuttaa ½ - ½ rakennuksen kokonaiskustannuksista.

5. Mahdollisuus korkealaatuiseen eristämiseen. Lisävarusteet - laajennetun polystyreenin pohjan alla, erikois / lisäaineiden liuos.

6. Vähentynyt betonin kulutus. Vaikka tämä pätee vain tapauksille, joissa ei ole haudattu monoliittista levyä.

Monet heistä ovat suhteellisia, mutta on syytä huomata heitä.

1. Laskelmien monimutkaisuus. Tämä koskee tulevan laatan paksuutta. Jos puhumme kellarista rakennetusta rakennuksesta, on parempi valita toinen baseperhe. Ensinnäkin rakentamisen kustannukset kasvavat voimakkaasti. Toiseksi monoliittisen levyn laskelmat tulevat huomattavasti monimutkaisemmiksi.

2. Suuret kulut. Täällä paljon riippuu erityisestä järjestelmästä, mutta on kiistatonta, että tällaisten rakennussäästöjen saavuttaminen muista materiaaleista saavutetaan. Jos pohjalevy on matala, pieni paksuus, se voi olla vaikuttava.

3. Monimutkaisuus. Kysymys on siitä, kuinka hyvin rakennustyöt järjestetään. Esimerkiksi "automixer" -tekniikan käyttö yksinkertaistaa betoniliuoksen kaatamisen tekniikkaa ja säästää aikaa. Sama pätee monoliittisen perustan paksuuden laskennan tarkkuuteen.

4. Tietyt vaikeudet yksittäisissä hankkeissa. Ensinnäkin, järjestelmän toteuttamisen aikana kellarissa ja rakentamisprosessissa helpotusmaalla.

Levyn paksuuden laskeminen

On tarkoituksenmukaista antaa vain yleisiä ohjeita ja suosituksia, sillä se riippuu paljon rakentamisen ominaisuuksista - maaperän ominaisuuksista, talon korkeudesta, materiaaleista, joista se on rakennettu ja useista muusta vivahteesta.

Perustietojen pohjan laskemisen perustiedot:

 • Maaperän tyyppi.
 • Maanalaisten vesistöalueiden kokoonpano.
 • Maaperän jäädytysaste.
 • Jätevesijärjestelmän läsnäolo sivustossa ja sen rakenteessa (jos se on asennettu).
 • Kokonaiskuormitus säätiölle.

1. Betonin vahvistuselementtien paksuus (tanko, verkko).

2. Lujitteisten solujen koko ja kerrosten välinen etäisyys monoliitissä.

3. Tangon etäisyys ylä- ja alemman kellarin leikkauksesta.

Neuvoston. Jos jotain säästää, älä vain laskuja. Tähän aiheeseen liittyvien aihealueiden ohjeet antavat vain yleisen suosituksen betonin optimaalisesta paksuutetusta - vaihteluvälillä 200 - 400 mm. Mutta siinä ei oteta huomioon yksittäisen rakenteen monoliittisen perustan rakentamista tietyllä alueella.

Ero tässä parametrissa samalle rakennustyypille voi olla merkittävä. Esimerkiksi puutalon laatan paksuus vaihtelee melko suurissa rajoissa ja riippuu tarkasti maaperän ominaisuuksista, vaikka se on suhteellisen kevyt 1-2 kerrosrakennelma.

 • Bar poikkipinta - 12.
 • 2 lujitustasoa, niiden väli on 70.
 • Vahvistuksen etäisyys betoni monoliitin leikkauksista on 50 kpl.

Laskenta: 12 x 2 + 70 + 50 x 2 = 194.

Pyöristetty - 20 cm. Esimerkiksi tämä on minimileveys hiutaleiden betonirakenteelle. Mutta edellyttäen, että rakennetaan monoliittinen kellari syvällä hyvällä, tiheällä maaperällä. Tästä syystä on suositeltavaa antaa laskelmat ammattilaiselle.

Rakentamismääräys

Lisäksi vain monoliittirakenteen rakentamisen päävaiheet katsotaan vaiheittain, ottamatta huomioon maaston ominaisuuksia ja itse rakennetta.

1. Alueen merkitseminen.

Se tehdään sen jälkeen, kun se on kokonaan irrotettu rakentamismallin ja hyväksyttävän tavan mukaisesti - "kultainen kolmio", diagonaalien poikki jne.

2. Louhintatyöt.

Kuopan syvyys määräytyy pohjalevyn ja "tyynyn" kokonaispaksuuden mukaan. Jälkimmäiselle tämä parametri valitaan 350 mm: n etäisyydellä. Jos oletetaan, että pohjan lisä lämpeneminen Penoplexin kanssa, niin louhittu maaperän tilavuus kasvaa vastaavasti.

Mitä tulee tyynyn rakenteeseen, mielipiteet ovat hyvin erilaisia. On suosituksia täyttää PGS, joku suosittaa hiekkaa sekoittaa rikki. On otettava huomioon, että vähemmän tukia imevät kosteuden maaperästä, sitä pitempi säätäminen kestää. Tämän jälkeen on suositeltavaa kaataa karkeaa hiekkaa monoliitin alla, kompakti sen kerros ja jo nyt päällekkäin murskattu kivi, joka on myös tiivistetty.

Vihje! Ennen "tyynyn" järjestämistä maata tiivistetään kaivon maksimiin. Monoliittisen rakenteen luotettavuus riippuu suoraan tästä. Lisäksi on toivottavaa peittää pohja geotekstiilillä.

3. Muottien asennus.

Jos pohjalla on matala syvyys, voimme vain rajoittua kapeisiin levyihin, jotka on asetettu kaivon ympärysmitan ympärille ja jotka koputetaan yhteen rakenteeksi. Vaihtoehtoisesti - vaahtolevy yleismitat kiinteä tyyppi.

Suositus - jos talossa on yli 1 kerros ja maaperä "ongelma" -luokalta, tässä vaiheessa on betonipinta, jonka paksuus on noin 100 mm.

Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää monoliittista kangasta. Tällainen saumaton kosteuden suojaus on paljon tehokkaampi kuin rullamateriaalit, joiden kaistat on vielä sidottava.

5. Lämpöeristyskerros.

Ei välttämättä, mutta kun asetetaan Penoplexin monopolin alle, 1. kerroksen lattiat ovat paljon lämpimämpiä.

Ensimmäistä ruudukkoa ei ole asennettu vedenpitävään (eristys), vaan erityisiin laitteisiin, nimeltään "betonisuojaus". Niiden korkeus määrittelee kerroksen paksuuden levyn vahvikkeesta alareunaan. Myyntiin on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja tällaisille tuille, joten on helppo valita (tai tehdä itse).

7. Jauheliuos.

Tässä operaatiossa ei ole mitään vaikeaa, jos ennakoisit jotain etukäteen.

 • Betonia valittaessa sinun on keskityttävä paitsi sen brändiin (ei pienempi kuin 300.), vaan myös täyttöfraktioiden koon. Mitä suurempi ne ovat, sitä vaikeampaa on tiivistää ratkaisu myöhemmin. Ja kun otetaan huomioon levyn pieni paksuus, sen täytyy käsitellä käsin.
 • Työtä ei voi jättää seuraavana päivänä. Monoliitti kaadetaan välittömästi, kokonaan. Siksi tarvitaan vähintään yksi avustaja, vaikka säätiö olisi pienikokoinen.

Kirjoittaja kiinnittää jälleen lukijan huomion siihen, että tämä on yleisesti hyväksytty algoritmi toimista monoliittisen laattatyypin rakentamiseksi ottamatta huomioon paikallisia piirteitä.

Miten lasketaan laattojen monoliittisten perustusten paksuus

Luonnos, jossa esitetään pohjalaatan paksuus

Monoliittisten laattojen perustuksia ei löydy pelkästään yksityiseltä vaan myös taloudelliselta rakentamiselta. Monoliittiset laatat kykenevät kestämään raskaita kuormia, rakennettu rakennuksen massa jaetaan tasaisesti laattojen ja maan väliin, joten senkaltainen syy ei ole.

Ne voivat olla eri malleja, asennussyvyyttä ja tyyppiä, mutta yleensä ne koostuvat betonista ja lujitushihnoista. Lisäksi käytetään hiekkaa ja soraa ja vedenpitävyyttä, mutta nämä ovat jo mukana olevia materiaaleja, eivätkä ne vaikuta levyn paksuuteen. Käytetään usein ilmastettujen ja tiilien rakennusten pohjana.

Mitkä parametrit vaikuttavat levyn laskentaan?

Kaaviot, jotka osoittavat kaikkien pohjakerrosten paksuuden

Kaikkien laskentamallien laskeminen monoliittiselle pohjalle on aloitettava suoraan tulevan talon suunnittelun valmistelusta. Lisäksi otetaan aluksi huomioon joukko tärkeimpiä parametreja, joita ilman on mahdotonta laskea perusteellisesti pohjan paksuutta:

 • tulevan rakennuksen materiaali, se voi olla puuta, tiiliä tai hiutaloitua betonia;
 • vahvistuskerrosten välinen etäisyys. Tämä on suunnitteluparametri, riippuu pohjaveden syvyydestä, maaperän rakenteesta ja levyn valmistuksesta.
 • arvioitu betonin paksuus. On muistettava, että betonista on suljettava täysin lujitukset kaikilla tasoilla, poikkeuksetta on toivottavaa, että varastopaksuus on vähintään 5-7 cm;
 • paksuus, tyyppi ja mitat.

Pehmeille ja kevyille rakennusmateriaaleille, kuten hiilihapotetulle betonille, yleensä riittää vain yhteenveto kaikista näistä indikaattoreista ja sitten levyn paksuus saadaan. Optimaalinen levyn paksuus on 20-30 cm, mutta lopputulos määräytyy myös maaperän koostumuksen ja kaikkien maakerrosten yhtenäisyyden mukaan. Joskus kerroksen kerroksen summausparametri lisätään tällaisiin indikaattoreihin, jos maaperät eivät ole yhdenmukaisia.

