Tyypillinen monoliittista vaahtobetonia

Vaahtobetoni on kevyt, vaahtoutunut sementti-hiekkalaasti, jossa kellunta. Käytetään muottien asennukseen, jossa on irrotettava ja irrotettava muotoilu. Monoliittisella vaahtobetonilla on huomattava määrä etuja, ja sillä on suuri käyttöalue. Käyttötarkoituksesta riippuen betoni koostuu erilaisista betonityypeistä, jotka tarjoavat rakennuksia ja rakenteita, joilla on tarpeellinen vastustuskyky pakkaselle, kestokyvylle, lujuudelle ja lämmönjohtavuudelle.

Käyttöalueet

Monoliittisen vaahtobetonin käyttö, joka on palamaton materiaali, joka kykenee välittämään lämpöä, on merkityksellistä seuraavilla alueilla:

 • päällekkäiset ullakon rakenteet;
 • putkien ja muiden rakenteiden lämpöeristys;
 • kehysrakennus;
 • monoliittiset vaahtobetonialustat;
 • tienrakennus;
 • vähäisten rakennusten rakentaminen;
 • lattiapinnoitteet;
 • seinän ja lattian äänieristys;
 • tukien ja rinteiden asennus;
 • pysäköintipaikkojen, jalankulkualueiden ja jalkakäytävien rakentaminen.
Takaisin sisällysluetteloon

Materiaalien edut

 • Vaahtobetoni koostumuksessaan ei sisällä kemiallisia haitallisia aineita, joten se on ympäristöystävällinen tuote.
 • Paloturvallisuus. Monoliittisesta vaahtobetonista johdetut tuotteet suojaavat tulen leviämistä, kuuluvat palonkestävyyden ensimmäiseen asteeseen.
 • Helppokäyttöisyys. On olemassa tilaisuus tehdä erilaisia ​​muotoja. Vaahdon betoniseinät eivät vaadi erityisiä pinnoitteita. Usein leikata seinät kipsillä, julkisivuilla tai kipsilevyllä.
 • Materiaalin lujuus - riippuu rakenteen koostumuksesta ja käyttöiästä.
 • Äänenvaimennus monoliittisen vaahtobetonin rakennuksille ja rakenteille täyttää äänieristettä koskevat nykyiset vaatimukset.
 • Lämpöeristys on yksi tärkeimmistä eduista vaahtobetonin käsittelyssä. Tämän ominaisuuden avulla voit vähentää lämmityskustannuksia ja luoda huoneen mukavuutta talvella ja kesällä.
 • Monoliittinen rakennus, jossa käytetään vaahtoa seiniin, on kosteutta kestävä.
 • Monoliittisen vaahtobetonin talot ovat toisessa paikassa puun jälkeen, jota pidetään standardina.

Sisäinen mikroilmasto. Kylmäkaudella, monoliittisella betonirakenteella, rakennusten seinät ovat ominaisia ​​pienillä lämpöhäviöillä, kuumakauden aikana materiaali ei anna auringon säteitä läpi. Vaahdon konkreettinen kosteutta ja kykenee säätämään huoneen kosteutta.

 • Monoliittisessa betonirakennuksessa esiintyy seinien pakkasenkestävyys johtuen vaahtobetonin ominaisuuksista kestämään jatkuvaa jäädyttämistä ja sulatusta menettämättä lujuusominaisuuksiaan.
 • Kestävyys. Materiaalia ei ole ajan kuluessa vaikuttanut, joten sen rakentamisella on rajoittamaton käyttöikä.
 • Tehokkuus, joka saavutetaan lisäkaluston puuttumisen takia, koska materiaali on kevyt; alhaiset hinnat, johtuen materiaalien vähimmäiskustannuksista ja työvoimakustannuksista; ei tarvita eristys- ja lisäratkaisuja seinän käsittelyyn; pienet kuljetuskustannukset.
 • Soveltamisala. Materiaalia käytetään erilaisilla rakennusalueilla sen etujen takia.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  puutteet

  Monoliittinen vaahtobetoni on monista eduista huolimatta haitta:

  • rajoittaa valukerroksen paksuutta;
  • materiaalin laatuun vaikuttavat betoniliuoksen valmistuksen osuuksien noudattaminen;
  • pinnan kovettumisen jälkeen on suojattava lisäkerroksella;
  • ratkaisuvalmistelutekniikka vaatii erikoislaitteita annostelulaitteilla, jotta estetään aineosien osuuksien poikkeamat;
  • vaahtolevyt tarvitsevat tukikehykset materiaalin alhaisen tiheyden vuoksi.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Täytä tekniikka

  Monoliittista vaahtobetonia voidaan valmistaa paikan päällä tai toimittaa rakennustyömaalle valmiina sekoituksena. Seoksen valmistusmenetelmä sisältää vaahdotusaineiden syöttöä, jotka kykenevät antamaan materiaalin huokoisuuden. Liuos syötetään rakennustyömaalle betonipumppuilla. Seos kaadetaan muottiin, joka on esiasennettava. Muotti voidaan tehdä lasikuidusta, tiilestä tai muovista. Täyttö täyttyy tasaisesti ilman kourujen tai tilojen oletuksia.

  Muottien rakentaminen

  Muotti voi olla irrotettava ja irrotettava, sitä käytetään sementin, hiekan ja kalkin kaatamiseen siihen. Rakennusmateriaali:

  Muotti on tarkoitettu hankkimaan betonirakenteen mittoja ja muotoja. Muottirakenteen pitäisi olla kätevä kokoonpanossa ja purkamisessa sekä tietyillä lujuusominaisuuksilla.

  Täytä ensimmäinen kerros

  Kun liuos on valmistettu, aloita muotin kaataaminen ensimmäisellä kerroksella. Tämän tekemiseksi laser taso asettaa majakat ja aloittaa prosessin. Betonin seos on asetettava tasalaatuisesti käyttäen lastalla, ja ne myös koskettavat muottiinpanoa. On täytettävä täyttö pysähtymättä yhdellä päivällä. Kun olet viimeistellyt ratkaisun asennuksen, sinun on tasoitettava pinta tasaisella alustalla. Kosteuden ja auringonvalon välttämiseksi jäätyneessä liuoksessa se peitetään polyetyleenillä. Betonin tulee kuivua vähitellen; Jotta vältetään sen nopea kuivaus ja kuivaus, liuoksen pinta kostutetaan vedellä.

  tiivistys

  Kun betonia kaadetaan, voi muodostua ilmakuplia, jotka haittaavat substraatin lujuutta. Välttääksesi ne, ratkaisu on tiivistetty. Tampereita voidaan käyttää tärinän pintojen avulla erityisillä tärinöillä. Jotta voit ymmärtää, että sinun ei tarvitse kompakti, voit käyttää seuraavia indikaattoreita:

  • jos ilmakuplia ei enää näy liuoksessa;
  • betonilaasti ei enää kutistu;
  • nestemäinen kerros vapautetaan betoniseoksen pinnalle.

  On tärkeää lopettaa tamping ajoissa, jotta ratkaisu ei halkeudu.

  kovettumat

  Kaadettu seos alkaa kovettua, prosessin aika riippuu liuoksessa käytetyn kovetinmäärän ja ympäristön lämpötilan suhteen. Vaahtobetoni saavuttaa voimansa viikon tai kymmenen päivän kuluttua. Voit jatkaa asennusta kahden tai kolmen viikon kuluttua valmistuspäivästä.

  Täytä seuraavat kerrokset ja tiivistä ne

  Ne alkavat kaataa toista ja seuraavia kerroksia vasta sen jälkeen, kun edellinen on täysin karkaistu. Täten saavutetaan vaahtobetonin maksimaalinen lujuus. Seuraavan kerroksen paksuus tulee olla sama kuin pohja. Yläkerrokset on asetettu aikaisemman tampingin jälkeen. Jokainen kerros on tiivistettävä, se voidaan tehdä lujitussegmentillä.

  Kuinka vähentää vaahdon kiinnittymistä muottiin?

