Monoliittisen runkorakenteen rakentamisen ominaisuudet

Kehysrakenteiden monoliittirakenteiden pohjalta rakennettu talotekniikka katsotaan maailman halutuimmaksi. Ja jos aiemmin tätä teknologiaa käytettiin vain kaupallisiin kohteisiin, yrityksiin, tehtaisiin jne., Se on nyt kiinteästi asettunut maan ja kaupungin rakentamiseen.

Monoliittisen runkorakenteen mallin kantavuus on saatavana jäykillä rautabetonipinnoilla, jotka sijaitsevat alueilla, joihin kohdistuu suurin paine. Nämä sarakkeet ovat siirtymäelementti monoliittisen laatan ja perustapohjan välillä.

Rakennusten taloja ja haittoja runko-monoliittiseen tekniikkaan

Ilmeisesti korkean suosion taso, runko-monoliittisella tekniikalla pitäisi olla paljon etuja:

 • tämän tekniikan käyttö mahdollistaa käytännössä kaikki arkkitehtuurihankkeet (esimerkiksi roikkuvat lattiat);
 • Monoliittirakenteella on korkea jäykkyys ja stabiilius johtuen 2 monoliittisen lattian ja niiden välisten teräsbetonipylväiden voimakkaasta liitoksesta;
 • mökin vapaa tila on helppo uudistaa;
 • ajan myötä betonin rakenne voimistuu ja raudan rakenneosat vahvistuvat, se saa vieläkin suuremman lujuuden ja kestävyyden;
 • lattian korkeus on vähintään kolme metriä;
 • Selvä etu on myös se, että talon valmiin betoniteräksen runko ei tarvitse palosuojausta (ongelma ratkaistaan ​​jopa betonin kaatamisen ja tukirakenteiden muodostamisen aikana).
Monoliittisen kehysrakennuksen edut

Epäilemättä on, että runko-monoliittisen tekniikan talot voidaan rakentaa ympäri vuoden. Kuitenkin, jos ne toteutetaan kylmäkaudella, kustannukset ovat hieman korkeammat, koska tässä tapauksessa lisäenergiaa tarvitaan betonin lämmittämiseen (se on tarpeen kiinteäksi tasaiseksi ja tukien vahvistaminen ja luotettavuus).

Monoliittisella kehystekniikalla on kuitenkin myös haittoja ja vivahteita, jotka on otettava huomioon jo ennen rakentamista:

 • tällaisten talojen tärkein haitta on kylmien teräsbetonipylväiden muodostama kylmäsilmiö, joka vaatii lisääntynyttä lämpöeristystä ja lisää huomattavasti rakentamisen ja viimeistelyn kokonaiskustannuksia;
 • talon ja monoliittisten kerrosten teräsbetonipilarien rakentamiseksi ja vahvistamiseksi tarvitset valtavan määrän erikoispilarteja ja muottirakenteita;
 • yksityisen talon rakentaminen tällaiseen teknologiaan edellyttää korkeaa ammattitaitoa ja kokemusta, jotta kaikki eivät voi rakentaa sitä omilla käsillään.

Yksityisen monoliittisen runkorakenteen rakenteelliset piirteet

Tämän talon runko on:

 • säätiöt;
 • säätöön asennetut monoliittiset pylväät;
 • vahvistinhihna, joka yhdistää pylväät ja joka toimii mönkijäikkunaikkunoina (näiden hihnojen lukumäärä vaihtelee talon kerrosten lukumäärän mukaan).

Tämän tyyppisen talon päällekkäisyydet tehdään myös monoliittisesti.

Monoliittisten sarakkeiden välillä havaitaan 7-10 metrin askel, mikä tekee talon tai mökeistön ilmavasta, kevyestä ja tilavasta tilasta.

Laakerirungon täytyy lämmetä kätesi ja vuorattu materiaalin kanssa, joka täyttää kehittäjän tarpeet.

Mökin avoin tila voidaan ottaa huomioon suunniteltaessa tiloja esimerkiksi panoraamakuvien kiinnittämiseksi talon ympärille (tätä ei voi tehdä omalla kädelläsi, tämä on mahdollista vain ammattilaisen avulla).

Miten varmistetaan monoliittisen kehysrakenteen perustan luotettavuus?

Ennen kuin aloitat mökin rakentamisen, on tärkeää analysoida maaperää ja selvittää pohjaveden taso. Olisi parasta, jos otat näytteitä maaperästä omilla kädilläsi ja vietät ne laboratorioon, jossa teet ammattimaisen päätelmän.

Monoliittisen kehystekniikan talo voidaan rakentaa lähes kaikentyyppisille säätiöille:

Lisäksi jos rakennus toteutetaan seismisessä vaaravyöhykkeessä, monoliittinen runko on ainoa oikea valinta, koska se vain kestää tällaisia ​​kuormia.

Kun maaperä ja pohjaveden syvyys on määritetty, voit jatkaa jokaisen tapauksen optimaalisen perustan valitsemista:

 • hienoksi upotetut kaistaleet, jotka soveltuvat maaperään, jolla on alhainen pohjavesi (tietenkin tällaista kellarista ei rakenneta);
 • monoliittinen nauhatalus soveltuu ei-kalliolle maaperään (valittu talojen kanssa kellarissa);
 • Keskipitkällä ja korkealla sulavalla maaperällä on liikaa haittoja, eikä se sovi rakentamiseen, mutta jos ei ole valinnanvaraa, voit asettaa kelluvan pohjan (puolikierteiseen kuoppaan kiinnitetty levylle), joka muuttaa asentoaan mutta ei vaikuta talon koskemattomuuteen.

Tällaisen talon perusta vaatii voimakkaan ja kiinteän vahvikkeen, koska se tarjoaa tukirakenteen vahvuuden. Lisäksi mökin seinien ulkosivulle on asennettava vesitiivis laite omilla käsillä: kateaine, bitumi tai kattohuopa.

Prosessi kaatamalla betonia muottiin

Monoliittisen runko-talon perustana on metallivahvisteinen betoni. Valun laatu riippuu koko rakenteen vahvuudesta. Lisäksi betoniin kiinnitetyt lujitustangot on luotettavasti suojattu lämpötilan äärimmäisyyksistä, kosteudesta, ruosteesta ja hapetuksesta.

Kaikki nämä betonin kaatamisen edut ovat merkityksellisiä vain silloin, kun ne valmistetaan oikein, ts. tasaisesti, tasaisesti, ilman ylimääräisiä.

Irrotettava muottirakenne betonin kaatamiseksi

Betoni- ja rautaosat toimivat synergiassa, täydentävät toisiaan ja vahvistavat toistensa kykyjä. Tämän synteesin tulos on betoni, joka tasoittaa molempien komposiittielementtien miinukset: 150 kertaa vahvempi kuin tavallinen betoni ja kestävä teräs. Tulevan kehyksen tarvittavaa lujuutta voidaan säätää tuomalla eri paksuusosien vahvistaminen: esimerkiksi rakennuksen maksimoimiseksi, vahvistus tuodaan suurella läpimitalla. Lisäksi on tärkeää vahvistaa näiden betoniterästen sijainti betoniin.

Monoliittisten sarakkeiden luomisen tekniikka

Monoliittityyppisiä sarakkeita voidaan luoda useilla eri tavoilla:

 • betonituotteiden kaataminen ennen mökin seinien rakentamista;
 • kaatosuppilot seinämän jälkeen;
 • kaadettiin pylväät samanaikaisesti seinien rakenteen kanssa.

Kolmannella vaihtoehdolla on eniten etuja. Valu tekniikka tässä tapauksessa on seuraava: Ensinnäkin on tarpeen sitoa luuranko vahvistus, sitten seinälohkojen on asetettu sen ympärille, muotti on asennettu, ja vain nyt on konkreettisia valettu.

Monoliittisten sarakkeiden luomisen tekniikka

Niinpä talojen rakentaminen runko-monoliittiseen tekniikkaan on ratkaiseva tehtävä, jossa puutteita ei voida hyväksyä. Siksi, jos et ole luottavaisia ​​kykyihisi, on parempi olla koskettamatta rakentamista omiin käsiisi, vaan kutsua asiantuntijoita. Kaikilla kehitysvaiheilla on omat tekniset vivahtonsa, joissa sinun täytyy pystyä ymmärtämään käytännössä eikä teoriassa, mikä voi tarjota vain pätevän rakentajan kokemuksia. Jos olet innokas osallistumaan rakennukseen, tutki huolellisesti rakennusprojekti ja valitse omilla käsillänne sopivia korkealaatuisia rakennusmateriaaleja.

Kaikki monoliittisista teräsbetonipylväät - käyttötarkoitus, tyypit ja tyypit, asennusrakenteiden hienot yksityiskohdat. Kuinka tehdä se itse?

Monoliittiset pylväät - osa rakennuksen monoliittisesta kehyksestä, pystysuuntaiset laakerielementit. Pylväät tuovat parvekkeet, terassit, katot. Päätoimintojen lisäksi sarakkeet ovat koristeellinen elementti, joka korostaa rakennuksen sisääntuloryhmää ja julkisivua.

Betonipylväiden tarkoitus

Sarakkeet hyväksyvät ja lähettävät kuorman ylävirran elementteistä rakennuksen perustukseen. Teräsbetonipilarit yhdistävät rakenteen, toimivat lattian tukena.

Arkkitehtoninen termi "sarake" viittaa suoraan keskiosaan, tukipylvääseen. Pylväiden yläosassa olevia ulkonemia lattioiden tai palkkien tukemiseen kutsutaan pääkaupungeiksi tai konsoleiksi. Joskus on alipylväs, lasia, joka kiinnittyy pylväsperustaan.

Tyypit ja tyypit

Betonipylväät jaetaan jaksoittain, tuotantomenetelmällä.

Osan tyypin mukaan jaotellaan neliö, pyöreä tai suorakulmainen muoto.

Tuotantomenetelmän mukaan esivalmistuselementit luokitellaan ja luovutetaan esineeseen rakennustyömaalla pystytettyjen valmiiden rakenteiden tai monoliittipylväiden avulla.

Monoliittipylväiden laitteen ominaisuudet

Ennen teosten tuottamista valmistele sivusto, tarvittavat materiaalit, työkalut ja rakenteet. Sivusto on poistettu roskasta, merkitty.

Mene suoraan rakennukseen:

 • kerätä muottiin;
 • kiinnitä lujitushihna;
 • kaada betoniseos;
 • toteuttaa betonin hoitomenettelyt;
 • pitää aikaa seoksen lujuuden säätämiseen;
 • purkaa malleja.

Monoliittiset teräsbetonipylväät lasketaan suunnitteluvaiheessa. Pilarin poikkileikkaus ja muoto, raudan halkaisija ja käytetyn betonin laatu riippuvat suunnitellun kuormituksen määrästä, mukaan lukien elementin kuolleen painon.

Teosten tuotannossa suositellaan tiukasti projektin seuraamista.

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Materiaalien ja työkalujen tarve on selvitetty työn valmisteluvaiheessa. Työkaluista, joita tarvitset:

 • metallinen neliö, taso vertikaalisuuden ja vaakasuoran pinnan tarkistamiseksi;
 • teräspalkki, auttaa vapauttamaan ilmaa;
 • ruuvimeisseli kiinnityshihnan kiinnittämiseen;
 • värähtelijä kompaaa seosta;
 • tiimi, suojat, tuki.

Betoniyhdistelmä toimitetaan rakennuspaikalle valmiissa muodossa tai sekoitetaan välittömästi ennen betonisekoittimen käyttöä. Valmistettaessa otetaan osa sementistä, lisää kaksi osaa hiekkaa sekoitettuna kahteen osaan raunioon ja kahteen osaan soraa. Kuiva seos sekoitetaan veteen, saavuttaa muovinen betoni tasaisella koostumuksella.

Betonimassan lisäksi tarvitaan seuraavat materiaalit:

 • kynnet, ruuvit kiinnittimien kiinnittämiseen;
 • lujittavat tanko- ja pituuspalkit;
 • teräslanka;

Muottien asennus

Muotti on asennettuna suunnitteluasentoon. Suojukset on kohdistettu pystysuoraan ja vahvistettu tukipyörillä, puiset tuet. Tukit ankkuroidaan tukilohkojen avulla kahteen suuntaan leikkauksen poistamiseksi.

Betonisoimalla korkeita pylväitä, muottien asentaminen on hieman erilainen kuin tavallinen. Lomakkeen kolme puolta on asennettu ja neljäs pinta sulkeutuu, kun muotti on täytetty betonilla.

vahvistaminen

Yhdistävät sauvat yhdessä saavat jäykän volyymikehyksen betonin vahvistamiseksi. Kehyksen pituussuuntaisten sauvien lukumäärä 4-6 kpl. Neliöosassa on neljä tankoa elementin kulmissa, ja suorakaiteen muotoinen pitkä sivu on lisäksi vahvistettu. Vahvistimen ristisilloitusta käytetään, kun järjestetään enintään 2 metrin pituisia sarakkeita.

Runko, joka ylittää 2 m pituuden, on sidottu lyhyillä tankoilla, joiden askel on 20-50 cm, joka hyväksyttiin laskettaessa suunnitellun kuormituksen mukaan.

Pääkaupungeissa vahvistetaan vahvistavaa verkkoa.

Ristitangon paksuus otetaan 15 mm, solun koko on 10 x 10 cm.

Vahvistus podolonnik tapahtuu asettamalla ristikko jokaisessa vaiheessa, ruutujen koko ja lukumäärä otetaan projektista.

betonointi

Kun ne on asennettu kiinnityshihnan ja vahvistuskammion päälle, ne aloittavat betonitoiminnan, joka valmistetaan kerroksittain kerroksittain, joiden paksuus on 0,3-0,5 m, mikä estää edellisen kerroksen asettamisen. Älä käytä 50-70 mm: n liuosta yläosaan.

Betonin kutistumista yli 5 metrin pylväistä järjestä tekniset tauot 40 minuutista 2 tuntiin.

Valmistetun betonimassan koneistetun syötön ansiosta syöttönopeutta pienennetään kerrostumisen välttämiseksi. Ilma päästetään seoksesta teräsputkilla ja betoni tiivistetään manuaalisella täryttimellä. Täryttimeen pääsemättömiin paikkoihin betoni tiivistetään käsin varovasti kiinnittämällä se.

Työn päätyttyä tehdään betonin kausittainen kunnossapito.

Purkamismuoto

Termi betoni 100% työvoima on 28 kalenteripäivää. Indikaattori voi vaihdella ympäristön olosuhteista - lämpötila, kosteus, monimutkainen hoito. Monoliittipylväiden keskimääräinen kesto ennen karsimista on kesällä 7-10 päivää. Tämän termin avulla voit muodostaa kulmat ja sivupinnat.

Muottirakenteen irrotus alkaa tukipyöristä, irrotetaan vähitellen kiinnitys, sivusuojukset.

Monoliittiset pylväät kehyksen osana antavat rakennuksen paikkatiheys ja lujuus.

Betonipylväät

Betonipylväät ovat kantavia rakenteita, jotka tarjoavat rakennuksia pystysuoralla jäykkyydellä. Tyypillisesti sarake on monoliittinen ja metalli, jonka valinta riippuu vaaditusta kantokyvystä. Pylväiden tarkoituksena on tukea ylemmän kerroksen, parvekkeiden, terassien ja muiden rakennusten elementtejä. On mahdollista tehdä betonipilareita omiin käsiisi, nämä voivat olla tavallisia neliömäisiä putkielementtejä tai alkuperäisiä kauniita rakenteita, jotka voivat antaa korostuksen rakennuksille.

tapaaminen

Sarake on tarkoitettu rakennusten koristeelliseen suunnitteluun ja toimii myös rakennusten tukena. Ne on asennettu parvekkeille, terasseille, verannalle, kuistille, takana vedenalaisille lattialle, sisätilojen tiloille ja takapihalle. Tukien kovaa kuormitusta aiheuttaen ne valmistetaan noudattaen enimmäismäärää nykyisten sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

Betonipilareilla on seuraavat tyypit:

Erilaisia ​​konkreettisia sarakkeita käytettäessä on eritelty seuraavia tuotantotekniikka-tyyppejä:

 • Tehdasrakennuksessa valmistetaan tehdasvalmisteiset kannattimet, jotka kuljetetaan työpisteeseen, jossa ne on asennettu. Esivalmistetuilla sarakkeilla on seuraavat edut: suhteellisen alhainen hinta, asennusnopeus, laastin nopea kuivaus.
 • Monoliitti. Täytetään rakennustyömaalla suoritetussa muodossa. Kun työskentelet monoliittisten pylväiden kanssa, erotetaan seuraavat edut: kyky seurata betoniliuoksen laatua ja seoksen puuttumista. Havainnoista havaitut puutteet: pitkä valmistusajankohta, odotellaan seoksen jähmettymään muodossa.
Takaisin sisällysluetteloon

Asennusominaisuudet

Neliöpylväät on asennettu rakennusten ja rakenteiden kulmien reunaan, kiinnitettynä ankkureihin katon ja alustan pohjaan. On kuitenkin huomattava, että neliöputken asentaminen omilla kädillä on työläs ja monimutkainen prosessi, joten kokeneet rakentajat eivät suosittele tällaisten sarakkeiden asentamista omiin käsiinsä. Tukirakenteet voivat olla pienen alueen tiiliseinän muodossa. Kuistilla tai kuistilla asetetut tuet puusta tai lokeista.

