Monoliittinen betoni

Monoliittinen betoni on keinotekoinen rakennusmateriaali, johon sisältyy tiettyihin mittasuhteisiin sisältyvä sementti, tärkein ja välttämättömiä komponentteja, suuria ja pieniä hiekkakiveä, roskaa ja vettä. Vaikka tämä betoni on nestemäisessä tilassa, sitä kutsutaan betonimassaksi. Ja vain sekoitetun ja tiivistetyn betonin massan kiinteytymisen jälkeen saadaan monoliittinen betoni. Tarvittaessa seokseen lisätään joskus erityisiä mineraali- ja kemiallisia lisäaineita, jotka parantavat merkittävästi betonin ominaisuuksia. Kovettumisen jälkeen betonirakenteiden laadun on oltava määritettyjen teknisten parametrien mukainen.

Ammattimaiset betonirakentajat kutsuivat valmiiksi käytettyä konkreettista betoniseosta, joka oli jo käyttövalmis, ja antoi hänelle rakennusmateriaalien kuningas "otsikon", koska se oli välttämätöntä rakennusten "luuranon" rakentamisessa. Yleensä valmisbetonia käytetään erilaisten elementtien rakentamiseen alkaen jalkakäytävistä ja päättymällä rakenteilla, joilla on suurempi lujuus. Kuiva betoni on Portland-sementin, täyteaineiden ja kemiallisten lisäaineiden seos. On helppoa kääntää se nestemäisen betonin rakentamiseen, sillä se on aiemmin laimennettu vaaditulla vesimäärällä. Kuitubetoni on nestemäinen betoni, johon lisätään vahvistettuja kuituja. Sitä käytetään sillan ja patojen rakentamisessa, kaivosten ja tunneleiden kaareissa sekä kiitoratkoissa. Valkoista betonia, joka jopa saostumisen vaikutuksesta ei muuta väriä, mikä antaa sille suuren edun, käytetään teillä. Sitä käytetään turva-elementteinä, kuten hillitä, jakaa viivoja ja muita. Arkkitehtoninen betoni, johon on lisätty värillisiä epäpuhtauksia ja kovetettavia aineita, käytetään sarakkeiden, pilastien, portaalien ja muiden arkkitehtonisten muotojen sekä koristeellisten tien pinnoitteiden valmistukseen.

Venäjän monoliittirakennusten rakentaminen perustettiin alunperin Turkista ja Jugoslavian rakentajista, jotka alkoivat aktivoida uutta teknologiaa. Tämän seurauksena monoliittinen betoni puristi kerran hallitsevaa raudoitettua betonirakennetta, ja sitä käytetään nyt monoliittisten rakennusten nopeassa rakentamisessa, jotka ovat viime vuosina saavuttaneet erityisen suosion. Monoliittisen betonin laajamittainen rakentaminen XXI-luvulla on vähitellen korvaa rakennuksia betoniteräksiltä. Kun sama asia tapahtui tiilitaloilla. Jonkin ajan kuluttua monoliittinen betoni tulee johtava, minkä seurauksena tämän muodikkaan rakennusmateriaalin kiinteistöhinnat ovat kasvaneet huomattavasti.

Betonirakenne

Monoliittinen betoni on tullut suosittu markkinoilla. Se on keinotekoista rakennusaineistoa, joka koostuu tavallisista betonikomponenteista - sementistä, hiekasta, sorasta ja vedestä. Nestemäisessä muodossa - tämä on yhteinen betoniseos, joka kiinteytymisen jälkeen muuttuu monoliittiseksi. Mineraali- ja kemikaalien lisäaineiden laadun parantaminen. Valmiin materiaalin on oltava eriteltynä. Katsotaanpa yksityiskohtaisesti, minkä ansiosta monoliittinen betoni on yksi betonirakennuksen johtavista elementeistä.

määritelmä

Kuten yllä mainittiin, monoliitti on keinotekoista betonia, jolla on kaikki kilpailijoidensa ominaisuudet. Käytännössä käytetään usein nimitystä "valmisbetoni", joka on osoittautunut rakenteellisen kehyksen rakentamiselle. Tämä ei kuitenkaan ole monoliitin ainoa käyttö. Tätä materiaalia voidaan käyttää erilaisten esineiden rakentamiseen, jotka vaihtelevat jalkakäytävästä ja päätyvät suuritehoisiin rakennuksiin.

Joskus monoliittinen materiaali liittyy "kuivan betonin" käsitteeseen. Pääkomponentit ovat Portland-sementti, täyteaine ja kemialliset komponentit. Tämä ratkaisu vie nestemäisen muodon helposti, kun se joutuu kosketuksiin veden kanssa oikeassa suhteessa.

On myös fibrobetonia. Tämä materiaali, jonka tärkein ero on vahvistamisen läsnäolo siinä. Sitä käytetään tunneleissa, kaivoksissa, sillan pinnoissa ja lentoasemien lentoonlähtö- ja laskuväylissä.

Värillisistä väriaineista betonista riippuen valkoiset ja värilliset monoliittiset betonit eroavat toisistaan. Ensimmäistä käytetään teillä turvallisuustilojen luomiseksi, koska se ei pelkää kosteutta. Värillistä materiaalia, tai sitä kutsutaan myös arkkitehtuuriksi, käytetään pinnoitteiden koristeluun ja arkkitehtonisten esineiden pystyttämiseen.

Monoliittituotanto

Monoliittirakenteiden rakenne on hyvin yksinkertainen. Alkuvaiheessa rakennustyön valmistelu suoritetaan, muotti on asennettuna, liittimet on asennettu. Seuraavaksi valmistetaan seos, joka kaadetaan muottiin. Kun betoni on kovettunut, muotti poistetaan, mutta ei aina.

Laatutuloksen saavuttamiseksi monoliteillä on oltava tarvittavat ominaisuudet. Tämä on mahdollista seoksen valmistuksen aikana vakiintuneiden ohjeiden mukaisesti. Asiantuntijat suosittelevat valmiiden materiaalien käyttöä. Huolimatta niiden toimitusten suhteellisen suurista kustannuksista, olet varma, että ratkaisu täyttää tarvittavat vaatimukset.

Edut ja haitat

Monoliittisen betoniseoksen käytöllä on seuraavat edut:

 • Ehkä monimutkaisten muodoissa olevien rakenteiden rakentaminen;
 • malleja, joissa on suuret katot ja katteet;
 • arkkitehtonisten esineiden melko suuret vaihtelut;
 • saumojen ja nivelten tiivistäminen ja piilottaminen;
 • monoliittirakenteiden paksuus on paljon pienempi, mikä vähentää säätöpainetta, vähentää kustannuksia ja laajentaa rakennustilan;
 • korkeus ja rakennusten kerrosten lukumäärä ilman rajoituksia.

Kuten muillakin materiaaleilla, kiinteällä betonilla on haittoja. Ne liittyvät ilmasto-olosuhteisiin. Ilman erityisten komponenttien lisäämistä materiaalin käyttö on mahdollista vain nollan yläpuolella. Tämä johtuu veden esiintymisestä betonissa, joka alhaisissa lämpötiloissa jäätyy ja johtaa rakenteen tuhoutumiseen. Jotta voitaisiin välttää sen ominaisuuksien katoaminen konkreettisesti, on toteutettava seuraavat toimenpiteet:

 • sideaineiden ja suojaavien lisäaineiden käyttö alhaisissa lämpötiloissa. Tämä menettely aiheuttaa liuoksen kuivan nopeasti alhaisissa lämpötiloissa;
 • esikuumennetaan seos ennen kaatamista muottiin. Tämä auttaa betonia kovettumaan oikeaan aikaan ja säilyttämään ominaisuuksia;
 • kun käytetään valmiita materiaaleja, se kuumennetaan tehtaalla, toimitetaan rakennustyömaalle säiliöissä ja sopii välittömästi muottiin;
 • muotti lämmitys - uusi tyyppinen tämäntyyppinen rakennus, jota käytetään rakentamisessa talvikaudella.

Kaikki edellä mainitut toimenpiteet suojaavat monoliittisia rakennuksia, mutta ne edellyttävät rahoituskustannuksia. Yksityistä rakentamista suositellaan kesäkaudella.

Lattiarakenne

Usein monoliittia käytetään yhdessä raudoitetun betonin kanssa. Teräsbetonituotteiden avulla saavutetaan kohteen GOST-standardien noudattaminen standardeihin, koska monoliittisen betonin muodostuminen tapahtuu ilman erityistä valvontaa. Molempien materiaalien rakenteet antavat kuitenkin mahdollisuuden rakennuksen vapaaseen suunnitteluun. Matala rakentaminen käyttää usein monoliittia pääaineena. Kuitenkin tietyn mallin luominen vaatii yksittäisiä materiaalin ominaisuuksia.

Yksikerroksiset rakenteet ovat yhä suosittuja päivittäin. Monoliittisilla rakennuksilla on sellaisia ​​ominaisuuksia kuin miniatyyri, hienostuneisuus, yksinkertaisuus luomisessa. Lisäksi niille on ominaista kestävyys, erinomainen lämmön- ja äänieristys sekä korkea vedeneristys. Matala- rakennusten kaistaleet ovat täynnä monoliittista betonia. Seinien, lattian ja lattioiden rakentamisessa käytetään myös sitä. Jokaisella elementillä on omat ominaisuutensa.

Monoliittisesta materiaalista valmistettua lattiapäällystettä voidaan käyttää sekä yleishyödyllisissä rakenteissa että asuinrakennusten rakentamisessa. Tällaisten kerrosten kaatoa ja käsittelyä koskevat vaatimukset olisi täytettävä.

Teollisuuden tiloissa on välttämättä oltava hydrofobisia lisäaineita, pehmittimiä ja kiihdyttimiä. Lisäksi huoneen tarkoituksesta riippuen sementin ja hiekan osuudet ovat mahdollisia.

seinät

Monoliittinen betoni - on yksi yleisimmistä materiaaleista seinien rakentamisessa. Betonin pieni paksuus takaa seinien vähimmäispaksuuden. Samalla huoneiden äänieristys on parantumassa. Kaatoprosessi on seuraava:

 • muotti on asennettu;
 • tarkista kiinnikkeet, telineet ja telineet;
 • Betoni kaadetaan ja tiivistetään.

Tärkeä sääntö: toinen kerros on asetettava ennen kuin ensimmäinen kovettuu.

Harjoittelun perusteella monoliittirakenteen rakentamisen kustannukset ovat pienemmät kuin tiiliä, mutta kalliimpia kuin puuta. Kuitenkin pitkän käyttöiän, palonkestävyyden, alhaisten lämpötilojen, ympäristöystävällisen materiaalin puhtauden ja sen koristeellisten kykyjen vuoksi kaikki haitat kompensoidaan.

lisäaineet

Huolimatta korkeasta laadusta, joskus monoliittinen ratkaisu edellyttää lisätoimenpiteitä korkealaatuisten tulosten saavuttamiseksi. Tätä varten se lisää komponentteja tietyn tyyppisten ominaisuuksien parantamiseksi: kuivaus, muovailu tai sen kyllästäminen.

Tavallista impregnointia kutsutaan monoliitti 20m: n avulla materiaalin lujuuden lisäämiseksi. Tämän käsittelyn ansiosta betoni ei absorboi vettä, emittoi pölyä, ei muodosta jälkiä eikä tippa eikä ole altis vahingolle. Impregnointia käytetään rakenteiden rakenteissa, joissa on voimakasta mekaanista painetta - siltoja, yritysten lattianpäällysteitä, myymälöitä ja parkettilattiat.

Monolith 20m käytetään rinteiden varustamiseen ja tienrajoittimien lujuuden lisäämiseen. Tämä lisäaine auttaa estämään murtumia ja rakenteiden heikentymistä, jotka joutuvat jatkuviin kuormituksiin tieliikenteestä, maankuoresta ja ilmastollisista olosuhteista. Monoliittisen betonin käytön tärkein sääntö oli kuitenkin, onko liuoksen valmistamiseen, sen kaatamiseen ja kovettumisvaatimuksiin sovellettava resepti.

johtopäätös

Monoliittinen rakentaminen on yksi luotettavimmista ja suosituimmista tavoista rakentaa rakennuksia eri tarkoituksiin ja suuntiin. Prosessi on luoda erillisiä rakenteellisia elementtejä käyttämällä tätä betonia ja muottiinpanoja.

Materiaalilla ei ole lainkaan puutteita, mikä lisää sen asemaa rakennusmateriaalien markkinoilla. Siksi haluavat luoda kestävän ja kestävän rakenteen, lähestyä vastuullisesti konkreettisia valintoja.

Monoliittinen betoni.

Jotta monoliittinen betoni voisi hankkia tarvittavat ominaisuudet ja ominaisuudet, on suositeltavaa noudattaa reseptin toteutusta laastin valmistuksessa ja sen vanhentamisessa. Suuret rakennusyritykset haluavat betonituotteita, jotka toimitetaan tehtaalta valmiina. Tämä johtaa kuljetuskustannusten nousuun, mutta materiaali on sen arvoista, koska se tehdään kehittäjien normien ja vaatimusten mukaisesti. Online-laskenta sementtilaastin koostumuksesta.

Tärkeimmät edut ovat:

 • mahdollisuus luoda vapaita hankkeita, joissa on korkeat katot ja katot;
 • erilaisten monimutkaisten kaarevien muotoisten rakenteiden rakentaminen;
 • arkkitehtonisten ideoiden ja ratkaisujen soveltaminen;
 • saumojen puute;
 • vähimmäiskerroin "kylmä" kynnys;
 • luotettava tiivistys;
 • seinät ja lattiat tulevat pienemmästä paksuudesta;
 • säästää kuormaa säätiöön;
 • eri korkeuksien rakennusten suunnittelu.

Kun olet oppinut rakennusten rakenteiden eduista, kannattaa kiinnittää huomiota miinuksille. Vaiheittainen rakentaminen riippuu sääolosuhteista. Kylmäkaudella syntyy vaikeuksia monoliittirakenteiden valmistuksessa. Alhaisissa lämpötiloissa vesi muodostaa betonissa jäätä, mikä johtaa rakenteen tuhoutumiseen. Materiaali menettää tärkeimmät tekniset ominaisuudet, veden kestävyys, kestävyys, pakkasenkestävyys.

Talvella on parempi toteuttaa lisätoimenpiteitä talven betonitoiminnan vahvistamiseksi.

- Käytä anti-pakkasta ja supistavia lisäaineita. Niiden vaikutus on nopea kovettuminen alhaisissa lämpötiloissa.

- Kuumenna seos hyvin ennen kuin se asetetaan muottipesään. Tämä lämpötila mahdollistaa liuoksen kovettamisen ja tarvittavan lujuuden saavuttamisen.

- Käytä sähkölämmityksen menetelmää. Betonin lämmitys toteutetaan kuumennuslangojen mukana, ne upotetaan seokseen. Tämän seurauksena ilmenee kosteuden kutistumista, joka ilmaisee monoliittirakenteiden vikoja ja vikoja.

- Kiinnitä lämmitysmoduuli. Nykyaikaiset muottijärjestelmät on varustettu lämmittimillä lämmitysverkkojen, nauhojen ja johtojen muodossa.

Nämä menetelmät johtavat korkeampiin hintoihin polymeerin rakentamisessa eikä niitä voida soveltaa käsityöläisiin. Yksityinen henkilö suorittaa rakennustöitä vain lämpimän kauden aikana. Monoliittisten rakennusten rakentamiseen liittyviä töitä on ehdottomasti valvottava ja noudatettava teknistä järjestelmää.

Vahvuus monoliittinen betoni.

Monoliittista betonia käytetään harvoin yhdessä betoniterästuotteiden kanssa yksityisen sektorin rakentamisessa. Se ei vastaa 100% GOSTia, mutta tämä ei ole välttämätöntä, koska betonin tuotanto tapahtuu ilman tiukempaa valvontaa. Betonituotteet helpottavat suunnittelua, tavaroiden luovutusta valmiissa muodossa, välittömästi käyttökelpoisia.

Alhaiset rakennukset mahdollistavat huoneen vapaan kunnostuksen. Kiinteän betonista valmistetut poikittaiset seinät on sijoitettu samalla etäisyydellä toisistaan. Kaikki 4-6,5 metrin sisällä olevat, ei-kantavat seinät voidaan poistaa tai siirtää.

Monoliittisessa rakennuksessa olevat talot, mökit ovat suosittuja. Miniature, hienostuneisuus, rakentamisen helppous - tällaisten rakennusten pääominaisuudet. Teknisten vaatimusten noudattaminen, kuten lujuus, hyvä lämmöneristys ja kosteudenkestävyys, ovat rakentamisessa erittäin tärkeitä.

Betoni monoliittinen säätiö.

Matala- rakentamisessa monoliittinen betoni soveltuu kaatamalla kaistalevyjä lattioille ja seinille.

Monoliittinen betoni sopii liuskajohtojen rakentamiseen, sillä se on vahvin ja kestävin pohja. Liuoksen levitetty kerros tiivistetään liitostamalla tai värähtelemällä. Älä unohda rakennustöiden teknistä tauosta, sitä tarvitaan betonin optimaaliseen lujuuteen ja kovettumiseen.

Polymeeristä valmistettua betonipäällysteet soveltuvat julkisiin paikkoihin, kauppakeskuksiin ja näyttelytiloihin. Ne ovat lujia, vaatimattomia käytössä. Perusvaatimukset - lattian täyttövaatimusten noudattaminen, niiden tasaisuus ja sileys. Teollisissa rakennuksissa olevien kerrosten on oltava lujittuneempia, tätä varten pehmentimiä, kiihdyttimiä ja hydrofobisia komponentteja lisätään liuokseen ja hiekan ja sementin suhde tasoitetaan huoneen tarkoituksesta riippuen.

Seinärakenne on yleinen tapa. Seinän paksuus, joka on tehty kiinteästä betonista, menee vähemmän kuin tiili, vaikka äänieristysominaisuudet ovat paljon paremmat. Valun periaate on seuraava: aluksi asenna muotti (metalli, puiset levyt tai vaneri), tarkista kaikki kiinnikkeet, seisot ja tuet, kaada betoniliuos ja kompakti. On suositeltavaa asettaa seuraava kerros ennen kuin edellinen kovettuu.

Laskelmien mukaan kiinteän betonin talo maksaa vähemmän kuin tiili. Pitkä käyttöikä, palonkestävyys, pakkasenkestävyys, ympäristöystävällisyys, kaikkien suunnitteluideoiden koordinointi asettavat määritellyn rakennusmenetelmän johtaviin asemiin. Valmis betoniliuos toimitetaan 2-500 - 2 800 ruplaa kuutiometriä kohden. Rakennuksen perusrahoituslaskelmat voidaan suorittaa suoraan valmistajan verkkosivuilla.

On olemassa tapauksia, joissa tavallinen betoni ei sovellu työvaatimuksiin, sitten haluttujen ominaisuuksien ja teknisten ominaisuuksien hankkimiseksi lisäaineita lisätään laastiin: kiihdyttimiin, pehmittimiin ja impregnointeihin.

Betoniin perustuvaa impregnointia käytetään yleisesti nimellä "monoliitti 20 metriä", jota käytetään lisäämään käsitellyn pinnan lujuutta. Suunnittelu ei ime kosteutta, emittoi pölyä, ei jätä jälkiä ja tahroja, ei aiheuta hankaavia vaurioita. Impregnointi on suunniteltu betonirakenteiden kovettumiseen lisääntyneillä kuormilla (siltojen, yritysten lattiat, parkkipaikat, kaupat).

Rinteiden ja tiellä olevien esteiden varren vahvistaminen suoritetaan vain 20 m: n impregnoiduilla betonilla monoliittisillä rakenteilla, koska nämä rakenteet ovat usein alttiita kuormille ajoneuvoista, maaperän kuoren liikkeistä ja sääolosuhteista (rankkasateet, lumisateet). Impregnointi pienentää halkeamien ja eroosion vaaraa rakenteessa.

Miten valita betoni merkki monoliittirakenteista

Monoliittisten betonirakenteiden lujuus ja luotettavuus riippuu siitä, mikä merkki lattiaan tai säätiöön valittiin, sekä ratkaisun valmistustekniikan valvontaan. Materiaalin lujuutta määrittävän brändin ja luokan lisäksi on ominaisuuksia, kuten pakkasenkestävyys, veden kestävyys, tiheys, liikkuvuus ja kovettuminen.

Betonikomponenttien koostumus

Betoni M 250-M 400 pidetään kaikkein hyväksyttävin kaikissa teknisissä ja toiminnallisissa indikaattoreissa rakenteiden rakentamisessa mihin tahansa tarkoitukseen. Kovettuneen liuoksen laatu riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien lujuus, joka riippuu suhde W / C (vesi-sementti) ja portland-sementin laatu. Digitaalinen sementtimerkintä on betonin taattu lopullinen lujuus puristuksessa.

Liuoksen komponenttien suhde

M3: n brändin laastin (Portland-sementin - hiekkakiven) tarkat mittasuhteet näyttävät tästä: 1: 1.9: 3.7. Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän hiekkaa lisätään liuokseen ja enemmän rakeita suhteessa sementtiin. Suhde W / C havaitaan alueella 0,7-0,74. Työseoksen komponenttien suhdetta laskettaessa otetaan huomioon:

 1. Raakamaiden osuus, hiekan koko;
 2. Aineksen materiaali (kalkkikivi, laajennettu savi, graniitti);
 3. Lisätyn veden määrä;
 4. Ratkaisun vaadittavista ominaisuuksista riippuen (kimmomoduuli, tiheys, jäätymisvastus, muodonmuutosvastus) komponenttien koostumus voi vaihdella.

Brändin M 250-M 400 liuoksissa soran granulometrinen raekoko on 5-20 mm. Hiekka-osa on karkea, kuorittu tai joki. Liuos valmistetaan betonisekoittimessa tai manuaalisesti sopivassa tilavuudessa. Taulukossa esitetään tuotemerkkien ja betonin laadun riippuvuudet.

Suositellut osuudet liuoksen komponenttien ja eri merkkien laajuudesta:

 1. Rakennusmateriaalin M100 ja luokan B7.5 merkki vaatii 1: 5.8: 8.1 (sementti - hiekka - täyteaineen) mittasuhteet. Käytetään monoliittisiin perustuksiin, tienrakennukseen;
 2. M150 luokka B12.5: Komponenttien mittasuhteet ovat 1: 4,5: 6,6. Monoliittirakenteiden, lattialaattojen, matala kuormituksen päällystys;
 3. M200, luokka B15: materiaalien suhde on 1: 3,5: 5,6. Tasojen täyttö, sokea alue, jalkakäytävät, laatat, paalut, tukielementit;
 4. Mark M250 B20 valmistetaan suhteissa 1: 2,6: 4,5. Monoliittirakenteiden rakentaminen, alhaisten rakennusten katot, aidat, tienvarsit, portaat;
 5. Betoniluokan M300 lujuusluokka B22,5 valmistetaan suhteessa 1: 2,4: 4,3. Kaikkien tavaramerkkiin merkitty M 250 -laitteisto on rakennettu, samoin kuin kaikki kerrostalot, kantajat seinät korkeisiin rakennuksiin ja kaikki perustukset;
 6. M350-luokan B25 mittasuhteet ovat 1: 2: 4, siitä muodostuu kaikenlaisia ​​perustuksia, sarakkeita, jalkakäytäviä kaadetaan;
 7. M400-luokkaa lujuusluokalla B30 valmistetaan komponenttien 1: 1,6: 3,2 suhde. Rakennusmateriaalia käytetään siltojen, tunneleiden, patojen, lujien ja strategisten tilojen rakentamiseen. Yksityisten tilojen rakentamiseen ei sovelleta;
 8. Liuosluokan M450 luokka B35 on materiaalien suhde 1: 1,4: 2,9. Soveltamisalaa - samoin kuin brändin M 400 osalta, mutta myös vedenkestävyyskertoimella käytetään myös hydraulilaitteiden rakentamista.

Miten laskea materiaalien suhde

Kaikki lasketut tiedot ovat vertailumateriaaleja, joten komponenttien oikea suhde on helppo laskea. Taulukossa on tietoja eri yksiköiden mittasuhteista helpottamaan referenssia:

Mikä on monoliittinen talo ja miksi se on parempi kuin tiili

Pitkän historiansa aikana ihmiskunta on oppinut rakentamaan taloja monista materiaaleista. Tähän mennessä yksi kestävimmistä rakenteista on vankkoja rakennuksia, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista. Tämä rakennustekniikka ilmestyi 60-luvulla, kun ranskalainen Joseph Monnier tapasi vahingossa betoniraudan, kun hän rakensi betonisia vuoteita esikaupunkialueella. Tarkastellaan tarkemmin mitä monoliitti on. Mitkä ovat tämän tekniikan betoniliuoksen kaatumisen edut ja haitat?

Mikä on monoliitti

Monoliitti tarkoittaa "mono" - yksi, eli valettu yhdellä kierroksella. Näin ollen on helppo arvailla mikä monoliittinen talo on. Tämä on rakennus, joka on pystytetty suoraan rakennustyömaalla jatkuvan prosessin avulla hiekka- ja sementtilaastin kaatamiseksi muottiin, johon on asennettu sisäkorkeus. Tällöin malli ei tarkoita telakointiominaisuuksia. Riippumatta siitä, mikä rakennuselementti on luotu (vaaka- tai pystysuora), se on edellisen betonikerroksen jatkuminen.

Tällaiset talot on asennettu pohjaan, joka on myös kiinteä valettu teräs, joka on vahvistettu teräsvahvikehätillä. Tämän seurauksena kaikki rakennuksen elementit ovat monoliittisia, monoliittisia tai tiilen monoliittisia taloja.

Monoliittisten talojen tyypit

Puhuessaan siitä, mitä monoliittinen talo, on mainittava useita tällaisten rakennusten lajikkeita.

Monoliittiset kehysrakennukset

Tämä luokka sisältää kevyitä rakenteita, jotka poikkeavat vähän tavanomaisista monoliittirakenteista. Ainoa ero on vain tukielementeissä. Monoliittisten talojen rakentamisen aikana pilarit ottavat pääkuormituksen. Monoliittisen kehystystekniikan tapauksessa käytetään seiniä.

Tällöin kaikki ulkoseinät on valmistettu kevyistä materiaaleista, mikä mahdollistaa tilojen ulkoasun.

Tiilen monoliittiset talot

Toisaalta tiilen monoliittiset talot rakennetaan myös kiinteästä betonista. Betonibetonilaatat (tai monoliitit) kaadetaan suoraan rakennustyömaalle, joka on asennettu kiinteälle alustalle. Rakennuksen ulkopuolella on vuorattu tiili- tai tiililohko. Tiilen ja raudoitetun betonirungon välissä on eriste (yleensä ilmastettu betoni) ja kerros vesitiivistystä. Tämä on edellytys, koska muutoin kosteus tulee seinien sisään, mikä aiheuttaa tiilien tarttumisen.

Tällaisilla betonin kaatomenetelmillä tarvitaan muottirakenne, ilman että on mahdotonta luoda saumatonta rakennetta.

Monoliittisen muottien tyypit

Kiinteiden raudoitettujen betonirakenteiden rakentamisessa käytetään seuraavia tyyppisiä muottirakenteita:

 • Irrotettava. Tällöin puu-, muovi- tai rautakehys irrotetaan sen jälkeen, kun betoniliuos kovettuu ja se järjestetään uudelleen seuraavaan osaan, jotta se täyttää edelleen rakennusseoksen. Tässä tapauksessa puhumme uudelleenkäytettävästä muottirakenteesta, jota käytetään useimmiten asuin- ja teollisuusrakennusten rakentamisessa.
 • Kiinteä. Tämäntyyppisiä muottirakenteita ei järjestetä uudelleen, vaan ne tulevat osaksi rakennetta. Tällainen muotti on asennettu paitsi betonin kaatamiseksi, myös lämmön, äänen ja vedenpitävyyden lisäämiseksi. Näitä järjestelmiä käytetään useimmiten yksityisessä rakentamisessa.

Jos puhumme monoliittirakenteiden muottirakenteiden ominaisuuksista, kehys voi olla:

 • Shield. Muottielementit on tehty kaikentyyppisille rakenteille ja kiinnitetty rakennustyömaalla.
 • Tunneli. Tietyille rakenteille tehtyjä valmiita muottielementtejä ostetaan.

Ensimmäinen tyyppi sopii paremmin yksityiseen rakentamiseen, mutta tässä tapauksessa monoliittinen työ kestää hieman kauemmin. Tästä huolimatta nämä ponnistelut ovat sen arvoisia, koska valmis rakennus on kestävä ja vahva.

Monoliittisten talojen etuja

Ottaen huomioon, että tällaiset monoliittiset talot, ei ole vaikea arvata, että tällaisilla rakennuksilla on paljon etuja, nimittäin:

 • Mahdollisuus suorittaa sisäistä viimeistelyä päärakennuksen päätyttyä.
 • Pieni paino vähentämällä seinien paksuutta.
 • Mahdollisuus rakentaa rakenteita ongelmallisille maille.
 • Kuormien tasainen jakautuminen perusperiaatteella.
 • Mahdollisuus rakentaa rakenteita kaikki korkeus, suunnittelu ja arkkitehtoninen tyyli.
 • Sisäisen tilan kasvu 10% (verrattuna muihin tekniikoihin perustuviin rakennuksiin).
 • Kestävyys (monoliittinen talo voi olla jopa 140 vuotta).
 • Vedenkestävä. Jopa tulvien olosuhteissa rakennus vastustaa veden paineita.
 • Seisminen vastus (enintään 8 pistettä).

Toisin kuin tehdasvalmisteiset talot, monoliittisissa rakenteissa, on mahdollista suorittaa kehitystyö esteettä ilman riskiä pienentää koko rakennuksen lujuusominaisuuksia.

Monoliittirakenteiden lukuisista eduista huolimatta tällaisilla rakenteilla on kuitenkin useita haittoja.

Haitat monolithic taloa

Kiinteän kehyksen talojen tärkeimpiä haittoja ovat:

 • Rakennusmateriaalien ja työn korkeat kustannukset. Yksittäiset rakennuskustannukset nousevat 10%.
 • Riippuu sääolosuhteista. Jos betoni kaadetaan suoraan rakennustyömaalle, on seurattava ympäristön lämpötilaa tai suorittava betoni monoliitin lämmitys, mikä merkitsee lisäkustannuksia.
 • Tarve noudattaa tiukasti rakentamisprosessia (betonirakenteen kaatamisen jatkuvuus).

Lisäksi teräsbetoni monoliitti tarvitsee lisää tiivistymistä, eristystä, ääntä ja vedenpitävyyttä.

Tämä etulyöntiasioiden ja haittojen suhde saa sinut miettimään, onko valmiiden paneelien käyttö helpompaa?

Mikä talo on parempi - monoliitti tai paneeli

Rakennustekniikoiden laajan valikoiman ansiosta on yhä vaikeampaa valita rakentamisen optimaalinen vaihtoehto. Määrittelemään mikä on parempaa - monoliitti- tai paneelitalo, vertailla näiden kahden tyyppisten rakennusten pääominaisuuksia.

 • Kustannuksia. "Socket" ovat halvempia monoliittisia taloja. Se ei ole edes korkeiden kustannusten kiinteiden rakennusten, mutta kustannukset viimeistely toimii.
 • Rakentamisen nopeus "Säleet" on rakennettu kolme kertaa nopeammin, koska tehdas kokoaa kehyksen pääosat (sarakkeet, levyt, lattiat ja palkit). Kaikki nämä osat toimitetaan rakennustyömaalle valmiina tuotteena, mutta vain niiden muodostamasta rakenteesta tulee edelleen kiinteä. Tietenkin tämä rakentaminen kestää useita kertoja vähemmän aikaa. Tällöin talojen rakentaminen tapahtuu sekä lämpimällä että kylmällä ilmalla. Jos kaadat betonia alle +5 asteen lämpötilassa, se asetetaan hitaasti, mikä pienentää sen voimaa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi käytetään kalliita laitteita tai pehmentimiä.
 • Ulkonäkö. Tältä osin monoliitit, jotka voivat olla mitä tahansa muotoa ja kokoonpanoa riippuen arkkitehdin visioista, selvästi voittavat. "Sockets" - on yksitoikkoinen "laatikko" nukkumisalueille. Samanaikaisesti tietyssä asennoitumisessa on esivalmistettu taloja, ja jos syötät seinän, sinun on sovitettava yhteen BTI: n kanssa tehtävä työ.
 • Toiminta-aika. Koska kuorman monoliittinen rakenne on tasaisesti jakautunut ja kutistuminen on vähäisempi, näiden talojen käyttöikä on lähes kolme kertaa suurempi kuin paneeli. 30-40 vuoden kuluttua "paneelit" peittävät valtavia halkeamia ja vaativat suuria korjauksia.

Jos valitset kahden rakennustyypin välillä, suosittelemme monoliittisia taloja. Kyllä, ne ovat kalliimpia ja edellyttävät lisäinvestointeja parannuksiin, mutta jos otetaan huomioon heidän palveluskautensa, voimme käsitellä sellaisen asunnon ostamista tai talon rakentamista pitkän aikavälin rahansijoitukseksi. Kun paneelirakentajan naapurit vaihtavat uudelleen särkyneen keraamisten laattojen kylpyhuoneessa, voitte hyötyä paremmasta sopimuksesta.

Monoliittinen betoni

Monoliittinen betoni. Monoliittista lattiaa käytetään asuinrakennuksissa, julkisissa rakennuksissa, taloudellisissa rakenteissa ja teollisuustiloissa. Jokaisella on omat vaatimuksensa. Esimerkiksi, kun kaadetaan tuotantolaitosten lattioita, pehmittimiä, hydrofobisia komponentteja ja liuoksen kiinteytyskiihdyttimiä lisätään välttämättä liuokseen.

Monoliittinen betoni on varsin suosittu nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla. Materiaali saadaan keinotekoisesti hiekosementtiseoksesta lisäämällä vettä ja hienoa soraa. Nestemäisessä tilassa se on vakiomuotoinen betoniliuos, joka myöhemmin kiinteytyy ja muuttuu monoliittiseksi rakenteeksi. Rakennusmateriaalien laadun parantamiseksi siihen lisätään erityisiä kemiallisia ja mineraalikomponentteja. Valmiin materiaalin on oltava vakiintuneiden teknisten ja toiminnallisten ominaisuuksien mukainen. Yksi monimutkaisten betonirakenteiden joukosta on johtava asema.

Ominaisuus monoliittisesta betonista

Tämä on keinotekoista rakennusmateriaalia, joka on varustettu omilla kilpailijoillaan. Rakentajat usein kutsuvat tätä rakennusmateriaalia valmiiksi sekoitettua betonia. Hän on osoittanut itsensä runkorakenteiden rakentamisessa. Mutta tämä ei ole ainoa tapa käyttää kiinteää betonia. Sitä käytetään jalkakäytävien täyttämiseen, korkeiden rakennusten rakentamiseen.

Joskus monoliittia verrataan kuivaan betoniin, johon kuuluvat portlandsementti, kemialliset komponentit ja erityinen täyteaine. Vakiintuneessa suhteessa veteen tämä koostumus muuttuu helposti nestemäiseksi.

Toinen monoliittinen materiaali on kuitulujitettua betonia, joka lisäksi käyttää vahvistamista. Tätä rakennusmateriaalia käytetään tunnelirakenteissa, lentokenttien, siltapintojen ja kaivosten kiitotien rakentamiseen.

Monoliittinen betoni voi olla valkoinen tai värillinen lisättämällä erityisiä väriaineita. Standardi valkoista monoliittia, jolle on ominaista korkea kosteudenkestävyys, käytetään turvallisuussalien tiepalkeille. Värillistä rakennusmateriaalia käytetään arkkitehtonisten rakenteiden rakentamiseen ja rakennusten koristeluun.

Monoliittisten rakennusmateriaalien tuotanto

Monoliittiset ja konkreettiset rakenteet rakentuvat yksinkertaisesti ja nopeasti. Alun perin valmistellaan rakennusta, rakennetaan muottirakennetta, asennetaan vahvistuskori. Sitten valmistetaan betonilaasti laattojen valumiseen. Kun seos kovettuu, muotti on useimmissa tapauksissa purettu.

Korkealaatuisen monoliittisen rakenteen saavuttamiseksi on noudatettava rakennustekniikan vaatimuksia, ja itse betoniseos on valmistettava vakiintuneiden standardien mukaisesti. Asiantuntijat suosittelevat esivalmistettujen rakennusmateriaalien käyttöä. Kiinteän betonin toimituksen lisäkustannuksista huolimatta voit luottaa rakennusmateriaalin laatuun.

Hyödyt, haitat monoliitin käytöstä

Monoliittisella betonilla rakennusrakenteiden rakentamisessa on merkittäviä etuja verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin:

 • mahdollisuus rakennuttaa esineitä suurilla katteilla ja kattopäällysteillä;
 • mahdollisuus rakentaa monimutkaisten geometristen muotojen rakenteita;
 • monoliittisen laatan paksuus voi olla huomattavasti pienempi kuin tavanomaiset raudoitetut betonilevyt. Näin voit vähentää pohjan kuormitusta, vähentää merkittävästi rakennusmateriaalien kustannuksia ja lisätä vapaata tilaa.
 • arkkitehtonisten rakenteiden rakentaminen eri muunnelmissa;
 • pinnan tiheys, sutuurien liitosten puuttuminen;
 • ei rajoituksia rakennusten korkeuteen tai korkeuteen.

Monoliittista betonia ei ole vähennetty, samoin kuin muu rakennusmateriaali joissakin puutteissa, jotka liittyvät sääoloihin. Tämä materiaali ilman erityisiä lisäaineita ei sovellu käytettäväksi pohjoisissa ilmasto-olosuhteissa. Seos sisältää vettä, joka kiteytyy negatiivisissa lämpötiloissa ja laajenee ja tuhoaa betonirakenne.

Jotta betoni ei menettäisi alkuperäisiä ominaisuuksiaan käytön aikana, tuotannon aikana on täytettävä seuraavat edellytykset:

 • sitovien komponenttien käyttö, erityiset lisäaineet, jotka aiheuttavat betoniliuoksen nopean kuivauksen negatiivisissa lämpötiloissa;
 • ennen seoksen kaatamista muottiin, se on lämmitettävä siten, että betoni koventaa vakiintuneen ajanjakson eikä häviä laatuaan;
 • valmiiden rakennusmateriaalien lämmitys suoritetaan suoraan tuotannossa. Monoliittinen betoni toimitetaan rakennustyömaalle erikoistuneissa säiliöissä, joita käytetään välittömästi sen tarkoitukseen;
 • jos rakennustyöt toteutetaan talvella, sekä betoni että muotti on lämmitetty.

Kaikki nämä toimet toteutetaan monoliittirakenteiden suorituskykyominaisuuksien säilyttämiseksi, mutta vaativat lisää rahaa. Siksi tällaisten teknologia-asiantuntijoiden yksityiset tilat suosittelevat rakennusta kesällä.

Monoliittisten kerrosrakennusten rakentaminen

Monoliittiä käytetään samanaikaisesti raudoitettujen betonilevyjen kanssa, joiden avulla rakennuksen vaatimustenmukaisuus on saavutettu. Monoliittisten rakenteiden luomista ei käytännössä valvota. Mutta näiden kahden rakennusmateriaalin käyttö antaa mahdollisuuden suunnitella vapaasti rakennuksen tiloja. Koska päärakennemateriaali monoliittia käytetään matalarakenteisiin rakennuksiin. Mutta kunkin yksittäisen esineen rakentaminen edellyttää tietyn koostumuksen rakennusmateriaalien käyttöä.

Monoliittiset yksikerroksiset rakennukset ovat nopeasti saamassa suosiota seuraavien etujen takia:

 • helppo asentaa;
 • rakennuksen kompaktisuus;
 • korkea lujuus;
 • hieno ulkonäkö;
 • korkea lämmön, äänen ja vedenpitävyys.

Rakennettaessa yksikerroksisia rakennuksia tai rakennuksia vain muutamia kerroksia, monoliitti käytetään järjestämään teippityyppi, seinät, katot, lattiapäällyste. Jokaisella rakenteellisella elementillä on suunnitteluominaisuudet.

Monoliittista lattiaa käytetään asuinrakennuksissa, julkisissa rakennuksissa, taloudellisissa rakenteissa ja teollisuustiloissa. Jokaisella on omat vaatimuksensa. Esimerkiksi, kun kaadetaan tuotantolaitosten lattioita, pehmittimiä, hydrofobisia komponentteja ja liuoksen kiinteytyskiihdyttimiä lisätään välttämättä liuokseen. Tilojen käyttötarkoituksesta riippuen käytetään erilaisia ​​hiekkabetoniliuoksen osien mittasuhteita.

seinät

Rakennusten seinät tehdään useimmiten monoliitista. Tämä rakennusmateriaali mahdollistaa rakenteet, joilla on minimaalinen paksuus ja korkea äänieristys.

Menetelmä betonin kaatamiseksi:

 • muottien järjestely;
 • tarkasta asennustelineet, kannattimet, kiinnittimet;
 • kaatamalla betoniseosta;
 • tiivistysratkaisu.

Tärkeää tietää! Monoliitin toinen kerros kaadetaan ensimmäisenä kiinteyttämään.

Käytäntö on osoittanut, että monoliittirakenteen rakentamisen kustannukset ovat halvempia kuin samanlainen tiilitalo, mutta kalliimpia kuin puinen. Samaan aikaan monoliittinen rakennus maksaa kokonaan pitkästä käyttöiästä johtuen. Rakennusmateriaalia erottaa sen ekologinen puhtaus, lisääntynyt tulenkestävyys ja vastustus luonnollisen ympäristön haittavaikutuksille.

lisäaineet

Monoliittisella betonilla on korkeat tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Rakennusprosessin korkealaatuisten tulosten saamiseksi tämä rakennusmateriaali vaatii joskus lisätoimenpiteiden toteuttamista. Seoksen koostumus voi sisältää tiettyjä lisäaineita tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi: kyllästys, plastisuus, kovettuminen.

Seoksen lujuusominaisuuksien parantamiseksi lisätään Monolith 20M. Seurauksena, valetaan ei muodosta pölyä ja suojattu kosteuden pinnalla tippuu ei ole muodostettu, muita kappaleita, se on luotettavasti suojattu mekaanisilta vaurioilta. Tällaista lisäainetta käytetään teollisten lattioiden, parkkipaikkojen ja muiden voimakkaiden mekaanisten rasitusten altistamisen yhteydessä.

Monolith 20M estää halkeamien muodostumisen, rakenteiden eroosion. Lisäaineena käytetään esteiden lujuuden lisäämistä. Mutta huolimatta lisäaineiden käytöstä, jotka parantavat rakennusaineiden ominaisuuksia, monoliittisen betonin pääkomponenttien osuudet, kaatamisen tekniikkaa on noudatettava.

Monoliittisen betonin päättyminen

Monoliittinen rakenne on yksi tehokkaimmista ja vaadituimmista tekniikoista rakenteiden rakentamiseksi eri tarkoituksiin. Rakentamisprosessiin kuuluu muottien järjestäminen ja betoniseoksen kaataminen siihen. Rakennusmateriaalilla on monia etuja ja melkein mitään haittoja. Tämä lisää merkittävästi luokitusta rakennusmarkkinoilla. Asiantuntijat suosittelevat tätä materiaalia pitkäikäisten kestävien rakenteiden rakentamiseen.

Monoliittinen betoni ja sen soveltaminen

Betonin käyttö päärakennusmateriaalina on vauhdittanut suosioaan ympäri maailmaa. Monoliittinen betoni on käytännössä syrjäyttänyt rakennusmateriaalimarkkinoilta silikaatti- ja punaiset tiilet ja luo arvokas kilpailu vaahtobetonialustoille, karkeille lohkoille ja muille "kivi" -materiaaleille.

Monoliittisen rakenteen käsite merkitsee sitä, että kaikki rakennusten rakenteet (pohja, lattialaatat ja seinät) kaadetaan suoraan rakennustyömaalle. Samanaikaisesti valumateriaali voi olla joko valmis, toimitettu lähimmästä betonilaitoksesta tai valmistettu ennen kaatamista suoraan rakennustyömaalle.

Monoliittisen betonin tekniikan edut ja haitat

Nykyisin monoliittisen rakentamisen tekniikkaa käytetään monikerroksisten asuinrakennusten, ostos- ja viihdekeskusten, yksityisten ja maalaistaloiden rakentamiseen sekä kotitalouskäyttöön tarkoitettujen laitteiden (kaivot, pesualtaat, wc-tilat, kellarit, latoja jne.) Rakentamiseen. Monoliittisen betonin suosion salaisuus on useilla perusedellytyksillä kuin muut rakennusalan teknologiat:

 • Suhteellisen alhaiset rakennuskustannukset.
 • Mahdollisuus rakentaa rakenteen "laatikko" itsestään ilman, että houkuttelisi kalliimpien palkkojen työvoimaa.
 • Ajoittain korkea rakentamisnopeus ja kaikki muut asiat ovat yhtä suuret: vahvuus, kestävyys, seisminen vastus ja palonkestävyys.
 • Mahdollisuus rakentaa negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa.
 • Kyky saada arkkitehtonisia muotoja ja asetteluja materiaalin joustavuudesta ja muovaisuudesta johtuen.

Ei säästy monoliittisesta rakenteesta ja haitoista:

 • Korkealaatuisen äänen ja lämmöneristyksen tarve.
 • Lisäkustannukset kaadettujen rakenteiden lämmittämiseksi kylmäkaudella.
 • Tarve erityiseen hoitoon asettamisen ja kovettumisen aikana.
 • Muottirakenteen monimutkaisuus.

Monoliittisen betonin koostumus

Yleensä kaikki monoliittisesta betonista (pohjasta, lattialaudoista ja seinistä) valmistetut matala- rakennuksen perusrakenteet on valmistettu raskasta betonia M200, M250 tai M300. Tuotemerkin valinta riippuu pohjaveden korkeudesta ja tulevasta rakenteesta tulevista ilmastollisista olosuhteista.

Monoliittisen rakenteen käytäntö osoittaa, että "kultainen keskiarvo" on raskas betoni M200, joka koostuu Portland-sementistä CEM I 32.5N PC (M400) tai CEM I 42.5N PC (M500), louhoshiekasta, murskatuista graniitista, 20 mm ja vettä. Kaatumisolosuhteista riippuen betoniin lisätään pakkasnestettä, vesivoima- ja lujuuslisäaineita, kiihdyttimiä ja pehmittimiä.

Rakennemateriaalin ja kulutuksen betoniarvojen osuudet 1 m3: n materiaalin valmistukseen. Pöytä.

Monoliittisen betonin päällysteet

Rakenteiden monoliittinen rakenne on mahdotonta ilman teknistä elementtiä - muottirakennetta. Betonirakennusten ja betonirakenteiden rakentamiseen käytettiin erilaisia ​​muottirakenteita. Yleisin tyyppi - kokoontaitettava irrotettava muotti.

Joissakin tapauksissa yksityisten matalarakennusten seinien rakentaminen käytti kiinteitä muottirakenteita, jotka oli tehty polystyreenilohkoista, profiililevystä tai kevyestä betonista valmistetusta ontosta elementistä. Pysyvää muottipesää voidaan kutsua "kahdeksi yhteen". Polystyreeni-vaahto ja ontot lohkot suorittavat lämpöeristeen toiminnan ja ulkoisen viimeistelyn ammattilehtiarkkitehtuurin.

Kiinteiden muottien ilmeisistä eduista huolimatta yksityiset kehittäjät haluavat tehdä kotitekoisesta kokoonpuristuvasta suojamateriaalista romumateriaaleja. Näihin tarkoituksiin käytetään puulevyistä ja -rungoista valmistettuja suojuksia tai laminoidun kosteutta kestävän vanerin suojia.

Suojukset on yhdistetty yhteen muotoon teräsputkien, mutterien ja puupalojen avulla. Mitat ja muodon supistuminen riippuvat siitä, mitä suunnitellaan rakennettavaksi: betonirauta, talon seinä, säätiö, tikkaat tai säätiö. Harkitse lueteltuja monoliittirakenteita tarkemmin.

Monoliittinen betonikellari

Betonin kellari on erittäin halpa ja helppo rakentaa. Tällaista rakennetta voi rakentaa jokainen kodin käsityöläinen ilman rakennuksen koulutusta. Rakennuksen päävaiheet:

 • Kaivaa kaivo. 4 hengen perheen tarpeisiin sopii 2,5 metriä leveä, 2,5 metriä pitkä ja 2 metriä korkea rakenne.
 • Seinien valmistukseen tarkoitettu suojamoduuli. Suojukset 1 metriä leveä, putoavat 20-25 mm paksuisista höylättyistä levyistä ja puupalkit, joiden leikkausosat ovat 40x40 mm.
 • Muottien asennus. Laudat voidaan asentaa suoraan kellarikerrokseen, jolloin seinämän paksuus on 150 mm. Tätä tarkoitusta varten mitattuja väliseinämiä 150 mm: n pituisilta tankoilta ja 20 x 20: n osuudella on sijoitettu kaivon ja suojien seinämän väliin. Kellaritilan sivulta suojat leviävät 50-50 mm: n tankoihin.
 • Monoliittisen betonin asettaminen. Seinien täyttämiseksi voit käyttää mitä tahansa edellä mainittuja betonilaatuisia merkkejä. Muottien täyttöseinät ovat yhtenäisiä osia kehän ympärillä. Samanaikaisesti betoniin, jonka korkeus on 250-300 mm, pystysuoraan lisätään lujitetta, jonka läpimitta on 12-15 mm.
 • Purkamismuoto. Lämpimänä vuodenaikana on mahdollista aloittaa 72 vuoden kuluttua betonin viimeisen osan kaatamisesta.
 • Asenna uusi muotti ulos. Seinän seuraavan "osan" täyttö, vahvistaminen, 72 tunnin suljinaika, purkaminen, uudelleenasennus jne.
 • Muottien kokoaminen päällekkäin. Monoliittisen katon massiivipuikko koostuu suuresta puinen kilvet, jonka mitat ovat kellarin sisätiloissa (700x700 mm: n suojus on luukussa ja 2 reikää, joiden läpimitta on 150 mm vinossa vastakkaisissa kulmissa syöttö- ja poistoilmastoinnissa). Puupalkit 100x100 mm tai puiset tukit halkaisijaltaan 100 mm. Neliökehys, jonka sisämitat ovat 2,5x2,5 metriä, levyt 25 mm paksuisesta, 100-120 mm leveästä ja neliömäisestä kehyksestä, jonka sisäiset mitat ovat 700x700 mm (luukun reiän muodostamiseksi), jotka on myös pudonnut levyistä 25 mm paksuisesta, 100-leveisestä 120 mm
 • Päällekkäisten muottien asennus. Puinen kilpi on muodostettu tukkeihin tai rinnakkaisiin tankoihin seinien yläreunan yli. 2,5x2,5 metrin neliön runko asennetaan seinien yläreunan päälle. 700x700 mm: n neliön runko on asennettu luukun aukkoon.
 • Vahvistuksen asennus koko lattia-alueelle. Lujitushihnan valmistamiseen voit käyttää halkaisijaltaan 6 mm: n pituista lankaa, joka on sidottu ristikkoon, jonka solu on vähintään 50 x 50 mm.
 • Ilmanvaihtoputkien asennus. Yksi putki, jonka halkaisija on 150 mm, asetetaan kellarin yläpuolelle (savupiippu) ja toinen, myös halkaisijaltaan 150 mm kellarin sisällä (imuputki). Savupiipun tulee työntyä laudasta 1,5 metriin ja päättyä kellariin laatan alareunaa pitkin. Sisääntuloputki ei pääse 150 mm: n kellarikerrokseen ja työntyy ulos lattialevystä 70 mm.
 • Betonirakenne monoliittisille lattialle on sama kuin seinille.
 • Betonin läpivärjäys, silitys lautasen ulkopinnalle, vanhentaminen 7 vuorokautta, purkaminen muottiin.

