Perussäännöt monoliittisten levyjen asentamiseksi

Luotettavan (mutta ei aina suositeltavan) vuorovaikutuksen päällekkäisyyden muunnos on monoliittinen päällekkäisyys. Se on valmistettu betonista ja vahvistuksesta. Laitteen monoliittisen päällekkäisyyden säännöt luetaan tässä artikkelissa.

Milloin tarvitset monoliittista päällekkäisyyttä

Monoliittinen teräsbetonilattia on luotettavin, mutta myös kaikkien aikojen kallein vaihtoehto. Siksi on tarpeen määrittää laitteen käyttökelpoisuuden kriteerit.

 1. Esivalmistettujen betonilaattojen toimituksen / asennuksen mahdottomuus muiden vaihtoehtojen (puu, kevyt Terriva jne.) Tietoisen epäämisen vuoksi.
 2. Monimutkainen konfiguraatio sisäisten seinämien "epäonnistuneeksi" järjestelyn vuoksi, joka ei salli hajota riittävää määrää sarjapohjaisia ​​lattialaatoja (toisin sanoen tarvitaan paljon monoliittiosia). Nostureiden ja muottien kustannukset eivät ole järkeviä. Tällöin on parempi mennä suoraan monoliittiin.
 3. Haitalliset käyttöolosuhteet. Erittäin suuret kuormat, erittäin korkeat kosteusarvot, joita ei ole täysin ratkaistu vedeneristämällä (auton pesu, uima-altaat jne.). Nykyaikaisia ​​lattialaatoja on yleensä esijännitetty ja teräskaapeleita käytetään vahvikkeena. Niiden osuus erittäin suuresta vetolujuudesta on hyvin pieni. Tällaiset levyt ovat erittäin alttiita syövyttäville prosesseille ja niille on tunnusomaista tuhoamisen hauras, ei muovaus.
 4. Yhdistelmätoimintojen päällekkäisyydet monoliittisen hihnan funktiona. Esivalmistettujen betonilaattojen tukeminen suoraan kevyille tiilimuotteille ei yleensä ole sallittua. Laitteen on oltava monoliittinen vyö. Tapauksissa, joissa hihnan ja esivalmisteen laatan kustannukset ovat samat tai jotka ylittävät monoliitin hinnan, on suositeltavaa jäädä siihen. Kun lepää se kytkimellä, jonka syvyys on yhtä suuri kuin hihnan leveys, jälkimmäisen laitetta ei yleensä tarvita. Poikkeus voi olla vaikea maasto-olosuhteet - tyypin 2 sakkaus, seisminen toiminta, karstedness jne.

Määrätyn monoliittisen päällekkäisyyden tarvittavan paksuuden määrittäminen

Taivutetuille levyelementeille vuosikymmenten kokemus betoniteräsrakenteiden käytöstä paksuuden ja tilavuuden suhteen arvo on kokeellisesti määritetty. Lattialevyille se on 1/30. Toisin sanoen 6 metrin välein optimaalinen paksuus on 200 mm, 4,5 mm - 150 mm.

Understatement tai päinvastoin, hyväksytyn paksuuden suureneminen on mahdollista lattian vaaditun kuormituksen perusteella. Alhaisissa kuormissa (tämä sisältää yksityisen rakentamisen), on mahdollista vähentää paksuutta 10-15%.

ALV päällekkäin

Monoliittisen päällekkäisyyden lujittamisen yleisten periaatteiden määrittämiseksi on ymmärrettävä työn työn typologia analysoimalla rasitusrasitustilaa (arvonlisävero). Kaikkein kätevä tapa tehdä tämä on nykyaikaisten ohjelmistojärjestelmien avulla.

Harkitse kaksi koteloa - vapaata (saranoitu) laakerilevy seinälle ja kiinnitä. Levyn paksuus 150mm, kuorma 600kg / m2, levyn koko 4,5x4,5m.

Taipuminen samoissa olosuhteissa kiristyslevyyn (vasen) ja saranoitu (oikea).

Ero Mh: n hetkien aikana.

Muiden Mu.

Ero valintaan yläraudoituksessa X.

Ero valinnassa ylemmässä raudoituksessa U: ssa.

Alemman vahvistuksen valinta X: ssä.

Alemman raudoituksen valinta Y.: ssa

Rajatilanteet (laakerin luonne) mallinnetaan asettamalla vastaavat linkit tukisolmuihin (merkitty sinisellä). Lineaarinen siirtymä on kielletty kääntyvästä tuesta ja myös kääntymisestä puristusta varten.

Kuten kaavioista voidaan nähdä, puristettaessa tukialueen toiminta ja levyn keskialue eroavat huomattavasti. Todellisessa elämässä minkä tahansa raudoitetun betonin (esivalmistetut tai monoliittiset) elementit ovat ainakin osittain kiinnitetty muurausrakenteeseen. Tämä vivahde on tärkeä vahvistavan rakenteen luonteen määrittämisessä.

Vahvistus monoliittinen päällekkäisyys. Pitkittäinen ja poikittainen vahvistus

Betoni toimii hyvin kompressoimalla. Armature - vetolujuus. Yhdistämällä nämä kaksi elementtiä saamme komposiittimateriaalin, raudoitetun betonin, joka käyttää kunkin komponentin vahvuuksia. Lujitettavuus on luonnollisesti asennettava betonialueelle ja vedettävä vetovoimat. Tällaista vahvistamista kutsutaan pituussuuntaiseksi tai työskentelyksi. Sen on oltava hyvä tartunta betoniin, muuten se ei pysty siirtämään kuormaa sille. Käytössä olevan raudoituksen yhteydessä käytetään tankoja säännöllisesti. Ne on nimetty A-III: n mukaan (vanhan GOST: n mukaan) tai A400: n mukaan (uuden mukaan).

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys on vahvistuspituus. Lattialle yleensä oletetaan olevan 150 tai 200 mm.
Tukivyöhykkeen puristuksessa syntyy tukeva momentti, joka muodostaa vetovoiman ylemmässä vyöhykkeessä. Siksi monoliittisten kattojen työraudoitus sijoitetaan sekä betonin ylä- että alempaan vyöhykkeeseen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä aluslevyn keskiosaan ja sen yläreunaan (sekä sisäisten, väliseinien / -pylväiden tukemiseen, jos sellainen on olemassa), jolloin suurimpia rasituksia esiintyy.

Ylärautaa vaaditun asennon varmistamiseksi betonitoiminnan aikana käytetään poikittaista vahviketta, joka on sijoitettu pystysuoraan. Se voi olla tukikehysten tai taivutettujen osien muodossa. Kevyimmillä levyillä ne toimivat rakentavasti. Suurilla kuormituksilla poikittainen vahvike liittyy työhön, mikä estää delaminoitumisen (levyn krakkaus).

