Monoliittisen emäksen pylvään laitteen tekniikka

Jos kyseessä on ulkoisen samankaltaisuus paalusäätiön kanssa, monoliittinen pylväspohja on erilainen kuin se valmistusteknologiassa ja syvyydessä. Piles upotetaan laakerikerroksiin riippumatta jäätymisasteesta, pilareita syvennetään vähemmän (jäädytysmerkki on + 0,3 m). Tyhmät rakenteet kaadetaan maahan porattuun reikään, kun taas pylväsperustaiset maaperän tilavuus on enemmän.

Tekniikka sijoitetaan budjetin perustana kevyille rakennuksille (hirsirakenteet, kehykset, paneelit, puolirakenteiset, paneelirakennukset). Se soveltuu tasaisille alueille, epätasainen maaperä, jolla on riittävä kantavuus ja alhainen pohjavesipöytä.

Valmistus tekniikka monoliittinen pilari perusta

Jotta sarake säätiö säästettäisi rakennusbudjetin, on täytettävä seuraavat ehdot:

 • syvyys 0,7 m
 • tahmeaa maata
 • matala GWL
 • tontti tavallisella maastossa ilman rinteitä
 • puuta tai metallia
 • rungon seinät, paneeli, pilkottu

Kun valitaan monoliittinen roikkuu grilli, taloudellinen vaikutus vähenee jyrkästi lisääntyneen työvoiman intensiteetin työn.

suunnittelu

Alkuvaiheessa sarakepohja on laskettava laakerikapasiteetin mukaan valitsemalla pylväiden poikkileikkaus, grilli. Valittaessa monoliittista rakennustekniikkaa kunkin pilarin minimi poikkileikkaus on rajoitettu 400 mm2: een, käytännössä valitaan 25 x 25 cm ja enemmän. Vaakatason vakauden lisäämiseksi pylväiden pohjan kantavuutta laajennetaan haaroilla. Optimaaliset koot betonien valmistukseen ovat:

 • korkeus - 0,6 - 0,4 m
 • leveys - korkeintaan 2 - 1,2 kertaa korkeus betonityypistä riippuen

Kellarin pylväskentän suositeltu piki on 2-1 m suorissa osissa. Seinien, kulmien, massiivisten rakenteiden (kuistin, sisäportaan, uunin) konjugaatioiden alla, sarakkeet projektissa asetetaan epäonnistumatta.

merkki

Merkitse sarakepohja rakennuspaikassa seuraavasti:

 • akselin poisto
 • kiskojen jännitys pylväiden ulkoreunoille kunkin talon seinälle
 • johdinten asennus pilarien sisäreunaan

Sen jälkeen sinun on varmistettava, että suorakaiteen rakennusten lävistäjät ovat saman pituisia. Jotta maanpinnalle suljetun muottirakenteen oikea kokoaminen, jokaisen pilarin kehällä on oltava vähintään 0,6 m vapaata tilaa ottaen huomioon rakenteen laajentaminen alareunassa. Siksi pienellä mökillä, puutarhakaupalla kaivantojen sijaan, valmistetaan yksi kaivoskaupa.

Base tyyny

Ei-metallista materiaalia oleva pohja, johon pylväspohja perustuu, on valmistettu vakioteknologian mukaisesti:

 • hiekka kerroksittain - 20 - 15 cm
 • murskattu 15 cm kerros rikki

Geotekstiilin alapuolista kerrosta ei tässä tapauksessa käytetä, koska se estää massamateriaalin tiivistymisen maaperään.

Muurausverkko

Jotta rakenteelle saadaan aikaan alueellinen jäykkyys, lujuus, pylväspohja vahvistetaan. Toisin kuin liuskan pohja, on paljon vaikeampaa sijoittaa sauvat pystysuoraan muottiin, joten rakenteen, joka on tehty jaksollisen, vakion poikkileikkauksen vahvistamisesta, asennetaan ennen muottirakennetta:

 • neljä pystysuoraa tankoa 16 - 12 mm (aallotettu)
 • vaakatasot tai pihdit 6 mm (sileä palkki)

Vakautta varten se on hieman haudattu tyynyyn. Käytettäessä metallia, puupellit, sauvat eivät saa saavuttaa pylvään kärkiä 5 - 2 cm: n päällä. Jos monoliittinen grillaus on suunniteltu, lujitus ylittää suunnittelutason 0,6 - 0,4 m, saranat kovettuvat.

Perusalue

On vaikea täyttää porrastettua rakennetta vähentämättä voimakkuutta, joten askel tekniikkaa käytetään. Pohjapohjissa, joihin pilarin perustusosa on, rakennetaan muotti:

 • 4 vanerilevyä, sahattua levyä, OSB
 • kaivannon seinistä tai kaivon pohjasta

Pienen konkreettisen työn vuoksi ei ole vaikeaa kaataa yhdellä kertaa.

muotti

Kiinnittimien asennus muoville on mahdollista 70-50%: n vahvuuslevyjen jälkeen. Muottipaneelit asennetaan pystysuoraan, ne on liitetty toisiinsa tapilla, kiinnittimillä. Pienten rakenteiden osalta riittää kummuta kaksi tasoa kuopan tai kaivon seinämien pohjasta.

Sisäpinnan käsittely katemateriaalilla takaa pilarien sileät reunat, eivätkä vaurioidu betoniseinämiä purkamisen aikana.

Pilarien laajennetusta polystyreenistä valmistettu kiinteä muotti on tehottomampi. Rakennuksen lämmittäminen, lukuun ottamatta kustannusten ylityksiä, ei tarjoa kehittäjille mitään etuja.

täyttää

Kun tilaat sekoittimen, betoniseoksen kaataminen muottiin on kiellettyä yli 2 metrin korkeudelta. ilman poistamiseksi.

Vibraattorin suutin ei saa joutua kosketuksiin panssaroidun vyön kanssa, jotta se ei loukkaisi sen geometriaa. Muottipellit eivät ole sallittuja. Betonin merkin on oltava korkeampi kuin M100, talvella on välttämätöntä varmistaa seoksen kuumentaminen, lisätä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät veden jäätymispistettä ja nopeuttavat nesteytymistä.

strippaus

Normaaleissa olosuhteissa (saostumisen puute, +20 astetta) betoni saavuttaa voimaa 7 - 5 päivässä. Jos aiot tehdä strippaus aikaisemmin, on mahdollista muodostaa halkeamia, haketusta ja rakenteen kerrostumista. Pilarien suojelemiseksi myrskystä ja pohjavedestä ulkopinta peitetään vedeneristysyhdisteillä.

Asiantuntijat suosittelevat valmistajan Penetronin alukkeita, muuttamalla betonin rakennetta lähes koko syvyydelle.

Grillaus

Liittymättömien pilareiden perusta on vähäinen resurssi. Suunnittelulla on riittävästi tilaa jäykkäksi vain grillata- malla. Riippuen valitusta rakennusmenetelmästä, seinämateriaaleista, grillage on rakennettu tekniikan mukaan:

 • metalli - I-palkki tai kanava (asennettu hyllyjä alas tai kahta kanavaa, jotka on asennettu reunaan), käytetään mihin tahansa tekniikkaan
 • monoliitti - asennus muottien, raudoituksen, kaatopaikan, sopii hirsimökkiin, muuraukseen, kehykseen, paneelirakennuksiin
 • puutavara - paras vaihtoehto hirsimökkiin, "luurankoihin", puolirakenteisiin rakennuksiin, tarjoaa vähimmäisrakennuksen budjetin

Kun käytät metallia, puinen grillata, asiantuntijat neuvovat käyttämään kärkiä. Nämä elementit mahdollistavat lujitetun betonipilarin yhdistämisen palkilla, jossa on itsekierteittävät ruuvit, valssatulla metallilla hitsaamalla.

Muottien asennus

Tärkein vaikeus asentaa joustavaa monoliittista grilliä on kiinnittää alemmat suojat. Asennustekniikka on:

 • alemmat suojat leikataan koon mukaan pilareiden väliin
 • niiden tukipylväitä ajetaan maahan, jonka väliin on kiinnitetty vaakasuora raina
 • sivusuojat, jotka on kiinnitetty pohjaelementteihin, jotka on yhdistetty puisten kattopintojen avulla

Asiantuntijat suosittelevat, että sivusuojukset ovat mallimerkin yläpuolella. Täyttöaste on merkitty sisäpinnalle. Betoni on paljon helpompi sileää kuin valettaessa, pyyhkäise suojuksen yläosaa.

