Säätiö "Ruotsalainen lautanen"

Matala pohja "eristetty ruotsalainen lautanen" (UShP) on monoliittinen betonilaatta, jossa on vedenlämmitteinen lattia. Tämä tekniikka ilmestyi Ruotsissa, joten nimiä on parannettu ja saanut jakelun Saksassa ja muissa Euroopan maissa. Kuinka tehdä tällainen säätiö kotiisi?

"Ruotsin kilven" edut ja haitat

Säätiön hyveet

 • Sopii mihin tahansa maaperään, paitsi turpeen.
 • Maapallon alapuolella oleva maa ei jäätyy läpi, mikä takaa, että huurteinen turvotus ei toimi pohjan suhteen.
 • Säätiötä ei haudata, joten pohjavesi ei vaikuta siihen.
 • Lauhde ei muodostu liesiin, joten muotin, sammakon ja sienen kasvua ei ole.
 • Sen rakentamiseen ei tarvita raskaita koneita, lukuun ottamatta betonin sekoitinta, koska on parempi käyttää betonibetonia.
 • Lämmitetty lattia ja kaikki tietoliikenne tehdään säätöprosessin aikana, joten säästyy aikaa. Ei tarvitse tehdä erityistä maanalaista, jossa putket kulkevat.
 • Lämmöneristyksen takia lämpö ei jätä taloa maahan, lämmityskustannukset pienenevät.
 • Eristys säilyttää levyllä suunnilleen samanlaisen lämpötilan koko vuoden, joten jäätymis- ja sulatusjaksoja ei ole, mikä vähentää betonin kestävyyttä.
 • Laattojen pinta on sileä ja tasainen, joten voit heti asentaa lattiaan (parketti, matto, laatta, linoleumi jne.).

Tällaisten etujen ohella syntyy vaikeuksia, joista useimmat ovat ominaisia ​​kaikille alustoille, kuten laattoille.

 • Ensinnäkin on välttämätöntä laskea mahdollisimman tarkasti kaikki viestit, jotka tehdään uunin sisällä (vesihuolto, jätevesi, sähkö), erityisesti niiden sisääntulo- ja poistumispisteet. Viestien laskemiseksi on suositeltavaa ottaa yhteyttä asiantuntijoihin.
 • Sivuston on oltava tasainen, ilman kaltevuutta, muuten tällaisen pohjan luomisen kustannukset lisääntyvät suuresti.
 • Toiminnan aikana muutaman vuoden kuluttua laattaan asetettujen tietoliikenneyhteyksien korjaaminen voi olla tarpeen. Lähellä oleminen on vaikeaa, se vaatii kallista työtä.
 • Tällaisessa talossa ei voi rakentaa korkeaa pohjaa, lattia on alhaalla maanpinnan yläpuolella.
 • Säätiö ei ole perusteltua ruotsalaista levyä taloon, jossa he eivät asu talvella.
 • Rakennusaineet, joita tarvitaan USHP: n rakentamiseen, ovat melko kalliita.
 • Ruotsalaista levyä ei ole suunniteltu raskaille suurille rakennuksille (yli 2 kerrosta).

Tavallisen pieni yksityisen talon täyttämiseksi ei tarvita erityistä tietoa, mutta se on melko vaikea työtä, tarvitaan apulaisia ​​täällä. Tekniikan noudattamisen vuoksi eristetyn "ruotsalaisen lautasen" laite kestää kaksi päivää viikosta ja aika, jonka kuluessa betoni jäätyy. Video näyttää vaiheittain miten UWB on tehty.

koulutus

Ennen laattojen kaataamista he suorittavat maaperän tutkimuksia, puhdistavat kasvien ja roskat. Irrota noin 40 cm: n maakerros. Kaivon pohja litistetään ja tiivistetään hyvin. UWB: n perustuksen alapuolella kaada hiekka-hiekka tyyny.

Ensinnäkin on suositeltavaa kaataa noin 10 cm: n kerrosta savea ja tiivistää se. Savi on vesitiivistyksen rooli, eikä maaperän kosteus pääse sivulle. Sitten kaadetaan hieno soraa, joka tulee olemaan salaojitus. Se on myös tiivistetty. Sitten geotekstiilit asetetaan päälle ja hiekkaa kaadetaan (karkea, louhos tai sora), joka on tamped vibroplatform.

Hiekkakuitu peitetään kerroksella kateaineita tai vedeneristyskalvoa (päällekkäisyyksiä). Lämmitin asetetaan päälle.

Kaivanto ja viemäriputki kaivetaan pohjakerroksen varrella. Tämä olisi tehtävä pohjavedestä riippumatta, koska se voi muuttua ajan myötä. Myös joskus viemäriputket asetetaan laattaan.

Eristys ja vahvistaminen

Eristys asetetaan sora- pinnalle ennen laatoituksen kaatamista, johon on kiinnitetty raudoitus.

Sen alapuolella on erityinen teline, jotta se ei vahingoita eristystä, joka samanaikaisesti muuttuu pysyväksi muottirakenteeksi. Nämä lasinaluset ovat myynnissä, ne näyttävät pieniltä muovikupilta, myös tavallisia puupalkkeja voi käyttää, mutta tärkeintä on nostaa raudoitus vähintään 50 mm.

Ensimmäinen ruudukko on valmistettu soluilla 10 x 10 cm. On tarpeen valmistaa kaksi teräspalkkia, jotka eivät ole ohuempia kuin 12 mm.

Tekniikka tarjoaa jäykistysrivat laakerin seinämien alle. Näissä paikoissa eristys on 10 cm paksu, muilla alueilla - 20 cm, eli yksi kerros sijasta kaksi. Tämän syvenemisen ansiosta saadaan jäykiste (katso kuva).

Eristysmateriaalina käytetään tavallisesti styroksi (penoplex), joka on moderni materiaali, jolla on tärkeitä etuja:

 • Ei aiheuta haitallisia aineita.
 • Se on alhainen lämmönjohtavuus.
 • Se ei käynnistä sieniä, sammaleita.
 • Ei murtaa.
 • Hengittävä.
 • Siinä on suuri puristuslujuus - tämä ominaisuus on erittäin tärkeä, koska suuri betoni massa painaa eristystä ylhäältä.

On myös tarpeen lämmittää sokea noin 50 cm: n leveäksi. Tämä tehdään kaivaamalla vaahtolevyn tulevan talon kehää, asetettu kahteen kerrokseen vedenpitävillä väliseinillä. Yläpuolelta ne peitetään hiekalla, sitten ne voidaan betonoida ja kaakeloitu.

viestintä

Putkisto- ja viemäriputket asetetaan hiekkamaljakkoihin. Pre-kaivaa hänen uransa putkille. Asettamalla ne ympäri kehä, muodostavat laattojen muotoilun, sisäpuolelta myös esitelty laajennettu polystyreeni. Kun betoni on asetettu, levyt poistetaan ja penoplex jää.

Lämmin lattia

Asenna lattialämmitysputket sen jälkeen, kun lujituksen ensimmäinen kehys on asennettu. Pohjan reunasta 15 cm.

Lämmitetty lattia voidaan asettaa erilaisten mallien mukaan, jotka on esitetty kuvassa.

Putkien painehäviön välttämiseksi ääriviivat eivät ylitä 100 m. Jos haluat tehdä useita silmukoita, on parempi jakaa ne lyhyemmiksi ja yhdistää kukin keräilijään. Keräilijä on parempi lämmitettävässä huoneessa.

