Sergey Voroninin portaat

Vahvistetut betonirakenteet ovat lujasti ottaneet oikean paikkansa erilaisten kierreportaiden kesken. Niiden leviämistä helpotetaan sellaisilla epäilevillä eduilla kuin:

 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • Kosteuden kestävyys;
 • luotettavuus;
 • Helppo valmistus;
 • Suhteellisen edullisia.

Tikkaiden epätavallinen muotoilu

Haittoihin sisältyy betonin rakenteen suuri paino. Tällainen rakenne voidaan asentaa vain taloon, jossa on riittävän luotettavat katot.

Kuinka tehdä tällainen tikkaat?

Monet ovat esivalmistettuja betonirakenteita, liittäen heidät asuinrakennusten ja valtion virastojen kasvottomille marsseille. Ja turhaan, leikattuina laatat tai puupaneelit, nämä rakenteet eivät anna millään tavalla puuta ja metallia suunnittelija valokuvia.

Ja tällaisten rakenteiden merkittävä kestävyys mahdollistaa niiden koristelemisen luonnonkiven ja luonnollisen marmorin kanssa.

Tyypilliset spiraaliportaat

Kaikki erilaiset betoniportaat voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

 • Sileä istuvuus. Tällaisten rakenteiden erottuva piirre on sileä alareuna, josta niiden nimi seuraa.
 • Double kehys. Tämäntyyppinen, toisin kuin edellinen, pohja on porrastettu, "peilaa" yläosa. Tällaiset mallit ovat raskaampia ja vaativat enemmän materiaalia, mutta kestävämpiä ja mielenkiintoisempia suunnittelun näkökulmasta.
 • Mallit eivät ole keulakivet ja kosoura. Keulakivet ja kosoura konkreettisten portaiden epätavalliset ominaisuudet, valmistus monimutkaisuus kasvaa monta kertaa, mutta ne antavat sinun tehdä "läpinäkyviä" rakenteita ilman kohoumia. Betonin raskaudesta ei jää jäljelle. Erilaisten mallien erityinen visuaalinen helppous yhdellä kosour - keskellä tai offsetilla.

Betoni kierreportaat tekevät sen itse

Vaikka edellä on jo todettu betonirakenteiden vertailukelpoisesta halvemmasta, palkattujen asiantuntijoiden palvelut yhdessä materiaalien kanssa todennäköisesti ylittävät 1000 dollaria, niin monet ihmiset alkavat valmistaa konkreettista ruuvirakennetta omilla käsillään.

Helpoin tapa tehdä se itse on tehdä monoliittinen kierre, sileä jalkainen portaikko. Arvioitu valmistusprosentti on seuraava:

 • Suunnittelun ja suunnittelun laskenta.
 • Muottien valmistus. Tämä on aikaa vievä ja vastuullinen työvaihe. Muotti on valmistettu sahattua puutavaraa. Tukit on valmistettu kestävästä puusta, sivupinnat ovat laattoja, kaarevat pinnat (esimerkiksi pyöristetyt reunat) ovat vaneria. Levyt ja vaneri voivat loimoitua huomattavasti kosteudelta, joten jos näitä materiaaleja on tarkoitus käyttää monta kertaa, ne on suojattava vedeneristysmateriaalilla, kuten kattotuilla tai kateaineilla. Itsekierteittäviä ruuveja käytetään liittämään muottiosat toisiinsa.
 • Erityistä huomiota on kiinnitettävä muotin kannelle - tämä osa testaa itsensä ja siirtää betonin massan rekvisiineihin. Kanan repeämä aiheuttaa suuren määrän betonia. Sinun pitäisi myös vahvistaa levyt, jotka muodostavat vaiheet. Tämä pätee erityisesti laattojen alareunassa oleviin levyihin, koska ne kokevat lisääntyneen kuorman kaatamisen aikana.
 • Tuotettu kirjanmerkki (sitova) vahvistusta. Rakenteen vahvistamiseksi käytetään varretta, jonka halkaisija on 12 mm. Poikittaiset sauvat kiinnitetään seiniin muodostaen liitoksen portaiden ja rakennuksen välille. Ankkuri asetetaan ristikkoon, jonka solu on kooltaan noin 20 cm. Vahvistustangot on liitetty johdolla, jotta vältetään niiden siirtyminen kaatamisen aikana. Tämän toimenpiteen helpottamiseksi käytä erityistä koukkua.
 • Kaatamisen aikana sinun täytyy ensin kaataa kahta tai kolmea alaosaa ja anna niiden kuivua kokonaan. Tämä auttaa estämään nestemäisen betonin virran.
 • Välittömästi jokaisen vaiheen kaatamisen jälkeen betonissa on "sekoitettava" vahvistuspalaa tai mitä tahansa kärkeä, joka on riittävän voimakas puhaltamaan ilmakuplia, jotka voivat kertyä koloihin.
 • Betonin kuivauksen aikana värähtelee värähtelyn avulla. Näin voit poistaa kaikki mahdolliset syvennykset kokonaan. "Hiipivä" betoni jälleen jakautuu ylhäältä.
 • Kun lopullinen kuivaus betonielementti poistetaan.
 • Vaiheet on kiillotettu, jotta ne saataisiin lopullisiksi tai sopivat jälkikäsittelyyn.


Betonin täydellinen kuivausaika on noin kaksi viikkoa. Tällä hetkellä portaita ei voi käyttää. Jos työ jatkuu ylemmissä kerroksissa, on tarjottava vaihtoehtoiset käyttöoikeudet. Tarkemmin kaikki työvaiheet näkyvät valokuvissa ja videoissa.

Monoliittiset portaat tekevät sen itse

Jos unelmasi on monoliittinen portaikko - aloittaa työsi yksityiskohtaisen piirustuksen avulla, jonka avulla voit määrittää vaiheiden lukumäärän, leveyden ja korkeuden.

Seuraavat vaiheet pidetään optimaalisina:

 • leveys - 25-30 senttimetriä,
 • korkeus - 15-17 senttimetriä.

Leveys ja syvyys

Kaikissa vaiheissa on oltava samat mitat.

Jos päätät tehdä kaareva monoliittinen portaikko, sen vaiheen kapeimmassa osassa sen leveyden ei pitäisi olla alle 12 senttimetriä (muuten se todennäköisesti kompastuu, putoaa ja loukkaantuu sen aikana).

Piirustuksen yhteydessä kiinnitä huomiota leveyteen. Portaat, jo 80 senttimetriä, ovat hankalia sekä kiipeilyä varten että huonekalujen tai venyttimien tuomiseksi yhdessä sen kanssa makaavan henkilön kanssa. Sopivin on 1 metrin leveys.

Älä myöskään unohda välialueita. On suositeltavaa tehdä ne joka 12-15 askelta niin, että nouseva henkilö voi kestää jonkin aikaa. Jos aukon kokoonpano ei salli välilevyä paikalle, jossa portaat kääntyvät, voit suorittaa sisäänkäynnin askelmiin siellä.