Pieniä töitä (puutarha-talo) voidaan tehdä samanaikaisesti napeille, grillata. Tässä tapauksessa on välttämätöntä saada aikaan betonin sekoittumisen virtaus yhden ja puolen tunnin välillä. Jos kaadat kaikki säätiön elementit yhdellä askeleella, se on epärealistista, on parempi betonipilarit, odottaa voimaa rakentaa, tehdä grillage erikseen.

vahvistaminen

Grillaus käyttää tavanomaista vahvistusohjelmaa. Kaksi vaakasuoraa aallotettua vahviketta (16 - 12 mm) on liitetty puristuksiin tai pystysuoraan vaakasuoraan siltaan (halkaisija 6 mm). Kaikkien vahvistuselementtien on oltava vähintään 2 cm etäisyydellä muottien seinistä, toisin sanoen on taattava upotettava betoniin.

Betonin täyttö

Toisin kuin nauhan pohjat, grillata on kielletty täyttämään kerroksia. Siksi sinun on käytettävä betonisekoitinta tai tilattava haluamasi äänen mikseri. Grillin korkeus on harvoin suurempi kuin 0,6 m, vibrolevy tehdään täyteaineen täyttämisen jälkeen 0,4 - 0,3 metrin välein halkaisijan mukaan.

strippaus

Kesällä, kun otetaan huomioon tavanomaiset olosuhteet betonin hydratoitumiselle, rakenne saa vahvuutensa viikolla. Tämän jälkeen muottipesät voidaan poistaa. Ulkopintojen vedeneristys on pakollista. On parasta käyttää maaliformulaatioita, alukkeita syvälle tunkeutumiseen.

Jakelu, viestinnän eristys

Koska pylväspohja ei ole täysipintainen kellari, käytetään usein roikkuvaa grilliä, maanalaista puhalletaan, talon pohjan alapuolella oleva maa jäätyy kokonaan talvella. Jos et tiedä ennen alustan valmistusta, älä anna niiden monikerroksista eristystä viimeistelyvaiheessa, sinun on avattava lattiat, putkistot jäätyvät negatiivisissa lämpötiloissa.

Putkien lämmitys tehdään järjestelmän mukaisesti:

 • polystyreeni kuoret maahan jäädyttämisen merkkiin
 • kääri mineraalivilla maan alle (20 - 15 cm paksu)
 • lämmityskaapelin käyttö

Ainoastaan ​​tässä tapauksessa teknisten järjestelmien normaali käyttö on mahdollista.

Pylväspohjan vahvistaminen

Kellarin puuttuessa itsekertyvien betoniterästen pylväiden monoliittinen perustus takaa maksimaalisen lämmön menetyksen maan alla. Siksi tarvitaan tarhata, joka on väärä tukikohta, joka palvelee julkisivuja, parantaa arkkitehtonista tyyliä ja suojaa puhallusta vastaan.

Pintaan kiinnitetyn galvanoidun profiilin runko-osaan kohdistuvan kellarikerroksen kallistuminen on vähäisintä. Ei ole järkevää lämmittää nauha, se riittää vedenpitävään sokea alue, vartalo-kipsi, jolla on katemateriaali.

Kellarikerroksessa on oltava tuuletusaukot, joita ei voida sulkea talvella. Jotta vältetään luonnollisen ilmanvaihdon päällekkäisyydet lumisella ajautumalla, on välttämätöntä sijoittaa ikkunat 0,6 - 0,4 m korkeudelta sokea alueelta.

Ottaen huomioon edellä mainitut suositukset housemaster ei tee vakavia virheitä monoliittisen pylväslaitoksen itsenäisessä rakentamisessa.

Pilarin monoliittiset perustukset, joissa nauha grillata

Monoliittisen tyyppinen pylväspohja on visuaalisesti samanlainen kuin paalarakenne, mutta sen tekninen kartta ja syvyys ovat erilaiset. Erot syvyys: kasa tuki pesuallas rajoittumaan kiinteä laakeri maakerrosten, pylväsmäinen pohja on syvennetty kohta jäädyttämistä maaperän ja 30 cm porapaalujen rakenne tekee kaatamalla betoniin, laastiin reikään, siis vaatia, kaivanto.. Säätiön tällaisten tukien valmistusprosessi katsotaan budjetiksi, ja sitä käytetään vaaleaseen puuhun, vaahtoon tai kaasubetoniin, runko- tai paneelirakennuksiin. Tällaisia ​​paaluita käytetään tasamaassa alueilla, joissa on epätasainen maaperä, jolla on suuri kantavuus ja riittävä pohjavesi.

Tyypillinen tekninen kartta monoliittisten pylvästasojen laitteille

Monoliittinen sarake perustus - valmistusmenetelmät

Paneelipohjaisten perustusten rakentamisessa sinun on noudatettava näitä suosituksia:

 1. On suositeltavaa syventää pylväitä ≤ 70 cm: n syvyyteen - tämä vaaditaan teknisellä laskelmalla;
 2. Pohja on pystytettävä tasaisella, hankaamattomalla maaperällä ja pohjaveden alhaisella tasolla;
 3. Vahvistetaan pohjaan puusta, betonista tai metalliristyksestä. Monoliittisen grillauksen järjestäminen betonin perusteella lisää merkittävästi monimutkaisuutta ja kustannuksia.
 4. Pylväspohjan talo ei saa olla raskas, se on rakennettu tiilestä tai betonista.
Pylvaarinen esivalmistettu ja monoliittinen pohja

Pylväspohjan suunnitteluprosessissa sen kantavuus lasketaan ottaen huomioon tukien halkaisija ja grillauksen mitat. Vankka rakenne Dmin sarakepidikkeet eivät saa olla yli 40 cm 2, rakennuskokemus osoittaa, että Dmin voi alkaa 25 cm 2 ilman säätövoiman heikkenemistä ja sen kantokykyä. Horisontaalinen sarakepohja tehostuu haarojen laajentamisella ja sillä on seuraavat suositellut optimaaliset mitat:

 1. Kiskon korkeus ≈ 40-60 cm;
 2. Haaran leveys on 1,2-2 kertaa korkeampi kuin sen korkeus (betonista riippuen).

Suositeltava etäisyys teknisten karttojen pilareiden välillä on noudatettava 100-200 cm: n etäisyydellä tasaisella maastossa ilman kaltevuutta. Jos rakennuksen kulmien etäisyydet eivät ole samat, suuret ja voimakkaat kaverit ovat aina pylväitä.

Sijainti kartalla

Pylväsperusta asetetaan sivustolle seuraavalla tavalla:

 1. Akselit suoritetaan;
 2. Kaikkien tukien ulkosivuilla ja sisäpuolilla on köydet tai köydet sidottu;
 3. Vertaa rakennuksen lävistäjien ulottuvuuksia.

Jokaisen pilarin ympärillä olevan muotin virheettömälle asennukselle jää jäljelle enintään 50 cm vapaata aluetta ottaen huomioon pilarien alemmat laajenemiset.

Pehmuste, jonka pilariväli monoliittinen perusta on, ratkaistaan ​​seuraavasti:

 1. Törmäys on peitetty jopa 15 cm: n kerroksella, se on myös kostutettu ja särkynyt;
 2. Ylhäältä hiekkaa täytetään 20 cm: n kerroksella, se kostuu ja särkyy;
Peruskerros

Pilarien tuhoutumisen estämiseksi ne on vahvistettava pystysuoraan. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 1. Aaltoputket, jotka sopivat pystysuuntaan - 4 kpl Ø 12-16 mm;
 2. Sileät sauvat Ø 6-8 mm, vaakatasossa 30-40 cm - laskenta perustuu pylväiden korkeuteen.

Kehykseen seisoi tasaisesti ennen laastin kaatamista, se haudattiin hiekkamaljakkoihin. Betonirenkaaseen sauvojen on ulotuttava 40-60 cm: n monoliittisten tukien ulkopuolelle siten, että ne voidaan taivuttaa grillin nauhan runkoon. Puun tai raudan kahvin järjestelyä varten tangot eivät saa saavuttaa kolonnin reunaa 3-5 cm: n korkeudella.

Täytä pohja romutustarvikkeista, jotka on kiinnitetty muottiin:

 1. Neljä puuta, vaneria, metallisuojaa;
 2. Suojukset vahvistetaan ompelemalla, jotka asennetaan kuopan seinistä.
Alustapilarit

Suojukset irrotettavien muottien asentamisen yhteydessä sijoitetaan pystysuoraan ja kiinnitetään toisiinsa teräslevyillä, kiinnikkeillä tai kiinnikkeillä.

