Yksilöityjen seinien laite yksityiselle talolle. DIY erektiotekniikka

Monoliittiset seinät - sulkeva rakenne monoliittisen kehystekniikan järjestelmässä. Betoni- ja metallirakenteiden yhdistelmä antaa hyvän suorituskyvyn alhaisilla kustannuksilla.

Edut ja haitat

Monoliittisella kehystekniikalla on seuraavat edut:

 • rakennukset rakennetaan lyhyessä ajassa;
 • yksi muotoilu ilman saumoja on kestävä ja luotettava, ei puhallettu, kylmäsiltoja ei muodostu;
 • monoliittisten talojen tiloissa on vapaata asettelua;
 • monimutkaiset arkkitehtoniset kaarevat, kaarevilla elementit voidaan helposti suorittaa;
 • monoliittirakenteisten betoniteräsrakenteiden käyttöikä;
 • seinien sileä, sileä pinta valmistuu ilman valmistelevaa työtä.

Monoliittisten seinämien haitat ovat alhainen äänieriste, pakollinen seinien eristys, betonin kykyä värähtelyyn.

Vähimmäispaksuus

Seinämän päätehtävä suojarakenteena on säilyttää lämpö.

Ulkoseinän paksuutta säädellään lämpöenergialaskennalla, joka otetaan huomioon ilmastoalueen lämpötilojen laskennallisista arvoista riippuen valituista materiaaleista eristykseen ja viimeistelyyn.

Koko määräytyy aina projektin mukaan, sitä ei suositella vetäytyä. Monoliittisen betoniseinän paksuus vaihtelee 250: stä 450 mm: iin, ja ilmastoalueen arvioitu lämpötila -20... -40 astetta. Sisäseinät on suunniteltu kerroksittain.

Monoliittisen raudoitetun betonin seinämän paksuus on aina pienempi kuin tiilimuuri, joka lisää tilojen pinta-alaa ja kaikki muut asiat ovat yhtä suuria.

DIY-laite

Monoliittisten seinien rakentamisen tekniikka ei vaadi erityisiä taitoja ja kykyjä. Työn kokoonpanolla selviytyä 2-3 hengen linkistä. Talonmies ja avustaja säästävät työntekijöiden maksua.

muotti

Monoliittiset seinät on rakennettu muottien avulla - rakennusrakenne, joka on betoniseoksen kaato.

Decking on kahta tyyppiä: irrotettava ja irrotettava. Irrotettava muotti on uudelleen järjestetty valuprosessissa, se poistetaan betonin lujuuden jälkeen.

Kiinteä muoto on osa seinää, joka täydentää betonia haluttuilla ominaisuuksilla. Yleisimpi polystyreenivaahtomuovi on tehty lohkojen muodossa. Lohkot on liitetty lukoilla. Betonipolymeeri muodostaa kolmikerroksisen kakun, lämmittää betonikerroksen, äänieristyksen.

vahvistaminen

Vahvikotelo asennetaan säädettävässä muottipesässä heti asennuksen jälkeen. Kiinteässä muottirakenteessa valmistaja laskee ja asentaa liittimet.

Puristus- ja taivutuskuormat vaikuttavat monoliittiseen seinään. Puristustyön betonirakenteet vahvistavat taivutusmuodonmuutoksia.

Monoliittisen seinän runko on kaksinkertainen. Matalarakenteisissa rakenteissa on sallittua käyttää 8 mm: n poikkileikkausraudoitusta.

Tangojen aallotettu poikkileikkaus tarttuu hyvin betoniseokseen, sileät tangot ankkuroituvat taivutuksilla päissä.

Vahvistuksen poisto pinnalle ei ole sallittua. Rungon pituussuuntaisen lujituksen maksimiväli on 25 cm.

Poikittaisnopeus on rajoitettu 35 cm: n etäisyydelle. Pitkittäisen vahvikkeen tangot valitaan koko rakenteen korkeudelle.

Jos joissakin olosuhteissa on mahdotonta tehdä ilman liitosta, runkorakenne liitetään päällekkäin, ilman hitsausta. Päällekkäisyyden pituus riippuu vahvikkeen halkaisijasta ja se on osoitettu talon arkkitehtonisessa suunnittelussa. Hitsatut liitokset rikkovat, kun tärinää aiheutuu betonin tiivistämisestä.

Aukonvahvistus

Mikä tahansa aukko heikentää rakenteen poikkileikkausta, tulee haavoittuva paikka. Ikkunan kehä, oviaukot vahvistettu entisestään.

Lujitustangojen paksuus ja lukumäärä riippuvat aukon leveydestä ja sovelletusta kuormituksesta ja ne hyväksytään suunnitteluarvon mukaan. Vahvistetut vaaka- ja pystysuorat tasot. Asettaessasi betoniseosmuotoa varmistaaksesi tarvittavan kovettumisen.

täyttää

Riippumaton työ seinän rakentamisessa alkaa muottien kokoonpanolla. Vahvistustankojen runko asennetaan suojakoteloihin koottuun muotoon, minkä jälkeen betoniseos kaadetaan.

Seinien kaatumisen järjestys riippuu muodon tyypistä:

 • kiinteä muotti on täytetty ikkunan aukkojen alla olevasta tilasta rakennuksen kulmiin;
 • irrotettava muoto kaadetaan riveihin korkeudeltaan korkeintaan 50 cm kerrallaan (Betonin sekoituksen parempi tiivistyminen).

Kummassakin tapauksessa kulmat ovat täynnä ja värähtelevät. Kun betonia syötetään koneellisesti, seoksen nopeutta vähennetään laadukkaaseen valuun vähentäen holkin poikkileikkausta.

Betoni on tiivistetty värähtelijällä vuoden ajasta riippuen. Talvella ratkaisu lämpenee kesällä, kuumalla säällä, raudoitettua betonia kaadetaan veden päällä estäen halkeilua. Sateesta avoimen osan muoto on peitetty muovikalvolla.

hakemus

Runko-monoliittista tekniikkaa sovelletaan yhtä lailla kaikkiin rakennusalan aloihin. Monoliittiset seinät löytyvät korkeita rakennuksia, yksityistä sektoria ja julkisia rakennuksia.

 • jos lohkon sisällä rakennetaan;
 • tilan puute louhinnan maaperän kehittämiselle;
 • suurten rakennuslaitteiden, torninostureiden mahdottomuus;
 • alueilla, joilla on korkea seisminen toiminta.

Yksittäisten asuntojen rakentamisessa monoliittisten seinien käyttö säästää rakenteiden kuljetus- ja varastointikustannuksia, lastaamista ja purkamista.

Hyödyllisiä videoita

Koko monoliittisten seinien rakentaminen omassa talossasi selitetään yksityiskohtaisesti ja ymmärrettävällä kielellä:

Talon rakentaminen

Kun kysytään, mikä talo on kestävin, vastaus on ilmeinen - monoliittinen. Ja jos aiemmin monoliittisen rakentamisen tekniikka käytettiin vain korkeiden rakennusten tai teollisuuslaitosten rakentamiseen, tänään on yhä enemmän mahdollista tavata monoliittinen mökki tai yksityinen talo. Tällaiset teknologiat voivat tuoda jopa hämmästyttävän suunnittelun ideot elämään rajoittamatta suoraviivaisia ​​malleja. Hämmästyttävä voima, joka riittää kestämään kevyt maanjäristys, ovat myös suosittuja, koska ne ovat nopeasti ja helposti rakennettuja, eivät vaadi kalliita materiaaleja ja työvoimakustannuksia, ja ne ovat myös luotettavia ja kestäviä. Monoliittisten mökkien seinät voidaan viimeistellä millä tahansa materiaalilla ilman rajoituksia, ja pysyvän muottirakenteen tekniikka ei salli lisävarusteiden eristämistä.

Monoliittinen mökkien rakentaminen: edut ja haitat

Monoliittisen tekniikan rakentaminen toteutetaan kokonaan rakennustyömaalla kaatamalla betonia muottiin. Tämän ominaisuuden vuoksi tällä tekniikalla on sen edut ja haitat.

