Mikä on tasoitus, jonka valita, miten se tehdään? (ammatillinen artikkeli)

Tekijä: Gennady Emelyanov

Osa 1.
Mikä on tasoitus?

Eristys on ohut kestävä kerros monikerroksisissa rakennusten rakenteissa, jotka on suunniteltu absorboimaan ja siirtämään kuormia (esimerkiksi katon tai lattian ihmisiltä, ​​kuormilta, laitteilta) alla olevaan lämpö- tai äänieristykseen. C. käytetään alipainetun kerroksen riittämättömällä jäykkyydellä sileän pinnan muodostamiseksi, joka takaa päällekkäisten kerrosten asentamisen (katon tai lattiapäällysteen vedenpitävyys). S. ovat monoliittisia (sementtihiekkaa, asfalttibetonia jne.) Ja esivalmistettuja, ohut (4-5 cm paksu) kipsi- tai laajennettu savi-betoni (teollinen S.) laattojen muodossa.

(Suuri Neuvostoliiton tietosanakirja)

Hyväksy, tämä määritelmä sekoittaa edelleen tavallisen kansalaisen. Joten mikä on sitoumus yksinkertaisen ihmisen sanoilla kadulla?

Levitys on välikerros, kun lattiat asetetaan pohjan ja lattiapäällysteen väliin ja toimivat lattiapäällysteen pohjana. Mitä parempaa levitystä tehdään, sitä paremmin ja kestävämpi lattiapäällyste asennetaan ja palvelee.

Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia ​​vaihtoehtoja sovellusten ja suorittamaan tasoitteet laitteiden asuintiloissa - mökkejä, huoneistoja. Teollisuustilojen ja muiden megaprojektien erityisehtoja neuvotellaan erikseen ja päätetään erityisillä suunnitteluratkaisuilla.

Tasot tasaavat ja tasaavat eristeitä.
Tasoitusviivoja käytetään pohjan tasoittamiseen, jotta lattiahorisontista saadaan tietty korkeus (kaltevuus).
Tasoitus-lämmöneristys - toimii lisäksi viimeistelyalustan alapinnan tasoittamiseen liittyvien toimintojen lisäksi ja antaa lattiakaavion vaaditun korkeuden (kaltevuuden) myös huoneen lämpöeristyksen vaikutuksesta alustasta. Yleensä tasoituseristysastioita käytetään kellareissa, ensimmäisissä kerroksissa, kattopaloissa ja katossa (rinteillä ja vesitiivisillä matoilla, niin sanotuilla tasakattoilla) maaperän (enimmäismäärien) avulla, myös tällaisia ​​tasoituskerroksia käytetään "lämpimiin kerroksiin »Kuten veden lämmityksessä ja sähkölämmityskaapeleissa.
Kaikki tasoituslevyt on jaettu esivalmistettuihin ja monoliittisiin sekä kelluvaan ja tavalliseen (ei-kelluvaan) tasoitukseen.

Yhdistetty kerros on kerros, joka on koottu "piirakka" -menetelmällä osista. Solmua voidaan kutsua ehdolliseksi, koska sana "solmio" tulee verbistä "kiristäminen" eli kiskon avulla irtotavaran tasoittamiseksi. Tiimi "tasoittaa" - on klassinen puu sorvaus lokit kanssa vaihtoehtoja materiaalien käyttöä. Lämmitintä käytettäessä käytetään yleensä mineraali- tai lasivillan pehmeitä laatuja. Pinnoitteena käytetään erilaisia ​​materiaaleja, jotka luovat koneen kielen ja uran, ja yksinkertaisesti leikata levyt, lastulevyä, OSB: tä, DSP: tä ja niiden muunnelmia sekä erilaisia ​​Knauf-Superfol-tyyppisiä irtolattiat. Säätö pystytasossa saavutetaan säätämällä korkeuskorkeus säädettävillä kiinnittimillä, vuorauksilla, viivekiven paksuudella. Knauf - Superfloorin tapauksessa kohdistus suoritetaan käyttämällä laajennettua savea.

Monoliittinen tasoitus - pääsääntöisesti erilaiset betonityypit ja -merkit - raskas sementti-hiekkakivet: hiekalla (CPS), hiekalla ja murskatulla (klassinen raskas betoni), vaahtobetoni, polystyreeni vaahtobetoni, laajennettu savibetoni, laajennettu savi vaahtobetoni jne.

Floating laasti on, kun tasoituksen kantoaineosa erotetaan eristyskerroksesta (riippumatta siitä, mihin materiaaliin se on) pohjasta, ts. Ilman levyn kiinnittymistä pohjaan. Klassinen esimerkki kelluvalle tasolle on sementti-hiekkalaatikko, joka on valmistettu muovikalvolle vedenpitävällä kerroksella (bitumimateriaali, rullatelan vedeneristys) tai lämpöeristeellä (laajennettu polystyreeni, vaahtopolyeteeni tai mineraalivilla).

Tavallinen laatta on tasoitus, joka tarttuu pohjaan. Klassinen esimerkki on sementti-hiekkalaatikko, joka kaadetaan suoraan lattialevyihin ilman kalvoja ja vierekkäisiä kerroksia (hiekka, laajennettu savi jne.) Ja juuttunut tähän pohjaan. Tavallista tasoitusta voidaan kutsua myös itse tasoittavaksi kerrokseksi (joskus tätä tekniikkaa kutsutaan "itsetasaava lattiaksi", mikä ei ole täysin oikea, vaikka terminologiassa ei ole tällaisia ​​standardeja). Valmistuksen jälkeen seos kaadetaan pohjaan, dispergoituu ja tasoitetaan erikoistyökalulla, itsetasaava seos kerros tasataan ja kiinteytyy ja pysyy tukevasti kiinni.

Rakennuskoodit

Laite- ja kaikki pinta-alaltaan periaatteessa kytkettävät lattiapäällysteet säätelevät nykyiset SNiP 2.03.13-88 "Floors", SNiP 3.04.01-87 "Eristys- ja viimeistelypäällysteet", SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkemisrakenteet".

Jotta et ryhtyisi verbaaliseen jongleeraukseen "osaavien ihmisten", "tuttujen rakentajien" kanssa, älä kuuntele naapureiden fiktioita tai työskentele omia olettamuksiasi pohjamallien teknologiaa ja saada ennakoitavissa oleva laatu ja kestävä tulos etukäteen, sinun on noudatettava sääntöjä, jotka koskevat ja teoreettista kokemusta.

Mikä on tasoitus ja miksi se tarvitsee SNiP 2.03.13-88 "Lattiat":


5. SCRAPER
(LATTIAUKKO)
5.1. Pesuaineita on käytettävä tarvittaessa:
alapuolisen kerroksen pinnan kohdistaminen;
putkilinjan suoja;
kuormitusjakelu lämmön- ja ääneneristyskerrosten avulla;
varmistetaan lattian normaloitunut lämpöabsorptio;
luodaan kaltevuus lattioiden lattialle.
5.2. Jäteastioissa, kanavissa ja tikkaissa olevan liitoskohdan kaltevuuden vähimmäispaksuus tulee olla: kun se asetetaan lattiapinnoille - 20, lämpö- tai ääneneristyskerrokselle - 40 mm. Putkien putkilinjan paksuus on 10-15 mm suurempi kuin putkilinjan halkaisija.
5.3. Pesuille tulisi antaa:
aluskerroksen pinnan tasoittamiseksi ja putkistojen peittämiseksi - joiden puristuslujuusluokka on vähintään B12,5 tai sementtihiekkalaasti, jonka puristuslujuus on vähintään 15 MPa (150 kgf / cm2);
luodaan kaltevuus lattialle - betoniluokasta, jonka puristuslujuus V7.5 tai sementti-hiekkalaasti, jonka puristuslujuus on vähintään 10 MPa (100 kgf / cm2);
bulkkipolymeeripinnoitteille - puristuslujuusluokkaan kuulumattomalta betonilta, joka ei ole alempi kuin B15 tai sementti- ja hiekkalaasti, jonka puristuslujuus on vähintään 20 MPa (200 kgf / cm2).
5.4. Kevyet betonipinnoitteet, joita käytetään lattian normalisoidun lämpöabsorboitumisen varmistamiseksi, on oltava luokan B5 puristuslujuudessa.
5.5. Puristettavien lämpö- tai äänieristysmateriaalien kerrosten päälle asetettavien kevytbetonien taivutuksen on oltava vähintään 2,5 MPa (25 kgf / cm2).
5.6. Yli 2 kN (200 kgf) lattialle tiivistetyissä kuormissa on tehtävä betonikerros lämpö- tai äänieristekerrokselle, jonka paksuus määritetään laskemalla.
5.7. Kipsilasien vahvuus (vakiopainoon kuivassa tilassa) on MPa (kgf / cm2), joka on vähintään:
irtotavarana olevien polymeeripäällysteiden alla. 20 (200)
"Loput." 10 (100)

5.8. Valmisbetonilevyjä lastulevystä, sementtiä sitovista ja kipsikuitulevyistä, kipsi-sementti-pozzolaanista sideaineesta perustuvista kipsibetonista valmistetuista paneeleista sekä huokoisista sementtilaastareista valmistettuja esikarsintakappaleita tulee käyttää standardinmukaisten osien ja suunnitelmien mukaisesti hyväksytyillä työpiirustuksilla.

5.9. Lastulevystä valmistettuja esivalmisteita saa käyttää lattiarakenteissa, jotta asuintilatilojen ensimmäisen kerroksen lattian pinnan leveys normalisoituu.
5.10. Asfalttibetonivaihteita saa käyttää vain kruunun uritetun parketin pinnoitteisiin.

Minkä tyyppinen tie valita?
Voit valita yhden tai toisen tyyppisen tasoitustyypin tarvittavista lattiaominaisuuksista, asennuksen teknisistä ominaisuuksista ja pinnoitteiden ominaisuuksista.

Lattian ominaisuudet:

On tarpeen valita lattiarakenne, joka ei salli äänen kulkeutumista ja etenemistä rakennuksen läpi. Eli lattian pitäisi olla hyvin jumiutunut huoneen ääniä. Suojaa ilmassa kohinasta (puhuu, huutaa, ilmassa esiintyy paljon erilaisia ​​törmäyksiä, esimerkiksi lapsi koputtaa rumpua), suojaa iskukohilta (lattian askelmat, putoavat esineet ja asukkaat lattialla) ja suojaa yhdistettyä kohinaa vastaan ​​(musiikki soi kaiutinjärjestelmässä toimii kodinkoneissa) ovat välttämättömiä. Äänet ovat tuttuja lähes kaikille, kun (etenkin) naapurit (edellä) "kulkevat aivan pään päällä". Tietenkin, jos naapurit tekevät melua tarkoituksellisesti ja tuhoisasti, on vaikea suojella heidän korviaan ja hermojaan, ja olisi halvempaa käsitellä tällaisia ​​naapureita kuin luoda koko äänieristysjärjestelmä. Mutta kun syntyy yhteinen kotitalouden melutaso, on tarpeen minimoida tämä melua mahdollisimman paljon ja jättää se huoneeseen, jossa se syntyy, jotta naapurit eivät "ymmärrä" jo kanssasi.

