Portaat konkreettiselta kuistille - laskenta, pinnan valmistaminen ja suunnittelun täyttö

Konkreettinen kuisti on luotettavin ja kestävä laajennus, jonka tarkoituksena on päästä taloon ja poistua talosta.

Kuistin konkreettiset askelmat mahdollistavat kuorman tasaisen jakautumisen pinnalle nousun ja laskeutumisen aikana, eivät vaurioita ja eivät mene murtumisprosesseihin.

Portaat betonista kuistille

Suunnittelun tärkeimmät edut ovat:

 • Paloturvallisuus;
 • Yksinkertaisuus vuorauksessa eri pinnoitteilla, mukaan lukien klinkkeri, laatta, luonnonkivi jne.
 • Helppo järjestely ja korkea ylläpidettävyys;
 • Kyky antaa tukirakenne melkein minkä tahansa muodon.

Täyttämällä konkreettisia askeleita kuistille voidaan tehdä käsin ilman, että turvaudutaan asiantuntijoiden palveluihin. Tätä varten on harkittava yksityiskohtaisemmin betonisten rakenteiden valmistelua ja prosessia.

Kuinka laskea kuistien koko ja lukumäärä?

Laskelmissa on kiinnitettävä erityistä huomiota kulutuspinnan leveyteen ja portaiden korkeuteen

Useimmille yksityistyyppisille rakennuksille kuistin koko valitaan tiukasti yksittäisistä mieltymyksistä ja rakennuksen koosta.

Helpoin tapa tehdä laskelmat on tehdä kaavamainen piirustus mittakaavaksi, joka kuvaa itse rakennetta ja sen konkreettista jatkoa. Tämä auttaa määrittämään visuaalisesti rakenteiden koon, valitsemaan kuoren ja muiden laajennuksen elementtien sopivan rakenteen.

Kuistion portaiden laskeminen voidaan suorittaa seuraavan kaavan mukaisesti:

 • H / L = S;
 • jossa H on kuistin korkeus, L on vaiheen korkeus, S on vaiheiden kokonaismäärä.

Kun virheellinen arvo saadaan, jäljelle jäävä osa voidaan jakaa tasaisesti vaihteiden kokonaismäärän tai erityisesti tehdä portaan ensimmäisen elementin alemmaksi.

Voit valita tarvittavat tiedot valitsemalla seuraavat suositukset:

 • Kuistiportaiden korkeus on 150-200 mm.
 • Kuistion vaiheiden leveys (kulutuspinnan leveys) on 250-300 mm.
 • Portaikon leveys on 80-100 cm;
 • Kuistiportaiden kulma on 35 ° - 45 °.

Edellä mainitut tiedot ovat optimaalisia, sillä parametrien merkittävä lasku ja lisäys vaikuttavat merkittävästi vaiheiden nousun tai laskeutumisen prosessiin.

Jos esimerkiksi vähennät kulutuspinnan leveyttä 20 millimetriin, henkilö, jolla on 43-45 jalkaa, ei pysty täysin asettamaan jalkaa askeleelle, mikä voi aiheuttaa epämukavuutta tai johtaa vammoihin.

Maaperä, pohja ja laasti valmistelu

Säätösuojan koko on hieman suurempi kuin päärakenteen alue.

Ennen rakennustyön rakennetta ja betoniportaiden järjestämistä on välttämätöntä tehdä uuden betoniterän rakentamisen tilan valmistelutyö.

Jos kuistia on jo pystytetty talon edessä, se on poistettava kokonaan ja uuden rakennuksen paikka puhdistettava.

Lisävalmistusta tehdään useassa vaiheessa:

 1. Kuoppa kaivetaan 45-60 senttimetrin syvyyteen tulevan kuistin ympärillä. On toivottavaa, että sen mitat ovat 2-3 senttimetriä suuremmat kuin koko alue;
 2. Nukumme 20 senttimetrin raunioihin ja varoimme tarkkaan;
 3. Nukahtaa 10 cm kerros hiekkaa. Hiekka on täytettävä kokonaan hiekkakiven hiukkasten väliset aukot. Parempaan hiekkapuhallukseen, vedä se;
 4. Laitoimme kerroksen vedeneristysmateriaalia.

Betoniliuosta, joka on luokka B15 (M200), suositellaan betoniseokseksi.

Betoniliuoksen valmistamiseen on parasta käyttää sähköistä betonisekoitinta.

Kun ripustetaan, yritämme noudattaa seuraavia mittasuhteita:

 • Sementti M400 - 1 osa;
 • Kuiva hiekka - 2 osaa;
 • Murskattu kivi, jonka jakeet ovat 10-20 mm. - 4 osaa;
 • Vesi - 0,7-1 osa;
 • Lisäaineet - pehmittimet C-3.

Sekoittaminen suoritetaan peräkkäin - murskattu kivi, hiekka, sementti, vesi. Kun hiekkaa ja sementtiä on täytetty, odota 2-3 minuuttia sekoittaaksesi ne kokonaan. Vain tämän jälkeen lisää tarvittavat osat vettä.

Muottien asennus

Kuormalavojen höyläämät

Muotti on puinen tai metallirakenne, joka tukee ja antaa konkreettisille rakenteille tiettyä muotoa, kokoa ja asentoa.

Kuusen ja ylälevyn portaiden varastointi on tehty puulevyistä tai vanerista.

Muotoa rakennettaessa on suositeltavaa keskittyä seuraaviin parametreihin:

 • Paksuus vähintään 2-2,5 cm;
 • Levyn leveys on enintään 20-25 cm;
 • Betoniliuoksen kanssa kosketuksessa olevan sivun on oltava tasainen, vaurioita, kuoppia ja muita vikoja;
 • On suositeltavaa käyttää luonnollisen kosteuden levyt. Jos materiaali on liian kuivaa, ennen betonin kaatamista, ne on kastettava vedellä tai voiteltava erityisellä voiteluaineella.

Muottien valmistuksessa tulisi ottaa huomioon tyhjän tilan koko kuopassa.

Puun laitteen muottien yleinen rakenne

Levyt kiinnitetään toisiinsa puisten jäykisteiden avulla. Tarvittavan rakenteen keräämisen jälkeen on tarpeen merkitä muotin sivut.

Määriteltyjen mittojen mukaan kulutuspinnan ja nousupisteen merkintä on käytössä. Suoritettuaan ylemmän alustan ja viimeisen portaan elementin. Toisin sanoen muotosuunnittelu, kooltaan ja muodoltaan, olisi toistettava tuleva betoni kuisti.

Muotti on asennettu vähintään 1 senttimetrin etäisyydelle seinäpinnasta. Lisäksi välikappaleet asennetaan muottirakenteen kehälle, joka kiinteästi kiinnittää puurakenteen.

Asennuksen ja luotettavuuden tarkistamisen jälkeen kerroksen kateaine on asetettu pohjaan pohjalle ja rasvattu tiivisteellä.

On suositeltavaa voitelata muotin sisäpuoli rasvalla. Tämä auttaa estämään betoniliuoksen tarttumisen, kun se kuivuu.

Betoniliuoksen vahvistaminen ja kaataminen

Vahvistus tehdään koko alueen ja rakennemäärän suhteen.

Kaikkien valmistelutöiden suorittamisen jälkeen voit jatkaa konkreettisten vaiheiden ja sivuston kaatamista.

Kokonaistysteknologia on seuraava:

 1. Teemme kuoren ja ylemmän alustan askelmien vahvistamisen 12 mm paksuisella vahvikkeella. Tätä varten teemme raudoituksen sidonnan metallilangalla. Ensinnäkin alemman tason neulot, jotka sijaitsevat kuopan pohjassa.
 2. Kun vaiheet ja alustat ovat toistuneet asteittain, neulotaan seuraavia tasoja. On tärkeää, että ylempi taso ei saavuta portaiden pintaa 5-7 cm.
 3. Viime kädessä metallikehikko muodostuu paljaan muottirakenteen sisäpuolelle, jonka päälle betonia kaadetaan.
 4. Valmista betonin liuos. Tätä varten on parempi käyttää sähköistä betonisekoitinta.
 5. Täytämme konkreettisia askeleita kuistille alemmasta tasosta. Betonin kaatamisen jälkeen puristamme ratkaisun käytettävissä olevien työkalujen tai tärinänvaimentimien avulla.
 6. Varmista, että betoniliuos on hyvin tiivistetty ja jatka seuraavaan tasoon.
 7. Kun kaadat koko rakennetta, peitä kuisti kalvolla ja anna kuivua. 5-7 päivää työn päättymisen jälkeen muotti voidaan purkaa.
 8. Betoni saa täyden vahvuuden 28 päivässä. Meidän tapauksessamme riittää 7-10 päivää.

Kun liuos on täysin kuiva, betoniportaat viilutetaan. Tätä varten voit käyttää erilaisia ​​viimeistelypäällysteitä - keraamisia laattoja, joissa on liukastumista estävä pinnoite, klinkkerilevyt, luonnonkivet ja keinotekoinen kivi tai posliini.

Yksityisen talon kuistitekniikan rakentaminen betonista

Maalaistalon kuisti voidaan valmistaa monista materiaaleista. Useimmiten se on puuta, metallia tai betonia. Jälkimmäinen ei ruostu eikä röyhtä, joten sen rakentaminen osoittautuu kestävimpänä. Lisäksi rakentaminen kuisti konkreettisia - toiminta ei ole kovin vaikeaa.

Jotta voit rakentaa sitä, sinun ei tarvitse mitään erikoistaitoja eikä tarvitse kalliita laitteita. Kaikki, mitä on tehtävä, on lyödä muottipesä ja vaivaa sopivan koostumuksen sementtiseos. Mutta saavutamme kaiken järjestyksessä.

Valmistelutyöt

Sementti kuistit ovat yleensä suorakaiteen muotoisia. Joskus niiden muoto on puolipyöreä. Sekä tämä että muut vaihtoehdot täytetään ehdottomasti. Vain muottien valmistusmenetelmät eroavat toisistaan. Alustasuunnittelu voi myös olla erilainen - kivestä, laatoista, puusta jne. Joka tapauksessa konkreettisen marssirakenteen rakentaminen ja viimeistely on suoritettava huolellisesti ja ilman kiirettä. Ja sitten sinulla on kaunis kaivo, joka on tehty betonista omilla kädilläsi. Esimerkiksi, kuten näissä kuvissa:

suunnittelu

Suunnittelemalla portaikko sinun on ensin määritettävä seuraavat parametrit:

 1. Tulevan suunnittelun korkeus;
 2. Sen leveys;
 3. Askeleiden korkeus ja leveys.

Ensimmäinen indikaattori on helppo määrittää. Tee näin mittaamalla etäisyys oven kynnyksestä maanpinnalle.

Betoni monoliittinen kuisti. Piirustukset eri malleista

Yksityisen konkreettitalon kuistilla on oltava leveys suurempi kuin oven aukon leveys vähintään 150 mm. Optimaalinen askelpituus on puolitoista metriä. Tässä tapauksessa kaksi ihmistä pystyy hajottamaan kuistilla - menossa ja nousemassa. Mukavin askelkorkeus on 17 cm, leveys - 30 cm.

Varmista, että etukäteen piirrät portaat portaittain kaikkien osuuksien mukaan. Verkossa on valmiita piirustuksia vastaavia rakenteita.

Betonin valmistaminen

Talon betoni kuisti, jonka valmistusstrategia ei ole kovin erilainen kuin säätiön kaato, valmistetaan sementin, hiekan ja raunioiden seoksesta.

Kuistille käytetään sementtipohjaista laastia.

Ratkaisun saamiseksi sinun on sekoitettava sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä 1 * 3 * 5: n osuutena. Määrän määrittämiseksi on tarpeen, käyttäen rakenteellista piirustusta, laskea kuution tilavuus kuutiometreinä.

Seoksen tiheyden on oltava sellainen, ettei se pääse irti lapasta eikä se hajoa palasiksi. Valmistetun liuoksen kehittämisen tulisi olla 1,5-2 tuntia.

Huomautus: Tänään halutessasi voit tilata valmiin betonin. Se ei maksa paljon enemmän kuin itse tehty ja samalla paljon korkeampi laatu.

Miten rakentaa kuisti?

Suorakulmaista kuistia käytetään useimmiten yksityisissä kodeissa. Sen rakentaminen edellyttää merkinnän oikeaa suoritusta ja monimutkaisten muottien rakentamista. Siksi ennen kuin aloittaisit käsittelemään kuistin kaatamista omiin käsiimme, antakaamme jonkin verran aikaa näihin kysymyksiin.

Kuinka tehdä merkintä

Laitteen kuisti maassa alkaa merkinnällä. Se toteutetaan "Egyptin kolmion" tai "kahden käyrän" menetelmällä.

Kahden kaaren merkkijärjestelmä

Laita kaksi kiinnitysaluetta molemmin puolin ovea, joka on yhtä suuri kuin kuistin leveys. Mittaa jompikumpi niistä tasan etäisyydeltä oikealle ja vasemmalle. Kiinnitä näihin paikkoihin baarissa. Kiinnitä köysi yhteen heistä kynsillä, joka kiinnitetään sen päähän ja piirtää kaaren maahan. Kiinnitä köysi toiseen tankoon ja piirrä toinen puoliympyrä. Yhdistä kaarien leikkaus kaistaleen kanssa ja mittaa tuloksena olevan viivan leveys. Laita toinen laskuri löytyneeseen nurkkaan. Neljännen kulman kohta on myös.

Kytke kaikki koukut jousimatonta johtoa vetämällä ne tiukemmin.

Muottien ja raudoituksen asennus

Betonin betonirakenne alkaa kaivaa 30 cm: n syvennys merkinnän mukaan. Täytä maa pohjaan kunnolla. Levitä 10 cm: n raunioita ja tarkasta pinta huolellisesti. Laita kuiluun lautakuntien muotin ensimmäinen taso. Lopulta se näyttää tältä:

Kuisti betonista. Muottien valokuvat

Seuraava on vahvistus. Ankkuri on neulottu 12 mm: n sauvojen avulla.

Vinkki: Aseta lujitus 5 cm: n paksuihin tankoihin, jotka sijaitsevat kuopan pohjassa. Niinpä valuessa betonikerros muodostaa sen alle, minkä seurauksena se ei pääse suoraan rauniin ja ruosteeseen.

Rebar neuloa langalla

Seuraavaksi, muotti on altistunut seuraaville tasoille. Kiinnitä ja aseta vahvistus tulevissa vaiheissa ja ylälevyssä. Kiinnitä kaikki vahvistusosat yhteen. Metallikehyksen yläosa ei saa nousta 5 cm: n päähän tulevan yläseinän pinnan alapuolelle.

Vihje: Ei tarvitse sitoa kuistia ja talon perustan kova. Muuten, keväällä kallistuessaan, se voi haljeta. Aseta 2,5 cm: n alusta, joka on tehty bitumista pohjan ja tikkaiden väliin. On tärkeää, että alusta marssi on täysin vaakatasossa.

Kaikki kuistielementit on vahvistettava.

Tietenkin, ei ole tarpeen tehdä kuisti täsmälleen tämän muodon. Hyvin yleisiä ovat esimerkiksi rakenteet, joissa askelmat ulottuvat vain eteenpäin, ja tiiliä tai sementtiä on koko pituudelta. Yleensä mitä ja miten tehdä muottien kuistille - kysymys, joka riippuu yksinomaan omistajien mielikuvista ja halusta.

Kuisti betonista. Valokuvat melko yleinen muotoilu puskurit

Kuinka täyttää rakenne betonilla?

Kuivan valmistusta jatketaan kaatamalla betonia muottiin. Asiantuntijat neuvovat sinua suorittamaan tämän toimenpiteen yhdessä vaiheessa. Kuisti on kaadettava puristusliuoksella ja siten poistettava ilmakuplat. Tätä varten on parasta käyttää vibro-antureita.

Betonia voidaan levittää muottiin lapion avulla

Muotti voidaan poistaa muutaman päivän kuluttua kaatamisesta. Kuitenkin aloittaa kävely kuistilla aikaisemmin kuin kuukausi ei ole sen arvoista. Tosiasia on, että betoni saa lopulta voimaa vain neljän viikon kuluttua. Ensimmäiset neljätoista päivää tarvitsevat päivittäin kosteuttamaan sen pintaa vedellä. Tämä estää yläbetonikerrosten halkeilua.

Muotti voidaan poistaa muutaman päivän kuluttua.

Pyöreä kuisti betonista

Puolikirkas monoliittinen kuisti on valmistettu samalla tavalla kuin suorakaiteen muotoinen. Ero on vain muotoilun muodossa. Tällöin kortin sijasta voit ottaa paksun arkun ja taivuttaa sen puolipyöriin. Tässä tapauksessa on myös mahdollista tehdä muovimuotti betonin kuistille.

Puoliympyrän muotoinen portaikko talon edessä näyttää hyvin alkuperäiselta.

Esiintymään konkreettiseen verantaan

Niinpä kuistinbetonisointityöt saatiin valmiiksi ja muotti poistettiin. Miten tuloksena oleva muotoilu on esteettinen? Betoni - itse materiaali ei ole erityisen houkutteleva. Siksi tikkaat on kohdattava. Tätä varten voit käyttää laatat, posliini, keinotekoinen tai luonnonkivi.

