Sergey Voroninin portaat

Tikkaat kuuluvat vaikeisiin ja vastuullisiin suunnitteluominaisuuksiin. Luotettavimmat, kestävät ja kestävät tuotteet asiantuntijat uskovat konkreettisia portaita, joilla on erinomaiset laatu- ja suorituskykyominaisuudet. Niiden tuotantoon ja asennukseen lisättyjä vaatimuksia kehitettiin useita määräyksiä ja standardeja. Vain oikein suunniteltu ja hyvin toteutettu monoliittinen portaikko voi taata ihmisten turvallisen liikkumisen lattian välillä.

Monoliittisten portaiden tärkeimmät edut

On tärkeää huomata, että konkreettiset portaat, jotka on tehty suoraan esineeseen: talon tai mökin ulkoisen rakenteen muodossa lähellä rakennusta tai virkistysalueella, on seuraavat edut:

 • mahdollisuus käyttää rakennus- ja viimeistelytehtäviä;
 • korkea lujuus;
 • laaja valikoima viimeistelyä ja sisustusta.

Valmisteleva vaihe

Ennen siirtymistä portaiden järjestelyyn on välttämätöntä tehdä alustavia laskelmia. Porraskäytävän ovi on jätetty talon tai maan mökin rakentamisen vaiheelle. Tärkeintä on määrittää etukäteen tuotteen koko. Voit piirtää piirustuksen tulevasta suunnitelmasta käsin. Lisäksi projektin luomisessa tärkeät tekijät ovat tärkeitä:

 • portaikon tarkoitus ja sen sijainti: rakennuksen sisällä tai ulkoiseen käyttöön;
 • suunnittelun kuormitustaso käytön aikana;
 • Rakennetyyppi: marssi, suoraviivaiset, kaarevat tai yhdistetyt;
 • esineen kausiluonteisuus, lämmitysolosuhteet ja muut ilmastolliset tekijät.

On syytä muistaa, että kätevän nostoa varten on tarpeen selkeyttää etukäteen kaikkien kerrosten puhtaan lattian taso, kun otetaan huomioon tasoitus viimeistely. Monoliittisen portaikon leveys suoritetaan yleensä 700-1000 mm. Nykyisten standardien mukaan vaiheiden korkeus puhtaassa muodossa on 170-190 mm. On myös otettava huomioon, millaisia ​​materiaaleja portaikko aita tulee, tarjoamaan erilaisia ​​koriste-ja teknisiä elementtejä: sisäänrakennetut valaistusjärjestelmät, tuetaan sarakkeita portaita ja muita yksityiskohtia.

Työtekniikka

Betoniportaan vahva ja laadukas, se on varustettu valmiiksi jäykällä kantolaitteella, erikoiskehyksellä, jossa ei ole aukkoja ja aukkoja.

Ennalta valittuun kokoon leikattuja vanerilevyjä kiinnitetään puisilla lankkuilla, jotka on asennettu mahdollisimman lähelle tasaisen pinnan muodostamiseen.

Ennen sementti-betoniseoksen kaatamista venttiilin tankoihin. Tulevan portaiden lennon aikana he aloittivat teräsputket ja liittävät ne turvallisesti poikittaiselementteihin. Hyvin tehty metalli runko lisää rakenteen lujuutta, suojaa sitä murtumilta ja halkeilulta.

Betonin liuos kaadetaan tikkaiden valmistettuun muottiin, joka tasataan ja tarkistetaan aukkojen ja ontelojen puuttuessa.

Betoniliuos valmistetaan suoraan korkealaatuisen sementin, tarkkaan hiekkaveden hiekka, hieno sora ja lämmin vesi. On syytä muistaa, että ratkaisun laatu riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien kaikkien ainesosien sekoitusjärjestys. Ratkaisun epäsäännöllisyys ja punkkien esiintyminen voidaan estää, jos vettä ei kaadeta puhtaaseen sementtiin vaan valmiiseen kuivaseokseen. Viimeisteltiin liuokselle murskattua kiveä.

Voit sekoittaa betoniratkaisun manuaalisesti isoon astiaan, kouruun tai vanhaan kylpyhuoneeseen tai betonisekoittimen avulla, jota voit vuokrata päivän tai kahden tai pyytää ystäviäsi.

Betoniliuoksen kaatamisen jälkeen monoliittisen tikkaiden annetaan kuivua kokonaan ja seisomaan. On mahdollista suorittaa viimeistely- ja koriste-esineitä, asentaa elementtejä ja asentaa valaistusjärjestelmä vasta 2-3 viikon kuluttua kaikkien yleisten rakennustöiden päättymisestä. Asiantuntijat huomaavat, että betoniportaiden puiset trimmauselementit voidaan asettaa kuukaudeksi, kun koko rakenteen koko vahvuus on saavutettu.

video

Alla näet betoniportaiden muottien, kaatamisen ja viimeistelyn prosessin:

Monoliittiset portaat tekevät sen itse

Jos unelmasi on monoliittinen portaikko - aloittaa työsi yksityiskohtaisen piirustuksen avulla, jonka avulla voit määrittää vaiheiden lukumäärän, leveyden ja korkeuden.

Seuraavat vaiheet pidetään optimaalisina:

 • leveys - 25-30 senttimetriä,
 • korkeus - 15-17 senttimetriä.

Leveys ja syvyys

Kaikissa vaiheissa on oltava samat mitat.

Jos päätät tehdä kaareva monoliittinen portaikko, sen vaiheen kapeimmassa osassa sen leveyden ei pitäisi olla alle 12 senttimetriä (muuten se todennäköisesti kompastuu, putoaa ja loukkaantuu sen aikana).

Piirustuksen yhteydessä kiinnitä huomiota leveyteen. Portaat, jo 80 senttimetriä, ovat hankalia sekä kiipeilyä varten että huonekalujen tai venyttimien tuomiseksi yhdessä sen kanssa makaavan henkilön kanssa. Sopivin on 1 metrin leveys.

Älä myöskään unohda välialueita. On suositeltavaa tehdä ne joka 12-15 askelta niin, että nouseva henkilö voi kestää jonkin aikaa. Jos aukon kokoonpano ei salli välilevyä paikalle, jossa portaat kääntyvät, voit suorittaa sisäänkäynnin askelmiin siellä.

Vahvistusportaat

Monoliittiset portaat, joissa on omat kädet, on valmistettava lujasta betonista, jossa on pakollinen vahvistus, jonka alaosassa on ristikot (joihin kaikki askelmat ovat). Verkkoon voit ottaa halkaisijaltaan 10-12 mm: n vahvistuspaloja ja järjestää ne 15 cm: n välein.

Kuinka vahvistaa vahvistettuja betoniportaita?

Jos tikkaat ovat korkeita ja leveitä, on parempaa sijoittaa vahvistusverkko kahteen kerrokseen, joiden väliin jää kahden senttimetrin korkeus.

Vaakasuuntaisten lujitustangojen päistä tulee vasarat seinään.

muotti

Laipatut portaat

Muotoilun pohja (tasainen) tulee olla paksua, kosteudeltaan kestävää laminoitua vaneria, joka kannattaa sitä pohjasta viiden senttimetrin paksuisilla levyillä. Asennustason vaihe vastaa yleensä vaiheen kokoa. Vaneritehtaan ja pystytukien välille on asetettava lankkuja koko rakenteen vahvistamiseksi.

Sivussa portaiden reunaa rajoitetaan myös vaneriin, mikä ei salli betonin poistua suunnitellusta paikasta. Laipat on lisäksi parannettu pituussuunnassa levitetyillä levyillä (muotin ulkopuolella), koska vaneri ei itse kestä krakkausta ilman deformaatiota (mutta se tuottaa tasaisen pinnan portaiden sivussa ja pohjassa).

Vahvisteiset silmät on asetettava vanerimateriaalin pohjan päälle ja kiinnitettävä ne siten, että ne ovat noin 2 cm vanerin yläpuolella. Tällainen rako muodostaa suojaavan betonikerroksen raudoituksen päälle, mikä estää sen vahingoittumisen ja hapettumisen.

Jalkakäytävien (pystysuorien osien) muodostamiseksi asennetaan myös levyjä (5 cm paksu), jotka on kiinnitetty seinään yhdeltä puolelta metallikulmilla ja laipoitettu vaneriin.

On tarpeen vahvistaa tikkaiden alempi askel, vahvistaen sitä vaakasuoralla pysäytyksellä alustalta.

Betonin kaataminen

Betoni monoliittiselle portaalle olisi tilattava RBU: ssa (ongelmallinen on valmistaa tällainen määrä laadukasta betonia pienellä betonisekoittimella yksinään, kunhan teet seuraavan erän, aikaisemmin kaadettu betoni jo nappaa).

Betonivalmistus on seuraava:

 1. Ensin kaadetaan portaita kaksi tai kolme astetta. Varmista, että täytät kaatettua betonia, lävistämällä sitä vahvistuspalalla poistaaksesi jäljellä olevan ilman sen paksuudelta ja täyttäkää koko tila muottien ja vahvistusverkon väliin. Betonin, joka puristetaan tämän menettelyn aikana, on siirrettävä alemmista vaiheista ylempiin vaiheisiin.
 2. Kun muodostat alemmat vaiheet, jatka edellä mainittujen vaiheiden kaatamista.
 3. Älä unohda tasoittaa portaiden pintaa, kun ne täytetään ja aseta betonia.

Muottien poisto

Betoniportaat

Poista muottirakenne monoliittisesta tikasta pitäisi olla useassa vaiheessa:

 • Noin 5-7 vuorokauden kuluttua astioiden ja laipan muodostelma on poistettava (vaiheet tulee hiomata betonista hiomalaipalla, jotta ne saavat tasaisen sileän pinnan);
 • 14-21 päivän kuluttua voit irrottaa pystytukit ja irrottaa pohjamateriaalin vanerista.