Melua minimoidaan kolmella tavalla:
1. Poista koulutuslähde
2. Ota ääntä vastaan
3. Vapauta sellaisten materiaalien rakenne, jotka estävät äänen siirron

Äänen lähteen poistaminen on puhtaasti psykologinen näkökohta ongelman ratkaisemisessa. Pyynnöt sulkea naapurit, vähentää kotitalouksien äänenvoimakkuutta ei aina tuo tuloksia. Ja koska korjaustöiden ja viimeistelyn omistuksessa on ensinnäkin, että päätät elää omaa elämääsi (on mahdotonta kieltää nautintoja makuuhuoneessa, on mahdotonta olla hiljaa kotitalouden kanssa ja omia salaisuuksia työstä, lasten ja aviomiehen ja vaimon kasvattamisesta, joita sinun ei tarvitse tietää joskus haluat myös kuunnella viimeisimpien uutisten ja hit-paraatin äänekkäämpää julkaisua), niin äänieristyksen osuutta on osittain ratkaistu ja lasin muotoilun avulla (eivätkö he myöskään suostu sinuun sulkemaan, eikä kävellä lattialla ikuisesti?). Siksi sinulla on kaksi tapaa (2 ja 3 tapaa), jotka päättävät vähentää naapureidesi käyttäytymisesi määrää.

Äänenvaimennus - matala tiheys huokoinen materiaali, ensisijaisesti kuitu ja fleecy, absorboivat äänen parhaiten. Kaikista lattianpäällysteistä matto on paras ääni absorboimaan. Mutta lattialla oleva matto ei suojaa lattialle pudotusta raskaalta esineeltä, vaikka se on hyvä estää kohinaa sekoittuneilta jaloilta.

Rakenteen irrottaminen - suosituin tapa. Jos ääntä muodostettiin sisätiloissa ja ilmasta muutettiin lattiapäällysteeksi tai tasoitukseksi, ei oskillaatioita saa päästää kävelemään pitempään tiheästi. Monitiheyksisiä materiaaleja ja erilaisia ​​pienitiheyksisiä tiivisteitä käytetään irrottamisessa, jolloin tiheät materiaalit eivät kosketa toisiaan. Niinpä esimerkiksi käytännöllisesti katsoen mikä tahansa polystyreeni-, polyetyleenivaahto- tai mineraalivillan paksuus massiivisessa betonipinnoitteessa voi viivästyttää merkittävän osan syntynyttä kohinaa - tässä rakenteessa materiaalien tiheyserot ovat hyvin suuret ja betonipinta eristää tärinän siirtymisen betonilastasta betoniin päällekkäisyys. He vääristävät "tiivistää" tiivisteiden rakentamisen polyeteenikalvosta, kateaineista, lasineesta jne., Koska ne ovat ohuita, ei-huokoisia eivätkä aiheuta suurinta eroa materiaalien tiheydessä.

Jos tarvitaan parempaa äänieristystä, on tarpeen yhdistää rakenteen vapautuminen ja imeytyminen liittimeen. Mineraalivilla imeytyy ääni paremmin, joten tässä mallissa sitä käytetään ensisijaisesti ja paksumpi mineraalivilla, sitä parempi äänieristys. Jotta äänenvaimennus olisi tehokkaampaa, tarvitaan vähän tiheydeltään mineraalivillakerrosta, mikä tekee käytännöllisesti katsoen vaikeaksi levittimen rakentamisen suorittamisen, koska on mahdotonta tehdä betonipinnoitetta pienitiheyksistä mineraalivillasta, minkä vuoksi ehdollinen "ihanteellinen" tasoitus, joka on valmistettu paksuisesta pienitiheyksisestä mineraalivillasta tiivisteitä, jotka on valmistettu polyetyleenivaahdosta viivästyneinä, paksua mineraalivillakerrosta asetetaan päällysvaipan päähän ja tehdään sementti-hiekkastetta tai CSF-kerros tehdään yksi kerrallaan nnen kerroksen tiheä lämmöneristys, akustinen eristys, joka on riittävä, koska lisäksi siteet, ääni jaetaan seinille (niin "ihanteellinen" äänieristys perän ääni on edelleen todennut, mutta muita malleja).


Tasoituspaino

Paino on erittäin tärkeä parametri, joka vaikuttaa kantavien lattioiden rakentamiseen. Nykyaikaisessa rakenteessa lattialaattojen hyötykuorma on keskimäärin noin 300-400 kg / m² (mikäli on olemassa mahdollisuus ja tarve, tämä luku olisi selkeytettävä rakennusten suunnittelussa). Esimerkiksi vaaleassa runkorakenteessa on vaikeata suurissa tiloissa, joissa on suuri askel kantavilla palkkeilla lattioissa betonipainon rasitusten tekemiseksi ja tällaisissa rakennuksissa tavallisesti puulattiat ja äänieristeiset aukot täytetään pehmeällä mineraali- tai lasivillalla äänen imeyttämiseksi ja teline rolled polyeteenistä valmistetusta vaahdosta valmistettujen tiivisteiden avulla irrottamalla rakenne ja vähentämällä äänensiirtoa rakennetta vasten.

Jos teet raskaan rasvakerroksen, raskaita esineitä, väliseiniä ja varaston järjestämistä huoneen keskelle ei ole turvallista. Tyypillisesti neliömetri betoni- tai DSP-lattialevyjen paksuus 5-6 cm lämpöeristykselle laatoilla painaa noin 130-150 kg / m². Kun otetaan huomioon hajautettu kuormitus laattoille (tai monoliittisille laatoille), tämä paino on melko normaalia elämälle. Projektissa on laskettu ja otettu huomioon erilaisia ​​äärimmäisiä esimerkkejä tilojen toiminnasta (sepän vasara, metallivarasto, helipadi, allas jne.), Jossa kaikki on selkeästi säännelty, mistä ja miten.


vedeneristys
Vedenpitävyys on aina tarpeen kylpyhuoneissa, suihkussa, wc: issä, katoissa, kellareissa ja ensimmäisten kerrosten lattioissa (kellarikerroksen puuttuessa).

Lattian katolla on vesitiivis matto, joka suojaa kattolevyä ja itse rakennusta saostuksesta.

Pohjakerroksissa vedenpitävyys on välttämätön lattian suojaamiseksi kosteudelta maahan. Tällöin maaperä täytetään ensin ja tiivistetään, sitten suoritetaan tasoituskerros (betonista tai tiivistetystä hiekasta), jonka jälkeen vedeneristys tehdään (paremmat, rullattavat elastiset kerrostetut materiaalit). Vesitiivistyksen jälkeen lattia on eristetty maasta tehokkaalla lämmöneristyksellä, jonka päälle tehdään betonipinnoitus (tai muita lattiavaihtoehtoja).

Vedeneristysasennuksen sääntö on sellainen, että vedenpitävyys suojaa koko betonikakkua kosteudelta. Eli maanpäällinen vedeneristys asetetaan tasoitteen alle; katon katolla; lattialla kylpyhuoneella, suihkulla ja wc: llä laatoilla.


Lämpöeristetaso
Lattianeristeen lämpöeristys on tarpeen asennettaessa kellareihin, rakennuksen ensimmäisiin kerroksiin (kellarikerroksen puuttuessa), kattojen, "lämmin lattiat" laitteessa.

Lämmöneristys on tiheää, joka kykenee kuljettamaan tehokkaita lämpöeristemateriaaleja, jotka ovat pääasiassa polystyreenivaahtoa ja mineraalivillaa. Mineraalivillan tiheys käytettäväksi lattiapinnoille on oltava vähintään 170-180 kg / kuutiometri, laajennetun polystyreenin tiheys - vähintään 25 kg / kuutiometri. Pehmeää mineraalivillaa (ja lasivillaa) käytetän lattiaan erilaisia ​​tukkeja (polystyreenivaahto, perliitti, ecowool). Savirauta ei ole tehokas eristys, sillä esimerkiksi lämmön kerroin on sama kuin 10 cm polystyreenivaahto, on täytettävä 25-35 cm.


Työn mukavuus

Märkäprosesseihin perustuvat märkäprosessit, joissa sekoituksia on sekoitettava veteen, on jonkin verran haittaa työssä - tämä on likaa, toimii vain yli +5 asteen positiivisessa lämpötilassa, on todennäköisyys vuotota halkeamien läpi alemmissa kattoissa.

Esivalmistetuissa tasoituskerroksissa on syytä lisätä esineisiin - kipsikuituun, lastulevyyn, suuntautuneeseen lastulevyyn, kipsilevyyn, sementtipohjaiseen lastulevyyn, vanerilevyihin ylemmillä kerroksilla esiin tulevia aineistoja, mutta se voidaan asentaa ruuveilla negatiivisessa lämpötilassa, mutta suurella kosteudella Tällaisten levyjen sijoittaminen voi johtaa toimintahäiriöön ja toimintahäiriöihin.

Puhdas, hiottu hiekka on hyvin vaikea löytää ja tuoda suuria kaupunkeja. Sementin kuormituksesta pölyyn, joka on tarpeen puhdistaa itseensä. Kaikki tämä on melko vaikeaa liikkua, etenkin korkeissa kerroksissa ja pitkiä matkoja.

Jos sementtipinnoitteet eivät kestäneet, ne ovat paljon vaikeampia korjata, useimmissa tapauksissa purkaminen on välttämätöntä. Esivalmistetut esikartat voidaan purkaa ja koota uudelleen mahdollisimman pienellä materiaalihäviöllä.


hyväksikäyttö

Lattiapäällysteiden käytön yhteydessä laskentaperuste on laskettava kuormien, veden ja kosteuden kestävyyden, lämpö- ja äänieristyksen, omien taloudellisten ja teknisten ominaisuuksien, kestävyyden ja ylläpidon mukaan.

Monoliittipinnoitteiden tyypit

Levitys on yksi lattian kerroksista, joka toimii etupäällysteen perustana. Siksi tämän kerroksen on täytettävä kaikki standardit, jotta lattia palvelisi meitä pitkään ja tehokkaasti. Katsotaanpa, mitkä ovat siteitä. Kaikki siteet voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: monoliittiseen ja esivalmistettuun.

Monoliittiset tasoituskerrokset voivat olla betonia, asfaltti-, kipsi- ja sementtihiekkaa, ja esivalmistetut koostuvat erilaisista materiaaleista valmistetuista levyistä tai mattoista - sementtiä lastattu lastulevy, lastulevy, puukuitulevy, GSP, vaneri ja kartonki. Lisää yksityiskohtia monoliittisista siteistä.

Kun rakennat monoliittista tasoitusta, sinun on noudatettava perussääntöjä:

 • lasin paksuus jäykällä pohjalla ei saa olla pienempi kuin 30 mm;
 • kun eristysmateriaalilla on sementtiä, lattian paksuuden ei tulisi olla alle 40 mm;
 • jos putkisto piilee laskeutumaan, sen paksuuden tulisi olla 10-15 mm suurempi kuin putkilinjan halkaisija;
 • lattian ja pystysuorien elementtien välissä on välttämätöntä jättää väli 20-30 mm, tämä rako täyttyy sen jälkeen, kun lattia on kuivunut, lämpöä tai ääntä eristävä materiaali;
 • koko tilan ympärillä on tarpeen asentaa vaimennusnauha tai vesitiiviin materiaali.

Sementti-hiekkastat on valmistettu sementti-hiekkalaastista suhteessa 1: 3, voit käyttää myös valmiita kuivaseoksia M200. Tällaisen tasoituksen on kestettävä 150 kg / cm ². Liuos tasoitetaan ennalta määrätyn majakan mukaan, etäisyys majakkaiden välisestä etäisyydestä saa olla enintään säleiden pituus tai säännöt, joilla liuos kiristetään. Sinun on myös otettava huomioon hetki, jolloin raiteen on siirryttävä seinään, ts. Seinän ja uloimman majakan välissä on oltava vähintään yksi majakka.

Päivällä lasin kovettumisen jälkeen on välttämätöntä poistaa opasteet ja tiivistää kaivaukset sementti-hiekkalaastilla. Voit myös korjata pienet virheet 2 metrin säännön avulla. Koko pinta naarmuuntuu täydellisen pinnan saamiseksi. Levittimen lujuuden lisäämiseksi se on kasteltava vedellä kahden päivän ajan tai se on peitettävä vedeneristysmateriaalilla kasvihuoneen alla.

Betonipinnoite eroaa edellisestä tasoituksesta, vain täyteaineen tyypistä. Tämä on sama sementti-hiekkalaasti, vain lisäämällä ryöstöä tai laajennettua savea. Periaatteessa betonipinnoitteet on järjestetty sora-alustaan. Asennustekniikka on sama kuin sementti-hiekkalaatan laite.

Itsestään tasaavaa levitystä käytetään tapauksissa, joissa on tarpeen saavuttaa täysin tasainen pinta. Tämäntyyppinen tasoitus vähentää myös lasin paksuutta 4 mm: iin. Tämän seoksen perustana on kipsi ja sementti. Kun seos on sekoitettu ja levitetty pinnan yli, liuos on itsetasaava, ts. leviää, luovuttaa vetovoiman lakeja. Ratkaisun jakamista varten käytetään neulavalssaa ja erikoiskenkiä.

Ennen levyn levittämistä on pestä ja likaa puhdistettava perusteellisesti, jos pinta kuoriutuu, sinun on käytettävä kontaktipohjamaalia. Itse tasoittavan laskeuman keskimääräinen kulutus - 1,5 kg / m², kerroksen paksuus 1 mm.

On myös mielenkiintoista lukea:

Valitse optimaalinen lattiapinnoite

Lattiarakenteen yläosa on lattiapäällyste, joka toimii perustana koristeellisen lattiapäällysteen asettamiselle. Moderni remontti, joka toteutetaan sekä uudessa rakennuksessa että vanhojen korkeiden rakennusten huoneistossa, edellyttää välttämättä lattiapäällystystä lattialla. Jotta voit aloittaa itsenäisesti kerrosten järjestelyt, sinun on tiedettävä, mitä materiaaleja tarvitaan ja mikä paksuus lattiapinnoille asuntosi on optimaalinen. Työn luonne riippuu paljolti huoneen ominaisuuksista ja tulevaisuuden sukupuolen halutuista ominaisuuksista.

Perusvaatimukset

Lattiarakenteen kokoisella kerroksella on erityinen toimintojen luettelo. Tämän kerroksen avulla aikaansaadaan lattian dynaaminen ja staattinen lujuus sekä tasainen pinta, mikä on välttämätöntä korkealaatuiselle laatoille, laminaatille tai linoleumille. Levitys mahdollistaa kuorman tasaisen levittämisen niille kerroksille, jotka ovat sen alapuolella, mikä pidentää niiden käyttöikää. Lasin avulla ei ainoastaan ​​tasoiteta lattiaa vaan myös luodaan korjausprojektin tarjoamat rinteet.

Asuinalueiden tasoituskappaleiden on oltava riittävän vahvoja kestämään huonekalujen sijoittamisesta aiheutuvia fyysisiä rasituksia ja liikuttamaan siellä asuvien henkilöiden tilaa. Levityskerroksen on oltava yhtä tiheä koko lattialle, sen sisältämät aukot, sirut ja halkeamat eivät ole sallittuja. Jos huoneessa ei ole erikseen määrätty lattian järjestelyyn, jossa kaltevuus on jossain määrin, tavanomaisissa tapauksissa pinnan kaatamisen jälkeen on oltava vaakatasossa tasainen ja maksimipituus 0,2%.

Levyn paksuudella on suora yhteys eliniän kestoon ja sukupuolen rakenteen vahvuuteen. Ei ole olemassa erityistä kuviota, joka merkitsee alilevyn optimaalista paksuutta. Valukappaleen paksuus riippuu huoneesta, jossa korjaus suoritetaan, mihin lattian kuormitus on tarkoitettu, ja myös millaista maaperää käytetään pohjana. Näistä indikaattoreista riippuu lasin paksuuden valinnasta ja sementin valinnasta kaatamista varten, vahvistuselementtien käytölle tai puuttumiselle prosessissa.

Mikä voisi olla tasoittaa?

Paksuus suhteessa sen tasoon on tavallisesti kolme. Ensimmäinen tyyppi on karkea lattia, jonka paksuus on pieni. Mikä on tässä tapauksessa käytetty lasin paksuus? Itse tasoittavia seoksia käytetään lattian täyttämiseen, joka on valettu 2 cm: n korkeudelle. Tässä tapauksessa ei esiinny vahvistuselementtien esivalmistusta.

Toinen päällystetyyppi on lattia, jonka korkeus on korkeintaan 7 cm. Tällainen pinnoite mahdollistaa vahvistus- tai vahvistusverkoston, ja se on valmistettu raudoitetusta betonista. Kolmas alilattian tyyppi on 15 cm: n enimmäispaksuus, joka on yksisäiliö, jossa on vahvistusta sisäpuolelta. Paksumpaa levitystä käytetään silloin, kun sen on samanaikaisesti oltava sekä lattian että talon perustukset, jotka on liitetty yhteen järjestelmään.

Lattian koko paksuus riippuu lattian järjestämisessä käytettävistä materiaaleista. Niinpä betonityö lisäämällä murskattua kiveä ei voi enää olla minimaalinen paksuus. Tässä tapauksessa, koska murto-osan rikkoutuessa, ohut kerros alilattiasta ei voida tehdä. Ohuen kerroksen valintaa varten paras vaihtoehto olisi käyttää itsestään tasaavia ja muita lattian viimeistelyyn tarkoitettuja seoksia ennen lattiapäällysteen asettamista. Seoksen avulla muodostetaan ohut ja tasainen kerrosesteri, joka kuivumisen jälkeen voidaan käyttää välittömästi koristeena olevan materiaalin pohjana.

Erityistä huomiota kiinnitetään lattian paksuuteen lämpimän lattian järjestämisessä. Täällä on tärkeää, että täyttö kattaa kokonaan lämmityselementit. 2,5 cm: n tavallisilla putkikoilla lattian kokonaispaksuus voi olla 5 - 7 cm: n. Lattian kokonaispaksuus ei voi olla yli 7 cm: n korkeudelle. Asiantuntijoiden mukaan lattian normaalitoiminta ja huoneen lämmittäminen riittävät 4 cm: n putkien yläpuolelle olevan betonin kerrokseen. Paksumpi kerros vaikeuttaa lämmöntarpeen säätöä, koska se kuluttaa suurimman osan energiasta betonin lämmittämiseen.

Lattian maksimipaksuus voi johtaa toiseen epämiellyttävään seurauk- seen seinien muodonmuutoksen muodossa. Lattian betoniosa laajenee lämmitettäessä ja sillä on mekaaninen vaikutus huoneen seinämiin. Mitä paksumpi kerros on, sitä vahvempi vaikutus on. Betonimassan kaatamisen mahdollisten seurausten poistamiseksi on suositeltavaa liimata seiniä kehän ympärillä erityisellä nauhalla.

Vähimmäisraja

SNiP: n mukaan lattiarakenteen vähimmäiskorkeus voi olla 2 cm, mutta tässä on yksi piirre, joka koostuu siitä, että materiaalin mukaan vähimmäiskorkeus voi olla erilainen. Jos sementti valmistetaan metalliseementin perusteella, niin 2 cm kerros on tarpeeksi. Jos valuraudoituksessa ei ole vahvistusta, vähimmäiskerroksen korkeus ei saa olla alle 4 cm.

Tällainen vähimmäiskerroksen vaatimus johtuu siitä, että lattialle on ominaista tietty lujuus ja kestävyys. Ohut kerros ei yksinkertaisesti pysty tarjoamaan vaadittua suorituskykyä.

Täytä ohut pinnoite vain, jos täyttyy useita ehtoja, joihin sisältyy olemassa oleva lattiapinta, taso, joka tasoitetaan nivelletelannalla ja raudoituksen puuttuminen. Ohutlevy ei ole suositeltavaa käyttää teknisissä tiloissa eikä myöskään silloin, kun lattian mekaaninen kuormitus on erittäin korkea. Huoneistossa on keittiö, kylpyhuone ja käytävä - täällä asiantuntijat suosittelevat melko paksua saviä.

Ohut kerrosta käytetään tasoituskerroksen luomiseen, joka tarvitaan jatkotyöhön. Tasainen pinta-ala on seuraava:

 • Murskaantuneesta kivestä ja hiekasta muodostuva kerros tasoitetaan ja laadullisesti tiivistetään;
 • Asennetaan vedeneristys, joka soveltuu yksinkertaiseksi polyeteenikalvoksi;
 • Vahvistinverkko asennetaan ja majakat asetetaan;
 • Betoni itse kaadetaan.

Lattian vähimmäispaksuus lujittavan verkon avulla ei saa olla alle 4 cm. Levyn verkon ja pienen korkeuden vuoksi kaatopaikalle käytetyn betonin tulee olla pieni murskattu kivi. Tämän vaatimuksen täyttymisen avulla voit täyttää ratkaisun ohut kerros, ja lopullinen tasoitus on melko kestävä. Päällysteen lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa lisätä erityisiä pehmittimiä liuokseen.

Suurin pinta

Laitteessa ei ole erityistä mahdollista paksuutta. Täytön korkeus riippuu monista tekijöistä: arvo määritetään erikseen kullekin tapaukselle. Tekniikan kannalta ei ole syytä kasaantua yli 15-17 cm: n korkeuteen, rakenteet, joilla tällainen korkeus luodaan vain silloin kun niitä tarvitaan, koska ne edellyttävät paljon aikaa ja materiaaleja.

On järkevää paksua kerrosta, jos harjoittelet lattiaa huoneeseen, jossa lattialle on raskaita kuormia. Yksinkertaisin esimerkki tällaisesta huoneesta on autotalli: auton paino ja sen vaikutus lattialle liikuttaessa on suuri, joten 15 cm: n taso on täysin perusteltu.

Korkeaa tasoitusta käytetään myös tilanteissa, joissa se on osa tukirakennetta. Tällöin suuren paksuuden monoliittinen valukappale tulee paitsi lattia, myös pohja. Asiantuntijat suosittelevat levyn paksuuden lisäämistä, jos lattiarakenteen pohja on ongelmaaluke.

Joskus betonin täytön korkeus nousee, jotta piilotettaisiin merkittäviä eroja pinnalla. Käytännössä alkuperäisen pinnan merkittävät epäsäännöllisyydet ovat melko yleisiä, mutta lasin suuri paksuus ei ole ainoa tapa poistaa ne.

Ennen kuin päätät täyttää 15 cm: n korkeuden, monet rakentajille on suositeltavaa arvioida mahdollisuutta käyttää tasoittaa rikkoutuneita tippoja tai laajennettua savea. Korjaa äkilliset pudotukset voimakkaalla jackhammerilla. Jos korjataan pinnan puutteet näiden menetelmien avulla, niin tarvetta betoniin lisäämään suurempaan korkeuteen katoaa itsestään.

Tämän tilanteen täyttymisen vähimmäiskerros ei ole myöskään sopiva, mutta lattiapinnoille tarvitaan paljon pienempi määrä materiaalia. Jos tasoitat 15 cm: n suuret pintaliimat vain konkreettisen ratkaisun avulla, niin kustannukset itse betonista ja rakentajien työstä tulevat pyöreiksi summiksi. Useimmiten suuret kulut eivät ole perusteltuja, joten kannattaa tehdä ainakin osittainen kohdistaminen käyttämällä irtotavaran kerrosta.