Vahvistusportaat

Monoliittiset portaat, joissa on omat kädet, on valmistettava lujasta betonista, jossa on pakollinen vahvistus, jonka alaosassa on ristikot (joihin kaikki askelmat ovat). Verkkoon voit ottaa halkaisijaltaan 10-12 mm: n vahvistuspaloja ja järjestää ne 15 cm: n välein.

Kuinka vahvistaa vahvistettuja betoniportaita?

Jos tikkaat ovat korkeita ja leveitä, on parempaa sijoittaa vahvistusverkko kahteen kerrokseen, joiden väliin jää kahden senttimetrin korkeus.

Vaakasuuntaisten lujitustangojen päistä tulee vasarat seinään.

muotti

Laipatut portaat

Muotoilun pohja (tasainen) tulee olla paksua, kosteudeltaan kestävää laminoitua vaneria, joka kannattaa sitä pohjasta viiden senttimetrin paksuisilla levyillä. Asennustason vaihe vastaa yleensä vaiheen kokoa. Vaneritehtaan ja pystytukien välille on asetettava lankkuja koko rakenteen vahvistamiseksi.

Sivussa portaiden reunaa rajoitetaan myös vaneriin, mikä ei salli betonin poistua suunnitellusta paikasta. Laipat on lisäksi parannettu pituussuunnassa levitetyillä levyillä (muotin ulkopuolella), koska vaneri ei itse kestä krakkausta ilman deformaatiota (mutta se tuottaa tasaisen pinnan portaiden sivussa ja pohjassa).

Vahvisteiset silmät on asetettava vanerimateriaalin pohjan päälle ja kiinnitettävä ne siten, että ne ovat noin 2 cm vanerin yläpuolella. Tällainen rako muodostaa suojaavan betonikerroksen raudoituksen päälle, mikä estää sen vahingoittumisen ja hapettumisen.

Jalkakäytävien (pystysuorien osien) muodostamiseksi asennetaan myös levyjä (5 cm paksu), jotka on kiinnitetty seinään yhdeltä puolelta metallikulmilla ja laipoitettu vaneriin.

On tarpeen vahvistaa tikkaiden alempi askel, vahvistaen sitä vaakasuoralla pysäytyksellä alustalta.

Betonin kaataminen

Betoni monoliittiselle portaalle olisi tilattava RBU: ssa (ongelmallinen on valmistaa tällainen määrä laadukasta betonia pienellä betonisekoittimella yksinään, kunhan teet seuraavan erän, aikaisemmin kaadettu betoni jo nappaa).

Betonivalmistus on seuraava:

 1. Ensin kaadetaan portaita kaksi tai kolme astetta. Varmista, että täytät kaatettua betonia, lävistämällä sitä vahvistuspalalla poistaaksesi jäljellä olevan ilman sen paksuudelta ja täyttäkää koko tila muottien ja vahvistusverkon väliin. Betonin, joka puristetaan tämän menettelyn aikana, on siirrettävä alemmista vaiheista ylempiin vaiheisiin.
 2. Kun muodostat alemmat vaiheet, jatka edellä mainittujen vaiheiden kaatamista.
 3. Älä unohda tasoittaa portaiden pintaa, kun ne täytetään ja aseta betonia.

Muottien poisto

Betoniportaat

Poista muottirakenne monoliittisesta tikasta pitäisi olla useassa vaiheessa:

 • Noin 5-7 vuorokauden kuluttua astioiden ja laipan muodostelma on poistettava (vaiheet tulee hiomata betonista hiomalaipalla, jotta ne saavat tasaisen sileän pinnan);
 • 14-21 päivän kuluttua voit irrottaa pystytukit ja irrottaa pohjamateriaalin vanerista.

Jos aiot levätä uudelleen äskettäin perustetuissa monoliittisissa portaissa, lattian yläpuolella olevaan muottiin, sinun on odotettava joukko täyden lujuusbetonia (tämä tapahtuu aikaisintaan 28 päivää siitä hetkestä, kun portaat on valettu). Kiire tässä tapauksessa ei pitäisi olla, koska sitten korjata vahinko aiheuttamat liiallinen paino ylempi betoni, se on lähes mahdotonta.

video

Katso ohjeet monoliittisen portaikon rakentamisesta:

Täytä portaat

Monoliittisen portaikon kaavio

Portaat kellariin

Vahvistettu betoniportaiden raudoituskehys

Monoliittiset portaat tekevät sen itse

Tikkaat kuuluvat vaikeisiin ja vastuullisiin suunnitteluominaisuuksiin. Luotettavimmat, kestävät ja kestävät tuotteet asiantuntijat uskovat konkreettisia portaita, joilla on erinomaiset laatu- ja suorituskykyominaisuudet. Niiden tuotantoon ja asennukseen lisättyjä vaatimuksia kehitettiin useita määräyksiä ja standardeja. Vain oikein suunniteltu ja hyvin toteutettu monoliittinen portaikko voi taata ihmisten turvallisen liikkumisen lattian välillä.

Monoliittisten portaiden tärkeimmät edut

On tärkeää huomata, että konkreettiset portaat, jotka on tehty suoraan esineeseen: talon tai mökin ulkoisen rakenteen muodossa lähellä rakennusta tai virkistysalueella, on seuraavat edut:

 • mahdollisuus käyttää rakennus- ja viimeistelytehtäviä;
 • korkea lujuus;
 • laaja valikoima viimeistelyä ja sisustusta.

Valmisteleva vaihe

Ennen siirtymistä portaiden järjestelyyn on välttämätöntä tehdä alustavia laskelmia. Porraskäytävän ovi on jätetty talon tai maan mökin rakentamisen vaiheelle. Tärkeintä on määrittää etukäteen tuotteen koko. Voit piirtää piirustuksen tulevasta suunnitelmasta käsin. Lisäksi projektin luomisessa tärkeät tekijät ovat tärkeitä:

 • portaikon tarkoitus ja sen sijainti: rakennuksen sisällä tai ulkoiseen käyttöön;
 • suunnittelun kuormitustaso käytön aikana;
 • Rakennetyyppi: marssi, suoraviivaiset, kaarevat tai yhdistetyt;
 • esineen kausiluonteisuus, lämmitysolosuhteet ja muut ilmastolliset tekijät.

On syytä muistaa, että kätevän nostoa varten on tarpeen selkeyttää etukäteen kaikkien kerrosten puhtaan lattian taso, kun otetaan huomioon tasoitus viimeistely. Monoliittisen portaikon leveys suoritetaan yleensä 700-1000 mm. Nykyisten standardien mukaan vaiheiden korkeus puhtaassa muodossa on 170-190 mm. On myös otettava huomioon, millaisia ​​materiaaleja portaikko aita tulee, tarjoamaan erilaisia ​​koriste-ja teknisiä elementtejä: sisäänrakennetut valaistusjärjestelmät, tuetaan sarakkeita portaita ja muita yksityiskohtia.

Työtekniikka

Betoniportaan vahva ja laadukas, se on varustettu valmiiksi jäykällä kantolaitteella, erikoiskehyksellä, jossa ei ole aukkoja ja aukkoja.

Ennalta valittuun kokoon leikattuja vanerilevyjä kiinnitetään puisilla lankkuilla, jotka on asennettu mahdollisimman lähelle tasaisen pinnan muodostamiseen.

Ennen sementti-betoniseoksen kaatamista venttiilin tankoihin. Tulevan portaiden lennon aikana he aloittivat teräsputket ja liittävät ne turvallisesti poikittaiselementteihin. Hyvin tehty metalli runko lisää rakenteen lujuutta, suojaa sitä murtumilta ja halkeilulta.

Betonin liuos kaadetaan tikkaiden valmistettuun muottiin, joka tasataan ja tarkistetaan aukkojen ja ontelojen puuttuessa.

Betoniliuos valmistetaan suoraan korkealaatuisen sementin, tarkkaan hiekkaveden hiekka, hieno sora ja lämmin vesi. On syytä muistaa, että ratkaisun laatu riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien kaikkien ainesosien sekoitusjärjestys. Ratkaisun epäsäännöllisyys ja punkkien esiintyminen voidaan estää, jos vettä ei kaadeta puhtaaseen sementtiin vaan valmiiseen kuivaseokseen. Viimeisteltiin liuokselle murskattua kiveä.

Voit sekoittaa betoniratkaisun manuaalisesti isoon astiaan, kouruun tai vanhaan kylpyhuoneeseen tai betonisekoittimen avulla, jota voit vuokrata päivän tai kahden tai pyytää ystäviäsi.

Betoniliuoksen kaatamisen jälkeen monoliittisen tikkaiden annetaan kuivua kokonaan ja seisomaan. On mahdollista suorittaa viimeistely- ja koriste-esineitä, asentaa elementtejä ja asentaa valaistusjärjestelmä vasta 2-3 viikon kuluttua kaikkien yleisten rakennustöiden päättymisestä. Asiantuntijat huomaavat, että betoniportaiden puiset trimmauselementit voidaan asettaa kuukaudeksi, kun koko rakenteen koko vahvuus on saavutettu.

video

Alla näet betoniportaiden muottien, kaatamisen ja viimeistelyn prosessin:

Monoliittiset kierreportaat

Kauniit portaat

RUUVELLEVIEN JA MUOTOIDEN RAKENTEELLISET OMINAISUUDET

1. Kierre-monoliittiset, vahvistetut betoniportaat

Kaikki tikkaiden mitat (muotti), katso piirustukset.

"Ihmisillä" tällainen muotti on nimeltään "puoliruuvi". Tikkaat ovat mukavia tavaroiden liikkumiseen. 2 päivää menossa, vahvistettu ja täytetty betonilla. Muottien käyttöikä 400-500 sykliä. Ensimmäinen 20 vuoden ikäinen muotti on "kääntynyt" yli 200 kierrosta ja siinä on vikoja.

On huomattava, että nämä muotit (samoin kuin kaikki muut) tehdään tehtaalla, jossa on asianmukaiset työn yksityiskohdat. Kaikki muottielementit on valmistettu 4 mm paksuisesta teräslevystä. Tärkeimmät osat valmistetaan taivutuskoneilla tai malleissa ja erityisissä "johtimissa", joilla on suuri mittatarkkuus sekä teknisen estetiikan vaatimus.

Muottielementit ovat monimutkaisia ​​ja aikaa vieviä valmistukseen, mutta helppokäyttöisiä.

Kenttäpuolen puolikierreportaat

2. Spiraalivahvistettu betoniportaikko, jossa on portaita monoliittisella nauhalla

Kosmon halkaisija: ulompi - 1700mm. sisäinen - 1100mm

Portaiden halkaisija: max - 3000 mm, min - 2200 mm;

Askelpituus: max - 1000mm, min - 800mm;

Askeleiden korkeus - 175 mm.

Portaikon valmistuksen erityispiirteenä on, että kosourin muotti on koottu paikan päällä ja sen jälkeen lujittaminen ja betonisointi, ja vaiheet tehdään erillisessä erikoishuoneessa tai kosourin käyttöpaikassa. Pitkän pituisten vaiheiden muottien säätö on alueella 800 mm - 1000 mm. Betonisoitumisen ja tietyn betonialtistuksen jälkeen vaiheet toimitetaan asennuspaikkaan ja asennetaan kosouriin.

Edellisiin tikkaisiin verrattuna tikkaiden työläisyys kosourilla on paljon korkeammat, tarvitaan runsaasti varusteita ja upotettuja osia, lisäasennusta, kuljetusta jne. Mutta kaikki maksaa siitä, että tällainen portaikko on hyvin kaunis. Voit jopa yrittää sanoa, että tämä on kaunein monoliittipiirasbetoniportaat. Työlle on myös toivottavaa saada sekä kosour-muodot että vaiheet "vasemmalle" ja "oikealle" rakenteille (ne eivät ole keskenään vaihdettavissa).

Valmistusaika kosour - 1-2 päivää, askeleet - 1 päivä. Tilausvaiheiden määrää määräytyy asiakkaan itsensä mukaan, optimaalisesti 10 vaihetta.

Muottipyyhe kosoura ja askelmat

Monoliittiset teräsbetoniportaat - teoria, käytäntö portaalin käsityöläisiltä

Mitkä ovat monoliittiset tikkaat, lajikkeet, suunnittelun ja rakentamisen piirteet.

Luultavasti monoliittiset betoniteräkset eivät ole yhtä yleisiä yksityiselämässä kuin puiset tai kehykset, mutta ne ovat myös varsin suosittuja. Ne kiehtovat niiden lujuutta ja massiivisuutta sekä valtavia mahdollisuuksia viimeistelyn, etenkin houkuttelemalla pitkä käyttöikä. Portaalin päälliköiden keskuudessa tällaisia ​​rakenteita on myös kysyntää, minkä ansiosta sekä suunnittelussa että toteutuksessa on saatu suuri kokemus itsenäisesti tai henkilökohtaisen valvonnan alaisena.

 • Monoliittiset tikkaat - rakentavat lajikkeet.
 • Monoliittisen portaikon muotoiluominaisuudet.
 • Rakennusteknologia monoliittinen tikkaat.
 • Kuinka valmistautua muottiin monoliittiselle portaalle.
 • Monoliittisen portaikon vahvistaminen.
 • Betonin monoliittinen tikkaat.

Monoliittiset betoniportaat

Monoliittiset teräsbetoniportaat ovat kiinteitä tukirakenteita, jotka kaadetaan suoraan paikan päällä, välttämättä myös vahvistuskammioon. Tikkaiden koosta ja tyypistä riippuen lujitusholkki voi olla itsenäinen tai yhdistetty seinään.