Jos aiot levätä uudelleen äskettäin perustetuissa monoliittisissa portaissa, lattian yläpuolella olevaan muottiin, sinun on odotettava joukko täyden lujuusbetonia (tämä tapahtuu aikaisintaan 28 päivää siitä hetkestä, kun portaat on valettu). Kiire tässä tapauksessa ei pitäisi olla, koska sitten korjata vahinko aiheuttamat liiallinen paino ylempi betoni, se on lähes mahdotonta.

video

Katso ohjeet monoliittisen portaikon rakentamisesta:

Täytä portaat

Monoliittisen portaikon kaavio

Portaat kellariin

Vahvistettu betoniportaiden raudoituskehys

Monoliittiset teräsbetoniportaat - teoria, käytäntö portaalin käsityöläisiltä

Mitkä ovat monoliittiset tikkaat, lajikkeet, suunnittelun ja rakentamisen piirteet.

Luultavasti monoliittiset betoniteräkset eivät ole yhtä yleisiä yksityiselämässä kuin puiset tai kehykset, mutta ne ovat myös varsin suosittuja. Ne kiehtovat niiden lujuutta ja massiivisuutta sekä valtavia mahdollisuuksia viimeistelyn, etenkin houkuttelemalla pitkä käyttöikä. Portaalin päälliköiden keskuudessa tällaisia ​​rakenteita on myös kysyntää, minkä ansiosta sekä suunnittelussa että toteutuksessa on saatu suuri kokemus itsenäisesti tai henkilökohtaisen valvonnan alaisena.

 • Monoliittiset tikkaat - rakentavat lajikkeet.
 • Monoliittisen portaikon muotoiluominaisuudet.
 • Rakennusteknologia monoliittinen tikkaat.
 • Kuinka valmistautua muottiin monoliittiselle portaalle.
 • Monoliittisen portaikon vahvistaminen.
 • Betonin monoliittinen tikkaat.

Monoliittiset betoniportaat

Monoliittiset teräsbetoniportaat ovat kiinteitä tukirakenteita, jotka kaadetaan suoraan paikan päällä, välttämättä myös vahvistuskammioon. Tikkaiden koosta ja tyypistä riippuen lujitusholkki voi olla itsenäinen tai yhdistetty seinään.

Mitä muotoon, betoni tarjoaa vähemmän mahdollisuuksia kuin puuta tai metallia, monoliittiset portaat voivat olla mitä tahansa:

 • marssivat;
 • kanssa zabezhny vaiheet;
 • ruuvi;
 • jousella, jossa on aukko portaiden välillä;
 • kosourissa.

Alapuolisen monoliittisten portaiden toteutuksen mukaan ne on jaettu kahteen tyyppiin:

 • corpulent - pehmeällä pohjalla;
 • peili - kuvioitu pohja.

Luonnollisesti, mitä monimutkaisempi on rakenteen muoto, sitä vaikeammat laskelmat ja toteutus ovat, yksinkertaisimpia ovat marssitut konkreettiset portaat. Mutta he tarvitsevat myös enemmän tilaa, marssi on alun perin asetettava, mutta tikapuut, joissa zabezhnymi painaa enemmän "purista" aukkoon vaatimattomammaksi, vaikka sitä pidetään vähemmän sopivana.

Monoliittiportaiden suunnittelun ominaisuudet

Ihanteellisesti monoliittiset portaat olisi asetettava suunnitteluvaiheeseen, koska niiden massiivisuus huomioon ottaen ne tarvitsevat enemmän tilaa ja vahvistetun perustan. Jos esimerkiksi täytät ensin lämpimän kerroksen ja päätät sitten, että haluat monoliittiä, se aiheuttaa joitain vaikeuksia.

En nojannut tikkaita lämpimään kerrokseen. Alle se on lämmitin, joka voi leikkiä ja levitin voi räjähtää ja vahingoittaa putkea. Yleensä poistetaan osa lasista ja tehdään kasaan perustuva ensimmäinen vaihe, sen kauimpana osa seinältä.

Monoliittiportaiden laskemiseksi sovelletaan samoja sääntöjä kuin muillekin:

 • Laskettaessa marssin pituutta otetaan huomioon lattian paksuus.
 • Markan optimaalinen leveys - 1000-1200 mm, vähintään 900 mm.
 • Vaiheiden lukumäärä marssilla - enintään 15 kpl.
 • Mukavien askelmien korkeus - 150-170 mm, korkeintaan - 200 mm.
 • Pyörän leveys - 250-300 mm.
 • Optimaalinen kaltevuuskulma on 30-37 °, korkeintaan 45 ° (keskiakselilla).

Laskentakaava on: 2a + b = 640, missä a on askelman korkeus, b on askelman leveys ja 640 mm on vaiheemme keskimääräinen pituus. Portaalin käsityöläiset käyttävät toista kaavaa laskemaan monoliittisia tikkaita.

Normaali on, kun kaava on: nousupinnat ja 45 mm kulutuspinta, tai nousupinnat plus kulutuspinta ja nousijat, jotka ovat 58-62 cm.

Omatoimintasuunnitelma voidaan tehdä paperilla tai erityisellä konstruktorilla. Toinen vaihtoehto on parempi, koska saadaan virtuaalinen 3D-malli ja tietokone suorittaa peruslaskut johdantotiedon perusteella. Tämä pätee erityisesti silloin, kun puhutaan rakenteista, joissa on kulutuspinnat.

Oikein suunnitelluilla portailla pitäisi olla sama korkeus kaikista nousuista ja samoista askelmista kuin askelmat pitkin kiitoradan akselia (tavallisesti marssin keskellä). Suorissa tikkaissa tällainen laskelma on helppo tehdä, mutta sisäänkäynnin vaiheet ovat jo ongelmallisia. Usein tätä sääntöä (mittasuhteiden yhtenäisyydestä) tällaisten tikkaiden valmistuksessa ei ole havaittavissa, ja seurauksena ilmenee epämukavuutta, kun niitä käytetään tulevaisuudessa. En odota käsi-käden portaita. Arkon tekee erinomaista työtä tämän tehtävän kanssa. Asennan vaaditun tyyppiset tikkaat suunnitelmaan, asetan parametrit, tarkkailla mallia 3D-näkymässä.

Monoliittisten portaiden rakentaminen

Monoliittisen portaikon rakentaminen koostuu kolmesta päävaiheesta:

 • muottien kokoonpano;
 • vahvistaminen;
 • betonoinnin.

Viimeistely on pakollinen viimeistelyvaihe, mutta se voidaan usein erottua ajoissa, varsinkin kun portaat on pystytetty samanaikaisesti laatikon kanssa.

Monoliittisten portaikkojen kotelointi

Jotta saadaan välittömästi riittävän sileä pinta, muotti on tehty sileistä materiaaleista, lähinnä se on vedenpitävä vaneri, jonka paksuus on 20 mm. Jos on taloudellisia mahdollisuuksia tai tarkoituksenmukaisuutta (useita portaita), on parempi valita laminoitu vaneri. Vaneria käytetään pohjan ja sivujen kokoamiseen, jolloin muodostuu nousuputkia käyttäen 30-35 mm paksua leikattua levyä tai puuta, 50 × 50 mm.

Pitkät ruuvit valitaan useimmiten kiinnikkeiksi, metallikulmia ja palkkeja käytetään vahvistamaan muotoa, samalla kun vahvistetaan laippa palkilla, kun taas pohjaa tuetaan metalli- tai puiset telineet portaittain. Jos portaikko on monimutkainen (spiraali, juoksumatot), sitten telineiden sijaan toisinaan tehdään kantoaaltoja (ristivyöhykkeet, jotka on kiinnitetty toisesta päästä seinään ja toinen sivuseinään). Käytettäessä tavanomaista vaneria muottipesän sisällä on suositeltavaa peittää kalvo tai muu eristys.

Muotti on yleensä koottu kahdessa vaiheessa - ensin pohjaan ja sivuseiniin / sivuihin, ja sen jälkeen, kun vahvistushäkki on asetettu, ristipalkit asennetaan portaiden alle. Yksi käsityöläistämme päätti yrittää ensin kokonaan rakentaa muottiin, ja sen jälkeen valmistaa vahvistus.

Kotona olen vahvistanut ensin, nyt yritän eri tavalla, kyllä, tulee olemaan vaikeuksia - neuloa ja kiehua vahvistus vaiheissa (hyppykytkimet). Mutta hyppyjä ja asenna sitten aseisiin ei ole helppoa. Ja nyt näen välittömästi täältä, missä ja miten johdettaa. Jos jokin taso estyy, irrota se - pari minuuttia ja paljon muuta - takaisin paikalleen. Pääasia on, että tämä paikka on löydetty, vuorattu, ja vaihe on asetettu kolmelle ulottuvuudelle tasainen, kova työ. Ja kun vahvistus on jalkojen alla, se on hankalaa, joten yritän näin.

Toinen käsityöläisemme, joka työskentelee ammattimaisesti portaissa, ei suosittele tarpeettomia vaikeuksia.

Halpa tapetti - piirrät kosour (monoliitti), kiinnitä se seinään, laita se tasolle - merkitse paikkoja kiinnikkeille ja kiinnikkeille, poraa, kiinnitä baareja / lankkuja suoraan kuvioon tapetilla, sitten vain repäise tapetti pois seinästä!