Kuinka koristella betonirauta omalla kädelläsi? Valokuvat rakentamisesta, vuorattu laatat

Miten valita oikea laatta

Jos haluat kohdata yksityisen talon kuistia, valitse liukumaton laatikko, jossa on karkea pinta. Viimeistely suoritetaan vain pakkasenkestävällä versiolla. Ei ole välttämätöntä tehdä yksitoikkoista marssia. Voit ostaa erilaisia ​​värejä ja laatia todellinen mosaiikki portaissa. Huomautus: Betoniset kuistit näyttävät erittäin kauniilta, joiden vaiheet on koristeltu monokromaattisilla laatoilla, ja nousuputket on koristeltu sävyisinä.

Ei ole tarpeen leikata kuistia tavallisilla laatoilla

Pintaverkkoteknologia

On tarpeen liimata betonin kuisti omiin käsiisi seuraavalla tekniikalla:

 1. Kaikki lika ja pöly poistetaan kuistin pinnasta;
 2. Liimaa levitetään sekä laattoihin että betoniin. Ei ole tarpeen vain tehdä kerros liian paksu;
 3. Laatta painetaan tiukasti kuistin pinnalle;
 4. Muoviset välikappaleet sijoitetaan yksittäisten elementtien väliin;
 5. Seuraavana päivänä injektointi suoritetaan erikoisella injektointiyhdisteellä, joka sopii kaakeliin.

Menettelytapa laatoitettaessa portaita

Lopuksi, pyydämme teitä katsomaan videota kuistilaadusta ja säästää sementtiä:

Toivomme, että olemme antaneet enemmän tai vähemmän yksityiskohtaisen vastauksen kysymykseen siitä, miten täytetään kuisti puolipyöriin tai suorakulmioksi. Kuten näette, tällaisten rakenteiden valmistuksen pääasiallinen vaikeus koostuu vaaditun muodon luotettavien muottien ja neulomisvarusteiden kokoamisesta.

Kuinka kaataa kuistia betonia omilla käsillänne?

Maan talon, mökin tai modernin mökin rakentamisen päätyttyä pitäisi olla huolissaan kuistin rakentamisesta. Tätä tehtävää on tarkasteltava vakavasti. On tärkeätä paitsi suojata sisäänkäynnin luotettavasti saostumisen ja auringonvalon vaikutuksilta katoksella, mutta myös varmistaa sisäänrakennetun rakenteen houkutteleva ulkonäkö, luotettavuus, lujuus ja kestävyys. On mahdollista rakentaa kuisti omiin käsiinsä betonista rajoitetuksi ajaksi ajoissa valmistettujen materiaalien avulla. On tärkeää ohjata työprojekti ja noudattaa rakentamisen tekniikkaa.

Mitä sinun tarvitsee tehdä kuistilla betonia

Jos sinulla ei ole kokemusta rakennustöiden itsenäisestä suorittamisesta, jotkut kehittäjät menetetään monien uusien kysymysten edessä. Tärkeintä on, miten tehdä betoni kuistilla omia käsiäsi? Yrittäessään antaa vastauksen siihen on tärkeää selvittää, mitä rakennusmateriaaleja tarvitaan, tarvitsetko käyttämään erikoislaitteita ja onko käytettävissä riittävästi työkaluja kodin arsenalissa. Ymmärrämme järjestyksessä.

Betonista valmistettu veranta tekee sen itse

Päärakennusmateriaali, joka vaaditaan kaataa pohja kuistille, on betoniseos, joka on merkitty M200-indeksillä. Huolimatta siitä, että se on erikoistuneiden yritysten valmistamia, on helppo valmistaa konkreettinen ratkaisu seuraavien komponenttien avulla:

 • sementti, merkitty M500;
 • seulottu hiekka;
 • keskiosat;
 • vettä.

Materiaalien hankinta ei edellytä merkittäviä kustannuksia, luettelo on pieni:

 • 8-10 mm: n poikkileikkausmetallitangot, joita käytetään betonin vahvistamiseen;
 • hehkutettu lanka vahvistamiseksi liittämiseksi avaruuskehykseen;
 • puiset aihiot, joita käytetään muottirakenteen kokoamiseen;
 • levyt tai vaneri, joka on tarkoitettu muuntorakenteen peittämiseen;
 • itsekierteittävät ruuvit muottirakenteen kiinnittämiseen;
 • rakennusjätteet, rikkoutuneet tiilet, kivet, joiden avulla voidaan täyttää tilavuus;
 • kateaineita tai polyeteeniä, jota käytetään vedenpitävänä.

Kotimestareita ei kohdata erityisten työkalujen hankkimisen ongelmaan, sillä useimmat niistä ovat käytettävissä. Se edellyttää:

 • Bulgarialainen, joka on varustettu metalliympyrällä;
 • puutavaran hakaset;
Rautasäiliö aviomiehelle
 • rakennustaso;
 • sovoka ja bajonettilahat;
 • mittanauha;
 • lian tai lastan;
 • vasara.

Betonimyllystä vaaditaan myös valmistettavan seoksen ja värähtelevän tuholaitteen valmistamiseksi betonirakenteen tiivistämiseksi. Ne voidaan vuokrata rakennustöihin. Kun olet määrittänyt rakennusmateriaalin määrän rakentamiseen ja valmistellut työkalut, jatka eteenpäin.

Suunnittelemme konkreettisten kuistien valmistamista ja laskelmia

Kuistialustan rakentamista edeltää seuraavat toiminnot:

 • Aikaisemmin asennetun sivuston purkaminen.
 • Rakennuspaikan vapauttaminen roskista.
 • Mittauksen etäisyys maatasosta oven pohjaan.
 • Laske etäisyyden portaiden välillä pystysuoraan.
 • Sisääntulon alueen mitoitus ottaen huomioon oviaukon leveyden.

Betonipohjan optimaalisten mittasuhteiden laskemista varten tulee noudattaa suositeltuja suosituksia:

 • sisääntulotyynyn leveyden tulisi olla 20-30 cm leveämpi kuin ovikehyksen koko;
 • etäisyys kuistin pohjan alusta oven kynnykseen suorittaa välillä 1-1,5 metriä.
Kuoren perusta

Suunnitteluvaiheessa olisi ratkaistava useita kysymyksiä:

 • päättää kuistin ulkonäköön;
 • Valitse sisäänkäynnin portaiden vaihtoehto.

Suunnittelu voi olla erilainen. Siinä säädetään:

 • kaide, helpottaa nostoa;
 • osittainen tai täydellinen lasitus;
 • avoin pääsy kaikille osapuolille;
 • koriste takorauta aidat.

Mallit ovat myös mahdollisia ilman kaiteita tai lukittava metalliristikko.

Portaikon kokoonpano on sisäänkäynnin määräytyy projektin vaatimusten mukaan ja se voi olla eri muotoja:

Tikkaat, joissa on erilaiset kaiteet, jotka on valmistettu trapetsisen ulkoasun muodossa. Ulkonäkö ja muotoilu määräytyvät tilojen omistajalta, riippuen taiteellisesta makusta ja rakennustoiminnan arvioiduista kustannuksista.

Suunnitelman kehittäminen kuistilla täyttävät seuraavat geometristen parametrien vaatimukset:

 • sisääntulon alueen minimileveys on 0,9 - 1,2 m;
 • portaiden kulma - jopa 40 astetta;
Käsintehty puolipyöreä kuisti
 • tuki askelleveys - 25 cm ja enemmän;
 • korkeusero -18-22 cm;
 • tukipinnan ulkonema nousuputken yli - 2-3 cm;
 • korkeusero kynnystä betonipintaan on 3-5 cm.

Päättäessään kuistien mitoista ja rakenteesta ennen rakennustöiden aloittamista on tarpeen laskea, kuinka paljon materiaalia tarvitaan tähän (betoni ja vahvistus).

Kiinnitä huomiota seuraaviin suosituksiin:

 • betonisoitavan perustuksen syvyyden on vastattava rakenteen kellarin sijainnin tasoa;
 • portaiden lennon tulisi olla sopusointuisesti koettu rakennuksen ulko- puolella ja myös kiinnitetty seinään;
 • vahvistuksen hahlon on oltava kestävä, peittää koko betonipohjan alue ja sijoitettava kiinteään etäisyyteen pinnasta;
 • käytetyn betonin laadun on tarjottava perustan tarvittava vahvuus voimakkaassa käytössä.

Näiden sääntöjen noudattaminen sallii pitkään käyttää panosrakennetta.

Betonin kuistin pohjan valmistelu

Projektin johdosta ja laskelmien tuloksista sekä suunnitteluversion päättämisestä jatketaan säätiön rakentamista:

 • Merkitse tulevan rakennuksen rakenne.
 • Kaivaa maata pitkin ääriviivaa 40-50 cm.
 • Ota maa pois, täytä kuoppaan hiekkakivi-seos.
 • Tampa alas kuivikkeet muodostamaan 15-20 cm paksu kerros.
 • Sileä tyyny, vedenpitävä se muovikelmulla.
Kaada betoniliuosta vahvistettuun kuoppaan ja paina sitä alas.
 • Poraa kanavat rakennuksen seinään, aseta lujitustangot.
 • Tarkista tangon välinen etäisyys, joka on yli 10 cm.
 • Aja pystysuorissa tangoissa, varmistaen niiden korkeuden maanpinnan korkeudella 20 cm.
 • Vaivaa liuos sekoittamalla hiekkaa, sementtiä ja soraa suhteessa 3: 1: 3.
 • Kaada betoniliuosta vahvistettuun kuoppaan ja paina sitä alas.
 • Suunnittele pohja ja älä altista sitä mekaaniselle rasitukselle ennen kuivausta.

Kun betoni vihdoin kovettuu, perustus voidaan asentaa muottirakenteeseen.

Muottien asettaminen betonin kuistille

Oikein asennettuun muottiin pitäisi toistaa syöttörakenteen kokoonpano. Kehyksen valmistukseen voidaan käyttää:

 • vaneri-kilvet;
 • höylätyt levyt;
 • metallilevyt.

Kokoonpanotoimintojen järjestys:

 • Leikkaa työkappaleen leikkauselementit muottirakenteet.
 • Merkitse suojakalvojen pinnalle portaiden portaiden koordinaatit.
 • Leikkaa suojukset merkinnän mukaan.
 • Kiinnitä hyppyjä sivusuojien väliin jäykkyyden lisäämiseksi.
 • Kokoa muotti, kiinnitä se maahan tankoilla estää liikkuminen.
Muottien alla betonin kuistilla
 • Korjaa elementit, jotka toistavat tukiportaiden sijoittelun.
 • Poista tiivistykset ja aukot muottipaneeleiden väliin ja kiinnitä ne.
 • Työnnä muottipesun sisäpinta.

Erityisen voiteluaineen käyttö muottiin asennuksen loppuvaiheessa helpottaa rakenteen purkamista, kun betoni on kovettunut.

Kuisti betonista - miten tehdä askeleita

Vahvikehän käyttö lisää betonin massan lujuutta, mikä lisää käyttöajan kasvua. Tee vaiheet noudattamalla annettuja toimia:

 • Leikkaa lujitustangot kappaleiksi, jotka vastaavat syöttörakenteen mittoja.
 • Teräslevyt, joissa on hehkutettu lanka, varmistaen sähköverkon luotettavuuden.
 • Lay kivi, rakennusjätteet, vähentää betonin määrä kaadetaan.
 • Valmistele työseos sekoittimessa, jota ohjaa sekoitus standardimuotoon.
 • Kaadetaan betoniseos vähitellen muottiin tasojen läpi aloittaen kaatamisen alemmasta tasosta.
 • Tamperbetoni kaadettiin syvään täryttimeen ilmanpoistumien poistamiseksi.
 • Sileä betonin pinta säätämällä rinteiden puuttumista rakennustasolla.
 • Varmista muottirakenteen liikkumattomuus kovettamalla laastilla 10-14 päivän ajan.
 • Kostuta taulukon pinta pieni määrä vettä tarvittavan kosteuden ylläpitämiseksi.
 • Peitä tulvattu massiivi muovikelmulla, joka suojaa luotettavasti kosteuden haihtumiselta.
 • Poista muottielementit betonin hydratointiprosessin päätyttyä.

Tämä toimenpide viimeistelee viimeistelyn edeltävän työn karhennusvaiheen.

Sileä betonin pinta säätämällä rinteiden puuttumista rakennustasolla

Miten tehdä konkreettinen kuisti kaunis - viimeistely vaihtoehtoja

Maalaustyökalujen, laattojen ja muiden vuorausvaihtoehtojen käyttäminen portaiden koristelemiseen mahdollistaa sen sisustuksen ja parantaa esteettistä havainnointia. On tärkeää varmistaa, että portaatyyli sopii rakennuksen ulko- puolelle. Budjettivaihtoehtona voit käyttää jotain seuraavista ratkaisuista:

 • jäljitellä luonnonkiven betonikerroksen pinnalla;
 • esittää lopullisesti moniväristen kiviä.

On vaikea kutsua betonipinta houkuttelevaksi. Viilua on suositeltavaa käyttää jotain seuraavista ratkaisuista:

 • kivi-keraamiset laatat, jotka jäljittelevät luonnonkiviä;
 • Laita keraaminen graniitti, jolla on ainutlaatuinen pintakäsittely;
 • koristella pinta luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.

Esittele eräänlainen "zest" ja tehosta seuraavien lisäsuunnitteluelementtien syöttörakenteen toimivuutta:

 • alkuperäisen muodon suojavisiiri;
 • mukavat kaiteet puisilla käsijoilla.

Käytetään usein verhouslevyihin, joilla on useita etuja:

 • vastus negatiiviseen lämpötilaan;
 • liukumaton pinta.
Klinkkerilevyt kuistille ja portaille

Eri värejä yhdistettäessä laatat antavat konkreettiselle kuistille omaperäisyyden. Huomionarvoista on yhdistetty versio, joka tarjoaa samanvärisiä sävyjä:

 • vaiheiden tukipinnan monokromaattinen muotoilu;
 • edessä nousuputki, lähellä laatan väriä.

Tehtävien ratkaiseminen kuistin suunnittelussa luovilla ihmisillä on mahdollisuus kuvitella mielikuvitusta ja omaperäisyyttä. Monista vaihtoehdoista voit aina valita parhaan ratkaisun.

Meillä on konkreettinen kuisti omilla käsillämme

Ei ole tarpeen kutsua palkattuja asiantuntijoita suorittamaan viimeistelytoimintaa. On mahdollista selviytyä laattojen asettamisesta omien voimien avulla noudattamalla seuraavaa algoritmia:

 • Poista pöly betonipohjasta.
 • Levitä liimaa alustan pintaan.
 • Voitele levyn ja betonipinnan työpinta liimaseoksella.
 • Paina laattoja tiiviisti betonialustaa vasten ja estä syrjäytymistä.
 • Pidä välilevyjen välissä erityisiä välikappaleita.
 • Kohdista saumat erityisellä lastalla.

Tarvittava määrä erityistä liimaa voidaan laskea tietäen, että pinta-ala on vuorattu.

johtopäätös

Kun vastaat kysymykseen siitä, miten konkreettinen kuisti omalla kädelläsi tulee, on huomattava vastuullisen lähestymistavan merkitys ja tekniikan noudattaminen rakennus- ja viimeistelytoiminnassa. Ammattilaisten suositusten jälkeen voit suorittaa tehtävän itse. Tämä mahdollistaa paitsi säästää rahaa, myös hallita rakennustöiden taitoja. Tärkein menestystekijä on korkealaatuisten raaka-aineiden käyttö, laskelmien asianmukainen toteutus sekä tekniikan noudattaminen.

Portaat kuistille konkreettisia omia käsiä

On melko vaikeaa kuvitella yksityisen talon rakennuksen julkisivua ilman kuistia. Se on yleensä rakennettu samanaikaisesti rakennuksen kanssa. Mutta säännöllisesti on tilanteita, joissa on tarpeen tehdä kuistilla vaiheet päätyttyä päävaiheen kehitystä. Usein tässä tapauksessa turvautui betonirakenteiden rakentamiseen. Mitä sinun tarvitsee tietää rakentamisen vaiheista omilla käsillään, kerro yksityiskohtaisesti.

suunnittelu

Mikä tahansa rakentaminen alkaa luonnoksella. Vain projektin yksityiskohtaisten yksityiskohtien huolellisen kuvaamisen jälkeen voit siirtyä päävaiheeseen.

Lomakkeen määrittely

Perinteisesti pääsisäänkäynti portaiden kanssa sijaitsee rakennuksen julkisivulla. Suoran tarkoituksen lisäksi - liikkumisen helpottamiseksi - sisäänkäyntiryhmän tulisi sovittaa harmonisesti rakennuksen arkkitehtoniseen tyyliin. Siksi materiaalien valitseminen vaiheiden valmistamiseksi on tärkeää määrittää oikein muoto, joka tulee alkuperäiseksi muotoilualueeksi. Talon etuosassa voi koristella puolipyöreitä tai trapetsia olevia betoniportaita.

Jos rakenne on kompakti ja tavoitteena ei ole lyödä yleisöä armon avulla, voit tehdä klassisen suorakaiteen tai neliön kuistin. Sama koskee tilavia taloja, joissa ei ole tarpeetonta varustaa omalla kädelläan hätäuloskäynti konkreettisista betoniporakeista.

Mitoitus

Rakennuksen lähtökohtana omalla kädelläsi ovat kuoren konkreettisten vaiheiden mitat. On erittäin tärkeää määritellä rakenteen mitat oikein, jotta se täyttää SNiP: n vaatimukset, ja se on kestävä ja kätevä. Seuraavat parametrien valintaan liittyvät suositukset auttavat osaamaan konkreettisesti:

 • Kuution kokonaiskorkeuden määrittämiseksi on välttämätöntä mitata aukko maaperästä kynnyksen alaosaan. Rakenteen ylempi taso laskeutuu 5 cm oven oven alapuolelle sen sileän aukon vuoksi.
 • Jos portaat sijaitsevat sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä, niiden vähimmäisleveyden tulee ylittää oviaukon koko 15 cm. Jotta kaksi henkilöä olisi helppo päästä käsiksi, yläasteen leveyden on oltava yli 1 m.
 • Yhden vaiheen korkeus vaihtelee 12-20 cm: n välillä, valinta riippuu kontista, josta kuisti on tehty betonista. Lapset ja vanhat ihmiset tekevät paremmaksi rakenteen korkeuden 12-15 cm, aikuiset tuntevat olonsa mukavaksi ja 20 senttimetrin nostolla.
 • Jalustan leveys optimaalisesti 27 cm.
 • Vaiheiden lukumäärän määrittämiseksi riittää jakaa kuistin korkeus yhdelle tasolle. Jos haluat saada kokonaislukuarvon, säädä vaiheiden korkeus.
 • Tikkaat on tehtävä kallistuskulman ollessa 26-45 astetta.
 • Vähimmäispinta kuistialue - 1 m.

Suunnitelman laatimisen jälkeen, ottaen huomioon esitetyt suositukset, ne siirtyvät rakentamisprosessin aineelliseen tukeen.

Käsityökalut ja rakennusmateriaalit

Laskenta konkreettisten vaiheiden materiaalien tarpeesta on tarpeen valmistellun hankkeen pohjalta. Jos liuoksen seos ostetaan valmiissa muodossa, sen on määritettävä sen tilavuus. Jos haluat valmistaa koostumuksen betonitoimiseksi omilla kädillä, poista seuraavat aineen kulutuksen indikaattorit 1 m 3 betonin valmistukseen:

 • hiekka - 1,02 m 3;
 • sementti - 340 kg;
 • murskattu kivi - 0,86 m 3.

Rakentaaksesi omat konkreettiset vaiheet, sinun on varastoitava seuraavia materiaaleja:

 • muotti on muodostettu yli 2 cm: n paksuisista vanerilevyistä ja levyistä, on parempi valita leveys 20 cm: n etäisyydeltä;
 • jäykisteiden toiminta suoritetaan tangoilla 40x40 mm;
 • kynsien muodossa olevat muottipöydän kiinnittimet;
 • metalliset sauvat telineen vahvistamiseksi Ø 6.5-12 mm;
 • vedenpitävä materiaali;
 • betonisekoitus betonirakenteelle tai sen komponentit;
 • viimeistelyaineita.

Käytettävissä olevien työkalujen tulisi olla:

 • betonisekoitin;
 • perforator ja vibrator betoniliuoksen tiivistämiseen;
 • Power saha;
 • bajonetti ja lapiot;
 • spatula, mittanauha, taso.

Sivuston valmistelu

Kun järjestetään betonikatto talon yleisen rakenteen vaiheessa, paikanvalmistusta vähennetään rakennusjätteiden paikan purkamiseksi. Tilanteessa, jossa sinun on korvattava oma vanha muotoilu, jolla ei ole säätiötä, uusi konkreettinen vaihe, toimintojen algoritmi on seuraava:

 • Kuistion säätiö on valmistumassa. Syvyys on tehtävä 20-30 cm: n alapuolella maaperän jäädyttämisen jälkeen. Eri alueille tämä luku vaihtelee, betonista valmistettujen pienikokoisten portaiden vähimmäisetäys on 50 cm. Kuopion kummankin sivun on ylitettävä betonista valmistetun kuistialueen mitat 25 cm: n etäisyydellä.
 • Talon pohjalla syvennykset ovat valmiita betonireittien keskinäiseen vahvistamiseen rakennuksen kanssa.
 • Alareunassa kuopan alla kuistilla betonia tarvitaan tekemään "tyyny". Ensiksi märkä hiekka jaetaan, kerroksen paksuus on 15 cm, sitten 20 cm korkea murskattu kivi tiivistyy tiiviisti ja lopuksi hiekka jaetaan jälleen 10 cm: n korkeudelle. Tämä kerros suojaa luotettavasti portaiden vaiheet pohjaveden tuhoutumisesta.
 • Katemateriaali toimii betonirakenteen vedeneristyskerroksena.
 • Seuraavaksi sinun täytyy tehdä vahvistusverkko omilla kädilläsi, solujen sivu on 10x10 cm.
 • Päätelmänä on, että kuistin alue on peitetty betonilla, joka on lävistettävä metallisella sauvalla ilmakuplien poistamiseksi useista paikoista.

Muottien asennus

Kun järjestetään tyynyt, ne alkavat muodostaa vaiheet itse vaiheille. Rakenteen luuranko on luotettava niin, että se pystyy kestämään kaatuneen betonin painon. Kehyksen muoto vastaa kuistin tulevien vaiheiden mittoja, se on tehty levyistä ja vanerilevyistä. Valmistusmenetelmä sisältää seuraavat vaiheet:

 • Viistokuoren esitys vanerilevyllä alkaa alareunasta.
 • Kyynärpäät ja kohoajat vedetään suorassa kulmassa.
 • Seuraavaksi sinun on tehtävä sivuston ulkoasu ja ylempi kulutuspinta. Saostumisen virtauksen varmistamiseksi joka 30 cm: n pituinen pituus on 6 mm: n kaltevuus.
 • Kaikki ääriviivat leikataan hiomakoneilla.

Jotta portaiden rungon kestää kaadetun betonin massaa, on tehtävä käsin rakenteen sivujen vahvistaminen. Baari toimii kylkiluutina. Suojukset on liitetty kynsiin, kun ne toistavat kohoumien muotoa ja mittasuhteita. Lankojen alareunaa suositellaan tekemään kaltevuus muodostamaan kaatuneen betonin tasainen pinta.

Tulevaan kuistille muodostettu rakenne on järjestetty talon kellarikerrokseen 1 cm: n välein. Kiinnittämiseksi on käytettävä tukirakenteita, joiden liikkuminen on rajoitettu pankeille. Ne on haudattu maahan vähintään 25 cm: n etäisyydelle kuistitasojen rungon ja tikkaiden välisestä etäisyydestä on noin 45-50 cm. Koko kuilu on täynnä 10 cm maata ja varovasti tamped down.

Säätiön valu

Ennen betonin kaatamisen aloittamista on välttämätöntä:

 • kuistien portaiden pohja on peitettävä höyrysululla;
 • suojaamaan talon perustusta kateaineella lisäaineen avulla.
 • Suorita erityiset voiteluravan askelmat sisäseinästä, estää betonin kiinnittymisen vaneriin tai levyihin.

Vahvistus lisää betonin kuoren voimaa ja pidentää sen käyttöikää. Tee näin leikkaamalla haluamasi kokoiset metallitangot ja liitä ne langalla. Niiden pituuden on oltava pienempi kuin askelmien leveys 4-5 cm, vahvistuskerrokset muodostuvat 15 cm: n välein. Lujitteiden kerrosten välissä olevat rikkoutuneet tiilet tai kivet auttavat säästämään betonin kulutusta ja lisäämään sen lujuutta.

Betonisekoittimien käyttö kiihdyttää huomattavasti portaiden rakentamista. Betonivalmistus alkaa alhaalta. On suositeltavaa pinota liuos välittömästi sekoittamisen jälkeen, mikä säilyttää lujuutensa. Jokainen betonikerroksen kerros tiivistetään aukkojen poistamiseksi. Jos toimenpiteet toteutetaan huonosti, jäljellä olevat ilmakuplat aiheuttavat nopeasti betonireaktion hävittämisen. Ulospäin tulevat tiilet painetaan sisään lapion tai huovalla sisällä. Kaatamisen ja kaatumisen jälkeen vaiheiden rakentamisen vaiheiden taso tarkistetaan käyttäen tasoa.

Täyttämällä muottiin seuraavan betonikerroksen jälkeen edellisen kappaleen täydellinen kuivaus. Ratkaisun ratkaisu päättyy ylimmässä vaiheessa. Kuistion muotti ei ole poistettu viikon aikana. Kuumana aikana betonista kostutetaan säännöllisesti niin, että se ei repeä. Kuoren muotti poistetaan huolellisesti, napauttamalla levyt vasaralla. Tarvittaessa betonin kuoren pinnan pinta.

