Monoliittinen teräsbetonivalmiste: hyvät ja huonot puolet, laskenta, rakennusalan teknologia

Tape monoliittinen säätiö (LMF) - maanrakennusten ja mökkien suosituin perusta. Rakennusyritykset ja yksityiset kehittäjät "rakastavat" tätä perusta sen kestävyydelle, asennuksen helppoudelle ja alhaisille kustannuksille. Voit helposti tehdä monoliittisen perustan nauhan omilla kädilläsi, ja jos lähestyt työtä vastuullisesti ja noudatat SNiP: n kaikkia normeja, saat luotettavan perustan talolle, joka ei aiheuta ongelmia monien vuosien ajan.

Mikä on monoliittinen nauhan perusta: laajuus ja tyypit

Teippi-monoliittinen säätö on teräsbetonin nauha, joka sijaitsee mökin kaikkien seinien alla. Se toistaa tarkasti laatikon, ottamalla kuorman rakennuksesta ja kuljettamalla sen maahan.

Nollatason alapuolelle tunkeutumisen tason mukaan LMF: llä on kolme tyyppiä:

 1. Upotettava. Läpäisyaste on 50-70% koko peruskorkeudesta. Käytetään raskaiden materiaalien talojen rakentamiseen. Se on korkein kantavuus ja voit tehdä kellarista tai kellarista taloon. Yksityisessä rakentamisessa käytetään harvoin suurta maa- ja betonityötä.
 2. Matala syvyys. Suosituin vaihtoehto yksityisen rakennuksen alalla. Perusta-nauha on haudattu 20-30% omalla korkeudellaan. Tämä säätiö sopii erinomaisesti erilaisten materiaalien rakennuksiin: kaasu- ja vaahtobetoniin, tiiliin, teräsbetonilaatoihin, sahatavaroihin jne. Pienen säätiön perustana on luotettavuus ja suuri kuorman kantavuus, ja sen rakentaminen on vähäistä.
 3. Ei haudattu Pohja-nauha ei ole haudattu maahan, sen ainoa on maassa. Tämän tyyppistä perustetta käytetään kevyissä rakennuksissa: maalaistaloissa, katuissa, kylvyssä.

LMF-syvyyden tyypit

LMF soveltuu lähes kaikentyyppiseen maaperään. Kuivalla hiekalla, hiekkavyöhykkeillä ja kamiinalla säätö asetetaan jäätymisasteen yläpuolelle. Keskipitkällä ja suurella purkautuvalla maaperällä - jäätymisen alle 20-30 cm ilman viemärijärjestelmää. Jos hanke liittyy kuivatuksen ja kuorimattomien maaperän vaihtoon, niin pohja voidaan haudata jäädytyksen yläpuolelle.

Korkealla pohjaveden pinnalla (GWL) syvempää teippausta ei suositella käytettäviksi ilman tehokkaita vedenpoistotoimenpiteitä. Hydrostaattisen paineen vaikutuksesta nauha romahtaa ja muuttuu. Tässä tapauksessa on suositeltavaa harkita laitteen pohjan muunnosta paalusäätiölle.

Ribbon monoliittinen säätiö: hyvät ja huonot puolet

Kun valitset kodin perustan, kehittäjät pysähtyvät usein kahdella vaihtoehdolla: monoliittinen nauha ja monoliitti-pohja. Monoliittinen pohjalevy - vahvistettu betonilaatta, kaadetaan koko alueen tulevan rakenteen. Monet uskovat, että monoliittinen levy on luotettavampi, koska talo sijaitsee suuren alueen pohjalla. Tämä mielipide on väärässä! Nauhan säätiö kuormaa tasaisemmin ja säätö, jossa monoliittinen lattialaatta vaatii monimutkaista tasapainotusta ottaen huomioon maaperän kantavuuskyvyn. Levyyn kohdistuvan tasapainotuksen puuttuessa halkeamat menevät, sen käyttöikä laskee. Lisäksi monoliittilevyllä on paljon painoa, joten sen kutistuminen on merkittävämpää, mikä vaatii monimutkaisen laskennan.

Monoliittinen säätiö taloon: nauha tai laatta?

Nykyaikaisessa rakennustekniikassa on laaja valikoima erilaisia ​​innovaatioita ja materiaaleja kauniiden ja luotettavien talojen rakentamiseen. Ei ole läpäissyt näitä trendejä ja niin tärkeä osa minkään kodin, kuten säätiö. Talon perusta on perusta, johon koko rakennuksen rakenne perustuu, ja sen on oltava riittävän vahva ja kestävä säilyttääkseen ja säilyttämään monitornin seinät ja rakennuksen katon.

Ennen perustuksen rakentamista on tehtävä geologisia tutkimuksia: perustan tyyppi riippuu maaston maastosta.

Tähän mennessä suosituimpia perustyyppejä ovat monoliittinen pohjalevy ja nauhat.

Riippumatta siitä, millainen perusta talolle, monoliittiselle tai nauhalle, valitset, on tärkeää ymmärtää, mitä tehtäviä sen on kohdattava ja oltava tarkkaavaisesti sen rakentamisessa.

Säätiön syvyyden riippuvuus maaperätyypistä.

Ilmastomme on paljon puutteita, jotka vaikuttavat suuresti rakennusteollisuuteen, kuten asuntojen rakentamisessa, on otettava huomioon kaikki ilmastomme ominaisuutemme. Tärkein vaarallinen ilmastovaikutus on maaperän turvotus. Turvotus johtuu siitä, että maaperä jäätyy läpi talvella suurelle syvyydelle, minkä seurauksena maa laajenee ja sulamisen jälkeen maaperä asettuu uudelleen. Nosto- ja laskutustaso on noin 10% maaperän jäädytyssyvyydestä (esimerkiksi 120 cm: n jäädytyssyvyys, maaperän turvotus on noin 12 cm). Ja tällaiset vaihtelut vaikuttavat haitallisesti talon rakenteen lujuuteen, ne voivat aiheuttaa halkeamia ja jopa rakenteen tuhoutumista. Säätiön tulisi estää tämä prosessi, ja tämän vuoksi on olemassa kaksi tapaa: perustaa perustus maanpinnan jäädyttämisen alapuolelle tai tehdä siitä monoliittinen, ja sitten maaperän liikkeet jaetaan tasapuolisesti talon vankalla pohjalla.

Maaperän turvotuksen lisäksi on otettava huomioon pohjaveden syvyys, joka voi olla vaarallinen naapuri mille tahansa rakenteelle. Toinen tärkeä tekijä on talon paino, sillä jopa aloittelijalla on käsitys siitä, että runko-kilven ja monoliittisen talon paino vaihtelee suuruusluokaltaan, mikä tarkoittaa, että niiden perustana on otettava tämä hetki huomioon. Älä unohda ottaa huomioon maaperän rakennetta ja koostumusta. Savi tai hiekka, kallioinen maa tai märät suoita, kiinteä maa tai komposiitti - se vaatii silti harkintaa ja laskemista, jotta sitä ei voida sekoittaa yhden tai toisen pohjan valintaan.

Koska tämän artikkelin tarkoituksena on vertailla säätiön kahta suosituinta lajiketta, voimme analysoida niiden kunkin vahvuuksia ja heikkouksia.

Strip-säätiö

Nykyään Euroopassa suosituin on nauha-säätiö, joka on perinteisesti kehittynyt monien vuosien ajan. Tämäntyyppinen pohja voi olla monoliittinen tai koottu betonilohkosta. Jos talon rakentaminen on suunniteltu kellarikerrokseen, kannattaa valita monoliitti, koska tässä tapauksessa kellarissa ei ole aukkoja, eikä sinun tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa sen luotettavaan vedenpitävyyteen.

Pohjalevyn asettamisen syvyys riippuu suoraan maaperän jäädyttämisestä, sen alapuolella olevan kaivon on oltava vähintään 20 cm jäätymisasteen alapuolella. Sinun on tiedettävä maanjäristyksen syvyydestä alueellasi etukäteen, mutta yleensä Keski-Venäjällä se vaihtelee 120-150 cm.

Alapuoleen perustuvasta materiaalista riippuen sen paksuus riippuu myös siitä, että raudoitetun betonipohjan vähimmäispaksuus alkaa 10 cm, kun taas muurausmateriaalin pohjalta perustuva nauhaosuus alkaa puoli metriä. Koska olemme ensisijaisesti kiinnostuneita monoliittisesta betoniteräksestä, kuvassa näkyy kaaviota monoliittisesta nauhalevystä.

Suositellut säätöosuudet perustuen poikittaisten seinämien (mm)

Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen on yksinkertaista, mutta sen ainoa haittapuoli on materiaalien, muottien, rakennusmateriaalien ja paljon muuta. Tässä tapauksessa sinun on valittava rakentamisen helppous ja korkeat rahoituskustannukset.

Tyypillisesti monoliittista nauhamaista perustusta käytetään kivi-, tiili- ja betonirakenteiden rakentamiseen. Se soveltuu myös talon rakentamiseen epävakaan maaperän päälle, missä on vaara epätasaisesta sakkautumisesta. Jälkimmäisessä tapauksessa perusmonoliitti jakaa tasaisesti syntyvät kuormat koko alueensa päälle ja suojaa rakennetta muodonmuutoksesta.

Monoliittisen ja lohkon lisäksi on myös sellaista lajiketta, kuten matala-teippi, joka on hyvä käyttää helposti ja valmiina ostettuun taloon. Matalan perustuksen kevytvalmisteinen, kuten maalaistalo, sopii täydellisesti. Se on helppo rakentaa, jonka jälkeen voit asentaa hankitun talon valmiiksi.

Liuskajohtojen rakentaminen

Scheme-muottijalan alapinta.

Rakentaaksesi vankan perustan sinun täytyy käydä läpi useita rakennusvaiheita. Ennen kuin aloitat kaivamisen kaivosta tulevalle betoniperustalle, sinun on mitattava huolellisesti kaikki ja merkitä se sivustolla. Kaivannon leveyden tulisi olla 10-20 senttimetriä laajempi kuin tuleva perusta. Louhintatyön pohjalla on louhintatyön jälkeinen hautapeite tai sora, jonka paksuuden on oltava vähintään 20 ja edullisesti 30 cm. Hiekkastyynyn huolellisen puristamisen jälkeen on asennettava muotti. Jos maaperä on tiheä eikä murene, niin se on melko mahdollista käyttää sitä muottipesäksi ja jättää puiset aidat vain monoliitin korotetulle osalle.

Muotti ei kestä kovan betonin massaa, joten se on kiinnitetty maahan kiinnitettyihin pankeihin, jotka tukevat muurausseinämiä. Ylhäältä se kiinnitetään erikoisnauhojen avulla estää muottipaneelin seinämien muodonmuutoksia ja eroja. Kaikki muotin halkeamat on korjattava tai peitettävä folioilla. Löysä ja epävakaa maa vaatii muottien asentamisen kaivannon pohjasta.

Asennetun asennuskiinnityksen sisällä edellä esitetyn järjestelmän mukaisesti. Tangojen välissä on pehmeä johto. Vahvikotelon rakentamisen jälkeen kaivanto kaadetaan betonilla. Alustan korkeudesta riippuen voi olla tarpeen olla useita vaiheita betonin kaattamisessa, koska ei ole suositeltavaa kaataa yli 15 cm korkea betoni kerrallaan. On tarpeen antaa aikaa karkaistulle betonille kovettamista varten, pehmentäen tätä prosessia, on suositeltavaa peittää betoni vedellä ja vedellä säännöllisesti 2-3 viikon ajan. Tuloksen pitäisi olla kiinteä ja monoliittinen rakenne.

Monoliittinen pohjalevy

Monoliittinen levy

Pienen talon rakentamisen aikana valitaan yhä monoliittinen pohjalevy. Se osoittautui hyvin vaikeissa maissa, jotka ovat alttiita liukastumiselle, pudotukselle tai alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Monoliittiset laatat levittävät kuorman koko pinnalle ja siirtävät maata yhdessä kausittaisten maajohtojen sattuessa ja suojaavat taloa muodonmuutoksilta. Tätä aluetta kutsutaan myös kelluvaksi, koska se näyttää kelluvan talon epävakaalla maaperällä.

Monoliittisen levyn lisääntynyt tuki kestää maaperän jäädyttämisen tai sulamisen aiheuttamia rasituksia. Riippuen paksuutensa, se sopii sekä kevyille puurakenteille että massiiviselle monoliittiselle talolle.

Tavallisen pienen talon alle riittää asentaa 40 cm: n paksuinen betonilaatta, noin 10-15 niistä on syvennettävä maahan.

 • monoliittisen laattapohjan rakentaminen alkaa kuopan muodostamisella, joka tehdään myös hieman suunnitellummaksi rakentamisen helpottamiseksi;
 • hiekka- ja sora-alusta kaadetaan kaivon pohjalle ja varovasti tamped down;
 • pehmusteen päälle asetetaan vedeneristyskerros, joka peitetään kerroksella vähärasvaista betonia;
 • Betonin kuivatuksen suurlähettimet sopivat ja sitovat ainakin kahden kerroksen vahvistuskotelon, jotka ovat kiinteästi kiinnitettyinä toisiinsa;
 • viimeinen vaihe on kaataa betonia. On parempi, jos kaikki betoni kaadetaan kerralla, ilman pitkää pysähtymistä.

Monoliitteille on parempi käyttää 12-14 mm: n poikkileikkausta.

Korkean taivutusjännityksen ja jopa kiertymisen ansiosta monoliittisen levyn täytyy luottaa korkealaatuiseen ja kestävään vahvistettuun kehykseen, jonka luomisen on vastattava lisääntyneitä vaatimuksia. Vahvistetut tangot on värjättävä ja niiden on oltava 12 - 16 mm paksuja. Vavat eivät pääse likaa ja ruostetta.

Vahvistusverkoston on oltava 20 - 40 cm: n etäisyydellä. Kuumasummasta on oltava vähintään 14 - 15 metriä. Tämäntyyppinen säätö vaatii suurinta vahvistuspalkkien kulutusta yksikkötilavuutta kohti muihin lajikkeisiin verrattuna. Kyllä, ja betonin kokonaismäärä menee näin suurempaan määrään. Joten ei ole yllättävää, että tällaisen säätiön kustannuksella on yksi kilpailijoidensa ensimmäisistä paikoista.

Kuten liuska-pohja, laatta voi olla kahdesta lajikkeesta: matala ja syvä. Toinen tyyppi vaatii suuria kustannuksia maanrakennuksille ja materiaaleille, mutta samalla se tarjoaa korkeimman luotettavuuden rakennukselle. Syvälle asetettujen monoliittisten levyjen korkeiden kustannusten vuoksi tällainen säätiö on harvinaisuus yksityisten asuntorakentamisen piirissä.

Matala monoliittinen laatta sijoitetaan pieneen syvyyteen, vain poistamalla maaperän yläkerros ja asettaen hiekka-sora-alustan. Taistelussa maaperää vastaan, joka kostuu pakkasen vaikutuksesta, laatta lämpiää varsin lämpimänä.

Levyn sileä pinta toimii tulevana kellarina tai kellarikerroksena. Tämä projekti tekee talon kustannuksista hieman pienemmän.

Päätelmät ja vinkit kodin rakentajille

Yleensä artikkelin päätelmät ovat ilmeisiä jopa huomaamattomalle lukijalle. Ei ole olemassa yleismaailmallista vastausta siihen, mihin tulevaisuuden taloon valittavat säätiöt, koska kaikki riippuu tulevan rakenteen, ilmaston ja maaperän ominaisuuksien erityispiirteistä.

 • matala säätiö sopii niille, joilla on vakaata maata tontilla, pohjavesi virtaa riittävän lähelle pintaan, eikä talo ole liian massiivinen;
 • syväterästetty nauha-pohja on suunniteltu samoihin luonnonolosuhteisiin, mutta talo on paljon suurempi, sillä on enemmän kuin kaksi kerrosta, kellari tai massiivinen tiili, kivi- tai betoniseinät;
 • ja lopulta levy-monoliitti on välttämätön, jos sinulla on tontti monimutkaisilla mailla ja korkealla pohjaveden pinnalla.

Toivomme, että artikkeli auttoi sinua valitsemaan oikean valinnan.

Yksityisen talon leveyden on oltava vähintään

Mitä tarvitaan ennen säätiön laskemista

Kuinka laaja olisi säätiö? Tämä kysymys koskee kaikkia, jotka alkavat rakentaa taloa. Kun määrität säätiön tyypin, on laskettava kaikki parametrit sille. Tämä tarkoittaa sitä, mikä on minimileveys, syvyys täyttää säätö, mikä korkeus tehdä seinät, kuinka monta vahvistusta tarvitaan ja niin edelleen.

Laskettaessa säätiötä sinun on muistettava, että sen on oltava 100 mm leveämpi kuin seinät.

Rakennetta rakentaessaan yksi tärkeimmistä vaatimuksista on turvallisuus.

Tämän vaatimuksen noudattamiseksi sinun on tehtävä niin, että tämän rakennuksen pohja on riittävän vahva ja vahva. Tämä itsessään ei tapahdu, ja on välttämätöntä tuhota säätiö kaikin vastuisin, erilainen lähestymistapa voi johtaa epätoivottaviin seurauksiin. Tästä syystä tällaisen parametrin laskeminen säätiön leveydeltä on lähestyttävä erityisen tarkasti.

Mitä tämä arvo riippuu? Ensinnäkin se riippuu suunnitellun rakenteen seinämien paksuudesta. Ne ottavat normin, että tämä arvo on yhtä suuri kuin rakennuksen pohjan leveys. Tämä lähestymistapa ei kuitenkaan aina ole perusteltua. Jos harkitsemme lohkorakenteiden rakentamista, joiden seinämän paksuus on enintään 25 cm, silloin kun ne esitetään samoilla vaatimuksilla niiden perustukseen ja samanlaiseen paksuuteen 25 cm, niitä voidaan puristaa maahan. Siksi tässä tapauksessa pohjan leveyden pitäisi olla suurempi.