  Jotta rakennetta ja betoniratkaisua ei vahingoittaisi purkauksen aikana, niiden välistä tarttumista tulisi pienentää. Puurakenteiden adheesion vähentäminen betonilla voi olla anti-liima-aineita. Ne ovat voiteluainetta tai suspensiota, mikä hidastaa materiaalien asettamista. Myös yhdistetyt aineet, jotka sisältävät emulsion voitelua rasvaa, toimivat hyvin. Ne toimivat kymmenen päivän ajan. Levitä liima-aineita rullalla tai harjalla. Suuria pinta-aineita käytetään ruiskuilla tai erityismekanismeilla.

  Rakennushoito

  Rakenteen asianmukainen kunnossapito, joka täytettiin betonilla, takaa materiaalien luotettavuuden ja kestävyyden. Tätä varten sinun on noudatettava joitain suosituksia:

  • Sileän ja tasaisen asennon varmistamiseksi valettu betoni on peitettävä hiekalla, sahanpurulla tai pussilla.
  • Huuhtele pinnat vedellä, jotta aurinko ei kuivu.
  • On suositeltavaa levittää kalvo erityisellä lakalla tai emulsiolla.
  • Peitä täytetty liuos muovikelmulla kosteuden menetyksen estämiseksi.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Työskentele talvella

  Veden läsnäolosta betonikoostumuksessa liuos kykenee jäätymään nolla-lämpötilassa. Tämän välttämiseksi tarvitset:

  • lisätään jäätymisenestoaineita seokseen;
  • käytä lämmitettyä muottipesua tai lämmitä liuosta uudelleen.

  On syytä muistaa, että työn hinta talvella on kalliimpaa, prosessit vaativat tiukkaa valvontaa.

  johtopäätös

  Monoliittisen vaahtobetonin käytöllä on merkittäviä etuja muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna. Kuitenkin kaikki ei ole niin tasainen kuin se tuntuu. Vaahtobetonilla on haitat, joilla voi olla merkittävä rooli rakennusmateriaalin valinnassa.

  Monoliittinen vaahtobetoni - teoria, käytäntö portaalin käsityöläisiltä

  Monoliittinen vaahtobetoni: kuvaus, teknologian soveltaminen FORUMHOUSE-jäsenillä.

  Monoliittinen asuntorakentaminen on yhä yleisempi yksityisellä sektorilla, mutta jos et enää hämmästytä ketään klassisesta betonista eri muunnelmissa, niin vaahtobetoni on paljon harvinaisempi. Tämä johtuu siitä, että itse tekniikka kehitettiin viime vuosisadan alussa ja materiaali on varsin kilpailukykyinen ominaisuuksissakin. Mutta jos joku ei ole edes kuullut häntä, niin porttisi FORUMHOUSE -hankkeen osanottajat ovat jo rakentaneet siitä ja jakaneet kokemuksensa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tästä aiheesta.

  Vaahtobetoni

  Vaahtobetoni on solumuovityyppi, tekniikka tämän keinokivituotteen tuottamiseksi keksittiin viime vuosisadan 20-luvulla. Perusparametreilla se on mahdollisimman lähellä luonnollista puuta, se on kevyt, ympäristöystävällinen materiaali, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Se saa tällaisia ​​ominaisuuksia huokoisen rakenteensa ansiosta - kun valmisvaahto lisätään sementti-hiekkaseokseen tai kun liuosta sekoitetaan vaahdottimen kanssa. Koska molemmissa tapauksissa prosessin mukana seuraa komponenttien perusteellinen sekoittuminen, ilmaverot muodostetaan tasaisesti koko tilavuudelle ja kiinteytymisen jälkeen saadaan homogeeninen rakenne.

  Lohkot on valmistettu vaahtobetonista tai monoliitti kaadetaan irrotettavaan tai ei-irrotettavaan muottiin. Massan tiheydestä ja lujuudesta riippuen materiaalia käytetään sekä lämpöeristykseen (sulkeutuvat rakenteet, ensimmäisten että muiden kerrosten lattiat) ja rakenteellisina, kantavien seinien rakentamiseen. Minimaalisen lämmönjohtavuuden vuoksi monoliittisen vaahtobetonin seinät eivät tarvitse lisäeristeitä, ja rakenteellinen lujuus varmistetaan käyttämällä materiaalia, jonka tiheys on vähintään D600. Lisäksi vahvistusaineena kuitua lisätään liuokseen, mutta turvaverkkoon itsehankkijat käyttävät perinteistä lujitushihnaa ja erilaisia ​​kaatoraudat.

  Yksi monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentamisen tekniikan leviämisen rajoittavista tekijöistä on valmistusmenetelmä - tarvitaan erikoislaitteita. Yksityiskäyttöön ja suhteellisen pienen tilavuuden kaatamiseen käytetään tavallisesti kompakti, liikkuvaa palkin asetusta. Niiden avulla voit sekoittaa tiheämpää liuosta, jonka vesipitoisuus on alhaisempi suhteessa sementtiin, mikä vähentää edelleen kutistumista. Kaikki komponentit tiukasti määriteltyinä mittasuhteina asetetaan ilmatiiviiseen sekoittimeen, ilma toimitetaan paineen alaisena. Sekoittamisen jälkeen ilmaa rikastettu massa puretaan muottiin. Yksi porttimme käsityöläisistä käytti tätä yksikköä talonsa rakentamiseen, hänen kokemuksensa ja ideansa ovat hyödyllisiä kaikille, jotka ajattelevat tätä seinämateriaalia.

  Monoliittinen vaahtobetoni, tai rakentaa "ilman rahaa"

  Aihe ei tietenkään ole ihmeellisestä tekniikasta, joka ei vaadi taloudellisia investointeja, vaan itse taloudellisen rakentamisen todellisesta kokemuksesta.

  Rakennamme monoliittisen vaahtobetonin taloa ja yritän kuvata prosessit, kaikki onnea ja virheitä, hyvä, mikä tahansa kokemus, mielestäni, on hyödyllinen. Tietenkin on myös mahdollista rakentaa se kokonaan ilman rahaa, mutta ei vain kämpä, koska "ilman rahaa" tarkoittaa rakentaa tavallinen työntekijä, jolla on tavallinen palkka ilman kolmansien osapuolten tuloja ja joka hoitaa taloudellisen, mutta laadullisesti ja tunnollisen. Jos haluat tehdä hyvin, tee se itse, niin teemme kaiken itse.

  Kaikki alkoi tyhjästä - sopivan kohteen ostaminen, panemalla se järjestykseen poistamalla rikkaruoho, tasoittamalla se tuodulla maaperällä ja kyntöosalla puutarhassa. Sähkön taistelu maksaa 550 ruplaa (virallinen yhteyskustannus), joka päättyi voittoon, vaikkakin suuressa kustannuk- sessa, kuoppaan (nimittäin liittämällä rei'itetty putki alas vesistöön). Talon alapuolinen kellari, jossa kaivo valmistettiin, aluksi yrti kaivaa ylhäältä käsin käsin, mutta tämän taistelun aikana kävi ilmi, että kannattaa säästää rahaa järkevästi ja joissakin tilanteissa olisi paljon tarkoituksenmukaisempaa houkutella laitteita.

  Säästää rahaa, yrittää tehdä kaikkea itseäsi, ei aina ole totta - loppujen lopuksi se voi olla kalliimpaa kuin rahan ansaitsemiseen käytetty aika ja vuokrata traktoria, autoa tai muuta laitetta. Se on otettava huomioon, kaikki on otettava huomioon!

  Puhumme kuitenkin palkkausteknologiasta, kun taas vuokraus fugi1 on negatiivinen.

  Minun on vielä miettinyt houkutella työntekijöitä sivulta: jos ansaitsen niin paljon kuin työskentelen minulle, niin mikä on minulle, että siirrän saman summan paikasta toiseen ja päädyin tuntemattomaan laatuun?

  Siksi hän päätti toteuttaa kaikki rakentamisprosessit omasta puolestaan ​​ja toisinaan pyytää apua veljiltään ja vaimonsa avustuksella.

  Pohja on nauha, joka on upotettu 80-90 cm: iin (kaivanto on kaivettu traktoriin), sama pohja ulottuu maanpinnan yläpuolelle, hiekka tyyny, vahvike häkki (päällekkäinen mittarilla, kulmat ovat täynnä, taivutettu). Ratkaisu on itsenäinen, mutta kaikki osat on huolellisesti punnittu, ei "silmällä". Lisäksi se on muunnettu pehmittimellä - lisäaine on parantanut paitsi työtehoa myös valmiin betonin ominaisuuksia, ja nyt ilman mitään ratkaisuja ammattitaitoinen työntekijä ei aloita ratkaisua. Prosessin aikana keksittiin pitkä vahvistaminen ilman erikoislaitteiden osallistumista - koneella, jolla oli nimbus. Talvella tämä alue oli aidattu, valaistuksella, kellarilla ja kaatoilla.

  Monoliittinen vaahtobetoni on itsekantava materiaali, mutta fugi1 päätti pelata sitä turvallisesti ja kaataa useita RC-sarakkeita ja liittää ne RCB-palkkien jälkeen niin, että kuormitus kattorakenteesta ja kattorakenteesta asetettiin niihin. Muotoon / lomakkeeseen leikataan viemäriputket, kiinteät osat alumiinisilla kulmilla ja pultit aluslevyineen. Hän vahvisti pylväitä neljällä lujittavalla sauvalla, kaatai ​​sen kerroksiin (sementtikuori kuoriutui ja pestiin), osoittautuivat sarakkeiksi 2,8 m korkea ja halkaisijaltaan 15 cm.

  Monoliittisen laatan alla tukisarakkeet kaadettiin OSB-muottiin (15 kappaletta), ontelot täytettiin seulomilla, raudoituksella vahvistuksella ja tieverkolla, metalliputkien muottiin (60x40 mm) ja pintaa tasoitettiin putkella. Laatta on myös karkea kerros, jossa kaikki sen alaiset viestit.

  Vaahtobetonin tuotantoa hankittiin veljen kanssa. Tämän aineiston valinta selittyy taloudellisella tarkoituksella.

  Miksi vaahtoa betonia? Koska ne laskivat seinien kokonaiskustannukset: seinä, sisäpinta, eristys, sisustus, rakennuskustannukset, eristys- ja lämmityskustannusten hinta tulevaisuudessa. Ja kävi ilmi, että asennuksen, muottien ja kulutushyödykkeiden hankkiminen on kannattavampaa kuin betonilohkojen seinämien sijoittaminen ja päinvastoin, sekä eristyksen hankkiminen ja sen jälkeen paljon aikaa ja terveyttä rakennusseinillä.

  Jotta voitaisiin välttää betonin halkeilua kutistumisen ja nopeasti kuivuvan auringon aikana, käsityöläinen tuli esiin yksinkertaisella, mutta tehokkaalla tippuviljelyjärjestelmällä. Käytetään ensin levyn kosteuden ylläpitämiseen, sitten - suojaamaan seinämien halkeilua vastaan.

  Löytyi kerran ostanut mekaanisen päivittäisen ajastimen, gradation - 15 minuuttia. Laitoin vanhan venttiilin veden pesukoneesta ja kytkin sen ajastimen avulla, jonka asetin kellonajan mukaan: useammin yöllä, yöllä kerran. Ostin 150 metriä putkea tippua kastelulle, yhdistin sen venttiiliin ja seuraavana päivänä kaatamisen jälkeen, aamulla, aseta se tuoreeseen betoniin. Kaikki! Nyt betoni on märkä koko ajan!

  Ajastimen lisäksi käsityöläinen rakensi vibro-siemenet hiekalle improvisoiduista keinoista, sillä ratkaisun laatu riippuu suurelta osin sen laadusta.

  Värähtelyä varten hän otti vanhan moottorin split-järjestelmän (35W-220V) ulkoyksiköstä, laittoi sen päälle happea ja sitoi painot, suojasi sitä ja yhtäkkiä lensi. Jalkojen heikkous korvaa jousitusjouset.

  Vesitiivis laminoidun vanerin (arkin levyt) levyt, kiinnitysmetallikulmana, muoviputkien palkeet, muotti oli alunperin sidottu neulomalla, kiinnitetty kahdella ruuvilla. Yhden keskustelun osanottajan lausunnon jälkeen hän alkoi myöhemmin käyttää metallisia nappuloita. Asennuksen tuottavuus mahdollistaa seinien kaatamisen nopeutetulla vauhdilla, mutta muottirakenteen uudelleen järjestäminen hidastaa prosessia. Jos käytät kiinteää tai käytät rahaa suurille sirpaleille (koko arkille), se nopeutuu.

  Fugi1-liuos tehtiin laitoksen valmistajan reseptin mukaan - sekä asettelua että mittasuhteita. Ainoa vedenpoisto oli pehmennettyä vettä (kovaa) kalsinoidulla soodalla, kuten vaahdotuksen ohjeissa suositellaan. Testiliuoksen konsistenssi osoittautui hyytelömäiseksi, jäädyttämättä kuitenkaan kutistumista tai delaminaatiota.

  Seoksen tarkka koostumus seinien täyttämiseksi:

  • lämmin vesi - 25 litraa, kovaa vettä lisäämällä soodaa (280 g / m2);
  • kuitu - 120 grammaa (noin puoli litraa, kevyesti kaadettu);
  • vaahdotinta (PB-Lyuks, PB-2000) - 75 g;
  • Kiihdytin-pehmitin (Fort-Unitary Enterprise 2) - 240 g liuosta, laukku (20 kg) laimennetaan sataan litraan, 200 g / l;
  • sementti - 37 kg;
  • seulottu puhdas hiekka (hienompi, sitä parempi) - 36 kg.

  Ilmanpaine ei ole yli 0,6 ilmakehää, sekoita 3-5 minuuttia, purkaa.

  Kapillaarivuodon estämiseksi laatta peitettiin ensin kerroksella bitumimateriaalia (briketti sytytettiin bensiinillä) kerroksen jälkeen katonvesieristys (seinämien alle, alla olevat pylväät olivat myös bitumi, eristys). Monoliitin vahvistaminen tieverkolla (3 mm, 10x10 mm), jossa on yksi palkki päällekkäisyydellä ja kiinnitys neulelangalla, suojaava kerrospaksuus - 2 cm, etäisyys rinteistä - 5 cm.

  Vaahtobetoniseinä tekniikka

  Talon sisustus on yksi vaikeimmista töistä koko rakennustyön ajan. Loppujen lopuksi ei riitä vain rakentaa 4 seinää ja peittää ne katolla. On myös tarpeen pystyttää tarpeelliset katot, väliseinät, ripustaa ovet ja luonnollisesti suorittaa kosmeettiset korjaukset, jotka liittyvät maalaamiseen tai liittämiseen sisätilojen tarpeellisista osista ja huoneiden sisustuksesta.

  Vaahtobetoniin tehdyt seinät ja sisäosat erottuvat vahvuudestaan ​​ja suuresta kantavuudestaan.

  Kaikkien edellä mainittujen lisäksi tarvitaan sähköä, vettä, lämmitystä ja paljon enemmän tilojen sisällä. Ja nämä ovat lisätoimia kytkimiin, pistorasioihin, kattokruunut ja kaikki muu.

  Jos et todennäköisesti kykene selviytymään eräistä teoksista yksin, koska tarvitset asianmukaisia ​​päteviä sähköjohdotuksen, lämmityksen ja putkiston asennusta varten, rakennuksen seinät tai väliseinät voidaan tehdä omilla käsilläsi. Sisätilojen välissä ei ole tarvetta käyttää monimutkaisia ​​rakenteita. Useimmin tähän tarkoitukseen käytetään materiaalia kuten kipsilevyä. Tällaisen osion rakentamiseksi tarvitset vain puu- tai metallikehyksen, johon kipsilevy kiinnitetään. Tällainen osio on melko helppo, se voidaan tehdä myös ilman lisäapulaisia. Tästä huolimatta kipsilevyllä on sellaisia ​​ominaisuuksia kuin lisääntynyt lämpö- ja äänieristys. Jotta nämä ominaisuudet olisivat varmoja, on välttämätöntä sijoittaa väliseinän sisäpuoli vedeneristyskerrokseen.

