Pohja lämmitti ruotsalaista levyä

Ihanteellisen talon pitäisi olla luotettava, vahva, kestävä ja ennen kaikkea rationaalinen. Nykyinen perheystävällisen kodin käsite liittyy jo energiatehokkuuteen ja innovatiivisten ratkaisujen käyttöön.

Mikä tahansa talon perusta on perusta, joka määrittää sen kestävyyden ja luotettavuuden. Talonrakennukseen ehdotetaan varustettavaksi eristetyn ruotsalaisen liesi (USW).

Mikä se on, ja mitkä ovat tärkeimmät edut, joita lukijat ovat usein tunteneet mainoskampanjan ansiosta.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää UWB: n ominaisuudet ja haitat yhdessä tämän kanssa tasapainoisen valinnan aikaansaamiseksi.

Mikä se on

Lämmitetty ruotsalainen levy on yhdistetty lämmitetyn pienen syvennyksen pohja, joka sopii runkotyyppisten matalarokastorakenteiden rakentamiseen, hakkuut, talot vaahtobetoniin ja tiili.

Pääaiheena on eristää betonilevy maahan käyttämällä lämmöneristysmateriaalia kuten ekstrudoitua polystyreeniä.

Eriste 200 mm paksuinen kerros suorittaa kolme tehtävää samanaikaisesti:

 • Lämpöeristys pohjalevy;
 • Kuorman jakautuminen maahan;
 • Maaperän pakkasen talteenotto.

Kuten minkä tahansa perustuksen monoliittisen laattatyypin mukaan UWB jakaa talon kuorman koko rakennuksen pinnalle ja tarjoaa rakenteellista lujuutta, vastustuskykyä seinäelementtien kutistumiseen ja muodonmuutokseen.

Laatta itsessään on laadultaan eristetty maasta, mikä mahdollistaa lattialämmitysjärjestelmän asentamisen suoraan laattaan sekä järjestää aluslattia ilman ylimääräisiä kerroksia tai ylärakenteita.

Säätiön laite UShP

Tämän seurauksena rakentaja saa useita rakentavia ratkaisuja yhdestä elementistä kerralla järjestämällä säätiön lämmitetyllä ruotsalaisella levyllä:

 • kiinteä pohja, riippumatta maaperän ominaisuuksista;
 • rakennuksen lämpöeristys koko rakennuksessa;
 • valinnainen lattialämmitysjärjestelmä, joka on alunperin jaettu koko talon alle;
 • valmiin pohjapohjan, jonka päälle lattiapäällysteen järjestely sallitaan.

Eristeenä käytetään laajennetun polystyreenin suulakepuristusta, jonka lujuus ja puristusvoima 2%: n kannalla on vähintään 0,2 kPa.

Kuorman tasaisen jakautumisen vuoksi säätiö pystyy kestämään kymmeniä tonnia kuormaa ilman huomattavaa taipumaa tai muodonmuutosta.

Laitetekniikka

Lämmitetty ruotsalainen levy on pohja, jolla on vaikea monikerroksinen rakenne. Seuraavassa järjestyksessä:

 • karkean hiekan hiekka-tyyny;
 • geomembraanikerros;
 • vedenpoistojärjestelmä nesteen poistamiseksi pohjasta;
 • hiekkalaatikko pienestä ja keskikokoisesta hiekasta;
 • EPS-eristys 100 mm ympärillä ja sokea alueella;
 • soraa oleva sora;
 • EPPS-eristys pohjan pohjalla, jonka paksuus on 200 mm, lukuun ottamatta seinäkiinnitysrakenteiden sijainteja;
 • monoliittista teräsbetonilaattaa, jossa vahvistetaan seinärakenteiden asennustapa ja rakennuksen ympärysmitta.

Kuva säätiöosasta

Hiekka- ja sora-alustan paksuus voi olla 300-600 mm. Paksuus riippuu maaperätyypistä, sen kantavuudesta ja valitaan erikseen useiden tekijöiden perusteella.

Päätehtävänä on samalla tasoittaa ja vakauttaa pohja ja poistaa kosteus pohjasta.

Valmistelutyönä maa valitaan ja pinta-ala tasoitetaan pienillä poikkeuksilla tasosta ja vaakatasosta, joka on tarkastettava tasolta tai tasolta.

Hiekka ja sen jälkeen sora pinotaan kerroksittain 10-15 cm pakollisella tampingilla ja kostutuksella. Jokaisen vaiheen jälkeen taso tarkistetaan ja korjataan vääristymien tai väärinkäytösten välttämiseksi.

Ensimmäisen hiekkakerroksen jälkeen geomembraani leviää suurella osuudella vedenpoistoon vedenpoistojärjestelmän pohjalle ja putkelle. Vedenpoiston järjestäminen tapahtuu pohjarakenteen ympärillä olevilla syvennyksillä erityisillä tyhjennysputkilla, joilla on usein reikiä.

Ne on kääritty geotekstiilillä, jotta vältytään silting ja tukkeutumista. Viistetyt taivut ja kuopat on välttämättä muodostettava nesteen pumppauksen ja pumpun ohjaamiseksi, veden siirtämiseksi edelleen viemäreihin.

Useammin eristys on lisäksi haudattu puoleen tai kaksi kolmasosaa valmiiksi valmistetusta hiekkalaatikosta, mikä luo esteen lämmön ulosvirtaamisesta tulevan perustuksen alla.

Muotti on muodostettu ja vahvistettu SNiP: n vaatimusten mukaisesti monoliittisten betonilaattojen järjestämiseksi ja kaatamiseksi. UWB: n peruspaksuus on 100 mm, kun tuetaan laakeri-seiniä ja kuormataan kiinteistä laitteista, esimerkiksi kattilan paksuus nousee 200-250 mm: iin, jolloin ne muodostavat jäykistysrivat.

Putkille asetetaan viestinnän tarjonta. Käytetään vaadittua halkaisijaltaan PVC-putkia putken kanssa pohjan ulkosivusta tulopisteeseen. Seuraavat kerrokset ja betonoinnit suoritetaan ohittamalla putket tiiviisti ja seinämät levyllä.

Säätiön koko aluetta varten eristys asetetaan yhteen kerrokseen, jossa on 100 mm: n levyisiä levyjä. Hankkeen mukaan toinen kerros peitettiin koko alueelle, lukuun ottamatta seinärakenteiden raudoitusta.

Käytetään erikoislevyjä, joilla on lisääntynyt lujuuden omaava polystyreeni ja jolla on L-muotoinen ura päistä. Levyt liitetään ilman aukkoja ja halkeamia. Lisäksi sinun ei tarvitse liimaa tai korjata niitä.

Levy on vahvistettava. Tätä varten käytä 12 mm: n vahvuisia vahvikkeita, jotka on yhdistetty yhteen kehykseen. Vahvistetut rungot, joissa on kaksi tai useampia vahvistusrivisiä rivejä, ja vahvistusverkko, jonka solu on 150-200 mm yksikerrokseen, jaetaan pääalueelle.

Joissakin tapauksissa on parasta antaa kaksirivinen vahvistus koko alueelle, jos itse talon rakentaminen aiheuttaa merkittävän kuorman. Suunnittelijan on määriteltävä tämä tiukkojen laskelmien perusteella.

Jos lämmitetyn lattian asennusta suunnitellaan, silloitetun polyeteenin putki jaetaan vahvistuskehyksen pitkin jakamalla ääriviivat kunkin erillisen huoneen ensimmäiselle kerrokselle. Kaikki ääriviivat sidotaan kollektoriryhmään.

Jopa ennen kuin betoni kaadetaan, lämmin kerros tarkistetaan paineen alaisena ja tiiviys paine testataan. Keräysryhmä on kiinnitetty puulevyyn pohjana ja vahvistuspalkkeina, jotka on kiinnitetty vahvistuskehykseen upotetuina elementteinä.

Betoni kaadetaan yhteen juoksuun, jolle on tarpeen laskea tarkasti tarvittava materiaalin tilavuus ja tilata tarkka määrä betonisekoittimia, edullisesti betonipumpulla ja syöttölaitteella. Betonien jakelussa käytetään upotusvärähtelijöitä tasaisen ja täydellisesti täyttämään muottipesän.

Laatan yläkerrosta verrataan tiukasti tason mukaan, mukaan lukien kaatamalla sementtilaasti asetetun betonin päälle ja lautasen edelleen huoltoon, kunnes se on täysin kuiva.

Tällöin eristetyn ruotsinuunin perustuksen valmistuminen on valmis ja pohja on valmis lämpimän ja viihtyisän kodin rakentamiseen.

ongelmia

Kun valitset lämmitetyn ruotsalaisen levyn talosi perustaksi, on tärkeää ottaa huomioon tämän mallin kaikki ominaisuudet, joista osa voi olla turvallinen johtuen ohuista puutteista.

Suorituksen tarkkuus

Ensimmäinen piirre koskee säätiön rakentamisen teknologiaa. Lämmöneristetyn laatan eheys ja luotettavuus riippuu kunkin vaiheen tarkkuudesta, etenkin yhteisen tason poistamisesta hiekkaisen tyynyn puristamisen aikana.

On erittäin riski saada tällainen säätiö itsellesi, joten on välttämätöntä kääntyä yrityksiin ja sopimuskumppaneihin, joilla on laaja kokemus ja laadunvarmistus.

Maaperän heilumisen seuraukset

UWB-laitteen materiaali taipuu kestämään puristusvoimaa vähintään 200 Pa: n muodonmuutoksessa, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita, että imemällä maaperän turvotusta yhden vuoden aikana materiaali palauttaa entisen muodonsa helposti.

Valitettavasti tämä tekniikka ei ole kestänyt monien vuosien testausta, eikä sitä ole kohdistettu kriittiseen pohdintaan. On mahdotonta sanoa tarkkaan, että maaperän turvotus ei vaikuta eristyksen muotoon eikä sen jälkeen vaikuta levyn geometriaan.

jyrsijät

Ekstrudoitu polystyreeni on syötävä, jyrsijöille, erityisesti hiirille ja rotille, ja jopa myrkyllisiä. Se on kuitenkin ihanteellinen materiaali pennun ja minkkien järjestämiseen, myös muurahaisille ja muille hyönteisille.

Lämmin kerros pohjakerroksen laatassa - riskialtista

Lattialämmityksen järjestäminen koko ensimmäisessä kerroksessa on todella erinomainen ratkaisu, mutta UWB: ssä ehdotetaan putkien asentamista suoraan laattaan, johon koko talon myöhemmin luottaa. Tämä tekee lämpimästä lattiasta täysin korjaamattoman.

Vuodon sattuessa säätiön perusta, jossa vesi kiihdyttää ensin, kärsii ensin. Ja ongelman havaitsemisen jälkeen on mahdotonta määrittää tarkalleen missä vika.

Mikä tahansa työ, joka purkaa pohjalevyn, jotta poistettaisiin vuotojen, jotka liittyvät säätiön eheyden rikkomiseen, mikä on yksinkertaisesti mahdoton hyväksyä. On parempi luopua sisäänrakennetusta lämpimästä lattiasta ja varustaa erikseen tarvittaessa.

Tuloviestinnän sijainti

Viemäriputken tai eklektisen panoksen asentoa ei enää voida siirtää tai säätää rakentamisen aikana. Tämä on kaikkien laattojen perustusten puute, joten on tärkeää ajatella huolellisesti ulkoasua jo ennen työskentelyn aloittamista säätiön kanssa.

Muut näkökohdat, kuten matala pohja, vaatimukset levyn tasaisuudesta ja vedenpoistojärjestelmän laadusta riippuvat vain yksittäisistä olosuhteista ja olosuhteista, joita tasoitetaan useilla vakioratkaisuilla.

laskelma

Eristetyn ruotsalaisen levyn kustannusten laskennan tehtävä yksinkertaistuu valmiiksi valmistetun rakenteen ja koostumuksen ansiosta. Riittää, että määritetään kunkin kerroksen paksuus ja vaatimukset rakennushankkeen mukaan.

Eristys käytetään useimmissa tapauksissa 100 mm: n paksuudelta ympäryksen ympärillä ja 200 mm betonilaatan pohjan alla. Tämä koko tunnetaan jo lämpöeristyksellä ja sopii useimmille maamme alueille.

Neliömetrin laskelmissa otetaan huomioon hiekan ja soran paksuus, eristyskerros 200 mm ja betoni 100 mm. Materiaalien tilavuuden ja kustannusten määrittämiseksi riittää moninkertaistaa neliömetrin laskenta kokonaispinta-alan mukaan.

Seinämien vahvistusrivien tilavuus lisätään erikseen betonin puolelle ja sama määrä poistetaan eristyksestä. Vaikeinta arvioida on lisätoiminta viestinnän aloittamisessa, kaivon valmistelussa ja muissa yksittäisissä rakenteissa.

Hinta per m2

Voit selvittää, kuinka paljon se maksaa säätiön rakentamisesta vain urakoitsijan yritykseltä yksityiskohtaisen hankkeen pohjalta.

Esimerkki rakennuksen säätiön kustannuksista 250 m2.

Likimääräinen kustannus ilmaistaan ​​välillä 6 tuhatta - 10 tuhatta ruplaa neliömetriä kohden. Jopa yhden yrityksen hintaluettelossa on huomattavaa vaihtelua riippuen säätiön kokonaispinta-alasta ja sen tarkasta koostumuksesta.

Mikä on monoliittinen laatta nauhalevyssä? Erinomainen valinta epävakaalle maaperälle.


Kehysrakennuksen suunnittelussa ensimmäinen asia, joka syntyy, on tulevaisuuden talon tyyppien valinta.

Valittavana vaihtoehtona kannattaa kiinnittää huomiota nauhan perustukseen monoliittisella levyllä.

Tällainen pohja riittävän syvälle on ihanteellinen rakentamaan kelluvia, hiekattuja ja turpeellisia maaperä - jossa muita tyyppejä ei eroteta luotettavuudella.

Yleistä tietoa


Nauha-pohjainen monoliittinen laatta on kiinteä, vahvistettu betonirakenne, joka lepää nauhan tyypin alapuolella kehällä.

Tässä tapauksessa on olemassa vaihtoehtoja sekä levyn tukemiseksi maassa että ilman tukea. Toisessa tapauksessa monoliittinen laatta lepää pohjalevyllä, joka muistuttaa pohjaa käyttäen lattialaatoja.

Mikä on parempi: nauha-säätiö tai monoliittinen levy? On mahdotonta vastata kysymykseen yksiselitteisesti, koska molemmat mallit täydentävät täydellisesti toisiaan.

Tämäntyyppisellä säätiöllä kerrosrakennuksen alaisen kellarikerroksen tai maanalaisen autotallin mahdollinen järjestely. Molemmissa tapauksissa tämä rakenne mahdollistaa teippityypin yhdistämisen yhteen kokonaisuuteen.

Käytetään monoliittista levyä nauhalevyllä:

 • epävakaissa "kelluvissa" maissa olevien rakennusten rakentamisessa, jossa toisen tyyppisen säätiön käyttäminen on epäkäytännöllistä tai kannattamatonta;
 • kun rakenteen oletetaan olevan raskas esimerkiksi tiilestä tai monoliittisesta teräsbetonista;
 • kun rakennuksen rakentaminen on suunniteltu yhden kerroksen alapuolelle - monoliittinen laatta nauhalevylle on välttämätön muiden huoneistojen väliseinien rakentamiseksi.