Myöskään lämpimän veden lattian asentamiseen ei ole taloudellisesti perusteltua täyttöpaksuutta. Sementtikerroksen suuri paksuus lämmityselementtien päälle aiheuttaa lattian hitaasti lämmenemisen. Tällaisen mallin tehokkuus loppujen lopuksi on vähäistä ja lämmityskustannukset ovat valtavat.

Mitä tehdä täyttääksesi?

Lattiapäällysteen täyttö voidaan tehdä kahdella tavalla: joko sementtilaastia tai erityistä kuivaa seosta. Ensimmäisessä menetelmässä seurauksena on betonipinta, toinen - puolikuiva pinta. Mikä vaihtoehto valita?

Betonin kaato on suosituin, mutta sen käyttämiseksi sinun täytyy tietää muutamia tärkeitä kohtia. Itse liuos valmistetaan sementistä, hiekasta ja vedestä. Asiantuntijat suosittelevat sementin hankkimista, joka ei ole alhaisempi kuin M-300-laatu - ja jonka hiukkasten osuus on 3-5 mm, tällainen materiaali tarjoaa korkealaatuisen loppupäällysteen. Ei-hiekan käyttö liuoksen valmistamiseen, mutta sen seulonta vaikuttaa myös myönteisesti lopputulokseen: hiukkasten yhteenkuuluvuus on paljon parempi

Tulevan lattian lujuuden lisäämiseksi ja lasin halkeamisen ja tuhoutumisen välttämiseksi pehmittimiä tulee lisätä sementtilaastin sementtilaastiin. Tässä vaiheessa sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota niihin, jotka aikovat laatia kuumaa lämpimän veden kerrosta. Pehmittimet ovat erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät betonikerroksen lujuutta ja plastisuutta.

Käytä pehmittimien liuosvalmisteen valmistusta varten ja lattia on ohut. Niiden ilman vähimmäispaksuus voi olla vain 4-5 cm, pienemmän paksuuden omaavalle betonilattialle, pehmittimien lisääminen laastiin on välttämätön edellytys.

Betonipinta vaatii kauan aikaa kuivua. Liuoksen pitäisi kuivua itsestään, sillä on kiellettyä kytkeä lämmin lattia tähän. Lattian kuivaus suoritetaan kuukauden ajan, ja pinta kostutetaan säännöllisesti vedellä krakkauksen välttämiseksi.

Lattian järjestäminen erityisten puolikuivien seosten avulla on äskettäin saanut suosiota. Tämä pinta ei vaadi suurta määrää vettä, kuivuu nopeammin ja sillä on suurempi lujuus. Erityisten seosten valikoima nykyaikaisten korjaustöiden toteuttamiseen on melko suuri.

Toisin kuin konkreettisessa ratkaisussa, puolikuiva lattia kuivuu huomattavasti pienemmäksi aikaa, tärkeintä on odottaa valmistajan määräämä aika. Sen jälkeen, kun se on päättynyt, voit aloittaa kuoren asennuksen ja kytkeä lämmitysjärjestelmän päälle, jos olet asentanut lämpimän kerroksen. Kuivien seosten käyttäminen lattian kaatamiseksi näyttää edulliselta, kun korjausajalle asetettu aika on rajallinen.

Puolikiiltävä tasoitus vaatii vähemmän taloudellisia menoja, mutta loppupäällysteen suorituskykyominaisuudet ylittävät huomattavasti betonipinnoitteen suorituskykyä. Tällaisten seosten pinnoitteella on parempi ääni- ja lämpöeristys, joka on kestävämpi halkeamien ja delaminaatioiden ilmetessä. Kun materiaali kovettuu, saadaan ihanteellisesti sileä pinta, joka on valmis laminaatin tai parketin asettamiseen.

Betonipinta (tasoitus) - laite A: sta Z: hen

Jotta lattia voisi toimia pitkään ja miellyttää sinua moitteettomasti, sinun on huolehdittava kiinteästä ja luotettavasta pohjasta - lattian betonista. Betoni on jo pitkään ollut suhteellisen halpa, kätevä ja kestävä rakennusmateriaali. Oikein järjestetty betonilattia on litteä, kuiva ja kestävä pinta, joka pystyy kestämään huomattavia kuormia. Tämä säätö sopii melkein kaikkiin myöhemmin tehtyihin koristeluihin.

Betonikerros on musta lattian yleisimpiä versioita. Useiden edellä kuvattujen ominaisuuksien ansiosta sitä on käytetty laajasti eri tarkoituksiin, teollisuusvarastoista ja tuotantolaitoksista yksityisiin taloihin.

Laitteen tekniikka ei kuitenkaan siedä laiminlyöntiä - huono valmistelu, virheelliset laskelmat, kokemuksen puute tai työkalut aiheuttavat tarvetta myöhempään purkamiseen, jolloin asiakkaalle aiheutuu valtavia kustannuksia. Katsotaanpa prosessia järjestää betonilattia vaiheittain.

pitoisuus

Pohjan valmistaminen

Ennen monoliittista vaihetta on toteutettava useita valmistelevia töitä, joihin tuleva betonilattian laatu ja kestävyys riippuvat pitkälti. Jos työ tehdään kerrostalossa - puretaan valmiin kerroksen lisätoimet riippuvat säätiön laadusta. Jos vanha kerros on olemassa, se ei aina ole tarpeen purkaa, usein suorittamalla paikallisia korjauksia kuoppia ja halkeamia.

Vanhan peitteen pohjan purkaminen.

Tuoreen kerroksen paksuus voidaan pienentää funktionaaliseen minimiin (noin 4 cm: iin) olemassa olevan "tuen" ansiosta vanhan kerroksen muodossa. Jos se tapahtuu yksityisessä talossa tai mökissä - kaikki on hieman monimutkaisempaa. Tällaisissa tiloissa pohjakerroksen lattia on pääsääntöisesti maassa. Samoin puretaan kaikki pinnoituksen kerrokset ja edetään itse valmistukseen.

On välttämätöntä saada aikaan tulevan sukupuolen taso:

 1. Välittömästi olisi huomattava - paras laite tähän on laser taso, mutta voit päästä mukaan vesivoiman (jonka kustannukset ovat paljon pienemmät);
 2. Sisäänkäynnistysryhmän kynnyksen tasolta mitataan noin 1-1,5 m. Sitten käytämme tätä merkkiä kaikkiin huoneen seinämiin;
 3. Kummassakin järjestyksessä se kestää jokaisesta kohdasta seinämässä valitun 2 §: n korkeuden - saamme nollakohdat lattian tasolle pitkin kehää;
 4. Nollamerkistä poistumme noin 25-35 cm maaperästä;
 5. Näytteenoton jälkeen pinta tasoitetaan horisontissa ja tamped (paras väline tähän on värähtelevä levy, koska sen puute voi käyttää raskas loki). Tehtävänä on tiivistää maaperä vähintään 10 cm pinnalta;
 6. Valmistamme soraa (kerros

15 cm) ja uudelleensammutus (5 jakso);

 • Tavallinen rakennus hiekka kaadetaan soran (kerros

  8 cm), joka myös tasoitetaan ja tiivistetään.

 • On äärimmäisen tärkeää seurata jatkuvasti korkeuksien noudattamista suhteessa syntyviin nollapisteisiin kussakin vaiheessa - näytteen ottamisesta maaperästä polkumyynnin "tyynyihin". Jos projekti olettaa piilotettu viestintää - ne asetetaan "tyynyyn".

  Vedenpitävä pohja betonilattian eteen

  Jos työskentelemme maan kanssa pohjana - tarvitaan vedenpitävyys. Se estää märkäbetonin sisältämän nesteen ennenaikaisen poistumisen maaperään. Nopean kosteuden poiston tapauksessa betonin hydratoitumisprosessi häiriintyy, mikä tulevaisuudessa vaikuttaa väistämättä lujuuteen ja haurauteen, halkeamat ovat myös epätasaisen kutistumisen vuoksi mahdollisia.

  Kun pohja on ilmatiivis laatta (esim. Rakennusten lattialevy), vedeneristys asennetaan valinnaiseen järjestykseen, kun taas sen läsnäollessa saadaan niin sanottu "kelluva" kerros. Jos päätät kieltää eristyksen, kiinnitä huomiota paikallisiin aukkoihin, jotta se ei pääse vuotamaan. Reiät voidaan tiivistää vaahdolla tai tiivistysaineella.

  Vedeneristys muovikelmulla betonilattian alle.

  Vesitiivistykseen käytetään tavallisesti yksinkertaista polyeteenikalvoa, jonka paksuus on 150 mikronia (GOST) tai muuntyyppisiä rullaimateriaaleja. Kalvo kattaa koko työskentelyalueen, on tarpeen tehdä päällekkäisyydet nivelissä

  15 cm, kun liitokset on nauhatettu. Seinämien liitoskohdissa kalvon pää on nollamerkki, ja se kiinnitetään myös liimanauhalla pystyasentoon.

  Joissakin tapauksissa hanke vaatii pinnoitteen lämpöeristystä, varsinkin jos se on yksityinen talo ja maa toimii pohjana. On olemassa monia moderneja eristysmateriaaleja, kuten polystyreenivaahtoa, vaahtomuovia tai laajennettua savea. Lämpöeristys asetetaan valmistetulle alustalle (katso edellinen kohta), kalvon alla.

  Oikea vahvistus - betonin lattian kestävyys

  Ensinnäkin katsotaan, miksi betonilaatan vahvistaminen on välttämätöntä. Vahvistus suorittaa kaksi päätoimintoa - lisää joustavuutta (taivutuskestävyys) sekä pidä laatta kuvaruudussa (halkeilu). On olemassa useita toimintoja - mutta tämä on artikkelin erillinen aihe eikä se liity suoraan betonilattian osiin.

  Kaksoisvahvisteinen vahvike 10 mm: n betonilattia syöttötuolilla.

  Vahvistuksen tyyppi ja laskenta tehdään tulevan kerroksen vaatimusten perusteella. Esimerkiksi jos meillä on heikko pohja (löysä maa) - käytetään kaksinkertaista vahvistusvyötä joustavuuden antamiseksi. A500: n aallotetun vahvikkeen tangot asennetaan määritetyillä soluilla (yleensä 150 x 150 mm) kahdessa "hihnassa", tasojen välinen etäisyys

  10 cm. Tällöin saadaan levyn paksuus

  20 cm, betonilaatan B25 käyttö edellyttää, että hajautettu kuormitus on noin 6 tonnia / m2.

  Nämä laskelmat tehdään suunnilleen, selkeyttämiseen tarvitaan aina teknisiä tutkimuksia. Laattojen lujuuteen vaikuttavat raudoituskotelon tyyppi, halkaisija ja koko, betonimerkki ja sen täyteaine (sora tai murskattu kivi).

  Jos pohja on tarpeeksi vahva (käytettävissä betonilaatta) - verkkoa käytetään. BP: n aallotettu metalliverkko (jonka keskimääräinen läpimitta on 6 mm) suorittaa rajoittimen toiminnan raolle - niin, että tasoitus ei "osaa" eikä muodosta levyissä olevia aukkoja (halkeamia).

  Vahvistinnauha BP-1, halkaisija 5 mm. Sitä käytetään vahvalla pohjalla - rakennuksen päällekkäisyydestä.

  Verkon moitteettoman toiminnan varmistamiseksi se on asennettava jollakin etäisyydellä pohjasta, joten käytetään niin kutsuttuja "tuoleja", joiden keskimääräinen korkeus

  6 cm. Halkaisijan ristikko ei lisää levyn elastisuuden kerrointa.

  Asennus muottien ja majakat

  Jos kaataminen tapahtuu avoimilla alueilla tai suurissa tiloissa, muottiyksikkö on välttämätön. Jopa lujittavan korin asennusvaiheessa alue on jaettu karttoihin, joita käytetään valussa. Kokoajan kartan koko määräytyy brigadin mahdollisen tuotannon perusteella, tämä on keskimäärin 600 m2 siirtoa kohden.

  Materiaalina käytetään kevyitä ja kestäviä materiaaleja, joilla on vaikea tarttuvuus betoniseokseen, erinomainen ratkaisu on kiiltävä (muotti) vaneri. Monoliittisten töiden jälkeen vaneri on helposti purettavissa, jolloin levyn reunat ovat tasaiset. Koska alhainen tartunta betoniin - materiaali ei menetä ominaisuuksiaan ja sitä voidaan käyttää monta kertaa.

  Liitäntälaitteiden säädettävät kannattimet (talon tai huoneiston osalta).

  Teollisuuden lattian laitteiden valaisimet - kiinnitetään lujasti hitsaamalla suluissa.

  Saadakseen pinnan määritetyissä nollapisteissä (horisontissa) on asennettava majakoita. Valokeilat ovat litteitä teräsprofiileja, joilla on matalat muodonmuutosominaisuudet. Majakat kiinnitetään kannakkeisiin (tai "kiinni" kipsiseoksella) tietyllä lattiatasolla. Valun ja tasoituksen jälkeen majakat voivat jäädä lattialle tai purkaa (riippuen lattiatyypistä, esimerkiksi tehdaslattian rakentamisessa, majakat poistetaan aina).

  Sekoitetaan, kaadetaan ja tasoitetaan

  Seokset sementtipohjaisten lattioiden kaatamiseksi ovat erilaisia. Siinä tapauksessa, että työ on suoritettu lasin asennuksessa suurelle alueelle tai teollisiin tarkoituksiin, on ehdottomasti tilattava valmiin seoksen lähimpään betonisolmuun.

  Klassisen betonin koostumus:

  • sementti;
  • Hiekka (joki, ilman savea ja epäpuhtauksia);
  • Täyteaine (sora);
  • Erilaiset kemialliset lisäaineet - PMB, pehmitin (valinnainen).

  Jos rakennamme lattiaa asunnossa tai yksityisessä talossa - voimme rajoittaa itsestään sekoittavaa sementtiä hiekalla, tietenkin tällaisen koostumuksen voimaa ei voida verrata todelliseen betoniin, mutta se on melko tarpeeksi jokapäiväisessä käytössä. Sekoitusta varten on kätevää käyttää betonisekoitinta (ks. Kustannus - 7 t, mutta se voidaan vuokrata).

  Vesi, hiekka ja murskattu kivi (lisävarusteena kotitalouksien sementille) on lisättävä sementtiin (luokka ei ole pienempi kuin M400) seuraavissa mittasuhteissa:

  Jos teollisuuden lattiatilanteessa aluejakautuminen tapahtuu betonilla pumpataan seosta eri kohdissa, tasoitetaan sitten värähtelevillä kiskoilla ja lopuksi - yleensä. Rakentamalla lasia itse, se on aivan mahdollista tehdä piikka ja sääntö. Valmis seos on tasaisesti "kääritty" paalujen koko alueella ja tasoitettu sääntö.

  Seoksen jakautuminen betonin lattia-alueelle. Betonipumpun syöttö.

  Levitä seos kaukopisteestä poistumiseen. Sen jälkeen pinta peitetään muovikelmulla, kunnes se on täysin kovettu. Kalvo suorittaa toiminnon kosteuden säilyttämiseksi. Kosteuden ennenaikaisesta poistamisesta betonista, hydrausprosessi häiriintyy, koostumuksen lujuus menetetään merkittävästi, minkä seurauksena levittyminen tapahtuu ja laskeuma katoaa.

  Rakennusteknologiat eivät pysy paikallaan, nyt erikoiset polymeerikoostumukset lakkojen muodossa - tiivisteet ovat tulleet markkinoille. Sealer levitetään nestemäisessä muodossa levyn pinnalle, kun kuivattu muodostaa kalvon, luotettavasti tiivistää huokoset levyn kuivauksen aikana. 3 viikon kuluttua, poistettu kokonaan.

  Viimeistelylaite.

  Lattian viimeistelykerroksen (28 päivän lämpötila +10 astetta) täydellisen kovettamisen jälkeen voit siirtyä lattian viimeistelykerroksen laitteistoon, kun taas asuntoja ja yksityisiä taloja käytetään usein - keraamisia laattoja, parkettilautoja, laminaatteja tai linoleumia. Teollisuustilat soveltuvat itsestään tasaaviksi polymeerilattiaksi, tai tuloksena oleva betonilattia itse on viimeinen kerros (jossa on vahvistuspäällysteet kääremyyttämällä tai poistamisella kyllästämällä).

  Saumaton lattia ja äänieristys monoliittisessa talossa

  Hyvää iltapäivää
  Luin paljon aiheita foorumilla, mutta en löytänyt itselleni selkeää vastausta.

  On monoliittinen talon katto 256-258, + tasoitteet rakentajilta 6-10 cm. Laatu on joissakin paikoissa paljon hiekkaa, ja tasoitus on löysä. Pari halkeamia, jotka johtuvat eräissä paikoissa laajennusliitoksissa.
  Laattojen korkeusero nousee 1,8 cm: n korkeuteen eri huoneissa, alimmassa keittiössä, korkeimmalla makuuhuoneessa, käytävä on tämän ristin.

  Kattavuus on suunniteltu kaikkialla laminaatti + laatta kylpyhuoneissa.

  Mitä haluat päästä eroon naapureiden melusta pohjasta ja säästää niitä melusta. koska naapuri on valmis osallistumaan alhaalta, päätettiin poistaa tie ja tehdä uusi meluseristys.

  Foorumilla on erilaisia ​​mielipiteitä, joku tiedottaa vata + epps: lle, joku vain puuvillaa.
  Aion tehdä puolikuivaa koneellisesti lasikuitua.
  Olipa seuraava vaihtoehto räjähtää:

  • tekninen kalvo 200mk;
  • 25 mm Rokvul flor batts (tai vastaava);
  • 20 mm Epps (TechnoNicol Carbon Eco G4);
  • vahvistava verkko 100mm * 100mm;
  • lämmin sähköinen kerros (jossa on laatta);
  • 5-6 cm puolikuivaa tasoitusta.

  Onko tällaisessa tapauksessa vaadittu verkko vai jätetäänkö se huomiotta?
  Kuinka päästä pelaamaan seinistä, sama flora-batsom?

  Betonilattiat tekevät sen itse

  Lattian betonirakenne on tällä hetkellä ehkä yleisimpiä asuin- ja teollisuusrakennuksissa. Se soveltuu lähes kaikkiin viimeistelypinnoitteisiin tai sopivan käsittelyn jälkeen sitä voidaan käyttää myös itsenäisesti. Sen tärkeimmät edut, joihin sovelletaan valun tekniikkaa, ovat erittäin vahvoja, vastustuskykyisiä tuhoutumiseen ja kestävyyteen. Ei ole yllättävää, että yksityisen rakentamisen tai asuntojen korjauksen useimmissa tapauksissa asuntojen omistajat pysähtyvät tällaiseen lattiajärjestelyn tekniikkaan.

  Betonilattiat tekevät sen itse

  Onko kannattaa kutsua rakentajia vai onko se konkreettinen lattiapäällyste omaa kättäsi melko edullinen prosessi keskimääräiselle omistajalle? Vastaukset näihin kysymyksiin on omistettu tässä julkaisussa.

  Tyypit betonilattiapinnoitteet

  Betonilattiat voivat olla erilainen muotoilu, toteutetaan hieman erilaisten tekniikoiden mukaan ja ne on suunniteltu eri tarkoituksiin.

  • Joten ne voivat toimia yksinomaan lattian tasoittamiseksi, ennen viimeistelypäällysteen asennusta. Tehokkaat tasoituskerrokset toimivat luotettavana perustana huoneissa, joissa on lisätty mekaanisia kuormituksia. ne voivat myös suorittaa vaaditun lämpö- tasapainon tarjoavat toiminnot, jotka toimivat esimerkiksi voimakkaina lämpöakkuina "lämpimissä lattiajärjestelmissä". Päällysteet usein sulkevat viestintäjärjestelmät. Niitä voidaan myös käyttää luomaan tietty kaltevuus niissä huoneissa, joissa se on tarpeen.
  • Betonipinnoitteet eroavat kerrosten määrästä:

  - Ne voivat olla yksikerroksisia, eli ne voidaan laskea samanaikaisesti koko laskettuun korkeuteen. Tätä käytetään yleensä teollisissa, kaupallisissa tai hyödyllisissä muissa kuin asuinympäristöissä, joissa lattian litteydelle ei ole lisätty vaatimuksia.

  - Monikerroksiset siteet kaadetaan useaan vaiheeseen. Yleensä ensimmäinen kerros toimii karkeana pohjana, ja yläkerros muodostaa tasaisen pinnan lisätyille lattiapinnoille. Tätä lähestymistapaa käytetään myös tapauksissa, joissa tarvittavan kerroksen kokonaispaksuus on liian suuri ja on tarkoituksenmukaisempaa suorittaa se kerroksittain.

  • Eri tasoituskerrokset ja kiinnitysaste pohjaan:

  Eri tyyppiset tasoituskerrokset

  - Tiivistepinnoilla on suora yhteys pohjaan. Tietenkin tällä valutustekniikalla olisi varmistettava materiaalien maksimaalinen homogeenisuus ja niiden korkea tarttuvuus keskenään. Tällaisille pinnoille on tunnusomaista hyvät lujuusominaisuudet, jotka kestävät suuria mekaanisia kuormituksia. Kuitenkin pintakerroksen tila riippuu suurelta osin alustan kosteustasosta. Tällaiset kivilajit toimivat pääasiassa kuivilla laatoilla rakennusten lattioissa.

  - Jos pohjassa ei ole riittävästi vedenpitävyyttä, levitä tasaerän nukkumiskerros. Vedeneristysmateriaalin kerros (katemateriaali, polymeerikalvo, päällystekoostumus) tulee esteenä kosteuden läpäisystä alhaalta ja laskeumalla itsessään ei ole yhteyttä pohjaan. Tällä tekniikalla valuraudan kerros ei saa olla alle 30 mm, ja se vaatii pääsyn vahvistamiseen.

  Tällaista tekniikkaa käytetään usein laskeuman rakentamisessa kentällä, esimerkiksi autotallissa, hyllyssä, kellarissa, talojen ensimmäisissä kerroksissa, joissa ei ole kellareja. Siihen ja huoneisiin, joissa on korkeampi kosteustaso.

  - Jos vaaditaan vahvistettua lattiaeristystä tai tarvitaan äänieristys, käytetään kelluvia kerroksia. Tässä tapauksessa betoniliuos kaadetaan yhden tai toisen tyyppisen eristyskerroksen pinnalle. Levitys muuttuu täysin itsenäiseksi rakenteeksi - laatta, jota ei ole liitetty joko pohjan tai huoneen seinien kanssa. Tällöin vähimmäisvalujen paksuus on vähintään 50 mm, ja levyn vahvistaminen tulee olemaan edellytys.

  Tällaisen kerroksen kosteuspitoisuus ei riipu pohjan tilasta, sillä saadaan hyvä eristys- ja kohinanvaimennusvaikutus. Haitat - liian suuri paksuus ja siksi - päällekkäisyyden kuorma. Tyypillisesti näitä kerroksia käytetään vain asuinrakennusten tai ulkorakennusten ensimmäisissä kerroksissa, varsinkin jos täyttö suoritetaan maahan.

