Tee-se-itse monoliittinen säätiö - askel askeleelta valokuvia

Monoliittinen säätiö on yksi kalleimmista talon perustyypeistä. Mutta joillakin mailla se on ainoa sopiva vaihtoehto. Se tehdään myös monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, kun tarvitset erityisen vahvan perustan. Artikkelissa käsitellään kaikkia monoliittisen perustan kaatamista.

sisältö:

Monoliittisen perustan edut ja haitat

Luotettavuus ja suuri kantavuus mahdollistavat sen asentamisen mihin tahansa rakenteeseen. Tekniset ominaisuudet ovat ratkaisevia, kun valitaan monoliittisen laattasäiliön rakentaminen. Seuraavassa tarkastellaan merkittävimpiä etuja.

 • Saumojen puute. Se on heidän poissaolonsa suunnittelussa levy on pidettävä tärkein etu. Tämä parametri antaa monoliittisen perustan suurella lujuudella, vaikka maa liikkuu.
 • Asennuksen nopeus Koska se suoritetaan yhdellä alueella, aika tallennetaan merkittävästi muottiyksikköön. Ja rakennuslaitteiden - kaivukoneiden, sekoittimien ja värähtelevyjen - läsnä ollessa työ tehdään parin päivän kuluessa. Pisin prosessi on neulominen, joka vaatii paljon enemmän kuin muilla säätiöillä.
 • Mielivaltainen kokoonpano. Siksi se on erinomainen vaihtoehto, kun talossa on vakiomuotoisia muotoja, esimerkiksi koristeltu erkkeri-ikkunoilla.
 • Vedeneristys. Rakenteen eheyden vuoksi vesi ei tunkeudu kellariin eikä tuhoa talon perustusta. Monoliittista laatua suositellaan kaatavaksi kosteikkoalueille tai erittäin korkealle pohjaveden pinnalle.

Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset monoliittisen perustuksen kaatamiseksi. Se puolestaan ​​koostuu useista parametreista:

 • Se vaatii runsaasti betonia, ja se on kaadettava kerrallaan. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy tilata useita miksereitä, joilla on ratkaisu kerrallaan;
 • älä tee ilman rakennustarvikkeiden vuokraamista tai kalliiden rakennusvälineiden vuokrausta;
 • Toinen kohta liittyy alhaisiin lämpöeristysominaisuuksiin. Säätiö koostuu itse asiassa betonista ja metallilangasta, joka vain antaa lämpöä pitämättä sitä pitkään. Korjaa tämä levyn lämmöneristysmateriaalien avulla, jotka on asetettu pohjan koko alueelle;
 • kyvyttömyys varustaa kellarissa. Ainoa poikkeus on usean kerroksen talo, jolloin liesi tulee kellarikerrokseksi ja kellari jaetaan kellariin.

Monoliittisten perustusten tyypit ja käyttö

On olemassa kolme tyyppistä monoliittista säätiötä.

 • Vyö. Se on raudoitettu betoniliuska, joka on järjestetty rakennuksen kehän ympärille ja kantavien seinien alle. Sopii rakentamiseen keskipitkällä maaperällä.
 • Laatta. Toisin kuin ensimmäinen tyyppi, se kaadetaan pita-muodossa, koko rakennuksen alueen. Niitä käytetään maanjäristyksissä ja heikoissa maissa, jotka voivat liikkua muuttuvissa vuodenaikoissa.
 • Pile grillage. Vaikuttaa siltä, ​​että betonipylväät, jotka on haudattu jäädytyksen alapuolelle ja jotka on liitetty pitkin kehää vahvistetulla betoniteräksellä.

Syvyys tunkeutumiseen maahan on jaettu:

 • matala syvä monoliittinen perusta. Tällöin laatta asennetaan alle 500 mm. On pidettävä mielessä, että maan alle jäätyy, joten sinun täytyy tehdä paksu hiekkakuitu;
 • jäätymisen syvyyteen. Se tehdään monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana. Levy kaadetaan jäätymisen alapuolelle, ja tämä on vähintään 1500 mm Keski-Venäjällä. Tämä vaatii pitkiä ja kalliita maanrakennustöitä, mutta tuloksena on luotettava säätiö, jossa on mahdollisuus järjestää kellarihuone.

Monoliittisen laattapohjan kustannukset

Laskettaessa kustannuksia on tarpeen luottaa rakennusmateriaalien objektiivisiin hintoihin kullakin alueella. Ottakaa esimerkiksi huomioon seuraavat arvot:

 • täytä 30 cm paksuinen kiinteä pohja;
 • sekoittimen järjestys betonilla, liuoksen kuution hinta on 3500 ruplaa;
 • neulomisvarusteet. Se eroaa halkaisijaltaan, mutta keskimäärin hinta menee tonnilta ja on noin 25 tr. Solun koko on 20 x 20 cm;
 • Kaikki perustusvalut tehtiin itsenäisesti, ilman työntekijöiden palkkaamista.

Näin ollen 10X10m: n laatan kustannukset ovat 120 tr.

Casting monoliittinen säätiön valokuva

Valmistus ennen monoliittisen pohjalevyn kaataamista

Koska tällaista perustusta käytetään vaikeissa olosuhteissa liikkuvissa maissa, siihen kohdistuu yhä suurempia vaatimuksia. Siksi, jos haluat pelastaa rakennustyöryhmän ja tehdä kaiken työn itse, sinun ei pidä vain oppia oikeaa teknologiaa, vaan myös noudattaa sitä kaikissa vaiheissa.

 • Ennen monoliittisen betoniteräksen rakentamista valmistele sitä varten. Alue on kokonaan poistettu, valmistellaan suuria laitteita kuistia.
 • Tällöin tulevan pohjan merkintä suoritetaan ja kasvillisuuden pintakerros poistetaan koko alueelta. Tässä vaiheessa voit suorittaa sokea alueen järjestelyä.
 • Sitten tulee yksi raskaimmista ja vaativimmista prosesseista - kaivamalla kaivoa. Alapatyypistä riippuen syvyys vaihtelee 500: stä 1500 mm: iin, ja leveys on 1 - 1,5 m enemmän kuin itse säätö. Huolimatta siitä, että betoniseos on muovia ja se tasoittaa itsestään vaakatasossa, kaivon pohjan on oltava mahdollisimman tasainen. Tämä vaikuttaa merkittävästi säätiön laatuun ja luotettavuuteen. Kaivinkoneen palveluja ei voi tehdä. On toivottavaa, että hänellä oli sileä ämpäri ilman hampaita, mikä mahdollistaa tasaisen leikkauksen ilman, että sekoitetaan toisistaan ​​erilaisia ​​kerroksia maaperän kanssa eikä löystytä pintaa.

Vinkki: kaivon syvyyden määrittämiseksi on suositeltavaa suorittaa alustava geologinen etsintä. Mikä parasta, jos maa on hiekkainen, ei vahva hautaaminen ole tarpeen. Epävakain ja liikkuvampi maaperä on savi. Ihannetapauksessa on suositeltavaa valita se kokonaan ja kaivaa jäädytyksen alapuolella.

Monoliittinen perustusvaluteknologia

 • Nyt oli vuorossa tehdä monitasoinen tyyny monoliittisen perustuksen alla. Tätä varten ensimmäinen kerros asetetaan geotekstiilimateriaalia, sitä suurempi sen tiheys, sitä paremmin. Se suorittaa sementin ja hiekan (tai hiekan ja soran sekoittumisen) välisen kerroksen toiminnon, jolloin se ei pääse maahan. Jos kerroksen paksuus ei ole yli 20-30 cm, hiekka voidaan asettaa päälle, jos monoliittinen säätö on syvästi haudattu, voit säästää rahaa ja aloittaa hiekka- ja sora-sekoittumisen. Sen jälkeen kaikki on täynnä värähtelevää levyä, kunnes henkilö voi kävellä pinnalla eikä putoa.

Vinkki: tyynyn järjestämisen vaiheessa viemäröinti ja vesihuolto olisi jo toimitettava ja asetettava. Jotta tulevaisuudessa ei ollut vaikeaa kuljettaa niitä taloon.

 • Seuraavaksi on seuraava geotekstilikerros, jonka päälle tällä kertaa kaadetaan 30-40 mm: n paksuinen murskattu kivi, jonka paksuus on 20-30 cm, ja se tiivistetään ja puristetaan.

Vihje: tässä vaiheessa on tärkeää, että pinta-ala on tarkasti vaakatasossa. Tämä on mahdollista optisen tason avulla. Ja kulmat tarkastetaan sopivasti lasertasolla.

 • Se oli vedeneristyskäytäntö. On parasta käyttää valssattua vedeneristysmateriaalia, joka avautuu koko pinnalle pienillä kaistaleiden päällekkäisyydellä toistensa kanssa.
 • Sitten tulee eristävä materiaali. Täällä sinun pitäisi lopettaa valintasi penoplexilla, koska sillä on tiheämpi määrä kuin vaahto, sillä on parhaat ominaisuudet, se ei murene, ja mikä tärkeintä, sitä ei ole hiertää hiirillä. Mahdollisten kylmäsiltojen poistamiseksi on parempi sijoittaa materiaali kahteen kerrokseen ruutupiirilevyyn, tässä tapauksessa on tarpeen ostaa levyjä, joiden paksuus on 50 mm.
 • Jos alempi kerros asetetaan koko kaivauksen alueelle, eli lämmittämällä niitä ja ulokkeita 1,5 metriä, sitten ylempi kerros asetetaan tiukasti perustan mittojen mukaan. Tämä vaihe mahdollistaa sen, että sokea alue eristetään myös ilman aukkoja.
 • Kierros tuli muottiin. Sinun ei pitäisi ostaa alhaisen asteen alustaa, materiaalia pitäisi kuivata, ilman rottia ja putoaa (myöhemmin se voidaan purkaa ja käyttää rakentamiseen). Pöydän paksuus riippuu pohjasta, joten matala syvyys 25-30 mm riittää, syvemmälle se kestää 50 mm.
 • Valmistetusta materiaalista suojat kiinnitetään tai kiinnitetään ruuveilla. Vahvistusta varten pystypalkit ruuvataan 50-60 cm: n välein. Sitten ne asennetaan tulevaisuuden laatan kehälle, jolloin ne muodostavat muottipesän. Työn päätyttyä on tarpeen tarkistaa diagonaalit ja kulmat uudelleen. Varmista, että kaikki on tehty oikein, muotti on kiinnitetty tapilla 50-80 cm: n välein, kulmat on kiinnitetty ja tukia sijoitetaan ulkopuolelle, mikä mahdollistaa paremman pidon rakenteesta betonin kaatamisen aikana.
 • Seuraavaksi vahvistetaan monoliittista säätiötä. Tämä aikaa vievä ja ratkaiseva hetki vaikuttaa paitsi itse alustan luotettavuuteen, myös tulevaisuuden kodin vahvuuteen. Vahvistustyyppi riippuu rakennuksesta, joten pienten yksikerroksisten talojen tai autotallien osalta on sopivaa 10 cm: n kennon vahvistusverkko. Rakennettaessa raskasta tiiliä tai kaksikerroksista taloa on parasta käyttää halkaisijaltaan 15-20 mm: n liittimiä. On toivottavaa, että hänellä on rivat, jotta betoni sekoittuu paremmin.
 • Mutta on vivahde. On selvää, että paksumpi vahvistus, sitä luotettavampi pohja on ja pystyy kuljettamaan suurta kuormaa. Mutta koska se sopii ja sopii useisiin riveihin, se vie paljon tilaa ja siksi vähemmän konkreettisia sopivia.
 • Tarkastellaan esimerkiksi raudoitusta 16 mm: n tankoineen ja solun koon ollessa 20x20 cm. Ennen työn aloittamista on tarpeen järjestää rako alustan ja ensimmäisen raudoituksen välille, jonka tulee olla vähintään 5 cm.
 • Saavutettu haluttu voima muuttuu vain kiinnitettäessä, et voi kiehua vahvistusta. Tätä varten on erikoislaitteita edullisista kotitalouksista vakavaan ammattikäyttöön.
 • Se on parasta, kun liitokset pysyvät integroituna, leikkaamatta. Toisin sanoen 11,7 metrin vakiorakenteella, joka on asetettu 10 metrin pituudelle, ylimääräiset 1,7 metriä on katkaistu. Mutta tämä ei ole aina mahdollista esimerkiksi silloin, kun talon leveys on suurempi tai materiaali tuodaan autoon ja on lyhyempi. Tällöin liittimet sopivat päällekkäin 10 cm.
 • Kun ensimmäinen kerros on liitetty ja asennettu, seuraava kierros tulee. Sallittu etäisyys niiden välillä on 20-30 cm. Lujituksen ja muottien välinen etäisyys vaihtelee 3-6 cm.

Betonin täyttäminen

 • Kun hiekkalaatikko on tehty, muotti on koottu ja raudoitus on asennettu, ja se on kääntö, jossa kaatetaan betonia betonilla.
 • Tässä vaiheessa olisi laskettava oikea määrä liuosta ja sen brändi. Meidän on huolehdittava sisäänkäynnin poluista, sillä täysi kuorma-mikseri painaa paljon, ja se vie sinut lähelle muottirakennetta.

Vihje: Suuren tilavuusmäärän kaatamisen yhteydessä on suositeltavaa tilata kone, joka on varustettu betonipumpulla. Pienellä kokoisella matalalla pohjalla on automaattinen automaatti, jossa on perinteinen ulosvedettävä lokero.

 • Betoni valitaan sen tuotemerkin perusteella, joka vastaa koostumuksen lujuudesta kovettumisen aikana. Tämä johtuu siitä, että mitä korkeampi seos on, sitä enemmän sementtiä se sisältää. SNiP: n perusteella tämä säätöbetonin betoniarvo ei saisi olla alle M-250.
 • Kuten edellä on jo todettu, on parasta, jos betonointi suoritetaan kerrallaan. Jos otat tauon, edellinen täyttö kovenee ja nivel muodostuu liitoksesta. Tulevaisuudessa sen sijainti todennäköisesti murtuu.
 • Kun muodostetaan ilmakuplia, ne vaikuttavat haitallisesti lopputulokseen. Niiden poistamiseksi, mahdollisuuksien mukaan tärinää alustaa. Tämän jälkeen säätiö peitetään kalvolla.
 • Rakenne voidaan purkaa aikaisintaan 7 päivän kuluttua ja aloittaa rakentaminen entisestään. Vain 2 viikkoa myöhemmin betoni saa vahvuutensa.

Casting monoliittinen video säätiö

Kuinka tehdä monoliittinen perustus talon omilla käsillä

Yksi rakennuksen alapuolella olevista muunnelmista on kelluva monoliittinen laatta. Se voi olla sekä matala että ei-haudattu. Tällainen säätiö ei sovellu hankkeisiin, joissa on kellari. Tätä haittaa kompensoidaan edullisella hinnalla ja mahdollisuudella rakentaa monoliittinen säätiö ongelma-alueille, koska se jakaa ja siirtää laadullisesti kollektiiviset kuormat maahan.

Erilaiset pohjalevytyypit

Kiinteää laatua on kolme tyyppiä:

 • yksinkertainen tyyny ilman jäykisteitä;
 • levy yksinkertaisilla jäykisteillä;
 • levy, jossa vahvistetut kylkiluut.

Näiden vaihtoehtojen yhdistelmiä, esimerkiksi kaistalevyn pohjaa. Sitä käytetään, jos on tarpeen rakentaa kellari. Suosittu ratkaisu on levy, jossa on jäykisteitä. Se on suurin voima.

Monoliittinen levy valmistetaan jatkuvalla vahvistamisella. Sen paksuus riippuu suunnitellusta rakennuksesta ja vaihtelee 25 - 55 cm: n välillä. Laatan matalasuojatuotteen käyttö säästää materiaaleja jopa 35-40%.

Luotettavan perustuksen rakentamiseksi on käytettävä vain korkealaatuista betoniseosta ja lujitetta.

Monoliittisen laatan rakentaminen edellyttää, että noudatat rakennussääntöjä ja -määräyksiä. Melkein kaikki rakennusten puitteissa liittyvät ongelmat johtuvat säätiön asennuksen aikana tehdyistä virheellisistä laskelmista tai virheistä.

Suositukset pohjalevyn laajuudesta

Monoliittisen laatan edut pohjana ovat:

 • rakennuksen talousarvio analogien alapuolella;
 • monoliittisen emäksen rakentamisen yksinkertaisuus;
 • kyky kestää suuria kuormia suuren kosketuspinnan vuoksi;
 • ei seinien muodonmuutoksia, koska levy nousee ja laskee tasaisesti;
 • säästöt viimeistelyn aikana, liesi - viimeistelty karkea kerros;
 • mahdollisuus rakentamiseen ongelma-alueille.