Se on tärkeää! Kun suunnittelet säätiötä monoliittisella levyllä, on muistettava, että sen pituuden enimmäispituus riippuvalle ei saa olla yli 6 metriä ilman ylimääräisiä tukia.

Rakennustekniikka

Talo ilman kellarissa


Tämäntyyppisen perustuksen piirre on, että laatta lepää maahan koko alueelle, mikä lisää lisätukea rakennukseen.

Nauhatulostimella varustettu monoliittinen levy valmistetaan omilla käsillä kaatamalla betoniseos valmiiksi kaivupöytään ja siihen sisältyy lämpöeristysmateriaalikerros.

1. Ensimmäinen vaihe on rakentaa 40 cm leveä ja 40-70 cm: n syvyinen pohja, riippuen maaperätyypistä ja alueen ilmastollisista olosuhteista.

Vahvistinverkon asennuksen yhteydessä on välttämätöntä jättää raudoituksen pystysuorat päistöt halkaisijaltaan 12-14 mm koko nauhalevyn pituudelta 40-50 cm: n välein, ja ne toimivat nipuna perustana - nauhana ja monoliittisena laatana.

Se on tärkeää! Ulkoisen muottien pitäisi olla korkeampi kuin kaatunut pohja tulevan monoliittisen laatan korkeuteen - 20-25 cm.

2. Kun liuska-säätiö on jäädytetty (1-2 viikkoa), sinun on poistettava muotti ja valmistettava kaikki sisäiset tilat tulevalle levylle. Käsikäytöllä tai kaivukoneella poistetaan 50-60 cm: n syvennys, jonka ojan pohjan on oltava tasainen.

3. Hiekka 15-20 cm paksua hiekkaa kaadetaan. Hiekka kostuu ja varovasti tampataan alaspäin tärisevällä levyllä, kunnes jäljellä olevat jalkineet jäävät pinnalle.

4. Hiekalle levitetään geotekstiilikerros, joka estää hiekan ja roskien sekoittumisen perustuksen aikana. Geotekstiilien nauhat on ommeltu yhdessä erityisen koneen kanssa. Kaivannon ympärysmitan yli geotekstiilien tulee työntyä 40-50 cm: iin ja päästä nauhan pohjaan.

5. Rämeiden päälle sijoitetun kerroksen paksuuden on oltava vähintään 20 cm, ja se on huolellisesti tasoitettava ja tiivistettävä mahdollisimman pitkälle. Sementtimaidosta vuotaa kerrostumakerros siten, että kaikki aukot on täytetty ja 3-5 cm: n liuoskerros pysyy yllä.

6. Tuloksena oleva kakku liuoksen kovettumisen jälkeen peitetään vedeneristyskerroksella. Kaikki saumat on puhdistettava huolellisesti taskulampulla tai puhallusputkella.

Se on tärkeää! Telaneristyksen päiden pitäisi olla pohjan päissä 30-40 cm.

7. Päällystetyt eristysmateriaalilevyt. Sen kerroksen tulisi olla samassa tasossa kuin nauhalevyn taso. On suositeltavaa käyttää penoplex-tiheitä merkkejä. Eristyslevyjen väliset liitokset päällystetään mastilla tai vaahdottamalla kiinnitystapilla.

8. Seuraava vaihe on vahvistuskotelon asennus. Vavat tulisi olla 12-14 mm paksuja, tangojen välinen etäisyys saa olla enintään 20 cm.

Ristikko on muodostettu kahdeksi kerrokseksi, jonka etäisyys on 10-15 cm. Kerrokset yhdistyvät raudoitussegmenttien ristikkorakenteilla. Ristikon alapuolella jalustat asennetaan siten, että etäisyys alarungosta vahvikkeesta eristeeseen on 5-6 cm.

Molempien vahvistusrivien tangot on yhdistetty jäykästi nauhan jalustan vahvikkeen tangon ulkoneviin päätyihin.

9. Täytä levy. Prosessi suoritetaan tasaisesti koko alueelle. Taso on kohdistettu muotin ulkopuolelle, mutta edellytys, että etäisyys ylärivin riviin on oltava vähintään 5 cm.


Betonin täydellinen kiteytyminen tapahtuu 28 vuorokaudessa. Tämän jälkeen voit aloittaa talon rakentamisen. Kellarin ja laattojen täyttö olisi suoritettava samanaikaisesti - kerrosten väli kovettumista ei sallita.

Se on tärkeää! Ennen monoliittisen levyn asentamista sinun on asennettava kaikki maanalaiset apuohjelmat. Eristysmateriaalin liitokset on suljettava. Rakennustekniikka poistaa sisäisen viestinnän järjestämisen betonin kaatamisen jälkeen.

Pohjakerroksen talo


Miten kaadetaan monoliittista laattaa nauhan perustukseen, jos rakennusta suunnitellaan kellarikerroksella?

Tällaisen monoliittisen laatan valmistusteknologia on jonkin verran monimutkaisempi kuin edellinen, mutta pienempi määrä materiaalia kuluu rakenteen "kakun" pienemmän paksuuden vuoksi.

1. Teippipohja on valmistettu, sama kuin aiemmin kuvattu.

2. Säätiön ylärajan tasolle asennetaan kansi. Se on yksi vaakasuora kilpi, joka on tavallisesti puupaneeleista valmistettu.

Alareunasta kansi on tuettu puupalkkeilta, joiden poikkipinta on 5 * 5 cm ja 0,7-0,8 m välein. Telineiden palkit asetetaan 10 * 5 cm: iin. Palkit asetetaan palkkien päälle - 5 * 5 cm palkit.

Ne sopivat jo 2,5 cm: n paksuisiin aluslevyihin ja kiinnitetään ruuveilla tai nauloilla.

Se on tärkeää! Tuloksena olevan mallin on oltava stabiili ja kestettävä riittävä paino.

3. Kansiin leikataan reikiä ja asetetaan kellariviestit - lämmitysputket, viemärit, urat johtoihin. Tässä asennetaan luukku sisäänkäynnin huoneeseen.

4. Koko alue on peitetty muovikelmulla, joka suojaa kuivumista vastaan ​​ja sulkee kansien aukot.

5. Monoliittinen levyn nauhalevy: vahvistus - suoritetaan samalla tavalla kuin monoliittisen laatan tapauksessa ilman pohjaa.

6. Betoniliuos kaadetaan tasaiseen värähtelyyn upotusvärähtelijöiden avulla. Tällaisen päällekkäisyyden lämmittäminen suoritetaan ensimmäisessä kerroksessa olevan lattian asennuksessa tai suoraan lohkossa.

Se on tärkeää! Tukipilarien ja kannen purkaminen on kiellettyä, kunnes sementti kiteytyy kokonaan, mikä on 28 päivää, jotta rakennetta ei muutettaisi.

Lattialaite

Riippuen määränpäästä, henkilökohtaisista mieltymyksistä ja ilmastosta, monoliittinen lattia nauhalustalla voidaan tehdä eri tavoin.

Paul kirjaimissa


Mitä tehdä tällainen monoliittinen päällekkäisyys nauhan säätiön, ensin tasainen pohja sopivat kerros vedeneristys. Tämä voi olla katemateriaali, bitumiseos tai tavallinen tiheä polyeteeni.

Tällöin tiukasti tason mukaan on asennettu 15 * 5 cm: n puukertymät. Jos huone on riittävän suuri, puukahvat on sijoitettava keskelle jääneiden viivojen väliin, jotta vältytään levyn epämuodostumalta.

Kaikki vapaa tila on tiiviisti eristetty. Jos käytetään mineraalivillaa, on tarpeen sijoittaa höyrysulku eristeen päälle. Käytettäessä polymeerisuojaa tässä ei ole välttämätöntä.

Ylhäältä lokeroihin vaneri 16 mm paksu tai lattiakisko on ommeltu.

Itsetasaava lattia


Monoliittiselle levylle asetetaan vedenpitävä kalvo. Yllä - kerros polymeerisuojaa, mieluiten vaahto tai penopleks tiheä tuotemerkkejä.

Liitokset levyjen välillä huolellisesti promazyvayutsya tai vaahdotettu.

Sementti kaadetaan eristeeseen, jonka paksuus on 3-5 cm käyttämällä vahvistavaa silmää. Tällä perusteella voit laatoitella, posliinia tai itsetasaava lattiat.

Tämän suunnitelman avulla voit helposti toteuttaa lämpimät lattiat ja sijoittaa ne sementtivaihteisiin.

Lattia välittömästi uuniin

Sovellettaessa monoliittisen laatan tekniikkaa, jossa ei ole jalustaa, kun lämpöeristys on jo sisällytetty pohjan kakkuun, voit sijoittaa lattian suoraan laattaan, koska se on aiemmin asettanut kerrosvettä ja erityistä kangaskerrosta, jonka tarkoituksena on tasoittaa laattojen pienin epätasaisuus.

Monoliittinen laatta nauhalevyllä: teknologia kertoo, että sellaisella kerroksella liimalla voidaan asettaa keraamisten laattojen, laminaatti- ja lattialaudan.

Edut ja haitat


Edut säätiön suunnittelusta MZFL-uuni:

 • helppo asennus - voidaan tehdä yksin;
 • luotettavuus ja kestävyys - käyttöikä jopa 100 vuotta;
 • maaperän ja pintavesien vastustaminen;
 • riippumattomuus maaperästä;
 • mahdollisuus järjestää kellari;
 • ei tarvitse rakentaa pohjakerroksessa.

miinukset:

 • korkeat kustannukset materiaaleja;
 • kyvyttömyys rakentaa muita maanalaisia ​​palveluja ilman merkittävää purkamista.

Joissakin tapauksissa on mahdollista rakentaa yhdistettyjä perustyyppejä: pylväs- ja pylväsnauman perustukset. Ennen rakentamista on aina tehtävä lasin laskenta.

Hyödyllinen video

Mitä yhdistetty säätiö näyttää: monoliittinen levy + nauha, näkyy visuaalisesti alla olevassa videossa:

tulokset

Nauhaalustalla olevan monoliittisen laatan perustana on oikein yksi luotettavimmista, kestävimmistä ja perustelluista rakenteista, erityisesti epävakaissa maissa. Sen käyttö kehysrakennusten rakentamisessa ei ole pelkästään taloudellisesti perusteltua, vaan myös ratkaisee monia rakennuksen toiminnan ongelmia.

Lattiat monoliittisella pohjalevyllä

Monoliittisen pohjan voimakkaan lujuuden ansiosta lattia voidaan asentaa säätöön missä tahansa muodossa käyttäen levyn laatan tasalaatuisuutta. Tämän perusteella voit laittaa ilman lisäkoulutusta:

 • minkä tahansa monimutkaisuuden takat;
 • lämmitysjärjestelmien kattilat;
 • eri väliseinät.

Kaikilla näillä eduilla betonialusta on hyvin kylmä, joten ennen asennusta lattiaan tulee tehdä eristystyötä. Varmista, että säätiön pinta ei anna kosteutta ja kylmää, lämpöä eristävä kakku on sijoitettava epäonnistumatta. Suulakepuristettu polystyreeni soveltuu erinomaisesti tällaisen eristyksen täyttämiseksi. Se sopii erinomaisesti kellarilevyn ja lattialevyjen väliin. Joskus sitä voidaan käyttää kellarin ja ensimmäisen kerroksen välillä.

Levyn pohja, asennus

Työn edistymisen ymmärtämiseksi on ehdottomasti tutustuttava monoliittisen säätiön riippumattomaan asennuskohtaan. Ensinnäkin erityistä huomiota olisi kiinnitettävä säätiön laskemiseen. Useimmiten tämäntyyppisen työn suorittamisessa monet ihmiset tekevät virheitä, jotka vaikuttavat kielteisesti siihen hetkeen, kun tukiasema on asennettu.

On hyvin vaikeaa tehdä säätiön laskelmia ilman erityistä tietämystä omasta. Laskennan aikana peruspalkkien kuormien lisäksi on otettava huomioon mahdolliset kutistumiset, muodonmuutokset, levyn kaikki kuormitukset ja niin edelleen. Laskutoimituksia käytetään valtion standardien ja normien perusteella. Jos sinulla ei ole taitoja tällaisessa työssä, on parasta ottaa yhteyttä rakennustyön asiantuntijoihin.

Laskelmien suorittamisen jälkeen on tehtävä maadoitustyyppejä. Syvennys tulisi tehdä tulevan säätiön koko kehän ympäri. Seuraavaksi sinun on asetettava geotekstiilimateriaaleja, jotka ovat välttämättömiä, jotta hiekkalaatikkoa ei puristeta painosta saven paksuuteen.

Hiekkastyynyn tamping

Tyyny on asetettu hiekasta, joissakin tilanteissa on mahdollista käyttää murskattua keskikovaa kiveä. Epäonnistuttuakin, täyttöön liittyy kerros kerroksen tamping, joka mahdollistaa materiaalin tiivistämisen. On suositeltavaa, että tampingin aikana vuotaa runsaasti vettä. Tämän jälkeen tekninen viestintä toteutetaan. Seuraavaksi kaadetaan betoniseosta, jonka paksuus on 10 cm.

Muodostetulle valmistelevalle kerrokselle, joka on välttämätön betonilaatan päälle, vedeneristys asetetaan. Juotosmateriaaliliitokset ovat pakollisia. Tätä varten on parasta käyttää polttimia. Vesitiivistyksen mittojen on oltava suurempia kuin perustan pinta-ala. Eristeen reunat on työnnettävä siten, että ne voidaan kiinnittää edelleen pohjalevyyn.

Vedeneristyslaitteen lopussa suoritetaan eristys. Paras materiaali tähän on suulakepuristettua polystyreenivaahtoa. Sen yläpuolella on useimmissa tapauksissa polyeteenikalvo. Lämmöneristyksen asennus ratkaisee tällaisen ongelman kuin kylmät lattiat huoneessa. Lisäksi, jos se on saatavilla, lämmityskustannukset kylmässä ajassa vähenevät.

Tulevan levyn vahvistaminen

Metallirakennuksesta valmistettu rakenne asennetaan pohjan viimeisteltyjen kerrosten pintaan. Vahvistinverkko on sijoitettava 50 millimetrin korkeudelle pohjan pohjasta, toisin sanoen laajennetun polystyreeni- kerroksesta ja toisesta 50 mm: n korkeudelta. Seinälevyt asennetaan valmiin rakenteen reunaan. Niiden on oltava tiiviisti kytkettyjä toisiinsa, jotta vuodot eivät pääse kaatamaan. Pohjalevyn viimeinen vaihe on täyttää se betonilla.

Monoliittisen alustan arvokkuus

Monoliittisella levyllä säätiöllä on monia etuja, kuten esimerkiksi:

 • levypohjaista laitetta pidetään luotettavana lähes millä tahansa maaperällä. Monoliittinen levy asetetaan tyynyyn, joka koostuu useista kerroksista, kuten: murskattua kiveä ja hiekkaa;
 • teräsbetonipohjan rakenne on asennettu matalalle syvyydelle. Ainoa valmistelutyö on poistaa kasvillisuuskerros maaperästä käyttäen tekniikkaa;
 • helppo asentaa;
 • johtuen korkeasta kuormituksen kestävyydestä laattaan, voit sijoittaa seinät millä tahansa materiaalilla;
 • rungossa oleva metallirakennuksen lujuus saa lähes kaiken vaikutuksen samanlaisen jakautumisen: talviaikojen muodonmuutokset maaperän vaipan vaikutuksen alla sekä maaperän rakenteen paineen;
 • Monoliittisen pohjan rakentaminen ei vie paljon aikaa ja on helpompi tehdä kuin liuskan perustus.

Negatiivisille puolille vain se tosiseikka, että tällaisella rakenteella on mahdotonta perustaa kellari, mutta ratkaisu on olemassa, vain suuret kulut ovat välttämättömiä. Talon perushyödykkeiden kustannukset määräytyvät rakennusmateriaalien hinnan, kuljetuskustannusten, erikoistyökalujen oston tai vuokrauksen sekä palkkojen perusteella työntekijöille.

Sukupuolityypit

Jokaisen huoneen sisätiloissa tärkeä osa on lattia, sillä kaikkien korjausten tulokset riippuvat niistä. Niiden asennus tehdään laattoilla tai maanpinnalla. Nykyaikaisessa maailmassa lattiaa ei enää pidetä yksinkertaisena betonikerroksen kerroksena, vaan se valmistetaan monikerroksisen rakenteen muodossa. Tällaisiin kerroksiin kuuluu monia rakennuselementtejä.

 • vaaituskerros;
 • lämmöneristys;
 • eristys;
 • vedeneristyskerros;
 • lopullinen kansi.

Nykyään lattiat ovat erilaiset tekniset ominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet. Tällainen lajike on syntynyt sen seurauksena, että lattiapäällysteeseen on asetettu erilaisia ​​vaatimuksia, kuten esimerkiksi toiminnallinen, hygieeninen, taiteellinen ja esteettinen. Tämän seurauksena lattialla tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • horisontaalinen asema;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • kosteuden kestävyys;
 • täydellinen sileys;
 • pakollinen lattia ei saa olla liukas;
 • helppo puhdistaa likaa;
 • korkea kulutuskestävyys.

Kun olet lopettanut tasaisen tasoituksen, sinun on päätettävä, mistä materiaalista kerros katetaan tulevaisuudessa.

Betonipinnoite

Tämä on melko sileä ja epäilemättä sileä lattia, jota käytetään teollisuus- ja varastotiloissa. Tällaisella lattialla on sileä ja sileä pinta kemiallisten lisäaineiden ansiosta. Nämä kemialliset elementit kestävät pinnoitetta kokonaisuudessaan. Tällaiset lattiat levitetään betonipohjan pinnalle ja sitten hierotaan täydelliseen loistoon. Kemiallisen elementin ansiosta pinnoituksen aikana se tunkeutuu pohjan rakenteeseen, mikä tekee siitä vahvemman. Videon katselun jälkeen opit betonielementin asentamiseen oikein.

Yksi tällaisen lattian tärkeistä ominaisuuksista on vahvuus ja pölyn puute. On myös tärkeää, että tällaisen lattian asentamisen kustannukset ovat halpoja. Materiaalien alhainen hinta mahdollistaa lisäkustannusten alentamisen.

Lattiat lattialla

Kun monoliittinen levy on täynnä karkea solmio, on tarpeen päättää materiaalin valinnasta. Hyvä lattianvaihto on puulattiat. Ensimmäinen askel on asentaa lokit, eli elementti, johon lankakerros kiinnitetään. Ne on sijoitettava äänieristeisiin. Laattojen puuttuessa valmistetaan sarakkeita, useimmiten tiilistä, joiden päälle lokit asetetaan.

Mikä on eristetty ruotsalainen liesi?

Rakennusrakentamisen alkuvaiheessa säätiö asetetaan. Rakennuksen vakauden ja kestävyyden varmistamista koskevat vaatimukset eivät ole pelkästään perusteet. On tärkeää vähentää kustannuksia ylläpitää mukava sisäilman lämpötilan vuoksi energiatehokkuus perustan rakenne. Määritellyt kriteerit täyttävät eristetty Ruotsin liesi. Se edustaa kiinteää, vahvistettua betonipohjaa, joka yhdistää lämpimän lattian ja teknisen viestinnän. Pysähdy suunnittelun ja valmistustekniikan ominaisuuksiin.

Säätiö "ruotsi ruotsi" - tarkoitus ja laajuus

Kun ajatellaan säätiön suunnittelua, useimmat kehittäjät valitsevat nauha-, laatta- ja paalarakenteet. Nykyaikaiset rakentamismenetelmät ja innovatiiviset teknologiat antavat kuitenkin mahdollisuuden rakentaa pohjimmiltaan uuden pohjan. Ruotsalainen levy on matala-pohjainen levytyyppinen pohja, joka on tehty betonista ja joka on vahvistettu vahvikekaasulla.

Ruotsalainen pohjalevy on monikerroksinen rakenne. Rakentaminen eräänlaisena voileivän muodossa voit nopeuttaa rakentamisen sykliä ja ratkaista tärkeitä tehtäviä:

Insulated Swedish Plate (UShP) - moderni ja hienostunut pohjamalli

 • tehokkaasti eristämään kiinteän aluslevyn;
 • järjestää sähkökaapelit, vesijohtimet ja viemäriverkot;
 • estää mahdolliset perusmuodonmuutokset;
 • säilyttää huoneen mukavan lämpötilan lattialämmityksen vuoksi;
 • Luo luotettava pohja koristeellinen suojus.

Pohjalevyä, jossa on integroitu lämmitysjärjestelmä, rakennetaan rakennuksia maaperään, jossa hiukkasten hiukkasten, turpeen ja savea sisältämät pitoisuudet lisääntyvät.

Monoliittisen laatan rakenneominaisuudet ja turvamarginaali mahdollistavat erilaisten rakennusten rakentamisen:

 • hirsirakennukset;
 • talot baarista;
 • kehysrakennukset;
 • paneelitalot;
 • tiilien ja huokoisten betonilohkojen rakentaminen.

Kevyiden rakennusmateriaalien käyttö mahdollistaa rakenteen rakentamisen lämpimälle levylle, jonka enimmäismäärät ovat 3 kerrosta. Ruotsin levy on rakennettu lämpöeristyslaskelmien suorittamisen jälkeen sekä suunnittelutoimintaan, jossa otetaan huomioon rakenteen massan kuormitus ja maaperän ominaispiirteet. On tärkeää valita oikeat rakennusmateriaalit, joista rakennetaan seiniä, kattoa ja lattiaa. Sähkölaitteet yhdessä sisäisen viestinnän kanssa sijoitetaan projektin dokumentaation mukaisesti.

Tämän tekniikan tärkein ominaisuus on se, että koko talon pohja perustuu eristyksen kerrokseen (uunin alla)

Lämmin pohja levyn muodossa on monimutkainen rakenne, jonka rakentaminen liittyy suurempaan kulutuk- seen. Päättäessään rakentaa lämmitetty ruotsalainen UWB-laatta modernin eristeen avulla, kaikki tekijät on arvioitava huolellisesti.

Monikerrosrakenne on suositeltava tietyissä tapauksissa:

 • rakennuksen kohteen kohdalla ongelma-alueilla;
 • rakennuksissa, joiden laatikon korkeus on enintään 10 m;
 • kun se sijaitsee lähellä nollaa pohjavettä.

Päätös käyttää eristettyä ruotsalaista laattaa rakennuksen perustana tehdään yksitellen analysoimalla kaikki tekijät.

Eristetty ruotsalainen liesi - tärkeimmät edut ja heikkoudet

Ruotsalaisesta laattasäätiön käyttökokemuksesta käy ilmi, että ruotsalainen lämminvesilaite yhdistää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja energiansäästöön. UWB-laattoja käytetään laajasti ulkomailla ja rakennuttajat vähitellen ottavat käyttöön sen.

