Raudoituksen laskeminen monoliittiselle laattolaskimelle

Kun rakennat taloja, joilla on yksilöllinen kotisuunnittelu, kehittäjät pääsääntöisesti kohtaavat suuret haitat tehdaspaneelien käytöstä. Toisaalta niiden vakiot mitat ja muoto, toisaalta - vaikuttava paino, jonka takia on mahdotonta tehdä ilman nostolaitteiden houkuttelemista.

Eri koot ja kokoonpanot, joissa on soikea ja puoliympyrät, päällekkäiset talot ovat ihanteellinen ratkaisu monoliittisiin betonilaattoihin. Tosiasia on, että tehtaisiin verrattuna ne tarvitsevat huomattavasti vähemmän raha-investointeja sekä tarvittavien materiaalien hankintaan että toimitukseen ja käyttöönottoon. Lisäksi niillä on huomattavasti suurempi kantavuus ja levyjen saumaton pinta on erittäin hyvälaatuista.

Miksi kaikki ilmeiset edut eivät kaikki turvaudu betonilattian rakentamiseen? On epätodennäköistä, että ihmiset peloissaan pitemmällä valmistelutöllä, etenkään koska kumpikaan vahvistusjärjestyksestä tai muottielimestä ei ole mitään vaikeuksia. Ongelma on erilainen - kaikki eivät osaa laskea oikein monoliittista lattialaattaa.

Monoliittisen päällekkäisen laitteen edut ↑

Monoliittiset betoniteräkset ovat luotettavia ja monipuolisia rakennusmateriaaleja.

 • Tämän tekniikan mukaan on mahdollista kattaa käytännöllisesti katsoen minkä kokoisia tiloja riippumatta rakenteen lineaarisista mitoista. Ainoa asia, joka on tarpeen estää suuret tilat on tarve asentaa lisätukea;
 • Ne tarjoavat hyvän äänieristyksen. Suhteellisen pienestä paksusta (140 mm) huolimatta ne pystyvät täysin estämään kolmannen osapuolen melua;
 • alapuolelta, monoliittisen valun pinta on sileä, saumaton, ilman tippaa, joten useimmiten tällaiset katot on viimeistelty vain ohut kerros kitti ja maalattu;
 • kiinteän valun avulla voit rakentaa kauko-rakenteita, esimerkiksi luoda parveke, joka on yksi monoliittinen levy, jossa on päällekkäisyys. Muuten tällainen parveke on paljon kestävämpi.
 • Monoliittisen valun haitat ovat tarve käyttää erikoisvarusteita betonin kaatamiseen, esimerkiksi betonisekoittimiin.

Kevyiden materiaalien, kuten hiilihapotetun betonin, valmistukseen sopivat monoliittiset lattiat. Ne on valmistettu valmiista lohkoista, esimerkiksi laajennetusta savesta, hiilihapotetusta betonista tai muusta vastaavasta materiaalista ja kaadetaan sitten betonilla. Se osoittautuu toisaalta kevyestä rakenteesta ja toisaalta - se toimii monoliittisena vahvana hihana koko rakennelmalle.

Teknologisten laitteiden mukaan erotellaan:

 • monoliittinen palkkikatto;
 • litteät palkit ovat yksi yleisimmistä vaihtoehdoista, kustannukset materiaaleista ovat vähemmän täällä, koska ei tarvitse ostaa palkkeja ja prosessin lattialaatoja.
 • jolla on kiinteä puutavara;
 • ammattimaisella lattialla. Useimmiten tätä mallia käytetään terassien luomiseen korjaamojen ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamisessa. Ammattilevyjen rooli on joustamaton muotti, johon betoni kaadetaan. Tukitoiminnot suoritetaan metallirungosta, joka on koottu sarakkeista ja palkkeista.


Pakolliset ehdot korkealaatuisen ja luotettavan monoliittisen päällekkäisyyden saamiseksi aaltopahvilla:

 • piirustukset, jotka osoittavat rakenteen tarkat mitat. Sallittu virhe - enintään millimetriin asti;
 • monoliittisen lattialevyn laskenta, jossa sen aiheuttamat kuormat otetaan huomioon.

Profiililevyjen ansiosta saat rei'itetyn monoliittisen päällekkäisyyden, jolle on ominaista suurempi luotettavuus. Tämä vähentää huomattavasti betonin ja lujitangon kustannuksia.

Litteiden palkkien laskeminen ↑

Tämän tyyppinen päällekkäisyys on kiinteä laatta. Sen tuetaan sarakkeilla, joilla voi olla pääkaupunkiseudut. Jälkimmäiset ovat välttämättömiä, kun vaaditun jäykkyyden aikaansaamiseksi lasketaan laskettu span.

Muotoon tuetun monoliittisen levyn laskeminen ↑

Monoliittisen levyn parametrit ↑

On selvää, että valetun levyn paino riippuu suoraan sen korkeudesta. Todellisen painon ohella se kuitenkin kokee kuitenkin tietynlaisen kuormituksen, joka muodostuu tasoitustason, päällystyspäällysteen, huonekalujen, huoneen ihmisten ja muiden painosta. Olisi naitava olettaa, että joku kykenee täysin ennustamaan mahdolliset kuormat tai niiden yhdistelmät, joten niiden laskelmissa ne käyttävät tilastotietoja, jotka perustuvat todennäköisyysteoriaan. Näin saat hajautetun kuorman arvon.


Tällöin kokonaiskulutus on 775 kg neliömetriä kohden. m.

Osa komponenteista voi olla lyhytikäisiä, toiset taas kauemmin. Jotta laskumme vaikeutettaisiin, sovimme jakelukuormituksesta qt tilapäisesti.

Kuinka lasketaan suurin taivutusmomentti ↑

Tämä on yksi määriteltävistä parametreista valittaessa vahvistusosuutta.

Muista, että käsittelemme levyä, jota tuetaan ääriviivoja pitkin, eli se toimii säteenä abscissa-akselin, mutta myös aksentin akselin (z) akselin suhteen ja kokee puristusta ja jännitystä molemmissa tasoissa.

Kuten tiedetään, taivutusmomentti palkin abscissa-akselin suhteen on tuettu kahdella seinämillä, joiden leveys on ln lasketaan kaavalla mn = qnln 2/8 (mukavuus, leveys on 1 m). On selvää, että jos jänteet ovat yhtä suuret, hetket ovat yhtä suuret.

Jos katsotaan, että neliölevyn kuormitus q1 ja q2 yhtäläinen, on mahdollista olettaa, että ne muodostavat puolet suunnittelun kuormituksesta, jota merkitään q: llä. E.

Toisin sanoen voidaan olettaa, että lujitusta, joka on sijoitettu yhdensuuntaisesti abscisaanin ja sovitettujen akselien kanssa, lasketaan samalle taivutusmomentille, joka on puolet suuruudeltaan sama kuin lautaselle sama indikaattori, jolla on kaksi seinämää tukea. Saamme, että lasketun momentin maksimiarvo on:

Mitä tulee konkreettisen hetken suuruuteen, jos katsotaan, että se kokee puristusvaikutuksen samanaikaisesti kohtisuorassa toisiinsa nähden, sen arvo on suurempi,

Kuten tiedetään, laskelmat vaativat yhden momentin arvon, joten laskennallinen arvo on M: n aritmeettinen keskiarvo.ja ja Mb, joka meidän tapauksessa on 1472,6 kgf · m:

Venttiiliosan valinta ↑

Esimerkiksi lasketaan tanko-osa vanhan menetelmän mukaan ja huomaamme heti, että laskelman lopullinen tulos käyttäen jotakin muuta menetelmää antaa vähimmäisvirheen.

Mitä tahansa laskutapaa valitset, älä unohda, että lujituksen korkeus, riippuen sen sijainnista suhteessa x- ja z-akseleihin, eroaa toisistaan.

Korkeuden arvona otetaan ensin: ensimmäisen akselin h01 = 130 mm, toiselle - h02 = 110 mm. Käytämme kaavaa A0n = M / bh 2 0nRb. Näin saadaan:

 • 01 = 0,0745
 • 02 = 0,104

Alla olevasta lisätaulukosta löytyvät vastaavat arvot η ja ξ ja lasketaan tarvittava alue käyttäen kaavaa Fan = M / ηh0nRs.

 • Fa1 = 3,275 neliömetriä. cm.
 • Fa2 = 3,6 neliömetriä. cm.

Itse asiassa vahvistus 1 s. m. 5 pituus- ja poikittaissuuntaista asennusta varten vaaditaan 5 vahvistuspalkkia 20 cm: n askelin.

Voit valita osion käyttämällä alla olevaa taulukkoa. Esimerkiksi viiden tangon ⌀10 mm saamiseksi saadaan 3,93 neliömetrin pinta-ala. cm ja 1 rm. m se on kaksi kertaa niin paljon - 7,86 neliötä. cm.

Yläosassa vahvistetun raudoituksen osa otettiin riittävän marginaalilla, joten alemman kerroksen raudoituksen määrä voidaan pienentää neljään. Sitten alueen alaosaa taulukon mukaan on 3,14 neliömetriä. cm.

Esimerkki monoliittisen levyn laskemisesta suorakulmion muodossa ↑

Ilmeisesti tällaisissa rakenteissa abscissa-akselin suhteen toimiva momentti ei voi olla yhtä suuri kuin sen arvo suhteessa sovellettuun akseliin. Lisäksi, mitä suurempi leviäminen sen lineaaristen ulottuvuuksien välillä, sitä enemmän se näyttää siltä, ​​että palkki on saranoitu tuki. Toisin sanoen, alkaen tietystä hetkestä, poikittaisen lujituksen vaikutuksen suuruus muuttuu vakiona.

Käytännössä poikittaisten ja pitkittäisnopeuksien riippuvuus arvoon λ = l2 / l1 esitettiin toistuvasti:

 • at λ> 3, pituus on yli viisi kertaa poikittainen;
 • at λ ≤ 3, riippuvuus määräytyy aikataulun mukaan.

Oletetaan, että haluat laskea suorakulmaisen laatta 8x5 m. Koska lasketut katot ovat huoneen lineaarisia mittoja, saamme, että niiden suhde λ on 1,6. Kaavion käyrän 1 jälkeen löydetään hetkiä. Se on 0,49, mistä saamme sen m2 = 0,49 * m1.

Lisäksi löydetään m: n arvon kokonaisarvo1 ja m2 on taitettava. Tuloksena saadaan, että M = 1,49 * m1. Jatketaan: laske kaksi taivutusmomenttia - betonia ja vahvistamista, sitten niiden avulla ja laskennallisella hetkellä.

Nyt taas kääntymme apupöydälle, josta löydämme arvot η1, η2 ja ξ1, ξ2. Seuraavaksi, korvaamalla kaavassa olevat arvot, jotka laskevat raudoituksen poikkipinta-alan, saadaan:

 • Fa1 = 3,845 neliömetriä M. cm;
 • Fa2 = 2 neliömetriä. cm.

Tuloksena saamme tämän vahvistuksen 1 st. m. levyt tarvitsevat:

Lattialevyn itsenäinen laskeminen: harkitsemme kuormitusta ja haemme tulevan laatikon parametrit

Monoliittinen levy on aina hyvä, koska se on tehty ilman nostureita - kaikki työ tehdään paikan päällä. Mutta kaikki ilmeiset edut nykyään monet ihmiset kieltäytyvät tällaisesta vaihtoehdosta, koska ilman erityisiä taitoja ja online-ohjelmia on melko vaikeaa määrittää tarkasti tärkeitä parametreja, kuten vahvistusosaa ja kuormitusta.

Siksi tässä artikkelissa autetaan sinua tutkimaan lattialevyn ja sen vivahteiden laskenta sekä tutustumalla perustietoihin ja asiakirjoihin. Modernit online-laskimet ovat hyvä asia, mutta jos puhumme sellaisesta ratkaisevasta hetkestä kuin asuinkerrostumisen päällekkäisyydestä, suosittelemme, että olet turvallinen ja luottakaa henkilökohtaisesti kaikesta!

pitoisuus

Vaihe 1. Teemme päällekkäisyyden järjestelmän

Aloitetaan siitä, että monoliittinen teräsbetonilattia on rakenne, joka sijaitsee neljällä kantavalla seinämillä, ts. sen muodon perusteella.

Ja ei aina lattialaatta säännöllinen nelikulmio. Lisäksi nykyään asuinrakennusten hankkeet eroavat monimutkaisten muotojen kärsivällisyydestä ja erilaisuudesta.

Tässä artikkelissa opimme laskemaan yhden metrin laatta ja sinun on laskettava kokonaiskuormitus alueiden matemaattisten kaavojen avulla. Jos se on hyvin vaikeaa - hajota levyn alue erillisiin geometrisiin muotoihin, laske kunkin kuormat ja sitten vain yhteenveto.

Vaihe 2. Suunnittelulevyn geometria

Katsokaa nyt sellaisia ​​peruskäsitteitä kuin levyn fysikaalinen ja suunnittelupituus. eli päällekkäisyyden fyysinen pituus voi olla mikä tahansa, mutta palkin arvioidulla pituudella on jo eri merkitys. Hän kutsui vähimmäisetäisyydet syrjäisten seinien välille. Itse asiassa laatan fyysinen pituus on aina pidempi kuin suunnittelun pituus.

Tässä on hyvä videoesittely, kuinka laskea monoliittinen lattialaatta:

Tärkeä asia: Levyn tukielementti voi olla joko saranoitu keulapalkki tai jäykkä kiristysnauha telineissä. Annamme esimerkin lautasen laskemisesta konsolivapaan palkkiin, koska tämä on yleisempi.

Laskettaessa koko laatta sinun on laskettava yksi metri käynnistymään. Ammattimaiset rakentajat käyttävät tätä varten erityistä kaavaa ja antavat esimerkin tällaisesta laskelmasta. Tällöin levyn korkeus merkitään aina h: ksi, ja leveys on b. Lasketaan taso näiden parametrien avulla: h = 10 cm, b = 100 cm. Tätä varten sinun on perehdyttävä näihin kaavoihin:

Seuraava - ehdotetuista vaiheista.

Vaihe 3. Laske kuorma

Laatta on helpointa laskea, jos se on neliö ja jos tiedät millaista kuormitusta suunnitellaan. Samaan aikaan osa kuormasta pidetään pitkäaikaisena, mikä määräytyy huonekalujen, laitteiden ja kerrosten lukumäärän mukaan, ja toinen - lyhytaikainen, rakentamisen aikana.

Lisäksi lattialevyn on kestettävä muuntyyppiset kuormat, sekä tilastolliset että dynaamiset, joiden keskimääräinen kuormitus mitataan aina kilogrammoina tai uutuuksina (esimerkiksi raskaiden huonekalujen asentaminen) ja jakokulutus kilogrammoina ja voima. Erityisesti laatta lasketaan aina jakelukuormituksen määrittämiseksi.

Tässä on arvokkaita suosituksia lattialaatan kuormittami- sesta taivutuksena:

Toinen tärkeä seikka, joka on myös otettava huomioon: millä seinillä monoliittinen lattialaatta lepää? Tiili-, kivi-, betoni-, vaahtobetoni-, hiilihapotettu tai hiutaleet? Siksi on niin tärkeää laskea laatta paitsi sen kuorman sijainnista myös oman painon näkökulmasta. Erityisesti, jos se asennetaan riittämättömästi voimakkaisiin materiaaleihin, kuten hiekkalaatikkoon, hiilihapotettuun betoniin, vaahtobetoniin tai laajennettuun savibetoniin.

Lattialevyn varsinainen laskelma, jos puhumme asuinrakennuksesta, pyrkii aina etsimään jakeluvaraa. Se lasketaan kaavalla: q1 = 400 kg / m². Mutta tähän arvoon lisätään itse laatan paino, joka on tavallisesti 250 kg / m², ja betonipinta, aluslevy ja viimeistely lattia antavat vielä 100 kg / m². Yhteensä meillä on 750 kg / m².

Muista kuitenkin, että laatan taivutusjär- jestelmä, joka sen muodostaman seinämän alapuolella, on aina keskellä. Jännite lasketaan 4 metrin pituudelta seuraavasti:

l = 4 mMmax = (900h4²) / 8 = 1800 kg / m

Yhteensä: 1800 kg / m, vain tällainen kuorma tulee olla lattialevyssä.

Vaihe 4. Valitaan konkreettinen luokka

Se on monoliittinen laatta, toisin kuin puiset tai metallipalkit, jotka lasketaan poikkileikkauksella. Loppujen lopuksi itse betoni on heterogeeninen materiaali, ja sen vetolujuus, virtaavuus ja muut mekaaniset ominaisuudet ovat merkittäviä vaihteluita.

Mikä on yllättävää, vaikka näytteitä betonista, jopa yhdestä erästä, saadaan eri tuloksia. Loppujen lopuksi paljon riippuu sellaisista tekijöistä kuin seoksen saastuminen ja tiheys, menetelmät muiden teknisten tekijöiden tiivistämiseksi, jopa ns. Sementtitoiminta.

Monoliittisen laatan laskennassa otetaan aina huomioon betonin luokka ja lujuusluokka. Varsinainen betonin vastus on aina otettu arvoon, joka vahvistuksen vastus menee. Itse asiassa, armatuuri toimii laajennuksena. Varmista välittömästi, että on olemassa useita suunnittelujärjestelmiä, joissa otetaan huomioon eri tekijät. Esimerkiksi voimat, jotka määrittävät poikkileikkauksen perusparametrit kaavojen avulla tai laskelman suhteessa jakson painopisteeseen.

Vaihe 5. Valitaan vahvistusosa

Laattojen tuhoutuminen tapahtuu, kun lujuus saavuttaa vetolujuuden tai myötörajan. eli lähes kaikki riippuu hänestä. Toinen kohta, jos betonin lujuus vähenee kahdella kerralla, laatan vahvistamisen kantokyky pienenee 90 prosentista 82 prosenttiin. Siksi luotamme kaavoihin:

Vahvistus tapahtuu vanteiden vahvistamisesta hitsatusta verkosta. Päätehtävänä on laskea poikittaisprofiilin lujittamisprosentti pituussuuntaisilla vahvistuspalkkeilla.

Kuten luultavasti huomasi useammin kuin kerran, sen yleisimmät leikkaustyypit ovat geometrisia muotoja: ympyrän muoto, suorakulmio ja trapetsi. Ja itse poikkileikkausalueen laskenta tapahtuu kahdella vastakkaisella kulmalla, ts. vinottain. Muista myös, että laatan tietty vahvuus antaa lisävahvistusta:

Jos lasketaan raudoitus ääriviivoilla, sinun on valittava tietty alue ja laskea se peräkkäin. Lisäksi itse objektissa on helpompi laskea poikkileikkaus, jos otamme rajatun suljetun kohteen, kuten suorakulmion, ympyrän tai ellipsin, ja lasketaan kahdessa vaiheessa: ulkoisen ja sisäisen muodon muodostamisen avulla.

Jos esimerkiksi lasketaan suorakulmaisen monoliittisen laatan vahvistaminen suorakulmion muotoisena, sinun on merkittävä ensimmäinen piste jonkin kulman yläosassa, merkitse toinen ja laske koko alue.

SNiPam 2.03.01-84 "betoni- ja teräsrakenteiden" mukaan lujuus A400 vetolujuus on R = 3600 kgf / cm2 tai 355 MPa, mutta betoniluokalle B20, Rb = 117 kg / cm² tai 11,5 MPa:

Laskelmamme mukaan 1-mittarin vahvistukseen tarvitaan 5 sauvaa, joiden poikkileikkaus on 14 mm ja solu 200 mm. Sitten raudoituksen poikkipinta-ala on 7,69 cm2. Taipumisen luotettavuuden varmistamiseksi levyn korkeus on yli 130-140 mm, sitten vahvistusosa on 4-5 tankoa 16 mm.

Joten, tietäen sellaiset parametrit kuin tarvittava betoni-, tyyppi- ja louhintuotemerkki, joita tarvitaan lattialevyyn, voit olla varma luotettavuudesta ja laadusta!

Monoliittisten laattojen rakentaminen: säännöt ja laskelmat

Nykyään korkeat rakennukset on suunniteltu käyttäen mittasuhteisia yhtenäisiä järjestelmiä, joiden päällystetyt lattiat ovat päätyyppisiä kerroksia. Monoliittisten levyjen käyttö on välttämätöntä, jos jonkin verran on välttämätöntä vetäytyä standardoiduista mittasuhteista. Esimerkiksi, jos arkkitehtoniset tai tekniset vaatimukset edellyttävät rakennuksen erityisominaisuuksia (lattian korkeus, kuormituksen koko, suunnitelman ääriviivat monimutkaisuus).

Tällaiset päällekkäisyydet ovat paljon jäykempää.

Monikerroksisten rakennusten suunnittelussa oli kysymys monoliittisten teräsbetonilaattojen ei-teollisesta luonteesta.

Käyttämällä suojavaippamekanismia ja työmekanisoitumisella, monoliittinen päällekkäisyys muuttuu teolliseksi ja vaatii vähemmän taloudellisia investointeja (energiansäästö).

Niiden etuna suurempi jäykkyys toisin kuin yhtenäinen rakenteita (syy tähän on vahva yhteys levyelementit), jolloin monoliittinen levy on usein taloudellisempaa (koska ei ole hitsaussaumojen ja vähemmän materiaalin kulutusta). Tällainen päällekkäisyyksien pääasiallinen haitta on työn monimutkaisuus kylmäkaudella.

Monoliittisen päällekkäisyyden laskeminen: kysy apua tai voittaa itsesi.

Ei ole epäilystäkään siitä, että paras vaihtoehto monoliittisen levyn rakentamiseksi on toteuttaa se täysin suunnitelman mukaisesti. Suunnittelulaskelmassa, johon erikoistuneet suorittavat, on joitain etuja:

Monoliittinen vahvistettu kattojärjestelmä: rakenteellisten elementtien tarkoitus.

 1. Monoliittisella päällekkäisyydellä on vaadittu kantavuus.
 2. Määrä ja valikoima varusteet, paksuus ja laatu betonilaattojen, joita käytetään rakentamisessa mukavuutta ammattilaiset pidetään optimaalista, mikä mahdollistaa ohittaa tarpeettoman ylimäärä materiaalia ja liian korkeat työvoimakustannukset.
 3. Asiantuntijoiden kehittämä rakennusohjelma mahdollistaa monoliittisen laatan tukemisen paitsi seinillä myös yksittäisissä sarakkeissa, mikä laajentaa suuresti talon suunnittelun vapautta. Lisäksi rakenteen lujittaminen sen paikoissa, joissa se koskettaa sarakkeita, eroaa monessa suhteessa tavallisen päällekkäisyyden vahvistamisesta, koska tällaisilla alueilla on tarpeen asentaa lisävahvistusvahvistustangot.
 4. Hanke teki selkeän laskelman kaikista työmääristä, mikä auttaa huomattavasti helpottamaan rakenteen rakentamista, kun päätät ottaa työtä tekemään työtä rakennusyritykseltä tai yksityiseltä tiimiltä.

Mutta mitä tehdä siinä tapauksessa, että jostakin syystä et voi ottaa yhteyttä tällaisiin asiantuntijoihin? Yritä laskea itsenäisesti laitetta ja päällekkäisyyden vahvistusta? Tietenkin voit tehdä tällaisen yrityksen, mutta et todennäköisesti pysty siihen ilman erityistä koulutusta ja taitoja. Lisäksi sellaisilla yrityksillä, kun ymmärretään, että tällainen laskelma "jumalattomassa ratsuväkihyökkäyksessä" ei toimi, monet kärsivät paniikista ja epätoivosta.

Mutta älä masennu, koska olet rakentaa oma koti sijaan ostos- ja viihdekeskus, jossa on tilat mittaus 12 24 metriä, joten puheenvuoroa yksikkö yksityiskodissa, voit turvautua standardiliuos. Mutta neuvoja ammattilaisten pitäisi soveltaa näissä tapauksissa, jos päätät tehdä kodin useita monoliittinen sarakkeet ja laakereiden lattiat, tai tapauksessa, jossa päällekkäisyysvälimatka ylittää 7 metriä.

Ribbed-monoliittiset laatat ovat ristipalkkien järjestelmä, ensisijainen ja toissijainen, jotka on yhdistetty monoliittisesti toisiinsa ja liitetyn laatikon päälle.

Monoliittisten lattiatyypit

Palkit ja palkit, elementit palkin kattoon, tullut yksi monoliittinen rakenne.

On palkki ja saumattomia levyjärjestelmiä. Palkin tyyppistä on tunnusomaista poikkipalkkien läsnäolo, jotka sijaitsevat joko rakennuksen poikki tai ristikkäin. Taivutettu monoliittinen päällekkäisyys ei ole ulkonevat kylkiluut. Kuten käytännössä käy ilmi, on parasta soveltaa poikkisuuntaisten poikittaisjärjestelyjä. Edelleen, lopullinen valinta riippuu kohteen pystytetään monoliittinen limityssuunnassa tupakoimattomille prosessivirroista kuormien luonne sijoittelun runkoon jäykkyyttä voidaan asettaa suurikokoisten laitteiden rakenne palkkien suoraan erilliseen pultin kuormitus alenee. Rakennettaessa monoliittista rakennetta, palkit ja palkit tulevat yhdeksi levyiksi.

Monoliittisen päällekkäisyyden helmimäisessä muodossa ei ole ulkonevia kylkiluita. Niiden sijasta on levyjen osia 0,2-0,3 paikoista, joissa span sijaitsee. Niille on annettu lautasen tasomaiset ristikkorakenteet, jotka toimivat palkkien sarakkeiden välissä palkkamallin mukaan. Tästä johtuen monoliittisen levyn välilevyjen alueissa olevat reiät ja aukot suljetaan pois, tässä laadussa voidaan käyttää monoliittisen levyn keskiosaa. Monoliittiset rakenteet, joiden paksuus on suurin piirtein 1/32 suurimmasta osuudesta, hyväksytään ja jos etäisyys ei ylitä 6 metriä, on yksinkertaisempaa tehdä monoliittiset levyt tasaisiksi.

Ribbed monoliittiset laatat

Tämän suunnitelman mukaiset laatat perustuvat pää- ja sivupalkkeihin.

Monoliittiset ristikkorakenteet, joissa on kattopalkit, koostuvat pääpalkkeista, toisiopalkkeista ja laatoista, jotka yhdistetään palkkeihin monoliittiseksi. Pääpalkkeihin painotetaan pylväitä ja ne voidaan sijoittaa poikittaiseen tai pitkittäiseen suuntaan. Hyväksytyt Pääpalkit span alueella 6-8 m korkeuteen Kaukovalaisimien otetaan yhtä suuri kuin 1 / 8-1 / 15-arvo, joka on jänneväli, ja leveys -. ½ korkeus arvo. Toisen asteen palkit ulottuvat monoliittinen rakenne on 5-7 m, ja vaiheen, jossa toissijainen palkit on asetettu 1,5-3 m. Kohde monoliittisen kattolevyn paksuus riippuu arvo, mutta sen pitäisi olla ainakin 60 mm. Jos merkittäviä kuormia on odotettavissa, levyn paksuutta voidaan nostaa 120 mm: iin.

Levyt toimivat lyhyessä suunnassa vartena pää- ja sivupalkkeihin. Rei'itetyn monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen aikana tarvitaan huomattavia materiaali- ja työvoimakustannuksia, ja siksi ne korvataan usein aaltopahvilla varustetun monoliittisen päällekkäin.

Monoliittinen päällekkäisyys uurrettu levyt, jotka rajoittuvat muotoa pitkin koostuvat säteitä samalla korkeudella, joka on kohtisuorassa suunnassa perustuu pylvääseen ja levyjen keskenään liitetty palkkeihin. Palkkien pituus on 4 - 6 m. Rakenteen tarkoituksesta, mitoista ja kuormituksesta riippuen levyjen paksuus on otettu. Se on 60-160 mm. Jos sarakkeiden verkko on sama, rakenteet, joilla on ääriviivat noudattavat laatat, voivat olla edullisempia kuin monoliittinen lattia, jossa on beamed beet.

Helmetyyppi monoliittinen päällekkäisyys

Kierteisen monoliittisen rakenteen ydin on kiinteä laatta, joka lepää sarakkeissa. Tässä tyyppisessä päällekkäisyydestä, verrattuna ristikkäiseen tyyppiin, muottiyksikkö yksinkertaistuu. Voit liittää useita arkkitehtonisia monoliittisten pääkaupunkien muotoja. Levyn paksuus on suurempi kuin 1/30 - 1/35 suuremmasta tilasta. Girderless päällekkäin käytön mahdollistamiseksi päällekkäin tilavuuden ja on taloudellisesti edullista, jos kanava ei ole enemmän kuin 6 m neliö verkkoon sarakkeita ja tasaisesti jakautunut kuormitukset monoliittisen kattoon. Helmet tyypin monoliittinen päällekkäisyys enemmän kysyntää teollisuuden ja asuinrakennuksen tapauksessa sileä katto laite.

Monoliittisen päällekkäisyyden rakentaminen ammatilliseen lattiaan

Suunniteltaessa monoliittinen enimmäismäärä ammattilainen lattia, sinun täytyy noudattaa sääntöjä ja vaatimuksia SNIP II-23-81 «Teräsrakenteet" ja napsia 2.03.01-84 'Betoni ja betonirakenteiden.'

Monoliittisia aaltopahvilevyjä käytetään monikerroksisten julkisten ja teollisuusrakennusten rakentamisessa, joissa on runsaasti erilaisia ​​kuormia, jos rakenteiden taso ja portaat ovat epätyypillisiä, suuret määrät reikiä ja aukkoja rakennusten jälleenrakentamisen ja työtasojen rakentamisen aikana. Monoliittiset laatat, joissa on yksi teräs, teräsprofiilisen lattian muodossa olevat ulkoiset raudoitukset, jotka ovat auki alareunassa, ovat 30 minuutin kestäviä tulenkestäviä, jatkuvia rakennuslevyjä, joissa on enemmän kuin yksi span, ja yläraudoitus, joka sijaitsee koko pituudelta - 45 minuuttia ja enemmän.

Monikerroksisissa rakennuksissa, joissa on suuri kuormitusalue, käytetään monoliittista päällekkäin aallotettua lattiaa.

Päällysteellä, jota käytetään päällekkäisvahvistuksena, on oltava suojaava pinnoite (galvanointi tai jokin muu), joka voi antaa sen vastustuskyvyn korroosioprosesseille. Monoliittisen päällekkäisyyden laitteelle, joka suoritetaan aaltopahvilla, on mahdollista käyttää raskasta betonia hienorakeisella tai tavallisella aggregaatilla ja niiden puristuslujuusluokka ei saa olla pienempi kuin B15. Teräsrungot on hitsattu rullatusta kalvosta tai profiiliteräksestä tai valssatuista I-palkkeista.

Tämän päällekkäisyyden perustana on monoliittinen teräsbetonilaatta, joka on betonoitu profiililevyllä ja sitä käytetään ulkoisena vahvana betonin saamisen jälkeen. Päällekkäisyyttä voidaan tukea betoni- tai teräsrungoissa sekä betoni- tai tiiliseinillä. Laattojen välinen etäisyys valitaan 1,5-6 m: n välillä. Pitempi pidennys on mahdollista väliaikaisten tukien rakentamisen aikana betonisointi- ja kovetusaikoina. Profiililevyt on kohdistettava puskurin pituudelle palkkeihin ilman päällekkäisyyksiä. Ammattimaisen lattian leveys liitetään sivupintojen päällekkäisyydellä. Monoliittisen katon paikallinen tai yleinen lujittaminen toteutetaan erillisten vahvikkeiden, ristikoiden ja kehysten muodossa.

Profiililevyn yli olevan betonin paksuus ei saa olla pienempi kuin 30 mm ja jos lattiarakenteessa ei ole betonipinta, sen paksuuden tulisi olla vähintään 50 mm.

Profiililevyjen yläpuolella olevan monoliittisen laatan betonihyllyn paksuus määritetään muodonmuutoksen ja lujuuden laskemisen sekä teknisten ja taloudellisten näkökohtien perusteella. Sen arvo ei saa olla pienempi kuin 30 mm ja ilman lattiarakenteiden betonipinnoitetta - vähintään 50 mm. Levyt profiloitavat suoraan leveitä aallotuksia alaspäin. Jos lattian yli reikien koko ei ylitä 500 mm: n arvoa, sitten asennusmuodon monoliittirakenteen vahvistaminen reiän viereen olevien pituussuuntaisten lujitangojen aallotuksiin, jotka tuulevat palkkien akselia pitkin tai reiän reunustavien poikittaisten sauvojen muodossa, tuulevat ne kaksi tai kolme huilua, joita ei ole leikattu kummallakin puolella. Jos aallotetun aallotetun reiän koko ylittää 500 mm, on tarpeen järjestää katon rakentaminen palkkikuoren reikämuotoisten lisäkomponenttien päälle, jotka siirtävät kuorman heikennetystä osasta reikään palkkeihin.

Teräsprofiilin rakentamisen vaiheessa on tukirakenne. Laskennan avulla tunnustetaan sen jäykkyys ja lujuus, kuten ohutseinäinen teräs taivutettu elementti, joka toimii kuormituksella lattian massasta, betonin massasta ja asennuskuormista, joihin kuuluu paljon työntekijöitä ja laitteita monoliittisen kerroksen rakentamisen aikana. Käyttörakenteen aikana tukirakenne on monoliittinen, teräsbetonilattialevy, jossa ulkokuorirakenteita käytetään profiileina.

Tuki monoliittiselle päällekkäisyydelle ammatillisessa lattiapinnoitteessa

Laskentajärjestelmästä riippuen useampaa kuin yhtä ratkaisua voidaan käyttää monoliittisen levyn tukemiseen. Rakennuksissa, joiden seinät koostuvat monoliitti- sestä teräsbetonista tai tiilistä, seinät tuetaan laatoilla, joilla on tukiaseman myöhempi monoliitto. Alustalle on sijoitettu upotettu osa metallikulman muodossa, ja siihen kiinnitetyt ammatilliset lattiat kiinnitetään tukeilla.

Monoliittisen vahvistusohjelman päällekkäisyys

Monoliittisten kattojen vahvistuksen vaihe on hyvin vastuussa talon rakentamisesta. Rakennuksen tukikapasiteetin lisäksi myös sen kustannukset riippuvat sen toteutuksen oikeellisuudesta.

Monoliittisen päällekkäisyyden vahvistaminen tehdään kahdessa kerroksessa. Pohjaina käytetään halkaisijaltaan 10 mm halkaisijaltaan A-500С, joka asetetaan 200 mm: n välein sekä ylä- että alempaan kerrokseen. Halkaisijaltaan 1,2 - 1,5 mm: n neulontanan avulla lujitustangot liitetään ristikkoihin; ne helposti kommunikoivat keskenään käyttämällä erityistä koukkua. Lujittavan verkon ei tulisi ulottua sen päihin pystysuoraan muottiin asti katon tasoon nähden 20-25 mm: n etäisyydellä.

Vahvistettu monoliittinen kattojärjestelmä

Tee kaksi päävahvistusverkkoa - vain osa tapauksesta. Seuraava vaihe on laatan vahvistaminen eli verkkojen sijoittaminen vaadittuun korkeuteen. Edelleen siitä syystä, että vahvistusverkko on suojattava 20 mm: n paksuisella betonikerroksella, pystysuoran etäisyyden vahvistuskerrosten välillä tulisi olla 105-125 mm. Tätä tarkoitusta varten on tehty erityisiä pidikkeitä 10 mm: n halkaisijaltaan. Tukin alaosat ja ylempi horisontaalinen pidikehylly ovat pituudeltaan 350 mm. Pystyosien pituuden laskeminen tehdään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen siten, että ne ovat 105-125 mm.

Jotta tällaiset lujitussidikkeet ja muut yksityiskohdat monoliittisen katon vahvistamisesta voidaan tehdä taivutuslaitteella, joka voidaan tehdä itsenäisesti. Ylemmän ja alemman lujitekerroksen erottimien kiinnittimet asetetaan 1 x 1 m: n askelin, ja kukin uusi rivi porrastetaan edellisestä. Lisäksi salpa asetetaan 10-15 asteen kulmassa lujitusholkin pääsauvoihin nähden.

Monoliittisen levyn lujuuden laskeminen

Laskelma päällekkäisyydestä auttaa erityisessä tietokoneohjelmassa, mutta se ei voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita, kuten raudoituksen ja betonin ominaisuuksia. Joka tapauksessa suunnittelijan suora osallistuminen on tarpeen. Jos et tee ammattimaista laskentaa monoliittiselle levylle, se saattaa olla liian voimakasta tai kohtuuttoman kallista.

Jos kuitenkin päätät ottaa kaiken omiin käsiinsä eikä ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, alla voit tutustua siihen, kuinka monoliittinen päällekkäisyys lasketaan oikein.

Monoliittisen päällekkäisyyden lujuuslaskenta vähenee pääsääntöisesti kahden tekijän vertailuun:

Monoliittisen levyn kuorman laskemiseksi on suositeltavaa hakea ammattilaisten tai erikoisohjelmien apua.

 1. Kuormat, jotka vaikuttavat laattaan.
 2. Levyn vahvistettujen osien lujuus.

Ensimmäisen arvon on oltava pienempi kuin toinen.

Ymmärrämme ensin kuinka lasketaan monoliittisen päällekkäisyyden kuorma.

Meillä on seuraavat vakiot:

Lattian oma paino, jonka paksuus on 50-100 mm (esim. Tasoitus) - 2,2 t / m 2 × 1,2 = 2,64 t / m 3 (jos lattia on 50 mm - 110 kg / m 3).

Oma paino luotettavuussarjalla 205 t / m 3 × 1,2 = 2,75 t / m 3 kuormalle (jos levy on 200 mm - 550 kg / m 3).

Annamme tiiliseinät seinille lattia-alueelle. Väliseinän yhden mittarin paino, jonka korkeus on 3 m: 0,12 m × 1,2 × 1,8 t / m 3 × 3 m = 0,78 t / m. Esimerkiksi 4 metrin välein asennusvaiheessa saadaan noin 0,78 / 4 = 0,2 t / m2, jolloin saadaan väliseinien paino, joka on 300 kg / m 2.

Tilapäisen kuormituksen laskeminen: 150 × 1,3 = 195 kg / m 2.

Kokonaiskuorman (enimmäistason) laskeminen näyttää tältä: 550 + 110 + 300 + 195 = 1150 kg / m 2.

Niinpä sketchy laskutoimitukset ottavat kuorman 1,2 t / m 2.

Seuraavaksi on välttämätöntä laskea momentin ponnistelut päällekkäisyyksissä. Moment - koska 95% taivutusmomentit määräävät taivutuslevyjen vahvistuksen. Mikä osio on kuormitettuna? Levyn keskipiste (keskipitkä).

Taivutusmomentit neliölevyssä kumpaankin suuntaan A ja B voidaan laskea suunnilleen Ma = Mb = ql ^ 2/23. Voit laskea useita arvoja tietyissä tapauksissa: