Monoliittinen levy. Kellari, jossa monoliittinen kellari

Perinteinen kellari on järjestetty siten, että kaikki tilat sijaitsevat maanpinnan alapuolella. Tällä mallilla on monia etuja: vakaa lämpötila koko vuoden ajan, vapaa tila paikan päällä, kyky ruokaa ruokaa. Kellari päällekkäin tässä paikassa on maanpinnalla tai hieman korkeammalla.

Ennen kuin tehdään kellari, otetaan huomioon pohjavesi. Jos se sijaitsee varastokerroksen yläpuolella, on tehtävä tehokas vedenpitävyys huoneeseen siten, että veden kausivaihteluissa ei ole tulvia. Yleensä he käyttävät yksinkertaisimpia materiaaleja - kateaineita ja tiiliä.

Ensinnäkin huoneen seinät on kipsattu sementtilaastilla. Tämä on tehtävä kahdelta puolelta. Tämän jälkeen kateaine on kiinnitetty seiniin (edullisesti 2-3 kerroksessa). Sitten tämä yksinkertainen vedeneristys on painettava tiiliseinällä. Tällainen rakenne yksinkertaisuudestaan ​​huolimatta kestää pohjaveden, estäen heitä pääsemästä kellariin. Huoneen lattia voidaan eristää samalla tavoin, mutta aluksi siellä on tehtävä hyvä tyyny hiekalle ja raunioille.

Täytä monoliittinen betonikatto

Seinien rakentamiseen liittyvän työn loppuunsaattamisen ja huoneen vedenpitävyyden toteuttamisen myötä on tullut aika, jolloin on ratkaistava päällekkäisen kellarin kysymys. Joissakin tapauksissa tämä käyttää tavanomaista monoliittista betonilaattaa, joka on valmistettu betonista ja vahvistuskannosta.

Kaikki työ voidaan tehdä käsin. On erittäin tärkeää valmistaa puuosat ennen betonin kaatamista.

 • Kokoaukon tulee ylittää huoneen mitat, koska kellarin seinät ovat sen tuet.
 • Ennen katon kaatamista tulee kiinnittää erityisiä kiinnikkeitä, joiden pitäisi säilyttää puisen muottirakenne, kun se täytetään betonilla ja kuivataan. Tässä tapauksessa muotti on esipuhdistettava siten, että liuos ei vuoda kaatoprosessin aikana.
 • Seuraava vaihe muotin luomisen jälkeen on neulottava betonilaatan runko. Kehys, kuten jo todettiin, on tehty vahvikkeesta. Yksittäisten sauvojen välisen etäisyyden tulisi olla noin 20-25 cm. Jos kellarisi on pienikokoinen, yksi vahvike häkki riittää, mutta kun varastointimäärät ovat suuret, luotettavuuden parantamiseksi on parasta tehdä laatan pariliitos. Vahvistusverkoston tulisi ulottua kellarin seinien yli muutaman senttimetrin eri puolilta.

Heti kun rakennustyöt ja vahvistusverkot ovat valmiit, voit aloittaa betoniratkaisun, joka muodostaa tulevaisuuden laatan. Levyn korkeus on yleensä enintään 30 cm. Tämä on luotettava, monoliittinen ja korkealaatuinen katto, joka palvelee sinua yli kymmeneen vuoteen.

Betoni on kaadettava mahdollisimman tasaisesti, keskeytyksettä, kunnes koko laatta on muodostunut. Rakenteen sisällä olevien onkojen estämiseksi ennen kaatamista liuokseen on kohdistettava tärinöitä, jotka tehdään tavanomaisella levyllä tai erikoislaitteilla.

Betonilaatan kaatamisen jälkeen sinun on odotettava aikaa (noin 3-4 viikkoa), jotta se kovettuu kokonaan ja päätyisi lopulliseen ilmeeseen. Asiantuntijoiden mukaan tämä päällekkäisyys on kestävin ja tehokkain. Lisäksi halutessaan ne voivat jopa käyttää pienen tilarakennuksen perustana maanalaisen kellarin yläpuolelle.

Käytämme esivalmistettuja monoliittisia laattoja

Eri tyyppisiin kellareihin sopivia esivalmistettuja monoliittisia levyjä päällekkäin. Mutta meidän on otettava huomioon, että rakennustöiden on palkattava erityinen nostolaitteisto.

Tällaisen katon asennus toteutetaan nosturilla, joten omalla kädelläsi ei itse asiassa tarvitse tehdä mitään. Riittää antamaan kokeneen nosturitoimittajan työ, joka asentaa levyn vaaditulle paikalle.

Betonilaatan osalta kellarin mittasuhteet on korreloitava niiden vakiomittojen kanssa.

Levyjen koon standardointiin liittyy tiettyjä vaikeuksia, joten sinun on joko mukautettava kellarin mittoja levyn mittoihin tai tunnettava etukäteen rakenteen mitat ja jo saadun tiedon perusteella tehdä halutun pituuden ja leveyden varastointi.

Kellariin voidaan sijoittaa useita esivalmistettuja monoliittisia laattoja. Toistensa kanssa ne kiinnitetään teräspalkkeilla. Et saa unohtaa korkealaatuista eristävää kerrosta, joka on asetettava onttoon osaan. Tämä lähestymistapa mahdollistaa normaalin kellarin lämpötilan säilymisen koko vuoden ajan. Koko työn päätyttyä muodostuu useita liitoksia, jotka voidaan peittää betonin kerroksella.

Tämä lattian rakentamisen menetelmä on yksinkertainen ja nopea, mutta sitä pidetään yleensä erittäin kalliina (tietenkin, jos ei ole tuttua nosturitoimintaa). Erikoislaitteiden käytön lisäksi tarvitaan vakava työvoima. On syytä huomata, että loppusijoitustilan enimmäismäärä on valmiina.

Kantoaalto-vaihtoehto

Voit tehdä laadukkaita päällekkäisyyksiä kellaristasi käyttämällä laakeripalkkeja. Metallipalkit sopivat parhaiten tähän. Jos mahdollista, voit jopa käyttää tavallisia kiskoja, joita voi ostaa usein rakennusvarastoissa tai paikoissa, joissa metalliromua vastaanotetaan. Usein palkit, joista rakennuksen ylärajan on tarkoitus tehdä, tilataan erikseen kasveissa.

Jopa tavalliset kiskot sopivat kantopalkkeina.

Kun valitaan tämä kalkinmuodostusmenetelmä päällekkäin, sen rakentamisen vaiheessa on tarpeen varmistaa seinien erityisten reikien läsnäolo, jotka tarvitaan tukipalkkien kiinnittämiseen. Kellaristasi on huomattava stressi. Siksi myös seinien tulisi olla mahdollisimman vahvoja, jotka pystyvät kestämään palkkien painoa ja maata kaatamaan päälle. Yleensä seinät ovat "pohja" lattialle.

Asennuspalkkeihin seinissä on erityisiä reikiä.

Työjärjestys on seuraava:

 1. Kantopalkit asetetaan seinään valmistettuihin reikiin. Yleensä tämä työ voidaan tehdä itsenäisesti, mutta muutamalla avustajalla, koska myös kiskoilla on huomattava paino.
 2. Tilassa, joka muodostuu tukipalkkien asentamisen jälkeen, on tarpeen kiinnittää lujitustangot ja kiinnittää ne erikoisjohdolla. Seuraavaksi tarkista palkkien liitoksen ja kestävyyden luotettavuus. Jos kaikki on hyvä, sitten tehdään puiset muottipesät ja siihen kohdistetaan vesitiivis kerros.
 3. Muotoilun asennuksen jälkeen on tarpeen asentaa kiinnittimiä, jotka on suunniteltu ottamaan vastaan ​​sementin kuormitus.
 4. Sementtilaastia voidaan sekoittaa omiin käsiisi tai tilata valmiiksi mistä tahansa rakennusyrityksestä. Liuoksen tulee olla mahdollisimman tasainen ja ilman kauas taukoja kaataa metallikehikko. Betonin pitäisi kaataa kaikki kehyksen osastot, et voi kaipaa jotain. Kaateluratkaisun lopussa jaetaan koko paksuuden rakenteen.
 5. Tämän menetelmän jälkeen saatu päällekkäisyys edellyttää korkealaatuista lämpöeristystä. Tätä varten periaatteessa sopii eristysaine.

Tuloksena saat luotettavan lattialevyn, joka kestää suuria kuormia. Kellarin katto on tällöin täysin vahvistettu, eristetty eikä aiheuta ongelmia käytön aikana. Tuloksena oleva päällekkäisyys kaiken eristystyön jälkeen on peitettävä maaperällä, mikä tekee pienestä koosta. Joissakin tapauksissa asennetaan toinen päällinen katto, joka suojaa kellarista saostumisen tunkeutumiselta.

Anna tuuletus

Kattokiinnityksen jälkeen on myös harkittava laadukkaan ilmanvaihtojärjestelmän organisointia, jonka toiminnasta riippuu pääasiassa varastointilaitteiden turvallisuus

Ihanteellinen on luoda välittömästi kahden putken, kukaan pakokaasun (sen tarkoituksena - poistaa liian kostea ja lämmin ilma huoneesta), ja toinen liitäntälaatikon (vastaa toimituksen puhdasta ilmaa kellarissa). Kun käytät näitä kahta putkea kellarissa koko vuoden ajan, optimaalinen lämpötila- ja kosteusolosuhteet huomioidaan.

Itse asiassa ilmanvaihto on huolehdittava kattolaitteen vaiheessa. Voit esimerkiksi tehdä kaksi pientä reikää, joihin tuuletusputket asennetaan edelleen. Jos sinulla on pieni kellari, se on täysin mahdollista yhden putken kanssa.

Asennettaessa putket on oltava se, että ilmavirta voi haitata saostamalla tai roskat, joten putken päälle on pakko tehdä pieni korkki, ja asettaa sisällä metalliverkolla, joka myös suojattu tunkeutuminen kellarissa hyönteisten ja jyrsijöiden.