Pohjalevyn mittojen lisäksi itse asiassa on myös tyhjennyskerroksen, hiekkalaatan ja vedeneristyskerroksen paksuus. Sinun on myös muistettava, että tällaisen säätiön järjestämiseksi sinun on poistettava ylempi hedelmällinen maaperäkerros ja kaivaa kaivo vähintään 0,5 metrin syvyyteen.

Tuloksena on, että pohjalevyn laskennallinen paksuus on yhteensä noin 0,6 m. Mutta tätä arvoa ei myöskään pidetä vakiona, koska rakennuksen massasta johtuva maaperän sumentuminen on myös maaperän ominaispiirteitä ja maaperän horisontin korkeutta. On myös syytä harkita betonin massaa, joka vaikuttaa myös koko rakenteen paksuuteen.

Esimerkiksi tiilitalon perustan tulisi olla 5 cm paksumpi kuin hiilihapotetulla betonilla. Lisäksi otetaan huomioon lisäkerrosten läsnäolo, koska kukin lisää omaa kuormitusta pohjaan ja se nousee tasaisesti paksuudeltaan.

Joten rakennuksen korkeampi ja suurempi, paksumpi säätölevy, ja jos talo on valmistettu hiutaloitua betonia, laatta on vielä paksumpi. Standardi kaksikerroksinen hiilihattu talo järjestetään 35 cm: n paksuiselle laudalle, joskus vieläkin enemmän, jos talossa on monimutkainen rakenne ja laaja kantavien seinien ja väliseinien järjestelmä.

Miksi laskentakerroksen paksuus on laskettava

Rakennuksen alla olevan valmiin laatikon pohjan paksuus

Kaikki laskentamallit tehdään aina tiukasti GOST- ja SNiP-normien mukaisesti. Jos täsmälleen lasketaan, mitä rakentamista varten tämä rakennus on optimaalinen, on mahdollista laskea tarvittava määrä betonia sen rakentamiselle ja säätiö on erittäin vahva, kuten tuleva talo.

Ennen laskelmien aloittamista sinun on lisäksi hankittava seuraavat tiedot:

 1. Säätiön yleinen ympärysmitta (vastaa talon kokoa, ehkä hieman enemmän johtuen ylimääräisestä sokea alueesta tai ulkoisesta vedeneristyskerroksesta).
 2. Levyn kokonaispinta-ala, ottaen huomioon kaikki suojakerrokset ja vedeneristys.
 3. Pinta-ala, joka on suorassa kosketuksessa maan kanssa.
 4. Rakennusmateriaalien määrä
 5. Lasketut kuormat pohjasta johtuen maaperästä.

Lisäksi tarvitaan vahvistusvyön muotoa, solujen taajuutta ja raudoituksen kokonaispainoa.

Hiekka- ja murskattujen tyynyjen laskeminen

Pohjakerroksen kaavamainen kartoitus, joka osoittaa hiekan ja murskatun tyynyn paksuutta

Pyyhkeen paksuus vaihtelee usein riippuen maan kunnosta ja rakennustyypistä sekä siitä, mitä talosta on valmistettu. Paksuus riippuu useista indikaattoreista, sillä puurakennuksissa riittää, että pehmustettu pehmuste on 15 cm, mutta massiivisiin taloihin, jotka on valmistettu hiutaloituneesta betonista - jo puolet metriä. Tyypillisen pehmeän paksuudensäätö lasketaan yleensä jokaiselle talolle erikseen, ja seuraavat tekijät otetaan huomioon:

 • maaperän kunto ja rakenne;
 • maaperän jäädytysaste;
 • maaperän talteenotto ja kausittaiset liikkeet;
 • maaperän kosteus ja maapallon korkeus;
 • talon materiaali ja rakennuksen kokonaismassa;
 • levyn mitat.

Pehmustettu murskattu kivi on tarpeen maaperän talteenoton kompensoimiseksi, joten maan matala tiheys kompensoidaan kivikivillä. Se on myös erinomainen kuivatusmateriaali, erityisesti kostealla maaperällä. Hiekka antaa rakennuksen massan tasaisen jakautumisen pohjan koko alueelle.

Esimerkki perusalustan perusparametrien laskemisesta

Luo pohjalevyn optimaalinen paksuus

Jotta ymmärtäisit laattapohjan parametrien laskennan asianmukaisesti ja laski selvästi vaaditun betonin määrän, käytä seuraavaa esimerkkiä:

 1. Tyypillinen hiilihapollisen betonin rakennus, jonka pinta-ala on 100 m² (10 x 10), otetaan käyttöön ja pohjalevy asetetaan kallioille, joiden syvyys on 0,25 m.
 2. Tällaisten levyjen tilavuus on 25 m³. Tämä on betonin kokonaismäärä, joka tarvitaan tällaisen rakenteen täyttämiseen. Tällöin vahvistusverkon tilavuus nollataan, jotta laskelmia ei monimutkaistaisi. Käytännössä tällaisia ​​laskelmia tehdään myös, mutta jo suuria rakenteita varten.
 3. Asennus jäykisteille, joita käytetään parantamaan suunnittelun luotettavuutta. Runkojen askel on 3 m, ja neliöt luodaan.
 4. Runkojen pituus vastaa perustan pituutta ja korkeus on laatan paksuus.

Tällöin 100 m²: n laattasäiliön täyttämiseksi on käytettävä 25 m³ betonia. Myös täällä tulee jonkin verran raudoitusta, vedenpitävyyttä ja hiekkaa rämeillä tyynyjä varten. Yleisesti haluaisin huomauttaa, että jokainen kehittäjä voi laskea itsenäisesti laatan paksuuden, riittää, että sillä on vain vähän matemaattista tietämystä.

Mutta jos lasket suoraan pohjalevystä, voit yleensä hallita rakennusmateriaalien kustannuksia ja seurata häikäilemättömiä rakennuttajia sekä määrittää selvästi ilmastetun betonin tai tiilen talon koko. Voit myös laskea vaaditun määrän materiaaleja online-laskimistamme.

Höyrybetonin talon perusta - vertailu ja valinta

Hyvin usein teemme suuren erehdyksen, kun ajatellaan, että talon perustaksi valitaan tärkein ja käytännöllisesti katsoen ainoa rooli maaperän ja sen jäädyttämisen syvyydessä rakennustyömaalla, mutta emme kiinnitä huomiota muihin tekijöihin. Itse asiassa on olemassa monia tekijöitä, joihin "ihanteellinen" säätiö riippuu, ja yksi niistä on aineisto, josta tuleva talo tullaan rakennuttamaan, sekä sen koko.

Joten mitkä ovat säätiön piirteet ilmastetun betonin taloon ja kuinka talon koko vaikuttaa säätiön valintaan?

Lähes välittömästi rakennusmarkkinoille pääsemisen jälkeen ilmastettu betoni alkoi saada suosioaan yksityisten talojen rakentamisessa. Tämä johtui tämän materiaalin monista positiivisista ominaisuuksista:

- matala lämmönjohtavuus
- alhainen äänenläpäisevyys
- pieni paino
- suhteellisen edullinen

On vaikea olla eri mieltä rakentajien enemmistön kanssa siitä, mikä ei ole erityisen tärkeää, josta rakennat talon, joka tapauksessa perustuksen on oltava kiinteä, luotettava ja kestävä.

Muuten haluan muistuttaa teitä siitä, että kuvasin aiemmin, kuinka kaataa talon perusta ja säästää hieman säätiöön. Samassa artikkelissa puhumme kaivosbetonirakenteen perustan kaatamisesta.

Nykyään taloon on monenlaisia ​​perustuksia, mutta jokaisella niistä on sen edut, haitat ja rajoitukset rakennettaessa hiilihapotettua betonia.

Monet noudattavat virheellistä käsitystä siitä, että hiilihapotetun betonin pienen painon ansiosta säästöt voidaan säästää hyvin. Sinun ei pitäisi uskoa tätä, pikemminkin tällaisen talon kevyt paino voi vaikuttaa kielteisesti rakennuksen koskemattomuuteen, jos talon tuki ei ole riittävän vahva.

Puhutaan nyt kunkin tyyppisen säätiön erikseen, koska se on välttämätöntä hiiltyneiden betoniseinien rakentamiselle.

Ilmastettu betoni on suhteellisen hauras materiaali, minkä seurauksena tällaisesta materiaalista tehdyt seinät ovat hyvin alttiita muodonmuutoksille, jotka on ensinnäkin otettava huomioon säätiön suunnittelussa.

Laattojen pohja hiilihapotetulle talolle

Monien rakennusalan asiantuntijoiden mukaan laattojen pohja (monoliittinen laatta koko talon alla) on universaali, sopii melkein mihin tahansa taloon ja soveltuu mihinkään maaperään, jos noudatat tekniikkaa ja laskelmia.

Monoliittinen teräsbetonilaatta, 40 cm paksu ja vahvistettu vahvikkeilla, joiden läpimitta on 12-14 mm, antaa riittävän jäykkyyden säilyttääksesi hiutaloituneen betonin talon seinämän eheyden. Joissakin tapauksissa lujittamiseen on mahdollista käyttää lasikuituvahvisteita.

Mutta tällainen säätiö voi suurelta osin osua talousarvioon, joten jos alue ei ole "heikko" maaperä, laattojen perustaminen ei ole aina suositeltavaa.

Kaistaleen pohja ilmastetun betonin taloon

En ole kyllästynyt toistamaan, että nauha-säätiö on talon rakentamisen yleisimmät perusta. Mutta kuinka sopivaa on se, että rakennetaan hiilihapollisen betonin talo?

Teippi monoliittinen pohja

Jopa 10-20 cm: n pakastussyvyyden alapuolella olevan teipin monoliittisen perustan syventäminen, lukuun ottamatta talteenoton maaperän vaikutusta pohjaan, emme voi tarjota konkreettiselle talolle merkittävää vakautta. Koska perustuksen sivuseinille vaikuttavat tangentiaaliset voimat ovat merkittäviä, kun otetaan huomioon rakenteen keveys.