Toiseksi, ennen rakentamista, on tarpeen tehdä selvitys siitä, mihin maahan rakennusta rakennetaan, ja selvittää, kuinka syvällinen säätiö olisi tehtävä. Näiden tutkimusten suorittamisen jälkeen on mahdollista määrittää, minkä tyyppistä säätiötä rakennuksessa käytetään. On otettava huomioon kaikki maaperätiedot, mukaan lukien sekä jäätymisnopeus että sen kantokyky. Nämä arvot vaikuttavat moniin parametreihin, esimerkiksi siihen, kuinka paljon raudoitusta tarvitaan säätiölle.

Koska rakennuksen perustaminen on niin tärkeä osa koko rakennetta, sen rakentamiseen käytetään enintään 20% rakennuksen rakennustöihin suunnitelluista varoista. Ja tämä on paljon, joten kaikki määritetyt parametrit on laskettava jo ennen työn aloittamista.

Mutta ennen säätiön tietojen laskemista on määriteltävä maaperä, johon rakennuksen säätiö kaadetaan. Tämä on ensimmäinen askel, joka on tehtävä pakollisella tavalla, jonka avulla voit määrittää tarkasti täyttötarkkuuden, rakennuspohjan seinän korkeuden, sen paksuuden ja tällaisen työn edellyttämän vahvistusmäärän. Määritettäessä maaperää ei ole mahdollista laskea näitä parametrejä oikein.

Takaisin sisällysluetteloon

Maaperän tyypin määrittäminen

Turpeen säätiön järjestelmä.

Kuinka määritän maaperä ilman asiantuntijoiden apua? Voit tehdä tämän keräämän maasta, josta aiot rakentaa, kourallisen maan ja kostuttaa sen vedellä. Seoksesta, joka sinulla on, rullaa nauhat ja taivuta sen rengas. Tätä voi tehdä vain, jos seos on valmistettu savesta. Muutoin se vain murenee käsissäsi. Jos seos koostuu taikinasta, tuote hajoaa useisiin osiin.

Hiekan seos murenee moniin pieniin osiin. Harkitse näitä hiukkasia. Jos hiekan hiukkaset ovat halkaisijaltaan alle 1,5 mm, tämä tarkoittaa, että rakennuksen perustus on pystytettävä hiekkaisella maaperällä. Jos valittu seos asetetaan lasille ja vesipulloon ja ravistetaan, voit määrittää savimäärän maaperässä. Voimakkaasti pilvinen vesi sekoitettaessa osoittaa, että maaperä sisältää paljon savea.

Määritä pohjaveden syvyys. Voit tehdä tämän siirtymällä lähimpään kuoppaan ja määrittämään sen vesitason. Tarkastellaan korkeuseroa alueen, jossa kaivo sijaitsee, ja sivustosi. Joten voit laskea kuinka pohjavesi on lähellä maanpintaa. Sen jälkeen määritä maaperän kosteus, josta voit yksinkertaisesti tehdä sen pallon ja katsella sitä. Jos pallo säilyttää muodon, se tarkoittaa, että se on märkä maaperä, jos ei - se on kostea.

Kaikki nämä yksinkertaiset maanpinnan manipuloinnit voidaan tehdä, ja ne on tehtävä sen määrittämiseksi, minkä tyyppistä perustusta käytetään rakentamiseen. Näin voit laskea oikein, mitkä säätimet, mitat, vahvistusmäärä ja paljon muuta tarvitset.

Takaisin sisällysluetteloon

Yleinen lähestymistapa

Kaistaleperustyyppien järjestelmä.

Määritettäessä maaperä, johon rakennus rakennetaan, on määritettävä säätiön tyyppi. Tämä on toinen vaihe, joka on tehtävä. Eri maaperä sopii erilai- seen säätiöön. Joten, jos rakennustyömaa sijaitsee vesillä kyllästyllä suolaisella maaperällä, sopii monoliittinen pohjalevy. Se on suunniteltu haavoittuvimmille maaperälle.

Paalusäätiö voi rakentaa rakennuksia useimmille maaperityypeille. Tätä menetelmää käytettiin siltojen, laiturien ja majakoiden rakentamisessa. Paalupuristettujen pino-ruuvi- ja pile-grilliin perustuvien perustusten lisäksi.

Toinen talon perusta on pylväsperusta. Pylväspohja soveltuu kevyisiin pieniin rakennuksiin, mutta sitä voidaan käyttää useimmilla maaperityypeillä.

Ja lopuksi nauhan perusta. Korkeista kustannuksista huolimatta tämäntyyppinen säätö on erittäin kestävä ja soveltuu kaikentyyppiseen maaperään. Samaan aikaan maaperä itse vaikuttaa suoraan rakennuksen hintaan. Se on kalliimpaa epävakaalla, kimmoisalla maaperällä. Jos maa on vakaa, sen kevyempää versiota käytetään - ilman vakavaa tunkeutumista. Tämä rakennuksen perustuksen rakentaminen on monipuolisin.

Riippumatta siitä, mitä vaihtoehtoa valitset, on välttämätöntä jatkaa siitä, että rakennuksen perustana on se, kuinka kestävä ja kestävä koko rakenne on. Väärä valinta, kyvyttömyys laskea kaikki tarvittavat tiedot todennäköisimmin johtaa sen eheyden ja vääristymien rikkomiseen.

Takaisin sisällysluetteloon

Mikä määrittää säätiön leveyden

Scheme matala-pohja.

Käytännöllisyyden vuoksi meidän pitäisi keskittyä viimeisimpään perusta - nauhaan. Liuskajohdon osalta on laskettava tarvittava vahvistusmäärä, sen syvyys ja seinien korkeus. Jatka siitä, että se on monipuolisin ja soveltuu useimpiin maaperään ja rakennuksiin. Ja ennen rakentamisen perustamista on tarpeen laskea perusparametrit, joista yksi on leveys. Se on kytketty suoraan alustan pohjan pintaan, jonka kantama seinämän paksuus on pohjalevyllä.

Liuskajohdon jalkaosan laskemiseksi on välttämätöntä jatkaa saatuihin tietoihin maaperätyypistä ja sen kantavuudesta ja määrittää indikaattorit kuorman suuruudella itse rakenteesta. Säätiön vähimmäisleveys lasketaan pinta-ala-arvon perusteella. Laakeriseinien paksuuden määrittämiseksi on otettava huomioon, että rakennuksen pohjan paksuuden on oltava 100 mm suurempi kuin seinien paksuus.

Tällaisen parametrin osalta betoni monoliittissa käytetyn raudoituksen määrä, johon pohjan leveys riippuu, kannattaa ottaa huomioon, että raudoituksella on positiivinen vaikutus vain betonin kanssa. Tästä syystä on välttämätöntä asettaa varsi pitkittäisvarsien muodossa ja näiden sauvojen välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 200 mm.

Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka laskea säätiön leveys

Taulukko pohjan leveydestä suhteessa seinään.

Kolmas vaihe on suoraan laskea rakennuksen pohjan leveys. Aluksi on tarpeen laskea perustan leveys laskemalla rakennuksen pohjan pohja lähtöarvoksi. Laskenta suoritetaan nauhan perustuksille. Oletetaan, että rakennuksen pohjan jalanjäljen (S) vähimmäiskoko on 5 m2. Rakennuksen parametrit, joiden alapäässä kaadetaan, ovat leveys (H) - 6 m, pituus (L) - 9 m. Nauhan leveys on tuntematon arvo, joka on hyväksytty X: n laskelmille. Tämä tuntematon arvo voidaan laskea kaavalla: 2LX + 2X (6-2X) = S.

Vaihdetaan tunnetut arvot, saamme seuraavan neliöllisen yhtälön: 18X + 12X-4X2 = 5. Kvadraattinen yhtälö ratkaistaan ​​erottimen avulla, saadaan kaksi X: X1 = 7,3, X2 = 0,17 arvoa. Saaduista kahdesta arvosta sinun on valittava se, joka sopii. Tämä tarkoittaa sitä, että perustusnauhan vähimmäiskoko on 170 mm. Tämä arvo on lähentäminen ja se toimii ohjeena myöhemmille laskelmille.

Pile-pohjapiirros.

Toinen laskenta on tehtävä sillä perusteella, että seinien paksuus tunnetaan alun perin. Oletetaan, että talonrakennus sisältää olosuhteen, jossa kantavat seinät on määritelty 300 mm: n paksuudella. Jos verrataan 170 mm: n alapäätepisteen arvioitua arvoon, seinämän paksuuden arvo on 40% suurempi. Edellä todettiin, että laakeriseinien paksuuden määrittäessä on otettava huomioon, että rakennuksen pohjan paksuuden on oltava 100 mm suurempi kuin seinien paksuus. Pohjan paksuuden laskettu arvo on 100 + 300 + 400 mm. Säätiön leveyden saadun arvon tilavuus: 0,4: 0,17 × 100-100 = 135%.

Neljäs vaihe: vaaditun raudoituksen määrän laskeminen nauhan jalalle on tehtävä. Saadut tulokset on korjattava tai tarkistettava, mikä määrää mahdollisuuden asentaa vaaditut raudoitustasot mittojen perustukseen. Käytäntöjen ja vaatimusten pohjalta on käytettävä kaistalattiat, joiden halkaisija on 12-16 mm. On tarpeen laskea alueen prosenttiosuus nauhan poikkileikkauksessa, joka on varattu vahvistukseen. Mutta ensin sinun on määriteltävä nauhan hyvin poikkipinta-ala.

Käytetään taulukkoa samoin kuin tietoja, joille raudan arvo on enintään yksi tuhannesosa nauhan poikkipinta-alasta. Nauhan korkeus, jonka arvo riippuu projektin lähdetiedoista, on 80 cm. Meillä on poikkipinta-ala tuotteen 40 cm x 80 cm = 3200 cm2. Tämä tarkoittaa, että tuhannesosa tästä arvosta on 3,2 cm2. Taulukon perusteella voidaan päätellä, että tämä laskelma on pätevä, jos rakennuksen pohjassa käytetään 4 teräsraudan nauhan poikkileikkausta, jonka halkaisija on enintään 12 mm.

Takaisin sisällysluetteloon

Erilliset käytännön vinkit

Käytännössä saaduista tiedoista käy ilmi, että jos rakennusta pystytetään kumpuilevilla mailla ja päätetään käyttää matalaa perustetta, rakentajan ei pitäisi tehdä merkittävää syvyyttä rakennuksen pohjaan, vaan se olisi tehtävä yhdellä ainoalla vahvistetulla monoliitilla kehyksen muodossa. Tämä olisi tehtävä niin, että maan liikutessa tällainen malli liikkuu yhtenä monoliittina. Tämä välttää rakennuksen halkeilua ja tuhoutumista.

Monoliittisen laatikon perustuksen kaavio.

Jos rakentaminen tapahtuu muilla kuin kallisilla mailla, koko säätiön ei tarvitse sitoa yhteen kehykseen. Samanaikaisesti se sisäpuolisten seinien alapuolella käytettävä säätöosasto voidaan jättää ilman vahvistusta.

Jos seinät ovat kuormia, niiden alapuolella tuen on oltava suurempi kuin näiden seinien leveys. Alapinnan vähimmäisleveys ei missään tapauksessa saa olla pienempi kuin seinämän leveys. Jotta rakennuksen pohjan leveys määritettäisiin tarkasti, käytä kaikkien tämän kokoa lisäävien elementtien yksityiskohtaisia ​​laskelmia.

Voit soveltaa yhtä yksinkertaista sääntöä säätiön rakentamisessa: sitä vahvempi säätiö, sitä kestävämpi rakennus. Mutta edellä todettiin, että perustus, joka rakennetaan hyväksyttävissä standardeissa, vaatii jopa 20% rakennuksen rakentamiseen suunnitelluista varoista. Tukiaseman vahvistaminen lisää merkittävästi koko rakennuksen kustannuksia. Kun olet käyttänyt paljon rahaa projektiin, huomaat alhaisemmat kustannukset. Tämä ei ole paras tapa sijoittaa rahaa. Ei se, että lopetat talosi rakentamisen, seuraavien kerrosten rakentamiseksi.

Tällaiset asiat ratkaistaan ​​helpommin vahvistamalla säätiötä tarvittaessa. Ja asettamalla etukäteen suuri säästöraja, joka monta kertaa ylittää vaaditut parametrit säätiölle, on liiallinen rahan tuhlaus. Paljon parempi, jos teet oikeat laskelmat.

Jotta nauhatekniikka olisi teknisesti oikea ja luotettava, on tarpeen laskea kaikki tulevan rakenteen parametrit. Mitkä ovat pohjan pääominaisuudet? Pohjan syvyys ja leveys. Syvyys on yksinkertainen, pääsääntö on, että betonin pitäisi olla jäätymisen alapuolella. Mutta leveyden on karsittava. Tämä koko on mahdollista saada vain, jos seinän paksuus ja kädessä oleva pohja-alue ovat.

Vihje! Ribbon säätiö - tämä on yksityisen talon kannattavin ratkaisu verrattuna paalun tai pylväsperustaan. Myös nauhan muotoilu on helpompi toteuttaa omalla tavallaan.

Opit, mitä tulee olemaan tulevaisuuden kodin pohjan leveys, miten laskenta ja mitä on otettava huomioon. Numerojen yläpuolella on ajateltava, mutta jos teet sen, sinun ei tarvitse palkata käsityöläisiä rakennustyön toimistosta.

Mikä vaikuttaa pohjan leveyteen?

Tässä artikkelissa analysoidaan nauhapohja, joten sinun kannattaa tutustua leveysindikaattoriin vaikuttaviin parametreihin:

 1. Tukiseinien paksuus, jonka rakentaminen suoritetaan teipin pohjalle. Jos tiedät jo, mikä seinämän paksuus on, sen tulee olla vähintään 100 millimetriä suurempi kuin tukiseinien paksuus.
 2. Neliön jalka pohja. Tämä parametri lasketaan vain, kun tulevasta rakenteesta tulevat kuormat ovat tiedossa. Alueen laskemisessa tarvitaan myös pohjan leveyttä, jolloin on välttämätöntä ottaa vähimmäisluku, kunnes todellinen paksuus tunnetaan.
 3. Betonin vahvistaminen. Perus tangot eivät voi tehdä. Vahvikkeen pituussuuntaisten palkkien välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 250 millimetriä. Kaikki nämä indikaattorit voidaan laskea itsenäisesti, joten tarvitset vain kaavoja ja keskimääräistä algebraalgoritmia.

Se on tärkeää! Tehdä kaiken laadullisesti, sinun on aloitettava suunnittelusta riippumatta siitä, onko rakentaminen käynnissä - kaupallinen vai yksityinen. Insinöörit tekevät laskelmia, jotka alkavat maaperän pilkkoutumisesta ja ilmastollisista ominaisuuksista. Esimerkiksi jos maa on löysä, niin pohjan pohja laajenee.

Leveyslaskenta

Kun kaikki ominaisuudet, joita tarvitaan leveyden etsimiseen, voit aloittaa laskennan. Tärkeä asia on pohjan syvyys. Esimerkiksi kaksikerroksisesta talosta, joka on tehty tiilestä tai betonista, nauha on sijoitettava 0,3 metrin syvyyteen maanpinnan alapuolelle.

Jotta ymmärtäisit, mitä talossa on tulevaisuudessa, voit käyttää 3D-mallia. Nyt on olemassa monia yrityksiä, jotka suunnittelevat rakentamista.

Puisen asunnon osalta tässä tapauksessa pohja sijoitetaan alle 0,4 metriä jäädytyslinjaa. Jos talo seisoo suotuisalla maaperällä, eikä maisemassa ole ominaisuuksia, pohjan leveys on 400 mm.

Laskentayksikkö

Pohjapohjan leveyden laskeminen on helppoa tämän taulukon avulla, varsinkin jos käytät vakiosuunnittelua.

Oletetaan, että meillä on oikeat numerot käsillä (kuormat, maaperäominaisuudet). Alueen vähimmäispinta-ala osoittautui 5 m2, kun taas talo on 6 × 9. Otamme "X": n nauhan pohjan leveyden. Kokonaispinta-ala lasketaan seuraavasti:

2 * 9 * X + 2 * X (6-2H) = 5

18X + 12X-4X ^ 2 = 5

Nyt voimme saada "X", se on 0, 17 m. Jos X = 0,17 m, niin X2 = 7,3 m. Olemme kiinnostuneita "X1" - tämä on pohjan minimileveys. Saimme likimääräisen kuvan. Jos seinämän paksuus tunnetaan, ilmaisin voi olla tarkempi. Otetaan esimerkiksi talo, jossa seinämän paksuus on 300 millimetriä. Muistutamme sääntöä: säätölaitteen leveyden on oltava vähintään 100 mm suurempi kuin tukiseinien paksuus. 300 + 100 = 400 mm. Tuloksena oleva luku on jaettu vähimmäiskuvalla, se näyttää tältä:

0,4: 0,17 * 100-100 = 135%.

Alueen laskentakaava

Loppujen lopuksi sinun on saatava pohjan pohjan pinta-ala. Tätä varten tarvitsemme tämän kaavan:

Vastaanotettujen parametrien käyttäminen

Useimmiten suunnittelijat tekevät itsenäisesti leveyslaskelmia saadakseen tarkan kuvan. Mutta ennen kuin nämä rakentajat tarvitsevat selvittää, mikä on työn määrä ja kuinka paljon rahaa tarvitaan. Näihin tarkoituksiin käytetään likimääräistä leveyttä:

 • 2-kerroksinen tiilitalo on yleensä rakennettu kellariin, jonka leveys on 650-750 mm;
 • 1-kerroksinen rakennus on leveys 300-650 mm;
 • Mitä tulee ansiorakenteisiin (navetta, kylpy), silloin niiden osoitin on alueella 250-400 mm.

Jos aiot tehdä raskaan talon irrallisesta maaperästä, alustavat laskelmat eivät voi olla. Ensin insinööri tekee laskelmia ja saa vasta sitten tietoja siitä, kuinka paljon materiaaleja tarvitaan rakentamiseen. Ammattilaiset tekevät myös asiantuntijalausunnon suunnittelusta, sillä ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen tietää säätiön kantavuus. Laskelmat on tehtävä ammattilaisten keskuudessa, sillä kriittinen virhe ei voi tuhota taloa vaan aiheuttaa uhreja.

Vihje! Nyt monet rakentajat ovat siirtyneet "ajoittaisiin" nauhoitusperustaan. Hän ei ole jatkuva nauha ja segmentit, joilla on pieni etäisyys toisistaan. Tämän seurauksena pohjan pohjan paine kasvaa noin 30%. Mikä on paras tapa tehdä säätiö omassa tapauksessasi, on parasta selvittää ammattimaisesta rakentajasta.

Jotta rakenne olisi luotettava, sinun on varmistettava, että säätiö ei vähennä tulevien kuormien alla. Siksi on tehtävä maaperäanalyysi. Esimerkiksi, jos maan epäröinti alkaa pakkasen aikana, rakenne voidaan työntää ulos. Tilanne voi olla täysin päinvastainen - talo puristuu lumen lisäpainon alla. On tarpeen ottaa säätiö mahdollisimman vastuullisesti, koska sitä ei voida enää uudistaa.

Rakentamisen yhteydessä kysymys on aina merkityksellinen: mitkä parametrit ja tekijät vaikuttavat sen perustan lujuuteen. On tärkeää tietää, mitä säätiön leveys, sen korkeus ja läpäisyn taso on.

Suuri talo, jossa on kellari, katto luonnollisista laatat ja tiiliseinät, säätiön on oltava 20-30 cm alle jäätymisen.

Erityisesti on tarpeen ymmärtää, mikä on maaperän lujuus, pohjavesien vaikutuksen määrittäminen ja maaperän jäädyttämisen syvyys, jotta määriteltäisiin työ, joka on tehtävä ennen perustuksen tekemistä.

Talon omistajalle olisi turvallisempaa houkutella asiantuntijoita ja tehdä geologista tutkimusta tulevan rakentamisen sivustossa.

Lujuuden laskemiseen tarvittavat tiedot

Jos puhumme pohjan leveyden laskemisesta, tämä voi olla vain kaistaleen perusparametri. Muut tyypit (pino, ruuvi, laatta) sellaiset ominaisuudet kuin leveys yksinkertaisesti ei ole.

Maaperän alustavan tutkimuksen tulosten mukaan määritetään näiden olosuhteiden kannalta sopiva säätiö ja suositeltu syvyys sen pohjalla. Maaperän tärkein parametri, jonka täytyy tietää ennen talon rakentamista, on kantavuus.

Maakerrosten asettelu.

Tämä indikaattori riippuu suoraan maaperän huokoisuudesta. Huokoisuuden ja kantavuuden arvojen määrittäminen "silmällä" on erittäin riskialtista, koska koko rakenteen kestävyys riippuu säätiön koosta ja lujuudesta. Tämä osoittaa vielä erikoistumisten houkuttelevuuden.

Suurin este pätevän tutkimuksen suorittamiselle on sen korkeat kustannukset. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä oma tutkimus. Hyödyllisiä tietoja saa niiltä, ​​jotka ovat jo kohdanneet vastaavanlaisia ​​ongelmia ennen kuin rakennat taloa lähialueille.

Maaperän fysikaalisten ominaisuuksien määrittämiseksi on tarpeen kaivaa kaivo syvyyteen 2 - 2,5 m ja tutkia kerrosten sijainti ja koostumus sekä niiden kyllästyminen vedellä. Samalla on mahdollista varmistaa, että pohjavettä ei ole tällaisessa syvyydessä. Maaperän jäädytys syvyys talvikaudella voidaan saada rakentamisen alueen keskimääräisistä tiedoista.

Takaisin sisällysluetteloon

Maaperän fysikaalisista ominaisuuksista

Perusrakenteiden muotoilu.

Savimäärän mukaan maaperä on jaettu kolmeen luokkaan: hiekkasauma, lieju, savi. Saviosuuden mukaan on mahdollista arvioida mahdollinen kosteuspitoisuus ja siksi kuinka paljon maaperää kallistuu, kun se jäätyy talvella. Savi määrän likimääräistä määrittämistä varten voit käyttää subjektiivista havaintoa maaperänäytteiden tutkimisessa käsilläsi.

Jos kertakorvauksen maaperän jauhaminen sormien vahvasti läsnä yksittäisten hiekanjyvien ja pallo käsien välissä ei ole mahdollista kääriä niin, että muodostuu pitkänomainen muoto (pitsi), jos pienimmästäkin puristusvoima kaulitaan pallo maaperän kiinteä murenee, se osoittaa, että se on hiekkaista savimaata. Hiekkasaumo sisältää enintään 10% savea ja näin ollen vähän kosteutta. Näin ollen tämän maaperän antinodit ovat merkityksettömiä. Hyvin tiivistetyn hiekkasauman (tiivistyskerroin, C = 0,5) kantavuus on 3 kg / cm2.

Jos pieni määrä maaperän rulla kämmenten välissä palloksi ja sitten, purren kätensä, antaa sille muodon linssejä, niin halkeamia reunoilla tällaisen pelletin osoittaisi, että tämä maakerros olisi luokiteltava savimaata. Vaahtomuovilla on jopa 30% savea, sen kosteuspitoisuus on paljon suurempi kuin hiekkasaumoissa ja näin ollen myös tällaisen maaperän antinodi on suurempi. Mutta siementen kantavuus on sama kuin hiekkasauman kantokyky. Siksi leveyden laskemiseksi ei ole merkitystä, onko se paakkokuitu tai siipi.

Maaperän leikkausmuoto, jolla ei ole halkeamia reunojen yli, on ensimmäinen saven merkki. Jos onnistut rullata näytettä melko pitkään pitsiin, niin tämä on vakuuttava vahvistus siitä, että maaperä sisältää yli 30% savea. Tällainen hyvin tiivistetty kerros (C = 0,5) on kantavuus 6 kg / cm2. Tiivisteen merkittävää vaikutusta kantokykyyn osoittaa se, että C = 0,8: ssä saven kantokyky on sama kuin taikinalla, eli 3 kg / cm2.

Nauhan perustus voidaan esittää tasaisesti ladattuna säteenä. Mutta tällaisen palkin erityispiirre on se, että sillä ei ole selkeästi merkittyjä tukipisteitä. Ensisilmäyksellä voi tuntua, että palkin tällainen sijoittaminen edesauttaa rakenteen painon tasaista siirtämistä maahan ja vastaavasti maaperän yhtenäisen vaikutuksen pitkin palkin koko pituutta. Mutta näin ei tapahdu.

Perustamislajien malli.

Reaktorivoimien lisäksi maaperän reunasta voi vaikuttaa voimia, jotka johtuvat maaperän kohoamisesta sen jäädyttämisen aikana. Himmennetään, koska syntyneellä jäällä on suurempi määrä kuin maaperässä oleva vesi. Tässä tapauksessa toiminta-voimat voidaan ohjata paitsi pystysuoraan, myös eri kulmiin suhteessa säätöön. Tämän seurauksena se voi kokea paitsi puristetun kuorman tasaisesti jakautuneen rakenteen painosta, mutta myös tiivistetyistä voimista, jotka luovat taivutus- ja vääntömomentit.

On lähes mahdotonta poistaa puolustusvoimia, mutta on realistista vähentää vaikutusvaltaansa tietyillä toimenpiteillä. Joten, valtava yksityinen talo, jossa on katto luonnonlaatat ja massiiviset tiiliseinät, kellarissa pitäisi olla vankka perusta, jonka syvyys olisi 20-30 cm enemmän kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Tällaisen säätiön luotettavuutta helpotetaan lämmittämällä ja poistamalla ylimääräinen vesi tyhjenemisen kautta.

Huomaa, että talon pohjan nauharakenteita käytetään tavallisesti alhaisten talojen rakentamiseen, mahdollisesti kellarilla. Tämäntyyppisellä pohjalla voit rakentaa tiili-, kivi-, puu- tai hiilihapotettu seinät sekä kehystysteknologiaan perustuvat seinät.

Takaisin sisällysluetteloon

Säätiön tyypit

 1. Säätiö hiekkapohjaisella pohjalla.

Pienissä maalaistaloissa ja ansiorakennuksissa tehdään yksinkertaisimpia hiekkapäällysteitä. Kaivannon leveyden on oltava 10 cm suurempi kuin seinämän paksuus ja syvyys riippuu tiheän maaperän syvyydestä. Kaivo on täynnä hiekkaa, nukkumassa 15-20 cm paksujen kerrosten kanssa. Toinen kerros hiekkaa kostutetaan vedellä ja täytetään. Kaivannon yläosa täytetään kerroksella (15-20 cm), joka kaadetaan sementti-kalkilla tai sementti-saviastialla.

 1. Runkonauhan tyyppi pohjaan.

Scheme teippi roskia säätiö.

Jos on mahdollista käyttää tällaista paikallista materiaalia kuin kalkkikivi, niin on halvempaa tehdä jotain halvempaa kuin raunioinauhan variantti. On suositeltavaa rakentaa se esimerkiksi tiiliseinien tai muiden kappaleiden materiaalien seinämille, esim. Ilmastettujen betonilohkojen seinämille. Tällainen raskasnauha on luotettava tuki kaikille seinille. Yläosassa nauhan paksuuden on oltava vähintään 35 cm.

Roskamateriaalia voidaan käyttää vähentämään sementin kulutusta ja vuorottelemaan sitä betonikerrosten kanssa.

Maaperässä, jossa on korkea kosteuspitoisuus (savi), syvennyksen syvennys tulee olla matalampi kuin huurteen tunkeutumisen syvyys. Kaivinkivi asettaa kaivannon koko syvyyden. Samanaikaisesti, jos kaivannon syvyys ylittää 70 cm, sen alaosassa syntyy hiekkalaatikko, jonka päälle asetetaan kerrosraja.

Roskikivi asetetaan runkokerroksesta yläosaan, kerroksittain 15-20 cm paksu ja kaadetaan sementtilaastilla.

 1. Betonin nauhaosasto.

Monoliittiset nauhan perustukset /

Ei ole käytännöllistä sekoittaa betonia manuaalisesti tai jopa pienen tilavuuden omaavien betonisekoittimien avulla vain siksi, että se saa ongelmallista laatua olevaa betonia. Siksi kiinteän, luotettavan rakenteen saavuttamiseksi sinun on käytettävä laastin solmujen palveluita. Liuoksen ei tulisi olla nestemäinen, mutta sellainen, että se valaisee kevyesti myös lujituksen läpi.

Vahvistuksessa käytetään metallitankoja, jotka on hitsattu tai yhdistetty toisiinsa. Voit myös käyttää vanhoja putkia, joiden halkaisija on pieni.

Tällaisen rakenteen lujuuden kovettamiseksi on tarpeen antaa vähintään yksi kuukausi ja kattaa se kateaineella.

Vaihtoehtona on mahdollista perustaa betoni, joka vähentää merkittävästi sementin kulutusta. Kirjanmerkin leveyden tulee olla vähintään 40 cm.

Takaisin sisällysluetteloon

Nauhalevyn leveyden laskeminen

Aiemmin mainittu ydinpaksuus perustuu siihen, että puristusjännitys ei ylitä sallittuja arvoja. Suurten ja huomattavan painoisten yksityisten rakennusten osalta, jos pohjan paksuus on suurempi kuin seinämän paksuus, tämä ehto on lähes aina tyytyväinen.

Pohjan tarkoituksena ei ole kuitenkaan romahtaa itseään vaan luoda sellainen tila, jossa maaperän vaikutuksen voimakkuus ei ylitä sen kantavuutta. Tämä tila näyttää tältä:

Pohjustuskuvio hiekkapyyhkeellä irrallisessa maastossa.

Järjestelmä, joka ilmoittaa vaaditut arvot säätiön laskemiselle

Jokainen säätiö, tyypistä ja laitteesta riippumatta, on ominaista sellaiset parametrit kuin pohjan syvyys ja tukirakenteiden leveys. Monet kehittäjät ottavat talon tukiseinien paksuuden perustan leveydelle, mutta tämä laskelma ei aina ole mahdollista. Pohjan syvyys lasketaan myös silmällä ottaen huomioon henkilökohtainen kokemus ja vähäinen osaaminen tällä alalla, mutta tämä ei ole sen arvoista.

Itse asiassa nauhan pohjan koko riippuu monista tekijöistä, täten nauhan pituutta ei oteta huomioon, koska se on tulevan talon koko. Mutta nauhalistan ja syvyyden leveys lasketaan erikseen, ja se on tehtävä jokaiselle rakennukselle erikseen.

Tärkeitä parametreja pohjan koon määrittämiseksi

Taulukko laskettaessa rakenteellisten elementtien osuutta pohjan paksuuden ja syvyyden laskemiseksi

 1. Tulevan rakennuksen suunnittelu sekä rakennusmateriaalit, joita käytetään rakennusten rakentamisessa.
 2. Kaikkien rakennusten rakenteet, ottaen huomioon kantavien seinien, lattioiden ja kattojen paino.
 3. Ulkomaiset ilmastolliset tekijät, kuten talven kesto ja luminen, suolojen tarttuminen, rankkasateiden kesto.
 4. Tyypin ja laitteen maaperä.

Selkeitä standardeja, joissa on kaikki tarvittavat kaavat talon suurimman sallitun koon laskemiseksi, ei ole olemassa. On olemassa empiirisiä laskelmia, joiden mukaan rakennetaan liuskajäätelö ja rakenteen yleiset ulottuvuudet saadaan arkkitehtipalvelusta.

Maaperän määrittäminen

Pohjan leveyden ja syvyyden laskeminen riippuen maaperän jäädytyksestä

Alustan pohjan syvyys, mutta myös laakerin pohjan leveys riippuu maaperätyypistä. Koska maaperän talteenotto on tekijä, ja tämä maaperän ominaisuus voi johtaa säätiön ja talon korjaamattomaan tuhoamiseen.

Maaperän tyyppiä voidaan määrittää paitsi asiantuntijoiden avulla myös käsityöläisillä menetelmillä. Riittää, että otat maahan ja kostutetaan vedellä, ja sitten taivuta sen rengas. Savi säilyttää rakenteensa. Siipi kaatuu useaan osaan, ja hiekka maaperä kuihtuu välittömästi jauheeseen. Joten voit määrittää maaperän rakenteen. Hiekkainen maa, jonka murto-osa on 1,5 mm, kestää raskaita kuormituksia, se on optimaalinen liuskajohtojen rakentamiseen eikä sisällä paljon kosteutta.

Sitten on määritettävä pohjaveden syvyys. Tätä varten voit siirtyä lähimpään kaivoon ja mitata vesikerroksen syvyyden, sen pitäisi olla maapallon maksimikorkeus. Pienien matemaattisten laskutoimitusten avulla lasketaan pohjaveden syvyys.

Et voi tehdä analyysia maaperän koostumuksesta itse. Riittävät ottamaan yhteyttä mittauspalveluun. Se antaa täydellisen kartan maaperän koostumuksesta ottaen huomioon jopa maaperän jäädyttämisen syvyyden, ja tätä parametria pidetään tärkeänä pohjan syvyyden valinnassa.

Kuinka laskea pohjan syvyys ja leveys

Taulukko, jossa suositeltu syvyys nauhan perustuksesta riippuen maaperästä

Heti kun maaperän koostumus ja pohjaveden syvyys ovat selkeästi määritellyt, voit aloittaa laskemalla pohjan koon. Jos rakennus on melko massiivinen, korkea ja siinä on useita kerroksia, sen pohjan syvyyden tulisi olla suuri, jopa maaperän jäädyttämiseen asti.

Kehittäjät, joilla on taloudellisia valmiuksia, yrittävät syventää säätiötä vieläkin alhaisemmiksi, mikä antaa säätiölle suuremman lujuuden ja luotettavuuden. Nollatason yläpuolella oleva korkeus on korkeintaan 30 cm, joskus enemmän, kellarin ja sokean alueen järjestämiseksi.

Joten, massiivisten rakennusten nauhan pohjan vähimmäissyvyys on GPG + 60 cm. GPG on maaperän jäädyttämisen syvyys. Tämä taulukkoarvo on erilainen jokaiselle alueelle ja maaperän koostumukselle. Kevyille rakennuksille riittää varustaa pohja jäätymisnopeudella tai alle 50 cm: n. Tällaisissa tapauksissa katsotaan, että perusmassan rakenteen ja nauhan takia maaperä leviää tasaisesti pohjan alla ja maaperän turvotus on vähäistä.

Vakiovälipaksuus on 40 cm, sitä voidaan tarvittaessa lisätä, mutta sen ei pitäisi olla pienempi kuin rakennuksen kantavien seinien paksuus.

Jalkaalueen laskeminen

Taulukko, jossa lasketaan minimipohjat ja liuskan pohjan leveys

Ainoa alue on vastuussa koko rakenteen massan yhtenäisestä jakaumasta yhdessä pohjan kanssa maan päällä. Siksi se ei aina vastaa nauhan leveyttä, useimmissa tapauksissa se on suurempi. Lisäksi yksikkö vastaa myös tällaisista tehtävistä:

 1. Rakennuksen massan tasainen jakautuminen.
 2. Vaurioittaa paikallisen maaperän hehkumista johtuen maanjäristyksistä tai altistumisesta syviin saumoihin.
 3. Vahvistaa massansa heikkoa maata ja puristaa voimakkaasti maaperään.
 4. Antaa rakennuksen laitteen yhtenäisyyden vaakasuoralle tasolle.

Laskee pohjan alueen kaavalla:

 • k (n) on luotettavuuskerroin, joka otetaan 1.2. Tämä suhde tarkoittaa, että alun perin jalka-alue on enemmän kuin laskettu 20%;
 • F - Arvioitu peruskuorma. Se koostuu: rakennuksen massasta, kuormista maasta, perustuksen massasta;
 • k (c) on työolosuhteiden kerroin, jossa arvo on 1 savesta ja kivirakenteisten jäykkien rakenteiden rakenteet, enintään 1,4 karkealle hiekalle ja jäykille rakenteille;
 • R on laskettu maaperän vastus (tämä on taulukkotietoja). Löydät ne viitekirjoista kaikentyyppisille maaperäille.

Itse asiassa kaikki parametrit ovat viitteitä, joten vain rakennuksen kuorman laskeminen on mahdollista.

Kuorman laskeminen rakennuksesta

Taulukko, jossa lasketaan nauhan pohjan leveys riippuen rakennusmateriaalista (vaahtolohkojen ja tiilien taloon, puutavaran talot) keskikaivaan

Tämä parametri lasketaan summalla kaikki rakennuksen aiheuttamat kuormitukset seuraavien perusteella:

 1. Kantavien seinien ja lattiojen massat (tässä lasketaan erektiolle tarvittavien rakennusmateriaalien määrä ja niiden kokonaispaino).
 2. Kattomaalit päällystetty.
 3. Lumimaailman massat, jotka voivat konsolidoida katolla ja painaa massaa siirtämällä kuorma kantavien seinien ja pohjan päälle.
 4. Kaikkien huonekalujen, laitteiden ja asennetun viestinnän paino (tämä indikaattori on vähäpätöinen, ne jätetään usein laiminlyödyksi tai asetetaan tekijään 1.1).
 5. Säätiön paino itse. Tässä on vaikeuksia laskelmissa, koska ainoa alue vaikuttaa myös pohjan massaan. Siksi nauhan leveys on 40 cm, tuntuu rakennuksen pituus, betonin tiheys (2400), tämä kaikki kertoo ja säätiön paino saadaan.

Arvioitu pohjan korkeus

Arvioitu syvyys, leveys ja korkeus nauhan pohjan talon vaahto lohkojen, tiili tai puuta keskellä kaistaa

Tällaisen pohjan korkeuden on oltava riittävän suuri kestämään vaakasuuntaisia ​​maaliikkeitä ja pohjavettä. Myöskään liuskajohdon korkeutta, joka tuntee maaperän jäädyttämisen syvyyden, ei myöskään ole vaikea laskea. Mutta perustuksen rakentamisen alussa korkeus on melko erilainen, ja siksi. Se koostuu seuraavista kerroksista:

 1. Ensin sinun on tehtävä pohjan pohjalla kaivannon hiekka ja sora tyyny, johon säätiö makaa. Kerroksen paksuus vaihtelee 25-40 cm: n välillä (riippuen maaperätyypistä), ja tämä on rakenteen ylimääräinen korkeus.
 2. Maaperän jäädytys (referenssitiedot).
 3. Sinun on myös tehtävä kellarissa jopa 30 cm, joskus enemmän, riippuen maaperän tyypistä ja suunnitteluratkaisuista.

Nyt, kun on olemassa kaikki tarvittavat parametrit tulevasta nauhalevystä, on helppo laskea tarvittava määrä raudoitusta ja betoniliuosta järjestelyyn. Jos täytät tiukasti tekniikan, niin perustana on mahdollisimman pitkä aika.

Talon rakentaminen

Monoliittinen säätiö on yksi kalleimmista talon perustyypeistä. Mutta joillakin mailla se on ainoa sopiva vaihtoehto. Se tehdään myös monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, kun tarvitset erityisen vahvan perustan. Artikkelissa käsitellään kaikkia monoliittisen perustan kaatamista.

sisältö:

Monoliittisen perustan edut ja haitat

Luotettavuus ja suuri kantavuus mahdollistavat sen asentamisen mihin tahansa rakenteeseen. Tekniset ominaisuudet ovat ratkaisevia, kun valitaan monoliittisen laattasäiliön rakentaminen. Seuraavassa tarkastellaan merkittävimpiä etuja.

 • Saumojen puute. Se on heidän poissaolonsa suunnittelussa levy on pidettävä tärkein etu. Tämä parametri antaa monoliittisen perustan suurella lujuudella, vaikka maa liikkuu.
 • Asennuksen nopeus Koska se suoritetaan yhdellä alueella, aika tallennetaan merkittävästi muottiyksikköön. Ja rakennuslaitteiden - kaivukoneiden, sekoittimien ja värähtelevyjen - läsnä ollessa työ tehdään parin päivän kuluessa. Pisin prosessi on neulominen, joka vaatii paljon enemmän kuin muilla säätiöillä.
 • Mielivaltainen kokoonpano. Siksi se on erinomainen vaihtoehto, kun talossa on vakiomuotoisia muotoja, esimerkiksi koristeltu erkkeri-ikkunoilla.
 • Vedeneristys. Rakenteen eheyden vuoksi vesi ei tunkeudu kellariin eikä tuhoa talon perustusta. Monoliittista laatua suositellaan kaatavaksi kosteikkoalueille tai erittäin korkealle pohjaveden pinnalle.

Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset monoliittisen perustuksen kaatamiseksi. Se puolestaan ​​koostuu useista parametreista:

 • Se vaatii runsaasti betonia, ja se on kaadettava kerrallaan. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy tilata useita miksereitä, joilla on ratkaisu kerrallaan;
 • älä tee ilman rakennustarvikkeiden vuokraamista tai kalliiden rakennusvälineiden vuokrausta;
 • Toinen kohta liittyy alhaisiin lämpöeristysominaisuuksiin. Säätiö koostuu itse asiassa betonista ja metallilangasta, joka vain antaa lämpöä pitämättä sitä pitkään. Korjaa tämä levyn lämmöneristysmateriaalien avulla, jotka on asetettu pohjan koko alueelle;
 • kyvyttömyys varustaa kellarissa. Ainoa poikkeus on usean kerroksen talo, jolloin liesi tulee kellarikerrokseksi ja kellari jaetaan kellariin.

Monoliittisten perustusten tyypit ja käyttö

On olemassa kolme tyyppistä monoliittista säätiötä.

 • Vyö. Se on raudoitettu betoniliuska, joka on järjestetty rakennuksen kehän ympärille ja kantavien seinien alle. Sopii rakentamiseen keskipitkällä maaperällä.
 • Laatta. Toisin kuin ensimmäinen tyyppi, se kaadetaan pita-muodossa, koko rakennuksen alueen. Niitä käytetään maanjäristyksissä ja heikoissa maissa, jotka voivat liikkua muuttuvissa vuodenaikoissa.
 • Pile grillage. Vaikuttaa siltä, ​​että betonipylväät, jotka on haudattu jäädytyksen alapuolelle ja jotka on liitetty pitkin kehää vahvistetulla betoniteräksellä.

Syvyys tunkeutumiseen maahan on jaettu:

 • matala syvä monoliittinen perusta. Tällöin laatta asennetaan alle 500 mm. On pidettävä mielessä, että maan alle jäätyy, joten sinun täytyy tehdä paksu hiekkakuitu;
 • jäätymisen syvyyteen. Se tehdään monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana. Levy kaadetaan jäätymisen alapuolelle, ja tämä on vähintään 1500 mm Keski-Venäjällä. Tämä vaatii pitkiä ja kalliita maanrakennustöitä, mutta tuloksena on luotettava säätiö, jossa on mahdollisuus järjestää kellarihuone.

Monoliittisen laattapohjan kustannukset

Laskettaessa kustannuksia on tarpeen luottaa rakennusmateriaalien objektiivisiin hintoihin kullakin alueella. Ottakaa esimerkiksi huomioon seuraavat arvot:

 • täytä 30 cm paksuinen kiinteä pohja;
 • sekoittimen järjestys betonilla, liuoksen kuution hinta on 3500 ruplaa;
 • neulomisvarusteet. Se eroaa halkaisijaltaan, mutta keskimäärin hinta menee tonnilta ja on noin 25 tr. Solun koko on 20 x 20 cm;
 • Kaikki perustusvalut tehtiin itsenäisesti, ilman työntekijöiden palkkaamista.

Näin ollen 10X10m: n laatan kustannukset ovat 120 tr.

Casting monoliittinen säätiön valokuva

Valmistus ennen monoliittisen pohjalevyn kaataamista

Koska tällaista perustusta käytetään vaikeissa olosuhteissa liikkuvissa maissa, siihen kohdistuu yhä suurempia vaatimuksia. Siksi, jos haluat pelastaa rakennustyöryhmän ja tehdä kaiken työn itse, sinun ei pidä vain oppia oikeaa teknologiaa, vaan myös noudattaa sitä kaikissa vaiheissa.