Lattianeristys

Ilman asianmukaista eristämistä kellarissa, varastoissa tai kellarikerroksissa, kaikki seinien ja lattian vedeneristys- ja lämpöeristykseen liittyvät työt ovat yksinkertaisesti hyödyttömiä.

Kellarin katon eristämiseksi on suositeltavaa käyttää sementtilaastia ja yksinkertaista sahanpurua (tai muuta analogista). Tällöin betonin avulla muodostettu lämpöeristyskerros on noin 20 cm paksu ja se levitetään tasaisesti katon koko pinnalle. Tällainen pinnoite on kätevä käyttää, jos haluat rajaa katon kellarissa tulevaisuudessa. Esimerkiksi se voidaan maalata tai kipsiä.

Polyuretaanivaahto täyttää tasaisesti kaikki saumat ja halkeamat.

Jos olet kaiken uudenaikaisen ja innovatiivisuuden tunne, ota sitten huomioon polyuretaanivaahto. Nykyään se on yksi parhaista materiaaleista, joka pystyy tarjoamaan korkeimman lämmöneristyksen huoneeseen. Sen lisäksi, kun sitä käytetään, ei ole tarpeen eristää tai täyttää jotain muuta, koska ruiskutuksen aikana polyuretaanivaahto täyttää kaikki seinän halkeamat ja muut puutteet. On huomattava, että tällaisen menetelmän käyttö on erittäin kallista, koska polyuretaanivaahdon kertyminen tapahtuu erityislaitteiden avulla. Tämän vuoksi sinun on palkattava asiantuntijoita.

Itse asiassa, kun eristät kellarin, voit käyttää mitä tahansa eristysmateriaalia, joka on sopiva tiettyjen ehtojen mukaisesti. Loppujen lopuksi kellareiden rakentamisen ja käytön yksityiskohdat voivat olla erilaisia. Siksi on tarpeen valita tarkalleen, mikä sopii kaikille parametreille. Kaikkien kysymysten osalta on parasta neuvotella asiantuntijoiden kanssa etukäteen.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Laatoitettu pohja talo, jossa kellarissa

Laattojen säätiön korkeat kustannukset tulevaisuudessa ovat enemmän kuin perusteltuja, kun rakennetaan taloa vaikeisiin tiloihin, joihin kuuluvat kallistuminen, erittäin puristettavat, kuivuminen jne. Pohjalevy, jolla on suuri kuormituksen alue, takaa pohjan vakauteen ja korirakenteen eheyteen.

Klassinen laattasäätiö on rakennettu maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle. On myös toinen tyyppi - kelluva laatta pohja, joka haudataan 60-80 cm pinnan alapuolella. Molemmissa vaihtoehdoissa suljetaan seinien liikkeet toisiinsa nähden, koska ne ovat rakenteellisesti integraalisia pohjalevyn kanssa. Mutta tässä artikkelissa keskitymme vain klassiseen versioon - ts. upotettu alle jäätymisen. Yksi tällaisen säätiön eduista on mahdollisuus talon rakentamiseen kellarilla.

Klassisen laattasäätiön rakentamisen alkuvaiheessa valmistellaan sivustoa, jossa rakennetaan taloa. Teodoliittien ja nauha-toimenpiteiden avulla maan pinnalla on tulevaisuuden rakennuksen ääriviivat. Kellarin läsnäolo talon hankkeen yhteydessä vaatii kuopan kaivamisen. Maaperän kaivaminen tapahtuu kaivukoneella, jonka jälkeen kaivauksen pohja tasoitetaan manuaalisesti ja huolellisesti.

Kaivon lineaariset mitat ylittävät tulevan pohjalevyn mitat 2 m: llä. Varastosta tarvitaan tyhjennystoimia. Ensin rakennetaan säiliön tyhjennys, josta kaivetaan pohjaan pohjaan pohjaan pohjaan pohjautuvia kuivatuskauvoja, joiden lohko on 40 × 40 cm. Tulevan pohjan kulmissa asenna viemärikaivoja. Geotekstiilit putoavat kuivatuskaivojen läpi, ja päälle on kaadettu kerros ryöstöä. Pinoon kuuluu kaksikerroksisia rei'itettyjä polyetyleeniputkia, jotka peitetään sitten graniittikiveällä, jonka murto-osa on 20-50 mm. Jotta tyhjennyskerros ei pääry, se peitetään myös geotekstiilien päällä.

Kun tyhjennys on valmis, voit jatkaa pohjalevyn muottien asentamista. Sen lineaaristen mittojen tulee ylittää pohjalevyn mitoitusmitat 15 cm: llä. Säätökuoppin pohjalla on 200 mm: n kokonaispaksuus. Käytä tyynyjä 40-60 cm: n soraa varten. Kaada useita kerroksia, huolellisesti rikkoen niitä.

Valmis tyyny suorittaa niin sanottu. jalusta - valmisteleva liitin 40 mm paksu. Betoni on valmistettu hiekkakivestä M300. Murskattu kivi vähitellen valuu hiekkakivellä, jotta saadaan kuori. Valmisteleva kerros on välttämätön vedenpitävien töiden myöhempää toteutusta varten.

Useimmin käytettyjen valssattujen bitumimateriaalien vedeneristys. Ennen niiden tarttumista sementtikanta pinnoitetaan pohjalla, joka koostuu 40% bitumista ja 60% dieselpolttoaineesta. Tällä tavoin valmistetulla pohjalla on kaksi kerrosta kalvon päälle vedettävää. Yksittäisten kankaiden reunat hitsataan kaasupolttimella, jonka päällekkäisyys on noin 5-7 cm. Vedenpitävä matto tulee työntyä betonin yli 1 m kummallekin puolelle. Nämä asiat nostavat ja liimataan betoniseiniin.

Suojaava sementti-hiekkalaatikko, jonka paksuus on 40 mm, on tehty vedenpitävyyden päälle, mikä suojaa vedenpitävyyttä mekaanisilta vaurioilta. Tässä perusvalmisteessa on valmis. Asenna sitten muotti jo suoraan levyn valun alla.

Pohjalevy koostuu vahvistuskotelosta ja betonin kaatamisesta. Levyn lujuus ja kestävyys riippuvat paljolti rungon nipun oikeasta toteutuksesta. Useimmiten pohjalevy vahvistetaan kahdella vahvistusverkolla ja luokan A-III vahvikkeella, jonka läpimitta on 12 tai 16 mm, solukoko on 200 × 200 mm. Yksi verkko on asennettu pohjaan ja toinen on lähemmäksi muottien yläosaa. Niiden välissä käytetään muoviset kompensaattorit tukeina, jotka tasaisesti jakavat vahvikepalkit perustilevyn rakenteeseen ja antavat tietyn etäisyyden pinnalta.

Vahvikotelossa on pystysuorat pistorasiat 1,7 metriä pitkiä ulkoseinien alapuolella ja 1,2 metriä sisäpuolisten seinämien alapuolella. Nämä seinät toimivat kuten jäykisteet.

Lujitushäkkeen oikeellisuuden ja vakauden lopullisen varmentamisen jälkeen betoni kaadetaan muottiin. Pohjalevy valetaan betonimerkistä M300-M400. Betonia tarvitaan paljon, ja on parempi kaataa laatta yhdellä askeleella. Siksi betoni toimitetaan välittömästi suurina määrinä ja kaadetaan sekoittimista kaivoon betonipumppujen avulla. Pinta-alaa 20 × 20 m², jonka paksuus on 0,5, tarvitaan noin 200 m³ betonia ottaen huomioon jalka. On parempi käyttää täryttimiä kompakti betoni ja poistaa ilmakuplat, kun kaadetaan laatta.

Betonipäällyste, jäädyttämällä, voi vaatia tiettyjä toimia. Jos sää on kuuma, pinnan pitäisi kastella ja kompensoida haihtunut vesi, mikä on tarpeen sementin hydratoinnille. Et voi vettä, vaan yksinkertaisesti peittää uunin kalvolla ensimmäisten 2-3 päivän ajan, mutta tämä on vasta viimeisenä keinona.

Muutamia päiviä sen jälkeen, kun laatta kaadetaan, voit aloittaa monoliittisten kellari seinien rakentamisen. Kiinnitysraudoituspäästöt on neulottu vaakatasolla, muodostaen väliseinän, joka muodostaa seinämät. Lisäksi seinämateriaalina on 18 mm paksu laminoidusta vanerista. Seinät kaadetaan myös betonipumpulla ja mahdollisuuksien mukaan vähäisin lyhyillä taukoilla, jolloin ei ole "kylmää" niveltä, joka vähentää tällaisten tärkeiden tukirakenteiden lujuutta.

Betonituotteen vaihto profiililevyllä

Jalka ei ole pohjalevyn halvin osa. Sen suorittamiseksi on syytä mennä syvälle maaperään noin 10 cm: n alapäähän suunnitellun korkeuden alapuolella. Ja tämä puolestaan ​​on ylimääräisiä työvoimakustannuksia ja huomattavia määriä kaivettua maata, joka on sijoitettava jonnekin.

Toinen syy vaihtoehtoisten betonivalmisteiden löytämiseksi laattojen perustuksille voi olla talvirakentaminen. Talvella suoritettavia jalkoja varten on tarpeen käyttää pakkasnesteen lisäaineita ja peittää alue lämpimällä. Kesäisin vaikeuksista - sinun on vedettävä betoni tai sulje elokuva.

Euroopan maissa betonituotteita on pitkään korvattu profiloidulla suuritiheyksisellä polyeteenikalvolla. Näiden kalvojen puristuslujuus on 25 t / m². Niiden kärjet työntyvät 0,8 cm: iin. Profiilikalvojen käyttö vaatii myös maaperänäytteenottoa, mutta tilavuudet ovat huomattavasti pienemmät kuin säännöllisen jalustan tapauksessa. Hiekkaan tai murskattujen kiviainesten paksuus on vain 1-2 cm. Voit valita maaperän huolella, tasoittaa pohjan pohjan ja tehdä näin ollen ilman vuodereita lainkaan.

