Hyödyllisiä tiedostoja

Menetelmä perusteiden luotettavuuden arvioimiseksi. Perusvaatimukset eri tyyppisille perustuksille.

Taustatietoa rakennuksen säätiön kuormista.

Ominaisuudet haudattujen emästen rakentamisesta permafrost-vyöhykkeellä.

Perusstandardi, jota käytetään rakentamisessa pääomarakenteiden suunnittelussa.

Päivitetty versio.

Perusasiakirja, jossa kuvataan pääperiaatteiden yleisimmät mallit, sekä niiden luotettavuuden, vakauden ja kantokyvyn vaatimukset.

Yleiset tiedot säätiöiden ja muiden rakennuksen elementtien suojaamisesta vedestä, kemiallisesta ja sähkökemiallisesta korroosiosta.

Menetelmä pääomapohjan suojaamiseksi tuhoutumiselta koskettaessa maaperän liuoksia ja kosteutta.

Maanalaisten maanalaisten osien vedeneristys- ja lämpöeristykseen käytetyt materiaalit.

Kuvaus tärkeimmistä teräsvahvisteista, joita käytetään monoliittisen perustuksen runkoon.

Suositukset eri maanrakennusten arvioitujen kustannusten laskemisesta.

Maaperän perustusten rakentamisen perusteet sekä menetelmä kaivostoiminnan suorittamiseksi monoliittisten, esivalmistettujen tai paalutyyppien päärakenteiden rakentamisessa.

Menetelmät muotoutumisten muutosten arvioimiseksi eri pohjaisissa maissa. Kuvaus tärkeimmistä prosesseista, suositukset muodonmuutoksen minimoimiseksi.

Komposiittiosat yhdeksi modernien rakennusmateriaaleista. Lasi-polymeerin vahvistavien osien käyttö monoliittirakenteiden rakenteessa.

Kuvaus tärkeimmistä teräsvahvisteista, joita käytetään monoliittisen perustuksen runkoon.

Dokumentin päivitetty versio.

Suositukset rakenteiden suunnittelusta, joka on tehty vahvistetuista ja vahvistamattomista betonista tietyillä mitoilla ja kantavuudella.

Betonituotteet. Käytetyt materiaalit, rakennustoiminnan organisointi, betoni monoliittien kaatamisen vaiheet.

Raskasbetonin ominaispiirteet materiaaliryhmänä, jota käytetään useimmiten monoliittisten säätöjen kaatamiseen.

Luettelon ja kuvauksen eri lisäaineiden vaikutuksesta, jotka lisätään betoniseoksen koostumukseen niiden suorituskyvyn parantamiseksi ja rakennuskiven ominaisuuksien optimoimiseksi.

Tiheän silikaattipohjaisen betonin suorituskykyominaisuudet.

Portland-sementin ja erilaisten aggregaattien seosten koostumus ja tekniset ominaisuudet.

Betonin toimintaominaisuudet, joita käytetään monoliittisten emästen täyttämiseen.

Sama koskee maatalousrakennuksia.

Valmiiden betonilohkojen esivalmistettujen pohjojen suunnittelu, joita käytetään asuin-, julkisten ja teollisuusrakennusten sarakkeiden perustana.

Mitat, ominaisuudet ja teknologia sarakkeiden pystyttämiseksi erilaisten rakennusten tukena.

Tärkeimpien raaka-aineiden ominaisuudet laattaperustusten rakentamiseksi.

Kuvaus rakennusteknisistä rakenteista, joita käytetään perustuksen ja seinien aidan elementteinä. Koot, tyypit, pääominaisuudet.

Sama koko tiiliä varten.

Sama pätee myös betonilohkoihin, joista perustukset, kellarit ja kellarit perustuvat.

Kuvaus raudoitetuista betonilejeistä, joita käytetään esivalmistettujen nauhalementtien rakentamiseen. Tuotteiden koot ja tekniset parametrit.

Betoni- ja betoniteräkset, joita käytetään myös perustusten asettamiseen. Nimikkeistö, ominaisuudet, käyttöominaisuudet.

Menetelmä kyllästetyn tyyppisen paalusäätiön järjestämiseen muiden talojen välisten rakennusten pystyttämiseksi. Säätiön parametrien valinta, minimoiden vierekkäisten rakenteiden tuhoutumisen vaara.

Pilarin tunkeutumisen ominaisuudet puristetaan asuin- ja julkisten rakennusten rakentamisessa.

Sama - sarakkeiden tyyppisille paaluille, joissa on kaksi jakelualusta-konsolia. Maataloustuotteiden käyttö tipparakenteiden rakentamisessa.

Sama pätee myös pyöreän poikkileikkauksen kouruihin sekä kuorirakenteisiin, jotka täytetään sementin laastilla tai betonilla asennuksen aikana.

Sama koskee tuotteita, joissa ei ole pippuria.

Käytettyjen, vahvistettujen betonipilojen tekniset ominaisuudet. Päämitat, tarkoitus, läpäisymenetelmät, laatukriteerit, kantokyvyn laskentamenetelmä.

Kuvaus työkoneiden työ- ja työsuojelua koskevista vaatimuksista sellaisten laitteiden osalta, jotka harjoittavat paalua ajoa käyttäen.

Lujitetun betonipilarin mitat, ominaisuudet ja määräpaikka.

Pääasiakirja, joka säätelee paaltyyppisten perustusten suunnittelun ja teknologian.

Snip nauhan perustukset

Sekä teollisessa että yksittäisessä rakenteessa vahvistettu nauha pidetään luotettavimpana pohjana. Tämä on betonin perusta, joka on muodostettu tiettyyn syvyyteen ja leveyteen, joka on vahvistettu metallirungolla ja kaadettu sitten laastilla. Kaikilla säätiöillä on kaikenlaisia ​​kuormia - vetolujuus ja puristus, taivutus ja murtuma, joten näiden rakenteiden kohdalla on tiukat vaatimukset eri parametreille, jotka on kuvattu vastaavissa GOST- ja SNiP-rakenteissa. Koska on monia vaatimuksia, muistaminen ei ole

Luettelon perusasiakirjat vahvistettujen pohjien rakentamiseksi

Vahvistussuunnitelma ja pohjarakentaminen

Pohjan betonimuodon vahvistaminen suoritetaan kahdessa kerroksessa - ylä- ja alarivit vahvistus poikittaisella ja pitkittäisellä vahvikkeella lisävarret. Kestävän mutta joustavan lujitushäkkeen muodostami- seksi käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja - tämä on pyöreän poikkileikkauksen Ø 10 - 16 mm teräsprofiili, jossa on kaksi pituussuuntaista jäykistysliitettä ja poikittaiset pinnat, jotka on valettu kierteeseen.

Kokonaiskorkeuden ollessa ≥ 0,15 m, on pystytettävä pystysuorat lujitangot puuhun, joka tehdään sitomismenetelmällä pehmeällä neulomalla (SNiP 52-01-2003 ja SP 52-101-2003). Rungon pystysuoralle vahvistukselle käytetään luokan A I raudoitusta - nämä ovat sileitä vahvikkeita Ø 6-8 mm. Jotta betoniliuskatalustan runko-osan pituussuuntaiset kuormat voidaan kompensoida, kehys vahvistetaan poikittaisella vahvikkeella, joka estää mikrokruunujen muodostumisen ja kiinnittää pohjan vahvistuskehyksen pituussuuntaiset kerrokset keskenään.

Online laskin vahvistuslaskennalle

Edellä olevan SNiP: n mukaan pystysuora ja poikittainen vahvike liitetään yhteen rakenteeseen, jossa on teräsvahvikkeet, joiden välinen etäisyys on 3/8 nauhalevyn korkeudesta ja jonka on oltava ≥ 0,25 m.

Myöskään nauhan perustusten mukaista vahvikekappaletta ei saa asentaa vahingoittuneilta tai ruostuneilta sauvoilta - raudoituksen tulisi olla tasainen ja leikattava laskettuihin koihin. Erilliset lujitustangot on myös liitetty toisiinsa pehmeällä tai hehkutetulla neuleliittimellä ja virkkuukoukulla. Hitsaustarvikkeita saa käyttää vain varret, joissa on marikovka "C".