  Vaahtopäällyste voidaan päällystää (1), kaataa pysyvään muottiin (2 - tiiliseinän ja kipsilevyn väliin) ja kaadetaan irrotettavaan muottiin (3 - sisäiset väliseinät).

  Kiinteät väliseinät on pystytetty betoni-, polystyreeni- tai vaahtosbetoniin. Näitä materiaaleja käytetään kantavien ja jopa itsekantavien seinien ja väliseinien rakentamisessa. Kaikkia kolmea materiaalityyppiä voidaan käyttää asuinrakennusten vähäisten rakennusten rakentamisessa ja korkealaatuisissa rakennuksissa. Vaahtobetonin ja polystyreeni-betonin valmistuksessa käytetään erilaisia ​​tekniikoita. Riippuen siitä, että materiaaleja voidaan käyttää tietyissä huoneissa sekä valmistuksen tekniikassa, se riippuu siitä, mihin tapaan seinät ja väliseinät on täytettävä.

  Monoliittinen osastojen täyttö

  Jotta voidaan valita mikä materiaali (polystyreeni-betoni tai vaahtobetoni) on parempi käyttää, on määritettävä, kuinka paljon voimaa haluat käyttää tähän prosessiin. Ensimmäinen edellä olevista ratkaisuista valmistetaan paljon helpommin, mutta vaahtobetonia voidaan valmistaa tavanomaisessa betonisekoittimessa tai jopa laatikossa sekoittamalla se lapioon.

  Vaahtobetonin valmistus

  Vaatetanbetonin itsenäiseen tuotantoon ilman erityistä vaahtogeneraattoria tarvitset rakosekoittimen tai sopivan suuttimen poraukseen.

  Jos päätät, että monoliittinen seinä on täynnä vaahtobetonia, sinun on perehdyttävä siihen, miten voit tehdä sen omilla kädilläsi. Nimi "vaahtobetoni" kertoo mitä tämä materiaali on. Se sisältää vaahdotettua betonia. Teknologian valmistus, kuten jo mainittiin, on aivan alkukantainen. Voit käyttää kahta pääteknologiaa - mekaanista ja kemiallista. Jotta ensimmäinen menetelmä voisi suorittaa vaahtobetonin valmistuksen, tarvitset:

  • hiekka;
  • vesi;
  • sementti;
  • rakentaminen mikseri;
  • pora.

  Ensin vaurioidaan tavallista sementtilaastia, jossa 1 osa sementistä sekoitetaan ensin samaan määrään vettä ja sitten 3 osaa hiekkaa lisätään massaan. Kun olet sekoittanut kaiken tämän loputtua lapiolla tai betonisekoittimella, voit aloittaa seoksen vaahdottamisen. Tätä varten tarvitset tehokkaan porauksen ja kiinnityksen - rakennesekoitin. Tämän laitteen avulla on vaahdotettava liuos. Huokoset muodostuvat pieniksi, mutta se riittää.

  Monoliittinen täyttö suoritetaan toisen tyyppisellä liuoksella, joka valmistetaan lähes samalla tavalla kuin edellinen ratkaisu.

  Valmistettaessa vaahtoa itse tarvitset sementtiä, hiekkaa, vettä ja erityistä vaahdotusainetta, joka tarjoaa betonin huokoisuuden.

  Mutta poran käytön sijasta sinun on lisättävä vaahdotus. Tämä ainesosa voidaan tehdä vihannesten tai rasvaisten ainesosien perusteella pinta-aktiivisten aineiden perusteella, jotka koostumuksella eivät ole paljon erilaiset kuin kaikki tunnetut detergentit. Se on lisättävän vaahdotusaineen määrä, joka vaikuttaa liuoksen lopullisiin ominaisuuksiin, joita käytetään partikkelin tai seinien kiinteän valun tuottamiseen. Käytetty vaahto yleensä keskimääräinen tiheys. Tätä varten ei voi kaataa pulloa vaahtoavaa ainetta. Ja jos käytät rakennesekoitinta, myös poran nopeus ei saa olla suurin. Vaahtobetonin seinillä on suuri lämmönjohtavuus (ne pystyvät jopa kerääntymään itseensä lämpöä) ja äänieristysominaisuuksiin.

  Toinen epäilemättä positiivinen vaahtobetonin laatu on se, että se kykenee vapauttamaan pareittain itsensä läpi, joten kosteutta ei kertyy siihen, mikä voi johtaa erilaisiin tappavien organismien syntymiseen seinissä, esimerkiksi sieni. Samanaikaisesti vaahtobetonin osion tai seinämän monoliittinen valuminen ei absorboi vettä. Joten voit käyttää tätä materiaalia keittiössä, kylpyhuoneessa ja muissa huoneissa, joissa on korkea kosteus.

  Seinäasennus

  Rakentamiseen sisätilojen väliseinät on tehtävä muottiin levyt, kipsilevy, lasilevyt jne.

  Jotta seinät eivät olisi ainoastaan ​​luotettavia, vaan myös lämpimiä ja tasalaatuisia, niiden kiinteää valua käytetään pysyvään muottiin. Tämä rakennusseinämenetelmä vaatii seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

  • vaahtobetoni;
  • puiset palkit ja levyt;
  • kynnet;
  • vasara;
  • GVL;
  • itsekierteittävät ruuvit;
  • ruuvimeisseli;
  • metalliprofiili.

  Jotta seinämä voidaan valaa vaahtobetonin avulla, on välttämätöntä valmistaa etukäteen kehys, jossa liuos kaadetaan. Tosiasia on, että tällaisella vaahtobetonilla on erittäin nestemäinen sakeus, joka on kaadettava vain ilmatiiviiseen säiliöön. Siksi sinun täytyy ensin rakentaa seinät laudat ja levyt.

  Monoliittisten vaahtobetoniosastojen rakentamiseksi rakennettiin ensin kipsilevyllä päällystetty puupalkkien tiivistetty runko.

  Voit tehdä tämän ensin kiinnittämällä kattoon ja lattiatankoon pystysuoraan. Siitä lähtien, kun etäisyys ei ole yli 60 cm, seuraava on vahvistettu ja niin edelleen, kunnes niiden kokonaispituus on yhtä suuri kuin mahdollisen osion pituus. Tangot kiinnitetään nauloilla tai metalliosilla. Lisäksi palkkien yli sinun on kynsi levyjä samalla tavoin kuin palkit. Viimeistelymateriaali on kiinnitettävä tähän kehykseen molemmin puolin. Useimmin näihin tarkoituksiin käytetään GCR. Se kiinnitetään puuhun ruuveilla.

  On välttämätöntä, että ruuvien välinen etäisyys on mahdollisimman pieni, koska vaahtobetoni kuivumisprosessissa kasvaa ja voi puristaa seinämät. Täytä seinään, kun kaikki GVL: n väliset liitokset ovat tiukasti kiinni. Voit käyttää silikonitiivisteitä, koska tämä materiaali on hyvin nestemäistä. Vaahto on vain kaataa seinään. Tämä voidaan tehdä tavallisella kauhalla (tai ämpärillä, riippuen siitä, kuinka kauas etäisyys sinä voit). Toinen vaihtoehto on käyttää pumppua. Aikaisemmin seinän sisällä voit asettaa johdotukset ja muut yhteydet, kuten lämmitysputket.

  Lisä styling vaihtoehtoja

  On tarkoituksenmukaisempaa käyttää polystyreenibetonia betonirakenteiden täyttämiseen kiinteässä muottirakenteessa, koska se on tiheämpi kuin vaahtosbetoni, koska se sisältää polystyreenipalloja.