Kun käytät höyrystetyn betonin taloa varten upotetun nauhalistan, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 1. Riittävän jäykkyyden varmistaminen monoliittisen nauhan lujituksen oikean laskemisen avulla sekä nauhaosaston seinämien mahdollisimman sileyden varmistaminen.
 2. Jos projekti tarjoaa tiilipohjan, on suositeltavaa sitoa se monoliittisen, vahvistetun betonivanteen päälle, mikä lisää jäykkyyttä koko rakenteeseen.
 3. Jopa kaikkein kestävin ja luotettava säätiö ei vapauta sinua ilmastoidusta betonista valmistettujen seinien pakollisesta vahvistamisesta sekä panssaroidun vyön rakentamisesta liitoskattojen alle.
 4. Ei ole toivottavaa käyttää esivalmistettua nauha-pohjaa hiutaloitua betonia varten, sitomatta säätölohkoja jäykällä monoliittisella vahvistetulla teipillä.
 5. Teipin perustuksen parempaa vakautta varten voit laajentaa sitä alustalle, jotta voit luoda suuremman tuen alueelle kentällä.
 6. Pohjustuslohkojen käyttöä päätueksi ilmastetun betonin taloon on lähestyttävä erittäin varovaisesti ja varovasti, koska esikäsitelty liuska ei voi itsessään tarjota riittävää jäykkyyttä tällaisen talon seinille, kun otetaan huomioon niiden epävakaisuus.

Nauha matala-pohja kaasuteollisuudelle

Joissakin tapauksissa vaihtoehdon upotettuun nauhaan voi olla matala-teippi, joka on asetettu kauas jäätymisen syvyyden yläpuolelle.
Jos haudatussa tapauksessa yritämme luoda kiinteän perustan, matala-laidattavan perustuksen käyttö merkitsee sitä, että se liikkuu mahdollisimman tasaisesti pystysuoraan yhdessä talteenoton kanssa.

Yhtenäisyyden varmistamiseksi hiekoitetun betonihallin alapuolella oleva matala perustus on käsiteltävä erittäin huolellisesti, koska ilmastetut betoniseinät ovat erittäin alttiita halkeilulle ja hävittämiselle.

Ei ole suositeltavaa käyttää matalaa pohjaa suurille, pitkiä seiniä olevia taloja varten, koska pitempi seinä, sitä vähemmän kestävät ja luotettavat ovat matalia nauhoja.

Matala syvemmällä pohjalla on samat vaatimukset kuin syvälle, vain tiukemmassa muodossa.

On tärkeää tietää, että hiilihapotettujen betoniharkkojen rakentamisen temppuja ei sovelleta.

Pylväspohjan käyttö ilmastetun betonin seinille

Pylvaaristen perustusten käyttö on erittäin vähäistä kivi-, lohko- ja tiilitalleille, mutta joissakin tapauksissa sen käyttö on perusteltua rakentamisen alhaisten kustannusten vuoksi.

Tällaiseen säätiöön hiilihappopäällysteisiin taloihin on lisätty vaatimuksia:

 1. Pehmustetun pohjan käyttäminen hiutaleille betoniseinille ei ole sallittua heikoilla maaperällä ja korkeilla pohjaveden pinnalla.
 2. Paitsi, että pilarit asetetaan jäätymissyvyyteen 10-30 cm: n alapäähän, niitä on myös laajennettava alustalle, jotta laakerialue nousisi maahan.
 3. Tällaisen säätiön grillaus olisi vahvistettava monoliittisella vahvistetulla teipillä, jonka pitäisi mielestäni jäykistää "heikoimmalle" pohjalle.
 4. Jos on olemassa mahdollisuus sijoittaa kaistaleen tai levyn kaasu-betoniteettiin, käytä yhtä epätyypillisesti yhtä niistä.

No, pohdimme hiilihapotettujen betonien asennetta erilaisiin säätiöihin. Yritin kuvata mahdollisimman paljon kunkin tyypin käyttöä. Jos kaipaan jotain, tai luulet, että olen jonnekin väärässä, kritiikki on tervetullut kommentteihin.

Kuinka tehdä pohjalevy hiilihapotetulle talolle

Tärkein osa kodin rakentamisessa on perusta. Säätiö on talon perusta, joka myöhemmin pitää talon koko rakennetta. Jos teet virheen sen rakentamisessa, niin sen seurauksena kaikki taloustyöt voivat olla turhaan. Maa-talojen perustan rakentamista varten on otettava huomioon useita tekijöitä. Tämä on pohjaveden syvyys, maaperän koostumus tulevaisuuden perustaksi. Kaikki talon osat voidaan myöhemmin korjata, muuttaa ja valmistaa. Perusta rakennetaan kerran. Siksi hänen laitteensa kysymystä on lähestyttävä kaikin vastuisin.

Kun rakennat säätiötä, muista ottaa huomioon maaperän koostumus ja pohjaveden taso.

Ensimmäinen asia, josta on ajateltava, on säätiön kustannukset. Tässä ei missään tapauksessa voi säästää. Säästämällä säätiön rakentamista voit myöhemmin menettää talon. Säätiön on oltava kiinteä, luotettava ja vakaa. Toinen näkökohta on maaperä. Ei voi tehdä ilman geologista tutkimusta. Hän antaa sinulle kaikki tarvittavat tiedot valitun alueen maaperän koostumuksesta ja kosteuspitoisuudesta. Sinun täytyy kaivaa reikä tai kuoppa jopa metrin syvyyteen, luoda tyyny hiekkaa ja roskaa, sinun on huolehdittava pohjaveden ottamisesta kellarista, sen eristyksestä. Pohjavesi voi tuottaa vähemmän ongelmia kuin maaperän koostumus. Veden liikkuminen talvella ja keväällä voi aiheuttaa halkeamia talossa, kallistaa itse säätiö.

Usein kehittäjät valitsevat tulevaisuuden perustaan ​​ystävien suositusten, ystävien neuvontaa. Tätä ei missään tapauksessa pitäisi tehdä. Pyydä apua ammattilaisilta. Muuten riskiat kalleimman rakentaa säätiön, joka ei voi kestää rakennettua rakennusta ja yksinkertaisesti romahtaa. Joten esimerkiksi, jos et ota huomioon pohjavesien kausivaihtelua, tämä voi johtaa talon tai kellarin kellareihin. Köyhän pohjan ansiosta kipsi saattaa pudota, ikkunat voivat räjähtää, ovet eivät sulkeudu kunnolla.

Kehittäjät valitsevat yhä enemmän omien talojensa rakentamisessa hiilihapotettujen betonilohkojen.

Ilmastetun betonin edut muihin materiaaleihin verrattuna

Pile-pohjapiirros.

 1. Hyvä lämmönjohtavuus. Mitä tämä antaa? Tämä vähentää huomattavasti kodin eristyskustannuksia rakentamisen aikana.
 2. Pieni paino. Tämä vähentää ilmastetun betonin kulutusta ja helpottaa sen kanssa työskentelyä.
 3. Erinomainen äänieristys. Materiaalin huokoinen rakenne parantaa koko rakenteen äänieristysominaisuuksia ja parantaa talossa mukavia elinolosuhteita.
 4. Lämmönvaihtelut. Pitää täydellisen rakenteen jäädyttämällä, tulenkestäväksi.
 5. Hiilihapotetun betonin lujuus. Se kestää jopa suuria kuormia katto- ja betonilevyille.
 6. Suuri valikoima lohkon muotoja. Lohkojen käsittely on yksinkertaista ja helppoa. Lohkot leikataan, sahataan, porataan helposti. Tällaisista lohkoista voit helposti rakentaa minkä tahansa kokoonpanon rakennuksen.
 7. Edullinen.
 8. Helppo asennus.

On kaasutonta betonia ja joitain haittoja. Joten esimerkiksi ei ole toivottavaa rakentaa monikerroksisia taloja ilmastetusta betonilohkosta, kynnet ja työt eivät tartu ilmastettuun betoniin, sillä materiaalilla on suuri kosteuden imeytyminen, mikä lisää merkittävästi viimeistelyn monimutkaisuutta.

Miten rakentaa talo hiilihapollisen betonin: mitä säätiötä valita

Nauhan säätiön rakenne.

Ensin sinun on päätettävä tulevan rakennuksen paikasta. Soita asiantuntijoille, jotka valmistavat tietoja maaperätyypistä, selvitä pohjaveden syvyys. Valitse säätiön tyyppi. Tunnustettu sivuston käytettävissä olevasta viestinnästä. Valmista projektia talon rakentamiseksi. Laske vaaditun materiaalin määrä. He ostavat ja toimittavat työmaalle kaiken tarvitsemansa ja aloittavat rakentamisen.

Kaikki ilmastetun betonin talon pohjat rakennetaan pohjaan vahvistetulla verkolla. Siksi voit rakentaa:

Laattoalaptio. Samanaikaisesti teräsbetonilaatta asetetaan koko talon alueelle käyttämällä vahvaa vahvistusverkkoa kahdessa tai useammassa kerroksessa. Hiilihappopitoisen talon laattojen paksuus on vähintään 0,40 m. Ohut betonialusta on päällystetty kahdella kerroksella vedenpitävyyteen ja laatta on tehty. Pulttien ja palkkien kytkennän ansiosta muotti on kiinteä ja kaadetaan vähintään 0,15 m korkea betoni.

Ribbon säätiö. Hiekkalaatikko tehdään noin puolen metrin syvyiseen kaivantoon. Liitokset on asetettu puumuottiin ja täytetty betonilla. Teoksia voi tehdä vain lämpimässä ajassa.

Kasausperusta perustuu pilarien asentamiseen pystysuoraan asennettavien seinien ja kulmien leikkauspisteeseen. Tällaisten paalujen asennuksen syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys noin 0,3 m.

On välttämätöntä asettua yksityiskohtiin hiilihapotettujen betonirakenteiden monoliittisen pohjalevyn rakentamiselle.

Laattoalaptio

Laattojen perusta.