Asennettaessa tukielementtiä betonipohjalle teräslaseja kiinnitetään ensin ankkureilla ja ne sitten asentavat tuen ja betonin. Talojen rakentamisessa on erittäin tärkeä rakenteen keskellä sijaitsevat tukirakenteet. Tällöin käytetään sarakepidikkeitä metallin vahvistuksen laskennallisella poikkileikkauksella ja sen jälkeen betoniliuoksen kaatamalla ja muottiin asennuksella.

Pylväselementtien betonointi omiin käsiinsä on tärkeä tapahtuma, joka on tehtävä vastuullisesti ja joilla on tietty tietopohja ja taidot teosten tuotannossa. Betonointi lomakkeisiin suoritetaan jatkuvasti pitämällä vaakasuora asento, joka auttaa välttä- mään välijäähdytysliitosten muodostumista ja säästää rakenteen tuhoutumisesta.

Rakennusvaiheet

Betonituen rakentaminen koostuu seuraavista vaiheista:

 • Ennen työn aloittamista valmistele tarvittavat työkalut ja materiaalit.
 • puhdista pinta roskista;
 • jatka rakennustyön asentamista;
 • suorittamaan lujitettavia töitä;
 • sitten betoniliuos kaadetaan ja kuivauksen jälkeen puretaan muotti.

Betoniseoksessa on oltava muovinen sakeus ja vahva kiinteytymisen jälkeen. Rakenteen lujuuteen vaikuttavat betoniliuoksen komponentit ja raudoituksen tekniset ominaisuudet, joilla on seuraavat ominaisuudet:

 • vahvuus;
 • hitsauksen helppous;
 • alhainen mahdollinen korroosiota tuotteessa;
 • hyvä tartunta.
Takaisin sisällysluetteloon

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Tukirakenteen korkealaatuista täyttöä betoniliuoksella tarvitaan seuraavia työkaluja, laitteita ja materiaaleja:

 • betonipumppu;
 • suorakulmainen kulma;
 • vasara;
 • rakennustaso;
 • metalli lanka;
 • puiset tuet;
 • vahvistettu verkko;
 • ruuvimeisseli;
 • kynnet ja ruuvit;
 • leveät levyt;
 • täryttimet;
 • laite betonimassan sekoittamiseksi;
 • mittanauha;
 • teräsnauha;
 • ankkuri;
 • vesi;
 • sementti;
 • hiekka;
 • kalkkia.
Takaisin sisällysluetteloon

Muottien asennus

Kiinnitä muottirakenne kunnioittaen rakenteen lujuutta ja luotettavuutta. Lomakkeen asennus tapahtuu tukien neljällä sivulla tukipuiden avulla. Jos pylväs on korkea - muotti on kiinnitetty kolmelle puolelle ja neljäs puoli kasvaa betonin kaatamisen yhteydessä. Lomakkeen kokoamisessa he havaitsevat rakenteen tasaisuuden, joka tarkastetaan rakennustasolla. Tasoitettu muotti on kiinnitetty ruuveilla, joiden avulla betoniseosta pidetään tuotteen sisällä. Seuraavaksi tarkista kulmien kulma suorakulmaisella kulmalla.

vahvistaminen

Asennettaessa saraketta käytetään pystysuoraa vahviketta, jonka läpimitta on noin 1,2 senttimetriä ja enemmän. Pystysuora vahvike koostuu neljästä tangosta, jotka sijaitsevat neliön kulmissa. Jotta helpotettaisiin venttiilien asennusta, joiden korkeus on yli kolme metriä, asenna lattia kaksi metriä.

Kehyksen tuki kannattaa kerätä eri menetelmillä. Kannatinrakenteen pieni koko, paino ja tilavuus kehystä kootaan tulevalle muottirakenteelle, joka tekee työtä omilla käsillä kallistamalla valmiin kehyksen. Suuri teräsrakenteen paino, sen pohja on valmiiksi koottu ja tangot on yhdistetty työmaalla, jossa yksittäiset tangot on asennettu. Asettamalla valmiin suunnittelun, sovelletaan erilaisia ​​levyt ja rekvisiitta. Vahvistustangojen kiinnittäminen toisiinsa tapahtuu metallilangalla, noin neljänkymmenen senttimetrin etäisyydellä.

betonointi

Betonin sekoittamisen alusta kiinnitetään huomiota betonin ominaisuuksiin. Tämä koostumus on liikkuvuus, jolla on tärkeä rooli pylväiden betonoinnissa. Mobiili betoni on helppo asentaa ja prosessissa ei tarvita tampereita ja houkutella betonipumppuja. Betonointi tapahtuu tasaisissa kerroksissa vaakasuorassa asennossa. Seoksen asettaminen, se joutuu ajoittain metsitankoihin.

Tarvittaessa sulje liuos. ei voi tehdä ilman syvää vibraattoria. Ilmakuplat poistetaan betonista napauttamalla vasaraa paljaalle muotille. Betonipylväät kohdistavat jaksottaisesti vahvistuskotelon. Laastin asettamiseksi valitaan sementti, joka on osa M400-laatua, joka tarvitsee yhden osan ja sekoitetaan kaksi osaa hiekkaa ja kaksi osaa soraa ja murskattua kiveä. Kuivat ainesosat kaadetaan vedellä tarvittavaan määrään homogeenisen paksun sakeuden saavuttamiseksi. Valmistetun betoniseoksen asennuksen lopussa jatketaan ankkureilla kiinnitetyn vahvikkeen asennusta.

Betoni on jätetty kuivumaan paikassa, jossa on optimaaliset lämpötilaolosuhteet ja kosteus. Betonin pinta kastellaan säännöllisesti vedellä ja tarvittaessa peitetään muovikelmulla, jotta vältetään kosketus saostukseen ja suoraan auringonvaloon.

Purkamismuoto

Kun betoniliuos kovettuu ja kerää sen suurimmat lujuusominaisuudet, jatka purkamista. Muottien poisto luotettavia ammattitaitoisia työntekijöitä. Purkaminen alkaa muottien sivuosien poistamisella, jotka eivät kanna rakenteen kuormitusta. Rakenteiden purkaminen on tärkeää, kun olet varmistanut betonin lujuuden, joka on vahvistettu rakennuskoodeilla ja säädöksillä. Määritä betoniliuoksen lujuus laboratoriossa tekemällä koekokeita materiaalinäytteistä. Purkaminen toteutetaan tiukassa järjestyksessä varmistaen rakenneosien turvallisuuden.

johtopäätös

Betonipylväiden menestyksekkään valmistuksen kannalta on tärkeää tarkastella seuraavia kohtia: maaperä, rakennuskohteen korkeus, alueen ilmastolliset ominaisuudet ja rakennuskohteen tarkoitus.

Asennuksen teknologisen sekvenssin ja konkreettisen ratkaisun oikean valmistelun huomioimisen ansiosta saat vahvan ja luotettavan perustan, jonka käyttöikä on pitkä.

Työt betonipylväiden kaatamiseksi

Pylväät ovat laakerirakenteita, jotka antavat rakenteelle pystysuoran lujuuden ja jäykkyyden. Riippuen muodostuneesta kantavuustasosta ja tuotantomenetelmästä, nykyään rakennetaan useita sarakkeita: metallia, esivalmistettuja ja monoliittisia. Yksi tärkeimmistä menetelmistä pylväsrakenteen pystyttämiseksi on se, että betonin siirtäminen pylvääseen pidetään yleisin.

Sarakkeiden rakentaminen vähentää rakennusaikaa.

Siksi suosituimmat, kustannustehokkaat ja usein käytetyt itserakennustyöt ovat monoliittisia sarakkeita. Metalliosien ja monoliittisten pylväiden etuja pidetään niiden erittäin nopeana erektioksi, mikä lyhentää rakentamisen aikaa.