Tähän mennessä tällaisia ​​ylistettyjä kiitoksia lauletaan monoliittisesta rakenteesta, että näyttää siltä, ​​ettei lainkaan ole puutteita, eikä mikään voi olla parempi kuin monoliitti. Katsotaanpa, on paljon etuja:

 • Monoliittisen rakenteen eheyden takia koko rakennuksen mekaaninen lujuus kohottaa, se on vastustuskykyinen maansiirtymisen, purskeiden ja maanjäristysten aiheuttamien vahinkojen varalta.
 • Saumojen puuttuminen rakennuksen laatikossa tekee mökistä lämpimämmän, koska niin sanottuja "kylmiä siltoja" ei ole.
 • Monoliittisen mökin rakentamista voidaan tehdä milloin tahansa vuodenajoin, millä tahansa maaperällä.
 • Nopea rakentaminen.
 • Alhaiset rahoituskustannukset.
 • Mahdollisuus kaarevaan rakentamiseen, monoliittinen mökkihankkeet voivat olla mielivaltaisesti monimutkaisia.
 • Jos eristetyt betoniliuokset ovat käyttökelpoisia lisäaineilla: laajennettu savi, perliitti, sahanpuru, kuona jne., Rakenne on tarpeeksi kevyt, jotta et voi varustaa raskaan, haudan perustuksen.
 • Monoliittisen mökin seinät voidaan eristää ja koristella erilaisilla materiaaleilla.
 • Käytettäessä ei-irrotettavia muottirakennuksia ei tarvita lisäeristystä, ja seinämän kokonaispaksuus pienenee. Myös seinillä on poikkeuksellinen äänieristys.
 • Mahdollisuus järjestää minkä tahansa liitäntälaitteen päällekkäisyys: laatta, monoliittinen betoni, puu.
 • Rakennuksen yhtenäinen kutistuminen, joka poistaa halkeamien ulkonäön.

Mutta se ei myöskään tee ilman perhovoidetta, monoliittisen rakentamisen puutteita:

 • Betoniseoksen kaataminen korkeuteen vaatii betonipumpun (laastipumpun). Tämä ei ole ongelma lainkaan, jos tilaat yrityksen rakentamisen, ja se on kallista, jos suoritat sen itse.
 • Monoliittisen laatan kaatamisen yhteydessä työvoimakustannukset lisääntyvät, tarvitaan erityisiä telineitä.
 • Monoliittinen mökki, jossa on pysyvää muottirakennetta, joka on myös lämmöneristys, ei pysty "hengittämään" seinämiä, sinun on järjestettävä ilmanvaihto ja tuuletus. Korkea kosteus talossa.
 • Laajennettu polystyreeni, jota käytetään kiinteässä muottirakenteessa, on ei-ekologinen materiaali, joka on luokkansa G1 ollessa syttyvä, mikä tarkoittaa sitä, että se hajoaa 2 minuutin kuluessa, mutta polttamalla se vapauttaa äärimmäisen myrkyllisiä aineita, joten kiinteiden muottien kipsiseinien on välttämätöntä.
 • Muotoilun valmistuskustannukset, ottaen huomioon hankkeen ominaisuudet.
 • Koko mökille tarvitaan pakollista maadoitusta, koska seinät ovat teräsbetonisia betoniteräksiä.

Kun otetaan huomioon monoliittisten mökkien hinnat ja kaikki niiden edut, monet ihmiset eivät ota huomioon laajennetun polystyreenin ekologisen luonteen haittoja. Se on ymmärrettävää - halpa, nopea, kaunis, kestävä, kestävä, kuka ajattelee heidän terveyttään siellä? Vaikka on huomattava, että jos et käytä kiinteää muottirakennetta ja rakennat lämpimän betonin seinämiä ja eristät sen ympäristöystävällisemmillä materiaaleilla, niin mökki ei ole vain halpa ja lämmin, mutta myös mukava.

Rakennusteknologia monoliittiset mökit

Yhteensä on olemassa kaksi tekniikkaa, joilla voit rakentaa monoliittisia mökkejä. Ne poikkeavat toisistaan ​​vain siinä, että yhdessä tapauksessa muotti poistetaan betonin kovettumisen jälkeen ja toisessa - ei-irrotettavassa muottipesässä. Molemmilla teknologioilla on omat ominaisuutensa ja vivahtonsa rakentamisessa ja käytössä.

Monoliittisen mökin rakentaminen irrotettavalla muottipesällä

Irrotettava muotti on tehty yksitellen jokaiselle mökille, koska sen täytyy täsmälleen toistaa sen käyrät ja ominaisuudet. Yleisimmin käytetty puu, vaneri, muovi tai rauta.

Muotoseinien välisen tyhjän tilan leveyden tulee olla yhtä suuri kuin tulevan seinämän leveys, joka lasketaan ottaen huomioon betoniseoksen lämmönjohtavuus ja rakennusalue. Muottipellit kiinnitetään aluslevyillä, nastoilla ja pähkinöillä. Jotta muotti voidaan helposti irrottaa betonin kaatamisen jälkeen, on asetettava aaltoputket kierteisiin tankoihin, jotka suojaavat niitä kosketuksesta betonin kanssa.

Monoliittisen mökin rakennustekniikka, jossa on irrotettava muotti, kertoo, että paitsi tavallinen betoni, myös sekoitukset, joilla on paljon pienempi lämmönjohtavuus, voidaan esimerkiksi kaatua betonia, perlitobetonia, hiutaleita, sahatavaraa, vaahtobetonia, hiilihapotettua betonia, puubetonia ja muita. Seinät ovat paljon lämpimämpiä ja höyryä läpäisevämpi, mutta eivät pysty kestämään liian suuria kuormia.

Tärkeä asia on betoniseinän vahvistaminen. Tätä varten voit käyttää vahvistusverkkoa, muovia tai terästä ja lisää lujarakenteita vahvistuskehystä.

Se on tärkeää! 8-18 mm: n runkorakenteella vahvistettu seinä on melko kylmä, koska kehyksen metalliosat toimivat "kylmissä siltoina".

Yhden passin sallitaan kaataa enintään 50 cm betonia. Vain kun hän "tarttuu" voit jatkaa täyttämistä. Muotoilussa oleva betoni tiivistetään täryttimillä, erityistä huomiota kiinnitetään kulmiin.

Kun betoni on kovettunut, muotti poistetaan ja järjestetään uudelleen. Joten, kunnes koko mökki on tulvinut.

Jotta betoni olisi mahdollisimman voimakas, on sen oltava vähintään 4 - 5 viikon ajan. Sen jälkeen voit siirtyä eristykseen ja koristeluun.

Monoliittiset seinät voidaan eristää laajennetulla polystyreenillä, ekstrudoitu polystyreenivaahto, mineraalivilla, "lämmin" kipsi. Tässä tapauksessa käytä tekniikkaa tuuletettua tai märkää julkisivua.

Kaivoraavan muunnelma on myös mahdollista, kun sisennys tehdään betoniseinän ulkopuolella, se on vuorattu julkisivuilla tai laattoilla, ja vapaa tila on täynnä eristys: laajennettu savi, ekosooli jne.

Tämän tekniikan kiistaton etu on se, että talo voidaan tehdä "hengittävänä" ja ympäristöystävällisenä, mutta sinun on tehtävä särmäys kokoonpanon kokoonpanon ja purkamisen suhteen.

Monoliittisen mökin rakentaminen kiinteällä muottialueella

Pysyvän muottien käyttöä mainostetaan kadehdittavalla johdonmukaisuudella ja sitkeydellä. Loppujen lopuksi tämän tekniikan mukaan muotti ei ole vain poistettu betonin kaatamisen jälkeen, vaan se on myös lämmöneristyskerros. Käytettäessä tätä tekniikkaa mökejä monoliittiseen rakentamiseen, hinta on alhaisin, koska työvoimakustannukset pienenevät mahdollisimman paljon.

Järjestelyn ja vedenpitävyyden jälkeen pohjaan asennetaan muotti, joka on eräänlainen laajennettu polystyreeni, joka on kiinnitetty erikoisprofiileilla. Näillä lomakkeilla on kiinnitysjärjestelmä "piikkisuunta", jonka ansiosta voit liittää niin tiiviisti ja ilman aukkoja, että betonin vuotaminen tai sen sisäänvirtaus on varsin mahdotonta muottirakenteiden liitoksissa.

Eristävän polystyreenin muottilevyn leveys voi olla erilainen, suuren tilauksen tapauksessa tehdas voi tuottaa halutun paksuuden lohkoja. Lohkoa pidetään vakiona, jossa on tyhjää tilaa betonille, jonka leveys on 150 mm ja molemmilta puolilta 5 - 7,5 cm kerros, mikä on tarpeeksi talon lämmittämiseksi talvella ja viileänä kesällä, lämmityksen lämmittäminen on välttämätöntä vain, kun lämpötila laskee alle + 5 ° С.

Asennuksen jälkeen betoni on kaadettu sisälle, jonka kerros on 50 cm ja tiivistetty syvällä värähtelijällä.

Se on tärkeää! Huomaa, että betonia voidaan käyttää vain pysyvien muottien täyttämiseen, etkä voi käyttää lämpimiä seoksia. Tämä johtuu siitä, että laajennetun polystyreenin höyryläpäisevyys on vähäpätöinen ja on 0,05 Mg / (m * h * Pa) ja lämpimien seosten höyryläpäisevyys on suurempi kuin 0,09 Mg / (m * h * Pa). Jos pidät lämmintä betonia polystyreeni-vaahdon kerrosten välissä, siihen kasaantuu kondensaatti, jonka seurauksena muotti ja sieni tulevat näkyviin ajan myötä.

Seinien pystyttämisen jälkeen niitä ei tarvitse lämmittää, riittää vain kipsiin, jossa on koristeellinen kipsi tai pehmeä liitin.

Pysyvän muottitekniikan etuna on rakenteen helppous, alhaiset kustannukset ja lisäeristyksen tarve. Mutta samaan aikaan tällainen mökki on termos, joka ei pysty "hengittämään".

Monoliittisen rakenteen muotityypit

Soveltamisaluetta noudattaen on olemassa useita erilaisia ​​muottirakenteita: muottirakenteet seinille, perustuksille, lattialle, tunnelimuottiin ja muottialueelle muokatulla säteellä. Tämän monipuolisuuden ansiosta voit käyttää monoliittistä täyttöä kaikkiin rakennusteknisiin elementteihin.

Erilaiset muottielementit asennetaan myös eri tavalla. Pohjamoduuli on asennettu tukirakenteisiin ja vaakatasoon. Seinätelineet - käytä telineitä, kiinnikkeitä ja liitoslukkoja. Laattaosa on teleskooppi- tai irtotukitelineille.

Irrotettava muotti on valmistettu tällaisista materiaaleista: teräs, alumiini, puu, muovi. Riippuen materiaalin suorituskykystä on erilaisia ​​ominaisuuksia. Jos vaneria käytetään muottiin, se on leikattava hienolla hampailla varustetulla sahalla, jotta se ei vahingoita viilua ja laminointia. Porausreiät putkille ja kaapeleille muotissa on oltava molemmilta puolilta samasta syystä. Säilytä vaneri-muotti kuivassa paikassa.

Ennen irrotettavien muottien käyttöä käsitellään erityisellä ratkaisulla, jotta se voidaan helposti irrottaa.

Pysyvä muotti, kuten jo edellä on kirjoitettu, koostuu laajennetusta polystyreenistä, ei vaadi ylimääräistä käsittelyä. Sen muodot ovat erilaiset: kulmikkaat, pitkittäiset, alaikkunat, ikkunan yläpuolella ja muut. Itse asiassa irrotettavan muottirakenteen järjestäminen muistuttaa muotoilun LEGOn lukuja.

Monoliittisen rakenteen konkreettisia ratkaisuja

Monoliittisen rakenteen kiistaton etu on kyky kaataa muottirakenteisiin, joilla on erilainen lämmönjohtavuus ja höyryläpäisevyys.

Betoni on helpoin vaihtoehto ja valitettavasti ainoa sallittu, kun kaatetaan kiinteää muottirakennetta. Monoliittinen betoni on erittäin kylmä, koska sen lämmönjohtavuus on 1,51 W / (m * s) ja sen höyryläpäisevyys on 0,03 Mg / (m * h * Pa). Betonin seinät on eristettävä huolellisesti.

Vahvistettu betoni on kylmempi kuin betoni, koska raudanvahvistus toimii "kylmänä siltana". Monoliittisen raudoitetun betonin mökki vaatii eristyspolystyreenivaahtoa, ekstrudoitua polystyreenivaahtoa tai mineraalivillasta.

Laajennetun saven lämmönjohtavuus on 0,66 - 0,14 W / (m * s) ja höyryläpäisevyys 0,09 - 0,3 Mg / (m * h * Pa). Indikaattorit riippuvat seoksen tiheydestä, sitä suurempi on laajennetun saven huokoisuus, lämpimämpi ja höyry läpäisee seinän. Moskovan alueen seinämän paksuus on 50 cm.

Kuonan betoni on sama kuin keramitsitekstiili, mutta laajennetun saven sijaan on kuonaa. Se on vähemmän kestävä, joten seinämän paksuuden tulisi olla 55 - 60 cm.

Sawdust - sementin, hiekan, sahanpurun (neulat) ja veden seos. Seinät ovat lämpimiä, tulenkestäviä ja ympäristöystävällisiä, vain ne on suojattava vedeneristysmateriaalilla.

Puubetoni - sekoitus sementtiä, vettä ja haketta 40x10x5 mm. Chips on esilämmitetty tai kalkki käsitelty. Puulattiat ovat lämpimämpiä ja vahvempia kuin opilkobetona.

Vaahtobetoni - konkreettinen vaahto kemiallisesti, lämpimämpi materiaali kuin tavallinen betoni. Sen lämmönjohtavuus on 0,29 - 0,08 W / (m * s) ja sen höyryläpäisevyys on 0,11 - 0,26 Mg / (m * h * Pa).

Monoliittinen mökin rakentaminen omilla käsillään

Yleensä rakennusyrityksessä tilatun monoliittisen mökin rakentaminen. Tämä johtuu siitä, että työ vaatii muottipohjaa, betonipumppua, lattialaatan rakennustelineitä ja muita laitteita, joita jokin rakennusorganisaatio on ja ostavat sen kerran, ole kannattamatonta.

Mutta niille, jotka eivät pidä yksinkertaisista tavoista ja sopivat rahan käytöstä laastipumpulla ja tekevät katon puusta tai tilaa lattialaatan ja asentavat sen nosturilla, monoliittisen mökin rakentaminen tulee voimaan omilla kädilläsi.

Monoliittisen mökin projekti voidaan tehdä itsenäisesti, ladata Internetissä tai tilata suunnittelutoimistosta. Jälkimmäisessä tapauksessa tehdään kaikki tarvittavat laskelmat: kantavien seinien lujuus ja niiden kuormitus, vaaditun paksuuden täyttö ja eristys.

Kun hanke on valmis, varaa säätiö. Jos talo on pohjakerroksessa, kellarikerroksen katto voidaan tehdä monoliittisesta laatasta ja pohjakanavasta. Yleensä he rakentavat kasa-pohjan ja pitävät sitä vedenpitävästi.

Miten rakentaa monoliittinen mökki irrotettavalla muottipesällä

Muotti on valmistettu 30 - 50 mm paksuisista puulaaduista. Jos alueen lämpötila laskee -30 ° C: seen, seinien paksuus on 55-60 cm. Kiinnitä ne tiiviisti yhteen ja nosta ne 80x80 mm: n telineillä 1 - 1,5 m etäisyydelle toisistaan. Tällaisten suojusten pituuden on oltava 2-4 m ja korkeus 60-80 cm.

Alareunassa asennamme metalliset siteet pultteihin niin, että suojukset eivät puhkeile, kun betoni kaadetaan niihin. Levyjen yläosassa on puinen vuori tai samat siteet.

Aseta vahvistusverkko tai runko muottiin projektista riippuen.

Sahanpurun valmistusta varten: 8 osaa kuivaa sahanpurua, 1 osa sementtiä M400 - M500, 3 osaa kalkkia ja 2 osaa hiekkaa.

Se on tärkeää! Sawdust on vähennettävä vähintään vuodessa ulkoilmassa.

Aluksi sekoitetaan sementtiä hiekalla, erikseen kalkilla sahanpurulla, yhdistämme molemmat seokset ja vaivataan perusteellisesti lisäämällä vettä vähän. Tuloksena on oltava riittävästi vettä, jotta se ei pääse ulos liuoksesta.

Tuloksena oleva liuos kaadetaan 20 cm: n kerrokseksi muottipesässä. Tiivistää täryttimet ja lävistää tangot huolellisesti täyttämään liuoksen. Täytä sitten seuraava kerros. Ja niin edelleen, kunnes muotti on käytännöllisesti täynnä (jätä 5 - 10 cm tyhjä ylhäältä).

Voit muokata yläpuolella olevaa muottirakennetta vasta 3-5 päivän kuluttua. Kaiken tämän ajan, betoni on suojattava auringolta ja sademäärästä elokuva- tai kattopuhalta.

Sen jälkeen, kun seinät on valmistettu, annamme konkreettista voimaa rakentaa kuukausi, sitten perustimme katon ja katon. Päällekkäisyyden pitäisi mennä seinälle vähintään 15 - 20 cm: n välein.

Sahanpurun täydellisen kuivaamisen jälkeen seinät voidaan lämmittää tarpeen mukaan. Voit tehdä tämän käyttämällä "lämmin" kipsiä, jota voidaan käyttää 50 mm: n kerroksella. Se on erinomainen veden eristin, lämpöeristin, ja samalla se on helppo päästää höyryä ulos.

Miten rakentaa monoliittinen mökki, jossa on kiinteä muotti

Monoliittisen mökin rakentaminen kiinteällä muottialueella on äärimmäisen yksinkertainen tehtävä. Ensin sinun on varastoitava muottielementteihin. Ne ovat seinä, kulma ja säde. On tarpeen laskea jokaisen elementtityypin määrä kehitetyn hankkeen mukaan.

Asennamme kiinteän muottipohjan säätöön, koota se LEGO-suunnittelija, joka yhdistää lohkojen lukitusliitokset. Aloittelijoille riittää ensimmäinen rivi.

Teemme kaikki tarpeelliset viemäri-, vesi- ja tuuletusputket. Sitten, jos vahvistusta tarvitaan, aseta vahvistusverkko. Valmistele betoniliuosta sementistä M500, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä. Lisäämme muottipesään ja täytämme 50 cm kerroksen, tiivistetyt syvät täryttimet.

Päivän aikana voit rakentaa korkeintaan 50 - 70 cm.

Kun seinien rakentaminen on valmis, ne eivät tarvitse lämpenemistä, ja viimeistelyn avulla voit tehdä niin sanotun "märkä" julkisivun - kipsi koristekasveella lasikuituverkosta.

Monoliittisen mökin rakentaminen omiin käsiisi yksinkertaistuu huomattavasti, jos soitat muutamille kumppaneille apua. Loppujen lopuksi, kun olet päässyt tiettyyn korkeuteen seinien rakentamisessa betonin kaatamiseksi, täytyy käyttää betonipumppua. Ja yhdenmukaistetut toimet voivat lyhentää aikaa ja järjestää oikea työ.

Usein rakentaminen käytti erikoislaitteita. Suuri valikoima johtavien valmistajien tienrakennuslaitteiden varaosia, kuten Komatsun puskutraktoreiden varaosia, on esitelty Aymashineri-konsernin verkkosivuilla.

Tee-se-itse monoliittinen talo - tekniikka ja lähestymistapa

Monoliittinen tekniikka viittaa rakennukseen suoraan laitokseen kaatamalla betonia muottiin. Tämä tekniikka, kuten muillakin, on sen etuja ja haittoja.

Talojen monoliittisen rakentamisen edut ja haitat

Joten, monoliittisten talojen rakentamisen edut:

 • monoliittinen rakenne merkitsee koko rakenteen eheyttä ja yhtenäisyyttä, mikä lisää talon lujuusominaisuuksia kokonaisuutena;
 • saumojen puute tekee talosta paljon lämpimämpää;
 • monoliittisten talojen rakentaminen voidaan tehdä milloin tahansa vuoden eri tyyppisissä maissa;
 • säästöt, nopea rakennustyöt;
 • mahdollisuudet rakentaa minkä tahansa muotoisia rakenteita, seinät voidaan leikata erilaisilla materiaaleilla, rakennus kutistuu tasaisesti, mikä poistaa halkeamien ilmenemisen.

Monoliittiseen rakenteeseen liittyy myös haittoja:

sementtitehtaan vaatiessa betonipumppu, joka on melko kallis, vaatii koko talon maadoituksen, koska seinät on valmistettu teräsbetonista, jossa on johtavat liittimet.

Siten voidaan sanoa, että monoliittinen rakenne on yleensä erinomainen vaihtoehto kaikille henkilöille, jotka ovat päättäneet rakentaa talon omilla käsillään. Tätä kannattaa puhua tarkemmin.

Monoliittisen talon rakentaminen omilla käsillään

Mikään ei kuitenkaan ole mahdotonta, joten monoliittinen talo voidaan rakentaa henkilökohtaisesti. Monoliittisen talon projekti voidaan tehdä itsenäisesti tai se voidaan ladata Internetistä tai tilata erityisessä projektitoimistossa. Joka tapauksessa on tarpeen laskea kantavien seinien ja niiden kuormituksen vahvuus sekä laastin tarvittava paksuus ja eristysmäärä.

Kun hanke on täysin valmis, voit aloittaa työskentelyn säätiön kanssa. Jos kellarin rakentaminen on suunniteltu, säätö voidaan tehdä nauhaksi. Useimmiten rakennetaan paalusäätiötä ja vedenpitävä. Seuraavaksi kuvataan monoliittisen talon rakentaminen käsin irrotettavalla muottirakenteella, koska tätä vaihtoehtoa pidetään parhaina. Voit rakentaa taloja kiinteällä muottialueella.

Monoliittinen talo, jossa on irrotettava muotti

Muotti on itse asiassa 30-50 millimetrin kokoinen lankkuja. Jos lämpötila alueella, jossa rakentaminen on alle -30 astetta, on parempi valita enemmän levyn paksuutta.

 1. Alareunassa on metalliset kiinnittimet, joissa on pultteja. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, ettei suojuksia ole hajonnut liuoksen kaatamisen jälkeen. Ylhäältä kaikki suojukset tulisi kiinnittää puupäällysteellä tai samoilla teräsliitoksilla.
 2. Lisäksi projektista riippuen lujitusverkko tai runko työnnetään muottiin.
 3. Nyt voit tehdä opilkobetona-valmistuksen.
 • Tee näin 8 osaa kuivaa sahanpurua, yksi osa sementistä, kaksi hiekkaa ja kolme osaa kalkkia.
 • Sementti sekoitetaan hiekkaan.
 • Erikseen, sinun täytyy sekoittaa ja kalkkia sahanpurulla.
 • Vain silloin molemmat seokset voidaan sekoittaa perusteellisesti yhteen.
 • On tarpeen lisätä vettä asteittain seokseen. Tuloksena on oltava riittävästi vettä, jotta se ei pääse ulos liuoksesta.
 • Nyt saatu liuos voidaan kaataa muottiin, jonka kerros on 20 senttimetriä. Koko seos sekoitetaan voimakkaasti tärinän kanssa ja lävistetään tangoilla, jotta liuos tukeutuu perusteellisesti. Tampingin jälkeen liuos pysyy parantumassa noin päivässä.
 • Sitten voit täyttää seuraavan kerroksen. Tämä tehdään kunnes muotti on käytännössä täynnä.
 • Yksinkertaisuuden lisäämiseksi kannattaa säilyttää 10-15 senttimetrin etäisyydellä toisistaan. Edellä oleva muotti voidaan järjestää uudelleen noin 3-5 päivän kuluttua. Ratkaisun tulisi kovettua koko ajan. Tällöin muotti on suojattava auringolta ja sateelta.
 • Kun kaikki seinät on pystytetty, betoni on annettava noin kuukausi kovettua kokonaan. Ainoastaan ​​sen jälkeen, kun tehdään lisätyötä, liittyy lattian ja kattojen järjestelyyn. Kaikkien lattian on mentävä seinän yli vähintään 20 senttimetriä.
 • Kun opilkobeton kuivuu kokonaan, voit tarvittaessa lämmittää seinät ulkona. Näihin tarkoituksiin lämmin kipsi on ihanteellinen, jota voidaan käyttää jopa 50 millimetrin kerroksella. Se on erinomainen vedeneristin ja lämmöneristin, mutta se on täysin läpäisevä höyryä varten.

Siten monoliittisen talon rakentaminen omiin käsiisi voidaan pitää täydellisenä. Kuten näette, tässä prosessissa ei ole mitään yliluonnollista. Monet ovat jo pitkään halunneet osallistua tällaiseen rakentamiseen ilman ulkopuolisten tahojen ja yksityishenkilöiden osallistumista.

Teknologia kiinteän talon rakentamiseksi omilla käsillään

Irrotettava muotti on aina suunniteltu erikseen talolle tai mökille. Tämä johtuu siitä, että monoliittiset talot voivat olla eri muodoissa. Muottien täytyy täsmälleen toistaa kaikki rakennuksen ääriviivat. Useimmiten puuta tai metallia käytetään muottien luomiseen. Löydät vaihtoehtoja, jotka tehdään muovista, vaneri. Tästä työtehtävän merkitys ei muutu.

Tyhjän kerroksen leveys, joka muodostuu muotin välistä, on oltava yhtä suuri kuin seinämän leveys. Tämä paksuus riippuu monista eri tekijöistä. Tärkeimpiä ovat rakentamisen alue ja betoniseoksen lämmönjohtavuus.

Muottien suojat kiinnitetään erilaisilla kiinnittimillä. Optimaalinen ratkaisu ovat mutterit, aluslaatat ja nastat. Jotta muotti on helpompi poistaa, on syytä laittaa erityisiä aaltoputkia niitille, jotka eivät saa joutua kosketuksiin betonin kanssa.

Monoliittisen talon rakentaminen käsittää paitsi tavanomaisen sementtilaastan kaatamisen myös mahdollisuuden käyttää muita seoksia, joilla on alhaisempi lämmönjohtavuus. Näihin kuuluvat: laajennettu savi, kuori, sahanpuru ja niin edelleen. Kaikki nämä materiaalit ovat myös laajalti käytössä tällaisten talojen ja mökkien rakentamisessa.

Jos käytetään yhtä niistä, saadaan seinät, joilla on hyvät osoittimet lämmön säästöstä ja höyryläpäisevyydestä. Tällaisten korvaavien aineiden käytöstä on kuitenkin puutteita. Seinät eivät kestä liiallisia kuormia.

Erittäin tärkeä asia on seinien vahvistaminen. Näihin tarkoituksiin voit käyttää tavallisia vahvistusverkkoja, mutta parhaiten, jos se on lujittava runko.

Yhden kerran sinun ei tarvitse kaataa yli 50 senttimetriä betonia. Vain ensimmäisen kerroksen jälkeen voit jatkaa täyttämistä. Betonin tiivistyminen on paras mahdollinen käyttämällä upotusvärähtelijöitä. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä rakennuksen kulmiin.

Kun betoni on kovettunut, muotti on siirrettävä korkeammalle. Tämä tehdään, kunnes kaikki seinät on pystytetty. Jotta betoni täysin kovettuisi, sen on tyydytettävä noin 4-5 viikon ajan. Tätä seuraa talon tai mökin eristys ja koristelu.

Teräsbetonirakenteiden eristys

Jokin näistä materiaaleista voi nyt ostaa ilman erikoisongelmia erikoistuneissa rautakaupoissa. Valinnan valinta riippuu henkilön toiveista ja hänen taloudellisista kyvyistään. Niille, jotka haluavat säästää, mineraalivilla sopii parhaiten, ja niille, jotka rakastavat mukavuutta ja estetiikkaa - polystyreenivaahtoa.

Voit myös käyttää ns. Kaarevalintaa. Käyttämällä sitä betoniseinän ulkopuolella on sisennetty, niin kaikki on vuorattu tiilillä tai laattoilla. Tämän jälkeen kaikki vapaa tila täytetään eristyksellä. Tällöin voidaan eristeenä käyttää ekosoolia tai laajennettua savea.

Tämän tekniikan etuna on se, että monoliittinen talo on ympäristöystävällisin ja hengittävämpi. Miinus - räjähtää muottien kokoonpanolla ja purkamisella. Niille, jotka eivät halua viettää ylimääräistä aikaa tähän, on luotu teknologia monoliittisen talon rakentamiseksi kiinteällä muottialueella. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole ihanteellinen. Valinta kussakin tapauksessa riippuu henkilön mieltymyksistä ja hänen kokemuksestaan ​​rakentamisessa.

Yksityisen talon monoliittinen rakentaminen - teknologia, ominaisuudet, kokemus FORUMHOUSE-osanottajista

Mitkä ovat monoliittiset talot, miten erilaiset teknologiat ja rakennustyöt eroavat toisistaan?

Rakennushallien eri teknologiat ovat enemmän tai vähemmän suosittuja, esimerkiksi - kehysrakentamisen kokemus on todellinen puomi, kuten talot baarista, muuraus tiilistä tai lohkojen stabiilisti johdossa, monoliitti on edelleen varsin harvinainen ilmiö. Portaalissamme on kuitenkin myönteinen kokemus monoliittisesta teknologiasta rakentavista rakennuksista, jotka voivat olla mielenkiintoisia itsensä kehittäjille, jotka eivät ole vielä päättäneet valita talon rakentamisen menetelmää. Mieti:

 • Teknologia monoliittinen kotelo.
 • Mikä tekee monoliitti ja teknologia kaatamalla.
 • Esimerkkejä portaalin osanottajien monoliittisista taloista.

Monoliittinen asuntorakentaminen

Alun perin monoliittinen rakenne ymmärrettiin vain betoniteräsrakenteiden rakenteena, koska ei yksinkertaisesti ollut vaihtoehtoa vahvistuskoteloon ja sementtipohjaiseen ratkaisuun aggregaattien kanssa. Kun käytetään tiimityötä, käytetään. Ei niin kauan sitten, monoliittinen rakentaminen jaettiin vain teollisuusmäärissä, monikerroksisten rakennusten, julkisten rakennusten tai tuotantolaitosten rakentamiseen. Mutta vähitellen teknologia alkoi levitä yksityiselämään monoliittisten talojen monien etujen takia.

Mielestäni monoliittisen teräsbetonipala on seuraava:

 • ohut seinät (120-140 mm);
 • koko rakennuksen korkea lujuus, joten turvallisuus;
 • seisminen vastus;
 • paloturvallisuus (kaikki sähköjohdot asetetaan muottiin ennen kaatamista);
 • hyvä "ilma" eristys (shokki - huono);
 • suuri lämmönkestävyys kotona;
 • kestävyys (100-150 vuotta);
 • talon vakaa geometriset ulottuvuudet - sisätilojen optimointi;
 • universaalisuus - kaikki rajoituksetta sisustus;
 • psykologista mukavuutta siitä, että talossa ei tapahdu mitään, että eristys ei kastuisi, ettei kukaan murtaudu seinien läpi, että talo on todellinen ikivanha linnoitus.

Tämä on minun luettelo.

Tietenkin, riittää monoliitti ja haitat.

Tämä tekniikka edellyttää ammattitaitoisia rakentajia ja betonitehtaiden läsnäoloa alueella, jotta 50 kilometrin etäisyydelle ei ylitetä betonia. On myös kohtuutonta rakentaa ilman yksityiskohtaista hanketta (vahvistusohjelmat, muottijärjestelyt). Joten tämä voi olla yksi esteistä tämäntyyppisten yksityisten asuntojen laajalle jakelulle.

Mutta mikä tahansa materiaali on haitta, toinen asia on, että niiden määrä ei ole suurempi. Betonisekoittimella ja modifioivilla lisäaineilla - ja voit täyttää sen itsepainotteisella betonilla. Ihanteellisessa tapauksessa kaikki rakentamisprosessit edellyttävät päteviä esiintyjiä, mutta todellisuudessa käsityöläisimme ovat toistuvasti todistaneet, että monet "ammattilaiset" antavat itseään kehittäjille, koska he rakentavat itseään. Se olisi halu, mutta voit oppia kaiken.

Kiinnostaako monoliittirakenne omalla tavallaan (ilman viittausta termeihin) kaksikerroksisen talon 10 x 10 m: n pysyvästä asumisesta? Pidän tärkeänä monolityyppisiä mutta vahvistavia betonityyppejä. Rakennan yksin, hitaasti, vähitellen, yleensä pitkäaikaisessa rakentamisessa, rakentamisessa ei ole kokemusta, mutta tärkeintä on halu ja tämä motivoi paljon.

Monolith-lajit

Jos alunperin monoliittiset talot ovat vain betonirakenteita, tänään on olemassa vaihteluja - DPS: n sijasta ne käyttävät puubetonia tai sahanpurua ja lujittavan häkän sijaan puisia telineitä.

Mutta olemus on muuttumaton - suljettavia rakenteita ei ole koottu tai säädetty yksittäisistä elementeistä, nimittäin ne kaadetaan. Tämän seurauksena muodostuu monoliittisia, saumattomia seinämiä lähes minkä tahansa geometrisen muodon, joka vapauttaa arkkitehtien kädet. Eli jos louhoksen / tiilen / puun rakentamisessa olevat erkkeri- ikkunat ja kaaret tekevät dekonstruktion mukavaksi prosessiin, ei erityistä ponnistusta kaataessa vaadita.

Koska tavallinen teräsbetoni saadaan liian kylmäksi, kun otetaan huomioon korkea lämmönjohtavuus ja ohuet seinät, käytetään vaahtobetonia, polystyreeni- betonia tai keraamisia betonia ilman lisäeristystä. Ensimmäisessä tapauksessa seinämän lämmönjohtavuus pienenee, koska betonissa syntyy suuri määrä ilmanhuokosia vaahdon vuoksi, toisessa polystyreenin tai laajennetun saveen rakeiden lisäämisen vuoksi. Mutta monoliteettityyppien mukaan ei jaeta betonityyppisen valumuototyypin mukaan, vaan se voi olla irrotettava ja irrotettava.

Irrotettava muotti

Yksityisillä palloilla, yleensä kosteudenkestävästä tai laminoituneesta vanerista käytetään harvemmin levyjä, metallia tai muovia. Levyjä käytetään kokonaan tai leikataan palasiksi riippuen täyttöasteikosta. Elementit kiinnitetään yhteen, ja kun ne kaadetaan, ne siirretään uuteen paikkaan, koska vain profiilayrityksillä on varaa kerätä koko rakennuksen kerrostalo kerralla. Ja itserakentajat täyttävät talot vaiheittain, enimmäkseen vaakatasossa. Vaneri on erinomaisesti suosittu, koska se pitää muodon hyvin ja antaa sinut sileäksi seinien pintaan ja jos se on myös laminoidut, se ei välttämättä riitä yhdelle rakennustyömaalle. Mitä tulee kiinnittimiin, kaikki on erikseen.

Vaneria 12 mm paksua, korkea kosteusvastus, 2500 × 1200 mm, leikattiin puoliksi pitkin pituutta (600 mm), neljä sidosta arkkiin (levyt porattiin, taitettiin yhteen, 100 mm pohjasta), yläosa oli tukkeutunut palkkeihin. Kytkimiä, joissa on kaksi tukkeutunutta mutteria toisessa päässä, 250 mm pitkä, halkaisijaltaan 8 mm, laskettiin karaan. Muottipään mutterien ulkopuolella on hammered - sinun täytyy vain kääntää (ruuvimeisselillä) seinien sisäpuolelta.

Siirrettävän muottiosan uudelleenjärjestelyn katsotaan olevan yksi työvoimavaltaisimmista ja aikaavievistä prosesseista ja sitä vähemmän tarvittavia toimenpiteitä, sitä paremmin.

Monoliittinen toimii talojen ja seinien rakentamisessa: tyypit ja tekniikka

Modernit materiaalit, joista rakentaa asuntoja tänään, hämmästyttävät sen monimuotoisuutta. Arkkitehdit tarjoavat runsaasti erilaisia ​​materiaaleja yhdistäviä projekteja. Valmistajat tarjoavat valmiita projekteja, jotka kerätään suoraan rakennustyömaalla ennalta merkityiltä osilta. Monoliittiset seinät on kuitenkin kokonaan valmistettu käyttäen tekniikkaa rakennustyömaalla, kun betoni kaadetaan esiohjelmaan. Miten rakentaa monoliittinen talo omilla käsillämme yritämme ymmärtää tämän artikkelin.

Monoliittisen rakenteen edut ja haitat

edut

puutteet

Vihje! Jos rakennat seiniä ilman pysyvää muottirakennetta ja suorita monoliittista työtä lämpimästä betonista ja tehdä eriste ympäristöystävällisillä materiaaleilla, saat mukavan, edullisen ja lämpimän kodin.

Monoliittisen rakenteen muotityypit

Monoliittinen rakenne tehdään aina muottipohjalla. Sovelluksesta riippuen on olemassa tämäntyyppisiä muottirakenteita:

 • Perustaksi. Asennettu vaakatasoon ja tukirakenteisiin;
 • Seinille. Asennetaan kiinnikkeillä, telineillä ja liitoslukkoilla;
 • Kattoihin. Se asetetaan valmistetulle rakenteelle irtotukea tai teleskooppisia telineitä varten;
 • tunneli;
 • Sormusseinämille, joiden muunnettu säde on.

Käyttämällä erilaisia ​​muottirakenteiden yhdistelmiä monoliittinen työ voidaan toteuttaa tulevan rakennuksen rakenteellisille elementeille.

Irrotettava muotti

Irrotettava näkymä on valmistettu teräksestä, muovista, puusta, alumiinista jne. Eri materiaali, josta muotti on tehty, vaatii yksilöllisen lähestymisen käytön aikana. Esimerkiksi vaneri - on säilytettävä kuivassa paikassa. Vaneria tai rei'itettyjä reikiä varten, jotta laminaatiota ja viilua ei vahingoittaisi, on käytettävä hienoa hampaan sahaa. Kaapeleiden ja putkien reiät on tehtävä molemmin puolin.

Vihje! Jotta irrotettava muotti jää helposti jäädytettyyn betoniin, sitä on käsiteltävä erityisellä ratkaisulla.

Pysyvä muotti

Tällainen muottirakenne koostuu laajennetusta polystyreenistä, on käyttövalmis ja ei vaadi lisäkäsittelyä. Valmistajat saattoivat myydä kaikenlaisia ​​kokoonpanoja: pituussuuntaisia, kulmikkaita, nadokonnyeja ja alaovia, jne. Irrotettavan muotin rakenne muistuttaa suunnittelijan kokoonpanoa, joka sitten kaadetaan betoniin.

Monoliittinen rakennustekniikka

Tähän mennessä rakentajat käyttävät kahta tekniikkaa monoliittisten seinien rakentamiseen. Jokainen määräytyy sen mukaan, millaisen muoton on:

 • irrotettava - rakenne puretaan betonin kovettumisen jälkeen;
 • Kiinteä - purkaminen ei ole mahdollista.

Monoliittiset seinät irrotettavalla muottirakenteella

Irrotettavaa muottia voidaan käyttää toistuvasti. Yleisesti ottaen tiimityöskentely on tehty metallista tai (ja) puusta: metalliset kilvet on asennettu puurunkoon.

Vihje! Edullisin vaihtoehto on muotti, joka putoaa suoraan rakennuspisteeseen suoraan levyistä tai vanerista.

Lomake asetetaan tulevan seinämän leveyteen ja betonikerroksen korkeuteen (20-200 cm), joka kaadetaan kerrallaan muodossa.

Seinärakenne irrotettavalla muottipesällä:

 1. Muottien asennus ja asennus. Tätä tarkoitusta varten levyjä kootaan 50 mm: n paksuilta tankoilta ja alustalta. Muottipaneelit on asetettu toisiaan vastapäätä suojuksen kanssa suojaksi, ja niiden välinen etäisyys on kiinnitetty palkkeihin ja tukirakenteisiin. Vastapaneelit kiinnitetään kiristysruuveilla tai kierrettyllä langalla. Seuraavaksi asennetut välilevyt, joiden askel on 1 m.
 2. Vahvistaminen. Luotettavuutta varten seinien rakenne vahvistetaan asentamalla rungon, joka on tehty vahvikkeesta tai vahvistetusta verkosta (teräs tai muovi) muottiin.
 3. Betonin läpivienti. Muotti on kaadettu betoni kerros kerroksittain (enintään 50 cm kerrallaan). Sitten vain kaadettiin seosta tiivistetty syvä värähtelijä. Kun betonin kerros on jäykistynyt, muotti siirretään korkeammalle seuraavan kerroksen täyttämiseksi. Joten toista tarvittavan seinämän korkeusrakenne.
Muotti on kaadettu betoni kerros kerroksittain (enintään 50 cm kerrallaan)

Betoni saa riittävästi voimaa suorittaakseen myöhempää työtä viiden viikon ajan. Vasta tämän kauden jälkeen voidaan aloittaa seinäeristys ja julkisivujen viimeistely.

Varoitus! Rakennusteknologia, jossa on irrotettava muotti, vaatii pakollisen lisäseinäeristyksen. Tämä johtuu siitä, että 8-18 mm: n metallirakenteiden runko luo niin sanottuja "kylmäsiltoja". Ja jos haluat talon lämmetä, nollapisteen pitäisi olla ainakin lähempänä seinän ulkopintaa tai sen ulkopuolella (eristyskerroksessa).

Vaihtoehtoa on luoda lämpimämpiä seiniä käyttäen vähemmän lämpöä johtavista seoksista (esim. Vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni, laajennettu savibetoni, sementtibetoni tai perlitobetoni). Nämä materiaalit ovat kuitenkin vähemmän kestäviä rasituksille ja tuhoutumiselle (soveltuvat alueille, joilla on vähäinen seisminen aktiivisuus).

Käyttämällä märkää tai tuuletettua julkisivusteknologiaa seinät voidaan eristää mineraalivillalla, "lämmin" kipsi, polystyreeni vaahto, ekstrudoitu polystyreeni vaahto.

Tällaisen eristyksen lisäksi voit käyttää hyvin julkisivun menetelmää. Se johtuu siitä, että betoniseinän ulkopuolelta, jossa on pieni sisääntulo, se on tehty tiilestä tai laatta, ja siinä syntyvä aukko on täynnä eristys: ekosooli, laajennettu savi jne.

Monoliittiset seinät, joissa on pysyvät muottipesät

Pysyvä muotti - nämä ovat lohkoja tai paneeleja, jotka on valmistettu eri materiaaleista, jotka asennetaan rakenteeseen, vahvistetaan ja kaadetaan sitten betonilla. Kun betoniseos jäätyy, rakennetta ei poisteta, jolloin eristys toimii.

Termoblockit valmistetusta vaahtopolystyreenistä - nykyään suosituin kiinteä puutavara.

Seinärakenne, jossa pysyvät muottipesät:

 1. Muottien asennus. Polystyreenin muottilohkot on sijoitettu pohjan pinnalle, kun ne on yhdistetty piikkilanka-lukkoihin, jotka takaavat rakenteen lujuuden ja estävät betonin virrata. Yhden täytön osalta lohkot asetetaan enintään 50 cm korkeuteen (muuten liuos kovenee huonosti).
 2. Vahvistustekniikat. Lohkojen sisällä on erityisiä uria horisontaalisten lujitustankojen asettamiseksi. Asennuksen jälkeen suorita vahvistus pystysuoraan. Liitoksissa pystysuorat ja vaakasuuntaiset sauvat yhdistetään toisiinsa neulomalla.
 3. Betonin betonikiinnitys. Betonimylly kaadetaan kerralla sisäänrakennetun muottien korkeuteen ja tiivistetään välittömästi syvällä täryttimellä. Kun betoni kovettuu, voit aloittaa laatimisen seuraavasta riviosasta. Pääsääntöisesti aika, joka on seuraavan raketin riviin, on sama kuin betonin kovettumisaika edellisessä rivissä, joten seinän pystytys on käytännöllisesti katsoen jatkuvaa.
 4. Viimeistely. Monoliittisten seinien viimeistelyn avulla voidaan käyttää lähes mitä tahansa materiaalia. Tämä on välttämätöntä styroksien suojaamiseksi erilaisilta vaurioilta.

Varoitus! Lämpimiä seoksia ei voida käyttää tekniikassa, jossa on pysyvää polystyreenivaahtomuovia. Vain betoni sopii tähän. Tämä johtuu siitä, että laajennettu polystyreeni on "hengitettävää" materiaalia, ja lämpimissä seoksissa päinvastoin on korkea höyryläpäisevyys, minkä seurauksena kerrosten välille muodostuu kondensaatti - hyvä ympäristö muotin ja sienen kehittymiselle.

Monoliittisen rakenteen konkreettisia ratkaisuja

Monoliittisessa rakenteessa käytetään eri lämmönjohtavuus- ja höyryläpäisevyyttä käyttäviä betoniliuoksia.

 • Betoni. Kylmä ja edellyttää pakollista lämpenemistä.
 • Vahvistettu betoni. Vaatii ylimääräistä lämpenemistä, koska vahvistettu runko "vetää" kylmää.
 • Laajennettu savi. Lämmin ja lämpötilan säilytys ja höyryläpäisevyys riippuvat liuoksen tiheydestä.
 • Kuona betoni Vähemmän kestävä kuin laajennettu savi.
 • Opilkobeton. Se on sekoitus: sementtiä, vettä, hiekkaa ja sahanpurua. Vaatii kerroksen vedeneristys. Vahva, ympäristöystävällinen, säilyy lämpöä.
 • Puubetoni Se näyttää opilkobetonilta, vain sahanpurun sijaan täällä puulastuja.
 • Vaahtobetoni on seos sementtiä, vettä, hiekkaa ja vaahtomuovia. Lämmin ja hengittävä materiaali.

Monoliittiset seinät

Artikkelit ja vinkit kodin seinien rakentamisesta. Me rakennamme talon seinät omilla käsillämme. 06.07.2016 JMSI

Monoliittisten seinien rakentaminen: puhumme tästä tässä artikkelissa verkkosivuilla jmsi.ru. Kevytbetonin monoliittiset seinät verrattuna tiiliin ovat yhtä vahvoja, mutta vähemmän johtavat ja edullisemmat. Tästä syystä monoliittien seinien rakentaminen on nyt huomattavan suosittu. Tämän asian vuoksi tämä artikkeli luotiin meille. Siinä kuvataan koko tekniikkaa monoliittisten seinien rakentamisessa omin käsin.

Betonin monoliittisten seinien rakentamiseen on olemassa kaksi tekniikkaa. Heidän eronsa on erilaisten muottirakenteiden käyttö. Ensimmäisessä suoritusmuodossa irrotettava (rakenne poistetaan sen jälkeen, kun betoni on kovettunut) ja toisessa kiinteä (ei irrotettava) muotti poistetaan.

Monoliittisten seinien rakentaminen irrotettavalla muottirakenteella

Monoliittisten seinien raken- tamisessa käytetty irrotettava muotti on useimmiten metallista tai puusta ja maajoukkue. Metallimuotti on koottu (suunnittelija) suojaksi. Puinen muotti on suosittu, se on koputettu levyistä ja vanerista juuri rakennustyömaalla. Tämäntyyppistä muottirakennetta voidaan käyttää uudelleen.

Asennuksen aikana muotti on asetettu betonikerroksen paksuuden määrittämään korkeuteen, joka on tarkoitus kaataa kerralla. Tämä arvo voi peittää 20 - 200 cm, ja joskus jopa enemmän. Muottirakenteen leveys ja siten seinämä lasketaan perustuen betonin lämmönjohtavuuden arvoihin ja rakentamisen alueeseen.

Rakenteen sisäpinta (kosketuksessa betonin kanssa) tulee olla mahdollisimman sileä. Tätä tarkoitusta varten käytetään muovia tai laminoitua lastulevyä.

Monoliittibetoniseinien (teräsbetoni) rakentaminen (pystyttäminen) omiin käsiisi:

 1. Muottien asennus ja asennus. 30-50 mm: n paksuisista levyistä ja niiden ulommista sivusuojista naulattuja "kylkiluita". Paneelit (yhdistetyt suojat) asetetaan toisiaan vastapäätä. Niiden välinen etäisyys asetetaan tilapäisillä tukiprofiileilla (vaakasuorat palkit välissä). Jos seinien leveys ylittää 500 mm, rakenteen vahvistamiseksi "kylkiluut" yhdistetään "supistuksilla" - vaakatasossa. Vastakkaiset paneelit on liitetty kiristämällä pultteja tai lankaa. Lopuksi 1-1,5 m: n välein asennetaan välilevyt.
 2. Monoliittisten seinien vahvistaminen. Lujitemuovi (muovi tai teräs) on asennettu muottiin tai, mikä tärkeintä, lujitemuovista.
 3. Seinien kaataminen betonilla. Betoniseos pysyy kerroksittain (korkeintaan 50 cm). Jokainen myöhempi kerros täyttyy edellisen kohdan "asettamisen" jälkeen. Täytetty seos tiivistetään syvällä värähtelijällä. Kun betoni on asetettu, muotti siirretään korkeammalle tasolle, jota seuraa betonitointi.

Ostamaan betonia maksimaalisella vahvuudella kestää 4-5 viikkoa. Tämän jakson jälkeen voit siirtyä eristykseen ja viimeistelyyn.

Vahvistettu vahvike, jonka läpimitta on vähintään 8 mm, on melko kylmä. Syy tähän - "kylmä siltoja", jotka luovat metalliosat kehyksestä.

Tapauksessa, jossa talon monoliittiset seinät on pystytetty irrotettavalla muottipesällä, tavanomaisen betonin sijaan voidaan käyttää seoksia, joilla on paljon pienempi lämmönjohtavuus. Näihin kuuluvat: laajennettu savi, kuonabetoni, perlitobetoni, sahanpuru, puubetoni, vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni jne. Tällaisten materiaalien seinät ovat lämpimämpiä, mutta samalla vähemmän kestäviä lisääntyneitä kuormituksia vastaan.

Monoliittisten seinien rakentaminen kiinteällä muottirakenteella

Talon monoliittisten seinien rakentamiseen käytetty kiinteä muotti koostuu erilaisista materiaaleista koostuvista lohkoista tai paneeleista. Ne asennetaan muottirakenteeseen, joka on vahvistettu ja kaadettu betoniseokseen. Kun betoni on asetettu, tällaista muottirakennetta ei poisteta, siitä tulee seinän toiminnallinen osa.

Vaipattua polystyreeniä, jossa on aukkoja, tavallisimpia pysyviä muottipaloja (lämpölohkoja). Nämä ovat levyt (tavallisesti 50 mm paksuiset), jotka ovat keskimäärin 150 mm etäisyydellä toisistaan ​​ja jotka on liitetty toisiinsa irrotettavien tai ei-irrotettavien siltojen kanssa.

Monoliittibetoniseinien valmis-itse-rakennus:

 1. Muottien asennus: Pohjamaalin valmistetulle pinnalle asetetaan pysyvän muottien elementit. Lukitukset kiinnitetään toisiinsa yhdistämällä "lukot". Ne antavat rakenteelle tarvittavan tiiviyden ja poistavat mahdollisuuden konkreettiseen vuotoon. Muotti nostetaan 50 cm: n korkeuteen. Betonin kaatamisen jälkeen lohkojen seuraava "erä" on säädetty. Tänä aikana betonilla on aikaa kuivua. Siten työtä ei ole lainkaan keskeytynyt.
 2. Pysyvän muottirakenteen vahvistaminen: vaakasuoran raudoituksen tangot asetetaan lohkojen erityisiin uria. Seuraavaksi asennetaan pystyvahvistus. Tangot on yhdistetty neulomalla lankaa.
 3. Täytä muottiin betonilla betoniseos levitetään 50 cm: n kerroksella (muotin korkeudella: piste 1) ja pakataan syvällä värähtelijällä.
 4. Sisusta talon seinät. Rakennustyön tulosten mukaan seinät saadaan "sandwich" -muodon muodossa, jossa vahvistetun betonin väliin on sijoitettu kaksi levyä polystyreeniä. Tämä rakenne vaatii suojaa mekaanisilta vaurioilta sekä palosuojapinnoitteelta. Tätä varten talon seinät on viimeistelty palamattomalla materiaalilla (vähintään 30 mm: n kerroksella) edessä ja sisäpuolelta: kipsilevy ja kipsi.

Materiaalilohkot toimitetaan vakiokokoisina, joten ne on räätälöitävä paikan päällä leikkaamalla.

Vain betonia tulee käyttää pysyvien muottien täyttämiseen. Lämpimien seosten käyttö on kielletty. Syynä on, että laajennetun polystyreenin höyryn läpäisevyys on pienempi kuin lämpimissä seoksissa - 0,05 Mg / (m * h * Pa) 0,09 Mg / (m * h * Pa). Tällöin kondensaatti väistämättä kertyy lämpimään betoniin, joka puristetaan polystyreeni-vaahdon väliin. Ja tämä johtaa väistämättä homeen ja homeen muodostumiseen.

Monoliittisen rakenteen konkreettisia ratkaisuja

Monoliittinen rakenne mahdollistaa erilaisten lämmönjohtavuuden ja höyrynläpäisevyyden omaavien ratkaisujen käytön:

 • Betoni - tällaisten seinien mökki tarvitsee lämpenemistä. Syynä tähän on materiaalin suuri lämmönjohtavuus 1,51 W / (m * C) ja höyryläpäisevyys 0,03 Mg / (m * h * Pa);
 • Vahvistettu betoni on kylmempi kuin betoni, koska vahvikeharja toimii "kylmänä siltana";
 • Claydite - tällaisilla seinillä talo on melko lämmin. Sadesulfiittien lämpöjohtavuus on 0,66 - 0,14 W / (m * C) ja höyryläpäisevyys 0,09 - 0,3 Mg / (m * h * Pa). Nämä indikaattorit voivat vaihdella seoksen tiheyden mukaan (sitä suurempi on laajennetun savibetonin huokoisuus - seinät lämpimämmät);
 • Harkonbetoni - betonia kuonasta. Sama sardeniitti vain vähemmän kestävä;
 • Sawdust - sementin, hiekan, sahanpurun (neulat) ja veden seos. Tällaiset seinät ovat lämpimiä, kestäviä, tulenkestäviä ja ympäristöystävällisiä. Mutta on yksi asia, tällainen materiaali on välttämättä peitettävä vedeneristyskerroksella;
 • Puubetoni (puubetoni) - puulevyjen liittäminen sementtiin. Oppilkobetoniin verrattuna materiaali on kestävämpi ja lämmin;
 • Vaahtobetoni - solupäällyste, joka saadaan kovettamalla sementin, hiekan, veden ja vaahdotusaineen seos. Materiaalin lämmönjohtavuus on 0,29 - 0,08 W / (m * s) yhdessä höyryläpäisevyyden ollessa 0,11 - 0,26 Mg / (m * h * Pa).