Laitteen monoliittiset laatat tekevät sen itse

Monoliittinen levy on vähiten kallis, kun rakennat rakennuksen omiin käsiisi, jos se kaadetaan muottiin paikallaan. Laatu on hieman huonompi kuin teollisuuden PC-levyt, mutta se on paksumpi johtuen rasittamattomasta vahvistuksesta.

Monoliittisen päällekkäisyyden tekniikka vaiheittain

Se koostuu teräsbetonilaatasta, joka on kaadettava muottiin, joka ei taipu tai vääristy kuormituksella. Omien käsiensa rakentamiseen tarvitset puutavaraa, työkaluja leikkaamiseen, asentamiseen ja suojien rakentamiseen. Tiivistämisen jälkeen sitä voidaan käyttää kattojärjestelmässä.

Ankkuri on kulutustavaroita, viestintä on myös betoni. Vaikeinta on kellarin lattialaatta lukuisten solmujen tuloteknisten järjestelmien vuoksi. Teknologia koostuu useista operaatioista, joista kukin käsitellään yksityiskohtaisesti jäljempänä.

Muottien asennus

Jotta lattialaatta olisi vakaa geometria, täydellinen taso molemmille pinnoille, on tarpeen koota omalla kädelläsi luotettava muotti, jonka turvamarginaali on vähintään kaksi kertaa. Puutavarakustannukset ovat halvimmat:

 • levy 20 x 5 cm - jalustat, kulut, palkit
 • levy "tuuma" - paksuus 25 mm, mikä tahansa leveys

Palkkien, palkkien valmistukseen levyt ovat 20 x 5 cm levittäytyneet puoliksi, posts - kolmeen osaan (65 x 50 mm kukin). Suunnittelun tehostamiseksi tarvitaan tuumaa. Tarvitsen puutuotantoa II, joka vahvana voi kestää 700 kg / neliö.

Rackin asennus

Laatta kaadetaan muottipesään, jonka alalaatta toimii kattotasona. Räkit leikataan lyhyemmiksi palkkien + kulut + levytasojen (10 + 10 + 2,5 cm) paksuudella kuin lattian korkeus. Suunnittelussa on muoto:

 • palkkeja tukevat palkit tukevat muottipaneeleja
 • palkkien asennetun telineen alle, säädetty pystysuunnassa kahdessa tasossa
 • Kaikkien elementtien vaihe on 1 m, tuloksena on neliörakenne

Kantojen risteyksissä palkit alimman tason seinämiin käytetään kuusikulmion kiinnittimiin. Tavanomaisia ​​tapinnauloja, joissa on aukko kuvan ruuvimeisselälle, ei voida purkaa purkamisen aikana.

Telineiden vahvistaminen

Jotta pystysuorat päiden alareunat eivät liiku, nämä elementit ovat taivutettu keskelle käyttäen kahden tason leikkausta omin käsin tuuman levyllä kahteen suuntaan. Alahihna on asennettu 10 cm: n korkeudelle lattiasta, yläosaa hyllyjen keskellä.

Alemman kilven tekeminen

Määrätyllä ajettavalla etäisyydellä 1 m lattialevy työntää muottipaneeleja. Tästä syystä jokainen span vahvistetaan 10 x 5 cm: n puulla, joka saadaan liuottamalla levyä. On parempi käyttää leveitä 25 mm: n levyjä seiniin, kapeat voivat täyttää keskitilan.

Suuri aukko, joka on vaahdotettu omilla käsillä, voit jättää pienetkin huomiotta, koska pinta on peitetty muovikelmulla, joka säilyttää kosteuden betonissa ja estää sen kulkeutumisen pienissä aukkoissa.

Sisäisen viestinnän portaat ovat edelleen aukko. Se voi olla osittain täynnä levyä mukavaan kävelyyn kaatamalla, jättäen pienen luukun tilapäisiin tikkaisiin. Käytettäessä monikerroksista vaneria asennusaikaa pienennetään, mutta arvio on kaksinkertaistunut.

Viimeisessä vaiheessa seinien ja seinien ääriviivat asetetaan maalilla. Tämä parantaa sähköasentajien ja muiden teknisten järjestelmien kulkua.

Asenna sivusuojukset

Laipan päällekkäisyydet tehdään omilla kädillä alustalta, jonka paksuus on vähintään 4 cm. Voit käyttää 5 cm alustaa, joka on ostettu alkuvaiheessa. Seinämien ulkoisten tasojen muodonmuutosten välttämiseksi on asennettu puutavaraosat, jotka pysähtyvät muottien sivusuojille.

Liitäntälevyjen / -seinien maksimivoima saadaan seuraavasti:

 • muuraus lähtee pitkittäisuraan seinän keskeltä
 • kolme riviä ennen kattoa seinissä pitkin kehä on asetettu vahvistuspalkit ulkonevat 40-60 cm yläpuolella kattoon

Tämä vahvistus on myöhemmin taivutettu, joka on yhteydessä laatan alemman, ylemmän verkon tankoihin. Taivutus suorassa kulmassa vaaditulla säteellä käytetään putken vasaraa.

Viestintä, haltijat, sähkölaitteet

Kunkin enimmäismäärän sisällä tehdään tiedonsiirtoa, joka on helpompi asentaa ennen kaatamista kuin lyömällä laatoja lävistimen avulla. Perinteisesti konejärjestelmien enimmäiskonsentraatiota havaitaan kellarin / kellarin katossa:

 • poistoilmakojeet joka huoneessa
 • sähköasentaja kaikissa huoneissa
 • viemäröinti ulkoverkkoon
 • kylmäveden nousuputket
 • savupiippu
 • tekniset aukot matalajännitteisille järjestelmille, kaasujohto

Jos haluat asentaa ne omiin käsiisi, on suositeltavaa käyttää pistorasiaa sisäpuhallusliittimiin pistokkeilla. Ne on kiinnitetty seinämien merkinnän mukaisesti, tulpat on kiinnitetty ruuveilla (läpikulun) pohjasta, sivuvahvistimista (ilmanvaihtoaukot).

Sähkökaapelit on merkitty sähköisellä nauhalla, tunnisteilla ja muilla kätevästi. Kaapelin aallotus on sijoitettava panssaroidun hihnan alareunan alle. Tämä vähentää suojaavaa kerrosta ja heikentää laattoja tällä alueella. Siksi sähköasentajien on tarkastettava vahvistuksen jälkeen.

Rakenteellinen vahvistaminen

90%: ssa tapauksissa lattialaatta vahvistetaan kahdella jatkuvalla vahvistusverkolla, mikä aiheuttaa materiaalin ylitarjontaa. Levyn keskiosa ei käytännössä toimi puristuksessa, joten tässä voidaan käyttää tyhjää verkkoa suurilla soluilla. Tämä edellyttää kuitenkin tarkkaa laskemista palkkikuvion jokaisessa ruudukossa. DIY-asennustekniikka on esitetty alla.

Alahihna

Solut muodostuvat muninnan aikana, tangot on sidottu lanka suoraan käyttöpaikalla. Tämä mahdollistaa saman suojakerroksen (yleensä 4 cm) kaikilla sivuilla. Tärkeimmät vaatimukset ovat:

 • liitosten hajotus, kun palkki ulottuu viereisissä riveissä 60 halkaisijalta
 • 3 cm korkeat tyynyt, joiden koko on vähintään 10 x 10 cm (betoni, polymeeri)
 • taivuta alaspäin suorassa kulmassa ympäryksen ympärille nippuun seinillä
 • sitomiset, kaarevat sauvat, jotka ulkonevat seinistä

On kiellettyä laittaa murskattua kiveä, putkipaloja, varusteita, puupalkkeja ruudukon alla.

Ylähihna

Pidikkeet, jotka on valmistettu itsenäisesti, ovat halvempia, ottaen huomioon levyn mitat ja erityiset käyttöolosuhteet. Ne on taivutettu samalla kiinnittimellä, jota käytettiin taivuttamalla seinämät.

Yläverkkoompeleet tangoista, jotka on asetettu pöytiin. Solun keskiosassa on sallittua kasvaa laskelmien mukaan. Sisäisten portaiden teknisten aukkojen kulmat kasvavat diagonaalisesti. Aukkojen aukkoissa vapautetaan alemman verkon tangot.

Saumapuvut

Täyttäminen yhdellä kertaa on äärimmäisen hankalaa, koska ulkoista telineitä ei ole rakennuksen koko kehän ympäri. Tämän vuoksi päällekkäisyys tehdään useammin vaiheittain. Pystysuorat kaihtimet asennetaan seuraavasti:

 • leikkaa alareunassa ensimmäistä vyön vahvistusta
 • katkaisee yläosan toisen vyön vahvistamisen
 • suojuksen asentaminen paikalleen kiinnittimien asentamisella aukkoon
 • vaahdotetaan vaipuihin tangoilla
 • poistuu lattiasta 60 cm: n välein

Kahden lattiatason liittämisen varmistamiseksi on mahdollista tehdä leikkaus ensimmäiseen levyyn. Tätä varten riittää, että pituussuuntainen lankku kiinnitetään keskiviivan sisäpuolella lujittavan hihnojen väliin luotaessa alemmat sauvat.