Ominaisuudet pilareita

Jos kaadetaan pylväskaltainen säätö, jolla on monoliittinen sidos, jossa on suuri määrä pylvästukkeita, tarvitaan suuri määrä betonia, joka voidaan tilata tehtaalla. Betonin ja sekoittimen kaatamista ei saa tehdä yli 2 metrin korkeudelta, jotta tukiraudoitusta ei löysty. Kun kaadetaan betonia millään tavalla, jos pylvään korkeus maahan on yli 60 cm, liuos tulee tiivistää 40-50 cm: n välein. Tämä tehdään silmukoilla tai värähtelijällä. Kun työskentelet täryttimen kanssa, sen kiinnitys ei saa koskettaa venttiiliä, jotta se ei vääristy. Rakennusteknologiassa käytetään betonin laatua, joka ei ole alhaisempi kuin M 100, ja lisäksi, jos roskien pylväitä ja teippiä kaadetaan talvella, liuokseen on lisättävä pakkasnesteen lisäaineita ja kaatopaikka on lämmitettävä paikalliselta tai yleiseseltä.

Normaaleissa sääolosuhteissa (keskimääräinen ilman kosteus ja ulkolämpötila +20 0 C) betoniseos saa lasketun voimakkuuden viikolla, joten muotti ei ole mahdollista poistaa ennen tätä jaksoa. Ulkopuoliset betonipinnat on suojattava sateelta, jossa on kattohuopa tai polyeteeni.

Sarakepohja yksittäisten pilarien sarakkeelle, jota ei ole yhdistetty grillatauksella, palvelee paljon vähemmän kuin pohja, joka on vahvistettu nauhalla. Grillausjärjestely eri rakennusmateriaaleista on seuraava:

 1. Metallikiinnitys tehdään kanavista tai I-palkkeista;
 2. Rostverk-monoliittista teräsbetonia - irrotettavaa muottirakennetta on asennettu, betoniliuos kaadetaan siihen;
 3. Puutavara on varustettu kevyiden talojen puusta, tukkeista, kilpeistä ja kevyestä betonista.
Rostverk sarakepohjalle

Metallille tai puurimojen arinoita suositeltavaa varustaa säätövaraa sitominen nauhalla pylväskannattimet: puu grillage päätyseinien kiinnitetty ruuveilla, metalli nauhat - hitsaamalla.

Jos sarja kannattimia on yhdistetty betonikiinnityksellä, alemmat muottisuojukset on kiinnitettävä kiinteästi seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Suojukset on tehty kooltaan, joka vastaa tukien välistä etäisyyttä;
 2. Suojukset on kiinnitetty puutappien avulla, jotka joutuvat maaperään ja hyppäävät niiden väliin;
 3. Muottien sivuilla olevat suojat kiinnittyvät myös alempaan suojukseen puulevyjen avulla;
 4. Sivusuojien on oltava maanpinnan yläpuolella.

Pienen pylväspohjan ansiosta on mahdollista laskea muottien rakentaminen samanaikaisesti tukeille ja grillata varten - säästää aikaa, materiaaleja ja kuluja. Tämän tekniikan avulla pylväspohjan pystyttäminen tulisi kaataa hieman aikaisemmin, ja grillata - vasta sen jälkeen, kun liuos tukeilla on asetettu (2-4 tunnin kuluttua). Jos suurta laastijuovia ei toimiteta paikoilleen tai sitä ei ole mahdollista valmistaa itse, tukit ensin betonoidaan ja grillata kaadetaan erikseen.

Pylväspohja betonilla

Grillin rakentaminen

Grillage, toisin kuin pylväsmäinen pino vahvistaa standardimenetelmällä: Kaksi Muurausverkko vaakasuora kerros aaltopahvin sitoa vahvistustangon Ø 12-16 mm, ja jossa on tasainen pystysuora runkotangot liittyvät kiinnittimet. Käytettävät vaakasuorat liitososat ovat Ø 6 mm. Lujitushäkki asennetaan 2-3 mm: n etäisyydelle muottipesästä, niin että metalli on täynnä betonia ja ei syövytä.

Vahvistettua betoniteräilyä ei voida kaataa useisiin läpiviivoihin, mutta kerroksissa - mallin on oltava monoliittinen. Siksi betonisekoittimen yksilöllisessä rakenteessa, joka on käyttökelpoinen ja ilman tällaista, on tilattava automaatti-osa liuoksen toimittamiseksi. Koska grilli on harvoin yli 50-60 cm korkea, betonisuoloja on pakattava 25-40 cm: n kuluttua ja myös koko tiivisteen tilavuuden täyttämisen jälkeen.

Kesällä betoni tarttuu ja alkaa saada tarpeeksi vahvuutta rakentamisen jatkamiseksi 6-7 päivässä, mikä tarkoittaa, että tämän ajanjakson jälkeen voit purkaa muottipesän. Purkamisen jälkeen avoimen betonipinnan on peitettävä kerroksella vedenpitävyyttä ja lopullisen kovettumisen jälkeen maalattu maalilla tai pohjamaalilla.

Vedenpitävä grillausaluke

Pilarivaiheilla on yksi pysyvä haitta - rakennuksen pohjan ja pohjan välistä tilaa puhalletaan kaikkien tuulien kanssa ja talvella märkä maa jäätyy. Tästä syystä kaikki tekniset viestinnät grillattavan kaapelin kautta on eristettävä ja suojattava useilla vedenpitävillä suoloilla. Eristeen paksuuden käytännön laskenta osoittaa, että putken osuuden eristämiseksi betonissa riittää, että se sijoitetaan mineraalivillakerrokseen, jonka paksuus on 15-25 cm. Mitä muita materiaaleja voidaan käyttää eristeenä:

 1. Polystyreenikuori, joka on sijoitettu maahan talviajan jäädyttämiseen asti;
 2. Putkien lämmitys alikentässä, mineraalikerroksen korkeintaan 20 cm;
 3. Viemäri- ja vesijohtojen lämmitysjohto.
Grillin lämmittäminen ja viestintä sarakepohjalla

Lämmitetty pohja, jossa ei ole vahvistettuja betonipilaritasoja, siirtää lämpöä maahan ja ilmakehää ilman häiriöitä. Tällaisen alustan muunnoksesta asettuu aita. Suunnittelu on väärennetty pohja julkisivun koristelemiseksi samanaikaisesti tuulelta, sateelta ja lumelta.

Halvin zabirka - ilman eristystä, joka on tehty sivuraidasta tai seinäpaneelista. Nauhat kiinnitetään metalliprofiilin tai puupalkin runkoon., ristikudoksessa oleva rungon sivuraide, pylväisiin kiinnitetty galvanoitu profiili.

Monoliittinen sarake perustus

Monoliittisen emäksen pylvään laitteen tekniikka

Jos kyseessä on ulkoisen samankaltaisuus paalusäätiön kanssa, monoliittinen pylväspohja on erilainen kuin se valmistusteknologiassa ja syvyydessä. Piles upotetaan laakerikerroksiin riippumatta jäätymisasteesta, pilareita syvennetään vähemmän (jäädytysmerkki on + 0,3 m). Tyhmät rakenteet kaadetaan maahan porattuun reikään, kun taas pylväsperustaiset maaperän tilavuus on enemmän.

Tekniikka sijoitetaan budjetin perustana kevyille rakennuksille (hirsirakenteet, kehykset, paneelit, puolirakenteiset, paneelirakennukset). Se soveltuu tasaisille alueille, epätasainen maaperä, jolla on riittävä kantavuus ja alhainen pohjavesipöytä.

Valmistus tekniikka monoliittinen pilari perusta

Jotta sarake säätiö säästettäisi rakennusbudjetin, on täytettävä seuraavat ehdot:

 • syvyys 0,7 m
 • tahmeaa maata
 • matala GWL
 • tontti tavallisella maastossa ilman rinteitä
 • puuta tai metallia
 • rungon seinät, paneeli, pilkottu

Kun valitaan monoliittinen roikkuu grilli, taloudellinen vaikutus vähenee jyrkästi lisääntyneen työvoiman intensiteetin työn.

Alkuvaiheessa sarakepohja on laskettava laakerikapasiteetin mukaan valitsemalla pylväiden poikkileikkaus, grilli. Valittaessa monoliittista rakennustekniikkaa kunkin pilarin minimi poikkileikkaus on rajoitettu 400 mm2: een, käytännössä valitaan 25 x 25 cm ja enemmän. Vaakatason vakauden lisäämiseksi pylväiden pohjan kantavuutta laajennetaan haaroilla. Optimaaliset koot betonien valmistukseen ovat:

 • korkeus - 0,6 - 0,4 m
 • leveys - korkeintaan 2 - 1,2 kertaa korkeus betonityypistä riippuen

Kellarin pylväskentän suositeltu piki on 2-1 m suorissa osissa. Seinien, kulmien, massiivisten rakenteiden (kuistin, sisäportaan, uunin) konjugaatioiden alla, sarakkeet projektissa asetetaan epäonnistumatta.