  Sen lisäksi, että seinät kaadetaan pysyviin muottiin, myös kaataminen irrotettavaan muottiin on mahdollista. Mutta vaahtobetoniä näiden töiden tuottamiseksi ei ole kovin kätevää, koska, kuten jo mainittiin, se on hyvin nestemäinen. Voit käyttää sen tiheämpää versiota - polystyreeni-betonia. Irrotettavien muottien asennusta varten käytetään joko valmiita muottilevyjä tai itse valmistettuja laminaattilevyjä. Kun vaahtobetoni kovettuu, muotti voidaan poistaa. Koska tämä menetelmä edellyttää paksumman vaahtobetonin läsnäoloa kuin seinää kaatettaessa pysyvään muottiin, jotkut yrittävät turvautua muihin vaihtoehtoihin betonin liuoksen laimentamiseksi. Tätä varten monet käyttävät kaasua. Tällä materiaalilla voit myös vaahtoa betonia, mutta tulos ei ole sama kuin rakennus talojen ja rakennusosioiden säännöt. Siksi ei missään tapauksessa saa vaahtoa konkreettista liuosta kaasulla, varsinkin jos aiot turvautua seinän pystyttämiseen, jossa on tilapäinen, irrotettava muotti.

  Jotkut sitoutuvat olemaan erittäin tehokas vaihtoehto lämmittää seinät vaahtobetoni. Se johtuu siitä, että tämä ratkaisu kaadetaan tiiliseinämään päin olevan sisäpuolisen tiilen välissä. Menetelmän tehokkuus on vähäinen johtuen siitä, että eristys on itse seinämässä. Tätä monoliittisen kaatamisen menetelmää kutsutaan kaatamalla hyvin munimiseen.

  Talon rakentaminen

  Nopeasti, edullisesti ja luotettavasti - nämä lausekkeet sopivat erinomaisesti monoliittisen vaahtobetonin valmistukseen. Haluatko rakentaa kohtuuhintaisen omakotitalon omilla käsillänne? Monoliittinen vaahtobetoni - kustannustehokkain ratkaisu. Lue rakentamisen perussalaisuuksista ja monoliittisen asuntorakentamisen eduista.

  Sisällysluettelo:

  Monoliittisen betonin edut ja sen ominaisuudet

  Yksityisen talon rakentaminen on monimutkainen ja pitkäkestoinen ja kallis prosessi. Jos taloudellinen puoli on rajallinen, suosittelemme tarkastelemaan monoliittisen talon rakentamistapaa.

  Vaahtobetoni valmistetaan suoraan rakennustyömaalla, ja se tuottaa tällaisia ​​etuja:

  • monikerroksisten rakennusten tuotanto;
  • monimutkaisten kokoonpanojen luominen;
  • Puskuriliitosten puute;
  • sulkemista;
  • kyky säätää seinien paksuutta talossa;
  • suurien huoneiden luominen.

  Monoliittisen rakennustekniikan ansiosta palkkikulutus vähenee kaksikymmentä prosenttia. Vähennetään energiakustannuksia 40 prosenttia.

  Monoliittisella vaahtobetonilla on seuraavat haitat:

  • ei voida käyttää negatiivisissa lämpötiloissa;
  • seinien jäädyttäminen johtaa niiden nopeaan tuhoamiseen.

  Kun työskentelet vaahtobetonin kanssa talvikaudella, noudata suosituksia:

  • lisätä jäätymisenestoaineiden tai sitovien aineiden ainesosia rakenteisiin;
  • Ennen kuin kaatoa yhdistettä, lämmitä se saumojen optimaalisen lujuuden saavuttamiseksi.
  • vaahtobetonin lämmitys suoritetaan erikoislämmittimillä, jotka sijoitetaan säiliön sisään betonilla;
  • on mahdollista käyttää ostettua liuosta, joka myös kuumennetaan sekoittimissa;
  • jotkut rakentajat käyttävät lämmitettyä muottirakennetta.

  Talvirakentamisen kustannukset ovat paljon korkeammat kuin kesällä. Siksi, jos haluat säästää, tee kaikki työ kesällä.

  Ominaista teknologiaa monoliittinen täyttö

  Monoliittiset rakenteet ovat monoliittisen vaahtobetonin lajikkeita sekä laastirakenteissa että rakennustyömailla. Ratkaisun valmistelussa syötetään vaahdonestoainetta, jonka ansiosta sen lujuus on varmistettu.

  Vaimennuksen hallitseminen käyttämällä erikoista tarkkuuselektroniikkaa. Valmiin koostumuksen täyttö täytetään pumpattavalla laitteella.

  Vaahtobetonin kaatopaikka on kahta tyyppiä:

  Optimaalinen vaihtoehto - kevyt muovimuotti. Kiinteä muotti on tehty tiili-, kivi- tai lasikuidusta.

  Synteettinen eristys parantaa vaahtobetonirakenteiden eristyskykyä. Lisäeristyksillä varustetuilla seinillä on suuri energiansäästö.

  Vaahtobetonin yhtenäisyyden ansiosta se on erittäin kestävä. Monoliittisen talon seinissä ei ole kylmäsiltoja. Seinä on erilainen sen tasaisuudesta, se ei tarvitse ylimääräistä kohdistamista. Talon pystyttämisen aika vaahtobetonista on kaksi, kolme viikkoa. Koska työvaiheessa käytetään mobiililaitteita ja työvoiman intensiteetti on vähäinen, työn kustannukset ovat varsin alhaiset jopa valmiisiin vaahtolohkoihin verrattuna. Monoliittisille rakenteille on ominaista pitkä käyttöikä, turvallisuus ja ympäristöystävällisyys.

  Monoliittista vaahtobetonia käytetään paitsi ulkoisten seinien muodostamiseen myös lämmittämään lattiaa, kattoa, säätiötä ja muita apuvälineitä teknisiin tarkoituksiin.

  Alkuvaiheessa rakennetaan puinen, tiili- tai teräsmuotti. Seuraavaksi kehys on viimeistelty kipsilevyllä, tiilillä tai huokoisilla lohkoilla. Irrotettava muotti on tehty vanerista tai levyistä.

  Tätä seuraa prosessi, jolla betonia kaadetaan muottiin. Jos käytetään pysyvää muottirakennetta, asenna esiasennetut kaapelit, johdotukset ja muut viestit. Näin saamme monikerroksisen monoliittisen rakenteen, joka ei tarvitse ulkoista viimeistelyä.

  Laitteet monoliittiselle vaahtobetonille

  Itsenäinen vaahdon tuotanto kotona, moninkertaisesti vähentää monoliittisen talon rakentamisen kustannuksia. Alla esitetyistä laitteista on mahdollista muodostaa D600-tuotemerkin vaahtobetoni. Työvaiheessa tarvitaan seuraavia:

  Puun, metallin tai muovin avulla käytettävien lomakkeiden valmistukseen. Vaahtolohkojen mitat valitsevat useimmiten vakiona. Käytä muottiin valmistukseen. Tämä materiaali on kestävin ja pystyy kestämään yli sata työtapaa. Rakenna suorakulmainen muoto, joka on jaettu useisiin soluihin. Kaikki päittäiselementit ovat ulkona, joten lohkon sisäpinta on sileä.

  Seuraava elementti vaahtobetonin tuotannossa - sekoittimessa. Betonimyllyjen mahdollinen käyttö. Pienen liuoksen valmistukseen sopii myös sähköpora erityisellä suuttimella. Tällöin tarvitset astian vaivaamiseen astian, suuren kylpyammeen tai kattilakiven muodossa.

  Säiliön koko liuoksen vaivaamisen tulisi vastata vaahtolohkojen kokoa. Lomakkeen osittainen täyttäminen liuoksella ei ole sallittua. Tämä vaikuttaa negatiivisesti saadun materiaalin laatuun.

  Monimutkaisin rakenneosa on vaahtomuovaaja. Ota teräsputki, asenna tulo- ja poistoventtiilit ja kompressoriasennukset. Lähtöventtiilin on oltava hieno säleikkö. Täytä säiliö vedellä ja paisuttamalla. Säädä vaahtoamista käyttämällä kompressoria ja vaahtoavaa ainetta. Vaahtoa syötetään paineen alaisena, ja hieno arina varmistaa tasaisen jakautumisen. Vaahdon suunnittelu on tärkein prosessi, jonka laatu määrittelee suoraan koko järjestelmän menestyksen.