Yksityisillä rakenteilla laatoilla poikittainen vahvistus toimii tavallisesti puhtaasti rakentavana toiminnaksi, jolloin tukeva poikittaisvoima ("leikkauksen" voima) havaitaan betonilla. Poikkeuksena on pistetuki - telineet (sarakkeet). Tässä tapauksessa sinun on laskettava poikittainen vahvistus tukivyöhykkeellä. Poikittainen vahvike on yleensä varustettu sileällä profiililla. Se on merkitty AI: llä tai A240: llä.

Yläraudoituksen ylläpitämiseksi betonitoiminnan aikana taipuneet U-muotoiset osat ovat yleisimpiä.

Päällekkäisten vahvikkeiden asennus.

Täytä katto betonilla.

Monoliittisen päällekkäisyyden esimerkin laskeminen

Vaadittavan vahvistuksen manuaalinen laskeminen on hieman hankalaa. Tämä pätee erityisesti deflektion määrittelyyn, kun otetaan huomioon halkeamien aukot (normit mahdollistavat halkeamien muodostumisen venytetyssä betonivyöhykkeessä tiukasti säädellyllä aukon leveydellä - ne ovat täysin näkymättömiä, puhumme millimetrin jakeista). On helpompaa simuloida useita tyypillisiä tilanteita ohjelmistopaketissa, joka suorittaa laskelmat tiukasti sovellettavien rakennuskoodien mukaisesti.

Seuraavat kuormat otetaan huomioon:

 1. Raudoitetun betonin oma paino, jonka laskennallinen arvo on 2750 kg / m3 (sääntelypainolla 2500 kg / m3).
 2. Lattiarakenteen paino on 150 kg / m2.
 3. Hyötykuorma on 300 kg / m2.
 4. Osapaino (keskimäärin) 150 kg / m2.

Yleiskatsaus suunnitteluun.

Levyjen muodonmuutos kuormituksen aikana.

Muistomerkki Mu.

Tontti hetkeistä Mh.

Yläraudoituksen valinta X: ssä.

U: n yläraudan valinta

Alareunan vahvistaminen X: ssä.

Alemman raudoituksen valinta W: n mukaan.

Kaavojen oletettiin olevan 4,5 ja 6 m. Pitkittäinen vahvistus määritellään lujitusluokalla A-III, betoniluokalla B25, suojakerroksella 20 mm. Koska seinämien laatan tukialueen mallia ei ole mallinnettu, äärilevyjen vahvistamisen tulokset voidaan jättää huomioimatta (ohjelmien vakiomuutos laskentamenetelmää käyttäen).

Kiinnitä huomiota momentin arvojen purskeiden tiukkaan vastaavuuteen vaaditun vahvistuksen purskeilla.

Laskelmien mukaan on mahdollista suositella 150 mm: n paksuinen monoliittinen katto yksityisten talojen lattioille 4,5 m: n ja 200 mm: n ja 6 m: n välillä. Yli 6 metrin ylittyminen ei ole toivottavaa. Vahvikkeen halkaisija ei riipu pelkästään kuormituksesta vaan myös levyn paksuudesta. Asennukset, joiden läpimitta on 12 mm ja asennus 200 mm, ovat usein huomattavia. Voit yleensä päästä 8 mm: llä 150 mm: n tai 10 mm: n korkeudella, jonka pitch on 200 mm. Jopa tämä vahvistaminen tuskin toimii raja. Hyötykuorma on 300kg / m2 - asunnossa, joka voi muodostaa ehkä suuren kaappin, joka on täysin täynnä kirjoja. Asuinrakennusten todellinen kuormitus on pääsääntöisesti huomattavasti pienempi.

Lujituksen vaadittu kokonaismäärä on helppo määrittää riippuen 80 kg / m3 keskimääräisestä lujituksen painotuskertoimesta. Toisin sanoen 50m2: n päällekkäisyyteen, jonka paksuus on 20cm (0,2m), tarvitset 50 * 0,2 * 80 = 800kg raudoitusta (noin).

Konkreettisten tai huomattavampien kuormien ja katkelmien läsnä ollessa tässä artikkelissa ilmoitettua vahvikkeen läpimittaa ja etäisyyttä ei voida käyttää monoliittisen päällekkäisyyden laitteeseen, joten vastaavia arvoja varten tarvitaan laskenta.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Pohjalevyn vahvistaminen: piirustukset ja kaaviot

Yksilöllinen rakentaminen meidän aikanamme on yhä enemmän. Itse asiassa olosuhteissa, joissa rakennusmateriaalit, itserakennustuotteet olivat saatavilla, materiaalien toimitus ja laitteiden ja laitteiden vuokraus lisääntyivät merkittävästi, yhä useammat ihmiset päättävät rakentaa omaa taloa tai mökkiä omillaan.

Vahvistusta käytetään katon vahvistamiseen, jossa vahvistuselementti on vahvistuksen hila.

Tällaisella rakenteella syntyy melko paljon kysymyksiä, joista yksi on, kuinka vahvistaa lattialevyä.

Monoliittisten teräsbetonilaattojen käyttö lattialaattoina on erittäin kätevä. Tämän ratkaisun edut ovat seuraavat:

 • vertaileva yksinkertaisuus suunnitteluun;
 • alhaiset kustannukset;
 • korkea lujuus;
 • kyky havaita merkittäviä kuormia;
 • kuormitus yhden seinän päällekkäisyydeltä jaetaan tasaisesti.

Valmiissa teräsbetonilaatoissa, koko kuorman kantava vahvike sijaitsee alaosassa.

Ja itse tehdyillä kattoilla on myös niin tärkeä etu kuin se, että laatta voidaan valmistaa kaikenkokoisista, kun taas valmiit tuotteet tarjotaan tietyistä kokoluokista ja on vaikea valita oikeita taloja rakennettavaksi. Sementtiseosten kanssa tehdyt työt eivät aiheuta erityisiä vaikeuksia, mutta lattian vahvistaminen ei ole niin vaikeaa.

Ennen levyn tekemistä on suositeltavaa tehdä piirros, jonka mukaan teet sen. Samalla on vastattava seuraaviin kysymyksiin:

 1. Mikä olisi paksuus?
 2. Mitkä koot suunnitelmassa?
 3. Kuinka käyttää vahvistusta, miten sitoa sen rakentavasti?
 4. Mikä on vahvistusverkoston nousu?
 5. Mitä tarvitaan voittoa ja missä paikoissa?

Suunnittelun ominaisuudet

Betonituotteet yhdistävät kiinteän betonin (kiven) ja metallin ominaisuudet joustavuuteen. Betoni näkee puristuskuormitukset paremmin ja metalli - vetolujuus. Rakennusrakenteissa päällekkäiskuormitus kaikissa tapauksissa suuntautuu pystysuoraan alaspäin ja on yleensä tasaisesti jakautunut koko alueelle. Kuorma koostuu omasta painosta ja kaikista kohteista, rakenteista, ihmisistä, jotka ovat siellä.

Double reinforcement overlap: 1. alemman vyöhykkeen työtangot; 2. ylemmän vyöhykkeen tangot (niiden halkaisija on pienempi tai yhtä suuri kuin alemman vyöhykkeen tangon halkaisija); 3. kuormaa siirto-ankkuri; 4. seisoo sauva.

Päällekkäisyys toimii taivutuksessa ja sitä vahvistetaan siten, että se absorboi juuri tällaisen kuorman. Se tekee aina kaksi verkkoa vahvistamista, ylä- ja alareunasta. Ristikkorakenteiden ristikytkimet sijoitetaan kaistalle ja kauemmaksi. Reunaväli (teollisuusalueiden välinen etäisyys) on määritetty konetekniikan laskentamallien perusteella. Yksittäisissä rakenteissa, joissa on itsenäinen päällekkäisvalmistusta, piki on yleensä 150-200 mm.

Lujittavan silmän on oltava betonin paksuudella 25-30 mm etäisyydelle pinnasta. Vahvistustangot on sidottu neulomalla kaikilla risteyksillä. Voit myös käyttää viimeisteltyä vahvistettua hitsattua verkkoa. Erillistä vahvistamista monoliittiselle levylle hitsauksen avulla ei suositella, koska hitsauspisteissä muodostuu jännityskonsentraatioita, jotka myöhemmin johtavat repeämiin. Tuotantoympäristössä hitsatulla verkolla tehdään teknologinen toiminta stressinpoistolle.

Monoliittisen päällekkäisyyden osat: betoni, tukirakenteet, kruunu, katto.

Erotimet on asennettu ylemmän ja alemman lujiteverkon väliin - pystysuorat vahvistuselementit (tangot), jotka on suunniteltu varmistamaan, että ylemmän ja alemman lujiteverkon väliset etäisyydet ovat samat kaikissa suunnissa. Ristikon erotin voi olla eri tyyppisiä: taivutettu koukku, silmukka - mikä on tarpeeksi mielikuvitusta. Heidät pitäisi sijoittaa tiettyyn askelin. Tässä esitetty piirustus heijastaa raudoituksen kaavamaista jakautumista.

Katon reunat tulisi vahvistaa lisävahvisteilla - U-muotoiset ja L-muotoiset elementit (ks. Kuva). Erityisesti tarvitaan laakeroinnin paikan vahvistamista. Jos laatta lepää koko ääriviivalla, vahvistaminen tulisi tehdä koko kehällä.

Katsotaan piirrososasta. Yläosa toimii puristuksessa ja alemman jännityksen. Päävetolaite putoaa alempaan raudoitukseen, joten se on paksumpi kuin ylempi.

Piirustuskaavio monoliittisen päällekkäisyyden vahvistamisesta.

Mitä suurempi span, ts. Tukien välinen etäisyys, sitä suuremmat ovat sen lujuusominaisuuksien vaatimukset. Suositeltu span on korkeintaan 6 m. Tämän koon yläpuolella tarvitaan todennäköisesti lisää vahvistusvahvistusta. On mahdollista sanoa tarkemmin, tarvitaanko niitä vai ei vain lujuuden laskelmien jälkeen. Mutta on yleinen kuvio: suoraan tukikohdan yläpuolelle, vahvikekerros on vahvistettu, ja tukien keskellä alempaan vahvistuskerrokseen parannetaan. Voittojen sijainnin periaate heijastaa esitettyä piirustusta.

Vahvistimen tankoja on erotettava toisistaan. Jos ne koostuvat yksittäisistä elementeistä, päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 40 * d, missä d on vahvikkeen halkaisija. Esimerkiksi 10 mm: n halkaisijalle tarkoitettujen venttiilien päällekkäisyyden tulisi olla 400 mm. Levyille käytetään kuumavalssattua teräsvahviketta, luokka A3. Suositeltu halkaisija on 8 - 14 mm. Näiden suositusten huomioon ottamiseksi voit tarkentaa piirustuksesi.

Asennustiloissa, joiden pituus on enintään 6 m, joka on tuettu ääriviivoilla, levyn paksuus 200 mm, lujitussyvyys 200 x 200, halkaisijaltaan 12 mm halkaisijaltaan halkaisijaltaan 8 mm: n ylemmän ristikkorakenteen halkaisija voi olla millä tahansa kuvasuhteella.

Vahvistaminen ja upottaminen

Muottiyksikkö

Lattian vahvistaminen alkaa muottien asennuksella. Muotoon on sovellettava seuraavia vaatimuksia: sen on kyettävä kestämään raakaseoksen paino ilman, että se muuttuu visuaalisesti. Tämä on melko suuri kuorma, jonka betonikerros on 200 mm, ja se on 500 kg neliömetriä kohden. Suojaa varten voit käyttää vaneria, jonka paksuus on 18... 20 mm, palkkeihin, tukirakenteisiin, poikkipalkkeihin, käytä palkkia, jonka leikkaus on 100 x 100 mm.

Voit käyttää ammatillisia muottiinpanoja. Sen etuja ovat se, että se on suunniteltu suurille kuormille, sen sarjaan kuuluvat teleskooppiset telineet, jotka kestävät huomattavan painon ja mahdollistavat säädön. Tämä on melko kallista laitteistoa, mutta nyt voit löytää yrityksen, joka vuokrasi ja muottiin ja makaa vuokrattavaksi.

Materiaalikokoonpanojärjestelmä on helppo löytää kirjallisuudessa, ja jos käytät ammatillista muottirakennetta, niin ohje on liitetty siihen. Tärkeintä on tarkistaa vaaka-asento kokoonpanon jälkeen tasoituslaitteella tai muilla käytettävissä olevilla keinoilla.

Asennuksen asennus

Muovipuristimia tarvitaan luomaan suojakerros luukun pohjalla.

