Monoliittinen teräsbetonipohja (perussäännöt)

Monoliittista teräsbetonipohjaa käytetään suurissa monikerroksisissa rakennuksissa.

Tällä pohjalla on suurin kantavuus.

Siksi tällaisissa tukirakenteissa rakennetaan rakennuksia, joihin kuuluvat tiheät rakennusmateriaalit: betoni, kivi ja tiili.

Vahvistettu betoniperustatyypit.

Säätiön tuki voi olla tiimi tai monoliittirakenne. Esivalmistuksessa on esivalmistettuja betoniteräksiä. Ne liitetään yhteen ja asetetaan liuska-pohjaan.

Monoliittisella alustalla voi olla levy tai nauha. Hän kaadettiin esivalmistettuun muottiin.

Laite on esivalmistettu teräsbetonituote

Perusrakenteen rakentaminen, joka koostuu valmiista laatoista, kestää paljon vähemmän aikaa kuin monoliittisen rakenteen rakentamiseen betoniliuoksella.

Mutta valmiiden teknologioiden toteuttamiseksi tarvitset rakentamisen nosturin. Kevyt louhinta betonista painaa 300 kg, ja raskaimman betonirakenteen paino voi nousta jopa 1500 kg: iin.

Asennuskustannusten laskennassa on tietenkin otettava huomioon myös materiaalin kuljetuskustannukset.

Kerrallaan rakennustyömaalle voidaan toimittaa rajoitettu määrä lohkoja.

Tämän seurauksena valmiiden betonilaattojen koostuvan säätiön rakentamisen kustannukset ovat 30 prosenttia korkeammat kuin monoliittisen rakenteen kustannukset.

Näin ollen esivalmisteiden käyttö on perusteltua vain tilanteissa, joissa työn nopeus on ensiarvoisen tärkeää.

Vahvistettu monoliittinen pohjarakenne

Monoliittinen raudoitettu betoni maksaa vähemmän kuin yhdistetty perusta. Tällaisen rakenteen rakentamisessa ei aina tarvita nosturia.

Toimitettavaksi murskattua hiekkaa ja sementtiä varten voidaan tehdä useita kuorma-autoja.

Lujitetun betonin pohjalla on suurempi vahvuus kuin esivalmistettu rakenne. Esivalmistetun rakenteen luotettavuus riippuu siitä, kuinka vahvasti saumojen väliset saumat ovat.

Tämän muodon toinen etu voi johtua mahdollisuudesta saada käytännöllisesti katsoen minkä tahansa alustan muoto.

Kuinka asentaa betoniteräsrakenteita

Vahvistettu betonipohjapintojen tekniikka vaikuttaa säätörakenteen ulkonäköön.

Esivalmistettuja rakenteita asennettaessa käytetään tiettyjä teknologisia menetelmiä. Monoliittisten perustusten rakentaminen tapahtuu täysin erilaisten menetelmien avulla.

Pohjakokoonpanon rakentaminen

Monitasoitetun lohkon tai levyn asettaminen valmiiksi valmistetulla hiekupyyhkeellä valmistetusta teräsbetonista. Se kaadetaan kuopan pohjalle.

Ennen kuin aloitat lohkojen kiinnittämisen, asenna teräksiset nastat niiden päihin. Kun lohkot on asennettu, neulat on sidottava.

Tätä varten käytetään hitsausta tai erityistä lankaa. Naapurilohkon lujitustangot on kytkettävä.

Levyjen väliset liitokset on täytettävä betonilla. Betonibrändin on oltava vähintään M200.

Vaakakokoonpanon sauman täyttämiseksi betoniseos on levitettävä alemman elementin yläpinnalle.

Ehdotan hyödyllisen videon katsomista:

Yläkerros asetetaan muurattujen ligaatioiden sääntöjen mukaisesti.

Monoliittisen betoniteräksen, joka koostuu valmiista lohkoista, on rakennettava:

 • Rakennustyömaalla hedelmällisen maaperän poistamiseksi;
 • Merkitse perustusrakenteen ääriviivat;
 • Kaivaa kaivo, jossa on tarvittava leveys ja syvyys;
 • Laita hiekka ja kivi pohjaan;
 • Kaada betonipinta yläpuolelta. Lohkot asennetaan siihen;
 • Valmista lohkot asennukseen asentamalla lujitustangot;
 • Teräsbetonielementtien pinonta;
 • Yhdistä lujitustangot. Täytä pystysuoran liitoksen ontelo betonilla;
 • Ennen kuin asennat toisen rivin, alarivi on täytetty asennuskerroksella. Sen päälle tehdään ylimmäisen rivi;
 • Viimeisen rivin yläpinnalle on vahvistettu kerros.

Monoliittinen jalusta

Monoliittisen laattojen rakentamiseen kuluu paljon kauemmin. Täytä tuleva perusta keskeytyksettä. Betonilaastin on tilattava etukäteen, kun lujitushäkki on valmistettu ja asennettu.

Ennen pohjan kastelua on asennettava muotti. Se voi olla tukkeutunut tai irrotettava. Vahvistinverkon asentamiseen metallitankojen avulla.

Niiden halkaisija ei saa olla pienempi kuin 10 mm. Monoliittirakenteen valuminen suoritetaan seuraavasti:

 • Rakennustontti puhdistetaan ja säädellään;
 • Merkittyjen viivojen kohdalla perustakuoppia vedetään ulos;
 • Jäteastia kaadetaan sen pohjaan. Päällimmäisenä seisoo vedenpitävä pinnoite;
 • Aseta ja asenna muotti;
 • Vaaka- ja pystyvahvistus;
 • Betoniliuoksen kaatamiseksi erityisellä kourulla;
 • Betoniyhdistettä kaadetaan. Kunkin kerroksen korkeus ei saa ylittää 25 cm;
 • Kun betoni on kovettunut, muotti on purettu;
 • Pohjaseinille levitetään lämpöeristys- ja vedeneristyspäällyste.

Oikea säätö

Prosessin kaataminen konkreettiseen ratkaisuun, joka liittyy tiettyjen sääntöjen täytäntöönpanoon.

Tämä voi olla hyödyllinen myös sinulle:

Monoliittirakenteen saamiseksi betonin kaataminen tulisi suorittaa jatkuvasti. Betonimassan takavarikointi alkaa sen jälkeen, kun vesi joutuu liuokseen.

Kestää useita tunteja. Jos kaatoprosessi keskeytyy, rakenne ei enää ole monoliittinen.

Komponenttien betonikoostumuksessa on oltava tiukasti määritellyt mittasuhteet. Tästä riippuu pohjan vahvuus.

Liuoksen ei tulisi kuivua nopeasti. Koko kovettamisen aikana sen tulee olla kosteassa tilassa.

Betonikoostumuksella tulisi olla homogeeninen rakenne. Vahvistusta varten on käytettävä uritettuja lujitustangot.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Vahvistettu betoniperustat.

Betonipohjaista perustusta käytetään pääsääntöisesti vain silloin, kun rakenteessa on vetolujuuksia, eli niin sanottujen joustavien perustusten rakentamisen aikana. Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

Teräsbetonialustat voidaan jakaa erillään ja nauhalle. Erillisiä teräsbetoniperustuksia käytetään, jos kuormitukset, jotka toimivat säätöön nähden, ovat suhteellisen pieniä ja sarakkeet ovat riittävän kaukana toisistaan. Jos edellä mainitut edellytykset eivät täyty, yksittäisten säätiöiden pohjat voivat lähentyä keskenään. Tällöin paras ratkaisu olisi rakentaa betonirakenteita, varsinkin jos kuormitus voi olla epätasaisesti jakautunut tai pohja on suunniteltu rakennettavaksi heikkoihin ja epäyhtenäisiin maaperään. Rakennuksessa voidaan käyttää myös perustuksia, jotka on tehty kiinteäksi levyksi. Tällaiset levyt sijoitetaan koko rakenteen alle.

Myös betoniperustat voidaan ehdollisesti jakaa esivalmistettuihin ja monoliittisiin. Esivalmistettujen perustusten rakentaminen on paljon yksinkertaisempaa kuin monoliittinen, koska se ei vaadi paljon tehtäviä, jotka liittyvät betonin kuljettamiseen, kehyksen neulomiseen jne. Esivalmistettujen perustusten käyttö mahdollistaa nopean nollapisteohjelman valmistuksen eikä pidä avoimia kuoppia. Säätöasennettaessa on myös tärkeää suojata pohjan pohja kosteudelta saostumisen, jäätymisen jne. Avulla. Edellä mainitut olosuhteet voivat vähentää pohjan kantavuutta, joten esivalmisteiden käyttö auttaa säilyttämään maaperän luonnolliset ominaisuudet.

Monoliittisen teräsbetonipohjan rakentaminen.

Kun olet laskenut kaikki tarvittavat parametrit, jotka ovat välttämättömiä raudoitetun betonipohjan rakentamiseksi, on ensin tehtävä merkintä rakennustyömaalla. Kaivannon kaivamiseen tarkoitettujen paikkojen merkitsemiseksi voit käyttää puupinoja tai vahvistuspalkkeja, jotka ovat juuttuneet maahan tarpeellisissa paikoissa, minkä jälkeen niiden väliin vedetään lankaa. Täten tukirakenteen kehä on merkitty.

Runkoverkon merkintä teräsbetonipohjalle. Kaivannon leveyden tulisi ylittää tukirakenteen rakenteen leveys noin 0,5 metrillä. Muita senttimetrejä tarvitaan, jotta se voidaan asentaa muottiin ja rakentaa kuivatusmateriaalia. Hankkeessa ilmoitettua pohjan syvyyttä on tosiasiallisesti lisättävä 20-25 cm, jotta pystyt täyttämään hiekan tai soran "tyyny".

Voit kaivaa kaivannon monoliittiselle pohjalle sekä manuaalisesti että kaivinkoneella. Kaivinkoneen käyttäminen on helpompaa ja nopeampaa, mutta kaivaminen omalla kädellä on useita etuja:

 • Kaivannon reunat ovat tasaisempia;
 • Uuttuneen maaperän tilavuus pienenee (verrattuna kaivukoneen käyttöön);
 • Tapauksessa, jossa betoniseos kaadetaan kaivokseen ilman muottia, sementti säästyy käsin.

Kolmekymmentä senttimetrin etäisyydellä kaivannon pohjasta on tarpeen rakentaa "kantapää" - pieni laajennus, joka jakaa tasaisemmin kuorman ja kasvattaa laakerialuetta, minkä seurauksena kaivannon leikkaus on trapetsi tai suorakaiteen muotoinen. Kaikkien toteutettujen toimenpiteiden jälkeen kaivannon pohja on täynnä soraa tai hiekkaa, minkä jälkeen se kaadetaan vedellä ja tiheästi särkyneenä.

Monoliittisten teräsbetonilankojen perustaminen.

Tällaisen säätiön rakentamiseksi sinun on aloitettava kehyksellä. Tätä varten valmistamme 8 mm: n vahvuisia "renkaita". Otamme kanavan osuuden, kiinnitämme sen jäykästi ja hiomakoneen avulla teemme uria sen kahdella reunalla. Asettamme kahdeksan millimetrin vahvikkeen näihin uraseihin, laita metalliputki toiselle päähän. Tämän seurauksena saamme eräänlainen vipu, jota käytämme muodostamaan samanlaiset suorakulmiot, jotka ovat meidän "renkaamme".

Käytämme lankaa neulomateriaaleille, yhdistämme valmiit renkaat ja aloitamme kehyksen asentamisen. Tarvitsemme 4 levyä, joiden paksuus on 12 mm. ja pituus, joka on yhtä suuri kuin pohjan sivun pituus. Johdon avulla raudoituspalaset vetää "renkaiden" läpi ja kiinnittyvät sitten nurkkiin. Tuloksena olevan suorakulmion yläreunan keskelle sitomme viidennen sauvan.

Sen jälkeen, kun koko säätiön lujitushäkki on valmis, lasemme sen kaivannon pohjalle asetetuille tiilille ja kiinnitämme sen jälkeen lanka kulmissa. Asennettaessa kannattaa käyttää tasoa niin, että rakenne on asennettu mahdollisimman tasaisesti. Kaikkien edellä mainittujen toimien jälkeen sitomme kehyksen seiniin työntyviin tappeihin.

Lujitetun betonilaatan monoliittinen perusta rakennetaan paljon samalla tavalla; on vain yksi ero - betonin kaataminen tapahtuu koko rakennuksen alueella. Usein tämä pohja toimii kellarikerroksena.

Monoliittisen pilarin perustuksen rakentaminen.

Monoliittista teräsbetonipilaripohjaa käytetään yksityisessä rakentamisessa. Usein tukien välinen etäisyys on 1,5-2,5 m. Mutta joskus enemmän. Tällä järjestelyllä, grillata- misen tukirakenne on jäykkä vahvistettu hyppyjohde. Mutta et voi asentaa taloa ja liitettyjä tiloja, kuten veranta, terassi tai kuisti. Tällaisilla pidennyksillä tulisi olla pölkkiviljelyn perusta, koska päärakennuksen ja laajennusten tukirakenteet on suunniteltu kestämään erilaisia ​​kuormia.

Pallon perustusten tärkein etu on niiden tehokkuus. Esimerkiksi tukirakenne puujalat Hiha maksaa vain 15-18% koko arvioiden talon, kun hinta muunlaisten on usein 20-30% koko arvosta talon.

Monoliittisten rako-perustusten rakentaminen.

Monoliittinen rako-perustus on teräsbetonirunko, jolla on suorakulmainen poikkileikkaus. Tämäntyyppisen perustuksen tärkein ominaisuus on se, että betoniliuos kaadetaan kaivettuun kaivantoon ilman, että perustusta käytetään muottiin. Epäsäännölliset laakerirakenteet valmistetaan tavallisesti viskoosimaisissa savi- maissa. Tällainen säätiö on erityisen houkutteleva yksityisille kehittäjille, koska se on tavanomaisten säätiöiden kustannustehokkuus, joka on rakennettu muottirakenteiden avulla.

Monoliittisen säätölaitteen laite merkitsee hyvää adheesiota itse rakenteen ja maan välillä, koska betonielementin tiheä asennus ja epäsäännölliset ovien seinämät. Tämän ominaisuuden vuoksi maa voi ottaa merkittävän kuormituksen, joka on koko rakennus. Siksi taloudellisen rako-pohjan rakentamiseksi on tarpeen ottaa huomioon maaperän kestävyyskerroin sekä kaivannon pohjalla että seinien seinämillä.

Esivalmistetun monoliittisen teräsbetonipohjan rakentaminen.

Esivalmistetun monoliittisen betoniteräksen rakentamiseen on tarpeen käyttää rakennusnosturia. Säätiön rakentaminen alkaa tulevan rakennuksen kulmasta. Kerros liuos on asennettava ennen asennusta kunkin yksikön, ja sen jälkeen on asennettu nosturin avulla lohko itse ja tarkasti oikeaan asentoon käytetään tarkistaa pystysuoran ja taso rakennus. Tarkistuksen jälkeen voit asentaa seuraavan lohkon. Suurin sallittu etäisyys (aukko) vaakasuoraan asennettujen lohkojen välillä on 15 mm, tämä rako kaadetaan betonilla lohkojen asentamisen jälkeen.

Yksityisiä matalarakennuksia järjestettäessä käytetään erittäin harvoin esivalmistettuja monoliittisia teräsbetonipohjia. Syynä tähän on se, että tämä materiaali on helppo sietää vakavan kantokyky ja sitä käytetään vain 15-20%, ja hinta tämäntyyppisten säätiön paljon korkeammat nauha valu. Usein tällainen säätiö kaadetaan teräspylväät.

Rakennusteknologia monoliittinen teräsbetonipohja

Nykyään nauha-pohjalla on monia rakennuksia ja rakennuksia. Mutta säätiön muunnoksen valinta tehdään tietyistä tekijöistä riippuen. Nämä ovat tiheys, maaperän jäädytyksen syvyys, maaperän happamuus, pohjavesi, talon tulevaisuus jne.

Kaistaleen kiinnityslaitteen kaaviokuva.

Jos otat huomioon geologiset tekijät, sen perustan syvyys on usein 50-150 cm. Jotta voisit saada itsesi maaperän laadusta, johon talo rakennetaan, sinun on tarkistettava se keväällä, kun ei ole lunta. Halkeilien ja vikojen läsnä ollessa maaperä pysähtyy epätasaisesti, ja säätiö todennäköisesti romahtaa. Kaikki tämä johtaa seinien tuhoutumiseen.

Tietenkin voit silti tutkia läheisiä rakennuksia. On syytä kiinnittää huomiota seinämien halkeamiin, kellarikerroksessa olevaan veteen, maaperän taukoja. Sadun kuvan ansiosta sinun ei pidä luopua ja vihdoinkin järkyttää. Tässä tapauksessa on kuitenkin tärkeää tehdä oikeat laskelmat betonista säätö- ja vahvikehälle. On tarpeen yhdenmukaistaa kaikki sivuston rajat.

Työkalut ja materiaalit monoliittisen raudoitetun betonin perustamiseksi

On välttämätöntä valmistaa etukäteen kaikki vaaditut työkalut ja materiaalit, jotta työprosessi ei keskeydy. Kiinnitä huomiota materiaalien, työkalujen vahvistamiseen. Tarvitset:

 • leikkaava pihdit;
 • vasara;
 • pihdit;
 • Bulgaria;
 • mittanauha;
 • koneen taivuttamiseksi.

Nauhan monoliittisen kellarin laitteen rakenne.

Käsityökaluista tulee kätevä:

 • rautalankaa;
 • punkit;
 • kirves;
 • vasara;
 • jakoavaimen;
 • teräsharjat;
 • romu;
 • lentävät harjat;
 • taltta;
 • leikkaava pihdit.

Rebar-verkkojen asennusta varten tarvitaan poikittainen ja nelivälihihna (kuormituskapasiteetti 2 tonnia).

Materiaaleista tarvitaan lujitettua monoliittista perustusta:

 • betoni;
 • kynnet ja lankut;
 • muottipellit;
 • teräslanka.

Käytettyjen materiaalien määrä riippuu tietenkin alueen koosta ja teosten luettelosta.

Monoliittinen betonirakenne tekee sen itse

Mestariluokan laite monoliittista raudoitettua betoniraudasta.

Alussa on tarpeen laskea oikein monoliittiset perustukset. Meillä on suorakaiteen muotoinen pohja 10x3,5 m, leveys 0,18 m ja valukerroin 0,2 m. Täytön leveys ja korkeus on kerrottava laakerin osan kehällä. Jos kehä on 27 m², saadaan tilavuus 0,97 m³. Sitten määritä pohjan sisäpuolen tilavuus. Voit tehdä tämän kertomalla leveyden ja pituuden korkeudella. Saamme 7 m². Seuraavaksi lasketaan täyttö. Tuloksena on 6,03 m³. Tämä on tilavuus, jota meidän on täytettävä.

Kaivannon syvyys määritellään pohjan syvyyden ja korkeuden summana. Jos rakennustyömaalla, jossa on kaltevuus, tässä tapauksessa kellarin korkeus määritellään kellarikerroksen korkeudeksi rakennuspaikan suurimmalla kohdalla ja pohjan syvyydellä alimmassa osassa.

Standardien mukaan maaperän jäädyttämisen syvyys olisi otettava huomioon perustettaessa. Jos maaperä ei ole kallioinen, pohja asettuu millä tahansa syvyydellä, mutta vähintään 0,5 m. Niillä alueilla, joilla maaperän jäädytys ei ole yli 2,5 m, arvo määritetään seuraavasti:

Mt on dimensiivinen kerroin, joka vastaa keskimääräisten kuukausittaisten lämpötilojen summaa talven alueella;

do on oletettu arvo yhtä suuri kuin sora, karkea ja keskikokoinen hiekka 0,3 m; hiekkasauma, hieno hiekka ja silkkihiekka 0,28 m; karkeat maaperät 0,34 m; puiden ja savien osalta 0,23 m.

Maaperän kausiluonteisen jäädytyksen syvyys lasketaan kaavalla:

kh on kerroin, joka ottaa huomioon rakenteen lämpöjärjestelmän vaikutuksen;

dfn - normatiivinen jäädytyssyvyys.

Suunnitelma säätiön oikeasta ja virheellisestä asettamisesta.

Seuraavaksi sinun täytyy tehdä akseleiden asettelu tulevalle säätiölle. Jos rakentaminen tapahtuu vaikeilla syillä, merkintä on tehtävä mahdollisimman varovasti ja tarkasti. Kun kaivata kaivoa, sinun on muistettava, että sen täytyy saavuttaa säätiön syvyys. Koneistustöiden kohdalla on suositeltavaa, ettei päädytä loppuun 20 cm, on parempi kaivaa käsin, jotta alemman tason maaperä ei vahingoitu. Näiden töiden jälkeen siirrymme hiekkakäsittelyyn, jonka korkeus on noin 20 cm. Hiekka voidaan korjata rauniolla. Jotkut rakentajat mieluummin sekoittavat murskakiviä (6 cm) ja hiekkaa (6 cm) puoleen. Tänä aikana käytetään maaperän tamping-menetelmää. Joten voit tehdä ilman tarpeetonta työtä kentällä, ja säätiön perustus on lisäksi tiivistetty.

Seuraava askel on asennus. Täällä voit käyttää levyjä, joiden paksuus on noin 5 cm tai esivalmistetut metallisuojat. Puupalkin suojaamiseksi imemästä kosteutta betonista sinun on tehtävä se eristämällä kalvolla tai pergamentilla. Jos tulevaisuudessa tulee olemaan kellari, sitten mökin korkeus riippuu siitä suoraan.

Seuraavaksi aseta vahvistuskori. Nykyään vahvistus tuotetaan yhdessä muottien kanssa. Lujitushäkki koostuu tavallisesti kahdesta riviä rebar-verkosta. Rivit on asennettava rinnakkain. Vahvistusprosessin jälkeen on tarpeen tarkistaa sauvojen kiinnitys laatua varten. On täsmennettävä täsmällisesti projektiraportin dokumentaatiot.

Emme saa unohtaa hanojen läsnäoloa tekniseen viestintään. Asbestisementti tai rautaputket on kiinnitettävä vahvikekirkkoon. Sulje ne tyhmät (hiekka).

Betoni on kaadettava 30 cm: n kerroksiin. Täytä jokainen kerros, ja sen jälkeen se on painettava puupalkilla tai värähtelijällä. Joten vältä aukkoja. Jotkut rakentajat kaada betonia enintään yhden metrin etäisyydellä edellisestä kerroksesta. Jos tämä tehdään väärin, se voi muuttua delaminoituna.

Laitteen vedeneristysnauha.

Haluatko tehdä konkreettisia itse? Tee sitten tarkat mittasuhteet: 1 sementtiä, 2 kauhoa hiekkaa, 3 kauhan kaivoa. Vesi - puolet sementin painosta. Esimerkiksi sementtiä 100 kg = 50 l vettä.

Pilvinen sää on parempi peittää säätiö elokuvilla. Auringossa - katsella sitä kuivana. Jos se kuivuu nopeasti, kostuta pohja vedellä niin, että kuiva kuori ei ole.

Seuraava kohta - asettaa kerros vedeneristys. Tämä voidaan tehdä ennen tai jälkeen asennuksen muotti. Polyeteenikalvo asetetaan pohjalle ja seinille. Kalvon on oltava pitkä ja kiinteä. On vältettävä saumojen liimaamista, koska ne voidaan irrottaa. Kun kyseessä on töiden poistaminen muottipohjasta, se päällystetään bitumilla. Sitten kiinnitetään siihen vedeneristys. Savi on sallittua, sitä on painettava tiukasti sinusissä.

Jälkitäyttö täytetään manuaalisesti ja tarkkuudella. Vedeneristys ei saa vahingoittua. Yleensä käytetään keskikokoista hiekkaa, kun tamping on kasteltu. Tämä tehdään hyvä kutistuminen.

Monoliittisen raudoitetun betonijohdon edut ja haitat

Betonilaatta on muottirakenteinen. Ja tämä on perustaksi tärkein ominaisuus ja etu. Betoni monoliitti ei pelkää kosteutta, se jakaa hyvin katon kuormituksen ja raskaat seinät maahan.

Monoliittinen nauha-säätiö on vahvempi ja kestävämpi kuin muilla. Tietenkin sen vahvuus riippuu suuresti mestareiden ammattitaidosta ja kokemuksesta.

Vahvistettu betoni jakautuu ehdottomasti kaikkiin lateraalisiin ja pystysuuntaisiin kuormituksiin.

Monoliittisilla betoniterästeillä, toisin kuin yksinkertaiset, voit rakentaa talon ei yhdessä kerroksessa.

Monoliittisen alustan etuja ja etuja ovat monet, mutta on joitain haittapuolia. Tällaisen pohjan (raudoitettu betoni tai yksinkertainen) rakenne liittyy huomattavan monimutkaiseen ja erilaisten materiaalien kulutukseen.

Monoliittisen raudoitetun betonin rakentamiseksi sinun täytyy tehdä useita maastoja, jotka vaihtelevat vakavasti, mikä suuresti lykkää säätiön loppuunsaattamista.

Lopulta saat kuitenkin kestävän ja täysin luotettavan perustan. Monoliittiset teräsbetonipohjat suojaavat taloa pohjavedestä.

Kaivaminen kaivannot laakerirakenteelle

Säätiön akseleiden jakautuminen paikan päällä.

Kun laskelmat on suoritettu, aloittaa rakennustyöt. Juuri heti sinun täytyy merkitä rakennuspaikka. On tarpeen merkitä paikat, joissa kaivanto tulee näkyviin. Sen jälkeen, kun köysi on haudattu 20 cm maahan, sinun on keskityttävä aikaisemmin valmistettuihin piirustuksiin ja suunnitelmiin, merkintä on tehtävä selkeimmin ja tarkasti. Noudata sääntöjä ja vältät virheitä alueen merkinnöissä. Ensinnäkin käytä hyvällä kierteellä ja tapilla, merkitse tukirakenteen kehä, mitatkaa etäisyys mittanauhalla. Voit käyttää säiettä, jos nauhaa ei ole tai sen pituus ei riitä merkitsemiseen. Lanka ei saa kiristää, joten epätarkkuuksia ei tule. Toiseksi mitoituksen jälkeen on mitattava tulevan pohjan rinnakkaisten sivujen pituudet. Tämä tehdään uudelleen sääntöjenvastaisuuksien välttämiseksi. Viivojen tulee olla myös samanpituisia, jotta säätelyssä ei ole epäsäännöllisesti muotoiltuja kulmia.

Kaivannon merkintä raudoitetun betonin alapuolella

Kaivannon poikkileikkauskaavio ja suojaa mahdolliselta veden virtaukselta.

Aukon leveys ylittää yleensä projektin tukirakenteen leveyden puoli metrillä. Nämä senttimetrit ovat tarpeen muottien ja kuivatuksen kannalta. Alustan muotoilua syvennetään 25 cm, sitten soraa tai hiekkaa sisältävä tyyny kaadetaan.

Kaivukoneiden kaivaus voidaan tehdä käsin ja kaivukoneella. Erikoislaitteet nopeuttavat prosessia, mutta omalla kädellä kaivaminen on seuraavia etuja: pehmeämmät kaivon seinät; pienempi määrä kaivosta erotettua maata; betoniseoksen kaatamisen aikana (ilman muottia) sementti säästetään käsin.

30 cm etäisyydellä kaivannon pohjasta on tarpeen "kantapään" varustamiseksi. Tämä on pieni laajennus, joka pystyy tasaisesti jakamaan kuorman lisäämällä jalanjälkeä. Tulos: puolisuunnikkaan tai suorakulmaisen kaivannon osa. Sitten pohja peitetään kerroksella hiekkaa tai roskaa, kaikki kaadetaan yli vedellä ja tamped.

Esivalmistetun monoliittisen betoniteräksen rakentaminen

Tällöin rakennusnosturin työ ei voi tehdä. Tarvitsemme kolme enemmän työntekijää: 2 asentajaa ja 1 työntekijä.

Rakentaminen alkaa rakennuksen kulmasta. Jokainen lohko asennetaan ennen ratkaisun kerrosta liuosta, jonka jälkeen lohko asetetaan nosturilla. Tarkista sitten tilanteen oikeellisuus. Voit tehdä tämän käyttämällä lyijyä ja rakennustasoa. Seuraavaksi pinoa seuraava lohko. Vaakasuoraan asennettujen lohkojen väli (sallittu etäisyys) on 15 mm. Täytä se betonilla vasta sen jälkeen, kun kaikki lohkot on asennettu.

Yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisen aikana tällaisia ​​perusteita käytetään hyvin harvoin. Rakenteen kantavuutta käytetään usein 15%: lla, mutta tämän säätiön hinta on korkeampi kuin kaistaleen kaatamisen hinta. Usein tätä perustusta käytetään teräspylväät, koska Se kuljettaa helposti raskaita kuormia.

Perusta on monoliittinen nauha

Vahvitetun rungon monoliittisen perustuksen alussa on vahvistettu runko. Vahvistinrenkaiden valmistuksen jälkeen (paksuus 8 mm), ota kanavan osa ja kiinnitä se jäykästi. Hiomakoneen avulla teemme uria sen kahdella kylkiluilla. Laitoimme heille kahdeksan millimetrin pään, ja toisesta päästä laitettiin metalliputki. Näin saamme vipun, jolla voit helposti tehdä samat suorakulmat. Ne ovat aivan renkaita.

Johdin vahvistamiseen neulo sitoo rengas ja jatka kehyksen kiinnittämistä. Tarvitaan 4 teräsvaipaa (paksuus 12 mm, pituus yhtä suuri kuin pohjapinnan pituus). Kiinnitä vahvistusosat renkaiden läpi, kiinnitetty kulmiin. Neulomme viidennen sauvan keskellä suorakulmion yläreunaa, jonka olemme tulleet ulos.

Vahvistushäkkeen valmiuden jälkeen se on laskettava tiilien päälle, jotka on jo asetettu kaivannon pohjalle. Seuraavaksi kiinnitä kulmat langalla. On tarpeen käyttää tasoa, joten malli asennetaan hyvin sujuvasti. Niinpä on vielä sidottava kehys seinämiin työntyviin tappeihin.

Monoliittinen pohja vahvistetulle betonilaudalle on lähes sama. On yksi ero - ne kaatavat betonia koko rakennuksen alueelle. Usein tämä pohja on kerroksen kellariin.

Monoliittinen teräsbetonivalmiste: hyvät ja huonot puolet, laskenta, rakennusalan teknologia

Tape monoliittinen säätiö (LMF) - maanrakennusten ja mökkien suosituin perusta. Rakennusyritykset ja yksityiset kehittäjät "rakastavat" tätä perusta sen kestävyydelle, asennuksen helppoudelle ja alhaisille kustannuksille. Voit helposti tehdä monoliittisen perustan nauhan omilla kädilläsi, ja jos lähestyt työtä vastuullisesti ja noudatat SNiP: n kaikkia normeja, saat luotettavan perustan talolle, joka ei aiheuta ongelmia monien vuosien ajan.

Mikä on monoliittinen nauhan perusta: laajuus ja tyypit

Teippi-monoliittinen säätö on teräsbetonin nauha, joka sijaitsee mökin kaikkien seinien alla. Se toistaa tarkasti laatikon, ottamalla kuorman rakennuksesta ja kuljettamalla sen maahan.

Nollatason alapuolelle tunkeutumisen tason mukaan LMF: llä on kolme tyyppiä:

 1. Upotettava. Läpäisyaste on 50-70% koko peruskorkeudesta. Käytetään raskaiden materiaalien talojen rakentamiseen. Se on korkein kantavuus ja voit tehdä kellarista tai kellarista taloon. Yksityisessä rakentamisessa käytetään harvoin suurta maa- ja betonityötä.
 2. Matala syvyys. Suosituin vaihtoehto yksityisen rakennuksen alalla. Perusta-nauha on haudattu 20-30% omalla korkeudellaan. Tämä säätiö sopii erinomaisesti erilaisten materiaalien rakennuksiin: kaasu- ja vaahtobetoniin, tiiliin, teräsbetonilaatoihin, sahatavaroihin jne. Pienen säätiön perustana on luotettavuus ja suuri kuorman kantavuus, ja sen rakentaminen on vähäistä.
 3. Ei haudattu Pohja-nauha ei ole haudattu maahan, sen ainoa on maassa. Tämän tyyppistä perustetta käytetään kevyissä rakennuksissa: maalaistaloissa, katuissa, kylvyssä.

LMF-syvyyden tyypit

LMF soveltuu lähes kaikentyyppiseen maaperään. Kuivalla hiekalla, hiekkavyöhykkeillä ja kamiinalla säätö asetetaan jäätymisasteen yläpuolelle. Keskipitkällä ja suurella purkautuvalla maaperällä - jäätymisen alle 20-30 cm ilman viemärijärjestelmää. Jos hanke liittyy kuivatuksen ja kuorimattomien maaperän vaihtoon, niin pohja voidaan haudata jäädytyksen yläpuolelle.

Korkealla pohjaveden pinnalla (GWL) syvempää teippausta ei suositella käytettäviksi ilman tehokkaita vedenpoistotoimenpiteitä. Hydrostaattisen paineen vaikutuksesta nauha romahtaa ja muuttuu. Tässä tapauksessa on suositeltavaa harkita laitteen pohjan muunnosta paalusäätiölle.

Ribbon monoliittinen säätiö: hyvät ja huonot puolet

Kun valitset kodin perustan, kehittäjät pysähtyvät usein kahdella vaihtoehdolla: monoliittinen nauha ja monoliitti-pohja. Monoliittinen pohjalevy - vahvistettu betonilaatta, kaadetaan koko alueen tulevan rakenteen. Monet uskovat, että monoliittinen levy on luotettavampi, koska talo sijaitsee suuren alueen pohjalla. Tämä mielipide on väärässä! Nauhan säätiö kuormaa tasaisemmin ja säätö, jossa monoliittinen lattialaatta vaatii monimutkaista tasapainotusta ottaen huomioon maaperän kantavuuskyvyn. Levyyn kohdistuvan tasapainotuksen puuttuessa halkeamat menevät, sen käyttöikä laskee. Lisäksi monoliittilevyllä on paljon painoa, joten sen kutistuminen on merkittävämpää, mikä vaatii monimutkaisen laskennan.

Talon rakentaminen

Monoliittinen säätiö on yksi kalleimmista talon perustyypeistä. Mutta joillakin mailla se on ainoa sopiva vaihtoehto. Se tehdään myös monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, kun tarvitset erityisen vahvan perustan. Artikkelissa käsitellään kaikkia monoliittisen perustan kaatamista.

sisältö:

Monoliittisen perustan edut ja haitat

Luotettavuus ja suuri kantavuus mahdollistavat sen asentamisen mihin tahansa rakenteeseen. Tekniset ominaisuudet ovat ratkaisevia, kun valitaan monoliittisen laattasäiliön rakentaminen. Seuraavassa tarkastellaan merkittävimpiä etuja.

 • Saumojen puute. Se on heidän poissaolonsa suunnittelussa levy on pidettävä tärkein etu. Tämä parametri antaa monoliittisen perustan suurella lujuudella, vaikka maa liikkuu.
 • Asennuksen nopeus Koska se suoritetaan yhdellä alueella, aika tallennetaan merkittävästi muottiyksikköön. Ja rakennuslaitteiden - kaivukoneiden, sekoittimien ja värähtelevyjen - läsnä ollessa työ tehdään parin päivän kuluessa. Pisin prosessi on neulominen, joka vaatii paljon enemmän kuin muilla säätiöillä.
 • Mielivaltainen kokoonpano. Siksi se on erinomainen vaihtoehto, kun talossa on vakiomuotoisia muotoja, esimerkiksi koristeltu erkkeri-ikkunoilla.
 • Vedeneristys. Rakenteen eheyden vuoksi vesi ei tunkeudu kellariin eikä tuhoa talon perustusta. Monoliittista laatua suositellaan kaatavaksi kosteikkoalueille tai erittäin korkealle pohjaveden pinnalle.

Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset monoliittisen perustuksen kaatamiseksi. Se puolestaan ​​koostuu useista parametreista:

 • Se vaatii runsaasti betonia, ja se on kaadettava kerrallaan. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy tilata useita miksereitä, joilla on ratkaisu kerrallaan;
 • älä tee ilman rakennustarvikkeiden vuokraamista tai kalliiden rakennusvälineiden vuokrausta;
 • Toinen kohta liittyy alhaisiin lämpöeristysominaisuuksiin. Säätiö koostuu itse asiassa betonista ja metallilangasta, joka vain antaa lämpöä pitämättä sitä pitkään. Korjaa tämä levyn lämmöneristysmateriaalien avulla, jotka on asetettu pohjan koko alueelle;
 • kyvyttömyys varustaa kellarissa. Ainoa poikkeus on usean kerroksen talo, jolloin liesi tulee kellarikerrokseksi ja kellari jaetaan kellariin.

Monoliittisten perustusten tyypit ja käyttö

On olemassa kolme tyyppistä monoliittista säätiötä.

 • Vyö. Se on raudoitettu betoniliuska, joka on järjestetty rakennuksen kehän ympärille ja kantavien seinien alle. Sopii rakentamiseen keskipitkällä maaperällä.
 • Laatta. Toisin kuin ensimmäinen tyyppi, se kaadetaan pita-muodossa, koko rakennuksen alueen. Niitä käytetään maanjäristyksissä ja heikoissa maissa, jotka voivat liikkua muuttuvissa vuodenaikoissa.
 • Pile grillage. Vaikuttaa siltä, ​​että betonipylväät, jotka on haudattu jäädytyksen alapuolelle ja jotka on liitetty pitkin kehää vahvistetulla betoniteräksellä.

Syvyys tunkeutumiseen maahan on jaettu:

 • matala syvä monoliittinen perusta. Tällöin laatta asennetaan alle 500 mm. On pidettävä mielessä, että maan alle jäätyy, joten sinun täytyy tehdä paksu hiekkakuitu;
 • jäätymisen syvyyteen. Se tehdään monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana. Levy kaadetaan jäätymisen alapuolelle, ja tämä on vähintään 1500 mm Keski-Venäjällä. Tämä vaatii pitkiä ja kalliita maanrakennustöitä, mutta tuloksena on luotettava säätiö, jossa on mahdollisuus järjestää kellarihuone.

Monoliittisen laattapohjan kustannukset

Laskettaessa kustannuksia on tarpeen luottaa rakennusmateriaalien objektiivisiin hintoihin kullakin alueella. Ottakaa esimerkiksi huomioon seuraavat arvot:

 • täytä 30 cm paksuinen kiinteä pohja;
 • sekoittimen järjestys betonilla, liuoksen kuution hinta on 3500 ruplaa;
 • neulomisvarusteet. Se eroaa halkaisijaltaan, mutta keskimäärin hinta menee tonnilta ja on noin 25 tr. Solun koko on 20 x 20 cm;
 • Kaikki perustusvalut tehtiin itsenäisesti, ilman työntekijöiden palkkaamista.

Näin ollen 10X10m: n laatan kustannukset ovat 120 tr.

Casting monoliittinen säätiön valokuva

Valmistus ennen monoliittisen pohjalevyn kaataamista

Koska tällaista perustusta käytetään vaikeissa olosuhteissa liikkuvissa maissa, siihen kohdistuu yhä suurempia vaatimuksia. Siksi, jos haluat pelastaa rakennustyöryhmän ja tehdä kaiken työn itse, sinun ei pidä vain oppia oikeaa teknologiaa, vaan myös noudattaa sitä kaikissa vaiheissa.

 • Ennen monoliittisen betoniteräksen rakentamista valmistele sitä varten. Alue on kokonaan poistettu, valmistellaan suuria laitteita kuistia.
 • Tällöin tulevan pohjan merkintä suoritetaan ja kasvillisuuden pintakerros poistetaan koko alueelta. Tässä vaiheessa voit suorittaa sokea alueen järjestelyä.
 • Sitten tulee yksi raskaimmista ja vaativimmista prosesseista - kaivamalla kaivoa. Alapatyypistä riippuen syvyys vaihtelee 500: stä 1500 mm: iin, ja leveys on 1 - 1,5 m enemmän kuin itse säätö. Huolimatta siitä, että betoniseos on muovia ja se tasoittaa itsestään vaakatasossa, kaivon pohjan on oltava mahdollisimman tasainen. Tämä vaikuttaa merkittävästi säätiön laatuun ja luotettavuuteen. Kaivinkoneen palveluja ei voi tehdä. On toivottavaa, että hänellä oli sileä ämpäri ilman hampaita, mikä mahdollistaa tasaisen leikkauksen ilman, että sekoitetaan toisistaan ​​erilaisia ​​kerroksia maaperän kanssa eikä löystytä pintaa.

Vinkki: kaivon syvyyden määrittämiseksi on suositeltavaa suorittaa alustava geologinen etsintä. Mikä parasta, jos maa on hiekkainen, ei vahva hautaaminen ole tarpeen. Epävakain ja liikkuvampi maaperä on savi. Ihannetapauksessa on suositeltavaa valita se kokonaan ja kaivaa jäädytyksen alapuolella.

Monoliittinen perustusvaluteknologia

 • Nyt oli vuorossa tehdä monitasoinen tyyny monoliittisen perustuksen alla. Tätä varten ensimmäinen kerros asetetaan geotekstiilimateriaalia, sitä suurempi sen tiheys, sitä paremmin. Se suorittaa sementin ja hiekan (tai hiekan ja soran sekoittumisen) välisen kerroksen toiminnon, jolloin se ei pääse maahan. Jos kerroksen paksuus ei ole yli 20-30 cm, hiekka voidaan asettaa päälle, jos monoliittinen säätö on syvästi haudattu, voit säästää rahaa ja aloittaa hiekka- ja sora-sekoittumisen. Sen jälkeen kaikki on täynnä värähtelevää levyä, kunnes henkilö voi kävellä pinnalla eikä putoa.

Vinkki: tyynyn järjestämisen vaiheessa viemäröinti ja vesihuolto olisi jo toimitettava ja asetettava. Jotta tulevaisuudessa ei ollut vaikeaa kuljettaa niitä taloon.

 • Seuraavaksi on seuraava geotekstilikerros, jonka päälle tällä kertaa kaadetaan 30-40 mm: n paksuinen murskattu kivi, jonka paksuus on 20-30 cm, ja se tiivistetään ja puristetaan.

Vihje: tässä vaiheessa on tärkeää, että pinta-ala on tarkasti vaakatasossa. Tämä on mahdollista optisen tason avulla. Ja kulmat tarkastetaan sopivasti lasertasolla.

 • Se oli vedeneristyskäytäntö. On parasta käyttää valssattua vedeneristysmateriaalia, joka avautuu koko pinnalle pienillä kaistaleiden päällekkäisyydellä toistensa kanssa.
 • Sitten tulee eristävä materiaali. Täällä sinun pitäisi lopettaa valintasi penoplexilla, koska sillä on tiheämpi määrä kuin vaahto, sillä on parhaat ominaisuudet, se ei murene, ja mikä tärkeintä, sitä ei ole hiertää hiirillä. Mahdollisten kylmäsiltojen poistamiseksi on parempi sijoittaa materiaali kahteen kerrokseen ruutupiirilevyyn, tässä tapauksessa on tarpeen ostaa levyjä, joiden paksuus on 50 mm.
 • Jos alempi kerros asetetaan koko kaivauksen alueelle, eli lämmittämällä niitä ja ulokkeita 1,5 metriä, sitten ylempi kerros asetetaan tiukasti perustan mittojen mukaan. Tämä vaihe mahdollistaa sen, että sokea alue eristetään myös ilman aukkoja.
 • Kierros tuli muottiin. Sinun ei pitäisi ostaa alhaisen asteen alustaa, materiaalia pitäisi kuivata, ilman rottia ja putoaa (myöhemmin se voidaan purkaa ja käyttää rakentamiseen). Pöydän paksuus riippuu pohjasta, joten matala syvyys 25-30 mm riittää, syvemmälle se kestää 50 mm.
 • Valmistetusta materiaalista suojat kiinnitetään tai kiinnitetään ruuveilla. Vahvistusta varten pystypalkit ruuvataan 50-60 cm: n välein. Sitten ne asennetaan tulevaisuuden laatan kehälle, jolloin ne muodostavat muottipesän. Työn päätyttyä on tarpeen tarkistaa diagonaalit ja kulmat uudelleen. Varmista, että kaikki on tehty oikein, muotti on kiinnitetty tapilla 50-80 cm: n välein, kulmat on kiinnitetty ja tukia sijoitetaan ulkopuolelle, mikä mahdollistaa paremman pidon rakenteesta betonin kaatamisen aikana.
 • Seuraavaksi vahvistetaan monoliittista säätiötä. Tämä aikaa vievä ja ratkaiseva hetki vaikuttaa paitsi itse alustan luotettavuuteen, myös tulevaisuuden kodin vahvuuteen. Vahvistustyyppi riippuu rakennuksesta, joten pienten yksikerroksisten talojen tai autotallien osalta on sopivaa 10 cm: n kennon vahvistusverkko. Rakennettaessa raskasta tiiliä tai kaksikerroksista taloa on parasta käyttää halkaisijaltaan 15-20 mm: n liittimiä. On toivottavaa, että hänellä on rivat, jotta betoni sekoittuu paremmin.
 • Mutta on vivahde. On selvää, että paksumpi vahvistus, sitä luotettavampi pohja on ja pystyy kuljettamaan suurta kuormaa. Mutta koska se sopii ja sopii useisiin riveihin, se vie paljon tilaa ja siksi vähemmän konkreettisia sopivia.
 • Tarkastellaan esimerkiksi raudoitusta 16 mm: n tankoineen ja solun koon ollessa 20x20 cm. Ennen työn aloittamista on tarpeen järjestää rako alustan ja ensimmäisen raudoituksen välille, jonka tulee olla vähintään 5 cm.
 • Saavutettu haluttu voima muuttuu vain kiinnitettäessä, et voi kiehua vahvistusta. Tätä varten on erikoislaitteita edullisista kotitalouksista vakavaan ammattikäyttöön.
 • Se on parasta, kun liitokset pysyvät integroituna, leikkaamatta. Toisin sanoen 11,7 metrin vakiorakenteella, joka on asetettu 10 metrin pituudelle, ylimääräiset 1,7 metriä on katkaistu. Mutta tämä ei ole aina mahdollista esimerkiksi silloin, kun talon leveys on suurempi tai materiaali tuodaan autoon ja on lyhyempi. Tällöin liittimet sopivat päällekkäin 10 cm.
 • Kun ensimmäinen kerros on liitetty ja asennettu, seuraava kierros tulee. Sallittu etäisyys niiden välillä on 20-30 cm. Lujituksen ja muottien välinen etäisyys vaihtelee 3-6 cm.

Betonin täyttäminen

 • Kun hiekkalaatikko on tehty, muotti on koottu ja raudoitus on asennettu, ja se on kääntö, jossa kaatetaan betonia betonilla.
 • Tässä vaiheessa olisi laskettava oikea määrä liuosta ja sen brändi. Meidän on huolehdittava sisäänkäynnin poluista, sillä täysi kuorma-mikseri painaa paljon, ja se vie sinut lähelle muottirakennetta.

Vihje: Suuren tilavuusmäärän kaatamisen yhteydessä on suositeltavaa tilata kone, joka on varustettu betonipumpulla. Pienellä kokoisella matalalla pohjalla on automaattinen automaatti, jossa on perinteinen ulosvedettävä lokero.

 • Betoni valitaan sen tuotemerkin perusteella, joka vastaa koostumuksen lujuudesta kovettumisen aikana. Tämä johtuu siitä, että mitä korkeampi seos on, sitä enemmän sementtiä se sisältää. SNiP: n perusteella tämä säätöbetonin betoniarvo ei saisi olla alle M-250.
 • Kuten edellä on jo todettu, on parasta, jos betonointi suoritetaan kerrallaan. Jos otat tauon, edellinen täyttö kovenee ja nivel muodostuu liitoksesta. Tulevaisuudessa sen sijainti todennäköisesti murtuu.
 • Kun muodostetaan ilmakuplia, ne vaikuttavat haitallisesti lopputulokseen. Niiden poistamiseksi, mahdollisuuksien mukaan tärinää alustaa. Tämän jälkeen säätiö peitetään kalvolla.
 • Rakenne voidaan purkaa aikaisintaan 7 päivän kuluttua ja aloittaa rakentaminen entisestään. Vain 2 viikkoa myöhemmin betoni saa vahvuutensa.

Casting monoliittinen video säätiö

Monoliittinen teräsbetonipohja

Kukin rakentaja valittaessa perustusrakenteeseen tuleville rakenteita olisi ohjattava paitsi sen arvoa, mutta myös luotettavuutta. Ihanteellinen ratkaisu tahansa maaperässä, tullaan teräsbetonista säätiö, joka kestää suurta fyysistä rasitusta ja kestämään sääolosuhteet.

Mistä tällaista säätiötä sovellettaisiin?

Viime vuosina kehittäjät ovat yhä useammin käyttäneet monoliittisia teräsbetonilaatuja kotitalous- ja teollisuuskäyttöön tarkoitettujen asuinrakennusten ja rakennusten perusrakenteiden rakentamisessa. Tämä valinta johtuu siitä, että rakentamisen ja asennustöiden aikana luodaan betonipohjainen betonirakenne, jota parannetaan lujuuden parantamiseksi. Tämän seurauksena monoliittinen teräsbetonilaatta muodostuu tulevan rakennuksen kehän ympärille.

Soveltaminen betonin emästen suositeltavaa alueilla, joilla on löysä maaperä, epävakaa, mikä venyttää maaperän tai savi-jäädytetään suuri syvyys. Edellytyksenä että on oltava kehittäjien suunnittelee laitteen tämän perusta on tarjota tyyny soraa ja hiekkaa. Sen avulla prosessin rakennuksen toiminta jatkuu tasaisesti jakautuneen kuorman päällä, mikä parantaa sen kantokyky ja maksimoimaan vakautta ja luotettavuutta.

On tarkoituksenmukaista soveltaa tällaista tukirakennetta tällaisilla alueilla:

 • alueilla, joilla on erittäin liikkuva maaperä;
 • alueilla, jotka ovat erittäin alttiita kausittaiselle tulvalle pohjaveden läheisyyden vuoksi;
 • maastossa, jossa on heikko maaperä;
 • alueilla, joiden ominaisuus on maaperän epätasaista puristusta.

Monoliittisten perustusten tekniset ominaisuudet

Monoliittinen betoniteräs on yksinkertainen mutta erittäin luotettava rakentaminen. Laitetta suunniteltaessa kehittäjän tulisi käyttää korkealaatuista betonia, jonka ei pitäisi olla alle B30. Hänen on myös käytettävä suurta määrää raudoitusta, josta metallirunko höyrytetään.

Säätiöt monoliitti teräsbetonia pidetään erittäin kallista rakentamista, sillä ne vaativat suuria määriä materiaalia. Valittaessa syvyys RC laatat, kehittäjien on otettava huomioon paitsi maalaji, mutta myös massan rakennuksen. Heidän pitäisi ottaa huomioon yksi tärkeä vivahde. Jos rakennustyöt käydään heittoliina maaperässä, sitten pieni hautaaminen laatta säätiö talvikaudella voidaan nostaa ja laskea talon. Tapauksessa, jossa monoliittinen suunnitteluyksikkö toteutetaan noudatetaan tiukasti teknisiä standardeja, kuten liikkeet eivät vaikuta rakenteellista eheyttä.

Vahvuudet ja heikkoudet

Eristetty monoliittinen teräsbetonipohja on yksi ominaisuus, joka erottaa sen muista tukirakenteista. Betoniin perustuva laatta on kiinteä osa muottirakennetta, joka toimii käytön aikana suojaa kosteutta ja kylmää vastaan.

Monoliittisten perustusten etuja ovat seuraavat:

 1. Suuri lujuus.
 2. Pisin käyttöikä.
 3. Kyky kestää paitsi lateraalisia myös vertikaalisia kuormia.
 4. Monoliittisessa säätiössä voit rakentaa monikerroksisia rakennuksia.
 5. Suuri vastustuskyky pohjaveden haitallisille vaikutuksille.

Ilmeisistä eduista huolimatta tällaisilla tukirakenteilla on useita haittoja:

 • rakentaminen on erittäin aikaa vievää;
 • korkea kulutus materiaaleja;
 • tarve suorittaa tarkimmat laskelmat;
 • maanrakennustöitä tarvitaan vaihtelevasti.

maavalli

Monoliittisten teräsbetonipohjien rakentamisen prosessi sisältää useita vaiheita. Aluksi suoritetaan tarvittavat laskelmat, jonka jälkeen kehittäjä voi jatkaa sivuston merkitsemistä:

 1. Ensinnäkin tulevaisuuden rakennuksen paikka määritetään.
 2. Merkittyjä paikkoja, joissa kaivaa kaivannot. Voit tehdä tämän käyttämällä kiinnittimiä ja vahvaa lankaa tai rakennusteippiä.
 3. Hankkeessa, jossa muodostetaan pohjalevy, on tarpeen ylittää projektissa määritellyn tukirakenteen leveys puolet metrillä. Tämä on välttämätöntä tyhjennystulpan täyttämiseksi sekä muottien asentamiseksi. Syvyyden suhteen sen pitäisi olla 25 cm korkeampi kuin projektissa ilmoitettu luku (luodaan hiekkaa ja hiekkaa).
 4. Voit luoda kaivannon monoliittiselle betoniteräkselle käsin tai käyttää erikoislaitteita.
 5. Kun säätösäiliö on valmis, sinun tulisi varustaa "kantapää", joka on sijoitettava 30 cm: n etäisyydelle pohjasta. Se on pieni laajennus, jonka kautta säätiön kuormitus jakautuu.
 6. Loppuvaiheessa valmistelun ojan pohjassa tyyny luodaan aluksi kaadetaan ja tasoitetaan hiekka (20-30cm), jonka yli on säädetty kerros soraa. Tyyny on kaadettu vedellä ja tamped.
 7. Asiantuntijat suosittelevat tässä vaiheessa tarvittavan teknisen viestinnän panostamista eli viemäri- ja vesiputkien sijoittamista. Tätä varten tyynyn pinnalle on tehtävä uria, joihin viestintäelementit sopivat ja jotka peitetään hiekalla. Sitä ei saa painostaa, koska liiallinen fyysinen voima voi johtaa putkien halkeamiin.

Rakenteen ja metallirungon rakenne

Ennen kuin monoliittinen teräsbetonilaatta kaadetaan, kehittäjän on rakennettava muotti:

 1. Tällaisen rakenteen asennusta varten käytetään tavallisesti luonnonmateriaaleja (40 mm) tai vaneria (enintään 21 mm). Tällaisesta materiaalista kootaan laatikko, jonka yksittäiset elementit kiinnitetään yhteen kiinnikkeiden avulla.
 2. Muottien korkeuden pitäisi hieman ylittää tulevan laatan paksuus.
 3. Muottien ulkopuolelle (jos se on irrotettava) kehittäjän on tuettava silmukoilla ja tukeilla. Tämä tehdään jäykistämällä laatikko niin, että se kestää betoniseoksen massan.
 4. On tiivistetty hiekkaa ja sepeli tyyny asetetaan ankkurin (käyttänyt tangot, joiden halkaisija enintään 14mm), poikki ja pitkin. Varmista, että askel ei ylitä 30 cm. Koska venttiili on sijoitettu etäisyydellä 5 cm levyn reunasta, erikoistuet pinottu sen alla, mikä on varmistettu tarvittava välys. Jos aiot luovat vahvan pohjan rakenne, asiantuntijat suosittelevat laittaa venttiilin kaksi tai kolme kerrosta. Sen pitäisi olla sidottu yhteen, jotta metallikehys olisi mahdollisimman voimakas. Hitsaus tässä tapauksessa ei voida soveltaa, koska sauma on muodostettu toiminnan aikana rakennuksen alttiiksi kosteudelle, joka voi aiheuttaa korroosiota.
 5. Kun muottirakenne ja metallikotelo on valmistunut, voit aloittaa betonin kaatamisen. Aluksi luodaan kerros, jonka paksuus on 100 mm ja jonka pinnalla on vedeneristysmateriaali ja eristys.

Vedeneristys- ja eristystoimenpiteet

Koska valmiin betonituotteen on oltava maaperässä, se vaatii erityistä suojaa kosteudelta. Tätä varten kehittäjän on suoritettava vedenpitävä työ:

 1. Kiinnityksen jälkeen ensimmäisen betonikerroksen on oltava pölyttömiä.
 2. Sen jälkeen pinta käsitellään laimennetulla kerosiinilla tai liuottimella (voidaan käyttää aluketta).
 3. Rullaa eristys. Se olisi vapautettava 15 cm: n päähän perustalta. Jokainen kangas on päällekkäinen, ja liitokset täytyy jättää pois bitumimastilla, minkä jälkeen ne painetaan voimakkaasti. Jos rakentaminen tapahtuu pohjaveden läheisyydessä, asiantuntijat suosittelevat vedenpitävyyttä kahdessa kerroksessa.
 4. Vedeneristystyön päätyttyä on jatkettava säätörakenteen säätelyä. Näihin tarkoituksiin on parasta käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, jonka paksuus on enintään 15 cm. Levymateriaali on asetettava kahteen kerrokseen. Ylälevyjen tulee ylittää liitokset siten, että pääsy estyy kylmänä. On huomattava, että ennen eristyksen tekemistä tulee sulkea vedeneristyskerros muovikelmulla.

Betonin kaataminen

Monoliittisen raudoitetun betonirungon lopullisessa vaiheessa valetaan konkreettinen ratkaisu. Sen kerros voi vaihdella välillä 20cm-50cm riippuen siitä, mikä rakennusta on tarkoitus rakentaa. Betonisointi on suoritettava yhdessä päivässä siten, että pystysuoraa saumaa ei muodosteta pohjan pinnalle. Ensimmäisen osan kaatamisen jälkeen sinun on syötävä syvä värähtelijä, joka pystyy luomaan korkeataajuisia värähtelyjä. Tämä on välttämätöntä ilmakupleiden ja tyhjennysten poistamiseksi betoniseoksesta.

Tämän jälkeen kaadetaan seuraava kerros. Kehittäjän on varmistettava, etteivät pystysuorat saumat muodostu, koska niiden läsnäolo aiheuttaa liitosten säröjä. Välittömästi kaatamisen jälkeen betoni on peitettävä muovikelmulla suojaamaan sitä suoralta auringonvalolta ja tuulelta. Se poistetaan liuoksen täydellisen jähmettymisen jälkeen.

Asiantuntijat suosittelevat jatkuvaa rakentamista ja asennusta aikaisintaan 2 viikkoa säätiön kaatamisen jälkeen. Tällä kertaa on välttämätöntä odottaa konkreettista kovettua ja hankkia tekniset ominaisuudet.