Täytä ensimmäinen osa

Betoni on tilattu valmistajalta tai valmistettu rakennuspaikasta. Se on syötettävä, pinottu, sinetöity syvällä täryttimellä, jonka keskeytykset ovat enintään 2 tuntia. Tämän jakson jälkeen betoni alkaa hydraatiosta, se menettää liikkuvuutensa, ei muodosta monoliittia aikaisemmin asetetulla kerroksella.

Teknologisen hitsaussekoituksen purkaminen on mahdollista 4. - 7. päivänä kaatamisen jälkeen. Suojus voidaan siirtää seuraavaan osaan, jotta työ jatkuu samana päivänä.

Keskilevy

Täytä päällekkäisyyden myöhemmät osat täsmälleen määritetyllä tavalla. Kun levypelkki keskittyy kuplien lopettamiseen, sementtihyytelön ulkonäkö, peittää nestemäisen suuren sora-liuoksen. Kaikki nämä tekijät osoittavat normaalin tiivisteen, voit siirtää vibraattorin kärjen seuraavaan paikkaan.

Portaikko-alue täyttyy tavallisesti viimeisenä, kun voi kävellä muualla pinnalla kauhailla, tasaustyökalulla. Saumat käsitellään 70%: n kovettumisen jälkeen (kesällä neljäntenä päivänä). Tason kohdistamiseen, mahdollisten virtojen hiontaan käytetään kulmamyllyä, jossa on levytyyppistä timanttilaitetta. Strippaus on mahdollista viikossa tai kahdella säästä riippuen. Ensimmäisten kolmen päivän aikana betonin on kostuttava ilman painetta.

Annettu vaiheittainen ohje takaa mahdollisimman suuren operatiivisen resurssin. Lattian laatu on lähes sama kuin tehdaslevyt. Paksuuden lisääntyminen johtuu siitä, että panssaroidun hihnan eteneminen ei ole mahdollista kotona. Toisaalta viestintä asetetaan betonirakenteisiin toiminnallisissa kohteissa, mikä vähentää huomattavasti työvoimakustannuksia ja viimeistelee töiden budjetin.

Talon rakentaminen

Teltan, betonin tai betonilohkareiden talot, yleensä betoniteräksestä. Ne tarjoavat rakenteelle poikkeuksellisen voimakkuuden ja seismisen kestävyyden sekä erittäin kestävät ja eivät polta, mikä on tärkeää. On olemassa useita tapoja järjestää teräsbetonilattiat. Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet. Tällaisia ​​levyjä tilataan betonituotteiden tehtailla, ja sitten ne asennetaan nosturilla ja työntekijöiden joukolla. Niissä tapauksissa, joissa nosturin käyttäminen rakennustyömaalla on vaikeaa tai kun talossa on epätyypillinen asennus ja valmiiden laattojen hankinta on vaikeaa, on varustettu monoliittinen lattialaatta. Itse asiassa on mahdollista täyttää monoliittinen levy vain silloin, kun siihen on viitteitä, mutta myös yksinkertaisesti siksi, että pidät sen tarkoituksenmukaisemmaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten laatoitetaan ja miten kaadetaan monoliittista laattaa. Kaikki työ ei ole mahdollista itsenäisesti, mutta tekniikka on silti näkemisen arvoinen, ainakin prosessin ohjaamiseksi rakennustyömaalla.

Monoliittinen lattialaatta tekee sen itse

Monoliittisella laattoilla on useita etuja verrattuna esivalmistettujen teräsbetonilaattojen laatoihin. Ensinnäkin rakenne on kestävä ja monoliittinen ilman yhtä saumaa, joka takaa yhtenäisen kuormituksen seinille ja pohjalle. Toiseksi monoliittisen valun avulla voit tehdä talon ulkoasun vapaammaksi, sillä se voi luottaa sarakkeisiin. Myös asettelua voi olla niin monta kulmaa kuin haluat, minkä vuoksi olisi vaikeata valita standardikokoisia lattialaatoja. Kolmanneksi on mahdollista turvallisesti varustaa parveke ilman ylimääräistä tukilevyä, koska rakenne on monoliittinen.

Kattoon asennettu monoliittinen laatikko on mahdollista varustaa itsellesi, sillä tätä ei tarvita nosturi tai suuri joukko työntekijöitä. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa eikä säästää materiaaleja.

Monoliittisten lattialaattojen asennus tekniikka

Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista. On suositeltavaa tilata monoliittisen lattialevyn laskeminen suunnittelutoimistossa eikä tallentaa sitä. Se sisältää tavallisesti laivan poikkileikkauksen laskemisen taivutusmomentin vaikutuksesta suurimmalla kuormituksella. Tuloksena saat optimaaliset mitat lattialevylle erityisesti omassa talossasi, mikä osoittaa, mitä lujitettavuutta ja mitä betonialuetta. Jos haluat yrittää suorittaa laskutoimitukset itse, niin esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta löytyy Internetistä. Emme keskity tähän. Harkitse vaihtoehtoa, kun rakennat tavallista maalaistaloa, jonka korkeus on enintään 7 metriä, joten tehdään suositeltavin suositeltu koko: 180 - 200 mm paksuinen monoliittinen laatta.

Materiaalit monoliittisten lattialaattojen valmistukseen:

 • Muotti.
 • Tuki muottien ylläpitoon 1 tuen määrällä 1 m2 kohden.
 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 mm tai 12 mm.
 • Betonibrändi M 350 tai erikseen sementti, hiekka ja murskattu kivi.
 • Taivutuslaite venttiileille.
 • Muoviset lasinaluset liittimiin (kiinnittimet).

Monoliittisen laatan valun tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Lattialevyn laskeminen, jos kaltevuus on yli 7 m, tai hanke sisältää laakerilevyn sarakkeeseen / sarakkeisiin.
 2. Asennus muotin "kannelle".
 3. Terässauvat teräslevyt.
 4. Betonivaihto.
 5. Betoni tiivistys.

Joten, kun seinät ajetaan haluttuun korkeuteen ja niiden taso on lähes täydellisesti linjassa, voit aloittaa monoliittisen lattialaatan rakentamisen.

Monoliittisten lattialaattojen asennus

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin. Joskus horisontaalista muottia kutsutaan myös "kanneksi". Järjestelyyn on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on valmiiden irrotettavien muottien vuokraus metallista tai muovista. Toinen on muotojen valmistus paikan päällä käyttämällä puulevyjä tai kosteudenkestävän vanerin levyjä. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja edullisempi. Ensinnäkin muotti on kokoontaitettava. Toiseksi se tarjoaa teleskooppisia tukia, joita tarvitaan muottien tukemiseen samalla tasolla.

Jos haluat itse tehdä muottiinpanon, huomaa, että vanerilevyjen paksuuden tulisi olla 20 mm ja leikattujen levyjen paksuus 25 - 35 mm. Jos kaatat leikattujen levyjen levyt, ne on sovitettava toisiinsa tiukasti. Jos levyjen välillä on aukkoja, on muovin pinta pinnoitettava vedeneristyskalvolla.

Muottien asennus on seuraava:

 • Pystysuorat pylväät on asennettu. Tämä voi olla teleskooppinen metalliteline, jonka korkeutta voidaan säätää. Käytä myös 8 - 15 cm: n halkaisijaltaan vähintään 8 cm: n tukkipuita. Pylväiden välisen pylvään tulee olla 1 m. Seinämän lähimpien pylväiden on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Telineiden päälle on sijoitettu ruuveja (pitkittäis palkki, joka pitää muotin, I-palkin, kanavan).
 • Vaakatasoinen muotti on asetettu poikkipalkkeihin. Jos ei ole valmiita muottiosastoja, mutta kotitekoisia, niin poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle, johon päälle asetetaan lakanoita kestävä vaneri. Vaakasuoran muottien mittoja tulisi säätää täydellisesti niin, että sen reunat lepäävät seinää vasten, jolloin ei jää aukkoja.
 • Tukee-telineiden korkeutta säädetään niin, että vaakasuoran muottien yläreuna vastaa seinämateriaalin yläreunaa.
 • Pystysuorat muottielementit asennetaan. Kun otetaan huomioon se, että monoliittisessa levyssä mitat on oltava sellaiset, että sen reunat tunkeutuvat seiniin 150 mm: n etäisyydellä, on tarpeen tehdä pystysuora aita niin kauas seinän sisäreunasta.
 • Kun olet viimein tarkistanut muotin vaakasuoran asennon ja tasoaseman tasolla.

