Seinät. Päärakenneelementtien laite

Artikkelin Retaining Walls. Kiinnitysseinien konseptin ja muotoilun tyyppejä pidettiin laajuudeltaan ja pidätysseinien tyypeinä. Tässä artikkelissa analysoidaan kiinnitysseinämän päärakenneelementtien rakenne sekä olosuhteet, joissa on mahdollista rakentaa itsenäisesti pidätysseiniä.

Sisältö: (piilota)

Säilytysseinien itsenäisen rakenteen ehdot. Seinien tärkeimmät rakenne-elementit

Tee-se-seinät voidaan asentaa vakaalle maaperälle (savi, pilkko, hiekkasauma, kivi, murskattu kivi, sora jne.), Pohjaveden vähimmäissyvyys on 1-1,5 m pinnasta ja enimmäisjäätymissyvyys on enintään 1, 5 m.

Digitaaliset arvot ovat luonteeltaan neuvoja.


Kaavamainen kaavio ja kiinnitysseinän päärakenneosat

1 - viemäröinti; 2 - viemäröinti; 3 - säätiö; 4 - keho.

Yleiset suositukset ja tärkeät kohdat kaikentyyppisille kiinnitysseinille

 • Useimmiten takapihoilla on rakennettu seinät, joiden korkeus on 30 cm - 2 m. Kun reunat (terassit) ovat pieniä (korkeintaan 1,4 m korkea ja 4 m leveä), seinät ovat 1,2-1,4 m korkeita (optimaalinen seinäkorkeus). Ne voidaan rakentaa itsenäisesti ilman erityisiä laskelmia. Jos seinäkorkeus ylittää 1,5 m, asiantuntija on pyydettävä valitsemaan sen rakenne ja parametrit (paksuus, pituus, korkeus, muoto, materiaali).
 • Kiinnitysseinän suositeltu paksuus ei saa olla pienempi kuin: muuraus ja pohjaseinämä 0,6 m; betoniseinään 0,4 m; raudoitetulle betonille 0,1 m.
 • Betonin, kiven tai tiilen seinämän, jonka korkeus on yli 30 cm, on oltava pohja. Se voi olla erilainen paksuus ja syvyys, riippuen seinän rakenteesta ja maaperästä, johon se on rakennettu. Seinämän korkeuden ollessa alle 30 cm, säätö on käytännöllisesti katsoen tarpeetonta. Ne on rakennettu maaperän syvenemiseen. Maaperän turvotuksen kielteisen vaikutuksen ehkäisemiseksi talvella seinälle on välttämätöntä varovaista hiekkaa ja soraa. Valmistus voi saavuttaa paksuudeltaan 40 - 60 cm.
  • Seinämän korkeus on 30-80 cm, pohja asetetaan syvyyteen 15 - 30 cm;
  • seinän korkeus on 80 - 150 cm - syvyys 30 - 50 cm;
  • suurempi korkeus, jopa 200 cm - syvyys 60-70 cm.
  • jos seinän korkeus on yli 2 m, on vahvistettava perustusta vahvistamisen avulla. Pohja voidaan tehdä betonista, sekä soraa, murskattua kiveä, hiekkaa, kun se tiivistetään raskasta savea tai kiinnitetään sementtilaastiin. Jos maa on siirrettävissä, pohjavesi on lähellä maata (1,0-1,5 m maanpinnasta), suuri korkeusero (yli 1,5 m), kiinnitysseinät on haudattava laskemalla 1,5 kertaa leveys.
 • On suositeltavaa, että seinämä (sen kokonaiskorkeudesta) on vähintään 1/3 syvä ja 2/3 maanpinnan yläpuolella. Tämä mahdollistaa riittävän varmuuden seinien stabiilisuuden varmistamiseksi;
 • Kun tiedät seinän korkeuden, voit määrittää sen leveyden. Kiinteissä savi- maissa seinämän pohjan paksuuden tulisi olla 1/4 sen korkeudesta. Keskimmäiset - 1/3 korkeudesta. Löysä hiekka tai märkä maaperä - 1/2 korkeus. Tyypillisesti pidätysseinä tapetaan ylöspäin, muodostaen "kruunun" (pidikkeen seinämän yläosa). Esimerkiksi kruunun paksuutta kiviseinään suositellaan 30 - 50 cm: n etäisyydelle.
 • Seinien rakentamisen yhteydessä on otettava huomioon, että niiden kaarevuudeltaan tai rikkoutuneista rakenteista on suurempi jäykkyys ja ne kestävät suuremman kuormituksen. Tämä johtuu siitä, että suorittamalla rikki tai pyöristetyt seinäviivat, välin pituus vähenee ja vastaavasti kuormitus seinälle. Samaan aikaan he näyttävät houkuttelevammalta ja esteettisemmältä.
 • Seinämän takana muodostuu vettä, joka aiheuttaa hydrostaattista paineita rakenteelle, mikä heikentää rakenteen lujuutta ja stabiilisuutta. Sen vuoksi seinämän materiaalista, korkeudesta ja muodosta riippumatta on estettävä maaperän pysähtyminen vedenpinnan sisäpuolella kaikissa tapauksissa, joten vedenpoiston ja kuivatuksen järjestäminen on välttämätöntä. Myös seinänrakennuksesta riippuen käytetään sisäpuolen vedeneristys (ks. Alla).

Säilytysseinän tyhjennys

 • Viemäröinti voi olla pituussuuntainen, poikittainen tai yhdistetty - pitkittäinen poikittainen.
 • Seinän paksuudessa poikittaisen vedenpoistoon jää reikiä enintään 10 cm: n halkaisijaltaan tai 5 cm halkaisijaltaan putket, joiden kaltevuus asetetaan siten, että vesi menee terassin ulkopuolelle läheiseen vedenottoon. On myös mahdollista jättää yksi pystysuora sauma, joka on epätasainen 1-3 riviä tiiliä tai muurausta varten. Suosittelemme tyhjennysputkien (reikien) asennusvaihetta -1,0 m.
 • Pitämällä pitkittäistä seinää pitkin pohjan tasolle geotextilistä materiaaliin kääritty aallotettu tyhjennysputki asetetaan. Sen puuttuessa käytetään myös keraamisia tai asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on 100-150 mm.


Kaavion pituussuuntaisen seinämän tyhjennys

1 - betoniseinän runko; 2 - betonirakenne; 3 - valua; 4 - murskattu kivi; 5 - geotekstiilit; 6 - hiekka; 7 - maata.


Poikittaisen seinän kuivatuksen kaavio

1 murskattu kivi; 2 - betoniseinän runko; 3 - viemäriputki.

Geotekstiilimateriaali imeytyy veteen ja kulkee putken läpi reikien läpi ja tyhjennetään terassin ulkopuolelle. Kummassakin tapauksessa kuivatuskerros asetetaan murtoaineiden muodossa (sora, kivi, rikki tiilet jne.) Tai karkea hiekka 70-100 mm paksuinen seinän ja maan välissä. Kerrospuku samanaikaisesti maan täytön kanssa. Huolimatta siitä, että esimerkiksi sora luo huomattavan paineen seinälle, se toimii lisävesirakenteena, joka sallii veden kulkeutua tyhjennysaukkoihin.

Täydellisenä korvauksena murto-aineista käytettiin tyhjennyskangasta (kuivatus geotekstiilit, dornit jne.).


Pituussuuntainen viemäröintityö

Huomautus: Viemäröinti-aaltoputkia käytetään maaperän viemäröintiin tienrakennuksessa, kunta- ja tytäryhtiöissä. Ne on valmistettu matalapainetusta polyeteenistä (HDPE). Esisuodatin estää hiekkaa tai maaperän hiukkasia pääsemästä putkeen ja suojaa järjestelmää murskautumiselta. Taivuta hyvin. Yhdistettynä toisiinsa.


Näyte aallotettu tyhjennysputki


Näyte aallotettu tyhjennysputki suodattimella


Aallotetun poistoputken liitoselementit

Tilan täyttäminen pidikkeen seinämän takana

Sen jälkeen, kun seinä on taitettu ja seisoo useita päiviä, on välttämätöntä täyttää sen ja rinteiden välinen tila ensin hiekan tai karkeiden valuma-alueiden avulla. Rikkoutuneita tiiliä, betonipaloja jne. Voidaan käyttää. muodostaen tyhjennyskerroksen. Sitten kerros kerroksittain, jonka paksuus on 20-40 cm, aikaisemmin kaivettu maaperä täyttyy ja repeytyy. On toivottavaa, että nämä ovat paikallisia karkeita rakeita maaperä, hiekan hiekka hiekka ja joskus liepeä. Tällaiset maaperät ovat edullisia kaikentyyppisille kiinnitysseinille. Kasviperäisten kasvien kerros päälle.

Jos maaperä laskeutuu jonkin aikaa (muutaman viikon kuluttua), on tarpeen lisätä se ja palauttaa sitten häiriintynyt hedelmällinen maaperän kerros kokonaan terassille. On tärkeää, että aiemmin poistettu maakerros on runsaasti humus. Tämän jälkeen voit aloittaa maisemoinnin terassilla.

Se on tärkeää! Saaja, turve, piidioksidi, piidioksidi, maaperä, joka sisältää yli 5 painoprosenttia orgaanisia ja liukoisia päästöjä, ja jäädytetyt maaperä eivät sovellu täyttöön.

Jotta estettäisiin ilmakehän veden tunkeutuminen muuraukseen, joka johtaa seinän tuhoutumiseen, kun se jäätyy, on välttämätöntä tarjota visiiri (b) tippukivulla monoliittirakenteisissa seinissä ja asentaa reunusyksikkö (a), jolla on hieman kaltevuus maajoukkueissa. Rinteisiin on järjestettävä valuma-oja, jotta ilmakehän vettä ohjataan seinän takareunan yli.


Seinän räystäslaite: a - betonirunko; b - Vahvistettu betoni viseri

Seinien kiinnitysmateriaalin valinta perustuu teknisiin ja taloudellisiin laskelmiin, kestävyyteen, ympäristönsuojeluun, työolosuhteisiin, paikallisten materiaalien saatavuuteen ja muihin tekijöihin.

Seinien kiinnitysmateriaalit

Seinät voidaan tehdä eri materiaaleista. Kukin omalla tavallaan käytetyistä materiaaleista vaikuttaa niiden vahvuusdataan ja esteettiseen käsitykseen alueen koko alueesta:

 • puiset seinät ovat kauniita. Mutta niiden elinikä on pienempi kuin kivi tai betoni. Puu on suojattava huolellisesti ympäristövaikutuksilta;
 • betoniseinät näyttävät yksitoikkoisilta. Siksi ne yrittävät koristella ulkoa erilaisilla materiaaleilla (kiviä, laatat, laatat jne.). Katso esimerkiksi muutamia lisäosia kukkien ruukkuista, jotka on upotettu seinään;
 • luonnonkiven seinät ovat kallein, mutta ne näyttävät houkuttelevalta ja kestävät pitkään;
 • tiiliseinät näyttävät hyvältä, jos ne on säädetty siististi ja laadukkaasta materiaalista, kestävästä.

Suositeltavat materiaalit seinäpidikkeille:

 1. Tiilimuuriin kiinnitetyt seinät on valmistettava palavasta, kiinteästä tiilestä, joka ei ole alhaisempi kuin M200, joka ei ole M25: n alapuolella tai erittäin märällä maaperällä, ei pienempi kuin M50. Onttojen ja silikaattisten tiilien käyttö ei ole sallittua;
 2. Kiinnitysseinien raunioissa käytettävien kiviä ei saa käyttää M150: n alhaisempia kiviä portlandsementtilaastiin, joka on vähintään M50;
 3. Betonille sama kivi kuin betoniluokassa B 7.5;
 4. Monoliittiset raudoitetut betonirakenteet on tehty B10-betonista. B15, esivalmistettu betoni B15. B30.
 5. Vaihtelevan jäädytyksen ja sulatuksen kohteena olevien seinien osalta betoniluokalla on oltava tietty jäätymisvastus. Lämpötiloissa, jotka ovat miinus 5 - 20 ° C, vähimmäislujuusluokka on F50, alle 20 - 40 ° C F75, alle 40 ° C F 150.

Seinien pinnan vedenpitävyys

Kiinnitysseinien pinta (lukuun ottamatta pohjan pohjaa) on suojattu vedeneristyskerroksella. Vedeneristyskyvynä voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja - kateaineita, kattotiiltoja (yksi kerros). Ne on liimattu kuumaan bitumiin. Synteettiset vedeneristimet jne. Kuivissa maissa riittää päällystää pinta kuumalla mastilla, bitumilla (yleensä 2 kerroksessa).

Pidentää käyttöikää vedenpitävyys on tarpeen puiden, tiilen, butobetonin, raudoitetun betonin, betonin ja metallin seinien pitämiseksi.

Kiinnitysseinien perustukset

Läpäisyn asteen mukaan tukiseinien perustukset jaetaan matalien ja syvien perustusten perustuksiin. Syvän pohjan perustana on pohjan syvyys, joka on 1,5 tai useammin suurempi kuin niiden paksuus poikkileikkauksessa. Pohjan paksuus ja sen syvyys riippuvat kiinnitysseinän koosta, maaperän ominaisuuksista, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jähmettymisestä. Perustukset ovat yleensä nauha- ja paalusäätiöitä. Nauhasäätiö on monoliittinen, tiimi tai rakenne, joka koostuu erillisistä lohkoista, jotka toistavat pidätysseinän viivan. Tällaisen säätiön syvyys on yleensä vähintään 60 cm. Kun maa jäätyy, pohjan syvyys liittyy jäätymisnopeuteen. Pallon perustukset ovat syvemmät kuin nauhan perustukset. Haudatut paalut voidaan haudata useita metrejä maahan. Tätä menetelmää käytetään heikosti kantavissa maissa ja se mahdollistaa pohjaveden tunkeutumisen kehon seinämän alle. Tällöin pohjavesi virtaa vapaasti paalujen välillä ilman, että se aiheuttaa seinää ja kaltevuutta, ja näiden perustusten rakennustekniikka on samanlainen kuin talojen rakentaminen, ja se on hyvin kuvattu artikkeleissa: Pile foundation technology; Vaippojen perustuksen käyttömahdollisuudet; Laite ja kaistalistan säätö.

Seinäteline

Tukiseinän runko on tukirakenteen yläpuolinen osa, joka myös suorittaa koristeellisia toimintoja. Painovoiman kiinnitysseinämien rungon vakauden varmistamiseksi on oltava riittävä massa.

Huomaa: Painovoimaiset kiinnitysseinät antavat stabiilisuuden johtuen niiden massasta ja maaperän massasta seinärakenteen pohjan yläpuolella sekä seinän pohjan tasossa syntyvästä kitkavoimasta.

Seinä voi olla sekä jäykästi kiinnitetty maahan että joustava rakenne.

Seinät, joiden jäykkyys on kiinteä, ovat monoliittisia betoniseiniä, kivi-, tiili- tai betonielementtejä, jotka on liitetty sementtilaastiin.

Elastisissa rakenteissa on pidätinseinät, jotka kestävät pieniä muodonmuutoksia halkeilematta. Tämä ryhmä sisältää kuivat muuraus, hemline, gabion seinät. Tällaisten seinien yläosan leveyden ei tulisi olla alle 45 cm, yleensä 45-60 cm.

Kiinnitysseinän muotoilusta ja korkeudesta riippuen on tarpeen kallistaa etu- ja takapinnat. Jäykän kiinteän rakenteen gravitaatiotukeen kiinnitettävät seinät, joiden korkeus yhdessä pohjan kanssa ei ole yli 1,5 m, etupinnan etusuojausta ei tarvita. Seinämän etupinnan hieman kallistuminen (10-15 astetta pystysuorasta rinteeseen) mahdollistaa pystysuoran optisen illuusion, mikä parantaa sen visuaalista havainnointia ja mahdollistaa kätkemisen puutteiden piilottamisen (pienet epätasaisuudet, kun kallistus vähenee). Lisäksi kaltevuus voi lisätä seinämän vastustusta rullalle. Kuten edellä on mainittu - seinän takapinnan kaltevuus täyttösuunnassa pienentää sen maaperän paineita. Kaltevuus riippuu maaperästä ja teknisistä ominaisuuksista rakentamisen aikana ja se määritetään laskemalla.

Kiinnitysseinämän takapinnan kaltevuuden kulman määrittäminen

Hyvin likimain suurin piirtein seinän (asteen) takapinnan pinta-alan kallistuskulma voidaan määrittää itse kaavalla:

tg e = (b-t) / h, (1)

e on laskennallisen tason kallistuskulma pystysuoraan; b - pohjan pohjan leveys; h on etäisyys maanpinnasta pohjan pohjaan; t on seinämän paksuus; j on sisäisen kitkan kulma.

Laskentatason kallistuskulma pystysuoraan e määritetään ehdosta (1), mutta sitä ei enää hyväksytä (45 ° - j / 2).

Edellä esitetyn perusteella seinämän kaltevuuskulma voidaan myös määrittää noin kaavalla:

e = 45 ° -j / 2

Huomaa: Sisäisen kitkan kulma - kitkan kulma ruumiinosan suurimpien hiukkasten välillä. Koska tämä kulma on vaikea määritellä, sen oletetaan tavallisesti olevan yhtä suuri kuin hiekkalaatan hyväksyttävä kesto. Kaltevuuskulma - rajoitetulla kulmalla, joka muodostuu vapaasti täytetyn maaston pinnasta vaakasuoralla tasolla. Se luonnehtii kitkan irtoavan kappaleen hiukkasten pinnalla.

Maaperän huokoisuudesta riippuen sisäisen kitkan j (deg) kulman standardiarvot ovat.

Hiekkapohjaisille maille:

 • Sora ja suuri 43-38;
 • Keskikoko 40-35;
 • Pieni 38-28;
 • Dusty 36-26.

Silty-savi:


Käsitteen kulmakivestä

Tässä artikkelissa tarkasteltiin kiinnitysseinien tärkeimpiä rakenteellisia elementtejä ja tärkeimpiä eri materiaaleista koostuvia seiniä. Syklin seuraavassa artikkelissa tarkastellaan konkreettisia esimerkkejä eri materiaalien kiinnitysseinistä ja niiden rakentamisen tekniikasta.

Kuinka tehdä monoliittinen betoniseinä

Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

Seinien kiinnitys

Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

 • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
 • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

Lajikkeiden betoniseinät

Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

Itse valmistettu betoniseinä

Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

Valmisteleva vaihe

Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

Muotti- ja laastinvalut

Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
 • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
 • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
 • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

Betonin pidike

Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

 • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
 • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
 • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
 • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

Lopuksi

Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.

Betoni pidike - eleganssi ja käytännöllisyys yhdelle henkilölle

Jos maa-alue sijaitsee mäkisellä maastossa ja sillä on huomattava helpotus, joskus huomattavia eroja maastojuoksulla - tämä ei ole syytä järkyttää. Tässä tapauksessa se on ainutlaatuinen tilaisuus toteuttaa ajatus yhdistää teknisesti hyvä ratkaisu ja suunnitteluidea - rakentaa seinään.

Materiaali voi olla mikä tahansa, mutta betonin kiinnitysseinä kykenee täyttämään tehtävänsä vuosikymmenien ajan arvokkaasti ja muuttamaan alueen tunnistamattomaksi.

Seinätoiminnot

Kun maapallon sijainti on yli 80 asteen kaltevalla alueella, seinän kiinnityslaite on turvaominaisuuksien ja maaperän liukenemisen estävä toimenpide. Nämä rakenteet asennetaan myös yksityisen talon sijaintiin jyrkän pankin läheisyydessä säiliön läheisyydessä.

Betoniseinä maan sivustolla, suorittaa useita perustoimintoja:

 1. Maaperän lujittaminen, "säilyttäminen" tietyssä asemassa;
 2. Suunnat horisontaaliset tasot koristamaan sivuston maisemaa;
 3. Tehokas kaavoitusalue.

Siten pidätysseinä voi olla; tekninen rakenne; koristeellinen - keinotekoisesti pystytetty tasamaalla; tai yhdistää molemmat näistä toiminnoista.

Suunnittelun ominaisuudet

Puusta ja lohkomaisista materiaaleista valmistetut seinät: tiilet, lohkot, keinokivet, vaikka ne ovat koristeellisia, mutta niillä on korkeusrajoituksia.

 • Puu - sen vuoksi, että sitä tarvitaan.
 • Estä materiaalit - koska seinämän korkeus riippuu suoraan sen paksuuteen ja pohjan paksuuteen.
 • Betonista valmistetuilla seinillä ei ole näitä ongelmia. Suunnittelu voi olla korkeintaan 2-15 metriä.

Betoniseinämän tärkein laatu on sen kestävyys ja kyky kestää maaperän paineeseen liittyvää merkittävää kuormitusta.

Betonin ulkonäkö jättää paljon toivomisen varaa, mutta se voidaan viimeistellä mistä tahansa materiaalista, säilyttäen samalla sen lujuus ja lujuus.

Se on tärkeää! Betonipinnan jatkokäsittely on välttämätöntä, koska sillä on huokoinen rakenne, johon kosteus voi tunkeutua ja tuhota betonin sisäpuolelta.

 • Betonirakenne voidaan pystyttää asentamalla muottipesä ja kaatosamalla betoniseosta. Tällöin muotoilu voi antaa epätavallisen muodon.
 • Betonielementtien kiinnitysseiniä voidaan pystyttää, jos tarvitaan lisää lujuutta ja selkeitä geometrisia parametreja.
 • Voit rakentaa betoniteräksen seinän, kun taas seinän rakenteen nopeus on suurempi.
 • Lohkojen rakentaminen voidaan jättää avoimeksi, mutta monoliittinen pinta on maalattava tai maalattava.

Pohjamaalit, joihin voidaan kiinnittää betoniseinät:

Maaperä on erotettava vakaudesta ja stabiilisuudesta.

Suositus! Pohjaveden syvyyden on oltava vähintään 1 - 1,5 metriä maanpinnasta. Jäätymissyvyys on enintään 1,5 metriä.

Maaperän muotoilun kestävyyden määrittäminen

Kiinnitysseinän päärakenneelementit on esitetty alla olevassa kuvassa.

Mikä voi vaikuttaa seinien pysyvyyteen?

Tärkeimmät ominaisuudet, joita betoniseinien on oltava, ovat korkeiden kuormitusten vakaus ja toleranssi maaperän paineesta. Tämä takaa, että rakennetta ei tuhota maaperän romahtamisen vuoksi.

Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa tukirakenteeseen:

 1. Tärinän taso, joka tapahtuu, kun maa-alue sijaitsee lähellä moottoritietä, jolla on raskas liikennevirta tai lähellä rautatietä;
 2. Seismiset erilaiset luonnonilmiöt rakentamisen aikana seismisesti aktiivisilla alueilla;
 3. Pohjaveden kulku ja niiden toiminta sadepäivinä sekä tulva-ilmiöt alueella;
 4. Talvikuukausien turvotus.

Betonielementti pysyy vakaana paksuuden oikean valinnan mukaan, mikä riippuu rakenteen ja maaperän ominaisuuksien korkeudesta. Kun rakennat seinää pehmeälle alustalle, suositellaan sen leveyden suurentamista.

Se on tärkeää! Kun rakennetaan yli 2 metrin korkeudeltaan kiinnitettävän seinän, on otettava huomioon tietyn rakennusalueen tuulikuormat.

MZLF: n laskeminen Sazhinilta

Kiinnitysseinän rakentaminen

Kun kaikki parametrit on laskettu ja seinän kokoonpano ja mitat on valittu, voimme jatkaa sen rakentamista.

kaivanto

Tämä on tukirakenteen rakentamisen ensimmäinen vaihe. Tonttialueella laitetaan merkintä tietyn muotoon ja tulevan rakenteen paksuus, kun otetaan huomioon pohjan leveys, kaivaa kaivanto.

Kaivannon pohja on varovasti tamped lapio. Sivuleikkaus antaa tasaisen geometrisen muodon. Kaivannon pohjassa on sora tai murskattu kivi tyyny.

Säätiön voimakkuuden lisäämiseksi soraa levitetään vahvistusverkolla tai metallivarrilla. Kaivannon ääriviivat pystyasennossa asettavat lujitustangot rakenteen lujuuden varmistamiseksi.

muotti

Monoliittisen raudoitetun betonin kiinnitysseinät vaativat massiivisen muottirakenteen, joka kestää raskasta betonilaastia.

 • Muottien suojat ovat 3 cm paksuisia levyjä.
 • Ne on kiinnitettävä vaaka-asentoon pystysuoraan asennetuilla tankoilla, joiden osuus on 5 x 10 cm.
 • Rakenteen kiinnitys suoritetaan pohjarakenteiden avulla joka 50 cm: n etäisyydellä rakenteen kummallakin puolella.
 • Asenna ensin takaseinän muotti.
 • Rungon muodonmuutoksen ja taipuman välttämiseksi pystysuora metallivahvike asennetaan seinään. Asenna tässä vaiheessa viemärijärjestelmä.

Säilytysseinän tyhjennys

Viemäröinti voi vaihdella sijainnin mukaan:

 1. Risteytys

Seinän runkoon tulisi jättää reiän, jonka halkaisija on enintään 10 cm, tai putken, jonka halkaisija on 5 cm, sijoitettava 1 metrin kulmassa olevaan kulmaan.

 1. Pituussuuntainen viemäröinti

Aallotettu aallotettu putki, joka on kääritty geotekstiilimateriaaliin, joka absorboi kosteutta ja edistää sen tunkeutumista putken aukkoihin, josta se poistetaan rakennuksen ulkopuolelta, asetetaan säätöasentoon.

Jokainen näistä vaihtoehdoista sisältää seinän ja maan pinnan välisen kuivatuksen kerroksen. Viemärikerros voi koostua sora-, rikki- tai karkeasta hiekasta, jonka paksuus on 7-10 cm.

Se on tärkeää! Kuivatuskerroksen laite valmistetaan vuodevaatteiden vaiheessa. Jakamateriaalien sijaan voit käyttää nykyaikaista salaojakankaan irtotavarana olevista tekstiileistä, minkä jälkeen lisäpaine tukijalan päälle jätetään pois.

ratkaisu

Jotta kiinnitysseinämä kestää suuria kuormia ja on kestävä, on käytettävä hyvälaatuista, roskaa kestävää betoniliuosta. Monoliittisille ohutseinäisille betoniteräksille tämä on B10 / B15-brändiratkaisu esivalmistettuihin rakenteisiin - B15 / B30.

Säilytysseinä: parhaat mallit, suosituimmat tyypit, modernit materiaalit ja asennusominaisuudet (85 kuvaa)

Paikan päällä olevat helpotukset vaikeuttavat maaperän käyttöä, maan kaatumisongelmat sekä rakennusten ja apuohjelmien aiheuttamat kuivatusvauriot. Asiantunteva lähestymistapa, nämä haitat ovat etu. Kiinnitysseinämien rakentaminen ja rakentaminen mahdollistavat paitsi teknisten ongelmien ratkaisemisen - tasoitetut alustat laajentavat maan viljelymahdollisuuksia, mutta ne tulevat myös perustaksi omien Semiramis-puutarhojen luomiselle alkuperäisen maisemasuunnittelun avulla.

Tukien rakennusmateriaalin valinta riippuu helpotuksen ja muotoilun tyylistä. Runkot ja palkit, betoni, kova kallio, tiilet ja erilaiset rakennuspalikat voidaan käyttää seinien pitämiseen.

Yhteenveto artikkelista:

Suunnittelun ominaisuudet

Säilytysrakenteet on pystytetty maastoon, jonka kaltevuus on yli 8 astetta.

Ensimmäisessä vaiheessa sinun täytyy päättää avustusten muutosten laajuudesta: laskea vaiheiden lukumäärä ja päättää rakennusmateriaaleista.

Lovers voi rakentaa seinät, joiden korkeus on korkeintaan 1-1,5 metriä, ammattilaisen pitää luottaa korkeammat korkeusseinämät seinät. Heidän avustustaan ​​vaaditaan myös, jos pohjavesi maaperässä on alle puolitoista metriä syvyyteen. Myös epästabiilien hiekkasten säilytysrakenteiden rakentaminen on vaikeaa.

Tukiseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta osasta ja viemäristä. Säätiön mitat riippuvat seinän painosta ja maaperän laadusta. Mitä kovempaa maaperää, sitä pienempi on säätiön syvyys. Vapailla mailla pohja muuttuu käytännöllisesti katsoen yhtä korkeaksi tukin ulkosivulle.

Seinämän vakauden varmistamiseksi, kollapsin ja vääristymien välttämiseksi, se saa hieman kaltevuutta pengerteen suuntaan. Pitkien tukirakenteiden keskelle rakennetaan erityisiä ulkonemia - purkamisjalustat, jotka käyttävät pystypaineita seinän vakauden lisäämiseksi. Veden suojaamiseksi yläreunasta voidaan asentaa räystäs tai visiiri.

Kivilattiat

Luonnonkiven seinämä on kiinteä runko ja mukava silmäkoriste. Pohjan leveyden tulee olla 2-3 kertaa seinämän leveys, syvyys on noin kolmasosa tuen ulkoisesta osasta.

Laskettaessa kaivon syvyyttä pidätysseinään otetaan huomioon hiekka- ja sora-alustan paksuus. Sen jälkeen, kun pohja on täytetty tyynyllä, betonia kaadetaan sellaiselle tasolle, että ensimmäinen muurauskerros on puolet pinnan alapuolella. Viemäröintiä voidaan tehdä kahdella tavalla. Aseta putki seinän pohjaan tai jätä siihen useita vaakasuoria reikiä.

Sitten voit siirtyä munatuksen päävaiheeseen. Alhaalta ylöspäin suuret kiviä asetetaan ensin, kädensija tehdään betonilla. Voit myös valita kuivan muurausmallin, jossa kivet asetetaan ilman liimamateriaalia. Niiden halkeamat ovat täynnä maaperää, jossa kasvit myöhemmin itävät.

On vältettävä pitkiä pystysuoria saumoja ja ristin muotoisia liitoksia kivien välillä. Vahvuuteen seinälle voidaan antaa pieni (jopa 10 astetta) kaltevuus. Lisätuki on kivien teräviä reunoja, syvennetty sivusuunnassa.

Tällaiset rakenteet näyttävät itsestään viehättäviltä, ​​mutta voit myös käyttää niitä lisäkoristeita asettamalla kasvit rakoihin tai pintaan peittäen koristelamulla.

Betoniseinät

Teräsalueen pinta-alasta ja maaperän ominaisuuksista riippuen betonituotanto voi olla 25 cm - puolen metrin paksu. Kolmannessa korkeudessa seinä kaivaa maahan. Rakennettaessa rakenteita käytetään mittareiden yläpuolella.

Poistoaukkojen kautta on poistettava vesiputkiston lisäksi pinnan lisätiivistys rinteestä, kun se on voideltu erityisellä liuoksella. Kuivaamisen jälkeen betonin ja maan välinen tila on täynnä raunioita ja soraa.

Vaatimaton näköinen betoni avaa laajan mahdollisuuden fantasiaan. Se voidaan kruunata keraamisilla laatoilla, kiveillä koristeltu tai kipsiä peitetty. Betonirakenteiset seinät ovat täydellinen tausta designille, jossa käytetään ampleita kasveja.

Tiiliseinät tontilla

Seinien kiinnittämiseen käytettiin kiinteän tiilen kestäviä lajikkeita. Säätiön mitat lasketaan samalla tavalla kuin kivirakennukset. Korkeus enintään 60 cm, seinämän paksuus on puolet tiiliä - 12 cm. Korkeus on 60-1 metriä - paksuus tiilissä.

Seinien kiinnityskoukut

Gabions alkuperäinen metalliastiat täynnä kivet. Ne ovat puolivalmiita tuotteita seinäasennukseen niitteillä ja kierteillä.

Jokainen kivi voi tulla täyteaineeksi: suuret sisustuskappaleet on sijoitettu ulkopuolelle, häkin sisempi osa voidaan täyttää raunioilla ja sora. Ristikko, kiinnittimet sekä erikoispultit, jotka kiinnitetään maahan, on galvanoitua terästä.

Puiset kiinnitysrakenteet

On helppoa tehdä omia käsiä tukkien tai suurien palkkien kiinnitysseinä, se näyttää erittäin houkuttelevalta, mutta sen haurauden vuoksi vaatii säännöllistä korjausta.

Puu on käsiteltävä vedeneristys- ja sienilääkkeillä. Puolet metsää, joka on maanalainen, voidaan altistua poltettavaksi ja bitumipinnoitteeksi, ulompi koristeosa käsitellään erityisellä kyllästyksellä ja lakalla.

Puutavaran rakentamiseen vedetään ulos kaivanto, jonka pohja peitetään 10 cm: n kuivatuslevyllä. Sitten puut, puolet niiden korkeudesta, asetetaan vallin sisään, kiinnitetään toisiinsa lanka- ja kynsien avulla ja kaadetaan soraa ja raunioitumista varten. Voit käyttää ja horisontaalista muurausta.

Ennen raudoitetun seinän vahvistamista betonilla on tarpeen tehdä kuivatus sijoittamalla pitkittäiset tai poikittaiset putket alustalleen. Kaivo kaadetaan betonilla 10 cm: n tason päässä reunoista. Maanpinnan vieressä tarvitaan lisäkudosta kestävää kerrosmateriaalia, jota käytetään kattotiivisteissä.

Rengasseinä

Renkaiden valinta aurinkojen ja terassien rakennusmateriaalina on hyvä esimerkki kierrätyksestä. Rakennusteknologia on askel halkeilua varten. Kuten kuvassa näkyy, kesämökki, jossa on renkaiden pidätysseinä, voi näyttää siistinä ja tyylikkäältä.

Betoniset seinävaihtoehdot

Jyrkkien rinteiden tai pariliitosalueiden lujittamiseksi helpotuseroilla betonin kiinnitysseinä on hyvä vaihtoehto. Useimmissa tapauksissa niiden laite liittyy portaiden ja alustojen läsnäoloon. Seinien säilyttämisen avulla on mahdollista ratkaista tilan organisointiongelmat, nimetä komposiittilistojen rajat, parantaa laajamittaista käsitystä ja luoda erilaisia ​​maisemakoostumuksia.

Betonin kiinnitysseinää käytetään jyrkkien rinteiden tai pariliitoskohtien vahvistamiseen.

Tukirakenteiden ominaisuudet

Kaikista materiaaleista valmistetulla seinällä on oltava pohja, todellinen seinämän runko ja kuivatus. Säätiön syvyys riippuu rakenteen korkeudesta, mutta sen leveyden on joka tapauksessa oltava noin 20 cm leveämpiä, jotta varmistetaan vaadittu lujuus ja vakaus.

Seinärakenteet.

Seinämän rungolla tulisi olla pieni kaltevuus ilmakehän veden virtaukseen erityiseen tyhjennysuralla. Tukinrakennuksen jälkeen tilan ja maan välinen tila on täynnä karkeaa hiekkaa. Ylimääräisen pohjaveden ja sedimenteiden poistamiseksi, jotta rakennuksen liiallinen vesikierto estettäisiin seinälle, kellarikerroksessa asbestisementtiputki asetetaan (halkaisija 100 mm).

Kiinnitysseinien rakentamisessa käytetään kahta levitysmenetelmää:

Kuiva muuraus. Kiinnitysseinä on pystytetty laatoilla tai suurilla kivillä valmistetun pohjan päälle. Mitään sitovia ratkaisuja ei kuitenkaan käytetä. Kiviä käytettäessä suurimmat niistä on pinottu riveillä porrastetusti, ja niiden välissä oleva tila on täynnä pienempiä kiviä ja peitetty sementti-hiekkaseoksella. Tätä menetelmää voidaan käyttää seiniin, joiden korkeus on enintään 80 cm.

Märkä muuraus. Jotta saataisiin kiinteä rakenne, joka kestää huomattavan paineen maametallia, on tarpeen kiinnittää laatat, kivet tai tiilet sementti-kalkkilaastilla. Siten on mahdollista rakentaa seinät 5-6 metriä korkeiksi.

Useimmiten kestäviä ja kestäviä luonnonkiviä käytetään rakennusmateriaalina:

Kiinnitysseinien tuhoamisjärjestelyt.

 • pullot;
 • Luonnonkivi;
 • graniitti;
 • kalkkikiveä.

Joskus kiviä voidaan käsitellä ja kutoa muovaamaan ne laatiksi, mikä helpottaa rakentamista. Matalaa seinämää, joka suorittaa koristeellisempaa toimintaa, voidaan käyttää puuta, tiiliä, tehdään betoniseinät (monoliitti).

Rakenteiden suojelemiseksi ennenaikaiselta tuhoutumiselta katto- tai kattohuovan kerros olisi liimattava seinien sisäpuolelle lämmitetyn bitumimuovin avulla. Jos maaperä on kuiva, riittää, että se peittää vain kaltevuuden sivuseinämän bitumilla ja aiheuttaa sen kahdessa kerroksessa.

Betoniseinät

Betoniseinät ovat erinomaiset tekniset ominaisuudet ja eivät vaadi syvää pohjaa, ne ovat suhteellisen pieniä paksuutena.

Tämäntyyppisellä seinällä on kaksi vaihtoehtoa:

 • raunioista betoni;
 • monoliittista teräsbetonia.

Pohjaa syvennetään enintään 20-25 cm: llä ja tarvittava lujuus saavutetaan 10 cm: n paksuudella betoniseinästä ja 25 cm betonista.

Piirustussuunnitelma pidätysseinästä.

Monoliittisen valun tekemiseen tarvitaan muottirakennetta, jota varten käytetään erityisiä suojia, joissa on rikki kokoonpano tai se on koottu valumispaikalta levymäisistä levyistä, joilla on kaareva muoto. Laudat ja suojukset on vahvistettava ulkopuolelta tukien avulla siten, että muotti voi kestää kaatuneen betonin paineen. Sisällä on kaksi lujittavia verkkorivin riviä, voit käyttää metallisia tangkoja tai leikata putki, joka liittää ne johtoon. Ankkureiden lisäksi muoviputket asetetaan korkeudeltaan 5 cm: n korkeudelta maahan varmistaakseen veden keräämisen seinän takana. Putkien etäisyys on noin 1 metri. On muistettava, että seinän sileän ulkopinnan saamiseksi sisäpuolella oleva muotti on peitetty katehuovilla tai vanerilla.

Betoniseinä ei vaadi vahvistamista. Hänen laitteensa avulla voit säästää sementtiä, koska merkittävä osa kehon seinistä on kivet. Ensimmäinen rivi asetetaan kuivaksi, jolloin syntyvät tyhjät lohkot peitetään rauniolla ja vasta sitten liuos kaadetaan ylhäältä. Sitten useita kiviä asetetaan uudelleen, upotetaan ne liuokseen ja jatketaan työtä, kunnes muotti on kokonaan täytetty. Kuten monoliittisissa seinissä, betonirakenteissa on putket veden poistoon.

Tiiliseinät

Tiiliseinät järjestää pääsääntöisesti talon lähellä korkean koristelun vuoksi. Ne näyttävät erityisen kauniilta, jos samaa tiiliä käytetään julkisivun koristeluun tai esimerkiksi aitausposteihin. Vahvat kiinnitysseinät saadaan vain savi-, normaali- tai pakkasenkestävistä muovipuristus- tiilistä. Silikaatti ja ontto tiili eivät sovi tähän munintaan. Asennus itsessään voidaan tehdä eri tavoin.

Betonin kiinnitysseinän vahvistaminen.

Tiiliseinän paksuus riippuu sen korkeudesta. Esimerkiksi kahdeksan riviä tiiliseinää, joka on noin 60 cm, voi olla paksuus 102,5 mm - puoli tiiliä. Korkeuskorotuksella tuke- taan yksi tai puoli tiilet, jotka ovat vastaavasti 215 ja 327,5 mm. Likimääräinen materiaalin määrä voidaan laskea perustuen siihen, että tuhat. Riittää tiilien 16 neliömetriä seinät taitettu puoli-tiili tai 8 neliömetriä yhdessä seinään.

Varmista, että ensimmäisellä rivillä järjestetään tyhjennysaukkoja tai aseta muoviputkia, jolloin niillä on pieni poikkeama paremman vesivirran saavuttamiseksi. Myös muurausmenetelmän aikana asiantuntijat suosittelevat, että liitokset on suoritettava, mikä tekee ne kuperaa tai tasoittaa muuraus itse. Upottaminen saumojen syvälle seinään ei ole toivottavaa.

Puiset kiinnitysrakenteet

Helpoin tapa tehdä se itse on tehdä seinästä puusta. Tätä varten tukit ovat sopivia, joiden paksuus on noin 15-18 cm ja korkeus riippuu alueen erityisistä olosuhteista ja halutusta lopputuloksesta. On syytä pitää mielessä, että vahva tukimuuri Tukkien saavuttaa ainoastaan ​​hänen hautaamalla +0,5-0,6 m, joten sinun täytyy yrittää niin tarkasti kuin mahdollista järjestää tukkien koon aukkoja niiden välillä olivat vähäisiä. Lisäkiinnitystä varten, ennen lokien asennusta, kaivetaan pieni kaivanto, jossa lokit sijoitetaan ja haetaan haluttuun syvyyteen. Sitten yläreunan yläpuolella ne kiinnitetään langalla sekä nauloilla, jotta vältytään mahdollisilta siirtymältä. Sitten kaivanto on täynnä betonia.

Puuportaiden toisessa versiossa on monimutkaisempi rakenne. Pystysuoraan järjestetyt lokit pareittain asennetaan seinän ympärille säännöllisin väliajoin. Uriin, jotka muodostuvat vaakatasossa, pinot ovat hieman pienempiä, jolloin saadaan jonkinlainen "aita".

Kaikkien puurakennuseinän rakentaminen edellyttää laadukkaan puun käyttöä. Lisäksi, jotta voidaan suojata nopealta hajoamiselta, on suositeltavaa käsitellä tukkia erityisellä kyllästyksellä tai käytetyllä moottoriöljyllä, erityisesti maan päällä.

Kiven seinät

Kauniit ja esteettiset seinät, jotka on rakennettu luonnonkivestä, vaativat melko paljon taloudellisia kustannuksia ja fyysistä työtä. Saatu tulos kuitenkin täysin oikeuttaa tähän. Niiden laitteita varten voit käyttää basaltti-, syeniitti-, graniitti- tai muuta kiveä, jotka ovat yhteisiä tietyllä alueella. Ne, jotka haluavat koristella sivustonsa "vanhan" seinän avulla, voivat käyttää hiekkakiveä tai kalkkikiveä. Heillä on taipumus omaksua suuri määrä kosteutta ja nopeasti umpeutua, mikä luo kosketuksen antiikin. Kiven seinämille ominaisuus on leveiden perustusten rakentaminen - vähintään 30 cm. Jos ette noudata tätä normia, seinämä ei ole tarpeeksi vahva ja voi romahtaa.

Kivirakenteiset seinät ovat ihanteellisia vertikaalisen puutarhan järjestämiseen. He voivat järjestää saksalaisia ​​taskut ja istuttaa erilaisia ​​amelioivia kasveja. Tällaiset koriste-ryhmät voidaan järjestää pitkin koko seinän pituutta tai vain muutama kirkas partikkeli. Toinen vaihtoehto on käyttää kivimuuria tukemaan ruusujen kiipeämistä, klematia ja koristeviinoja. Seinät on koristeltu seinän suihkulähteillä, sisäänrakennetuilla penkillä, alkuperäinen valaistus.

Seinät. Päärakenneelementtien laite

Artikkelin Retaining Walls. Kiinnitysseinien konseptin ja muotoilun tyyppejä pidettiin laajuudeltaan ja pidätysseinien tyypeinä. Tässä artikkelissa analysoidaan kiinnitysseinämän päärakenneelementtien rakenne sekä olosuhteet, joissa on mahdollista rakentaa itsenäisesti pidätysseiniä.

Sisältö: (piilota)

Säilytysseinien itsenäisen rakenteen ehdot. Seinien tärkeimmät rakenne-elementit

Tee-se-seinät voidaan asentaa vakaalle maaperälle (savi, pilkko, hiekkasauma, kivi, murskattu kivi, sora jne.), Pohjaveden vähimmäissyvyys on 1-1,5 m pinnasta ja enimmäisjäätymissyvyys on enintään 1, 5 m.

Digitaaliset arvot ovat luonteeltaan neuvoja.


Kaavamainen kaavio ja kiinnitysseinän päärakenneosat

1 - viemäröinti; 2 - viemäröinti; 3 - säätiö; 4 - keho.

Yleiset suositukset ja tärkeät kohdat kaikentyyppisille kiinnitysseinille

 • Useimmiten takapihoilla on rakennettu seinät, joiden korkeus on 30 cm - 2 m. Kun reunat (terassit) ovat pieniä (korkeintaan 1,4 m korkea ja 4 m leveä), seinät ovat 1,2-1,4 m korkeita (optimaalinen seinäkorkeus). Ne voidaan rakentaa itsenäisesti ilman erityisiä laskelmia. Jos seinäkorkeus ylittää 1,5 m, asiantuntija on pyydettävä valitsemaan sen rakenne ja parametrit (paksuus, pituus, korkeus, muoto, materiaali).
 • Kiinnitysseinän suositeltu paksuus ei saa olla pienempi kuin: muuraus ja pohjaseinämä 0,6 m; betoniseinään 0,4 m; raudoitetulle betonille 0,1 m.
 • Betonin, kiven tai tiilen seinämän, jonka korkeus on yli 30 cm, on oltava pohja. Se voi olla erilainen paksuus ja syvyys, riippuen seinän rakenteesta ja maaperästä, johon se on rakennettu. Seinämän korkeuden ollessa alle 30 cm, säätö on käytännöllisesti katsoen tarpeetonta. Ne on rakennettu maaperän syvenemiseen. Maaperän turvotuksen kielteisen vaikutuksen ehkäisemiseksi talvella seinälle on välttämätöntä varovaista hiekkaa ja soraa. Valmistus voi saavuttaa paksuudeltaan 40 - 60 cm.
  • Seinämän korkeus on 30-80 cm, pohja asetetaan syvyyteen 15 - 30 cm;
  • seinän korkeus on 80 - 150 cm - syvyys 30 - 50 cm;
  • suurempi korkeus, jopa 200 cm - syvyys 60-70 cm.
  • jos seinän korkeus on yli 2 m, on vahvistettava perustusta vahvistamisen avulla. Pohja voidaan tehdä betonista, sekä soraa, murskattua kiveä, hiekkaa, kun se tiivistetään raskasta savea tai kiinnitetään sementtilaastiin. Jos maa on siirrettävissä, pohjavesi on lähellä maata (1,0-1,5 m maanpinnasta), suuri korkeusero (yli 1,5 m), kiinnitysseinät on haudattava laskemalla 1,5 kertaa leveys.
 • On suositeltavaa, että seinämä (sen kokonaiskorkeudesta) on vähintään 1/3 syvä ja 2/3 maanpinnan yläpuolella. Tämä mahdollistaa riittävän varmuuden seinien stabiilisuuden varmistamiseksi;
 • Kun tiedät seinän korkeuden, voit määrittää sen leveyden. Kiinteissä savi- maissa seinämän pohjan paksuuden tulisi olla 1/4 sen korkeudesta. Keskimmäiset - 1/3 korkeudesta. Löysä hiekka tai märkä maaperä - 1/2 korkeus. Tyypillisesti pidätysseinä tapetaan ylöspäin, muodostaen "kruunun" (pidikkeen seinämän yläosa). Esimerkiksi kruunun paksuutta kiviseinään suositellaan 30 - 50 cm: n etäisyydelle.
 • Seinien rakentamisen yhteydessä on otettava huomioon, että niiden kaarevuudeltaan tai rikkoutuneista rakenteista on suurempi jäykkyys ja ne kestävät suuremman kuormituksen. Tämä johtuu siitä, että suorittamalla rikki tai pyöristetyt seinäviivat, välin pituus vähenee ja vastaavasti kuormitus seinälle. Samaan aikaan he näyttävät houkuttelevammalta ja esteettisemmältä.
 • Seinämän takana muodostuu vettä, joka aiheuttaa hydrostaattista paineita rakenteelle, mikä heikentää rakenteen lujuutta ja stabiilisuutta. Sen vuoksi seinämän materiaalista, korkeudesta ja muodosta riippumatta on estettävä maaperän pysähtyminen vedenpinnan sisäpuolella kaikissa tapauksissa, joten vedenpoiston ja kuivatuksen järjestäminen on välttämätöntä. Myös seinänrakennuksesta riippuen käytetään sisäpuolen vedeneristys (ks. Alla).

Säilytysseinän tyhjennys

 • Viemäröinti voi olla pituussuuntainen, poikittainen tai yhdistetty - pitkittäinen poikittainen.
 • Seinän paksuudessa poikittaisen vedenpoistoon jää reikiä enintään 10 cm: n halkaisijaltaan tai 5 cm halkaisijaltaan putket, joiden kaltevuus asetetaan siten, että vesi menee terassin ulkopuolelle läheiseen vedenottoon. On myös mahdollista jättää yksi pystysuora sauma, joka on epätasainen 1-3 riviä tiiliä tai muurausta varten. Suosittelemme tyhjennysputkien (reikien) asennusvaihetta -1,0 m.
 • Pitämällä pitkittäistä seinää pitkin pohjan tasolle geotextilistä materiaaliin kääritty aallotettu tyhjennysputki asetetaan. Sen puuttuessa käytetään myös keraamisia tai asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on 100-150 mm.


Kaavion pituussuuntaisen seinämän tyhjennys

1 - betoniseinän runko; 2 - betonirakenne; 3 - valua; 4 - murskattu kivi; 5 - geotekstiilit; 6 - hiekka; 7 - maata.


Poikittaisen seinän kuivatuksen kaavio

1 murskattu kivi; 2 - betoniseinän runko; 3 - viemäriputki.

Geotekstiilimateriaali imeytyy veteen ja kulkee putken läpi reikien läpi ja tyhjennetään terassin ulkopuolelle. Kummassakin tapauksessa kuivatuskerros asetetaan murtoaineiden muodossa (sora, kivi, rikki tiilet jne.) Tai karkea hiekka 70-100 mm paksuinen seinän ja maan välissä. Kerrospuku samanaikaisesti maan täytön kanssa. Huolimatta siitä, että esimerkiksi sora luo huomattavan paineen seinälle, se toimii lisävesirakenteena, joka sallii veden kulkeutua tyhjennysaukkoihin.

Täydellisenä korvauksena murto-aineista käytettiin tyhjennyskangasta (kuivatus geotekstiilit, dornit jne.).


Pituussuuntainen viemäröintityö

Huomautus: Viemäröinti-aaltoputkia käytetään maaperän viemäröintiin tienrakennuksessa, kunta- ja tytäryhtiöissä. Ne on valmistettu matalapainetusta polyeteenistä (HDPE). Esisuodatin estää hiekkaa tai maaperän hiukkasia pääsemästä putkeen ja suojaa järjestelmää murskautumiselta. Taivuta hyvin. Yhdistettynä toisiinsa.


Näyte aallotettu tyhjennysputki


Näyte aallotettu tyhjennysputki suodattimella


Aallotetun poistoputken liitoselementit

Tilan täyttäminen pidikkeen seinämän takana

Sen jälkeen, kun seinä on taitettu ja seisoo useita päiviä, on välttämätöntä täyttää sen ja rinteiden välinen tila ensin hiekan tai karkeiden valuma-alueiden avulla. Rikkoutuneita tiiliä, betonipaloja jne. Voidaan käyttää. muodostaen tyhjennyskerroksen. Sitten kerros kerroksittain, jonka paksuus on 20-40 cm, aikaisemmin kaivettu maaperä täyttyy ja repeytyy. On toivottavaa, että nämä ovat paikallisia karkeita rakeita maaperä, hiekan hiekka hiekka ja joskus liepeä. Tällaiset maaperät ovat edullisia kaikentyyppisille kiinnitysseinille. Kasviperäisten kasvien kerros päälle.

Jos maaperä laskeutuu jonkin aikaa (muutaman viikon kuluttua), on tarpeen lisätä se ja palauttaa sitten häiriintynyt hedelmällinen maaperän kerros kokonaan terassille. On tärkeää, että aiemmin poistettu maakerros on runsaasti humus. Tämän jälkeen voit aloittaa maisemoinnin terassilla.

Se on tärkeää! Saaja, turve, piidioksidi, piidioksidi, maaperä, joka sisältää yli 5 painoprosenttia orgaanisia ja liukoisia päästöjä, ja jäädytetyt maaperä eivät sovellu täyttöön.

Jotta estettäisiin ilmakehän veden tunkeutuminen muuraukseen, joka johtaa seinän tuhoutumiseen, kun se jäätyy, on välttämätöntä tarjota visiiri (b) tippukivulla monoliittirakenteisissa seinissä ja asentaa reunusyksikkö (a), jolla on hieman kaltevuus maajoukkueissa. Rinteisiin on järjestettävä valuma-oja, jotta ilmakehän vettä ohjataan seinän takareunan yli.


Seinän räystäslaite: a - betonirunko; b - Vahvistettu betoni viseri

Seinien kiinnitysmateriaalin valinta perustuu teknisiin ja taloudellisiin laskelmiin, kestävyyteen, ympäristönsuojeluun, työolosuhteisiin, paikallisten materiaalien saatavuuteen ja muihin tekijöihin.

Seinien kiinnitysmateriaalit

Seinät voidaan tehdä eri materiaaleista. Kukin omalla tavallaan käytetyistä materiaaleista vaikuttaa niiden vahvuusdataan ja esteettiseen käsitykseen alueen koko alueesta:

 • puiset seinät ovat kauniita. Mutta niiden elinikä on pienempi kuin kivi tai betoni. Puu on suojattava huolellisesti ympäristövaikutuksilta;
 • betoniseinät näyttävät yksitoikkoisilta. Siksi ne yrittävät koristella ulkoa erilaisilla materiaaleilla (kiviä, laatat, laatat jne.). Katso esimerkiksi muutamia lisäosia kukkien ruukkuista, jotka on upotettu seinään;
 • luonnonkiven seinät ovat kallein, mutta ne näyttävät houkuttelevalta ja kestävät pitkään;
 • tiiliseinät näyttävät hyvältä, jos ne on säädetty siististi ja laadukkaasta materiaalista, kestävästä.

Suositeltavat materiaalit seinäpidikkeille:

 1. Tiilimuuriin kiinnitetyt seinät on valmistettava palavasta, kiinteästä tiilestä, joka ei ole alhaisempi kuin M200, joka ei ole M25: n alapuolella tai erittäin märällä maaperällä, ei pienempi kuin M50. Onttojen ja silikaattisten tiilien käyttö ei ole sallittua;
 2. Kiinnitysseinien raunioissa käytettävien kiviä ei saa käyttää M150: n alhaisempia kiviä portlandsementtilaastiin, joka on vähintään M50;
 3. Betonille sama kivi kuin betoniluokassa B 7.5;
 4. Monoliittiset raudoitetut betonirakenteet on tehty B10-betonista. B15, esivalmistettu betoni B15. B30.
 5. Vaihtelevan jäädytyksen ja sulatuksen kohteena olevien seinien osalta betoniluokalla on oltava tietty jäätymisvastus. Lämpötiloissa, jotka ovat miinus 5 - 20 ° C, vähimmäislujuusluokka on F50, alle 20 - 40 ° C F75, alle 40 ° C F 150.

Seinien pinnan vedenpitävyys

Kiinnitysseinien pinta (lukuun ottamatta pohjan pohjaa) on suojattu vedeneristyskerroksella. Vedeneristyskyvynä voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja - kateaineita, kattotiiltoja (yksi kerros). Ne on liimattu kuumaan bitumiin. Synteettiset vedeneristimet jne. Kuivissa maissa riittää päällystää pinta kuumalla mastilla, bitumilla (yleensä 2 kerroksessa).

Pidentää käyttöikää vedenpitävyys on tarpeen puiden, tiilen, butobetonin, raudoitetun betonin, betonin ja metallin seinien pitämiseksi.

Kiinnitysseinien perustukset

Läpäisyn asteen mukaan tukiseinien perustukset jaetaan matalien ja syvien perustusten perustuksiin. Syvän pohjan perustana on pohjan syvyys, joka on 1,5 tai useammin suurempi kuin niiden paksuus poikkileikkauksessa. Pohjan paksuus ja sen syvyys riippuvat kiinnitysseinän koosta, maaperän ominaisuuksista, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jähmettymisestä. Perustukset ovat yleensä nauha- ja paalusäätiöitä. Nauhasäätiö on monoliittinen, tiimi tai rakenne, joka koostuu erillisistä lohkoista, jotka toistavat pidätysseinän viivan. Tällaisen säätiön syvyys on yleensä vähintään 60 cm. Kun maa jäätyy, pohjan syvyys liittyy jäätymisnopeuteen. Pallon perustukset ovat syvemmät kuin nauhan perustukset. Haudatut paalut voidaan haudata useita metrejä maahan. Tätä menetelmää käytetään heikosti kantavissa maissa ja se mahdollistaa pohjaveden tunkeutumisen kehon seinämän alle. Tällöin pohjavesi virtaa vapaasti paalujen välillä ilman, että se aiheuttaa seinää ja kaltevuutta, ja näiden perustusten rakennustekniikka on samanlainen kuin talojen rakentaminen, ja se on hyvin kuvattu artikkeleissa: Pile foundation technology; Vaippojen perustuksen käyttömahdollisuudet; Laite ja kaistalistan säätö.

Seinäteline

Tukiseinän runko on tukirakenteen yläpuolinen osa, joka myös suorittaa koristeellisia toimintoja. Painovoiman kiinnitysseinämien rungon vakauden varmistamiseksi on oltava riittävä massa.

Huomaa: Painovoimaiset kiinnitysseinät antavat stabiilisuuden johtuen niiden massasta ja maaperän massasta seinärakenteen pohjan yläpuolella sekä seinän pohjan tasossa syntyvästä kitkavoimasta.

Seinä voi olla sekä jäykästi kiinnitetty maahan että joustava rakenne.

Seinät, joiden jäykkyys on kiinteä, ovat monoliittisia betoniseiniä, kivi-, tiili- tai betonielementtejä, jotka on liitetty sementtilaastiin.

Elastisissa rakenteissa on pidätinseinät, jotka kestävät pieniä muodonmuutoksia halkeilematta. Tämä ryhmä sisältää kuivat muuraus, hemline, gabion seinät. Tällaisten seinien yläosan leveyden ei tulisi olla alle 45 cm, yleensä 45-60 cm.

Kiinnitysseinän muotoilusta ja korkeudesta riippuen on tarpeen kallistaa etu- ja takapinnat. Jäykän kiinteän rakenteen gravitaatiotukeen kiinnitettävät seinät, joiden korkeus yhdessä pohjan kanssa ei ole yli 1,5 m, etupinnan etusuojausta ei tarvita. Seinämän etupinnan hieman kallistuminen (10-15 astetta pystysuorasta rinteeseen) mahdollistaa pystysuoran optisen illuusion, mikä parantaa sen visuaalista havainnointia ja mahdollistaa kätkemisen puutteiden piilottamisen (pienet epätasaisuudet, kun kallistus vähenee). Lisäksi kaltevuus voi lisätä seinämän vastustusta rullalle. Kuten edellä on mainittu - seinän takapinnan kaltevuus täyttösuunnassa pienentää sen maaperän paineita. Kaltevuus riippuu maaperästä ja teknisistä ominaisuuksista rakentamisen aikana ja se määritetään laskemalla.

Kiinnitysseinämän takapinnan kaltevuuden kulman määrittäminen

Hyvin likimain suurin piirtein seinän (asteen) takapinnan pinta-alan kallistuskulma voidaan määrittää itse kaavalla:

tg e = (b-t) / h, (1)

e on laskennallisen tason kallistuskulma pystysuoraan; b - pohjan pohjan leveys; h on etäisyys maanpinnasta pohjan pohjaan; t on seinämän paksuus; j on sisäisen kitkan kulma.

Laskentatason kallistuskulma pystysuoraan e määritetään ehdosta (1), mutta sitä ei enää hyväksytä (45 ° - j / 2).

Edellä esitetyn perusteella seinämän kaltevuuskulma voidaan myös määrittää noin kaavalla:

e = 45 ° -j / 2

Huomaa: Sisäisen kitkan kulma - kitkan kulma ruumiinosan suurimpien hiukkasten välillä. Koska tämä kulma on vaikea määritellä, sen oletetaan tavallisesti olevan yhtä suuri kuin hiekkalaatan hyväksyttävä kesto. Kaltevuuskulma - rajoitetulla kulmalla, joka muodostuu vapaasti täytetyn maaston pinnasta vaakasuoralla tasolla. Se luonnehtii kitkan irtoavan kappaleen hiukkasten pinnalla.

Maaperän huokoisuudesta riippuen sisäisen kitkan j (deg) kulman standardiarvot ovat.

Hiekkapohjaisille maille:

 • Sora ja suuri 43-38;
 • Keskikoko 40-35;
 • Pieni 38-28;
 • Dusty 36-26.

Silty-savi:


Käsitteen kulmakivestä

Tässä artikkelissa tarkasteltiin kiinnitysseinien tärkeimpiä rakenteellisia elementtejä ja tärkeimpiä eri materiaaleista koostuvia seiniä. Syklin seuraavassa artikkelissa tarkastellaan konkreettisia esimerkkejä eri materiaalien kiinnitysseinistä ja niiden rakentamisen tekniikasta.