Merkitse sarakepohja rakennuspaikassa seuraavasti:

 • akselin poisto
 • kiskojen jännitys pylväiden ulkoreunoille kunkin talon seinälle
 • johdinten asennus pilarien sisäreunaan

Sen jälkeen sinun on varmistettava, että suorakaiteen rakennusten lävistäjät ovat saman pituisia. Jotta maanpinnalle suljetun muottirakenteen oikea kokoaminen, jokaisen pilarin kehällä on oltava vähintään 0,6 m vapaata tilaa ottaen huomioon rakenteen laajentaminen alareunassa. Siksi pienellä mökillä, puutarhakaupalla kaivantojen sijaan, valmistetaan yksi kaivoskaupa.

Ei-metallista materiaalia oleva pohja, johon pylväspohja perustuu, on valmistettu vakioteknologian mukaisesti:

 • hiekka kerroksittain - 20 - 15 cm
 • murskattu 15 cm kerros rikki

Geotekstiilin alapuolista kerrosta ei tässä tapauksessa käytetä, koska se estää massamateriaalin tiivistymisen maaperään.

Jotta rakenteelle saadaan aikaan alueellinen jäykkyys, lujuus, pylväspohja vahvistetaan. Toisin kuin liuskan pohja, on paljon vaikeampaa sijoittaa sauvat pystysuoraan muottiin, joten rakenteen, joka on tehty jaksollisen, vakion poikkileikkauksen vahvistamisesta, asennetaan ennen muottirakennetta:

 • neljä pystysuoraa tankoa 16 - 12 mm (aallotettu)
 • vaakatasot tai pihdit 6 mm (sileä palkki)

Vakautta varten se on hieman haudattu tyynyyn. Käytettäessä metallia, puupellit, sauvat eivät saa saavuttaa pylvään kärkiä 5 - 2 cm: n päällä. Jos monoliittinen grillaus on suunniteltu, lujitus ylittää suunnittelutason 0,6 - 0,4 m, saranat kovettuvat.

On vaikea täyttää porrastettua rakennetta vähentämättä voimakkuutta, joten askel tekniikkaa käytetään. Pohjapohjissa, joihin pilarin perustusosa on, rakennetaan muotti:

 • 4 vanerilevyä, sahattua levyä, OSB
 • kaivannon seinistä tai kaivon pohjasta

Pienen konkreettisen työn vuoksi ei ole vaikeaa kaataa yhdellä kertaa.

Kiinnittimien asennus muoville on mahdollista 70-50%: n vahvuuslevyjen jälkeen. Muottipaneelit asennetaan pystysuoraan, ne on liitetty toisiinsa tapilla, kiinnittimillä. Pienten rakenteiden osalta riittää kummuta kaksi tasoa kuopan tai kaivon seinämien pohjasta.

Sisäpinnan käsittely katemateriaalilla takaa pilarien sileät reunat, eivätkä vaurioidu betoniseinämiä purkamisen aikana.

Pilarien laajennetusta polystyreenistä valmistettu kiinteä muotti on tehottomampi. Rakennuksen lämmittäminen, lukuun ottamatta kustannusten ylityksiä, ei tarjoa kehittäjille mitään etuja.

Kun tilaat sekoittimen, betoniseoksen kaataminen muottiin on kiellettyä yli 2 metrin korkeudelta. ilman poistamiseksi.

Vibraattorin suutin ei saa joutua kosketuksiin panssaroidun vyön kanssa, jotta se ei loukkaisi sen geometriaa. Muottipellit eivät ole sallittuja. Betonin merkin on oltava korkeampi kuin M100, talvella on välttämätöntä varmistaa seoksen kuumentaminen, lisätä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät veden jäätymispistettä ja nopeuttavat nesteytymistä.

Normaaleissa olosuhteissa (saostumisen puute, +20 astetta) betoni saavuttaa voimaa 7 - 5 päivässä. Jos aiot tehdä strippaus aikaisemmin, on mahdollista muodostaa halkeamia, haketusta ja rakenteen kerrostumista. Pilarien suojelemiseksi myrskystä ja pohjavedestä ulkopinta peitetään vedeneristysyhdisteillä.

Asiantuntijat suosittelevat valmistajan Penetronin alukkeita, muuttamalla betonin rakennetta lähes koko syvyydelle.

Grillaus

Liittymättömien pilareiden perusta on vähäinen resurssi. Suunnittelulla on riittävästi tilaa jäykkäksi vain grillata- malla. Riippuen valitusta rakennusmenetelmästä, seinämateriaaleista, grillage on rakennettu tekniikan mukaan:

 • metalli - I-palkki tai kanava (asennettu hyllyjä alas tai kahta kanavaa, jotka on asennettu reunaan), käytetään mihin tahansa tekniikkaan
 • monoliitti - asennus muottien, raudoituksen, kaatopaikan, sopii hirsimökkiin, muuraukseen, kehykseen, paneelirakennuksiin
 • puutavara - paras vaihtoehto hirsimökkiin, "luurankoihin", puolirakenteisiin rakennuksiin, tarjoaa vähimmäisrakennuksen budjetin

Kun käytät metallia, puinen grillata, asiantuntijat neuvovat käyttämään kärkiä. Nämä elementit mahdollistavat lujitetun betonipilarin yhdistämisen palkilla, jossa on itsekierteittävät ruuvit, valssatulla metallilla hitsaamalla.

Tärkein vaikeus asentaa joustavaa monoliittista grilliä on kiinnittää alemmat suojat. Asennustekniikka on:

 • alemmat suojat leikataan koon mukaan pilareiden väliin
 • niiden tukipylväitä ajetaan maahan, jonka väliin on kiinnitetty vaakasuora raina
 • sivusuojat, jotka on kiinnitetty pohjaelementteihin, jotka on yhdistetty puisten kattopintojen avulla

Asiantuntijat suosittelevat, että sivusuojukset ovat mallimerkin yläpuolella. Täyttöaste on merkitty sisäpinnalle. Betoni on paljon helpompi sileää kuin valettaessa, pyyhkäise suojuksen yläosaa.

Pieniä töitä (puutarha-talo) voidaan tehdä samanaikaisesti napeille, grillata. Tässä tapauksessa on välttämätöntä saada aikaan betonin sekoittumisen virtaus yhden ja puolen tunnin välillä. Jos kaadat kaikki säätiön elementit yhdellä askeleella, se on epärealistista, on parempi betonipilarit, odottaa voimaa rakentaa, tehdä grillage erikseen.

Grillaus käyttää tavanomaista vahvistusohjelmaa. Kaksi vaakasuoraa aallotettua vahviketta (16 - 12 mm) on liitetty puristuksiin tai pystysuoraan vaakasuoraan siltaan (halkaisija 6 mm). Kaikkien vahvistuselementtien on oltava vähintään 2 cm etäisyydellä muottien seinistä, toisin sanoen on taattava upotettava betoniin.

Toisin kuin nauhan pohjat, grillata on kielletty täyttämään kerroksia. Siksi sinun on käytettävä betonisekoitinta tai tilattava haluamasi äänen mikseri. Grillin korkeus on harvoin suurempi kuin 0,6 m, vibrolevy tehdään täyteaineen täyttämisen jälkeen 0,4 - 0,3 metrin välein halkaisijan mukaan.

Kesällä, kun otetaan huomioon tavanomaiset olosuhteet betonin hydratoitumiselle, rakenne saa vahvuutensa viikolla. Tämän jälkeen muottipesät voidaan poistaa. Ulkopintojen vedeneristys on pakollista. On parasta käyttää maaliformulaatioita, alukkeita syvälle tunkeutumiseen.

Jakelu, viestinnän eristys

Koska pylväspohja ei ole täysipintainen kellari, käytetään usein roikkuvaa grilliä, maanalaista puhalletaan, talon pohjan alapuolella oleva maa jäätyy kokonaan talvella. Jos et tiedä ennen alustan valmistusta, älä anna niiden monikerroksista eristystä viimeistelyvaiheessa, sinun on avattava lattiat, putkistot jäätyvät negatiivisissa lämpötiloissa.

Putkien lämmitys tehdään järjestelmän mukaisesti:

 • polystyreeni kuoret maahan jäädyttämisen merkkiin
 • kääri mineraalivilla maan alle (20 - 15 cm paksu)
 • lämmityskaapelin käyttö

Ainoastaan ​​tässä tapauksessa teknisten järjestelmien normaali käyttö on mahdollista.

Pylväspohjan vahvistaminen

Kellarin puuttuessa itsekertyvien betoniterästen pylväiden monoliittinen perustus takaa maksimaalisen lämmön menetyksen maan alla. Siksi tarvitaan tarhata, joka on väärä tukikohta, joka palvelee julkisivuja, parantaa arkkitehtonista tyyliä ja suojaa puhallusta vastaan.

