Monoliittinen säätiön palkkien sarja

Suurin ilmainen online-ohjejärjestelmä Venäjän federaation teknisten sääntelytoimien täydelliseen kokoelmaan. Valtava teknisten standardien perusta (yli 150 tuhatta asiakirjaa) ja täydellinen kansallisten standardien kokoelma, joka on todistusvoimainen Gosstandartin viralliselle pohjalle. GOSTRF.com on yli 1 teratavu ilmaista teknistä tietoa kaikille Internetin käyttäjille. Kaikki tässä esitetyt asiakirjat sähköisessä muodossa voidaan jakaa ilman rajoituksia. Tämän sivuston tietojen jakamista muihin resursseihin kannustetaan. Jokaisella on oikeus saada rajoittamaton pääsy näihin asiakirjoihin! Jokaisella on oikeus tietää näiden määräysten vaatimukset!

TUOTTEEN JA YHTIÖIDEN TYYPPI RAKENTAMINEN

KEVYT VAHVISTETTU VALMISTEET
KIINTEISTÖJEN ULKO- JA SISÄINEN SEOSTA
TEOLLISUUS JA MAATALOUS
YRITYKSET

Monoliittiset palkit. Suunnittelumateriaalit ja työpiirustukset

Palkit on esivalmistettu. Käyttöohjeet

Palkit on esivalmistettu. Työpiirustukset

Palkit on esivalmistettu. Vahvistustuotteet. Työpiirustukset

Foundation Beams FB: GOST ja mitat, asennus

 • Monoliittiset perustuspalkit - lajitelmaominaisuudet
 • Beam performance
 • Säätöpalkkien mitat
 • Peruspalkkien asennus: Prosessin ominaisuudet T-muotoisia tai puolisuunnikkaan muotoisia teräsbetonipalkkeja käytetään pohja- tai säätölevyn rakentamisprosessissa. Lisäksi tällainen säätiö toimitetaan useimmissa tapauksissa joko teollisuuslaitoksille tai kaupallisille rakennuksille.

  Asuinrakennusten rakentamisessa emme käytännössä käytä tukipalkkeja. Tällaisiin rajoituksiin liittyy erityisiä suorituskykyominaisuuksia ja palkkien melko suuria mittoja.

  Monoliittiset perustuspalkit - lajitelmaominaisuudet

  Säätiön raudoitettujen betonirakenteiden alue- ja koon vaihteluvälin säätölaitos - GOST 28737-90 - todetaan, että tällaisten tuotteiden valikoima koostuu kuudesta erilaisesta palkista:

  • Tyypin 1BF tuotteet, joiden poikkileikkaus on puolisuunnikkaan muotoinen, 20 cm: n yläpohjalla.
  • Tyypin 2BF tuotteet, joiden poikkileikkaus on "T" -muodossa 30 cm: n yläosassa.
  • 3BP -tuotteet - tämä sarja palkit ovat laajennettu versio edellisestä kehyskoosta (2BF). Lisäksi palkin 3BF yläpohja on 40 senttimetriä.
  • Tyypin 4BF tuotteet - T-tyypin suurimmat ulottuvuudet, joiden yläreuna on 52 senttimetriä.
  • Tuotetyyppi 5BF - puolivälipalkkien keskimääräinen versio 32 cm: n yläreunalla ja vakiokorkeus 30 cm.
  • Tyypin 6BP tuotteet ovat erityinen palkkien sarja, jonka korkeus ylittää vakiokoko kahdesti ja on yhtä suuri kuin 30 ja 60 senttimetriä.

  Lisäksi palkkivalikoiman lajikkeista puhuttaessa on huomattava, että palkkityyppien luokittelu ei perustu pelkästään leikkausmuotoon vaan myös teräspalkin laatuun, jota käytetään raudoitetun betonirakenteen yhteydessä.

  Tämän parametrin mukaan raudoitetut betonipalkit jaetaan kahteen tyyppiin:

  • Tuotteet, joissa ei-rasitettu runko, joka koostuu lanka, jota ei ole venytetty tai kuumennettu. Tämä luokka sisältää palkit, joiden pituus on enintään 6 metriä.
  • Tuotteet, joissa on jännittynyt runko, joka koostuu venytetystä tai esijalostetusta langasta. Kaikkien pituiden palkit sisältyvät tähän luokkaan.

  Lisäksi betoniteräsrakenteet voidaan jakaa betonityypin mukaan palkkien valuprosessissa. Lisäksi tuotteet, joissa on korotettu kehys, valmistetaan 150 ja 200 asteen betonista, ja jännityspalkit valmistetaan 250 ja 300 asteen betonista.

  Beam performance

  Palkkien suorituskyky riippuu betonista ja vahvistamisesta, jota käytetään tällaisten tuotteiden valmistuksessa. Säätiön palkkien hinta riippuu tuotteen suunnittelun koosta ja tyypistä.

  Lämmönkestävyys ja lämmönkestävyys määräytyvät betonimerkin ja rakennetyypin mukaan. Itse asiassa tuotteen paksuus riippuu viimeisestä kriteeristä.

  Rakenteen lujuus ja jäykkyys määritetään GOST 13015.0-83: n mukaan, joka sisältää kaikki tyypillisten teräsrakenteiden suorituskykyominaisuudet. Lisäksi tuotteen lujuus määräytyy kolmen indikaattorin - siirron, loman ja iän mukaan. Ja ne kaikki riippuvat puristetun betonin lujuudesta.

  Säätöpalkkien mitat

  Peruspalkkien vakiomitat määräytyvät tuotteen tyypin mukaan. Eli jokaisella alueella on omat koonsa. Lisäksi teräsbetonirakenteiden mitat määräytyvät samasta GOST-säätöpalkista - 28737-90.

  Joten tyypin 1BF palkkeja ovat tyypillisiä:

  • Jakon mitat: 200x160x300 millimetriä (yläreuna, alareuna, tuotteen korkeus).
  • Tuotteen pituus: 10 kokoa 1,45-6 metristä.

  Tyypin 2BF palkkeille on ominaista hieman erilaiset indikaattorit:

  • Jakon mitat: 300x160x300 millimetriä (yläreuna, alareuna, tuotteen korkeus). T-palkin ylemmän poikkipalkin paksuus on 10 senttimetriä.
  • Tuotteen pituus: 11 kokoa 1,45-6 metristä.