Kalvon piikit on suunnattava alaspäin, kun taas katokset ovat päällekkäin 10 cm. Puolessa tunnissa voit luoda luotettavan valmistelun 1-2 päivän sijasta, kun kyseessä on jalka. Kalvosta johtuva ylhäältä alusta tehty lattia ei menetä maitoa, eikä siten menetä voimaa. Toisaalta kalvo kestää pohjasta kostuttamisen, mutta tämän vuoksi sinun on liimatta maalien liitokset erityisillä tiivistysnauhoilla. Mutta älä ota kalvoa täydellisenä vedeneristelmänä. Kuitenkin ylimääräinen vedenpitävyys ei ole tyydytetty. Tämä tarkoittaa sitä, että jalkojen asentaminen profiilikalvolle suoritetaan vain riittävän alhaisen pohjaveden tasolla - vähintään 30 cm alapäällysteen alapuolella. On myös huomattava, että kalvoja, jotka samanaikaisesti tarjoavat antiradon-suojauksen.

Käytettäessä profiilikalvoa, lujitusholkki on asennettava puuta tai muovia tukeviin tukiin. Telineiden välinen etäisyys on 70-90 cm.

Päällekkäinen kellari - miten tehdä itsesi?

Omakotitalojen omistajille kellari on välttämätön rakennus elintarvikkeiden säilyttämiseksi pitkään. Perinteinen kellarin puku maanpinnan alapuolella.

Tällä mallilla on monia etuja - paikan päällä oleva alue on edelleen vapaa ja vakaa lämpötila säilyy koko vuoden ajan. Rakennuskoodien mukaisesti valmistetun kellarin päällekkäisyyden pitäisi varmistaa rakenteen lujuus ja ylläpitää vaadittuja lämpötila- ja kosteusolosuhteita.

koulutus

Ennen kellarin rakentamista omalla kädellä sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • työ alkaa huoneen ulkoasun kanssa;
 • määrittää pohjaveden esiintymistiheys. Huoneen vedenpitävyys on välttämätöntä, jos pohjavesi on kellarin lattian yläpuolella. Tätä tarkoitusta varten käytetään yleensä kateaineita ja tiiliä. Vedenpitävät kellarit - tärkeä kohta, joka vaikuttaa huoneen lämpötilaan ja kosteuteen.

Kun seinien rakentamiseen ja vedenpitävyyteen liittyvä työ on saatu päätökseen, syntyy kysymys - miten kellarin lattiat tehdään.

Lattiatyypit

Kellareiden tiiviyden varmistamiseksi käytetään erilaisia ​​malleja, joita käytetään:

 • kiinteät teräsbetonilaatat;
 • teräsbetoniset monoliittiset esivalmistetut elementit;
 • laakeripalkit;
 • puiset rakenteet;
 • monoliittinen päällekkäisyys ammattimaiseen lattiaan.

Yhteinen vaihtoehto, käytännöllinen ja luotettava - monoliittinen betoniterä, joka on tehty betonista ja lujitemuovista.

Monoliittinen päällekkäisyys

Päällystetty betonikellari toteutetaan puisen muottirakenteen rakentamisen jälkeen. Kokoaukon tulee ylittää huoneen koko. Erityistukien on kyettävä kestämään muottirakenne sen jälkeen, kun se on kaadettu betoniin ja kuivauksen aikana. Muotti on valmiiksi tiivistetty, jotta laasti ei pääse vuotamaan valun aikana.

Asennuksen jälkeen betonilaatta on vanteissa. Rungon vahvistusverkon on ulotuttava kellarin seinien yli muutaman senttimetrin päässä kaikista sivuista. Ristikkopalkkien välinen etäisyys on 20-25 cm. Yksikerroksinen vahvikeharja varmistaa luotettavuuden, mutta lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa suorittaa kaksikerroksinen vahvistus.

Sitten aloitetaan betoniseoksen kaataminen, joka muodostaa tulevaisuuden laatan; Normaalisti laattojen korkeus ei ole yli 30 cm. Betoni kaadetaan tasaisesti, jatkuvasti, kunnes koko laatta muodostuu.

Kaatamisen aikana betonia tärytetään tavanomaisella levykkeellä tai vahvikkeella, jotta estetään ilmakammioiden muodostuminen. Koostumuksen oikea valuma tekee katosta monoliittisen ja kestävän, joka kestää yli kymmenkunta vuotta. Kaatumisen jälkeen betonilaatan on oltava kuukausi, kunnes se on täysin kiinteytynyt.

Asiantuntijoiden mukaan tällainen päällekkäisyys kellarista omilla käsillä on kestävä ja tehokas. Monoliittisen rakenteen suuri lujuus mahdollistaa sen käytön perustana eri rakennusten rakentamiselle.

levyt

Monoliittisten laattojen laatua voidaan käyttää erilaisiin kellareihin. Rakennustyöt edellyttävät erityisen nostolaitteiston vuokraamista. Tässä tapauksessa kellarin mitat räätälöidään levyn mittoihin huoneen kehityksen vaiheessa.

Kellarissa on useita levyjä. Levyjen ontelotilassa asetetaan eristävä kerros. Levyjen väliset liitokset lähelle betonia. Tämä rakennusmenetelmä vähentää huomattavasti työaikaa.

Käytä palkkeja

Laakeripalkkien päällekkäisyyden menetelmä. Miten estää kellarin? On mahdollista käyttää tavallisia kiskoja. I-palkki on myös erilainen korkealla lujuudella kuin kantopalkit.

Metallipalkkeja voidaan käyttää pinnoitukseen. Tätä tarkoitusta varten sopivat kiskot, jotka voidaan ostaa metalliromusta tai metalliromun vastaanottopaikoista.

Tällä menetelmällä kellerakenteen pystyttämiseksi seinien rakennusvaiheessa on tarpeen varmistaa erityisten urien läsnäolo tukipalkkien kiinnittämiseksi. Palkkien katolla on huomattava kuorma seinille, joten seinien on oltava mahdollisimman vahvoja.

Työn suoritusjärjestys:

 • Laakeripalkit asetetaan seinään valmistetuille urille. Palkkeilla voi olla huomattava paino, joten on kätevämpää pinota yhteen.
 • Palkkien väliin on asennettu vahvistustangot, jotka on kiinnitetty langalla.
 • Puinen muotti on asennettu ja siihen on vedeneristyskerros. Muottirakenteen asennuksen jälkeen asennetaan tunkit, jotka kestävät sementtilaastin kuormitusta.
 • Betonilaastia kaadettiin tasaisesti muottiin keskeytyksettä. Ratkaisu tiivistetään puupalkkeihin siten, että rakenteen paksuuteen ei ole aukkoja.

Lämpöeristys betonilattiat

Ylimaalaus edellyttää korkealaatuista lämpöeristystä. Tätä varten voit käyttää melkein mitä tahansa eristävää materiaalia kuin myytävässä tuotteessa. Näin valmistetut betonilaatat kestävät voimakkaita kuormituksia. Vedenpitävyystyön jälkeen katto voidaan täyttää maaperällä ylhäältä tai lisäksi suojata saostumisen läpäisevyydeltä pöydän katolla.

Puiset rakenteet

Puupalkit - materiaali tarkistetaan ajan päällekkäisyydellä. Työn suoritusjärjestys:

 • käsitellä kaikki puiset osat antiseptisesti;
 • Kääri palkkien tukipinnat kahta ruberoidikerrosta;
 • asenna puupalkit kellarin seinien yläosaan;
 • kiinnittää levyjen päätyosat pieniin lankkuihin, mikä luo pohjan rullalevyille;
 • laita levy eteenpäin, kiinnitä se ruuvilla.
Ennen päällystämistä puupalkkeilla vedeneristys tehdään

Päällekkäinen profilointi

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan on nykyaikainen tapa liittää kellariin. Tekniikka ei vaadi merkittäviä kustannuksia ja vähentää työaikaa.

Kellaripin I-palkin seinissä olevissa urissa. I-arkilla on arkki ammatillisesta lattiasta. Aaltopahvipohjainen laajennus. Asennus tuottaa ruuveja nivelissä ja palkkien liitoskohdassa.

Jokainen rivi on sijoitettu pituussuuntaiseen lujuudelle, jonka korkeus on 190-200 mm ja joka on liitetty levyn päällä olevaan poikittaiseen palkkiin pystysuorilla segmentteillä. Palkkien välissä kiinnikkeet kiinnitetään tasaisesti, jotta vältetään taivutukset. Tee kaatamalla betonia. Kuukautta myöhemmin, rekvisiitta puretaan.

Toisessa suoritusmuodossa levyt asetetaan I-palkin sisähyllyyn. Laying suoritetaan arkin pituuden, ts. aallotukset palkkien kokoon. Rakenne on kiinnitetty ruuveilla. Aseta vahvistus ja kaada betonia koko I-palkin paksuuteen.

Kolmannessa suoritusmuodossa profiloitu asennus ilman tukipalkkeja. Asennus toteutetaan profiililevyllä ja vahvikkeella seinillä, joissa on väliaikaiset tukitukit. Ammattilattian levy on kiinnitetty kiinnityspylväisiin metallisella ankkurilla. Liitokset on hitsattu upotettuihin pylväisiin kaikissa kosketuspisteissä. Yliviivaa suositellaan kaatamaan betonia kerrallaan.

ilmanvaihto

Kun valitset vaihtoehtoja kellarin estämiseksi, on tarpeen harkita etukäteen ilmanvaihtoa. Laitteen päällekkäisvaiheessa suosittelemme asentamaan reikiä tuleviin ilmanvaihtoputkiin.

Varastoitavien tuotteiden turvallisuus riippuu korkealaatuisesta ilmanvaihdosta. Paras ilmanvaihto tuottaa kaksi putkea, joista yksi on pakoputki ja toinen sisääntulo. Putket sijaitsevat diagonaalisesti vastakkaisissa kulmissa, minkä vuoksi ilmankierto on voimakkaampi.

Yksi asbestisementtiputkista pitäisi laskea melkein kellarikerrokseen eikä sen tulisi saavuttaa 15-20 cm: n etäisyydellä. Toinen putki on asennettava melkein kellarikerroksen tasolle ja työntävä enintään 5-7 cm alaspäin.

Putkien lähellä ei saa olla esineitä, jottei ilmavirta estettäisi. Jotta saostuminen, roskat, hyönteiset ja jyrsijät eivät pääsisi kellumaan, korkit asennetaan ilmanvaihtoputkien yläpuolelle ja putken sisällä on metalliristikko.

Kun asennetaan kaksi putkea kellariin, optimaalinen lämpötila- ja kosteusolosuhteet huomioidaan. Pieni huone on tarpeeksi asennettava yksi pakoputki. Voi kuivata huone.

Video: Vihjeitä monoliittiseen lattianrakentamiseen

Lattianeristys

Lattianeristys on toinen tärkeä rakennusvaihe sekä seinien vedeneristys ja lämpöeristys. Lämmöneristyskerros voidaan luoda sementtilaastilla, jonka hakkuut ovat noin 4 cm paksuisia.

Korkea lämpöeristys on nykyaikaisen polyuretaanivaahtomateriaalin ansiosta. Materiaalin etu on helppokäyttöisyys; Se ei käytännössä lisää lämmöneristetyn pinnan painoa. Haittapuoli on, että materiaali on kallis.

Kiinteistön katon täyttäminen - vastaus kysymykseen riippuu rakennuksen tyypistä ja koosta, taloudellisista mahdollisuuksista ja yksilöllisistä mieltymyksistä. Oikea valinta tekee huoneesta toimivan ja kestävän.

Monoliittinen kellari ja kellari

Rakentaminen kellari talon kellarissa

Talo, jossa kellarikerroksessa on useita etuja, joista tärkein on suuri alue. Tärkeimmät haitat ovat tarve tehdä maanrakennustöitä ja lisätä hankkeen kustannuksia. Luotettava säätiö talolle, jossa on kellari, merkitsee paitsi rakennustekniikan tuntemusta myös lisäaineiden hankintaa. Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään tätä ongelmaa riippumatta siitä, rakentaako itse tai ottaisitte mukaan sopimuspuolen.

Nauhapohja tai -levy?

Talo, jossa on kellari tai kellari, tarvitsee upotetun pohjan. Vaadittavan syvyyden määrittämisessä on tärkeää pohtia talon ominaispiirteitä, mutta myös sellaisia ​​tekijöitä kuin pohjaveden ja maaperän ominaisuudet. Tällaisia ​​laskelmia ovat yleensä ammattimaiset rakentajat. Kun kaikki laskelmat tehdään, valinta tehdään säätiön muunnoksen puolesta.

Suosituin talojen kanssa kellarissa ovat seuraavat vaihtoehdot:

 1. Ribbon säätiö. Se on kätevä, koska se voidaan pystyttää eri rakennusmateriaaleista, esivalmistetuista rakenteista tai monoliiteista. Tiettyjen materiaalien valitsemiseksi suoritetaan tarkka laskelma säätiöstä ottaen huomioon tällainen parametri kuin talon kuormitus.
 2. Vahvistettu laattapohja. Ribbonsäätiöllä on vakava haitta - se ei pysty jakamaan kunnolla laakerin seinämiltä tulevaa kuormaa tietyillä maaperätyypeillä. Jos rakennat taloa ongelmalliselle maaperälle, on välttämätöntä antaa etusijalle laattapohja. Se voidaan kaataa kokonaan valittuun alueeseen tai varustaa yksittäisillä levyillä.

Nauha- ja laatta-pohja eroaa paitsi käytetyistä materiaaleista myös hinnasta. Jälkimmäisellä on korkeammat kustannukset, jotka ovat täysin perusteltuja rakennettaessa taloa kellarikerroksessa vaikeaan maahan. Suolavedet, savi ja kallistuvat maaperät ovat ongelmallisia. Niille on ominaista epävakaus ja korkea pohjavesipitoisuus. Tämän vuoksi ne altistuvat luonnolliselle kutistumiselle ja säännölliselle liikkumiselle. Tavallinen säätiö ei kykene tarjoamaan taloa tarpeellisella suojalla, kun taas pohjalevyllä on suuri kuormituksen alue ja takaa rakennuksen vakauden. Tämä on erityisen tärkeää talon kellarissa.

Tulevat kellarit.

Työn vaiheet

Omakotitalon rakentamisen perusteet kellarikerrokseen riippuvat talon projektista ja työmaalla olevasta maasta. Mutta tästä huolimatta rakennusvaiheet ovat aina samankaltaiset. Esimerkiksi levypohjaan kuuluvat laitteet ovat tyypillisiä:

 1. Valmistelu, eli työn kustannusten laskeminen, kaikkien materiaalien osto ja teknologian järjestys.
 2. Kaivaa kaivaus ja kaivaus.
 3. Tyynyn perustaminen pohjan alla hiekalla ja soralla.
 4. Sementti sementti.
 5. Lämpö- ja vedeneristysmekanismi.
 6. Itse itse säätiön laite.
 7. Lähellä pohjaveden tapauksessa rakennuksen viemäröintijärjestelmä.
 8. Se kattaa talon kellarikerroksessa veden ja lämpöeristyksen kerroksella.
 9. Viimeistely, joka toteutetaan 1 tai 2 vuoden kuluttua rakentamisen päättymisestä.

Valmistelu rakentamiseen

Työ, kuten jo todettiin, alkaa aina säätiön tarkalla laskemisella, suunnitelman laatimisella ja budjetin arvioimisella. Työnkulut lasketaan ottaen huomioon kaikki tarvittavat rakennusmateriaalit sekä laitteiden ja kuorma-autojen järjestys.

Maa- ja vesirakentaminen.

Jos valittiin betonisbetoni, säätöön tarvittava betoni otetaan huomioon. Alkuperäiseen työsuunnitelmaan tehdään myös oikaisu.

On erittäin tärkeää, että aika kaataa perusta yhdeksi päivältä. Kaikki viivästykset uhkaavat pienentää rakenteen vahvuutta. Varmista, että asennat kellarisen kellarin hydrauli- ja lämpöeristeen.

Koneet ja kuorma-autot tarvitsevat alusta alkaen. Koska kellarikerroksessa tarvitaan suuria maanrakennustöitä, älä tallenna tätä kohtaa. Kuorma-autot tarvitsevat tuoda esiin kaikki ylimääräiset maa-alueet. Älkää unohtako jättää osan maaperästä, jotta se kattaisi säätiön.

Tyypillisesti pohja on rakennettu maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Ensinnäkin, kentällä hahmotellaan tulevaa rakentamista. Sitten kaivaus tapahtuu kaivukoneella. Tuloksena olevan kuopan pohja puhdistetaan ja tiivistetään käsin.

Pohjan pohjan luominen

Valmisteluvaiheen päätyttyä laskeutuu alustan alaosa. Tätä varten se on täynnä useita kerroksia hiekkaa ja roskaa. Jokainen kerros tulee olla varovasti tamped, jotta vältetään ilman tyhjennys.

Seuraavaksi kaadetaan sementtilaastia, joka täyttää kaksi tärkeää roolia. Ensin se kohdistaa alueen, johon säätiö sijaitsee. Toiseksi astia toimii lämpöä ja vedeneristystä, jota kellarikerroksessa tarvitaan välttämättä.

Foundation pouring and completing

Kun levyt kovettuvat, siihen lisätään ylimääräinen eristyskerros. Vain nyt voit alkaa kaataa pohjan laatat talon alle kellarilla. Tässä vaiheessa on useita osia:

 1. Muottien asennus. Periaatteessa useimpien kellarilajien perusteet eivät voi olla ilman tätä tärkeää rakennetta. Tämä muodostuspohja auttaa luomaan tarvittavan betonimuodon ja säilyttämään sen kovettumisen aikana.
 2. Vahvistettu muotti. Se suoritetaan laskelmien mukaan. Tässä vaiheessa tehdään myös noin 100 cm: n pituinen vahvistus, jotta nauha ja laatta sidotaan tiukasti yhteen.
 3. Betonivaihto. Jos sää on kuuma, kuivausbetoni on kasteltava. Tämä kompensoi materiaalin hydratoimiseen tarvittavaa haihtua kosteutta. Tyypillisesti betoni kuivuu kokonaan 2-3 päivässä.
 4. Jätevesijärjestelmän organisointi. Jos pohjavesi on lähellä sitä, kannattaa viettää aikaa luodakseen vedenpoistoa. Tätä varten erikoisputket asetetaan talon pohjan alle.
 5. Rakennuksen viimeisessä vaiheessa tehdään sokea alue, eli vedenpitävä päällyste rakennuksen ympärille. Tämä suojaa talon perustan kellarikerrokselta sedimenttiveteen. Kellarissa on myös lämpö- ja vedeneristyskerros.

Kun perusrakentaminen kellarista kellarissa kellonaikaa 1-2 vuotta ennen viimeistelyä. Sen jälkeen suoritetaan korkki ja maalaus.

Niinpä ei ole helppoa rakentaa säätiö, jossa kellarissa omat kädet. Voit tehdä tämän, sinulla on oltava jonkin verran kokemusta ja osaamista rakentamisen alalla. Jos et ole varma kyvyistasi, katso ammattijoukkue. Ne auttavat määrittämään, tarvitsetko nauhaa tai laattoja, tee kaikki tarvittavat laskelmat ja suorita monimutkaiset rakennusvaiheet.

Säännöt rakentamisen perusta talon kellarissa

 • Säännöt raudoituksen valmistamiseksi pohjalle
 • Rakennustöiden valmistelu
 • Laitemuotti ja kaatamalla betoniseos
 • Kaavan järjestäminen ja kellarin kerroksen kaatoaminen

Kellari on paikka, joka voi samanaikaisesti toimia varastoina talvikauppoja varten, ja varastoa tarpeettomille asioille. Yleensä täysipainoisen ja toimivan kellarin järjestely olisi aloitettava samanaikaisesti talon rakentamisen kanssa, ts. koska pohjan rakentaminen. Tietenkin talon peruskorjaus on kalliimpaa kuin yksinkertainen, mutta samalla rakentamisen kustannukset maksavat hyvin nopeasti: lattian alla oleva huone toimii termoksena, parantaa lämpöeristystä ja vähentää lämmityskustannuksia.

Voimajärjestelmät kellarikerroksessa.

Ensi silmäyksellä tällaisen rakenteen rakentaminen on täynnä suuria vaikeuksia, mutta oikealla kyvyllä se voidaan tehdä omalla kädelläsi.

Pääasiassa on määritellä pohjan tyyppi ja tehdä oikeat laskelmat. Asiantuntijoiden mukaan talon paras tukikohta tässä tapauksessa on nauhan perusta. Päinvastoin kuin pylväs tai laatta, se ei vaadi korkean pohjan ja suuren näytteen järjestelyä. Nippipohjan pystysuorat segmentit palvelevat sekä rakennuksen pohjaa että kellari-seinämiä.

Säännöt raudoituksen valmistamiseksi pohjalle

Kellarin rakentamisen aloittaminen kellarikerroksella omaa, sinun on tehtävä tiettyjä laskelmia tulevaisuuden rakenteen korkeuden perusteella. Tässä tapauksessa voit rakentaa seuraavaa sääntöä: kellarin korkeus ei saa olla pienempi kuin korkeimman perheenjäsenen korkeus. Myös peruslaskentaa ei voida jättää huomiotta. Ja jos ei ole mitään järkeä laskea kantavuuttaan, on laskettava puristusta ja jännitystä. Muussa tapauksessa maaperän puristusvoima, joka vaikuttaa monoliittiseen säätöön, vastustamatta emäksen tyhjää tilaa, yksinkertaisesti jakaa betonin osiksi.

Kaaviot pohjakerrostyypeistä, jotka ovat perusteettomia taloja

Suunnitellun kellarikerroksen ollessa 1,7 - 1,9 m, on mahdollista tehdä pohjan vahvistaminen seuraavan kaavion mukaan:

 • 12 mm: n halkaisijaltaan muodostuu 2 silmää, joiden pystysuora ja vaakasuora kulma on noin 40 cm;
 • ristikot ovat poikittain kiinnitettynä toisiinsa vahvistamalla sama halkaisija porrastetussa järjestyksessä 2 solujen kautta;
 • kun vahvistusta asennetaan, etäisyys seinämän reunasta tulee olla vähintään 5 cm.

Tällaisen lujituksen käyttö vahvistaa luotettavasti monoliittista säätä ja estää betoniseinien tuhoutumisen.

Rakennustöiden valmistelu

Jos päätät, rakennamme talon perusta omaksi. Kaikki rakennustyöt tulee aloittaa sivuston merkinnällä ja säätökuopan valmistelulla. On myös tarpeen valmistella työkaluja ja materiaaleja, joita tarvitaan rakentamisprosessin aikana:

Teatterin kellarin laite kellarissa.

Jopa ei-asiantuntija voi tehdä toimivaltaisen piirustuksen omilla käsillään, mutta on pidettävä mielessä, että virheen esiintyminen merkinnässä johtaa epätasaisen perustan rakentamiseen ja talon seinien myöhempiin muodonmuutoksiin. Siksi kaikki merkintäkulmat tarkastetaan tarkasti nauhamittauksella.

Merkinnät talon kellarikerroksella voivat olla seuraavat:

 1. Suunnitelman mukaan piirrä tulevaisuuden rakennuksen kehä kentällä.
 2. Kulmissa ajetaan puisiin tappeihin.
 3. Varmista tappien välinen etäisyys diagonaalimenetelmällä, ts. venyttää köysi etureunasta vasempaan takatappiin, merkitse etäisyys. Mittaa sitten diagonaalin pituus vasempaan etureunaan taakse oikealle. Jos merkintä on tehty oikein, panosten väliset läpimitat ovat yhtä suuret.

Jos merkinnät ovat kohdakkain, voit aloittaa kaivamisen kaivantoa säätiölle. Talon koko kehällä on oltava syvyys ja leveys. Tarvittavan kellarikerroksen korkeus on 1,7-1,9 m, kaivannon syvyyden on oltava noin 1,7 m. Kaivettu maa on heitettävä ulkopuolelta, sitä käytetään täyteaineiden täyttämiseen. Kun kaivetaan kaivantoa, on tarpeen seurata huolellisesti seinien laatua: niiden on oltava sileitä ja niillä ei ole reunoja, jotka voivat johtaa maan putoamiseen.

Laitemuotti ja kaatamalla betoniseos

Kellarin ulkoilman lämmitys kellarissa.

Muottirakenteen rakentaminen omilla käsillään vaatii levyt, joiden paksuus on vähintään 25 mm. On toivottavaa, että laudat, jotka suuntautuvat muottirakenteeseen monoliittisen perustuksen alle, ovat mahdollisimman sileät. Tämä vähentää puun imukykyä ja parantaa tulevan pohjan laatua. Sileyttä voidaan antaa levyt käsittelemällä niitä koneella.

Taulukoista on tarpeen rakentaa kilvet, joiden korkeus on hieman korkeampi kuin pohjan seinien korkeus. Sitten muotti asennetaan pitkin talon koko kehää pitkin ja se kiinnitetään tukien ja rinteiden avulla. Kaivannon pohjalle kaadetaan soraa, jonka päälle kattotuoli tai muu vedenpitävä materiaali on säädetty.

Vahvistus asetetaan betoniliuoksen kaatoon valmistettuun kaivoon. Tällöin lujitusholkin yläosan ei tulisi saavuttaa pohjan yläpäätä yli 2-2,5 cm. Muutoin perustuksesta ulkoneva vahvike saattaa häiritä seinien asentamista.

Kehyksen asentamisen jälkeen kaadetaan betoniliuosta. Betonia voi ostaa tehtaalla tai tehdä se itse. Monoliittinen nauhaosasto on pääsääntöisesti valmistettu betonista M200. Sen valmistukseen tarvitaan 5 osaa soraa, 1 osa sementtiä M500, 3 osaa joen hiekkaa ja 0,8 osaa vettä. Tarvittaessa yhden tai toisen komponentin määrää voidaan lisätä.

Kaavajärjestelmä otmostok ja vedenpitävä kellari.

Tämän tyyppinen kanta kaadetaan kerroksiin. Tämä edellyttää kunkin kerroksen tiivistymistä. Betonipäällysteen tasalaatuisuus, johon pohjan laatu ja kellari täysin riippuvat, määräytyvät majakoilta. Maajohtorina voidaan käyttää kynsiä, jotka on kääritty muottiin 1 metrin etäisyydellä toisistaan ​​betoniliuoksen kaatumisasteella. Pohjan yläreuna tasoitetaan lastalla.

Betonin kovettuminen tapahtuu 2-3 viikon sisällä riippuen kaudesta ja sääolosuhteista. Tämän jälkeen voit irrottaa muotin, vedenpitävä pohja, jos se on suunniteltu työn aikana, ja täytä monoliittinen säätö ulkopuolelta maan päällä.

Kaavan järjestäminen ja kellarin kerroksen kaatoaminen

Kun betoni kovettuu, siirry seuraavaan työvaiheeseen ja rakenna kellari, jossa on pohja nauha. Tätä tarkoitusta varten kaivanto kaivataan suljetulla alueella, yhtä syvälle kuin nauhan pohja. Kaikki kaivettu maa on poistettava kuopan sisäpinnasta. Työn päätyttyä saatavan kuopan pohja on tasoitettava ja peitettävä vähintään 10 cm: n murskattua kiviä. Soraa on syytä painaa varovasti. On parasta tehdä tämä käsirajaus, joka voidaan rakentaa ei-toivotuista lokeista.

Sitten syntynyt tyyny kaadetaan kerroksella betoniseosta. Pohjaveden läheisyydessä tulee olla vedenpitävä lattia, jonka päälle ennen kaatamista betoniin asetetaan kerros katemateriaalia. Kaivon pohjalle kaadettava betoni tulee tiiviisti kiinni pohjaseinistä.

Kun betonilattia on kuiva, voit jatkaa kellarin seinien vedenpitävyyttä. Tätä varten pohjan sisäseinät päällystetään kuumalla bitumilla tai muilla nestemäisistä vedenpitävistä materiaaleista. Jos kellarikerroksen ja kellarin vedeneristys ei ole suoritettu, on tarpeen rakentaa viemärijärjestelmä ja laadukas sokea alue talon rakentamisen jälkeen.

Kellarin rakentaminen kellarikerrokseen on valmis. Voit aloittaa seinien rakentamisen kotona ja järjestää viestintää. Hyvälaatuinen laatu ja kaikkien suositusten noudattaminen rakennettu kellari toimii riittävän pitkään, ja säätiö kestää sille asetetun kuormituksen rakennuksen korkeudesta ja katon tyypistä riippumatta.

Ihanteellinen kellari mökille kellarilla - parhaat vaihtoehdot

Dreaming rakentaa oman talon, monet ihmiset elävästi kuvitella, mitä se on kuin lopussa - kuinka monta kerrosta, kuinka monta huonetta, mikä alue se voi käyttää.

Tällaiset kysymykset ovat kriittisiä ja rakentamisen lähestymistapa riippuu suoraan niistä.

Yksi näistä aiheista - onko talossa kellarissa tai kellarissa.

Kellarissa on runsaasti bonuksia omistajalle - lisäalueita työkalujen ja suolakurkkien säilyttämiseen, siellä voit asentaa kattilahuoneen. Ja jos et mene syvemmälle maahan, voit rakentaa työpaja, kotiteatteri tai pesula.

Tällainen huone kuitenkin kasvattaa rakentamisen kustannuksia hyvin.

Mikä säätiö sopii talojen kanssa socle?

Rakentamassa matalan kantorakennuksen useimmiten käytetään pylväs-, nauha-, laatta- ja paalusäätiöitä. Tiloihin, joissa on kellareja, pylväs- ja paalivariaatiot eivät sovi vaikeuksiin, jotka voivat syntyä kellarin rakentamisen aikana.

Useimmiten taloja, joissa on kellareja, laatta- tai nauhaosasto.

Näiden kahden vaihtoehdon valinnasta sinun on arvioitava maaperän laatu ja pohjaveden läheisyys. Jos maaperä ei ole seismistä kestävää ja vesi on lähellä, niin yksi betonilaatta sopii parhaiten säätiöksi.

