Monoliittiset alueet fbs: n perustamisessa

Jos haaveilet omasta kodistasi, on järkevää aloittaa rakentaminen. Tarjolla on lukuisia projekteja ja luonnoksia, jotta saat hienostuneimmat ratkaisut. Kuitenkin, älä unohda rakenteen vakautta, sinun on sijoitettava monoliittisia alueita FBS: n perustamiseen. Tällainen talo on pitkä, voit nauttia monien vuosikymmenien elämisen mukavuudesta. Ihana muotoilu antaa iloa ja loistoa.

Moderni kaupunkilaiset ovat hyvin väsyneitä kaupungin vallitsevasta melusta. Jos pidät rauhaa ja mukavuutta, on järkevää siirtyä vihreään vyöhykkeeseen. Kaupungin ulkopuolella on aina rauhaa ja hiljaisuutta, runsaasti puita, linnut laulavat hurisoi korvan. Sinun tarvitsee vain rakentaa talo, joka sopii sinun ajatuksestasi onnea. Rakennuksen luotettavuuden kannalta on välttämätöntä antaa teknolo- gia tai penoplex-pohja eristys, minkä vuoksi sinun pitäisi huolehtia laadukkaista materiaaleista.

Kesän alkaessa maanrakennusten, mökkien ja huviloiden rakentaminen alkaa aktiivisesti. Jos sinulla on oma sivusto, on järkevää huolehtia rakennuksen mukavasta rakennuksesta. Rakentamisen alku alkaa aina aluetta tutkittaessa, se on säädetty kuin suljettavien talvikaivoja suljettaessa. Tämä vaihe on otettava vastuullisesti varmistaaksesi, että rakenne on luotettava ja vakaa. On suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaisiin, jotka noudattavat tiettyä asentamisen tekniikkaa.

perusta

Talon tuleva perusta on valittava rakennuksen, maaperän, maaperän jäädytyksen, pohjaveden ja muiden tekijöiden kuormituksen perusteella.

Geologisten tutkimusten suorittamisen ja tulosten saavuttamisen jälkeen ne suunnittelevat koko taloa ottamalla huomioon geologian tulokset, muuten talon käyttöikä voi olla pienempi kuin suunnitellut indikaattorit.

Avaimet käteen talon perustaminen

Perusrakenteiden perustamista ja teknologiaa on useita.

Rakennamme seuraavia päätyyppisiä säätiöitä:

- monoliittiset nauhalevyt ja vahvistus

- nauhalevyt FBS-lohkoilta

- perusta monoliittinen levy

- Ruotsalainen säätiö monoliittinen levy

Olemme valmiita rakentamaan paitsi perustaa, myös asettamaan tiili- ja kaasusilikaattilohkoja, kattamaan talon katolla, seuraamaan sisäistä ja ulkoista koristetta, eli olemme valmiita rakentamaan avaimet käteen-talon.

Lähdemme maksuttomaan mittaukseen ja odotamme säätiön rakentamista koskevia arvioita!

Voit tilata lainata ilmaiseksi.

Säätiön hinta vuodesta 2000 rupla / kuutio

Voronezhin säätiön rakentamisperusmaksut 50 m3: n talon pohjan täyttömäärän kanssa:

- Digging käsin 900 ruplaa / m3

- kustannukset laskien lohkojen FBS 500 ruplaa / kpl.

- teipin pohjan hinta vahvistamalla ja ilman grillausta (täytä maanpinnan tasolla) 2000 ruplaa / m3

- hihnan nauhan pohjan vahvistus ja grillattavan laitteen arvo 2500 ruplasta / m3

- töiden kustannus, kun kaatopaikan kaataminen on vahvistettu 2700 ruplasta / m3

Säätiön laite

Säätiöön kuuluvat seuraavat perustoimet:

- akseleiden jakautuminen ja korkeustason päihittäminen kaikentyyppisille säätiöille

- kaivaminen kaikentyyppisille säätiöille

- hiekkasäkkilaite kaikentyyppisille perustuksille

- raudoituksen yhdistäminen kaikentyyppisiin perustuksiin, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhamaita

- kaikentyyppisille perustuksille tarkoitettu muottilaite, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhamaita

- valmiin betonin hyväksyntä tiivistykseen kaikentyyppisille perustuksille, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhan perustuksia

- konkreettinen huolto

Rakennusmateriaalien säästämiseksi säätiöiden suunnittelua ei kannata estää ei-toivottuja seurauksia: säätiön vääristyminen ja muodonmuutos, joka johtaa halkeamiin talon seinissä ja joissakin tapauksissa koko talon hätätilanteessa, joka ei pysty korjaamaan.

Strip-säätiö

Talon nauhasäätiö on yleisimpiä ja suosittuja laitteen yksinkertaisuuden ja kohtuullisten kustannusten takia laitteen perustaksi.

Esivalmistettuja FBS-nauhalankojen ja monoliittisen betonin lohkoja.

Lohkojen perusta FBS

FBS-lohkot valmistetaan betonituotteissa tehtaissa vakiokokoisina. FBS-lohkojen asennusta varten tarvitaan nosturi, mikä lisää säätiön kustannuksia, mutta asennuksen nopeus säästää aikaa rakentaa säätö verrattuna monoliittiseen, kun muotti on poistettu kuukauden kuluttua.

Vahvuuden kannalta talon lohkopohja on alhaisempi kuin monoliittinen, vedenpitävä ja lämmönjohtavuus on myös huonompi lohkojen välisten saumojen vuoksi.

Monoliittinen säätiö

Monoliittista säätiötä voidaan käyttää kaikentyyppisten rakennusten perustusten rakentamiseen sen eheyden ja voimakkaiden ominaisuuksien ansiosta, minkä ansiosta ne voivat muodostaa kaiken muodon.

Monoliittiset perustukset jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

- kaistale monoliittinen säätiö

- laatta monoliittinen säätiö

- monoliittinen pylväsperusta

- paalusäätiö

Jokaisella monoliittisella säätiöllä on oma tarkoitus ja ominaisuudet, ja säätiön valinta riippuu toimintaolosuhteista.

Säätiön monoliittinen levy

Säätiön monoliittinen levy on yleistynyt viime aikoina. Tällaista säätiötä kutsutaan myös kelluvaksi. Se on nykyisin luotettavin.

Kelluvan pohjan laite on perusteltua pohjaveden, pohjaveden, kallistumisen, levottomien ja epätasaisesti puristettavien maaperämaiden kanssa.

Säätiön monoliittilevy pystyy kestämään paitsi pystysuoran maaperän liikkeen myös pystysuoran. Monoliittinen laatta kaadetaan koko talon alueelle.

Ruotsin monoliittisen levyn säätiö

Eristetty ruotsalainen uuni (UWB) on yksi laattasäteilylajin lajikkeista, eroa tavallisesta laattojen pohjasta on eristää pohjan pohja ja laittaa vesilämmitteinen lattia laattaan seuraavalla kerroksella.

Kuumien ruotsalaisten monoliittisen levyn levittäminen talojen rakentamisessa on tullut suhteellisen hiljattain. Tällaista pohjaa voidaan käyttää mihinkään maaperään, jossa on läheistä vettä. Koska maaperä ei jäädy UWB: n alle, maaperän pilkkoutumisriski minimoidaan.

Aluksi tuntuu siltä, ​​että tämäntyyppisen säätiön laite on kallis, mutta kun otetaan huomioon tulevien säästöjen arvioiminen talon lämmityksessä, yhä useammat asiakkaat valitsevat tällaisen perustan.

Foundation Bay for Home

Persianlahden perusta voidaan tehdä useilla eri tavoilla:
- Betonin valmistaminen konkreettisessa sekoittimessa
- tilaa valmiin betonin sekoittimessa 4-8 m kuutiota.
- kaadetaan betonipumpulla, se on tarkoituksenmukaista suurissa määriä betonin täyttämistä ja mahdottomuutta lähestyä sekoitinta.