  3BF-tyyppisille palkkeille:

  • Jakon mitat: 400x200x300 millimetriä (yläreuna, alareuna, tuotteen korkeus). T-palkin ylemmän poikkipalkin paksuus on standardi - 10 senttimetriä.
  • Tuotteen pituus: 11 kokoa 1,45-6 metristä.

  Tyypin 4BF tuotteet rajoitetaan seuraaviin kokoalueisiin:

  • Osien mitat: 520x200x300 millimetriä (yläreuna, alareuna, tuotteen korkeus). T-palkin yläpalkki on 100 millimetriä (paksuus).
  • Tuotteen pituus: 11 kokoa 1,45-6 metristä.

  5BF-tyyppisten palkkien ominaisuudet ovat:

  • Jakon mitat: 320x240x300 millimetriä (yläreuna, alareuna, tuotteen korkeus).
  • Tuotteen pituus: 5 kokoa 10,3 - 12 metriä.

  Tuotteet 6BF ovat seuraavat mitat:

  • Jakon mitat: 400x240x600 millimetriä (yläreuna, alareuna, tuotteen korkeus).
  • Tuotteen pituus: 5 kokoa 10,3 - 12 metriä.

  Määritellyissä mitoissa on kaikki perustuspalkit (fb). Poikkeamat määritetyistä mitoista sallitaan GOST 28737-90: ssä määritellyissä rajoissa - enintään 12 millimetriä lineaarisina tai enintään 20 millimetrin pituisina tuotteina.

  Pienin poikkeama on 5 millimetriä. Toisin sanoen säätöpalkkien mittasuhteiden tarkkuus on melko mielivaltainen: loppujen lopuksi kiinteytys antaa säätelyn lähes hallitsemattoman kutistumisen.

  Peruspalkkien asennus: prosessin ominaisuudet

  Betonipalkkien asennus tehdään nosturilla tai vintillä. Loppujen lopuksi pienin tuote - 1,45 metriä pitkä 1BF-palkki - painaa yli 100 kiloa.

  Lisäksi helpottamiseksi asennetaan erityiset metallisilmukat palkin runkoon, jonka läpi kokoonpanokaapeli voidaan ohjata. On huomattava, että palkit on asennettu joko sauvoihin tai paikkoihin tai hiekka- ja soramakuoreihin. Ensimmäistä menetelmää käytetään grillimassan kokoonpanossa, toinen - lohkotyyppisen nauhapohjan pohjan muodostuksessa.

  Samanaikaisesti 1,4-6 metrin välein sijoitetuilla pystysuorilla tukielementeillä asennettu säätöpalkki tyyppi 1BF-4BF. Muita palkkeja voidaan asentaa tukiin, jotka on sijoitettu pohjarakenteen suuntaisesti 12 metrin välein. Kiinnityspalkit tukeilla suoritetaan standardimenetelmän mukaisesti - siteistämällä kiinnittimiä tai liittämällä palkin ja napin vahvistuskehyksen elementit hitsaamalla.

  Säätiön palkit: mitä se on, säännökset, merkinnät, vahvuus

  Mitä nämä tuotteet ovat? Onko olemassa GOST-pohjapalkkeja? Mitä materiaaleja käytetään tuotantoon?

  Tämän rakenteen vaakasuora elementti on itse asiassa artikkelimme sankari.

  Mikä se on

  Perustapalkki on monoliittinen betonirakenne, joka on suunniteltu... ei ole vaikea arvata, eikö? Ulkopuolella se on lohko, jonka poikkileikkaus on trapetsoidimuoto tai kirjain "T" (niin sanottu Tauri).

  Pääasiallinen käyttöalue on teollisten rakennusten rakentaminen. Vahvistetut betonipilarit muodostavat rakennuksen jäykän kehyksen, joka voidaan täyttää tiilillä, vaahtobetonilla tai muulla lohkomateriaalilla. Palkkeja käytetään perustana muurien seinille.

  Kiinnitä huomiota: on teknisesti mahdollista käyttää monoliittisia palkkeja yksityisen talon rakentamiseen omin käsin, mutta se on käytännöllinen.
  Niiden kokoa ei yksinkertaisesti ole tarkoitettu murskeille tyypillisen puoli metrin korkeammille seinille. Kahden tai useamman rinnakkaisen palkin laakerirakenteen kokoamiseksi... voitto suhteessa nauhateollisuuteen täytettyyn paikkaan on kyseenalaista.
  Kuitenkin, koska sarakkeen tukipilareiden peittäminen talon alla palkista, palkit näyttävät edullisemmalta, mutta vahvuus on edelleen huonompi kuin paikalle tulvan monoliitin.

  Monoliittisella grillataholla on suurempi taivutuslujuus kuin useiden palkkien rakentaminen.

  Käytettyjen betonimerkkien tuottamiseen M200 - M400.

  Sääntelyasiakirjat

  mainos

  Säätöpalkkien tuotantoteknologia, sarja ja mitat säätelevät GOST 28737 - 90. Tutkitaan dokumentin tutkimiseen.

  Vakiokoot

  Mitkä koot GOST-pohjapalkkien mukaan tulisi tehdä?

  Seinille, joiden pylvässyvyys on enintään 6 metriä, standardi sisältää seuraavat koot:

  • 1BF ("palkkipohjasta"), jonka leveys on enintään 200 millimetriä.
  • 2BF 300 mm leveä.
  • 3BF - 400 mm;
  • 4BF - 520 mm.

  12 metrin pylvään seinille on tarkoitettu:

  • 5BF, jonka leveys on enintään 320 millimetriä;

  Poikkileikkauksen muodot ja koot ovat yhteisiä kaikille 5BF: lle. Ainoa ero on pituus.

  • 6BF 400 mm leveä.

  Lohkon muodon ja koon lisäksi palkit eroavat pituudeltaan.

  • Koot 1BF-4BF - 1450 - 5950 mm.
  • 5BF-6BF: lle - 10300 - 11950 mm.

  sarja

  Kotimaan standardit, valitettavasti, eivät aina ole helppoa ymmärtää.

  Vakiokokojen lisäksi myös GOSTin puitteissa tuotetut tuotteet jaetaan sarjalla työpiirustuksia.

  • Sarja perustuspalkkeja 1.415.1-2 sisältää tuotteita 1BF-4BF 4000 - 5950 millimetriä pitkä.
  • Sarja 1.815.1-1 - tuotteet 1BF-4BF, pituus 1450 - 2950.
  • Sarja 1.415.12 - koot 5BF ja 6BF mistä tahansa pituudesta.

  tuotanto

  Nyt selvitämme, mitä säätiöiden GOST kertoo niiden tuotannon vaatimuksista.