Slab-säätiö - kaikkien edellä mainittujen kallein. Siksi sitä käytetään paljon harvemmin kuin toiset. On kuitenkin syytä muistaa: kurja maksaa kahdesti. Jotta ei kulu paljon rahaa myöhemmin korjausten ja korjausten halkeamia, on parempi sijoittaa laadukkaita säätiöitä, jotka lisäävät talon elämää. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki talot on rakennettava tällaiseen säätiöön. Anna valinta asiantuntijoille.

Laattojen pohja on kiinteä betonilaatta, jonka sisällä on vahvistettu rakenne. Se voi olla syvä tai matala, riippuen sen sijainnin syvyydestä. Jos tällaisen säätiön tekeminen olisi välttämätöntä, on parempi valita toinen tyyppi. Jotta syvä säätiö on tarpeen kaivaa syvä kuoppaan, ja vain erikoislaitteet voivat selviytyä tämän tehtävän, jonka vetovoima aiheuttaa lisäkustannuksia.

Yksi maanrakennusten monoliittisen perustan yksi tärkeimmistä eduista on rakenteellinen vahvuus. Tämä pohja kestää kuorman betoni-, tiilenrakenteiden muodossa. Mutta sen tärkein etu on se, että pohjaveden sattuessa se vastaa täysin muutoksiin, ja koko monoliittinen levy liikkuu kokonaan eikä yksittäisiä osia.

Niinpä ei ole perustusmuotoa eikä talon seinämillä näkyviä halkeamia.

Kuinka tehdä laatta-pohja omalla kädelläsi?

Ennen pohjaveden kaatamista on asennettu viemärijärjestelmä.

Materiaalit ja työkalut, joita tarvitaan säätiön rakentamisen aikana:

 • puiset levyt muottien tai valmiiden muottien valmistukseen;
 • hiekka;
 • sora;
 • uurteellinen vahvistus;
 • valssattu katemateriaali;
 • kittiä;
 • betonilaatu M200 ja edellä;
 • geotekstiilit;
 • muoviputket vedenpoistojärjestelmän organisoimiseksi.
 • työkalu vahvistuspaketeille;
 • betonisekoitin;
 • lapio;
 • lastalla;
 • grouting;
 • rammer;
 • romahtamaan;
 • mittanauha;
 • tasolla.

Joten rakentaa laadukasta ja kestävää asuntoa, tarvitset taloudellisia kustannuksia. Mutta jotkut niistä voidaan välttää, jos teet jotain itseäsi. Voit tehdä tämän, sinun täytyy hallita rakentaminen monoliitti laatta säätiö. Vaikuttaa siltä, ​​että konkreettisen sekoituksen kaatamista kaivettuun kaivoon ei ole mitään vaikeaa. Tässä tapauksessa kuitenkin on useita hienouksia, jotka on otettava huomioon yrityksen onnistumiseksi.

Ensin sinun täytyy kaivaa kaivo valituilla alueilla. Syvyys määritelty aiemmin. Kuurin kummankin sivun on oltava yksi m suurempi kuin suunniteltujen seinien pituus. On tarpeen lämmittää säätiö ja järjestää salaojitus. Kaivaat kaivon itse tai erikoislaitteiden avulla - päätät. Kuivatusjärjestelmä suojaa säätä kosteudelta ja ennenaikaiselta vaurioilta. On tarpeen asentaa viemäröintijärjestelmä jo ennen kaatamista. Kaivannon pohjalla kaivetaan poikkileikkauskaivoksia, geotextilejä asetetaan niihin, sitten muoviputket, joissa on reikiä kosteudelle pääsemiseksi. Yläkerrassa kaadetaan ja geotekstiilit palautetaan.

Sitten puutavaran puutavara asennetaan kaivoon, joka pystyy kestämään raskaan betonin kuormitusta. Voit ostaa valmiita muottirakenteita, mutta ne ovat ylimääräisiä kuluja.

Talon rakenteessa on tietty kuorma maaperään. Sen pienentämiseksi hiekkalaatta kaadetaan kaivon pohjalle. Se imee jännityksen. Hiekka kuitenkin heikentää vettä. Jotta näin ei tapahdu, hiekalle kaadetaan roskaa, joka myös suorittaa tyhjennystoiminnon. Jotta hiekka ja rauniot voisivat selviytyä hyvin tehtävistään, ne on kaadettava tasaisesti ja tiivistettävä. Sementti-betoniseoksen 5 cm: n paksuinen liuos kaadetaan valmistettuun padyn päälle. Tämä on pohja vedeneristyskerrokselle. Vedeneristys tarjoaa valssattua kateainetta ja mastista. Kun kaikki tämä on kuivunut ja asetettu, samansuuruinen liuos kaadetaan jälleen. Tämä kerros suojaa vedenpitävyyttä vaurioilta vahvistusverkon kehyksen asennuksen aikana.

Ankkuri on levitetty uritetuksi. Se luotettavammin kytkeytyy betoniin, ei salli venyttää eikä salli halkeilua. Vahvikotelo on teräsverkkoon kiinnittynyt teräsverkko. Solujen koko on valittava keskittyen rakennuksen pinta-alaan. Mitä pienempi solukoko, sitä vahvempi rakenne on.

Sitten betoni kaadetaan muottiin. On parempi täyttää koko liuos välittömästi, muutoin levy saattaa haljeta.

Valitaan talteen hiilihapollisen talon pohjalle: ominaisuuksia matala nauha ja laatta, kaatavat vaiheet

Yksittäisten rakennusten nykyaikaisessa rakentamisessa käytetään yhä useammin ilmastettua betonia. Tämän materiaalin edut ovat luotettavuus, keveys, hyvä lämmöneristys ja alhaiset kustannukset. Koska materiaali on kevyt, monet ihmiset uskovat, että talo voidaan rakentaa ilman säätiötä. Mutta tämä on valtava virhe. Eräs vaihtoehto on hiukkasten upotettu nauha-pohja ilmastetun betonin taloon, joka jakaa tasaisesti koko rakennuksen painevoiman yhdessä huonekalujen ja siihen asuvien ihmisten kanssa.

Ilmastetun betonin talon mitat voivat olla erilaisia ​​- kun valitset säätiön, sinun on otettava tämä huomioon

Mikä vaikuttaa säätiön valintaan?

Ennen kuin valitset yhden tai toisen säätiön, sinun on määritettävä huoneen tarkoitus ja toiminnan tarkoitus. Tässä tapauksessa säätiön on täytettävä seuraavat kriteerit:

Rakennuksen perustuksen on taattava koko muodonsa vakaus;

Levitetään tasaisesti maaperän kuorma, joka on saatu sekä rakennuksesta että sen osista;

Estää turvotusta siten, että rakennuksen seinät eivät ole epämuodostuneita;

Vähennä maaperän paineita kellariin ja muihin rakennuksen osiin.

Hiilihapotetun talon perustuksen asettaminen, sinun on harkittava, kuinka syvä maaperä jäätyy talven läpi ja kuinka syvälle pohjavesi on. Näiden parametrien ansiosta säätökuoppan enimmäissyvyys määritetään. Siinä tapauksessa, että pohjavettä ei löydy rakennettavaksi suunnitellulle alueelle, maaperän jäädyttämistä ei oteta huomioon. Tässä tapauksessa se saa kaataa pohjan ja jäädytyspallon yläpuolelle.

Maaperä ei ole viimeisessä paikassa laskettaessa säätiön parametreja

Poikkeuksena on savi maaperä, koska tämä kallio on kallistumassa. Näin ollen tässä tapauksessa jäätymisen syvyys otetaan huomioon ja kaivaus kaivataan tämän tason alapuolelle. Savi on ominaisuuksia, jotka absorboivat suurta määrää saostumista ja pitävät kosteutta pitkään. Niinpä matalissa lämpötiloissa tämä vesi muuttuu jääksi. Maaperän laajeneminen jäädyttämisen aikana alkaa painostaa pohjaa.

Tällaisissa olosuhteissa kaasuliesiin rakennettu talo voi deformoitua ja halkeilla. Tämä johtaa myöhemmin tuhoamiseen. Näin ollen maaperän paineen tällaisten vaikutusten välttämiseksi on suositeltavaa vahvistaa pohjaa. Paikoissa, jotka on suunniteltu ikkunoiden, ovien tai kaarien aukkoihin, sinun on vahvistettava voimakkaammin.

Hiiltyneen betonin talon perustelut

Höyrytettyjen betonilohkojen talon suunnittelussa on syytä pitää mielessä, että mikäli suunnitelmassa on kellari, silloin sinun tarvitsee vain tehdä nauha-pohja. Jos talo rakennetaan maastoon kaltevalla rintamalla. Ja samanaikaisesti korkeusero on puolitoista metriä, silloin tässä tapauksessa on parasta käyttää paaluja. Muissa tapauksissa käytä:

Laatta tai nauhatyökalu hiilihapotettua taloa varten 2 kerroksessa;

Ribbon säätiö valmis työskentelemään talonrakennustyötä varten

Budjettipilarit monoliitin kanssa karkealle hiekkapohjaiselle maaperälle tai kiinteiden kivien läsnäollessa;

Pilejä käytetään maaperään, joka kykenee vajoamaan.

Hiilihapollisen talon perustan mitat lasketaan seuraavasti. Jos ilmastetun betonin lohkolla on 30 senttimetriä, niin säätiön leveyden on oltava 40 senttimetriä. Siten paino jakautuu tasaisesti myös sellaisiin maaperään, kuten hiekkasauma, lieju ja hiekka. Jotta voitaisiin lopultakin selvittää, millaista säätiötä kaadetaan, harkitse yksityiskohtaisemmin joitain tyyppejä.

Kauniisti upotettu nauhalevy

Nauhatyökalu on kehys, joka sijaitsee sekä ulko- että sisäseinissä. Samanaikaisesti tämän mallin on oltava jäykkä. Ennen kuin kaadat pohjaa ilmastetun betonin taloon, sinun on tutkittava maaperä. Ja vasta sen jälkeen määritä, mihin juuri säätiö olisi.