Lähdemme maksuttomaan mittaukseen ja odotamme säätiön rakentamista koskevia arvioita!

Voit tilata lainata ilmaiseksi.

Talon säätiön kustannusten laskeminen

Säätiön kustannukset riippuvat työn määrästä ja säätiön perustasta (maanrakennustöiden määrä, vahvistaminen, laitosten sijoittaminen, eristys, vedeneristys).

Talon säätiön tarkka hinta voidaan antaa vasta projektin jättämisen ja sivuston tarkastuksen jälkeen. Voit laskea hinnan ja saada alustavan arvion säätiölle, voit lähettää projektin sähköpostilla tai ilmaisen ennakkoilmoituksen kautta.

Nauhan perustan syvyys riippuu maaperän tyypistä ja ominaisuuksista, pohjaveden korkeudesta, keskimäärin 1,5 metrin korkeudesta. Säätiön ja sokean alueen eristyksen ansiosta voit vähentää pohjan syvyyttä. Jos pohjaveden taso on maanpinnan alapuolella, on tarpeen lisätä 2 metriä laskennalliseen syvyyteen.

Kaistaleen hinta

Taulukossa esitetään konkreettisen avaimet käteen -perusta (työ + materiaalit). Materiaalikustannukset annetaan vuoden 2017 alusta lähtien.

Rakennamme monoliittista säätiötä omilla käsillämme

Esivalmistettu monoliittinen säätiö yhdistää korkean suorituskyvyn, tilavuuden jäykkyyden, resurssin. Tässä tapauksessa käytetään standardi FBS-lohkoja, tekniikka, joka kaatuu muottiin lujittamalla. Säätöä voidaan vahvistaa panssarilla lohkojen alapuolella viimeisen rivin yläpuolella ja niiden välissä jokaisessa rivirakenteessa.

Esivalmistettu pohjateknologia monoliittisella panssaroidulla vyöllä

Kokoonpantu monoliittinen säätiö tarjoaa korkean rakennushintaa. Rakennuspaikassa sinun on ensin tilattava nostolaitteet FL-, FBS-, ja sitten betoniraudoitinten sekoittamiseen. Monoliittiset kentät vahvistavat esivalmistettua säätiötä, jolloin voit saavuttaa suuren käyttöresurssin.

merkki

Monoliittinen säätötyyppi kootaan - se on upotettu (ZLF) tai syvyydeltään (MZLF) nauha, jonka kulmat on koottu FL-levyiltä lepäävistä FBS-lohkoista, niiden väliset raot, panssaroidun vyön ylärengas kaadetaan muottiin. Siksi rätit ovat välttämättömiä kantavien seinien akseleille, kaivantojen kehälle tai kaivaukselle. SP 70.13330 -standardin (rakennusgeodia) mukaan tekniset määräykset TR 94.03.1 (maanpinnan alapuoliset betonirakenteet) on oltava:

 • vielä 3 m päässä kulkureitistä, 5 metrin päässä kadusta (punaiset viivat otetaan)
 • yli 15 - 6 m naapurimaista rakennusta riippuen molempien rakennusten seinämateriaaleista

Obnoskalla on vaakasuora lankarakenne (pituus on hieman enemmän kuin perusnauhan leveys), joka on naulattu kahteen tappiin (halkaisijaltaan 8-12 cm). Aseta rätit 1,5 - 2 m: n etäisyydelle kuopan seinistä, ojitusta, jousia, johtoja, johtoa venytetään puupalkin yli. Näiden laitteiden ansiosta johtoa voidaan siirtää akseleilla, ulkoseinien sisäseinillä.

kaivanto

Ennen maanrakennustöiden aloittamista on tarpeen ymmärtää selkeästi niiden seuraukset:

 • kaivetut leikkaavat muodostuneet maanalaiset kerrokset, jotka voivat muuttaa pohjaveden liikkuvuutta
 • maaperä voi nousta kastelemasta tai laskeutua vedenpoiston aikana

Maanpinnan alapuolella olevien betonirakenteiden voimakas resurssit takaavat pohjan suojan pohjavedestä rengasmaisella vedenpoistojärjestelmällä. Viemärijärjestelmän rakentamisen tekniikka on muotoa:

 • kaivanto kaivannossa, kaivanto FL-levyjen pohjan takana (rakennuksen tukirakenteisiin ei saa nojata)
 • bias yleisessä suunnassa 4-7 astetta
 • syvyys riippuu putkesta, joka on asetettava 15 cm: n paksuudelta, peittää sivut 15 cm: n päällä samalla materiaalin kerroksella (tavallisesti 40 x 40 cm)
 • rei'itetyn sileän tai aallotetun putken sijoittaminen yläkohdasta maanalaiseen säiliöön, johon viemärit kerätään

Kun louhitaan maata kaivukoneiden kaivukoneiden pohjista kaivinkoneella, leikkaa se niin, että pohja pohjaan käsin. Tiheys vähenee puolelta, kun kauhan kauhojen irtoaminen, lapiot tasoittavat kaivannon profiilia päästäkseen kerroksille ehjällä rakenteella.

Pohja

Kokoonpannut monoliittinen betoniterästyyppinen rakenne perustuu perinteisesti ei-metallista materiaalia olevaan tyynyyn. Suunnitteluratkaisuja on useita:

 • 40 cm: n murskaantunut kerros - suositellaan suurille GWL-tasoille
 • 40 cm hiekkakerros - säästää rakennusbudjetin maaperässä, jonka kantavuus on suuri ja pohjavesi pöydällä alle 1,5 metrin päähän säältä
 • 20 cm hiekkaa + 20 cm hautausmaa - klassinen versio, jossa keskimääräinen talousarvio maaperälle

Jokaisessa näistä vaihtoehdoista kerroksittain kerroksen tiivistyminen värähtelevillä levyillä on välttämätöntä.

perusta

Rämeiden terävät reunat lävistävät ja rikkovat vesitiiviin maton eheyttä. Sen vuoksi kiinteää monoliittista kellarityyppiä tuetaan 5-10 cm: n alhaisen asteen laihalla betoniteräksellä.

Tasainen taso sopii liikkuvan materiaalin valssaamiseen, tiivistämällä liitokset. Vuoraus kaadetaan ilman armosloyaa muottipesässä.

Vedenpitävät pohjat

Pohjalla on hygroskooppisuus, maaperä sisältää useita erilaisia ​​kosteuksia. Siksi pohjan vedeneristys todella pidentää asunnon elämää. Maalaukset, impregnoinnit ovat hyödyttömiä tässä, 2-3 kerrosta valssatusta materiaalista (Izospan, TechnoNIKOL, Bikrost) 10 cm: n päällekkäisyyksillä.

Eristävän maton reunat vapautetaan ulkopuolelle, niin että niiden jälkeen ne viedään sivuseiniin ja varmistavat kerroksen jatkuvuuden.

Levyjen asettelu FL

Nauhan pystysuoran vakauttamiseksi säätö on laajennettu pohjalla FL-levyillä. Asettelu on seuraava:

 • kulmat - pitkät levyt on asennettu kahden lohkon tukemiseen
 • täytä suorat osat - tarkista budjetin säästäminen tai lähellä toisiaan vertailutason lisäämiseksi
 • monoliittiset työt - levyt ovat puolisuunnikkaan muotoisia, kun ne on kiinnitetty oikeaan kulmaan, jäävät tyhjiöitä, jotka on kaadettava betonilla

Jos laattojen liitokset eivät ole monoliittisia, täyttövaiheen aikana aukot täytetään kuorimainen maaperä kohdistavat ulos työntävät voimat FBS-lohkon yläpuolella.