Ribbonvahvistus

Lujittavan häkin sitomista koskevia sääntöjä on ehdottomasti noudatettava, muuten häkän vaaditun jäykkyyden saavuttaminen ei ole mahdollista. Kehyksen kulmat ja nivelet sitovat estää paikallisten kuormitusten haitallisten vaikutusten syntymisen. Nurkkapidikkeissä käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja. Tärkeimmät suositukset yhdistettäessä rungon kulmat:

 1. Tangon on oltava taivutettu siten, että sen toinen pää tulee pohjaseinään, toinen pää tulee vastakkaiseen seinään;
 2. Vahvistuspalkin viemiseksi vastakkaiseen seinään olisi oltava neljäkymmentä sauvan halkaisijan pituutta;
 3. Ei ole sallittua käyttää yksinkertaista vahvistamisen leikkauspisteiden liittämistä ilman vahvistusta lisätyillä pystysuorilla ja poikittaisilla vahvistusosilla;
 4. Tangon pituudella, joka ei salli taivuta sitä pohjan vastakkaiselle seinälle, vahvistus liitetään L-muotoisilla metalliprofiileilla;
 5. Kiinnitysliittimien väli on valittu kaksi kertaa lyhyemmäksi kuin nauha.
Rebar-sidoskuvio

Kaatamalla betonia kaivoksiin

Vaatimukset betoniliuoksen kaatamiseksi pohjaan on esitetty monissa asiakirjoissa - TSN 50-302-2004, BCH 29-85, GOST 13580-85, SP 63.13330.2013, SP 52-101-2003, SNiP 52-01-2003, SP 22.13330.2011, GOST R 54257-201 ja muut. Liuos kaadetaan kaiteeseen, joka on rajoitettu muottipohjalla kerroksittain kerroksittain, jonka paksuus on 0,20-0,25 m. Liuoksen asettaminen suoritetaan yhdessä suunnassa, mutta suurella nauhan leveydellä kallistetut kerrokset voidaan valaa kulmassa ≤ 30 0.

Ote SNiP: stä

Puhdista betonipinta sementtilevystä metallisella harjalla (betonivahvuudella ≥ 1,5 MPa), jauhatuksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa), hiekkapuhalluksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa) tai pesemällä vesisuihkulla (betonin lujuus ≥ 0,3 MPa ). Halvin tapa on vedenpuhdistus, ja tämä kohta vaikuttaa myös nauhanjalostuksen kokonaiskustannuksiin.

Kylmänä toimiva sauma sijaitsee pohjaseinässä vaakasuoraan mutta myös pystysuoraan ja kohtisuoraan palkkien, seinien, pylväiden ja laattojen akseleihin. Työsauma katkaistaan ​​levyjen tai vanerin kilpillä, ja raudoituksen vapaaseen kulkuun reikiä valmistetaan sopivasta halkaisijasta rungon tangot.

Ennen nipun pohjan kaatamista odota jonkin aikaa saavuttaaksesi vähintään 1,5 MPa: n betonivahvuuden edellisessä kerroksessa. Ensimmäiset 3-5 päivää kestänyt kovettumaton kerros suojaa sademäärästä ja auringonvalolta, pakkaselta tai kuumuudelta. Mekaaninen vaurio betonille tänä aikana ei myöskään ole hyväksyttävää, kunnes betonin lujuus nousee 1,5 MPa: iin.

SNiP: n yleiset määräykset säätiöiden suunnittelussa

Armeijan painolaskuri

Miten testata betonin voimakkuutta?

Materiaalien lujuus on kyky vastustaa tuhoisia vaikutuksia ulkoisen voiman paineen aiheuttaman materiaalin sisäisen jännityksen vaikutuksesta tai muista tekijöistä johtuen (kutistuminen, kosteus, lämpötila jne.).

Materiaalin lujuusominaisuudet lasketaan useilla menetelmillä:

 1. Tavanomainen näytteenottomenetelmä;
 2. Poratun ytimen tutkimusmenetelmä;
 3. Rikkomattoman testauksen menetelmä, jota pidetään halvin ja tehokkain.
Betonin lujuuden tarkistaminen

Materiaalien laskenta

Lujitustangojen muotoon vaadittavien lujitustangojen lukumäärä ja paino lasketaan perustusnauhan mitoilta. Nauhan leveys on 0,4 m, on suositeltavaa käyttää neljää pitkittäistä sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Esimerkkinä voidaan harkita kehyksen 6 x 6 m: n muodostumista talon nauhateollisuudelle.

Nelikerroksisessa asennuksessa tarvitaan 24 metriä vahvistusta riviä kohden koko kehyksen osalta - 96 m. Pystysuorat ja poikittaiset sileät lujitustangot nauhateille, joiden leveys on 30 cm ja korkeus 190 cm: sauvojen jokaisen leikkauspisteen 0,05 m: n korkeudella säätiön yläosasta sinun on käytettävä (30 - 5 - 5) x 2 + (190 - 5 - 5) x 2 = 0,40 m. Teräspulttien välinen etäisyys on 50 cm ja kiinnittimien lukumäärä: 24 / 0.5 + 1 = 49 yksikköä.

Monoliittinen nauhalevitys muodostetaan suorakaiteen tai neliön muodossa. Vahvikotelo muodostuu useiden peräkkäisten toimintojen seurauksena:

 1. Kaivannon pohja on tilapäisesti pinottu tiilillä neljänneksellä tiilen korkeudella niin, että kehyksen ja pohjan alapinnan välinen rako voidaan täyttää laastilla;
 2. Vahvikotelon telineen alle on tehty malli, jonka halkaisijan koon vahvistusosat leikataan;
 3. Tiikerikerroksessa asetetaan vahvikekehän pitkittäisvaijerit. Jos tangot ovat lyhyitä, niissä on päällekkäisyys ≥ 0,2 m;
 4. Vaakasuuntaiset sileät tangot on yhdistetty runkoon pituussuuntaisella lujituksella 0,5 metrin askelin;
 5. Lujitteisten solujen kulmissa pystysuorat sileät sauvat ovat sidottuja 10 cm lyhyempiä kuin pohjan korkeus;
 6. Pituussuuntainen vahvike on kiinnitetty pystypalkkeihin;
 7. Kulmat, jotka saadaan näiden toimintojen seurauksena, on sidottu poikittaisilla yläsauvoilla.
Teipin pohja betonilla

SNiP-vaatimukset

Nauhatyyppisen perustuksen rakentamisessa on SNiP 52-01-2003 -asiakirja, joka säätelee kehyksen palkkien välisiä etäisyyksiä ja erityisesti lujituksen vaakasuorien reunojen välistä askelta ja poikittaisten palkkien välistä askelta. Tämä etäisyys riippuu:

 1. Rebar-halkaisija;
 2. Betoniyhdistelmäfraktiot;
 3. Kehyksen suunta suhteessa betonointiin;
 4. Menetelmä liuoksen kaatamiseksi muottiin;
 5. Tiivisteluratkaisutyyppi.

Vaatimukset määräävät, että pituussuuntaisen lujituksen tasoa säädetään H = ≤ 40 cm ja ≥ 25 cm. Lujitteen poikittaisten palkkien välinen etäisyys on määritelty 1/2 nauhan osuuden korkeudeksi, mutta enintään 0,3 m.

Lujituksen läpimitta riippuu perustuksen pituussuuntaisen lujituksen kokonaisäänityksestä ja ≥ 0,1% nauhan poikkipinta-alasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 100 cm: n korkeudelle ja 50 cm: n hihnan leveydelle poikkipinta-ala on 500 mm 2.

SNiP-pohjaisen nauhan koot

MZLF (matala-pohja) eroaa betonikaistaleen upotetusta korkeudesta, joten pohjaan syvemmälle kehyksen kehittyneempi rakenne, sivuseinämät seinät ja pohja asetetaan. Sellaisten säätiöiden syvyyden takia on ammattilaisten suosituksia: nauhoja, joiden syvyys on ≤ 1 m, vain pohjan pohja vahvistetaan ja kuori ja pohja vahvistetaan myös syvälle upotetuilla pohjalla.

MZLF: n vahvistuskammion lisävahvistus suoritetaan vahvistamalla 4 mm: n metalliverkkoa, jonka kennon koko on 10 x 10 cm. Mikä tahansa lujitemuoto lisää suuresti rakenteen lujuutta ja jäykkyyttä ja lisää myös nauhan tukevan osan sivuttais- ja puristuskestävyyttä.

Betonipohjan vahvistaminen ei ole vaikeaa, ja se voidaan tehdä itsenäisesti, mikä ei ainoastaan ​​vahvista talon perustamista vaan myös vähentää rakentamisen kustannuksia merkittävästi.

Nauhapohjan luominen normit SNIP

Rakennustyön säännöt ja normit on määrätty sellaisissa asiakirjoissa kuin Snip - tämä on kokoelma kaikki tarvittavat vaatimukset arkkitehtonisen objektin rakentamiseksi. Jos päätät rakentaa rakenteen, sinun on noudatettava tarkasti kaaren säädettyjä määräyksiä. Sääntöjen lisäksi Snip sisältää tietoja töiden ja niiden elementtien määritelmistä. Niinpä asiakirjojen perusteella nauhan perustus on rakennuksen perusta, joka on tarkoitettu pystyttämiseen pakastamattomissa savimaissa. Meidän artikkelissamme puhumme tämän objektin vaatimuksista kotona.

Määritelmä Snip

Vyöpohjat kestävät riittävän korkean paineen niin, että niitä voidaan käyttää massiivisten kivirakennusten rakennustehtäviin. Sen valtava plus ei ole taipumus erilaisiin muodonmuutoksiin. Snip osoittaa tämän säätiön omistusta arkkitehtuurihankkeissa, joissa on kellari tai kellarialue.

Nauhasäätiö sijaitsee maaperän jäädyttämisen alapuolella, koska lähes kaikki maaperät turpoavat talvikauden jälkeen. Jos tätä normia ei kuitenkaan ylläpidetä, pohja voi kellua keväällä.

Varoitus! Kaikki tiedot maaperän jäädyttämisestä Venäjällä löytyvät Snipistä.

Seinien paksuus ja maanmuodostus ovat ainoat tekijät laskien kokoon perustan. Siksi sen sijainti voi olla sekä suurilla syvyillä että pinnalla. Ensinnäkin siihen vaikuttaa myös materiaali, josta pohja on tehty.

Kuormituksen suhteen nämä tyyppiset nauhalevyt eroavat toisistaan:

 • Uppoasennus, joka on suunniteltu massiivisiin rakennuksiin pehmeällä maaperällä;
 • Täysin upotettu pohja, jota käytetään tavallisesti pieniin rakennuksiin, aidat sekä puutalot.

Varoitus! Syvyysindikaattoreista riippumatta rakenne on suoritettava Snipin vaatimusten ja normien mukaisesti.

Sääntelykehys

Jos aiot rakentaa liuskan perustan, GOST- ja Snip-tiedot ovat varmasti hyödyllisiä sinulle:

 • Rakennustyön perusteet teräsbetonilaattojen perustamista varten kirjataan GOST 13580-85: een;
 • Kaikki normit rakennuksen perustuksiin esitetään yhteenvetona kohdassa Snip 2.02.01.83;
 • Laakeri- ja sulkemisrakennuksia koskeva asiakirja on nimeltään Snip 3.03.01-87;
 • Kaikki normit ja vaatimukset perustusten ja muiden maa-alueiden rakentamiselle on lueteltu kohdassa Snip 3.02.01-87.

Jos noudatat tätä sääntelykehystä, et voi olla huolissasi rakennushankkeen luotettavuudesta.

Normaalit SNIP venttiileille

Snip 52-01-2003 sisältää kaikki perushuollot ja vaatimukset betoniteräksen rakennusten rakentamiselle. Lisäksi se tallentaa tärkeimmät muodonmuutokset, lujuusindikaattorit, koon vaatimukset:

 • Kun rakennustyöt tehdään säätiön rakentamisessa, on käytettävä vahvistuslaitetta, jolla on laatusertifikaatti;
 • Tangot on kiinnitettävä tiukasti syrjäyttämisen poistamiseksi, kun liuos kaadetaan;
 • Kun käytetään vahvistusosien hitsattuja osia, se saa käyttää hitsausmenetelmää, joka ei aiheuta muodonmuutosta;
 • Sauvojen mutkan on oltava säde, joka on identtinen ja joka on koottu rakennesuunnitelmaan;
 • Laitteessa on oltava liitokset, joiden on oltava samansuuntaisia ​​pääominaisuuden kanssa;
 • Teipin pohjan pystysuuntaisten sauvien välinen etäisyys määritetään halkaisijan mukaan. Myös aggregaattiseoksen tyypit otetaan huomioon.
 • Astu, kun kaatamisen on oltava yli 25 cm;
 • Kahden pitkittäisen sauvan pituus on enintään 40 cm;
 • Poikittaisten sauvien välinen etäisyys - enintään 30 cm;

Pystysuoraa vahviketta varten käytetään halkaisijaltaan 12 cm: n elementtejä ja pituussuuntaista vahvistamista 10 - 32 cm. On syytä huomata, että poikittaisprosessin arvon on oltava 7 cm.

Nauhan perustusten rakentamisen vaiheet SNIP: n mukaan

Tämä laite koostuu betonista, joka vahvistetaan ja kaadetaan sitten muottiin, jolloin muodostuu monoliittinen kompleksi. Nauhapohjan rakenne on monenlaisia, mutta pidämme prosessin optimaalista ja yksinkertaista mallia.

Luonnosprojekti

Tässä vaiheessa kaikkien tarvittavien määrien laskeminen, nimittäin:

 • syvyys;
 • leveys;
 • Materiaalin valinta;
 • Maaperän jäädyttämisen taso;
 • Muut maaperän parametrit.

Laitteen on läpäistävä rakennuksen kehä, joten näillä tiedoilla on valtava rooli rakennustyössä.

Se on tärkeää! Jos rakennuksessa on muoto - ei neliö, niin kasetin asentaminen on monimutkaisempaa.

Markup Execution

Hankkeen päättymisen jälkeen on tarpeen sijoittaa tulevan säätiön merkit. Tämä tehdään näin: kiinnittimet asetetaan kehän ympärille ja ne peitetään johtoa pitkin ulko- ja sisätiloihin. Kun rakennat rakennuksen pehmeään maahan, kaivannon pitäisi olla hieman laajempi. Tämä on välttämätöntä, kun käytetään muottirakennetta. On myös tarpeen antaa 10 cm: n tyyny, joka on täynnä hiekkaa.

maavalli

Tässä vaiheessa kaivannon toteutus. Syvyyden on oltava sama kuin pohjan koon, mutta tyynyn pituus on 30 cm. Tämän tehtävän suorittamiseksi on parempi käyttää venytettyä köyttä, jotta et murtuisi merkinnöistä. Kun kaivaa, ota huomioon maaperän ominaisuudet. Esimerkiksi kiinteän maaperän osalta on parempi tehdä pystysuoria seiniä oksiin.

Se on tärkeää! Jos sivustossasi on löysät maaperät, niin kaivannon mitat olisivat suurempia kuin projektissa /

Muottien asennus

Muottiyksikkö on pystytetty talon pohjan ulkopuolelle, eli levyjen leveyden on vastattava suunnitteluarvoa. Asennusprosessi on melko yksinkertainen ja toteutetaan paljon samalla tavalla kuin puupaneeleilla. Rakennuksen lopussa on tarpeen peittää kanavan pohja joen hiekalla ja perusteellisesti tampilla. Tätä kutsutaan tyynyksi. Jos lisäät murskattua kiveä ja kaadatte betonia, muodosta sitten pohjan rakennuspohjasta.

vahvistaminen

Seuraava askel on vahvistaa vahvistusta. Tällöin on hyödyllistä käyttää halkaisijaltaan 12 cm sauvat ja lanka, jonka kanssa rakennetta pidetään yhdessä. Vahvistuksen pystysuorissa osissa on oltava 10 cm: n etäisyydellä pohjasta ja ne on sidottava johtimella kaikkiin suuntiin. Työn lopussa saamme vyön, joka tekee raudoituksen.

Betonivaihto

Kun kaadetaan samanaikaisesti kaikissa paikoissa, on tarpeen käyttää useita koneita laastin sekoittamiseen ja sekoittaa betonia, joka on kaadettu romuihin tyhjien tilojen muodostumisen välttämiseksi.

