Talon rakentaminen

Monoliittinen säätiö on yksi kalleimmista talon perustyypeistä. Mutta joillakin mailla se on ainoa sopiva vaihtoehto. Se tehdään myös monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, kun tarvitset erityisen vahvan perustan. Artikkelissa käsitellään kaikkia monoliittisen perustan kaatamista.

sisältö:

Monoliittisen perustan edut ja haitat

Luotettavuus ja suuri kantavuus mahdollistavat sen asentamisen mihin tahansa rakenteeseen. Tekniset ominaisuudet ovat ratkaisevia, kun valitaan monoliittisen laattasäiliön rakentaminen. Seuraavassa tarkastellaan merkittävimpiä etuja.

 • Saumojen puute. Se on heidän poissaolonsa suunnittelussa levy on pidettävä tärkein etu. Tämä parametri antaa monoliittisen perustan suurella lujuudella, vaikka maa liikkuu.
 • Asennuksen nopeus Koska se suoritetaan yhdellä alueella, aika tallennetaan merkittävästi muottiyksikköön. Ja rakennuslaitteiden - kaivukoneiden, sekoittimien ja värähtelevyjen - läsnä ollessa työ tehdään parin päivän kuluessa. Pisin prosessi on neulominen, joka vaatii paljon enemmän kuin muilla säätiöillä.
 • Mielivaltainen kokoonpano. Siksi se on erinomainen vaihtoehto, kun talossa on vakiomuotoisia muotoja, esimerkiksi koristeltu erkkeri-ikkunoilla.
 • Vedeneristys. Rakenteen eheyden vuoksi vesi ei tunkeudu kellariin eikä tuhoa talon perustusta. Monoliittista laatua suositellaan kaatavaksi kosteikkoalueille tai erittäin korkealle pohjaveden pinnalle.

Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset monoliittisen perustuksen kaatamiseksi. Se puolestaan ​​koostuu useista parametreista:

 • Se vaatii runsaasti betonia, ja se on kaadettava kerrallaan. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy tilata useita miksereitä, joilla on ratkaisu kerrallaan;
 • älä tee ilman rakennustarvikkeiden vuokraamista tai kalliiden rakennusvälineiden vuokrausta;
 • Toinen kohta liittyy alhaisiin lämpöeristysominaisuuksiin. Säätiö koostuu itse asiassa betonista ja metallilangasta, joka vain antaa lämpöä pitämättä sitä pitkään. Korjaa tämä levyn lämmöneristysmateriaalien avulla, jotka on asetettu pohjan koko alueelle;
 • kyvyttömyys varustaa kellarissa. Ainoa poikkeus on usean kerroksen talo, jolloin liesi tulee kellarikerrokseksi ja kellari jaetaan kellariin.

Monoliittisten perustusten tyypit ja käyttö

On olemassa kolme tyyppistä monoliittista säätiötä.

 • Vyö. Se on raudoitettu betoniliuska, joka on järjestetty rakennuksen kehän ympärille ja kantavien seinien alle. Sopii rakentamiseen keskipitkällä maaperällä.
 • Laatta. Toisin kuin ensimmäinen tyyppi, se kaadetaan pita-muodossa, koko rakennuksen alueen. Niitä käytetään maanjäristyksissä ja heikoissa maissa, jotka voivat liikkua muuttuvissa vuodenaikoissa.
 • Pile grillage. Vaikuttaa siltä, ​​että betonipylväät, jotka on haudattu jäädytyksen alapuolelle ja jotka on liitetty pitkin kehää vahvistetulla betoniteräksellä.

Syvyys tunkeutumiseen maahan on jaettu:

 • matala syvä monoliittinen perusta. Tällöin laatta asennetaan alle 500 mm. On pidettävä mielessä, että maan alle jäätyy, joten sinun täytyy tehdä paksu hiekkakuitu;
 • jäätymisen syvyyteen. Se tehdään monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana. Levy kaadetaan jäätymisen alapuolelle, ja tämä on vähintään 1500 mm Keski-Venäjällä. Tämä vaatii pitkiä ja kalliita maanrakennustöitä, mutta tuloksena on luotettava säätiö, jossa on mahdollisuus järjestää kellarihuone.

Monoliittisen laattapohjan kustannukset

Laskettaessa kustannuksia on tarpeen luottaa rakennusmateriaalien objektiivisiin hintoihin kullakin alueella. Ottakaa esimerkiksi huomioon seuraavat arvot:

 • täytä 30 cm paksuinen kiinteä pohja;
 • sekoittimen järjestys betonilla, liuoksen kuution hinta on 3500 ruplaa;
 • neulomisvarusteet. Se eroaa halkaisijaltaan, mutta keskimäärin hinta menee tonnilta ja on noin 25 tr. Solun koko on 20 x 20 cm;
 • Kaikki perustusvalut tehtiin itsenäisesti, ilman työntekijöiden palkkaamista.

Näin ollen 10X10m: n laatan kustannukset ovat 120 tr.

Casting monoliittinen säätiön valokuva

Valmistus ennen monoliittisen pohjalevyn kaataamista

Koska tällaista perustusta käytetään vaikeissa olosuhteissa liikkuvissa maissa, siihen kohdistuu yhä suurempia vaatimuksia. Siksi, jos haluat pelastaa rakennustyöryhmän ja tehdä kaiken työn itse, sinun ei pidä vain oppia oikeaa teknologiaa, vaan myös noudattaa sitä kaikissa vaiheissa.

 • Ennen monoliittisen betoniteräksen rakentamista valmistele sitä varten. Alue on kokonaan poistettu, valmistellaan suuria laitteita kuistia.
 • Tällöin tulevan pohjan merkintä suoritetaan ja kasvillisuuden pintakerros poistetaan koko alueelta. Tässä vaiheessa voit suorittaa sokea alueen järjestelyä.
 • Sitten tulee yksi raskaimmista ja vaativimmista prosesseista - kaivamalla kaivoa. Alapatyypistä riippuen syvyys vaihtelee 500: stä 1500 mm: iin, ja leveys on 1 - 1,5 m enemmän kuin itse säätö. Huolimatta siitä, että betoniseos on muovia ja se tasoittaa itsestään vaakatasossa, kaivon pohjan on oltava mahdollisimman tasainen. Tämä vaikuttaa merkittävästi säätiön laatuun ja luotettavuuteen. Kaivinkoneen palveluja ei voi tehdä. On toivottavaa, että hänellä oli sileä ämpäri ilman hampaita, mikä mahdollistaa tasaisen leikkauksen ilman, että sekoitetaan toisistaan ​​erilaisia ​​kerroksia maaperän kanssa eikä löystytä pintaa.

Vinkki: kaivon syvyyden määrittämiseksi on suositeltavaa suorittaa alustava geologinen etsintä. Mikä parasta, jos maa on hiekkainen, ei vahva hautaaminen ole tarpeen. Epävakain ja liikkuvampi maaperä on savi. Ihannetapauksessa on suositeltavaa valita se kokonaan ja kaivaa jäädytyksen alapuolella.

Monoliittinen perustusvaluteknologia

 • Nyt oli vuorossa tehdä monitasoinen tyyny monoliittisen perustuksen alla. Tätä varten ensimmäinen kerros asetetaan geotekstiilimateriaalia, sitä suurempi sen tiheys, sitä paremmin. Se suorittaa sementin ja hiekan (tai hiekan ja soran sekoittumisen) välisen kerroksen toiminnon, jolloin se ei pääse maahan. Jos kerroksen paksuus ei ole yli 20-30 cm, hiekka voidaan asettaa päälle, jos monoliittinen säätö on syvästi haudattu, voit säästää rahaa ja aloittaa hiekka- ja sora-sekoittumisen. Sen jälkeen kaikki on täynnä värähtelevää levyä, kunnes henkilö voi kävellä pinnalla eikä putoa.

Vinkki: tyynyn järjestämisen vaiheessa viemäröinti ja vesihuolto olisi jo toimitettava ja asetettava. Jotta tulevaisuudessa ei ollut vaikeaa kuljettaa niitä taloon.

 • Seuraavaksi on seuraava geotekstilikerros, jonka päälle tällä kertaa kaadetaan 30-40 mm: n paksuinen murskattu kivi, jonka paksuus on 20-30 cm, ja se tiivistetään ja puristetaan.

Vihje: tässä vaiheessa on tärkeää, että pinta-ala on tarkasti vaakatasossa. Tämä on mahdollista optisen tason avulla. Ja kulmat tarkastetaan sopivasti lasertasolla.

 • Se oli vedeneristyskäytäntö. On parasta käyttää valssattua vedeneristysmateriaalia, joka avautuu koko pinnalle pienillä kaistaleiden päällekkäisyydellä toistensa kanssa.
 • Sitten tulee eristävä materiaali. Täällä sinun pitäisi lopettaa valintasi penoplexilla, koska sillä on tiheämpi määrä kuin vaahto, sillä on parhaat ominaisuudet, se ei murene, ja mikä tärkeintä, sitä ei ole hiertää hiirillä. Mahdollisten kylmäsiltojen poistamiseksi on parempi sijoittaa materiaali kahteen kerrokseen ruutupiirilevyyn, tässä tapauksessa on tarpeen ostaa levyjä, joiden paksuus on 50 mm.
 • Jos alempi kerros asetetaan koko kaivauksen alueelle, eli lämmittämällä niitä ja ulokkeita 1,5 metriä, sitten ylempi kerros asetetaan tiukasti perustan mittojen mukaan. Tämä vaihe mahdollistaa sen, että sokea alue eristetään myös ilman aukkoja.
 • Kierros tuli muottiin. Sinun ei pitäisi ostaa alhaisen asteen alustaa, materiaalia pitäisi kuivata, ilman rottia ja putoaa (myöhemmin se voidaan purkaa ja käyttää rakentamiseen). Pöydän paksuus riippuu pohjasta, joten matala syvyys 25-30 mm riittää, syvemmälle se kestää 50 mm.
 • Valmistetusta materiaalista suojat kiinnitetään tai kiinnitetään ruuveilla. Vahvistusta varten pystypalkit ruuvataan 50-60 cm: n välein. Sitten ne asennetaan tulevaisuuden laatan kehälle, jolloin ne muodostavat muottipesän. Työn päätyttyä on tarpeen tarkistaa diagonaalit ja kulmat uudelleen. Varmista, että kaikki on tehty oikein, muotti on kiinnitetty tapilla 50-80 cm: n välein, kulmat on kiinnitetty ja tukia sijoitetaan ulkopuolelle, mikä mahdollistaa paremman pidon rakenteesta betonin kaatamisen aikana.
 • Seuraavaksi vahvistetaan monoliittista säätiötä. Tämä aikaa vievä ja ratkaiseva hetki vaikuttaa paitsi itse alustan luotettavuuteen, myös tulevaisuuden kodin vahvuuteen. Vahvistustyyppi riippuu rakennuksesta, joten pienten yksikerroksisten talojen tai autotallien osalta on sopivaa 10 cm: n kennon vahvistusverkko. Rakennettaessa raskasta tiiliä tai kaksikerroksista taloa on parasta käyttää halkaisijaltaan 15-20 mm: n liittimiä. On toivottavaa, että hänellä on rivat, jotta betoni sekoittuu paremmin.
 • Mutta on vivahde. On selvää, että paksumpi vahvistus, sitä luotettavampi pohja on ja pystyy kuljettamaan suurta kuormaa. Mutta koska se sopii ja sopii useisiin riveihin, se vie paljon tilaa ja siksi vähemmän konkreettisia sopivia.
 • Tarkastellaan esimerkiksi raudoitusta 16 mm: n tankoineen ja solun koon ollessa 20x20 cm. Ennen työn aloittamista on tarpeen järjestää rako alustan ja ensimmäisen raudoituksen välille, jonka tulee olla vähintään 5 cm.
 • Saavutettu haluttu voima muuttuu vain kiinnitettäessä, et voi kiehua vahvistusta. Tätä varten on erikoislaitteita edullisista kotitalouksista vakavaan ammattikäyttöön.
 • Se on parasta, kun liitokset pysyvät integroituna, leikkaamatta. Toisin sanoen 11,7 metrin vakiorakenteella, joka on asetettu 10 metrin pituudelle, ylimääräiset 1,7 metriä on katkaistu. Mutta tämä ei ole aina mahdollista esimerkiksi silloin, kun talon leveys on suurempi tai materiaali tuodaan autoon ja on lyhyempi. Tällöin liittimet sopivat päällekkäin 10 cm.
 • Kun ensimmäinen kerros on liitetty ja asennettu, seuraava kierros tulee. Sallittu etäisyys niiden välillä on 20-30 cm. Lujituksen ja muottien välinen etäisyys vaihtelee 3-6 cm.

Betonin täyttäminen

 • Kun hiekkalaatikko on tehty, muotti on koottu ja raudoitus on asennettu, ja se on kääntö, jossa kaatetaan betonia betonilla.
 • Tässä vaiheessa olisi laskettava oikea määrä liuosta ja sen brändi. Meidän on huolehdittava sisäänkäynnin poluista, sillä täysi kuorma-mikseri painaa paljon, ja se vie sinut lähelle muottirakennetta.

Vihje: Suuren tilavuusmäärän kaatamisen yhteydessä on suositeltavaa tilata kone, joka on varustettu betonipumpulla. Pienellä kokoisella matalalla pohjalla on automaattinen automaatti, jossa on perinteinen ulosvedettävä lokero.

 • Betoni valitaan sen tuotemerkin perusteella, joka vastaa koostumuksen lujuudesta kovettumisen aikana. Tämä johtuu siitä, että mitä korkeampi seos on, sitä enemmän sementtiä se sisältää. SNiP: n perusteella tämä säätöbetonin betoniarvo ei saisi olla alle M-250.
 • Kuten edellä on jo todettu, on parasta, jos betonointi suoritetaan kerrallaan. Jos otat tauon, edellinen täyttö kovenee ja nivel muodostuu liitoksesta. Tulevaisuudessa sen sijainti todennäköisesti murtuu.
 • Kun muodostetaan ilmakuplia, ne vaikuttavat haitallisesti lopputulokseen. Niiden poistamiseksi, mahdollisuuksien mukaan tärinää alustaa. Tämän jälkeen säätiö peitetään kalvolla.
 • Rakenne voidaan purkaa aikaisintaan 7 päivän kuluttua ja aloittaa rakentaminen entisestään. Vain 2 viikkoa myöhemmin betoni saa vahvuutensa.

Casting monoliittinen video säätiö

Monoliittinen säätölevy tekee sen itse

Usein maaperän ominaispiirteet rakennustyömaalla eivät salli paalun tai nauhan perustan käyttöä. Ainoa mahdollinen vaihtoehto tällaisissa tilanteissa on raudoitetun betonin monoliittisen levyn perusta. Vain tällainen levyalusta pystyy jakamaan pistekuormitukset, jotka johtuvat kausivaihtelusta ja minimoivat maaperän paineen ja jakavat talon painon koko monoliitin. Jalustan intensiteetti ja kustannukset ovat korkeat. Tehdä itseäsi ei kuitenkaan ole niin vaikeaa.

pitoisuus

Mikä on pohjalevy?

Massiivisuuden ja voimakkuutensa ansiosta monoliittinen perustus, joka muodostaa yhden levyn, kykenee kestämään voimakkaita paikallisia vaikutuksia maaperän alapuolelta ilman tuhoutumista ja muodonmuutosta. Voimakkaasti talvella kallistumassa se kohoaa tasaisesti ja koko kohoaa talon kanssa, ja keväällä myös putoaa. Jos tällainen säätiö rakennuksen alla tehdään täsmälleen tekniikan mukaan, se on kestävä ja kestävä.

Alhaisen rakennuksen perustana on kolme kerrosta:

Hiekkapohjainen tyyny.

Vahvistettu betonirakenne.

Se olisi ymmärrettävä selvästi, tämä ei ole ihmelääke missään tilanteessa. Kyllä, se voidaan varustaa vaikeista syistä. Mutta jos tontti on koskematon tai se sijaitsee pohjoisilla alueilla, joilla on vaikeat talvet, niin yksityiselle talolle on parempi mieluummin paalujen analogi. Tällaisessa tilanteessa olevasta uunista tulee vähän sekaannusta.

Kaikki tällaiset perusteet on jaettu kahteen alalajiin:

Ensimmäinen tyyppi sisältää betonin monoliitin kaatamisen vahvistamalla suoraan hiekka-sora-alustalle. Toisessa tapauksessa valmiit betoniterästuotteet asetetaan ensin hiekalle, ja betoni on jo kaadettu hiekalle ohuemmalla kerroksella.

Laatta perustuskuvio

Kestävyyden ja luotettavuuden kannalta molemmat vaihtoehdot ovat vertailukelpoisia. Tässä säätiön viimeiset parametrit riippuvat enemmän projektin alustavien laskelmien laadusta. Esivalmistettujen raudoitettujen betonilaattojen käyttö nopeuttaa kuitenkin entisestään valmistetun monoliittisen perustan rakentamista tulevaan taloon.

Edut ja haitat

Ei tarvita erikoislaitteita (lukuun ottamatta kokoonpanoasetusta);

Vähimmäismäärä maanrakennusta - riittää poistamaan vain ylempi hedelmällinen kerros;

Kuormien tasainen jakautuminen;

Mahdollisuuksien laajentaminen monimutkaisten rakenteiden maaperän rakentamisessa;

Työn yksinkertaisuus - voit tehdä laattojen perustan omilla käsissänne jopa yksin.

Pohjusylinterillä on suuri lujuus ja luotettavuus. Lisäksi sillä ei ole erityistä rakentamistaitoja itsenäiselle luomukselleen. Riittää, että pystyt yhdistämään puiset muottipaneelit ja vaivaamaan betonia.

Ajan myötä betoni muuttuu vain vahvemmaksi, joten älä pelkää jättää sitä "kaada" kausi tai kaksi

Pohjalla vahvistettu säätiö ilman pelkoa voit laittaa lähes kaikki mökit. Keraamisia betonia, keraamisia ja silikaattilohkoja sekä kaikentyyppisiä puita (profiilipuuta, hirsiä jne.) Käytetään rakennusten rakentamiseen yhdelle tai kahdelle kerrokselle. Seinämateriaali, johon kaasuliesi tai tiili on otettu, ei tällaisella monoliitillä juuri särkyä maaperän turvotuksesta. Liesi voi laittaa sekä puisia että betonisia, rungon tai runkopaneelin taloja.

Puutteita olisi mainittava:

Pinta-alan tasaisuuden rajoitukset;

Kyvyttömyys varustaa kellarissa tai kellarissa;

Viestinnän levittämisen vaikeudet;

Materiaalien korkea kulutus ja laitteen arvio.

Yksi tällaisen monoliittisen perustan yksi tärkeimmistä ongelmista on viestintä. Talon vesijohto ja jätevesi on suunniteltava etukäteen. Kaikki putket on asetettava ennen betonin kaatamista. Sitten monoliitti on vaikea ja mahdoton murtaa. Lisäksi rinteessä tällainen säätiö omilla käsillään tai ammattirakentajien osallistuminen ei toimi. Se tarvitsee tasaisen alustan.

Askel askeleelta ohjeet levyn pohjan järjestelystä

Ehdotettu askel askeleelta käsittävä opetus mahdollistaa perusalustan muodostamisen ilman konkreettisia tavaroita. Tämä estää nostolaitteiden käytön, joten voit tehdä kaiken itse. Työlle kannattaa houkutella pari apulaista, mutta kaikki voidaan tehdä yksin. Teknologia on äärimmäisen yksinkertainen.

Tällaisia ​​teoksia tehdään kuudessa vaiheessa:

Merkintä ja kaivaus. Runsaasti maata, joka on poistettava laattapohjan alla, ei tarvita. Se on tarpeeksi leikattava sooda ja syvempi 20-30 cm. Kaivettu kaivo on tarkoitettu hiekkalaatikkoon ja tasoittaa betoniliuoksen kaatamista. Asettelu on vielä helpompaa. Monoliittisen laatan muoto on banaaninen suorakulmio, joka on talon koko. Sen määrittelemiseksi maahan vain neljä koukkua ja lanka vaaditaan.

Mittaa maaperän taso ja korkeusero paikan päällä

Kaivamme kaivauskaivua

Pyykimme kuopan pohjan korkeuden mukaan pienellä kaivinkoneella

Hiekka tai hiekka-sora-tyyny täyttö. Säännön mukaan perustapehmuste on valmistettu erillisistä kerroksista hiekkaa ja soraa. Ja pohjan pitäisi mennä tarkalleen hiekkakerrokselle. Tämä vähentää riskiä maaperän kosteuden lisäämisestä betoniin. Pohjasta ja kerrosten välillä ei ole välttämätöntä, mutta geotekstilien käyttöä suositellaan. Tästä johtuen maaperä, hiekka ja sora ei sekoitu keskenään.

Nukuimme pohjan pohjalle hiekalla

Drum hiekka tyyny erikoiskone

Laitemuotti ja munivien viestintä. Muotti on tehty lankojen ympärysmitan ympärille, jonka paksuus on 20-40 mm tai erikoismateriaalilevy, jossa on laminointi. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi. Toista rakennustyöt käyttävät usein niitä, joita nämä lastulevyt käyttävät uudestaan. Muotoilun yleinen rakenne on äärimmäisen yksinkertainen - suojaa kaivosta ja tukee ulkopuolelta.

Valmista ristikko ja levy muottiin

Layout roll vedenpitävä (kateaine). Asettamalla arkkeja, jotka ovat vedeneristyslaitteita päällekkäin ja vapautettuna sivuilla siten, että teräsbetonilaatta pysyy avoimena vain ylhäältä. Usein tavallista piiraa täydennetään kerroksella betonivalmistusta (tasoitus). Tämä on tavallinen ratkaisu ilman 10-15 cm paksuista vahviketta, joka on tarkoitettu ainoastaan ​​kaivamisen pohjan tasoittamiseen ja katonmateriaalien rikkoutumien poistamiseen raunioilla.

Liittimien asennus. Lujitushäkki on valmistettu kahdesta kerroksesta halkaisijaltaan 14-16 mm olevilla teräspalkkeilla, joiden neliösolut ovat 20-25 cm ja poikittaissillat. Vahvistuksen kiinnitys valmistetaan sähköhitsauksella tai pehmolangalla.

Me olemme neuloneet vahvistamista ja koottavat laattojen kaatoa

Yhden kerroksen paksuus on tavallisesti 250-300 mm. Ei ole suositeltavaa tehdä sitä enää, koska maassa on lisääntynyt kuormitus. Jos pohjalevyä kaadetaan autotallille tai muulle valoalueelle, niin saat 100-150 mm: n päällä yhdellä vahvistuskerroksella. Useimmissa tapauksissa tämä paksuus on enemmän kuin tarpeeksi. Mutta jos kaikki on päättänyt tehdä oikein, tarvitaan projekti, jossa lasketaan kaikki kuormat ja muut parametrit.

Betonin läpivienti. Seuraavaksi asetettua raudoitusta kaadetaan betoniliuoksella, jonka merkintä ei ole pienempi kuin M-300 ja F yli 200. Rakennuskoodien ja -ohjeiden kaakeloitu pohja kestää vähintään kuukauden kuluttua kaatamisesta. Betoni on tarttua ja vakiinnutettava, prosessi on hidas. Vain silloin on mahdollista laittaa talon seinät siihen.

Aloita täyttämään levy

Casting-prosessissa käsittelemme betonia koko pinnalle.

Betonin tulee peittää tasaisesti kaatopaikka.

Noudata vaikeasti tavoitettavia alueita, työnnä betonikoneen alusta

Levitämme kaikki betonin pinnalle

Sileä valetun betonin pinta

Betoni laattojen alla kaadetaan

Me peitetään muovikalvo täynnä pohja

Käyttö

Tällaisen säätiön itsenäisessä rakentamisessa ei ole kyse superkompleksista. Betoni voidaan tilata valmiiksi tai sekoittaa sementtiä, raunioita ja hiekkaa suhteessa 1: 3: 3. Mökin seinien ja katon rakentamisen jälkeen on suositeltavaa lämmittää pohja päistä ja lopettaa se. Sisustus, vastapäätä tiili tai metalli sivuraide on täydellinen.

Yksityisen talon perusteet ja tyypit

Kaikkien asuinrakennusten, teollisuusrakennusten ja muiden rakennustyyppien rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Jalustan oikea laskenta ja asennus takaavat rakennuksen pitkäaikaisen käytön ilman saostumista, seinämien halkeamien ilmaantumista ja muita geometrian rikkomisen ongelmia.

Nykyaikaisessa rakentamisessa käytetään erilaisia ​​tyyppejä ja perustyyppejä, joiden valinta riippuu: talojen ominaisuuksista, joihin talossa on rakennettu; rakennuksen koko; seinät ja rakennusmateriaalit; ilmasto-olosuhteet; pohjaveden taso.

Nämä ja muut tekijät määräävät suunnittelupaikan valinnan, joka on optimaalinen tietylle talolle. Säätiön ei pidä kestää vain rakennuksen painoa, vaan sillä on myös riittävä varmuusmarginaali ennalta arvaamattomien kuormien, luonnonkatastrofien (esim. Tulvien, maanjäristyksen aiheuttamien voimakkaiden pakkasten jne.) Korvaamiseksi ja rakennuksen painon lisäämiseksi ylimääräisten ulko- ja sisustuskorvausten vuoksi, kunnostus, korkeuden kasvu, lumi katolla.

Asuin- ja teollisuusrakennuksessa käytetään erilaisia ​​säätiöitä, jotka eroavat monimutkaisesta asennuksesta, kantavuudesta ja kustannuksista. Yksityisen talon perusta on rajoitettu useisiin vaihtoehtoihin: nauha; laatta; kasaan.

Kaistaleet

Tällainen säätiö on yleisintä yksityisessä rakentamisessa. Vaikka nauhalevy vaatii tietyn määrän maanrakennuksia ja huomattava betonin kulutus, se on luotettavin ratkaisu kivi-, tiili-, lohko-, savi- ja betonirakenteisiin. Se säilyttää merkittävän painon seinämien kohdalla ja jakaa sen tasaisesti kehän ympäri ja kohdistaa tasaisen mutta ei liiallisen paineen maahan suuren tukialueen vuoksi.

Rakenteellisesti nauhaosasto on monoliittinen, raudoitettu betonirakenne, joka kulkee koko talon ympärysmitan ja kaikkien kantavien seinien alle. Usein betonin pohja kaadetaan ja väliseinien alle - tämä lisää rakennuskustannuksia, mutta lisää merkittävästi sen luotettavuutta. Hihnan pohjalla voit varustaa talon alapuoliset kellarit, alakatot, autotallit - tässä tapauksessa pohja syvennetään maanalaisen tilan korkeuteen ja sen kantavuus ei vähene lainkaan.

On olemassa erilaisia ​​tyyppisiä nauhan perustuksia, jotka voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään - monoliittiseen ja valmiiksi valmistettuun.

Monoliittinen nauhan perustus

Monoliittisen materiaalin asennus:

 • hiekka;
 • sora tai murskattu kivi;
 • sementti;
 • varusteet;
 • levyt tai erityiset suojat muottiin.

Asennustekniikka on yksinkertainen - kaivantoa koko talon ääressä (sisäiset seinät ja kattotuolit) 0,4-0,8 m leveä, riippuen tulevien seinien paksuudesta. Kaivannon leveyden tulee olla 10 - 15 cm leveämpi kuin pohjan laskettu ulottuvuus. Kaivannon laajentaminen on välttämätöntä, jotta se voidaan asentaa muottiin. Muotoilun asennuksen jälkeen on sidottu sisäpuolella oleva 10-18 mm halkaisijaltaan lujittava vahvikehys. Kaksikerroksisen talon rakentamisen aikana palkki on asennettu sekä maanalaisen että maanpinnan alapuolelle.

Sekoitettu suoraan paikan päällä tai valmis (tehdas) betoni kaadetaan muottiin yksi päivä koko korkeudelle säätiön. Täten saavutetaan tarvittava voima ja veden kestävyys pohjaan. Monet yksityiset kehittäjät tekevät erittäin vaarallisen erehdyksen - ne kaatavat betoniraakeriin yhden työpäivän aikana ja toisen osan muottipesän toisessa osassa. Yhteyspaikassa ilmennyt sauma vähentää merkittävästi säätiön lujuutta ja toimii veden eroosion lähteenä.

Monoliittiset nauhan perustukset ovat käteviä, koska niillä voi olla melko monimutkainen kokoonpano, mukaan lukien kaarevuudet. Tässä on vain tärkeätä asentaa mittalaite oikein ja asentaa luotettava käsivyö.

Precast strip foundation

Esivalmistetut perustukset asennetaan tehdasvalmisteisista tehdasvalmisteisista lohkoista. Ne asennetaan valmiiseen kaivantoon, ne sidotaan teräslangalla ja saumat täytetään sementtilaastilla. Tällaisen säätiön asennukseen tarvitaan keskikokoisia nostolaitteita. Esivalmistetut nauhalevyt ovat erittäin vahvoja ja kestäviä - eliniän pituus on yli 150 vuotta.

Lohkojen levittämisessä on kuitenkin yksi rajoitus - niistä on kätevää muodostaa vain suorakaiteen muotoisia perustuksia, jotka ovat lohkon pituuden monikertoja. Lohkon leikkaaminen on monimutkainen ja kallis toiminta. Myös esivalmistetut perustukset ovat syvällisiä. Ei ole järkevää rakentaa kerroksia ja kellareja lohkoilta - ennemmin tai myöhemmin vesi imeytyy saumojen läpi.

Asennuksen syvyyden mukaan nauhateokset jaetaan kauniiksi ja täysin haudattuiksi.

Matala nauhasisäätiö

Matala perustus on suositeltavaa yksitasoisille tiilille ja puutaloille kaikentyyppisille maille. Se soveltuu erityisen hyvin pohjaveden korkealle tasolle. Se edustaa konkreettista nauhaa hiekkalaatalla. Maaperän tunkeutuminen ei ole yli 50 cm (pehmeillä maaperillä - jopa 70).

Harjoittelu osoittaa, että kun asianmukaisesti valmistettu hiekkalaatikko, jonka korkeus on vähintään 15 cm ja joka on vahvistettu armopoyas-sääntöjen mukaisesti, tällainen säätiö selviää täysin tehtävistään. Perustan luotettavuuden parantamiseksi on tarpeen asentaa lämmitetty sokea alue, jonka leveys on vähintään 50 cm, joka huuhtelee sadeveden ja suojaa taloa talon ympärille jäätymiseltä.

+ Pluses matala nauha säätiöt

 1. Säästää materiaaleja, verrattuna täysin sulautettuun nauhapohjaan.
 2. On mahdollista rakentaa alueille, joilla on korkea pohjavesi.

- Matalat kaistaleet

 1. Pieni jäykkyys.
 2. Tarvitset erittäin laadukkaan vahvistuksen.
 3. Suuri todennäköisyys halkeilua raskaista materiaaleista rakennetuissa seinissä.
 4. Varmista, että tarvitset vedenpoistoa ja hiekkaa.

Täysi syvyys basementin perusta

Täydellinen säätiö perustuu rakennuksiin, joissa on kaksi tai useampia kerroksia, joissa on massiiviset seinät ja betonilattiat. Asennuksen syvyys on 20-30 cm alle maaperän jäädytyksen syvyyden rakennuksen ilmastovyöhykkeessä. Tämä on erittäin kestävä ja luotettava rakenne, joka ei ole alttiina lämpötilavääristymille eikä pelkää nousevaa pohjavettä.

Säätiön luotettavuus kasvattaa raudoitusta, joka suoritetaan sitomalla aallotetun raudoituksen runko. Joskus upotetut nauhan perustukset rakennetaan ilman vahvistusta, mutta tämä on sopiva vain tiheille ja kallioille. Täysin upotetun säätiön kustannukset ovat melko suuret - se vaatii runsaasti betonia ja huomattava määrä maanrakennuksia. Vahvistuksen kokonaiskustannukset ovat korkeintaan 5-8%, ja vahvistaminen vahvistaa perusta erittäin huomattavasti, eliminoimalla täysin halkeamien ja sirujen todennäköisyys. Panssaroidun vyön säästämiseen ei ole syytä säästää rajoitettua rakennushintaa.

+ Pluses täysin upotettu nauhan säätiö

 1. Erittäin luotettava suunnittelu.
 2. Ei altistu lämpötilan vääristymille.
 3. Soveltuu raskaiden seinien talojen rakentamiseen.
 4. Voit varustaa kellarin tai kellarin talon alle.

- Väärin upotetut nauhan perustukset

 1. Korkea materiaalikustannus.
 2. Suuri määrä maanrakennuksia.
 3. On vaikea rakentaa korkealla pohjavedellä.

Laattojen perustukset

Talon perusteet kiinteiden tai esivalmistettujen laattojen muodossa koko rakennuksen alueelle ovat vähemmän suosittuja kuin kaistaleet, mutta joissakin tapauksissa ne ovat ainoa mahdollinen vaihtoehto. Rakentamatta epävakaita, hiekka-argillaceous, tunkeutuvia maaperät, joissa pohjavesi on korkea (yli 1 m), syväjäähtynyt maaperä, on parasta kaataa kiinteää, vahvistettua betonilaattaa, johon rakennetaan minkä tahansa kerroksen rakennuksia.

Kehyksen yksi- ja kaksikerroksisten talojen pohjalaatta on lähes ihanteellinen ratkaisu. Se on vähemmän monimutkainen kuin hihna ja kasa, mutta verrattuna niihin kalliimpia materiaalin kulutuksen ja tarvittavan työajan mukaan. Tällaisia ​​perustuksia kutsutaan usein kelluvaksi - ne on rakennettu ilman tunkeutumista ja vaikuttavat lähes vain maaperän pintaan. Lämpötilan ja muiden maaperän liikkeitä säätiön vakaudessa ja siten koko rakennuksessa ei ole käytännössä mitään vaikutusta.

Rakenteissa käytettävät pohjalevytyypit jaetaan monoliittisiksi ja esivalmistetuiksi. Toinen vaihtoehto on useammin käytetty massiivisten rakennusten rakentamisessa, jossa on suuri perusala ja monimutkainen kehärakenne. Asuinrakennuksen osalta on parempi pysyä monoliittisen valetun betoniseoksen pohjalla.

+ Laattojen perustusten edut

 1. Rakennuksen yksinkertaisuus ja tilat.
 2. Sopii rakenteeltaan voimakkaasti kallistamalla, liikuttamalla ja tukemalla maaperää.
 3. Ei vaadi paljon tunkeutumista maahan.
 4. Voidaan käyttää korkeiden pohjavesien pinnalla.

- Huonolaatuiset sääolot

 1. Suuri kulutus materiaaleista.
 2. Tarve rakentaa kellari
 3. Voidaan käyttää vain vaakatasossa tai enintään 1 metrin rinteillä koko talon pituudelle tai leveydelle.

Pilarin perustukset

Tämäntyyppiset perustukset levittäytyivät runko- ja paneelimökkien kasvavaan suosioon sekä taloja liimattua ja sahatavaraa. Tällaisen säätiön hinta on useita kertoja alhaisempi kuin nauhan tai laatta. Tämän perustavan tärkein ominaisuus on tarve asentaa puun tai palkkien pohjaventtiili, joka toimii talon perustana.

Sarakkeet on asennettu kaikkien reunojen ja sisäisten väliseinien seinien väliin 2,5 m: n (optimaalisesti 1,5 - 2 m) välille. Ne haudataan maahan syvyyteen, joka on suurempi kuin jäätymisaste ja kohoaa maanpinnan yläpuolelle vaaditulle korkeudelle. Tällaiset perustukset ovat erittäin käteviä epätasaisen maaston alueilla - vaihtelemalla pylväiden korkeutta on helppo saada valjaat täysin vaakasuoraan asentoon.

Pylväiden mitat riippuvat valmistusmateriaalista, ne on rakennettu:

Koot vaihtelevat puolelta 38-50 cm, yleensä ne edustavat poikkileikkauksen neliötä ja harvoin suorakulmioita.

Rakentamismenetelmän mukaan pylväsperusteet on jaettu monoliittisiin ja esivalmistettuihin.

Monoliittinen sarake perustus

Valinnan valinta määräytyy maaperän ominaisuuksien perusteella paikan päällä, missä talo on rakennettu. Syvällä pohjavedellä raudoitetun betonin monoliittinen pylväspohja on ihanteellinen valinta. Kuten nauhalevyssä, pylväässä oleva vahvike häkki on pakollinen kaikissa ilmasto-olosuhteissa.

Sarakepohjan asennus tehdään useassa vaiheessa:

 • kuopan (hyvin) valmistelu;
 • muottien asennus;
 • köysirakenne;
 • kaatamalla betonia.

Pylvästä ja kaivon reunasta (etäisyyden on oltava vähintään 10 cm), kaadetaan hienohiekkaa tai hiekkaa, mikä vähentää pohjan kuormitusta maasta jäädyttämällä tai muilla liikkeillä. Mutta maissa, joissa on vaara horisontaalisista liikkeistä (kivennäisvesi ja muut epästabiilit maaperä), ei ole suositeltavaa asentaa pilarivaihtoehtoja - niillä on pieni vastustuskyky kallistumiseen ja talon vakauden vaara on aina olemassa.

Esivalmistettu sarakeyhdistelmä

Esivalmistetut pylväsperiaatteet ovat tehtaalla valmistettuja pylväitä ja betonialustoja.

Ne on koottu suunnittelijan muotoon paikan päällä ja ne on yhdistetty hitsaamalla liitoksia ja betonisovituksia. Kaiken halvan ja helppokäyttöisen asennuksen ansiosta pylväsperustat ovat varsin rajalliset. Ne ovat perusteltuja voimakkaille ja vakaille maaperärakennuksille, jotka eivät ole korkeampia kuin 2 kerrosta, joissa ei ole kellareja ja sokeita. Mutta "kapea erikoistuminen" ei vähennä houkuttelevuutta yksityiseen rakentamiseen.

+ Plus-sarakkeen perustukset

 1. Tallennustarvikkeet.
 2. Pienet työvoimakustannukset.

- Huonot pilarivaihtelut

 1. Heikko vakaus horisontaalisesti liikkuvissa maissa.
 2. Tarve järjestää kellarissa.
 3. Ei voida käyttää rakennuksissa, joissa on raskaat seinät.

Pallosäätiöt

Suosituimmat perustukset teollisissa ja korkeakoulujen asuntorakentamisessa. Käytetään usein pienten yksityisten talojen ja mökkien rakentamiseen nykyaikaisissa tekniikoissa. Jos teollisen rakenteen rakentamisessa kaikki materiaalit rakennetaan paalun perustuksiin, sitten yksityisellä sektorilla pääosin CIP-paneeleiden kevyitä rakenteita, puuta ja hirret ovat paaluilla.

Eri tyyppisten paalusäätiöiden ansiosta voit valita sopivan kaikentyyppiseen rakenteeseen, käytännössä millä tahansa maaperällä. Piles ovat erittäin käteviä rakentamiseen vaikeissa maastoissa, myös epävakaissa maissa. Tosiasia on, että paalujen pituus ei ole käytännössä rajoitettu - ne voivat saavuttaa 50 metrin syvyyden tai suuremman, mikä mahdollistaa kestävien maakerrosten saavuttamisen, minkä ansiosta minkä tahansa kokoisen ja painavan rakennuksen voi nojata.

Nykyaikainen rakennustekniikka käyttää kolmea päätyyppiä: ruuvi, bursa ja kyllästynyt.

Säätö ruuveilla

Suosituimmat vähärakenteiset ruuvipallot ovat tavallisia metallipaksuisia putkia, joiden ruuvi on pohjassa. Ne ruuvataan maahan kuten tavalliset ruuvit, tämä tehdään manuaalisesti tai erikoiskoneiden avulla. Pallojen pituus voi olla 10 - 12 m halkaisijaltaan 50-150 mm.

Ruuvattaessa tällaiset kannattimet ne leikataan tiettyyn korkeuteen ja ne liitetään vaakasuuntaisilla palkkeilla - grilli, joka toimii talon perustana, johon sidos on asetettu, lattia asetetaan ja sitten seinät pystytetään.

+ Pluses säätöruuvit paikoilleen

 1. Helppo ja nopea asennus,
 2. Mahdollisuus käyttää maata,
 3. Alhaiset kustannukset valmiista alustasta.

- Huonot ruuvien paaluista

 1. Epäonnistuminen (metallin maaperässä on alttiina korroosiolle).
 2. Tarve ruuvaamiseen suurempaan syvyyteen.
 3. Laitteiden puute laitteistosta.

Säätiö tylsistyneissä paaluissa

Kouratut paalut asennetaan eri teknologialla - ensin porataan kuori, johon on asennettu vahvikeharja. Sitten koko rakenne kaadetaan betonilla. Kaiuttimet maanpinnan yläpuolelle leikkautuvat tietyllä korkeudella ja ne on yhdistetty grillatavalla. Tällaisten paalujen syvyys voi nousta 50 metriin.

+ Pluses perustukset tylsistyneissä paaluissa

 1. Mahdollisuus rakentaa monikerroksisia rakennuksia mille tahansa maaperälle - paalut upotetaan vaadittuun syvyyteen, tiheisiin kerroksiin, jotka kestävät rakennuksen painoa.
 2. Kuorman tasainen jakautuminen alustalle.
 3. Painon säätö yhdelle paalille muuttamalla tukien määrää.
 4. Pienennetty kaivaustyöt.

- Haitat tylsistyneistä paaluista

 1. Laskelmien ja asennuksen monimutkaisuus.
 2. Kalliiden geologisten tutkimusten tarve.
 3. Tarve käyttää raskaita nosto- ja porauslaitteita.

Säätiö ajetuilla paaluilla

Drift-paalut - betonituotteita, joiden pituus on neliömäinen tai ympyrän muotoinen poikkileikkaukseltaan pitkiä - vähintään 12 metriä. Heitä lyö maahan maahan lyömäsoittimet tai tärinän upotusmenetelmä. Niitä käytetään pääasiassa teollisuusrakentamisessa - tukkeutumiseen tarvitaan monimutkaisia ​​ja kalliita laitteita.

Kun otetaan huomioon yksityisen talon kaikkien päätyyppien perusteet, optimaalisen vaihtoehdon valinta yksinkertaistuu. Tiili-, lohko- ja kivirakenteet optimaalinen nauhatus. Runkorakenteita varten puutavaran ja puutavaran talot ovat sopivampia laattoja tai paaluja (ruuveja) kiinteässä maadoituksessa. Mutta jokaisessa yksittäisessä tapauksessa valitaan oma vaihtoehto, tärkeintä on, että säätiö täyttää päätoimintonsa - toimii luotettavana talon tukena.

Monoliittinen säätiö taloon: nauha tai laatta?

Nykyaikaisessa rakennustekniikassa on laaja valikoima erilaisia ​​innovaatioita ja materiaaleja kauniiden ja luotettavien talojen rakentamiseen. Ei ole läpäissyt näitä trendejä ja niin tärkeä osa minkään kodin, kuten säätiö. Talon perusta on perusta, johon koko rakennuksen rakenne perustuu, ja sen on oltava riittävän vahva ja kestävä säilyttääkseen ja säilyttämään monitornin seinät ja rakennuksen katon.

Ennen perustuksen rakentamista on tehtävä geologisia tutkimuksia: perustan tyyppi riippuu maaston maastosta.

Tähän mennessä suosituimpia perustyyppejä ovat monoliittinen pohjalevy ja nauhat.

Riippumatta siitä, millainen perusta talolle, monoliittiselle tai nauhalle, valitset, on tärkeää ymmärtää, mitä tehtäviä sen on kohdattava ja oltava tarkkaavaisesti sen rakentamisessa.

Säätiön syvyyden riippuvuus maaperätyypistä.

Ilmastomme on paljon puutteita, jotka vaikuttavat suuresti rakennusteollisuuteen, kuten asuntojen rakentamisessa, on otettava huomioon kaikki ilmastomme ominaisuutemme. Tärkein vaarallinen ilmastovaikutus on maaperän turvotus. Turvotus johtuu siitä, että maaperä jäätyy läpi talvella suurelle syvyydelle, minkä seurauksena maa laajenee ja sulamisen jälkeen maaperä asettuu uudelleen. Nosto- ja laskutustaso on noin 10% maaperän jäädytyssyvyydestä (esimerkiksi 120 cm: n jäädytyssyvyys, maaperän turvotus on noin 12 cm). Ja tällaiset vaihtelut vaikuttavat haitallisesti talon rakenteen lujuuteen, ne voivat aiheuttaa halkeamia ja jopa rakenteen tuhoutumista. Säätiön tulisi estää tämä prosessi, ja tämän vuoksi on olemassa kaksi tapaa: perustaa perustus maanpinnan jäädyttämisen alapuolelle tai tehdä siitä monoliittinen, ja sitten maaperän liikkeet jaetaan tasapuolisesti talon vankalla pohjalla.

Maaperän turvotuksen lisäksi on otettava huomioon pohjaveden syvyys, joka voi olla vaarallinen naapuri mille tahansa rakenteelle. Toinen tärkeä tekijä on talon paino, sillä jopa aloittelijalla on käsitys siitä, että runko-kilven ja monoliittisen talon paino vaihtelee suuruusluokaltaan, mikä tarkoittaa, että niiden perustana on otettava tämä hetki huomioon. Älä unohda ottaa huomioon maaperän rakennetta ja koostumusta. Savi tai hiekka, kallioinen maa tai märät suoita, kiinteä maa tai komposiitti - se vaatii silti harkintaa ja laskemista, jotta sitä ei voida sekoittaa yhden tai toisen pohjan valintaan.

Koska tämän artikkelin tarkoituksena on vertailla säätiön kahta suosituinta lajiketta, voimme analysoida niiden kunkin vahvuuksia ja heikkouksia.

Strip-säätiö

Nykyään Euroopassa suosituin on nauha-säätiö, joka on perinteisesti kehittynyt monien vuosien ajan. Tämäntyyppinen pohja voi olla monoliittinen tai koottu betonilohkosta. Jos talon rakentaminen on suunniteltu kellarikerrokseen, kannattaa valita monoliitti, koska tässä tapauksessa kellarissa ei ole aukkoja, eikä sinun tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa sen luotettavaan vedenpitävyyteen.

Pohjalevyn asettamisen syvyys riippuu suoraan maaperän jäädyttämisestä, sen alapuolella olevan kaivon on oltava vähintään 20 cm jäätymisasteen alapuolella. Sinun on tiedettävä maanjäristyksen syvyydestä alueellasi etukäteen, mutta yleensä Keski-Venäjällä se vaihtelee 120-150 cm.

Alapuoleen perustuvasta materiaalista riippuen sen paksuus riippuu myös siitä, että raudoitetun betonipohjan vähimmäispaksuus alkaa 10 cm, kun taas muurausmateriaalin pohjalta perustuva nauhaosuus alkaa puoli metriä. Koska olemme ensisijaisesti kiinnostuneita monoliittisesta betoniteräksestä, kuvassa näkyy kaaviota monoliittisesta nauhalevystä.

Suositellut säätöosuudet perustuen poikittaisten seinämien (mm)

Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen on yksinkertaista, mutta sen ainoa haittapuoli on materiaalien, muottien, rakennusmateriaalien ja paljon muuta. Tässä tapauksessa sinun on valittava rakentamisen helppous ja korkeat rahoituskustannukset.

Tyypillisesti monoliittista nauhamaista perustusta käytetään kivi-, tiili- ja betonirakenteiden rakentamiseen. Se soveltuu myös talon rakentamiseen epävakaan maaperän päälle, missä on vaara epätasaisesta sakkautumisesta. Jälkimmäisessä tapauksessa perusmonoliitti jakaa tasaisesti syntyvät kuormat koko alueensa päälle ja suojaa rakennetta muodonmuutoksesta.

Monoliittisen ja lohkon lisäksi on myös sellaista lajiketta, kuten matala-teippi, joka on hyvä käyttää helposti ja valmiina ostettuun taloon. Matalan perustuksen kevytvalmisteinen, kuten maalaistalo, sopii täydellisesti. Se on helppo rakentaa, jonka jälkeen voit asentaa hankitun talon valmiiksi.

Liuskajohtojen rakentaminen

Scheme-muottijalan alapinta.

Rakentaaksesi vankan perustan sinun täytyy käydä läpi useita rakennusvaiheita. Ennen kuin aloitat kaivamisen kaivosta tulevalle betoniperustalle, sinun on mitattava huolellisesti kaikki ja merkitä se sivustolla. Kaivannon leveyden tulisi olla 10-20 senttimetriä laajempi kuin tuleva perusta. Louhintatyön pohjalla on louhintatyön jälkeinen hautapeite tai sora, jonka paksuuden on oltava vähintään 20 ja edullisesti 30 cm. Hiekkastyynyn huolellisen puristamisen jälkeen on asennettava muotti. Jos maaperä on tiheä eikä murene, niin se on melko mahdollista käyttää sitä muottipesäksi ja jättää puiset aidat vain monoliitin korotetulle osalle.

Muotti ei kestä kovan betonin massaa, joten se on kiinnitetty maahan kiinnitettyihin pankeihin, jotka tukevat muurausseinämiä. Ylhäältä se kiinnitetään erikoisnauhojen avulla estää muottipaneelin seinämien muodonmuutoksia ja eroja. Kaikki muotin halkeamat on korjattava tai peitettävä folioilla. Löysä ja epävakaa maa vaatii muottien asentamisen kaivannon pohjasta.

Asennetun asennuskiinnityksen sisällä edellä esitetyn järjestelmän mukaisesti. Tangojen välissä on pehmeä johto. Vahvikotelon rakentamisen jälkeen kaivanto kaadetaan betonilla. Alustan korkeudesta riippuen voi olla tarpeen olla useita vaiheita betonin kaattamisessa, koska ei ole suositeltavaa kaataa yli 15 cm korkea betoni kerrallaan. On tarpeen antaa aikaa karkaistulle betonille kovettamista varten, pehmentäen tätä prosessia, on suositeltavaa peittää betoni vedellä ja vedellä säännöllisesti 2-3 viikon ajan. Tuloksen pitäisi olla kiinteä ja monoliittinen rakenne.

Monoliittinen pohjalevy

Monoliittinen levy

Pienen talon rakentamisen aikana valitaan yhä monoliittinen pohjalevy. Se osoittautui hyvin vaikeissa maissa, jotka ovat alttiita liukastumiselle, pudotukselle tai alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Monoliittiset laatat levittävät kuorman koko pinnalle ja siirtävät maata yhdessä kausittaisten maajohtojen sattuessa ja suojaavat taloa muodonmuutoksilta. Tätä aluetta kutsutaan myös kelluvaksi, koska se näyttää kelluvan talon epävakaalla maaperällä.

Monoliittisen levyn lisääntynyt tuki kestää maaperän jäädyttämisen tai sulamisen aiheuttamia rasituksia. Riippuen paksuutensa, se sopii sekä kevyille puurakenteille että massiiviselle monoliittiselle talolle.

Tavallisen pienen talon alle riittää asentaa 40 cm: n paksuinen betonilaatta, noin 10-15 niistä on syvennettävä maahan.

 • monoliittisen laattapohjan rakentaminen alkaa kuopan muodostamisella, joka tehdään myös hieman suunnitellummaksi rakentamisen helpottamiseksi;
 • hiekka- ja sora-alusta kaadetaan kaivon pohjalle ja varovasti tamped down;
 • pehmusteen päälle asetetaan vedeneristyskerros, joka peitetään kerroksella vähärasvaista betonia;
 • Betonin kuivatuksen suurlähettimet sopivat ja sitovat ainakin kahden kerroksen vahvistuskotelon, jotka ovat kiinteästi kiinnitettyinä toisiinsa;
 • viimeinen vaihe on kaataa betonia. On parempi, jos kaikki betoni kaadetaan kerralla, ilman pitkää pysähtymistä.

Monoliitteille on parempi käyttää 12-14 mm: n poikkileikkausta.

Korkean taivutusjännityksen ja jopa kiertymisen ansiosta monoliittisen levyn täytyy luottaa korkealaatuiseen ja kestävään vahvistettuun kehykseen, jonka luomisen on vastattava lisääntyneitä vaatimuksia. Vahvistetut tangot on värjättävä ja niiden on oltava 12 - 16 mm paksuja. Vavat eivät pääse likaa ja ruostetta.

Vahvistusverkoston on oltava 20 - 40 cm: n etäisyydellä. Kuumasummasta on oltava vähintään 14 - 15 metriä. Tämäntyyppinen säätö vaatii suurinta vahvistuspalkkien kulutusta yksikkötilavuutta kohti muihin lajikkeisiin verrattuna. Kyllä, ja betonin kokonaismäärä menee näin suurempaan määrään. Joten ei ole yllättävää, että tällaisen säätiön kustannuksella on yksi kilpailijoidensa ensimmäisistä paikoista.

Kuten liuska-pohja, laatta voi olla kahdesta lajikkeesta: matala ja syvä. Toinen tyyppi vaatii suuria kustannuksia maanrakennuksille ja materiaaleille, mutta samalla se tarjoaa korkeimman luotettavuuden rakennukselle. Syvälle asetettujen monoliittisten levyjen korkeiden kustannusten vuoksi tällainen säätiö on harvinaisuus yksityisten asuntorakentamisen piirissä.

Matala monoliittinen laatta sijoitetaan pieneen syvyyteen, vain poistamalla maaperän yläkerros ja asettaen hiekka-sora-alustan. Taistelussa maaperää vastaan, joka kostuu pakkasen vaikutuksesta, laatta lämpiää varsin lämpimänä.

Levyn sileä pinta toimii tulevana kellarina tai kellarikerroksena. Tämä projekti tekee talon kustannuksista hieman pienemmän.

Päätelmät ja vinkit kodin rakentajille

Yleensä artikkelin päätelmät ovat ilmeisiä jopa huomaamattomalle lukijalle. Ei ole olemassa yleismaailmallista vastausta siihen, mihin tulevaisuuden taloon valittavat säätiöt, koska kaikki riippuu tulevan rakenteen, ilmaston ja maaperän ominaisuuksien erityispiirteistä.

 • matala säätiö sopii niille, joilla on vakaata maata tontilla, pohjavesi virtaa riittävän lähelle pintaan, eikä talo ole liian massiivinen;
 • syväterästetty nauha-pohja on suunniteltu samoihin luonnonolosuhteisiin, mutta talo on paljon suurempi, sillä on enemmän kuin kaksi kerrosta, kellari tai massiivinen tiili, kivi- tai betoniseinät;
 • ja lopulta levy-monoliitti on välttämätön, jos sinulla on tontti monimutkaisilla mailla ja korkealla pohjaveden pinnalla.

Toivomme, että artikkeli auttoi sinua valitsemaan oikean valinnan.

Tee-se-itse monoliittinen säätiö - askel askeleelta valokuvia

Mikä on vankka perusta

Ennen kuin teet rakennustöitä, sinun on huolehdittava monoliittisen perustuksen olemassaolosta. Tämä on erityinen säätiö, joka on paras vaihtoehto sen käyttämiseen alueilla, joilla pohjavesi sijaitsee.

Usein sitä käytetään maanviljelyyn ja leviämiseen. Se voi olla betonialustan rooli, joka suojaa kellarista ja kellarista. Kun rakennat sitä ensimmäiseen kerrokseen, voit suojata huoneen mahdollisimman paljon kosteudelta.

kuvaus

Nykyisin monoliittista säätiötä pidetään luotettavimpana ja kestävänä, ja sille on ominaista monia etuja.

Tärkeimpiä voidaan huomata:

 • kohtuullinen hinta;
 • nopea erektioaika;
 • täydellinen puuttuminen kosteuden kanssa;
 • kestää raskaita kuormia.

Säätiö on tärkein osa jokaista taloa, joten rakentamisen aikana sen pitäisi antaa. Jos haluat sijoittaa tällaisen säätiön ilman asiantuntijoiden apua, sinun tulee tutustua työn kaikkiin vaikeuksiin etukäteen. Maaperän ominaisuuksiin perustuvan perustan tyypin ja suunnitellun rakenteen vakavuuden perusteella voidaan määrittää.

soveltamisalansa

Koska monoliittinen säätiö on melko korkea, nykyään sitä pidetään yksinkertaisena välttämättömänä betoni-, kivi-, puu- ja tiilitalojen rakentamisen aikana. Tämän pohjan ansiosta rakennuksen aikana on mahdollista jakaa kuorma helposti maaperästä ja rakennuksesta.

Sitä voidaan kutsua ikuiseksi, koska sillä on riittävän pitkä käyttöikä ja pitkään säilyttää kaikki korkeimmat ominaisuudet. Tilastojen mukaan tällaisella säätiöllä kotona voi palvella omistajia useiden vuosikymmenien ajan.

Tämä on universaali perusta, jota voidaan soveltaa tällaisiin rakenteisiin:

 • kaupunki;
 • maassa;
 • teollisuuden;
 • ostos- tai urheilukeskusten rakentaminen jne.

Analyysin jälkeen kaikenlaisia ​​säätiö - tämä yleismaailmallinen ja voit täysin estää kielteisiä vaikutuksia taloon. Se jakaa tasaisen kuorman koko alueelle ja täyttää täysin omistajien tarpeet.

Edut ja haitat

Monoliittisen perustan tärkeimmät edut ovat se, että se on melko kestävä ja siksi pystyy kestämään raskaita kuormituksia. Hänelle epätasaiset maaliikkeet, erilaiset saostumat, sulatus tai jäätyminen eivät ole kauheita.

On tunnettua, että betoni toimii yksinomaan puristukselle, mutta ei laajentumiselle. Tästä johtuen monoliittinen säätiö on nyt tullut niin äärettömän suosittu, ja sitä pidetään yksinkertaisesti välttämätöninä hiekkaisten ja kimmoisan maaperän keskuudessa. Sitä voidaan pitää myös loistavana ylellisenä kehyksen, baarin muotoisen ja tukkeutumisen aikana.

Tärkeimmät edut ovat:

 • Nopeus ja tehokkuus työaikana. Nopeus johtuu siitä, että tässä tapauksessa ei tarvita raskaiden rakennuslaitteiden käyttöä.
 • Täysi valinta vaadittavasta kokoonpanosta. Asia on, että kiinteän perustuksen ansiosta voit käyttää mitä tahansa rakennuksen kehyksen rakennetta.
 • Kireys. Se voidaan saavuttaa liitosten täydellisen puuttumisen ja erilaisten vettähylkivien lisäaineiden betoni- massassa.

Monoliittinen säätiö sisältää myös joitain haittoja, joista voidaan mainita:

 • korkea betonin kulutus;
 • aika aikaista rakennusprosessia;
 • valmistelutyön tarve.

Mutta jos vertaamme tämän säätiön hyviä ja huonoja puolia, voimme päätellä, että tehokasta tulosta varten sinun on oltava hyvin valmistautunut. Anna prosessille kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut, jotka voivat olla hyödyllisiä prosessissa.

Monoliittisen perustan tyypit

Tällainen säätiö voi olla monenlaista. Suosituimmista ja halutuimmista vaihtoehdoista mainittakoon laattasäätiö, joka voi olla tavanomaisen laatta ja lautasen muotoinen, joka on käännetty kulho. Joka vuosi tämä vaihtoehto tulee yhä suositummaksi ulkomailla.

Se on melko universaali, joten sitä voidaan käyttää myös suolla tai avomaalla suoalueella. Suurinta etua voidaan pitää se, että tällaisen työn aikana on hyvin vaikeaa tehdä virhe.

Seuraava, ei harvemmin suosittu lajike, katsotaan pylväsjonoiseksi monoliittiseksi perustukseksi, jota käytetään usein hyvin sellaisten tilojen rakentamiseen kuin kylpyjä.

Nauhasäätiö pystyy kestämään epämiellyttävät sääolosuhteet ja raskaat kuormat. Se esitetään raudoitetun betoninauhan muodossa, joka kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Se voidaan haudata tai matala.

DIY monoliittinen säätiö

Usein tällainen työ tapahtuu itsenäisesti, ilman asiantuntijoiden apua. Mutta tällaisen työn suorittamiseksi on tarpeen tutustua joihinkin sääntöihin. Ensimmäinen on laskea pohjalevy.

Yksityiskohtainen läpikäynti

 1. Ensimmäinen askel on luoda perusta. Sinun on kohdistettava sivut manuaalisesti ja yritettävä sovittaa yhteen risteyksen keskeisten kohtien kanssa. On itsestään muistettava, että varmennetun alueen olisi joka tapauksessa oltava hieman suurempi kuin talon kokonaispinta-ala, jotta kaikki rakennustyöt olisi suoritettava mahdollisimman tarkasti. Likimääräinen ero on 2-3 metriä.
 2. Tämän jälkeen suoritetaan välttämättä maapalloja, jotka edellyttävät kuopan muodostamista laatan alle. On erittäin tärkeää, että pohja on erittäin horisontaalinen, ja se on tarkistettava tasolta tai vedeltä.
 3. Ennen kuin luot hiekkaperustan, kannattaa varmasti huolehtia geotekstiilien levittämisestä. Tämä täysin vastustaa hiekan tunkeutumista maan syvyyteen. Tämän jälkeen kannattaa huolehtia hiekkalaatasta.
 4. Neljännessä työvaiheessa tarvitaan tarvittaessa viemäröintijärjestelmän asentaminen, asianmukainen viemäriverkkoasennus sekä vesiliikenne.
 5. Sitten on konkreettinen valmiste. Se on valmistettu 10 cm betonilastasta yhdessä sementtilaastin kanssa. Sen jälkeen betonia käsitellään bitumipohjamaalilla.
 6. Vedeneristysliitokset on välttämättä liitetty juottamalla puhallusputki tai propaanipoltin. On myös syytä kasvattaa vedenpitävän kerroksen pinta-alaa 30-50 cm: n etäisyydellä säätiön kehästä. Joissakin tapauksissa parametrit lisääntyvät. Näin tapahtuu, jotta kääritään vedeneristys ylös ja suojaavat monoliittisen laattasäiliön sivuja.
 7. Sitten on muottirakenne asennettuna kehän ympärille, betonin kaataminen ja muottien poistaminen seoksen kuivumisen jälkeen.
 8. Jos pohja on matala, niin tällöin sinusit täytetään lähelle laatta tasaiselle kerrokselle maahan.
 9. Ja loppujen lopuksi toteutetaan monoliittisen laatan vedeneristys, jonka takia seinät on täysin suojattu kapillaarisesta kosteudesta.

Vihjeitä / suosituksia

Ennen kuin suosittelemme monoliittisen perustuksen yhtä tai toista versiota, kannattaa tutkia luokittelu ja todellinen tarkoitus hyvin. Loppujen lopuksi voit valita jokaisen tilan tyypin omalle perustaksi.

Myös valikoimassa on oltava kaikkien materiaalien ja työvälineiden saatavuus. Lisäksi ennen työskentelyä sinun on tutustuttava vaiheittaisiin ohjeisiin perustuksen luomiseksi, ja paras tapa on nähdä kuvat, jotka pystyvät kertomaan mahdollisimman paljon kaikista työn vivahteista.