Laatoitettu säätö on yksi monoliittinen betoniteräsrakenne, joka sijoitetaan välittömästi koko rakennuksen alle. Toinen tämän säätiön etu - se voi kestää melkein minkä tahansa rakennuksen painon ja pohjavesien nousu nousee talon kanssa.

Tällaisen säätiön asettamisprosessi vähennetään seuraaviin vaiheisiin:

 1. Reikä on kaivettu noin puolet metrin alapuolisen kerroksen alapuolelle ja peitetty romuilla tai hiekalla 20-30 cm: n päähän. Tuloksena oleva kerros on perusteellisesti vuotanut vedellä.
 2. Seuraavaksi tulee betonikerros, mieluiten vähintään 5 cm.
 3. Kerro minkä tahansa vedeneristyskerroksen (yleensä kateaine)
 4. Kaada toinen betonikerros.
 5. Toinen raudan vahvistus- ja eristemateriaalin välikerros.
 6. Se on suljettu kolmannella kerroksella betonia, mutta tällä kertaa kerros vähintään 25 cm.

Näiden töiden suorittamisen jälkeen voit aloittaa kellarin seinien rakentamisen, mutta niitä on myös vahvistettava lujuuden lisäämiseksi ja sinetöidä vedeneristyksellä, jotta vältetään kostutuksen aiheuttamat rakenteelliset vauriot.

Nauhatusperusta voi olla kahdenlaisia ​​- lohko, tässä tapauksessa pohja asetetaan valmiilla tiilillä tai monoliittisella, eli se kaadetaan samalla tavalla kuin laatoitettu, mutta käyttäen muottipohjaa.

Lohkojen nauhan pohjalla nopeus ja kokoonpanon helppous ovat houkuttelevia.

Monoliittista nauhamaista säätiötä käytetään useimmiten yksityisten talojen ja muiden alhaisten rakennusten rakentamisessa kellareilla. Asettumisprosessissa hiekkapohjainen sora-kerros on ensin vuorattu, muodostetaan muottirakenne ja siihen asetetaan betonia. Sitten kerrokset toistetaan samalla tavoin kuin työskentelemällä monoliittisella pohjalla (vedeneristys, betoni, raudoitus, lämmöneristys ja lopullinen betonikerros).

Nauhan säätiö on riittävän luotettava ja sen käyttömukavuus on se, että sitä voidaan käyttää kaikissa muodoissa ja alueissa. Se on paljon nopeampi ja helpompi koota tällainen säätiö kuin karate laatoitettu monoliitti. Vaikka molemmat menetelmät ovat melko kalliita ja vaativat taitoja ja kykyjä täytäntöönpanijoilta.

On huomattava, että taloissa, joissa on kellareja, on vaarana myrkytys kaasun radonilla - se voi kertyä huoneen alempiin maanalaisiin kerroksiin pääsemästä maasta. Tällaisen myrkytyksen välttämiseksi on mahdollista, että maaperä työnnetään putken ulos hiekasta ja sora-kerroksesta ylhäältä.

Monoliittinen nauhan perusta talolle

Monoliittinen nauhaosasto on yksiosainen teräsvahvike- ja betonirainan rakenne. Se sijaitsee rakennuksen ympäryksen ympärillä ja kaikkien laakereiden ja elementtien alla. Tekniikan kunnioittaminen muodostaa yhtenä kokonaisuutena - monoliittina - ja sillä on erittäin korkea luotettavuus ja lujuusominaisuudet. Tästä syystä se on suosittua sekä monikerroksisten rakennusten että yksityisten mökkien rakentamisessa.

Monoliittisten nauhojen perustuksia tulisi soveltaa alhaisissa pohjavesissä: kun ne sijaitsevat alle vaaditun perustan syvyyden. Muussa tapauksessa on tarpeen järjestää salaojitus, ja nämä ovat ylimääräisiä (ja huomattavia) varoja.

Näyttää siltä, ​​että valmis monoliittinen nauhatalusta

Laite ja tyypit

Nauhan perustusten syvyys on matala ja syvä. Matala-haudattu voidaan käyttää rauhallisissa, ei-pölyisissä maissa, joilla on hyvä kantavuus pienen massan rakentamiseen ja kehystystekniikkaan.

Tässä tapauksessa nauhan tulisi olla 10-15 cm kiinteässä kerroksessa, joka sijaitsee hedelmällisessä kohdassa. Samalla standardien mukaan se voi olla pienempi kuin 60 cm.

Tyypit nauhalevyt syvyys

Syväperustaisen monoliittisen nauhan perustukset tehdään raskaiden, massiivisten talojen alle. Yleensä ne lasketaan 10-15 cm alempaan maaperän jäädyttämiseen. Tällöin pohjan on levyttävä kerrokselle, jolla on hyvä kantavuus. Jos se ei ole, sinun täytyy mennä alla. Esimerkiksi jos maaperän jäädytys on 1,2 m ja hedelmällinen kerros päätyy 1,4 m: iin, on tarpeen laskea alle 1,4 m.

Mutterilla tai ilman

Yleensä monoliittisen nauhapohjan rakentamisen tekniikka mahdollistaa muottien asentamisen. Tämä levyjen muotoilu, joka muodostaa betoniin ja ei salli sen leviämisen. On selvää, että muotti - tämä on ylimääräinen materiaalikustannus sekä lisäaika sen kokoonpanoon ja asennukseen.

Muotti - lankojen tai vanerin rakenne, joka muodostaa perustan

Joskus, jotta säästät rahaa, hyvällä maaperällä, säätiön kuoppa pohjaan kaivetaan täsmälleen merkkien kohdalle - haluttuun leveyteen ja syvyyteen. Betoni kaadetaan näihin kaivoihin ilman muottirakennetta. Tällainen tekniikka ei voi taata vaadittua luotettavuutta, tulosta ei voida ennustaa. Tosiasia on, että normaalin lujuuden asettamiseksi konkreettisiin tarpeisiin tarvitaan tietty määrä vettä. Ilman muottirakennetta vettä, vaikka hieman, imeytyy maaperään, mikä voi vaikuttaa itse betonikiven laatuun. Pahimmassa tapauksessa se voi murentua.

Tilanne ulos, leviäminen kaivannon muovikalvoon. Mutta jatka sitä - vahvistusta on tehtävä. Sekä sauvat että saappaat vahingoittavat elokuva useammin kuin kerran. Tämän seurauksena kosteus menee joka tapauksessa.

Säätiö ilman muottirakennetta - riskialtis yritys

Joissakin tapauksissa tällaiset säätiöt voivat puolustaa tietyn määrän vuosia ongelmitta. Mutta ennemmin tai myöhemmin, halkeamia tai konkreettia alkaa murentua. Toinen vaikeus työskennellä tällaisen säätiön kanssa on kaukana ihanteellisesta geometriasta. Lämpöhäviön vähentämiseksi säätö on eristetty, useimmiten vaahtomuovilla tai pursotetuilla polystyreeni-vaahtolevyillä. Yritä tarttua ne epätasaiseen pintaan. Sama tilanne höyrysululla: kalvo on erittäin vaikea (melkein mahdotonta) liimautua epätasaiseen, huokoiseen betoniin, joka on täynnä maata. Se, onko tämä lähestymistapa perusteltu vai ei, riippuu teistä, mutta tällainen säätiö voidaan suositella ainoastaan ​​aidalle tai varastolle.

Kellari talossa, jossa nauha-pohja

Kellari voi olla sama alue kuin talossa, ja se voi olla vain osa tilaa. Ja sinun on päätettävä koostaan ​​ennen suunnittelua.

Jos kellarissa on vain tietty osa tilaa, ei ole mahdollista ottaa koko maata pois, vaan kaivaa vain kaivoja nauhan alla. Kaivaa myös kellarissa tiettyjen sääntöjen mukaan. Sen sijoittamista ja järjestelyä voidaan myös kehittää suunnitteluvaiheessa.

Nauha monoliittinen kellari kellarilla - vaikea tehtävä suunnittelussa (kuvan suurentaminen, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella sitä)

Jos kellarista päätettiin tehdä myöhemmin, on sitten valittava paikka ja syvyys on määritettävä siten, että kun vedettäisiin viivoja talon pohjasta 45 asteen kulmassa, ne eivät kulkeneet aukkojen läpi (kuvassa oikealla).

Jos kellari on koko talon aluetta, niin maa poistetaan kaikki tarvittavaan syvyyteen. Yleensä tällaista hanketta ei voida kutsua talousarvioprojektiksi: paljon työtä ja kuluja on paljon. Ensinnäkin se vaatii vahvempia seinien vahvistamista ja niiden suurta paksuutta. Koska maaperä ei ole sisäpuolella, kellarin seinien on vastustettava maaperän paineita ulkopuolelta. Sen vuoksi nauhan paksuus on paljon suurempi ja tarvittava vahvistus on tehokkaampaa, se sopii pienempään nousukulmaan, lujitushihnojen määrä kasvaa. Tämän seurauksena vain raudoituksen säätiön kulutus kasvaa. Toiseksi, kellarikerroksen betonisointia ja mahdollisesti vahvistamista koko alueella tarvitaan. Ja tämä taas materiaalit - betoni ja vahvistaminen. Kolmanneksi tehokas ilmanvaihto on välttämätöntä maanalaisten kaasujen poistamiseksi. Tällaista rakennetta ei enää suunnitella itsenäisesti. Työn tulisi olla ammattimainen ja erittäin kokemus.

Yksi talon perusrakenteiden variantteista kellariin (kuvan koko suurentaminen, napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella)

Monoliittinen nauhaosuus: rakennusvaiheet

Vaikka organisaatio tai tiimi rakentaisi talon, kehittäjän on tunnettava tekniikka: ainoa tapa valvoa prosessia ja luottaa työn laatuun.

Yleensä tekniikka on seuraava:

 • Tonttiasettelu.
 • Maa toimii.
 • Pohja tiivistys, pohjamateriaali ja tamping.
 • Merkintänauha.
 • Vedeneristys.
 • Muottien asennus ja asennus.
 • Neulomisvarusteet.
 • Juottamalla betonia ja värisemällä sitä.
 • Betonien hoito.

Joitakin selvennyksiä tarvitaan. Kaksoismerkintä - juoni ja nauha - tarvitaan, jos talo on kellarikerroksella koko talon alueella. Ensimmäistä kertaa, kun merkitset talon aluetta ottaen huomioon muottien asennuskorvaukset. Ei ole mitään keinoa ilman sitä. Sitten, kun kuoppaan kaivetaan ja pohja kaadetaan ja puristetaan, on tarpeen merkitä nauha. Näiden merkkien mukaan asennetaan myöhemmin muotti, joka muodostaa talosi "profiilin".

Nyt hieman enemmän jokaisesta vaiheesta.

Koska maaperän suunnittelussa tutkittiin tietyllä alueella, se on sidottava tiukasti. Maanalainen rakenne on usein heterogeeninen ja puolen metrin syrjäytyminen voi olla kriittinen: mitä jos on olemassa liukuvia kiviä tai onteloa. Tuskin kannattaa sijoittaa senttimetriin, mutta on suositeltavaa, että et menetä paljon.

Joten voit tehdä merkinnän säätiölle sivustossa.

Niiden määrä ja laitteet riippuvat siitä, onko sinulla taloja, joissa on tai ei ole kellarissa. Jos ei ole, merkitset nauhan - ja sinun on poistettava maa. Vain marginaali muottien asentamiseksi - ja tämä on joskus 50 * 80 cm kummallakin puolella. Suojukset tarvitsevat välikappaleita, jotka eivät salli niiden hajoamista.

Jos talo kellarissa - täytyy poistaa kaikki maaperä. Kaivon mitat ovat 2-5 metriä suurempia kuin pohjan mitat. Tämä on sama varastovälin välikappale.

Jos talo kellarissa - kuoppa osoittautuu suureksi

Suurten määrien osalta on parempi käyttää erikoislaitteita. Vuokraaminen maksaa paljon, mutta "kaivurit" -työryhmä työskentelee useita päiviä maksaa vähemmän. Nopeudet eivät ole vertailukelpoisia.

Ylempi hedelmällinen kerros asetetaan erikseen, ja se voidaan jakaa välittömästi puutarhaan. Muu maaperä poljetaan kasaan: osittain se menee täyttöön, osittain se on poistettava.

Jotta koti ilman kellarista kaivaa vähemmän

Tiivistetään kuopan pohja ja vuodevaatteet

Kun suurin osa maaperästä on poistettu, pohja on tasoitettava ja tiivistettävä. Kaivinkoneella työskentelyssä usein tapahtuu, että joillakin alueilla syvyys on 20-30 cm enemmän kuin on tarpeen. Kaikki nämä epäsäännöllisyydet on korjattava: nukahtaa ja tamp.

Tampointi ja tasoitus tarvitaan pitkin kaivon tai kaivannon alueelle. Ja ei kannella. Sitä voidaan käyttää, jos rakennat aita. Jopa kylpy- tai dachin rakentamisen yhteydessä on parempi käyttää värähtelevää levyä.

Ymmärrämme, miksi. Tämä taso vastaa koko rakennuksen kuormitusta. Pienet aukot ja epätasaisuudet voivat aiheuttaa epätasaista kutistumista ja halkeilua. Ja pohja kaivamisen jälkeen on epätasainen. Ja se voidaan poistaa tampingilla. On vielä parempi, jos pohjaan kaadetaan kerros hiekkaa, jossa on keskipitkä tai hieno jyvä. Se tasoitetaan paremmin pienemmän koon vuoksi. Mutta paremman ja nopeamman tampingin, sinun täytyy kostuttaa se (kaada vettä liota koko sen tilavuus). Tärisevä levy luo voimaa, joka pakkaa hiekkaa 15-20 cm: iin. Tämä kerros on kaadettava kerrallaan. Jos hanke, kerros hiekka 30 cm, sinun on ensin täytettävä 15 cm, irrotettava ja painettava sitä suurta tiheyttä. Sitten kaada toinen ja kaataa se ja kaada se.

Tuhoamiskoneita on jopa kapeita maata tiivistettäessä.

Usein hanke edellyttää hiekka- ja soramakuusien luomista. Tällöin tiivistetyn hiekan päällä kaadetaan toinen 30-60 mm: n fraktion murskattu kivi. Ja hän myös leimataan. Tämän kerroksen paksuus on 10-15 cm ja se on myös kaadettava pieniin kerroksiin, joiden koko on noin 5 cm.

Tällöin maata ei ole vain tasoitettu, vaan myös tiheämpää: roskia ajetaan alla olevaan kalliolle, lisäävät sen kantavuutta. Koska laatta osuu kiviin suurella voimalla, tiivistys tapahtuu 40-50 cm: n syvyydelle. Ja tämä on erittäin hyvä.

Monoliittisten nauhojen perustukset

Muotti on valmistettu levyistä, joiden paksuus on vähintään 40 mm, huonolaatuinen vaneri tai OSB. Vaneri on halpa, erikoismuoto. Hänellä on laminointi - on suojakalvo. Koska sitä voi käyttää useita kertoja.

Levymateriaalien suojat vahvistetaan poikittaisilla ja pitkittäisillä tankoilla. Laudoista kiinnitetään ristikkopalkit. Aseta kokoonpannut suojat merkitsemällä nauha, kiinnitä se ulkopuolelta hakkereiden avulla ja asenna jouset sisään. Kaikkien näiden kiinnittimien tulisi antaa mittoille annettu ulottuvuus. Ne eivät anna suojien kaatumista tai kaatua betonin kaatamisen aikana: seinille asetetaan paljon paineita, joten kiinnittimien on oltava luotettavia.

Muotti on laadullinen perusta, jota ei voida soveltaa

Rakenteen erityispiirteiden vuoksi - suurelta osin ja pieneltä leveydeltä - voimat, jotka yrittävät katkaista nauhan poikki, toimivat nauhan pohjalle. Sen vuoksi on tarpeen vahvistaa sitä pitkällä puolella. Ne käyttävät voimakkaita rei'itettyjä vahvikkeita, joiden halkaisija on 10 mm ja enemmän. Kaikki poikittaisvahvikkeet vakauttavat vain pitkittäisreunat avaruudessa, koska ne ovat sileitä ja niissä on pieni paksuus - 6-8 mm.

Vahvistusnauhan perustus

Ja useimmissa tapauksissa, syvyydestä riippumatta, kaksi vahvikevyötä riittää: nauhan yläosassa ja alareunassa. Poikkeuksena on säätiö, jossa on kellarissa koko talon alla.

Kuvassa näkyy nauhan monoliittisen perustuksen vahvistaminen. Kunkin liityntäpisteen ankkuri on sidottu erityisellä johtimella. Tee se käsin koukkujen tai automaattisten laitteiden avulla - neulomalla aseita.

Toinen tapa on hitsaus. Mutta sen käyttö ei ole aina perusteltua. Työ menee nopeammin, mutta yhteys on vaikea. Liitettäessä johtoa rullalla on vielä jonkin verran vapautta. Ja se auttaa kompensoimaan joitain muodonmuutoksia tuhoamatta betonia. Hitsauksessa nivelet ovat jäykät, jotka toisaalta eivät ole huonoja, mutta toisaalta liian jäykkä rakenne voi aiheuttaa halkeamia.

Ja vahvistus näyttää elävältä

Toinen asia: hitsauspaikka alkaa aina hajota ensin. Vaikka raudoitus on betonin paksuutta ja siksi ei syövytä (happea ei tunkeudu siihen), mutta kaikki epäsäännöllisyydet ja hapen virtaus, ensimmäiset hitsaukset tuhoutuvat.

Tässä vaiheessa on sijoitettu tuuletuskanavia ja kanavia, joiden kautta tekninen viestintä johtaa taloon. Jos unohdat sen, sinun täytyy tuhota monoliitti ja tämä on hyvin epätoivottavaa: sitä pienemmät puutteet, sitä vahvempi rakentaminen on.

Ribbon säätiön kaataminen

Kun rakennat enemmän tai vähemmän ison talon, se on helpompaa ja parempia tilata valmiin betonin toimittaminen sivustoon sekoittimessa. Sitten täyttö voidaan tehdä yhdellä päivällä.

Voit tehdä konkreettisia itseäsi. Mutta tähän tarvitset betonisekoittimen. Käsin sekoittamalla komponentit kouruihin, jotta varmistetaan asianmukainen homogeenisuus, on mahdotonta.

Suurten perustusten täyttäminen on helpompaa tilata valmiin ratkaisun

Manuaaliseen valuun tarvitaan vähintään kolme henkilöä: yksi betonisekoitin betonoituu, toinen jakaa valmiin osan ja kolmas värisee juuri täytettyä aluetta.

Betonia tärytetään manuaalisilla tai kannettavalla upottamalla täryttimellä. Tämän prosessin avulla voit poistaa kaikki aukot ja tasoittaa tasaisemmin paikanvaraajaa. Tämän seurauksena betonin lujuusominaisuudet parantuvat huomattavasti, sillä se saa aikaan jäätymisvastuksen, koska se imee vettä paljon vähemmän. Siksi älä vähempää tätä vaihetta: samojen komponenttien kanssa ratkaisussa päädymme korkeampaan betoniin.

Jotta betoni olisi homogeenisempi ja saisi lisäaktiivisuuden, käsitellä sitä vibraattorin avulla

Toinen asia: kun kaatat ulos autosta, tarvitset erityisiä kouruja. Ensinnäkin niiden on helpompi toimittaa betonia haluttuun pisteeseen, ja toiseksi ratkaisu ei saisi laskea suurelta korkeudelta. Jos syvyyden korkeus on yli 150 cm, se on kerrostunut. Tuloksena on pieni lujuus.

Betonin hoito

Jos työ suoritettiin kuumalla, kuivalla säällä, nauha olisi peitettävä muovikelmulla tai muulla materiaalilla kosteuden nopean haihtumisen estämiseksi. Koska betonin syvyys on suuri, pinnan kastuminen ei anna konkreettisia tuloksia. Pääasia ei ole antaa kuivua kuivumaan ja elokuva selviytyy tästä tehtävästä täydellisesti.