  • Suurin osa kokoluokista (lukuun ottamatta muutamia versioita BF4-BF6-palkkeista, jotka valmistetaan vain jännittämättömällä vahvikkeella) voidaan tuottaa sekä jännitysvahvistuksella että ilman sitä.

  Niille, jotka eivät tunne termiä: raudoituksen jännitys vähenee alustavaan venymään käyttäen hydraulisia laitteita tai tavanomaista lämmitystä.
  Kun betonin paksuus ilman kykyä palata alkuperäisiin lineaarisiin mittoihin, jännittynyt pituussuuntainen vahvistus lisää rakenteen elementin lujuutta taivutusvoimien suhteen.

  • Kaikissa sarjoissa ja koossa on hihnapyörät tai asennuslenkit. Ohjeet ovat selkeitä: ilman niitä on yksinkertaisesti mahdotonta nostaa teräsbetonimonoliittia, joka makaa tasaiselle alustalle.
  • Käytetään vain raskaita betonin merkkejä, jotka vastaavat GOST 26633: aa. Kokonaisjyvän koko on rajoitettu 20 millimetriin.
  • Standardi sisältää luettelon käytetyistä lujittavista teräksistä.

  Säätiön vahvuus vaatii tarkkaa vahvistamista.

  • Suurin poikkeama palkin nimellispituudesta vaihtelee koon mukaan ja voi olla jopa 12 millimetriä. Poikkeamat leveydestä ja korkeudesta ovat tavallisia kaikissa kokoluokissa: 6 ja 8 millimetriä. (ks. myös artikkeli Korkeuden säätö - maanpinnan yläpuolella ja täysi)

  merkki

  Standardin vaatimusten mukaan kunkin tuotteen merkinnät sisältävät: sen koon; pituus decimetreissä pyöristettynä kokonaisluvun arvoon; viiva; laakerikapasiteetin määrä (se määräytyy betoniluokan ja raudoituksen tiheyden mukaan), ja kun kyseessä on esijännitetty vahvistus, sen luokka.

  Täten 2BF60-3AIV-merkintä kertoo, että meillä on käsiteltävä 2BF-kokoinen tuote, jonka pituus on 5950 mm (pituus, joka on täsmälleen 60: tä desimaalimäärää, ei ole kokoluettelossa), kolmas laakerikapasiteetilla ja vahvistettu esijännityslujuusluokalla A-IV.

  Merkkiin liittyy hyvin erikoinen hienous, jota standardi 28737-90 ei millään tavoin mainita.

  Toisen standardin, GOST 23009-78 mukaan, looginen ja selkeä nimijärjestelmä hyväksytään kirjeen suunnitteluun:

  • BF - perustuspalkit;
  • FB - perustablokit.

  Nyt kirjaintunnus FB käytetään kuitenkin pääsääntöisesti sarjan 1.415.1-2 palkkeihin. Tässä tapauksessa FB-indeksin jälkeen on kaksi numeroa: ensimmäinen niistä on nimellinen span, toinen on tuotteen sarjanumero. On kuitenkin mahdotonta selvittää tarkkoja mittasuhteita merkinnästä ilman viitekirjaa. (Katso myös artikkeli Foundation Variants for Cottages: yleiskatsaus)

  Esimerkiksi palkit FB 6 - 6 kuuluvat GOST: n mukaan sarjaan 1.415, pituus on 5950 mm, leveys 260 mm ja korkeus 450 mm. Hänen painonsa on noin 1600 kiloa, vähittäismyyntihinta on noin 10 000 ruplaa.

  Tällaiset tuotteet on esitetty kuvassa.

  Samanaikaisesti FB 6 - 8, joiden span sama nimellinen pituus on paljon lyhyempi: vain 4750 mm.

  vahvuus

  Tuotteiden BF ja FB arvioitu lujuus mahdollistaa niiden kantavan seinän:

  1. Mistä tahansa lohkomateriaalista (ontto keraaminen lohko, vaahtobetoni, kuoren kallio), jonka tiheys on korkeintaan 1200 kg / m3 ja korkeus enintään 22 metriä;
  2. Tiilestä, jonka tiheys on enintään 1800 kg / m3 ja korkeus enintään 15 metriä.

  johtopäätös

  Tutustumme materiaaliin, jonka käyttö yksityisten asuntojen rakentamiseen on melko epäilyttävää. Tämä on kuitenkin vain kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

  Sarja 1.015.1-1.95. Numero 1. Monoliittiset palkit. Suunnittelumateriaalit ja työpiirustukset

  1.015.1-1.95-YL Selittävä huomautus

  1.015.1-1.95-1 Foundation Beam Layouts

  1.015.1-1.95-2 Monoliittipohjaisten palkkien valintanäppäimet rakennusten osalta 6 m: n kolonnissa, jossa on paneeliseinät

  1.015.1-1.95-3 Monoliittisten tukipalkkien arvojen valitseminen rakennuksille, joiden kolonnit ovat 6 metriä tiili- ja lohkoseinien kanssa

  1.015.1-1.95-4 Avain monoliittisten palkkien valintaa varten rakennuksille, joiden korkeus on 12 m, jossa on paneeliseinät

  1.015.1-1.95-5 palkki 1BFM51-1, 1BFM51-2

  1.015.1-1.95-6 Beam 2BFM51-1... 2BFM51-10

  1.015.1-1.95-7 säde 3BFM51-1... 3BFM51-11

  1.015.1-1.95-8 säde 4BFM51-1... 4BFM51-8

  1.015.1-1.95-9 palkki 5BFM111-1... 5BFM111-3

  1.015.1-1.95-10 palkki 6BFM111-1... 6BFM111-4

  1.015.1-1.95-11 Pohjapalkkien vahvistuspisteet

  1.015.1-1.95-12 Kehys KR1... KR11

  1.015.1-1.95-13 Kehys KR12... KR14

  1.015.1-1.95-14 Kehys KR15... KR17

  1.015.1-1.95-15 Framework KR18

  1.015.1-1.95-17 RS Teräksen kulutusluettelo, kg

  1.015.1-1.95-18 Esimerkki alipylvään ratkaisusta konsoliin perustuspalkkien tukemiseksi

  Säätiön palkit

  Pohjapalkkeja käytetään erillisten rakennusten napojen rakentamiseen yleensä kaupallisiin ja teollisiin tarkoituksiin. Yksityisessä asuntorakentamisessa tällaisia ​​rakenteellisia elementtejä käytetään harvoin, tällaisten teräsbetonituotteiden asentaminen on useimmiten epäkäytännöllistä.

  Säätöpalkkien tarkoitus

  Pohjapalkkeja käytetään laakerielementteinä, jotka kestävät huomattavia kuormituksia. Lisäksi tällaisten rakenteiden asennus suojaa huokoisia seinämateriaaleja kosketuksesta maaperään estäen kosteuden pääsyn.

  Rakennukset on asennettu rakennusten (ulkoiset ja sisäiset) seinämiin kappaleiden materiaaleista tai paneeleista (kiinteät sekä ovien ja ikkunoiden aukot). Niiden käyttö kasvattaa rakennusten nopeutta ja lisää rakenteiden jäykkyyttä kokonaisuutena. Tämäntyyppisten teräsbetonien kannatinpohja yksinkertaistaa työskentelyä maanalaisten laitosten asennuksessa.

  Eri paikoissa asennettavien tuotteiden tyypit ovat rakenteellisesti erilaisia.

  • Ulkoseinien tukemiseksi valitaan tuotteiden seinätyypit.
  • Sarakkeiden väliin asetetaan yhdistetyt palkit.
  • Tavalliset mallit ovat tie- ja seinälevyjen välissä.
  • Joissakin tapauksissa on suositeltavaa käyttää 220 mm: n paksuisia saniteettitekstiilejä tai riviä malleja.

  Pohjapalkkien asennus

  Kehäkoko

  Tukien kokonaismitat ja geometriset muodot määritellään valtion standardilla, jossa määritellään tämän tyyppiset 6 tuotetyypit. Tämäntyyppisten betonituotteiden asentamisen helpottamiseksi ja odotettujen tulosten saavuttamiseksi koko valitaan ottaen huomioon rakennuksen rakenne.

  Sarja, jossa on puolisuunnikkaan muotoinen osa, jonka yläosa on 20 cm ja alempi 16 cm. Sarja on 6 kokoa, pituus 1,45-6,0 metriä. Kaikkien tuotteiden korkeus on 30 cm.

  Tuotteet, joissa on T-muotoinen osa. Ylemmän alustan leveys on 30 cm. Alareunan koko on 16 cm, korkeus on 30 cm, ylemmän poikkipalkin paksuus on 10 cm, sarja sisältää 6 vakiokokoa, joiden pituus on 1,45-6,0 metriä.

  Laajennettu versio 2BF-tyyppisistä rakenteista, joiden yläpohjalla on 40 cm. Poikkipalkki pysyy vakiona - 10 cm sekä tuotteen korkeus - 30 cm. Alareunan koko kasvaa myös 20 cm.

  Sarja suuria T-muotoisia perustuksia. Yläpinnan koko on 52 cm, alempi 20 cm. Ristikkopalkin paksuus ja palkin korkeus ovat vakiona 10 ja 30 cm. Tuotteiden pituus on 1,45-6,0 metriä - 11 kokoa.

  Yleismaalamallit vakiokorkeuteen (30 cm), joiden yläreuna on 32 cm ja kasvanut 24 cm: n alareuna. Tässä sarjassa on 5 kokoa tämän sarjan teräsbetonista tukirakenteita, joiden pituus on 10,3-12,0 metriä.

  Erityinen sarja säätiö tukee kaksinkertaistettua korkeutta (60 cm). Ylä- ja alemman pinnan suhde on 40x24 cm. Käytetään 5 standardikokoa sarjan palkkeja, joiden pituus on 10,3-12,0 metriä.

  Asennusjärjestelmä erilaisille palkkeille

  Standardi mahdollistaa poikkeaman määrätyistä lineaarisista mitoista 1,2 cm: iin saakka ja pituuden muutoksiin - enintään 2 cm.

  Tukiryhmän geometriasta huolimatta siinä on viisteitä, joiden ansiosta betonituotetta on helpompi irrottaa muotista tuotannon aikana.

  Mallin pituuden valinta määräytyy seuraavasti:

  • perussyvyys
  • sarakkeen välein
  • koko podkolonnik.

  Kehysten tyypit

  Lujitetuista betonirakenteiden vahvistamiseen käytetyn metallitanan laadusta riippuen perustyymeissä on kahdenlaisia ​​tuotteita.

  • Ei-stressattu runko valmistetaan ilman metallirakenteiden kuumentamista tai pidentämistä. Tämäntyyppiset palkit ovat betonista M150 ja M200, eivätkä ne saa olla yli 6 metriä.
  • Vahvistettu betonituotteiden jännitteellinen runko on tehty hehkutetuista tai venytetyistä sauvoista. Tällaisten tuotteiden pituus voi olla mikä tahansa, kaatamalla käytetään betonia M250 ja M300.

  Betonityyppien valinta betonirakenteiden kaatamiseksi määräytyy rakennusseinien tyypin mukaan.

  • Kevyempiä laatuja voidaan käyttää betonirakenteiden perustuksiin.
  • Tiiliseinien alapuoleille kannattaa valita merkittävä materiaali, joka on tarkoitettu huomattavaan kuormitukseen.

  Nykyaikaisessa rakennuksessa palkkeja käytetään rakennusten rakentamiseen pylväillä.

  suorituskyky

  Kullakin säätiöllä on seuraavat parametrit:

  • pakkasvaste
  • lämmönkestävyys
  • jäykkyys,
  • vahvuus (määräytyy loma-, vaihde- ja ikä-indikaattoreina).

  Palkin asennus

  Tuotantovaiheessa metallisaranat asetetaan pohjaan rakennettavien tuotteiden runkoon, jonka läpi kaapelin voi siirtää asennuksen aikana. Tällaisten teräsbetonituotteiden asennus ja purku suoritetaan nostomekanismien avulla (vinssillä tai nosturilla), sillä myös pienen koon (pituus 1,45 m) 1BF-sarjan tuote painaa 100 kg.

  Pohjapalkin asennusjärjestelmä tukeille

  Rakenteita käytetään grillata- mien kokoonpanoon ja liuskajohtojen rakentamiseen lohkoilta. Ensimmäisessä tapauksessa betonituotteiden asennus toteutetaan asentamalla paaluja tai pylväitä, toisessa tapauksessa - suoraan hiekka- ja soramateriaaleihin ("tyyny").