FBS-lohkojen asennus

Esivalmistettu pohja on betonilohkojen suurikokoinen muuraus, samoin kuin tiiliseinät. Asennukseen tarvitaan sementti- ja hiekkalaasti (virtausnopeus 1,5-3,5 ämpäriä lohkoa kohti), nostolaitteet. Monoliittisen esivalmisteen perusta on kaksi:

 • lohkot nurkissa, paikoissa, joissa on rivien ligaatiot + ja suora osa kaatuu muottiin
 • lohkot suorilla osuuksilla ilman pystysuuntaisten saumojen liittämistä + niiden välisiä monoliittisia pylväitä

Ensimmäisessä tapauksessa rakenteen jäykkyys varmistetaan niveltämällä kulmat ja työntämällä pitkät lohkot hihnamalleihin. Toisessa versiossa käytetään monimutkaista lohkokokoonpanoa. Päissä niillä on ura, joka täytettynä on täynnä betonia. Seoksen kiinteytymisen jälkeen saadaan kiinteä rakenne. Ensimmäisen järjestelmän mukainen asennus nurkkiin näyttää:

Toisessa tapauksessa tekniikka on hieman erilainen kuin edellinen menetelmä:

 • kaksi FBS-lohkoa on asennettu yhdelle kulmalle FL: n yhteisen levyn päälle, kunnes sisäiset reunat koskettavat, nurkassa on tyhjä neliö
 • toimenpide toistetaan kaikissa kulmissa, kunkin lohkon yhteisiä vaaka- ja pystysuoria ulkoreunoja ohjataan
 • sitten samojen lohkojen kohdalla uusi rivi altistuu ilman pystysuuntaisten saumojen ligaatiota
 • toisto toistetaan projektimerkin saavuttamiseksi

Jälkimmäinen tekniikka kopioi käytännössä kolonnin säätiön, mutta sarakkeiden välillä on pohjapaneeleja.

Nauhan monoliittiosat

Tässä vaiheessa nauhan jäljellä olevat tyhjät aukot kaadetaan betonilla. Jos FBS-lohkoja käytetään kulmissa, kaverit, on paljon helpompi kiinnittää muotti:

 • vain laita suojat lohkojen pinnalle
 • vedä ne alas neulalla tai rekvellä
 • kaada betonia tiivistämällä joka 40-60 cm korkeudella

Säätiö saa tilallinen jäykkyys johtuen rakenteen kriittisissä osissa asennetun FBS-lohkojen korkeasta laadusta. Jos lohkot on asennettu toisiinsa ilman sidoksia, ulkoiset kulmat muotin kokoonpanon aikana on mitattava työkaluilla. Suorissa osissa levyjen asennus on samanlainen kuin edellinen menetelmä. Kun puretut asennuslevyt FL, niillä on oltava pituus:

 • kaadetun pylvään leveys (yleensä 1 - 1,5 m)
 • FBS-lohkotuki (0,5 - 0,7 m)
 • toisen lohkon tuki (0,5 - 0,7 m)

Monoliitteissä on välttämätöntä jättää tekniset reiät asentamalla holkit muottipaneelien läpi:

 • viestintätyöpaikoille maanpinnan alapuolelle
 • 40 cm: n sokean alueen yläpuolelle

Ovet on peitettävä keinoilla, ikkunat voidaan tehdä monoliittisiksi nauhoiksi ilman niitä. Ikkuna-aukon vieressä olevat tangot on vahvistettu tangoilla, analogisesti palkkien kanssa, tangot asennetaan vinosti lähelle kulmia. Pustotoobrazovatel (suorakaiteen muotoinen kanava) asetetaan muottiin, joka kiinnitetään suojuksen läpi ruuveilla.

Armopoyas täyttö

Vahvistamattomista lohkoista koostuvasta sääksestä ei ole tilaa jäykkää. Suuri osa sivuseinistä kokee vakavan tangentiaalisen voiman maaperän kallistumisesta. Sen vuoksi rakenteen vakauttamiseksi käytetään panssaroidun hihnan lohkojen yläosaa pitkin. Tekniikan muoto on seuraava:

 • muottien asennus - sivupaneelit on asennettu FBS-lohkojen yläreunaan tukeilla, jotka ovat tukkeutuneet kaivantojen sivuseinille, jotka on kiinnitetty hyppyillä
 • vahvistus - kaksi vartta (kaksi tankoa 10 - 16 mm kumpikin) suojakerroksen (15 - 40 mm) etäisyydeltä alustasta, rakenteen yläpinta
 • tekniset reiät - armopoyat ovat tavallisesti rakennuksen olohuone, lämmittämättömässä maanalaisessa tilassa on oltava ilmanvaihtoaukot, joiden pinta-ala on 1/400 kellarikerroksen tasolta 0,4 - 0,6 m etäisyydelle sokealta alueelta
 • Täytä - aseta betoni muottiin, tiivistämiseen, ilman poistoon syvällä värähtelijällä

Lankojen kiinnittämisen yhteydessä on parempi käyttää lankaa, taivuta palkit seuraavalle puolelle, eikä telakointiasentoa päällekkäin oikein kulmissa.

Vedeneristys ja täyttö

Säätöä käytetään aggressiivisissa ympäristöissä, joten vedenpitävyys on välttämätöntä huokoiselle rakennemateriaalille - betoni. Jos vedeneristyskomponentit syötetään betoniin seoksen valmistuksen aikana, materiaali vastaanottaa vettähylkivä kyky oletusarvoisesti. Tätä varten voit käyttää jauheen Admix-valmistajan Penetronia, joka lisää 100 myorozhnostoykost-sykliä, inerttiä emäksiä / happoja, öljytuotteita. Tuotemerkki vedenpitävä kasvaa 3 yksikköä.

Sama valmistaja tuottaa kuivan seoksen Penetronia, jota käytetään ulkoiseen käsittelyyn. Kun liuoksen pinnalle käytetään, vedeneristyskomponentit reagoivat sementtikiven kanssa, muuttavat materiaalin rakennetta koko betonirakenteen paksuuteen, antaen samoja ominaisuuksia kuin Admix ja lisäämällä puristuslujuutta 5%.

Muissa tapauksissa käytetään betonin toissijaista suojaa kosteudelta:

 • pinnoitteet, maalit - on eri sakeus, bitumi tai epoksipohja
 • valssattuja materiaaleja - vedeneristys lasikuituun, perustuksiin käytetään polymeeripohjaa kaksikerroksisella bitumipinnoitteella
 • impregnoinnit, alukkeet - tavallisesti ennen maalausta, liimausta, betonipintojen pinnoittamista, resurssien lisäämistä puolitoista kertaa

Yhdistetty suojaus tunkeutuvien seosten avulla voi tuottaa 80 - 120 vuotta. Hyötykäytössä olevissa projekteissa nauhan seinämien ulkopinta on lisäksi eristetty. Mökeissä, joissa ei ole kellareja, vain pohjan tasolla oleva sokea alue eristetään vaakasuoralla kerroksella.

Ensimmäisessä tapauksessa seinät on kipsattu XPS-polystyreeni-vaahtona yhdellä kerroksella vedenpitävyyden yli, joka on lisäksi kiinnitetty napaisuuksilla, joissa on sateenvarjopäät. Suunnittelu peitetään geotekstilillä ennen sinusien täyttöä. Täytteen täyttämisen estämiseksi käytetään ei-metallisia materiaaleja (hiekka- ja soramakeita) kerroksittain kerrallaan värähtelevän tiivisteen avulla. Eristys on tarpeen sijoittaa sokean alueen alapuolelle säätöveden alapuolelle viemärijärjestelmän yli.

Taaksepuhallus tehdään sen jälkeen, kun se on asennettu vedenpoistoon, vesistöön, seinien lämmöneristykseen, eristyksen suojaamiseen geotekstiilillä. Jos jokin näistä toimenpiteistä ei ole valmis, on mahdotonta nukahtaa uniohjelmoihin.

Monoliittisten elementtien esikuorittujen säätiöiden lajikkeet

Asunnon pohjan koottuna monoliittisella tyypillä on useita vaihtoehtoja. Suosituimmat yksittäisten kehittäjien kanssa ovat seuraavat:

 • monoliitti maatasolle (useimmiten pisteistä -0,6 m tai -0,4 m) + yksi rivi FBS-lohkojen pinnasta
 • lohkot laattoina maan alla + armopoyat nauhan ylärivillä
 • teipin osittainen täyttö lohkoilla + puuttuvan osan täyttäminen muottipesässä

Jokainen variantti mahdollistaa huomattavasti rakenteen stabiilisuuden, geometrian vakauden ja spatiaalisen jäykkyyden lisääntymisen. Alamäet siirtyvät rakennustekniikasta toiseen, talousarvion korottaminen erikoislaitteiden vuokrauksesta johtuen, hidastuminen verrattuna puhtaaseen yhdistettyyn teknologiaan.

Annettu tekniikka mahdollistaa edut, sekä monoliittisen että yhdistetyn menetelmän. Rakennustöiden ylläpitämisen myötä nauha tulee kestävämmäksi, mutta lisäkustannuksia tarvitaan. Suositusten mukaisesti säätiö saa mahdollisimman suuren resurssin.

Monoliittinen teräsbetonivalmiste: hyvät ja huonot puolet, laskenta, rakennusalan teknologia

Tape monoliittinen säätiö (LMF) - maanrakennusten ja mökkien suosituin perusta. Rakennusyritykset ja yksityiset kehittäjät "rakastavat" tätä perusta sen kestävyydelle, asennuksen helppoudelle ja alhaisille kustannuksille. Voit helposti tehdä monoliittisen perustan nauhan omilla kädilläsi, ja jos lähestyt työtä vastuullisesti ja noudatat SNiP: n kaikkia normeja, saat luotettavan perustan talolle, joka ei aiheuta ongelmia monien vuosien ajan.

Mikä on monoliittinen nauhan perusta: laajuus ja tyypit

Teippi-monoliittinen säätö on teräsbetonin nauha, joka sijaitsee mökin kaikkien seinien alla. Se toistaa tarkasti laatikon, ottamalla kuorman rakennuksesta ja kuljettamalla sen maahan.

Nollatason alapuolelle tunkeutumisen tason mukaan LMF: llä on kolme tyyppiä:

 1. Upotettava. Läpäisyaste on 50-70% koko peruskorkeudesta. Käytetään raskaiden materiaalien talojen rakentamiseen. Se on korkein kantavuus ja voit tehdä kellarista tai kellarista taloon. Yksityisessä rakentamisessa käytetään harvoin suurta maa- ja betonityötä.
 2. Matala syvyys. Suosituin vaihtoehto yksityisen rakennuksen alalla. Perusta-nauha on haudattu 20-30% omalla korkeudellaan. Tämä säätiö sopii erinomaisesti erilaisten materiaalien rakennuksiin: kaasu- ja vaahtobetoniin, tiiliin, teräsbetonilaatoihin, sahatavaroihin jne. Pienen säätiön perustana on luotettavuus ja suuri kuorman kantavuus, ja sen rakentaminen on vähäistä.
 3. Ei haudattu Pohja-nauha ei ole haudattu maahan, sen ainoa on maassa. Tämän tyyppistä perustetta käytetään kevyissä rakennuksissa: maalaistaloissa, katuissa, kylvyssä.

LMF-syvyyden tyypit

LMF soveltuu lähes kaikentyyppiseen maaperään. Kuivalla hiekalla, hiekkavyöhykkeillä ja kamiinalla säätö asetetaan jäätymisasteen yläpuolelle. Keskipitkällä ja suurella purkautuvalla maaperällä - jäätymisen alle 20-30 cm ilman viemärijärjestelmää. Jos hanke liittyy kuivatuksen ja kuorimattomien maaperän vaihtoon, niin pohja voidaan haudata jäädytyksen yläpuolelle.

Korkealla pohjaveden pinnalla (GWL) syvempää teippausta ei suositella käytettäviksi ilman tehokkaita vedenpoistotoimenpiteitä. Hydrostaattisen paineen vaikutuksesta nauha romahtaa ja muuttuu. Tässä tapauksessa on suositeltavaa harkita laitteen pohjan muunnosta paalusäätiölle.

Ribbon monoliittinen säätiö: hyvät ja huonot puolet

Kun valitset kodin perustan, kehittäjät pysähtyvät usein kahdella vaihtoehdolla: monoliittinen nauha ja monoliitti-pohja. Monoliittinen pohjalevy - vahvistettu betonilaatta, kaadetaan koko alueen tulevan rakenteen. Monet uskovat, että monoliittinen levy on luotettavampi, koska talo sijaitsee suuren alueen pohjalla. Tämä mielipide on väärässä! Nauhan säätiö kuormaa tasaisemmin ja säätö, jossa monoliittinen lattialaatta vaatii monimutkaista tasapainotusta ottaen huomioon maaperän kantavuuskyvyn. Levyyn kohdistuvan tasapainotuksen puuttuessa halkeamat menevät, sen käyttöikä laskee. Lisäksi monoliittilevyllä on paljon painoa, joten sen kutistuminen on merkittävämpää, mikä vaatii monimutkaisen laskennan.

Monoliittinen perusta yksityiselle talolle

Tulevaisuuden rakennuksen tai rakenteen valintaa tulisi aina kiinnittää erityistä huomiota. Koska hän tarjoaa lähes kaikki suorituskykyominaisuudet: rakenteellinen lujuus, vakaus ja pitkäikäisyys. Säätiö toimii aina vuorovaikutuksessa pohjan kanssa ja päinvastoin. Tämä riippuvuus muodostaa valintakriteerin. Lisäksi tietyissä rakennustyypeissä sopii niiden perusta. Monikerroksiset, kuormitetut rakennukset sopivat syväpohjaisiin paikkoihin: ne ovat edullisempia kuin massiivinen, usean metrin paksuinen teräsbetonilaatta. Teollisuusrakennuksissa on asennettava paalilangat. Mutta yksityinen rakentaminen on täydellinen pohja levyille. Mikä on vankka perusta? Heillä on myös etuja ja haittoja. Puhumme tästä tänään.

Laattoalaptio. Maaperän ominaisuudet

Levyjen perusta tai niin kutsuttu "laattojen perustus". Mitä hän on? Yritetään selvittää tämä ongelma. Nimen kahdessa sanassa puhutaan itsestään. Tämä kiinteä teräsbetonilaatta, joka ottaa kuorman rakennuksesta tai rakenteesta ja siirtää ne taustalla olevaan maahan.

Laatan suunnittelun määrittämiseksi on tarpeen tehdä tutkimuksia maaperän pohjasta. Laattapohjan valmistelu ja jatkokehitys riippuvat tästä. Jos kyseessä on yksityisten talojen rakentaminen, on mahdollista rajoittaa itsensä useisiin säätökaivoihin. Heistä perustettu kokenut geologinen insinööri tekee pienen geologisen osan tulevasta rakennustyömaasta. kuvaavat kaikenlaisten siellä esiintyvien maametallien tärkeimmät ominaisuudet. Nämä tiedot mahdollistavat monoliittisen pohjalevyn lisätulokset.

HUOM! Myös tärkeä maaperän kriteeri on jäädytyksen taso. Se auttaa määrittämään levyn paksuuden. Mutta asiantuntijoiden mukaan ei ole tarpeen haudata levyä pakkasen täyteen paksuuteen. Koska joissakin paikoissa se saavuttaa 1,5 m ja enemmän. Yksityiseen rakentamiseen optimaalinen laattojen paksuus on 400-600 mm.