Monoliittinen betonikello on valmis. Jäljellä on vielä luukun suunnittelu, seinien valkaisu, asentaminen tuuletusputkille ja sieniä, perunaa, punajuurta, porkkanaa ja muita vihanneksia.

Säätiön monoliittinen levy

Monoliittisen levyn muodossa oleva säätiö on erinomainen asumis- ja tilarakennusten rakentamiseen ongelmallisille maille. Tämäntyyppisellä rakenteella on suuri kantavuus, seisminen vastustuskyky, se on mahdotonta pestä pohjavedellä, ja pohjalevy on myös karkea kerros.

Viimeinen tekijä mahdollistaa sen, että voit säästää puulattiat lattian ja antiseptisten aineiden alla niiden käsittelyyn. Rakentamisen aikana kaksikerroksinen talo riittää laatta 40 cm paksu.

Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen on yksinkertaista ja sitä voidaan toteuttaa yksin. Laattojen pohjan rakentamisen päävaiheet, joiden paksuus on 40 cm:

 • Kaivaa kuoppa 0,6 m syvä, suunnitella pohjan kuoppaan.
 • Kattaa kerros hiekkalaatikoita, joiden paksuus on 20 cm, tamping.
 • Murskattu kiven täyttö 20 cm paksu, tamping.
 • Muottien valmistus. Leikkuulaudoista 25 mm paksu, kilvet koputetaan yhteen. Suojuksen leveyden tulisi olla 20 cm. Tässä tapauksessa pohjaan kaataminen, jonka koko on 20 cm, antaa tarvittavan levyn paksuuden. Suojusten ulkopinnalle vahvistetut palkit.
 • Muottien asennus. Kun asennat muottipesän, varmista, että suojuksen yläreuna on vaakasuora. Tämä tekee mahdolliseksi käyttää suojusten ylemmäistä leikkausta lautasen yläpinnan majakkana. On mahdollista varmistaa vaakasuora asemointi lisäämällä maaperää, päällystämällä paloja paloina, vuoraamalla puupaloja ja tarkistamalla rakennustaso.
 • Vahvistuksen asennus. On välttämätöntä käyttää "tehtaan" rakennetta, jonka läpimitta on 12 mm. Se on tärkeää! Vahvikehikko laattojen pohjalle, joka on koottu sitovalle langalle ja missään tapauksessa hitsauksessa.
 • Betonin läpivienti. Erittäin tärkeä vaihe. Yksi tärkeimmistä seikoista on betonin määrä, joka tarvitaan monoliittisen levyn perustamiseen. Vastaus tähän kysymykseen antaa konkreettisen laskeuman betonista monoliittisen levyn pohjalta, joka löytyy Internetistä. Samalla rakennusmateriaalin vaadittava tilavuus voidaan laskea yksinkertaisella aritmeettisella toiminnolla. Kerro laatan pituus, leveys ja korkeus lineaarimittareina, saamme betonin määrän kuutiometreinä. Paras betoniarvo monoliittiselle perustukselle on raskas betoni M200 tai M250.
 • Levyn raudan pinta ja suojarakenne muovikelmu.
 • Poista muottipesä aikaisintaan ja viimeistään 7-10 päivän kuluttua.

Täytä monoliittinen laatta pitäisi tehdä niin pian kuin mahdollista, muuten periaatteen "kiinteytys". Tämä heikentää merkittävästi säätiön kantavuutta ja estää sen hyödyt.

Paras vaihtoehto on laskea betonin teoreettinen kulutus, kasvattaa sitä 10% (moninkertaistaa teoreettinen kulutus kuutiometreinä 1,1) ja tilata valmiit rakennusmateriaalit betonitehtaaseen. Jos on mahdotonta ostaa valmiita materiaaleja, sinun on oltava valmis betonikierroksen ympäri vuorokauden.

Monoliittiset betoniportaat

Moderni yksityinen talo voi kerroksittain riippuen tarvita yhden, kahden tai kolmen portaan. Monoliittiset betoniportaat ovat edullisia vaihtoehtoja puuta ja terästä vastaan ​​puolueettomien etujen ansiosta:

 • Mahdollisuus "sopia" määrätyn tilan mittoihin.
 • Mahdollisuus toteuttaa arkkitehtonisia muotoja.
 • Kestävyys, lujuus ja alhaiset rakennuskustannukset.
 • Mahdollisuus rakentaa itse.

Betoniportaat ennustetaan ja varustetaan tiukasti yksittäisissä tilauksissa riippuen konkreettisista olosuhteista. Yleiset vaatimukset: Betonin betonipitoisuus ei ole alhaisempi kuin M200, pakollinen vahvistaminen ja juuri kaadetun betonin pakollinen kunnossapito.

Monoliittinen betoniseinä

Monoliittisilla betoniseinillä on korkea puristuslujuus. Erityisesti 120 mm paksujen kiinteiden betoniseinien lujuus vastaa seuraavien rakenteiden lujuutta:

 • Tiiliseinä 25 cm paksu.
 • Vaahtobetonin seinä on 65 cm paksu.
 • 40 cm paksujen hiilihapotettujen lohkojen seinä.

Tämä mahdollistaa huomattavan säästämisen perusmateriaaleihin. Samanaikaisesti monoliittisten matalien rakennusten rakentamisen käytäntö suosittelee seuraavien standardien noudattamista: yhden kaksikerroksisen rakennuksen monoliittisten seinien betonipaksuus on vähintään 20 cm, rakennusten seinät, joiden korkeus on yli 2 kerrosta, on 55 senttimetriä paksua.

johtopäätös

Rakennusten ja rakenteiden monoliittinen rakentaminen on saanut suurta kysyntää ja suosiota perinteisten "kiven" rakennusmateriaalien kustannusten merkittävän kasvun jälkeen. Yksilöityjen rakennustekniikoiden avulla yksityinen kehittäjä pystyy minimoimaan kalliin palkkatyön järjestyksen ja vähentämään siten rakentamisen kustannuksia merkittävästi.