Viimeistely

Viimeistele konkreettiset askelmat vaiheittain kuukauden kuluttua muottien poistamisesta. Tänä aikana ratkaisu on saanut sääntelytehoa. Suunnitteluvaihtoehdot voivat olla useita:

 • Yksinkertaisin ratkaisu on peittää kuisti maaliin, joka on suunniteltu ulkotöihin.
 • Vaiheet, joilla kivi kuvioidaan, näyttävät tyylikkäästi (tämä työ tehdään omilla kädillä betonivaiheessa).
 • Yleisin vaihtoehto on klinkkerilevyjen tai posliinilaattojen käyttö.

On tärkeää, että kuistien vaiheiden valittu rakenne yhdistetään rakennuksen yleiseen koristeluun. Toivomme, että mainittu materiaali auttaa rakentamaan luotettavan kuistin, joka kestää kauan. Ehdotettu video kuvaa jälleen yksityiskohtaisesti kaikki työn vaiheet.

Kuinka kaadetaan betoniportaat kuistille

Kuinka tehdä betonin kuisti omilla käsillään

Mökissä tai maalaistalossa on oltava kuisti, jossa on katos, joka suojaa sateelta, lumelta ja paahtavan auringonvalolta. Ilman sitä nämä talot eivät katso lainkaan. Voit tehdä rakennuksen ulko-osasta monenlaisia ​​tyylejä, mutta ilman kuistia se on tavallinen rakennus.

Se voidaan tehdä käsin, mutta sinun on tiedettävä oikea sarja tällaisia ​​töitä. Kuinka tehdä kuoren betonista omiin käsiisi?

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Jos haluat tehdä kuoren betonista omia käsiäsi, tarvitset seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • keskikokoinen hiekka;
 • betoni;
 • kynnet leveällä korkilla;
 • lapio;
 • ruletti, taso, spatula, mittari;
 • sora;
 • kuivat levyt, vanerilevyt;
 • varusteet;
 • betonisekoitin;
 • metalli lanka;
 • rikki tiili

Suunnittelulaskenta

Jos voimakkaasti tuhottu kuisti liittyy taloon, jolla on ruma ulkonäkö, on tehtävä uusi rakennus, johon kuuluvat seuraavat teokset:

 • Vanha kuisti on katkaistava kokonaan ja vapautettava alue roskista.
 • Määritä kuistin korkeus mittaamalla etäisyys maasta kynnykseen. On tunnettava korkeus ja päättänyt, kuinka monta vaihetta tulee olemaan, he alkavat laskea askelmien korkeuden.
 • Oven oven pienin mittoja laskettaessa on otettava huomioon oven aukon leveys. Alustan leveyden on oltava yhtä suuri kuin oven aukon leveys + 15 cm. Alustan on oltava vähintään metrin syvä.

Valmista perusta kuistille tehdä se itse

Betoniraudan perustaminen portaiden kanssa määritetään ensin sen sivuston ulottuvuuksilla. Se voidaan tehdä koko talon seinän pituudelta. Lomake voi olla:

Kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Tämän jälkeen tulevan kuistin kehä on kaivettu. jonka syvyys määräytyy pohjaveden mukaan, mutta ei saa olla pienempi kuin 50 cm Sitten ne kaada hiekkaa 10 cm: n kerrokseen, täytä se hyvin ja täytä se vedellä.

Jatketaan vedenpitävyyden säätöä käyttämällä kateaineita tai paksua kalvoa. Asenna sitten venttiili ja aloita betoniliuoksen valmistaminen. Tätä varten murskattua kiveä, hiekkaa ja sementtiä käytetään suhteessa 3: 3: 1. Sitten kaataa säätiö. taso tason ja anna hänelle voimaa jo useita päiviä.

Jos käytetään raudoitusta, se lisää perustan lujuutta ja vedeneristys auttaa estämään pintavesiin kohdistuvat rakenteelliset vauriot.

Miten tehdä muottiin

Porraskäytävän laatu riippuu siitä, kuinka hyvin mökki on asennettu. Kiskon korkeuteen on lisättävä 30 cm, joka on vanerimuoton korkeus. Vaneriarkkien puuttuessa käytetään kestäviä levyjä tai metallilevyjä.

Tämän jälkeen on tarpeen tehdä portaita ja kulutuspintoja 90 asteen kulmassa muotolevyille ja sitten alusta ja jalkoja kulmakerroin laskemalla 30 cm syvyyteen 5 mm. Tämän jälkeen vedä vaiheet 15 asteen kulmalla.

Jäykistimet kiinnittyvät muottien sivuille. Asenna sitten valmiit suojat. vetäytyä rakennuksesta 1 cm: n päähän, jotta ne eivät pääse purkamaan betonirakennetta tehdessään. Tehdäksesi tämän, aseta panokset maahan maahan 20 cm: n syvyyteen 45 cm: n etäisyydellä askelmien alapuolella olevasta lovesta. Välilevyt on asennettava muottien ja panosten väliin.

Tämän jälkeen asennuslevyt, joiden pituus on yhtä suuri kuin portaiden leveys. Levyjen alareunojen tulee olla kalteva, joten betonin kaataminen on erittäin tasainen. Kiinnitä levyt muottiin kynsillä, jossa on laaja korkki. Muotti on valmis.

Ennen betonin kaatamista alustalle asetetaan kerros höyrysulku. Rakennuksen pohjalle asetetaan kateaineistoa ja levitetään tiivistyskerros. Sisällä, muotti on voideltu erityisellä voiteluaineella niin, että betoni ei tartu levyihin tai vaneriin.

Miten tehdä konkreettisia vaiheita

Jos haluat tehdä kuoren betonin omilla kädillä, oli erittäin vahva ja kestävä, asenna vahvistusta. joka on valmiiksi leikattu kappaleiksi. Vahvistustasojen on oltava liitettynä johtimeen.

Vahvikkeen lisäksi kussakin kerroksessa on kivet tai rikki tiilet. joka mahdollistaa betonipitoisuuden huomattavan säästämisen ja suunnittelun entistä kestävämmän.

Betoniliuoksen valmistaminen betonisekoittimella. Aseta betoni askelmiin ja työ aloitetaan alhaalta.

Jotta betoni säilyttää lujuutensa, se asetetaan sen jälkeen, kun erä on päättynyt. Jokainen kaadettu kerros tiivistetty huolellisesti. poistamalla kaikki muodostuneet aukot.

Sen pitäisi olla hyvin varovainen, koska tällaiset aukot voivat nopeasti tuhota rakenteen. Täyte voi työntyä liuoksen tason yläpuolelle, tässä tapauksessa se painetaan huolellisesti sisäpuolella lapiolla tai lastalla. Tarkista betonimerkin käytön taso.

Lahden jälkeen ensimmäisen kerroksen tulisi kuivua perusteellisesti ja jatkaa seuraavaksi työskentelyä. Viimeistele työ kaatamalla betonipinta-alusta. Decking pitäisi kestää viikossa. Tässä työssä konkreettisen kuistin valmistami- seksi kädet pidetään valmiina.

Tehdä betoni porch trim

Helpoin vaihtoehto on jättää konkreettinen kuisti sellaisena kuin se on. On kuitenkin mahdollista, että betoniprosessissa on kauniita kivirakenteita. Mutta on otettava huomioon, että työ kestää kauemmin.

Pohjimmiltaan konkreettinen kuisti ja askelmat on säädetty luistamattomilla klinkkerilevyillä. Se hyötyy talvella tai märällä säällä. On erittäin tärkeää, että rakennus ja kuisti tehdään samalla tyylillä. Pienessä maalaistalossa sinun ei pidä tehdä suurta konkreettista kuistia, koska se näyttää naurulta. Täydellisesti koristele kuistia posliinista.

Betoniseen verantaan näytti kauniilta, tekisi kaide ja visiiri. Kaiteita ei voi asentaa, jos tikkaat ovat lyhyitä. Kaiteen materiaalia voidaan käyttää eri tavoin, mutta tärkein asia on se, että se vastaa rakennuksen yleistä rakennetta.

Kuisti on asunnon tärkein ja kauniin elementti. Se ei ainoastaan ​​koristele rakennusta vaan myös suojaa sitä. joten se on kätevä käyttää. Jos noudatat kaikkia tarvittavia vinkkejä ja suosituksia, voit helposti tehdä konkreettisen kuistin omalla kädelläsi.