Joskus lisätoiminnan helpottamiseksi muottipinta peitetään vedeneristyskalvolla tai, jos se on valmistettu metallista, voidellaan moottoriöljyllä. Tällöin muotti on helposti irrotettavissa ja betonilevyn pinta on täysin sileä. Teleskooppisten telineiden käyttö muottiin on parempi kuin puupylväät, koska ne ovat luotettavia, kumpikin niistä kestää jopa 2 tonnin painoa. Niiden pinnalle ei muodostu mikroprekareja, kuten puulajista tai puusta voi tapahtua. Tällaisten telineiden vuokraus maksaa noin 2,5 - 3 ov 1 m2: n alueella.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista. Vahvikehän valmistukseen käytetään teräsvahviketta A-500C, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Näistä sauvoista verkko on yhdistetty silmäkokoon 200 mm. Pitkittäisten ja poikittaisten sauvien liittämiseen käytetään neulontankaa 1,2 - 1,5 mm. Useimmin yhden lujittavan tangon pituus ei riitä kattamaan koko kaarta, joten sauvat on yhdistettävä toisiinsa. Jotta rakenne olisi tukeva, sauvat on liitettävä 40 cm: n päällekkäin.

Vahvistinverkon tulee kulkea vähintään 150 mm: n seinämiin, jos seinät on tehty tiilistä, ja 250 mm, jos seinät on tehty hiutaloitua betonia. Tangojen päiden ei tulisi saavuttaa pystysuoraa muottiä 25 mm: n ympärysmitan ympärillä.

Monoliittisen laatan vahvistaminen tehdään kahdella vahvistusverkolla. Yksi niistä - alempi - on sijoitettava 20 - 25 mm: n korkeudelle levyn alareunasta. Toinen - yläosa on sijoitettava 20-25 mm levyn yläreunan alapuolelle.

Pohjaverkkoon sijoitettiin haluttu etäisyys, sen alle suljetut erikoismuovipidikkeet. Ne asennetaan asteikolla 1 - 1,2 m sauvojen risteyksessä.

Monoliittisen levyn paksuus otetaan 1:30, jossa 1 on laattojen paksuus ja 30 on span pituus. Esimerkiksi, jos väli on 6 m, levyn paksuus on 200 mm. Koska ristikot on sijoitettava etäisyydelle laatan reunoista, verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 120-125 mm (200 mm: n levyn paksuudesta vähennetään kaksi 20 mm: n väriä ja vähennetään 4 vahvuisten saumojen paksuus).

Ristikoiden erottaminen tietystä etäisyydestä toisistaan ​​on 10 mm: n vahvistuspalkista valmistettu erityisiä pidikkeitä käyttäen erityistä taivutustyökalua, kuten kuvassa. Ylä- ja alaosat hyllyt ovat 350 mm. Salvan pystysuora koko on 120 mm. Pystysuuntaisten kiinnittimien asennuskohta on 1 m, rivejä on porrastettava.

Seuraava vaihe on päätylukko. Se on asennettu 400 mm: n korkeudelle vahvistuskotelon päissä. Tarjoaa vahvistamaan tukilevyä seinälle.

Toinen tärkeä elementti on ylemmän ja alemman verkon liitin. Kuinka se näyttää, näet valokuvassa. On välttämätöntä, että erotetut verkot havaitsevat kuorman yhtenä yksikkönä. Tämän liittimen asennusvaihe on 400 mm ja tukialue seinälle 700 mm: n etäisyydellä 200 mm askelta.

Betonivaihto

Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla. Tämä tekee tehtävästä paljon helpompaa. Lisäksi liuoksen kaataminen sekoittimesta yhtenäisellä kerroksella antaa poikkeuksellisen lujuuden levylle. Mitä ei voida sanoa uunista, joka kaadettiin manuaalisesti keskeytyksillä uuden liuoksen valmistamiseksi. Joten on parasta kaataa betonia kerralla kerroksella 200 mm ilman keskeytyksiä. Ennen betonin kaatamista muottiin, on tarpeen asentaa kehikko tai laatikko teknisille rei'ille, esimerkiksi savupiipulle tai ilmanvaihtokanavalle. Kaatumisen jälkeen on tarpeen värisyttää sitä syvällä värähtelijällä. Jätä sitten kuivumaan ja vahvista 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla pinta kostutetaan vedellä, vain kostutetulla, eikä täytetä vedellä. Kuukautta myöhemmin, muotti voidaan poistaa. Monoliittinen laatikko valmis. Lattialevyjen asentamiseen hintaan sisältyy vahvistus-, betoni-, muottien vuokraus ja sekoitinkoneen järjestys sekä betonipumppu. Itse asiassa noin 50 - 55 cu tulee ulos. m2 päällekkäin. Lattialevyjen kaatamista betonin avulla voidaan nähdä video, joka osoittaa lattialevyjen asennusta.

Kuinka laittaa lattialaatat

Monoliittirakenteisten teräsbetonilaattojen käyttöä pidetään perinteisempänä. Suosituimmat PC-laatat - levyt, joissa on pyöreät aukot. Tällaisten levyjen paino alkaa 1,5 tonnia, joten lattialaattojen asettaminen omiin käsiisi on mahdotonta. Tarvitaan nosturi. Riippumattomasta tehtävästä huolimatta on olemassa useita vivahteita ja sääntöjä, joita on noudatettava työskenneltäessä lattialevyjen kanssa.

Lattialevyt

Tehdasvalmisteinen kattolevy on jo tehtaalla vahvistettu eikä vaadi ylimääräistä vahvistamista tai järjestelyä. Ne on yksinkertaisesti asetettu kaareksi, jossa seinät lepäävät noudattaen joitain sääntöjä:

 • Pituus ei saa olla yli 9 m. Se on tällainen levy, joka on suurin.
 • Purku- ja nostolevyt suoritetaan projektin tarjoamalla erikoislaitteella. Tällöin levyissä on asennuskierteitä, joihin kiinnitysrivat on kiinnitetty.
 • Ennen lattiapintojen asettamista seinien pinnan, johon ne asetetaan, on kohdistettava. Ei ole sallittua suuria eroja korkeuksissa ja kallistuksissa.
 • Levyjen tulisi olla 90 - 150 mm: n seinämillä.
 • Levyt on mahdotonta kuivata, kaikki aukot ja tekniset liitokset on sinetöitävä laastilla.
 • Levyjen sijaintia on seurattava jatkuvasti tuen seinien ja pintojen suhteen.
 • Levyt asetetaan vain kantavien seinien päälle, kaikki laitureet on varustettu vasta lattian asentamisen jälkeen.
 • Jos on tarpeen leikata luukku kattoon, se on leikattava kahden levyn risteyksestä eikä yhdestä laudasta.
 • Levyt on sijoitettava mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta 2-3 cm: n rakoilla, mikä varmistaa seismisen vastuksen.

Jos lattialevyt eivät riitä peittämään koko kynnystä ja esimerkiksi 500 mm: n jäännökset, niin lattialevyt voidaan asentaa tässä tapauksessa eri tavoin. Ensimmäinen on laittaa laatat vasten ja jättää aukkoja pitkin huoneen reunoja ja sulkea aukot betonilla tai hiekkalaatikoilla. Toiset levyt, joilla on yhtenäiset aukot, jotka sitten suljetaan betoniliuoksella. Jotta laasti ei putoaisi, muotti on sijoitettu aukon alle (levy on sidottu).

Lattialaattojen asennus tekniikka

Laattojen asettamisprosessissa on oltava selkeä koordinaatio nosturin ja laivan saavan miehistön välillä. Rakennuskohdan vammojen välttämiseksi sekä koko teknisen prosessin ja rakennuskoodissa kuvattujen sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi rakennustyömaalla on oltava tekninen kartta lattialaattojen asennuksesta. Se osoittaa työn jakson, laitteiden, erikoislaitteiden ja työkalujen määrän ja sijainnin.

On välttämätöntä aloittaa lattialaattojen asentaminen porrashuoneesta. Levyjen asentamisen jälkeen niiden sijainti tarkistetaan. Lautaset ovat hyvin sijoitettuja, jos:

 • Levyjen pohjapintojen välinen ero ei ole yli 2 mm.
 • Levyjen yläpintojen korkeusero ei ole yli 4 mm.
 • Alueen korkeusero ei saa olla yli 10 mm.

Lattialaattojen asennus osoittaa piirin, kun laatta on asetettu, on tarpeen yhdistää toisiinsa ja seiniin metalliliittimiä käyttäen. Sulautettujen ja yhdistävien osien liitäntätyöt tehdään hitsaamalla.

Lattialaattojen asennus

Älä unohda, että on noudatettava turvaohjeita. Nosturin avulla ei saa tehdä työtä avoimella alueella 15 m / s tuulella sekä jäällä, ukkosmyrskyillä ja sumuilla. Laivan liikuttamisen aikana nosturin avulla asentajien joukkue on sijoitettava poispäin reitistä, joka laatta liikkuu rehun vastakkaiselta puolelta. Huolimatta siitä, että ammattijohtajan ja asentajaryhmän palveluiden käyttö lisää merkittävästi lattialevyjen asentamisen kustannuksia, näin ei tapahdu, kun voit säästää. Ohjaajan on tarjottava hanke.