  Vaahtobetonin itsesuotanto - askel askeleelta ohjeet

  Ehdoimme ehdottomasti jakaa monoliittisen vaahtobetonin tuotetta kahdessa vaiheessa:

  Alkuvaiheessa järjestää työpaikka siten, että työmukavuus on mahdollisimman tehokas. Tuo rakennustyömaalle jatkuva vesihuolto, sähköntuotanto, valmistele työtä, työkaluja ja säiliöitä ratkaisuun. Valmista komponentit sementin, veden, aggregaattien, vaahdotusaineina.

  Jotta et saa sekoittaa mittasuhteita, tulosta taulukko tarkalla määrällä ainesosaa ja pidä se aina kiinni. Kiinnitä huomiota tuotantoprosessin luonnollisiin olosuhteisiin, optimaalinen käyttölämpötila on 15-20 astetta ja kosteus 40-60%.

  Ominaisuudet luoda monoliittinen talo - ohjeet kaatamalla vaahtobetonia:

  1. Valmista valumuotteja valuun. Asenna ne tasaiselle ja tukevalle alustalle. Voitele muotin sisäosuus moottoriöljyllä tai kasviöljyllä. Siten on mahdollista helpottaa lohkojen vetämisen prosessi. Asenna muotti säänkestävään paikkaan.

  2. Mittaa hiilihapotetun liuoksen ainesosat. Yhdistä hiekka sementillä toisiinsa aikaisemmin valmistetulla betonisekoittimella. Osuudet kaksi toista. Käytä keltaista joen hiekkaa, puhdistetaan ja pestään hyvin. Kun komponentit sekoitetaan perusteellisesti, lisää niihin vaahtoava aine. Valmistajan on ilmoitettava osuudet. Vaahtoavan aineen keskimääräinen arvo sementtilaastin kilogrammaa kohden on kolme grammaa. Vaihtoehto vaahdotusaineen vaahtoballien korvaamiseksi.

  3. Täytä lomakkeet ratkaisulla, tee työ nopeasti. Liuos kuivataan kahden päivän ajan kesällä. Poista valmiit vaahtolohkot muotista ja käytä haluttua käyttöä.

  Vaahtobetonin monoliittisten seinämien muodostamiseksi lomakkeet korvataan muottipesällä. On kaksi vaihtoehtoa - irrotettava ja irrotettava. Tuloksena on saumaton, täysin sileä seinä, jolla on hyvät lämmöneristysominaisuudet.

  Rakennamme monoliittisia seiniä omiin käsiimme

  Seinien täyttämiseksi vaahtobetonilla suosittelemme jättämään pysyvän muottirakenteen. Pysyvä muotti tarjoaa parempaa lämpöeristystä ja lisää koko rakenteen elämää. Prosessissa, jossa työskentelet talon seinille, tarvitaan läsnäolo:

  • vaahtobetoni;
  • puutavaraa rakennettaessa;
  • kynnet ja vasara;
  • kosteutta kestävä kipsilevy;
  • itsekierteittävät ruuvit;
  • ruuvimeisseli.

  Ennen täytön aloittamista valmistele runkorakenne. Vaahtobetonilla on nestemäinen sakeus, joten kaatopaikan on oltava täysin suljettu. Ensinnäkin rakenna puuta ja lautasia. Kiinnitä ne yhteen, käytä kynsiä. Tarkista rakenne tasaisuuden rakentamisen tasolle.

  Kiinnitä palkki lattialle ja kattoon puolet metrin välein, asenna seuraava. Kiinnitä puu käyttäen teräksisiä kiinnikkeitä. Aseta levyt poikittain puuhun, niiden kiinnitysväli on myös puoli metriä. Kehysosassa on asennettu viimeistely kipsilevyn muodossa. Kiinnitä se ruuveilla. Itsekierteittävien ruuvien asennusvaiheen tulisi olla minimaalinen, koska rakenteessa tulisi olla mahdollisimman tiukka. Lisäksi käsitellä liitoksia kipsilevytiivisteestä ja silikonipohjaisesta.

  Aikaisemmin valmistettu vaahtobetoni kaadetaan rakenteen sisälle. Vaahdon täyttämiseksi käytä kauhaa tai kauhoa. Käytä suuria määriä työtä erikoispumppauslaitteilla. Aikaisemmin seinien sisällä on juokseva vesi, lämmitys, sähkö.

  Toinen vaihtoehto monoliittisten vaahtobetoniseinien muodostamiselle - irrotettavien muottien käyttö. Koska vaahtobetonilla on nestemäinen sakeus, tämä menetelmä on hankala ja vaikea suorittaa. Tässä tapauksessa suosittelemme vaahtobetonin korvaamista polystyreenibetonilla.

  Irrotettavien muottien valmistukseen on käytettävä valmiita arkkia tai laminoitua vaneria. Vaahtobetonin täydellisen kovettumisen jälkeen muotti on purettu. Tämän menetelmän avulla tehdyt seinät ovat vähemmän kestäviä ja niissä on alhaiset lämmöneristysominaisuudet.

  Irrotettavan muottiosan sisäosan on oltava eri maksimaalinen sileys turvallisen purkamisen jälkeen kaatamisen jälkeen. Käytä siksi muovi- tai laminaattikokoonpanoa.

  Edut, monoliittirakenteiden haitat - monoliittisten rakenteiden hoito

  Monoliittisen talon rakentaminen on melko nopea ja kustannustehokas prosessi. Vaahtobetonin käyttö vähentää merkittävästi kaiken työn kustannuksia. Monoliittisten talojen etujen joukossa mainitsemme:

  • rakennusten eri muodot ja kokoonpanot;
  • mahdollisuus talon itserakentamiseen;
  • rakentamisen nopeuttaminen useaan kertaan verrattuna muihin tekniikoihin;
  • erinomainen lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
  • koko tuotantoprosessin toteuttaminen suoraan paikan päällä;
  • teknisen viestinnän helppokäyttöisyys;
  • ei tarvetta valmistaa taloa ulkokoristeluun;
  • ei saumoja, kylmäsiltoja, tuloksena olevan rakenteen voimakasta vahvuutta.

  Monoliittisen rakentamisen puutteista huomataan:

  • tarvetta käyttää erikoislaitteita vaahtobetonin tuottamiseen;
  • suuri määrä "märkiä" töitä;
  • suoritetaan töitä yksinomaan lämpimän kauden aikana, muutoin saadun rakenteen laatu vähenee;
  • vaikuttava paino tuloksena olevasta rakenteesta, joka tarvitsee massiivisen perustan;
  • seinämien alhainen höyryläpäisevyys johtuen saumojen puutteesta.

  Tuloksena olevan seinämän laadun parantamiseksi, kun monoliittista vaahtobetonia kaadetaan, se vaatii lisää huolellisuutta:

  • niin että koostumus tasaisesti ja tasaisesti tarttuu, täytetään hiekalla tai sahanpurulla;
  • kesäkauden aikana kastele seiniä vedellä estääkseen niiden kuivumisesta;
  • levitetään seinille kalvolakka tai emulsioliuos, joka suojaa ulkoisia ärsyttäjiä vastaan;
  • Liuoksen liiallisen kuivauksen estämiseksi peitä se polyeteenikalvolla.

  Jos talvella käytetään monoliittista vaahtobetonia, sen valmistuksen aikana on käytettävä pakkasenkestäviä lisäaineita, jotka estävät veden jäätymisen.

  Monoliittinen vaahtobetoni - universaali materiaali, jonka tulevaisuus

  Vaahto-betonilohkot, jotka on valmistettu sementistä, vedestä ja hiekasta erityisellä vaahdotusaineella, ovat osoittautuneet hyvin kuluttajien keskuudelle. Niistä on helppoa, nopeaa ja edullista rakentaa. Ja vielä nopeammin (ja usein vahvemmaksi) saadaan, jos käytät monoliittista vaahtobetonia, joka kaadetaan muottiin suoraan rakennustyömaalla.

  Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet

  Tämä materiaali alkoi tuottaa 1800-luvun alkupuolella (Saksa sai patentin vuonna 1890). Kuitenkin se alkoi käyttää massoja paljon myöhemmin - viime vuosisadan lopulla.