Lämmin kerroksessa voit käyttää seuraavia putkia:

Näillä materiaaleilla on kestävyys, lujuus, ei korroosiota.

Mitä lähempänä lattialämmitysputken kierrokset ovat, sitä korkeampi lämpötila on. Normien mukaan niiden välinen minimipituus on 10 cm, maksimi on 25 cm. Kelat ovat tiheämmin sijoitettuja lähelle seiniä ja harvoin huoneen keskellä. Asennuksen jälkeen putket liitetään kollektorille ja paineistetaan paljastaakseen vuotoja.

Paineenmittaus suoritetaan 5 atm tai veden ilmanpaineella. Jos käytetään ilmaa, kaikki yhdisteet päällystetään saippuavedellä, jotta löydettäisiin epätäydellinen alue, kun kuplat näkyvät. Tekniikan mukaan puristustyön aikana koko putki on avattava ja kiinnitettävä keräimeen.

Tulevaisuudessa sinun on ehkä luotava lisää viestintää (johdotus, internet, kaapelitelevisio). Siksi on suositeltavaa asettaa useita lisäkanavia, joiden avulla voit ohittaa johdot.

betoni

Betonipumpun avulla kaadetaan vähintään 10 cm: n paksuinen betonikerros, kerroksen paksuus riippuu talon koosta, ts. Pohjan odotetusta kuormituksesta. Betonin on oltava vähintään M350: n luokkaa.

Kun pinta on asetettu 2-2,5 tuntia, pinta tasoitetaan betonikoneella. Betoni jäätyy ja on voimaa noin kuukauden ajan.

Jäätynyt levy on hiottu. Tämän jälkeen putket voidaan täyttää vedellä, jonka lämpötilaa tulee lisätä vähitellen kolmen päivän aikana.

UWB on eräänlainen säätiö, jonka luomisessa käytetään nykyaikaisia ​​materiaaleja. Se on monia etuja, on mahdollista rakentaa pieniä taloja eri materiaaleista lähes missä tahansa maaperässä. Se ei sovellu yli kahden kerroksen raskas- tai betonirakennuksiin eikä turpeen maaperään.

Mikä on ruotsalainen levy ja miten se asetetaan

Ennen kuin aloitat talon rakentamisen, sinun on valittava vankka perusta. On tärkeää, että ratkaisu on järkevä ja optimaalinen, ja voit tehdä talon perustan mahdollisimman vähän kustannuksia. Yksi yksityisasumisen suosituimmista vaihtoehdoista on "eristetty ruotsalainen liesi" (lyhennetty USW). Tämän pohjan laitteen tekniikka mahdollistaa samanaikaisesti useita toimintoja, joita tarvitaan perustettaessa säätiötä omilla käsilläsi.

Tämän artikkelin lopussa - video, jossa on ohjeet ruotsalaisen levyn perustamisesta omilla käsilläsi.

Mikä on ruotsalainen liesi

UWB: n tuotannon tekniikkaa käytetään melko äskettäin. Käyttö alkoi Euroopassa. Rakenne on lämmitetty monoliittinen laatta, jossa pääviestit ja vesilattiat on sijoitettu. Tällaisen säätiön valmistusteknologia antaa sinun olla huolissaan pakkastamisvoimien esiintymisestä, jotka pelkäävät kaikenlaista säätiötä. Säätölaite:

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn laite

Eristetyn monoliittisen levyn (UShP) rakenteella ei ole merkittäviä eroja tuotannossa tavanomaisesta. Tämäntyyppisellä säätiöllä on seuraavat edut:

 1. Mahdollisuus asentaa lattialämmityslevyjen ja muiden viestintöjen suunnitteluun. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti talon rakentamista. Ei ole tarpeen perustaa teknistä maanalaista, jossa veden- ja viemäriputket vedetään tavallisesti. Tästä johtuen paitsi työn kustannukset myös vähenevät, myös niiden kesto.
 2. UBP: n avulla voit pienentää talon toiminnan kustannuksia. Lämmitystekniikan asettamisen lisäksi asennetaan eristys, joka estää lämpötilan laskua tiloissa. Säätiön avulla voit pitää lämpimänä talon sisällä, eikä se pääse maahan.
 3. Seinät on suojattu kosteudelta, koska kondensaatiota ei ole. Tästä johtuen ne eivät pelkää homeen, homeen ja mädäntymistä. Ruotsalaisen laatikon pohjan ansiosta voit parantaa koko talon kestävyyttä.
 4. Tämä tuki soveltuu lähes kaikkiin rakennustyyppeihin, joilla on eri geologiset olosuhteet. Koska pohja ei ole haudattu maahan, pohjaveden pinnan vaikutusta siihen ei oteta huomioon. Monoliittisella levyllä on suuri kantavuus, joten tekniikka sopii kevyiden kehysten ja puurakenteiden rakentamiseen omilla käsillä ja massiivisilla tiilitalleilla.
 5. Estä rouhitus. Tämä ilmiö tekee säätiön erityisen haavoittuvaksi, koska se aiheuttaa epätasaista kutistumista pohjaan. Turvotus tapahtuu, kun kaksi kosteuden ja negatiivisen lämpötilan tekijät vaikuttavat samanaikaisesti. Kun erosi vähintään yhdestä, ei voi olla huolissaan rakenteiden turvallisuudesta. Monoliitti eristetty ruotsalainen liesi (UShP) - on perusta, joka estää maaperän jäähdytyksen talvella suoraan rakennuspaikan alapuolella. Tämä johtuu siitä, että lattialla on vesilämmitysjärjestelmä, joka on eristävä kerros eristävänä maaperästä ja antaa silti lämpöä.
 6. Levyn pinnan tasaisuuden ansiosta voit asettaa ensimmäisen kerroksen lattiapäällysteen ilman lisätoimenpiteitä. Näin voit yksinkertaistaa viimeistelyä, vähentää kustannuksia ja aikaa talon rakentamiseen.
 7. Laitemalli ei vaadi raskaita koneita. Eristetty levy sekä muut monoliittiset vaihtoehdot mahdollistavat työn tekemisen ilman nostureita. Lisäksi haudattu versio ei merkitse maaperän vakavaa kehitystä: sinun tarvitsee vain poistaa hedelmällinen maaperän kerros, jonka syvyys on 20-30 cm (työ voidaan tehdä omilla käsillä) ja tehdä tampingista.
 8. Suunnittelussa on aina sama lämpötila. USP: llä ei ole jäädytys-sulatusjaksoja, jotka johtavat talon elementtien elinkaaren rajoittamiseen.

Lämmöneristysmateriaalin valinta

Ennen työn aloittamista on tärkeää valita korkealaatuinen eristys, jotta säätiön ongelmat eivät vaikuta sinuun. Normaalien lämpötila- ja kosteusolosuhteiden varmistamiseksi ja talon äänenvoimakkuuden säilyttämiseksi UWB tarvitsee tehokkaan lämpöeristyksen, jolla on alhainen lämmönjohtavuus.