  • Pesut voidaan suorittaa homogeenisessa liuoksessa tai niihin voi sisältyä tiettyjä täyteaineita:

  - Lisäaine sementti-hiekkalevyllä vaahtopolystyreenillä lisää merkittävästi päällysteen eristyskykyä.

  Levitys käyttäen polystyreeni vaahtoleipiä

  Tyypillisesti tällaiset esikalvot vaativat toisen, vahvistavan ja tasoittavan kerroksen.

  - Silloin kun suuret esikartat tai korkeat lämmöneristysominaisuudet ovat tarpeen, betoniliuokseen lisätään saviä.

  Hyvä lämmöneristys on laajennettu saviaggregaatti

  Savi-betoni on riittävän voimakas, mutta joidenkin pinnoitteiden pinnoittamiseksi on välttämätöntä täyttää kasvokerros tavallisesta ratkaisusta. Mutta keraamiset laatat voidaan sijoittaa suoraan tällaiseen säätiöön.

  -Hyvä suorituskykyominaisuudet osoittavat kuituvahvisteisia kuitulinkkejä. Tämä tekniikka mahdollistaa huomattavasti päällysteen lujuuden lisäämisen mekaanisiin kuormituksiin, venytykseen ja taivutukseen.

  Kuidut luovat sisäisen lujarakenteen.

  Tällaiset esikarsit eivät yleensä anna tonnia halkeamia, kutistuminen on vähäisempää jäätymisen vaikutuksesta, niillä on vähemmän pölyn muodostumista. Ne ovat erinomaisia ​​lattialämmitysjärjestelmissä.

  • Betonilattiat voidaan suorittaa klassisen "märkä" -tekniikan tai lusuhan mukaan. Puolikuivainen tasoitus on suhteellisen uusi asia, ja kaukana kaikista on vielä valmis kokeilemaan sitä käytännössä. Lisäksi se vaatii erityistä ammattimaisuutta laastinvalmisteen valmistuksessa laastin laatimisessa, tiivistämisessä ja tasoittamisessa. Useimmat kodin rakentajat haluavat soveltaa hyväksi todettua "märkä" teknologiaa, josta keskustellaan artikkelissa tulevaisuudessa. Kuitenkin, jos olet rajallinen aika, harkitse mahdollisuutta kutsua ammattilaisia ​​asentamaan puolikuiva levitys. Kun valitset urakoitsijan, kiinnitä huomiota käytettyyn teknologiaan - koostumuksen mekaanisen tarjonnan läsnäolo varmistaa huoneen puhtauden. Esimerkiksi EUROSTROI 21 VEK -yritys (yrityksen internet-sivu www.prestigehouse.ru) harjoittaa puolikuivaa tasoitusta käyttäen uusinta teknologiaa.

  Betoniastiat

  On aivan luonnollista, että jos se on tarpeen, kaadetaan betonirauta, ennen kaikkea on tarpeen määrittää laastin tyyppi. Tässä kysymyksessä jotkut vaihtoehdot ovat mahdollisia.

  Nykyisten SNiP-kanojen mukaan tavanomaisen betonilaatan vähimmäislujuus olisi sen lisävuoren tyypistä riippumatta vähintään M-150 (päällyste vastustaa 150 kg / cm² voimaa). Jos käytetään itsetasaavaa täyteainetta, vaatimukset ovat vielä suuremmat - M-200: sta. Näiden vaatimusten mukaisesti ja pitäisi valita ratkaisu.

  1. "Klassinen" betoniliuos, jota käytetään tavanomaisen lattiapinnoitteen täyttämiseen, katsotaan sementti-hiekkaseokseksi suhteessa 1: 3. Tämä "resepti" on aika testattu ja täysin oikeutettu. On kuitenkin olemassa useita vivahteita, joita ilman voi helposti pilata tuleva tie:

  • Betonin valmistuksessa ei voida käyttää tavanomaista "pestyä" jokivesiä, jota ei ole käsitelty erityisellä käsittelyllä. Jäätynyt pinta ei kestä kestävää, se alkaa lopulta murentua, murentua ja halkeilla. Tosiasia on, että hiekkaiset jyvät tasoitetaan pitkäaikaisesta veden altistumisesta, ääriviivoista, jotka eivät tarjoa asianmukaista adheesiota. Tässä suhteessa urahiekka on paljon parempi, sitä ei leikata epäsäännöllisesti muotoilluilla hiutaleilla. Valitessasi kuitenkin sinun on huolellisesti katsottava, jotta suuri joukko savi sulkeumia ei pääse sisään - tämä myös vähentää lasin lujuutta.

  Pieneen määrään hienojakeen sora-aineosan läsnäolo ei vaikuta lasin lujuusominaisuuksiin. Kuitenkin, jos vaaditaan tasopinta, seulotaan hiekka seulan läpi.

  • Hyvin tärkeä edellytys kaatuneen levyn lujuudelle ja kestävyydelle tulee optimaalisesti valittu määrä vettä. Ei ole mikään salaisuus, että jotkut alkavat kodin rakentajia, pyrkivät helpottamaan betonin kaatamista ja tasoittamista, käyttävät ylimääräistä vettä ja saavat puoliksi nesteen, helposti levitettävän ratkaisun. Näin he asettavat "aikapommia" - uloskäynnillä, kytkimellä ei ole vaadittuja ominaisuuksia.

  Tämä pinta ei luultavasti ole kestävä

  Ensinnäkin liian likainen liuos tulee varmasti kutistumaan voimakkaasti kiinteytymisen aikana. Tällöin ei ole odotettavissa tasomaista asetettua tasoa. Toiseksi sementti-vesitasapainon loukkaaminen välttämättä vähentää pakastetun betonin lujuusominaisuuksia. Pinta on löysä, ei sitoumuksia, pölyn muodostumisen lisääntyessä.

  Laskelmissa on luonnollisesti erityisiä laskelmia veden määrälle konkreettisessa ratkaisussa, mutta yleensä betonirakenteiden ja suurien laastirakenteiden tuottajat tekevät teknologiaa. Kodin rakentamisessa he usein luottavat omaan kokemukseensa, intuitiotaan ja terveen järjen hyväkseen. Lisäksi on erittäin vaikeaa laskea tarkasti veden määrää ja se, että se riippuu suurelta osin täyteaineen kosteudesta. Hiekka voi olla märkä, raskas - ja tämä on myös vettä, joka osallistuu liuoksen valmistamiseen.

  Ihanteellisesti betoniliuoksen tulisi olla tiheä, mutta riittävän muovinen, joten kun se kaadetaan ja tasataan lattian paksuuteen, ei ole ilmanvaihtoaukkoja. Noin voit keskittyä seuraaviin suhdelukuun: litra vettä viittä kilogrammaa sementti-hiekka-kuivaseosta.

  On tärkeää valita oikea keski niin, että ratkaisu on sekä tiheä että muovinen.

  On erittäin vaikeaa sekoittaa lasitusratkaisua manuaalisesti lapiolla. On parempi käyttää tätä varten riittävän suurta tehoa betonisekoittimella tai rakennusmikserilla. Aluksi kuivat aineosat sekoitetaan oikeaan suhteeseen (vähäisellä kostutuksella) ja sitten vettä lisätään hyvin huolellisesti, annoksittain.

  Tärkeä edellytys tulevan betoniteräksen laadulle - puhdas vesi. On kiellettyä käyttää teknistä vettä, joka sisältää rasvoja, öljyjä, öljytuotteiden jäämiä jne. On myös mahdotonta käyttää likaisia ​​öljytettyjä astioita veden kuljettamiseen betonin sekoituspaikalle.

  2. Myynnissä esitelty moderni rakennusmateriaalien valikoima mahdollistaa huomattavan lasinprosessin huomattavan yksinkertaistamisen. Näihin tarkoituksiin voidaan käyttää valmiita kuivia rakennusseoksia.

  Tällaisissa seoksissa komponenttikoostumuksella on jo optimaalinen suhde

  Verrattuna tavanomaisen sementti-hiekkaseoksen käyttöön, tällä tekniikalla on useita etuja:

  • Vahvuuden ja muiden suorituskykyindikaattoreiden osalta valmiista seoksista tehdyt mineraalit eivät ole mitenkään huonompia kuin tavallinen betoni, ja ne voivat jopa ylittää sen useissa parametreissä.
  • Ratkaisun valmistukseen ei tarvita voimakasta tekniikkaa tai raskasta käsityötä - vain sekoittimen tai jopa voimakas sähköpora (reikä) sopivalla suuttimella riittää.
  • Periaatteessa komponenttien annosteluun ei ole ongelmia - kaikki on jo valmistajan toimittama, ja päällikkö voi noudattaa vain ratkaisun valmisteluohjeita.
  • Monet tällaisista seoksista valmistetut liuokset ovat paljon kevyempiä, mikä vähentää kuormaa lattialla, vähentää kuljetuskustannuksia ja helpottaa materiaalien nostamista lattialle.

  Seos voidaan valita lattian erityisiin käyttöolosuhteisiin

  • On mahdollista valita haluttu koostumus tiettyihin käyttöolosuhteisiin. Niinpä on olemassa ratkaisuja karkeisiin tai tasaavaan tasoitukseen, "lämmin lattia" -järjestelmään ja huoneisiin, joissa on korkea kosteus. Erityisillä pehmittimillä tai mikrokuiduilla, jotka lisätään niiden koostumukseen, ei ainoastaan ​​lisätä päällysteen lujuusominaisuuksia vaan myös pienentää lasin koko kovettamisen aikaa, mikä pienentää rakennustöiden kokonaiskestoa.
  • Se, mikä on erittäin tärkeää aloittelijoille - tällaisten sävellysten tekeminen on yksinkertaista eikä vaadi erityisiä taitoja. Tärkeintä on noudattaa casting-tekniikkaa koskevia suosituksia, jotka on välttämättä liitetty mihinkään materiaalierään.

  Kaikki tämä pätee vain, jos ostetaan laadukas kuiva sekoitus. Valitettavasti tässä segmentissä on paljon väärennöksiä tai perusseoksia rakennusmateriaalien markkinoilla. On hyvä valita valittujen valmistajien sävellykset, muista tarkistaa sertifikaatti, jotta väärennökset eivät pääse törmätä. On myös tärkeää tarkistaa materiaalin elinkaari - se on rajoitettu, ja vanhentunut seos voi merkittävästi menettää ominaisuutensa.

  Tällainen lähestymistapa ainoana epäkohdana lasin kaatamiseksi - sen hinta saattaa osoittautua jonkin verran korkeammaksi kuin laastin itsenäisellä valmistelulla. Sinun on maksettava mukavuus ja laatu.

  Pinnan esikäsittely valuraudan kaatamiseksi

  Pinta täytteen täyttöä varten valmistetaan eri tavoin tietyin edellytyksin:

  • Jos lattia asetetaan maahan esim. Yksityisessä talossa, jossa ei ole hautaus- tai kellarihuonetta, työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  - Maaperä valitaan syvyyteen 500 mm.

  -Hiekkalaatta kaadetaan 100 mm: n paksuiseksi, huolellisesti särkyneeksi. Sora-kerros kaadetaan sen päälle samalla tavalla.

  - Lattiapinta on eristetty betonin kaatamiseksi lisäämällä laajennettua savea 150 - 200 mm korkeuteen.

  - Pohjan tukkeutumisen jälkeen se on väistämättä vedenpitävä - kateaineella tai tiheällä polyeteenikalvolla estää maaperän kosteuden pääsyn alhaalta. Vedeneristysmateriaalin täytyy välttämättä saavuttaa seinät korkeuteen, joka on hieman suurempi kuin suunnitellun kerroksen korkeus. Tarvittaessa on mahdollista täyttää toinen eristyskerros ylhäältä ja täyttää sitten vahvistettu viimeistelylevy.

  • Asunnoissa on ennen kaikkea poistettava vanha kerros. Tämä tehdään useista syistä:

  - Ensinnäkin vanha kerros ei takaa eheyttä, koska se voi hiutareina, halkeilla ja nämä muodonmuutokset siirretään juuri valettuun kerrokseen.

  - Toiseksi, älä unohda lattialaattojen suurimpia sallittuja kuormia. Joten vanhan rakennuksen sarjatuotantorakennuksissa sallittu kuorma on noin 400 kg neliömetriä kohti - staattinen ja 150 kg - dynaaminen. Ja yksi neliömetri betonipinnoille, 50 mm paksu, lähestyy 100 kg. Tästä syystä kaikki lasin paksuuntumiseen liittyvät työt on koordinoitava suunnitteluorganisaatioissa. Ja kaukana siitä, että tällainen lupa saadaan.

  - Kolmanneksi asunnoissa lattian korkeus ei yleensä ole niin merkittävä, että sinulla on varaa suuresti nostaa lattian tasoa.

  Vanha tasoituslevy puretaan lyönnillä, mutta erittäin huolellisesti, jotta lattialevy ei tuhoutu tai vahingoitu. Kiillotetun betonin jäänteet poistetaan ja puhdistetaan perusteellisesti ja pinta poistetaan.

  Raskas, työläs, mutta tarpeellinen prosessi purkamalla vanha savi

  Lisäksi pohja tarkastetaan ja tarvittaessa korjaukset suoritetaan:

  • Jos on suunniteltu sidotun kiviaineksen, on tarpeen puhdistaa olemassa olevat syvennykset perusteellisesti, halkeamien tai halkeamien leikkaamiseksi vähintään 5 mm: n levyisiksi niin, että betonilaasti voi tunkeutua kaatamisen aikana vapaasti.
  • Jos levityslaatta kelluu tai erotuskerroksella, kaikki virheet on korjattava välittömästi. Et voi jättää kerrosta vedenpitäviä aukkoja - voi kertyä lauhde, ja nämä alueet korkea kosteus, se tulee todennäköisesti "ongelma paikka".

  Vikojen tiivistys suoritetaan korjausyhdisteen, epoksikittien tai tavallisen betoniliuoksen avulla. Suurten vikojen tapauksessa voit joskus käyttää asennusvaahtoa.

  Tiivistetään reikiä ja onteloita vanhalla pohjalla

  Erityisesti tarkasti tarkastetaan ja korjataan kulmat seinien ja lattian välissä - betoniliuoksesta peräisin oleva vesi, kun kaatamalla lasia voi tunkeutua syvälle kattoon tai jopa vuotaa naapureita pohjasta.

  Pohjamaali betonipinnoille

  • Joka tapauksessa päällekkäiseltä pinnalta tulisi käsitellä läpäisevä aluke. Tällainen toimenpide lisäksi poistaa pölyn levyn pinnalta ja parantaa sen tarttumista kaadettuun betoniin. Lisäksi päällekkäisyys ei absorboi aktiivisesti kosteutta liuoksesta. Tämä on erittäin tärkeää. Pohjaan liittyvän raakasbetonin kerroksen veden puute johtaa sementti- kiven epätäydelliseen kypsymiseen, laskeuma hiutuu tai hajoaa edes alle merkittävien kuormitusten.

  Pohjapinta lattian pinnalle ennen lasin levittämistä

  Maaperä kaadetaan pinnalle nauhoina ja tasaisesti jauhetulla rullalla. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, esimerkiksi kulmissa, on parempi käyttää harjaa.

  • Seinämien ympärillä on liimattu elastinen vaimenninnauha. Se kompensoi betonipinnoitteen laajenemisen, joka estää sen muodonmuutoksen tai halkeilun. Lisäksi tasoitus ei missään olosuhteissa saa olla kosketuksissa pystyrakenteiden kanssa, olivatpa se seinät, väliseinät tai pylväät.

  Pelti nauha on kiinnitetty ympäri kehä.

  • Jos tasoituslevy on erotuskerroksella, ensin päällekkäisyyden koko pinta peitetään tiheällä polyeteenikalvolla, jonka paksuus on vähintään 0,2 mm. Nauha on asetettu päällekkäin, vähintään 100 mm. Liitokset on liimattava vedenpitävällä rakennusteipillä. On välttämätöntä yrittää huolella laittaa kalvo kulmiin, jotta ei synny vahvoja tukoksia ja ryppyjä - siellä voi olla ilmataskuja. Seinämien kalvon reunojen on oltava 5 - 10 mm: n suuruisia suunniteltua tasoitusta suurempia - sen leikkaaminen on helppoa.

  Kaavamaisesti - vedenpitävä kalvo ja vaimennusnauha levytettävälle kerrokselle

  Kun polyeteeni on asetettu, vaimentimen nauha on juuttunut - samoin kuin se mainittiin edellä.

  Majakkajärjestelmä ja vahvistus

  Vaakasuoraa tasoitusta ja sen vaadittua korkeutta varten on luotava majakkajärjestelmä, jonka mukaan betoniliuoksen tasoitus suoritetaan.

  Nollatason havaitseminen

  Hyvin, jos tilalla on laser taso tai siellä on mahdollisuus ottaa se ystäviltä. Työ tässä tapauksessa on paljon yksinkertaisempi - se on helpompi torjua vaakasuoria raitoja seinillä ja ohjata ohjaimien tasoitustasoa.

  Lasertason saaminen helpottaa huomattavasti työtä.

  Jos tämä ei ole mahdollista, se ei ole pahempi kuin voit asettaa majakat vedellä ja tavanomaisella rakennustasolla.

  Aikaa testattu hydraulitaso

  Vedenkorkeus koostuu kahdesta sylinterimäisestä läpinäkyvästä aluksesta, joilla on sama mittakaava, yhdistetty pitkällä elastisella ohutletkulla. Liikennöivien alusten fyysisen lain mukaan nesteen taso on aina samassa korkeudessa horisontista. Näin ollen, kun on tehty yksi merkki tietyllä tasolla, on mahdollista suurella tarkkuudella siirtää se muille pinnalle joustavan letkun pituuden rajoissa.

  Aloita merkintä määrittämällä tulevan sitoumuksen nollataso. Tätä varten sinun on ensin tehtävä perusvetorivi. Tämä tehdään seuraavasti:

  • Visuaalisesti määritelty huoneen arvioitu korkein kulma. Seinällä tässä kulmassa on merkki mielivaltaisella korkeudella. On tietysti parempi tehdä se niin, että olisi helpompaa työskennellä esimerkiksi puolentoista metrin päässä lattiasta.

  Merkkien määrittäminen horisontaaliselle horisontaaliselle riville

  • Vedenkorkeuden avulla tämä merkki siirretään huoneen kaikkiin seiniin. Riskien välisen etäisyyden pitäisi mahdollistaa niiden liittäminen jo olemassa olevalla viivalla (voit käyttää pitkää rakennustasoa tai puhdasta sääntöä).
  • Viiva kulkee pitkin koko huoneen kehää ja sulkeutuu yhdestä pisteestä - tämä puhuu mittausten oikeellisuudesta.
  • Mittaukset tehdään käytetystä perustasosta lattiapintaan. Mittauspisteet yleensä - joka 0, 5 m. Varmista, että mittaus suoritetaan tiukasti pystysuoraan. Tuloksena olevat arvot on kirjattava (paperille tai jopa seinälle kynällä).

  Mittauspaikka, joka antaa tämän etäisyyden vähimmäiskorkeuden, vastaa alustan korkeinta osaa.

  Esimerkki nollan aikataulusta

  • Tulevan siteen paksuus otetaan pois saadusta arvosta korkeimmassa kohdassa (vähintään - 30 mm). Esimerkiksi vähimmäiskorkeus on 1420 mm. Poista vähimmäispaksuus (30 mm) ja ota 1390 mm. Tämä on etäisyys painetusta viiteviivasta nollatasoon.
  • Nyt on helppoa piirtää nollatason koko rivi huoneen kehän ympäri - tehdä tämä, mitata saatu arvo alustasta, merkitä pisteet ja liittää ne yhteen linjalla. Työn yksinkertaistamiseksi voit tehdä rautatiemallin ja siirtää merkin nopeasti perusviivasta. Yhteyden jälkeen saadaan nollatason pääviiva.
  • Rakentamiskäytännöissä on harvinaista, mutta silti tapahtuu, kun huoneen keskellä lattian taso on hieman korkeampi kuin seinien. Tämä on tarkistettava vetämällä johto nollatasolle vastakkaisten seinien väliin ja mittaamalla sen korkeus lattiaan. Samanlainen testi olisi tehtävä useilla paikoilla. Siinä tapauksessa, että on osoitettu, että keskellä on korkeus, on tarpeen siirtää nollatasoa ylöspäin, jotta varmistetaan lasin vähimmäiskoko paksuus koko huoneen alueella.

  Merkintä majakkajärjestelmälle

  Merkkien ja ohjainten merkintä on tehtävä välittömästi nollatason hylkäämisen jälkeen seuraavien periaatteiden mukaisesti:

  • Ohjainten suuntauksen tulisi olla sopusoinnussa kaikkein kätevän kaatopaikan suunnitellun suunnan kanssa. Tämä tehdään yleensä tiloissa pitkin seinältä poistumiselta.
  • Silloin tapahtuu, että huoneen kokoonpanon monimutkaisuuden vuoksi on tarpeen muuttaa täytteen suuntaa tietyllä alueella. Tämä olisi otettava välittömästi huomioon myös merkkivalojen merkitsemisessä.
  • Seinämän ja sitä lähinnä olevan rinnakkaisen ohjaimen välinen etäisyys pidetään yleensä enintään 250 - 300 mm: n etäisyydellä. Jos jätät sen suureksi, huonosti tasoitettu alue tai jopa vika voi muodostaa seinää pitkin, mikä vaatii myöhemmin lisätoimenpiteitä.

  Säännön tulisi työntyä noin 200 mm kummankin sivun ohjaimista.

  • Viereisten ohjaimien välisiä etäisyyksiä ei ole erityisesti säädetty. Tärkeintä on, että tasoitusmäärä, joka asennetaan niihin, ulottuu noin 200 mm molemmilta puolilta. Liian paljon välikappaleita ei pitäisi olla - keskellä niiden välillä kiinteytysbetonin kutistumisen jälkeen voi olla varsin suuria aukkoja.
  • Ohjauslinjat jaetaan huoneen leveyden yli, yleensä samalle etäisyydelle toisistaan.

  Miten majakat ja oppaat ovat nollatasolla

  Aiemmin salamajärjestelmää varten käytettiin erilaisia ​​romumateriaaleja, esimerkiksi puupalkkeja tai jäteputkia. Tähän mennessä käytetään pääasiassa metalliprofiileja.

  • Joten galvanoitu U-muotoinen profiilit kipsilevyjärjestelmät osoittavat hyvin hyvin. Ne kestävät taipuisuutta ja luo luotettavan "rautatien" sääntöä varten.
  • Kipsiprofiilit ovat hyvin suosittuja, vaikka ne eivät ole ilman minkäänlaisia ​​haittoja. Heillä on jäykiste, mutta ne voivat silti hautua pitkillä kappaleilla, kun niitä käytetään yleensä. Siksi niitä käytettäessä tukipisteiden määrää on lisättävä.
  • Joissakin tapauksissa voit tehdä ilman profiilien käyttöä.

  Monta tapaa asentaa majakka ja on mahdotonta pohtia kaikkea. Lopetetaan vain osa niistä.