 • Ennen monoliittisen betoniteräksen rakentamista valmistele sitä varten. Alue on kokonaan poistettu, valmistellaan suuria laitteita kuistia.
 • Tällöin tulevan pohjan merkintä suoritetaan ja kasvillisuuden pintakerros poistetaan koko alueelta. Tässä vaiheessa voit suorittaa sokea alueen järjestelyä.
 • Sitten tulee yksi raskaimmista ja vaativimmista prosesseista - kaivamalla kaivoa. Alapatyypistä riippuen syvyys vaihtelee 500: stä 1500 mm: iin, ja leveys on 1 - 1,5 m enemmän kuin itse säätö. Huolimatta siitä, että betoniseos on muovia ja se tasoittaa itsestään vaakatasossa, kaivon pohjan on oltava mahdollisimman tasainen. Tämä vaikuttaa merkittävästi säätiön laatuun ja luotettavuuteen. Kaivinkoneen palveluja ei voi tehdä. On toivottavaa, että hänellä oli sileä ämpäri ilman hampaita, mikä mahdollistaa tasaisen leikkauksen ilman, että sekoitetaan toisistaan ​​erilaisia ​​kerroksia maaperän kanssa eikä löystytä pintaa.

Vinkki: kaivon syvyyden määrittämiseksi on suositeltavaa suorittaa alustava geologinen etsintä. Mikä parasta, jos maa on hiekkainen, ei vahva hautaaminen ole tarpeen. Epävakain ja liikkuvampi maaperä on savi. Ihannetapauksessa on suositeltavaa valita se kokonaan ja kaivaa jäädytyksen alapuolella.

Monoliittinen perustusvaluteknologia

 • Nyt oli vuorossa tehdä monitasoinen tyyny monoliittisen perustuksen alla. Tätä varten ensimmäinen kerros asetetaan geotekstiilimateriaalia, sitä suurempi sen tiheys, sitä paremmin. Se suorittaa sementin ja hiekan (tai hiekan ja soran sekoittumisen) välisen kerroksen toiminnon, jolloin se ei pääse maahan. Jos kerroksen paksuus ei ole yli 20-30 cm, hiekka voidaan asettaa päälle, jos monoliittinen säätö on syvästi haudattu, voit säästää rahaa ja aloittaa hiekka- ja sora-sekoittumisen. Sen jälkeen kaikki on täynnä värähtelevää levyä, kunnes henkilö voi kävellä pinnalla eikä putoa.

Vinkki: tyynyn järjestämisen vaiheessa viemäröinti ja vesihuolto olisi jo toimitettava ja asetettava. Jotta tulevaisuudessa ei ollut vaikeaa kuljettaa niitä taloon.

 • Seuraavaksi on seuraava geotekstilikerros, jonka päälle tällä kertaa kaadetaan 30-40 mm: n paksuinen murskattu kivi, jonka paksuus on 20-30 cm, ja se tiivistetään ja puristetaan.

Vihje: tässä vaiheessa on tärkeää, että pinta-ala on tarkasti vaakatasossa. Tämä on mahdollista optisen tason avulla. Ja kulmat tarkastetaan sopivasti lasertasolla.

 • Se oli vedeneristyskäytäntö. On parasta käyttää valssattua vedeneristysmateriaalia, joka avautuu koko pinnalle pienillä kaistaleiden päällekkäisyydellä toistensa kanssa.
 • Sitten tulee eristävä materiaali. Täällä sinun pitäisi lopettaa valintasi penoplexilla, koska sillä on tiheämpi määrä kuin vaahto, sillä on parhaat ominaisuudet, se ei murene, ja mikä tärkeintä, sitä ei ole hiertää hiirillä. Mahdollisten kylmäsiltojen poistamiseksi on parempi sijoittaa materiaali kahteen kerrokseen ruutupiirilevyyn, tässä tapauksessa on tarpeen ostaa levyjä, joiden paksuus on 50 mm.
 • Jos alempi kerros asetetaan koko kaivauksen alueelle, eli lämmittämällä niitä ja ulokkeita 1,5 metriä, sitten ylempi kerros asetetaan tiukasti perustan mittojen mukaan. Tämä vaihe mahdollistaa sen, että sokea alue eristetään myös ilman aukkoja.
 • Kierros tuli muottiin. Sinun ei pitäisi ostaa alhaisen asteen alustaa, materiaalia pitäisi kuivata, ilman rottia ja putoaa (myöhemmin se voidaan purkaa ja käyttää rakentamiseen). Pöydän paksuus riippuu pohjasta, joten matala syvyys 25-30 mm riittää, syvemmälle se kestää 50 mm.
 • Valmistetusta materiaalista suojat kiinnitetään tai kiinnitetään ruuveilla. Vahvistusta varten pystypalkit ruuvataan 50-60 cm: n välein. Sitten ne asennetaan tulevaisuuden laatan kehälle, jolloin ne muodostavat muottipesän. Työn päätyttyä on tarpeen tarkistaa diagonaalit ja kulmat uudelleen. Varmista, että kaikki on tehty oikein, muotti on kiinnitetty tapilla 50-80 cm: n välein, kulmat on kiinnitetty ja tukia sijoitetaan ulkopuolelle, mikä mahdollistaa paremman pidon rakenteesta betonin kaatamisen aikana.
 • Seuraavaksi vahvistetaan monoliittista säätiötä. Tämä aikaa vievä ja ratkaiseva hetki vaikuttaa paitsi itse alustan luotettavuuteen, myös tulevaisuuden kodin vahvuuteen. Vahvistustyyppi riippuu rakennuksesta, joten pienten yksikerroksisten talojen tai autotallien osalta on sopivaa 10 cm: n kennon vahvistusverkko. Rakennettaessa raskasta tiiliä tai kaksikerroksista taloa on parasta käyttää halkaisijaltaan 15-20 mm: n liittimiä. On toivottavaa, että hänellä on rivat, jotta betoni sekoittuu paremmin.
 • Mutta on vivahde. On selvää, että paksumpi vahvistus, sitä luotettavampi pohja on ja pystyy kuljettamaan suurta kuormaa. Mutta koska se sopii ja sopii useisiin riveihin, se vie paljon tilaa ja siksi vähemmän konkreettisia sopivia.
 • Tarkastellaan esimerkiksi raudoitusta 16 mm: n tankoineen ja solun koon ollessa 20x20 cm. Ennen työn aloittamista on tarpeen järjestää rako alustan ja ensimmäisen raudoituksen välille, jonka tulee olla vähintään 5 cm.
 • Saavutettu haluttu voima muuttuu vain kiinnitettäessä, et voi kiehua vahvistusta. Tätä varten on erikoislaitteita edullisista kotitalouksista vakavaan ammattikäyttöön.
 • Se on parasta, kun liitokset pysyvät integroituna, leikkaamatta. Toisin sanoen 11,7 metrin vakiorakenteella, joka on asetettu 10 metrin pituudelle, ylimääräiset 1,7 metriä on katkaistu. Mutta tämä ei ole aina mahdollista esimerkiksi silloin, kun talon leveys on suurempi tai materiaali tuodaan autoon ja on lyhyempi. Tällöin liittimet sopivat päällekkäin 10 cm.
 • Kun ensimmäinen kerros on liitetty ja asennettu, seuraava kierros tulee. Sallittu etäisyys niiden välillä on 20-30 cm. Lujituksen ja muottien välinen etäisyys vaihtelee 3-6 cm.

Betonin täyttäminen

 • Kun hiekkalaatikko on tehty, muotti on koottu ja raudoitus on asennettu, ja se on kääntö, jossa kaatetaan betonia betonilla.
 • Tässä vaiheessa olisi laskettava oikea määrä liuosta ja sen brändi. Meidän on huolehdittava sisäänkäynnin poluista, sillä täysi kuorma-mikseri painaa paljon, ja se vie sinut lähelle muottirakennetta.

Vihje: Suuren tilavuusmäärän kaatamisen yhteydessä on suositeltavaa tilata kone, joka on varustettu betonipumpulla. Pienellä kokoisella matalalla pohjalla on automaattinen automaatti, jossa on perinteinen ulosvedettävä lokero.

 • Betoni valitaan sen tuotemerkin perusteella, joka vastaa koostumuksen lujuudesta kovettumisen aikana. Tämä johtuu siitä, että mitä korkeampi seos on, sitä enemmän sementtiä se sisältää. SNiP: n perusteella tämä säätöbetonin betoniarvo ei saisi olla alle M-250.
 • Kuten edellä on jo todettu, on parasta, jos betonointi suoritetaan kerrallaan. Jos otat tauon, edellinen täyttö kovenee ja nivel muodostuu liitoksesta. Tulevaisuudessa sen sijainti todennäköisesti murtuu.
 • Kun muodostetaan ilmakuplia, ne vaikuttavat haitallisesti lopputulokseen. Niiden poistamiseksi, mahdollisuuksien mukaan tärinää alustaa. Tämän jälkeen säätiö peitetään kalvolla.
 • Rakenne voidaan purkaa aikaisintaan 7 päivän kuluttua ja aloittaa rakentaminen entisestään. Vain 2 viikkoa myöhemmin betoni saa vahvuutensa.

Casting monoliittinen video säätiö