Barsukov Viktor Ivanovich

Miten kaataa kuisti: tekniset vaatimukset, asennus säätiön ja muottiin

Kuisti on välttämätöntä melkein jokaiseen kotiin, eikä sen avulla pystyt ratkaisemaan rakennuksen toimintakykyisiä vaan esteettisiä ongelmia. Jokainen, jolla on ainakin kauas rakentamisen käsite, voi rakentaa sitä. Tänään puhumme konkreettisesta kuistista, jota voidaan pitää päärakennelmana, toisin kuin puinen. Tältä osin tämä muotoilu kestää kauemmin ja vaatii enemmän fyysisiä kustannuksia.

Kuinka kaataa kuistin askeleet yksityiseen taloon

esipuhe

Rakennusohjeet eivät ole kovin monimutkaisia, mutta tämä ei tarkoita sitä, että sitä ei tarvitse ottaa vakavasti huomioon. Jokainen rakennusvaihe vaatii suuria fyysisiä kustannuksia, joten heti virittää tällä tavalla, valitettavasti, mutta tässä tapauksessa sinun on hikoilla.

Suosittelemme aloittamaan yleisen suunnittelun luonnoksen. On erittäin tärkeää, että betonirakenne voi orgaanisesti sopeutua talon arkkitehtuuriin. Muussa tapauksessa rakennuksen etuosa vaurioituu.

Tyypillisesti betoni on valittu pääomarakenteille, joten rakennussääntöjä, normeja ja vaatimuksia noudattaen ne palvelevat paitsi sinua, myös seuraavia sukupolvia. Tärkeä tekijä tässä on aineen kyky suorittaa korjaustyöt milloin tahansa, mukaan lukien verhousmateriaalin käyttö.

Miten kaadetaan vaiheet kuistille puoliympyrässä itsellesi

Betonin käyttö antaa kuistille hyvän puun rakenteen, kun se voidaan helposti peittää puusta. Voit myös viilata sen puupinnalla, minkä seurauksena rakenne tuntuu kiinteäksi osaksi rakennusta.

Tekniset vaatimukset

Mikä tahansa rakentaminen pitäisi aloittaa asianmukaisella suunnittelulla. Tätä varten sinun on ensin tehtävä yksityiskohtainen piirros viimeisenä keinona, jonka luonnos tekee. Konkreettisen kuistin suunnittelun mukaan ei ole vaikeaa, mutta prosessin aikana on otettava huomioon monia erilaisia ​​vivahteita.

Kuinka kaataa kuisti kotona betonisekoittimella

 1. Niiden numeron on oltava outoa ja riippuu rakennuksen korkeudesta.
 2. GOST: n mukaan kohoajien mukavan liikkeen on oltava 120-180 mm korkeus. Sisääntulon leveys voi olla alueella 250-300 mm.
 3. Portaiden kulma 26 ° -45 °. On tarpeen ottaa huomioon liikkumisnopeus ja ettei se ole myöhässä.
 1. Sen syvyys oven edessä tulisi olla 1 m, ihanteellinen - 2 kokoa sisäänkäynnin oven aukioloaikana.
 2. Pienimmän leveyden mitat ovat 150 mm suurempia kuin ovipuikon mitat.
 3. On suositeltavaa laittaa alusta oven sisääntulon alle 35-50 mm.

Jos yksi henkilö liikkuu rakennetta pitkin, sen vähimmäisleveyden tulisi olla noin 800 mm, jos kahdelle - 1 m. Asenna käsijohteet, jos portaiden lennolla on enemmän kuin 3 askelta.

Alla voit oppia täyttämään talon kuistilla betonilla omia käsiäsi. Myös asiantuntijoiden suosituksia.

Perustamisen tekeminen

Siirtyminen suoraan rakennustyöhön on tehtävä vain piirustuksen jälkeen. Muuten monien ei-ammattilaisten virhe, sinulla on ylimitoitettu materiaali, minkä seurauksena suunniteltu työn hinta nousee suuresti. Sinun on henkilökohtaisesti kuvitella, millaista kuistia saat.

Kokoa kehys vahvikkeesta ja tee puiset muottipesät asianmukaisesti täyttämään kuisti betonilla omilla kädilläsi

Säätiö voidaan kaataa monella tavalla:

 1. Rakenteen koko alueelle luodaan yhteinen monoliittinen vahvistettu levy, mutta rakentamisen kustannukset ovat tässä tapauksessa korkeat.
 2. Käytä tulevan kuistin kehällä sijaitsevaa nauha-piirin tekniikkaa. Täytä sisätilaa soralla tai hiekalla. Kuistion syvyys kuistille on sama kuin päärakennuksen.

Vinkki: se on erittäin hyvä ja oikea, kun kuorman pohjan taso kulkee 150 mm: n etäisyydellä maaperän jäätymispisteestä tällä alueella.

 1. Ihanteellinen on betoniteräksen asettelu ennen talon perustamista. niin että molemmat mallit ovat yksi. Tällöin huurtuminen ei ole pelottavaa.
 2. Jos alueesi jäädytetään melko syvästi, suosittelemme pysymään nauha-sarakkeessa. Tukipalkit asennetaan maaperän jäädyttämisen alle 300 mm: n syvyyteen, ja nauha tai laatta asetetaan 400 mm: n syvyyteen.

Miten asianmukaisesti täyttää vaiheet kuistilla mekanismien avulla

Vinkki: Älä nojota porraskäytäviin talon pohjaan, jos päätät liittää kuistin valmiiseen rakenteeseen.
Muussa tapauksessa maaperän liikkumisen vuoksi molemmat rakenteet voivat romahtaa. Suosittelemme, että molemmat monoliitit tehdään itsenäisiksi.

 1. Kaivon pohja on hyvin puristettava ja peitettävä geotekstiilillä tai kateaineella. Sitten ylhäältä laita tyyny 100 mm: n kerroksesta hiekkaa 50 mm: n kerroksella murskattua kiveä ja paina se uudelleen tiukasti.

Kiinnitetty muotti

Tätä varten käytetään tavallisesti levyä, paksua vaneria, OSB-levyjä ja puulevyjä. Metallimuotojen kustannukset ovat korkeat ja sen kanssa on vaikea työskennellä, joten on usein edullisempia puisia vaihtoehtoja.

Sivulevyt on valittava siten, että ne voidaan upottaa maahan sokea alueelle. Sitten ne vahvistetaan tukien ja jäykisteiden avulla. Vahvikotelon asentamisen jälkeen kaistat, jotka rajoittavat nousuputket, on asennettava ja kiinnitettävä.

Kuvassa näkyy, miten täytetään puoliympyrän muotoinen kuisti, jossa on puinen muotti

Suosittelemme myös vetokahvan vetämistä etukäteen luonnoksessa. On huomattava, että rakenteessa tulisi olla 2 tai useampia kerroksia, jotka on asennettava 100-200 mm: n välein. Paras on 12 mm: n sauvan poikkileikkaus, ja on parempi sitoa ne yhteen johtoineen eikä hitsata niitä toisiinsa.

Vihje: Tee reikää säätöön etukäteen, jos sivupysty jatkuu portaiden kanssa.

Jäljellä on vain täyttää rakenne ratkaisulla ja odota 21 päivää, kunnes se saavuttaa voimaa.

Konkreettista kuistitilaa tulisi käyttää kiinteisiin kohteisiin. Toisin kuin puinen, työn aikana on käytettävä paljon fyysistä voimaa. Ennen rakentamisen aloittamista tee piirros tai luonnos. Tämän artikkelin video tarjoaa mahdollisuuden löytää lisätietoja edellä mainitusta aiheesta.

Betoni täyttö

Portaat ovat pitkään useimpien rakennusten kiinteä arkkitehtoninen elementti. Sen lisäksi, että päätehtävä vaiheessa voi olla korostus ja onnistunut lisäys sisätilaan tai ulkoa. Tekniikan kehittymisen myötä huipputekniikan ja teollisuustyylit ovat saavuttaneet erityisen suosion, jonka ulkonäkö vaikutti portaiden suunnitteluun. Heidän avustuksellaan voit jakaa huoneen vyöhykkeisiin, tehdä sisustuksesta mielenkiintoisen ja dynaamisen. Alhaisten ja korkeiden rakennusten ulkoasu riippuu suoraan portaiden ja kuistien sijainnista. Valimolle käytetään erilaisia ​​materiaaleja, mutta useimmiten rakentajat tekevät askeleita betonista.

koulutus

Betonin täyttövaiheet edellyttävät valmistelua. Ensinnäkin on välttämätöntä määrittää vaiheiden lukumäärä, korkeus ja leveys likimääräisten käteiskustannusten laskemiseksi. Askelmien leveyden tulisi ylittää sisäänkäyntiovien leveys vähintään viidentoista senttimetrin etäisyydellä. Jos rakennuttajat suunnittelevat laajan alustan rakentamisen lähellä, voit lisätä kuistin parametrejä. On myös tärkeää miettiä tarvetta täyttää ramppi. Jokainen askel pitäisi olla noin seitsemän senttimetriä korkea, noin kolmekymmentä senttimetriä leveä. Betoniperheen kaltevuuden on oltava neljäkymmentäviisi astetta, jos tämä luku on suurempi, portaita on vaikea kiivetä, etenkin vammaisille ja vanhuksille. Jos on enemmän kuin kolme vaihetta, rakentajien tulisi huolehtia vakaan kaiteen asentamisesta. Ennen työn aloittamista on tärkeää tehdä piirustuksia mitoituksineen. Sitten voit aloittaa pohjan valmistelun, jonka valmistukseen käytetään myös betonia.