Monoliittisen portaikon vahvistaminen

Rakenteen lujuuden lisäämiseksi ja vaiheiden ja marssien reunojen vuotamisen estämiseksi tarvitaan vahvistus - pitkittäinen ja poikittainen. Käytetään profiilia, jonka läpimitta on 10-14 mm (pituussuuntainen vahvistus paksumpi), jollakin muo- dostuu ristikkorakenne, jonka solu on 100-200 mm, riippuen marssin parametreistä. Toistensa välinen vahvike kiinnitetään neulomalla verkolla koukulla tai hitsaamalla. Kestämään suojakerroksen paksuutta (2 cm) käytä nykyisin erityisiä kiinnityspidikkeitä.

Jos portaikon rakenne tukee seinää vahvikkeen avulla, yleensä tangot yksinkertaisesti lyöttään, mutta jos seinä on valmistettu materiaaleista, joille on ominaista pienempi kantavuus, esimerkiksi hiilihapotettu betoni, käsityöläisillämme kehotetaan tekemään kuoppa.

Älä aja vahvistusta hiutaloituun betoniin, sillä se ei anna tarvittavaa jalanjälkeä tikkaille, vaan on parempi tehdä kaivo ja aseta se vahvistukseen ja kaataa sitten kaikki betonilla. Tässä on esimerkki.

Tämän tekniikan ansiosta ilmastoiduille betoniseinille voidaan tukea varsin raskaita portaita.

Jos teet kaivoa seinään vähintään 10x10 cm, niin tukialue on 100 cm² ja jos aja lujitemuovilla 10 cm². Ilmastetun betonin merkki - 35 - 50, siksi 100 cm² kestää 300 - 500 kg. Niinpä kaksikymmentä kuoppia antaa kuorman 6-10 tonnia, plus tikkaat seistä seinät, plus tuki ensimmäisessä vaiheessa, sekä tukea lattialaatta.

Vahvistus voi olla yksittäinen tai kaksinkertainen, käsityöläisten mielipiteet tässä tapauksessa ovat jakautuneet - jotkut uskovat, että on parempi asentaa kaksi ristikkoa, toiset, että useimmille rakenteille yksi riittää. Tämän aiheen omaava foorumi on erillinen lanka. Lyhyesti sanottuna alexxxxx, yksi ammattilaisista, jotka tekevät monoliittisia mittatilaustyönä olevia portaita, taistelee yhden kerroksen vahvistamiseksi.

Laajennusvyöhykkeellä tarvitaan monoliittirakenteiden vahvistamista ja millaisia ​​jännitteitä levyn yläosassa? Siinä runkopakkaus on kuollut paino - tämä on ensimmäinen. Kaksoisvahvistus on erittäin harvinaista, jotta se toteutetaan kaikissa portaissa - tämä on materiaalin kääntäminen ja tarpeeton työ, tämä on toinen. Kolmanneksi - raudoituksen kokonaismäärää prosentteina ilmaistuna säännellään SNIP. Jos minun tapauksessani yksikerroksinen vahvistus tämä prosenttiosuus lähestyy rajaa, sitten kaksikerroksisella vahvistuksella tämä SNIPovsky-prosentti on varmasti ylittynyt. Neljänneksi - kolmen metrin etäisyydellä, käytän 12 mm halkaisijaltaan 120-130 mm: n välejä. Vertailun vuoksi kuuden metrin monoliittinen lattialaatta vahvistetaan samalla vahvikkeella, jonka säde on 200 mm. Mikä on vahvempi? Yli sata kappaletta, jotka valmistettiin, kolme tehtiin teknisen valvonnan alaisena, tekninen valvonta ei tehnyt kommentteja vahvistamisesta - tämä on viides.

Alexxxxx: n mukaan kaksinkertainen vahvistus on perusteltu, kun:

 • on ylhäältä ja pohjasta puristava - jos ei ole kolmas tuki;
 • pohjalle ja yläosalle ei ole tukea, ja seinään upotettu rakenne "roikkuu";
 • portaat yhdelle sivupinnalle - yläraudoitus ja kiinnikkeet estävät sivuhaaran kiertymisen;
 • esimerkiksi ohuet monoliittiset askeleet, esimerkiksi yksi sivukivijä - vaiheiden alempi vahvistaminen puristuksessa ja ylemmän jännityksen;
 • portaikko ylittää pidätysseinän (mikä vä- hentää väistämättä alemman kerroksen paksuutta siten, että yhdessä yläosan kanssa ei ylitä sallit- tua prosenttiosuutta).

Yksi foorumin moderatorista on eri näkökulmasta.

Minulla on aina aina kaksi ristikkoa portaissa, ei väliä mitä. Mutta yleensä ne ovat tietenkin kaukana aina välttämättömistä. Jos jännitys on selvästi alemmalla vyöhykkeellä, ei ylätasolle tarvita vahvistusta. Mutta tosiasiassa portaiden ylemmässä ruudukossa ylitäytyminen on noin 100 kg, et voi voittaa paljon. Portaiden vahvistaminen on melko vaikeaa useilla vanteiden taipuilla ylhäältä pohjaan. Erityisesti en pidä siirtymistä alemman marssin sijainnista tai levystä. Kaareva sauva ei ehkä toimi tietyllä alueella. Siksi yhdistän kaksi tankoa (yksi alhaalta vyöhykkeeltä ja toinen matkan alemmasta vyöhykkeestä), joista kukin on kiinnitetty niiden risteyskohtaan ja tarkastelemalla marsun ja levyn ylempää vyöhykettä vastaavasti. Ja siirtyessä laudasta ylemmäksi marssiin - mielestäni on aivan mah- dollista jättää vain taivutetut sauvat, jotka kulkevat laattojen pohjalta marssin pohjaan. Ei se, että tämä on välttämätöntä. Mutta minä teen sen. Kukaan ei motuile.

Betonin monoliittinen tikkaat

Monoliittisille portaille on toivottavaa käyttää tehdasbetonia, joka on luokka B20 (M250) ja edullisesti B25 tai B30. Jos valmiin ratkaisun tilaaminen ei ole mahdollista, betonisekoittimessa valmistetut samomit sopivat, mutta pehmittimien käyttö on pakollista. Sementin, hiekan ja murskakiven tyypillinen suhde (murto-osa 10 × 20 mm) on 1/3/3, liuoksen ei tulisi olla liian nestemäinen.

Tikkaat kaadetaan yhdellä kädellä, alhaisemmista vaiheista lähtien, nousemalla ylöspäin, jokainen askel on varmasti värähtelee estääkseen aukkojen muodostumisen. Värähtelyn, betonin suulakepuristuksen tai uppoamisen aikana on mahdollista, että ylijäämä jakautuu uudelleen, lopullisen kutistumisen jälkeen vaiheiden pinta on tasoitettu säännönmukaisesti tai tasoitteella. Yhtenäinen vahvuus on suositeltavaa peittää betoni kalvolla ja kostuttaa se useita kertoja päivässä koko viikon ajan.

Noin viikon kuluttua suoritetaan osittainen purkaminen - poikittaiset osat ja sivut poistetaan karkean jauhamisen suorittamiseksi. Pohja poistetaan aikaisintaan 3-4 viikkoa, kun rakenne on saanut tarvittavan lujuuden. Seuraava askel on viimeistely - asentaminen aidat, kipsi, puuta, laatat, kivi tai muu materiaali. Aikaisemmin betonirakennuksen aikana kiinnitykset tehtiin väistämättä, mutta nykyään ne ovat menettäneet merkityksensä.

Miksi kiinnitykset? Weld, kenties, kaide? Erittäin esteettisesti miellyttävä! Kyllä, rautatieasentajat muistaa hyvin kiinnostuneiden "hyvää" sanaa, joka laittoi nämä kiinnitykset, kun heidän on jatkettava tässä paikassa kiinnitysreikää. Nyt kaikilla on punsseja, ja anakronismi kiinnitysten muodossa häiritsee vain kiskon normaalia asennusta. Miksi tarvitsen kiinnitystä, kun se näyttää paremmalta piilotetulta laitteistolta.

Monoliittiset teräsbetoniportaat kaadetaan useimmiten kivitaloihin, koska ne ovat konsonanssin massiivisuutta ja kiinteyttä. Haluttaessa monoliitti voi kuitenkin näyttää ilmalta esimerkiksi peilityyppisenä. Joka tapauksessa se on tukirakenne, joka edellyttää vakavaa lähestymistapaa ja tekniikan noudattamista.

Lisätietoja monoliittisista ja muista tikkaista - foorumin osassa. Millaista tikkaita sopii epävakaalle hirsirakennukselle - artikkelissa vanerista valmistetuista portaista. Miten päästä ullakolle - materiaalissa kotitekoisesta ullakkokäytävistä. Videossa - monoliittisesta portaasta teknologian pysyvään muottiin.

Monoliittiset betoniportaat: tärkeät suunnittelupisteet, rakennustekniikka ja vuorivaihtoehdot

Monoliittiset portaat, jotka ovat betonista - suosituin ratkaisu liitosmatkojen ja sisääntuloryhmien rakentamiseen. Samanaikaisesti kaataminen betoniin muottiin sopii parhaiten yksityiseen rakentamiseen.

Betoni monoliittiset portaat ovat erittäin kestäviä ja käytännöllisiä. Sementtiin perustuvat rakenteet mahdollistavat monimutkaisten muotojen tekemisen ja erilaisten viimeistelymateriaalien käyttämisen. Monoliittisen laitteen teknologia on erittäin työvoimavaltainen, mutta melko yksinkertainen.

Minimaalisten rakennustaitojen avulla kuka tahansa voi täyttää yksinkertaisen muodon vaiheet omilla käsillään. Artikkelissamme kuvataan suunnittelun, rakennustekniikan ja mahdollisten viimeistelytapojen tärkeimmät perusteet.