Vahvistus tehdään tällä tavoin: alarivi asetetaan salpoihin - erityinen muovi tukee 25-30 mm: n korkealle suojakerroksen luomiseksi. Tangot asetetaan samalla askeleella, yhdensuuntaisesti toisiinsa. Niiden päälle sijoitetaan seuraava rivi 90º kulmassa ja neulomalla lanka jokaisella risteyksellä. Sitten asennamme verkko-osastoja, taivuta, yhdistää samalla äänenvoimakkuudella. Piirustus täällä kertoo tarkalleen mikä. Reunojen reunojen päällekkäisyyksiä täydennetään vahvikkeilla. Erottimet ja U-muotoiset vahvikkeet on pinottu pitkittäisiksi, ja sitten lujituksen poikittaiset tankoja. Päällystetyn raudoituksen yläpinnan tulee olla 25-30 mm ylemmän tason alapuolella. Kokoonpannun vahvikkeen tulisi olla melko jäykkä runko, joka kestää henkilön painon ilman erityisiä muodonmuutoksia.

täyttää

Kun vahvistus on valmis, voit alkaa täyttää. Tämä työ tehdään parhaiten betonipumpulla, varmista, että seos tiivistetään erityisen syvällä värähtelijällä. On suositeltavaa täyttää kerralla. Kovettumisen aikana betoni kutistuu. Mitä nopeammin kuivaus, sitä enemmän kutistumista, joka voi johtaa mikrohiukkasten esiintymiseen. Tämän välttämiseksi 2-3 vuorokauden kuluessa kostutetaan kovetuslevyn pinta vedellä. Tämä tehdään parhaiten ruiskuttamalla. Mutta sadepäivänä myös kaataminen ei ole välttämätöntä, on suositeltavaa suojata tuore seos sademäärästä. Laattojen on kuivuttava 30 päivän ajan, vasta sen jälkeen, että muotti voidaan poistaa.

Kuinka vahvistaa laatta?

Nykyaikaisessa yksityisessä rakentamisessa käytetään aktiivisesti vahvistuslevyjä.

Verrattuna monoliittisten teräsbetonilaattojen käyttöön itsevahvistamisella on useita etuja.

Tällainen päällekkäisyys voidaan asentaa itsenäisesti, kun taas tehtaalevyn (kiinteä, ontto tai monisäikeinen) asennusta varten vaaditaan raskaita rakennuslaitteita.

Toinen etu on se, että tämän tekniikan avulla voit luoda päällekkäisyyksiä vakiintumattomien lomakkeiden asettamiseksi, ja kolmanneksi samalla tavalla valmistetaan porrasaskeleita ja kaarevat kantta.

Lujuutta koskevat ominaisuudet ja vaatimukset

Levyn tuen vaatimukset:

 • päällekkäisyyksiä on suositeltavaa asentaa seismiseen panssaroituun vyöhön;
 • panssaroidut seismiset panssaroidut vyöt yhdistetään hitsaamalla;
 • betonityyppisille laitteille betoniluokan B15 ja sitä korkeammalle;
 • panssaroituja seismisiä asennetaan seinän koko leveyteen.

Lisäksi monoliittisen lattialevyn vahvistaminen parantaa rakennuksen lämpö- ja äänieristysominaisuuksia ja nopeuttaa rakennusten pystyttämistä.

Pienen massan teräsbetonilattian takia kuormitus pohjaan laskee, paloturvallisuus lisääntyy.

Vahvistetut levyt ovat ympäristöä säästäviä, kestämään suurta turvamarginaalia, mutta ne edellyttävät pätevää lähestymistapaa suunnittelussa ja rakentamisessa.

Kaikentyyppisiä teräsbetonilaatuja voidaan käyttää kattamaan asuinrakennuksia, joissa on tiilien, solujen ja suurien lohkojen seiniä.

Betonilattiat soveltuvat myös rakennuksiin, joiden kosteustaso ei ylitä 60%.

Venttiilivaatimukset:

 • SNIP: n mukaan on mahdollista käyttää luokkaan A400C tai kuumavalssattua terästä 25 G2S, 35 HS-laatua;
 • Vavat, joiden halkaisija on 8-16 mm;
 • Pääkuorma putoaa levyn alemmalle segmentille. Siksi yläraudoitukseen voidaan käyttää pienempää halkaisijoitusta. Poikkeukset ovat tontit tukikohdissa, tässä tapauksessa monoliitin yläosa vahvistuu;
 • Suurten etäisyyksien välissä, sekä laatoitettaessa laatat pylväät, tarvitaan poikittaista vahvistamista;
 • SNIP: n mukaan poikittainen vahvistus suoritetaan A240C-luokan vahvikkeella;
 • Neulelangalla käytetään vahvistamista, solut tehdään päällekkäisyyden tarkoituksesta riippuen. Koko ruudukko olisi tehtävä saman halkaisijan vahvistamisesta. Käytettäessä kaupallisia tuotteita, valitse ristikot, joiden halkaisija on 8 mm ja terät 0,4 m tai vähemmän.

Betonin luokka riippuu monoliitin parametreista. Tyypillisesti käytetään luokkia B15, B20 ja B25.

Lisäksi otetaan huomioon jäätymisvastus ja veden kestävyys. Asuintalojen lämmitettäville taloille käytetään betonin merkintää, jolla on pakkasvastus F50, vedenkestävyyttä ei oteta huomioon.

Parvekkeilla varustetuissa lattiapinnoissa betoniparametrit riippuvat ilmastoalueesta. Kuva näyttää vahvistusvaihtoehdot.

Päällekkäisyyden laskeminen

Jotta levy ei voinut muuttua käytön aikana, on noudatettava SNIP: n vaatimuksia, tarvitset myös piirustuksen ja lattian ominaisuuksien tarkan laskennan.

Yleensä piirustus esitetään tiettyjen kokoisten neliösummien muodossa (tangon sijainnin mukaan). Lisäksi piirustukseen käytetään lisävahvistuspaikkoja.

Ohjelmistoa, jolla voit laskea levyn mitat. Mutta tässä tapauksessa älä kiinnitä huomiota rakennusmateriaaleihin.

Siksi vaikeissa tapauksissa, saada tarkkoja lukuja, on parempi ottaa yhteyttä suunnittelijoihin.

Riippumattomuuden laskemiseksi itsenäisesti lasketaan monoliitin kuormitus ja lujuuslujuus. Viimeisen parametrin pitäisi olla suurempi kuin monoliitin kuorma.

Monoliitin kuormituksen 1 m²: n pinta-alaa kohti tehdään sellaisten ominaisuuksien perusteella kuin laattaen oma paino ja siihen kohdistuva tilapäinen kuorma. Esimerkiksi lasketaan asuinrakennus, jonka pinta-ala on 6 x 10 m.

Palkkien välinen etäisyys on 2,5 m. Näiden tietojen perusteella on mahdollista laskea monoliitin paksuus (kaavan L / 35 mukaan, missä L on palkkien välinen askel).

Tällöin 2,5 / 35 = 0,071 m tai 71 cm SNIP: n mukaan asuntorakennuksen tilapäinen kuorma on 150 kg, turvallisuuskerroin on 1,3. Kuorman laskeminen levyn omasta painosta - päällekkäisyyden paksuus kerrottuna 2500: lla.

Vahvistuksen laskenta tulee suorittaa seuraavien SNIP-standardien ja teknisten vaatimusten mukaisesti:

 • Pylväät, joilla ei ole pääkaupunkia, tuetaan laatikoille, jotka vahvistuvat tukien yläosien yläpuolella olevilla alueilla. Tämän toimenpiteen ansiosta on mahdollista välttää lattian pakottaminen käytön aikana;
 • SNIP: n mukaan levyn paksuuden laskeminen suoritetaan span alueen alueelta. Suhde 1:30 käytetään yleensä. Jos tukiseinien välisen päällekkäisyyden leveys on 9 m, vahvikelevyn paksuus on 30 cm. Tarvittaessa pienennä tätä lukua, lujitettua rakennetta on vahvistettava.
 • Vahvistus yhdellä kerroksella on mahdollista vain, jos päällekkäisyyden paksuus on enintään 15 cm, jos kaikki SNIP-standardit ja muut hankkeen sääntelyolosuhteet täyttyvät. Jos levy on suurempi paksuus, vahvistus asetetaan kahdelle kerrokselle - ylä- ja alareunassa;
 • SNIP: n mukaan poikittainen vahvistus suoritetaan kehysten tai kiinnittimien muodossa;
 • Täyttö on tehty betonilla, joka ei ole alempi kuin M200;
 • SNIP: n mukaan ylimääräinen vahvistus on tarpeen alemman verkon kohdalla monoliitin keskelle, kannattimille, reikien ympärille ja paikoissa, joissa on suurempi kuorma. Vahvistuksessa käytetään erillisiä sauvoja, joiden pituus on 40-150 cm riippuen kuormituksesta ja leveydestä.

Vahvistus ja betonin kaataminen

Ensimmäinen vaihe on laattojen asennus. Voit käyttää tehdasvalmisteita tai tehdä kotitekoisia, mikä maksaa paljon vähemmän.

Muottiin tarvitaan 50x150 mm levyjä, puuta ja ohutta vaneria. Kuvassa näkyy lattian muotojen tuotanto.

 • Asenna teleskooppitelineet riveihin 1-1,2 m etäisyydelle toisistaan;
 • Aseta telineen päälle pituussuuntainen ja sitten poikittainen palkki;
 • Vie puu yhteen, aseta vaneri verkon yli, kiinnitä se ja aseta se tasolle.

Alarivin vahvistus asetetaan valmiiseen muottiin. Oikein järjestää tangot auttavat vahvistuslaattojen rakennetta. Suoraan muottirakenteessa on ensimmäinen vahvistusrivi.

Ristikko ei sovi erikoiselle jalustalle, joten lujituksen ja muottirakenteen välisen työn päätteeksi betoni kerros oli. Verkkoa pidetään toisiinsa neulomalla, hitsausta ei voida käyttää.

Nyt sinun täytyy laittaa toinen rivi venttiileistä, sillä myös erityiset tuet. Vahvistuksen päiden on sijaittava tukipalkkeihin. Valokuvan voi nähdä vahvistusasennuksen ominaisuuksista.


Betonia sekoitetaan seuraavissa mittasuhteissa:

 • hiekka - 2 kauhaa;
 • murskattu kivi - 1 ämpäri;
 • sementti - 1 ämpäri.

Kaikki osat sijoitetaan betonisekoittimeen, minkä jälkeen lisätään vettä. Lopullisen liuoksen johdonmukaisuuden tulisi muistuttaa smetanaa. Tällainen nestemäinen betoni tasoittaa tasaisesti koko muottipesän.

Ensimmäinen kerros täytetään hieman sekoittaen lapiolla, jolloin ilmakuplat poistetaan betonimassasta ja täytetään kaikki aukot.

Sitten paksumpi betoni kaadetaan ja jättää n. 1-2 cm laatan yläosaan. Tätä kerrosta käsitellään vibropressin avulla.

Kun betoni on asetettu, majakat asennetaan, lopullinen kaataminen laastilla ilman rakeja tehdään (3 kauhoa hiekkaa, 1 säiliö). Vettä lisätään seoksen keskimääräiseen tiheyteen.

Ennen täydellistä kovettumista betoni on säännöllisesti kostutettava vedellä. Pinnan halkeilemisen estämiseksi kuumalla säällä pinta peitetään kalvolla. Muotti ei ole poistettu ennen 30 päivää.

Lattialaatat tekevät sen itse. piirustus

Lattialaatat on suunniteltu jakamaan rakennus tasolle (lattiat). Jos levyt sijaitsevat lattioiden välissä, niin tämä on päällekkäisyys, jos se on viimeisen kerroksen yläpuolella, sitten lattia. Ero on vain kantavuudessa. Nämä rakennustekniset rakenteet ovat lujittuneempia lujuutta ja luotettavuutta, koska ne ovat tärkeimpiä kuormittavia elementtejä ja ottavat kuorman koko lattiasta, mukaan lukien lattiat, väliseinät, laitteet, kalusteet ja väliaikaiset kuormat.

Lattialaatat voivat olla:

 • materiaalista riippuen: betoni, betoni, puu, metalli, yhdistetty;
 • esivalmistetusta tai monoliittisesta toteutustavasta;

Yksi tai toinen lattialaatta käytetään riippuen rakennuksen rakenteellisista ominaisuuksista, lattian maksimikuormasta ja asennustavoista. Seuraavaksi analysoidaan, miten päällekkäisyyksiä omilla käsilläsi.

Esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta

Ennen levyn valmistusta on toivottavaa tehdä laskelma. Seuraavaksi suoritetaan esimerkki lattialevyn laskemisesta taipumaan.

Alustavat tiedot laskemisesta

Rakennuksen koko, jonka monoliittinen päällekkäisyys on, on kooltaan 6x6 m, jonka keskinäiset sisäseinät erotetaan keskeltä (3m). Laattojen valmistukseen käytetän betoniluokkaa B20 (Rb = 117 kg / cm2, Rbtn = 14,3 kg / cm2, Eb = 3,1 * 10 ^ 5 kg / cm2) ja levyjen paksuus on 160 mm. A-500C teräsvahvistus (Rs = 4500 kg / cm2, Ea = 2,0 * 10 ^ 6 kg / cm2).

Lattiakuormien kerääminen

Lattian kuormitus koostuu painosta: lattialevy (meidän tapauksessa 160 mm), sementtipaksuus 30 mm, keraaminen laatta, väliseinien vakio paino ja hyötykuorma. Kaikki tiedot esitetään seuraavassa taulukossa ottaen huomioon kertoimet.

Levyn laskeminen taipuman muodonmuutoksessa

Päällekkäiset työtavat:

Nyt meidän on valittava vahvistusosa, mistä määrittelemme maksimaalisen hetken:

ja kerroin Ao laattaosan leveydellä b = 1 (m):

Vahvistuksen vaadittu poikkipinta-ala on yhtä suuri kuin:

Siksi levyjen 1 mittarin vahvistamiseen voit käyttää 5 sauvaa, joiden halkaisija on 8 mm 200 mm: n välein. Vahvistuksen alue tässä tapauksessa on As = 2,51 cm2.

Tulimme lautaselle tiheään laskemiseen taipuman muodonmuutoksilla. Alkuperäisistä tiedoista tiedämme, että lattian jatkuva kuormitus on 0,63 tn / m² ja
tilapäinen kuormitus lattialla on 0,2 tn / m².

Laske pitkä aika pitkäaikaisen kuorman vaikutuksesta:

Ja lyhyen aikavälin kuormituksen enimmäisnopeus:

Löysimme kerroin ottaen huomioon kuormitustyyppi ja kuormitusjärjestelmä S = 5/48 - palkkeille, joiden tasaisesti jakautunut tasaisuus (taulukko 31, "käsikirja
betoni- ja betonirakenteiden rakenteesta). y '= y = 0 (taulukko 29, "betonirakenteiden suunnittelu ja betonirakenteet raskasta betonia)".

Kerroin määrittää: k1kr; k1dl; k2dl.

Tarkastelemme akselin kaarevuutta lyhytaikaisten, pitkäaikaisten ja jatkuvien kuormitusten samanaikaisella toiminnalla:

Meidän on nyt määritettävä maksimaalinen poikkeama puolivälissä:

Ehto täyttyy, mikä tarkoittaa, että hyväksytyn vahvistuksen Ø8 A-500С 200 mm: n askel on totta!

Monoliittiset lattialevyt autotallille

Myös rakennuksen rakenteet, kuten lattialaatat, voidaan tehdä käsin. Katsotaanpa autotallin lattiapäällysteitä. Päällekkäisyydet lentävät 4300 mm pitkiä, joten levyjä tehdään 4500 mm. Kummallakin puolella laatta lepää 100 mm: n seinälle.

Materiaalit levyjen valmistukseen

Kuinka tehdä laattoja omiin käsiisi? Laattojen valmistukseen tarvitaan:

 • levyä H75 / 750 x 4500 mm, sitä käytetään irrotettavana muottina;
 • puiset levyt, joiden korkeus on 150 mm ja paksuus 25 - 30 mm;
 • halkaisijaltaan 16 mm;
 • verkko solulla 100x100 halkaisijalla 5 mm;
 • läpimitta 8 mm, 2 kpl levyä kohden;
 • betoniluokka B20.

Prosessi levyjen tekemisestä omiin käsiisi

Ammattilattian levyt pysyvät jäykän perustana. Alareunan alla sinun on asetettava risti (puiset levyt, 4 kpl). Järjestämme levyn muottien levyn ympäryksen ympärille.

Laitamme vahvistuksen jokaiseen lokeroarkkiin (5 kpl). Betonin suojakerroksen tulee olla 25-30 mm. Liitämme saranat (4 kpl) samoihin lujitustangeihin laatan kuljettamiseksi (meidän tapauksessamme nostaa se autotallin katon korkeuteen). Laattojen yläosassa asetetaan verkko, joka on myös suojattava 30 mm betonin kerroksella.

Jotta ammatti-lattiamateriaali olisi hyvin betonin takana, se on öljytty (muokattu) tai peitetty muovikelmulla. Betonin kulutus laatta on 0,4 m3. Betoni valmistetaan painovoimasekoittimessa, kaadetaan ja tiivistetään värähtelijällä. Levy voidaan poistaa vain 7 päivää, kun betoni on saavuttanut 70% vahvuuden.

On myös mahdollista, että laitteen muunnos on päällekkäin suoraan seiniin. Profiililevyjä levytetään, vahvistetaan ja vahvistetaan muotti. Betoni nousee nosturin alta ja täytetään jatkuvalla kerroksella. Ylimmän päälle asennat tarvikkeita betonivahvuuden aikana. Tämä menetelmä on kalliimpi, joten aallotettu arkki jää kattoon.

Kuinka paljon se maksaa laattaksi?

Nyt lasketaan valmistuslaattojen kustannukset, joiden kokonaispinta-ala on 29 m2 ja korkeus 150 mm. Betonin kustannukset - 335 dollaria, ammatillinen lattiapäällyste H75 - 400 dollaria, varusteet - 235 dollaria, nosturipalvelut 135 dollaria. Tämän seurauksena saamme summan 970 dollaria. Tällainen kustannus olisi, jos teet laatta suoraan autotalliin, eli profiili pysyy betonilattian alla.

Jos teet lattialaatat omilla käsilläsi, niin katon kustannukset ovat jonkin verran halvemmat, poistamme aallotettujen levyjen kustannukset. Yhteensä saat 705 dollaria.

Esivalmistetut monoliittiset lattialaatat

TZhBS-sarjan SMP on kehitetty vaihtoehtona puulattialle ja monoliittisille betoniteräksille. SMP TZhBS on esivalmistettu rakenne, joka yhdistetään asennusvaiheessa yksiosainen päällekkäin vahvistetun levyn avulla.

SMP TZHBS: n erottuva piirre on se, että kaikki betonielementit on tehty jäykistä ratkaisuista. Jotta SMP: n tuotanto olisi taloudellisesti mahdollista, kaikki katon komponentit on valmistettava teollisesti nykyaikaisilla, tehokkailla laitteilla.

Koostumus SMP TZhBS

Esivalmistetut monoliittiset laatat sisältävät:

 • I-palkit, jotka on tehty kudotusta betonista;
 • monisävyiset betoni- tai betoniteräkset, jotka on sijoitettu palkkien väliin;
 • teräsbetonikerros, joka yhdistää katon yhden kappaleen rakenteeseen.

SMP TZhBS: n edut

 • Suuri kantavuus, jopa 1000 kg / m2.
 • Monoliittisen vyön suorittaminen epäonnistui.
 • Korkea lämmön- ja äänieristys.
 • Mahdollisuus sijoittaa teknisen viestinnän aukkoihin.
 • Matala materiaalikulutus neliömetriä kohti päällekkäin.
 • Mahdollisuus kiinnittää katto omilla käsillä.

Asennustekniikka SMP

1. SMP: n elementtien toimittaminen rakennustyömaalle. Se on tuotettu vähintään 3,5 tonnin kuorma-autoilla, joissa on nosturi. Yksi lento tarjoaa materiaalin toimituksen 30 m²: n päällekkäisyydelle. Purkaminen tapahtuu manuaalisesti tai nosturilla.

2. Lattialautasen laite kädet alkavat I-palkkien asettamisella kantavien seinien päälle 70 cm: n askelin ja tukemalla vähintään 10 cm.

3. Aseta onttoja lohkoja palkkien väliin.

4. äärimmäisten säteiden muuraus.

5. Lujittavan verkon asettaminen koko päällekkäiseltä alueelta.

6. Täytä monoliittinen betonipalkki, joka yhdistää palkit ja ontot lohkot yhteen rakenteeseen. Betoni virtaa onttojen laattojen ja palkkien väliseen tilaan ja luo kiinteän jäykän rakenteen.

Laitteen lattian vaihtoehdot esivalmisteen ja monoliittisen päällekkäin

SMP TZhBS: llä on mah- dollista asettaa kaikenlaisia ​​lattioita. Esimerkiksi pidetään linoleum ja parkettilattiat. Kerrosten järjestys on osoitettu alhaalta ylöspäin.

Linoleumin lattia

 1. Hiekkakerros 30 mm paksu.
 2. Pehmeä puukuitulevy 12 mm paksu.
 3. Katemateriaalin vedeneristys.
 4. Sementti-hiekkalaattiliima M 150 -tuotteen liuoksesta, jonka paksuus on 40 mm.
 5. Tasoituskerros polymeerisementistä, jonka paksuus on 8 mm.
 6. PVC linoleumi lämpöä ja äänieristysalustalle, asetettu bustilattia varten.

Parkettilattia

 1. Hiekka 30 mm paksu.
 2. Puiset lokit, joiden leikkaus on 80 × 40 mm, asetettu 400 mm: n välein.
 3. Parketti 20 mm.

Kattokorkeus valmiilla lattialla on 340 mm (240 mm päällekkäin + 100 mm lattiasta).

Monoliittinen lattialevy tekee sen itse kotona

Kodeissa käytettävät levyt valmistetaan tavallisesti raudoitetusta betonista. Nämä ovat tyypillisiä valmiita tehdasrakenteita, jotka on otettava asianmukaisesti käyttöön rakentamisprosessissa. Niillä on hyvät suorituskykyominaisuudet, mutta on parempi vaihtoehto. Tämä on monoliittinen lattialaatta, ja se on aivan mahdollista tehdä se itse, ilman tilausta rakennusyrityksiltä. Tällainen levy ei ainoastaan ​​ylitä tavanomaista teräsbetonia, mutta ei myöskään vaadi erityisiä taitoja tai erikoistuneita monimutkaisia ​​laitteita sen valmistukseen.

Verrattuna tavallisiin tehtaisiin valmistettuihin raudoitettuihin betonilaatoihin monoliittisella lattiapinnoitteella on useita etuja:

 • Rakenteella ei ole saumoja, mikä lisää sen voimakkuutta, koska pohjan kuormitus jakautuu tasaisesti koko pinnalle. Tällöin rakennuksen kokonaiskestävyys ja turvallisuus lisääntyvät.
 • Monoliittinen täyttö antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla talon ulkoasua, koska se lepää suoraan pylväistä. Voit luoda erilaisia ​​kulmia ja nurkkia, joiden alapuolella on melko vaikea valita yksittäisiä lattialaatoja. Tämä avaa laajan mahdollisuuden suunnitteluideoihin.
 • Lopulta monoliittinen rakenne mahdollistaa turvallisen parvekkeen varustelun ilman lisäkäyttöä. Parvekkeen luominen ei ole välttämätöntä, mutta monet ihmiset haluavat sitä maalaistalossa, joten miksi ei.

Voit luoda monoliittisen laatan omiin käsiisi ilman, että palkkaat työntekijöiden prikaatiota ja käytät hienostuneita laitteita. Riittää, että kaikki tapahtuu vaiheittain huolellisesti ja noudattaen turvallisuusmääräyksiä. Lisäksi sinun on valittava laadukkaita rakennusmateriaaleja.

Tekniikkalaitteet monoliittinen levy

Monoliittisen laatan valmistamiseksi tarvitset piirustuksen. Mikä tahansa rakentaminen alkaa järjestelmästä ja laskelmista. On parempi järjestää tilaus rakennusvirastoon ja antaa laskuja ammattilaisille. Tuloksena kerrotaan, mitkä oikeat mitat sopisivat laatan rakentamiseen, mikä vahvistaisi raudoitusta sen valinnalle ja mitä konkreettisia olemassa olevista tuotemerkeistä olisi käytettävä. Voit yrittää tehdä kaikki tarvittavat laskutoimitukset itse, Internetissä on järjestelmiä, joilla tämä toimenpide suoritetaan. Normaalissa maalaistalossa on pääsääntöisesti enintään 7 metriä, jonka laajuus on 180-200 mm, ja se on tavallisimmin käytetty koko.

Uuden monoliittisen laatan valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 tai vaihtoehtoisesti 12 mm ja sen taivutuslaite.
 • Betoni merkinnällä M 350. Voit myös tehdä konkreettisen ratkaisun itse, sekoittamalla hiekkaa, sementtiä ja soraa.
 • Muotti ja tuki tukee sitä, tarvitset yhden tuen neliömetriä kohden.
 • Muovinen jalusta vahvistuskiinnitykselle.

Kaatoprosessi sisältää välttämättä useita kohteita, jotka suoritetaan peräkkäin:

 • Jos rakennuksen nykyinen kenttä on huomattavasti suurempi kuin 7 m: n standardi tai käynnissä oleva projekti on yksiselitteisesti riippuvainen pylväistä, lattialevyä on laskettava.
 • Ensimmäinen askel on laatoituksen aloittaminen työn aloittamiseksi.
 • Laatta on vahvistettu teräspalkkeilla, joista runko on koottu.
 • Betoni kaatui.
 • Syvällä värähtelijällä tiivistys tehostaa voimaa.

Kun seinien korkeus on saavuttanut vaaditun tason, voit aloittaa lattialevyn.

Muottien asennus

Rakennuksessa käytettävää tavanomaista muottirakennetta kutsutaan joskus kanneksi, ja tämä on tarpeen laattojen luomiseksi. Voit yksinkertaisesti vuokrata valmiin, irrotettavan, joka on valmistettu metallista tai muovista. Voit myös tehdä sen itse levyistä tai vanerilehdistä. Tietenkin vuokraus on paljon yksinkertaisempaa, koska muotti on irrotettava ja kokoontaitettava, mikä tarkoittaa, että se on helppo poistaa. Lisäksi siinä on teleskooppinen laite, jonka avulla voit säätää korkeutta.

Muottien luominen manuaalisesti edellyttää vanerilevyjä tai -levyjä. Taulukoiden rakenteet on pudonnut hyvin, puukappaleiden huolellinen säätö. Jos on halkeamia ja reikiä, sinun on käytettävä vedenpitävää kalvoa, joka kääritään muottiin.

Kuinka asentaa muottiin?

 • Ensin sinun täytyy rakentaa pystysuoria tiloja. Jos se on vuokrattu muotti, sen rooli suoritetaan metalliosastoilla teleskooppisella korkeudensäätöjärjestelmällä. Voit ottaa puutöitä. Käytettyjen telineiden välinen etäisyys on yksi metri. Telineiden tulee olla vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Ristitangot asetetaan asennettujen telineiden päälle - nämä ovat erityisiä pituussuuntaisia ​​palkkeja, joita tarvitaan pitämään laatta.
 • Risteissä on vanerilevy, joka on kosteudenkestävä. Vaakasuoran säteen tulisi olla tiukasti kiinni viereisestä seinämästä jättämättä mitään reikiä.
 • Käytetyn rakenteen yläreunan on vastattava seinän nykyistä yläreunaa, joten tukien korkeutta tulisi säätää hyväksyttävälle tasolle.
 • Sijainti ja tarkka vaakasuora asento on tarkistettava rakennustason avulla.

Joissakin tapauksissa muotti on päällystetty kalvolla, jonka vedeneristysominaisuudet tai voiteluöljyllä on moottoriöljyä, jos se on valmistettu metallista. Tämä tehdään muottien poistamisen helpottamiseksi ja saadun betonilaatan pinnan tasaamiseksi. Teleskooppiset vuokra-telineet ovat parempia kuin kotitekoiset puiset, koska ne kestävät huomattavia painoja - jopa 2 tonnia, ne eivät repeä, eivät repeä, kuten voi tapahtua improvisoituilla tuilla. Tällaisten telineiden tilapäinen vuokra maksaa noin 3. E. Yksi neliö.

Levyn vahvistaminen

Kun metalli tai kotitekoinen muotti on asennettu, on tarpeen sitoa runkoverkkojen runko. Tätä tarkoitusta varten käytetään merkintöjä A-500C kestäviä teräsvaijereita. Yhden silmäkokoisen verkon koko olisi oltava noin 200 mm. Tangot on liitetty johtoon. Tyypillisesti tangon pituus ei riitä koko tilaan, joten sinun täytyy yhdistää useita kappaleita. Jotta verkko olisi vahva, on taitettava sauvat, joiden päällekkäisyys on vähintään 40 mm.

Ristikko on asetettava seinille, standardi tiilenrakenteille - vähintään 150 mm ilmastetun betonin seinämien osalta - vähintään 250 mm. 25 mm: n etäisyyden tulisi olla välimatkojen ja ulkotankojen ulkonevien päiden välissä.

Tulevan laatan lisävahvistus on johdonmukaisesti tuotettu vahvikkeella valmistetusta kestävästä kehyksestä. Tehdään kaksi ristikkoa, joka on alareunassa, joka on siististi sijoitettu 20-25 mm: n etäisyydelle alareunasta, toinen ristikko, yläosa - sijoitetaan alemmaksi 20-25 mm levyn yläreunasta.

Muovipuristimet sijoitetaan pohjalevyn alle pitämään sitä halutulla etäisyydellä. Ne on järjestetty 1 metrin välein, niissä kohdissa, joissa runkopuiden leikkaus sijaitsee.

Kokonaispaksuus on ennalta laskettu suhteessa 1:30, jossa ensimmäinen luku osoittaa tulevan tuotteen paksuuden ja toinen - span pituus. Esimerkiksi, jos vakioväli on 6 metriä, levyn leveys on täsmälleen 200 mm. Koska vahvistusverkko sijaitsee jonkin matkan päässä levyn reunoista, on tarpeen erottaa ne, niiden välissä on oltava 120-130 mm: n rako.

Kiinnikkeet, jalustat, joita tarvitaan liukuvan vahvistusverkon liittämiseen runkoon etäällä toisistaan. Yläosan pidikkeiden hyllyjen koko on 350 mm, pystysuora 120 mm, taso on 1 metri, kiinnityselementit järjestetään vuorotellen vuorotellen.

Rakenteen pään kiinnityselementti asennetaan 400 mm: n vakionopeudella suoraan kehyksen päihin. Sen avulla uuni lepää seinälle.

Liitosristeilien on otettava kaksi ristikkoa kuormitettuna koko vahvistuslaitteena. Asennusvaiheen tulisi olla 400 mm ja siirryttäessä tukivyöhykkeelle, on välttämätöntä pienentää sitä 200 mm: iin.

Täyttölevy

Paras vaihtoehto on ostaa sopivaa betonia tehtaalta rakennusalan ammattikäyttöön valmistavilta yrityksiltä. Tämä helpottaa huomattavasti tehtävää. Lisäksi, jos varovasti kaada betonia tasaisesti ja sekoittimella, levyn pinta tulee tasaiseksi ja tasaiseksi. Mutta kaataminen käsin vaatii väistämätöntä tauot uuden laastirakenteen valmistukseen, vastaavasti jähmettyminen menee epätasaisesti, mikä uhkaa virheitä valmiissa laatassa. On parempi täyttää tasaisella kerroksella, noin 200 mm, toimimasta viipymättä.

Ennen betonivalutusta sinun on muistettava asentaa erityisiä teknisiä laatikoita muottiin luomaan savupiippuja tai ilmanvaihtoa. Castingin jälkeen sinun täytyy käyttää erityistä syvää tärinää betoniin. Tämä tekee levyn rakenteen kestävyydestä, joten se muuttuu luotettavaksi ja laadultaan. Sitten sinun on oltava kärsivällinen ja jätä pinta kuivumaan ja vahvistamaan voimaa 28 päivän ajan.

Muotoilupinta on seurattava tarkasti ensimmäisellä viikolla sen jälkeen, kun se on kaadettu ja kostutettu tavallisella vedellä, mutta samanaikaisesti vain kostuta sitä eikä kaada sitä runsaasti. Muotti voidaan poistaa varovasti lautasesta kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen. Tämän jälkeen uusi monoliittinen levy on täysin valmis.

Monoliittisen lattialevyn hankintaan tarvittavien materiaalien ja kalusteiden kokonaiskustannukset ottavat pääsääntöisesti huomioon vahvistamisen vahvistamisen kustannukset, muottien mahdollisen vuokrauksen, betonin hankinnan ja rakennesekoittimen lyhytaikaisen vuokrauksen sekä syvän värähtelijän. Keskimäärin se osoittautuu noin 45-55 dollaria yhdellä neliöllä pystytetystä päällekkäisyydestä.