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on erilai- sia eristemateriaaleja, mutta yleensä vain yksi perustyyppi sopii säätötyöhön - ekstrudoitu polystyreeni vaahto (Penoplex). Kolme parasta suosittua materiaalia ei voida käyttää seuraavista syistä:

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn rakenne

 • mineraalivilla ei kestää kosteutta, sen käyttö talon maanalaiseen osaan on mahdoton hyväksyä, koska kun se märkä, se kutistuu ja lakkaa toimimasta;
 • Polystyreeni on halpa materiaali, jolla ei ole suurta lujuutta, ja säätö on jatkuvasti lisääntynyt kuormitus ja siirtää ne pohjaan.
Pohja- ja sokea-alueen laajennettu polystyreenituotto

Ekstrudoituneen polystyreenin edut sisältävät:

 • kestävyys;
 • vastustuskyky hajoamiselle, homeille ja homeelle;
 • kosteuden kestävyys, jolle on tunnusomaista alhainen veden absorptio;
 • Jotkut valmistajat tuottavat lajeja, jotka luokitellaan vähän palaviksi aineiksi (palonkestävyys perustuksen rakentamisen aikana ei ole kovinkaan tärkeä, koska eristys on toisaalta suojattu betonikerroksella ja toisella maaperällä);
 • ihmisten turvallisuus, aine ei aiheuta haitallisia aineita eikä johda sairauksien esiintymiseen;
 • Lisääntynyt voima (verrattuna vaahtoon) kestää kuormia ihmisistä, huonekaluista ja laitteista.

On tärkeää, että lämpöeristin ei pääse kosketuksiin kemiallisten yhdisteiden tai liuottimien kanssa. Se hajoaa tämän vaikutuksen alaisena.

Erotustekniikka

UWB: n luotettavien perustusten tekeminen omiin käsiisi edellyttää sinun seurata huolellisesti tekniikoita ja menettelyjä materiaalien asettamiseksi. Rakenteen tärkein osa on konkreettinen. Voit tilata sen tehtaalla tai valmistaa sen itse (ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava). UWB-laitteessa suositellaan käytettäväksi luokkia B20-B25, tarkka arvo riippuu kuormasta. Ongelmien välttämiseksi on tärkeää oppia lisäämään betoniseos oikein ennen prosessin aloittamista. Tärkeintä on muistaa, että monoliittisen raudoitetun betoniseoksen valuminen suoritetaan yhdessä vaiheessa, muuten rakenne ei toimi kokonaisuutena. Lue lisää tästä videon opetusohjelmasta artikkelin lopussa.

Ruotsin levyn rakentaminen

Rakentaminen toteutetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poikasen maaperän poisto (keskimäärin 20-30 cm).
 2. Hiekka- ja soratyynyjen asettaminen, johon kuuluu hiekka-aine tai karkea fraktio (pienten aineiden käyttö ei ole sallittua). Paksuus valitaan maaperän ominaisuuksien mukaan. On tärkeää suorittaa tippuminen tiiviisti käyttämällä tiivistyslevyä tai painoja.
 3. Asettaminen "Penoplex".
 4. Asennus viemäröintijärjestelmän putkien kanssa reikiä asetettu kerros ryöstö. Etäisyys vedenpoistoon pohjaan on enintään 1 metriä.
 5. Muottien asennus toteutetaan levyn ja sivuelementtien avulla.
 6. Suunnittelua on vahvistettava verkkoilla, joiden varret ovat halkaisijaltaan vähintään 12 mm 100 tai 200 mm: n välein kuormituksesta riippuen (sitä suurempi on talon paino, sitä pienempi on tangon nousu). Tarkka halkaisija ja sävelkorkeus valitaan laskemalla kantavuus. Vahvistettaessa asennusta on tarpeen nostaa, jotta saadaan aikaan suojaava betonikerros (70 mm). Nostoa varten on käytettävä erityisiä muovisäiliöitä.
 7. Kun raudoitus on asetettu lattialämmityksen putkille, joka on liitetty jakelusolmuun.
 8. Täytä betonia, jonka jälkeen sinun on odotettava 2-3 viikkoa ennen työn jatkamista.

Tämä video näyttää selkeästi UWB: n rakentamisen ohjeet, kuvailee hyviä ja huonoja puolia, kun otetaan huomioon rakentajien arviot.

Koko brändin vahvuus on 4 viikon kuluttua.

Ensimmäisillä viikoilla betoni tarvitsee jatkuvasti kosteutta (2-3 tunnin välein), mikä ei salli kutistumamurtumien esiintymistä.

Ruotsalainen kilpi - talon pohja tai dacha

Rakennuksen perusta on perusta. Sen asennus alkaa rakennuksen talon. Nykyään käytetään paljon säätiötekniikkaa, mutta uusien kehityshankkeiden etsiminen ja parantaminen ei koskaan pysähdy. Tällainen rakentamisen innovaatio on ruotsalainen liesi - perusta, jonka teknologia on eurooppalaista alkuperää.

Suhteellisen helppo toteutusmenetelmä ei edellytä vakavien rakennuslaitteiden osallistumista, se on melko mahdollista omalla kädellä. Sinun ei tarvitse suorittaa ylimääräistä työtä kaatamalla lasia, tasoittamalla lattiaa, koska lämmin ruotsalainen levy on jo itsessään karkea lattia. Lattianpäällysteen asettaminen päälle on kaikkea, mitä sinulta vaaditaan lopullisessa vaiheessa.

Tämä säätiö soveltuu parhaiten maa- tai matala- rakentamiseen. Nykyaikaisen teknologian, rakennusmateriaalien käyttö mahdollistaa lyhyessä ajassa luodun laatupohjan, joka sijoittaa kaikki vaaditut viestinnät. Tällaisen säätiön järjestäminen (ruotsalainen levy) kestää paljon vähemmän aikaa kuin kaistaleen tai paalun perustuksen asentaminen.

Ruotsalainen levy tekee sen itse

Työvaiheessa lattialämmityksen putket asetetaan tähän pohjaan ("vesilattiatekniikka"), ja viemäriverkko ja vesijohtoverkko kulkevat eristyskerrosten alle. Ruotsalaisen kilven ominaispiirre on lämpöeristys (penoplex, polystyreenivaahto), joka soveltuu sekä koko perustuksen sivuille että sivuille. Siten eristys toistaa muotoilun muodon ja purkamisen jälkeen se pysyy paikallaan.

Ruotsalainen levy koostuu kerroksista:

 • rauniot (tai sora);
 • hiekka;
 • ruberoidi (tai termoplastinen kalvo);
 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • vahvistettu runko;
 • putkijärjestelmät;
 • kerrosrakenteinen vahvistettu verkko;
 • betonikerros.

Eristetty ruotsalainen liesi sopii täydellisesti talojen rakentamiseen suolla alueella tai maahan, jossa maaperän vettä on lähellä. Tämäntyyppinen laattapohja osoittautui hyvin myös heikoille talteenotto- ja massatyypeille. Ruotsalainen kilpi ei pelkää mitään maaperän kemiallisen aggressiivisen ilmenemisen tai huurrettavuuden ilmenemistä, koska se on kemiallisesti inertti polystyreenivaahto, joka suojaa sitä kaikilta puolilta.