  Pohjapalkit, joissa on trapetsoidinen osa

  Pystytukien asennusvaihe valitaan tukirakenteiden koosta riippuen. 1BF-4BF-sarjan tuotteille tappien välinen etäisyys asetetaan 1,4-6,0 metriä. Muiden sarjojen tuotteet edellyttävät tukien asentamista, jotka sijaitsevat pohjan ympärillä (vaihe 12 metriä). Rakenteiden asennus ja kokoaminen toteutetaan kiinnityspalkkeilla kiinnittimillä tai hitsaamalla palkkien ja tukipylväiden metallikehyksiä.

  Sovelluksen hyödyt

  Lujitetun betonin valmistamien esivalmistettujen tukirakenteiden käyttö rakennusten rakentamisen aikana on merkittäviä etuja.

  • Palkit muodostavat merkittävän osan kuormasta seinistä.
  • Kun sokea alue katoaa, palkkien kiinnitys pohjaan suojaa rakennusta lämpöhäviöltä lattian läpi.
  • Jos projektissa on mukana saranapalkin seinien asentaminen, palkit eivät kanna rakenteiden kuormitusta, mutta niiden asennus voi merkittävästi pidentää paneelien alaosan käyttöikää.
  • Tämän tyyppisten rakenteiden asennus vähentää prosessin monimutkaisuutta pohjan rakentamisen aikana.

  Tuotteiden käytön toiminnallisen edun pitäisi olla yksinkertaisten munivien tunneleiden ja niiden kanavien välinen viestintä.

  Tavrovayan perusmalli kiinnityslenkillä

  Soveltamisala

  Vahvistettu betonipalkkeja voidaan käyttää:

  • kuumien ja lämmittämättömien rakennusten rakentamiseen eri tarkoituksiin,
  • alueilla, joilla seisminen toiminta saavuttaa 9 pistettä,
  • ilmastovyöhykkeillä, joiden vuotuinen keskilämpötila on -40 ° C),
  • perustuksiin hieman aggressiivisissa ja ei-aggressiivisissa maissa.

  Rakennusten optimaalisen tuloksen, kestävyyden ja lujuuden saavuttamiseksi on tärkeää valita oikeat koot, valmistusmateriaali, raudoitettujen betonituotteiden koko ja asentaa ilman, että se rikkoo tekniikkaa.

  Sarja 1.015.1-1.95 Release 4

  4. vapautus maajoukkueista. Vahvistustuotteet. Työpiirustukset.

  Tämä sarja sisältää tyypillisiä teräsbetonipalkkeja, monoliittisia ja esivalmistettuja, teollisuus- ja maatalousyritysten ulko- ja sisäseinien suunnitteluohjeet, joiden kolonnit ovat 3, 6 ja 12 m.

  Sarja koostuu neljästä ongelmasta:

  • Numero 1. Monoliittiset palkit. Suunnittelumateriaalit ja työpiirustukset;
  • 2. vapautus maajoukkueista. Käyttöohjeet;
  • 3. vapautus. Työpiirustukset;
  • 4. vapautus maajoukkueista. Vahvistustuotteet. Työpiirustukset.

  Tämä julkaisu sisältää tämän sarjan julkaisussa 3 kehitetyt perustuspalkkien vahvistustuotteet.

  Monoliittinen säätiön palkkien sarja

  Suosittelemme myös seuraavia taloja koskevia resursseja - rakentaminen, kiinteistö, sisustus:

  Uudet rakennukset ja uudet asunto-kompleksit, arviot

  Säätiöt ja säätiöpalkit

  Säätiöillä on merkittävä vaikutus rakennuksen kustannuksiin, koska rakennuksen kokonaistyötilanteessa rakentamisen työvoimakkuus on 6-8% ja raudoitetun betonin kulutus voi nousta 20%. Säätiöt ovat ainoat teollisuusrakennuksen elementit, jotka useimmiten rakennetaan monoliittisiksi. Taloudellisista syistä on suositeltavaa koota pieniä ja keskikokoisia pohjia, joiden pinta-ala on enintään 12 m2 ja jotka muodostavat noin 40-50 prosenttia teollisessa rakentamisessa.

  Runkopylväiden alla on erilliset pohjat lasi- tai hampputyyppien kanssa, ja seinät ovat tukipalkit. Vyöhykkeitä sarakkeiden riviin tai kiinteän rakennuksen alapuolelle (lukuun ottamatta yleisrakennusten peruslevyjä) voidaan käyttää harvinaisissa tapauksissa esimerkiksi heikolla tai tukevalla maaperällä, jolla on suuria vaikutuksia prosessilaitteiden maaperään jne.

  Esivalmistetut perustukset, joissa on laaja polven tyyppiset polvisuojat, koostuvat useista elementeistä: polvisuojus, jossa on lasi sarakkeen asentamiseksi, pohjalevy ja pilarit perustuspalkkien tukemiseksi.

  Kuva 28. Stakanny-tyyppiset perustukset: a - polvisuojat; b - levyt

  Sarakkeiden kuormituksen, perustusten perustan syvyyden ja piipun pylvään poikkileikkauksesta riippuen on olemassa useita kokoisia esivalmisteita.

  Polvisuojukset, joita käytetään sarakkeissa 400 x 400 - 600 x 1900 mm, ovat korkeus 1200-2700 mm, suunnassa suunnatun pään koko 900X900 - 1200X2500 mm ja suunnan alapokokoot 1500x1500 - 2900X4100 mm (kuva 28, a). Tukipalkkien mitat ovat: esivalmistetut - 1900x2500 - 2900x4700 mm ja monoliittiset - 4700X5100 - 6900X8100 mm, korkeus 300 - 900 mm (kuva 28, b). Kun käytetään esivalmistettuja laattoja, perustusten jalka-alaa voidaan nostaa 27 m2: iin monoliittisilla laatoilla - jopa 54 m2, jolloin jälkimmäinen mahdollistaa normaalien voimien lähettämisen jopa 500 t: aan maaperään maaperällä, jonka vakiopaine on 1,5 kg / cm2.

  Kuva 29. Peruslajit: a - perusta-kuori; b - hem-kaltaisella polvilla; kasa

  Esivalmistetut pohjalevyt sijaitsevat tasoituskerroksessa hiekkaa ja monoliittisia laattoja - 100 mm: n paksuisella raunion, sora- tai betonivalun kerroksella.