Yhden kerroksen hiilihapotettu betonirakenne voi olla seuraavista tyypeistä:

Monoliittirautaa sisältävä betoni. Tätä säätöä sovelletaan kaikkiin maaperään.

Jos valitset monoliittisen perustan, sitä on vaikea ennustaa millä tahansa sivustolla

Tiimi nauha. Tällöin käytetään erityisiä lohkoja FBS-tuotemerkin perustamiseen.

Nauha vuorattu muurausmateriaalilla. Voit tehdä tämän käyttämällä pieniä betonirakenteita tai tiiliä.

Lohkoista tai muurausmateriaaleista valmistettuja nauhoja voidaan vahvistaa vahvikkeella, joka on sijoitettu muurien välisiin saumoihin tai kaadetaan ylä- ja alavahvisteisia betonivöitä. Tämäntyyppistä perustusta käytetään siinä tapauksessa, että rakennuksen maaperä ei ole kallistuva tai hieman kallistuva. Samalla pohjaveden taso ei saavuta pohjan pohjaa. Levytysmaaleilla on myös mahdollista valmistaa esiohjatut nauhat, mutta samalla ne täytyy lämmittää ja suojata jäädytetystä maaperästä.

Vahvin perusta on monoliittinen nauha. Lisäksi tällainen perusta toimii pitkään. Mutta tällaisen nauhan valmistamiseen tarvitset paljon materiaaleja, työtä ja aikaa.

Muotti, jossa on valmiita raudoituksia säätiön kaatamiseksi

Monoliteen kaataa varten on tehtävä muotti, josta puu on tarpeen. Betonin tulee kovettua ja vahva, joka kestää yli yhden päivän.

Se on tärkeää! Kuinka kauan säätiö kestää, riippuu paitsi siitä, mihin materiaaliin käytetään rakentamista, mutta myös rakennustöiden työn oikeasta suunnittelusta ja laadusta.

Täytä vaiheet

Oikein kaadettu säätiö - pitkäikäisyyden lupaus kotona. Siksi ennen valmistelemista eteenpäin on välttämätöntä suorittaa valmistelutyö:

valumismaata korvataan ei-metallisilla materiaaleilla;

vesi ja lämpöeristys tehdään.

Sivustollamme löydät säätiön suunnittelusta ja korjaamisesta tarjoavien rakennusyritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

merkki

Paikan päällä, jossa rakennelma on suunniteltu, koko maapallo poistetaan ja merkintä tehdään tapilla sidottuna tai kalkin liuoksella. Samalla on ehdottomasti varmistettava, että diagonaalit täsmälleen ovat toistensa kanssa samat. Suunnitteluprojektien ollessa verhot, on tarpeen tehdä merkinnät niille erikseen.

Merkintä ja korjuu kaivolle säätiölle

Työskentele kuopassa

Koska pohjalla oleva hiilihapotettu betonirakenne ei pääse maaperään, joka ei aiheuta turvotusta, talvikaudella yläpallot, jotka jäätyvät, vaikuttavat siihen. Siksi sivut on täytettävä kiviä, jotka eivät ime kosteutta eikä niillä ole ominaisuuksia jäädyttää. Näitä kiviä ovat hiekka, sora ja hiekan ja soran seoksen seos.

Kaivinkone MZLF: lle kaivaa tarvittaessa manuaalisesti. Pohja on tasoitettava, minkä jälkeen lämpöä ja vedeneristystä tehdään.

Säätiön kuoppa talon rakentamiseksi Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee liuskatalojen rakentaminen.

salaojitus

Seuraavassa louhintatyössä on otettava käyttöön salaojitus. Jos haluat tehdä tämän, rakenteessa olevan talon ympärillä, 30 cm: n syvennys tehdään samassa kaivannossa. Sitten sinun on tehtävä pieni poikkeama, jotta vesi voi tyhjentää itsensä. Jäteveden keräyspaikassa on asetettu kapasiteetti, jonka kaula tulee pinnalle. Syvennyksen pohjalla on tyyny viemäriputkien alla, jotka on pakattava geotekstiilillä. Kussakin nurkassa sinun on sijoitettava tarkkailukaivoja, joissa putket ajetaan. Wellsillä on oltava pistokkeet. Tämän jälkeen viemärikaivo on täynnä raunioita ja tasoitettu pääkaaren pohjaan.

Asettamalla viemäröintijärjestelmä suojaamaan säätiötä tuhoamiselta

Hiekkapohja

Jotta kovaa tyynyä voidaan säätää, on täytettävä hiekka ja murskattu kivi kerroksittain. Ensinnäkin hiekka on 15 - 20 senttimetriä ja sama määrä raunioita. Tee sitten sinetti. Samanaikaisesti on suositeltavaa kostuttaa materiaali. Tällä tavoin se laskeutuu paremmin.

Hiekka ja raskas tyyny suojaavat pohjaa turvotuksesta

muotti

Seuraava vaihe valmistelee muottirakennetta. Tätä varten sinun täytyy tehdä erityisiä kilpejä. Ne voidaan valmistaa seuraavista:

Suojuksen korkeuden on oltava kaivannon syvyydessä ja puolen metrin korkeudella alustalle. Sillat yhdistyvät siltojen välityksellä, ja ulkopuolelta vahvistetaan tangot, jotka tukevat panoksia. Näin muoto ei räjäytä betonia.

Jälkeen, tyyny on asennettu tyyny ja vahvistaminen tehdään vahvistaa tulevaa säätiötä

Puun sijaan voit käyttää polystyreeniä. Tässä tapauksessa muotti on kiinteä, jotta säätiö muuttuu entistä vakaammaksi. Samaan aikaan tämä muotti ei vaadi tarvikkeita. Rakenne kiristetään sisäisillä siteillä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lue veden talteenotosta.

vahvistaminen

Perusrakenteen vahvistamiseen on parasta käyttää U-muotoisia puristimia, joten panssaroidun vyön asentaminen on paljon helpompaa.

täyttää

Täyte on seuraava:

Muotti on täytettävä yhdeksi päiväksi. Samalla pienet tauot ovat parempia asetuksia varten.

Lomake täytetään muutaman senttimetrin yläreunan alapuolella. Taso voidaan merkitä merkinnällä tai johto.

Betonimassaa tiivistetään värähtelijällä.

Vähintään yhden viikon kuluttua säätiö kiinteytyy.

Betonin hoito

Jotta säätiö olisi korkealaatuista, sitä on kunnolla huolehdittava. Tätä varten pinta on peitetty kalvolla tai suojapeitteellä. 8 tunnin kuluttua kaatamisen jälkeen pinta on ruiskutettava vedellä. On parasta kattaa betoni löysällä materiaalilla, joka pitää kosteuden hyvin. Tämä voi olla hiekkaa, sahanpurua, peitetty laastilla. Samaan aikaan nämä materiaalit on jatkuvasti kostutettava.

strippaus

Strippaus tapahtuu vasta sen jälkeen, kun betoni on kovettunut 70%: iin. Kesällä tämä tapahtuu viikon kuluttua. Kiinteän muottien tapauksessa tämä työvaihe ohitetaan.

Laattapohjan täyttö

Laattaperustan etuja ovat:

Pohja on vahva, jonka ansiosta ilmastetun betonin lohkot eivät repeä. Siinäkin tapauksessa, että maaperässä tapahtuu muutoksia, tämä ei vaikuta koko talon lujuuteen.

Voit kaataa minkäänlaista maaperää.

Kaatamisen yhteydessä pohjavettä ei oteta huomioon.

Helppo valmistaa.

Monoliittiset laatat säätiölle, vaikka ne edellyttävät suuria investointeja, mutta niillä on enemmän etuja toiminnassa

Kaikista positiivisista ominaisuuksista huolimatta betonielementeillä on sen haitat:

on tarpeen viettää paljon työtä kaivaustyön aikana;

ei salli emästen tekemistä;

vaatii suurta rahoitustukea.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee gazeboin perusta.

Täytä vaiheet

Alustava valmistelutyö tehdään samalla periaatteella kuin nauhalevityksellä. Erona on se, että ilmastetun betonin talon pohjalevy tulee työntyä mittariin suunnitelluista ulkoseinistä. Kaivauskaivuri kaivetaan suuresti, joten on parasta käyttää rakennustarvikkeiden palveluja. Mutta pohjaohjaus tehdään manuaalisesti. Alustan syvyyden on oltava vähintään puoli metriä.

Tyynyjen täyttö

Kovaa tyynyä varten 20 senttimetrin soraa ja 30 senttimetriä hiekkaa nukahtaa kuopan pohjassa. Pinta on tiukasti kiinni.

Tynnyri sora ja hiekka ja muottiin valmistettu myöhempää kaatamalla laasti

muotti

Rakenteen on oltava laadukas ja luotettava. Sahatuilla levyillä ei saa olla mitään vahinkoa. Heidän keskenään ne on yhdistettävä kynsiin. Ulkopuolelta, joka on vahvistettu jousilla, joihin ei saa kohdistua mekaanista vaikutusta potkurin muodossa.

siivilä

Ennen laattapohjan valmistusta sinun täytyy kaataa kahta kerrosta tasoitusta. Tällöin toinen kerros kaadetaan sen jälkeen, kun ensimmäinen kuivuu. Niiden välille sopii vedeneristys.

vahvistaminen

Voit tehdä tämän käyttämällä runkorakenneluokkaa A-III. Tangon halkaisijan on oltava 10 tai 16 millimetriä. Niistä on tehty kaksi ristikkoa, joiden neliöiden sivut ovat 15-20 senttimetriä. Heidän keskenään ne on kytketty johtoon, jonka läpimitta on 5 millimetriä.

Videon kuvaus

Askel askeleelta, ja vivahteita kaatamalla laatta perustus videon:

täyttää

Jotta perustus olisi vahva, on käytettävä sekoittimen, joka pitää 6 - 8 kuutiometriä laastia. Betoni syötetään pumpulla.

Seos jaetaan välittömästi kaikkiin alueisiin. Tämä voidaan tehdä erityisellä kourulla, mutta myös betonipinnan manuaalinen jakelu on välttämätöntä.

Vaikka koneesta kaadetaan betonia, ratkaisu on edelleen jakeltava manuaalisesti.

Valun jälkeen betoni tiivistetään tiiviisti värähtelijällä. On suositeltavaa lyödä murskainta muottipesään. Tällöin kehä ympäröi tiivistettä.

Pinta on tasoitettava täysin vaakasuoraan. Levyn kuivumisesta kestää kuukausi. Samanaikaisesti on välttämätöntä huolehtia monoliitista sekä nauha-betonista. Eli niin, että pinta ei repeä, sitä on kostutettava vedellä. Vedenpitävyyden jäljellä olevat päät kääritään levyn pinnalle ja juotetaan.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan säätiön kaatamisesta.

Pohjaseulan paksuus hiilihapotetulle talolle

Miten lasketaan laattojen monoliittisten perustusten paksuus

Luonnos, jossa esitetään pohjalaatan paksuus

Monoliittisten laattojen perustuksia ei löydy pelkästään yksityiseltä vaan myös taloudelliselta rakentamiselta. Monoliittiset laatat kykenevät kestämään raskaita kuormia, rakennettu rakennuksen massa jaetaan tasaisesti laattojen ja maan väliin, joten senkaltainen syy ei ole.

Ne voivat olla eri malleja, asennussyvyyttä ja tyyppiä, mutta yleensä ne koostuvat betonista ja lujitushihnoista. Lisäksi käytetään hiekkaa ja soraa ja vedenpitävyyttä, mutta nämä ovat jo mukana olevia materiaaleja, eivätkä ne vaikuta levyn paksuuteen. Käytetään usein ilmastettujen ja tiilien rakennusten pohjana.

Mitkä parametrit vaikuttavat levyn laskentaan?

Kaaviot, jotka osoittavat kaikkien pohjakerrosten paksuuden

Kaikkien laskentamallien laskeminen monoliittiselle pohjalle on aloitettava suoraan tulevan talon suunnittelun valmistelusta. Lisäksi otetaan aluksi huomioon joukko tärkeimpiä parametreja, joita ilman on mahdotonta laskea perusteellisesti pohjan paksuutta:

 • tulevan rakennuksen materiaali, se voi olla puuta, tiiliä tai hiutaloitua betonia;
 • vahvistuskerrosten välinen etäisyys. Tämä on suunnitteluparametri, riippuu pohjaveden syvyydestä, maaperän rakenteesta ja levyn valmistuksesta.
 • arvioitu betonin paksuus. On muistettava, että betonista on suljettava täysin lujitukset kaikilla tasoilla, poikkeuksetta on toivottavaa, että varastopaksuus on vähintään 5-7 cm;
 • paksuus, tyyppi ja mitat.

Pehmeille ja kevyille rakennusmateriaaleille, kuten hiilihapotetulle betonille, yleensä riittää vain yhteenveto kaikista näistä indikaattoreista ja sitten levyn paksuus saadaan. Optimaalinen levyn paksuus on 20-30 cm, mutta lopputulos määräytyy myös maaperän koostumuksen ja kaikkien maakerrosten yhtenäisyyden mukaan. Joskus kerroksen kerroksen summausparametri lisätään tällaisiin indikaattoreihin, jos maaperät eivät ole yhdenmukaisia.

Pohjalevyn mittojen lisäksi itse asiassa on myös tyhjennyskerroksen, hiekkalaatan ja vedeneristyskerroksen paksuus. Sinun on myös muistettava, että tällaisen säätiön järjestämiseksi sinun on poistettava ylempi hedelmällinen maaperäkerros ja kaivaa kaivo vähintään 0,5 metrin syvyyteen.

Tuloksena on, että pohjalevyn laskennallinen paksuus on yhteensä noin 0,6 m. Mutta tätä arvoa ei myöskään pidetä vakiona, koska rakennuksen massasta johtuva maaperän sumentuminen on myös maaperän ominaispiirteitä ja maaperän horisontin korkeutta. On myös syytä harkita betonin massaa, joka vaikuttaa myös koko rakenteen paksuuteen.

Esimerkiksi tiilitalon perustan tulisi olla 5 cm paksumpi kuin hiilihapotetulla betonilla. Lisäksi otetaan huomioon lisäkerrosten läsnäolo, koska kukin lisää omaa kuormitusta pohjaan ja se nousee tasaisesti paksuudeltaan.

Joten rakennuksen korkeampi ja suurempi, paksumpi säätölevy, ja jos talo on valmistettu hiutaloitua betonia, laatta on vielä paksumpi. Standardi kaksikerroksinen hiilihattu talo järjestetään 35 cm: n paksuiselle laudalle, joskus vieläkin enemmän, jos talossa on monimutkainen rakenne ja laaja kantavien seinien ja väliseinien järjestelmä.

Miksi laskentakerroksen paksuus on laskettava

Rakennuksen alla olevan valmiin laatikon pohjan paksuus

Kaikki laskentamallit tehdään aina tiukasti GOST- ja SNiP-normien mukaisesti. Jos täsmälleen lasketaan, mitä rakentamista varten tämä rakennus on optimaalinen, on mahdollista laskea tarvittava määrä betonia sen rakentamiselle ja säätiö on erittäin vahva, kuten tuleva talo.

Ennen laskelmien aloittamista sinun on lisäksi hankittava seuraavat tiedot:

 1. Säätiön yleinen ympärysmitta (vastaa talon kokoa, ehkä hieman enemmän johtuen ylimääräisestä sokea alueesta tai ulkoisesta vedeneristyskerroksesta).
 2. Levyn kokonaispinta-ala, ottaen huomioon kaikki suojakerrokset ja vedeneristys.
 3. Pinta-ala, joka on suorassa kosketuksessa maan kanssa.
 4. Rakennusmateriaalien määrä
 5. Lasketut kuormat pohjasta johtuen maaperästä.

Lisäksi tarvitaan vahvistusvyön muotoa, solujen taajuutta ja raudoituksen kokonaispainoa.

Hiekka- ja murskattujen tyynyjen laskeminen

Pohjakerroksen kaavamainen kartoitus, joka osoittaa hiekan ja murskatun tyynyn paksuutta

Pyyhkeen paksuus vaihtelee usein riippuen maan kunnosta ja rakennustyypistä sekä siitä, mitä talosta on valmistettu. Paksuus riippuu useista indikaattoreista, sillä puurakennuksissa riittää, että pehmustettu pehmuste on 15 cm, mutta massiivisiin taloihin, jotka on valmistettu hiutaloituneesta betonista - jo puolet metriä. Tyypillisen pehmeän paksuudensäätö lasketaan yleensä jokaiselle talolle erikseen, ja seuraavat tekijät otetaan huomioon:

 • maaperän kunto ja rakenne;
 • maaperän jäädytysaste;
 • maaperän talteenotto ja kausittaiset liikkeet;
 • maaperän kosteus ja maapallon korkeus;
 • talon materiaali ja rakennuksen kokonaismassa;
 • levyn mitat.

Pehmustettu murskattu kivi on tarpeen maaperän talteenoton kompensoimiseksi, joten maan matala tiheys kompensoidaan kivikivillä. Se on myös erinomainen kuivatusmateriaali, erityisesti kostealla maaperällä. Hiekka antaa rakennuksen massan tasaisen jakautumisen pohjan koko alueelle.

Esimerkki perusalustan perusparametrien laskemisesta

Luo pohjalevyn optimaalinen paksuus

Jotta ymmärtäisit laattapohjan parametrien laskennan asianmukaisesti ja laski selvästi vaaditun betonin määrän, käytä seuraavaa esimerkkiä:

 1. Tyypillinen hiilihapollisen betonin rakennus, jonka pinta-ala on 100 m² (10 x 10), otetaan käyttöön ja pohjalevy asetetaan kallioille, joiden syvyys on 0,25 m.
 2. Tällaisten levyjen tilavuus on 25 m³. Tämä on betonin kokonaismäärä, joka tarvitaan tällaisen rakenteen täyttämiseen. Tällöin vahvistusverkon tilavuus nollataan, jotta laskelmia ei monimutkaistaisi. Käytännössä tällaisia ​​laskelmia tehdään myös, mutta jo suuria rakenteita varten.
 3. Asennus jäykisteille, joita käytetään parantamaan suunnittelun luotettavuutta. Runkojen askel on 3 m, ja neliöt luodaan.
 4. Runkojen pituus vastaa perustan pituutta ja korkeus on laatan paksuus.

Tällöin 100 m²: n laattasäiliön täyttämiseksi on käytettävä 25 m³ betonia. Myös täällä tulee jonkin verran raudoitusta, vedenpitävyyttä ja hiekkaa rämeillä tyynyjä varten. Yleisesti haluaisin huomauttaa, että jokainen kehittäjä voi laskea itsenäisesti laatan paksuuden, riittää, että sillä on vain vähän matemaattista tietämystä.

Mutta jos lasket suoraan pohjalevystä, voit yleensä hallita rakennusmateriaalien kustannuksia ja seurata häikäilemättömiä rakennuttajia sekä määrittää selvästi ilmastetun betonin tai tiilen talon koko. Voit myös laskea vaaditun määrän materiaaleja online-laskimistamme.

Hiilihapotetun talon säätiö

Hiilihapollisen betonin valinta talon rakentamiseen on perusteltua yhdistämällä korkea luotettavuus, hyvä lämmöneristys, pieni paino ja alhaiset kustannukset. Samaan aikaan tällaisen rakennuksen säätiön valinta olisi toteutettava erittäin huolellisesti. Tämä pidentää koko rakenteen elämää ja hyödyntää kaiken kaasutetun betonilohkon edut.

Ominaisuudet perustuvat hiutaloituun betoniin.

Kun valitset sopivimman perustan, kannattaa harkita hiilihapotettujen betoniseinien ominaisuuksia:

 • höyrystetyn betonilohkon minimileveys on 200 mm. Siksi myös pienten ja kevyiden ulkorakenteiden rakentamisen vuoksi on tarpeellista varustaa riittävästi leveä pohja;
 • Vaikka hiilihapotettu betoni kykenee kestämään vakavia staattisia kuormituksia, se on erittäin herkkä jopa pienelle alustalle. Siksi pohjalla olisi oltava mahdollisimman suuri mekaaninen lujuus, ei taivuta talon painon alle eikä se saa muuttaa geometriaa maanalaisten voimien vaikutuksen alaisena.

Teoriassa voidaan ehdottomasti perustaa minkäänlainen pohja hiilihapattujen betonirakenteiden muodossa: pylväs-, ruuvi-, matala-nauha jne. Käytännössä maaperän geologisen rakenteen erityispiirteistä johtuen tällaiset perustukset eivät kuitenkaan aina pysty vastaamaan olemassa oleviin vaatimuksiin. Siksi yleisimmin käytetty monoliittinen laatta, joka tarjoaa tasaisimmat kuormien siirrot seinistä pohjaan.

Monoliittisen laatan täyttö.

Monoliittiominaisuudet.

Valettujen pohjalevyjen etuja ovat seuraavat:

 • suuri mekaaninen kestävyys, joka suojaa kaasutonta betonia halkeilulta. Vaikka maa liikkuisi rakennuksen alle, se ei vaikuta kellarimallioon;
 • sopivuus laitteeseen kaikentyyppisessä maaperässä: savi, turve, hiekka, kivi tai sekoitettu;
 • täydellinen riippumattomuus pohjaveden läpikulun syvyydestä;
 • edullinen valmistusmenetelmä, jonka avulla voit työskennellä ilman kalliita ammattilaisia;
 • kestävyyttä.

Samaan aikaan on otettava huomioon joitain haittoja:

 • runsaasti maanrakennustöitä kuopan kaivauksen aikana;
 • mahdottomuus järjestää syvempi kellari;
 • merkittäviä materiaalikustannuksia.

Valmistelu työstä.

Valmistelutoimien määrään kuuluu:

 • puhdistamalla jätteiden ja mahdollisuuksien mukaan vanhat puut, jotka voivat häiritä tekniikan lähestymistapaa;
 • merkinnät tulevaisuuden säätiön kulmista. Koot valitaan talon projektiasiakirjojen tietojen perusteella. Samanaikaisesti säätiön kummankin sivun pituuden on ylitettävä talon vastaavan seinän pituus vähintään 1 m. Tämä yksinkertaistaa töitä muotin asennuksen aikana.

Kaivaa kaivanto.

Koska talon pohjan pinta-ala on riittävän suuri, työn määrä on huomattava, vaikka siinä onkin hieman syvyyttä. Siksi on järkevää käyttää rakennustarvikkeiden palveluja. Viimeisen 15 cm: n maaperän suositteleminen on kuitenkin poistettava manuaalisesti. Näin voit seurata jatkuvasti kuopan syvyyttä ja sen pohjan vaakasuoraa tarkkailua.

Pintaversion osalta syvennyksen syvennyksen tulisi olla 30 cm, haudattuna yksi - 50 cm.

TÄRKEÄÄ: Jos kaivettaessa kuoppaa tietyssä pisteessä syvyys ylittää lasketun, sinun ei pidä vain täyttää syntyvää kuoppia maaperällä. On paljon turvallisempaa lisätä syvyyttä hieman koko alueelle ja sitten kaataa korkeampi tyyny.

Täyttävät tyynyt.

Pintakertiselle kellarille riittää täyttämään 30 cm: n paksuinen hiekkakerros. Syvennetyn pohjan tapauksessa täytetään ensin 20 cm soraa ja sitten 30 cm hiekkaa. Valmis tyyny on varovasti sekoitettu vibroplettia.

Muottien asennus.

Materiaalina on suositeltavaa käyttää kestäviä levyjä ilman mekaanisia vaurioita. Materiaalin laatu on tässä erittäin tärkeä, koska valunut betoni on erittäin merkittävä ja muottien on kestettävä tämän kuorman. Levyjen välissä on nauloja.

Ulkopuolella muurausseinä on sijoitettava rekvisiitta. Tuloksena olevan rakenteen luotettavuus tarkistetaan voimakkailla jaloilla. Kun iski, mitään ei saa liikkua.

Muottipesän sisäpuoli kastuu vedellä. Tämä antaa tasaisen pinnan levyn sivupinnalle.

Täytä tasoitus.

Monoliittinen säätiö vaatii kahta kerrosta kaatamalla. Kunkin kerroksen paksuus on 4-5 cm.

Voit aloittaa toisen kerroksen kaatamisen vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kuivunut. Vedenpitävyys on valmistettu polyeteenistä kuivalla kerroksella siten, että vierekkäisten levyjen päällekkäisyys on noin 10 cm. Kaivannon reunojen kalvon marginaalin on oltava vähintään 1 m. Tämän jälkeen kaiverruskerroksen toinen kerros kaadetaan.

Vahvistaminen.

Kehys on valmistettu vahvistusluokasta A-III. Tangon halkaisija on 10-16 mm, mikä riippuu talon korkeudesta. Tämän seurauksena lanka-aukkoja, joiden sivut ovat 15-20 cm, muodostavat kaksi silmukkakenttää, jotka on neulottu keskenään teräslangalla, jonka läpimitta on 5 mm.

Betonin läpivienti.

Kaatuneen betonin laatu ja yhtenäisyys ovat ensiarvoisen tärkeitä. Höyrystetyn betonin talon pohjalle on osoittautunut niin voimakkaaksi, että on toivottavaa käyttää sekoitinta syöttöpumpun kanssa. Automixerin vakiomäärä on 6-8 kuutiometriä liuosta. Betonipumpun jakopuomi voi olla jopa 30 m pitkä. Parasta on selkeyttää tätä parametria etukäteen, mikä antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella tarkemmin kaatumisen kulkua ja vaihtoehtoja lähestyä autoa sivustolle.

Jos jostain syystä on mahdotonta käyttää sekoittimella, niin että betonin jatkuva tarjonta varmistetaan, voit käyttää manuaalista vaivaamista konkreettisessa sekoittimessa. Tämä edellyttää kuitenkin lisää työntekijöitä ja jatkuvaa laadunvalvontaa.

Sähköbetonisekoittimet mahdollistavat 50 - 200 litraa laastia yhdessä eräkäytössä. Sekoitusaika - 3 - 5 minuuttia. On kuitenkin pidettävä mielessä, että sementtiä, hiekkaa, vettä ja murskattua kiveä toimitetaan sekoittimelle, sekä aika purkaukseen ja kaatopaikalle toimittamiseen. Näin ollen on tärkeää suunnitella valuprosessi 10-15 minuutin välein eräkohtaisesti. Käytettäessä 50 litran sementtisekoittimen voi kestää noin 5 tuntia täyttöä 1 kuutiometriä laastia.

Syöttöseos jaetaan koko muotin alueelle. Voit yksinkertaistaa tätä menettelyä ohjauskourun avulla. Samanaikaisesti tarvitaan lisää käsin kaivamista betonista koko kaatopaikan alueelle. Vaikka liuos on melko nestemäinen, yritettäessä täyttää se yhdestä pisteestä syöttöpaikassa, raskaimmat fraktiot asettuvat ja vain vesipitoinen komponentti voi virrata vapaasti rebar-kentän yli. Tämä on täynnä levyn lujuusominaisuuksien epätasaisuutta ja halkeilua kuivauksen aikana.

Betoniyhdistelmä välittömästi kaatamisen jälkeen tulee olla varovasti suljettu upotusvärähtelijä. Tämä poistaa ilmakuplat ja lisää betonipinnan vahvuutta. Ei ole tarpeetonta kumota muotin koko ympärysmitta, jossa voimakkuus on erityisen tärkeä.

Flooded laatta sileä koko vaakasuoraan. Tämän prosessin ohjaamiseksi auttaa ohutta kerrosta vettä, joka työntyy ulos liuoksesta ja osoittaa kaiken syvyyden ja korkeuden.

Kaikkia muottien kaatamista kokonaan yhteen työpäivään ei aina saada. Työn keskeyttämisen järjestys riippuu tauon kestosta:

jos työ pysähtyy alle 12 tunnin ajan, viimeistelypinta peitetään yksinkertaisesti muovikelmulla. Ennen työn jatkamista kalvo poistetaan ja betoni "maito", joka on otettu ulos, pestään pois betonista. Seuraavaksi täyttö jatkuu normaalisti;

siinä tapauksessa, että tauko ylittää 12 tuntia, betoni alkaa lujuutta ja on tarpeen käyttää "kylmä yhdistää" tekniikkaa. Tällöin työ alkaa vasta jo täytetyn betonimäärän täydellisen kovettumisen jälkeen.

TÄRKEÄÄ. Jatkoa kaadettaessa hieman kuivattua betonia ei ehdottomasti suositella. Karkaistusta kerroksesta tässä tapauksessa on hyvin pieni paksuus ja se purkautuu kaatuneen tuoreen betonin painon alle.

Monoliittinen säätiö on valmis jatkamaan rakentamista yhden kuukauden kuluttua. Ensimmäistä viikkoa suositellaan, kun se kuivuu märkää se vedellä. Tämä välttää halkeilua. Vedenpitävän kalvon loput vapaat päät on kääritty uuniin ja juotettu siihen taskulampulla.

Käyttämällä teknologiaa, jolla kaivataan monoliittista pohjalevyä hiilihapotettujen lohkojen talon alle, et voi enää huolestua pohjan tiettyjen osien sileydestä. Seinät pysyvät ehjinä, sillä vaikka säätö taipuu hieman, se tapahtuu koko alueella kerralla ilman murtumia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tallenna navigointi

Kuinka paksu olisi monoliittisen säätiön levy?

