Laattarakenne jäykisteillä alaspäin - rakenteiden ominaisuudet ja vaiheet

Talon vakaus riippuu sen valinnan oikeellisuudesta ja sen maanalaisen osan laitteen tekniikan noudattamisesta. Laattojen perustukset parhaalla tavalla jakavat maaperän kuormituksen. Mutta kiinteä monoliittinen parallelepipedi vaatii suurta rakennusmateriaalien kulutusta, varsinkin jos kyseessä on suuri rakennealue, vaikka sen paksuus onkin noin puolet metriä. Konkreettinen kellari, jossa on jäykistävät kylkiluut, mikä on erinomainen vaihtoehto matalan syvän uunin rakentamiseen, auttaa säästämään betonia. Se on järjestetty alueille, joilla on vähäinen maaperän jäädytys, alueilla, joilla on korkea pohjavesi, sekä leviävien maaperän läsnäollessa.

Pohjalevytyypit

Rei'itettyjä perustuksia on kolme:

 • ristillä ylöspäin - monoliittinen teippi kaadetaan laattaan;
 • reunat alaspäin - nauhaosa sijaitsee laattaosan alla;
 • yhdistelmällä kylkiluiden sijoitus.

Monoliittiset nauhat on sijoitettava laatan reunaan ja kantavien seinien alle. Kun rakennuksen suuri alue, reunat sijoitetaan talon pitkän puolen pitkin tai sen yli tai ristikon muodossa. Hihnan korkeus ja kellarin paksuus määritetään laskemalla.

Yläreunat lisäksi suorittavat pohjan toiminnan. Aseta niiden väliin eristys ja erilaiset viestit, mukaan lukien putket, jotka kuuluvat "lämpimään lattiaan". Monoliittinen nauha, joka kohoaa maanpinnan yläpuolella, toimii tukena paitsi tukirakenteelle myös julkisivuverhousmateriaaleille.

Alemmat reunat muistuttavat matalaa, kartiomaista pohjaa, jolla on jäykkä mate, jossa on ylävirran betonilaatta. Ero on vahvistuselementtien poikkileikkauksen puolisuunnikkaan muoto. Aluslevyn pystyttämiseen liittyvä tekniikka alaspäin jäykisteillä on paljon yksinkertaisempi kuin perustuksen aiemman variantin laite. Tässä tapauksessa sen ei tarvitse rakentaa "riippuvaa" muottiosaa ja varmistaa, että ristikoiden kaattamisessa betonielementin taso levyn osassa ei alkane nousemaan fysiikan lakien mukaisesti, kuten silloin kun täytetään rakenteellisten elementtien muotti ylöspäin ylöspäin.

Laatta, jossa rivat ovat kohtisuorassa toisiinsa ristikon muodossa, on lisännyt jäykkyyttä ja lujuutta.

Rei'itetty monoliittinen säätö on hiukan altis taivutusdiformoitumiselle, jota ei voida sanoa ohuesta betonilaatasta. Se siirtää täydellisesti kuormitukset, jotka johtuvat maaperän pakkasvastuksesta ja epätasaisista töistä rakennuksen yläosasta. Levyllä voidaan alentaa painepainetta pohjaan, minkä seurauksena rungot, jotka olettavat rakenteen pääpainosta, eivät ole ylikuormitettuja.

Laattojen perustusten pääasiallinen soveltamisala on talojen rakentaminen kevyesti ja irtotavarana. Mutta se voidaan pystyttää lähes kaikissa olosuhteissa, mutta pohjaveden syvään esiintymiseen ja läsnäoloon alunperin tiheän maaperän pohjalla, pohjalevyn rakentamista ei katsota hyödyttävältä taloudelliselta kannalta.

Pohjalevy ja reunat alaspäin

Kaaviomaisesti muotoilu voidaan esittää joustavien jousien muodossa. Niiden jäykkyys määräytyy suurelta osin paikan päällä olevien maaperän ominaisuuksien ja säätiön työmäärän mukaan. Luonnollisesti levyn merkittävällä alueella rivat voivat toimia eri tiloissa, jotka on otettava huomioon laskelmissa. Tässä epätasaisessa muodonmuutoksessa kompensoidaan monimutkaisempi vahvistus kuin tasainen levy.

Rintakehykset mahdollistavat ennen kaikkea alentaa pohjalevyn pääosan paksuutta. Suunnittelu ei menetä paksun suuntaissärmiön vahvuutta, mutta laitteen monimutkaisuus kasvaa. Erityisesti vaaditaan:

 • kaivaa kaivannot jäykisteiden alle;
 • asenna lisäkehykset ja kiinnitä ne laatan vahvistusverkkoon.

Lisäksi suunnitteluvaiheessa on tarpeen suorittaa tarkat laskelmat, joissa otetaan huomioon useita tekijöitä. Se ottaa huomioon talon pohjan epätasaisen kuormituksen ja maaperäkerrosten erilaiset olosuhteet.

Ristikoiden etupuoli alaspäin on puuttuminen häiriöön kellarissa, koska laatta yläpinta on sileä. Mutta käy ilmi, että tällaisen laattojen perustuslaitteen avulla syntyy tiettyjä vaikeuksia jopa työn teknologian tarkan noudattamisen myötä:

 • laatan aluslaatan korkealaatuisen painamisen vuoksi sinun on ensin asennettava kova ja kallis muotti laipan alle, muutoin laatikon geometria murtuu;
 • teippien vaiheittainen betonijousto ensin ja sitten 3-7 päivän kuluttua laatasta voi vaikuttaa edelleen monoliittisen rakenteen eheyteen, mikä voi johtaa betonin suojakerroksen rikkomiseen. Pienien halkeamien ilmaantuminen puolestaan ​​vaikuttaa säätiön elämään;
 • viestinnän asettamisessa, tulee oven alla järjestää erityisiä kanavia, laita kannet tai kapselit. Heidän poissaolonsa eivät salli korjaustyöt aloittamatta perusrakennetta.

Kellarin läsnä ollessa viestintä on suositeltavaa sijoittaa lattialle.

Ridge-levy rinteessä

Yksi laattapohjan haitoista on sen laitteen mahdottomuus paikoilla, jolla on korkeuseroja. Mutta alaspäin suuntautuvat jäykistysrivat sallitaan toteutettaviksi muuttuvilla osilla. Itse asiassa tämä malli on hybridi. Se on monoliittinen nauhalevy, jossa on ylälevy ja alempi betonipinta. Runkojen yläosa on myös talon kellari.

Nauhan korkeus voi olla mikä tahansa, mutta kaikkien osioiden pohja on pääsääntöisesti samalla tasolla. Lohkojen leveys määräytyy suunnittelukuormien perusteella. Tyynyn keskiosa on aina laajempi, kun taas ääripäät ovat noin 50 prosenttia kapeammat. Muuttuvan poikkileikkauksen vahvistavat ristikot auttavat ratkaisemaan laattojen perustusten rakentamisen ongelman korkeuseroissa.

Laitteen päävaiheet

Jäykistysreunojen alapäästötasolle on välttämätöntä poistaa paitsi hedelmällisen maan kerros koko rakennuksen alueella, mutta myös kaivata kaivannot betoniliuskan alla ottaen huomioon murskatun kiven ja hiekan tyyny. Ennen tätä sivusto on ennalta merkitty.

Työtä tehdään edelleen tiukasti hankkeen mukaisesti:

 • rammed base;
 • rauniot ja hiekka lisätään;
 • laid vedenpitäväksi;
 • muotti on asennettu;
 • vahvistetaan häkkejä ja ristikot asennetaan;
 • betoni kaadetaan.

Työjärjestys ja lisätoimenpiteet (eristys, viestinnän tuotanto, viemäröinti jne.) On merkitty tekniseen dokumentaatioon. Se on koottu ottaen huomioon yksittäiset olosuhteet, hallituksen säännöt ja standardit. Noudata myös teknisiä karttoja koskevia ohjeita ja suosituksia.