Ruotsalaisen levytekniikan ominaispiirre on se, että ruotsalaiset valmistajat ovat jo laskeneet erilaisia ​​säätövaihtoehtoja säätiön rakentamiseksi maaperän tyypistä riippuen.

Uuden säätiön kannattajien määrä kasvaa jatkuvasti sen eduista johtuen:

 • lyhyempi rakennusaika. Tarvittava tekninen viestintä asetetaan samanaikaisesti perustuksen rakentamiseen;
 • mitään epäsäännöllisyyttä betonipinnalla. Aluslevyn hionta lopullisessa rakennusvaiheessa sallii lattian sijoittamisen betoniin;
 • maaperän muodonmuutoksen estäminen pohjan alla jäädyttämisen aikana. Lämpöeristetty säätö minimoi maaperän muodonmuutoksen todennäköisyyden matalissa lämpötiloissa.
 • mahdollisuus lämmitetyn perustuksen rakentamiseen ilman erityislaitteiden käyttöä. Nostolaitteiden ei tarvitse käyttää, mikä vähentää kustannuksia.
 • innovatiivinen monikerroksinen pohjamalli. Lämmitystehon valtatiet sijoitetaan konkreettisiin perusteisiin, joiden avulla voidaan välttää lisätoimenpiteitä niiden asettamiselle;
 • mahdollisuus käyttää USHP-laattoja talojen rakentamiseen eri maissa. Kiinteä pohja, jonka rakenteessa käytetään vahvistusta, mahdollistaa esineiden rakentamisen ongelma-alueille;
 • yhtenäinen betonipohjan lämpötilan nousu lämmityksen aikana. Se on varustettu lämmitysväylätekniikan käyttöönotolla;
 • säilyttää mukavan lämpötilan. Lämmitysjärjestelmän tehokkuuden ja konvektiolämmönvaihtomenetelmien ansiosta on helppo ylläpitää vaadittua mikroilmastoa;
 • ilman kosteuden väheneminen. Riippumatta kosteuden pitoisuudesta maaperässä estää kosteuden, homeen ja sienen muodostumista sisätiloissa.
"Ruotsin levy" -teknologia yhdistää eristetyn monoliittisen pohjalevyn laitteen ja mahdollisuuden antaa tietoliikennettä, mukaan lukien vesilattialämmityksen järjestelmä

Ruotsalainen lämpölevy rakennuksen painon vaikutuksen vaikutuksesta ei pilata ja luotettavasti eristää huoneen. Samanaikaisesti etujen kanssa UWB-levyllä on seuraavat haitat:

 • korjaustöiden toteuttamisen monimutkaisuus, joka liittyy vaikeuksiin päästä konkreettiseen viestintään;
 • ruotsalaisen levyn riittämätön kestävyys johtuen eristeen toiminnan rajoitetusta kestosta;
 • kyvyttömyys järjestää kellari;
 • lämmönlaskennan pätevän suorituskyvyn tarve, sillä ruotsalaisen levyn paksuus riippuu eristeen ominaisuuksista ja koosta;
 • lisättyjen lämpö- ja lujuuslaskelmien toteuttamiseen liittyvien arvioitujen kustannusten nousu;
 • mahdottomuus järjestää lämpöeristetty pohjalevy kaltevuuden helpottamiseksi.

Näistä haitoista huolimatta tämä levy ylittää perinteiset perustapiirit monissa ominaisuuksissa.

Ruotsalainen lautanen - laitteen kaavio ja tekniikan yksityiskohdat

Eristetty levy on eräänlainen laatan pohja, joka on valmistettu voileipäksi.

Säätiö ja yhteydenpito tehdään yhdellä ainoalla teknologisella toiminnalla, joka mahdollistaa rakennusajan lyhentämisen

Monikerroksinen rakenne sisältää seuraavat tasot:

 • viestintä. Se sisältää sähkökaapelit, vesiputket ja viemärin;
 • eristä. Sisältää suulakepuristetun polystyreenilevyn, joka eriste- tään pohjaa;
 • vahvistaminen. Se on valmistettu terästä, jonka poikkileikkaus on 12-14 mm, estäen lämmitetyn lattian halkeilua;
 • lämmitetty. Se koostuu vesijohdon järjestelmästä, joka on tarkoitettu jäähdytysnesteen kierrätykseen;
 • laakeri. Se on betonipohja, joka suojaa lämmityslinjoja ja toimii pohjana rakennuksen rakentamiselle.

Perusta Ruotsin teknologialle mahdollistaa työn jakson prosessin vaatimusten mukaisesti. Koko säätiön pohja on upotettu matalalle maaperään nollamerkin suhteen. Tämän ominaisuuden takia mahdolli- suus maaperän huurrettamisesta korkeaan kosteuteen ei kuulu.

Missä järjestyksessä on ruotsalaisen levyn asennus?

Ruotsin levyalgoritmien rakentamisen noudattaminen vaikuttaa pohja- ja energiansäästöominaisuuksien lujuuteen. Yleinen teos sisältää:

Eristetyn laatan alapuolinen maaperä ei jäätyä, mikä minimoi pakkasnopeuden riskejä

 1. Kaivon rakentaminen.
 2. Viemäriputkien asennus.
 3. Viestinnän asettaminen.
 4. Eristys asettelu.
 5. Vahvistaminen.
 6. Lämmöneristetyn lattian kokoaminen.
 7. Betonoinnin.

Harkitse vaiheiden pääpiirteet.

Merkitse juoni

Tämä työvaihe edellyttää säätiön hankkeen maaston olosuhteissa. Ennen merkinnän aloittamista on tärkeää suorittaa geodeettiset tutkimukset, joiden tarkoituksena on määrittää maaperän luonne ja pohjavesivarojen syvyys.

Merkintäprosessissa määritetään:

 • säätiön ääriviivat;
 • keinot liittää teknisen viestinnän.

Merkitsemisen jälkeen on tärkeää suojata alue sateelta järjestämällä myrskyjä.

Teemme maanrakennuksia

Maan toimintaan kuuluvat seuraavat teokset:

Jotta varmistettaisiin eristetyn ruotsalaisen kilven (USHP) normaali toiminta ja estettäisiin pakkasvahvuus, on tarpeen säätää pohjavedenpoistojärjestelmän rakentaminen.

 1. Rakennuspaikan puhdistaminen roskista ja kasvillisuudesta.
 2. Maaperän hedelmällisen kerroksen uuttaminen syvyyteen 0,4 - 0,5 m.
 3. Tiivistetyn hiekkalaatan muodostus, jonka kerrospaksuus on 30 cm.
 4. Maaperän talteenotto kaivon ympärille kuivatuslinjoille.
 5. Savi täytetään kaivojen pohjalle, kastelee ja tiivistetään savikerros.

Maanrakennuksen päättymisen jälkeen siirry seuraavaan vaiheeseen.

Varustamme viemäröintijärjestelmän

Toimien järjestys:

 1. Lay geotekstiilit.
 2. Ripottele soraa.
 3. Tiivistää rauniot.
 4. Aseta tyhjennysputket.
 5. Kaada kerros kerrosta.

Kun kaikki kerrokset on asetettu, peitä vuodevaatteet geotekstiilikudoksella.

Rakennamme teknistä viestintää

Tee työtä noudattamalla seuraavaa järjestystä:

Kiukaan alla on oltava kaikki tarpeelliset tiedot

 1. Suorita viestinnän asennus.
 2. Kaada kerros hiekkaa.
 3. Kondensoi hiekkakiviä.

Asennuksen jälkeen on tärkeää tarkistaa teknisten verkkojen yhteyden oikeellisuus.

Valitsemme eristyksen ja tuotamme sen tyylin

Kun valitset lämpöeristeen, suositaan eristystä vähäisellä lämmönjohtavuudella.

On suositeltavaa käyttää suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, jolla on seuraavat edut:

 • vastustuskyky mikro-organismien kehittymiselle;
 • ekologinen puhdas;
 • kosteutta kestävä.

Laita polystyreenivaahto kahteen kerrokseen, jossa päällekkäiset levyt ovat 40-50 cm. Kiinnitä erityiset kiinnittimet.

Asettamme vahvistusverkon ja asennamme lattian

Vahvistettaessa kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin:

 • käytä neuletiheyttä vahvistamiseen;
 • aseta vahvistusverkko kahdelle tasolle;
 • varmista, että etäisyys lämmöneristyksestä on 30-40 mm.

Lämmityskaapelin asennus on tehtävä asettelun mukaisesti. Käytä muoviputkitukea.

Lattialämmityksen korkeampi lämpökapasiteetti saavutetaan tiheämmän putken asennuksen avulla.

Suositukset lattian asettamiseksi lämmin lattia

Kiinnitä lämmitysverkko kiinnittäen huomiota seuraaviin kohtiin:

 • varmistetaan 100 mm etäisyyden lämmityslinjojen välillä;
 • etäisyys 150-200 mm: n ulkoseinistä;
 • oikea putken asennus kehitetyn järjestelmän mukaan.

Löytämisen jälkeen tarkista järjestelmän paineilman tiiviys.

Kiinnitetty muotti

Ruotsalaisen laatan asennus vaatii muottien rakentamista säätiön ympärille. Materiaalina käytetään vaneri- tai lankkisuojuksia, jotka on vahvistettu tukijalosteilla. Muottirakenteen sisäpinta on vuorattu polystyreenilevyillä. Ne antavat pohjan lämpöeristyksen loppuosalla.

Me täytämme konkreettisen massan

Betonirakennuksessa noudatetaan seuraavia vaatimuksia:

 • kaada betonia 10 cm: n kerrokseen;
 • täytä enintään tunnin pituinen väli;
 • käytä tärytintä tai laattaa betonin kiinnittämiseen.

Kostuta betonin pintaa kovettumisprosessin aikana, peitä pohja polyetyleenillä sen suojaamiseksi haihtumiselta.

Lopulliset suositukset

Säätiö "Ruotsin liesi" mahdollistaa rakennusten kestävyyden ja parantaa energiansäästöominaisuuksia. Vedenpitävyys alapäällysteen alapuolella varmistaa perustuksen luotettavan suojauksen kosteudelta. Ruotsin menetelmällä voidaan myös kaataa monoliittinen levy grillata. Rakennetaan taloa lämmitetyllä pohjalla, sopivia lohkoja ja laattoja höyrystettyä betonia. Rakennettaessa taloa lämpöhäviön vähentämiseksi olisi kiinnitettävä huomiota lattialaattojen suunnitteluun. Tärkeä kohta - saumojen tiivistys katon välissä.

9 plussia ja 3 miinusta lämmitetystä ruotsalaisesta levystä

Talon rakentaminen alkaa... Se on oikein. Lämmitetystä ruotsalaisesta levystä.

Miksi lämmitetään? Koska yksi kerroksista on pursotettua polystyreenivaahtoa.

Miksi ruotsia? Koska keksittiin Ruotsissa.

Miksi liesi? Koska se on kokonaisuus.

Tämän integroidun ratkaisun luominen on yksinkertaista, mutta vaatii huomaavainen lähestymistapa eikä anna anteeksi virheitä. Tulos on erinomainen, kustannukset ovat pienemmät, käyttöikä on valtava. Ymmärrämme, mitä pohjoisen maan insinöörien ehdottamat uudet ovat perustaneet.

Rakennuspohja

USP tai eristetty ruotsalainen liesi on monoliittinen betonirauta matala, jossa ensimmäiset kerrokset ja lattialämmitys sijaitsevat. Sen toiminnallisuutta ja luotettavuutta ovat useat valmistelutilaisuudet, tekniset ratkaisut ja innovatiiviset ideat.

Soveltamisala

UWB: hen perustuva rakennuskonttori on levinnyt laajalle Virossa.

Suosituin UWB voi saada:
[flat_ab id = "33"]

 • alueilla, joilla on ankara ilmasto (lukuun ottamatta permafrost-alueita);
 • pohjaveden pinnan lähellä oleviin paikkoihin;
 • alhaisen kehyksen, paneelilevyn, paneelin, lohkon, tiilenrakentamisen tapauksessa;
 • heikoilla mailla.

Edut levy

UShP: n mukaisen rakennuksen rakentaminen on seuraavilla eduilla:

 1. Elämäntuen tekniset verkot asetetaan joko itse levyyn tai sen alapuolelle. Tämän seurauksena kellarista tai kellarikerroksista ei ole tarvetta asentaa viestintää, työskennellä putkien ja kaapeleiden eristämiseksi ja suojaamiseksi, mikä vähentää rakennuskustannuksia.
 2. Yksi säätiön kerroksista on lämmöneristys. Sen läsnäolo estää kausiluonteisen syklisen toiminnan (jäädytys - sulatus).
 3. Vedeneristysmateriaalien laaja käyttö suojaa rakennuksen kuoren kosteuden läpäisevyydestä, mikä lisää käyttöikää ja lämmönkestävyyttä.
 4. Vedeneristysmateriaalien, kuivatuksen, hiekan ja sora "tyynyjen" käyttö sulkevat kokonaan kosteuden aiheuttamat haitalliset vaikutukset pohjaan.
 5. Ruotsin teknologian ja lämpimän kerroksen vesijärjestelmän eristyksen ansiosta lämmityksen käyttökustannukset pienenevät merkittävästi.
 6. Kiinteä rakenne, luotettava lujitus, suunnitellut jäykistysrivat tarjoavat suurta kantavuutta, eivät luo rajoituksia rakennustekniikkaan, erilaisten rakennusmateriaalien käyttöä seinien, kattojen, kattojen rakentamiseen.
 7. Betonipohjan kohdistaminen myöhemmällä hionnalla tekee mahdolliseksi olla järjestämättä 1. kerroksen viimeistelyä ennen viimeistelyaineiden asettamista, mikä säästää rahaa ja aikaa.
 8. UWBP: n luomiseen tarvittavat materiaalit toimitetaan rakennustyömaalle pienissä erissä, niiden käyttö ei edellytä nostureiden ja raskaiden kuorma-autojen käyttöä;
 9. Suunnitteluverkkojen ja säätölaitteiden asennus tehdään yhdellä teknisellä toiminnalla, mikä lyhentää rakennusaikaa.

Flaws levy

Koska jokaisella kolikolla on kaksi puolta, ja UWB: llä on haittansa:

 • Teknologia mahdollistaa UWBP: n asentamisen vain litteille vaakasuorille alueille (irtotavaran käyttäminen mahdottomaksi varmistaa vaaditun lujuuden);
 • ammattilaisten ja suunnittelijoiden korkeatasoinen pätevyys on tarpeen (tarvitaan tarkkoja laskelmia, moitteetonta projektin toteuttamista, kun viestintä ja vahvistaminen);
 • viestinnän korjaamisen monimutkaisuus edellyttää varalinjojen asettamista.

Rakentamismääräys

Suunnittelu- ja tutkimustyöt

Jos pieni levy voidaan tehdä käsin, on parempi antaa maaperän rakennetta, tehdä laskelmia ja laatia projekti ammattilaisille. Projektiasiakirjojen valmistelun aikana:

 • pohjaveden tasotutkimuksia tehdään;
 • määritetään maaperän koostumuksella ja sen liikkuvuudella;
 • selvitetään mahdollisuutta siirtää kerroksia sulatetun ja sadeveden vaikutuksen alaisena.