Pintaan kiinnitetyn galvanoidun profiilin runko-osaan kohdistuvan kellarikerroksen kallistuminen on vähäisintä. Ei ole järkevää lämmittää nauha, se riittää vedenpitävään sokea alue, vartalo-kipsi, jolla on katemateriaali.

Kellarikerroksessa on oltava tuuletusaukot, joita ei voida sulkea talvella. Jotta vältetään luonnollisen ilmanvaihdon päällekkäisyydet lumisella ajautumalla, on välttämätöntä sijoittaa ikkunat 0,6 - 0,4 m korkeudelta sokea alueelta.

Ottaen huomioon edellä mainitut suositukset housemaster ei tee vakavia virheitä monoliittisen pylväslaitoksen itsenäisessä rakentamisessa.

Pylväsperusta on täydellinen ratkaisu kevytrakenteisiin.

Monoliittinen pylväspohja on pilarien rakenne, joka haudataan maahan ja ulottuu hieman ulkosaan. Mitä etuja ja haittoja löydät sarakkeen säätiöistä napsauttamalla tätä linkkiä. Tukien ulkonevat osat on oltava samat. Lue siitä, mitä sarakepohja ja miten voit tehdä sen.

Missä olosuhteissa on tärkeää perustaa monoliittinen sarakepohja

Monoliittisten pylväiden laite olisi suoritettava seuraavissa tapauksissa:

 1. Kun talon rakentaminen on välttämätöntä kevyellä kehyksellä, paneelilla tai puisilla seinillä.
 2. Asennus tukee tiili taloja, kun syvällä vuodevaatteet tarvitaan.
 3. Perusrakenteen perustana maahan, joka antaa voimakkaan kutistumisen (pylväsrakenteet eivät käytännössä kutistu).
 4. Kun työskentelet huonoissa ilmasto-olosuhteissa, kun toisen talon rakentaminen talon alle on mahdotonta.

Tyyppien sarake tukee

Seuraavat tyyppiset pilarin perustukset ovat:

Mitä materiaaleja käytetään sarakepohjan rakentamiseen

Yleisimpiä materiaaleja, joita käytetään tukien rakentamiseen, ovat seuraavat:

 1. Asbestiputket. Niiden suosio johtuu siitä, että rakenteiden kanssa on helppo työskennellä, se koskee sekä tuotteiden kuljetusta että itse asennusta. Lisäksi putkien käyttö ei aiheuta valtavia kustannuksia.
 2. Brick. Materiaalin käyttö on melko suosittua, koska säätiö on luotettava ja kestää kauan. Tiilellä on kuitenkin yksi tärkeä haitta - korkea hinta. Lisäksi se voi muuttua maaperän kallistumisen vuoksi.
 3. Tree. Tällaista materiaalia käyttävä säätiö on yksi halvimmista. Se on erinomainen asennettaessa kevyitä rakennuksia, kuten kahviloita, laajennuksia jne. Puun käsittely on hyvin yksinkertaista ja nopeaa. Siitä huolimatta materiaalilla on paljon haittoja, mukaan lukien pieni käyttöikä, huono vedenpitävyys, palovaara, jatkuva hyönteisten ja jyrsijöiden kiinnostus valmiiseen tukeen.
 4. Vahvistettu betoni. Tällaisille rakenteille on ominaista korkea lujuus, pitkä käyttöikä ja edulliset kustannukset. Materiaalin haitta on asennuksen vaikeus.

Säätiön teknologia

Ennen kuin aloitat työn, sinun on laskettava pylväsrakenteinen monoliittinen säätiö, joka ei ainoastaan ​​välttele rakennusvirheitä, vaan myös laskee taloudelliset kustannukset. Löydät rostrum pillar -säätiön täältä.

Pilarivaraston asennus on seuraava:

 1. Merkintäalue.
 2. Reikien tekeminen käsin tai mekaanisesti. Jos kaivon syvyys ei ylitä yhtä metriä, ei ole tarvetta muottiin, muuten on tarpeen suorittaa sisäseinien betonisoituminen. Monoliittisen pilarin perustan halkaisija voi olla hyvin monipuolinen riippuen tulevan rakenteen koosta ja painosta.
 3. Jos reiän syvyys on hyvin suuri, meidän on ryövättävä hiekkasyyny. Tässä tapauksessa kaivojen tulisi olla 30 cm syvempiä.
 4. Muotoilun asennuksen aikana on syytä muistaa, että sen on oltava betonikerroksen yläpuolella.
 5. Monoliittisen kolonnin emäksen täyttö. Kunkin kerroksen jälkeen betoni tiivistetään värähtelijällä. Tämä myös poistaa ylimääräisen ilman.
 6. Muottien poisto, vedeneristyslaitteet, joissa käytetään kattohuopaa, mastista ja bitumista, täyttöreikiä.
 7. Rakenteiden rakennustekniikan grillausrakenne. On erittäin tärkeää, että rakenne on kunnolla kiinni, muuten betoni voi virrata.
 8. Muottien ja vedeneristyslaitteiden irrotus.

Rakenteiden edut ja haitat

Pilarin perusta, kuten mikä tahansa muu tuki, on omat edut ja haitat. Tarkastele tämän sivun tukipylväsperustatyyppejä. Säätiön positiivisten ominaisuuksien joukossa on huomattava seuraavaa:

 • alhaiset kustannukset;
 • melko lyhyt asennusaika;

Erityisvarusteiden käytön tarve ilmenee vain harvinaisissa tapauksissa:

 • ei tarvitse asentaa sokeita alueita;
 • ei tarvitse tehdä töitä vedeneristyksen asennuksessa.

Säätiön puutteista huomaa seuraavaa:

 • mahdollisuus käyttää vain kevyitä rakennuksia;
 • helmassa ei ole mahdollisuutta rakentaa;
 • ei sovellu asennettavaksi maaperään.

Kuten näette, sarakepohja on varsin edullinen ja kätevä tuen rakentamisessa. Valitettavasti sitä ei kuitenkaan voida käyttää monimutkaisiin ja raskaisiin rakenteisiin.

Hyödyt ja haitat sarakkeen perustamisesta

Maan talon rakentamisessa on otettava huomioon kaikki tekniset näkökohdat. On syytä aloittaa säätiön ilme.

On epätarkoituksenmukaista käyttää nauhapohjaa yksikerroksisten rakennusten rakentamiseen.

Paras ratkaisu olisi sarakepohjainen rakentaminen, jonka etuja ja haittoja käsitellään edelleen.

Edut ja haitat

Pile ja tukialustat

Jokainen ratkaisu alun perin luotiin laskemalla käyttö tietyssä tilanteessa.

 • Monoliittiset perustukset - raskojen monikerroksisten rakennusten rakentamiseen;
 • Vyöpohjat - välivaihtoehto, kun se on rakennettu liikkuvalle maaperälle;
 • Tukipylväskannat - pienien asuinkompleksien itsenäiseen rakentamiseen.

Tästä syystä osa tukikolonniin perustuvista haitoista voidaan katsoa merkityksettömiksi kohderakennusten rakentamisessa.

Haittapuolten luettelo sisältää:

 • Pienyrittäjän mahdollisuus. Tukipohjat eivät kestä kovaa monikerroksista rakennetta;
 • Rakenteen haavoittuvuus. Aluksi tukien muotoilu oli tarkoitettu jäädytettyjen maa- jen rakenteille. Käyttö liikkuvassa maaperässä tai maaperän itseluottamus vähentää rakenteen pilarien vakautta.
 • Tulevaisuudessa on mahdotonta luoda kellari tai kellari. Pilarien välinen etäisyys ei anna kaivata riittävän laajaa tilaa, joka voi toimia maanalaisena laajennuksena.

Jos rakennat rakennuksen näihin rajoituksiin, vastineeksi voit käyttää kaikkia etuja maksimiin asti:

 • Nopea perustaa pohja;
 • Kyky tehdä säätiö itse ilman lisävarusteita;
 • Työnkulut. Lisälaitteiden puuttumisen lisäksi materiaalien kustannukset ovat kaksi kertaa alhaisemmat kuin liuskan pohjan rakentamisella. Hinta-suhde pylväs- ja monoliittisen perustuksen välillä on 1:10;
 • Lisäkoulutuksen puuttuminen. Kun rakennuksia rakennetaan tukipohjalla, ei ole tarpeen suorittaa ylimääräistä lämpöä ja vedenpitävyyttä.
 • Kyky käyttää rakennusten rakentamiseen jäädytetyillä maaperäalueilla.
 • Säätiön käyttöikä on 80-100 vuotta.

Tukipylvään pohja on helppo korjata. Ja jopa silloin, kun säätiöllä on suuria ongelmia, sen restaurointi ei vie paljon aikaa ja resursseja.