  • Yksi tarkimmista ja yksinkertaisista ruuveista.

  - Tilan päätyyn 250-300 mm: n etäisyydellä vastakkaisten seinien välisestä kulmasta venytetään voimakas johto (esim. Kalastuslinja tai paksu kaproninkierre) nollatasolle. On tärkeää kiristää se maksimiin niin, että keskellä ei ole saggingia.

  Itsekierteittävien majakkaiden asettaminen nollatasolle

  - Venytetyn johteen leikkauspisteessä seinää lähinnä olevaan riviin porataan reikä lattialle, jossa muovista tapaa ajetaan sisään ja ruuvia kierretään. Ruuvitaltan avulla ruuvimeisseli kiinnitetään niin, että korkin yläreuna vastaa täsmälleen nollatasoa.

  - Vastaava toimenpide toistetaan vastakkain, lähimpänä huoneen ulostulopuolta.

  - Kaksi itsekierteittävää ruuvaa, jotka määrittelevät ohjaimen rivin, on liitetty toisiinsa tiukasti venytetyllä johtoa pitkin, jotta se kulkee korkkien yläosasta.

  - Tässä segmentissä telojen reikiä asetetaan ja porataan ja jakautuu tasaisesti siten, että välissä on 350-400 mm: n välein.

  - Itsekierteittävät ruuvit ruuvatetaan tukipuihin vastaamaan niiden korkkeja venytetyllä johdolla. Muista tarkistaa rakennustaso - tarvittaessa voit tehdä tarvittavat muutokset.

  - Samalla tavalla ruuvien rivi ajetaan vastakkaiselle ohjaimelle ja sitten keskiohjaimelle. Tällöin testi olisi suoritettava kaikissa suunnissa - pituussuuntainen, poikittainen ja lävistäjä.

  - Kun kaikki rivit saavuttavat saman nollatason, jännitetyt johdot poistetaan. Valmista paksu betoniliuos. Se on sijoitettu pienille dialle ruuvaamalla ruuveilla. Sitten U-muotoinen profiili asetetaan päälle ja puristetaan liuokseen. Poikittaisen profiilihyllyn tulisi olla ruuvien päätä vasten. On tärkeää, että profiili "istuu" tasaisesti molemmin puolin, ilman vääristymiä.

  Metalliprofiilien asennus ja kiinnitys - oppaat

  - Kun liuos tarttuu ja kiinnittää profiilit luotettavasti asetettuun asentoon, voit jatkaa kaatamisen kaatamista.

  Kipsiprofiileilla se on hieman vaikeampaa - niitä on vaikeampi kiinnittää itsekierteittävien ruuvien päähän. Näihin tarkoituksiin voidaan käyttää erityisiä kiinnittimiä - "self-tapping ruuveihin" asetetut "ushatsticks" ja profiilin sivukiskot puristetaan niiden terälehdillä.

  Video: Näyttelytulpat, joissa on itsekierteittävät ruuvit ja ushastik-kiinnittimet

  Toisella hienovaraisella kipsiprofiililla on myös oma korkeus, ja tämä on otettava huomioon myös ruuvien asettamisessa nollaan.

  Lisäksi kiinnitysratkaisu vaatii paljon enemmän - lihaa siihen pisteeseen, että turvaudutan jopa kiinteään akseliin, jossa profiilin profiilia painottaen itsekierteittävien ruuvien korkkeja.

  Kiinnitä ohut kipsiprofiilit laastille

  • Jotkut mestarit ovat tottuneet tekemään ilman metalliprofiileja.

  - Ne sitovat itsekierteittävät majakat ohuella langalla, jolloin luodaan eräänlainen vahvistuskori. Sitten liuos asetetaan pitkin koko viivaa hieman suuremmalla määrällä, niin että saatu akseli on juuri nollatason yläpuolella.

  - Kun liuos alkaa asettaa, muodostetaan ohjaustaso. Käyttämällä sääntöä tämän akselin yläreunaa verrataan ja tasoitetaan alas itsekierteittävien ruuvien korkkiin.

  - Kiihdyttämisen jälkeen saadaan erinomaiset oppaat, joiden kautta on varsin mahdollista työskennellä normaalina, ja sitten ne tulevat sisään tulvan levyn rakenteeseen.

  • Jos tasoitus tehdään vedeneristysmateriaaliksi, ruuvin menetelmä ei ole sovellettavissa - kalvon tiivistymistä on mahdotonta murtaa, eikä myöskään uutta lattiakaivoa saa olla jäykkä tartunta pohjaan. Tällöin sinun on tehtävä enemmän töitä, asettelemalla liuosten liu'ut ja asettamalla ne tarkasti nollatasolle venytetyn johtoja pitkin.

  Majakkajärjestelmän valmiuden nopeuttamiseksi käytetään usein laattaliimaa tavanomaisen ratkaisun sijaan - kovettumisen kesto on paljon pienempi. Mutta kipsiyhdisteitä - ei voida hyväksyä. Ensinnäkin ne eivät käytännössä kutistu, toisin kuin sementti. Toiseksi kipsiyhdisteillä on täysin erilaiset indikaattorit veden imeytymisestä, tarttuvuudesta, lujuudesta, plastisuus jne. On mahdollista vakuuttaa ehdottomalla varmuudella, että laskeumien majakoiden paikoissa menen ja minulla ei ole ristiriitoja.

  Vahvistimen vivahteita tasoitetaan

  Tietenkin tämä toimenpide on hyödyllinen, etenkin paksummilla kerroksilla. Tätä käytetään useimmiten galvanoidun teräslangan metalliverkosta, jonka solut ovat 50-100 mm - se voidaan ostaa valmiissa muodossa myymälöissä. Vain täällä, kun asetat sen hyvin, monet tekevät vakavan virheen.

  Jos katsot lukuisia valokuvia Internetissä, näet heille ristikon, joka on sijoitettu suoraan lattialevyyn tai vedeneristyskerrokseen. On olemassa monia epäilyksiä tällaisen vahvistuksen hyödyllisyydestä. Ihanteellisesti, jotta lujitushihna voisi toimia sen roolissa, se olisi sijoitettava laastin paksuuteen, noin levyn korkeuden keskelle.

  Kaksi virheä kerralla: lujitus on lattian pinnalla, ja majakat asennetaan kipsilevyyn

  Tätä varten voit ostaa erityistä polymeeripinoa. Kuitenkin ei ole mahdollista tehdä tukia lanka-aineista tai jopa nostaa verkkoa vanhoista betonipinnoista tai vanhoista betonipinnoista tuleville paloille. Puupäällysteitä ei saa missään tapauksessa käyttää.

  Kätevä polymeerinen pienikokoinen teline vahvistusverkon asennukseen

  On selvää, että lujittavan verkon asentaminen on välttämätöntä ennen oppaiden asettamista. Useimmiten majakka- ja venttiilijärjestelmän asennus suoritetaan rinnakkain, ja verkko voidaan myös kiinnittää niihin sementtiliuskoihin, joissa on metalliprofiileja.

  Video: lisää vinkkejä majakkajärjestelmän asentamisesta

  Tasoitus täyteaine

  Outoa kyllä, mutta laskeutumisen prosessi itsessään näyttää kaikista teknisistä operaatioista, luultavasti yksinkertaisimmista. Jos kaikki valmistelutyöt on tehty oikein, tämä monimutkaisuuden vaihe ei esiinny.

  • Levyjen normaalin kaatamisen ja kovettumisen kannalta optimaalinen lämpötila on 15-25 astetta. Työt sallitaan myös alemmissa lämpötiloissa (mutta ei alle +5), mutta betonisaostumisen aika kasvaa merkittävästi. Liian kuumalla säällä on myös parempi pidättäytyä kaatamisesta - = ylempi kerros voi nopeasti kuivua ja murtua. Hän ei pidä levyn ja lanteen, vaikka täysi pääsy raitista ilmaa ei voida estää.
  • Parasta kaikesta, tietenkin, toimivat yhdessä - yksi valmistautuu betoniratkaisun valmisteluun ja toinen kaatelee ja tasoittaa suoraan tasoitusta. Ratkaisun sekoittamisen tekniikka on jo kuvattu edellä.
  • Työ johtaa huoneen kaukana kulmasta, siirtyen vähitellen uloskäynnille. On tarpeen yrittää täyttää yhden työpäivän - niin että kytkin on mahdollisimman yhtenäinen ja kestävä. Jos jostain syystä tämä ei ole mahdollista, lattian pinta on jaettu alueille (niitä kutsutaan täyttökorteiksi), kun niiden välissä on hyppyjä.
  • Valmis liuos ylimääräisessä määrissä on ohjainten välissä niin, että sen kerros on 15 - 20 mm nollatason yläpuolella. Alkuperäinen jakautuminen suoritetaan huovalla tai lapioon. On ehdottomasti varmistettava, että jäljellä ei ole tyhjiä istumapaikkoja - tämä tapahtuu usein oppaiden alla, vahvistuspalkkien alla tai kulmissa. On välttämätöntä saavuttaa konkreettisen liuoksen suurin tiivistyminen, jolloin se poistuu ilmakuplat. Voit tehdä tämän "shtykovka" - ratkaisu ennen tasaamista lävistetty lapiolla tai lastalla.
  • Seuraavaksi säännöt on asetettu. Liuoksen progressiiviset ja poikittaiset siksak-liikkeet tasataan ohjaimien tasolle sileän pinnan saamiseksi.

  Liikkumisohjeet

  Jos hiekkaa ei ole seulottu ja suuret fragmentit (kiviä tai kuoria) jäävät siihen, voi syntyä tiettyjä vaikeuksia - nämä sulkeumat voivat jättää urat ja joutua kärsimään paljon, poistavat ne ja tasoittavat epäsäännöllisyydet pinnan saattamiseksi täydelliseksi tilaksi.

  Säännön jälkeen pitäisi olla sileä sileä pinta.

  Tarvittaessa lisätään betoniliuosta niin, että työ jatkuu jatkuvasti. Ylimääräinen ratkaisu täytehuoneen lopussa varovasti poistettu.

  Video: eloisa esimerkki tieosuuden valaisemisesta majakkaille

  Kun täyttö on suoritettu, on välttämätöntä antaa toimenpiteitä, jotka eivät sulje pois tapauksia, joissa ihmisiä tai lemmikkieläimiä ei tapahdu ensimmäisen 5-7 päivän aikana. Jotta käsiteltäisiin tehokkaasti, pinnan on oltava päivittäin (toisesta päivästä alkaen) kostutettu vedellä, pitäen sen kosteana. Vahvan lämmön avulla on järkevää peittää se kalvolla alkuperäisen asetuksen jälkeen, jotta kuivaus ei onnistu.

  Jos käytettiin tavanomaista hiekkasementtilaastaria, voidaan lasin valmius käyttökuormilla käsitellä aikaisintaan 3 viikkoa. Käytettäessä kuivia rakennusseoksia, ehdot voivat olla erilaisia ​​- ne on ilmoitettava oheisissa ohjeissa.

  Kun tasoitus on valmis, se tarkistetaan tasaisuudesta ja pinnan laadusta. Voit tehdä tämän asettamalla säännöt seinämiin oppaisiin ja mittaamalla tuloksena oleva aukko keskelle. Ei ole mitään keinoa päästä eroon betonin kutistumisesta, ja jos aukko ei ylitä 1 - 2 mm, niin tämä on normaalin alueen sisällä.

  Usein, pov ст st yazhki kaada ohut kerros itsetasaava yhdiste, jotta pinta olisi täysin sileä. Tämä on kuitenkin erikseen tarkasteltava aihe.