Alustavien tietojen perusteella laskelma tehdään seuraavasti:

 • kuopan syvyys;
 • vedenpoistojärjestelmän ja teknisten verkkojen ominaisuudet;
 • eristeen ja betonin "tyyny" -kerroksen paksuus;
 • rungon halkaisija ja tangot;
 • putkiston lattialämmitys.

Kaikkiin laskelmiin liitetään yksityiskohtaiset piirustukset, jotka helpottavat USHP-rakentamisen prosessia.

Kuopan valmistus

Kuopan järjestelyn yleinen tekniikka on seuraava.

 • Sivusto puhdistetaan hedelmällisestä maasta syvyyteen projektin mukaan. Törmäyspaikan leveyden ja pituuden on oltava vähintään 2 metriä suurempi kuin suunnitellun levyn lineaariset mitat.
 • Rakennuskohdan geodeettinen merkintä toteutetaan erityislaitteiden avulla, jotka havaitsevat kiinnitysrakenteiden samansuuntaisuuden ja kohtisuoruuden. Tämä on erityisen tärkeää tulevan kodin monimutkaisen kokoonpanon kannalta.
 • Merkitty paikka viestien vetämisestä levyltä.

Suojaus vettä vastaan ​​ja munivien viestintä

Säätiön on oltava jatkuvasti kuiva. Tätä varten kaivanto vedetään ulos kaivon ympäryksen ympärille rei'itetyn tyhjennysputken sijoittamiseksi sulatteen, sateen ja pohjaveden tyhjentämiseen. Putket on varustettu pystysuorilla poistoyksiköillä puhdistusta varten. Veden vastaanottamiseen on asennettu maanalainen säiliö, jonka vettä voidaan käyttää taloudellisiin tarkoituksiin.

Näiden töiden rinnalla toteutetaan toimenpiteitä viestinnän aikaansaamiseksi: kuuma ja kylmä vesi, jätevesi ja sähköverkot. Rakennusteknologia mahdollistaa putkien asentamisen, jotka mahdollistavat kaksoisrakenteisten verkkojen luomisen.

Kaikki verkot sijoitetaan horisonttiin, joka sijaitsee alle maaperän jäädyttämisen alueella.

Tyynynvalmistus

Kaivon pohja tiivistetään värähtelevällä levyllä ja peitetään geotekstiilillä. Ennen laitteen "tyynyjä" luonnollisista irtotavaroista on suositeltavaa täyttää se noin 10 cm savi ja tamp. Tämä luo lisää vedenpitävyyttä UWB.

Tyyny vähentää maaperän liikkeen vaikutusta pohjaan. Se on peräisin rauniosta (sora, kivi) ja hiekkaa. Pohjakerroksessa sopivat hienojakoisten fraktioiden kiinteät materiaalit, joita painetaan ja peitetään geotekstiilillä. Hiekka kaadetaan seuraavaksi (joki tai suuri kuoppa). Se altistuu tampingille, vuorotellen salmenvesiin tiheyden lisäämiseksi geotekstiilin peittämiseksi.

Asennuksen eristys

Suorituskyvyn ylläpitämiseksi säätö ei saa altistua pakkaselle ja maaperän paineelle alhaisissa lämpötiloissa. Tätä varten lämpöeristin asetetaan "tyynyn" päälle.

Laattaeristeeseen sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • erottuva mekaaninen puristuslujuus;
 • nollahöyryläpäisevyys ja nolla veden absorptio;
 • pitkä käyttöikä;
 • korkea lämpökapasiteetti;
 • kemiallinen ja biologinen stabiilisuus.

Tämä välttää kylmien siltojen muodostumista ja säätiön yksittäisten elementtien jäätymistä.

Eristys sopii seuraavan kaavion mukaan:

 • Ensimmäinen kerros kattaa kokonaan levytilan;
 • 2 kerrosta vetäytyy ulkokehästä noin 0,5 metrin etäisyydellä sivureunojen luomiseksi, 20-30 cm leveät urat asennetaan panssaroidun vyön ensimmäisen tason asentamiseen niihin.

Muottirakenne

Tekniikka tarjoaa muottirakennetta kahdella tavalla.

Klassisessa versiossa käytetään puulevyjä ja (tai) levytuotteita. Tällöin ne kohdistuvat kellarintason lämmöneristyslevyjen ulkosivuihin. Suorakulmainen kosketusta muottiin betonilla ei ole. Materiaalien käyttö myöhemmässä rakenteessa on mahdollista.

Toinen koskee L-muotoisten eristyselementtien asentamista. Asennus on alempi tukialue. Tällöin ei tarvita lisätyötä tulevan rakennuksen sokea-alueen eristämiseen.

Armopoyojen ja "lämpimän lattian"

Vahvistettuun vyöhykkeeseen käytetään armatuet ja muovipidikkeet ("tuolit", "kupit"). Ne tarjoavat helppokäyttöisen asennuksen, sillä ne ovat samalla korkeudella. Hihnan ensimmäisen kerroksen vähimmäisreunan on oltava vähintään 50 mm. Rakenteen leveys ja läpimitta määräytyvät suunnittelulaskelmissa.

UWB-laitevesiputkiston toimivuus lisää merkittävästi 1. kerroksen lattian lämmittämistä. Se on sijoitettu vahvistetun hihnan ensimmäisen ja toisen kerroksen väliin, mikä varmistaa putken kiinnityksen. Ehkä se laittaa sen päälle toisen kerroksen päälle. Tässä tapauksessa kiinnittämistä varten käytetään erityisiä mattoja tai seisontatuotteita, jotka ovat samankaltaisia ​​rakenteessa vahvistuskaluston kanssa.

Järjestelmän keräimet nostetaan mallimerkkiin ja kiinnitetään. Kun olet valmis testattavaksi, painelaitteisto "lämmin lattia".

Betonivaihto

Betonikerroksen paksuus määrittelee suunnitteluorganisaatio. Tukiseinien alapuolella jäykistysreunoissa se voi nousta 20 cm: iin, loput alueesta on noin kaksi kertaa pienempi. Tämä voi vähentää merkittävästi valmiin betonin hankintakustannuksia.

Täyttö täyttyy betonipumpulla. Monoliittisen levyn vastaanottamiseksi on tarpeen täyttää yksi päivä. Valmisbetonin tarjonnan suurin mahdollinen keskeytyminen on 30 minuuttia.

Menetelmässä ja kaadtamisen jälkeen on välttämätöntä tuottaa liuoksen vibrokompaatio, johtuen ulkoasun monimutkaisuudesta, suuresta määrästä tiedonsiirtoa ja erilaisista kerrospaksuuksista.

Vain pinnan tiivistys suoritetaan, koska lujitushihnan ja lämmitysputkien luokittelu on erittäin epätoivottavaa.

Jälkikäteen tapahtuvan hionnan tai järjestämisen kustannusten vähentämiseksi suoritetaan ylimääräinen tasoituspinnan tasoitus.

Kun betoni on asetettu (noin 2 tuntia sen jälkeen, kun se on asetettu muottiin), se on märkä 3 päivän ajan. Korkeissa ympäristön lämpötiloissa on suositeltavaa peittää pinta muovikelmulla.

Kolmen päivän kuluttua voit purkaa säätiön. Liuoksen täydellinen vahvuus nousee 28 päivän kuluessa.

Viimeistelyyn tehdään timanttipinnan hionta. Sen jälkeen voit tuottaa työskentelyä sulkevien rakenteiden rakentamisessa.

Eristävän ruotsalaisen uunin käyttö mahdollistaa talon talon nopean varustamisen mahdollisimman pienillä rakennuskustannuksilla, mikä vähentää 1. kerroksen viimeistelykustannuksia ja sitä seuraavia säästöjä lämmityksessä.