Prosessin ominaisuudet

Metallipylväät asennetaan erikoislaitteiden avulla.

Talon äärimmäisissä kulmissa (pienimmällä kuormituksella) sarakkeita voidaan valmistaa teräksisistä neliöputkista, joiden kokonaispoikkileikkaus on 150 mm, jotka on yhdistetty alustaan ​​ja kattopintaan ankkureilla.

Ainoa haittapuoli tällaisten sarakkeiden käyttämisestä on niiden melko monimutkainen asennus (nosturin avulla). Tämä ei ole aina suositeltavaa itsenäisten ja sarakkeiden betonisoitumiseksi.

Pylväiden roolissa myös pienet tiiliseinät voivat toimia. Verannalla ja kuistilla voit käyttää pyöreitä lokeja tai puupalkkeja. Betonipohjassa ne kiinnitetään asentamalla teräslaseihin, jotka on kiinnitetty etukäteen ankkureilla, mitä seuraa betonitointi.

Talon tärkeimmät pylväsrakenteet ovat rakennuksen keskiosassa sijaitsevat pylväät.

Betonin sijoittaminen sarakkeisiin: a-enintään 5 m; suurempi kuin 5 m; sisään - paksulla vahvistuksella; g-muottirakenne irrotettavalla suojuksella; 1 - muotti; 2-puristin; 3-kauha; 4-värähtelijä joustavalla akselilla; 5 - vastaanottava suppilo; 6-link-runko; 7- asennettava tärytin; 8, 9-taskut; 10- irrotettava suojus.

Useimmissa tapauksissa valmistetaan tietyn (lasketun) osan metallipäällystetyt kehykset, jotka on valettu betonista varastomuotojen avulla.

Betonipylväiden täyttäminen on vastuullinen tapahtuma, joka edellyttää sopimuskumppanin tiettyjä tietoja ja taitoja. Ihanteellisesti betonia pitäisi kaataa betoniin kerralla välttäen kylmän kylmän liitoksen välttämiseksi.

On tärkeää varmistaa, että kolonnin kylmä sauma oli täysin vaakasuorassa asennossa. Muussa tapauksessa sarake joutuu tuhoutumaan.

Työkaluettelo

Pilarien tehokkaan kaatamisen tekemiseksi betonilla tarvitaan seuraavat työkalut ja rakennuslaitteet:

Betonipumppua tarvitaan sarakkeiden rakentamisen aikana.

 • kulma oikeaan kulmaan;
 • puiset tuet, joissa on panokset;
 • tasolla (voit käyttää vettä);
 • ruuvit (mahdollisuuksien mukaan ruuvimeisselillä) ja kynnet;
 • vasara (sledge hammer);
 • metalli lanka;
 • vahvikkeet (tai verkot);
 • levyt enimmäisleveydellä (muottipaneelit);
 • ulkoiset tai sisäiset täryttimet (tai betonipumppu), jotka voidaan tarvittaessa vaihtaa metallivarrella;
 • mittanauha;
 • betonisekoittimella (tai millä tahansa laitteella konkreettisen liuoksen sekoittamiseen);
 • ankkuripultit;
 • erilaiset puristimet;
 • metallinen sauva.

Rakennusvaiheet

Sarakkeiden täyttäminen betonilla merkitsee seuraavia rakennusvaiheita

Sarakkeen muotti: kilpi, ankkuri, tukijalka.

Vahvistustyöt

Pylväiden järjestely käyttää tavallisesti pystysuoran vahvikkeen asennusta, jonka keskimääräinen halkaisija on vähintään 12 mm ja joka koostuu neljästä pääpellistä (tangot), jotka on sijoitettu neliön muotoon (sen pääkulmissa). Rakennustelineiden asennus on helpompaa kuin yli 3 metrin korkeudella. Rakennustelineet on varustettava lattian leveydellä, joka on korkeintaan 1 m korkeudella 2 metrin korkeudella ja 0,8 metrin korkeudella olevilla aidoilla. Sarakkeiden runkorakenteet voidaan koota eri tavoin.

Pienillä kokoluokilla, tilavuuksilla ja painolla sarakekehys voidaan asentaa tulevalle muottipaketille, joka voidaan tehdä manuaalisesti kallistamalla valmiin kehysrakenteen. Jos raudoituksen halkaisija ei ole yli 16-20 mm ja se on melko raskas, olisi tarkoituksenmukaisempaa valmistaa runkopohja ja sitten neulo se paikalleen asentamalla yksittäiset sauvat. Kun sijoitetaan pylväiden valmiin runko ja sen purkaminen edelleen, käytetään erilaisia ​​rekistereitä ja levyjä.

Nivelten (tai hitsauksen) aikana pystysuoran pylväskehyksen asennuksessa on toivottavaa, etteivät ne kestä niitä. Vahvistustangot kiinnitetään toisistaan ​​erityisellä kiinnittimellä (metallilangalla) tietyllä etäisyydellä toisistaan, mikä on yleensä 40 cm.

Muottien asennus

Normaalissa tapauksessa mittalaatikko kootaan tarvittaviin sisäisiin mittoihin (esimerkiksi 25x25 cm). Asennuksen tulee olla hyvin varovainen. Muotti on asennettu valmiiksi vahvistetun pylvään 4 puolelle.

Pilarin kaikkiin sivuihin on asennettu puiset pultit. Kolonnin suurilla mitoilla, muotti on asennettu kolmelta puolelta ja loput puolelta kasvatetaan betonitoimessa. Muottirakenteinen laatikko (joka on tehty lankkuista, vanerista jne.) On asetettava tasolle ja kiinnitettävä ruuveilla betonielementin säilyttämiseksi. Nurkan avulla oikeiden kulmien vastaavuus tarkistetaan.

betonointi

Betonilla työskentelyllä on omat vivahteensa. Kun valitaan sarakkeita, yksi tärkeimmistä parametreista on betonin liikkuvuus. Tavallisille monoliittisille pylväälle käytetään P2-P3: n liikkuvuutta omaavaa betonia, ja kun paksujen lujitetuista rakenteista on valettu palsseja, on toivottavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuusarvo on P4 tai suurempi. Tämäntyyppistä betoniseosta kutsutaan myös betoniseksi betoniksi. Tämäntyyppinen betoni kuljettaa melko hyvin muotolevyssä, vaikkakin ilman eri värähtelijöitä ja betonipumppuja. Kun kaadetaan betonia, se rakentuu vähitellen.

Betoni kaadetaan yhtä suuriksi vaakasuoriksi kerroksiksi, jotka on asetettu väistämättä yhteen suuntaan. Kun muotti on täytetty, betonilaastin on perusteellisesti repeytynyt. Betonisekoitusta voidaan sitoa metallitangon avulla. Betoniseoksen tiivistämiseksi käytetään ulkoisia tai syviä tärinöitä. Kotona säännöllisin väliajoin koskettaminen vasaralla paljaalla muottipesällä auttaa eroon ylimääräisistä ilmakupleista betonissa. Betonirakentamisprosessin suorittaminen on jatkuvasti seurattava ja korjattava vahvistuskoteloa siten, että se sijoitetaan keskelle.

Valunut betoniseos voi koostua sementtibrändistä M400 (1 osa), hiekasta (2 osaa), soraa tai murskattua kiveä (jonka partikkelikoko on vähintään 20 mm tilavuudeltaan 4 osaa) ja vettä, kunnes saavutetaan haluttu konsistenssi homogeeninen massa. Kun pylväiden betonointi on valmis, kiinnitys kiinnitetään niihin ankkuripulttien avulla.

Muottien poisto. Rakenne puretaan sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut lopullisen voimakkuutensa.

Ei myöskään pidä unohtaa, että sen ominaisuuksien saavuttamiseksi betoni tarvitsee erityistä huolenpitoa, johon kuuluu optimaalisten kuivausolosuhteiden ja kosteustason aikaansaaminen.

Monoliittiset sarakkeet tekniikka

Levitetty betoniseos tiivistyy syvällä täryttimiin. Betonirakenteen tiivistämiseen ei täryttimiä ole tuettu vahvisteilla ja upotetuilla tuotteilla, johtoilla ja muilla kiinnityspidikkeillä. Syvällä täryttimen syvyys betoniseoksessa tulisi varmistaa, että syveneminen syvään täryttimiin vaihtuu yli puolitoista kertaa niiden säde.

Betonin huolto on suoritettava SNiP []: n mukaan: kovettumisen alkuvaiheessa betoni on suojattava sademäärästä tai kosteuden menetyksestä, ja myöhemmin on välttämätöntä säilyttää lämpötila- ja kosteusolosuhteet luoden olosuhteita, jotka lisäävät sen lujuutta.

Ihmisten liikkuminen betonirakenteissa ja yläpuolisten rakenteiden asentaminen sallitaan, kun betoni saavuttaa vähintään 1,5 MPa: n vahvuuden.

Suojusten purkaminen aluksi betonin lujuudella on vähintään 50% suunnittelun vahvuudesta. Kokoonpanon vastakkaiseen suuntaan tehtyjen suojien purkaminen.

2.2. Betonin levyt

Ennen työskentelyn aloittamista lattia-asennuksessa on asennettava seuraavat rakenteet: - kaikki taustalla olevat rakenteet on asennettu, vihdoin kiinnitetty ja kohdistettu.

Vahvistuksen päällekkäisyydellä on neljä ihmistä.

Ankkuri asetetaan ottaen huomioon 35 mm paksun betonin suojakerros.

Yksittäisten sauvojen liittäminen kiertyy kierteiden tai puristimien avulla (kehitetty TSNIIOMTP).

Kun raudoitus on tehty, puusepenkereiden - kuuden ihmisen rakentajien yhteydet etenevät muotin asennukseen.

Ennen betoniseoksen levittämistä on tarkistettava, että rakennuksen kiinnitys on luotettavaa. Betonin päällekkäisyydet suorittavat linkin konkreettisia työntekijöitä neljästä.

Betonisekoituksen hyväksyminen ja sen tiivistäminen syvällä täryttimillä tehdään betonille asetetusta työpohjasta. Vibraattorin permutaation vaihe ei saa ylittää yhtä ja puoli sädettä niiden vaikutuksesta. Täryttimen tuki telineeseen ei ole sallittua.

Toimenpiteet betonin hoidossa lujuuden, järjestyksen, toteutuksen ajankohdan, näiden toimintojen toteuttamisen seurannan, laatoituksen purkamisen aikana suoritetaan SniP 3.03.01-87: n vaatimusten mukaisesti.

Muotoilun purkaminen on tehty sen jälkeen, kun betoni saavuttaa 100% suunnitteluarvosta.

Kovettumisen alkuvaiheessa betoni on suojattava sademäärästä tai kosteuden menetyksestä. Tulevaisuudessa on välttämätöntä säilyttää lämpötila- ja kosteusjärjestelmä luomalla olosuhteita, jotka varmistavat sen voimakkuuden kasvun.

Ihmisten liikkuminen betonirakenteiden ja alakerroksen muotojen asentamisen jälkeen sallitaan, kun betoni saavuttaa vähintään 1,5 MPa: n vahvuuden.

Monoliittiset teräsbetonipylväät: valmistusominaisuudet

Sarakkeita kutsutaan pystysuoriksi rakenteiksi, joissa poikkileikkauksen koko on huomattavasti pienempi kuin pituus. Asiantuntijoiden slangissa nämä ovat ydinpuristettuja elementtejä, koska ne toimivat palkkien, lattioiden ja palkkien kannattimina, joilla on merkittäviä kompressiokuormia pituussuunnassa. Monien tällaisten rakenteiden joukosta lujitetut betoni monoliittiset pylväät ovat luotettavia ja kestäviä.

Tarkoitus ja tyypit

Betonipylväät voivat suorittaa paitsi rahdinkuljettajan myös koristeellisia toimintoja, jotka ovat avoin tuki terasseille, parvekkeille ja siltoja. Sisustuselementteinä niitä käytetään sisätiloissa.

Ne voivat poikkileikkaukseltaan olla poikkileikkaukseltaan neliöitä, suorakulmaisia, pyöreitä tai kuvioita, joiden poikkileikkaus vaihtelee pituudeltaan. Ja betonin pylväät valmistusmenetelmästä riippuen on jaettu valmiiksi valmistettuihin ja monoliittisiin.

 • Esivalmistetut rakenteet ovat tehtaalla valmistettuja ja rakennustyömaalla valmistettuja rakenteita. Niiden tärkeimmät edut ovat asennusnopeus ja alhaiset hinnat. Haittoihin kuuluu kuljetuksen ja asennuksen monimutkaisuus, jotka vaativat laitteita.
 • Monoliittinen betonipylväs valmistetaan kokonaan rakennustyömaalla kaatamalla betonia vahvistuviin muotteihin. Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus valmistaa korkealaatuisempi ja luotettava rakenneosa. Ja tärkein haittapuoli on prosessin työläisyys ja betonisekoituksen pitkä kovettumisaika tarvittavaan lujuuteen.

Valumenetelmää käytetään sekä teollisuudessa että siviilissä ja yksityisessä rakentamisessa. Tällöin on tarpeen noudattaa betonipylväiden rakennuskoodien vaatimuksia.

Viitteitä. Ensinnäkin se on SNiP 3.03.01-87 "Laakerit ja sulkevat rakenteet". Ja myös GOST 26633-91. Betoni raskas ja hienorakeinen ja GOST 7473-94. Betoniyhdistelmät.

Asennusominaisuudet

Yksityisessä rakentamisessa käytetään usein konkreettisten sarakkeiden omaa kättä. Tehdäksesi tämän työn hyvin, sinun on tiedettävä, miten se tehdään oikein.

Lyhyt kuvaus kaikista vaiheista näyttää tältä:

 • Kaikkien tarvittavien materiaalien ja työkalujen valmistus. Kaikki, mitä tarvitaan, on oltava käsillä, koska kunkin elementin betonointi on suoritettava jatkuvasti.
 • Pinnan puhdistaminen lika ja roskat.
 • Muottien asennus.
 • Lujittavan kehyksen rakenne.
 • Betonipilarien kaataminen muottipesässä.
 • Puristetaan lompakko kuivauksen ja laastien asettamisen jälkeen.

Nyt jokaisesta yksityiskohtaisesta vaiheesta.

Työkalut ja materiaalit

Tarvittavien työkalujen joukko riippuu siitä, mihin muottiin käytetään: kotitekoisia tai valmiita. On helpompaa ja nopeampaa työskennellä yleisillä irrotettavalla suojuksella, jonka mukana tulee kaikki kiinnikkeet.

Itsestään tehdyistä muottipuikoista tarvitaan leikkuulauta- tai vanerilevyjä, telineitä ja tasoituksia sekä seuraavia työkaluja ja tarvikkeita:

 • Rakennustaso;
 • Rakennuksen kulma;
 • ruletti;
 • vasara;
 • ruuvimeisseli;
 • Ruuvit ja kynnet.

Teräsvaipat, joiden läpimitta on vähintään 1,2 cm, ja neulomalla on vaadittava raudoitus. Jos päätät betonipalkkien vaivaamiseksi omilla kädillä, voit tehdä ilman tehokkaita ja tuottavia betonisekoittimia (betonimassan resepti annetaan alla).

Neuvoston. On myös erittäin toivottavaa, että syvä värähtelijä tiivistää ja tiivistää betoniseoksen. Mutta voit tehdä sen ilman, käyttäen metallia rypistymistä varten tamping.

Vaatimukset materiaalien laadusta

Kuinka vahva, luotettava ja kestävä rakenne kääntyy riippuu paitsi tekniikan noudattamisesta myös käytettyjen materiaalien laadusta. Ensinnäkin se koskee konkreettista yhdistelmää.

Kiinnitä huomiota! SP 52-103-2007 -standardin mukaan vähintään 30 cm: n poikkileikkauksen omaavien pylväiden betonin vähimmäisluokka on B25, maksimiluokka on B60.

Kun itse sekoitetaan laadukkaaseen betoniin M400-luokkaan B30, käytä seuraavia komponenttiosuuksia:

 • Sementti M400 - 1 osa;
 • Hiekka - 1 osa;
 • Murskattu kivi tai sora - 2,5 osaa.

Sekoittamisen jälkeen kuiville ainesosille lisätään vettä niin paljon, että saadaan homogeeninen liikkuva seos.

Lisäksi on mahdollista ottaa käyttöön pehmitettäviä aineita helpottamaan asennusta tai lasikuitua, mikä lisää materiaalin lujuutta. Lasikuitupylväät paremmin vastustavat ulkoisia vaikutuksia, heille muodostuu vähemmän kutistuvia halkeamia.

Suuri määrä työtä on helpompaa ja nopeampaa tilata valmiin betonin ja pumpata se muottiin käyttäen betonipumppua.

Jokaiselle kuluttajalle lähetettävän betonimassan erän on oltava passi, jossa on seuraavat tiedot:

 • Asiakirjan numero;
 • Valmistajan nimi;
 • Lähetyspäivä ja -aika;

Tämä on tärkeää! Betoni on toimitettava rakennustyömaalle viimeistään 90 minuutin kuluttua lähettämisestä. Kuljetettaessa sitä on suojattava auringonvalolta, tuulelta ja sademäärästä.

 • Betoniseoksen tyyppi;
 • Puristuslujuusluokka;
 • Suurin aggregaattifraktio;
 • Lisäaineiden määrä ja tyyppi;
 • Valmistajan takuu.

Betonin hyväksymisen yhteydessä on tarpeen tarkistaa passia ja tarkastella visuaalisesti sen laatua: delaminoitumisen puuttuminen, ilmoitettujen fraktioiden esiintyminen.

Kiinnitä huomiota! Hehketty seos on sekoitettava ennen käyttöä. Ei ole kiellettyä lisätä vettä liikkuvuuden menetykseen! Jos epäilet betonin laadusta, sinulla on oikeus pyytää GOST 1081-2002 -standardin mukaista kontrollitestiä.

Muottien asennus

Muottien kiinnittäminen on välttämätöntä valvoa rakennustasoa ja oikeita kulmia. Sen luotettavuutta ja kestävyyttä tarjoavat ruuvit ja välikappaleet, jotka on asennettu neljään sivulle.

On muistettava, että betonipäällysteiden tekniikka mahdollistaa betoniseoksen pudottamisen enintään 5 metrin korkeudelta. Jos tarvitset korkeamman rakenteen, se on asennettu vain kolmelle puolelle, jolloin neljäsosa kasvaa vähitellen, kun lomake täytetään betonilla.

vahvistaminen

Vahvikehätintä ei ole tehty vain yhdessä tapauksessa: kun metallipylväät on valettu palosuojaksi tai koristeluksi.

Runko on koottu vähintään neljästä pystysuorasta pysyvästä sauvasta, jotka sijaitsevat rakenteen kulmissa. Heidän keskenään ne sidotaan neulomalla lankaa, ja kun ne asetetaan muottiin, käytetään erilaisia ​​tukia.

Kuten viimeisessä kaaviossa voidaan nähdä, metallirungon ja muurausseinien välisen etäisyyden tulisi olla noin 40 mm. Ota tämä huomioon tehdessäsi konkreettisia sarakkeita omiin käsiisi.

Betonivaihto

Teräsbetonipylväiden tuotantoteknologia edellyttää seuraavia sääntöjä:

 • Sarake voidaan asentaa vain vankalle pohjalle tai syvälle pohjalle.
 • Betonisointi on suoritettava vaakasuorissa kerroksissa, joiden paksuus on sama, ilman taukoja. Kaikkien kerrosten munien suunnan on oltava sama.
 • Alemman kerroksen betonointi suoritetaan betoniseoksella täyteaineen hienolla fraktioksi noin 300 mm: n korkeudelle. Suuremmat kivet seuraavasta betonista luovutettuun muottiin upotetaan pieniksi fraktioiksi, jotka muodostavat normaalin koostumuksen. Tämän seurauksena kolonnin alaosassa ei ole tyhjiöitä ja onteloita.
 • Asennuksen aikana seosta sekoitetaan värähtelijällä tai metallivarrilla. Ilmakuplat "heitetään pois" napauttamalla muurauslevyjen vasaraa.
 • Lujitushäkki kohdistetaan säännöllisesti, kun muotti on täytetty pitämällä samalla etäisyydellä sen ja muodon seinämien välillä.
 • Betoniseoksen asettaminen sarakkeisiin tehdään keskeytyksettä yhden kerroksen koko korkeudelle.

Kiinnitä huomiota. Tarvittaessa työsaumat voidaan järjestää vain pylvään yläosaan, aivan alapuolella olevien lattiapalkkien tai alapinnan alapuolella.

 • Kun asetetaan betonia, jossa on katkos, työskentelyliitosten pinnan on oltava ehdottomasti vaakasuora (tai kohtisuorassa pylvään akseliin nähden).
 • Betonisointia tauon jälkeen voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni saavuttaa vähintään 1,5 MPa: n vahvuuden.
 • Muottien yläleikkauksen tulee olla 5-7 cm korkeampi kuin betoniseoksen taso.
 • Jotta seinäpaneeli voidaan asentaa lujitetulle betonipylväälle, upotetut osat asennetaan jälkimmäisen rungon sisään valuessa tietyllä korkeudella.

Betonin asentamisen jälkeen se jää muottipesään, kunnes se kuivuu, ja yrittää näin luoda optimaaliset olosuhteet: positiivisen ilman lämpötila ja normaali kosteus. Avoin pinta kostutetaan säännöllisesti vedellä ja peitetään kalvolla, joka suojaa saostumista ja altistumista auringonvalolle.

Purkamismuoto

Muotti voidaan irrottaa vasta sen jälkeen, kun liuos kovettuu ja asettaa tarvittavat lujuusominaisuudet.

Ideaalisesti lujuusarvot määritetään laboratoriossa, kun testataan näytteitä työseoksesta. Yksityisen rakentamisen olosuhteissa purkaminen suoritetaan noin kuukauden kuluttua sarakkeiden kaatamisesta.

johtopäätös

Kun olet katsellut videota tässä artikkelissa, saat täydellisemmän kuvan monoliittisten tukirakenteiden rakenteesta ja tekniikasta, joka on tehty vahvistetusta betonista.

Periaatteessa betonipilarien valmistus - ei kaikkein vaikein asia, mutta se vaatii vaikuttavaa työvoimaa ja vie paljon aikaa rakentamaan voimaa. Tähän asti kuorma-aineet ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Monoliittiset sarakkeet tekniikka

Massiivisimpia rakenteet pystytetty in situ teräsbetoni, kolonnin osa ovat 0,4 x 0,4 m - 0,6 x 0,8 m, palkit ja laatat ulottuvat 6 -. 18 m, riippuen halutusta kantavuuden niistä voi olla heikko, ja vahvasti vahvistettu. Konstruktioita tiheä vahvistaminen betonoidaan seos lama 6... 8 cm, ja raekoko 20 mm, jossa on heikko vahvistaminen - seos, jossa on painuma 4-6 cm ja raekoko enintään 40 mm.
Laatija Tämän artikkelin kuuluu MONOLITNIY.RU blogi - Rakentamispalvelut Moskovassa ja Moskovan alueella, tekniikka monoliittinen talonrakennusta, rakentaminen tiilitaloa, ulkoa ja rakennuksia. MONOLITH HOUSE -resurssin artikkeleiden käyttö on sallittua vain, kun aktiivinen takaisin linkki tekijän blogiin on asennettu.

Betonirakenteiden tekniset rakenteet

Vuokaaviot betonoinnin pilarin korkeus 5 m (a) ja (b), jossa on paksu vahvike palkkien (c) suljin järjestelmä irrotettava suojus (g): 1-kotelo, 2 - kaulus, 3 - amme, 4 - tärytin joustava akseli 5-vastaanottosuppilo, 6-napainen runko, 7-asennettava tärytin, 9 tasku, 10 - irrotettava suojus

Korkeintaan 5 metriä korkeita pylväitä on betonoitu jatkuvasti täydellä korkeudella. Betoniseos ladataan ylhäältä käyttämällä letku tai taipuisa runko betoniputken manipulaattorista ja tiivistetty syvällä täryttimellä. Jos pylväiden korkeus on yli 5 m, seos syötetään kanavien läpi rungon läpi ja tiivistetään asennettuihin tai syviin täryttimiin. Kun käytät täryttimiä tiivistysaineessa, se palvelee betoniseosta. Joskus betoniseoksen syöttämiseksi, kolonnin muotti tehdään irrotettavalla suojuksella, joka asennetaan ensimmäisen tason betonoitumisen jälkeen.

Pylväät monoliittisesti liitettyjä palkkeja ja laattoja betonoidaan aikaisintaan 1... 2 tuntia sarakkeiden betonisoitumisen jälkeen. Tällainen tauko on välttämätöntä pylväksi asetetun betonin saostukselle. In gustoarmirovannye palkit sijoitetaan betonimassan kanssa painuma 6-8 cm. Palkit suurempi kuin 0,8 betonoidaan erillään levyt vaakasuoran käyttölaitteen sauman pohjalevyyn. Lattialevyt on betonoitu pää- tai sivupalkkien suuntaiseen suuntaan. Tällöin betoni toimii betonoinnissa. Betonirakenteiden betonisointiin lujittavien häkkien päälle sijoitetaan kevyesti kannettavat kilvet, jotka toimivat työpaikalla ja estävät lujituksen muodonmuutoksen.

Vastuullinen vaihe rakennusten rakentamisessa - laitteen lattiat. Päällekkäisyydet järjestetään alhaalta ylöspäin tai ylhäältä alas. Ensimmäisessä tapauksessa ne on pystytetty viivästyksellä seinien betonoitumisesta 2... 3 kerroksessa; heti seinien betonoitumisen jälkeen lattian korkeudelle, kun seinät betonoituvat koko rakennuksen korkeuteen. Seinien pystyttämisen jälkeen 2... 3 kerrosta konkreettisia voittoja lujuutta, jolloin rakennetaan katto. Tulevaisuuden koti ei kuitenkaan pelkää mitään, ja puolestaan ​​mestarit, jotka tuottavat korkealaatuista muovi-ikkunoiden korjausta, voivat jopa ryömiä räystään - kaikki rakentamisen yksityiskohdat ovat luotettavia eivätkä uhkaa romahtaa.

Sovelluslaitteelle, jossa on pienikokoisten suojusten kokoontaitettava säädettävä muotti. Muottipaneelit on asennettu teleskooppisten telineiden liukuviin pultteihin. Räkit perustuvat alapinnan päällekkäisyyteen. Suojusten asennuksen jälkeen katto vahvistetaan ja tasoitetaan sitten. Jotta varmistettaisiin seinien seinämien päällekkäisyyden monoliittiytyminen betonisoitumisen aikana, jäävät horisontaaliset kynät (ontelot), joissa kattovahvistus läpäisee. Kun betoni on hankkinut irrotusvoiman enimmäismäärän, muotti on purettu: ensin teleskooppipylväät löystyvät, sitten palkit poistetaan vuorotellen ja muottipesät irtoavat. Vastaavasti betoni päällekkäin heti seinien rakentamisen jälkeen lattian korkeudelle.

Jos lattia betonisoituu seinien pystyttämisen jälkeen koko rakennuksen korkeudelle, käytetään useammin taitettavaa muovilevyjä, joissa on teleskooppisten tukien, palkkien ja kannattimien tukielementtejä.

Slab-muotti

a - teleskooppiset rakennustelineet, 6 - kokoontaitettavat ja teleskooppiset telineet, joissa on palkit ja kiinnikkeet, d - riippuvien telineiden avulla; 1 - ristikot, 2 lattialaudat, 3 - shtraba katon ja seinän risteyksestä, 4 - teleskooppitelineet, 5 - päällekkäiset lattiat, 6 - metalliputket, 7 - kannattimet, 8 - palkit, 9 -

Muotti koostuu joukosta standardoituja elementtejä: eri kokoisia levyjä: tasainen, kulma, kaareva. Sarja tasomaisia ​​ja nurkkasuojuksia mahdollistaa kokoonpanolohkojen kokoonpanon päällekkäisten solujen betonisoimiseksi, joiden mitat ovat 4,2... 7,2 m ja leveys 2,7... 7,2 m. Lompakkolevyt sijaitsevat poikkipalkkeihin teleskooppisilla telineillä ja liittimillä. Lattian leveydestä riippuen muottiin voi olla kaksi, kolme ja neljä teleskooppista telineistöä, joissa on kalteva tai pystysuora tuki katon leikkauspisteiden kulmissa seinän kanssa.

Kiinnitysrakenteita tuetaan pystysuorilla seinillä kiinnikkeiden avulla. Tätä varten betonitoimessa metalliputket asetetaan seiniin, jonka reiät lävistetään pulttien kiinnittämiseksi kiinnikkeiden kiinnittämiseen. Kiinnikkeet kiinnitetään pultteilla teleskooppisilla telineillä ja niissä - palkkeja, joilla on suojus muottiin. Säädä muotin asento teleskooppisten telineiden ruuveilla. Tarvittaessa teleskooppisten tukien ruuveja alennetaan, betonipalkit irtoavat betonista. Sitten muotti puretaan ja asennetaan uuteen paikkaan.

Rakennuksen seinämien rakentaminen täyskorkeudelle tehdään betonikattojen ylhäältä alas käyttäen jäykkien ripustimien (g) ripustettuja telineitä. Seinien sisäpuolelle on asennettu koukut tai kannattimet, joiden päälle on asennettu seinille puisia tai metallipalkkeja. Jalkakäytöllä tuetaan telineitä. Suunnitteluasennon säätämisen jälkeen muotti on vahvistettu ja betonoitu. Kun irrotat muottipesän, irrota ensin tukipalkit, sitten kannattimet, repeytyvät muottien betonista ja laske se alustan alapuolelle. Betoniseos syötetään seinämien (ikkunoiden tai oviaukkojen) läpivientien läpi sekä lattialevyjen (esim. Nostovarsien) kautta jäävien teknisten aukkojen läpi. Joissakin tapauksissa käytetään esivalmistettuja betoniteräksiä, jotka on esipakattu ensimmäisessä kerroksessa olevaan pakkaukseen ja seinämien asentamisen jälkeen ylä- ja alakerrassa.

Lattialevitysmenetelmät

a - alhaalta ylös; b - ylhäältä alas; suhdanteet; 1 - torninosturi; 2 - kylpyamme; 3 - laatta muottien; 4 - liukuva muotti; 5 - betonipumppu

Tarkasteltavana olevien rakenteiden rakentamisen prosesseja tehostetaan määrittämällä optimaalinen koneellistustyökalusarja ja betoniseosten teknisten ominaisuuksien sopiva valinta. Kemiallisten lisäaineiden käyttö mahdollistaa: lisätä työstettävyyttä ja siten vähentää työvoimakustannuksia seosten jakeluun ja tiivistämiseen; käytä betonirakenteita, joissa on manipulaattoreita; lyhentää lujuuden kiertoa erityisesti kovettumisen alkuvaiheissa, mikä varmistaa kompleksin rytmikkorakenteet rakenteiden pystyttämiseksi Absorptiotekniikan käyttö laitteen päällekkäisyydessä edistää betonin fysikaalisten mekaanisten ominaisuuksien ja nopeutetun voimakkuuden parantamista.

Runko-monoliittinen rakennustekniikka

Runko-monoliittisen tekniikan avulla asunto- ja julkisten rakennusten rakentaminen toteutetaan lyhyessä ajassa perinteisiin menetelmiin verrattuna. Perusta on rakennuksen betonirunko (luuranko), joka koostuu pylväistä ja lattioista. Tämä tekniikka on niin suosittua kaikkialla maailmassa, että yksityisten mökkien rakentaminen toteutetaan joskus samalla tavalla.

Kehyksen monoliittisen rakenteen ominaisuudet

Runkokotelorakenteiden tekniikka on vankan betoniteräskehyksen rakentaminen. "Luuranko" sisältää:

 • säätiöt;
 • Monoliittiset lattiat ja kulmat, jotka muodostavat jäykkyyden hihnan;
 • Sarakkeet.

Kaikki osat on yhdistetty lujittavalla häkillä ja monoliittisella betonilla. Tuloksena on jäykkä liitos ilman saranoita, ydin on kiinteä ja vahva. Tästä syystä monoliittirakenteeseen liittyy huolellinen suunnittelu, laskelmat ja erityisten teknologioiden käyttö, jotka vähentävät rakenteiden muodonmuutosten riskiä kutistumisen aikana.

Menetelmän edut

Kehystystekniikan rakentamisessa on paljon etuja, jonka ansiosta menetelmää käytetään laajasti kaikkialla maailmassa:

 • Rakentaminen toteutetaan nopeasti ja pienet työvoimakustannukset. Prosessi perustuu muottien luomiseen, vahvistuskorin asentamiseen ja betoniliuoksen kaatamiseen. Prosessi toteutetaan erillisinä osina jatkuvasti, joten työtä ei ole lainkaan.
 • Oikein suunniteltu ja rakennettu tekniikan mukaan talo palvelee useita vuosikymmeniä tuhoamatta rakenteita.
 • Harvoissa hätätilanteissa, joissa yhden osan tuhoaminen tapahtuu, muuhun rakennukseen ei kohdistu. Tämä on ainutlaatuinen menetelmä maanjäristysalueiden turvallisen rakentamisen kannalta. Toisin sanoen: jos kaasuhäiriö sattui yhdessä huoneessa, esimerkiksi talon jäljellä olevat rakenteet pysyisivät ennallaan, toisin kuin rakennukset, joissa on perinteisiä esivalmistettuja elementtejä lohkojen ja tiilien.
 • On mahdollista rakentaa talon mistä tahansa asettelusta johtuen pakollisten tukiseinien ja väliseinien puutteesta. Monissa kerrostaloissa rakennettavia alueita myydään usein asiakkaille, joilla ei ole erillisiä aidoja yhtenäisen tilan muodossa sarakkeiden kanssa.
 • Kuormittavien seinien puuttuminen mahdollistaa huoneen kunnostamisen ilman mitään ongelmia, jota seuraa sujuva koordinointi valvontaviranomaisten kanssa.
 • Mahdollisuus järjestää korkeat katot 3 metriä.
 • Ajan myötä betonirakenne on voimaa, ja sen seurauksena - yleinen jäykkyys.
 • Mahdollisuus rakentamiseen milloin tahansa vuoden aikana.
 • Materiaalien vähäinen kulutus kehyksen rakentamiseen.
 • Rakenteita ei tarvitse toimittaa kohteeseen, kokoonpano suoritetaan rakennustyömaalla.

Monoliittisen kehystystekniikan haitat

Runko-monoliittisessa talossa on useita haittoja:

 • Läsnäolevat kylmäsiltojen, jotka kulkevat betonilattian ja ulkopuolisten pylväiden läpi. Ongelma eliminoituu järjestämällä korkealaatuista lämpöeristystä ja julkisivun pinnoitetta;
 • Kehyksen asennus - aikaavievä prosessi, joka vaatii suuren määrän muotti- ja tukipylväitä;
 • Ennen työn aloittamista on luotava luotettavia laskelmia rakenteesta, jotta vältetään odottamattomat epämiellyttävät tilanteet maaperän kutistumisen aikana, koska kaikki rakenteiden liitokset ovat jäykkiä ja kiinteitä.

Luurangon haitat ovat ongelmia, jotka on ratkaistava laitosten suunnittelussa ja rakentamisessa, sitten ongelmat katoavat ja eivät enää syntyy.

Vankka pohja - luotettava luotettava rakennus

Jotta rakenteet toimisivat johdonmukaisesti ja elementteihin ei aiheuta liiallisia rasituksia, ensimmäinen asia on rakentaa luotettava ja jäykkä perusta. Se voi olla nauhat, kasa tai laattojen perustukset. Maaperän tyyppi vaikuttaa päärakenteen tyypin valintaan:

 • Mökin tai pienen talon runko-monoliittisen rakenteen rakentaminen ilman pohjakerrosta alhaisen pohjaveden pinnalla on sopiva syväpohjainen lohko tai monoliittinen säätö.
 • Jos haluat rakentaa kellarissa, tarvitset klassisen perusta-teipin monoliittisen tai betonielementin.
 • Paalut voidaan asentaa maahan, jonka matalammat maaperät voivat luotettavasti tukea rakennusta. Pohjaveden pinnalla ei ole merkitystä, samoin kuin pintamaatyyppien.
 • Pohjalevy on optimaalisesti valittu voimakkaasti kallistuvien ja liikkuvien maalien rakentamiseen. Yleensä näitä käytetään yksityisten pienyritysten rakentamiseen.

Pakollinen vaatimus säätiölle - se on laskettava oikein (syvyys, seinän leveys, paalujen tukien lukumäärä ja muut parametrit).

Runko-monoliittisen talon perusta rakennetaan samalla tavoin kuin muille rakennustyypeille ilman epästandardeja tekniikoita.

Seinien ja pilarien rakentaminen: tärkeät askeleet

Rakennuksen monoliittinen tekniikka talon rakentamiseen edellyttää vain sarakkeiden ja kattojen rakentamista, jotka luovat laakerirungon. Monet kehittäjät kuitenkin haluavat tehdä monoliittisia seiniä saavuttaen siten rakenteiden luomisen yksinkertaistamisen ja kiihdyttämisen.

Kaikki ytimen komponentit koostuvat välttämättä seuraavista:

 • Vahvistettu häkki;
 • Betonilevy.

Lomakkeen luominen saavutetaan muottiin asennuksen avulla, joka voi olla irrotettava tai irrotettava.

Valinnaisten muottien valinta

 • Irrotettava muotti on perinteinen tapa muodostaa kaatopaikkoja seinille, pylväälle ja lattioille. Se on tehty lankkujen ja suurien ja volyymien rakenteiden valmistuksesta - paksuisesta rakennuslevystä, jossa on laminoitu pinta. Muottien kiinnittämisen jäykkyys saadaan metallituen jäykisteistä. Kun kehys on asennettu muottiin ja kaatanut betonia, odota 5-7 päivää ja vaneri tai rantatie poistetaan. Jotta helpotettaisiin muottien poistamista, sen sisäseinät asetetaan kattohuopilla, joka kovettumisen jälkeen betoni "kasvaa yhdessä" kiven pinnan kanssa eikä rakenteiden lisäeristys vaadita.
 • Pysyvä muotti - uusi muoto luomaan muoto täyttää tulevat rakenteet betonilla. Se on koottu polystyreenibetonista tai polystyreenilohkosta suunnittelijana. Menetelmän kiistattomia etuja: 1) ei tarvetta jälkikäsittelyyn, 2) polystyreeni yhdistää muottien ja eristyksen tehtävät.

Kehyksen laskeminen ja asentaminen

Omakotitalon monoliittisen kehyksen runko on kaikissa malleissa, joten vahvistaminen tarvitsee paljon. Keskimääräinen laskenta on noin 25 kg / m3 raudoitettua betonia. Työtangot valitaan monimutkaisten laskelmien mukaan, mutta vähintään 10 mm pitkittäisiksi ja 8 poikittaisiksi vahvisteiksi.

Kehyksen rajausväli lasketaan, keskimäärin segmenttien välinen etäisyys on 150... 250 mm. Ristitangot toimivat jäykisteinä pitkittäisillä tankoilla.

Runko voidaan koota hitsaamalla tai sitomalla lanka, rakennustyömaalla tai suoraan asennuspaikalla.

Kaikkien elementtien armatus on sidottu yhteen.

 • 1) Säätöön asennettaessa on pystysuorat palkit, joiden avulla pylväiden ja lattiojen vahvistaminen on paritettu, ja niin edelleen rakennuksen yläosaan asti.
 • 2) Asennettu tai muokatut kehykset asennettuina muottiin.

Betonin kaataminen

Betoni pylväät ja säätiö ei voi olla heikompi kuin M300, rakentamaan taloja, joiden turvamarginaali käyttää parhaita M400.

Valmis liuos kaadetaan valmiisiin muottiin kerroksittain. On tärkeää:

 • Estä yksittäisten kerrosten kuivaus;
 • Tuottaa jatkuvaa täyttöä;
 • Jos kerros on vielä kuivunut (pari tuntia riittää tähän), pinta kostutetaan perusteellisesti vedellä ja hierotaan helpottamiseksi. Yleensä tällaisia ​​tilanteita ei voida sietää, koska tällaiset paikat ovat heikkoja.

Jokaisessa vaiheessa on tiivistettävä liuos muottiin käyttämällä upotusvärähtelijöitä ja lapioita.

 • Seinät kaadetaan 50-70 cm: n osiin;
 • Sarakkeet järjestetään yhden kerroksen korkeuteen.

Lattian asennus

Monoliittisen kehysrakennuksen tärkeä osa on jäykkyysvyö, joka muodostaa päällekkäisyyden. Sen pitäisi myös olla monoliittinen. Miten varustaa se:

 1. Työnnä kehys, kastustangot vapauttamalla niiden alavirran sarakkeet. Kiinnitä teline alakerran lattialle. Nämä ovat tukia, jotka tukevat muottirakennetta laastin kaatamisen aikana ja voimaa.
 2. Asennettu muotti itse rakennusvaerista tai rantalinnut.
 3. Kaada betoniliuosta kerroksittain, mutta jatkuvasti.
 4. Kun läpikulku on riittävän suuri, irrota teline.

Runko-monoliittisen betonikerroksen etu - sileät pinnat purkamisen jälkeen muottiin, jotka eivät vaadi kohdistamista. Rakennustöiden jälkeen voit välittömästi jatkaa rakenteiden vuorausta.