Sarakepohjaiset lajit

Riippuen rakennusvaatimuksista, rakennuttajan taidoista ja taloudellisesta tekijästä, käytetään seuraavia sarakkeiden vaihteluita:

Puupylväät

Lehtikuusen pilarit perusta

Edullisin ratkaisu säätiölle. Jos mahdollista, sopivat lokit voidaan leikata ja valmistaa itse. Se sisältää seuraavat ominaisuudet:

 1. Pienet työkalut lokien valmistukseen: saha ja kirveet.
 2. Matala kestävyys. Puun tukipohja kestää 50-80 vuotta, jos toimintaedellytykset täyttyvät.
 3. Vedeneristys ja tuholaisten suojaus saadaan puun polttamisesta.

Tällaisia ​​pylväsperiaatteita käytetään yksinomaan talojen ja pienten puurakenteiden rakentamiseen. Oikein lasketulla kuormalla on mahdollista luoda kaksikerroksinen puurakenne.

Useat pylväsperustatyypit

Hieman vahvempi kuin puinen pohja. Asennuksen helppoudesta huolimatta se vaatii huomattavasti enemmän aikaa ja vaivaa prosessissa. Se erottaa:

 1. Keskimääräinen hinta Tiilipohja on jonkin verran kalliimpi kuin puinen, mutta paljon halvempaa kuin monoliittinen;
 2. Korkea kuorman kantavuus. Tiilipohjaan voidaan jo pystyttää vakavia rakenteita - ei pelkästään paneelirakennuksia vaan muita muunnelmia ilman vakavaa uhkailua;
 3. Lisäkoulutuksen puuttuminen. Toisin kuin puuta, tiiliä ei tarvitse polttaa eikä hakata ennen asennusta;
 4. Rakennustekniikan helppous. Jopa henkilö, joka ei ole aiemmin harjoittanut rakennustyötä, voi selviytyä tiilipohjasta.

Tiililiuokset olivat suosittuja ennen metallisten perustusten käyttöä. Nykyään niitä käytetään mökkien rakentamiseen.

Tiilet löytyvät lähes kaikista rautakaupoista ja niitä voidaan kuljettaa pieninä erinä, mikä säästää tavaraliikenteen vuokraa.

Monoliittinen sarake perustus

Monoliittisen nauhan perusta

Se on ihanteellinen ratkaisu kahden ja kolmen kerroksen talojen rakentamiseen. Laakerien kuormitus monoliittisella pohjalla ei anna pelätä soittamaan ylikuormitusta. Monoliittinen perusta on erilainen:

 1. Korkeat kustannukset. Rakentamiseen on turvauduttava lisävarusteisiin. Myös materiaalien kulut ja kulutus ylittävät aiemmin harkitut vaihtoehdot;
 2. Kestävyys. Kaikilla varotoimilla ja pylväiden kuormituksen oikealla laskemisella tällainen säätiö voi kestää yli vuosisadan.
 3. Merkittävä kantavuus. Jokainen monoliittinen pylväs pystyy kestämään enintään 100 tonnin kuormat.
 4. Kehittynyt erektiotekniikka. Yksi tukikollegion perustamisesta käytetyistä klassisista ratkaisuista on monoliittinen toteutus kaikkein aikaa vievää. Useimmissa tapauksissa selviytyminen ilman erityisiä taitoja on mahdotonta.
 5. Tarkkaavaisuus maaperän valintaan. Valmiin rakenteen suuresta painosta johtuen rakennus voi sakkautua yhdessä säätiön kanssa.

Tukikannan monoliittista ratkaisua käytetään luomaan suuret esikaupunkirakennukset, jotka on tarkoitettu pysyvään oleskeluun.

Uuden teknologian kynnyksellä sen käyttö on yhä vähemmän hyödyllistä hinnan ja laadun suhteen.

Metalli- ja ruuviemastot

Palo- ja ruuviosaston vaihtoehdot "helppoja" taloja varten

Tekniikan kehittymisen myötä syntyy uusia ratkaisuja, jotka yhdistävät kaikkien klassisten versioiden parhaat puolet. Metallipilarien käyttö mahdollisti rakenteen pystyttämisen kustannusten pienentämisen menettämättä kantokykyään. Ruuvaamot ovat looginen ja tekninen jatkaminen metallin käyttämisestä peruspylväät.

Tämän tekniikan avulla pystyttiin eroon joistakin tukipohjien haitoista, mutta ei menettäneet tärkeimpiä etuja, mikä mahdollisti käyttöprofiilin laajentamisen.

Tällaisia ​​ratkaisuja käytetään paitsi alhaisten rakennusten lisäksi myös kehysrakenteisiin. Viimeinen läpimurto oli ruuvipallojen käyttö päärakennusten luomiseen.

Suunnittelussa on seuraavat ominaisuudet:

 • Lisääntynyt kuormituskyky. Metallipallot kestävät jopa 100 tonnin kuormituksia, väkevöityjä ruuveja - 250 tonnia;
 • Nopea pystytys. Metallia käytettäessä voit valmistaa talon, jonka pinta-ala on 100 m2 3 päivän ajan. Ruuvipillojen tapauksessa asennuksen nopeus ylittää puun käytön;
 • Kustannuksia. Metallipohjan käyttö ei ole paljon kalliimpaa kuin puu ja paljon halvempaa monoliittista ja tiilistä;
 • Tarve lisävesieristykseen.
 • Helppo korjaus;
 • Mahdollisuus vahvistaa edelleen rakennuksen lisäkerrosten rakentamista.

Kuitenkin ruuvipillojen tärkein etu kaiken muuntyyppisten perustusten suhteen on mahdollisuus käyttää niitä suolaisilla mailla, joilla on korkea vesitaso.

Alhaisen painon vuoksi, vaikka tulvatkinkin, säätiö ei muuta ominaisuutensa.

Pilarin perustuksia on sovellettu matalien rakennusten rakentamiseen. Samanaikaisesti nykyaikaisten tekniikoiden avulla voidaan tuhota haitat ja laajentaa soveltamisalaa. Pilarien pohjan luomiseen tarvitaan suhteellisen pieni työkalu, kuten:

Suuri rakenteellinen nopeus, suhteellinen asennuksen helppous ja korkea suorituskyky (varsinkin ruuveilla käytettäessä) tekevät tukipilarin perustan yhdeksi käytetyimmistä.

Samanaikaisesti on tärkeää unohtaa, että jos pohja on väärin rakennettu, alustan käyttöikä voi suuresti pienentyä sekä sen kantokykyä.

Asennusohje Column Foundationille

Pylväspohja on sarja sarakkeita, jotka on haudattu maaperään ja jotka on järjestetty tarkasti määriteltyyn järjestykseen rakenteen kulmissa ja sisäisten väliseinien risteyksissä. Yleensä sitä käytetään kevytrakenteisiin, jotka on valmistettu puusta tai vaahtolohkosta, joissa ei ole kellarirakennuksia, kylpyjä, varjoja. Jopa aloittelevien rakentajien keskuudessa se on erittäin suosittu, koska se ei ole monimutkainen asennustekniikka ja kustannussäästöt rakentamisen aikana. Tämä auttaa sinua askel askeleelta ohjeiden asennus perustaa omaansa.

Pylväsperustan luokittelu

Valmistusmenetelmän mukaan voidaan:

 • monoliittipylväs - joka koostuu saumattomista betonipäällysteisistä pylväät;
 • esivalmistetut pilarit - voivat sisältää tiiliä, kiveä, teräsbetonilohkoja, puuta; eroaa erektiokorkeudesta, mutta on alhaisempi voimaa monoliittiselle.

Oikein valittu hautaaminen, ottaen huomioon maaperäparametrit, auttaa pidentämään rakenteen käyttöikää. Perusrakenteen syvyyden perusteella - se voi olla:

 • upotettu - kaadetaan 50 cm alle maaperän jäädytyslinja, joka on ominaista kosteille savimaille;
 • matala - syvä - pilarit lasketaan maaperään tasolla 40 - 70 cm riippuen maaperän tyypistä ja itse rakennuksen painosta.

Perusmateriaalista riippuen perustukset eroavat toisistaan:

 • betoni - nämä voidaan valmistaa lohkojen 20x20x40 cm tai raakaa liuosta;
 • tiili;
 • puu;
 • käyttäen rautapinoja tai asbestiputkia.

Teknologia rakentaa säätiö vaiheittain

1. Kuten minkä tahansa rakennustyön yhteydessä, sarakepohjan rakentaminen tekee sen itse sivuston valmistelusta. Aluetta puhdistetaan kaikista mahdollisista kasvillisuudesta, turpeesta noin 30 cm: n syvyyteen. Hiekan ja soran avulla kaikki reiät ja epätasaisuudet tasoitetaan. Jos viljelty maa on savi, hiekkaa ja soraa on syvennettävä vielä 15-20 cm.