Slab-perustusteknologia

Laattojen perustuksen rakentaminen alkaa hankkeen dokumentaation vaiheessa. Tässä lasketaan vahvistuskotelot, paksuus vahvistetaan vierekkäin muihin teknisiin yksiköihin: seinät, väliseinät, viestintä, läsnäolo kellarissa huone. Lopullinen kuormitus riippuu jälkimmäisestä. Näiden indikaattorien perusteella tehdään alustava arvio.

Jotta tietoa voidaan helpommin käsitellä, tekniikka voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

Vaihe 1. Valmistelutyöt

Tässä vaiheessa sinun on poistettava tulevan rakennustyömaan alue. Päästä eroon kasviskerroksesta, kivistä, roskista. Valmistele taso mahdollisimman tasai- seksi ja kompuroi se jyrsimellä. Jos kasvullisen kerroksen alla on löysä tai epästabiili maaperä, se on korvattava sopivammalla ja tiivistettävä samalla tavalla tamperillä.

Luonnollisesti tämä edellyttää avointa kuoppia. Sen mitat pitkin kehä olisi 1-2 metriä suurempi kuin laatta. Se on kätevää työtä varten. Maa voidaan sijoittaa jonnekin lähialueelle, koska rakennustyön aikana tarvitsemme sitä edelleen täyttämään kellarihonan oireet.

Sinus - tilan, joka muodostuu laattarakenteen betonoitumisen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että säätiön ja kuopan pituudet eroavat toisistaan.

Instruments:

 • kottikärryt (maanpinnan siirtämiseksi)
 • puutarha lapio
 • mittanauha
 • rammer

Vaihe 2. Maalatta

Pehmustetta tarvitaan aluslaatan vakauden varmistamiseksi ja kompensoimaan taustalla olevan kerroksen maaperän muodonmuutosvoimat. Hiekkaisten maametallien hallitsemilla alueilla pehmusteen paksuuden tulisi olla 150 mm. Mutta paikoissa, joissa savi maaperä ja maaperä, jotka ovat alttiita kallistumiselle, tyyny on asetettava vähintään 300 mm: n paksuudelle.

Instruments:

 • sama auto
 • lapio
 • rammer

HUOM! Märkäalueilla paras tyynyvaihtoehto on murskattu pieni murto-osa. Se auttaa merkittävästi lisäämään betonin vedeneristysominaisuuksia.

3. vaihe. Kotelon kiinnitys

Muottipesäksi on käytettävä levyjä, joiden paksuus on 20 - 40 mm. Se on mahdollista ja enemmän, mutta se on käytännöllinen: koska meillä on yksityinen rakentaminen, arvio ei saisi olla suuri. Rakenteellisesti, muottien tulee koostua pitkittäisistä ja poikittaisista levyistä, jotka kiinnitetään toisiinsa ruuveilla. Ennen kaikkien elementtien kiinnittämistä keskenään on välttämätöntä tarjota teknisiä aukkoja sisäiseen ja ulkoiseen viestintään: vesihuoltoon, veden hävittämiseen ja niin edelleen. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että säätiön kaatamisen jälkeen ei riko rakenteen eheyttä. Tällaiset toimet voivat johtaa voimakkuuden vähenemiseen.

Instruments:

 • höylätty pitkittäislevy
 • ristipalkkeja
 • ruuvit ja ruuvimeisseli (tai vasara ja kynnet)
 • palapeli tai puutie

Vedeneristystyöt

Yksittäisen pohjalevyn laitteen yksityisasuntoon ei ole vähemmän tärkeä vaihe vedenpitävyys. Tämä termi selittyy sillä, että se tarjoaa eristystä ja siten suojaa betonista kosteudelta. Märkä ympäristö vaikuttaa haitallisesti betonin mekaanisiin ominaisuuksiin, edistää sen tuhoutumista ja altistaa raudoituksen. Jälkimmäinen puolestaan ​​altistuu korroosion - kuitujen tuhoutumiselle, metallin ominaisuuksien heikkenemiselle. Mutta perusprosessin korvaaminen ei ole halpaa. Tämä onnistuu parhaimmillaan niin paljon kuin yhtä paljon, ja uuden talon rakentamiseen. Jotta vältetään tällaiset ärsyttävät laiminlyönnit ja vapautat itse tietyntyyppisistä kustannuksista, sinun on huolehdittava vesitiivistyksestä.

Seuraavat rullaustyypit soveltuvat tällaisiin töihin: ruberoidi, hydrobarrieri tai geotekstiili. Kaikki ne käytetään katto. Niiden on oltava valmiiksi valsattuja tulevan levyn koko alueelle, päällekkäin nivelten. Se ei myöskään loukkaa tehdä pieniä aukkoja muotin korkeuden mukaan (jos mahdollista, täydellinen muottikorkeus).

On hieman yksinkertaisempi vaihtoehto, mutta arvio osoittaa, että se on paljon kalliimpaa. Tällaisissa tapauksissa voit käyttää kuivaseoksia, jotka lisätään betoniseoksen valmistuksen aikana ja tarjoavat sen vedeneristysominaisuudet. Tällaiset säästöt ovat sopivia vain niille, joilla on suuri budjetti.

Instruments:

 • rakennusveitsi
 • sakset
 • teollinen hiustenkuivaaja (munakoiso ruberoidille)
 • nitoja niitteillä (geotekstiilien levittämiseen)
 • mittanauha

Vahvikotelon ja betonilaattojen asettaminen

Vahvistus johtuu siitä, että vahvikekaasut asetetaan muottien pohjalle. Pitkien ja poikittaisten sauvojen paksuus ei saa olla pienempi kuin 10 mm (seinäyksiköt on vahvistettava lisätuilla). Lujitteen liitokset on sidottava pehmeällä langalla. Tällöin ei ole suositeltavaa käyttää hitsauskonetta, koska nivelissä on kaikkein heikoimmassa asemassa oleva piste. Kun pohjalevy liikkuu, nivelet alkavat kokea valtavia veto- kuormia, mikä saa aikaan lujituksen käyttökelvottomaksi ja koko tukirakenteen kanssa. Lujitushäkki on upotettava täysin betoniseokseen.

HUOM! Vahvistinverkko on asetettava pienille puristimille. Tämä on tärkeää syrjäytymisen eliminoimiseksi ja vakauden varmistamiseksi.

Instruments:

 • pihdit (pihdit) pukeutumiseen
 • lattiapihdit
 • mittanauha

Betonin kaatoaminen ei ole yhtä tärkeää. Liuos on syötettävä jatkuvasti nipun aikaansaamiseksi. Siksi tällaisissa tapauksissa tarvitaan vähintään 4-5 henkilöä. Jotkut vaivaavat betoniseoksen, kun taas toiset pinoavat ja sileät. Kun koko mateen tilavuus on täytetty, ei ole levytystä, voit edetä syvälle tärinälle. Tämä auttaa poistamaan syntyneet aukot ja ilmakuplat. Viimeinen vaihe betonisoinnissa on vaakatason tasoitus erityissääntöä tai tasainen puinen tikku.

Instruments:

 • kauhat hiekalle ja vedelle
 • useita pataa
 • sekoitussäiliö
 • tärinästys
 • sääntö
 • vahakangas

Seuraavaksi säätiön on kovennettava ja hankittava vahvuus. Se kestää 28 päivää. Koko ajan betonia on seurattava siten, ettei se kuivu ja ole liian märkä. Tätä varten huonoissa sääolosuhteissa se on peitettävä öljypinnoilla ja aurinkoisella säällä veden lisäksi.

Mitä tulee monoliittiseen säätiöön yleensä, kaiken. Joitakin monoliittisia säätiöitä on vielä olemassa. Siirry eteenpäin yhden niistä - UWB-tekniikka (eristetty ruotsalainen liesi).

Eristetty ruotsalainen levytekniikka

"Lämminlevyn" rakentaminen on itse asiassa monoliittisen perustan tyyppi. Totta, erottuva piirre. Yritetään selvittää mikä. Tämä auttaa meitä pienessä järjestelmässä.

Harkitse jokainen kerros järjestyksessä.

 1. Pienikokoinen maaperä (aluksi on tarpeen leikata maan kasvillisuuskerros kestävän maaperän saavuttamiseksi);
 2. Hiekka (tässä vaiheessa, samalla tavoin kuin tavanomaisella monoliittisella pohjalla, valmistetaan hiekkalaatikko tai raunioista, jos maa on koskematon);
 3. Tekninen viestintä (tässä vaiheessa kaikki viestinnät on jo asetettu: vesihuolto, vesihuolto jne., Tämä on tämäntyyppisen levyn plus);
 4. Murskattu kivi (tässä sillä on rooli tukityynynä tulevalle eristyskerrokselle);
 5. Eristys, mahdollisesti suulakepuristettu polystyreenivaahto tai muu lämpöä absorboiva materiaali (se sijoitetaan 2 kerrokseen, kokonaispaksuus on noin 100 mm);
 6. Vahvisteiset silmät (täällä sauvojen on oltava halkaisijaltaan suurempia, 12-16 mm, ne sopivat myös salpoihin, jotka estävät tilamuutosta ja antavat vakauden);
 7. Lämmitysjärjestelmä (tässä vaiheessa putket asetetaan kehän ympäri ja yhdistetään pääkokoojalle, ennen niiden käyttöönottoa on pumpattava ilmaa);
 8. Betoniyhdistelmä (laitteen viimeinen vaihe, tässä on syytä huomata, että betonipaksuus on hieman pienempi kuin tavallisessa monoliittisessa levyssä - noin 100-120 mm, eikä 250 - 300 mm: n sijasta).

Paljon lisää putkien asennuksesta

 • Jotta lämmönläpäisevyyttä voitaisiin säätää pohjan suhteen, putket olisi sijoitettava lähemmäksi toisiaan; laakerin seinien ja väliseinien välissä on hieman suurempi putkitiheys kuin huoneen keskellä;
 • Mutta on myös syytä muistaa, että liian huono on liian huono. Älä aseta lämmityselementtejä tiiviisti (alle 100 mm). sinun on tiedettävä tämä, jotta vältetään materiaalin ylitarjonta;
 • Toisaalta toinen tärkeä seikka on se, että on varmistettava, että putkien korkeus ei ole yli 250 mm, ja etäisyys seinästä ensimmäiseen putkeen ei saa ylittää 150 mm;
 • Kiinnittimien lämmityselementtien sijoittaminen on kiellettyä, jos monoliittinen säätö koostuu useista levyistä.

Yksi pieni nuotti! Tämä ratkaisu soveltuu vain pienille yksikerroksisille taloille. Kaikissa muissa tapauksissa tämä ei ole hyväksyttävää, koska säätiön paksuus ei anna hänen nähdä suuria kuormia.

Ruotsin levyn edut ja haitat

makeiset

 1. Eristetty pohjalevy, joka sopii useimmille maaperälle
 2. Tekniikan noudattaminen mahdollistaa ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden. se voidaan välittömästi levittää pinnoitteen viimeistelemiseksi
 3. Täysi tyhjennysjärjestelmä
 4. Itse asiassa saamme lämpimän kerroksen, joka ylläpitää keskilämpötilaa rakennuksen lattialla
 5. Tällainen ratkaisu on energiatehokas versio monoliittisesta säätölaitteesta; tämä säästää lämmityskaudella
 6. Valtava monimutkainen, johon kuuluu useita toimintoja; jos kuljetat niitä erikseen, se on paljon kalliimpaa
 7. Levyn alapuolella oleva maaperä ei ole jäädytetty; ja myös tällainen säätiö, sen rakentamisen ansiosta, on kaikkein vähäisimpänä sellaisen tuhoisaa tekijää kuin pakkasella.

Mitä tulee puutteisiin, ne voidaan yleistää ja viedä kaikkiin laattoihin perustuksiin.

haittoja

 1. Sopii vain maan tasaiselle pinnalle; vaakasuoran tason tai kaltevuuden pienin poikkeama voi lisätä rakentamisen kustannuksia
 2. Soveltamattomuus heikosti kantavissa maaperäpohjissa: turve, suola jne.
 3. Tällaiseen yksityiskohtaiseen työhön tarvitaan korkeasti koulutettuja asiantuntijoita; muuten laatu kärsii, mikä johtaa kalliisiin korjauksiin
 4. Puhdas lattiataso on sama kuin maanpinnan taso rakennuksen ulkopuolella; alhainen kellarirakenne
 5. Suuri määrä rakennusaineiden käyttöä; useimmat niistä tulevat ulkomailta, mikä tekee niistä useita kertoja kalliimpaa; jälleen, jos otat kaikki prosessit erikseen, se on paljon kalliimpaa, mutta tässä tapauksessa voit katkaista rakentamisen ajan pidemmän ajan
 6. Monoliittisen perustan rakenne ei ole suunniteltu raskaille kuormille; siksi ainoa sopiva vaihtoehto olisi kevyt runko tai puutalo.

johtopäätös

Toisin sanoen kaikki liittyvät monoliittisiin säätiöihin. Kuten kaikki tekniset prosessit, rakentamisessa ja paitsi, niillä on myös etuja ja haittoja. Kerroimme sinulle kaikki yksityiskohdat: mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota, mitä virheitä voit välttää, missä ja mitä käyttää, säästääksesi tarpeettomilta kustannuksilta. Millaisia ​​hetkiä on muistettava ja annettava heille erityistä huomiota.

Lisäksi valinta on sinun. Mutta tämän vuoksi olisi parempi kuulla kokenutta insinööriä. Se auttaa määrittämään, mikä sivustoosi sopii, mitä tehdä, jotta suuret luvut eivät pelkää arviota.

MONOLIITTINEN BASE

KOTISIVUILLE "KÄÄNNÖS"

 • HOME
 • Tietoa meistä
 • HINNAT SÄÄTIÖÖN
 • Omat työt
 • YHTEYSTIEDOT

Tietoa meistä

Emme ole kovinkaan paljon meistä

Voronezh Monolithic Constructions Company, joka on osa LLC VIK Engineering, on erikoistunut perustustekniikkaan yli seitsemän vuoden ajan.

ALUSTEN LUOTETTAVUUS

Haluatko tilata avaimet käteen -perustan?

Jos tarvitset avaimet käteen -perusta kotiisi, luotettavaa ja laadukasta. Sait osoitteeseen. Yhtiömme ei koskaan säästä materiaaleja ja asiantuntijoita. Valitsemme vain todistettuja ja parhaita materiaaleja, niin että säätiöt ovat vuosisatojen ajan. Asiakkaidemme tarpeiden tyydyttämiseksi valitsimme asiantuntijat jokaiselle perustajaryhmälle: kasa, vyö, laatta ja RC-paalut.

Tape perusta kustannukset, avaimet käteen hinta hiero.

Matala syvyys

Glubokozaglublenny

* Edellyttäen, että tontilla on sähkö, vesi ja prikaatin elinolosuhteet.
Hintaan sisältyy:
Sivuston asettelu ja asettelu säätiön alla
Maanrakennus, ojan laite, kaivannot
Laitteen hiekkapohjainen tyyny pohjan alla
Muottien asennus laudalta
Neulomisvarusteet
Betonin kaataminen
Säätiön kustannukset sisältävät laitokselle toimitetut materiaalit.
** Tarkempia kustannuksia teippipohjasta avaimet käteen -periaatteella voit saada selville soittamalla meihin.

Monoliittisen säätiön kustannukset, avaimet käteen hintaan ruplissa.