Toolkit ja materiaalit

 • sementti laasti;
 • sora;
 • ruuvimeisseli;
 • lastalla;
 • hiekka;
 • laudat muottiin;
 • lujitemuovilangat;
 • ruuvit, metallikulmat;
 • puuverkko;
 • palapeli;
 • porakruunu;
 • sakset metallin leikkaamiseen;
 • betonisekoitin;
 • tasoite.

Tehokkaaseen vedenpitävyyteen kuisti on katkennut kellarista kateaineella.

Puu on jäljessä betonipintojen jälkeen kiinteytymisen jälkeen, mutta tällä materiaalilla on merkittävä haitta. Laudat loimetut ja heikkenevät vaihtelevasta kosteudesta. Jos aiot käyttää samoja laattoja useiden portaiden rakentamisen aikana, sinun on suojattava ne vaurioilta. Ennen kuoren asettamista ja kaatamista puu peitetään erityisen tiheällä materiaalilla, joka suojaa sitä kosteudelta, esimerkiksi kateaineelta. Jos ei ole tarvittavia rakennusmateriaaleja, puupaneelit on lakattu. Kiinnitä muottiin ruuveja. Asiantuntijat eivät suosittele kynsien käyttöä, koska kiinnitys on vaikeaa purkaa.

Täytä portaita

Rakennustyöt koostuvat seuraavista vaiheista:

 1. Sivuston valmistelu. Ensin sinun on suoritettava valmistelutyö. Rakentajat väittävät, että maaperää ei pidä käyttää rakentamisen perustana, koska sen rakenne muuttuu alhaisissa lämpötiloissa. Jäätymät vaikuttavat maaperän tilaan, ja sen seurauksena voi olla muodonmuutoksia betonissa ja askeleissa. Ensinnäkin työntekijöiden on poistettava maaperän yläkerros. On tarpeen poistaa maaperä, joka jäätyy läpi pakkasen aikana: sinun on poistettava yli 30 senttimetriä maata. Näin voit säästää kuistilla alhaisten lämpötilojen negatiivisista vaikutuksista. Luotettavan perustan luomiseksi betonirakenteelle maaperä on poistettava paitsi tulevilla tikkailla myös sen ympärillä (vähintään kymmenen senttimetriä valmistavan alueen ulkoreunaa pitkin). Sora tulee kaataa kaivoon, joka toimii pohjana betonin kaatamiseksi. On suositeltavaa käyttää keskikokoista soraa, muuten se laskee epätasaisesti. Tämän jälkeen alusta kostutetaan, tamped, tasoitettu, hiekka kaadetaan ylhäältä, jonka kerroksen pitäisi olla jopa viisi senttiä paksu. Hiekka peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi polyetyleenillä). On tärkeää liimata tai hitsata jokainen sauma. Niinpä tulvatut vaiheet voidaan suojata kosteuden tunkeutumiselta.
 2. Vahvistusvaiheet.

Vahvistaminen. Kuisti on tehtävä siten, että se on kiinnitetty lujasti rakennukseen. Vahvistustelojen käyttö auttaa ratkaisemaan tämän ongelman - ne kiinnittävät betonirakenteita. Rakentajat voivat työntää palkin sementtisäädöön poraamalla. Tätä tarkoitusta varten reiät tehdään pohjalla, ja sitten niihin implantoidaan erityiset nastat. Betoniportaiden vahvistaminen toteutetaan vahvistamalla tärkeimmät solmupisteet, tulevan kuistin tilan toinen osa peitetään verkolla.

 • Muotti. Työntekijät alkavat kaataa konkreettisia vaiheita muottien valmisteluun. Se antaa konkreettiselle ratkaisulle tarvittavan muodon. Asiantuntijat käyttävät puuta tai metallia runko-osiin, mutta tässä tapauksessa on suositeltavaa tehdä puumuotoja. Voit säästää rakennusmateriaalia johtuen pienen korkeuden muodostumisesta tulevan kuistin keskellä. Korkeus on keskikokoista soraa. Tällaisten toimien ansiosta voit käyttää pienempää määrää betoniseosta. Rakentajien tulee laskea laastin määrä, kun otetaan huomioon, että rakenteen koko kehällä on betonikerroksen oltava vähintään kolmekymmentä senttimetriä. Rakennustöiden alussa on tarpeen muodostaa muotti, jonka molemmat puolet voivat olla samanlaisia ​​kuin portaiden leikkaukset tai samanlaiset muodot. Muottien ulkonäkö riippuu elementtien kiinnitysmenetelmästä. On tärkeää, että runko on voimakas, koska muottien on kestettävä betoniliuosta. Kiinnitä sivut etupäässä metallista tai puusta. Jokaisen laudanrakentajan takana kiinnitetään seinään. Kehyksen asentamisen yhteydessä on otettava huomioon kaikki piirustuksessa esitetyt arvot - mikä tahansa poikkeama vaikuttaa portaiden ulkonäköön. Myös rakentajat leikkaavat poikittaisia ​​puisia elementtejä, joiden avulla vaiheet muodostuvat. Askelmien korkeus on noin seitsemän senttimetriä, leveys on kolmekymmentä senttimetriä, mutta voit valita tarvittavat parametrit yksilöllisten mieltymysten mukaan. Poikittaisten elementtien asennus määräytyy sivuseinien ominaisuuksien mukaan. Joten ne voidaan sijoittaa suoraan urille tai kiinnittää ruuvit, neliöt, jos sivuseinien rakenne on kiinteä. Puurakenteen täydellisen kokoamisen jälkeen se on kiilattu ja kiinnitetty. Tämä sulkee pois sen suulakepuristuksen sementtilaastin hyökkäyksen alla. Sivuseinämien yläosa tulisi liittää lankkujen yli, ja niiden ulkopuolelle ne kiinnitetään tapilla.
 • Betonin betonikiinnitys.
  Betonoinnin. Sementtiseoksen koostumus sisältää hiekan ja portlandsementin. Lisäksi liuokseen lisätään murskattua kiveä - se toimii täyteaineena, joka lisää betonin määrää ja vähentää rakennusmateriaalin kulutusta. Asiantuntijat suosittelevat sementtiseoksen lisäämistä niin paljon vettä kuin homogeeninen ratkaisu. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon: jos koostumuksessa on vähemmän vettä, betoni on vahvempi. Sen jälkeen voit aloittaa betonimassan kaatamisen muottiin. Joskus rakentajat lisäävät kivet konkreettisiin: tämä auttaa vähentämään materiaalien kulutusta. Sitten, kun lomake on osittain täytetty, muotti on täytettävä, jotta voidaan poistaa sisäkkäisten aukkojen muodostuminen. Rakenne puretaan betonin kuivuttua.
 • Puristetaan puinen muotti. Muotoa suositellaan poistamaan kuukauden kuluttua betonin kaatamisesta. Tämän ajanjakson aikana liuoksen on kuivuttava, muuten vaiheiden muodonmuutoksen todennäköisyys.
 • Askelmat

  Betoni voi olla vuorattu eri materiaaleilla. Tämä pidentää kuistin elämää, koska betonireittien pohja on suojattu ympäristövaikutuksilta. Lisäksi vuoraus mahdollistaa kauniisti järjestyksen portaita. Rakentajat käyttävät useita vaihtoehtoja konkreettisten kuistien viimeistelyyn:

  1. Posliiniset keraamiset laatat. Tämä rakennusmateriaali on valmistettu valkoisesta savi, johon mineraaleja lisätään. Tulipalon vuoksi se on erittäin kestävä, joten tätä vuorausta pidetään yhtenä kestävimmistä. Pigmenttien lisäämisellä voit antaa laattoille eri sävyjä.
  2. Klinkkeri (punainen savi laatta). Tämä materiaali on tunnustettu ympäristön kannalta turvalliseksi, koska laatta ei sisällä haitallisia lisäaineita. Laatta on erilainen muoto.

  johtopäätös

  Jos teet rakennustyöt, noudatat ohjeita, käytät kunnolla valmistettuja piirroksia ja laadukkaita rakennusmateriaaleja, voit tehdä kuistilla omia käsiäsi pahempaa kuin ammattilaiset.