  Vakiosementtikoostumukseen lisätyn synteettisen tai mineraalisen vaahdon ansiosta oli mahdollista saada keinotekoinen kivi, jolla oli positiivisia ominaisuuksia. Kuituvahviste lisäsi tarvittavan lujuuden, ja valmistusliike liikkui merkittävästi kiihtyi rakennustöitä (erityisesti kehysrakennusten rakentamista varten).

  Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet kertovat tämän videon:

  edut

  Tämän materiaalin edut:

  • Ympäristöystävällinen - koostumuksessa ei ole haitallista ainetta.
  • Rakennusten luotettavuus, jotka eivät ole alttiina rotuille ja muille tuhoisille tekijöille.
  • Kyky säilyttää lämpö merkittävästi vähentää lämmityskauden kustannuksia (enintään kolmasosa) monoliittisessa vaahtobetonialustassa.
  • Seinät, joissa huokoset "hengittävät", kuten puuta. Näin voit saada hyvän mikroilmaston.
  • Rakentamisen aikana ei ole "likainen" prosesseja, ja kiinteä muotti on asennettu nopeasti ja helposti.
  • Huokoinen rakenne - hyvä äänen imeytyminen.
  • Korkea tulenkestävyys - materiaali ei pala eikä sula.
  • On monia sovellusvaihtoehtoja - lämpenemisestä ja talojen rakentamisesta rakennusten kattoihin ja lattiaan.
  • Materiaalinkäsittelyn helppous mahdollistaa hienojen muotojen ja malleja.
  • Materiaalien, työvoiman ja ajan kustannukset ovat vähäiset. Viimeistely vie melko vähän. Tuotteiden takaisinmaksuaika on enintään kolme kuukautta (ja lohkorakenteiden osalta enintään kaksi vuotta).
  • Rakennusten hyödyllinen pinta-ala kasvaa, koska seinien paksuutta voidaan vähentää.
  • Kaadetun seoksen juoksevuus antaa sinun täyttää jopa pienet aukot.
  • Materiaalin korkea kosteusvastus (jos vertaamme erityisesti hiilihapotettuun betoniin).
  • Edullinen.
  • Ei kustannuksia valmiin materiaalin kuljettamisesta (koska tuotanto tapahtuu suoraan rakennustyömaalla).

  puutteet

  Monoliittisen vaahtobetonin haitat:

  • Suurempi hauraus ja hauraus (verrattuna klassiseen tekniikkaan tuotettuun betoniin - ei huokoista).
  • Laakerikapasiteetilla on rajoituksia.
  • Ei liikaa jäätymisvastus - jopa 35 sykliä.
  • Se vie jonkin aikaa, kunnes materiaali saa halutun voiman.
  • Rakennuksen aikana on oltava höyrysulku.

  Kuitenkin muutamat haitat eivät ole niin kriittisiä. Ja tällä hetkellä monoliittisen vaahtobetonin rakentamisen laajuus on melko laaja. Ihmiset haluavat halvalla, nopeasti rakennettuja ja laadukkaita asuntoja.

  tuotanto

  Materiaali valmistetaan STO-001-50845180-2008 ja TU 5745-002-50845180-2006 mukaisesti. Teoksia tehdään ympäristön lämpötilassa yli 10 astetta.

  1. Tarvittava määrä pääkomponentteja (hiekka, portlandsementti ja vesi) asetetaan sekoittimeen, kun niiden perusteellinen sekoitus täydentää valmiin vaahdon.
  2. Tämän jälkeen seos voidaan kaataa muottiin, joka ei useinkaan ole irrotettavissa.
  3. Koristeellinen vuori on tehty ylhäältä.

  Koska tuotanto tapahtuu "kenttäolosuhteissa", on käytännöllistä käyttää mobiiliasennuksia vaahtobetonin tuottamiseen. Se voi olla sekä kompakti barosstanovki että klassiset järjestelmät, joissa on vaahtogeneraattori.

  • Ensimmäinen plus on kyky toimittaa valmiin seoksen paineessa pitkiä matkoja ja korkeuksia pitkin.
  • Klassista periaatetta sovelletaan suosittu venäläisen tilan "Sovbi" laitoksissa, joiden avulla voidaan säädellä vaahtogeneraattorivaahdon suhdetta.

  Monoliittisen vaahtobetonin tuotantoteknologia on esitetty alla olevassa videossa:

  Ominaisuudet ja erottavat ominaisuudet

  Ulkopuolisesti hiukan hohkovaa muistuttavaa, sementtiä sisältävä keinotekoinen huokoinen kivi sisältää lukuisia suljetun ilman huokosia tasaisesti jakautuneen koko tilavuudelta. Se voi olla erilainen tiheys (riippuen pääasiassa sementin koostumuksesta). Se on vahva, se on hyvä lämmöneristin ja kohinaneriste, se on riittävän vesitiivis.

  Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet:

  • Lämmönjohtavuuskerroin - 0,05 - 0,15 W / m · ° C. Vähintään - lämpöeristetyissä merkkeissä, maksimi - rakenteellisissa tuotemerkeissä, kestävämpi.
  • Tiheys - 150 - 1200 kg / m 3. Enimmäisarvot vastaavat tasoitusrasiat ja perustukset.
  • Ympäristöystävällisyyden kannalta materiaali läpäisi vain puun, jolla on ympäristöystävällisyyskerroin 1 (monoliittisessa vaahtobetoniassa, tämä parametri on 2). Vertailussa: tiilissä tämä kerroin on 10.
  • Puristuslujuusluokka on B0.75 (lämmöneristyslaatu) B12.5 (rakenteellinen laatu).

  Seuraavaksi kerromme laitteista monoliittisen vaahtobetonin tuottamiseksi ja omien käsien tekemisestä.

  Seinien täyttäminen vaahtobetonilla, muottipesät, kehyksen tekeminen, seoksen kovettaminen

  Tällä hetkellä vaahtobetoni oikein on suosituin rakennusmateriaali. Usein on olemassa vaahtolohkojen käyttö rakennusten rakentamiseen. Kuitenkin vaahtobetonia materiaalina voidaan käyttää paitsi lohkojen muodossa.

  Monoliittisilla säätiöillä on etulyöntiasema lohkoista muodostetuista perustuksista, joten miksi ei tehdä seiniä monoliittisiksi? Täyttämällä vaahtoa esivalmistettuun muottiin voit saavuttaa tämän tuloksen.

  Monoliittisen vaahtobetonin edut

  Ominaisuuksiltaan monoliittinen vaahtobetoni on samanlainen kuin vaahtobetoni-lohko, mutta monoliittisia piirteitä on.

  • Lämmöneristysominaisuudet. Koska monoliittinen seinä voidaan valmistaa eri paksuisia, ilman rajoitusta yksikkö leveys (20 cm) voidaan saavuttaa, että talvella lämpöä menee hitaasti ja kesällä - lämpötila rakennuksessa ei nouse kovin nopeasti. Making seinämän paksuus 45 cm, voit viettää paljon vähemmän rahaa lämmitykseen ja jäähdytykseen tulevaisuudessa.
  • Vaahtolohkojen välisten saumojen puuttuminen eliminoi kylmäsiltojen esiintymisen monoliitissä.
  • Materiaalin yhtenäisyys ja lujuus.
  • Ekologisen rakenteen korkea taso. Materiaali on kestävä sekä palonkestävä.

  Rakennusseinien edut

  • Rakennuksen seinät "hengittävät" täydellisesti, mikä mahdollistaa hyvän sisäilmastoilmaston saavuttamisen.
  • Materiaalin huokoisuus mahdollistaa hyvän äänenvaimennuksen, mikä on erityisen tärkeää moottoriteiden ja rautateiden lähellä sijaitseville rakennuksille.
  • Rakennuksessa on pieni paino, joka säästää säätiöön.
  • Jos on oikein tehdä muottipesä (irrotettava tai irrotettava), ei ole tarpeen viettää paljon aikaa seinien tasoittamiseen ennen viimeistelyä, ja tämä prosessi kestää vähintään aikaa.
  • Materiaalin laaja käyttö: seinien, väliseinien ja kattojen rakentaminen, lattian kaataminen, katon eristäminen.