  Patella on asennettava laattaan sementti-hiekkalaastikerroksen päälle. Kun taivutusmomentti vaikuttaa pohjaan, polviventtiilin ja laattaosan välinen liitäntä paranee upottamalla elementtejä hitsaamalla. Hitsauspisteet lähellä betonia.

  Suunnitelmassa olevan lasin mitat tekevät pylväistä suuria osia: päälle - 150 ja matala - 100 mm. Lasin pohja on 50 - 150 mm kolonnin kantapään alapuolella. Pylvään pohjan suunnitteluasento on kiinnitetty lasin pohjalle asetetulla betonikerroksella. Lasin seinämien ja pylvään pinnan väliset raot täytetään betonilla pienellä sora. Pallotettujen sarakkeiden kohdalla lämpötilan liitokset ja eroja korkeuksissa ulottuvat perustukset, joissa on kaksi erillistä lasia.

  Perustan pohjan syvyys riippuu maaperän olosuhteista ja maaperän jäädyttämisen syvyydestä. Tarkasteltava säätievalikoima voit ottaa sen 1,35 - 3,75 m. Jos tarvitset perustan suuremman syvyyden, vaaditun paksuuden hiekka, murskattu kiveä tai betonipäällystys on jodisoitu niiden pohjalla.
  Pylväiden vakiokokojen lukumäärän pienentämiseksi pohjan yläpinta, riippumatta pohjan syvyydestä, on sijoitettava rakennuksen vieressä olevan maan tasolle eli 0,15 m alle korjaamon puhtaan lattian merkki. Tämä mahdollistaa sarakkeiden asentamisen haudattujen kuoppien jälkeen laitteiden valmistuksen jälkeen lattian alapuolella ja maanalaisten laitosten asettamisen jälkeen, eli nollakierron päättymisen jälkeen.

  Teollisuuden rakennusten pylväksien painon vähentämiseksi ja teräksen kulutuksen vähentämiseksi olisi käytettävä kartiomaisen muotoisia esivalmistettuja teräsbetonikupuja, jotka on tuettu laattaan. Monolyttisesti kuoren kanssa on prismamaista lasia, jossa sarake on upotettu.

  150-200 mm: n paksuiseen tukevaan teräsbetonilaatan reunaan on ulkoreunaa, jonka korkeus on 100 mm. Peitelevy on upotettu betoniin 400 merkillä. Elementit valmistetaan 300-merkkisestä betonista, jossa on vakiorakenteita.
  Kuviossa 1 esitetyn pohjakuoren mitat. 29, a, joka on otettu sillanostureiden Q = 10 T työpajalle. Tarkastetuilla perustuksilla on riittävä jäykkyys, lujuus ja halkeama.

  Helmityypin pylväslaatikoiden perustukset tehdään suurella poikkipintaisella teräsbetonipylväällä tai teräspylväillä (kuva 29, b). Kanto on osa sarakkeesta ja se asennetaan nollapainesyklin aikana. Kanto on yhdistetty pohjaan ja pylvääseen, jossa hamppua hitsaamalla lujituksen ja betonin ruiskutetut nivelet.

  Jos työpajassa olevien sarakkeiden välittömässä läheisyydessä on kellareja, tunneleita tai kaivoja, näiden sarakkeiden syvyys syvyy. Ero tasojen tasoilla (jopa yhdellä sarakkeella) voi saavuttaa useita metrejä.

  Kuva 30. Tyypit (a) ja tukipalkkien tuki (b)

  Perustoiminnan syvyyden lisääminen saavutetaan rakentavasti lisäämällä lasin osan korkeutta, järjestämällä hamppuvälityynyjä (tai juhlakerroslevyjä) sekä käyttämällä pitkänomaisia ​​pylväitä. Ensimmäiset kaksi vaihtoehtoa mahdollistavat sarakkeiden käyttämisen samansuuruisina kuin säätiön alimmalla merkillä. Kaikissa tapauksissa säätiöiden mallit eivät muutu. Jos suhteellisen heikot maaperät ovat maanpinnan lähellä ja pohjaveden pinnan lähellä, pilarit perustuvat yleensä teollisten rakennusten pylväiden alle. Tällä hetkellä teräsbetonipilot, joiden neliö tai pyöreä ontto, ovat laajalle levinneitä. Pallojen päät on yhdistetty monoliittisella tai esivalmistetulla vahvistetulla betoniteräksellä, joka on myös polvisuojus (kuva 29, c).

  Pallosäätiöiden rakentaminen perinteisten laitteiden sijaan vähentää merkittävästi maanrakennustöiden määrää, vähentää materiaalien kulutusta, mahdollistaa laitteiden lyhyemmän syvyyden (tämä on usein aiheutunut irtotavaran läsnäolosta täyttöön perustuvista perustuksista) ja tarjoaa muita etuja.

  Säätiön tiedot pylväiden uloimmasta rivistä

  Runkorakennusten seinät tuetaan perustuspalkkeihin, jotka asetetaan erityisten betonipilarien perustusten polvisuojusten väliin. Pohjapalkkien läsnäolo helpottaa laitetta erilaisten maanalaisten alustojen (tunneleiden, kanavien jne.) Seinämien alle. Pohjapalkit toimivat myös lattiasuojana sokea alueelle, joten paneeliseinien, joissa ei ole perustuspalkkeja, ratkaisu on sallittu vain lämmittämättömille rakennuksille.

  Laitekaapin alalla liikennetie tai rautatiekuljetusten palkit eivät pinoa. Portin vahvistettu betonirakenne ja seinämäosat sarakkeen tässä nousussa sijaitsevat monoliittisella pohjalla.

  6 m: n pilariväliin perustuvilla betonipohjapalkkeilla on 400 mm korkea T-osa, jonka hyllylevy on 300, 400 ja 520 mm; palkkien pituus on 4950 mm. 12 m: n pylvässyvyyteen käytetään palkkeja, joiden leveys on 300 mm ja 400 mm yläpuolella ja 240 mm: n pohjalla, ja ne ovat 400 mm: n ja 600 mm: n pituisia trapezoidisia osia. palkkien pituus on 10 700 mm (kuva 30, a).

  Lämpöliitoksen ja päätyseinien vieressä olevat palkit lyhennetään 500 mm: llä. Säätöpalkit ovat 30 mm lattiatason alapuolella (0,03 m merkkiä). Asenna palkit 20 mm: n paksuisella sementtilastalla (kuva 30, b). Sementtilaasti täytetään myös palkkien päiden ja polvisuojusten seinämien välillä.

  Pohdittavat palkit ja niiden tukemistavat ovat hyväksyttäviä, kun polven pää on syvennetty 0,15 m: n merkkiin. Näin ollen muodostetaan tyypillisten palkkien ja pylväiden pituudet. Käytännössä kuitenkin nollapisteen työ päättyy alle merkin - 0,15 m. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa sijoittaa säätöpalkit polvinukkien yläpenkkiin ja syventää niitä merkkiin - 0,45 m (palkkeihin, joiden leikkauskorkeus on 400 mm) tai -0, 65 m (palkit, joiden leikkauskorkeus on 600 mm). Tässä tapauksessa sarakkeita ei tarvita, ja säätöpalkit ovat yhtä pitkiä riippumatta asennuspaikasta (5950 tai 11950 mm).

  Pohjapalkkeihin pinotaan vedenpitävät seinät, jotka koostuvat yhdestä kaksikerroksisesta rullasta vedenpitävästä materiaalista mastiksella. Jotta säteiden aiheuttama muodonmuutos ei välttämättä aiheuta maaperää, pohja on kuonaa, karkeaa hiekkaa tai tiilihiukkasia.

  Lämmitetyissä rakennuksissa ulkoisten seinien lähellä sijaitseviin työpaikkoihin on lämmitettävä seinätaso 2 metrin leveydeltä. Tätä tarkoitusta varten käytetään kuonaa, jonka paksuus on 0,5-0,7 m. Rakennuksen kehän ympärille on järjestetty asfalttia tai betonia, jonka leveys on 0 9-1,5 m, jotka antavat 3-5%: n seinämän kaltevuuden (kuva 31).

  Kehysrakenteisiin tai puutteellisiin runkorakenteisiin saatavissa olevia laakerinseinämiä tuetaan nauhan perustuksilla, jotka siviilikäyttöön kuten sementtitehtaalla valmistetaan.
  Sarakkeet, joissa on säätö, on yhdistetty eri tavoin. Rakentamiskäytännöissämme pylväät kiinnitetään betoniin perustuksiin (kuva 32, a). Unkarissa pienet pylväät sijoitetaan laseihin kenkiä sisältäen laastin, joka on täytetty sementillä ja vähintään 1 m: n syvyyttä edellyttävät pylväät on yhdistetty perustuksiin vahvistamalla ja betonipoikkeamalla (kuva 32, b).

  Japanilaisessa rakenteessa on yleisiä lasipurkkeihin ja hiekka-hiekka tyynyyn perustuvia perustuksia, jotka on suljettu fer-betoni-ikeeseen. Lasin seinämien ja pylvään välinen rako täytetään betonilla. Tällaisilla pohjalla on suuri kantavuus ja ovat vakaampia seismisissä olosuhteissa (kuva 32, c).

  Useimmat tyyppiset pylväsliitokset, joissa on perustuksia Yhdysvalloissa, suoritetaan hitsaamalla vahvikkeen tai vahvistamisen kysymykset kengän pistorasiassa sekä ankkuripultteja. Jälkimmäisessä tapauksessa pylvään tukiosassa on teräslevy (kuvio 32, d).

  1.415-1-sarjan numero 1 ladata PDF-muodossa

  Sarjan numero 1 sisältää tyypillisten teräsbetonipohjien rakennesuunnitelmia ulko- ja sisäseinämille 6 metrin välein. Tuotteet on tarkoitettu teollisuusrakennuksiin, joissa on tiili-, paneeli- ja suurikokoiset seinät.

  Sarjassa 1.415-1 julkaisu 1 "Seinien tukipalkit, joissa on 6 metrin välein asennus", annetaan palkkien päämitat ja muodot, teräksen ja betonin kulutus sekä vahvistus- ja kiinnitystuotteiden ominaisuudet. Tässä sääntelyasiakirjassa on pohjarakenteiden likimääräinen asettelu.

  Sarjan 1.415-1 mukaan palkit valmistetaan raskasta betonia, jonka puristuslujuus M200 ja M300. Vahvistusta tehdään avaruudellisissa puitteissa. Tuotemerkintä koostuu aakkosnumeerisesta ilmaisusta. "FB" - perustasäde, seuraava kuvio ilmaisee nimellisarjan ja sarjanumeron jälkeisen määrän - kohteen sarjanumeron.

  Foundation-palkit FB-teräsbetonia. Sarjan 1,415-1 julkaisu 1

  Teemme teollisuustuotannon teräsbetonipalkkeja teollisuus- ja ulkoseinien ja sisäseinien perustusten asentamiseksi 1.415-1-sarjan numeron 1 mukaisesti (teollisuusrakennusten rakentamiseen 6 x 6 m pilariväliin).

  Palkit valmistetaan raskasta betoniluokasta B15 ja B22.5.

  On mahdollista valmistaa tuotteita asiakkaan piirustusten mukaan, mukaan lukien ne, joissa on ennalta määrätty asennettujen osien asento ja kiinnikkeiden ja kierretankojen kiinnitysmäärät.

  Tuotteiden tekniset parametrit:

  Foundation Beams - Täydellinen opas


  Pohjapalkkeja käytetään erikseen sijaitseviin rakennuksiin, useimmiten kaupallisten ja teollisten rakennusten rakentamiseen. Yksityisten tonttien rakentamista varten näitä elementtejä ei käytännössä käytetä, koska työ edellyttää raskaiden koneiden läsnäoloa, mikä aiheuttaa huomattavia rahoituskustannuksia.

  Jalustat: ominaisuudet, tyypit, tarkoitus


  Tällaisia ​​palkkeja ovat teräsbetonipylväät, joita käytetään niiden erityisen vastustuskyvyn merkittäviä kuormituksia vastaan.

  Palkkien rakentamisessa on vaikuttavia laatuominaisuuksia, kuten:

  • Korkea jäätymisvastus;
  • Lämmönkestävyys;
  • Kosteuden kestävyys (monoliittinen palkin avulla voit suojata rakenteen seinät maaperän veden haitallisilta vaikutuksilta);
  • vastarintaa;
  • jäykkyys;
  • Kestävyys.

  Elementit on järjestetty erillisten materiaalien tai paneelien rakennusten ulko- ja sisäseinien alle. Niiden käyttö vähentää rakennusten rakennusaikaa ja lisää rakennuksen kokonaisvoimaa. Lisäksi tämäntyyppisten vahvistettujen betonipilarien perusrakenne tekee maanalaisten julkisten laitosten sijoittamisesta vähemmän aikaa.