Mitä muotoon, betoni tarjoaa vähemmän mahdollisuuksia kuin puuta tai metallia, monoliittiset portaat voivat olla mitä tahansa:

 • marssivat;
 • kanssa zabezhny vaiheet;
 • ruuvi;
 • jousella, jossa on aukko portaiden välillä;
 • kosourissa.

Alapuolisen monoliittisten portaiden toteutuksen mukaan ne on jaettu kahteen tyyppiin:

 • corpulent - pehmeällä pohjalla;
 • peili - kuvioitu pohja.

Luonnollisesti, mitä monimutkaisempi on rakenteen muoto, sitä vaikeammat laskelmat ja toteutus ovat, yksinkertaisimpia ovat marssitut konkreettiset portaat. Mutta he tarvitsevat myös enemmän tilaa, marssi on alun perin asetettava, mutta tikapuut, joissa zabezhnymi painaa enemmän "purista" aukkoon vaatimattomammaksi, vaikka sitä pidetään vähemmän sopivana.

Monoliittiportaiden suunnittelun ominaisuudet

Ihanteellisesti monoliittiset portaat olisi asetettava suunnitteluvaiheeseen, koska niiden massiivisuus huomioon ottaen ne tarvitsevat enemmän tilaa ja vahvistetun perustan. Jos esimerkiksi täytät ensin lämpimän kerroksen ja päätät sitten, että haluat monoliittiä, se aiheuttaa joitain vaikeuksia.

En nojannut tikkaita lämpimään kerrokseen. Alle se on lämmitin, joka voi leikkiä ja levitin voi räjähtää ja vahingoittaa putkea. Yleensä poistetaan osa lasista ja tehdään kasaan perustuva ensimmäinen vaihe, sen kauimpana osa seinältä.

Monoliittiportaiden laskemiseksi sovelletaan samoja sääntöjä kuin muillekin:

 • Laskettaessa marssin pituutta otetaan huomioon lattian paksuus.
 • Markan optimaalinen leveys - 1000-1200 mm, vähintään 900 mm.
 • Vaiheiden lukumäärä marssilla - enintään 15 kpl.
 • Mukavien askelmien korkeus - 150-170 mm, korkeintaan - 200 mm.
 • Pyörän leveys - 250-300 mm.
 • Optimaalinen kaltevuuskulma on 30-37 °, korkeintaan 45 ° (keskiakselilla).

Laskentakaava on: 2a + b = 640, missä a on askelman korkeus, b on askelman leveys ja 640 mm on vaiheemme keskimääräinen pituus. Portaalin käsityöläiset käyttävät toista kaavaa laskemaan monoliittisia tikkaita.

Normaali on, kun kaava on: nousupinnat ja 45 mm kulutuspinta, tai nousupinnat plus kulutuspinta ja nousijat, jotka ovat 58-62 cm.

Omatoimintasuunnitelma voidaan tehdä paperilla tai erityisellä konstruktorilla. Toinen vaihtoehto on parempi, koska saadaan virtuaalinen 3D-malli ja tietokone suorittaa peruslaskut johdantotiedon perusteella. Tämä pätee erityisesti silloin, kun puhutaan rakenteista, joissa on kulutuspinnat.

Oikein suunnitelluilla portailla pitäisi olla sama korkeus kaikista nousuista ja samoista askelmista kuin askelmat pitkin kiitoradan akselia (tavallisesti marssin keskellä). Suorissa tikkaissa tällainen laskelma on helppo tehdä, mutta sisäänkäynnin vaiheet ovat jo ongelmallisia. Usein tätä sääntöä (mittasuhteiden yhtenäisyydestä) tällaisten tikkaiden valmistuksessa ei ole havaittavissa, ja seurauksena ilmenee epämukavuutta, kun niitä käytetään tulevaisuudessa. En odota käsi-käden portaita. Arkon tekee erinomaista työtä tämän tehtävän kanssa. Asennan vaaditun tyyppiset tikkaat suunnitelmaan, asetan parametrit, tarkkailla mallia 3D-näkymässä.

Monoliittisten portaiden rakentaminen

Monoliittisen portaikon rakentaminen koostuu kolmesta päävaiheesta:

 • muottien kokoonpano;
 • vahvistaminen;
 • betonoinnin.

Viimeistely on pakollinen viimeistelyvaihe, mutta se voidaan usein erottua ajoissa, varsinkin kun portaat on pystytetty samanaikaisesti laatikon kanssa.

Monoliittisten portaikkojen kotelointi

Jotta saadaan välittömästi riittävän sileä pinta, muotti on tehty sileistä materiaaleista, lähinnä se on vedenpitävä vaneri, jonka paksuus on 20 mm. Jos on taloudellisia mahdollisuuksia tai tarkoituksenmukaisuutta (useita portaita), on parempi valita laminoitu vaneri. Vaneria käytetään pohjan ja sivujen kokoamiseen, jolloin muodostuu nousuputkia käyttäen 30-35 mm paksua leikattua levyä tai puuta, 50 × 50 mm.

Pitkät ruuvit valitaan useimmiten kiinnikkeiksi, metallikulmia ja palkkeja käytetään vahvistamaan muotoa, samalla kun vahvistetaan laippa palkilla, kun taas pohjaa tuetaan metalli- tai puiset telineet portaittain. Jos portaikko on monimutkainen (spiraali, juoksumatot), sitten telineiden sijaan toisinaan tehdään kantoaaltoja (ristivyöhykkeet, jotka on kiinnitetty toisesta päästä seinään ja toinen sivuseinään). Käytettäessä tavanomaista vaneria muottipesän sisällä on suositeltavaa peittää kalvo tai muu eristys.

Muotti on yleensä koottu kahdessa vaiheessa - ensin pohjaan ja sivuseiniin / sivuihin, ja sen jälkeen, kun vahvistushäkki on asetettu, ristipalkit asennetaan portaiden alle. Yksi käsityöläistämme päätti yrittää ensin kokonaan rakentaa muottiin, ja sen jälkeen valmistaa vahvistus.

Kotona olen vahvistanut ensin, nyt yritän eri tavalla, kyllä, tulee olemaan vaikeuksia - neuloa ja kiehua vahvistus vaiheissa (hyppykytkimet). Mutta hyppyjä ja asenna sitten aseisiin ei ole helppoa. Ja nyt näen välittömästi täältä, missä ja miten johdettaa. Jos jokin taso estyy, irrota se - pari minuuttia ja paljon muuta - takaisin paikalleen. Pääasia on, että tämä paikka on löydetty, vuorattu, ja vaihe on asetettu kolmelle ulottuvuudelle tasainen, kova työ. Ja kun vahvistus on jalkojen alla, se on hankalaa, joten yritän näin.

Toinen käsityöläisemme, joka työskentelee ammattimaisesti portaissa, ei suosittele tarpeettomia vaikeuksia.

Halpa tapetti - piirrät kosour (monoliitti), kiinnitä se seinään, laita se tasolle - merkitse paikkoja kiinnikkeille ja kiinnikkeille, poraa, kiinnitä baareja / lankkuja suoraan kuvioon tapetilla, sitten vain repäise tapetti pois seinästä!

Monoliittisen portaikon vahvistaminen

Rakenteen lujuuden lisäämiseksi ja vaiheiden ja marssien reunojen vuotamisen estämiseksi tarvitaan vahvistus - pitkittäinen ja poikittainen. Käytetään profiilia, jonka läpimitta on 10-14 mm (pituussuuntainen vahvistus paksumpi), jollakin muo- dostuu ristikkorakenne, jonka solu on 100-200 mm, riippuen marssin parametreistä. Toistensa välinen vahvike kiinnitetään neulomalla verkolla koukulla tai hitsaamalla. Kestämään suojakerroksen paksuutta (2 cm) käytä nykyisin erityisiä kiinnityspidikkeitä.

Jos portaikon rakenne tukee seinää vahvikkeen avulla, yleensä tangot yksinkertaisesti lyöttään, mutta jos seinä on valmistettu materiaaleista, joille on ominaista pienempi kantavuus, esimerkiksi hiilihapotettu betoni, käsityöläisillämme kehotetaan tekemään kuoppa.

Älä aja vahvistusta hiutaloituun betoniin, sillä se ei anna tarvittavaa jalanjälkeä tikkaille, vaan on parempi tehdä kaivo ja aseta se vahvistukseen ja kaataa sitten kaikki betonilla. Tässä on esimerkki.

Tämän tekniikan ansiosta ilmastoiduille betoniseinille voidaan tukea varsin raskaita portaita.

Jos teet kaivoa seinään vähintään 10x10 cm, niin tukialue on 100 cm² ja jos aja lujitemuovilla 10 cm². Ilmastetun betonin merkki - 35 - 50, siksi 100 cm² kestää 300 - 500 kg. Niinpä kaksikymmentä kuoppia antaa kuorman 6-10 tonnia, plus tikkaat seistä seinät, plus tuki ensimmäisessä vaiheessa, sekä tukea lattialaatta.

Vahvistus voi olla yksittäinen tai kaksinkertainen, käsityöläisten mielipiteet tässä tapauksessa ovat jakautuneet - jotkut uskovat, että on parempi asentaa kaksi ristikkoa, toiset, että useimmille rakenteille yksi riittää. Tämän aiheen omaava foorumi on erillinen lanka. Lyhyesti sanottuna alexxxxx, yksi ammattilaisista, jotka tekevät monoliittisia mittatilaustyönä olevia portaita, taistelee yhden kerroksen vahvistamiseksi.

Laajennusvyöhykkeellä tarvitaan monoliittirakenteiden vahvistamista ja millaisia ​​jännitteitä levyn yläosassa? Siinä runkopakkaus on kuollut paino - tämä on ensimmäinen. Kaksoisvahvistus on erittäin harvinaista, jotta se toteutetaan kaikissa portaissa - tämä on materiaalin kääntäminen ja tarpeeton työ, tämä on toinen. Kolmanneksi - raudoituksen kokonaismäärää prosentteina ilmaistuna säännellään SNIP. Jos minun tapauksessani yksikerroksinen vahvistus tämä prosenttiosuus lähestyy rajaa, sitten kaksikerroksisella vahvistuksella tämä SNIPovsky-prosentti on varmasti ylittynyt. Neljänneksi - kolmen metrin etäisyydellä, käytän 12 mm halkaisijaltaan 120-130 mm: n välejä. Vertailun vuoksi kuuden metrin monoliittinen lattialaatta vahvistetaan samalla vahvikkeella, jonka säde on 200 mm. Mikä on vahvempi? Yli sata kappaletta, jotka valmistettiin, kolme tehtiin teknisen valvonnan alaisena, tekninen valvonta ei tehnyt kommentteja vahvistamisesta - tämä on viides.

Alexxxxx: n mukaan kaksinkertainen vahvistus on perusteltu, kun:

 • on ylhäältä ja pohjasta puristava - jos ei ole kolmas tuki;
 • pohjalle ja yläosalle ei ole tukea, ja seinään upotettu rakenne "roikkuu";
 • portaat yhdelle sivupinnalle - yläraudoitus ja kiinnikkeet estävät sivuhaaran kiertymisen;
 • esimerkiksi ohuet monoliittiset askeleet, esimerkiksi yksi sivukivijä - vaiheiden alempi vahvistaminen puristuksessa ja ylemmän jännityksen;
 • portaikko ylittää pidätysseinän (mikä vä- hentää väistämättä alemman kerroksen paksuutta siten, että yhdessä yläosan kanssa ei ylitä sallit- tua prosenttiosuutta).

Yksi foorumin moderatorista on eri näkökulmasta.

Minulla on aina aina kaksi ristikkoa portaissa, ei väliä mitä. Mutta yleensä ne ovat tietenkin kaukana aina välttämättömistä. Jos jännitys on selvästi alemmalla vyöhykkeellä, ei ylätasolle tarvita vahvistusta. Mutta tosiasiassa portaiden ylemmässä ruudukossa ylitäytyminen on noin 100 kg, et voi voittaa paljon. Portaiden vahvistaminen on melko vaikeaa useilla vanteiden taipuilla ylhäältä pohjaan. Erityisesti en pidä siirtymistä alemman marssin sijainnista tai levystä. Kaareva sauva ei ehkä toimi tietyllä alueella. Siksi yhdistän kaksi tankoa (yksi alhaalta vyöhykkeeltä ja toinen matkan alemmasta vyöhykkeestä), joista kukin on kiinnitetty niiden risteyskohtaan ja tarkastelemalla marsun ja levyn ylempää vyöhykettä vastaavasti. Ja siirtyessä laudasta ylemmäksi marssiin - mielestäni on aivan mah- dollista jättää vain taivutetut sauvat, jotka kulkevat laattojen pohjalta marssin pohjaan. Ei se, että tämä on välttämätöntä. Mutta minä teen sen. Kukaan ei motuile.

Betonin monoliittinen tikkaat

Monoliittisille portaille on toivottavaa käyttää tehdasbetonia, joka on luokka B20 (M250) ja edullisesti B25 tai B30. Jos valmiin ratkaisun tilaaminen ei ole mahdollista, betonisekoittimessa valmistetut samomit sopivat, mutta pehmittimien käyttö on pakollista. Sementin, hiekan ja murskakiven tyypillinen suhde (murto-osa 10 × 20 mm) on 1/3/3, liuoksen ei tulisi olla liian nestemäinen.

Tikkaat kaadetaan yhdellä kädellä, alhaisemmista vaiheista lähtien, nousemalla ylöspäin, jokainen askel on varmasti värähtelee estääkseen aukkojen muodostumisen. Värähtelyn, betonin suulakepuristuksen tai uppoamisen aikana on mahdollista, että ylijäämä jakautuu uudelleen, lopullisen kutistumisen jälkeen vaiheiden pinta on tasoitettu säännönmukaisesti tai tasoitteella. Yhtenäinen vahvuus on suositeltavaa peittää betoni kalvolla ja kostuttaa se useita kertoja päivässä koko viikon ajan.

Noin viikon kuluttua suoritetaan osittainen purkaminen - poikittaiset osat ja sivut poistetaan karkean jauhamisen suorittamiseksi. Pohja poistetaan aikaisintaan 3-4 viikkoa, kun rakenne on saanut tarvittavan lujuuden. Seuraava askel on viimeistely - asentaminen aidat, kipsi, puuta, laatat, kivi tai muu materiaali. Aikaisemmin betonirakennuksen aikana kiinnitykset tehtiin väistämättä, mutta nykyään ne ovat menettäneet merkityksensä.

Miksi kiinnitykset? Weld, kenties, kaide? Erittäin esteettisesti miellyttävä! Kyllä, rautatieasentajat muistaa hyvin kiinnostuneiden "hyvää" sanaa, joka laittoi nämä kiinnitykset, kun heidän on jatkettava tässä paikassa kiinnitysreikää. Nyt kaikilla on punsseja, ja anakronismi kiinnitysten muodossa häiritsee vain kiskon normaalia asennusta. Miksi tarvitsen kiinnitystä, kun se näyttää paremmalta piilotetulta laitteistolta.

Monoliittiset teräsbetoniportaat kaadetaan useimmiten kivitaloihin, koska ne ovat konsonanssin massiivisuutta ja kiinteyttä. Haluttaessa monoliitti voi kuitenkin näyttää ilmalta esimerkiksi peilityyppisenä. Joka tapauksessa se on tukirakenne, joka edellyttää vakavaa lähestymistapaa ja tekniikan noudattamista.

Lisätietoja monoliittisista ja muista tikkaista - foorumin osassa. Millaista tikkaita sopii epävakaalle hirsirakennukselle - artikkelissa vanerista valmistetuista portaista. Miten päästä ullakolle - materiaalissa kotitekoisesta ullakkokäytävistä. Videossa - monoliittisesta portaasta teknologian pysyvään muottiin.

Monoliittiset betoniportaat: tärkeät suunnittelupisteet, rakennustekniikka ja vuorivaihtoehdot

Monoliittiset portaat, jotka ovat betonista - suosituin ratkaisu liitosmatkojen ja sisääntuloryhmien rakentamiseen. Samanaikaisesti kaataminen betoniin muottiin sopii parhaiten yksityiseen rakentamiseen.

Betoni monoliittiset portaat ovat erittäin kestäviä ja käytännöllisiä. Sementtiin perustuvat rakenteet mahdollistavat monimutkaisten muotojen tekemisen ja erilaisten viimeistelymateriaalien käyttämisen. Monoliittisen laitteen teknologia on erittäin työvoimavaltainen, mutta melko yksinkertainen.

Minimaalisten rakennustaitojen avulla kuka tahansa voi täyttää yksinkertaisen muodon vaiheet omilla käsillään. Artikkelissamme kuvataan suunnittelun, rakennustekniikan ja mahdollisten viimeistelytapojen tärkeimmät perusteet.

Betonirakenteiden edut

Laitteen vaiheittaiset siirtymät voivat käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Metalli- ja rakennuspuusta valmistetut mallit ovat melko suosittuja.

Mikä on ero monoliittisten betoniportaiden ja muiden vastaavien rakenteiden välillä? Monoliittisen rakenteen pääasiallinen etu on suuri lujuus ja samalla kyky luoda elementtejä, jotka ovat muodoltaan ja rakenteeltaan monimutkaisia.

Lisäksi betoniportaat ovat seuraavat:

 • Betoni on ympäristöystävällinen ja palamaton.
 • Materiaali ei aiheuta mätää eikä se pelkää hyönteisiä.
 • Sementin perustana oleva rakenne on fysikaalisesti stabiili, mikä tarkoittaa, että jopa ajan myötä ulkonäöltään (squeaks) ei ilmene.
 • Sirut, pienet halkeamat ja poistot vahvistetuilla betonireunoilla on helppo korjata itse.
 • Käytännöllisesti katsoen kaikki koriste-aineet soveltuvat konkreettisia portaita.

Kaikilla rakenteilla on haittoja. Konkreettisille portaille tärkein puute on paino. Monoliittisen portaikon rakentaminen edellyttää erittäin vahvaa pohjaa sekä vakavan pohjan kiinnittämistä yläosan kiinnittämiseen.

Laskenta ja suunnittelu

Oikein laskettu projekti on ensimmäinen ja tärkein tehtävä vuorovaikutuksen siirtymisen määrittämisessä. Tässä vaiheessa on otettava huomioon määritellyt tekijät ja turvallisuusvaatimukset noudattamalla rakennuskoodeja.

Jos ratkaisu täyttää kaikki kriteerit, monoliittinen teräsbetoniportaikko kestää huomattavan kauden ja on mukava käyttää.

Rakennuskoodit

Harkitse, mitkä tärkeät ulottuvuudet on otettava huomioon projektin laatimisessa. Jos et ole varma omasta tietämyksestäsi, kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen.

Kun itsenäisten laskelmien tulisi noudattaa seuraavia sääntöjä:

 • Mukava portaiden kulma on alueella 30-350. Joidenkin portaiden mukaan 450 asteen kulma on sallittua. Jyrkempi nousu, sitä vaikeampi nousu ja laskeutuminen, varsinkin vanhuksille ja pikkulapsille.
 • Kävelyn korkeus (etäisyys kulutuspinnasta kattoon) on oltava vähintään 2 m. Tässä tapauksessa matkustajien korkeus on otettava huomioon.
 • Portaiden hyödyllinen leveys. Tällöin otetaan huomioon kaaren välinen etäisyys, ja jos kyseessä on "zabezhnye" -vaihe, on otettava huomioon, että kävelyä lähemmäksi 20 cm: n askelia ei käytetä. Käyttökelpoisen kulkureunan leveyden on oltava vähintään 90 cm.
 • Kulutuspinnan koko (vaakasuora askel taso) on valittava 25 - 35 cm: n välein.
 • Korotuskorkeus (pystysuora vaihe vaiheessa). Hyväksyttyjen rakennusstandardien mukaan voidaan muodostaa teräsbetonisia monoliittisia portaita, joiden korkeus on 12-20 cm. Käytännössä tämä koko sopii yleensä 14-18 cm: n alueelle, mukaan lukien viimeistelymateriaalin paksuus.