Monoliittinen levy

Ruotsin liesi

* Edellyttäen, että tontilla on sähkö, vesi ja prikaatin elinolosuhteet.
Hintaan sisältyy:
Alueiden suunnittelu, merkinnät
Kaivaminen, kaivaminen
Geotekstiilin asettaminen
Laitteen tyynyt perustuksen alapuolella, kerroksellinen riimu
Muottien asennus
Laitteen vahvistuksen häkki 2 kerroksessa
Putkistekniikka tekniseen viestintään
Betonin kaataminen
Säätiön kustannukset sisältävät laitokselle toimitetut materiaalit.
** Tarkempia kustannuksia avaimet käteen avautuvan levyn monoliittisesta alustasta voit oppia soittamalla meihin.

Voronezhin vakiopaikkojen kustannukset, avaimet käteen hintaan ruplissa.

Säätiön rakentaminen: hinnat ja työtyypit

Hintamme säätiölle

On selvää, että monoliittisen tiilitalon alla oleva kaivuri on syvempi kuin kaasusilikaatin rakentamisen alla. Siksi jokaisella esineellä on oma hinnasto, riippuen perustekstien luettelosta ja niiden määrästä. Alla olevassa hinnastossa on esitetty säätiön alhaisempi hintakynnys. Kunkin objektin osalta arvioiden kokonaiskustannukset ovat sen omat.

Voronezhin liuskajohtojen rakentaminen

Voronezhin yleisin lajike on teippi monoliittinen matala-syvempi perusta. Se on tehokas käytettäväksi tulvilla mailla, esimerkiksi kallistuvalla maaperällä.

Matala-syvempien perustusten hinnat ovat 2-3 kertaa alhaisemmat kuin muilla maanalaisilla rakenteilla, jotka on järjestetty syvyyteen. Säätiön hyväksyttävät kustannukset ja suhteellisen helppokäyttöinen asennus tekevät Voronezhin yleisimpiä nauhatyyppejä. Matala säätiön täyttö maksaa 3 kertaa halvempaa kuin muut perustukset, jotka on tehty syvyyteen.

Pylväsperusta: hinnat ja rakentamisen yksityiskohdat

Pilarivälirakenteen rakentaminen on kaikentyyppisten säätiöiden halvin (1,5-2 kertaa halvempi kuin kaistale). Se sopii ihanteellisesti rakennuksiin, joissa on kevyitä seiniä, esimerkiksi suojavaunarakennus. Jotta kiinteämpi kivirakenne, sinun on valittava toisenlainen perustarakenne.

Pääosa - paalu (pylväs). Se voi olla puusta, tiilestä, betonista tai betonista. Asbestiputkia, jotka on täytetty betonilla, käytetään yleensä paaluina.

Laattojen perustus: suunnitteluominaisuudet

Laatta (kelluva) perustus olisi valittava rakentavaksi maaperään, esimerkiksi turpeen maaperään. Pohjalla on jäykkä rakenne, joka koostuu yhdestä laatasta, joka on tehty rakennuksen koko tason alle. Hinnoittelun takia tällainen säätiö on erittäin kallista, koska se vaatii suurta betonin ja raudoituksen kulutusta. Edut ovat rakentamisen helppous, monipuolisuus ja kyky täyttää laatta. Laattojen pohjalla on vakaa maaperän samentuma ja kuormat, jotka johtuvat vaihtoehtoisesta sulatuksesta ja jäätymisestä. Tällaista säätä suoritettaessa sokea alue ei kaada. "Kelluva" laatta, voit rakentaa minkä tahansa talon. Löydät talon rakentamisen kustannukset menemällä "Hinnat" -osioon.

Monoliittinen säätiö taloon: nauha tai laatta?

Nykyaikaisessa rakennustekniikassa on laaja valikoima erilaisia ​​innovaatioita ja materiaaleja kauniiden ja luotettavien talojen rakentamiseen. Ei ole läpäissyt näitä trendejä ja niin tärkeä osa minkään kodin, kuten säätiö. Talon perusta on perusta, johon koko rakennuksen rakenne perustuu, ja sen on oltava riittävän vahva ja kestävä säilyttääkseen ja säilyttämään monitornin seinät ja rakennuksen katon.

Ennen perustuksen rakentamista on tehtävä geologisia tutkimuksia: perustan tyyppi riippuu maaston maastosta.

Tähän mennessä suosituimpia perustyyppejä ovat monoliittinen pohjalevy ja nauhat.

Riippumatta siitä, millainen perusta talolle, monoliittiselle tai nauhalle, valitset, on tärkeää ymmärtää, mitä tehtäviä sen on kohdattava ja oltava tarkkaavaisesti sen rakentamisessa.

Säätiön syvyyden riippuvuus maaperätyypistä.

Ilmastomme on paljon puutteita, jotka vaikuttavat suuresti rakennusteollisuuteen, kuten asuntojen rakentamisessa, on otettava huomioon kaikki ilmastomme ominaisuutemme. Tärkein vaarallinen ilmastovaikutus on maaperän turvotus. Turvotus johtuu siitä, että maaperä jäätyy läpi talvella suurelle syvyydelle, minkä seurauksena maa laajenee ja sulamisen jälkeen maaperä asettuu uudelleen. Nosto- ja laskutustaso on noin 10% maaperän jäädytyssyvyydestä (esimerkiksi 120 cm: n jäädytyssyvyys, maaperän turvotus on noin 12 cm). Ja tällaiset vaihtelut vaikuttavat haitallisesti talon rakenteen lujuuteen, ne voivat aiheuttaa halkeamia ja jopa rakenteen tuhoutumista. Säätiön tulisi estää tämä prosessi, ja tämän vuoksi on olemassa kaksi tapaa: perustaa perustus maanpinnan jäädyttämisen alapuolelle tai tehdä siitä monoliittinen, ja sitten maaperän liikkeet jaetaan tasapuolisesti talon vankalla pohjalla.

Maaperän turvotuksen lisäksi on otettava huomioon pohjaveden syvyys, joka voi olla vaarallinen naapuri mille tahansa rakenteelle. Toinen tärkeä tekijä on talon paino, sillä jopa aloittelijalla on käsitys siitä, että runko-kilven ja monoliittisen talon paino vaihtelee suuruusluokaltaan, mikä tarkoittaa, että niiden perustana on otettava tämä hetki huomioon. Älä unohda ottaa huomioon maaperän rakennetta ja koostumusta. Savi tai hiekka, kallioinen maa tai märät suoita, kiinteä maa tai komposiitti - se vaatii silti harkintaa ja laskemista, jotta sitä ei voida sekoittaa yhden tai toisen pohjan valintaan.

Koska tämän artikkelin tarkoituksena on vertailla säätiön kahta suosituinta lajiketta, voimme analysoida niiden kunkin vahvuuksia ja heikkouksia.

Strip-säätiö

Nykyään Euroopassa suosituin on nauha-säätiö, joka on perinteisesti kehittynyt monien vuosien ajan. Tämäntyyppinen pohja voi olla monoliittinen tai koottu betonilohkosta. Jos talon rakentaminen on suunniteltu kellarikerrokseen, kannattaa valita monoliitti, koska tässä tapauksessa kellarissa ei ole aukkoja, eikä sinun tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa sen luotettavaan vedenpitävyyteen.

Pohjalevyn asettamisen syvyys riippuu suoraan maaperän jäädyttämisestä, sen alapuolella olevan kaivon on oltava vähintään 20 cm jäätymisasteen alapuolella. Sinun on tiedettävä maanjäristyksen syvyydestä alueellasi etukäteen, mutta yleensä Keski-Venäjällä se vaihtelee 120-150 cm.

Alapuoleen perustuvasta materiaalista riippuen sen paksuus riippuu myös siitä, että raudoitetun betonipohjan vähimmäispaksuus alkaa 10 cm, kun taas muurausmateriaalin pohjalta perustuva nauhaosuus alkaa puoli metriä. Koska olemme ensisijaisesti kiinnostuneita monoliittisesta betoniteräksestä, kuvassa näkyy kaaviota monoliittisesta nauhalevystä.

Suositellut säätöosuudet perustuen poikittaisten seinämien (mm)

Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen on yksinkertaista, mutta sen ainoa haittapuoli on materiaalien, muottien, rakennusmateriaalien ja paljon muuta. Tässä tapauksessa sinun on valittava rakentamisen helppous ja korkeat rahoituskustannukset.

Tyypillisesti monoliittista nauhamaista perustusta käytetään kivi-, tiili- ja betonirakenteiden rakentamiseen. Se soveltuu myös talon rakentamiseen epävakaan maaperän päälle, missä on vaara epätasaisesta sakkautumisesta. Jälkimmäisessä tapauksessa perusmonoliitti jakaa tasaisesti syntyvät kuormat koko alueensa päälle ja suojaa rakennetta muodonmuutoksesta.

Monoliittisen ja lohkon lisäksi on myös sellaista lajiketta, kuten matala-teippi, joka on hyvä käyttää helposti ja valmiina ostettuun taloon. Matalan perustuksen kevytvalmisteinen, kuten maalaistalo, sopii täydellisesti. Se on helppo rakentaa, jonka jälkeen voit asentaa hankitun talon valmiiksi.

Liuskajohtojen rakentaminen

Scheme-muottijalan alapinta.

Rakentaaksesi vankan perustan sinun täytyy käydä läpi useita rakennusvaiheita. Ennen kuin aloitat kaivamisen kaivosta tulevalle betoniperustalle, sinun on mitattava huolellisesti kaikki ja merkitä se sivustolla. Kaivannon leveyden tulisi olla 10-20 senttimetriä laajempi kuin tuleva perusta. Louhintatyön pohjalla on louhintatyön jälkeinen hautapeite tai sora, jonka paksuuden on oltava vähintään 20 ja edullisesti 30 cm. Hiekkastyynyn huolellisen puristamisen jälkeen on asennettava muotti. Jos maaperä on tiheä eikä murene, niin se on melko mahdollista käyttää sitä muottipesäksi ja jättää puiset aidat vain monoliitin korotetulle osalle.

Muotti ei kestä kovan betonin massaa, joten se on kiinnitetty maahan kiinnitettyihin pankeihin, jotka tukevat muurausseinämiä. Ylhäältä se kiinnitetään erikoisnauhojen avulla estää muottipaneelin seinämien muodonmuutoksia ja eroja. Kaikki muotin halkeamat on korjattava tai peitettävä folioilla. Löysä ja epävakaa maa vaatii muottien asentamisen kaivannon pohjasta.

Asennetun asennuskiinnityksen sisällä edellä esitetyn järjestelmän mukaisesti. Tangojen välissä on pehmeä johto. Vahvikotelon rakentamisen jälkeen kaivanto kaadetaan betonilla. Alustan korkeudesta riippuen voi olla tarpeen olla useita vaiheita betonin kaattamisessa, koska ei ole suositeltavaa kaataa yli 15 cm korkea betoni kerrallaan. On tarpeen antaa aikaa karkaistulle betonille kovettamista varten, pehmentäen tätä prosessia, on suositeltavaa peittää betoni vedellä ja vedellä säännöllisesti 2-3 viikon ajan. Tuloksen pitäisi olla kiinteä ja monoliittinen rakenne.

Monoliittinen pohjalevy

Monoliittinen levy

Pienen talon rakentamisen aikana valitaan yhä monoliittinen pohjalevy. Se osoittautui hyvin vaikeissa maissa, jotka ovat alttiita liukastumiselle, pudotukselle tai alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Monoliittiset laatat levittävät kuorman koko pinnalle ja siirtävät maata yhdessä kausittaisten maajohtojen sattuessa ja suojaavat taloa muodonmuutoksilta. Tätä aluetta kutsutaan myös kelluvaksi, koska se näyttää kelluvan talon epävakaalla maaperällä.

Monoliittisen levyn lisääntynyt tuki kestää maaperän jäädyttämisen tai sulamisen aiheuttamia rasituksia. Riippuen paksuutensa, se sopii sekä kevyille puurakenteille että massiiviselle monoliittiselle talolle.

Tavallisen pienen talon alle riittää asentaa 40 cm: n paksuinen betonilaatta, noin 10-15 niistä on syvennettävä maahan.

 • monoliittisen laattapohjan rakentaminen alkaa kuopan muodostamisella, joka tehdään myös hieman suunnitellummaksi rakentamisen helpottamiseksi;
 • hiekka- ja sora-alusta kaadetaan kaivon pohjalle ja varovasti tamped down;
 • pehmusteen päälle asetetaan vedeneristyskerros, joka peitetään kerroksella vähärasvaista betonia;
 • Betonin kuivatuksen suurlähettimet sopivat ja sitovat ainakin kahden kerroksen vahvistuskotelon, jotka ovat kiinteästi kiinnitettyinä toisiinsa;
 • viimeinen vaihe on kaataa betonia. On parempi, jos kaikki betoni kaadetaan kerralla, ilman pitkää pysähtymistä.

Monoliitteille on parempi käyttää 12-14 mm: n poikkileikkausta.

Korkean taivutusjännityksen ja jopa kiertymisen ansiosta monoliittisen levyn täytyy luottaa korkealaatuiseen ja kestävään vahvistettuun kehykseen, jonka luomisen on vastattava lisääntyneitä vaatimuksia. Vahvistetut tangot on värjättävä ja niiden on oltava 12 - 16 mm paksuja. Vavat eivät pääse likaa ja ruostetta.

Vahvistusverkoston on oltava 20 - 40 cm: n etäisyydellä. Kuumasummasta on oltava vähintään 14 - 15 metriä. Tämäntyyppinen säätö vaatii suurinta vahvistuspalkkien kulutusta yksikkötilavuutta kohti muihin lajikkeisiin verrattuna. Kyllä, ja betonin kokonaismäärä menee näin suurempaan määrään. Joten ei ole yllättävää, että tällaisen säätiön kustannuksella on yksi kilpailijoidensa ensimmäisistä paikoista.

Kuten liuska-pohja, laatta voi olla kahdesta lajikkeesta: matala ja syvä. Toinen tyyppi vaatii suuria kustannuksia maanrakennuksille ja materiaaleille, mutta samalla se tarjoaa korkeimman luotettavuuden rakennukselle. Syvälle asetettujen monoliittisten levyjen korkeiden kustannusten vuoksi tällainen säätiö on harvinaisuus yksityisten asuntorakentamisen piirissä.

Matala monoliittinen laatta sijoitetaan pieneen syvyyteen, vain poistamalla maaperän yläkerros ja asettaen hiekka-sora-alustan. Taistelussa maaperää vastaan, joka kostuu pakkasen vaikutuksesta, laatta lämpiää varsin lämpimänä.

Levyn sileä pinta toimii tulevana kellarina tai kellarikerroksena. Tämä projekti tekee talon kustannuksista hieman pienemmän.

Päätelmät ja vinkit kodin rakentajille

Yleensä artikkelin päätelmät ovat ilmeisiä jopa huomaamattomalle lukijalle. Ei ole olemassa yleismaailmallista vastausta siihen, mihin tulevaisuuden taloon valittavat säätiöt, koska kaikki riippuu tulevan rakenteen, ilmaston ja maaperän ominaisuuksien erityispiirteistä.

 • matala säätiö sopii niille, joilla on vakaata maata tontilla, pohjavesi virtaa riittävän lähelle pintaan, eikä talo ole liian massiivinen;
 • syväterästetty nauha-pohja on suunniteltu samoihin luonnonolosuhteisiin, mutta talo on paljon suurempi, sillä on enemmän kuin kaksi kerrosta, kellari tai massiivinen tiili, kivi- tai betoniseinät;
 • ja lopulta levy-monoliitti on välttämätön, jos sinulla on tontti monimutkaisilla mailla ja korkealla pohjaveden pinnalla.

Toivomme, että artikkeli auttoi sinua valitsemaan oikean valinnan.