  Asennuksessa käytettävät tuotteet voivat vaihdella suunnittelussaan. Esimerkiksi ulkoseinien alla olevalle laitteelle asetetaan seinäpohjapalkit. Vahvistetut betonipäät on valittu, jos projekti tarjoaa sarakkeiden olemassaolon (kannat ovat sarakkeiden välissä). Lineaariset elementit sijoitetaan kahden edellä mainitun vaihtoehtopalkin väliin. Tietyissä tilanteissa etusijalle asetetaan uritetut tai saniteettitavarat, joiden paksuus on 22 cm.

  Sovellusten osalta käytetään betoniteräksen peruspylväitä:

  • Rakennusten rakentamiseen lämmittämällä ja ilman;
  • Alueilla, joilla on vaarallista seismistä toimintaa (enintään 9 pistettä);
  • Jäätyvillä mailla ja alueilla, joissa keskimääräinen vuotuinen lämpötila saavuttaa -40 celsiusastetta;
  • Alueilla, joilla ei-aggressiiviset ja hieman aggressiiviset maaperät hallitsevat.

  Palkkien mitat ja tyypilliset ominaisuudet

  Kun rakennetaan rakennusta, on erittäin tärkeää valita perustuspalkit, joiden koko ja muoto vastaavat tiettyä projektia. Rakentajien tehtävien yksinkertaistamiseksi valtion standardissa määriteltiin kuusi pääkategoriaa näiden vakiokokojen osalta:

  • 1 FB Palkit, joiden poikkileikkaus on trapetsia, jonka yläosa on 200 mm, alempi - 160 mm. Elementtien peruskorkeus - 300 mm. Tällaisia ​​palkkeja on kuusi, joiden pituus on 1,45-6 m;
  • 2 FB. Elementit, joiden poikkileikkaus on kirjaimen "T" muotoinen. Yläosan leveys on 300 mm, alemman alustan koko 160 mm ja korkeus 300 mm. Yläosan paksuus - 100 mm. Sarjaan kuuluu kuusi kokoa, joiden pituus on 1,45-6 m;
  • 3 FB. Nämä perustuspalkit - Sarja 2 FB suurennetussa muodossa. Näiden välinen ero on ylemmän alustan (400 mm) leveys ja alareunan (200 mm) mitat;
  • 4 FB. Tämä sarja sisältää Tavrovyn massiivisia elementtejä. Ylemmän alustan mitat - 520 mm, alempi - 200 mm. Yläosan paksuus ja tuotteen korkeus ovat vakiona - 100 mm ja 300 mm;
  • 5 FB Sarjan palkit katsotaan vakioiksi, koska ne ovat yleisiä. Niiden korkeus on 300 mm, yläpohja 320 mm ja alareuna 240 mm. Sarjaan kuuluu viisi kokoa, joiden vähimmäispituus on -10,3 m ja enimmäispituus 12 m;
  • 6 FB. Sarja elementtejä, joiden korkeus on kaksi kertaa vakiokoko ja on 600 mm. Ylemmän alustan koko - 400 mm, alempi - 240 mm. Pylväitä on viisi tyyppiä, niiden pituudet ovat samanlaiset kuin 5 FB.

  Säätöpalkkien tarkka säätö GOST mahdollistaa jopa 12 mm: n poikkeaman elementin ilmoitetuista lineaarisista ulottuvuuksista ja jopa 20 mm: n pituudesta.

  Riippumatta siitä, mikä on tuotteen poikkileikkaus, on aina viisteitä, jotka näkyvät myös valmistusvaiheessa (viistot mahdollistavat palkin irrottamisen muotista).

  Tietyille tilanteille sopivia teräsbetonilaitureiden pituutta määrittävät seuraavat tekijät:

  • Säätiön syvyys;
  • Pylväiden välinen etäisyys;
  • Mitat podkolonnik.

  merkki


  Jotta virheitä ei tehtäisi palkkien tilattaessa, on tärkeää pohtia paitsi näiden elementtien dimensionaalisia ominaisuuksia ja osa-aluetta myös niiden merkitsemistä. Vakiomerkinnän mukaan numero ja kirjaimet koostuvat symbolista.

  Selvyyden vuoksi mallin FB 6. 12 (mitat - 5.05x1.5x0.45 m) esimerkki, jossa:

  • FB - palkit;
  • 6 - elementin nimellinen span;
  • 12 - nimikkeen numero nimikkeittäin.

  Jokaiseen eräan vahvistettuun betoniosaan on kiinnitetty merkintä.

  Beam-asennusominaisuudet


  Valmistusvaiheessa betonipalkkeihin rakennetaan erityisiä metallisilmukoita, joita käytetään perustusten rakentamiseen, mikä helpottaa rakennustyötä. Saranoiden ansiosta tuote on helppo kiinnittää kaapeliin. Metalliset osat ovat yksinkertaisesti tarpeellisia, koska lastaus, lastin purkaminen ja pohjaseinien asennus tehdään nostolaitteiden avulla. Kaikki siksi, että myös 1 FB-sarjan pylväitä, jotka eroavat pieninä kooltaan, painavat 100 kg: sta.

  Yleisimmin palkkeja käytetään nauhatehtaiden sekä grillausvalmisteiden valmistukseen. Ensimmäisessä tilanteessa elementit asennetaan etukäteen valmistettuun hiekka - ja sora - tyynyyn toisessa tukipylväässä tai paaluissa.

  Pystysuoraan asennettujen tukien välinen etäisyys määräytyy rakenteen koon mukaan. Palkkeihin, alkaen ensimmäisestä ja neljännestä sarjasta päättyen, asennusvaihe voi olla 1,4-6 m.

  Muiden sarjojen teollisuusrakennusten tukipalkit edellyttävät tukirakenteiden asentamista perusrajoille 12 metrin etäisyydelle toisistaan.

  Rakenteiden asennus ja kokoaminen voidaan suorittaa:

  Liittämällä elementit kiinnittimiin;

  Hitsauspalkkien ja tukipylväiden hitsauksen avulla.

  Lopuksi on sanottava, että elementtien toimintaominaisuudet riippuvat paitsi oikeasta asennuksesta myös luonnoksen lukutaidosta. Siksi ongelmien välttämiseksi on reagoida vastuullisesti piirustusten toteutukseen sekä laskea työskentelyssä käytetty palkkipalkki.

  Peruspalkkien videotuotanto: