Monoliittisen vaahtobetonin talo

Nykyaikaiset arkkitehdit tutkivat aktiivisesti uusia materiaaleja rakennuskustannusten vähentämiseksi ja aikanaan vähentämiseksi. Eräs esimerkki tällaisista ratkaisuista on monoliittisen vaahtobetonin talo. Tällaisia ​​rakenteita on Euroopassa jo pitkään valittu, leveyspiireissämme, tämä materiaali on suosittu kaupungin ulkopuolisten mökkien rakentamisessa.

Helppo ratkaisu

Millaista tavaraa?

Vaahtobetonia kutsutaan kevyeksi solukkoiseksi (huokoiseksi) rakennusmateriaaliksi. Mielenkiintoista, sitä käytettiin yhdeksännentoista vuosisadalla, ja nyt se on itse asiassa palannut. Talo, rakennettu siitä, ei pelkää tuulta ja pakkaselta. Rakenteensa ansiosta se "hengittää", joten voit luoda ainutlaatuisen mikroilmaston tiloista, lähes samanlainen kuin mitä tapahtuu puurakenteissa.

Valmistamalla monoliittista vaahtobetonin käyttöä:

Tuotantotapa

Huokoinen betoni saadaan sekoittamalla valmiiksi valmistettua vaahtoa (tätä tarkoitusta varten käytetään sekoittimessa tai vaahtogeneraattorissa) sementtiä (hiekkasementtiä) "taikinaa". Ilmakuplia, jotka muodostavat siinä, betonin tiheys putoaa ja lohkot tulevat kevyiksi.

Tekniikan avulla voidaan saada monoliittista vaahtotasetta, jolla on erilainen tiheys riippuen sen tulevasta tarkoituksesta. Tällaisen tuotteen (lohkon, laatan tai tiilen) luominen vaatii 2-4 kertaa vähemmän sementtiä kuin normaalisti.

Materiaalin laatu liittyy suoraan mittasuhteiden noudattamiseen hiekkasementtilaastin valmistuksessa, vaahdotusaineen ja koveteaineen lisäämisellä.

Yksinkertainen rakenne

Ensimmäinen valmistelu

Ennen kuin rakennat taloa valmiiseen säätiöön, kaatamalla vaahtobetonia tai asettamalla monoliittisia lohkoja, on tarpeen suorittaa tiettyjä alustavia töitä. Joten tarvitset:

 • rakentaa runko;
 • asettaa muottiin;
 • sähkökaapeli;
 • valmistele ja asenna ilmanvaihtokanavat.

Huom. Tällaisen materiaalin rakentamista ei pitäisi aloittaa talvella - se vaikuttaa merkittävästi rakennuksen lujuuteen.

Kolme tapaa

Tällaiset talot on rakennettu kolmeen päätyyteen, tällaisten kehysten asentamiseen:

 • Kova (kantavat seinät - tiilimuuraus) Vaahtopetonia käytetään lämpöeristeenä. Ulomman ja sisäisen muurauksen välissä on tilaa, joka tuottaa siteitä. Rivissä asetetaan vahvistava metalliverkko, joka ampuu sen sisälle. Lopullinen massa kaadetaan tuloksena olevaan kapeaan kohtaan.
 • Keuhko - käyttäen laakerivaahtoa (lämpöä johtava profiili). Ne "asetetaan" tulevan valun alla säilyttäen muotti (irrotettava, ei irrotettava, jota käytetään lasimagnesiittia tai GVL-arkkia). Myös huokoista betonia käytetään katon "valuun".
 • Kolmas menetelmä on yhdistetty. Ulkoseinä on tiilistä (sisäpinta), sisäseinä on suojus (huokoisen betonin kovettumisen jälkeen, ne poistetaan tai jätetään jälkikäsittelyyn).
Takaisin sisällysluetteloon

Hyödyt ja haitat

Ilmeiset ansioita

Monoliittisen vaahtobetonin etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • mahdollisuus säästää kellarin rakentamiseen johtuen vaahtomuovin pienestä painosta itseään jopa kiinteiden ulottuvuuksiensa ansiosta;
 • lyhyt aika talon rakentamiseen (esimerkiksi verrattuna tiiliin);
 • käsittelyn helppous (helposti sahattu, porattu, jolloin lohkot voidaan yhdistää monoliittisesti toisiinsa eri kokoonpanojen rakenteissa);
 • ympäristöystävällisyys;
 • hyvä melueristys;
 • erinomaiset lämpöeristysominaisuudet: tällaisissa taloissa oleva korkealaatuinen solupäällyste on "cozier" kuin tiili ja jopa puu, mutta se on tämän kriteerin alainen mineraalivillaa tai polystyreeniä;
 • kosteutta ja lämmönkestävyyttä.
Takaisin sisällysluetteloon

On haittoja

"Miinus" vaahdossa, tai pikemminkin monoliittisten talojen rakentamisesta, voimme kirjoittaa seuraavaa:

 • hauraus, hauraus. Joskus lohkot vahingoittuvat jo kuljetuksen aikana, ne voivat halkeilla terävästi;
 • kyky rikkoa rakenteen kutistumisen jälkeen;
 • Materiaalin hauraus;
 • vaikeuksia palkata hyviä asiantuntijoita, koska ei ole vielä kovin yleistä teknologiaa.

Tärkeä näkökohta, joka on otettava huomioon, on se, että monikerroksisten vaahtoblockien käyttö on mahdotonta (korkeintaan kaksi tai kolme kerrosta).

Mikä on ominaisuus?

Vaahtobetonin (esim. Mökit) rakennusten rakentaminen keskimäärin on noin kolme kuukautta. Ne ovat kestäviä, ja kun käytät GVL, MSS muottiin, ne eivät käytännössä edellytä viimeistelyä - riittää vain kipsi ja maalata sisäpinta. Tarvittavien viestintöjen antaminen ei myöskään ole erityisen vaikeaa. Ikkuna- / oviaukot on luotu keinoilla, joissa on vahvistettua betonia. Päällekkäiselle puulle, teräsbetonilevyt.

Rakentamisen suunnittelussa on syytä muistaa, että viime vuosina materiaalia on käytetty aktiivisesti, eikä vain kiinteitä yrityksiä ole syntynyt, vaan käsityöt, jotka eivät tuota tuotteen haluttua laatua. Omistajat, jotka myöhemmin ovat tyytymättömiä tällaisiin taloihin, todennäköisesti joutuvat häikäilemättömiin "käsityöläisiin", jättäen huomiotta tekniikan.

Yhteenvetona

Monoliittinen asuinrakennus, joka on luotu vaahdon avulla, sopii niille, jotka haluavat täydentää rakentamista nopeammin, vähentäen lopullista arviota. Kuitenkin mukava asuminen tällaisessa talossa on mahdollista vain, kun rakentaminen tehdään asiantuntijoiden ja laadukkaita ainesosia käytetään tuottaa materiaalia. Oman ongelman ratkaiseminen on ongelmallista, joten on parempi palkata prikaati, jolla on hyvä maine markkinoilla.

Talon rakentaminen

Nopeasti, edullisesti ja luotettavasti - nämä lausekkeet sopivat erinomaisesti monoliittisen vaahtobetonin valmistukseen. Haluatko rakentaa kohtuuhintaisen omakotitalon omilla käsillänne? Monoliittinen vaahtobetoni - kustannustehokkain ratkaisu. Lue rakentamisen perussalaisuuksista ja monoliittisen asuntorakentamisen eduista.

Sisällysluettelo:

Monoliittisen betonin edut ja sen ominaisuudet

Yksityisen talon rakentaminen on monimutkainen ja pitkäkestoinen ja kallis prosessi. Jos taloudellinen puoli on rajallinen, suosittelemme tarkastelemaan monoliittisen talon rakentamistapaa.

Vaahtobetoni valmistetaan suoraan rakennustyömaalla, ja se tuottaa tällaisia ​​etuja:

 • monikerroksisten rakennusten tuotanto;
 • monimutkaisten kokoonpanojen luominen;
 • Puskuriliitosten puute;
 • sulkemista;
 • kyky säätää seinien paksuutta talossa;
 • suurien huoneiden luominen.

Monoliittisen rakennustekniikan ansiosta palkkikulutus vähenee kaksikymmentä prosenttia. Vähennetään energiakustannuksia 40 prosenttia.

Monoliittisella vaahtobetonilla on seuraavat haitat:

 • ei voida käyttää negatiivisissa lämpötiloissa;
 • seinien jäädyttäminen johtaa niiden nopeaan tuhoamiseen.

Kun työskentelet vaahtobetonin kanssa talvikaudella, noudata suosituksia:

 • lisätä jäätymisenestoaineiden tai sitovien aineiden ainesosia rakenteisiin;
 • Ennen kuin kaatoa yhdistettä, lämmitä se saumojen optimaalisen lujuuden saavuttamiseksi.
 • vaahtobetonin lämmitys suoritetaan erikoislämmittimillä, jotka sijoitetaan säiliön sisään betonilla;
 • on mahdollista käyttää ostettua liuosta, joka myös kuumennetaan sekoittimissa;
 • jotkut rakentajat käyttävät lämmitettyä muottirakennetta.

Talvirakentamisen kustannukset ovat paljon korkeammat kuin kesällä. Siksi, jos haluat säästää, tee kaikki työ kesällä.

Ominaista teknologiaa monoliittinen täyttö

Monoliittiset rakenteet ovat monoliittisen vaahtobetonin lajikkeita sekä laastirakenteissa että rakennustyömailla. Ratkaisun valmistelussa syötetään vaahdonestoainetta, jonka ansiosta sen lujuus on varmistettu.

Vaimennuksen hallitseminen käyttämällä erikoista tarkkuuselektroniikkaa. Valmiin koostumuksen täyttö täytetään pumpattavalla laitteella.

Vaahtobetonin kaatopaikka on kahta tyyppiä:

Optimaalinen vaihtoehto - kevyt muovimuotti. Kiinteä muotti on tehty tiili-, kivi- tai lasikuidusta.

Synteettinen eristys parantaa vaahtobetonirakenteiden eristyskykyä. Lisäeristyksillä varustetuilla seinillä on suuri energiansäästö.

Vaahtobetonin yhtenäisyyden ansiosta se on erittäin kestävä. Monoliittisen talon seinissä ei ole kylmäsiltoja. Seinä on erilainen sen tasaisuudesta, se ei tarvitse ylimääräistä kohdistamista. Talon pystyttämisen aika vaahtobetonista on kaksi, kolme viikkoa. Koska työvaiheessa käytetään mobiililaitteita ja työvoiman intensiteetti on vähäinen, työn kustannukset ovat varsin alhaiset jopa valmiisiin vaahtolohkoihin verrattuna. Monoliittisille rakenteille on ominaista pitkä käyttöikä, turvallisuus ja ympäristöystävällisyys.

Monoliittista vaahtobetonia käytetään paitsi ulkoisten seinien muodostamiseen myös lämmittämään lattiaa, kattoa, säätiötä ja muita apuvälineitä teknisiin tarkoituksiin.

Alkuvaiheessa rakennetaan puinen, tiili- tai teräsmuotti. Seuraavaksi kehys on viimeistelty kipsilevyllä, tiilillä tai huokoisilla lohkoilla. Irrotettava muotti on tehty vanerista tai levyistä.

Tätä seuraa prosessi, jolla betonia kaadetaan muottiin. Jos käytetään pysyvää muottirakennetta, asenna esiasennetut kaapelit, johdotukset ja muut viestit. Näin saamme monikerroksisen monoliittisen rakenteen, joka ei tarvitse ulkoista viimeistelyä.

Laitteet monoliittiselle vaahtobetonille

Itsenäinen vaahdon tuotanto kotona, moninkertaisesti vähentää monoliittisen talon rakentamisen kustannuksia. Alla esitetyistä laitteista on mahdollista muodostaa D600-tuotemerkin vaahtobetoni. Työvaiheessa tarvitaan seuraavia:

Puun, metallin tai muovin avulla käytettävien lomakkeiden valmistukseen. Vaahtolohkojen mitat valitsevat useimmiten vakiona. Käytä muottiin valmistukseen. Tämä materiaali on kestävin ja pystyy kestämään yli sata työtapaa. Rakenna suorakulmainen muoto, joka on jaettu useisiin soluihin. Kaikki päittäiselementit ovat ulkona, joten lohkon sisäpinta on sileä.

Seuraava elementti vaahtobetonin tuotannossa - sekoittimessa. Betonimyllyjen mahdollinen käyttö. Pienen liuoksen valmistukseen sopii myös sähköpora erityisellä suuttimella. Tällöin tarvitset astian vaivaamiseen astian, suuren kylpyammeen tai kattilakiven muodossa.

Säiliön koko liuoksen vaivaamisen tulisi vastata vaahtolohkojen kokoa. Lomakkeen osittainen täyttäminen liuoksella ei ole sallittua. Tämä vaikuttaa negatiivisesti saadun materiaalin laatuun.

Monimutkaisin rakenneosa on vaahtomuovaaja. Ota teräsputki, asenna tulo- ja poistoventtiilit ja kompressoriasennukset. Lähtöventtiilin on oltava hieno säleikkö. Täytä säiliö vedellä ja paisuttamalla. Säädä vaahtoamista käyttämällä kompressoria ja vaahtoavaa ainetta. Vaahtoa syötetään paineen alaisena, ja hieno arina varmistaa tasaisen jakautumisen. Vaahdon suunnittelu on tärkein prosessi, jonka laatu määrittelee suoraan koko järjestelmän menestyksen.

Vaahtobetonin itsesuotanto - askel askeleelta ohjeet

Ehdoimme ehdottomasti jakaa monoliittisen vaahtobetonin tuotetta kahdessa vaiheessa:

Alkuvaiheessa järjestää työpaikka siten, että työmukavuus on mahdollisimman tehokas. Tuo rakennustyömaalle jatkuva vesihuolto, sähköntuotanto, valmistele työtä, työkaluja ja säiliöitä ratkaisuun. Valmista komponentit sementin, veden, aggregaattien, vaahdotusaineina.

Jotta et saa sekoittaa mittasuhteita, tulosta taulukko tarkalla määrällä ainesosaa ja pidä se aina kiinni. Kiinnitä huomiota tuotantoprosessin luonnollisiin olosuhteisiin, optimaalinen käyttölämpötila on 15-20 astetta ja kosteus 40-60%.

Ominaisuudet luoda monoliittinen talo - ohjeet kaatamalla vaahtobetonia:

1. Valmista valumuotteja valuun. Asenna ne tasaiselle ja tukevalle alustalle. Voitele muotin sisäosuus moottoriöljyllä tai kasviöljyllä. Siten on mahdollista helpottaa lohkojen vetämisen prosessi. Asenna muotti säänkestävään paikkaan.

2. Mittaa hiilihapotetun liuoksen ainesosat. Yhdistä hiekka sementillä toisiinsa aikaisemmin valmistetulla betonisekoittimella. Osuudet kaksi toista. Käytä keltaista joen hiekkaa, puhdistetaan ja pestään hyvin. Kun komponentit sekoitetaan perusteellisesti, lisää niihin vaahtoava aine. Valmistajan on ilmoitettava osuudet. Vaahtoavan aineen keskimääräinen arvo sementtilaastin kilogrammaa kohden on kolme grammaa. Vaihtoehto vaahdotusaineen vaahtoballien korvaamiseksi.

3. Täytä lomakkeet ratkaisulla, tee työ nopeasti. Liuos kuivataan kahden päivän ajan kesällä. Poista valmiit vaahtolohkot muotista ja käytä haluttua käyttöä.

Vaahtobetonin monoliittisten seinämien muodostamiseksi lomakkeet korvataan muottipesällä. On kaksi vaihtoehtoa - irrotettava ja irrotettava. Tuloksena on saumaton, täysin sileä seinä, jolla on hyvät lämmöneristysominaisuudet.

Rakennamme monoliittisia seiniä omiin käsiimme

Seinien täyttämiseksi vaahtobetonilla suosittelemme jättämään pysyvän muottirakenteen. Pysyvä muotti tarjoaa parempaa lämpöeristystä ja lisää koko rakenteen elämää. Prosessissa, jossa työskentelet talon seinille, tarvitaan läsnäolo:

 • vaahtobetoni;
 • puutavaraa rakennettaessa;
 • kynnet ja vasara;
 • kosteutta kestävä kipsilevy;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • ruuvimeisseli.

Ennen täytön aloittamista valmistele runkorakenne. Vaahtobetonilla on nestemäinen sakeus, joten kaatopaikan on oltava täysin suljettu. Ensinnäkin rakenna puuta ja lautasia. Kiinnitä ne yhteen, käytä kynsiä. Tarkista rakenne tasaisuuden rakentamisen tasolle.

Kiinnitä palkki lattialle ja kattoon puolet metrin välein, asenna seuraava. Kiinnitä puu käyttäen teräksisiä kiinnikkeitä. Aseta levyt poikittain puuhun, niiden kiinnitysväli on myös puoli metriä. Kehysosassa on asennettu viimeistely kipsilevyn muodossa. Kiinnitä se ruuveilla. Itsekierteittävien ruuvien asennusvaiheen tulisi olla minimaalinen, koska rakenteessa tulisi olla mahdollisimman tiukka. Lisäksi käsitellä liitoksia kipsilevytiivisteestä ja silikonipohjaisesta.

Aikaisemmin valmistettu vaahtobetoni kaadetaan rakenteen sisälle. Vaahdon täyttämiseksi käytä kauhaa tai kauhoa. Käytä suuria määriä työtä erikoispumppauslaitteilla. Aikaisemmin seinien sisällä on juokseva vesi, lämmitys, sähkö.

Toinen vaihtoehto monoliittisten vaahtobetoniseinien muodostamiselle - irrotettavien muottien käyttö. Koska vaahtobetonilla on nestemäinen sakeus, tämä menetelmä on hankala ja vaikea suorittaa. Tässä tapauksessa suosittelemme vaahtobetonin korvaamista polystyreenibetonilla.

Irrotettavien muottien valmistukseen on käytettävä valmiita arkkia tai laminoitua vaneria. Vaahtobetonin täydellisen kovettumisen jälkeen muotti on purettu. Tämän menetelmän avulla tehdyt seinät ovat vähemmän kestäviä ja niissä on alhaiset lämmöneristysominaisuudet.

Irrotettavan muottiosan sisäosan on oltava eri maksimaalinen sileys turvallisen purkamisen jälkeen kaatamisen jälkeen. Käytä siksi muovi- tai laminaattikokoonpanoa.

Edut, monoliittirakenteiden haitat - monoliittisten rakenteiden hoito

Monoliittisen talon rakentaminen on melko nopea ja kustannustehokas prosessi. Vaahtobetonin käyttö vähentää merkittävästi kaiken työn kustannuksia. Monoliittisten talojen etujen joukossa mainitsemme:

 • rakennusten eri muodot ja kokoonpanot;
 • mahdollisuus talon itserakentamiseen;
 • rakentamisen nopeuttaminen useaan kertaan verrattuna muihin tekniikoihin;
 • erinomainen lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
 • koko tuotantoprosessin toteuttaminen suoraan paikan päällä;
 • teknisen viestinnän helppokäyttöisyys;
 • ei tarvetta valmistaa taloa ulkokoristeluun;
 • ei saumoja, kylmäsiltoja, tuloksena olevan rakenteen voimakasta vahvuutta.

Monoliittisen rakentamisen puutteista huomataan:

 • tarvetta käyttää erikoislaitteita vaahtobetonin tuottamiseen;
 • suuri määrä "märkiä" töitä;
 • suoritetaan töitä yksinomaan lämpimän kauden aikana, muutoin saadun rakenteen laatu vähenee;
 • vaikuttava paino tuloksena olevasta rakenteesta, joka tarvitsee massiivisen perustan;
 • seinämien alhainen höyryläpäisevyys johtuen saumojen puutteesta.

Tuloksena olevan seinämän laadun parantamiseksi, kun monoliittista vaahtobetonia kaadetaan, se vaatii lisää huolellisuutta:

 • niin että koostumus tasaisesti ja tasaisesti tarttuu, täytetään hiekalla tai sahanpurulla;
 • kesäkauden aikana kastele seiniä vedellä estääkseen niiden kuivumisesta;
 • levitetään seinille kalvolakka tai emulsioliuos, joka suojaa ulkoisia ärsyttäjiä vastaan;
 • Liuoksen liiallisen kuivauksen estämiseksi peitä se polyeteenikalvolla.

Jos talvella käytetään monoliittista vaahtobetonia, sen valmistuksen aikana on käytettävä pakkasenkestäviä lisäaineita, jotka estävät veden jäätymisen.

Monoliittinen vaahtobetoni kiinteään muottiin - tai kuinka nopeasti ja tehokkaasti rakennetaan budjettirakennus

Monoliittinen vaahtobetoni kiinteään muottiin - toinen kierros rakennusteollisuudessa. Tällä alueella on erilaisia ​​tekniikoita, jotka helpottavat rakennuksen rakentamisen painoa ja optimoivat sen mahdollisimman paljon. Harkitse monoliittisen vaahtobetonirakenteen päätyyppejä ja niiden hienovaraisuuksia.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet

Vaikka monoliittisessa rakenteessa oleva vaahtobetoni toimii suurimmaksi osaksi lämmittimeksi, sinun on vielä tiedettävä sen perusominaisuudet ja laatuominaisuudet, joiden kanssa se on sovitettava. Varsinkin jos aiot rakentaa talon omiin käsiisi tämän tekniikan avulla.

Riippuen siitä, mihin muottiin käytetään, vaahtobetonia käytetään tiheydellä D250 - D800. Samankaltaiset tuotemerkit voivat myös vaihdella projektin olosuhteissa. On erittäin tärkeää, että saadaan hyvälaatuista vaahtobetonia, koska kiinteytettyä liuosmuotoa ei voida poistaa tai korvata uudella.

Tärkeimmät syyt heikkolaatuisen vaahtobetonin tuotantoon:

 • epävakaa vaahto;
 • liian paljon / vähän vaahtoa betoniliuoksessa;
 • likainen hiekka;
 • heikkolaatuinen sementti;
 • veden lämpötilaero liuoksessa ja vaahdossa.

Vain ratkaisemalla nämä kysymykset perusteellisesti voit oppia saamaan "oikean" vaahtobetonin. Kuvittele useita ratkaisuja tällaisiin ongelmiin.

Mutta he eivät voi "työskennellä" yhtä tehokkaasti kaikissa tapauksissa. Jokaisessa erityistilanteessa on myös muita epäsuotuisia olosuhteita, joita on myös tarkasteltava.

Raaka-aineiden laadun parantaminen

Haluan välittömästi varoittaa, että vaahtobetoni on melko kaprioginen materiaali.

Jotta saisit selville, mitä hän ei pidä, sinun on aloitettava valinta perusmateriaaleilla, jotka on tarkistettava laboratoriossa laatustandardien noudattamiseksi:

 • Sementti M400D0 tai M500D0 ensimmäisellä aktiivisuusryhmällä höyryttämisen aikana. Jos tutkimustulosten perusteella kävi ilmi, että ostetun sementtisarjan toisella tai jopa kolmannella toimijaryhmällä on kiireellinen tarve tarkistaa koostumuksen valintaa - nimittäin sementin määrän lisäämistä. Jos näin ei tehdä, kovettuminen kestää kauemmin ja tämän ajan kuluessa liuoksen vaahto alkaa hajota. Siksi väistämätön kutistuminen, avioliitto, menetys.

Tällainen testi kestää noin päivästä siitä hetkestä, kun näyte on saatu ja kunnes protokolla on annettu. Joten voit nopeasti "rakentaa" vaahdon koostumuksen valinnan.

Sementin vahvuus on paljon monimutkaisempi. Voit tietenkin saada tuloksia kolmessa päivässä, mutta ne eivät ole luotettavia. Gostovskin oikeudenkäynti kestää 28 päivää. Jos sementin lujuus on riittämätön, myös itse vaahtobetonin laatu kärsii. Siksi etukäteen testaa kaikki saatavilla oleva sementti omalla alueella ja valitse paras laatu.

 • Jokihiekka, jonka partikkelikoko on 1 mm - 2,5 mm, on oltava puhdas, ainakaan ilman kuohkeita savea ja roskia. Savi vähentää sementin "vahvuutta". Jätteet voivat vaurioittaa laitteita, jos vaahtobetoni kaadetaan muottiin gerotoripumpulla. Hänen teränsä menettää peruuttamattomasti. Siksi on suositeltavaa seuloa hiekka ennen jokaista taikinaa suurella teknisellä seulalla tai tavanomaisella verkolla.

Lisäksi sillä on tärkeä rooli ja hiekan kosteus, jonka hän antaa ratkaisulle valmistuksen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että vesi-sementtisuhde kasvaa, mikä, kuten tiedämme, vain vahingoittaa betonia. Siksi on tarpeen tehdä koostumuksen säätö uudelleen, vain nyt liuoksen vesimäärällä.

 • Veden on oltava puhdas ilman sulkeutumista ja muita roskia. Periaatteessa, kuten tavalliseen ratkaisuun. Mutta vaahtobetoniin sillä on erityinen rooli - veden lämpötilan ero liuoksessa, vaahdossa ja ympäristössä johtaa solujen vaahtoa muodostavan rakenteen hävittämiseen. Siksi on parempi ja halvempaa lämmittää vettä kuin saada heikkolaatuista betonia.

Periaatteessa nämä ovat tärkeimmät vaahtobetonin komponenttien parametrit, joita voidaan kontrolloida "kenttäolosuhteissa" ja tehdä nopeasti mukautuksia koostumuksen valintaan, jotta avioliittoa ei saada.

"Huono" vaahto ja miten käsitellä sitä

Ja nyt noin kipeä - noin vaahto. Tämä on ensimmäinen vaikeus, joka vaahtospesifiselle työntekijälle kohdistuu. Ja jotkut hän jatkaa jatkuvasti. Kuinka käsitellä sitä?

Harkitse tärkeimmät ongelmat, joita esiintyy usein vaahtobetonin valmistajissa:

 • Konsentraatti ei sovi generaattorin tyypille. Kun ostat laitteita, muista selvittää tämä vivahde.
 • Liian paljon vettä vaahdossa.
 • Pumpussa olevaa painea ei saa säätää.
 • Jos vaahtoa syntyy paineen alaisena metalliputken kautta täyteaineella, se saattaa olla syytä korvata. Tämän roolin edullisin materiaali ovat pienihalkaiset muoviset pallot, esimerkiksi lasten pistoolin pelletit. Tämä generaattorin osa on pestävä jatkuvasti puhdistusaineella.
 • Ilman lämpötila saattaa olla liian alhainen.
 • Varmista, että vaahtoa punnitaan. Sen painon on oltava yhtä suuri tai sen arvon tulisi olla mahdollisimman lähellä valmistajan tietoja.
 • Älä käytä betonin lisäaineita. He vain vaimentavat vaahtoa.

Saatuaan muutamia onnistuneita erät, oppia määrittämään silmän avulla, mikä huokoisen täyteaineen laatu on saavutettu.

Kiinnitä huomiota! On olemassa yksi "parrakas" menetelmä LMS: ssä valmistetun vaahdon stabiloimiseksi. Esikuivaa kaatamalla liuoksen tiheys 1,055-1,05 kg / l. Tämä on noin 10% liuosta. Lisää kalkkimaitoa väkevöimään noin 70 tilavuusprosenttiin. Muista kuitenkin, että samanlainen lisäaine sisältyy vaahdon esilaskettuun määrään vettä.

Tällainen resepti auttaa saavuttamaan seoksen kestävämpi vaahto. Mutta älä liioittele sitä. Liiallinen kalkki betoniin ei ole mitään.

Muottipesu "noin kolme päätä"

Kuten jo mainittiin, vakaa vaahtobetonin muovaus voi olla erilainen. Se eroaa siitä, että on mahdollista suorittaa samanaikaisesti ulkoisia ja sisäisiä viimeistelytoimia. Vaahtobetoniin irrotettava muotti on kuitenkin edullisempi, mikä epäilemättä seuraa tulevaisuudessa, kun julkisivuun kohdistuu kysymys.

Kiinteä muotti on valittu riippuen tulevan talon kerrosten lukumäärästä tai sääolosuhteista alueella. Mutta mikä ei jätä huomiota, muista, että työn periaate on oleellisesti sama. Vain muottiyksikön vaiheet eroavat tyypistä riippuen.

Tiiliseos

Kestävimmistä ja luotettavimmista pidetään tiilikuvioina monoliittista vaahtobetonia varten. Tätä teknologiaa pystytään pystyttämään jopa monikerroksisiin rakennuksiin, toisin kuin lohkojen rakentaminen.

Vaahtobetoni tällaisessa tandemissa on eristyksen rooli, joten pieniä merkkejä tiheydestä. Seinien paksuutta on vaikea liikkua, koska kaikki riippuu rakennusalueen lämpötiedoista.

Samankaltainen puutavara voidaan toteuttaa molemmilla kahdenvälisellä tiilitalolla ja yksipuolisella. Jälkimmäisessä tapauksessa muottien sisäpuolelle käytetään erilaisia ​​laatoitusmateriaaleja, joilla on suurempi jäykkyys ja tiheys.

Varoitus! Tiilimuuraus on työläs ja vaatii jonkin verran kokemusta. Jos et ole koskaan ennen tavannut tällaista työtä, silloin on parasta käyttää ammattiurheilijoiden palveluja. Kaikki on parempaa kuin rakennettu seinän purkaminen ja sen uudelleenrakentaminen.

Tämän monoliittirakenteisen teknologian suurin lisäosa - samaan aikaan seinien pystyttäminen, julkisivujen viimeistely ja sisäinen rouhinta tehdään. Näin ollen näennäisesti tarpeettomat kustannukset tiilien ostamista ja laskemista varten ovat täysin perusteltuja ja paljon pienemmät kuin ulkoisen ulkopintojen toteutuksessa.

Kuinka rakentaa tiilen pysyvää muottipesää vaahtobetonin kaatamiseksi, alla oleva video kertoo lisää.

Kevyt versio

Erilaisia ​​moderneja arkkimateriaaleja antaa täydellisen valinnanvapauden kiinteälle vaahtobetonilaatikolle:

 • sementtihiukkaset;
 • vaneri;
 • OSB levyt;
 • kosteutta kestävä tai tulenkestävä GVL, mutta tämä on epäluotettava vaihtoehto, koska arkit voivat loimata vaahtobetonin paineessa ja lämpötilassa.

Myös usein käytetty komposiitti - ulompi osa muotti on valmistettu betonipintainen materiaali, ja sisäpuolella arkki. Joten, tietenkin, nopeampi ja ylimääräinen julkisivu ei ole välttämätöntä.

Tämä menetelmä on kuitenkin kalliimpi, kun arkkimateriaalien käyttö koko muottiin antaa sinulle mahdollisuuden "venyttää" rakentamisen kustannukset ja tehdä vuoraus vähitellen. Monille tämä on erittäin kannattava vaihtoehto.

lego rakentaja

On olemassa myös erityisiä kiinteiden muottien järjestelmiä vaahtobetonin monoliittiseen rakentamiseen. Ne ovat vaahtopolystyreeni-onttoja lohkoja, jotka on vahvistettu polypropeenikehyksellä ja varustettu erityisillä kiinnittimillä.

Ne ovat erittäin kevyitä ja helppoja koota. Rakennuttajamme kutsuivat heitä "Lego-kortteja". Ja todellakin, he vain menevät suunnittelija.

Tällaiset lohkot eivät tarjoa samanaikaista julkisivuverhousta. Mutta sitten ne kvalitatiivisesti eristää talon. Vaikka sitä on syytä harkita ennen kuin annettaisiin etusijalle tällainen muotti. Loppujen lopuksi jyrsijät vain haluavat pilata samanlaisia ​​materiaaleja aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi.

Tällaisten kiinteiden lomakkeiden kehittäjät varmistavat kuitenkin, etteivät tällaiset ongelmat ole ennakoitavissa. Ja tällaisten muottien hinta on ilahduttavaa suhteellisen matalalla tasollaan.

Monoliittirakenteessa käytetty materiaali on myös toinen. Tämän tekniikan mukaan käytetään betonista valmistettuja onttoja lohkoja. Ne ovat vakiotuote, jossa on kaksi suurta reikää.

Tällaista järjestelmää voidaan vahvistaa sekä pitkittäisesti että vaakasuunnassa. Samalla se sopii paitsi vaahtobetonin upotukseen. Täyteaineena voidaan käyttää tavallista betonia.

Betonin koostumuksen laskeminen

Vaahdon monoliitin rakentaminen

Haluatko pelata aikuisten suunnittelijaa? Tarjoamme pienen raportin talon rakentamisesta erityisellä kiinteällä lohko-muotilla. Ohjeemme on tarkoitettu niille, jotka eivät pelkää ottaa riskejä. Aloitetaanko?

perusta

Samankaltaisten kiinteiden muottien perustus on yleisin - nauha tai levy. Kaikki riippuu projektista. Ainoa asia, joka voi erottaa tämän formaatin perustelut tavallisesta - horisontaalisesta kehyslaitteesta.

Käytä sitä halkaisijaltaan 12 - 16 mm. Tangot on kiinnitetty vahvikekuoriin noin 30 cm: n etäisyydellä kehästä. Kun säätöä ylläpidetään ja vakiovarusteena on vedenpitävyys, voit jatkaa työskentelyäsi.

vahvistaminen

Tällaisen muottijärjestelmän lujittaminen tapahtuu pystysuoralla, harvemmin vaakatasolla. Pitkittäistä kehystä ei tarvita, jos lohkoissa on itse asiassa vahvat tukijalat ja kiinnitysjärjestelmät. Tämä lisää vaahtobetonia.

Baarit yksinkertaisesti kasvaa vähitellen, riippuen siitä kuinka massiivisesti seinät kasvavat.

Muottien asennus

Ja nyt mielenkiintoisin on asennus muottiin. Kuten jo todettiin, tällaisilla lohkoilla on kiinnitysjärjestelmä, joka on samanlainen kuin tavanomaisen suunnittelijan reliefit. Mutta se ei ole kaikki. Jotta seinät kestäisivät betonin paineen, muottiin on järjestetty erityiset kiinnitystyöt, jotka näkyvät alla olevassa kuvassa lähikuva.

Jokaisella valmistajalla on oma muottiasennusjärjestelmä. Yhdessä vaaditaan lohkojen asentamista aluksi, mutta kiinnityksen jälkeen toisessa - kaikki on täysin päinvastainen. Mutta tärkeintä on, että päivällä, koska tällaisten muottien asentaminen on helppoa, voit täyttää jopa 100 m² seinät, joissa on vähimmäistyövoima.

betonointi

Pysyvän muottien täyttö vaahtobetonin kanssa tapahtuu asteittain.

Muista, mitä nopeammin seinien monoliittinen rakenne valmistetaan, sitä paremmin saadaan suljettavat rakenteet.

 • Siksi kaadetaan vaahtobetonia ensimmäisessä kerroksessa muottiin yhdessä päivässä. Ja se tulee todeksi yksinkertaisen muotokokoonpanon ja lyhyen ajan kuluttua sekoittaa vaahtobetonia.
 • Laske samalla vaahtobetonin ja muottien valmistettu määrä. Vaahtoava vaahto tulisi tapahtua mahdollisimman nopeasti, kunnes vaahto alkoi romahtua.
 • Jos viivästyminen, joka saattaa aiheutua lisäkokoonpanosta, sekoittimen erä osa todennäköisesti ei sovellu jatkotyöhön.
 • Miten kaadetaan vaahtobetoniä muottiin? Kyllä, hyvin yksinkertainen. Gerotoripumpun ja letkun avulla. Mutta pidä mielessä, että kun käytät ylimääräistä ruuvinsiirtoa, vaahto voi rikkoa ja liuoksen ylimääräinen menetys. Kuinka monoliittinen vaahtobetoni kaadetaan muottiin, alla oleva video kertoo sinulle lisää.

Betonin laskeminen säätiöön

Materiaalien suhde eri betonilaatuihin (sementti M-400)

Monoliittinen vaahtobetoni - teoria, käytäntö portaalin käsityöläisiltä

Monoliittinen vaahtobetoni: kuvaus, teknologian soveltaminen FORUMHOUSE-jäsenillä.

Monoliittinen asuntorakentaminen on yhä yleisempi yksityisellä sektorilla, mutta jos et enää hämmästytä ketään klassisesta betonista eri muunnelmissa, niin vaahtobetoni on paljon harvinaisempi. Tämä johtuu siitä, että itse tekniikka kehitettiin viime vuosisadan alussa ja materiaali on varsin kilpailukykyinen ominaisuuksissakin. Mutta jos joku ei ole edes kuullut häntä, niin porttisi FORUMHOUSE -hankkeen osanottajat ovat jo rakentaneet siitä ja jakaneet kokemuksensa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tästä aiheesta.

Vaahtobetoni

Vaahtobetoni on solumuovityyppi, tekniikka tämän keinokivituotteen tuottamiseksi keksittiin viime vuosisadan 20-luvulla. Perusparametreilla se on mahdollisimman lähellä luonnollista puuta, se on kevyt, ympäristöystävällinen materiaali, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Se saa tällaisia ​​ominaisuuksia huokoisen rakenteensa ansiosta - kun valmisvaahto lisätään sementti-hiekkaseokseen tai kun liuosta sekoitetaan vaahdottimen kanssa. Koska molemmissa tapauksissa prosessin mukana seuraa komponenttien perusteellinen sekoittuminen, ilmaverot muodostetaan tasaisesti koko tilavuudelle ja kiinteytymisen jälkeen saadaan homogeeninen rakenne.

Lohkot on valmistettu vaahtobetonista tai monoliitti kaadetaan irrotettavaan tai ei-irrotettavaan muottiin. Massan tiheydestä ja lujuudesta riippuen materiaalia käytetään sekä lämpöeristykseen (sulkeutuvat rakenteet, ensimmäisten että muiden kerrosten lattiat) ja rakenteellisina, kantavien seinien rakentamiseen. Minimaalisen lämmönjohtavuuden vuoksi monoliittisen vaahtobetonin seinät eivät tarvitse lisäeristeitä, ja rakenteellinen lujuus varmistetaan käyttämällä materiaalia, jonka tiheys on vähintään D600. Lisäksi vahvistusaineena kuitua lisätään liuokseen, mutta turvaverkkoon itsehankkijat käyttävät perinteistä lujitushihnaa ja erilaisia ​​kaatoraudat.

Yksi monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentamisen tekniikan leviämisen rajoittavista tekijöistä on valmistusmenetelmä - tarvitaan erikoislaitteita. Yksityiskäyttöön ja suhteellisen pienen tilavuuden kaatamiseen käytetään tavallisesti kompakti, liikkuvaa palkin asetusta. Niiden avulla voit sekoittaa tiheämpää liuosta, jonka vesipitoisuus on alhaisempi suhteessa sementtiin, mikä vähentää edelleen kutistumista. Kaikki komponentit tiukasti määriteltyinä mittasuhteina asetetaan ilmatiiviiseen sekoittimeen, ilma toimitetaan paineen alaisena. Sekoittamisen jälkeen ilmaa rikastettu massa puretaan muottiin. Yksi porttimme käsityöläisistä käytti tätä yksikköä talonsa rakentamiseen, hänen kokemuksensa ja ideansa ovat hyödyllisiä kaikille, jotka ajattelevat tätä seinämateriaalia.

Monoliittinen vaahtobetoni, tai rakentaa "ilman rahaa"

Aihe ei tietenkään ole ihmeellisestä tekniikasta, joka ei vaadi taloudellisia investointeja, vaan itse taloudellisen rakentamisen todellisesta kokemuksesta.

Rakennamme monoliittisen vaahtobetonin taloa ja yritän kuvata prosessit, kaikki onnea ja virheitä, hyvä, mikä tahansa kokemus, mielestäni, on hyödyllinen. Tietenkin on myös mahdollista rakentaa se kokonaan ilman rahaa, mutta ei vain kämpä, koska "ilman rahaa" tarkoittaa rakentaa tavallinen työntekijä, jolla on tavallinen palkka ilman kolmansien osapuolten tuloja ja joka hoitaa taloudellisen, mutta laadullisesti ja tunnollisen. Jos haluat tehdä hyvin, tee se itse, niin teemme kaiken itse.

Kaikki alkoi tyhjästä - sopivan kohteen ostaminen, panemalla se järjestykseen poistamalla rikkaruoho, tasoittamalla se tuodulla maaperällä ja kyntöosalla puutarhassa. Sähkön taistelu maksaa 550 ruplaa (virallinen yhteyskustannus), joka päättyi voittoon, vaikkakin suuressa kustannuk- sessa, kuoppaan (nimittäin liittämällä rei'itetty putki alas vesistöön). Talon alapuolinen kellari, jossa kaivo valmistettiin, aluksi yrti kaivaa ylhäältä käsin käsin, mutta tämän taistelun aikana kävi ilmi, että kannattaa säästää rahaa järkevästi ja joissakin tilanteissa olisi paljon tarkoituksenmukaisempaa houkutella laitteita.

Säästää rahaa, yrittää tehdä kaikkea itseäsi, ei aina ole totta - loppujen lopuksi se voi olla kalliimpaa kuin rahan ansaitsemiseen käytetty aika ja vuokrata traktoria, autoa tai muuta laitetta. Se on otettava huomioon, kaikki on otettava huomioon!

Puhumme kuitenkin palkkausteknologiasta, kun taas vuokraus fugi1 on negatiivinen.

Minun on vielä miettinyt houkutella työntekijöitä sivulta: jos ansaitsen niin paljon kuin työskentelen minulle, niin mikä on minulle, että siirrän saman summan paikasta toiseen ja päädyin tuntemattomaan laatuun?

Siksi hän päätti toteuttaa kaikki rakentamisprosessit omasta puolestaan ​​ja toisinaan pyytää apua veljiltään ja vaimonsa avustuksella.

Pohja on nauha, joka on upotettu 80-90 cm: iin (kaivanto on kaivettu traktoriin), sama pohja ulottuu maanpinnan yläpuolelle, hiekka tyyny, vahvike häkki (päällekkäinen mittarilla, kulmat ovat täynnä, taivutettu). Ratkaisu on itsenäinen, mutta kaikki osat on huolellisesti punnittu, ei "silmällä". Lisäksi se on muunnettu pehmittimellä - lisäaine on parantanut paitsi työtehoa myös valmiin betonin ominaisuuksia, ja nyt ilman mitään ratkaisuja ammattitaitoinen työntekijä ei aloita ratkaisua. Prosessin aikana keksittiin pitkä vahvistaminen ilman erikoislaitteiden osallistumista - koneella, jolla oli nimbus. Talvella tämä alue oli aidattu, valaistuksella, kellarilla ja kaatoilla.

Monoliittinen vaahtobetoni on itsekantava materiaali, mutta fugi1 päätti pelata sitä turvallisesti ja kaataa useita RC-sarakkeita ja liittää ne RCB-palkkien jälkeen niin, että kuormitus kattorakenteesta ja kattorakenteesta asetettiin niihin. Muotoon / lomakkeeseen leikataan viemäriputket, kiinteät osat alumiinisilla kulmilla ja pultit aluslevyineen. Hän vahvisti pylväitä neljällä lujittavalla sauvalla, kaatai ​​sen kerroksiin (sementtikuori kuoriutui ja pestiin), osoittautuivat sarakkeiksi 2,8 m korkea ja halkaisijaltaan 15 cm.

Monoliittisen laatan alla tukisarakkeet kaadettiin OSB-muottiin (15 kappaletta), ontelot täytettiin seulomilla, raudoituksella vahvistuksella ja tieverkolla, metalliputkien muottiin (60x40 mm) ja pintaa tasoitettiin putkella. Laatta on myös karkea kerros, jossa kaikki sen alaiset viestit.

Vaahtobetonin tuotantoa hankittiin veljen kanssa. Tämän aineiston valinta selittyy taloudellisella tarkoituksella.

Miksi vaahtoa betonia? Koska ne laskivat seinien kokonaiskustannukset: seinä, sisäpinta, eristys, sisustus, rakennuskustannukset, eristys- ja lämmityskustannusten hinta tulevaisuudessa. Ja kävi ilmi, että asennuksen, muottien ja kulutushyödykkeiden hankkiminen on kannattavampaa kuin betonilohkojen seinämien sijoittaminen ja päinvastoin, sekä eristyksen hankkiminen ja sen jälkeen paljon aikaa ja terveyttä rakennusseinillä.

Jotta voitaisiin välttää betonin halkeilua kutistumisen ja nopeasti kuivuvan auringon aikana, käsityöläinen tuli esiin yksinkertaisella, mutta tehokkaalla tippuviljelyjärjestelmällä. Käytetään ensin levyn kosteuden ylläpitämiseen, sitten - suojaamaan seinämien halkeilua vastaan.

Löytyi kerran ostanut mekaanisen päivittäisen ajastimen, gradation - 15 minuuttia. Laitoin vanhan venttiilin veden pesukoneesta ja kytkin sen ajastimen avulla, jonka asetin kellonajan mukaan: useammin yöllä, yöllä kerran. Ostin 150 metriä putkea tippua kastelulle, yhdistin sen venttiiliin ja seuraavana päivänä kaatamisen jälkeen, aamulla, aseta se tuoreeseen betoniin. Kaikki! Nyt betoni on märkä koko ajan!

Ajastimen lisäksi käsityöläinen rakensi vibro-siemenet hiekalle improvisoiduista keinoista, sillä ratkaisun laatu riippuu suurelta osin sen laadusta.

Värähtelyä varten hän otti vanhan moottorin split-järjestelmän (35W-220V) ulkoyksiköstä, laittoi sen päälle happea ja sitoi painot, suojasi sitä ja yhtäkkiä lensi. Jalkojen heikkous korvaa jousitusjouset.

Vesitiivis laminoidun vanerin (arkin levyt) levyt, kiinnitysmetallikulmana, muoviputkien palkeet, muotti oli alunperin sidottu neulomalla, kiinnitetty kahdella ruuvilla. Yhden keskustelun osanottajan lausunnon jälkeen hän alkoi myöhemmin käyttää metallisia nappuloita. Asennuksen tuottavuus mahdollistaa seinien kaatamisen nopeutetulla vauhdilla, mutta muottirakenteen uudelleen järjestäminen hidastaa prosessia. Jos käytät kiinteää tai käytät rahaa suurille sirpaleille (koko arkille), se nopeutuu.

Fugi1-liuos tehtiin laitoksen valmistajan reseptin mukaan - sekä asettelua että mittasuhteita. Ainoa vedenpoisto oli pehmennettyä vettä (kovaa) kalsinoidulla soodalla, kuten vaahdotuksen ohjeissa suositellaan. Testiliuoksen konsistenssi osoittautui hyytelömäiseksi, jäädyttämättä kuitenkaan kutistumista tai delaminaatiota.

Seoksen tarkka koostumus seinien täyttämiseksi:

 • lämmin vesi - 25 litraa, kovaa vettä lisäämällä soodaa (280 g / m2);
 • kuitu - 120 grammaa (noin puoli litraa, kevyesti kaadettu);
 • vaahdotinta (PB-Lyuks, PB-2000) - 75 g;
 • Kiihdytin-pehmitin (Fort-Unitary Enterprise 2) - 240 g liuosta, laukku (20 kg) laimennetaan sataan litraan, 200 g / l;
 • sementti - 37 kg;
 • seulottu puhdas hiekka (hienompi, sitä parempi) - 36 kg.

Ilmanpaine ei ole yli 0,6 ilmakehää, sekoita 3-5 minuuttia, purkaa.

Kapillaarivuodon estämiseksi laatta peitettiin ensin kerroksella bitumimateriaalia (briketti sytytettiin bensiinillä) kerroksen jälkeen katonvesieristys (seinämien alle, alla olevat pylväät olivat myös bitumi, eristys). Monoliitin vahvistaminen tieverkolla (3 mm, 10x10 mm), jossa on yksi palkki päällekkäisyydellä ja kiinnitys neulelangalla, suojaava kerrospaksuus - 2 cm, etäisyys rinteistä - 5 cm.

Monoliittinen vaahtobetoni - universaali materiaali, jonka tulevaisuus

Vaahto-betonilohkot, jotka on valmistettu sementistä, vedestä ja hiekasta erityisellä vaahdotusaineella, ovat osoittautuneet hyvin kuluttajien keskuudelle. Niistä on helppoa, nopeaa ja edullista rakentaa. Ja vielä nopeammin (ja usein vahvemmaksi) saadaan, jos käytät monoliittista vaahtobetonia, joka kaadetaan muottiin suoraan rakennustyömaalla.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet

Tämä materiaali alkoi tuottaa 1800-luvun alkupuolella (Saksa sai patentin vuonna 1890). Kuitenkin se alkoi käyttää massoja paljon myöhemmin - viime vuosisadan lopulla.

Vakiosementtikoostumukseen lisätyn synteettisen tai mineraalisen vaahdon ansiosta oli mahdollista saada keinotekoinen kivi, jolla oli positiivisia ominaisuuksia. Kuituvahviste lisäsi tarvittavan lujuuden, ja valmistusliike liikkui merkittävästi kiihtyi rakennustöitä (erityisesti kehysrakennusten rakentamista varten).

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet kertovat tämän videon:

edut

Tämän materiaalin edut:

 • Ympäristöystävällinen - koostumuksessa ei ole haitallista ainetta.
 • Rakennusten luotettavuus, jotka eivät ole alttiina rotuille ja muille tuhoisille tekijöille.
 • Kyky säilyttää lämpö merkittävästi vähentää lämmityskauden kustannuksia (enintään kolmasosa) monoliittisessa vaahtobetonialustassa.
 • Seinät, joissa huokoset "hengittävät", kuten puuta. Näin voit saada hyvän mikroilmaston.
 • Rakentamisen aikana ei ole "likainen" prosesseja, ja kiinteä muotti on asennettu nopeasti ja helposti.
 • Huokoinen rakenne - hyvä äänen imeytyminen.
 • Korkea tulenkestävyys - materiaali ei pala eikä sula.
 • On monia sovellusvaihtoehtoja - lämpenemisestä ja talojen rakentamisesta rakennusten kattoihin ja lattiaan.
 • Materiaalinkäsittelyn helppous mahdollistaa hienojen muotojen ja malleja.
 • Materiaalien, työvoiman ja ajan kustannukset ovat vähäiset. Viimeistely vie melko vähän. Tuotteiden takaisinmaksuaika on enintään kolme kuukautta (ja lohkorakenteiden osalta enintään kaksi vuotta).
 • Rakennusten hyödyllinen pinta-ala kasvaa, koska seinien paksuutta voidaan vähentää.
 • Kaadetun seoksen juoksevuus antaa sinun täyttää jopa pienet aukot.
 • Materiaalin korkea kosteusvastus (jos vertaamme erityisesti hiilihapotettuun betoniin).
 • Edullinen.
 • Ei kustannuksia valmiin materiaalin kuljettamisesta (koska tuotanto tapahtuu suoraan rakennustyömaalla).

puutteet

Monoliittisen vaahtobetonin haitat:

 • Suurempi hauraus ja hauraus (verrattuna klassiseen tekniikkaan tuotettuun betoniin - ei huokoista).
 • Laakerikapasiteetilla on rajoituksia.
 • Ei liikaa jäätymisvastus - jopa 35 sykliä.
 • Se vie jonkin aikaa, kunnes materiaali saa halutun voiman.
 • Rakennuksen aikana on oltava höyrysulku.

Kuitenkin muutamat haitat eivät ole niin kriittisiä. Ja tällä hetkellä monoliittisen vaahtobetonin rakentamisen laajuus on melko laaja. Ihmiset haluavat halvalla, nopeasti rakennettuja ja laadukkaita asuntoja.

tuotanto

Materiaali valmistetaan STO-001-50845180-2008 ja TU 5745-002-50845180-2006 mukaisesti. Teoksia tehdään ympäristön lämpötilassa yli 10 astetta.

 1. Tarvittava määrä pääkomponentteja (hiekka, portlandsementti ja vesi) asetetaan sekoittimeen, kun niiden perusteellinen sekoitus täydentää valmiin vaahdon.
 2. Tämän jälkeen seos voidaan kaataa muottiin, joka ei useinkaan ole irrotettavissa.
 3. Koristeellinen vuori on tehty ylhäältä.

Koska tuotanto tapahtuu "kenttäolosuhteissa", on käytännöllistä käyttää mobiiliasennuksia vaahtobetonin tuottamiseen. Se voi olla sekä kompakti barosstanovki että klassiset järjestelmät, joissa on vaahtogeneraattori.

 • Ensimmäinen plus on kyky toimittaa valmiin seoksen paineessa pitkiä matkoja ja korkeuksia pitkin.
 • Klassista periaatetta sovelletaan suosittu venäläisen tilan "Sovbi" laitoksissa, joiden avulla voidaan säädellä vaahtogeneraattorivaahdon suhdetta.

Monoliittisen vaahtobetonin tuotantoteknologia on esitetty alla olevassa videossa:

Ominaisuudet ja erottavat ominaisuudet

Ulkopuolisesti hiukan hohkovaa muistuttavaa, sementtiä sisältävä keinotekoinen huokoinen kivi sisältää lukuisia suljetun ilman huokosia tasaisesti jakautuneen koko tilavuudelta. Se voi olla erilainen tiheys (riippuen pääasiassa sementin koostumuksesta). Se on vahva, se on hyvä lämmöneristin ja kohinaneriste, se on riittävän vesitiivis.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet:

 • Lämmönjohtavuuskerroin - 0,05 - 0,15 W / m · ° C. Vähintään - lämpöeristetyissä merkkeissä, maksimi - rakenteellisissa tuotemerkeissä, kestävämpi.
 • Tiheys - 150 - 1200 kg / m 3. Enimmäisarvot vastaavat tasoitusrasiat ja perustukset.
 • Ympäristöystävällisyyden kannalta materiaali läpäisi vain puun, jolla on ympäristöystävällisyyskerroin 1 (monoliittisessa vaahtobetoniassa, tämä parametri on 2). Vertailussa: tiilissä tämä kerroin on 10.
 • Puristuslujuusluokka on B0.75 (lämmöneristyslaatu) B12.5 (rakenteellinen laatu).

Seuraavaksi kerromme laitteista monoliittisen vaahtobetonin tuottamiseksi ja omien käsien tekemisestä.

Monoliittisen vaahtobetonin käyttö rakentamisessa

Kun monoliittista vaahtobetonia käytetään rakentamisessa, koska kuljetuskustannukset puuttuvat, taistelu ja muuraus usein onnistuvat saavuttamaan suuremman taloudellisen vaikutuksen kuin lohkoseinien rakentamiseen. Tämän seurauksena rakennettaessa rakenteita, joissa tätä materiaalia käytetään, niiden paksuus pienenee säilyttäen kuitenkin lämmön säilytysominaisuuden.

Monoliitti eroaa laastin valmistuksesta suoraan rakennustyömaalla. Samanaikaisesti siihen lisätään vaahtoa, jonka ansiosta vaaditaan vaaditun tiheyden omaavaa monoliittista vaahtobetonia. Valmistuksen jälkeen betonipumppu palvelee kaatopaikalle. Menetelmällä on sen haitat - seosta ei ole mahdollista valmistaa käsin. Talojen rakentamisessa voidaan käyttää jäykkiä tai helpotettuja puitteita. Tekniikkaan kuuluu kiinteiden tai irrotettavien muottien asennus. Sitten siihen kaadetaan sitten ei-autoklaavattu monoliittinen vaahtobetoni.

Jäykät kehysseinät

Kiinteän muottirakenteen rakentamiseen käytetty tiili, huokoiset laatat, rakennuskivi. Tuloksena on monikerroksinen rakenne, joka ei vaadi ylimääräistä ulkopintaa, jossa vaahtobetoni toimii lämmittimena:

 • Seinän, jossa on aukkoja.
 • Vahvistinverkon asennus, sisäpuolen irrottaminen, muuraus- ja vaahtosulun kiinnittäminen.
 • Kierteet täytetään valmiilla seoksella, jonka tiheys on 250-400 kg / m3.

Varoitus! Eristys sisäpuolella lisäksi parantaa eristysominaisuuksia johtaa siihen, että monoliittinen talo ei kutistu ja vähentää mahdollisia halkeamia sen vuoksi. Tällä menetelmällä on sen haitat - seinien kiinteän muottien ilmanläpäisevyyden vähentäminen.

Monoliitin rakentamiseen on olemassa kolme vaihtoehtoa:

 • Rakenne katon reikien läpi täyttää niihin asennetut tiiliseinät.
 • Vaahtotekniikan kaatamisen tekniikka koostuu ulkoseinien ja sisäisten sulkemisrakenteiden välisen raon täyttämisestä, jotka on sijoitettu lähelle kattoja suoraan pohjalla. Tämän seurauksena laatat peitetään tiilillä, mikä antaa julkisivujen estetiikan.
 • Ulkoseinien rakentaminen tietyllä etäisyydellä katosta, johon se liitetään vahvistamisen avulla. Sisäinen aitaus on pystytetty lautasen reunaan. Tätä vaihtoehtoa pidetään edullisimpana, koska sen ansiosta voit lisätä merkittävästi käyttökelpoista aluetta.

Monoliittinen yksityistalo voidaan myös rakentaa käyttäen metallirunkoa, joka on tehty profiileista yhdessä lasin magnesiittilevyjen tai tilapäisten muottien kanssa. Eristysominaisuuksien parantamiseksi joissakin tapauksissa, kun rakennustyöt ovat käynnissä, muottipesään lisätään synteettistä eristystä, johon täyttö tehdään. Tämä mahdollistaa 300 mm: n paksuisen lämpöparametreja, jotka vastaavat 1500 mm: n tiiliseinää.

Käytä kevyttä kehystä

Tämä tekniikka edellyttää perinteisten NP-profiilien tai muovielementtien käyttöä rakenteiden sulkemiseen. Rakennuksen lujittamiseen on rakennettu betonirakenteita, jotka sijaitsevat seinien sisäpuolella tietyllä pinnalla ja eristävät polystyreeniä. Tällöin otetaan merkki D600-D1400, tiheys riippuu sarakkeen noususta.

Vihje! Kun rakennus on valmistettu kevyestä kehyksestä, kuitua lisätään koostumuksen lujuuden lisäämiseksi.

Joissakin tapauksissa talot on pystytetty käyttämällä tekniikan yhdistelmää, johon kuuluu ulkotilojen ja kipsi- kipsilevyjen käyttö sisäpuolelle.

Kattohuoneistojen rakentaminen voidaan toteuttaa ilman vuokralaisten uudelleensijoittamista tai toiminnan lopettamista. Tiivistys monoliitti- selle vaahtopalalle, joka on kaadettu TSSP: n väliin, on 220-250 kg / m3. Tätä menetelmää käytetään rakennuksiin, joiden korkeus on korkeintaan 30 metriä, jalkakäytävistä, melua vaimentavista moottoriteiden näytöistä, iskujen jopa 3000 m syvyydestä, lujuusreunoista ja muista kohteista.

Materiaalin käyttö on suositeltavaa taloudellisen ratkaisun löytämiseksi ongelmaan, joka on lisätty rekonstruoidun ja vanhan asuntokannan eristämiseen. Tätä varten valu suoritetaan pysyvässä muottirakenteessa, joka on asennettu lähelle seinän eristämistä.

Hyödyt ja haitat teknologiasta

Monolith sai suosionsa useiden etujensa ansiosta:

1. Matala lämmönjohtavuus.

2. Hengittävyys puuhun nähden.

3. Pieni paino, jonka takia kuormitus säätiössä vähenee.

4. Korkea paloturvallisuus ja äänieristysominaisuudet.

5. Yksinkertainen rakenne.

8. Resistenssi sieniin ja muotteihin.

9. Koostumuksen valmistus suoraan rakennustyömaalla.

10. Komponenttien saatavuus.

Monoliittisten vaahtobetonialojen haitat:

1. Seinien hengittämisen kyvyttömyys, kun käytetään pysyvää muottirakennetta ja lisäeristystä.

2. Tekniikka edellyttää erityislaitteiden pakollista osallistumista.

3. Formulaation korkea tarkkuus, jonka noudattaminen on tarpeen vaaditun laadun omaavan monoliittisen vaahtobetonin saamiseksi.

4. Työn monimutkaisuus, kun rakentaminen toteutetaan yksin.

5. Muovisten kehysten hankkimisen monimutkaisuus.

6. Tarve ostaa melko harvinainen proteiinivaahto, kun monoliittinen vaahtobetoni valmistetaan sen sekoittimella.

7. Pieni tiheys, joka edellyttää kehysten rakentamista, mikä lisää taloudellisia kustannuksia ja rakennusaikaa.

Monoliittisen vaahtobetonin valmistus itsenäisesti edellyttää erikoistuneen sekoittimen hankintaa. Sen kustannukset alkavat 70 000 ruplaa ja kasvavat tehon ja suorituskyvyn kasvaessa. Vaahtobetonin ominaispiirteet, jotka vaikuttavat sen hintaan, riippuvat sen tuotemerkistä, käytetyt vaipat (proteiini on kalliimpaa kuin synteettinen) ja muut lisäaineet. Rakennusten keskimääräiset rakentamiskustannukset 1 neliömetriä ovat noin 14 000 ruplaa.