Ennen kuin tilaat levyjä tehtaalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä. On parasta koordinoida koneen syöttöaikaa, jossa on levyjä ja nosturia kerralla, jotta yksinkertaisia ​​koneita ei ylikata. Tällöin levyjen asennus voidaan suorittaa ilman purkamista suoraan ajoneuvosta.

Valmistelutyö ennen lattiapinnoitteiden asettamista

Ensimmäinen on tasainen tukipinta. Horisontin pitäisi olla lähes täydellinen, korkeusero 4-5 cm ei ole hyväksyttävää. Ensin tarkistamme seinien pinnan ja tarvittaessa tasoitamme sen konkreettisen ratkaisun avulla. Seuraava työ voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut suurimman lujuuden.

Toinen on varmistaa laakerivyöhykkeen lujuus. Jos seinät on rakennettu tiilestä, betonista tai betonilohkosta, ei tarvita lisätoimenpiteitä. Jos seinät on pystytetty vaahtolohkoista tai kaasupalkeista, on ennen levytyksen aloittamista täytettävä panssaroidun hihnan. Lattialevyjen asianmukainen asennus viittaa siihen, että tukipinnan on oltava riittävän vahva kestämään laatan painoa eikä muovaa risteyslinjaa pitkin. Kumitetuilla betonilla tai vaahtobetonilla ei ole tarvittavaa voimaa. Siksi rakennuksen koko kehä on asennettu kokoon, joka on 8-12 mm: n sauvan lujitusholkki, ja sitten kaikki kaadetaan betoniin, jonka kerros on 15-20 mm. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut.

Kolmas on asennustorvojen asentaminen. Monoliittisen lattialevyn asennusosassa kuvatut teleskooppiset telineet on asennettu 1,5 metrin välein ja ne on suunniteltu ottamaan levyn painon, jos se yhtäkkiä luiskahtaa paikaltaan. Asennuksen jälkeen nämä tornit poistetaan.

Onton ydinlaattojen asennus nosturin avulla

Kun juuri valettu betoni on riittävän vahva ja kuivunut, on mahdollista aloittaa suoraan lattialevyjen asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään nosturia, jonka kuormituskapasiteetti riippuu levyn mitasta ja painosta, useimmiten 3-7 tonnin nosturit ovat käteviä.

Työn vaiheet:

 • Laakerin pinnalle levitetään betoniliuosta 2-3 cm: n kerroksella. 150 mm. Jos levy on kaksi vastakkaista seinää vasten, liuos asetetaan vain kahteen seinään. Jos laatta on kolme seinää, niin se on kolmen seinän pinnalla. Levyjen sijoittaminen suoraan voidaan aloittaa, kun liuos on saavuttanut 50% sen vahvuudesta.
 • Kun laasti kuivuu, nosturin käyttäjä voi kiinnittää hihnat levyn kiinnikkeisiin.
 • Kun nosturioperaattori lähettää signaalin, jonka avulla laatta voidaan toimittaa, työntekijöiden ryhmä siirtyy pois paikalta, jossa laatta liikkuu. Kun levy on jo hyvin lähellä, työntekijät koukkuvat koukkuja ja avaavat sen, kun taas värähteleviä liikkeitä sammuu.
 • Laatta lähetetään oikealle paikalle, yksi henkilö seisoo yhdelle seinälle ja toinen päinvastoin. Laatta asetetaan siten, että sen reunat lepäävät seinälle vähintään 120 mm, edullisesti 150 mm. Asennuksen jälkeen levy puristaa ylimääräisen laastin ja jakaa tasaisesti kuorman.
 • Jos levyä on tarpeen siirtää, voit käyttää särmäyspalkkia. On mahdollista tasoittaa sen sijainti vain laidunta-aluetta pitkin, on mahdotonta liikuttaa laattaa seinien läpi, muuten seinät voivat romahtaa. Sitten linjat poistetaan, ja nosturioperaattorille annetaan signaali, jolla ne otetaan vastaan.
 • Menettely toistetaan kaikille levyille poikkeuksetta. Lattialaattojen asennusta koskevat säännöt viittaavat siihen, että levyjen kohdistaminen on tehtävä pohjan reunaa pitkin, sillä pohjapinta on huoneen katto. Siksi levy sopii suuremmalle puolelle alaspäin ja kapeammaksi.

Voit täyttää suosituksen, että levytukeen vyöhykkeellä on tarpeen vahvistaa vahvistusta. Tämän menetelmän kannattajat sanovat, että levy on kätevämpi ja helpompi liikuttaa. Itse asiassa mikä tahansa muu kuin betoniliuos levyn alla on kielletty teknisellä lomakkeella. Muutoin uuni voidaan helposti siirtää tukivyöhykkeeltä, koska se liukuu lujittaen. Lisäksi kuorma jakautuu epätasaisesti.

Lattialaattojen asentaminen säätöön ei käytännössä ole erilainen kuin levityslaattojen asettaminen. Tekniikka on täsmälleen sama. Vain pohjan pinta on eristettävä huolellisesti ennen levyn asettamista. Jos hanke tarjoaa lattialevyjen epätyypillisen tuen, siihen käytetään erityisiä teräselementtejä. Tällaista työtä ei saa tehdä ilman asiantuntijaa.

Ankkurointi lattialevyt

Ankkurointi - levyjen kiinnittäminen yhteen - voidaan tehdä kahdella tavalla projektista riippuen.

Ensimmäinen on levyjen vahvistaminen. Vahvistetut tangot, joiden läpimitta on 12 mm, hitsataan kiinnityselementteihin laattaan. Eri valmistajien levyillä voi olla erilainen järjestely näistä elementeistä: levyn pitkittäispäässä tai sen pinnalla. Vahvimman liitännän katsotaan olevan diagonaalinen, kun levyt on liitetty toisiinsa siirtymällä.

Myös levy on kytkettävä seinään. Mikä on seinään upotettu vahvistus?

Toinen tapa on rengasankari. Itse asiassa se näyttää armopoyas. Laatta on järjestetty laattojen reunaa pitkin, siihen asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan. Tämä menetelmä nostaa jonkin verran lattialevyjen kustannuksia. Mutta se kannattaa - levyt puristetaan kaikilla puolilla.

Saumojen tiivistäminen laattojen väliin

Ankkuroinnin jälkeen voit tiivistää aukot. Rustamin laattojen väliset raot. Ne on täytetty betonibrändillä M150. Jos halkeamat ovat suuria, levy on sidottu pohjaan, joka toimii muottipesäksi. Jos raot ovat pieniä, lattialevy voi kestää suurimman kuormituksen seuraavana päivänä. Muussa tapauksessa sinun on odotettava viikkoa.

Pohjamaalien tiivistys lattialaattojen päissä

Kaikki modernit levyt, joissa on pyöreät aukot, valmistetaan jo täytettyjen päiden kanssa. Jos olet ostanut levyjä, joissa on avoimia reikiä, ne on täytettävä jotain 25 - 30 cm syvällä. Muussa tapauksessa levy jäätyy. Voit täyttää aukot mineraalivillalla, konkreettiset liikenneruuhkat tai täyttää betonilla. Samanlainen prosessi on suoritettava paitsi niissä päissä, jotka menevät ulkopuolelle, myös niille, jotka lepäävät sisäseinillä.

Lattialaattojen asettamiseen hinta riippuu työn määrästä, talon pinta-alasta ja materiaalien kustannuksista. Esimerkiksi vain PC-levyjen kustannukset ovat noin 27 - 30 dollaria. per m2. Loput ovat asiaan liittyvät materiaalit, nosturin vuokraus ja työntekijöiden palkkaaminen sekä kuljetuslasin kustannukset. Lattialevyjen asennustyön ammattilaiset vaihtelevat 10: sta 25: een. per m2, ehkä enemmän riippuen alueesta. Tämän seurauksena kustannukset ovat samat kuin monoliittisen lattialevyn valu.

Teemme betoniteräksiä

Keskusteluryhmän jäsen jakaa kokemuksensa monoliittien teräsbetonilattian rakentamisesta

Moskovan foorumin osanottajan mukaan monoliittiset betonilattiat eivät ole niin vaikeita tehdä yksin. Hän mainitsee hyvin tunnettujen ja vähän tunnettujen tekijöidensa perustelut niiden valmistamiseksi. Hänen mielestään päällekkäisyydet omiin käsiinsä ovat hyödyllisiä useista syistä:

 1. Teknologian ja materiaalien saatavuus;
 2. Mukavuus ja käytännöllisyys arkkitehtonisista ja teknisistä näkökulmista;
 3. Tällaiset katot ovat kestäviä, tulenkestäviä ja äänieristysominaisuuksia;
 4. Taloudellinen tarkoituksenmukaisuus.

Monoliittinen työ

Ennen betonitehtaan kaatamista neuvotaan harkita huolellisesti koko prosessia ja ennen kaikkea tehdasvalmisteita betonia. Se on parempi kuin kotitekoinen - siellä on laadunvalvonta ja täyteaineiden määrä, jotka parantavat betonia ja eivät anna sille pitkää kerrosta. Koostumus koostuu raskaista aggregaateista, on lujuusluokka B20-B30 (M250-M400) ja pakkasenkestävyys F50: sta.

Älä ole laiska ja tarkista asiakirjojen mukaan lomaparametrit, luokkamerkki ja aika, kunnes betoni asetetaan.

Jos betonia on käytettävä toiseen, kolmanteen kerrokseen tai pitkän matkan, et voi tehdä sitä ilman betonipumppua ja valssaaminen betonilla loputtomiin kouristoihin on erittäin hankalaa ja hankalaa.

Talvella betonia voidaan tilata pakkasnesteen lisäaineilla, koska lisäaineet yleensä lisäävät aikaa lujuuden lisäämiseen, jotkut niistä aiheuttavat korroosiota vahvisteelle, mutta tämä on hyväksyttävää, jos lisäaine valmistetaan.

ontwerper ei halua toteuttaa rakentamista talvella, eikä se suosittele sitä sinulle. Äärimmäisissä tapauksissa älä valmistele itse ratkaisua, käytä tehdasbetonia.

Muottien asennus

Muotoilun päätehtävä on tuoreen valetun betonin massan ylläpitäminen eikä deformoitumista. Laskettaessa voimaa sinun on tiedettävä, että yksi 20 cm: n kerros betoniseos painaa neliömetriä muottia 500 kg: n voimaa lisäämällä siihen sekoittimen painetta, kun se putoaa letkuista, ja ymmärrät, että kaikkien rakenneosien on oltava luotettavia.

Ontwerper neuvoo käyttämään 18-20mm laminoitua (päällystettyä) tai tavallista (mutta se tarttuu enemmän) sen valmistukseen. Palkkeihin, palkkeihin ja palkkikoteloihin on käytettävä vähintään 100 x 100 mm paksua tankoa.
Kokoonpanon jälkeen on tarpeen tarkistaa kaikkien rakenteiden vaakasuora asento. Muussa tapauksessa menetät paljon aikaa ja rahaa virheiden korjaamiseen.

vahvistaminen

Tätä varten ontwerper suosittelee A-III, A400, A500: n säännöllisen profiilin vahvistamista. Lattialaatassa on aina neljä riviä raudoitusta.

Pohja on pituudeltaan, pohja on koko span, yläosa on koko span, yläosa on pitkin span.

jänneväli - tukiseinämien välinen etäisyys (suorakaiteen muotoinen levy lyhyellä puolella). Alaraja asetetaan muovisiin krutoneihin, jotka on erityisesti suunniteltu tähän tarkoitukseen, niiden korkeus on 25-30 mm. Yläraja - peittää sen yli ja sitoo langan kaikilla risteyksillä.

Sitten seuraava askel on asentaa ruudukkoerottimen - osat vahvikkeesta tiettyyn askelin, sitä voidaan tehdä aina. Jakkeissa - ylhäältä, - neuloa yläpäässä, - neuloa langalla kaikilla risteyksillä. Rungon yläpinnan (ylärata) yläpinnan on oltava 25-30 mm muottipinnan yläpinnan alapuolella tai betonipaksuus 25-30 mm yläraudan yläpuolella.

Vahvistuksen jälkeen kehyksen tulisi olla jäykkä rakenne, joka ei saisi liikkua, kun betonia kaadetaan pumpusta. Ennen kaatamista tarkista, että raudoituksen pitch ja halkaisija vastaavat projektia.

Betonin kaataminen

Kaikkien valmistelujen jälkeen on välttämätöntä hyväksyä ja levittää betonia koko alueella, värisemään sitä. On suositeltavaa täyttää laatta kokonaan kerran, jos se ei ole mahdollista, aseta pistokkaat - väliseinät muottien ääriviivojen sisäpuolelle rajoittaen betonointia. Ne on valmistettu teräsverkosta 8-10 mm: n kennolla, joka on asetettu pystysuoraan ja kiinnitettynä kehyksen vahvikkeeseen. Älä missään tapauksessa leikkaa keskellä aukkoa ja älä tee niitä alustasta, PPP.

Betonin hoito

Laatoituksen jälkeen se on peitettävä, jotta saostuminen ei pääse sisään, ja ulkopinta on jatkuvasti kasteltu niin, että se on märkä. Noin kuukauden kuluttua muotti voidaan irrottaa, ja hätätilanteessa se voidaan tehdä aikaisintaan viikossa ja vain kilvet voidaan poistaa. Voit tehdä tämän huolellisesti poistamalla suojuksen ja takaisin takan selkänojaan. Räkit tukevat uunaa valmiina, noin kuukausi.

Monoliittisen päällekkäisyyden vahvuus: laskenta

Se laskee vertailun kahden tekijän välillä:

 1. Laattaan vaikuttavat voimat;
 2. Vahvistettujen osien lujuus.

Ensimmäisen on oltava pienempi kuin toinen.

Seinät monoliittisella levyllä: laske kuorma

Laskemme pysyvät kuormat monoliittiselle lattialaatalle.

Yksilijän päällekkäisyyden laatan oma paino 2,5 t / m3 x 1,2 = 2,75 t / m3 kuormituksella.
- 200mm levyille - 550kg / m3

120mm: n tiilen väliseinät johtavat levyn pintaan. Seinämän 1. juoksumittarin paino, jonka korkeus on 3m 0,12 mx1,2x1,8 t / m3 x 3m = 0,78t / m, ja askel 4m: n pituisilla väliseinillä on noin 0,78 / 4 = 0,2t / m2. Näin väliseinän paino pienenee = 300 kg / m2.

Ensimmäisen raja-arvoryhmän hyötykuorma (lujuus) 150 kg / m3 - kotelo, ottaen huomioon turvallisuuskerroin 1.3. Tilapäinen 150x1.3 = 195kg / m2.

Laattojen kokonaiskuormitus on 550 + 110 + 300 + 195 = 1150 kg / m2. Hyväksymme luonnoksen luonnoksesta, jonka kuormitus on 1,2 t / m2.

Määritelty momentti pyrkimyksissä kuormitetuissa osissa

Taivutusmomentit määräytyvät taivutuslevyjen 95% vahvistamalla. Kuormitetut osat ovat keskiosan keskiosaa, toisin sanoen laattaosan keskiosaa.

Taivutusmomentit kohtuullisen paksuuden omaavassa neliömetrisessä laatassa, joka on saranoitu - ympäröity ympäröimästi ääriviivalla (tiiliseinillä) kussakin X, Y-suunnassa voidaan määritellä karkeasti Mx = My = ql ^ 2/23. Saat erityisiä tapauksia arvoja.

 • Levy mitattuna 6x6m - Mh = My = 1,9 tm;
 • Levy mitattuna 5x5m - Mh = My = 1,3 m;
 • Levy 4x4m - Mh = Oma = 0,8 tm.

Nämä ovat voimia, jotka toimivat sekä laattojen välissä että poikki, joten sinun on tarkistettava kahden keskenään kohtisuoran osan vahvuus.

Lujuustesti pituusakseliin

Kun tarkistat leikkauksen pituusakselin lujuutta taivutusmomentilla (anna sen olla positiivinen, eli vatsa alas), yläosassa on puristettua betonia ja kiristysraudoitusta alhaalla. He muodostavat tehoparin, joka tuntee siihen hetkelliset ponnistelut.

Vaaran määritelmä tässä parissa

Parin korkeus voidaan määritellä karkeasti 0,8 h, missä h on laattaosuuden korkeus. Vahvistusvoima määritellään Nx (y) = Mx (y) / (0,8 h). Saamme kuvan 1 m levyn leveydestä.

 • Levy mitattuna 6x6m -Nx (y) = 11,9t;
 • Levy mitattuna 5x5m - Mh = My = 8.2t;
 • Levy 4x4m - Mh = Oma = 5t.

Näissä ponnisteluissa valitse riviin luokka A-III (A400) - jaksollinen profiili. Lujitteen laskettu vastus taukoksi on R = 3600 kg / cm2. vahvistuspalkin poikkipinta-ala, jonka halkaisija on F8 = 0,5 cm2, F12 = 1,13 cm2, F16 = 2,01 cm2, F20 = 3,14 cm2.

Tangon kantavuus on Nst = Ast * R F8 = 1,8 t, F12 = 4,07 t, F16 = 7,24 t, F20 = 11,3 t. Täältä saat tarvittavan venttiilipinnan. Vaihe = Nst / Nx (y)

 • Levy 6 x 6 m: n kohdalla asennusta varten F12 Pitch = 4,07 t / 11,9 t = 34 cm;
 • Levy mitattuna 5x5m - vahvistus F8 Pitch = 1.8 / 8.2 = 22cm;
 • Levy 4x4m - F8 Askel = 1.8 / 5 = 36cm.

Tämä on lujuutta jokaisessa X- ja Y-suunnassa, ts. Tangon neliösummalla betonialueella.

Vahvuuden lisäksi on tarpeen vähentää halkeamien muodostumista. Asuinrakennusten ja asuintaloihin, joiden paksuus on 6 m 200 mm paksu, ja jotka on tuettu ääriviivalla (ts. Neljällä sivulla) millä tahansa a / b-suhdeluvulla, A III-sauvoja voidaan vastaanottaa pienemmällä työvahvistimella kahdessa suunnassa 200x200-askeleella, jonka halkaisija on 12 mm, ylempi rakentava) - sama F8: sta, ohuempi ja vähemmän ei pitäisi olla.

Kaikki tämä on erityistapaus yleisestä lähestymistavasta, joka osoittaa tehtävän erityispiirteet, mutta sen toteuttamiseksi on syytä tarkastella syvempää ja kääntyä asiantuntijoiden puoleen.


Lähettäjä FORUMHOUSE ontwerper.

Monoliittisen päällekkäisyyden ja itse-asennuksen etuja

Kahden tai useamman kerroksen kivirakennuksessa se on luontainen monoliittipohjaisen betonin ensimmäisen kerroksen katon (se on seuraavan tason lattia) laitteeseen. Se voi olla lattialaattoja. Muuten useimmiten ne on asetettu. Jos nosturia on kuitenkin vaikea päästä työmaalla tai valmiin talon rakenteilla on monimutkainen rakenne, jota ei voida peittää ilman laattoja, kaataa monoliittiset lattiat omiin käsiisi. Teokset toteutetaan tiukasti vakiintuneiden normien ja standardien mukaisesti, muuten monoliitti ei kestä kenenkään ylhäältä kohdistuvaa kuormitusta.

Kuinka täyttää monoliittinen päällekkäisyys ja laskea sen kantavuus, analysoimme alla olevan materiaalin.

Tärkeää: monoliitin valaa kattoon voidaan suorittaa paitsi indikaattoreiden mukaan myös silloin, jos päällikkö löytää tämän menetelmän sopivaksi tietylle talolle.

Monoliitin edut betonilaattojen asennuksen yhteydessä

Tekniikka täyttää katto omilla kädillä on useita etuja verrattuna standardin tehtaan RC-laattoihin. Monoliitin tärkeimmät positiiviset kohdat ovat:

 • Kaikilla päällekkäisyydellä on sileä ja yhtenäinen rakenne ilman saumoja, nivelet ja liitokset, joiden avulla kuorman jakautuminen upotettuun laatikkoon, talon seinät ja sen pohja mahdollisimman tasai- sesti;
 • Tällaisen päällekkäisyyden omaavan talon asettelulla on enemmän mahdollisuuksia itseilmaisuun, koska ei tarvita vakioratkaisuja, jotka on mukautettu tehtaan levyjen parametreihin;
 • Kaikki aukion ikkunat ja parvekkeet voidaan kaataa suoraan nykyisten suunnittelutietojen alle ilman, että tarvitsisi etsiä haluttua kokoa ja kokoonpanoa olevan lattialaatan;
 • Ja ensimmäisen kerroksen sarakkeiden sisätiloihin voidaan käyttää, mikä tekee huoneen suunnittelusta entistä rikkaampaa ja alkuperäistä.

Tärkeää: monoliitin täyttämiseen ei ole tarvetta käyttää monimutkaisia ​​rakennusmateriaaleja. Kaikki työ voidaan tehdä käsin, ymmärtämällä asennustekniikkaa.

Kuorman laskeminen levylle ja sen parametrit

Tärkeää: SNiP SNiP 52-01-2003 "betoni- ja betoniteräsrakenteet", SNiP 3.03.01-87 ja GOST R 52086-2003 yksityiselle talolle, vakio lattialevy monoliittisen tyypin paksuudeltaan 180-200 mm. Tämä on toisen kerroksen tai ensimmäisen tason katon kiinteän monoliittisen lattiatilan keskiarvo.

Lattialaattojen laskeminen on äärimmäisen välttämätöntä, jotta ei ylikuormita olemassa olevaa tilaa toisilla kerroksilla oleviin lisäosioihin tai lattian viimeistelyyn. Lattian ylimääräisen kuormituksen seurauksena se voi yksinkertaisesti puhjeta ja romahtaa.

Lattian rakenteen parametrien oikea laskeminen suositellulla kantavuudella on parempi antaa työn ammattilaiselle. Viimeisenä keinona voit käyttää online-laskinta, johon syötät kaikki tiedot monoliittien ja sen parametrien materiaaleista:

 • Toisen kerroksen lattian pituus ja leveys;
 • Katon korkeus;
 • Käytetty betoni;
 • Kuormitus neliömetriä kohti päällekkäisyydeltä (arviolta 450-500 kg / m2).

Käytettävissä olevien tietojen ansiosta on mahdollista laskea raudoituksen palkkien poikkileikkaus, joka kestää taipumaa ja kireyttä.

Tärkeää: Vahvistuspalkin poikkileikkauksen tulisi olla korkeinta lattialevyn keskiosassa. Koska lähemmäksi tukiseiniä taipumaa ja kiristyskuormaa pienennetään lähes nollaan.

Lasin paksuuden (eli sen korkeuden) laskemiseksi sinun on käytettävä tekijää 1:30. Tässä 1 tarkoittaa monoliitin korkeutta ja 30 - pituuden pituutta yhden ulkoseinän toisesta. Esimerkiksi jos talossa on 8 metrin pituinen alue, niin 800: 30 = 26,6 cm. Näin ollen 6 metrin pituudella päällekkäisyyden korkeus on 20 cm.

Työntekoteknologia

Täytä monoliittinen päällekkäisyys omilla käsilläsi, sinun on valmisteltava tällaisia ​​työkaluja ja raaka-aineita:

 • Muottien ja vanerilevyjen levyt (mieluiten kiiltävä siten, että betoni kiinnittyy puuhun mahdollisimman vähän kuivauksen aikana);
 • Monoliittisen tuen määrä 1 kpl / 1 m2 lattialevyllä;
 • Vahvistinnauhat 8-12 mm;
 • Muoviset puristimet;
 • Betonibrändi M-350 ja sen yläpuolella (parempi tilaus valmiiksi vaaditussa määrin);
 • Liitososien työkalu on joustava.

Muottien asennus

Jotta monoliittinen levy olisi yhtenäinen pinta ensimmäisen kerroksen katon puolella, betoni on kaadettava valmistettuun muottiin, jota kutsutaan myös kanneksi. Heti huomaamme, että voit vuokrata ja asentaa ammatillinen kannen muovi ja metalli, joiden kanssa teleskooppiset tuet oikeaan määrään, ja voit tehdä lattiapäällysteen omalla kädellä.

Tärkeää: jos kiinnität muottiin itsellesi, on syytä ottaa levyt 25-35 mm paksuiksi. Samaan aikaan heidät putoavat alas niin, että aukkoja ei ole. Vanerin tulee olla vähintään 20 mm paksu.

Muotoilun asennus tässä järjestyksessä:

 • Asenna ensin tuet 1 metrin välein toisistaan. Samalla tukipylväät voivat kurottaa 20 cm: n etäisyydellä seinistä. Tukeutuvina voit käyttää molempia teleskooppipylväitä, joiden korkeus on säädettävissä, ja palkki, jonka osuus on 80-150 mm. Huomaa, että teleskooppiset kannattimet ovat suositeltavia, koska ne kykenevät kestämään paljon painoa eivätkä vääristy, kuten joskus tapahtuu palkin kanssa. Yhden tuen kustannukset maksaa noin 2-3 dollaria.
 • Kaikki asennetut tuet on yhdistetty pitkittäisillä palkkeilla. Muottirakenne perustuu niihin. Ristitangot voidaan tehdä kanavasta tai I-palkista.
 • Poikkipalkkien yli on järjestetty vaakasuora muotti, jonka reunat on yhdistettävä tiiviisti seinään siten, että aukkoja ei ole.

Tärkeää: tukien korkeutta on säädettävä siten, että vanerilevyjen yläreuna on juuri liitetty talon seinämien yläreunaan kehän ympärillä.

 • Aseta nyt muottien pystysuuntaiset sivut. Niiden tulee työntyä 15 cm: n etäisyydelle seinien sisäreunasta. Pystysuoran muottien korkeuden tulisi vastata katon suunnittelukorkeutta.

Tärkeää: Kaikki muotojen pystyt ja horisontaalit tarkistetaan tason avulla.

Asennuksen asennus

Valetun monoliitin lujuuden parantamiseksi sitä on vahvistettava. On tarpeen sitoa kaksi ruostumattomasta teräksestä valmistettua ristikkoa, joiden pituus on 10-12 m. Ristikot on neulottu soluilla, joiden koko on 20 x 20 cm. On pidettävä mielessä, että yhden sauvan pituus ei todennäköisesti riitä verkon pituudelle. Ja siksi on välttämätöntä tehdä köysi. Tällöin sauvat on yhdistetty päällekkäin 40 cm.

Tärkeää: ankkuri on välttämätöntä neuloa teräslangalla. Hitsaus on kielletty, koska kiehuva teräs vähentää sen lujuutta ja teknisiä ominaisuuksia.

 • Yhdistetty vahvike (kaksi ristikkoa) on yhdistetty pituussuuntaisilla tangoilla siten, että betonin alemmat ja yläreunat peittävät ruudukon 2-3 cm: n liuoksella.
 • Vahvistus on asennettu erikoistukeen tälle.
 • On myös muistettava, että ristikon tangot tulisi kulkea talon seinille 15 cm: n (tiilimuuraus) ja 25 cm: n kohdalla (vaahdon ja ilmastetun betonin kiinnittämiseen).
 • Vavat eivät pääse koskettamaan pystysuoran muottien seinämiä.
 • Ja näiden kahden ristikon välisen etäisyyden laskemiseksi on välttämätöntä vähentää ylemmän ja alemman reunan (20 cm + 20 cm = 40 cm) levyn kompensoinnin kokonaiskorkeus sekä käytetyn vavan 4 paksuudet.
 • Verkkojen väliset pitkittäissalvat ovat neulottuja 1 metrin välein ja vain ruutupiirroksessa.
 • Se on myös asennettava ja päädyt kiinni. Ne on asennettu ristikon päihin 40 cm: n välein, jotta voidaan vahvistaa laatan tukikapasiteettia talon seinissä.
 • Asenna lisäksi molemmat verkkoliittimet. Sen avulla voit tasaisesti jakaa kuorman levylle koko paksuuden. Liitin on kiinnitetty 40 cm: n askelin paikoissa, joissa levy on tuettu seinälle ja 70 cm: n etäisyydelle talon seinistä 20 cm: n portaissa.

Tärkeää: Asentaminen teknisten reikien päällekkäisyyteen on välttämätöntä asentaa etukäteen kaikki tarvittavat laatikot ja holkit.

Juotto ratkaisu

On välttämätöntä antaa betoniseosta jatkuvasti tiettyyn paksuuteen kerralla. Tämän tekemiseksi on parempi ostaa valmisbetonia rakentamisessa, eikä käyttää kotitekoisia (kotitekoisia). Koska liuos, vaivattu ja kaadettu vaiheittain, ei anna halutun katon voimakkuutta.

Muottiin kaadettu laasti täytyy tiivistää rakennusvärähtelijällä, mutta huolehdi siitä, ettei kosketa vahvikkeita, jotta se ei pääse irtoamaan. Valmis monoliittinen levy kuivuu noin kuukausi. Tänä aikana betonia on lisäksi kastettava, varsinkin ensimmäisellä viikolla (mutta kuumalla ja kuivalla säällä). Juuri tällä hetkellä monoliitti on parhaiten peitetty kalvolla, jotta sen äkillinen kuivuus ja halkeilu estyisivät.

Tärkeää: ensimmäisen kerroksen päällekkäiset omat kädet maksaa noin 55 dollaria / m2 monoliittista laatua. Hintaan sisältyy kaikki rakennusmateriaalit ja irtotavarat sekä rakennusmekoitin vuokra ja valmiin laasti.

Miten tehdä monoliittinen katto tehdä se itse

Rakennusten rakentaminen on ongelmallista kuvitella ilman betonikerrosten järjestelyä. Usein käytetään betoniteräksiä, jotka valmistetaan yrityksissä. Asennusta varten sinun on käytettävä erityisiä nostolaitteita. Moderni teknologia mahdollistaa monoliittisen päällekkäisyyden muodostamisen omilla käsillä ilman nostolaitteiden käyttöä. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti kiinteän lattian valmistuksen ominaisuuksia ja tekniikkaa ylittäen standardilevyjen joukon indikaattoreiden kompleksissa.

Yksittäisen kaksikerroksisen asuinrakennuksen rakentamisen aikana tulee esiin kysymys siitä, miten päällekkäisyyden päällekkäisyys saadaan aikaan

Miksi monoliittinen pohja ylittää onttojen ydinlaattojen asennuksen

Monoliittisen päällekkäisyyden valu ja betonituotteiden yrityksissä tehtyjen lattialevyjen tekniikka on tarkoitettu kiinteän, vahvistetun betonipohjan muodostamiseen, joka suorittaa yläkerroksen ja alapuolen katon toiminnan. Yksikomponenttinen välilevy ylittää kuitenkin esivalmistetun rakenteen useissa indikaattoreissa.

Monoliittisen alustan tärkeimmät edut:

 • lisääntynyt turvamarginaali, joka liittyy kiinteän teräsbetonijohdon liitosten puutteeseen;
 • nykyisten kuormien yhtenäinen siirto kantavien seinämien ja pohjalevyn päälle;
 • mahdollisuus toteuttaa epätyypillinen asettelu ja alkuperäiset ratkaisut, joille on vaikea käyttää standardilevyjä;
 • rakentamisen yhteydessä tehtyjen suunnittelupäätösten soveltamisen helpottaminen ulokekupin etupihoilla;
 • siirrettävyyden mahdottomuus koko kokoonpanopohjan asennuksessa pituus- ja poikittaissuunnassa.
Tiili-, betoni- tai betonilohkareissa on tavallisesti tehty vahvistettua betonia

Yksi tärkeimmistä eduista on se, ettei tarvetta käyttää erityisiä nostolaitteita massiivisten teräsbetonilevyjen nostamiseen ja kykyä suorittaa asennustöitä yksinään.

Kuinka tehdä lattialaatta omiin käsiisi - sääntöjä laatoitettaessa esivalmistettuja levyjä

Vakiovahvitetut betonipaneelit on vahvistettu vahvikekoorilla, eivätkä vaadi asennusta. Asennuksen ilmeisen helppokäyttöisyyden vuoksi ennen rakennustöiden aloittamista on kuitenkin syytä lukea huolellisesti kiinteiden levyjen asennusta koskevat säännöt.

Noudata seuraavia vaatimuksia asennettaessa paneeleita pääseinille:

 • kiinnittäkää huomiota tukiseinien päätypintojen väliseen etäisyyteen, joka ei ylitä valmiin levyn enimmäispituutta (enintään 9 metriä);
 • käytä nostolaitteita levyn irrottamiseen ja kuljettamiseen työalueella;
 • kiinnitä kiinnitys tiukasti saranoihin tai erityisiin silmukoihin, jotka on asennettu betoniin;
 • asennettava seinien suunnitellun päätypinnan taso, kun taas niiden asennus on tasainen;
Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet
 • laita teräsbetonipaneelit seinämiin vasten siten, että päällekkäisyydet ovat yhtä suuret. Levyjen tulee sijaita 90-150 mm: n etäisyydellä seinän reunasta;
 • kiinnitä tekniset aukot ja päittäisliitokset huolellisesti sementtilaastilla, älä salli asennusta sementoitumatta;
 • ohjaa vaakasuoraa pintaa asennuksen aikana käyttäen rakennustasoa ja luota;
 • asennetaan vain pääseinien pinnalle, rakennetaan sisäpuoliset kattopinnat ja seinät levyjen asentamisen jälkeen;
 • leikkautuvat aukot ja välilevyt vain vierekkäisten betonipaneelien liitoskohdassa;
 • antavat taatun 3 mm: n raon teräsbetonilevyjen sivutason välille.

Jos esivalmistettujen paneelien kokonaisleveys ei vastaa seinämien välistä etäisyyttä, aseta ne tasaisella raolla tai jättävät sivuille raot ja upottaa ne sitten betonilohkoihin tai laastiin.

Asettaessasi aukkoja kiinnitä suojus levyn alapuolelle, jolloin voit täyttää laastin.

Asennustyön laatu riippuu valmistelutoimien oikeellisuudesta.

Noudata seuraavia vaatimuksia:

 • varmistettava pääseinien päiden litteys, poista epätasaisuudet sementtilaastilla;
 • varmista kantavien seinien lujuus, vahvista ne tarvittaessa vahvistusvyöllä;
 • kiinnitä tukitangot 1,5 metrin välein kiinnityslevyjen kiinnittämiseen asennuksen aikana.
Kaikki työtä ei voi tehdä itse

Asenna käyttäen nostolaitteita käyttäen seuraavaa algoritmia:

 1. Aseta seinien päähän laastin kerros.
 2. Irrota levy silmien yli.
 3. Anna komennon nosturioperaattorille siirtämään paneelia.
 4. Laske uuni ja pidä vähintään 120 mm etäisyydellä kummallakin puolella.
 5. Tarkista sijainti ja irrota linjat.

Muista, että vaakasuora asennus varmistetaan vain betonikerroksella ilman teräsvahvistusta ja eri elementtejä vuorauksena. Työn lopullisessa vaiheessa levyt kiinnitetään teräsvahvikkeella tai rengasankkurilla. Tämän jälkeen telakkaliitokset on sinetöitävä sementtilaastilla ja päätylevyjen sisäisten ontelojen tulee täyttää mineraalivilla tai sementtilaasti 30 cm kummaltakin puolelta.

Kuormituksen laskeminen monoliittiselle päällekkäin

Toiminnassa monoliittinen päällekkäisyys altistuu erilaisille kuormille:

 • pysyvä. Ne välittyvät rakennusten seinien, sisäisten väliseinien ja myös rakennuksen kattorakenteen painon perusteella, mikä näkyy lumikuormien ja tuulen vaikutuksesta.
 • aikaa. Niiden arvo liittyy teknisen viestinnän, kattojen, lattiapäällysteiden, huonekalujen sekä huoneiden ihmisten lukumäärään.
Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista

Vahvistetun kuormituksen suuruus määräytyy raudoitetun betonilevyn paksuuden perusteella. Niinpä monoliittisen laattojen paksuus 20 cm, joka neliömetri pinta pystyy saamaan jopa 0,5 tonnia hyötykuormaa.

Laskelmien asianmukainen toteutus mahdollistaa lujitetun betonilaatan kuormituksen arvioinnin ottaen huomioon varsinaiset käyttöolosuhteet sekä halkeamien muodostumisen välttämisen.

Laskelmien tarkkuuteen vaikuttaa monimutkainen tekijä:

 • katon kokonaismitat;
 • teräsbetonilevyn paksuus;
 • käytetty betoni;
 • lasketun kuormituksen neliömetriä kohti päällekkäisyyttä.

Laskelmien avulla voimme määrittää vahvistuspalkkien halkaisijan, havaita taivutus- ja vetokuormitukset. Laskennan itsetuntemusta varten on välttämätöntä hallita laskentamenetelmiä. Kun suunnittelet monoliittisen päällekkäisyyden omilla käsillä, on suositeltavaa antaa suunnittelutoimenpiteet ammattilaisille tai käyttää online-laskinta.

Miten kaadetaan monoliittista laatua - teknologian suorituskykyä

Kun olet suorittanut laskelmat ja määritellyt raudoitetun betonilaatan parametrit, sinun on valmisteltava rakennusmateriaaleja ja tarvittavat työkalut.

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista

Kiinteän raudoitetun betonilaatan muodostamista koskeva tekniikka tarjoaa seuraavanlaisen työn:

 1. Valmistus ja asennus paneelirakenteisiin.
 2. Vahvikotelon kokoonpano.
 3. Betoniliuoksen valmistus.
 4. Muottien täyttäminen betonilla.

Pysykäämme jokaisen vaiheen ominaisuuksiin.

Miten monoliittisen päällekkäisyyden muotti on asennettu

Muottirakenteiden valmistukseen valmistetaan:

 • vedenpitävä, jopa 25 mm: n paksuinen vaneri, joka on päällystetty laminaatilla. Vanerin sileä pinta helpottaa suojusten poistamista sen jälkeen, kun betoni on kovettunut;
 • kestävään puuhun. Aseta alempi kilpi alustalta, jonka paksuus on 50 mm ja leveys 200 mm.
 • puiset tukit, joiden halkaisija on 120-150 mm tai vakiot teleskooppitukit. Ne on tarkoitettu muuntimen kiinnittämiseen;
 • levyt tai palkit, joita käytetään poikittaisina muottipalkkeina. Poikittaiset elementit tukevat esivalmistettua kilven kehystä.
 • laitteisto ja standardi työkalupakki, mukaan lukien saha puun leikkaamiseen, vasaraan ja rakennustasoon.

Teknologia mahdollistaa teräsbetonimassan muodostamisen muottipohjamenetelmällä. Liitoksen päällekkäisyys on asennettu yksinkertaiseen algoritmiin.

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin

menettely:

 1. Merkitse muotin taso seinälle.
 2. Asenna pystypalkit, lokit tai kannat 1-1,2 m: n välein.
 3. Suojaa poikittaiset sauvat tai metalliprofiilit tukirappeihin.
 4. Aseta vanerilevyt tai höylätyt levyt ilman aukkoja ja kiinnitä ne.
 5. Kiinnitä pystysuorat seinät puumateriaalin ympärille.
 6. Tarkista kulmavyöhykkeiden vaakapinta ja tiiviys.

Muottien purkaminen suoritetaan kuukauden kuluttua betonin kaatamisesta.

Vahvistetun betonin lattian vahvistaminen - vahvistamme betoniteräkset omilla kädillä

Päällekkäisyyden parantamiseksi olisi valmisteltava:

 • vuoraus lujitustangojen alla. Kiinnikkeet on asennettu siten, että varmistetaan kehyksen ja betonin pinnan välinen jatkuva etäisyys;
 • tangot, joiden poikkileikkaus on 12-18 mm ja hehkutettu lanka, joka sitoo raudoituksen. Kiihdyttää elementtien liittämistä sallii virkkuukoukun.

Vaatii laitteesta vanteiden taivuttamista sekä bulgaria, jolla on ympyrä metalliin.

Alemmalla ruudukolla haluttuun etäisyyteen on kiinnitetty erityisiä muovipidikkeitä.

Vahvikotelon kokoamisen yhteydessä on noudatettava seuraavaa toimintojen järjestystä:

 1. Leikkaa lujitustangot halutun koon kappaleiksi.
 2. Pujota tangot yhteen, muodostaen ristikon solut 15x15 tai 20x20 cm.
 3. Aseta pohjaverkko tukielementteihin.
 4. Asenna pystypalkit 1 metrin välein.
 5. Kokoa kehyksen ylempi taso ja kiinnitä pystysuorat sauvat.

Kun kiinnität lujitushihnaa, kiinnitä huomiota päällekkäisyyteen, joka ylittää palkkien poikkileikkauksen 35-40 kertaa.

Valmistamme betonia monoliittisiin kerroksiin

Ajattelemalla, miten kaadetaan monoliittinen päällekkäisyys omilla käsillänne, määritä kaadettavan betoniliuoksen koostumus.

Monoliittisen päällekkäisyyden betoni valmistetaan seuraavien komponenttien perusteella:

 • sementin brändi M400;
 • soraa enintään 20-30 mm;
 • seulottu hiekka;
 • vettä.
Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla

Vakiomallinen resepti mahdollistaa hiekan, raunion ja sementin sekoittamisen suhteessa 2: 1: 1. Lisätyn veden määrä riippuu ainesosien kosteudesta. Vesi otetaan käyttöön, ennen kuin liuoksen kermainen sakeus saavutetaan.

On sopivaa suorittaa erä betonisekoittimessa. Kuivat ainesosat sekoitetaan ensin ja sitten vettä lisätään vähitellen.

Betoni monoliitti - kaataa monoliittinen päällekkäisyys yksinään

Vahvistetun betonipinnan lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on tarpeen kaataa monoliittinen lattialaatta yhdellä kertaa. Kun otetaan huomioon lisääntynyt betonitarve, on suositeltavaa ostaa valmiin laasti, joka toimitetaan rakennussekoittajassa.

Tee-itse-itse täytä lattiat seuraavalla algoritmilla:

 1. Betoniratkaisu syötetään muottiin ja se levitetään tasaisesti koko alueelle.
 2. Tiiviste valmistetaan syvä- tai pinnan värähtelijällä.

Tampingin jälkeen taulukon pinta kovettuu neljä viikkoa.

Monoliittisen levyn jähmettyminen - huolehdi betonista

Nesteytysprosessin normaali kulku vaatii betonin säännöllistä kostumista. Kun betoni kovettuu, vapautuu merkittävä määrä lämpöä, mikä edistää veden haihtumista. Nesteen puute aiheuttaa halkeilua.

Sarjan kosteus on välttämätöntä ylläpitää seuraavasti:

 • on polyeteenin pinnalle;
 • säännöllisin väliajoin kostuta betonia.

On tärkeää estää betonin kuivaus ja halkeilu.

suosituksia

Kun hallitset työtapaa, on helppo tehdä monoliittinen päällekkäisyys omiin käsiisi. Todetun menetelmän mukaan on helppo tehdä autotallin katon yksiosainen katto sekä vaahtobetonialustan kytkentätilat. Päättäessä, miten estää kellarin, käytä valmiita paneeleita tai täytä monoliittinen laatta lujitettua betonia. Oikein tehty, kellarin päällekkäisyys antaa luotettavan perustan rakennuksen seinille. Käytä hyvälaatuisen betonin kaatamiseen, joka on tehty todistetulla reseptillä.