  Jos herää kysymys: mikä on parempi, tai betonielementtien kevytbetoni, voidaan sanoa, että tuotanto betoniharkkojen liikkeeseen ovat osoittautuneet laatua, mutta rakentaminen muotti ja täyttämällä seinät luoda keula muotoisen seinän, ja viettää paljon pienempi määrä varoja rakentamiseen rakennuksen.

  Seuraavassa kuvataan, miten kaikki seinien täyttöä vaahtotan betonilla suoritetaan.

  muotti

  Seinien täyttäminen vaahtobetonilla alkaa rakennustyön muodostamisella. Rakenteita on kahta tyyppiä:

  irrotettava

  Irrotettava muotti voidaan asentaa vanerilevyistä. Tästä johtuen korkeiden rakennusten seinien ja katon pinta on laadukkaita myöhempien viimeistelytoimien kannalta. Irrotettavalle muottilaitteelle (sekä kiinteälle) tiiviys on erittäin tärkeä, koska vaahtobetoniin on ominaista korkea juoksevuus.

  Monet hyödyntävät tilaisuutta luoda muotti, joka ei tarvitse purkaa. Ja se luo erinomaisen ulkoasun rakennuksen ulkopuolelle ja pinnan, joka on valmis sisustukseen. Esimerkiksi kehyksen sisäpuoli voidaan sulkea kipsilevyllä.

  irrotettava

  Pysyvän muottirakenteen puitteet voivat olla kevyitä materiaaleja, koska vaahtobetoni ei vaadi täyttöä ja tärinää. Liuskekappaleen elementit voivat olla epätasaisia ​​palkkeja ja kotelon sisäpuoli voi olla puusta, vanerista, kuitulevystä tai kipsilevystä. Metallia voidaan käyttää muottien ulkopuolelle.

  Jotta pinnoituslevyt (vaneri, kipsilevy) eivät taipuisi, kannattaa sijoittaa kaikki kehyksen tuet enintään 60 cm: n etäisyydelle toisistaan.

  Myös erinomainen vaihtoehto pysyville muottirakenteille ovat tiilet, jotka on rakennettu kahteen seinämiin, joiden välissä vaahtobetonia kaadetaan. Myös tiilien sijoittaminen toimii tässä tapauksessa, ulkopinta.

  Voit ostaa valmiin muovin

  Monien rakennusyritysten tuottamat muottipaketit ovat myös löytäneet niiden jakelun. Muovimuotti koostuu elementeistä, joiden paino ei ylitä 10 kg, joten sen asentamiseen on 1-2 henkilöä.

  Muovisen muottien tärkeä etu on myös kaikkien nivelen tiivistämisen takuu. Ja jos paljon töitä ja kustannuksia pitäisi sijoittaa tiiliin, valmis muotti vaatii vain yksinkertaisen kokoonpanon. Vaikka tietenkin sinun pitäisi ottaa vastuullinen lähestymistapa ikkunoiden ja oviaukkojen valmistukseen.

  On myös erittäin tärkeää, ettet unohda levytystä ennen vaahtobetonin kaatamista, sillä seinillä on vaikeampaa tehdä.

  Sekoita valmiste

  Seoksen valmistamiseksi vaaditaan sementtiä, hiekkaa, vettä ja vaahdotusainetta. Veden lämpötilan tulee olla noin 25 astetta. Hiekka vaatii 0-2 mm: n halutut jakeet. Vaikka hiekkaa käytetään usein jopa 8 mm, se on tarkoitettu erittäin tiheään vaahtobetoniin, jota ei käytetä yksityisessä rakentamisessa.

  Jos puhumme kaatamisesta, lattiaa tai kattokaivoa ei käytetä.

  Vaunubrändi PB-2000 on yleisimmin käytetty. Vaahto valmistetaan erikseen koko seoksesta erityisellä vaahtogeneraattorilla. Voit tehdä tämän sekoittamalla vettä erityisellä jauheella. Vain sen jälkeen se lisätään betonisekoittimeen, jossa hiekka, sementti ja vesi on sekoitettu perusteellisesti.

  Kun seos on valmis, voit aloittaa muottien kaatamisen.

  Menetelmä vaahtomuovien kaatamiseksi

  Vaahtobetonin täyttäminen muottipesässä on suoritettava yli 10 asteen lämpötiloissa.

  Vaikka on mahdollista toimittaa vaahtobetonia muottiin kauunoilla ja muilla säiliöillä, on selvää, että tämä menetelmä ei ole järkevä. Käyttämällä palkin asetusta voit syöttää seosta pitkiä matkoja ja korkeuksia pitkin. Voit myös käyttää ruuvipumppua betonille.

  Tällaiset laitokset voidaan vuokrata tai hankkia, jos tarvitset niitä useampaan kuin yhteen hankkeeseen.

  Vahvamäärän saavuttamiseksi vaahtobetoniseos on syötettävä jatkuvasti muottiin. Jos tarvitset ruuhka-aukkoja, niiden ei pitäisi olla enempää kuin 10-12 minuuttia.

  Prosessin kovetusbetonin kovettaminen

  Vaahto-betoniprosessi vie vähemmän aikaa kuin tavalliselle betonille. Tavallisesti riittää 7-10 päivää, mutta paljon riippuu ympäristön lämpötilasta. Ja vaahdon koostumus sekä läsnäolo erityisten kovettajien seoksessa. Jos muotti on irrotettava, sitä ei saa poistaa 10-12 päivän sisällä. On suositeltavaa jatkaa työtä vasta 2-3 viikon kuluttua.

  Ensisijainen kovettuminen tapahtuu kahden ensimmäisen tunnin kuluttua seoksen kaatamisen jälkeen. 6 - 10 tunnin kuluttua muokkauksen kaatamisen jälkeen on kostutettava pinta. Jos se on kuuma kadulla, kostuta täytetty seinä 3 tunnin välein ensimmäisen viikon aikana. On myös erittäin tärkeää, että koko tällä kerralla pinta peitetään muovikelmulla.

  lämpeneminen

  Koska vaahtobetoni on erinomainen eriste, sitä voidaan käyttää myös jo pystytettyihin seiniin. Tämä pätee erityisesti puu- ja tiilirakennuksiin. Tätä varten on asennettava muotti 5-7 cm: n etäisyydelle seinästä. Tämä etäisyys on välttämätön vaahtobetonieristeen kannalta.

  Tällaisen muottirakenteen runko voidaan rakentaa kipsilevyllä työskentelevistä metalliprofiileista. Ruuvien avulla voit ommella tällaisen kehyksen lasi-magnesiittilevyillä. Niitä kutsutaan myös magnesiittilevyiksi tai lasimagnesiittiksi. Tällainen kehyksen vuoraus voi toimia erinomaisena pohjana kivipaneeleille. Sisärakennuksissa käytetään myös lasimagnesiittia kattopäällysteinä tai lattiavalmisteina.

  Kuten on havaittavissa, vaahtobetonilla on laaja valikoima sovellutuksia, ja sen tarjoaminen ratkaisun muodossa ja monoliitin muodostaminen johtaa merkittävästi sen kykyihin, mitä ei voida tehdä vaahtolohkojen avulla.

  Vaahtobetoniseinien koristelu

  Jos puhumme ulkopuolelta, vaahdon seinät voidaan menestyksekkäästi peittää erilaisilla materiaaleilla tai kipsillä. Voit käyttää vuori-, laatta-, sivuraide-, viimeistelyä luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.

  Hyvä vaihtoehto on myös kipsileima rakennuksen julkisivussa koristekiven avulla. Rakennusmateriaalimarkkinoilla on monenlaisia ​​viimeistelymateriaaleja. Tämä on myös tunnettu kuorihuokoset ja koriste kipsi, jota kutsutaan "muruiksi" tai "karitsaksi" akryylillä, silikaatilla tai silikonilla.

  Sisäpuolen osalta vaahtomuovi seinä voidaan kipata ja lävistää tarvittaessa. Voit myös pokleit taustakuvaa tai tehdä muita sisustukseen liittyvää työtä.