Betonirakenteiden edut

Laitteen vaiheittaiset siirtymät voivat käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Metalli- ja rakennuspuusta valmistetut mallit ovat melko suosittuja.

Mikä on ero monoliittisten betoniportaiden ja muiden vastaavien rakenteiden välillä? Monoliittisen rakenteen pääasiallinen etu on suuri lujuus ja samalla kyky luoda elementtejä, jotka ovat muodoltaan ja rakenteeltaan monimutkaisia.

Lisäksi betoniportaat ovat seuraavat:

 • Betoni on ympäristöystävällinen ja palamaton.
 • Materiaali ei aiheuta mätää eikä se pelkää hyönteisiä.
 • Sementin perustana oleva rakenne on fysikaalisesti stabiili, mikä tarkoittaa, että jopa ajan myötä ulkonäöltään (squeaks) ei ilmene.
 • Sirut, pienet halkeamat ja poistot vahvistetuilla betonireunoilla on helppo korjata itse.
 • Käytännöllisesti katsoen kaikki koriste-aineet soveltuvat konkreettisia portaita.

Kaikilla rakenteilla on haittoja. Konkreettisille portaille tärkein puute on paino. Monoliittisen portaikon rakentaminen edellyttää erittäin vahvaa pohjaa sekä vakavan pohjan kiinnittämistä yläosan kiinnittämiseen.

Laskenta ja suunnittelu

Oikein laskettu projekti on ensimmäinen ja tärkein tehtävä vuorovaikutuksen siirtymisen määrittämisessä. Tässä vaiheessa on otettava huomioon määritellyt tekijät ja turvallisuusvaatimukset noudattamalla rakennuskoodeja.

Jos ratkaisu täyttää kaikki kriteerit, monoliittinen teräsbetoniportaikko kestää huomattavan kauden ja on mukava käyttää.

Rakennuskoodit

Harkitse, mitkä tärkeät ulottuvuudet on otettava huomioon projektin laatimisessa. Jos et ole varma omasta tietämyksestäsi, kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen.

Kun itsenäisten laskelmien tulisi noudattaa seuraavia sääntöjä:

 • Mukava portaiden kulma on alueella 30-350. Joidenkin portaiden mukaan 450 asteen kulma on sallittua. Jyrkempi nousu, sitä vaikeampi nousu ja laskeutuminen, varsinkin vanhuksille ja pikkulapsille.
 • Kävelyn korkeus (etäisyys kulutuspinnasta kattoon) on oltava vähintään 2 m. Tässä tapauksessa matkustajien korkeus on otettava huomioon.
 • Portaiden hyödyllinen leveys. Tällöin otetaan huomioon kaaren välinen etäisyys, ja jos kyseessä on "zabezhnye" -vaihe, on otettava huomioon, että kävelyä lähemmäksi 20 cm: n askelia ei käytetä. Käyttökelpoisen kulkureunan leveyden on oltava vähintään 90 cm.
 • Kulutuspinnan koko (vaakasuora askel taso) on valittava 25 - 35 cm: n välein.
 • Korotuskorkeus (pystysuora vaihe vaiheessa). Hyväksyttyjen rakennusstandardien mukaan voidaan muodostaa teräsbetonisia monoliittisia portaita, joiden korkeus on 12-20 cm. Käytännössä tämä koko sopii yleensä 14-18 cm: n alueelle, mukaan lukien viimeistelymateriaalin paksuus.

Vihje! Portaiden käyttö on käytännöllisempää, ja ne ovat parittomia. Tällöin liike alkaa ja päättyy yhdellä jalalla.

Käytännön vivahteita

Monoliittisten betoniportaiden suunnittelussa on otettava huomioon, että kaikki tekijät ovat toisiinsa yhteydessä ja vaikuttavat toisiinsa. Esimerkiksi portaiden lennon kallistuskulma muodostuu kulutuspinnan koon ja nousupisteen korkeudesta.

Hankkeen laatiessa otetaan huomioon aikuisen keskimääräinen askelkoko, joka on 64 cm, ja samalla on tärkeää ymmärtää, että liikuttaessa ylämäkeen tai alamäkeen askelpituus vähenee suoraan suhteessa kallistuskulmaan. Eli jos nouset tikkaat, missä kulma on lähes 900, askella pituus puolitetaan ja on noin 30 cm.

Lisäksi seuraavat tekijät vaikuttavat portaikon käytettävyyteen:

 • Span pituus Mitä suurempi marssien pituus, sitä pienempi on kaltevuus, sitä helpompi liikkua portaita.
 • Mezhmarchevayan leikkipaikka. Kun kantapää pysähtyy, portaat helpottuvat.
 • Kaiteen korkeus. Matkustajien keskimääräisen korkeuden perusteella kaide sijaitsee 90-120 cm: n korkeudella.

Vihje! Kahden hengen mukavassa tulevassa liikkumisessa portaissa tai suurilla kodinkoneilla varustettuna, kavennus on nostettava 120 cm: iin.

Mahdolliset muodot

Monoliittisten teräsbetoniportaiden suunnittelu voi olla erilainen muoto.

Alhaisissa yksityisissä rakennuksissa yleisimpiä ovat seuraavat tyypit:

 • Suora marssiminen. Ne voivat koostua yhdestä lennosta tai kaksi tai useampia marsseja yhdistettynä 90: n tai 1800: n kulmaan. Tässä tapauksessa vaakasuora lauta, joka on yhtä leveä kuin span, jakaa marssien.
 • Ladders with zabezhny vaiheet. Järjestetään suljetussa tilassa, kun ei ole mahdollista sijoittaa intermark-alustaa. Askelmien kääntökulma voi olla erilainen, jolloin tikkaiden toinen puoli lepää tukevilla seinämillä.
 • Spiraali- tai kierreportaat. Aikaa vievää muotoa. Vaatii monimutkaisen muotosuunnittelun asennuksen. Tämän muodon suuri etu on, että tällainen tikkaat sopivat melko pieneen tilaan.

Vihje! Yksinkertaisin muoto on yksi suonensisäinen. Tällä mallilla ei ole tarvetta asentaa sivulamppujen suojuksia, portaat rajoitetaan vierekkäisiin seinämiin.

Laitetekniikka

Kuten yllä mainittiin, monoliittinen betonirunko on aikaa vievää muotoilua, mutta ei monimutkaista.

Itse asiassa koko prosessi voidaan jakaa kolmeen päävaiheeseen:

 1. muottiyksikkö;
 2. metalli vahvistaminen;
 3. kaatamalla betonia.

Kuten hankkeen valmistelussa, kaikki toimet liittyvät toisiinsa. Jokainen vaihe on toteutettava tiukasti tekniikan mukaisesti. Voit tutustua yksityiskohtaisesti betoniportaan rakentamiseen tarkastelemalla tässä artikkelissa olevaa videota. Seuraavassa kuvataan lyhyt askel askeleelta ohjattaessa itseään kaatamalla.

Muottipaneelien asennus

Laitteen muottipesän suojaksi voit käyttää kätevää vedenpitävää materiaalia. Useimmin käytetty vaneri ja rakennuspuuta lujitus. Lisäksi ammattikäyttöön tarkoitettuja sarjoja voi ostaa irrotettaviin muottiin. Tehdasmuotti takaa materiaalin lujuuden ja lopullisen pinnan tasaisuuden.

Kestävimmistä tulee olla pinta, joka tulee olemaan muottipohjan tai pohjatulpan pohja. Betoni monoliittisella rakenteella on riittävä paino ja ottaen huomioon vahvistusmetalli, paino on erittäin merkittävä.

Alemman suojuksen materiaalin on kestettävä yli tonni. Jos valitaan ei-kosteutta kestävä muottimateriaali, on valmistettava polyeteenikalvo.

Vihje! Miksi on niin tärkeää, että materiaali ei ime kosteutta? Betonin tulee kuivua vähitellen, hitaasti menettää maitoa. Liuos nopeasti kadottanut kosteutensa tulee lopulta erittäin hauras betonilohko.

Muottien kaikkien osien mittojen on vastattava selkeästi tulevan rakenteen mittoja. Kytke suojat ja puuta ruuveilla, mikä mahdollistaa paneelien - rajoittimien purkamisen ilman betonin vahingoittumista.

Käytä rakennustasoa suojaavien osien asennuksessa:

 • nousupinnat on asetettu tarkasti pystysuoraan,
 • kulutuspinnat tulisi heittää vaakasuoraan, joskus hieman kaltevuus sallitaan, enintään 30.

Spiraaliportaat ovat vaikeimpia muotoilun asennuksen kannalta. Rakentaessaan tällaista rakennetta on parempi käyttää tehdasvalmisteita. Tämän sarjan hinta on melko korkea, mutta kustannukset ovat täysin perusteltuja geometrian laadun ja tuloksena olevan tikkaiden lujuusominaisuuksien perusteella.

Vahvistus-välilehti

Jotta monoliittinen rakenne kestäisi oman painonsa ja säilyttää maksimaalisen lujuuden, portaat vahvistetaan metallilla. Vahvistuksessa käytetään eri halkaisijaltaan 8 - 16 mm: n tangkoja, vahvistus on A400 tai A500C.

Vaihtelee metallimenetelmää solmujen muodostamiseksi:

 1. Tuotemerkki A500C voidaan liittää hitsaamalla tai liimaamalla.
 2. 400 tangot soveltuvat vain rakennusjohdon nippuun.

Vihje! Metallia leikataan alemman muottisuojuksen asennuksen jälkeen, mutta ennen kuin asennat pystysuorat askelesteet.

Rakenteen pystysuorat ja vaakapalkit tulisi olla mahdollisimman kiinteät, ilman lisäpisteitä. Lisäksi kaiken voiton on "sidottava" kantavien seinien suunnittelussa. Tarvittaessa porrashuoneen porattaessa 20-30 cm: n pituiset palkit porataan seinään, jonka kulutuspinta on yhtä suuri kuin kulutuspinnan leveys.

Tulevaisuudessa metallirakenne hitsataan poratut nastat. Tällöin tikkaiden kuormitus jaetaan koko tukirakenteelle. Ja portaikko itsessään on ylimääräinen elementti rakennusvoimasta.

Se on tärkeää! Lujittavan metallikehyksen muodostamisvaiheessa hitsatut rakenteet kiinnitetään kaiteen asennukseen.

Juotto ratkaisu

Monoliittisen tikkaiden betonointi tulisi toteuttaa yhdellä lähestymistavalla. Missään tapauksessa portaittaisten elementtien osittainen jäätyminen ei saa olla sallittua. Siksi on erittäin tärkeää hankkia riittävä määrä liuosta.

Voit tehdä laskelmia online-laskimella. Jos et ole varma omasta voimasta, on parempi ostaa betonia tehtaalla. Tässä tapauksessa voit vaivata omia käsiäsi, mutta todennäköisesti tarvitset apua.

Klassisen betonin mittasuhteet:

 • Portlandsementti, jonka luokka ei ole pienempi kuin M400 - 1 osake;
 • puhdas seulottu hiekka - 2 osaketta;
 • murskattu keskikokoinen ja pieni murto-osa - 4 osaketta.

Riippuen portaikon sijainnista, tulisi käyttää lisäaineita ja pehmittimiä.

Kun muotti on asennettu ja ratkaisu on valmis, on syytä kaataa ja kompakti alin askel ja antaa liuoksen tarttua hieman. Tämä ei salli hänen virrata ulos muottipesästä. Tämän jälkeen betoni kaadetaan ylhäältä, kulkee vaiheittain vibraattorin tai kolkutuksen kanssa.

Kuivaa muovikelmuista vasen betoni. Tässä tapauksessa ensimmäisen parin - kolmen päivän aikana on suositeltavaa kastella betonia.

Vihje! Täysi kohtaus tulee 4 viikon kuluttua, mutta voit poistaa muottipellit 10-14 päivän kuluttua.

Betonin koostumuksen laskeminen

koristelu

Valitusta koristemateriaalista riippuen betoniportaiden viimeistely voidaan aloittaa odottamatta koko asennusta.

Suosituimmat tapoja koristaa betoniportaat ovat:

 • luonnonkiven edessä;
 • laattojen tai posliinilaattojen asentaminen;
 • vaipat rakentaminen aluksella;
 • laminoitu laminaatti;
 • maalaus.

Viime kädessä betoniportaan kustannukset ovat voimakkaasti riippuvaisia ​​viimeistelyn materiaalista. Betoni on monipuolinen materiaali, se vaatii suojaa kosteudelta. Alla kuvataan joitain vivahteita konkreettisten vaiheiden edessä ja kuvasta valokuvaa.

Luonnonkivi

Luonnonkivi näyttää hyvältä tilavissa saliin, laajaan portaikkoon. Tällainen materiaali sopii täydellisesti kuistille päin. Useimmiten luonnonmateriaalilevyillä on kiillotettu pinta, joten turvallisuutta varten on käytettävä viimeistelyä varten liukumista estävät alustat.

Luonnonkivestä selviytyessä on joitain etuja muihin tapoihin kuin portaiden koristelu:

 • merkittävä käyttöikä (voi olla yli sata vuotta);
 • ehdoton paloturvallisuus ja ympäristöystävällisyys;
 • laaja valikoima mielenkiintoisia kuvioita ja värejä;
 • helppo huolto.

Kivirakenne on kallein tapa viimeistellä. Luonnonmateriaali, jolla on kaikki edut, on erittäin korkea hintatarjous, joskus keinotekoisesti täytetty. Samaan aikaan kiven kanssa työskentely edellyttää, että isännällä on tiettyjä taitoja.

Laatta- ja posliinilaatat

Lisää budjettivaihtoehtoa laatta tai posliini. Materiaali eräiden ominaisuuksien mukaan ei ole huonompi kuin luonnollinen, mutta paljon halvempi.

Lisäksi on helpompi leikata laatat kuin esimerkiksi luonnollinen graniitti. Laattojen valmistajat tarjoavat täydellisen rivin pinnoituselementit: askelmista pohjaseinille ja kaiteille.

Kuten kiven tapauksessa, syntyvä pinta on melko kova, mikä lisää hieman vahinkoa. Jos portaat ovat monimutkaisia ​​pyöreitä muotoja, on parempi olla valitsematta laatan koristelevy, jonka seurauksena saat huomattavan osan jätteestä.

puu

Ympäristöystävällinen ja "lämmin" viimeistely betoniportaat - vuori puu.

Tämä materiaali soveltuu vain sisäisiin portaisiin, mutta se on erittäin suosittu useista syistä:

 • Materiaalin alhaisen painon vuoksi rakenteen kuormitusta ei käytännössä lisätä;
 • Lauta sammuu melun ja on lämmöneristin;
 • Puun emittoidut öljyt käytön aikana luovat ainutlaatuisen ilmapiirin talossa;
 • Luonnonmateriaali soveltuu sisustukseen missä tahansa sisustustyypissä.

Laminaattilattia

Toinen materiaali, jota voidaan käyttää vain sisäisten portaiden viimeistelyyn, on laminaatti. Sen pitäisi olla edullinen materiaali, jolla on suuri kulutuskestävyys. Ennen laminaatin asettamista on tarpeen tasata betonipohja ja asettaa vedenpitävä materiaali.

Saatuista eduista voit ilmoittaa seuraavista:

 • Laaja valikoima värejä ja tekstuureja mahdollistaa rohkeimmat ajatukset;
 • Materiaalin säätäminen epätyypillisten muotojen vaiheissa on melko helppo tuottaa, laminaatti on leikattu hyvin;
 • Asennusprosessi on melko yksinkertainen, joten on mahdollista tehdä se itse.

väritys

Maalia voidaan käyttää betonin välivaiheena ennen pääpäällystystä tai täydellistä koristelua. Työlle tulee valita kiveä ja betonia käsittelevä materiaali.

Väritys on kustannustehokkain tapa lopettaa. Samalla korjaa vaiheet helposti. Ja hieman mielikuvituksella, voit kääntää portaat aiheen todellisen taiteen. Maalaus ei muuta betonin fysikaalisia ominaisuuksia: askelmat jäävät kylmiksi ja kiinteiksi.

Vihje! Maalien käyttäminen väliensuojana auttaa pitämään betonin viimeistelyssä ylemmissä kerroksissa.

johtopäätös

Betonin monoliittiset portaat ovat vahvoja ja kestäviä rakenteita, jotka sopivat minkä tahansa tyyppisen materiaalin viimeistelyyn. Samanaikaisesti betonin plastisuus antaa sinulle mahdollisuuden luoda erittäin mielenkiintoisia muotoja.

On parempi antaa monimutkaisten lomakkeiden rakentaminen ammattilaisille, ja yksinkertaiset yksipuoliset tikkaat voidaan järjestää omiin käsiisi. Monoliittinen betonirunko on osa rakennuksen tukirakennusta ja sillä on huomattava paino, joten rakennettaessa sitä on tarpeen laskea oikein laskuri pohjaan ja viereisiin seiniin.

Betoni kierreportaat talossa

Vahvistetut betonirakenteet ovat lujasti ottaneet oikean paikkansa erilaisten kierreportaiden kesken. Niiden leviämistä helpotetaan sellaisilla epäilevillä eduilla kuin:

 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • Kosteuden kestävyys;
 • luotettavuus;
 • Helppo valmistus;
 • Suhteellisen edullisia.

Tikkaiden epätavallinen muotoilu

Haittoihin sisältyy betonin rakenteen suuri paino. Tällainen rakenne voidaan asentaa vain taloon, jossa on riittävän luotettavat katot.

Kuinka tehdä tällainen tikkaat?

Monet ovat esivalmistettuja betonirakenteita, liittäen heidät asuinrakennusten ja valtion virastojen kasvottomille marsseille. Ja turhaan, leikattuina laatat tai puupaneelit, nämä rakenteet eivät anna millään tavalla puuta ja metallia suunnittelija valokuvia.

Ja tällaisten rakenteiden merkittävä kestävyys mahdollistaa niiden koristelemisen luonnonkiven ja luonnollisen marmorin kanssa.

Tyypilliset spiraaliportaat

Kaikki erilaiset betoniportaat voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

 • Sileä istuvuus. Tällaisten rakenteiden erottuva piirre on sileä alareuna, josta niiden nimi seuraa.
 • Double kehys. Tämäntyyppinen, toisin kuin edellinen, pohja on porrastettu, "peilaa" yläosa. Tällaiset mallit ovat raskaampia ja vaativat enemmän materiaalia, mutta kestävämpiä ja mielenkiintoisempia suunnittelun näkökulmasta.
 • Mallit eivät ole keulakivet ja kosoura. Keulakivet ja kosoura konkreettisten portaiden epätavalliset ominaisuudet, valmistus monimutkaisuus kasvaa monta kertaa, mutta ne antavat sinun tehdä "läpinäkyviä" rakenteita ilman kohoumia. Betonin raskaudesta ei jää jäljelle. Erilaisten mallien erityinen visuaalinen helppous yhdellä kosour - keskellä tai offsetilla.

Betoni kierreportaat tekevät sen itse

Vaikka edellä on jo todettu betonirakenteiden vertailukelpoisesta halvemmasta, palkattujen asiantuntijoiden palvelut yhdessä materiaalien kanssa todennäköisesti ylittävät 1000 dollaria, niin monet ihmiset alkavat valmistaa konkreettista ruuvirakennetta omilla käsillään.

Helpoin tapa tehdä se itse on tehdä monoliittinen kierre, sileä jalkainen portaikko. Arvioitu valmistusprosentti on seuraava:

 • Suunnittelun ja suunnittelun laskenta.
 • Muottien valmistus. Tämä on aikaa vievä ja vastuullinen työvaihe. Muotti on valmistettu sahattua puutavaraa. Tukit on valmistettu kestävästä puusta, sivupinnat ovat laattoja, kaarevat pinnat (esimerkiksi pyöristetyt reunat) ovat vaneria. Levyt ja vaneri voivat loimoitua huomattavasti kosteudelta, joten jos näitä materiaaleja on tarkoitus käyttää monta kertaa, ne on suojattava vedeneristysmateriaalilla, kuten kattotuilla tai kateaineilla. Itsekierteittäviä ruuveja käytetään liittämään muottiosat toisiinsa.
 • Erityistä huomiota on kiinnitettävä muotin kannelle - tämä osa testaa itsensä ja siirtää betonin massan rekvisiineihin. Kanan repeämä aiheuttaa suuren määrän betonia. Sinun pitäisi myös vahvistaa levyt, jotka muodostavat vaiheet. Tämä pätee erityisesti laattojen alareunassa oleviin levyihin, koska ne kokevat lisääntyneen kuorman kaatamisen aikana.
 • Tuotettu kirjanmerkki (sitova) vahvistusta. Rakenteen vahvistamiseksi käytetään varretta, jonka halkaisija on 12 mm. Poikittaiset sauvat kiinnitetään seiniin muodostaen liitoksen portaiden ja rakennuksen välille. Ankkuri asetetaan ristikkoon, jonka solu on kooltaan noin 20 cm. Vahvistustangot on liitetty johdolla, jotta vältetään niiden siirtyminen kaatamisen aikana. Tämän toimenpiteen helpottamiseksi käytä erityistä koukkua.
 • Kaatamisen aikana sinun täytyy ensin kaataa kahta tai kolmea alaosaa ja anna niiden kuivua kokonaan. Tämä auttaa estämään nestemäisen betonin virran.
 • Välittömästi jokaisen vaiheen kaatamisen jälkeen betonissa on "sekoitettava" vahvistuspalaa tai mitä tahansa kärkeä, joka on riittävän voimakas puhaltamaan ilmakuplia, jotka voivat kertyä koloihin.
 • Betonin kuivauksen aikana värähtelee värähtelyn avulla. Näin voit poistaa kaikki mahdolliset syvennykset kokonaan. "Hiipivä" betoni jälleen jakautuu ylhäältä.
 • Kun lopullinen kuivaus betonielementti poistetaan.
 • Vaiheet on kiillotettu, jotta ne saataisiin lopullisiksi tai sopivat jälkikäsittelyyn.


Betonin täydellinen kuivausaika on noin kaksi viikkoa. Tällä hetkellä portaita ei voi käyttää. Jos työ jatkuu ylemmissä kerroksissa, on tarjottava vaihtoehtoiset käyttöoikeudet. Tarkemmin kaikki työvaiheet näkyvät valokuvissa ja videoissa.

Betoni kierreportaat: kokoonpanon ja kaatamisen kokoonpano

Kaikki kaksikerroksiset rakennukset tarvitsevat portaikon. Näiden rakenteiden rakentamiseen eri materiaaleja käyttäen.

Puu, metalli, lasi ovat erittäin suosittuja, komposiittimateriaaleja vähitellen käytetään. Riippumatta siitä, kuinka hyvät nämä vaihtoehdot ovat, he ovat heikompia suorituskykyominaisuuksiltaan konkreettisia, joista me puhumme tänään, tarkastelemalla sen etuja ja haittoja. Tai mieluummin, harkitsemme, kuinka konkreettisia spiraaliportaat asennetaan.

Betoni- monoliittirakenteiden ominaisuudet ja muut

Ensinnäkin on selvää, missä tapauksissa konkreettisten portaikkojen rakentaminen on perusteltua ja mitä etuja ja ponnisteluja tällaisella yrityksellä tuo.

Betoniportaiden etuja

Joten, perinteen mukaan, aloitetaan materiaalin ansioista:

 • Suurin plus on lopullisen suunnittelun vahvuus. Monoliittinen jäykkä betonirakenne pystyy kestämään hyvin suuria kuormia. Samalla se lisää talorakenteen lujuutta johtuen joukosta kerroksia.
 • Kestävyys - asianmukaisesti täytetty tikkaat kestää olet ainakin sata vuotta vanha, ja kun ajattelee, että se on toiminut sopivan ympäristön rakennuksen sisällä, ei ole epäilystäkään siitä, että lastenlastenlapset saavat.
 • Betoni ei tunne lämpötilan muodonmuutoksia.
 • Hän ei pelkää kosteutta, ja vaikka se osuu, se vain vahvistuu.
 • Tällaisen portaikon pinta voidaan koristaa mistä tahansa materiaalista keraamisista laatoista lähtien ja päättyy tavalliseen maaliin (lue lisää täältä).
 • Tällainen tikkaat eivät koskaan anna melua epämukavuutta monien vuosien jälkeen, mitä ei voida sanoa puusta tai metallisista versioista.
 • Betoni kaadetaan nestemäiseen tilaan, joten se voi kestää mitä tahansa muotoa. Työn monimutkaisuus on itse asiassa kyky kerätä erilaisia ​​kokoonpanoja muottiin.
 • On myös tärkeää, että betoni on tulenkestävä materiaali. Tietenkin äärimmäinen kuumuus, koska se voi menettää sen vahvuus ja rakenne pitää vaihtaa, mutta se on, ensimmäinen, harvinaisuus, ja toiseksi, suunnittelu ei ole aivan kaatuu päähän evakuoitu palon aikana ihmisiä.

Betonin käyttäminen vie paljon fyysistä voimaa, mutta menettely ei itse edellytä paljon työkokemusta työntekijältä. Se on tarpeeksi tietää muutamia perusasioita: miten kerätä kiinteitä muotti vaadittu kokoonpano, miten asentaa vahvistavan häkki, mitä tuotemerkin konkreettisia käyttää hänen tiivistymistä ja joitakin vaatimuksia suunnittelun ulottuvuuksia. Puhumme tästä kaikesta kokoonpanovaiheessa, artikkelin toisessa osassa.

Betoniportaiden haitat

Kuten se tai ei, ja mille tahansa materiaalille on haittoja, niin konkreettinen ei ole poikkeus:

 • Ensimmäinen asia, jonka rakentajan pitäisi ymmärtää, on, että betoniportaita ei voi rakentaa mihinkään taloon. Niillä on valtava paino verrattuna puu- tai metallirakenteisiin. Tästä syystä kaadetaan erillinen säätiö, joka on järjestetty samanaikaisesti pääkappaleen kanssa, eli voit asentaa tällaisen tikkaat vain suunnittelemalla sitä aluksi.
 • Lisäksi itse rakenteen on oltava kestävää lohkomateriaalia (tiiliä, hiekkalaatikkoa jne.) Ja vahvistettu betonilattiat.
 • Huolimatta siitä, että komponenttien hinta, josta betoni on vaivattu, on alhainen, valmiin rakenteen kokonaiskustannukset ovat monta kertaa korkeammat kuin muut analyysit. Kyse on kulutusosien määrästä. Usein tällaiset rakenteet ovat vapaat, toisin sanoen eivät kiinnittyneet seiniin, mikä vaatii vahvistuvan vahvikehän kokoamista - suuremman määrän sitä. Se vie paljon ratkaisua sekä portaikon itsensä että sen pohjalla. Hyvä vuori konkreettiselle portaalle on paljon kalliimpaa kuin maalata metalli tai puu.
 • Asennusprosessi laajenee huomattavasti ajoissa. Kuten tiedetään, täydellinen vahvuus vahvistamalla betonia tapahtuu 28 päivän kuluttua.
 • Tarvitset kykyä työskennellä hitsauskoneen kanssa, koska vahvikekehyksen painosta johtuen neulontankaita ei rajoiteta tässä. Tästä syystä tällaisiin töihin asetetaan erittäin suuria vaatimuksia. Tosiasia on, että jäykästi hitsattu runko luo erittäin voimakkaan kireyden betonin sisällä, joka yhdessä kovalla massalla johtuvan rakenteellisen jatkuvan pystysuoran kuormituksen kanssa ei hyödytä kokonaislujuutta.
 • Jos puhumme konkreettisesti spiraaliportaista, niin kohtaat monimutkaisuutta monimutkaisten kiemurtelevien muottien ja ankkurointirakenteiden kokoonpanossa, mikä on usein mahdotonta aloittelijoille. Tällöin tarvitset kalvojen kiinnittämistä.

Vihje! Ehdottomasti neuvoo sinua pyytämään apua tällaisen rakentamisen ammattilaisilta, tai ainakin pyydä heitä suorittamaan tärkeimmät työalueet esimerkiksi hitsausta varten.

Joka tapauksessa, jos aloitat konkreettisen spiraaliportaan rakentamisen, sinun on tiedettävä asennusohje, jotta pystyt hallitsemaan työntekijöitä. Sanalla sanoen ne ovat kaikki ammattilaisia, mutta käytännössä yksiköitä.

Tyypit konkreettisia portaita

Kaikki betoniportaat on jaettu kolmeen tyyppiin:

 • Sileä sovi - ei ole vaikea arvata, että näiden rakenteiden pääpiirre on tasainen pohja, joka muodostuu arkkimateriaaleista, usein vanerilla tai OSB-levyillä. Tämä vaihtoehto on yksinkertaisin toteutus, joten harkitsemme sitä asennusvaiheessa. Tällaista portaikkoa ei ole vaikea viimeistellä - se on yleensä maalattu ja maalattu haluttuun väreihin.
 • Portaikko on kaksinkertainen kehys - näiden portaiden alaosa seuraa tarkasti portaiden ääriviivoja. Ne näyttävät erittäin tyylikkäiltä, ​​ja miksi niitä rakastavat monet suunnittelijat. Kuitenkin niiden valmistus on monimutkaisempaa, eikä niitä usein löydy ruuviversioista.
 • Keulakivet ja kosoura tikkaat - näitä elementtejä kutsutaan niin, että niiden ulkoiset samankaltaisuudet puupohjaisten ja metallirakenteiden kanssa vastaavat. Tällaisia ​​vaihtoehtoja on vieläkin vaikeampi tehdä, mutta ne näyttävät erittäin vaikuttavalta ja helpolta. Sivarakenteiden saa tehdä avoimia rakenteita - ilman kohoumia.

Asennus betonikierreportaalle

Pienen teoreettisen esittelyn jälkeen siirrymme erektioon.

Luonnosprojekti

Kuten jo mainittiin, betoniportaan rakentaminen ei ole hyväksyttävää ilman asianmukaista perustaa. Tämä säätiö asettelee samaan aikaan kuin talon, eli portaiden suunnitelma, johon olet jo sisällyttänyt talon projektiin.

Emme voi kuitenkaan täysin kiertää tätä asiaa, sillä niin monet ihmiset rakentavat mielikuvituksen, pitäen kaiken paperilla, mutta päähän.

Joten, sanotaan, että sinulla on säätiö, joka on yhdistetty pääkoneeseen, ja jolla on vankka turvallisuus. Kaksikerroksinen rakenne on vahvistettu betonilattiat, ja haluat rakentaa betoniportaat. Alamme laskemalla rakenteen mitat ja perusparametrit.

Valitsemme sileän rakenteen, koska se on helpoin rakentaa ja leikata:

 • Ensinnäkin mitataan etäisyyttä ensimmäisen kerroksen lattiasta toisen lattialle - kutsumme tätä parametria H;
 • Sitten lasketaan pyöristyksen keskiakselin sijainti ja määritetään rakenteen ulompi säde.

Vihje! Tässä olisi ymmärrettävä, että mitä suurempi säde on, sitä helpompi on kokoonpanon kokoaminen. Yleensä mennä toiseen kerrokseen yksityiseen taloon sinun ei tarvitse tehdä koko kierrosta. Runsas puoli kierrosta, tai jopa neljäsosa. Tällainen portaikko ei vie niin paljon tilaa kuin lennon keskellä, ja se sopii mukavasti jonnekin lahden ikkunaan.

 • Oletetaan, että säde kutsutaan R: ksi, on 3 metriä.
 • Sitten määritämme portaiden poistumis- ja sisääntulopisteet. Oletetaan, että ehdotetun hissin kierros on 120 astetta, mikä on täsmälleen kolmasosa koko ympyrästä (360 astetta).
 • Laske tämä arvo on hyvin yksinkertainen ja tarvitset vain mittapisteen, lyijyn, lyijykynän, pitkän hallitsijan tai väriaineen.
 • Merkitään pisteellä keskimmäinen akseli, jonka jälkeen pudotamme ensimmäisen kerroksen lattiaan lyöntipisteellä, joka merkitsee ylimmän päällekkäisyyden reunaa, johon portaat lähestyvät. Yhdistämme vastaanotetut tarrat linjaan. Seuraavaksi merkitse maaliskuun ehdotetun pään paikka ja liitä se keskiakseliin. Nyt jäljelle jää vain mittaamaan syntyvä kulma mittapään kanssa.
 • Näiden tietojen avulla voimme jo laskea nousun ulkoreunan pituuden. Kuten muistelemme koulun geometria-kurssista, kehä (L) löytyy kaavasta: 2πR, missä π (pi) on vakio, joka on noin 3,14.
 • Niinpä pidämme: 2 * 3.14 * 300 = 1884 tai 18 m 84 cm, mutta tosiasia on, että olemme löytäneet täydellisen kierroksen pituuden, ja tarvitsemme vain kolmanneksen: 1884/3 = 6 m 28 cm.
 • Seuraavaksi laske vaiheiden lukumäärä span. Ei ole salainen, että portaikon pitäisi olla mukava ja askelmien mitat vastaamaan henkilön askelman pituutta, mutta mihin nämä arvot olisi annettava vaiheille, jos tiedetään, että niillä on epäsäännöllinen muoto, joka on kapeneva kohti keskiakselia? Uskotaan, että henkilö nousee ylös, joka on noin 2/3 ulomman säteen pituudesta.
 • Oletetaan, että haluamme 110 senttimetrin suuruisen noston. Tästä numerosta 2/3 on noin 73 cm. 110 - 73 = 37 eli haluttu säde on 628 - 37 = 591 cm.

Varoitus! Kulutuspinnan optimaalinen pituus (paikka, jossa jalan jalka menee) on 25-33 senttimetriä ja nousuputken korkeus on 15-22 senttimetriä.

 • Nyt meidän täytyy jakaa span useisiin vaiheisiin, jotta niiden parametrit vastaavat määritettyjä arvoja. Tee näin jakamalla nousun pituus vaiheen arvioidun pituuden mukaan: 591: 30 = 20 askelta, pyöristetään uudelleen. Tarkastele paikan päällä, ylimmäinen vaihe yhdistyvät alustaan.
 • Seuraavaksi jaa kaavion (H) korkeus tuloksena: 300: 20 = 15 senttimetriä. Periaatteessa olemme saavuttaneet hyväksyttävät rajat, mutta jos et ole erityisen tyytyväisiä esim. Askelman korkeuteen, valitse vain sopivampi suhde. Jätämme kaiken sellaisenaan, koska käytämme portaat vain hypoteettisesti.
 • Seuraava vaihe on määrittää vaiheen pituus reunoilla. Ulkoreunus: 628: 20 = 31,4 senttimetriä. Sisäpuolelle on ensin määritettävä säde ja pituus. Pienennämme tätä arvoa ulkoisesta säteestä (R): 300 - 110 = 190 senttimetriä. Laskemme pituuden: 2 * 3.14 * 190 = 1193.2, löydämme välittömästi kolmannen: 1193.2 / 3 = 397.7, eli 3m 98 cm. Jaa 20 ja saat 19 cm 9 mm.
 • Jäljellä on vielä viimeinen arvo, joka on erittäin tärkeä, kun kerätään muottiin - tämä on tikkaiden kulma. Jos kehitämme ruuviamme ja esittelemme nousumme kolmion muodossa tasossa, saamme oikean kulmaisen kolmion, jossa on kaksi tunnettua sivua (jalat) ja vastakkainen kulma löytyvät.
 • Palauta kaaren tangenttifunktio, jossa a = arctan (a / b) = arctan (300/628) = arctg0.47 noin. Löydät tarvitsemasi toiminnon käyttämällä tietokoneesi verkkolaskimesta tai käyttöjärjestelmien sisäänrakennetusta versiosta kääntämällä sen koneenäkymään. Tuloksena saadaan arvo noin 25 astetta.

Jotain olemme syvälle laskelmiin, mutta mielestämme tiedot ovat hyödyllisiä sinulle. Siirrytään rakentamiseen.

Muottien rakentaminen

Seuraava on vaiheittainen ohje siitä, miten muottirakenne on rakennettu kierrebetoniportaalle:

 • Meillä on jo alustava merkintä lattialle - käytimme sitä laskelmissa ja kuvasimme sen edellä. Nyt meidän on tehtävä kaksi ympyrää lattialle tai pikemminkin niiden osille, jotka nimeävät rakenteen ulomman ja sisäisen säteen. Muista, että meillä on vastaavasti 300 ja 190 senttimetriä.
 • Tehdään ensin omatekoiset kompassit. Tätä varten tarvitsemme: 1 tappi, sopivan pituinen lanka ja kynä. Tylkää ajetaan akselipisteeseen ja lanka on sidottu siihen. Vetäytymällä haluttuun etäisyyteen tuulimme kynän ja piirimme kaaret.
 • Edelleen pitkin johtoja, on tarpeen kiinnittää tangot kahdelle puolelle. Heille voit käyttää karkeita tankoja tai lautasia, paljastaen ne selkeästi linjalla ja suuntaamalla ne avaruudessa. Tukien asennus toteutetaan 20-30 ja 40 senttimetrin välein niin, että on helppo taivuttaa muottien sivuja. Säädä nämä arvot paikalleen, taivutuksen jyrkkyyden mukaan, sääntöjen mukaan - jyrkempi, sitä useammin.
 • Kiinnitä ne jäykästi lattiaan ja ylempiin kerroksiin teräskaarilla ja irrotettavilla ankkureilla (ne, jotka voidaan purkaa). Jos et kiinnitä mihinkään, aseta yksityiskohdat pystysuoraan, korjaa ne kaikenlaisilla pysäytyksillä ja pidikkeillä. Yhdistämme telineitä keskenään levyjen kanssa ja mahdollisuuksien mukaan vahvistamme suunnittelua.
 • Tärkein vaatimus tässä vaiheessa on, että kaikki pystysuorat elementit asetetaan mahdollisimman tarkkaan.
 • Seuraava kohta leikkuu vaneriarkkia. Muuten tämän materiaalin on oltava riittävän vahva, mutta samalla taivutettava, joten otamme sen paksuksi 8-10 mm. Työkappaleen paksuuden tulisi tarjota riittävän korkealle sivulle portaiden ulomman kulman peittäminen ja etäisyys sisemmästä kulmasta sileän pohjaosan varaan tulisi olla vähintään 10 senttimetriä. Lisäksi sinun on otettava huomioon levyjen pohjatuen paksuus, mutta lisää myöhemmin.
 • Laskeutumisnopeuden säätämisen helpottamiseksi kahden aihion alareunat leikataan laskettuun arvoon. Virtuaalisessa tapauksessa on 25 astetta terävä kulma. Huomaa, että koko leikkauksen tulisi olla mahdollisimman tarkka, jotta tiivisteen tiiviys lisääntyisi ja sen asetus helpottuu. Siksi leikattaessa käytä pyörösahaa ja metalliohjaimia.
 • Sitten aloitamme puskurin kokoonpanon. Laatoimme vaneriin viistetyt reunat lattialle tarkastamalla vaakasuuntaista tasoa vastakkaiseen suuntaan ja kiinnittämällä alareuna ensimmäiseen napaan ruuveilla puusta. Siten esitämme halutun kaltevuuden kulman.
 • Nyt meidän on taivutettava vaneri telineiden säteelle. Tee näin taivuta arkki tiukasti kiinni olevaan telineeseen ja vedä se ruuveilla tiiviiseen kosketukseen, siirry seuraavaan ja tee samoin ja niin edelleen, kunnes täytämme koko rajan.
 • Seuraa vanerilevyjen liittämisen tarkkuutta ja vahvista saumoja renkailla laajalta raudalta, mutta paremmin, jos leikkaat nivelet 25 asteen kulmassa ja liitä ne suoraan telineisiin. Älä kiristä kiinnittimiä liian tiukasti, jotta häiriötäisiin portaiden taivutuksen geometriaa.
 • Loppu muotti on koottu erikseen friisin, kutsuvaiheen ääriviivan luomiseksi. Yleensä sen taivutussäde on paljon pienempi, joten telineet asennetaan paljon useammin.
 • Kiinnitä huomiota siihen, kuinka voimakkaasti tämä elementti vahvistuu. Tosiasia on, että portaikko on monoliittinen ja käytännöllisesti katsoen koko betonin massa taipuu alaspäin puristamalla tämän puolen, minkä takia väistämättömät muodonmuutokset riittävän ohuesta vanerista. Tämä yksityiskohti ei ole tarpeellinen leveäksi, koska se sijaitsee tarkasti vaakatasossa.
 • Seuraava vaihe tekee myös hieman hankalaa. Kiinteän vanerin alareunasta on tehtävä kapea puoli portaiden pohjan asettamiseksi levyiltä. Tätä varten leikkaamme jopa viisi senttimetriä kaistaleet vanerista ja kiinnitämme ne itsekierteittävät ruuvit kahdella kerroksella niin, että tuki on mahdollisimman turvallinen.

Kun vanteet on kiinnitetty tiukasti, aloitamme alustan tukemisen levyillä, joiden paksuus on 25 mm. Erityisiä tarkkuusasennusosia ei tarvita.

Tuloksena meidän on saatava vankka kattavuus, johon voit liikkua jo vapaasti.

Riippuen siitä, kuinka lähestyt kattoa, voidaan rakentaa sivuston horisontaalinen muotti, kuten havainnollistavassa esimerkissämme.

Seuraavassa vaiheessa saamme aikaan pinnoitettua vaneria. Tehtävä ei ole helppoa, koska on välttämätöntä paitsi yhdistää levyt suoraan toisiinsa, myös reunat, jotka ovat pyöristettyjä.

Osien merkitsemiseen käytetään samaa kompassia, joka siirretään toiseen paikkaan. Aseta vaneriarkit lattialle ja piirrä sitten samat kaaret pinnalle kuin portaat. Liitoskappaleiden pituudet vymeryute nauhaa tosiasiassa.

Siirrä alusta alhaalta ja vedä arkit tiukasti puupohjaan niin, että ne toistavat muodonsa kaikilla tasoilla.

Vahvistus ja askelasetukset

Rakenteen vaikein osa on valmistunut, ja se on vain askelvaiheiden asettaminen, mutta voimme tehdä sen vain lujitushihnan asettamisen jälkeen. Tätä tarkoitusta varten käytetään teräsvahviketta, jonka läpimitta on 10-12 mm.

Meidän on tehtävä kaksitasoinen pitkittäisvaijereiden runko, jossa on usein hyppyjä. On huomattava, että alemmat hihnat tulee nostaa vähintään 1 senttimetrin korkeuteen, ts. Erityiset tuet asennetaan.

Tangot on hitsattu lattiasta ulkoneviin kiinnityksiin. Jos tällaisia ​​ei olisi, voimme porata reikiä levyihin, joihin kierretään ankkuri tai vasara kappaletta hieman suuremman läpimitan vahvistamiseen.

Myös kaikki hihnojen liitokset hyppyillä hitsataan. Tuloksena olevien solujen koko ei saa ylittää 15 senttimetriä.

Tuloksena on yksi jäykkä rakenne:

 • Kun olemme kiinnittäneet sivulle portaiden ääriviivat aiemmin saavutettujen mittojen mukaan.
 • Seuraavaksi tarvitset 50 mm: n paksuisia levyjä ja korkeutta, joka vastaa askelman korkeutta. Meidän tapauksessamme se on 15 senttimetriä.
 • Asennamme ne teräskaaristoihin (voidaan korvata puupalkilla) ja itsekierteisillä ruuveilla, jotka yhdistävät vastakkaiset reunat pitkin rajattuja reunoja.

Varoitus! Laudan tulee olla vaiheen ulkopuolella, ei sisäpuolella.

Vihje! Jos sinulla ei ole käsillä olevia paksuja levyjä, ja pelkäätte, että betonin massa vääristää askeleita, sitoudu sitten keskiviivan askelin poikittaisten kiskojen kanssa toisiinsa.

Kehyksen asennusvaiheen viimeinen vaihe liittyy itse vahvistusvyöhykkeen laitteistoon vaiheiden sisällä:

 • Tee L-muotoiset aihiot halutun vaiheen mittoihin.
 • Kiinnitä ne tärkeimpiin hihnoihin ja anna myös aukko 1 cm: n asteen yläreunaan. Luotettavuutta varten voit myös tehdä kaksitasoisen "luuranon".
 • Yhdistä nämä elementit toisiinsa suorilla ristikkotuilla.

Tämän jälkeen koko raudoituskotelo muuttuu entistä kovemmaksi ja vahvemmaksi.

Betoniportaiden kaataminen

Täällä jo tiedät lähes kaiken siitä, kuinka tehdä spiraaliportaat betonista. Viimeinen vasen, helpoin vaihe - kaatamalla, mutta ennen kuin aloitat taas töihin, varmista, että runko kestää paljon portaita - kaikki epäilyttävät paikat on edelleen vahvistettava rekvisiitta puusta tai metallista olkaimet.

Tarvitset betonia, jonka merkki on vähintään M200, mutta parempi kuin M250. Emme suosittele tekemään sitä itse, koska tarvitset paljon seosta, eikä kaatopaikan kestämisestä pidä kestää paljon aikaa.

Tilaa sekoitin välittömästi jonkin verran. Ylijäämää voidaan käyttää minkä tahansa pihan alueen täyttämiseen.

Lisätyökaluista tarvitset syvän värähtelijän, jonka avulla tyhjennysaukot poistetaan täytetystä seoksesta. Suosittelemme myös, että muottien sisäseinät kulutetaan jäteöljyllä niin, että irrotusmenetelmä voidaan suorittaa helposti, häiritsemättä tikkaiden lujuutta.

Levyliitoksia voidaan rasvoida silikonilla, jotta saavutettaisiin tiiviys. Joten jäätynyt betoni on paljon parempi ja vahvempi.

Jos olet varannut kaiken tämän, jatka täyttöä.

 • Aloitamme työn pohjan rakenteesta, liikuttaen puiset kulmakappaleet.
 • Talon sisältämää betonia on vaikea soveltaa suoraan, joten todennäköisesti sinun on tehtävä kovaa työtä, se on käsin kauhoja.
 • Jos laitteita on, osa seoksesta voidaan nostaa ylöspäin ikkunan aukon kautta.

Useiden vaiheiden täyttämisen jälkeen alamme täryttimen pää betoniin, joka vaikuttaa massaan useiden minuuttien ajan. Kun pinnan tasot tasoitettu lastalla. Tason kustannuksella et voi vaivautua paljon, mutta tarkkuus on edelleen tervetullut. Sinun on toimittava nopeasti, viipymättä.

Jos sinulla ei ole käsikirjaa, voit napauttaa muotin ulkoapäin vasaralla.

Kun valukappale on valmis, sinun on vain odotettava, kunnes kaikki tarvittavat kemialliset reaktiot saadaan valmiiksi betoniin. Kokonaisen jähmettymisjakso on 28 päivää, ja strippausvoima saadaan seitsemän jälkeen.

Tämä tarkoittaa, että viikon kuluttua voit irrottaa muotit ja aloittaa portaiden käyttämisen kevyttilassa (vain ihmisten liikuttaminen), ja kaikki viimeistely voidaan suorittaa vain kuukauden kuluttua.

Yhteenvetona

Kierreportaat konkreettisten käsien kanssa - rakenne on hyvin monimutkainen ja vaatii taidon, kokemuksen, kyvyn lukea ja ajatella spatiaalista taitoa. Emme suosittele kenenkään ottamista itsenäiseen tuotantoon, koska tarvitsemme laitteita ja kykyä työskennellä hitsaamalla, mutta tietenkin päätätte. Joka tapauksessa, katso video tässä artikkelissa, jossa voit oppia paljon mielenkiintoisia asioita.