Säätiön monoliittinen vahvistettu uurteinen laatta

Yhden kaksikerroksisen asuinrakennuksen säätiö pohjoisille alueille insulated monolithic reinforced concrete ribbed -laattojen muodossa kirjoitettiin Ontario First Nations Technical Services Corporationin (OFNTSC) julkaisemasta julkaisusta "Insulated Slab-on-Grade Foundations".
Alkuperäinen julkaisu (englanti). Käytetyt materiaalit standardin American Concrete Institute Design astioiden luokan (ACI 360R-92). Tekijät ovat parantaneet alkuperäisiä tukirakenteita, joissa on uurteita (tai laattoja, joilla on paksu reunus) rakennuksen luotettavuuden lisäämiseksi rakentamisen aikana kallistuvilla mailla, korkeilla pohjaveden pinnalla ja korotetun kuormituksen avulla kivestä (ei kehyksistä). Lisäksi kirjailija lisäsi raudoitusliitojärjestelyjä pohjaan pystysuoralla raudoituksella seinistä tai pystysuorasta betoniteräksestä tai -pylväistä.

Kelluva monoliittinen teräsbetonilaatta, jossa on jäykisteitä, on edullisempi verrattuna litteän monoliittisen teräsbetonilevyn perustukseen. Rei'itetyn levyn pohja mahdollistaa sekä raudoituksen että betonin säästöt verrattuna perustuksen tasomaiseen muunnelmaan monoliittisen betonilaatan muodossa. Rei'itetty levy on vähemmän altis taivutusmuotoille, kun se altistetaan pakkaselle, epätasaiselle kuormalle rakennuksesta, epätasaisesta lämmityksestä tai kostutuksesta. Pohjan lämmittäminen ja pohjan asianmukainen tyhjennys mahdollistavat ongelmien pienentämisen maaperän pakkasella. Oikealla suunnittelulla ja rakentamisella eristetyt monoliittiset raudoitetut betonielementit, joissa on jäykisteet, minimoivat monia ongelmia, joissa rakennetaan vähän asuinrakennuksia kylmissä ilmasto-olosuhteissa. Tämä levy voidaan tehdä yksinkertaistetussa versiossa runkorakenteiden tai puurakennusten rakentamiseen ja vahvistettuun versioon kiviseinien (tiilestä, erilaisista pienistä lohkoista tai monoliittirakenteista irrotettavassa tai kiinteässä muottirakenteessa) rakentamiseen.

Säätiön edut kelluvien monoliittien teräsbetonilaatan muodossa:
- vedenpoistopohjan pintapohja on suurelta osin vapaa pohjaveden hydrostaattisen paineen vaikutuksilta maaperän sivuttaisesta (tangentiaalisesta) paineesta liikkeen aikana.
- talon puuttuminen tai tuuletetut aluslattiat mahdollistavat lämmityskustannusten alentamisen, tekee talosta lämpimämpää ja säästää taloa radonin radioaktiivisen maakaasun tunkeutumiselta (oikein toteutetulla radonestillä).

Eristetyn monoliittisen perustuksen käyttöominaisuudet - ristikkäinen levy:
- Laattojen pohja soveltuu matala-asuinrakennuksille, joiden korkeus on enintään kaksi kerrosta normaalilla kuormalla.
- säätöä voidaan rakentaa vain niille alueille, joilla ei ole pysyvää makua. Alueen keskimääräinen vuotuinen lämpötila olisi yli 0 ° C (Moskovan keskimääräinen vuotuinen lämpötila = +5,8 ° C, Khanty-Mansiyskin keskimääräinen vuotuinen lämpötila = - 1,4 ° C).
- Talon epäyhtenäinen lämmitys vuoden kylmänä aikana ei saa sallia maaperän suojelemista pakkaselta. - Laattojen perustuksen tulee perustua pakattuihin tiheisiin (ei löysättyihin) maaperään.
- Ei ole hyväksyttävää rakentaa laattoja ilman keinotekoista pohjaa (paalut, penger) orgaaniselle maaperälle (siltti, turve).
- laattojen pohjarakenteen pitäisi sulkea pois maakaasujen tunkeutuminen taloon.
- laattojen pohjarakenteen pitäisi sulkea pois kosteuden ja vesihöyryn tunkeutuminen taloon.
- Laattapohjan eristyksen tulee varmistaa lämmön kertyminen ja säilyminen sekä talolta (lämmöltä) että maalta (maalämpö). EPSE-eristyksen joka 5 cm: n paksuinen paksuus vastaa 120 cm: n syvyyttä. Alueilla, joiden maaperän jäädytyssyvyys on 240 cm, maaperän eristämiseen tarvitaan 10 cm EPS. Suurin osa venäläisten alueiden maanalaisista eristeistä on optimaalinen leveys 1,8 metriä. Lämpimämpiä alueita varten on mahdollista vähentää maanalainen eristys leveydelle 1,2 metriä. Eristys tulisi upottaa maahan vähintään 20 cm.
- profilointi-, viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmän tulisi sulkea pois mahdollisuus tukilevyn tukkeutumiseen.

Laattojen perustaminen ja rakentaminen. Tärkeitä ominaisuuksia:
1. Pohjustuslaatan alla olevan näytteenoton on oltava kaltevuus keskeltä reunuksiin (kohti viemäriputkia tai viemärikaivoja.
2. Maaperän pohja on peitettävä pakatulla kerroksella karkeaa hiekkaa, murskattua kiviä tai hiekkakivilöityä kiviseosta, joka antaa hyvän kuivatuksen.
3. Käytetään maaperän ja levypuristetun polystyreenivaahdon eristämiseen.
4. Kiukaan alla pitäisi olla PVC-kalvon kerros, joka estää radonin maakaasun tunkeutumisen taloon.
5. Betonilevyn M350 (lujuusluokka B25) valssaukseen.
6. Laatta vahvistetaan hitsattujen teräsverkkojen yksikerroksisella verkolla, jonka solukoko on enintään 10 x 10 cm (kansainvälisessä nimikkeistössä 152 x 152 MW 18,7 x 18,7 - solun koko on 12 cm). Verkkoelementtien päällekkäisyys ei ole pienempi kuin 20 cm. Rihveiden vahvistaminen suoritetaan halkaisijaltaan 14 mm: n sauvan avulla. Vahvisteisen betonin suojakerros on vähintään 7,5 cm.
7. Laatan pinnan halkeilun rajoittamiseksi leikkaukset, jotka ovat enintään 1/4 laatan paksuutta (38 mm), tehdään 4-5 metrin välein betonipinnalla, jotka on täytetty joustavalla tiivistysaineella.

Teknologinen kiinteä laattaperusta

Perinteisesti suurin mahdollinen kantavuus on monoliittinen laatta, jossa on kaksi lujitushihnaa. Se sopii alueille, joissa on korkea GWL, alustat, joilla on alhainen rakenteellinen vastus, raskaille kivi- / tiiliseinille ja maanalaisiin hankkeisiin. Vasta-aiheet ovat vaikeita maastoja, riittämättömiä rakennusbudjetteja.

Tyypit laatta kellari

Aluksi raskaille rakennuksille tämä pohja tehtiin suorakulmaisen w / b-rakenteen muodossa, jolla oli sama paksuus kaikilla alueilla. Tällaisella kilvellä on kuitenkin suurin rakennusbudjetti johtuen raudoituksen, betoniseoksen ylikuormituksesta. Siksi tehtiin muutoksia seuraavien tyyppien erilaisiin toimintaolosuhteisiin:

 • (10 - 15 cm 35 cm: n sijasta), jäykistysrivat sijaitsevat alaspäin tai ylöspäin kantavien seinien alla
 • lämmitetyllä "ruotsalaisella" pohjalla - siinä on lämmitetty vesilatti, joka on integroitu yläosaan, se kaadetaan jäykistyskaarilla lämmöneristyskerroksen yli (suulakepuristettu tiheyspolystyreenivaahto)
 • kaisla-uuni - on kellari alle yhden / useita huoneita, kaadetaan kolmessa vaiheessa

Huomio: Mökkejä, joissa on kellarikerroksessa käytettyjä tasoja, voidaan käyttää kahta pohjaa - upotettu nauha tai laatta. Ensimmäinen vaihtoehto on 10-20% edullisempi, joten upotettujen laattasäätiöitä käytetään harvoin.

Levyjen syvyys on 40 - 70 cm, ja peltokasvit, runsaasti orgaanista ainesta, maaperän kerros on poistettava kokonaan. Jos näin ei tehdä, muutamassa kuukaudessa orgaaninen mädäntyy, rakennus väistämättä häviää suunnittelutason alapuolella.

Tarvittaessa ei-haudattu aihio, poistettu chernozem-kerros korvataan inertillä aineilla. Taustalla olevaa murskattua kiveä tai hiekkakerrosta ei tarvita vain rakennustöiden tekemiseksi soraa, suuria hiekkaisia, karkeita, kallioita. Jäätymisen vähentämiseksi / kompensoimiseksi pohja on varustettu viemäröinnillä, sokea alue on eristetty rakenteen pohjan syvyyteen.

Valmistus tekniikka

Helpoin tapa rakentaa saman paksuuden omaava kelluva laatta. Kaikki muut muutokset kaadetaan vaiheittain, mutta ne mahdollistavat budjetin säästämisen, rakennuksen lisärakenteiden valmistuksen ja viestinnän integroinnin. Toisin kuin pylväät, nauhat, laatat perustuvat aina monoliittiseen tekniikkaan. Betonisointi tehdään parhaiten kerralla, joten tarvitset tuottavan betonisekoittimen tai sekoittimen.

Kelluva levy

Säätiö on rakennettu klassisen tekniikan mukaan, joka koostuu erillisistä toiminnoista:

 • merkinnät - päästöt ja niihin kiinnitetyt johdot suoritetaan 1,5 m: n etäisyydelle rakennuksen ulkopuolelle, jotta välittömästi lämmitetään sokea alue,
 • maaperän kaivaus - vain hedelmällinen kerros poistetaan (yleensä 40 cm)
 • pohja kerros on murskattu kivi märillä maaperillä, hiekka pohjaveden pinnalla, paksuus 40-60 cm, kerrosten täyttö 15 cm kussakin tarvitaan
 • tyhjennys - asetetaan sokean alueen ympärysalueelle pohjakerroksen syvyyteen, joka on yli 10 cm geotekstiiliä ja murskattua kivikerrosta, joka piilotetaan sivuilla samaan luonnolliseen suodattimeen
 • paksuudeltaan 5 - 10 cm paksuus, jonka päälle kääritään bitumin rullan vedeneristys tai polyeteeni
 • muotti - suojat ulkokehällä, joka on kiinnitetty ulkopuolelle ompeleiden avulla
 • viestintä - on asennettu tähän vaiheeseen, koska muottien ansiosta pystyt tarkemmin yhdistämään konejärjestelmien nousuputket laakerin seinämiin
 • vahvistus - alempi vahvistusverkko asetetaan polymeeri- tai betonitiivisteisiin, ylempi erikoiselementteihin (pöydät, hämähäkit) suojaavan kerroksen aikaansaamiseksi betonista
 • kaataminen - betonielementti asetetaan yhdestä kulmasta reunalla, jota seuraa työntekijä, jossa on sisäinen värähtelijä

Muottipaneelien purkamisen jälkeen laatta peitetään jatkuvalla vedeneristyskerroksella käyttäen mitä tahansa olemassa olevaa tekniikkaa. Suurimmalla resurssilla on irtotavaransuojaa tunkeutuva koostumus. Käytännössä käytetään usein talousarvion vaihtoehtoja - kipsiä polymeeristen tai bitumimastisten aineiden kanssa, liimaus valssatulla lasilevyllä.

Huomio: Laattojen vahvistuksen pääasiallinen virhe on verkkojen välisen tiedon puute. Tangot on liitettävä U-muotoisiin ankkureihin pitkin kehää.

Levyt tarjoavat kehittäjälle valmiit lattiat maan päällä, mutta näissä rakenteissa ei ole kellarihaketta. Jopa korkealaatuisen perustan vedenpitävyys, useimmilla seinämateriaaleilla on vähäinen resurssi maanpinnan lähellä. Siksi käytetään usein ristikkäisiä levyjä pienen emäksen hankkimiseksi tai rakennuksen nostamiseksi alustan yläpuolelle.

Ribbed plate

Säätiö läpikäy peruskuormia kantavissa seinissä, vahvistaen levyjä näissä paikoissa jäykisteillä, on mahdollista vähentää betonin paksuutta niiden välissä. Kaksi tyynyä on rivitetty:

 • kulho - jota usein kutsutaan yksittäisiksi kehittäjiksi, kuten grillage plate, on laattojen ja nauhojen perustusten hybridi, kaadetaan kahteen vaiheeseen, tukipohjat, jotka ovat pohja, suunnataan ylöspäin
 • käänteinen kulho - MZLF: llä on toinen nimilevy, joka on vaakasuora paneeli, jossa jäykisteet osoittavat alaspäin

Huomio: Stiffereitä on vahvistettu MZLF: n mukaisilla kehyksillä, jotka ovat väistämättä yhteydessä levyn verkkoon.

Keittolevy

Tämän tyyppinen perustus on tehty klassisen kelluva levytekniikan mukaan eräillä eroilla:

 • merkintä, viemäröinti, perustapehmuste ja muotti ovat perinteisiä
 • kun lujittavat laakerin seinämät, tuotetaan pystysuorat vahvikkeet, jotka sidotaan myöhemmin jäykisteiden kehyksiin
 • sisäisten muottipaneelien asennus tehdään betonin 2/3 kovettamisen jälkeen
 • kehykset asetetaan kaikkien laakerinseinien väliin, jotka on vahvistettu liittymällä L- tai U-muotoisilla ankkureilla

Muita vaihtoehtoja ovat mahdollisia:

 • jos teet päällekkäisyyksiä palkkeihin tai kaada monoliittisia laattoja, kehittäjä saa pienen maanalaisen, jonka sisällä voit sijoittaa viestinnän, pumppaamon auton itsenäiseen vesijohtoverkkoon
 • lattia on paljon halvempaa maahan, jolle on tarpeen täyttää hiukkasen aikaansaadun pohjan sisäiset tilat, tiivistää se värähtelevällä levyllä, valaista 7-10 cm lasia, joka on vahvistettu yhdellä silmällä

Huomio: Laattojen pohjan kellarirakennelmat lisäävät huomattavasti hirsimökkien, ruhojen, betonien ja tiilimuovien resursseja. Mitä kauempana seinämateriaali on maasta, sitä vähemmän se altistuu kosteudelle.

Käänteinen kulho

Alemman jäykistyksen pohjalevy on rakennettu päinvastaisessa järjestyksessä ottaen huomioon vivahteet:

 • jos budjettilevy kaadetaan, peltokerros poistetaan rakennuspaikalta, jäykisteiden tukiseinien alapuoliset kaivokset syvennetään edelleen
 • jos lämmitetty levy on betonoitu, pursotetaan polystyreenivaahtoa sisäänpäin, jäykistysrivat syntyvät erilaisten eristysmäärien vuoksi

Huomio: Toisin kuin levykilpi, jossa ei ole kosketusta maan kanssa, käänteinen kulho on maassa, sekä jäykisteillä että itse levyllä. Siksi taustalla olevan kerroksen tiivistyminen on välttämätöntä.

Käännetty kulhoteknologia on:

 • kuopan valmistuksen jälkeen kaivannot sijoitetaan seinän viemäröintiin, kaadetaan 40 cm alapuolelta kerrosta kaivannoissa
 • sitten se jalat ovat teipattu, liimattu yli rullan vedeneristys
 • muotti on kiinnitetty jalustaan, vahvistushäkkejä on asetettu, jäykisteet on betonoitu
 • purkamisen jälkeen rakenteen sisäosa täytetään hiekalla, joka tiivistetään värähtelevällä levyllä
 • sitten laattaosan muotti on asennettu (vain ulkokehän puolelle), kaksi vahvistusverkkoa asetetaan
 • muotti on täynnä seosta, ilman poistava syvä värähtelijä

Huomaa: Tämä tekniikka on hieman halvempi, koska maanpinnasta saadaan ilman lisäkustannuksia. Levyn keskellä betonipaksuus on 10 - 15 cm.

Caisson-uuni

Pohjalevyä, jossa on sisäänrakennettu kellari tai viinikellari, kutsutaan kaisla-levyksi. Tämä on monimutkainen betonointiteknologia kolmessa vaiheessa:

 • Kellarevy ensin kaadetaan (lattia pitkin maahan 10 cm: n solmun muodossa, vahvistettu kahdella vahvistusverkolla), pystypalkit valmistetaan nippuun, jossa on rakenteen sivuseinät
 • sitten kotelon seinämien suojusmateriaali asennetaan, vahvistus tehdään vastaavasti upotetun nauhan perustuksen kanssa, suorakaiteen kaarevia tankoja valmistetaan, kellarin rakenne kaadetaan
 • jonka jälkeen laattalevyt on asennettu, kattokiinnityksessä oleva katto-muotti, sisäänkäynnin tikkaille on vain luukku, joka on vahvistettu kahdella verkolla, se on asetettu, betoniseos on vibro-tiivistetty

Viestinnät päätyvät laattaan viimeisessä vaiheessa, vedenpitävyys on edellytys maanalaisen rakenteen pitkäaikaiselle toiminnalle.

Huomio: Tätä kilpeä ei voida pitää kelluvana, sillä kun kallistusvoima ilmenee, kavennus estää rakenteita liikkumasta maahan ja on eräänlainen ankkuri.

USP-levy

Monimutkaisesta rakenteesta huolimatta sulautetun viestinnän läsnäolo tekee eristetystä ruotsalaisesta UWB-levystä varsin suosittu yksittäisten kehittäjien keskuudessa. Tekniikka on samanlainen kuin alemmat jäykisteet. Erot ovat:

 • Geotekstiilikuoren läsnäolo - materiaali asetetaan perustilanteen raunioon tai hiekkaan, eliminoi maaperän keskinäisen sekoittumisen inerttiin materiaaliin
 • jalkojen puuttuminen - kun seos asetetaan polystyreenivaahdolle, sementtihyytelöä ei imeydy alla olevassa kerroksessa tyhjennysominaisuuksilla
 • vedenpitävät pohjat - sopivat lämmittimen alle ja päälle
 • Muotoa - tyypillistä alusta, vanerilevyjä tai laajennettuja polystyreeni-L-moduuleja voidaan käyttää, jotka ovat kiinteitä muottirakenteita
 • jäykistysrivat - syntyy eristyksen eri paksuudesta johtuen (yksi kerros alla, kaksi - kolme alapinnan laattaosan alla)
 • sisäänrakennetun lattialämmityksen läsnäolo - putket asetetaan ylemmälle vahvistusverkolle, joten betonin ylempi suojakerros kasvaa 10 - 12 cm: iin
 • levyn hionta - kun työstetään 2/3 vahvuutta, pinta työstetään hiomalla, jolloin voit vähentää budjetin viimeistelytoiminnoista

Huomio: Sokea alue on eristetty pohjalevyn syvyyteen, eristysrenkaan leveys on 0,6 - 1,5 m riippuen alueen ilmastosta. Viemäröinti sijoitetaan sokean alueen ulkopuolelle eikä betonirakenteisiin.

Näin ollen yksityinen kehittäjä voi valita kotinsa kaikille tarkoituksenmukaisille laattojen säätömahdollisuuksille riippuen käytettävissä olevasta budjetista ja toiminnallisista geologisista olosuhteista.

Ribbed monoliittinen levy ja sen soveltaminen yksityiseen rakentamiseen

Siinä tapauksessa, että rakenteilla olevassa talossa on useampi kuin yksi kerros, ei voida välttää kysymystä kerrosten asettamisesta. Ribbed monoliittinen päällekkäisyys - yksi parhaista vaihtoehdoista.

Toiminnallisesti sen tehtävänä on erottaa lattiat ja kantaa hyötykuorma omalla painollaan, henkilöillä ja huonekaluilla, jotka sijaitsevat niiden päällä. Näin ollen sen lujuuden ja kantokyvyn pitäisi olla riittävä, mutta on erittäin toivottavaa pienentää niiden kokonaispainoa, koska liialliset kuormat eivät ole toivottavia sekä seinille että perustukselle.

Painon helpottamiseksi samalla kun säilytetään lujuusominaisuudet, käytetään erilaisia ​​malleja, mukaan lukien ns.

Rei'itetyn monoliittisen päällekkäisyyden rakenteelliset piirteet

Katsotaanpa, mikä on tällainen rakentaminen ja mitkä ovat sen käyttömahdollisuudet yksityisessä rakentamisessa.

Ribbed-monoliittiset kerrokset koostuvat palkkeista, jotka voivat kulkea yhdestä tai kahdesta suunnasta, ja levy, joka on yhdistetty palkkeihin yhdellä rakenteella (ts. Palkit toimivat yhdessä niiden kanssa tuetun levyn kanssa). Tällaisia ​​rakenteita käytetään rakennuksissa, joissa on suuret katot (teollisuusrakennukset, kauppakeskukset, metroasemat, vesihuolto, talouden rakenteet jne.).

Litteän vahvistetun betonilevyn käyttö sijaan johtuu betonin kulutuksen vähenemisestä lattian rakentamisen aikana ja sen seurauksena laakerin seinämien ja pohjan kuormituksen väheneminen. Rakennuksen tukirakenteiden kuormituksen vähentäminen antaa arkkitehdille mahdollisuuden rakentaa rakenteita, jotka ovat mielenkiintoisempia suunnittelussa.

Ei ole toissijainen tekijä betonin ja raudoituksen kustannusten alentaminen. Reunalistatason käyttämiseksi käytä betoniluokkaa B15-B25 ja vahvista seuraavia luokat: A240, A300, A400, B500. Luokan valinta riippuu tietyn rakentavan tehtävän toteuttamisesta.

Tämäntyyppisten välilevyjen valmistus ei ole erilainen kuin muut betoniteräkset, lukuun ottamatta erityistä irrotettavaa muottirakennetta. Kaavamainen kaavio ja rakennelman ulkonäkö näkyy kuvassa. Se johtuu nimenomaan muotista, että "kylkiluita" syntyy seurauksena.

Puupalkkien väliset päällekkäisyydet - ympäristöystävällisyys yhdistettynä talouteen.

Yleisten käsitteiden avulla selvitimme. Nyt puhutaan siitä, kuinka monivuotisia kynnyksiä voidaan käyttää mökkien ja maanrakennusten rakentamiseen pysyvään oleskeluun. Verkossa on melko paljon tietoa tällaisten rakenteiden luomisesta omilla käsillään. Tällainen huomiota "reunojen" läsnäoloon interfloor w / b päällekkäisyydestä määritetään ensisijaisesti halusta säästää sen rakennetta. On kuitenkin syytä ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Pätevän suunnittelun laskenta on tarpeen;
 • Rakennusyritykset tarjoavat irrotettavien muottien ja telineiden vuokrausta, jotka ovat välttämättömiä ristikkäisten laattojen valmistukseen, mutta tällaisten muottien vuokrausjärjestys maksaa paljon enemmän kuin klassisen monoliittisen litteän laatta, joka voi lopulta tasoittaa betonin säästöt.
 • Ompelujen luominen omiin käsiisi (esim. Levyt tai OSB-levyt) on melko pitkä ja työläs prosessi, ts. sinun on otettava huomioon työn suuri monimutkaisuus;
 • Lisäksi palkin ulkonäkö ei sovi mihinkään sisätilaan. Sitä voi joutua myöhemmin ommella kipsilevyllä tai muilla materiaaleilla.

Oikein asennettu betoniteräspalkki tekee suunnittelusta luotettavan.

Tee-se-itse rakennusvaiheet

Rei'itetyn monoliittisen katon lopullisen rakenteen tulisi olla laatta, joka on täysin litteä päällä ja jossa on palkin vahvistus alaosassa. Lisäksi levy ja palkit kaadetaan samanaikaisesti muodostaen yhden monoliittisen rakenteen, jonka ansiosta se saa suurimman mahdollisen voimaa.

Useimmiten, kun itse pystytetään, erikoisruiskuja, jotka on valmistettu iskunkestävästä muovista, käytetään muottiin. Muotti voidaan tehdä vaahtolevyistä, jotka on kiinnitetty yhteen. Ne on asetettu erikoisrakenteisiin lattiapinnoitteisiin, jotka on kiinnitetty alareunasta ylöspäin - tämä estää lattian kaatumisen siitä hetkestä, kun betoniseos täyttyy, kunnes se on täysin asetettu.

Säästämiseksi ja seisomiseksi voit säästää puuta, jota myöhemmin käytetään katon rakentamiseen. Kalliimpi vaihtoehto olisi varastokokoonpano.

Palkkien muodostamat aukot on sijoitettu koko vahvistuksen hihnan koko pituudelle, joka koostuu lujitustangoista, joiden halkaisija on 12-16 mm (riippuen odotetusta kuormituksesta) ja vanteet (noin 6-8 mm). Koko ylempi litteä osa on vahvistettu vahvistusverkolla (2 kerrosta) 10-20 cm: n askeleella.

Ankkuri on sijoitettu siten, että sen kaikki puolet on peitetty vähintään 20 mm: n paksuisella betonikerroksella. Kun kaikki tulevan päällekkäisyyden osat on asetettu ja kiinnitetty telineillä tiukasti, betonin kaataminen alkaa.

Ihanteellinen on päällekkäisyys, jonka taso kaadettiin kerrallaan, joten ratkaisu itsenäiseen sekoittumiseen betonimyllyssä on erittäin epätoivottavaa. Tämä johtaa siihen, että levyllä ei ole samaa vahvuutta koko alueella, ja siksi on vaarallisia paikkoja.

Jotta saisit luotettavan päällekkäisyyden turvallisuuden enimmäismäärän kanssa, käytä "tehosekoittimessa" toimitettavaa betoniä, joka on toimitettu rakennustyömaalle. (Betonimassan kaikkien osien oikea annostus on melko vaikeaa omalla tavallaan). Näin voit kaataa uuni kerrallaan ja se muuttuu täysin luotettavaksi.

Liitäntä profiloidulla tavalla

Rivitetyn monoliittisen päällekkäisyyden tyyppi sisältää myös laatat, jotka on kaadettu profiloituun lattiaan ja joita käytetään kiinteäksi muottirakenteeksi. Levytys toimii myös ulkoisena lujituksena (betoniin tarttumalla kunnolla). On syytä tehdä varaus, että tällaisessa laatassa vaaditaan asianmukaista vahvistamista. Siksi on suositeltavaa antaa teoreettiset laskelmat ja materiaalin valinta asiantuntijoille.

johtopäätös

Ribbed overlap mahdollistaa kiinteän rakenteen, joka erottaa lattiat asianmukaisella suunnittelulla ja toteutuksella. Rakenteellisten ominaisuuksien avulla voit säästää rakennusmateriaalia ja helpottaa talon seinien ja perustusten kuormitusta, mutta muottien pystyttäminen on paljon työläämpi ja kalliimpi kuin muilla lattiatyypeillä, mikä olisi otettava huomioon myös.

Tämä omalla kädellä tehty päällekkäisvaihtoehto sopii paremmin niille, joilla on paljon vapaa-aikaa ja työtapoja. Muissa tapauksissa meidän mielestämme olisi tehokkaampaa ostaa tehdasbetonilevyjä. Ja pienemmissä päissä järkevämpi ratkaisu olisi yksinkertaisesti kaataa tasainen levy.

Pohjamaalattu kelluva levy (RPP)

merkintä

Säätiön teknologia, jota kutsutaan ribbed floating slab (RPP) -tekniikaksi, liitettiin ja parannettiin kahta teknologiaa: nauhan perustusta ja perustusta, joka on rakennettu betonilaatan muodossa.

Pääsääntöisesti nauhat perustetaan niin sanotuilla sitomattomilla mailla: hiekka ja rauniot. Vahvistettu betonilaatta valmistetaan sidotuilla mailla, kuten savi, silty maaperä.

Se on tärkeää! Kaikkien säätiöiden laskeminen on tehtävä ottaen huomioon rakenteen mahdollinen paine pohjaan, maaperän jäädytyksen syvyys ja jäteveden määrä. Säätiön laskenta on tilattava suunnitteluorganisaatiossa.

Pohja uurrettu kelluva levy - muotoilu

Perusta RPP: n muotoilu yhdistää kaksi rakennetta: 600 mm korkea alusnauha talon ympärillä ja kantavissa seinissä ja 200 mm korkea alustalevy koko talon alla (vähimmäisarvot on ilmoitettu).

Kuten kuvassa näemme, RPP: n mallin mukaan säätiö on todella ainutlaatuinen hybridi: UWB-säätiö yhdistyy nauhan säätiöön.

Teknologialaitteen ristikkäinen kelluva levy (RPP)

Aloitamme laitteen RPP-säätiön geodeettisen älykkyyden avulla. Suunnittelijan on luotava työpiirustus ja laskettava säätiö ja sitoa säätiö maastoon.

Laitteen kuoppa alla perustan RPP

Perusta RPP: lle tarvitaan pohjakuorta, jossa on tasainen vaakapohja. Jos tontilla on vettä, se on tyhjennettävä. Kuopan on oltava kuiva ja tasainen.

Kaivon pohja ja sen rinteet suljetaan geotekstiilillä. Geotekstiiliset verkot pinotaan päällekkäin.

Kaivon pohjassa on hiekkalaatta, jonka paksuus on 20 cm. Hiekka on pakattava. Tampingin tulee vuokrata erikoiskäsikiristin. Jotta parantaisi tampingia, hiekka on roiskua vedellä juuri ennen täyttöä. Tavallisesti letku on sidottu puristustyökalun etuosaan, jonka läpi vesi ruiskutetaan jyrsimen eteen.

Laitteen rintakehän perustus RPP

Hiekkavyötön valmiuden avulla tehdään säätörenkaiden alapuolella sokea alue. Pohjapinnan RPP: n kylkiluita kutsutaan "nauhalustaksi" talon kehän ympärille ja laakerin seinämien alle.

Ulkopuolelta muotti on tehty puulevyistä tai laatoista. Sisäosa on tehty ei-irrotettavien vaahtopolystyreenilevyjen XPS tuotemerkkeistä. Niiden paksuus on 50 mm ja ne toimivat paitsi täyttövaiheessa myös muottipohjina, mutta myös kellarintorjunnassa seuraavassa.

Säätökorkeus on vähintään 600 mm.

Alareunassa muottipino räjähtää. "Luuranko" on tehty vahvikkeesta ja betoni kaadetaan. Kaikki, kuten kaistaleiden perustekniikan rakentamisessa.

Se on tärkeää! Kellarungon alempi vahvike on työnnettävä muotista taloon. Se on liitettävä pohjalevyjen vahvistamiseen.

Se on tärkeää! Talon sisäpuolella olevien laakerinseinien sisäpuolella olevissa ranteissa sinun on asetettava hihat teknisen viestinnän kulkuun.

RPP: n pohjan levyjen laite

Kun säätiön reunat jähmettyvät, siirrymme laattajärjestelyyn. Levyjen alla olevat alueet heräävät jälleen hiekalla ja ramilla.

 • Talon tekninen viestintä asetetaan hiekkapohjaan: viemäriputket, putket talon syöttöön, mahdollisesti sähköjohdotuksen jakelu.
 • Viemäriputket yhdistetään yhteiseen talon tyhjennykseen ja jäteveden keräysjärjestelmä, septinen säiliö, asennetaan paikan päällä. Septinen sadeveden järjestelmä toimitetaan septiseen säiliöön, joka on asennettu talon ympärille yhdessä viemäröintiventtiilien kanssa.

Näin ollen talon perustusten rakentamisen vaiheessa teet tärkeän työn teknisen viestinnän asennuksessa.

 • Seuraavaksi tyhjennyskalvo asetetaan hiekka-Planter-rullamateriaaliin.
 • Kalvon päälle asetetaan XPS-eristyskerros. Muista, että tämä eristys on jo kaikkien säätiön reunojen sisäseinillä.
 • Lämmittimessä asetetaan valssattu vedeneristysmateriaali.
 • Asettamme sille esiasennetun vahvistusrakenteen. Pohjalevyn korkeus on vähintään 200 mm. Lujituksen kaikki osat on yhdistettävä toisiinsa ja ne on välttämättä liitettävä vahvistuslistaan.
 • Betoni kaadetaan koneella tasaisesti levyn koko alueelle. Säätiön kyljet toimivat muottipohjina. Kaadetun levyn pinta tasaantuu.

Laattojen ja koko säätiön jäädyttäminen on 28-30 päivää. Jähmettymisajankohtana säätö on suljettu polyeteeniä vastaan ​​saostumisen estämiseksi ja puristetaan tuulen suojaamiseksi.

 • Kun olet poistanut muottipesän, pohjalevy voidaan hiomata. Säätiön ympärysmitta on sokea alue, joka piilottaa myrskyviemärin. Sokeassa talon kulmissa muodostuu myrskyjä.

Kuten näet, ristikkäisen kelluvan levyn (RPP) perusta on eräänlainen liuskan säätiön symboliosi ja lämmitetty ruotsalainen levy (USB). Vain kellarilevyissä lämmin lattiajärjestelmä ei ole valmistettu, ja olemme tyytyväisiä polystyreeni-vaahteraneristyksen kerrokseen.

Ribbed Floor Slab: Menetelmät ja lähestymistavat

Reunalistat

Monoliittinen ristikkopintainen laatta koostuu monoliittisesta levystä, joka on yhdistetty pää- ja toissijaisten palkkien väliin. Monoliittisen rei'itetyn päällekkäisyyden laskemisella on useita erityispiirteitä. Nykyaikainen rakentaminen perustuu tieteellisesti perusteltujen lähestymistapojen käyttöön ja edellyttää tehokkuusperiaatteiden noudattamista, joten tällaista rakentamista tarvitaan.

Rei'itetyn päällekkäisyyden osio.

Monoliittisen kaltevan katon pääominaisuus on betonin poistaminen venytetystä vyöhykkeestä säästämiseksi ja sen keskittämiseksi puristetulle vyöhykkeelle.

Jännitetyssä vyöhykkeessä betonia säilytetään kiristetyn raudoituksen asettamiseksi. Monoliittinen rei'itetty levy toimii lyhyellä puolella pitkin monivaiheisena jatkuvana säteenä. Se perustuu toissijaisiin palkkeihin. Toissijaiset palkit ottavat kuorman levystä, joka lähetetään pääpalkkeihin. Pääpalkit perustuvat ulkoseinään ja sarakkeisiin. GOST 21506-87.

Julkisten ja teollisuusrakennusten päällekkäisyyksissä käytetään 300 mm: n korkeudeltaan vahvistettuja, ristikkäisiä, jännitteitä. GOST 27215-87. 400 mm: n korkeudeltaan korkeudeltaan teräsbetonipäällysteiset levyt on tarkoitettu teollisuusyritysten ja muiden rakenteiden teollisten tilojen päällekkäisyyteen. Laakerirakenteiden askel on 6 metriä.

Valmistus ja merkinnät

Ribbed-levyt on valmistettu raskasta tai kevyestä betonista. Suunnitteluasiakirjoista riippuen ristikkäisillä levyillä on leikkaukset ja aukot hyllyissä, pitkittäisliitosten reunojen syvennykset betonikierteiden järjestämiseksi vierekkäisten levyjen väliin.

Rei'itetyn levyn hetkien kaavio: a) perinteinen laskenta; b) pitkittäisten ja poikittaisten kylkiluiden jäykkää liitosta.

Ribbed-levyt on valmistettu reunuksilla suuntiin, joiden yläosassa on kiinteä levy. Tällaiset levyt toimivat hyvin taivutukselle. Mutta niiden käyttö asuinrakennuksissa on vähäinen, koska palkit tarttuvat alas ja muodostavat tasomaisen katon. Niitä käytetään yleensä ullakkokerrosten rakentamisessa. Ribbed-lattiat valmistetaan sarjojen 1.442.1-1 ja 1.442.1-2 piirustusten mukaisesti.

Tällä hetkellä käytetään monityyppisiä rei'itettyjä kerroksia. Ne poikkeavat poikkileikkaustyypistä (uurteinen, ontto ja kiinteä) sekä vahvistusmenetelmässä (tavanomainen tai esijännitetty vahvike). Levyn brändi (symboli) koostuu kolmesta levyryhmän ominaisryhmästä:

 1. Ensimmäinen ryhmä. Riippuvan levyn koon mukaan (sen koko sarjanumero, rakenteen nimi).
 2. Toinen ryhmä. Riippuvaisen laatan (teräsvahvistustyypin, betonityyppien) laakerikapasiteetista riippuen kevyelle betonipäällysteiselle betonille lisätään kirjain L).
 3. Kolmas ryhmä. Riippuen rei'istä, joiden halkaisijat ovat 400, 700 ja 1000 millimetriä kattotuulettimien asennukseen tai ilmanvaihtoventtiilien kulkemiseen, merkittyinä vastaavasti 1,2 ja 3.

Riippuen laakerin muodoista kehyksen palkkeihin, uurretut levyt on jaettu kahteen tyyppiin:

 • 1P - ristikkojen hyllyille, 8 kokoa (1П1-1П8);
 • 2P - lepää palkkien yläosassa, 1 koko (2П1).

Rei'itetyt levyt, joissa on koot 1P1-1P6 ja 2P1, valmistetaan esijännitetyllä pitkittäisellä vahvikkeella. Runkokoot 1P7 ja 1P8 levy, jossa käytetään ei-stressaavaa pituussuuntaista vahviketta.

Graafinen kuva monoliittisesta päällekkäisyydestä ja sen mallinnuksen tärkeimmistä näkökohdista

Mallissa on useita tyyppisiä tangon sijoitusta levyn suhteen: 1-levyn elementti; 2 - ydinelementti.

Rei'itetty laatta on laatikko, jossa on toissijaiset ja pääpalkit. Nämä monoliittisen päällekkäisyyden elementit liittyvät toisiinsa ja muodostavat kokonaisuuden. Rei'itetyn monoliittisen päällekkäisyyden ydin on betonin poistaminen venytetystä vyöhykkeen osasta. Jatkuvat vain rivat, joissa kiristetty vahvike pidetään. Ne tarjoavat rakenteellista lujuutta vinoissa osissa.

Rei'itetty laatta on rakenteeltaan sellainen, että sen yläpinta on sileä ja palkit eivät työntyvät laudasta. Nykyaikaisten ohjelmien avulla lasketaan rakenteiden yleiset mallit ja niiden elementit, kuten levy, sauva, kuori.

Armeijan sijaintipaikka: a) todellisessa rakenteessa; b) mallinnus ydin- ja levyelementtien kanssa; c) mallinnus levyelementeillä; 1 - levy; 2 - sauva.

Yksi tärkeimmistä kysymyksistä on, miten ydinelementti sijoitetaan levyn suhteen: keskittyy neutraalilla linjalla tai siirrytään tietystä epäkeskosta? Suunnittelussa on tarpeen muodostaa pituussuuntaiset ja poikittaiset kylkiluut ja perustella paras tapa rakenteen toimimaan kuormitettuna. Laskelmien tulosten mukaan on valittava järkevin vahvistusjärjestelmä.

On huomattava, että SNiP teräsbetonilla ei sisällä tietoja lattialevyistä. Nämä tiedot löytyvät useista suosituksista ja tekniikoista.

Kokeilun tulosten ymmärtämiseksi on syytä tarkastella kolmea pääkohtaa: jännitysrasitustilan laskeminen, laatan vahvistamisen laskenta, lujituksen valinnasta saatujen tulosten riippuvuuden laskeminen eksentristen kiinnitysruuvien rakenteessa.

Laattojen rasituksen ja törmäystilan laskeminen

Nykyaikaisten ohjelmien perustana on äärellinen elementtimenetelmä, joka viittaa likimääräisiin laskentamenetelmiin. Keskittymällä äärelliseen elementtiverkkoon peräkkäisinä approksimaatioina on kuitenkin mahdollista saada täsmällinen ratkaisu. Näin ollen jännitysten kannan tilan määrittämisessä on otettava huomioon laattaan syntyvät voima-tekijät, kuten leikkausvoimat, taivutus- ja vääntömomentit.

Solmujen elementtien liitosten epäkeskisyyden rakenne: 1 - jäykkä insertti, C - jäykkän insertin pituus.

Laskentamallin laskentaperuste, joka perustuu tasapainon rajoittamismenetelmään, on joukko yksinkertaistuvia hypoteeseja:

 • maksimisilman tilassa olevaa tasoa pidetään litteiden liitosjärjes- telmien järjestelmänä, joka on yhdistetty murtuman linjaa pitkin palkkien pitimiä tukevien muovisten saranoiden ja kulmien kulmien välissä;
 • joustavan kiristysmallin korvaaminen palkkien välillä kova;
 • joka korvaa jäykkien liitosten jäykkyyden toistensa kanssa elastisella.

Tätä sovelletaan poikittaisen kylkiluun suunnitteluun lattialevyn laskennassa, joka on palkin 2 saranoitua tuetta. Reunoissa on tietty kuormitus vääntömomentti. Solmujen tasapainotilojen mukaan tämä pitkittäisreunan vääntömomentti taivuttaa poikittaissuunnassa. Jos levyn kuvasuhde on suurempi kuin 4, laakerinopeus on melko pieni vertailua kohden ja sitä voidaan jättää huomiotta.

Pienemmissä suhteissa vertailuaika poikittaisessa reunassa on verrattavissa span-momenttiin ja vaikuttaa merkittävästi voiman voimaan ja vastaavasti raudoituksen parametreihin. Runkojen kuormituksen laskeminen hypoteettisella järjestelmällä kolmio- tai trapetsimuotona.

Rei'itettyjen laattojen tai laattojen simulointi (yhdistetty malli): a - ilman jäykkää pistoketta (palkin h korkeus), b - ilman jäykkää pistoketta (palkin h1 korkeus); c, d - sama, mutta kova kiinnitys.

On huomionarvoista, että ongelma-luokan raja-arvot ratkaistaan ​​tasapainon rajoittamismenetelmän avulla, koska mielivaltaisen ääriviivan laatta on murtumajärjestelmä edelleen tuntematon.

Tätä menetelmää ei voida hyväksyä erilaisille kuormitusyhdistelmille eikä se anna tietoja levyjen halkeamiskestävyydestä. Tämä koskee levyjä, joiden suhde on enemmän kuin 3 sivua. Palkinlevyt, joissa l1/ l2> 3, laskenta suoritetaan siten, että leikkausalueella leikataan 1 m leveä nauha lyhyellä puolella ja suunnitteluohjelma edustaa monivaiheista jatkuvaa palkkia.

Levyjen tarkasteleminen palkkien reunojen välillä mahdollistaa laskettujen raotien, span- ja tukipisteiden pienentämisen. Tämän seurauksena raudoituksen alue pienenee.

Ribbed plate reinforcement

SCAD-tietokonekompleksissa toteutettu venttiilien valinta perustuu M.I. Karpenko. Hän kuvaa raudoitetun betonin muodonmuutosta halkeilla käyttäen anisotrooppista kiinteää runko-mallia. Perusteena on teorian vääntyneen betonin muodonmuutosta ja halkeamia. Tämän mukaan muodonmuutokset riippuvat leikkausvoimasta ja normaaleista voimista.

Rei'itetyn laatan vahvistusmenetelmä: 1 - vahvistava verkko laattapinnan alueella; 2 - vahvistava verkko sekundääristen palkkien päälle.

Vahvistetun betonin ominaisuudet ovat laeissa, jotka luovat siirtymän ja ponnistuksen välisen suhteen. Näihin pohjautuu kuoren ja levyjen laskenta. Kuoressa on 6 vapausastetta ja levy vain 3: kaksi kierrosta ja pystysuuntainen liike.

Vahvistuksen valinta suoritetaan paitsi voimaa, myös myös 1. ja 3. luokkaa halkeamiskestävyyden osalta. Lujuutta varten valittujen vahvikkeiden alue on huomattavasti pienempi, koska halkeamien leveys on hallitsematon, koska lisävahvistus puuttuu halkeaman aukon sallitun leveyden varmistamiseksi. Perinteisellä menetelmällä, jolla on tiettyjä rajoituksia, laskeminen ei tarjoa valittua raudoituksen arvoa halkeamiskestävyyden suhteen.

Venttiilien valinnan tulosten riippuvuus epäkeskeisten kiinnitysruuvien rakenteesta

Lankojen laskeminen ydinelementeillä ja teräsbetonilaatan kentillä, joissa on kuori- ja levyelementtejä, olisi otettava huomioon se, että levyjen keskitaso voidaan sijoittaa samaan tai rakenteiden eri tasoihin. Emme harkitse vaihtoehtoa ristin pystysuoran sijoittamisen kanssa, jotta voidaan yksiselitteisesti tulkita raudoituksen sijoitusta.

Jos ydinelementin siirtyminen levyn neutraaliakselista on välttämätöntä ottaa huomioon solmujen elementtien liitosten epäkeskisyys. Levyjen ja tangojen muodonmuutokset ovat yhteensopivia, edellyttäen, että tangot kiinnitetään levykokoonpanoihin jäykkien pystysuorattujen lisäosien avulla.

Levyyn syntyvien voimien kalvo-ryhmä tulee seurausta päällekkäisyyden oikeasta mallintamisesta. Siksi kun elementtien liitokset ovat epäkeskisiä, on tarpeen mallintaa kuorielementtejä, joilla on tarvittava määrä vapausasteja solmuissa.

Käsikirjaan laskettujen kaistojen ja momenttien järjestelmä.

Jos tangot liitetään levyjen solmukoihin suoraan levyihin, joissa on pystysuuntainen kuormitus, ei muodostu membraanin voimajoukko. Tällainen laskenta kuvaa tapauksia, joissa palkit työntyvät laattojen yläpuolelle.

Tulokset ovat samoja, kun mallinnetaan levyn ja kuoren lopullisten elementtien päällekkäisyyttä. Kun ydinelementtejä on lisätty, pystysuuntaisen kuormituksen seurauksena syntyy kalvoyhdisteryhmä. Lisäksi sauvissa (työntövoima) syntyy pituussuuntainen voima, joka heijastaa rakenteen todellista työtä. Tämä ei kuitenkaan tapahdu, kun elementtejä keskitetään keskiviivaan.

Betonialue on kahdesti mukana sauvan ja levyn leikkauspisteessä. On kysymys luvattoman alueen siirtämisen laillisuudesta puristetusta vyöhykkeestä levyn puristetulle vyöhykkeelle, joka on määritelty sisäisen voimaparin olakkeen muutokseksi. Elementtien vahvistuksen laskenta voidaan tehdä raja-arvojen ensimmäisessä ja toisessa ryhmässä.

Monoliittisen päällekkäisyyden laskeminen

Tarkastellaan kahta laskentataulua (ristikkäiselle laudalle ja monoliittiselle ristikkäiselle laudalle, jossa on kattopalkit), jotka on esitetty käsikirjassa "Rakennetyyppisten betonirakenteiden suunnittelu". Alkuperäisten tietojen perusteella simuloidaan laskentamenetelmiä SCAD-kompleksissa ottaen huomioon edellä mainitut ominaisuudet.

Kaaviokuva monoliittisesta kevyestä päällekkäisyydestä.

Ristit on esitetty suorakaiteen muotoisilla poikkileikkauksella olevilla tankoelementeillä. Rihveiden T-osaa ei ole otettu huomioon, koska ensinnäkin tämä johtaa kaksinkertaiseen laskentaan paineistetun alueen betonista ja vääristää lopputulosta, ja toisaalta äärimmäisten reunojen mallinnus on virheellinen, koska yksi brändin hyllyistä on tarpeetonta.

Katsomme 4 erilaista järjestelmää, jotka eroavat kuorman esityksessä laskentajärjestelmässä ja monoliittisen päällekkäisyyden lopullisen elementin tyypin (taulukko 1). Litteän järjestelmän ydinelementillä ei ole jäykkiä inserttejä tasossa, joten reunat on esitetty 1 elementtityyppisellä elementillä avaruustangon muodossa. Taulukko 1

Tärkeimmät parametrit raudoitetun betoniteräksen laatat

Jotta monikerroksinen rakennus pystyy täyttämään kaikki voimakkuuden vaatimukset, on käytettävä laadukkaita materiaaleja. Toistaiseksi rakennusteollisuus on täynnä eri tyyppisiä päällekkäisyyksiä, mutta useimmiten turvautuu ristikkäisten lattialaattojen asentamiseen. Tämäntyyppisten tukirakenteiden korkea suosio on ymmärrettävää, koska niillä on kyky kohdata tasaisesti raskasta rakennetta sisältävä kuorma.

Tekniset parametrit ja levyjen kuvaus

Ribbed-limitys on saatavana kiinteävalettuina laattoina, joissa on ylimääräinen pitkittäiselementti, joka suorittaa taivutuksessa toimivan palkin toiminnan. Jos on tarpeen minimoida erittäin suuren kuormituksen vaikutus, turvaudu poikittaisiin kylkiluuihin. On mielenkiintoista, että betoni poistuu venytysalueesta ja se sijaitsee paineistetuissa paikoissa, ja siksi kantaja-elementti ohjaa kuorman oikein. Sementtimateriaalin säästämiseksi ja levyn paksuuden pienentämiseksi rei'itetyt elementit vahvistetaan ja sen lujuusominaisuudet pysyvät vaaditulla tasolla.

Useimmiten nämä lattiat on asennettu vaikuttaviin komplekseihin teollisuuslaitoksiin ja ullakoihin. Asennustyön aikana esitelty tärkein edellytys on kuormitettavan seinän askel, joka voi olla jopa 6 m. Asiantuntijat laskevat suunnittelun erityisohjelmassa, joka dekoodaa kootut kaaviot. Teollisuustasossa laattoja valmistetaan erilaisista betonityypeistä:

 • helppo;
 • raskas;
 • silikaatti.
Levyn pituussuuntainen ja poikittainen osa

Näiden tietojen perusteella voimme erottaa seuraavat osat tiiviiltä liitoksilta:

 • ylälevy, jossa on litteä kokoonpano;
 • erityiset kuorimateriaalit, joissa on holvattu pinta.

merkki

Tuotemerkinnällä on seuraavat osat:

 1. Aakkosten ja numeeristen merkkien dekoodausparametrit (mitat, paino).
 2. Kuormituskyky
 3. Liittimien ominaisuudet (luokka, tyyppi).
 4. Betonin merkki ja tyyppi.
 5. Lisäominaisuudet (jos saatavilla).

Esimerkkinä tiedämme tuotteista seuraavat tiedot: 2П1-3, At - VI P-1.

Ensimmäiset kolme merkkiä kertovat paneelin koosta (2H1). Numero 3 osoittaa päällekkäisyyden elementtien erottelua kantavuudessa. Tällöin vahvistuksen luokka (esijännitetty) on purettu. Symboli P merkitsee kevyen betonin käyttöä, ja symboli T merkitsee raskaan tyypin. Viimeinen digitaalinen symboli dekoodaa tuotteen suunnittelutavoitteet:

 • 1 - lisähivejä on integroitu levyihin;
 • 2 - sivureunat sisältävät teknisiä reikiä 210 mm;
 • 3 - samat reiät, mutta 210 ja 700 mm.

Rei'itettyjen kattojen asennus voidaan tehdä eri teknologioiden avulla, eikä ole väliä mitä menetelmää käytetään - et voi tehdä ilman auto- tai torninosturia. Jotta laakeri kiinnitetään koukkuun oikein, ne varmistavat erityisesti suunniteltujen asennuslenkkien läsnäolon, jotka on tarkistettava ennen asennusta, jotta ne olisivat luotettavia ja luotettavia. Kun laakerielementtejä asennetaan istuimiin, et pääse askelta takaisin asennus- tekniikasta.

Vakiokoot

U-muotoisia lattialaatoja mitataan kolmella mitalla:

Hyväksyttyjen tuotantostandardien mukaan levyjen korkeus on 22 cm. Harvinaisissa tapauksissa erikoisjärjestyksessä kasvit tuottavat rakenteita, joiden paksuus on pienempi (16 cm). Näiden kahden näytteen välinen ero on melun eristyksen taso ja teknisten reikien halkaisija.

Pituuden standardiarvo vaihtelee välillä 2 - 12 m. Rakennuksen suunnittelun aikaan useimmissa tapauksissa on suunniteltu käytettäväksi lattiat, joiden pituus on 3,6-2,2 metriä. Jos jostain syystä on mahdotonta noudattaa määritettyjä parametrejä, olivatpa ne vähemmän tai enemmän, sinun on maksettava ylimääräinen tavaraerän erikoisjärjestys. Tässä tapauksessa valmistajan on vaihdettava mitat.

Rei'itettyjen rakenteiden leveys standardien mukaan on 1 m, 1,2 m, 1,5 m, 1,8 m. Nelikulmat (leveys vastaa pituutta) ovat harvinaisia ​​ja ovat paljon kalliimpia kuin standardit. Teknisessä suunnitteluasiakirjassa on usein laakerinleveyksiä.

Jos meitä ohjaa GOST, voimme huomata seuraavat levyt (m):

Koska materiaali voi olla täysin eri ulottuvuuksia, on aivan luonnollista, että niillä on eri kuormat. Tämän tekijän vuoksi paneelit, joiden paino on 770 - 820 kg / m², ovat yleensä mukana rakentamisessa. Jos suuri kuorma on suunniteltu, levyt on ostettava raskas (2500 kg / m²).

Kuormituslaskenta

Ennen kuin ostat reunalistat, sinun on tehtävä useita tärkeitä laskelmia. Tällaiset laskelmat auttavat määrittämään tarkasti, mitä kuumuutta uuni pystyy käsittelemään. Vain tämän jälkeen saavutettujen arvojen mukaan on mahdollista hankkia rakennusmateriaalia, jonka tekniset ominaisuudet vastaavat tietyn kohteen rakennustarpeita.

Jos puhut kuormasta, se voi olla erilainen:

Laskelmiin sisältyy yksinomaan yhtenäinen kuorma, koska se on yleisimpiä rakennuskohteissa. Tämän määrän mittayksikkö on kg / m².

vaatimuksista

Valmiit tuotteet koskevat seuraavia vaatimuksia:

 • mittojen on oltava GOST: n mukaisia,
 • lujuuden, jäykkyyden ja murtumiskestävyyden, pakkasvasteen (testin asettamien) vaatimusten noudattaminen;
 • Kiinnitykset ja kiinnityslenkit on valmistettava vakiintuneesta teräksestä ja tietyn halkaisijan teräksestä. Metallielementtejä käsitellään korroosionestoaineilla, ja valumuotit noudattavat hyväksyttyjä standardeja.

Myös konkreettisia vaatimuksia ovat:

 • kevytbetoni on tiheys 1m³ / 1800-2000 kg ja vastaa ilmoitettua huokoisuutta raskaalle betonille, tiheys vaihtelee 1m³ / 2200-2500 kg;
 • vahvistuksen karkaisu suoritetaan sen jälkeen, kun betoni saavuttaa vertailukyvyn, jonka arvo ilmoitetaan projektissa;
 • kaikkien betonin osien laadun on oltava valtion vaatimusten mukainen.
 • jos levyjä käytetään alueilla, joissa esiintyy aggressiivista kaasualuetta, enimmäismäärien tuotantoa ohjaa rakennushankkeen hanketodistus.

Lujituksen ja saranoiden laatua säännellään seuraavasti:

 • rei'itetyille levyille voidaan käyttää lujitettavia teräksiä, jotka on mainittu hankekuvausasiakirjoissa;
 • saranoiden ja kiinnitysten muodon ja koon on oltava piirustusten, GOST: n ja käyttöominaisuuksien mukainen;
 • raudoituksen kireys suoritetaan mekaanisesti tai sähkömekaanisesti;
 • jännityksen jännitystaso jännityksen jälkeen voi poiketa projektissa sallitusta resoluutiosta enintään 10%.

Kaikki nämä tekniset tiedot ja standardit, jotka osoittavat tyypillisiä päällekkäisiä mittoja, mahdollistavat oikean valinnan U-muotoisista paneeleista, jotka täyttävät tehtävänsä luotettavasti.