Vihje! Portaiden käyttö on käytännöllisempää, ja ne ovat parittomia. Tällöin liike alkaa ja päättyy yhdellä jalalla.

Käytännön vivahteita

Monoliittisten betoniportaiden suunnittelussa on otettava huomioon, että kaikki tekijät ovat toisiinsa yhteydessä ja vaikuttavat toisiinsa. Esimerkiksi portaiden lennon kallistuskulma muodostuu kulutuspinnan koon ja nousupisteen korkeudesta.

Hankkeen laatiessa otetaan huomioon aikuisen keskimääräinen askelkoko, joka on 64 cm, ja samalla on tärkeää ymmärtää, että liikuttaessa ylämäkeen tai alamäkeen askelpituus vähenee suoraan suhteessa kallistuskulmaan. Eli jos nouset tikkaat, missä kulma on lähes 900, askella pituus puolitetaan ja on noin 30 cm.

Lisäksi seuraavat tekijät vaikuttavat portaikon käytettävyyteen:

 • Span pituus Mitä suurempi marssien pituus, sitä pienempi on kaltevuus, sitä helpompi liikkua portaita.
 • Mezhmarchevayan leikkipaikka. Kun kantapää pysähtyy, portaat helpottuvat.
 • Kaiteen korkeus. Matkustajien keskimääräisen korkeuden perusteella kaide sijaitsee 90-120 cm: n korkeudella.

Vihje! Kahden hengen mukavassa tulevassa liikkumisessa portaissa tai suurilla kodinkoneilla varustettuna, kavennus on nostettava 120 cm: iin.

Mahdolliset muodot

Monoliittisten teräsbetoniportaiden suunnittelu voi olla erilainen muoto.

Alhaisissa yksityisissä rakennuksissa yleisimpiä ovat seuraavat tyypit:

 • Suora marssiminen. Ne voivat koostua yhdestä lennosta tai kaksi tai useampia marsseja yhdistettynä 90: n tai 1800: n kulmaan. Tässä tapauksessa vaakasuora lauta, joka on yhtä leveä kuin span, jakaa marssien.
 • Ladders with zabezhny vaiheet. Järjestetään suljetussa tilassa, kun ei ole mahdollista sijoittaa intermark-alustaa. Askelmien kääntökulma voi olla erilainen, jolloin tikkaiden toinen puoli lepää tukevilla seinämillä.
 • Spiraali- tai kierreportaat. Aikaa vievää muotoa. Vaatii monimutkaisen muotosuunnittelun asennuksen. Tämän muodon suuri etu on, että tällainen tikkaat sopivat melko pieneen tilaan.

Vihje! Yksinkertaisin muoto on yksi suonensisäinen. Tällä mallilla ei ole tarvetta asentaa sivulamppujen suojuksia, portaat rajoitetaan vierekkäisiin seinämiin.

Laitetekniikka

Kuten yllä mainittiin, monoliittinen betonirunko on aikaa vievää muotoilua, mutta ei monimutkaista.

Itse asiassa koko prosessi voidaan jakaa kolmeen päävaiheeseen:

 1. muottiyksikkö;
 2. metalli vahvistaminen;
 3. kaatamalla betonia.

Kuten hankkeen valmistelussa, kaikki toimet liittyvät toisiinsa. Jokainen vaihe on toteutettava tiukasti tekniikan mukaisesti. Voit tutustua yksityiskohtaisesti betoniportaan rakentamiseen tarkastelemalla tässä artikkelissa olevaa videota. Seuraavassa kuvataan lyhyt askel askeleelta ohjattaessa itseään kaatamalla.

Muottipaneelien asennus

Laitteen muottipesän suojaksi voit käyttää kätevää vedenpitävää materiaalia. Useimmin käytetty vaneri ja rakennuspuuta lujitus. Lisäksi ammattikäyttöön tarkoitettuja sarjoja voi ostaa irrotettaviin muottiin. Tehdasmuotti takaa materiaalin lujuuden ja lopullisen pinnan tasaisuuden.

Kestävimmistä tulee olla pinta, joka tulee olemaan muottipohjan tai pohjatulpan pohja. Betoni monoliittisella rakenteella on riittävä paino ja ottaen huomioon vahvistusmetalli, paino on erittäin merkittävä.

Alemman suojuksen materiaalin on kestettävä yli tonni. Jos valitaan ei-kosteutta kestävä muottimateriaali, on valmistettava polyeteenikalvo.

Vihje! Miksi on niin tärkeää, että materiaali ei ime kosteutta? Betonin tulee kuivua vähitellen, hitaasti menettää maitoa. Liuos nopeasti kadottanut kosteutensa tulee lopulta erittäin hauras betonilohko.

Muottien kaikkien osien mittojen on vastattava selkeästi tulevan rakenteen mittoja. Kytke suojat ja puuta ruuveilla, mikä mahdollistaa paneelien - rajoittimien purkamisen ilman betonin vahingoittumista.

Käytä rakennustasoa suojaavien osien asennuksessa:

 • nousupinnat on asetettu tarkasti pystysuoraan,
 • kulutuspinnat tulisi heittää vaakasuoraan, joskus hieman kaltevuus sallitaan, enintään 30.

Spiraaliportaat ovat vaikeimpia muotoilun asennuksen kannalta. Rakentaessaan tällaista rakennetta on parempi käyttää tehdasvalmisteita. Tämän sarjan hinta on melko korkea, mutta kustannukset ovat täysin perusteltuja geometrian laadun ja tuloksena olevan tikkaiden lujuusominaisuuksien perusteella.

Vahvistus-välilehti

Jotta monoliittinen rakenne kestäisi oman painonsa ja säilyttää maksimaalisen lujuuden, portaat vahvistetaan metallilla. Vahvistuksessa käytetään eri halkaisijaltaan 8 - 16 mm: n tangkoja, vahvistus on A400 tai A500C.

Vaihtelee metallimenetelmää solmujen muodostamiseksi:

 1. Tuotemerkki A500C voidaan liittää hitsaamalla tai liimaamalla.
 2. 400 tangot soveltuvat vain rakennusjohdon nippuun.

Vihje! Metallia leikataan alemman muottisuojuksen asennuksen jälkeen, mutta ennen kuin asennat pystysuorat askelesteet.

Rakenteen pystysuorat ja vaakapalkit tulisi olla mahdollisimman kiinteät, ilman lisäpisteitä. Lisäksi kaiken voiton on "sidottava" kantavien seinien suunnittelussa. Tarvittaessa porrashuoneen porattaessa 20-30 cm: n pituiset palkit porataan seinään, jonka kulutuspinta on yhtä suuri kuin kulutuspinnan leveys.

Tulevaisuudessa metallirakenne hitsataan poratut nastat. Tällöin tikkaiden kuormitus jaetaan koko tukirakenteelle. Ja portaikko itsessään on ylimääräinen elementti rakennusvoimasta.

Se on tärkeää! Lujittavan metallikehyksen muodostamisvaiheessa hitsatut rakenteet kiinnitetään kaiteen asennukseen.

Juotto ratkaisu

Monoliittisen tikkaiden betonointi tulisi toteuttaa yhdellä lähestymistavalla. Missään tapauksessa portaittaisten elementtien osittainen jäätyminen ei saa olla sallittua. Siksi on erittäin tärkeää hankkia riittävä määrä liuosta.

Voit tehdä laskelmia online-laskimella. Jos et ole varma omasta voimasta, on parempi ostaa betonia tehtaalla. Tässä tapauksessa voit vaivata omia käsiäsi, mutta todennäköisesti tarvitset apua.

Klassisen betonin mittasuhteet:

 • Portlandsementti, jonka luokka ei ole pienempi kuin M400 - 1 osake;
 • puhdas seulottu hiekka - 2 osaketta;
 • murskattu keskikokoinen ja pieni murto-osa - 4 osaketta.

Riippuen portaikon sijainnista, tulisi käyttää lisäaineita ja pehmittimiä.

Kun muotti on asennettu ja ratkaisu on valmis, on syytä kaataa ja kompakti alin askel ja antaa liuoksen tarttua hieman. Tämä ei salli hänen virrata ulos muottipesästä. Tämän jälkeen betoni kaadetaan ylhäältä, kulkee vaiheittain vibraattorin tai kolkutuksen kanssa.

Kuivaa muovikelmuista vasen betoni. Tässä tapauksessa ensimmäisen parin - kolmen päivän aikana on suositeltavaa kastella betonia.

Vihje! Täysi kohtaus tulee 4 viikon kuluttua, mutta voit poistaa muottipellit 10-14 päivän kuluttua.

Betonin koostumuksen laskeminen

koristelu

Valitusta koristemateriaalista riippuen betoniportaiden viimeistely voidaan aloittaa odottamatta koko asennusta.

Suosituimmat tapoja koristaa betoniportaat ovat:

 • luonnonkiven edessä;
 • laattojen tai posliinilaattojen asentaminen;
 • vaipat rakentaminen aluksella;
 • laminoitu laminaatti;
 • maalaus.

Viime kädessä betoniportaan kustannukset ovat voimakkaasti riippuvaisia ​​viimeistelyn materiaalista. Betoni on monipuolinen materiaali, se vaatii suojaa kosteudelta. Alla kuvataan joitain vivahteita konkreettisten vaiheiden edessä ja kuvasta valokuvaa.

Luonnonkivi

Luonnonkivi näyttää hyvältä tilavissa saliin, laajaan portaikkoon. Tällainen materiaali sopii täydellisesti kuistille päin. Useimmiten luonnonmateriaalilevyillä on kiillotettu pinta, joten turvallisuutta varten on käytettävä viimeistelyä varten liukumista estävät alustat.

Luonnonkivestä selviytyessä on joitain etuja muihin tapoihin kuin portaiden koristelu:

 • merkittävä käyttöikä (voi olla yli sata vuotta);
 • ehdoton paloturvallisuus ja ympäristöystävällisyys;
 • laaja valikoima mielenkiintoisia kuvioita ja värejä;
 • helppo huolto.

Kivirakenne on kallein tapa viimeistellä. Luonnonmateriaali, jolla on kaikki edut, on erittäin korkea hintatarjous, joskus keinotekoisesti täytetty. Samaan aikaan kiven kanssa työskentely edellyttää, että isännällä on tiettyjä taitoja.

Laatta- ja posliinilaatat

Lisää budjettivaihtoehtoa laatta tai posliini. Materiaali eräiden ominaisuuksien mukaan ei ole huonompi kuin luonnollinen, mutta paljon halvempi.

Lisäksi on helpompi leikata laatat kuin esimerkiksi luonnollinen graniitti. Laattojen valmistajat tarjoavat täydellisen rivin pinnoituselementit: askelmista pohjaseinille ja kaiteille.

Kuten kiven tapauksessa, syntyvä pinta on melko kova, mikä lisää hieman vahinkoa. Jos portaat ovat monimutkaisia ​​pyöreitä muotoja, on parempi olla valitsematta laatan koristelevy, jonka seurauksena saat huomattavan osan jätteestä.

puu

Ympäristöystävällinen ja "lämmin" viimeistely betoniportaat - vuori puu.

Tämä materiaali soveltuu vain sisäisiin portaisiin, mutta se on erittäin suosittu useista syistä:

 • Materiaalin alhaisen painon vuoksi rakenteen kuormitusta ei käytännössä lisätä;
 • Lauta sammuu melun ja on lämmöneristin;
 • Puun emittoidut öljyt käytön aikana luovat ainutlaatuisen ilmapiirin talossa;
 • Luonnonmateriaali soveltuu sisustukseen missä tahansa sisustustyypissä.

Laminaattilattia

Toinen materiaali, jota voidaan käyttää vain sisäisten portaiden viimeistelyyn, on laminaatti. Sen pitäisi olla edullinen materiaali, jolla on suuri kulutuskestävyys. Ennen laminaatin asettamista on tarpeen tasata betonipohja ja asettaa vedenpitävä materiaali.

Saatuista eduista voit ilmoittaa seuraavista:

 • Laaja valikoima värejä ja tekstuureja mahdollistaa rohkeimmat ajatukset;
 • Materiaalin säätäminen epätyypillisten muotojen vaiheissa on melko helppo tuottaa, laminaatti on leikattu hyvin;
 • Asennusprosessi on melko yksinkertainen, joten on mahdollista tehdä se itse.

väritys

Maalia voidaan käyttää betonin välivaiheena ennen pääpäällystystä tai täydellistä koristelua. Työlle tulee valita kiveä ja betonia käsittelevä materiaali.

Väritys on kustannustehokkain tapa lopettaa. Samalla korjaa vaiheet helposti. Ja hieman mielikuvituksella, voit kääntää portaat aiheen todellisen taiteen. Maalaus ei muuta betonin fysikaalisia ominaisuuksia: askelmat jäävät kylmiksi ja kiinteiksi.

Vihje! Maalien käyttäminen väliensuojana auttaa pitämään betonin viimeistelyssä ylemmissä kerroksissa.

johtopäätös

Betonin monoliittiset portaat ovat vahvoja ja kestäviä rakenteita, jotka sopivat minkä tahansa tyyppisen materiaalin viimeistelyyn. Samanaikaisesti betonin plastisuus antaa sinulle mahdollisuuden luoda erittäin mielenkiintoisia muotoja.

On parempi antaa monimutkaisten lomakkeiden rakentaminen ammattilaisille, ja yksinkertaiset yksipuoliset tikkaat voidaan järjestää omiin käsiisi. Monoliittinen betonirunko on osa rakennuksen tukirakennusta ja sillä on huomattava paino, joten rakennettaessa sitä on tarpeen laskea oikein laskuri pohjaan ja viereisiin seiniin.