2. Toinen vaihe on tehdä tulevan pylväsperustan asettelu. Panosten ja köyden avulla pilareiden sijainti on merkitty tarkasti ennakkoon kehitetyn järjestelmän mukaisesti. Tässä tärkein vaatimus - tarkkuus - tämä helpottaa huomattavasti jatkotyötä.

3. Seuraavaksi kaivetaan pylväiden sijainteja, joissa on syvyyttä ottaen huomioon maaperän ominaispiirteet ja käytetyn perusmateriaalin tyyppi, 30 cm enemmän kuin laskettu kellari hiekka- ja sorapeitteisiin. Yli 1 metrin syvyyteen tarvittavat kuopat vaativat tukipalkkien tai -levyjen vahvistamista.

4. Muut tekniikat vaihtelevat riippuen materiaalien materiaalista ja rakenteellisista ominaisuuksista.

5. Yleisin ja luotettava klassinen versio sarakepohjasta on betoni. Askel askeleelta valmiisiin kaivoihin, leveys 10-15 cm suurempi kuin suunnitellun sarakkeen leveys, asennetaan puinen muotti, joka vahvistetaan ja kaadetaan betoniin. Tämä menetelmä ei ole tarpeeksi käytännöllinen johtuen tarpeettomuudesta ratkaisuun, varsinkin kun tehdään itse, ja puumateriaaleista.

6. Lohkojen perustus on yksinkertaisempi pystyttää, mutta se on myös vähemmän kestävä eikä myöskään sovellu kevyesti liikkuvaan maaperään. Lohkojen 20x20x40 cm pohjaksi asennuskäsikirja näyttää tältä:

 • Pylväiden ura on kaivettu 40 cm leveäksi.
 • Pehmuste soraa ja hiekkaa kaadetaan kaivoihin kerroksittain.
 • Asennetut lohkot 20x20x40 cm toisiaan 4 kappaleen määrästä, sementtilaastilla.

7. Tämän pohjan muunnelma on tiilipilarien kokoonpano. Tällöin sarakkeet on asennettu yhdeksi kahdeksi tiiliksi, joissa on jaksottainen vahvistus metalliristikkona joka neljäs kerros. Pakollinen vaatimus - kateaineen tai bitumimuovin vedeneristys.

Ohjeet asbestiputkien perustuksen rakentamiseksi käsittävät niin sanotun pysyvän muottirakenteen. Asbestin lisäksi voidaan käyttää myös teräsputkia tai innovatiivisia materiaaleja - ruuvipalloja. Tämä vaihtoehto ei ole liian kallista ja voit tehdä sen itse.

Sarakepesän asennusjärjestelmä:

 1. Poran avulla on tarpeen tehdä kuopat maan päällä 4 - 5 cm leveämpiä kuin halkaisijan halkaisija itse. Kevyille runkorakenteille halkaisija 20 cm sopii hyvin. Jokaisen kuoppan pohja on tiheää.
 2. Tekniikan mukaan putket asennetaan pystysuoraan kaivoihin, ripustetaan ja tiivistetään maalla ja hiekalla ulkopuolelta.
 3. Betoniliuos kaadetaan paaluun, noin kolmannes. Sitten kasa nostetaan niin, että seos jakautuu tasaisesti kaivon pohjalle, jolloin saadaan lisää kiinteää tukea.
 4. Putken sisäpuolella on vaadittava 10-14 mm: n paksuinen lujitusholkki siten, että tangot työntyvät kuopasta 15-20 cm: n etäisyydellä. Liuoksen jäljelle jäävä massa lisätään nollakerrokseen kerroksittain jaksollisen tärinän avulla. Luodaan tiheät monoliittiputket vibroksi joka 15-20 cm liuosta kohden.

Putkien perustusta ei pidä jättää pitkään ilman kuormaa. Paalujen kohdalla maaperän työntövoimat voivat toimia, jolloin pilarien hautaaminen on erilainen. Käyttöohje mahdollistaa tällaisen pohjan käytön tulevassa rakenteessa 2-3 päivää laastien asettamisen jälkeen.

Toinen vaihtoehto pylväsperustaksi on puinen. On suositeltavaa tehdä se puusta, joka on käsitelty antiseptisilla aineilla, joiden läpimitta on vähintään 20 cm. Muussa tapauksessa rakentaminen tällä perusteella ei kestota kauan. Etusija annetaan tammi- tai havupuille. Syveneminen tehdään vähintään 50 cm: n arvolla.

Varjojen ja erojen rakentamisen säätiön kehysrakennuksen ja kylpyammeen alla

Kevyille rakenteille: kylpylä, verhoilu ja muut pihat, matala paalusäätiö sopii yhtä hyvin alhaisen maaperän paineen vuoksi. Ei saa vahvistaa telineitä valmistelematta betonipintaa.

Lohkojen perustusta ei saa käyttää massiivisiin raskasrakenteisiin, varsinkin korkeajärjestyksessä. Se ei vaadi ylimääräistä vedeneristyskykyä, joten se on ihanteellinen kylpylöille ja hozblokoville. On suositeltavaa tehdä perustus kehysrakennukselle käyttäen asbestia tai metalliputkia, joilla on pakollinen vahvistaminen ja betonipohjan valmistaminen.

Hiljattain kolonnivärimuunnos on tullut suosittu, jossa sarakkeet syvennetään vähitellen maaperän jäädyttämisen alapuolella ja ne liitetään yläpuolelta ei-veden alla olevasta nauhapohjasta. Tämä muotoilu on melko vaikeata suorittaa itsenäisesti. Se vie työtä ja erikoislaitteita täyttämään ratkaisun ammattilaisten ohjauksella.

Tärkein ero sarake-nauhan välillä sekoitus ja vaihe vaiheelta erektiota kahden tyyppisiä säätiöitä. Tukia kannatetaan alustalla erikoisporalla. Varmista, että teräsvahvistus vahvistetaan. Jokainen tällaisen pohjan pylväs valmiissa muodossa pystyy kestämään enintään 10 tonnin kuorman. Seuraavaksi liuskan säätö on asennettu päälle. Koko rakenne sopii käytettäväksi vasta sen jälkeen, kun liuos on täysin kuiva ja siten aikaisintaan 28-30 päivän kuluttua.

Yleiset suositukset ja yleiset virheet

Aluksi pilareiden perustamista koskevien ohjeiden mukaan on tarpeen tehdä toimivaltainen laskenta omiin käsiisi. Voit tehdä tämän Internetissä on paljon käytettävissä olevia ohjelmia. Ensinnäkin on tarpeen määrittää useita indikaattoreita, kuten:

 • lujuuden ja lujituksen syvyys;
 • rakenteilla oleva maisema;
 • maaperän ominaisuudet ja koostumus, pohjaveden syvyys, jäädytysaste;
 • talon paino ja pohja kuorman laskemiseksi maassa;
 • ilmasto-olosuhteet.

Jos rakentaminen tehdään talviaikaan, talvikauden muodonmuutoksen välttämiseksi rakentaminen on aloitettava yhden kauden aikana. Näin ollen oikeuksien rakentaminen keväällä koko maaperän sulamisen jälkeen ja rakentaminen itsessään laskee kesällä tai alkusyksystä. Kaikki työ on suoritettava lyhyessä ajassa ja kuivalla säällä. Maaperän on pysyttävä kuivana, estäen veden pääsyn kaivantoon.

Kun otetaan huomioon kaikki edellä mainitut indikaattorit, laaditaan luonnos tulevaisuudesta, jossa esitetään kaikki ulottuvuudet ja pilarien asettelut. Tärkeää: tappien etäisyys toisistaan ​​saa olla korkeintaan 2 metriä.

Usein havaittu kehittäjävirhe on sakeuttamattomuus. Näin tapahtuu, jos tehdään kaatumissyvyys epätarkasta laskemisesta, säätiön tukisyvyyden suuruusluokka on erilainen, eikä tukien kuormitus ole tasaisesti jakautunut. Näiden ongelmien estämiseksi on tarpeen tehdä pätevät laskelmat suunnitellulle kuormitukselle napeissa.

Heikkolaatuisten materiaalien käyttö - hiekka, joka on sekoitettu savea, alhainen sementti - johtaa myös alustan luotettavuuden ja lujuuden vähenemiseen, toimintahäiriöihin. On syytä kiinnittää huomiota käytettyjen raaka-aineiden säilyvyyteen. Esimerkiksi sementti pitkän aikavälin varastoinnissa vähentää kuluttajan ominaisuuksiaan 30-50%.

Säätiön valinta: pylväs

Pilarin perustukset ovat lukuisia vapaasti seisovia pylväitä, jotka on kaivettu maahan. Tällaiset pylväät asennetaan tiettyyn tapaan, jotta koko rakennepaino jaetaan tasaisesti maahan. Joten pylväiden on pysyttävä talon seinien leikkauspisteissä ja kannattimien seinien välissä. Niiden pikiarvo valitaan useimmiten laskemalla riippuen pohjan kuormituksesta, maaperän kantavuudesta pylväiden alapuolella (alempi pää) ja tämän alustan pinta-alasta. Jos ei ole toivoa, voimme kääntyä käytäntöön, mikä osoittaa, että yksityisten talojen pilareiden nousu harvoin ylittää 1,5-2 m.

Asiantuntijat suosittelevat kunkin pilarin kärjen (yläpäätä) sijoittamista 300-500 mm etäisyydelle maasta. Tämä johtuu siitä tosiasiasta, että talon ja maan alaisten rakenteiden välillä on juuri sellainen ero, että paras ilmavirta on varmistettu, minkä vuoksi kosteuden, homeen ja sienen ulkonäkö on vähiten todennäköinen.

Jos puhutaan pilarien poikkileikkauksen vähimmäiskokoista, halkaisijan tai sivun on oltava vähintään 150 mm. Tämä koko johtuu pääasiassa päällystettyjen rakenteiden helppokäyttöisyydestä sekä rullupilarien poissulkemisesta.

Tämän tyyppisen säätiön oikea laskeminen edellyttää useimmiten vain yhtä sääntelyasiakirjaa: SP 50-101-2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen". Kohta, joka vaaditaan: "5.5. Muodonmuutoksen syiden laskeminen. Koska juuri pystysuorat siirtymät (vedot, sakkaus jne.) Rajoitetaan sallitut arvot, jotka takaavat rakennuksen normaalin toiminnan ja eivät vähennä sen kestävyyttä. Epämuodostumien laskemisen lisäksi on toivottavaa suorittaa pohjan laskenta kantavuudelle (kohta 5.6). Itse asiassa tässä tapauksessa säätiön vakaa toiminta koko elinkaaren ajan varmistetaan tarkasti.

Pilarityypit säätiölle

 • Betoni - betoni, yleisimmin käytetty materiaali perustuksille.
 • Tiili - tiiliä käytetään yleensä matala-haudattuihin perustuksiin. Myös täällä on huomattava, että vain korpulenteiset savi- ja keraamiset tiilet soveltuvat maanalaisiin rakenteisiin.
 • Valmistetut - tällaisia ​​pylväitä käytetään tavallisesti tiili- tai betonilohkoihin, jotka on yhdistetty sementti-hiekkalaastiin. Lisäksi niihin kuuluu pohjalevyt ja alihanskat, jotka on valmistettu betonituotteiden tehtaissa.
 • Monoliitti - pylväät pystytetään käyttäen muotti, konkreettisia ja vahvistaminen. Lisäksi, kuten ensimmäisen puutavara voidaan käyttää samoin kuin metalli- tai asbestisementtiputkien jonka halkaisija enimmäkseen alueella 200-400 mm. Kuten merkin valinta betonin, halkaisija ja vahviste järjestelmiä, se on yleensä suoritetaan korvaus (SNP SNP 2.03.01-84 ja 2.02.01-83) suunnitellaan perustukset luonnollinen perusta sarakkeiden rakennusten.
 • Pyöreät - on järjestetty porauslaitteiden käytön yhteydessä, jotka tehdään rei'iksi maahan ja monoliitti- sestä raudoitetusta betonista. Kärjen nostamiseksi täällä käytetään tavallisesti metallisia tai asbestisementtiputkia sekä rengasta rullalle kiedottua huopaa (korkeintaan 200 mm maanpinnasta).
 • Neliö tai suorakulmainen - pystytetty sekä tiilestä että betonista, käyttäen valmiiksi valmistettua tekniikkaa tai monoliittista.

Pilarien laajuus ja hinta

Tätä pidetään yleisinä sarakkeiden perustuksina. Vertailun helpottamiseksi kaikkien niiden päiden on noustava 300 mm maanpinnan yläpuolelle. Mitä syvyyteen, matalille perustuksille se on 300 mm, ja pohjaan, joka haudataan pakkasnopeuteen, se on 1 500 mm. Oletamme myös, että kaikki työ tehdään itsenäisesti (esimerkiksi betoni tai laasti sekoitetaan paikan päällä, eikä valmis).

noin 180 ruplaa

Kevytrakenteiden rakenne. Esimerkiksi pienet kehysrakennukset, kahvilat, kylpyammeet ja kesäkeittiöet.

Tiilen pakastuksen syvyyteen

noin 470 ruplaa

Runkorakenteiden, yksikerroksisten kennorakenteiden ja kevyiden rakenteiden rakentaminen

Betonielementeistä 200x200x400 mm matala syvyys

noin 250 ruplaa

Kehyksen maalaistaloiden ja muiden pienikokoisten rakenteiden rakentaminen. Sen lisäksi, että rakennetaan laitoksia maaperään, joka ei ole alttiina liikkeelle ja liikkumiselle.

Betonielementeistä 200x200x400 mm jäätymisen syvyyteen

noin 670 ruplaa

Talojen rakentaminen baarista, lokista, VULTURE-paneeleista ja puukehyksestä

Monoliittinen betoni, jossa matala syvyys

noin 200 ruplaa

Talojen rakentaminen solujen betonista, CIP-paneeleista ja puutaloista. Ja myös silloin, kun tiheä kerros maaperä on hyvin syvä.

Monoliittinen betoni jäädyttää syvyys

noin 400 ruplaa

Rakentamisen aikana rinteessä sekä raskaiden materiaalien (tiilet, keraamiset lohkot, betoni jne.) Talon alle

Monoliittinen betoni asbestisementtiputkien avulla, joiden läpimitta on 150 mm syvyyteen

noin 700 ruplaa

Rakentamalla taloja tiilistä, betonista, keraamisista lohkoista ja muista raskaista materiaaleista. Lisäksi tällaisia ​​pilareita käytetään tapauksissa, joissa maaperän ylemmät kerrokset ovat erittäin löysät tai kun ensimmäisen kerroksen pohjakerroksen taso on nostettava korkealle maasta.

Pylväsperustan edut ja haitat

 • työn yksinkertaisuus - jopa maallikko voi rakentaa elementtivalmistettujen elementtien (tiilen, lohkojen) pylväsperustaisen perustan;
 • kannattavuus - tämäntyyppinen säätiö vertaa suotuisasti muiden vastaavien rakenteiden tyyppeihin. Vertailun vuoksi yksi halkaisijaltaan 108 mm: n ruuvipakki maksaa 1800 ruplaa, kun taas yhden pilarin hinta jäädytysnopeudelle on 500-1000 ruplaa;
 • lyhyt rakentamisaika - 6x6 metriä mittaisen talon pylväspohjan rakentamiseksi kestää enintään 2 päivää;
 • ei ole tarvetta vedenpitävään säätöön - pylväät eivät tarvitse vedenpitävää suojaa. Mutta edellä olevien rakenteiden osalta on toivottavaa suojata ne suoralta kosketukselta vedenpitävän kerroksen pylväiden (esimerkiksi kateaineen) kanssa;
 • kyky nostaa rakennetta korkealle - halutessasi 1. kerroksen lattiataso voidaan nostaa mihin tahansa korkeuteen ja siten esimerkiksi suojata tulvavettä vastaan. Ja se maksaa paljon vähemmän kuin liuskan perustan tapauksessa;
 • Yksinkertaisuus työntöviestinnässä - pilareissa ei käytännössä tehdä suunnitelmaan tehtäviä muutoksia eikä maanalaisten alihankintojen syvyyttä.
 • epätasaisen kutistumisen mahdollisuus - jos maaperän tiheys eroaa pilarien pohjan alle, talo voi olla sivusuunnassa. Tämän seurauksena ovet ja ikkunat eivät ainakaan aukea;
 • rajoitettu käyttö - tällaiset perustukset soveltuvat parhaiten puuta, puutavaraa, puutavaraa ("ruhoja") ja CIP-paneeleita varten. Esivalmistettujen elementtien rakenteita käytetään harvoin. Ensinnäkin tämä johtuu siitä, että kärjessä on tehtävä vahvistettua betoniteräilyä;
 • kellarikerroksen puuttuminen - laitteen kellarissa on rakennettava lisärakenteita;
 • rajallinen käyttö korkeissa pohjaveden pinnankorkeuksissa - tällaisissa olosuhteissa vain maaperän jäädyttämiseen voidaan asettaa vain teräsbetonipilareita, joissa on pohja. Muuten pilarien jatkuva heikentyminen heikentää voimakkaasti;
 • ei sovellu kaikille maille - pylväspohjaa ei voida tehdä kevyesti kantavissa maissa. Lisäksi on syytä huomata, että matalia pylväitä ei suositella asennettavaksi maaperään.