Laattojen pohjaa pidetään luotettavimpana ja valitaan, kun rakennetaan taloja epävakaisiin ja tulviin maastoihin. Tämän tyyppisellä materiaalilla on vähäinen vaikutus maaperään ja se takaa tasaisen rasituksen. Kaatustekniikka itsessään on yksinkertainen, pääpaino on laattaparametrien laskemisessa, nimittäin posliinin syvyydestä, tyynyn korkeudesta, betonin brändistä ja paksuudesta, poikkileikkauksesta, eristämistarpeesta. Alue vaihtelee 15: stä 35 cm: iin, jos laskettu arvo on erilainen, silloin otetaan huomioon perusasetusten muut vaihtoehdot.

Laattapohjan ominaisuudet

Se on konkreettinen monoliitti, jossa on kaksi riviä raudoitusverkkoa, joka on sijoitettu tiivistetyn hiekkalaatan päähän erityisen vaikeissa tapauksissa - vahvistettu jäykisteillä. Rakentamisen kustannukset riippuvat pohjan syvenemisen asteesta: vakaissa maissa se käytännössä verrataan maahan ja vaatii vähäisiä investointeja ja vaivaa. Kelluvilla mailla tai tarvittaessa pohjakerroksen järjestämisellä laattaverkostossa on enintään 1/3 yleisestä rakennusbudjetista, koska välilehti on jäädytyksen alapuolella.

On olemassa normeja, joiden mukaan armo-ristikkokerros asetetaan vähintään 5 cm: n etäisyydelle levyn reunasta, 7 niiden välistä, vähintään 12 cm: n vahvuus. Kun otetaan huomioon kahden tangon asentaminen ruudukkoon, kokonaispaksuus on 21,8 cm, mutta käytä sitä oletuksena mahdotonta, monoliittisen säätiön tarkat parametrit määrittävät laskelman. Saavettua arvoa verrataan suositeltuun arvoon ottaen huomioon rakennuksen paino ja alueen geologiset olosuhteet:

Vastustuskykyisille maille

Voimakasta heittämistä

Puuhuoneen laatan paksuus riippuu lattiamääristä, kun kuivattuja materiaaleja käytetään, niiden paino ei ylitä 600 kg / m 3, mikä on 2,5-3 pienempi kuin tiilen. Tämän seurauksena suositeltu arvo on 30 cm.

Tulevan levyn paksuuden laskentajärjestys

Lähdetietoihin kuuluvat: kaikki painon kuormat, mukaan lukien lumikuormat, erityinen maaperän paine tämäntyyppiselle perustalle (vertailuarvo riippuu maaperätyypistä), rakennusalue. Itsenäisen monoliittisen levyn painoa ei oteta huomioon, koska se on sijoitettu hiekkalaatikkoon. Laskennan päävaiheet, kun:

 • Maaperän analyysi ja säätöön perustuvan optimaalisen erityispaineen määrittäminen.
 • Rakennuksen massan laskeminen. Tiivistetään seinien paino (mukaan lukien sisustus ja eristys), katot, kattorakenteet, huonekalut, talvella katolle.
 • Määrätyn kuormituksen määrittäminen maaperällä jakamalla talon paino alueittain ja vertailemalla sitä standardiarvoon. Tuloksena oleva ero kerrotaan laattasäteilyn mittojen mukaan, lopullinen numero vastaa sen vaadittua massaa.
 • Optimaalisen tilavuuden laskeminen (edellisen arvion jakaminen betonin tiheydellä) ja monoliitin paksuus.
 • Kierrä lähimpään 5-kertaan (ei väliä millä tavalla).
 • Monoliittisen kellarin massan uudelleenlaskenta ja sen vertailu suositeltavaan, poikkeama ei saisi ylittää ± 25%.

Seuraava vaihe on määrittää rakeiden ja hiekan tyynyn optimaalinen syvyys ja paksuus, nämä tekijät riippuvat suoraan maaperätyypistä. Pienin kaivannon korkeus on 60 cm, mutta tämä välilehti on sallittu vain vakaissa maissa. Kaikissa muissa tapauksissa pohjalevy asetetaan 60 cm: n alapuolelle jäätymisasteelle. Takatäytteen paksuus riippuu rakennuksen painosta, minimi on:

 • Autolle - 25 cm.
 • Valopaneelirakenteet - 15 cm.
 • Talon pohja baarista - 25-30 cm.
 • Tiilen ja betonin rakentamiseen - 50 cm (ei 20 - murskattua, 30 - hiekkaa).

Tämä kerros antaa tasaisen painon kuormituksen, monimutkaisilla maaperäalueilla sitä lisätään vähintään 5 cm: n välein.

Monoliittisen perustuksen rakentaminen vaiheittain askel askeleelta

Työ alkaa maaperän kunnon analyysin ja pohjan ja pehmusteen paksuuden laskemisen perusteella, minkä jälkeen määritetään tarvittava määrä rakennusmateriaaleja. Kun rakennetaan monoliittista laattaa, on suositeltavaa noudattaa seuraavia toimintatapoja:

1. Paikan ja maanrakennusten merkitseminen.

2. Geotekstiilikuoren lattiat pitkin pohjaa ja kaivetun kaivon seinämien reunaa.

3. Vedenpoistoaukon sijoitus. Valinnainen vaihe, joka valitaan korkeilla pohjavesialueilla. Tällöin louhinnan pohjalle lävistetään matala kaivanto, jota peittää sama geotekstiili, jonka päälle asetetaan muovisia putkia, joissa on reiät. Sen jälkeen ne peitetään raunioilla ja peitetään verkon toisella kerroksella. Suositeltu putkiasennelma on tulevaisuuden monoliittisen laatta.

4. Tyynyn järjestäminen, murskattu kivi ensin kaadetaan ja imeytetään (erityisen vaikeilla maaperillä, bitumilla kyllästetty), jonka jälkeen tämä toimenpide toistetaan hiekalla tiivistämisprosessin helpottamiseksi, se on hieman kostutettu. Tässä vaiheessa vibrotekniikka on mukana, ei ole helppoa saavuttaa tarvittava tiheys ilman laitteita.

Tärkeä huomautus: hiekkaa käytetään vain suurten jakeiden päälle, kun yli 10 cm: n pituisen tyynyn paksuus ylittyy, se kerääntyy kerroksittain.

5. Tietoliikenneyhteyden asettaminen ennalta määritetyn järjestelmän mukaisesti (tarvittaessa). Tämä vaihe suoritetaan samanaikaisesti edellisen kanssa, veden tai viemäriputket asetetaan kerroksen päälle. Monoliittisen pohjalevyn poraaminen kiinteytymisen jälkeen katsotaan tekniikan vakavaksi rikkomukseksi, joten on tärkeää miettiä yksityiskohtaisesti.

6. Kuopan pohja tasoitetaan vähärasvaisella betonilla. Toinen valinnainen, mutta suositeltava askel, joka valitaan maaperän tulvan tai siirtymisen vuoksi. Valukerroksen paksuus - 10 cm: n sisällä.

7. Muottirakenteiden asennus, merkkien ja tasoeroiden tarkistaminen.

8. Decking roll -vesieristys pakollisella irrotuksella noin 1 m: n reunoilla. Kokeneet rakennuttajat käyttävät vähintään kahta kerrosta, kaikki nivelet käsitellään juotosraudalla.

9. Tulevan monoliittisen levyn lämpöeristys (suositeltava) - polttopolystyreeni vaahto pohjalla ja kuopan sivuilla, ottaen huomioon viestintäreiät. Paksuus otetaan huomioon etukäteen, ennen asennusta.

10. Vahvike - ligaation rauta tangot vähintään poikkileikkaus 12 mm x muovisia kiinnikkeitä tai johtoja välein 20-30 cm mesh sijoitetaan kaksi kerrosta, alaraja paksumpi ja vahvempi vahvistaminen.. Tässä vaiheessa on tärkeää, että se ei vaurioidu eristyksessä (jos sellainen on) tai vedeneristys, joten vanteiden alle on sijoitettu erityisiä muovisia tukia.

11. Betonin valmistaminen. Tämä vaihe toteutetaan eräänä päivänä, ja sillä on suuri määrä säätiöitä, on järkevää tilata valmiin ratkaisun. Itsenäinen betonivalmistus, jonka vahvuusmerkintä on pienempi kuin M300, sallitaan, mutta sallittu keskeytys prosessissa ei ylitä 12 tuntia. Betoni kaadetaan, tasoitetaan ja sekoitetaan yksinomaan kerroksiin monoliittisen levyn kehän ympärillä. Täyttäminen yksittäisillä alueilla johtaa halkeamien muodostumiseen, tämä tekijä on toinen väite tehdasratkaisun hyväksi. Tulva betoni tiivistetään syvällä täryttimellä, ääritapauksissa - manuaalisesti, jonka jälkeen sen pinta tasoitetaan, tasoitetaan hyllyillä ja peitetään muovikelmulla.

12. Monoliittisen perustuksen altistuminen - vähintään 4 viikkoa, pinnan pakollinen hoito (ruiskuttamalla vedellä) ensimmäisten 7-10 päivän ajan.

13. Muottien poistaminen, laatan sivuseinien vedeneristäminen, nimittäin nostaminen ja kiinnittäminen aikaisemmin viivästettyjen valssattujen rakennusmateriaalien seiniin.

Säätiön rakentamiseen tarvittava teknologia vaatii huomattavia investointeja ja työvoimakustannuksia, on tärkeää ymmärtää, että kaikki ovat hyödyttömiä, kun valitaan laattojen virheellinen paksuus tai sen syvyys. Tällaisia ​​vaiheita, kuten maaperän tilan analyysi, säätiön parametrien laskeminen ja betonointi suoraan, olisi ehdottomasti annettava asiantuntijoille. Tämä askel askeleelta opas rakentamiseen tasainen monoliittisen teräsbetonilaatta, tarvittaessa tiivisteet jäykisteiden prosessi on monimutkainen: valmistettiin erityinen kaivannon pitkin kantavien seinien kanssa piki ei ole pienempi kuin 3 metriä, mutta niiden tarkka koko ja väli määrittää monimutkainen tekniikan laskelmia, erityisesti rakentamisessa tätä vaihtoehtoa käytetään harvoin..