Jos kaikki työ tehdään vähitellen, betoni tulee tasaisesti. Ratkaisun valmistukseen ja sovittamiseen yhdestä sekoittimesta, joka selviytyy keskimääräisen rakennuksen tehtävistä. Suosittelemme täyttämään ympyrän muodon - tämä tarkoittaa sitä, että pohja voi nousta vähitellen. Lopullinen toimenpide on yhdenmukaistaminen. Tämän prosessin tekniikka on sama kuin kytkinlaite.

Säätiön täyttö on parasta ympyrää, jotta koko kehä kasvaa asteittain. Viimeisessä vaiheessa betoni tasoitetaan myös tasoittain, jotta se antaa mukavamman ensimmäisen tiilen tiilen tai muun materiaalin. On huomattava, että kaikki laskenta- ja rakentamisnormit ja -vaatimukset on määritelty Snipissä. Joten tutustu asiakirjoihin ja sitten voit vapaasti jatkaa työtä.

Snip vahvistusnauhan perustukset

Lujitteisten nauhojen perusteet

Mikä on tarve vahvistaa nauhan perustaa?

Matalan kevyen liuskan perustan ominaisuus on sen vahvistamisen välttämättömyys. On tunnettua, että betonituotteet ovat erittäin voimakkaita puristuksessa, vähemmän kestäviä leikkauksessa ja alhaisen lujuuden taivutuksessa ja rikkoutumisessa. Tällaisia ​​konkreettisia puutteita kompensoidaan perinteisellä tavalla - luomalla komposiittimateriaalia, jossa yksi aine toimii täydellisesti puristamalla ja toinen rikkoutuu. Hyvin puristuvaa ainetta täydennetään kuiduilla tai tankoilla huonosti repeytyneestä materiaalista ja saadaan uusi materiaali, jonka ominaisuuksia voidaan muuttaa laskemalla laajoilla rajoilla.

Sen vuoksi ohuen kerroksen betonia, jonka ihmiset tuntevat yli 3 tuhatta vuotta, oli vain XIX vuosisadalla keksiä teräsverkkoon. Vaikka rakentajat tiesivät, että hyvin hajoava savi täydennetään täydellisesti kestävällä oljella.

Tapauksissa, joissa paikoilla on epäorgaanista maaperää, nauhan perustuksen vahvistaminen antaa sen kehysrakenteen jäykkyyden, joka ottaa kaiken rakennuksen kuorman ja jakaa sen tasaisesti.

Nauhalevyn kokonaiskorkeus on yleensä 0,7 - 0,8 m - 1,5 m, leveys 0,3 - 0,5 m. Rakennuksen seinän pituus on 7 - 10 m. Tällaista betoniraitaa pidetään betonipalkkina. Se toimii taipumalla, kun sen reunat ovat huomattavasti enemmän kuin keskellä tai päinvastoin. Eli betonilla on taivutusvoimia. Palkki voidaan suojata tuhoamiselta asettamalla pituussuuntaiset teräs- tai komposiittitangot, joiden pinta paksuus on säännöllisesti ylä- ja alaosassa. Ne hyväksyvät profiloinnin aiheuttamat törmäysvoimat eivätkä salli betonin säröä.

Lujittavan kehyksen rakenteiden ominaisuudet

Nauhalevy koostuu tosiasiallisesti monoliittisista pitkistä palkkeista, jotka työskentelevät taivuttamalla epätasaisella kuormalla rakennusosien päälle ja epätasaisen sakeuden alla maaperän tiheydelle.

Siksi ne vahvistetaan kahta palkkialueella:

 • ylhäältä, betonin suojakerroksen alla - palkkien päissä olevista kuormista, kun keskiosa on tukikohdassa;
 • alhaalta alemmalla suojakerroksella - kuormalla teipin nauhan keskellä ja tukee rakennuksen kulmia.

Nauhalevyn vahvistamismallissa pidetään useita alemman rivin pituussuuntaisia ​​tankoja tietyssä etäisyydellä ylemmän rivin tangon kerroksista pystysuorilla poikittaisilla tangoilla, jotka ulottuvat portaissa 300-500 - 700 mm.

Vahvikkeen pituussuuntaisten palkkien leveys pidetään vaakasuorina poikittaisvarjoina, jotka sijaitsevat samansuuruisella kuin pystysuorat.

Poikittaiset raudoitustangot on suunniteltu:

 • havaitse palkkiin kohdistuvat sivuttaisvoimat;
 • rajoittaa halkeamien lisääntymistä;
 • pidä pituussuuntaisten palkkien asentoa piirustusvaatimusten mukaisesti;
 • pidä sauvat irtoamasta mihin tahansa suuntaan.

Tangot on liitetty langalla tai hitsattu kolmiulotteiseksi kehykseksi. Sen korkeus ja leveys ovat alle kaksi kertaa betonin suojakerroksen paksuus.

Betonin suojakerroksen päätehtävät:

 • raudan säilyttäminen ulkoisesta, mukaan lukien aggressiivinen vaikutus, pääasiassa vedestä tai vesihöyrystä;
 • kuormien siirtäminen betonista vahvikkeeseen;
 • ankkurointi, ts. raudoituksen "koukkaaminen" betonin paksuuteen;
 • lujittavien elementtien liitoksen varmistaminen;
 • takaa lujitteen vastuksen tulipalossa.

Suojakerroksen paksuus on yleensä 25-30 mm - 50-60 mm.

Liittimien perustuksiin tarvittavat varusteet

Pitkittäisraudoituksena matalille perustuksille, käytä teräs- tai komposiittivahvistusta profiilipinnalla. Tangoilla olevat profiilit mahdollistavat suuremman kuorman siirtymisen taivutusbetonista rataosaan kuin tangon sileällä pinnalla.

Käytä yleensä halkaisijaltaan 10-16-18 mm sauvat.

Jos kyseessä on poikittainen vahvike, käytetään tavallisesti sileitä saumoja, joiden läpimitta on 6 - 8 mm.

Vahvojen määrä, niiden halkaisija, asennuskorkeuden asennuskorkeus, suojaavan kerroksen paksuus, perustekniikan kulmien vahvistamiseen tarkoitetut menetelmät ja rakenteet sekä leikkaus sisäisten seinien kanssa on laskettava ammattimaisella rakentajalla, jolla on korkea koulutus ja käytäntö tässä asiassa. Hän myös heijastaa päätöksiä, jotka on tehty liuskasäätiön piirustuksissa, mukaan lukien ja kehittävät kaavion perustuksen vahvistamista.

Rakennuksen SNiP 52-01-2003 kappaleessa 5.3 betoni- ja betoniteräsrakenteissa esitetään vaatimukset sekä teräs- että komposiittirakenteille.

Teräsvahvistus voi olla sileä ja profiiloitu, kuumavalssattu, profiiloitu teräsvahvistettu, kylmämuotoinen, eli mekaanisesti vahvistettu ilman lämmitystä.

Kiinnitysraudan kulmien oikea vahvistaminen

Liuskajohdon nurkka-alueet ovat eri rasitusten keskittämisalueita. Kaksi monoliittirakennetta, jotka lähestyvät kulmassa "palkkeja", voi olla vastakkaisia ​​kuormia tässä vyöhykkeessä. Lisäksi eri seinistä voi olla erisuuruisia kuormituksia. Kulmasta voi aiheutua vetolujuuksia yhdeltä seinältä ja puristus toisesta. Heterogeenisten jännitysten on kestettävä kulman runkorakenne. Jotta tämä olisi varustettu kehysten parilla.

Siksi vahvistaminen tehdään vahvistamalla lujitushihna vähintään 2 kertaa. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • ensimmäinen kehyksen pituussuuntainen tanko, joka on sisäpuolinen suhteessa säätöosan ulkopintaan, siirretään eteenpäin ja taivutetaan oikeaan kulmaan siten, että taivutettu pituus on vähintään 50 halkaisijaltaan olevaa sauvaa;
 • sauva liikkuu siihen asti, kunnes se tarttuu ulompiin sauvaan, joka on kohtisuorassa toiseen vahvistuskoteloon nähden, ensimmäinen päällekkäisyys muodostuu;
 • kohtisuoran toisen kehyksen ulompi ydin on myös taivutettu ja syötetty ensimmäisen kehyksen ulkokehään, muodostuu toinen päällekkäisyys;
 • toisen kehyksen sisempi ydin on taivutettu, taitto siirtyy ensimmäisen kehyksen ulompiin ytimeen ja levitetään toiseen päällekkäin;
 • ensimmäiset ja toiset päällekkäisyydet ja sisäsauvojen leikkaus on sidottu lanka- tai hitsaamalla, sidotuilla (hitsatuilla) ja pystysuorilla ja vaakasuorilla poikittaisilla sauvoilla.

Valinnaisena vaihtoehtona - ulkovarret eivät ole taivutettuja, mutta vahvistusosa taivuttaa L-muotoisen ikeen muodossa, jonka molemmat päät on sidottu molempien ulkosauvien kanssa.

Liitettäessä palkkeja, joissa on sisäpuoliset sisäseinät ulkokerrokeilla, neulominen tehdään kuten kuvioissa on osoitettu.

Ajatus on sama kuin vahvistamisessa kulmissa - sisäisten sauvojen liittäminen tai hitsaaminen ulkoisilla tai lisäosilla G- tai U-muotoisten elementtien tai lujitussilmukoiden muodossa. Älä missään tapauksessa tee yksinkertaista risteystä tangoista.

Rakennusnauhan vahvistetut perustukset

Rakennuksen vaiheet ovat:

 • Kaivaa kaivanto tai kaivo. Syvyyteen on otettava huomioon pohjan runko ja pehmustettu tyyny.
 • Merkintä. (Katso artikkeli "Kuinka merkitä nauha-säätiö omilla käsilläsi").
 • Peitä hiekkakyyhky kaivalla ja käännä se, sitten hankaa se.
 • Asenna ja kiinnitä muottipesät. Aseta vedenpitävä kerros polyeteenikalvoon pohjalle ja seinille.
 • Kiinnitä ja valmistele pitkittäisiä koukkuja. Asenna ne muottiin ja tarkista tasojen väliset etäisyydet muotista rungon molemmin puolin. Välivaiheina elementteinä käytetään esivalmistettuja betonilohkoja tai erityisiä muovisten telineiden "tuoleja". Samat etäisyydet tulisi antaa kehyksen pohjalle. Älä käytä palaneita paloja.
 • Kiinnitä oikein kehysten kulmaosat ja leikkausseinät.
 • Tarkista kehysten asennus - suojaetäisyydet, korkeus, taso, oikea ja täydellinen linkki sekä muut perustuspiirustuksessa esitetyt vaatimukset.
 • Kaada betoniliuos yhdellä kertaa ja tärä sitä perusteellisesti. Odota 10 - 15 päivää ja voit poistaa muottipesän.
 • Talon perusta on valmis 10.-15. Päi- vänä kaatamisen jälkeen, ja se voidaan asteittain ladata seinien rakentamisella. Täysin valmius on 28 - 30 päivää betonin päätyttyä.

Tärkeimmät virheet vahvistettaessa

Monet virheet on tehty ja erilainen, mutta tärkeimmät ovat:

 1. Vahvikoteloon ei ole tehty mitään suojaavaa kerrosta betonista tai valmistettu liian vähän paksuutta. Kauko-etäisyyksinä käytetään keraamisia tai jopa silikaattisia paloja, joiden ansiosta vesi kulkee hyvin läpi.
 2. Kalvoa ei käytetä estämään nestemäisen sementin "maitoa" vuotamasta puisen muottien läpi. Tai suuret aukot muottipesässä - myös niiden läpi, virtaa.
 3. Pohjan ja seinien välillä ei ole vedenpitävyyttä, sillä betonin korkea läpäisevyys on korroosiota tuhoava 10-15 vuodessa, mukaan lukien rustouteva vahvistus "repeytyy".
 4. Pohjan alla oleva hiekkakiveja sisältävä seos on suuri murskattu kivi eikä sitä ole suljettu ylhäältä vedeten betonista.
 5. Betoni kaadetaan annoksina joka toinen päivä tai vähemmän - saadaan kaksi tai kolme palkkia itsenäisellä vahvistuksella. Välimatkat - enintään 1,5-2 tuntia.
 6. Aseta tangot kulmiin normaalilla kierroksella

ulkoiset ja sisäiset sauvat tai, jopa huonompi niiden yksinkertaisen leikkauspisteen kanssa.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Betoni - on liuskajohdon pääosa. Ominaisuutensa mukaan sillä ei ole suurta lujuutta ja pienimmän seismisen vaikutuksen tai mekaanisen vaikutuksen vuoksi se murtuu. Jotta rakennuksen tärkeimmän osan tuhoutuminen - perusta, yli kahden vuosisadan rakentajat ovat käyttäneet betoniterästekniikkaa. Täten tukiraudoitusten avulla luodaan perusta, jolla on suuri lujuus ja kimmoisuus. Usein säätiöön vaikuttaa epätasaista kuormitusta, joka voidaan selittää erilaisella maarakenteella tai merkittävällä erolla rakennetun rakennuksen tiettyjen osien massaan. Tässä paineessa perustuksen yläosa puristuu ja alempi venytys. Vahvistettu kerros vastustaa tätä venytystä pitämällä betonituotteen vahvuus 150 vuoden ajan. Nauhalevyt on vahvistettu useissa vaiheissa. Tarkastele niitä tarkemmin.

Raudoituksen vahvistaminen

Liuskajohtojen rakentamiseen käytetään halkaisijaltaan 6-8 mm: n ja 10-14 mm: n vahvikeloja. Säätiön metallirunko on liitetty johtoon, tätä prosessia kutsutaan ristisilloitukseksi. Jotta perustus vahvistettaisiin oikein, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Vaakasuoraan asennettavien kehyselementtien on oltava mahdollisimman tehokkaita. Niiden halkaisija valitaan ottaen huomioon maaperän laatu. Mitä enemmän maaperän rakenne eroaa ympärysmitan ympärillä, sitä paksumpi on tarpeen käyttää metallitangot. Useimmin niiden halkaisija on 10-14 mm. Pitkittäisten sauvojen pinnalla on oltava reunat, jotta parannetaan betonin käyttöä. Ohut ja sileät sauvat voidaan käyttää poikittaiselementteihin (6-8mm). Niille ei aseteta raskaita kuormia, mutta huomattavasti vähemmän kustannuksia.
 • Pitkittäinen vahvike, joka on asetettu pohjan koko kehälle, on sijoitettava 5 cm: n etäisyydelle muottien seinistä, pohjan pohjasta sekä pohjan yläosasta. Niinpä betoni, joka peittää kehyksen kaikki elementit, suojaa niitä korroosiolta.
 • Kun otetaan huomioon edellinen suositus, on käytettävä 30 cm leveää vahvistettua kehystä 40 cm leveälle pohjalevylle, jonka korkeus voi vaihdella 10-30 cm: n välillä (riippuen syvennyksestä, odotetusta kuormituksesta ja maaperän rakenteesta). Poikittaisten elementtien välinen etäisyys vaihtelee myös 10-30 cm: n välillä.

Kaaren syvyydessä enintään 1,2 m käytetään kolme paria pitkittäisvaijereita. Ne yhdistyvät kaksi ohutta tankoa. Rungon kiinnittämistä hitsauksen avulla ei suositella, koska metalli menettää lujuutensa korkean lämpötilan vuoksi. Lankaväreissä voit käyttää erityistä koukkua. Kehyksen luomisessa ongelmallisin kohta katsotaan kulmiksi. Edellisessä artikkelissa tarkastelimme keinoja kaivamaan kaivoksia.

Vahvistetut kulmat

Nauhan jalkojen kulmat altistuvat raskaille kuormille.

Kehyksen valmistuksessa näissä paikoissa on välttämätöntä luoda suuri lujuus.

Lujittavien sauvien tavanomainen risteys ei luo yhtä vahvaa rakennetta, joka johtaa halkeamien muodostumiseen.

Teipin perustuksen oikean tekniikan mukaan kulmissa olevien palkkien on taivutettava.

SNiP-säätöraudoitus

On erittäin tärkeää tarkkailla kaikkia nauhatuloksen vahvistamisen vivahteita. Tämä mahdollistaa kestävän rakennuksen rakentamisen erilaisilla mekaanisilla kuormilla, seismisellä toiminnalla ja muilla haitallisilla tekijöillä kestävällä pohjalla. Perusteiden lujittamista koskevat yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät erityisestä ohjeesta SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" ja SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet". Tietenkin kaikki on kuvattu siellä teknisellä kielellä. Tästä huolimatta tämä ohje sisältää kaikki tarvittavat tiedot nauhan perustusten rakentamiselle.

Nauhapohjan luominen normit SNIP

Rakennustyön säännöt ja normit on määrätty sellaisissa asiakirjoissa kuin Snip - tämä on kokoelma kaikki tarvittavat vaatimukset arkkitehtonisen objektin rakentamiseksi. Jos päätät rakentaa rakenteen, sinun on noudatettava tarkasti kaaren säädettyjä määräyksiä. Sääntöjen lisäksi Snip sisältää tietoja töiden ja niiden elementtien määritelmistä. Niinpä asiakirjojen perusteella nauhan perustus on rakennuksen perusta, joka on tarkoitettu pystyttämiseen pakastamattomissa savimaissa. Meidän artikkelissamme puhumme tämän objektin vaatimuksista kotona.

Määritelmä Snip

Vyöpohjat kestävät riittävän korkean paineen niin, että niitä voidaan käyttää massiivisten kivirakennusten rakennustehtäviin. Sen valtava plus ei ole taipumus erilaisiin muodonmuutoksiin. Snip osoittaa tämän säätiön omistusta arkkitehtuurihankkeissa, joissa on kellari tai kellarialue.

Nauhasäätiö sijaitsee maaperän jäädyttämisen alapuolella, koska lähes kaikki maaperät turpoavat talvikauden jälkeen. Jos tätä normia ei kuitenkaan ylläpidetä, pohja voi kellua keväällä.

Varoitus! Kaikki tiedot maaperän jäädyttämisestä Venäjällä löytyvät Snipistä.

Seinien paksuus ja maanmuodostus ovat ainoat tekijät laskien kokoon perustan. Siksi sen sijainti voi olla sekä suurilla syvyillä että pinnalla. Ensinnäkin siihen vaikuttaa myös materiaali, josta pohja on tehty.

Kuormituksen suhteen nämä tyyppiset nauhalevyt eroavat toisistaan:

 • Uppoasennus, joka on suunniteltu massiivisiin rakennuksiin pehmeällä maaperällä;
 • Täysin upotettu pohja, jota käytetään tavallisesti pieniin rakennuksiin, aidat sekä puutalot.

Varoitus! Syvyysindikaattoreista riippumatta rakenne on suoritettava Snipin vaatimusten ja normien mukaisesti.

Sääntelykehys

Jos aiot rakentaa liuskan perustan, GOST- ja Snip-tiedot ovat varmasti hyödyllisiä sinulle:

 • Rakennustyön perusteet teräsbetonilaattojen perustamista varten kirjataan GOST 13580-85: een;
 • Kaikki normit rakennuksen perustuksiin esitetään yhteenvetona kohdassa Snip 2.02.01.83;
 • Laakeri- ja sulkemisrakennuksia koskeva asiakirja on nimeltään Snip 3.03.01-87;
 • Kaikki normit ja vaatimukset perustusten ja muiden maa-alueiden rakentamiselle on lueteltu kohdassa Snip 3.02.01-87.

Jos noudatat tätä sääntelykehystä, et voi olla huolissasi rakennushankkeen luotettavuudesta.

Normaalit SNIP venttiileille

Snip 52-01-2003 sisältää kaikki perushuollot ja vaatimukset betoniteräksen rakennusten rakentamiselle. Lisäksi se tallentaa tärkeimmät muodonmuutokset, lujuusindikaattorit, koon vaatimukset:

 • Kun rakennustyöt tehdään säätiön rakentamisessa, on käytettävä vahvistuslaitetta, jolla on laatusertifikaatti;
 • Tangot on kiinnitettävä tiukasti syrjäyttämisen poistamiseksi, kun liuos kaadetaan;
 • Kun käytetään vahvistusosien hitsattuja osia, se saa käyttää hitsausmenetelmää, joka ei aiheuta muodonmuutosta;
 • Sauvojen mutkan on oltava säde, joka on identtinen ja joka on koottu rakennesuunnitelmaan;
 • Laitteessa on oltava liitokset, joiden on oltava samansuuntaisia ​​pääominaisuuden kanssa;
 • Teipin pohjan pystysuuntaisten sauvien välinen etäisyys määritetään halkaisijan mukaan. Myös aggregaattiseoksen tyypit otetaan huomioon.
 • Astu, kun kaatamisen on oltava yli 25 cm;
 • Kahden pitkittäisen sauvan pituus on enintään 40 cm;
 • Poikittaisten sauvien välinen etäisyys - enintään 30 cm;

Pystysuoraa vahviketta varten käytetään halkaisijaltaan 12 cm: n elementtejä ja pituussuuntaista vahvistamista 10 - 32 cm. On syytä huomata, että poikittaisprosessin arvon on oltava 7 cm.

Nauhan perustusten rakentamisen vaiheet SNIP: n mukaan

Tämä laite koostuu betonista, joka vahvistetaan ja kaadetaan sitten muottiin, jolloin muodostuu monoliittinen kompleksi. Nauhapohjan rakenne on monenlaisia, mutta pidämme prosessin optimaalista ja yksinkertaista mallia.

Tässä vaiheessa kaikkien tarvittavien määrien laskeminen, nimittäin:

 • syvyys;
 • leveys;
 • Materiaalin valinta;
 • Maaperän jäädyttämisen taso;
 • Muut maaperän parametrit.

Laitteen on läpäistävä rakennuksen kehä, joten näillä tiedoilla on valtava rooli rakennustyössä.

Se on tärkeää! Jos rakennuksessa on muoto - ei neliö, niin kasetin asentaminen on monimutkaisempaa.

Hankkeen päättymisen jälkeen on tarpeen sijoittaa tulevan säätiön merkit. Tämä tehdään näin: kiinnittimet asetetaan kehän ympärille ja ne peitetään johtoa pitkin ulko- ja sisätiloihin. Kun rakennat rakennuksen pehmeään maahan, kaivannon pitäisi olla hieman laajempi. Tämä on välttämätöntä, kun käytetään muottirakennetta. On myös tarpeen antaa 10 cm: n tyyny, joka on täynnä hiekkaa.

Tässä vaiheessa kaivannon toteutus. Syvyyden on oltava sama kuin pohjan koon, mutta tyynyn pituus on 30 cm. Tämän tehtävän suorittamiseksi on parempi käyttää venytettyä köyttä, jotta et murtuisi merkinnöistä. Kun kaivaa, ota huomioon maaperän ominaisuudet. Esimerkiksi kiinteän maaperän osalta on parempi tehdä pystysuoria seiniä oksiin.

Se on tärkeää! Jos sivustossasi on löysät maaperät, niin kaivannon mitat olisivat suurempia kuin projektissa /

Muottiyksikkö on pystytetty talon pohjan ulkopuolelle, eli levyjen leveyden on vastattava suunnitteluarvoa. Asennusprosessi on melko yksinkertainen ja toteutetaan paljon samalla tavalla kuin puupaneeleilla. Rakennuksen lopussa on tarpeen peittää kanavan pohja joen hiekalla ja perusteellisesti tampilla. Tätä kutsutaan tyynyksi. Jos lisäät murskattua kiveä ja kaadatte betonia, muodosta sitten pohjan rakennuspohjasta.

Seuraava askel on vahvistaa vahvistusta. Tällöin on hyödyllistä käyttää halkaisijaltaan 12 cm sauvat ja lanka, jonka kanssa rakennetta pidetään yhdessä. Vahvistuksen pystysuorissa osissa on oltava 10 cm: n etäisyydellä pohjasta ja ne on sidottava johtimella kaikkiin suuntiin. Työn lopussa saamme vyön, joka tekee raudoituksen.

Betonivaihto

Kun kaadetaan samanaikaisesti kaikissa paikoissa, on tarpeen käyttää useita koneita laastin sekoittamiseen ja sekoittaa betonia, joka on kaadettu romuihin tyhjien tilojen muodostumisen välttämiseksi.

Jos kaikki työ tehdään vähitellen, betoni tulee tasaisesti. Ratkaisun valmistukseen ja sovittamiseen yhdestä sekoittimesta, joka selviytyy keskimääräisen rakennuksen tehtävistä. Suosittelemme täyttämään ympyrän muodon - tämä tarkoittaa sitä, että pohja voi nousta vähitellen. Lopullinen toimenpide on yhdenmukaistaminen. Tämän prosessin tekniikka on sama kuin kytkinlaite.

Säätiön täyttö on parasta ympyrää, jotta koko kehä kasvaa asteittain. Viimeisessä vaiheessa betoni tasoitetaan myös tasoittain, jotta se antaa mukavamman ensimmäisen tiilen tiilen tai muun materiaalin. On huomattava, että kaikki laskenta- ja rakentamisnormit ja -vaatimukset on määritelty Snipissä. Joten tutustu asiakirjoihin ja sitten voit vapaasti jatkaa työtä.

Tyypilliset nauhan perustuksen vahvistusjärjestelmät

Säätiö on haavoittuvin osa suunnittelua. Koska rakennuksen yläosaan kohdistuu puristuskuormitus, ja alhaisempi venytys, pohjan oikea asennus on suuri rooli. Jotta nauhaosuus olisi oikea vahvistus omilla kädillä, on suoritettava laskenta järjestelmän mukaisesti.

Miten nauha on

Tällainen säätiö on pohjimmiltaan raudoitettu betoni, joka kulkee rakennuksen ulkopuolelle ja sisäpuolisten tukiseinien alle.

Puristuksen aikana betonirakenteet kestävät 50 kertaa enemmän kuin venymät. Rakenteen ylä- ja alaosat ovat ylikuormitettuja, joten molempia osia on vahvistettava. Keskiosassa lähes mitään ei ole kuormitusta. Metalliliitännät auttavat ratkaisemaan näitä ongelmia.

Rakennuksen lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi kaikki perusta on vahvistettava. Loppujen lopuksi säätiö altistuu erilaisille kuormille. Tämä on koko talon paino ja maaperän erilaiset liikkeet. Nauhalevyn vahvistaminen muistuttaa rakennetta, joka on koottu terästangoista. Jotta voit valita tarvittavan järjestelmän, sinun on ymmärrettävä, mitä se on.

Vahvistusaine

Materiaalin valinta on varsin tärkeä askel. Nauhateoksen lujittamiseen omilla kädillä käytetään eri osien teräsputkia tai lasikuituvahvisteita. Useimmiten he käyttävät metallia.

Päävaakalevyn poikkileikkaus on 12 - 24 mm. Tangot, jotka sijaitsevat pystysuorassa, ovat apuvälineitä. Siksi yleensä pystysuuntaisten sauvojen poikkileikkaus 4 - 12 mm. Tällainen suuri ero johtuu kuormien vaihtelusta pohjaan ja on suoraan riippuvainen maaperätyypistä ja rakenteen painosta.

Tarvittavat pystysuorat tangot asennetaan, jos säätimen korkeus on yli 15 cm, jolloin lujitusta käytetään 6-8 mm: n luokan A1 luokkaan. Kehys kerätään sauvoista ja puristimista, puhdistamalla ne ruosteesta. Tarvit tasoitetaan ja leikataan tarvittaessa. Koska liitostangot käyttävät neulontankaa ja koukkua. Hitsaustöitä voidaan suorittaa, jos "C" -merkintä on paikallaan.

Halkaisijan valintaan vaikuttaa vaakasuorat tasot ja nauhalevyn vahvistusjärjestelmä.

Vahvistusnauhan laskennan laskeminen

Lujittavien elementtien määrä on laskettava pohjan koon perusteella. Leveydeltään 40 cm: n pohjalla on riittävästi 4 pituussuuntaista tankoa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Rungon sarjan asentamiseksi 6x6 m: n kokoiselle nauhapohjalle tarvitaan keskimäärin 24 m: n vahvistus. Jos asetat 4 palkkia, tarvitset 96 m pitkittäisvaijereita.

Peräpintainen ja pystysuora vahvistus, jonka leveys on 0,3 m ja korkeus 1,9 m kullekin kiinnitykselle 5 cm etäisyydellä pinnasta betonilaskimen mukaan, tarvitset (30-5-5) x2 + (190-5-5) x2 = 400 cm tai 4 m sileän muotoisia vahvistuselementtejä.

Jos kiinnittimien asennusvaihe on 0,5 m, liitäntöjen määrä on 24 / 0,5 + 1 = 49 kpl. Joten laskujen perusteella tarvitset 4x49 = 196 m poikittaisia ​​ja pystysuoria tangkoja.

Vahvikkeen kokonaispoikkipinta-ala ja sen paino, joka perustuu sauvojen läpimittaan, voidaan laskea taulukosta:

Järjestelmä on parempi valita

Kaksi päävahvistusjärjestelmää käytetään useimmiten vahvojen rakennusten perustan vahvistamiseen:

SNiP 52-101-2003: n mukaisesti vierekkäiset raudoituspalkit on sijoitettava 40 cm: n (400 mm) etäisyydelle samassa rivissä. Äärimmäisen pitkittäisen vahvikkeen tulisi olla 5-7 cm etäisyydellä pohjan sivuseinistä (50-70 mm). Siksi, jos pohjan leveys on yli 50 cm, on parempi käyttää vahvistusohjelmaa kuudella varrella.

Valitse tästä riippuen terästangojen halkaisija.

Tavallisesti teipin pohjaa varten käytetään tangot "laatikossa", jolloin kaikki tangot kiinnitetään 90 ° kulmassa. Pitkittäisen järjestelyn yhteydessä käytetään luokan A3 mukaisia ​​vahvistusmateriaaleja, joilla on pyöreä muoto.

Kuinka vahvistaa kulmat

Kulmissa on suuri kuorma. Siksi vahvistamisen yhteydessä on tarpeen huolehtia niiden vahvistamisesta.

Seuraavia sääntöjä on syytä harkita:

 • sauva on taivutettava siten, että sen toinen puoli syvennetään perustuksen yhdeksi seinämiksi ja toinen toiseen seinään;
 • jos sauva ei ole tarpeeksi pitkä taipuman aikaansaamiseksi, voit käyttää L-muotoisia profiileja kiinnittää tangot nurkkaan.

Useimmiten tähän tarkoitukseen käytetään vahvistusluokkaa A3.

Kuinka tehdä vahvistus omalla kädelläsi

Tätä varten pohja tulisi neliöön tai suorakulmioksi.

Ennen rungon asentamista kaivannon pohjalle on tarpeen asettaa 1 m: n syvyydelle hiekka tyyny.

Kehys on asennettu tällä tavalla:

 • tiilet asetetaan kaivannon pohjalle, niiden korkeus on 5 cm (jotta pohjan ja kehyksen pohjan välille muodostuisi rako);
 • telineiden asentamiseksi etukäteen on tarpeen tehdä näyte, jonka mukaan tankoja leikataan;
 • pitkittäisen muodon tankoja asetetaan tiilille;
 • vaakasuuntaiset hyppyt, joiden pituus on hieman pienempi kuin pohjan paksuus (noin 5 cm kummallakin puolella), on sidottu pituussuuntaisiin tankoihin, joiden askel on 50 cm käyttäen neulontankoa;
 • solujen muodostavien sauvojen kulmat kiinnittyvät pystysuoraan 10 cm pienemmiksi kuin pohjan korkeus;
 • pystysuoraan vahvikkeeseen kiinnitä ylemmät pitkittäisvaijerit;
 • Yläpuoliset poikittaiset sauvat on sidottu saavutettuihin kulmiin.

SNiP 52- 01-2003: n tärkeimmät määräykset

SNiP 52-01-2003: n tärkeimmät määräykset liittyvät teräsrungon vaakasuorien reunojen ja raudoituksen halkaisijan väliseen etäisyyteen. Joten pituussuuntaisten sauvien väli ei saa olla pienempi kuin 25 cm ja yli 40 cm.

Tangojen poikkileikkaus valitaan pituussuuntaisten sauvien lukumäärän mukaan. Nauhapohjasta sen tulisi olla vähintään 0,1% pohjan työosasta. Esimerkiksi jos pohjan korkeus on 1 m ja leveys 0,5 m, poikkipinta-alan on oltava noin 500 mm2.

Vahvistimen vähimmäishalkaisija on selkeämmin esimerkkien taulukossa:

Nauhalevyn vahvistaminen on helppoa käsin, riittää, että se noudattaa tekniikkaa ja suorittaa laskennan oikein. Jos itsesi on vaikea tehdä, on parempi turvautua ammattilaisten apuun. Loppujen lopuksi luotettava ja vankka perusta on hinta ja koko rakennuksen vakauden tae.

Nauhalementtien vahvistaminen A: sta Z: hin

Vahvistettu nauhalevy on luotettavin muotoilu, joten sitä käytetään laajasti yksittäisissä rakenteissa. Laitetta varten on tarpeen kiinnittää metallivarret ja lanka. Nauhatusperusta altistuu puristus- ja vetovoimille koko kehälle, joten pohjan ylä- ja alaosat on vahvistettava.

Vahvistusjärjestelmä ja tekniikka

Vahvistusta varten on asennettu kaksi pituussuuntaista (horisontaalista) vahvistusta. Tätä tarkoitusta varten käytetään AIII-luokan lujitemuotoa - pyöreää profiilia, jonka halkaisija on 10 - 16 mm, jossa on kaksi pituussuuntaista kylkiluuta ja poikittaiset ulokkeet, jotka on suunnattu kierteistä linjaa pitkin.

Jos pohjan korkeus on yli 15 cm, vaaditaan pystysuoran raudoituksen asennus, johon voit käyttää luokan A tangkoja - sileät sauvat, joiden läpimitta on 6-8 mm. Lattian poikittaisten akseleiden vaikutukseen vaikuttavien kuormien kompensoimiseksi on kiinnitetty poikittaiset lujitustangot. Niiden päätehtävänä on kiinnittää pitkittäiset tasot keskenään ja estää säröjen esiintyminen betonissa.

On suositeltavaa suorittaa poikittainen ja pystysuora vahvistus yhdellä kiinnittimellä, joka sitoo kehyksen monoliittiseen rakenteeseen. Nauhalevyn kiinnittimien asennusvaihe on korkeudeltaan 3/8, mutta vähintään 25 cm.

Runko on koottu ruosteista ja puristimista. Tarvittaessa ne suoritetaan ja leikataan. Yksittäisten lujitangojen liittämiseen käytetään neulontankaa ja erikoiskoukkua. Hitsaus sallitaan vain, kun kiinnitysvarret on varustettu asianmukaisella merkinnällä - kirjain "C".

Vahvistus- ja leikkauskulmat

Jäykän monoliittisen rakenteen luominen edellyttää pätevää toteutusta säätökohdissa olevien kulmien ja tukien lujittamiseksi, jotka ovat keskittyneissä kuormissa. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistusluokkaa AIII. Kun vahvistat kulmat, sinun on noudatettava perussääntöjä:

 1. tanko taipuu erityiseen nurkkaan niin, että toinen pää syvennetään perustuksen toiseen seinään, toinen pää toiseen seinään;
 2. ohituspalkkien vähimmäispituus toiseen seinään - 40 vahvistusvoimaa;
 3. Ei ole sallittua käyttää yksinkertaisia ​​liitettyjä ristikoita ilman ylimääräisiä poikittaisia ​​ja pystysuoria tankoja;
 4. jos tangon pituus ei salli taivutusta toiseen seinään, niin L-muotoisia profiileja käytetään tangojen liittämiseen kulmaan;
 5. kehyksen kiinnittimien välisen etäisyyden pitäisi olla kaksi kertaa pienempi kuin nauharakenteen sisällä.

Kuinka laskea tarvittavien materiaalien määrä?

Metallikehyksen luomiseen tarvittavan raudoituksen määrä määritetään perustan mittojen perusteella. 40 cm leveälle alustalle riittää 4 pitkittäispalkkia - kaksi pohjaa ja kaksi yläosasta.

Vahvikkeen määrä, joka on 6x6 m: n kokoinen ristikon ristin kiinnittämiseksi, on 24 m. Ottaen huomioon, että 4 sauvaa on sijoitettu, pituusakseleiden kokonaismäärä on 96 m. Nauhan pippuria ja pystysuoraa vahvistamista varten 0,3 m leveä ja 1,9 m korkea liitäntä 5 cm: n etäisyydellä betonin pinnasta on tarpeen (30-5-5) x2 + (190-5-5) x2 = 400 cm tai 4 m sileä vahvistus.

Kiinnittimien asennusvaihe on 0,5 m, liitäntöjen lukumäärä on 24 / 0,5 + 1 = 49 kpl. Perunoiden ja pystysuorien elementtien asennukseen tarvittavan raudoituksen kokonaismäärä on 4x49 = 196 m.

Jokaisella yhdisteellä on neljä risteystä ja vaativat 8 kpl neulontankaa. Nauhan segmentin keskipituus on 0,3 m. Neulelangan kokonaiskulutus on: 0,3x8x49 = 117,6 m.

Valokuvan vahvistusnauhan säätö:

Työ monoliittisen perustan alla

Monoliittisen nauhan perustuksen vahvistaminen suoritetaan yksinkertaisissa geometrisissa muodoissa: neliö tai suorakulmio. Kehyksen asennus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Kaivantojen pohjalla on 5 cm korkea tiilet (luoda rako säätöpohjan alapinnan ja kehyksen välille);
 • Runkoliittimien asentamiseen vaaditun koon malli on esivalmistettu, jonka varret leikataan;
 • Tiilet ovat päällekkäin rungon pitkittäisvaijereita. On suositeltavaa käyttää kiinteitä vahvistusosia;
 • 50 cm: n etäisyydellä toisistaan ​​vaakatasot on kiinnitetty pituussuuntaisiin tankoihin neuletietoketjulla. Kunkin ripustuksen pituus on alle 10 cm: n paksuinen pohja (5 cm kummallakin puolella);
 • Pystysuorat sauvat kiinnitetään saatujen solujen kulmiin, joiden pituus on 10 cm pienempi kuin perustan korkeus;
 • Vertikaalisiin tankoihin on asennettu ylemmät pitkittäisvaijerit;
 • Yläpuoliset poikittaiset sauvat kiinnitetään muodostettuihin kulmiin.

Jos halkaisijaltaan pitkiä tangkoja käytetään pitkittäisvahvistuksena, suurempia tangkoja sijoitetaan pohjan alaosaan ja kulmaan.

Vaatimukset ja normit: mitä sanotaan SNiP: ssä?

Nauhalumpusta SNiP 52-01-2003 määrittää metallirungon vaakasuorien reunojen ja poikittaisen vahvikkeen askelkoon välisen etäisyyden. Rakennuskoodien mukaan raudoituksen palkkien välinen vähimmäisetäisyys määritetään riippuen:

 1. sauvan halkaisija;
 2. betonin kokonaiskoko;
 3. rakenteen sijainti suhteessa betonin suuntaan;
 4. asennuspaikka;
 5. betonipuristimen tyyppi.

Pitkittäisen vahvikkeen tangon välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm ja alle 25 cm. Poikittainen vahvistusväli on puolet työkappaleen korkeudesta, mutta enintään 30 cm.

Vahvistimen halkaisija valitaan raudoitetun betonirakenteen pituussuuntaisen lujituksen vaatimusten mukaisesti. Nauhapohjan osalta tämä arvo on vähintään 0,1% säätiön työosasta. Esimerkiksi perusta, jonka korkeus on 1 m ja leveys 0,5 m, minimi poikkipinta-ala on 500 neliömetriä. mm.

Miten säätiö syventyy?

Suurin ero matalan ja syvän pohjan välillä on pohjan korkeus. Tältä osin syvillä pohjalla on kehittyneempi sivuseinä ja pohja. Tästä syystä jotkut asiantuntijat suosittelevat, että vain pohjapohjaa vahvistetaan pohjalla, jonka korkeus on korkeintaan 1 m, ja vahvistavat ulomman osan (kuori) ja pohjan syvien pohjien perustuksiin.

Lisäksi metallinen runko vahvistetaan syvällä pohjalla, jonka halkaisija on 4 mm ja jonka silmäkoko on 10 x 10 cm.

Vahvistettaessa nauhalevyä rakenteen lujuus ja tilamurtolujuus kasvaa merkittävästi, tukiosan muotoilu paranee.

Yksinkertainen lujitustekniikka mahdollistaa itsenäisesti rungon asentamisen, säätää perustuksen asianmukaisella vahvistuksella omiin käsiisi ja vähentää säätiön kokonaiskustannuksia.