Ruotsin liesi - tekniikka:

 • Tulevan säätiön rajat on alun perin merkitty, sitten louhinta kaivetaan. Irrotettu maa-kerros on noin 45-60 cm.
 • Oven pohja tasoitetaan, viemäri- ja vesiputkien urat valmistetaan.
 • Putket asetetaan.
 • Muotti on asennettu pitkin kehää.
 • Jos on mahdollista, voidaan sitten kerrosta savea (n. 15 cm) kaataa pohjaan, varovasti tamped kanssa. Savi toimii lisävesieristyksenä.
 • Tätä seuraa sora (tai roska) kerros, noin 5 cm. Se on myös pakattu tiiviisti.
 • Hiekkaa kaadetaan soraan (10 cm) ja myös kaatuu.
 • Hiekkalaatan päälle (päällekkäin) asetetaan ruperoidi- tai vedeneristyskalvo.
 • Nyt voit laittaa polystyreenivaahtoa, materiaalin vähimmäispaksuus on 10 cm.
 • Vahvistettu säleikkö on asennettu eristekerrokseen, solujen mitat tulisi olla noin 10 × 10 cm. Suositeltavaa halkaisijaltaan 12-16 mm.
 • Vahvistettu mesh-asennettava lattialämmitysjärjestelmä. Samaan aikaan sivuseinien on pakko vetäytyä noin 15 cm ja sijoittaa putki "käärme" tai "etana" tyyppi. Putkien välin tulee olla 10-25 cm. Mitä pienempi on, sitä lämpimämpi se on. Lähempänä putken seinämille sopii tiiviimmin kuin huoneen keskelle. Lämpöpatterin pituus ei saa ylittää 100 metriä (aktiivisen hydraulisen vastuksen välttämiseksi).
 • Putkien päällä on vahvistettu verkko.
 • Putket on kytketty kollektoriin, paine testattu. Ennen betonin kaatamista on erittäin toivottavaa pumpata vesilattian putket ilmalla - tämä ei salli niiden muodonmuutosta betonimassan painon alla.
 • Betoni kaadetaan vaakasuoralle tasolle (10 cm kerros). Betonin tiivisteen on välttämättä käytettävä värähtelijää. Se poistaa ilmakuplat betonista massasta.
 • Betonin pinnan taso laskeutuu 2-2,5 tunnin kuluttua valukappaleesta.
 • Muotti on purettu betonilaattojen kovettumisen jälkeen.

Jähmettymisprosessissa on välttämätöntä kostuttaa betoni säännöllisesti niin, että se ei repeä. Kaikkien toimien jälkeen sinulla on energiaa säästävä säätiö "insulated Swedish stove" - ​​USP lyhennetty.

Ruotsin levyllä oleva talo - hyvät ja huonot puolet

Kaikissa rakennusprosessissa on etuja ja haittoja. Säätiön asettaminen on vakava vaihe, joten sinun täytyy olla tietoinen niistä vivahteista, joita sinun on kohdattava. Punnitsemalla kaikki hyvät ja huonot puolet, voit tehdä oikean päätöksen, laskea kykysi.

Ruotsin levy - pluses:

 1. Tällä säätiöllä on erinomaiset energiansäästöindikaattorit, itse asiassa se on kodin lämpöä kerättävä. Minkä tahansa vuoden aikaan lattiasi lämpiää.
 2. Kaikki tietoliikennejärjestelmät on asennettu ruotsalaisen levyn pohjaan, mikä optimoi koko talon rakentamisen.
 3. Ei ole kutistumis- ja lämpötilasaumoja - tärkeä näkökohta - avain "säätiön pitkäikäisyydelle".
 4. Ruotsalainen levy on ihanteellinen pohja lattianpäällysteen asettamiselle. Viimeisen lattian pinta on jo tasainen, kun betonia kaadetaan tasolle.
 5. Tällaisella säätiöllä voit rakentaa minkä tahansa tyyppistä rakennetta. Runko- tai paneelitalo, lohko, kivi, tiilirakennukset, hirsitalot - kaikki asuinrakenteet, joissa on enintään 3 kerrosta.
 6. Riippuen siitä, minkä kokoinen talo on, rakennusaika kokonaisuudessaan vähenee huomattavasti. Tämä säätiö rakennetaan melko nopeasti. Noin kuukauden kuluttua voit aloittaa talon seinien rakentamisen.
 7. Jos eristetty ruotsalainen liesi toimii säätiösi, kosteuden ja erilaisten sienten ongelmat eivät vaikuta sinuun. Lämmityksen säätiö ei ole vain mukava integroitu ratkaisu, vaan järkevä myös.

Sisäänrakennetun "vesilattiajärjestelmän" avulla lämpö ei ole vain talon sisällä, mutta se ei salli maan alla olevan jäädyttämisen. Tällaisen säätiön lämmönjohtavuus on 3-4 kertaa matalampi kuin standardipohja.

Ruotsin lämmin liesi on perusta, jolla on monia etuja, mutta se on oikeudenmukainen korostaa tämän teknologian niin sanottuja haittoja. On huomattava, että suurin osa jäljempänä kuvatuista haitoista koskee myös muita laattatyyppisiä perustuksia.

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, on kustannus perustaa pohja, mutta niitä ei voida määritellä miinus, koska pitkällä aikavälillä ne todennäköisesti näyttävät sivukustannuksilta lämmityksen asennukseen.

Ruotsalainen levy - haitat:

 1. Tämäntyyppinen säätiö on suunniteltu rakentamaan tasainen tontti. Jos maastossa on kaltevuus, kaikki rakennusvaiheet saavat aikaan suuren määrän.
 2. Käytännöllisesti katsoen kaikentyyppiset maaperät soveltuvat tällaiseen pohjaan, mutta maaperä, jolla on hyvin alhainen kantavuus (esimerkiksi turvemassa), ei ole sopiva ruotsalaiselle levylle.
 3. Jos tulevaisuuden kotiisi oletetaan olevan suuri ja monimutkainen rakennusprojekti, tuokin tapaukseen tarvitset ammattitaitoisia käsityöläisiä, joilla on kokemusta samanlaisesta työstä. Todella hyvä mestari ei ole niin helppo löytää.
 4. Ole valmis siihen, että lattiataso on yhtä suuri kuin talon seinämän taakse. Jos monoliittinen ruotsalainen levy on keskimäärin 30-40 cm, niin tällaisella pohjalla sinulla on alhainen perusta.
 5. Kustannukset nykyaikaisista, enimmäkseen tuoduista materiaaleista.
 6. On muistettava, että tällaista säätiötä ei ole suunniteltu suurille ja raskaille rakennuksille.
 7. Pääsy viestinnän korjaamiseen - tätä tekijää ei voida sulkea pois, vaikka monien nykyaikaisten viestintäjärjestelmien käyttöehdot ovat melko pitkät. Riippumatta siitä, kuinka luotettavia, hyvin harkittuja lämmitettyä ruotsalaista liesi, jäteveden ja vesihuoltojen ongelmat voivat valitettavasti tapahtua. Integroitua teknistä viestintää koskevan tiedon etsiminen ja ratkaiseminen syntyneelle ongelmalle aiheuttavat huomattavan määrän.

Kun aloitat tällaisen säätiön rakentamisen, laske kaikki vivahteet ja rakennusvaiheet. Käytä vain korkealaatuisia materiaaleja, koska kotona ei rakenneta muutama vuosi vaan monta vuotta.

Ruotsalainen kilpi on nykyajan ja lämmin muoto, se tarjoaa ihanteellisen mikroilmaston sisäpuolelle, poistaa kosteuden ulkonäön, ja talo ei itsessään saostu, eikä halkeile.

Eristetty ruotsalainen liesi: kuinka rakentaa lämmitetty säätiö omalla kädelläsi

Viime aikoina kun asuinrakennuksen säätiö valittiin, tärkeimmät perusteet olivat rakenteen luotettavuus, lujuus ja kestävyys. Uusien tekniikoiden myötä otettiin huomioon säätiön kustannukset ja toimivuus. Nykyään heikoksi maaperäisille alueille voidaan valita paitsi pylväs- tai paalusäätiö, mutta myös hienostunut eristetty ruotsalainen levy (USB). Teknologian yksinkertaisuus ja saatavuus mahdollistavat monoliittisen, lämmitetyn perustan omilla kädilläsi ja samalla, ettei ylitä budjetin määrää.

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn ominaisuudet

UWB: n monoliittinen säätiö testattiin ensin Skandinavian niemimaalla ja sitä käytettiin pitkään lähinnä Luoteis-Euroopassa. Nykyään tilanne on muuttunut, ja ruotsalaisen säätiön maantieteellinen käyttömaantiedote on laajentunut huomattavasti ja levinnyt jopa Venäjän laajoihin alueisiin.

Rakentaessasi lämmitettyä ruotsalaista levyä vain betonilla tarvitset nykyaikaisia ​​lämpöeristysmateriaaleja.

Kuten nimestä käy ilmi, tämäntyyppinen tukirakenne on teräsbetoninen pohjalevy, joka on asetettu eristyskerrokseen. Rakentaminen ei vaadi paljon hautaamista, joten se on täydellinen rakennus seuraaville tontille:

 • korkealla pohjaveden pinnalla;
 • löysällä ja löysällä maalla;
 • maaperällä, joka on altis turvotukselle ja leikkaukselle.

UWB-teknologian keskeinen piirre on jäykkä, monoliittinen muotoilu, joka selviää kausiluonteisista maaliikkeistä. Lisäksi ruotsalaisen levyn alapuolella oleva eristys estää maaperän jäädyttämisen, minkä seurauksena sen turvotukseen ja luistoon liittyvät riskit vähenevät. Kun käytät pohjaa, et voi olla huolissaan siitä, että se muuttuu halkeilla kylmien talvikuukausien aikana.

UWB: n edut ja haitat

Ruotsin ruostumattomien levyjen rakentamisen tekniikka antaa sinun rakentaa säätiön omilla kädilläsi, ja siinä on samankaltaisuuksia tavallisempien nauhalementtien rakentamisprosessin kanssa. Samalla monoliittisella tukirakenteella on rakentavia ja toiminnallisia eroja, jotka antavat sille paljon etuja:

 1. Koska UWB: n rakentaminen ei edellytä syvän kaivamisen kaivamista, ei tarvitse käyttää raskaita kuorma-autoja ja maansiirtovälineitä. Kaikki työ voidaan tehdä omalla kädelläsi ja siten vähentää säätiön rakentamisen kustannuksia.
 2. Ruotsin tekniikan mukaan varustettu monoliittinen levy on eristetty paitsi pohjan lisäksi myös sivuilta. Lämpötilan pysyvyys koko alueella on myönteinen vaikutus alustan elämään.
 3. Laattojen rakentaminen mahdollistaa perustekniikan viestinnän rakentamisen alkuvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja nopeuttaa työtä. Lisäksi teknistä maanalaisuutta ei tarvitse varustaa vesihuolto- ja viemäriputkilla.
 4. Monoliittinen teräsbetonipohja soveltuu rakennustyömaille missä tahansa paikassa riippumatta maarakenteesta. Koska laatta sijaitsee maan pinnalla, pohjavesi ei vaikuta siihen, mikä lisää rakenteen kantavuutta. Säätiötä voidaan käyttää yhtä hyvin sekä pienissä puutaloissa että kolmikerroksisissa mökeissä.
 5. Pohjan tiiviys ja ns. Kylmäsiltojen puuttuminen estävät kosteuden, homeen ja sienen leviämisen.
 6. Lämmin ruotsalaisen kilven ihanteellisesti tasainen ylempi taso on valmiin pohjan pohjaan lattianpäällisten asettamiselle. Tämä ominaisuus pienentää viimeistelyajankohtaa ja vähentää niiden kustannuksia.
 7. Ruotsalainen eristetty levy on hyvä eristyskyky. Tämä sekä lattialämmitysjärjestelmä, joka on asennettu lujitetulle betonipohjalle, mahdollistaa lämmityskustannusten pienentämisen ja talon miellyttävyyden.
Pohjakerroksena käytetään ihanteellisesti tasainen UWB-pinta.

Kaikista UWB: n perustajien vahvuuksista huolimatta on melko vähän ihmisiä, jotka liittyvät teknologiaan, jossa on melko epäluulo. Lämpimän vahvistetun betoniperustuksen rakentamista vastaan ​​esitetyt perustelut antavat seuraavat väitteet:

 • korkeat kustannukset;
 • teknologia ei tarjoa kellareiden rakentamista;
 • lämmöneristyskerroksen riittämätön jäykkyys, joka voi myöhemmin aiheuttaa rakennuksen kutistumisen;
 • jyrsijöiden vaurioituminen polystyreeniin;
 • tietoja ei ole käytetty käytettävän eristeen kestävyydestä - tekniikkaa testataan edelleen ajallisesti huonosti;
 • laattapohjan mallin monimutkaisuus liikkuvissa pinnoissa;
 • rajoitetaan rakennusten kerrosten lukumäärää.

On sanottava, että jotkut näistä väitteistä eivät ole ilman järkeviä jyviä. Mitä tulee korkeiden materiaalikustannusten väittämiin, meillä on tänään täysin luottamuksellinen heidän liioittelumme. Näin ollen UWB: n rakentamisen aikana voit tehdä ilman rakennuskoneiden käyttöä suorittamalla leijonanosan työstä itse. Lisäksi on mahdollista säästää alustan ja teknisen maanalaisen järjestelyn avulla. Osa kustannuksista palautuu epäsuorasti kustannusten pienentämiseen rakennuksen toiminnan aikana.

Ruotsin kellarilevy

Lämmitetyn ruotsalaisen säätiön perustana on perinteinen monoliittinen teräsbetonilaatta, jota on käytetty yksityisessä rakentamisessa viime vuosisadan puolivälistä lähtien. Kestävyyden ja energiatehokkuuden erinomaisista indikaattoreista huolimatta ne ovat monien suunnittelun piirteitä.

Joten UWB koostuu seuraavista elementeistä:

 1. Sand-murskattu kivi- tai sora-tyyny, joka toimii viemäröintijärjestelmänä ja toimii eräänlaisena pelti kauden kausivaihteluille maaperässä.
 2. Geotekstiilikangas, joka estää tyhjennyskerroksen tukkeutumisen pienillä hiukkasilla.
 3. Vedeneristyskerros, joka pystyy suojaamaan betoniteräsrakenteen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.
 4. Eristyskerros, joka sopii sekä laatta-liitoksen koko tason alle maahan että pohjan sivuille. Eristeen ja vedeneristyskerroksen "piirakka" estää lämmön leviämisen maaperään, mikä vähentää energiakustannuksia.
 5. Viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmä. Kiitos heille, tukirakenne ei altistu sademäärästä. Vaikka sulatettu ja sadevesi alueella virtaa alas tasangolle, ja maanalaiset vedet sijaitsevat 3 metrin syvyydessä ja enemmän, kosteudenpoistojärjestelmien läsnäolo mahdollistaa pohjalevyn käyttöiän pidentymisen vuosikymmenien ajan.
 6. Vahvistettu runko tai hihna. Koska jäykkä tilava rakenne on valmistettu paksuista metallista, tämä elementti tekee pohjasta kestävämmän.

Kuten tiedetään, betoni on erinomainen vastustamaan puristuskuormia, mutta heikosti vastustuskykyisiä taivutus- ja vetovoimia. Poista nämä puutteet ja suunniteltu lujitushihna joka kaventaa minkä tahansa tyyppisen elastisen muodonmuutoksen kanssa.

 • Suunnitteluviestintä, johon kuuluvat viemäröinti, putkisto, sähköjohdotus ja kaapelikanavat tietoliikenneyhteyksien vetämiseksi.
 • Lattialämmitysjärjestelmä. Asiantuntijat suosittelevat vesipiirin asettamista suoraan perustuksen rakentamisvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja edistää lattian pohjan tasaista kuumentamista.
 • Laakeri betonilaatan, jonka paksuus valitaan maaperän ominaisuuksien ja rakennuksen painon mukaan. Vahvistetun betonipohjan lujuuden lisäämiseksi se suoritetaan jäykisteillä. Ne sijoitetaan ulkoseinien sekä sarakkeiden ja muiden materiaaliintensiivisten elementtien asennuspaikkoihin.
 • Vahvistettu runko tekee ruotsalaisesta levystä vastustuskykyisiä vaihtovirtauksille

  Tällainen yksinkertainen rakenne ei tietenkään voi kantaa kuormaa monikerroksisten kerrostalojen muodossa, mutta yksityisen rakentamisen alalla se takaa riittävän luotettavuuden ja kestävyyden. Ainoastaan ​​lämmityseristettyjen ruotsalaisten lämmityskustannusten vuoksi 15-20% vähenee, puhumattakaan mahdollisuudesta rakentaa vaikeissa olosuhteissa ilman kalliita koneita ja laitteita.

  Eristetty ruotsalainen levyrakentaminen

  Seuraavassa kuvattua UWB: n rakennustekniikkaa voidaan käyttää kaikentyyppisissä maissa, paitsi turpeen, maaperä-kasvillisuuden ja siltin. Kun ne löytyvät, tulee poistaa maakerros ja korvata se tiivistetyllä hiekalla. Alustan kantavuuden on oltava vähintään 1 kg / cm 2. Näin voidaan rakentaa jopa 3 kerrosta oleva rakennus, jossa on kantavia rakenteita kaikesta materiaalista - tiilet, kaasuletkut, kehyspaneelit, laminoitu viilupuu jne.

  Eristetty ruotsalainen liesi voi kestää rakennuksen painoa jopa kolmessa kerroksessa

  Menetelmä raudoitetun betonipohjan paksuuden laskemiseksi

  Pohjalevyn paksuuden määrittäminen on tärkein suunnitteluvaihe. Tarkka laskelma tai UWP-parametrien valinta "ystävän kaltaisena" voi loppua huonosti. Talon liian heikko pohja voi haljeta ensimmäisen talven jälkeen tai olla liian massiivinen aiheuttaen tuhlaisia ​​rahoituskustannuksia.

  Kuuluisan ruotsalaisen Dorocellin alkuperäinen piirustus määrittelee UWB: n pääparametrit

  Huomaa, että täydellinen laskenta eristetystä ruotsalaisesta levystä SNiP: n ja GOST: n normien mukaan on mahdotonta. Tämä johtuu siitä, että venäläisessä suunnitteluyhteisössä ei ole tunnustettua sääntelyasiakirjoja tai perusteellisia laskelmia. Mitä voin sanoa - edellä mainituissa asetuksissa ei ole sellaista kuin UWB.

  Sitä vastoin ei pitäisi ajatella, että kaikki pohjoismaisen tyyppiset laattojen perustukset rakennetaan "silmällä". Laskentamenetelmä, vaikkakaan ei niin yksityiskohtainen kuin haluaisimme, on olemassa. Tosiasia on, että vaikka levyjen rakentamisen aikakauden alussa venäläinen Internet-osio sai dokumentaatiota ruotsalaiselta Dorocell-yritykseltä, jonka ansiosta UWB: n suunnitteluparametrit olivat mahdollisia, vaikka se oli jossain määrin rajallisessa muodossa.

  Tietenkin monoliittisten pohjalevyjen suunnittelua seuraava lähestymistapa on yksinkertaistettu eikä sitä voida verrata ulkomaisten suunnittelu- ja rakennusorganisaatioiden insinöörien tekemään laskelmaan. Sitä voidaan kuitenkin käyttää luottamuksellisesti yksityiseen rakentamiseen.

  Taulukko: optimaalinen erityispaine, jonka pohjalevy on kohdistettava maahan

  Ennen laskelmien suorittamista määritä vallitseva maaperä ja määritä sen kantokyky edellä olevan taulukon mukaisesti. Jos rakennustöiden tarve on lihavoitu, on suositeltavaa neuvotella ammattilaisten kanssa. Kuten pöydästä voidaan nähdä, muovisilla hiekkasilla ja kovilla savilla on korkein paine, joten ne edellyttävät massiivisen pohjan asentamista. Tärkein laskelma tehdään seuraavan järjestelmän mukaisesti:

  1. Taulukoiden mukaan eri materiaalien ominaispaino laskee rakennuksen painon ottamatta huomioon säätiötä. Tuloksena oleva arvo on tiivistettävä muilla kuormilla. Samalla ne ottavat huomioon talossa asennettujen laitteiden ja kalusteiden käyttöpaineen sekä sademäärän ilmastokuormituksen.

  Jos kaltevuuskulma on yli 60 astetta, minkä tahansa Venäjän alueen osalta ilmastokuorma voidaan jättää huomiotta.

 • Tarkentamalla rakenteen kokoa ja kokoonpanoa, laske laattapohjan pinta-ala.
 • Rakennuksen massan jakaminen levyn pinta-alaan saadaan erityiskuorman arvoksi maaperään ottamatta huomioon paineita, joissa on vahvistettu betonirakenne. Tätä lukua verrataan kuorman suuruuteen ensimmäisestä taulukosta ja määritetään poikkeama optimaalisesta arvosta. Lasketun ja vaaditun kuormituksen välinen ero on kerrottava alustan alueella - niin saat levyn halutun massan.
 • Emäksen tilavuus määritetään jakamalla monoliittirakenteen paino raudoitetun betonin tiheydellä 2500-2700 kg / m 3. Suorita tilavuuden jakautuminen levyn alueella - niin paksu sen paksuus.
 • Laskettu arvo pyöristetään 5 cm: n tarkkuudella lähimpään suuntaan, minkä jälkeen lasketaan perustuksen paino. Lisäämällä se rakennuksen painoon määritetään uudelleen maaperän erityinen paine. Poikkeama optimaalisesta arvosta ei saa ylittää 25%.

  Taulukko: käyttökuorman ja seinien, lattioiden ja kattojen ominaispaino

  Jos laskelman seurauksena pohjan paksuus ylittää 15-35 cm, sen asennus katsotaan sopimattomaksi. Jos laatta on alle 15 cm, tämä osoittaa rakennuksen liiallista massaa tämän tyyppiselle kentälle. Näissä olosuhteissa itsenäinen rakentaminen liittyy riskeihin, joten tarvitaan varovaista geologista etsintää ja ammatillisia laskelmia. Laattojen paksuus on yli 35 cm ja se on mahdollista luopua UWB-pohjasta ja asentaa talon nauhan pohjaan tai sarakkeen tukiin.

  Kun rakennat ruotsalaista laattaa omiin käsiisi, on mahdollista valita itsellesi sopivin rakennusjärjestelmä.

  Se, mitä tarvitset UWB: n rakentamiseen, tee se itse

  Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

  • korkean lujuuden omaava ekstrudointipolystyreeni perustuspohjoille - vähintään 0,3 m 3 per 1 m 2 levyalueelle;
  • teräsvahvistus Ø10 mm (virtausnopeus 15 m / 1 m 2 UBP) ja Ø12 mm grillauksen täydentämiseksi (vähintään 4,5 m / m jakelurakennetta kohden);
  • neulonta lanka;
  • muovinen teline panssaroidun vyön asentamiseksi;
  • muovikalvo, jonka paksuus on vähintään 150 mikronia - enintään 1,2 m 2 pohjaan neliömetriä kohden;
  • geotekstiilikudos - enintään 1,4 m 2/1 m 2 levy;
  • taivutetut levyt tai suojat muottien rakentamiseksi - 1 - 1,5 m 3;
  • hiekka;
  • murskatut keskimmäisen murskat;
  • betonista - 0,15 - 0,25 m 3/1 m 2 UWB, jälkimmäisen paksuuden mukaan.

  Lisäksi tarvitset polymeeriputkia, liittimiä ja muita osia lattialämmitysjärjestelmän järjestelyyn sekä kaikki tarvittavat tekniset viestinnät.

  UWB-käyttökohteissa on erittäin kovia polystyreenilohkoja. Niiden rakenne sallii ilman aukkoja.

  Luettelo työkaluista, joita tarvitaan työhön:

  • bajonetti ja lapiot;
  • rakennuspaikka tai auto;
  • manuaalinen tamping tai tärisevä levy;
  • taso tai vedenpinta;
  • Bulgaria;
  • sähköinen ruuvimeisseli;
  • syvä värähtelijä;
  • sääntö on kipsi, lastalla ja lastalla;
  • mittanauha;
  • vannesahan;
  • lastalla;
  • vasara.
  Värähtelevän levyn käyttö helpottaa työtä hiekka-shchebnevy-tyynyn vakauttamisessa

  Jos betoni valmistetaan itsenäisesti, tarvitset muun muassa betonisekoittimen ja materiaalin valmistelevan työliuoksen.

  Askel askeleelta ohjeet asiantuntijoiden suosituksineen

  1. Rakenteilla oleva alue on puhdistettu roskista ja rikkaruohoista.
  2. Pohja on säädetty käyttäen tasoa tai tasoa, kiinnittämällä ulkoreunus kiinnikkeillä ja johtoon.
  3. Merkittyyn alueeseen tehdään kaivauksia 0,3 - 0,4 m syvyyteen. Kun rakennat matalaa perustusta UWB, voit tehdä ilman maansiirtovälineitä, mutta kun tilaisuus ilmenee, miksi sitä ei käytetä?
  4. Kaivon pohja peitetään 15 cm: n kerroksella hiekkaa, joka on runsaasti vuodatettu vedellä ja varovasti tamped. Tätä varten on parempi käyttää värähtelevää levyä, mutta jälkimmäisen puuttuessa voit tehdä ilman käsin tarttumista. Hiekka- ja murskattujen kivien tiivistykseen parhaalla työkalulla on tärisevä levy
  5. Geotekstiilit asetetaan valmistettuun hiekkalaatikkoon. Maalien reunojen on ulotuttava laattojen yli 20-30 cm.
  6. Suodatusmateriaalin päälle on järjestetty sora- tai roska-tyyny (murto-osan korkeintaan Ø20-40 mm), jonka paksuus on 10-15 cm. Sivut on kääritty geotekstiileillä, jotka ulkonevat perustekouran ulkopuolelle. Harkon tyyny on välttämättä erotettu hiekasta geotekstilikerroksella.
  7. Rikkakerroksessa tekninen viestintä on viemäröinti- ja vesiputkia, sähkökaapeleita jne. Niiden vesihöyrykorkeus lasketaan ottaen huomioon säätiön "kakun" paksuus. Putkien asentaminen suunnitteluasentoon kiinnitetään väliaikaisesti liittimien ja muovisten kiinnittimien avulla. Suunnitteluviestintä haudataan roskasäiliön sisällä
  8. Lämpöeristeenä käytetään fibroliittilevyjä tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa erityisten L-lohkojen ja kulmaelementtien muodossa, mutta voit myös ottaa tavallisia, litteitä paneeleita. Eristysmateriaalin on oltava mahdollisimman kova ja kostea imeytyminen on vähäistä, joten on suositeltavaa käyttää erityistä eristystä betoniperustalle (esim. Penoplex Foundation, Penoboard jne.) Rakennuksen kirjekuoren vahvistamiseksi liitä muottiin 50 mm: n paksuisista levyistä, jotka on vahvistettu joka on vähintään 50 mm50 mm. Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa käytetään suljettavan rakenteen kiinnittämiseen.
  9. Vedenpitävyyskerros asetetaan tiivistetyn murskatun tyynyn päälle. Se voi olla sekä nykyaikaisia ​​valsseja että tavanomaisia ​​kateaineita. Pääasiallinen on varmistaa kosteutta kestävän kerroksen tiiviys, minkä vuoksi yksittäiset kangat asetetaan päällekkäin, 15 senttimetrin päällekkäisyydellä. Liitokset on suljettu kaasu- tai bensiinipolttimella. On tärkeää, että kankaiden reunat ulottuvat ulkokehän yli ainakin betonilaatan paksuuden - myöhemmin niitä käytetään varmistamaan pintojen vedeneristys.
  10. Aseta ensimmäinen eristyskerros. Tätä tarkoitusta varten pinnalle on asetettu polystyreeni-vaahtolevyt, joiden paksuus on 10 cm. Paikoissa, joissa viemäriputket ja vesiputket kulkevat pohjan läpi, leikkaukset tehdään tiivisteellä. Lämpöeristyksen pohjakerros on asetettu tasolle, jossa on aukkoja viestintään
  11. Toinen eristyskerros on sijoitettu samoilta polystyreenilevyiltä, ​​mutta ne eivät ole kiinteitä, vaan projektidokumentaation mukaan. Käyttökuormituksen alueilla, nimittäin, kun viimeistelylohko on varustettu, eristeen kokonaisakselien on oltava 200 mm. Laakerin seinien ja pylväiden tukikohdista jätetään vain puoliksi täytetyt betoniteräkset (jäykisteet) myöhemmäksi vahvistamiseksi ja kaatamiseksi. Eristeiden yläkerros asetetaan projektin dokumentaation mukaisesti.

  Polystyreeni-vaahtoeristettä käytettäessä on tärkeää poistaa halkeamat, sillä betonin kaataminen näihin paikkoihin muodostuu ns. Kylmäsiltoja. Toisen kerroksen levyjen tilapäiseen kiinnitykseen voidaan käyttää polyuretaaniliimaa tai itsekierteittäviä ruuveja, joiden pituus on vähintään 120 mm.

 • Suorita valurautojen vahvistaminen. Tätä tarkoitusta varten rakennustyömaa lukuunottamatta on valmistettu erilliset metallikehykset 4 Ø12 mm: n raudasta, jotka on suunnattu pituussuunnassa. Päävahvistuksen spatiaalinen kiinnitys suoritetaan Ø10 mm: n palkin avulla, joka asennetaan 300 mm: n välein ja kiinnitetään sidelangalla. Valmistuksen jälkeen riittävä määrä kehyksiä ne asetetaan muotoon ja sidotaan yhteen. Grillereiden lujittamiseen käytetään valmiiksi valmistettuja irtokehyksiä
 • Vahvista käyttökuorman alue. Tätä tarkoitusta varten käytetään 10 mm: n raudoitusta, joka on sidottu ruudukkoon 150 x 150 mm: n soluilla. Useimmissa tapauksissa riittää yksi rivi varrista. Jotta saataisiin aikaan vähintään 30 mm: n vähimmäispaksuus vähintään 30 mm: n paksuinen betonikerros, paalukorkkien verkko ja vahvikekuvut asennetaan tehdasvalmisteisiin FS-30-muovipuristeisiin tai 6-8 mm: n halkaisijaltaan teräksestä valmistettuun ristikkotukeen. Parantaa alueita, joilla on käyttökuorma, kerää yksikerroksinen verkko

  Jos tangon pituussuuntaista telakointia tarvitaan, on tarpeen säätää tangon päällekkäisyydet, joiden pituus on vähintään 20d. Joten liittimien Ø12 mm liitäntäosan on oltava 240 mm.

 • Lattialämmitysjärjestelmän muoviputket on asetettu, jotka kiinnitetään lujitusverkkoon muovipuristimilla. Lattialämmityksen ääriviivat asennetaan sopivasti suoraan lujarakenteeseen.
 • Lämpimän kerroksen risteyksissä risteyksissä, joiden päälle tukirakenteet ja seinäosat asennetaan, putket suojataan 40-50 cm pituisilla HDPE-putkista. Lämmin lattian jakolaitteet voidaan kiinnittää kahdelle 1,5 metrin leveälle Ø12 mm: n vahvikekaudelle, jotka työnnetään pohjan pohjaan 90 asteen kulmassa. Kiinnityslevyn kiinnittämiseen käytetään maahan sijoitettuja metallipuita
 • Lattialämmitysjärjestelmä täytetään jäähdytysnesteellä ja paineenkestävyys tehdään sen tiiviyden testaamiseksi.
 • Valmista betonin muoto. Tee näin tarkkailkaa edellisten vaiheiden oikeellisuutta, puhdista roskat ja varmista muotin eheys. Vesijohtojen ja viemäriputkien putket suojaavat liuoksen sisääntuloa vastaan, mistä syystä ne käyttävät erityisiä pistokkeita tai muita sopivia materiaaleja - rättiä, polyetyleenileipiä jne.
 • Lomake täytetään betonilla ja jakaa sen pinnan yli lapioihin. On välttämätöntä varmistaa, että liuos virtaa lujitteen alle, kulmissa ja muissa vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla, joille on syytä käyttää syvää värähtelijää. Täytetty lomake tiivistetään värähtelevällä kiskolla tai levyllä ja tasoitetaan pintaan sääntöä ja lastalla. Sen jälkeen säätiö peitetään muovikelmulla. Betonivalmistus muottiin alkaa kulmista ja tasoittaa sen pohjan keskelle
 • Betoni saa tarvittavan lujuuden vain, jos oikeat lämpötila- ja kosteusolosuhteet ovat käytettävissä. On mahdotonta estää liuoksen kuivumista liian nopeasti - tässä tapauksessa dehydraatioreaktiot (kohtaus) hidastuvat ja lämpötila- ja kutistumamuutokset tapahtuvat.

  Jos säätiö kaadetaan kuumina kesäkuukausina, vettä on kaadettava sen pinnalle 2-3 tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen ja toisella kaudella - viimeistään 10-12 tuntia. Kostutuksen jälkeen lomake on peitettävä ja toistettava menettely koko ensimmäisen viikon ajan useita kertoja päivässä. Niinpä 15 ° C: n lämpötilassa ensimmäisten 2-3 päivän aikana on tarpeen vettä betonia 3 tunnin välein ja seuraavina päivinä - vähintään 3 kertaa päivässä, jolloin yöllä on runsaasti kosteutta.

  Päivää säätämisen aloittamisen jälkeen säätiön pinta voidaan peittää kerroksella märkähiekkaa tai sahanpurua. Koska nämä materiaalit pitävät kosteutta hyvin, kastelun välistä aikaa voidaan lisätä 1,5-2 kertaa.

  Jos rakentaminen tapahtuu tekniikan mukaisesti, niin säätiöllä ei ole vain suurta lujuutta vaan myös erinomaiset käyttöominaisuudet.

  Mahdolliset ongelmat ja keinot ehkäistä niitä

  1. Säätiön paksuuden oikeasta laskemisesta riippuu rakennuksen vakaus ja kestävyys. Jos laatta on liian massiivinen, talo kutistuu. Riittämätön vahva pohja voi vaikuttaa seinien vinoutumiseen ja halkeamien ilmenemiseen. On vaikeaa maaperää suunnittelussa on parempi antaa asiantuntijoita.
  2. Poikkeustilassa rakentaminen alueilla, joilla on korkea pohjavesi, saattaa olla vaikeaa. Tässä tapauksessa sen on suoritettava joukko toimenpiteitä pohjan tyhjentämiseksi eristetyn ruotsalaisen uunin alle. Tätä varten kaivetaan kaivantoa kellarikerrokseen, jossa kuivatus on järjestetty. Joissakin tapauksissa voidaan tarvita tyhjennysputkien asentamista ja pohjalevyn alle.
  3. UWB: n täyttämiseen tarvittavan betonin määrä mitataan kuutiometreinä. Levitysratkaisu aiheuttaa voimakkaita paineita muottiin, mikä voi johtaa taivutukseen ja vaurioitumiseen. Tämän välttämiseksi puutuki ajetaan maata pitkin sulkevan rakenteen ulkokehää ja 0,5 m.
  4. He yrittävät täyttää laatan yhdellä kertaa, koska rakenteen lujuuden rikkominen voi aiheuttaa halkeamia yksittäisten betoniosien reunalla. Kuitenkin, jos muotti ei ole mahdollista kaataa kerralla, prosessi jaetaan useaan vaiheeseen, sijoittamalla yksittäiset betonikerrokset vaakasuoraan.
  5. Vahvistinrungon järjestelyssä on varmistettava, että metallitangot peitetään vähintään 3 cm: n paksulla betonikerroksella. Muussa tapauksessa kosteus voi tunkeutua betonirakenteeseen, joka vähitellen tuhoaa perustan. Samasta syystä panssaroidun vyön asentaminen maata vasten oleviin pystysuuntaisiin sauvoihin ei ole sallittua.

  Video: kuinka rakentaa lämmitetty ruotsalainen takka 2 päivässä

  Lämmitetyn perustuksen rakentamisessa olisi osoitettava mahdollisimman tarkka tarkkuus ja tarkkuus - skandinaavinen tekniikka ei siedä Venäjää satunnaisesti. Jos tuodat muutamia ihmisiä sukulaisesi ja ystäviesi keskuudesta, työ voidaan suorittaa 2-4 vuorokauden kuluessa riippuen rakenteen monimutkaisuudesta ja monimutkaisuudesta.