Jos lämpötila lämpötilan aikana ja sen jälkeen pidetään noin +20 ° C: n lämpötilassa, kolmen päivän kuluttua betonin kaatamisesta betoni ottaa noin 50% linnoituksen. Neljäntenä päivänä muotti voidaan irrottaa ja jatkaa työskentelyä eteenpäin.

Alhaisemmissa lämpötiloissa sinun on odotettava enemmän: +10 ° C: ssa, tämä on jo 10-14 päivää ja + 5 ° C: ssa asetusprosessi lähes pysähtyy. Tällaisissa olosuhteissa on tarpeen joko lämmittää muottipesä tai lämmittää betonia.

Monoliittinen nauhaosasto on valmis, mutta sen eristyksestä ja vedeneristyksestä on enemmän työtä. Vain sen jälkeen he nukkuvat (täyttö).

Säätiö talon kanssa kellarissa tekee sen itse

Oman kodin rakentaminen on monien miesten unelma. Jokainen haluaa kotinsa toimivan. Tällöin yleensä tehdään ylimääräisten tilojen rakentaminen. Monille omistajille kellari on erittäin hyödyllinen huone. Tämän vuoksi yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneita kysymyksestä: onko mahdollista perustaa talon omalla kädellä kellarilla? Tämän ymmärtämiseksi sinun tulee oppia rakentamisen ja laitteen kellarintekniikoiden peruskäsitteet.

Huonetyyppi

Rakennusteknologian tutkimisen aloittamiseksi kannattaa tuntea tärkeimmät kellarit.

 • Kellari. Suorita ylimääräinen huone ruoan säilyttämiseksi useita vuosia. Jotta tuotteet eivät säilyttäisi tuoreuttaan eivätkä heikkene, huone ei ole varustettu lämmitysjärjestelmällä. eli on eräänlainen jääkaappi.
 • Huone teknisille laitteille. Usein kellarissa käytetään lämmitysjärjestelmän, septisen säiliön, pumpun, kattilan ja muiden teknisten laitteiden laitetta. Tämä vaihtoehto on optimaalinen, kun omistaja ei halua lisälaitteiden sijoittamista asuintiloihin.
 • Lisätaso. Viime aikoina käytävän käyttäminen rakennuksen lisäkerroksena on yleistymässä. Täällä voi olla biljardihuone, uima-allas, urheiluhuone. Määrätyn kellarin valinta riippuu vain omistajasta. Korjauksia ei ole rajoitettu.
 • Workshop. Monet omistajat käyttävät kellarin ammattimaiseen työpajaan. Hänen luonteensa riippuu rakennuttajien päätoimista. Täällä voit myös järjestää rakennusaineiston varaston.
 • Autotalli. Yksi yleisimmistä käyttötapauksista. Tämäntyyppisten tilojen rakentaminen vaatii sisääntuloaukon lisälaitteen. Lattiapinnan on oltava riittävän suuri ajoneuvon sijoittamiseksi. Myös huoneessa pitäisi olla lisätilaa korjaustöihin.

Kun valitset minkä tahansa tilojen käytön, ennen rakennustöiden suunnittelua on selvitettävä, miten rakennetaan säätiö talon kanssa, jossa on säästöjä rahalla ja lyhyessä ajassa.

Perustutkimuksen valinta

Usein rakennustyöt edellyttävät suuria rahoitusvarojen menoja. Tämä johtuu siitä, että kellarin rakentaminen on tehtävä samanaikaisesti perustuksen rakentamisen kanssa. Materiaalien suuri kulutus tuo lisäkustannuksia.

 • Kellari talossa, jossa on pylväsperusta. Melko kallis rakennusprosessi. Vaikea menettely pohjan rakentamiseen.
 • Laattoalaptio. Kellarin rakentamisen tekniikka on suhteellisen yksinkertainen ja kaikkien saatavilla. Tällöin talon kellari toimii kellarikerroksena. Tämä johtaa korkeaan pohjakerroksen korkeuteen ja epämiellyttävään sisääntulolaitteeseen. Suuri portaikko ja monimutkainen rakennussuunnittelu on tarpeen.
 • Nauhapohja. Kellarin pystysuoria sivuja voidaan käyttää kellari seininä. Riittää yksinkertainen tapa työskennellä. Helppo työtapa. Mahdollisuus kustannussäästöihin. Rakennusten suosituin rakennustyyppi. Nauhapohjan valinta mahdollistaa talon perustan omalla kädellä kellarilla. Työn perustekniikkaa on tutkittava vain.

Materiaalit työhön

Kun olet päättänyt suorittaa rakennustyöt itse, sinun on ostettava seuraavat työkalut:

 1. Laite betonin sekoittamiseksi
 2. Bayonetin lapio
 3. Hitsauslaite
 4. lapiot lapio
 5. istutuslapio
 6. Useita erikokoisia kauhoja
 7. rautasaha
 8. Kirsi
 9. kone
 10. Useat eri kokoiset vasarat
 11. saha

Ennen työn aloittamista sinun tulee tarkistaa kaikki työkalut, terävöittää leikkaus ja tarkistaa toiminnan tehokkuus.

Laskelmien tekeminen

Ennen rakennustöiden aloittamista on suoritettava työmäärän tarkka laskenta, jotta talon pohja voidaan rakentaa kellarilla ja laskea huoneen tuleva korkeus. Muista, että kattokorkeuden pitäisi antaa pitkä henkilö liikkua vapaasti siinä. Likimääräisen korkeuden pitäisi olla noin 2 metriä.

Perustan nauhan on oltava yhtä kuin kellarin korkeus. Valitettavasti seuraavat tekijät estävät tämän:

Tämän välttämiseksi rakennuksen pohja on rakennettava hieman korkeammalle. Tämä johtaa korkeampiin kerroksiin ja tarvetta rakentaa sisäänkäyntiportaat.

Ennen työn aloittamista sinun on suunniteltava talon perusta. On otettava huomioon säätiön stressi ja suunnitella keinoja sen poistamiseksi.

On tarpeen tehdä luettelo kaikista tarvittavista materiaaleista ja laskea niiden optimaalinen määrä. Kutakin elementtiä varten on suositeltavaa valmistaa pienet varastot.

Materiaalin määrä ja tyyppi riippuvat siitä, millaista säätiötä rakennetaan. Siksi ilman päätettä, minkä tyyppistä perustaa ei pitäisi mennä rautakauppaan.

Suorittaminen merkintä

Ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen kellarilla, on tehtävä merkki alueesta. Se valmistetaan sivustosuunnitelman mukaisesti. Kaikkien sääntöjen tekemät merkinnät mahdollistavat talon pohjan oikean ja kätevän sijainnin.

Ole varovainen, kun merkintä tehdään. Väärin tehdyt virheet aiheuttavat seinien sopimatonta asentamista ja niiden tuhoamista.

Merkintä tehdään useassa vaiheessa:

 1. Ajopuomit maahan, mikä osoittaa rakennuksen ja pääkerrosten kulmat
 2. Lanka vedetään vinosti ja sivujen symmetria määritetään.
 3. Jos havaitaan epäjohdonmukaisuuksia, työn tulee alkaa uudelleen.

Muotti ja vahvistaminen

kun työ on päättynyt alueen merkitsemisen jälkeen, voit jatkaa päärakennustöitä. Jos haluat selvittää kysymyksen siitä, miten perustetaan talon kellarissa, on tehtävä johdonmukaisia ​​toimia. Ensin kaivaa kaivanto. Sen on oltava riittävän syvä. Muista poistaa ylimääräinen maaperä. Kaivon seinät on muodostettava riittävän voimakkaiksi, niiden on mahdotonta murentua ja romahtaa.

Kaivannon rakentamisen päätyttyä on välttämätöntä jatkaa muottien muodostumista. Työ vaatii laudat, jotka on tehtävä vasaralla yhdessä kilven muodossa. Niiden seinien pitäisi olla sileitä. Tätä varten sinun täytyy käsitellä ne koneella. Ennen kuin kaadat niitä betoniliuoksella, muotti on kostutettava vedellä.

Levyjä vahvistetaan reunoilla. On syytä muistaa, että betonin kaatamisen jälkeen muotti poistetaan. Siksi sinun on suunniteltava etukäteen sen poistamista koskeva menettely.

Kaivannon pohjaa on syytä ripotella hiekkaa ja hiekkaa sisältävän kerroksen päälle ja kaataa sen päälle ruberoidi.

Kun olet asentanut muottipesän, sinun on asennettava raudoitusverkko. Se tehdään sitomalla samoja korkeus- ja leveysparametreja, vahvistus vahvistetaan pylväät 40-50 cm: n välein. Lujittavan verkon korkeuden on oltava 5 cm alapinnan alapuolella.

Valmistustyön suorittamisen jälkeen tulisi edetä suoraan pohjan rakentamiseen. Tätä varten valmistettu kaivanto on kaadettava betonilla.

Menettely olisi toteutettava huolellisesti. Betoni on kaadettava kerroksiin. Jokainen kerros tulee tiivistää. Pinta on myös tarpeen tarkkailla. Säännöksillä ei pitäisi olla sääntöjenvastaisuuksia.

Betonin kaatamisen jälkeen on tarpeen kestää 3-4 viikkoa, jotta se paranisi kokonaan.

Sen jälkeen voit poistaa muottipesän. Jäljellä olevat aukot on täytettävä maaperällä.

Pohjan sisäpuolella pitäisi kaivata kaivoa kellarin rakentamiseen. Kaikki maaperä on poistettava. Rakennuksen päätyttyä kaivannon pohja on tasoitettava, murskaantunut kivi tai sora 10-15 cm paksu tulee kaataa ylhäältä. Seuraavaksi lattia on täytettävä kerroksella sementtilaastia.

Sitten sinun on aloitettava kellarin seinien rakentaminen ja vedenpuhdistus.

Seuraavaksi vaaditaan vedenpitävä talon kellari kellarilla. Tämän menettelyn avulla voit suojata rakennetta kosteudelta. Sen toteuttamiseksi on tarpeen suorittaa vedenpoisto- ja valumismenettely.