Tällaista säätöä suositellaan jäykkien, ei-joustavien materiaalien, kuten tiilien tai hiilihapotettujen betonilohkojen, valmistukseen. Tämä auttaa välttämään halkeamia ja muodonmuutoksia.

Määräysten ja sääntöjen kirjallisuus

Jos haluat oppia täyttämään monoliittisen laatan, jonka käyttöikä on pitkä, ei olisi tarpeetonta lukea ja ottaa huomioon vaatimukset:

 • SNiP kohdassa "rakennusten ja rakenteiden perusteet";
 • GOST "maaperän luokittelu";
 • säännöt betoni- ja betonirakenteiden rakentamiselle.

Yleisten suositusten ja normien noudattamisen ansiosta voit luottaa taloon luotettavaksi pohjaksi ja estää virheitä.

Esitystyön vaiheet

Alusta alkaen on välttämätöntä suorittaa tällainen työ:

 • alueen geologinen tutkimus - mittaa korkeuserot ja määritellä maaperätyyppi;
 • poista maaperän kerros säätiön kohdalta ja syvennä kuoppaan arvioituun syvyyteen;
 • avata tarvittavat viestit tai kirjanmerkit niihin;
 • aseta viemäröintijärjestelmä;
 • varustaa tyyny hiekasta ja murskattua kiveä;
 • avata vedenpitävä pohjapohja;
 • kiinnitä muotti;
 • rakentaa vahvikekehikko, jonka poikkipinta on 12-14 mm, hitsattu tai liitetty erityisellä johtimella.

Tee tarvittaessa muuta työtä. Rakenteen vahvistamiseksi ja geometrian vakauttamiseksi jäykistysrivat on järjestettävä laattaosan alaosaan.

Säännöt monoliittisen levyn valu

Peruslevyn levyn tavanomainen täyttö suoritetaan kerralla. Mutta joskus sinun on tehtävä se useissa lähestymistavoissa. Tee näin valitsemalla osa, joka täytetään täyteen korkeuteen ja joka on aidattu pystysuoralla osuudella kulmassa horisonttiin, jotta syntyvä sauma olisi taipuvainen.

Urakoitsijat pitävät väärin kaataa talon monoliittista perustusta osissa. Mutta itsenäistä työtä varten on täysin hyväksyttävää.

Tuotemerkin ja betonin valinta

Ennen monoliittisen pohjalevyn kaataamista, sinun täytyy tilata betonia luotettavasta toimittajalta. Monoliittiselle pohjalle sinun on valittava betoni, joka täyttää seuraavat vaatimukset:

 • seoksen tiheys on 1850 - 2400 kg / m³;
 • betonin merkki M200: stä ja muusta;
 • konkreettinen luokka B-15: sta ja uudemmasta.

Keskimmäiselle kaistalle sopii betonimerkki 250, jonka vahvuus on 230 kg / cm2, pakkasenkestävyys F200, veden läpäisevyys W4 ja liikkuvuus P3.

Betonin kuivatusvastus riippuu betonin rakenteessa olevien huokosten esiintymisestä. Kiteytymisen aikana vesi laajenee ja täyttää ne, estäen halkeilua.

Kun itse valmistetaan seosta, on välttämätöntä noudattaa tekniikkaa, jolla valmistetaan betonia, jossa on jäätymisvastus F100: sta F150: een.

Suunnitellun rakenteen ja maaperän tyypistä riippuen on suositeltavaa valita seuraavat betonityypit monoliittisen kellariastian kaatamiseksi:

 • M400 - tiilen tai betonin raskasrakenteisiin, heikkoon maaperään;
 • M350 - kevyiden materiaalien, esim. Vaahtobetonin, 2-3 kerroksisiin rakennuksiin;
 • M250 - puutaloille;
 • M200 - runkoteknologiaan rakennettuihin taloihin.

Jos betoniseoksen itse tuotetaan, murskattua kiveä / hiekkaa / sementtiä sovelletaan 3: 1, 5: 1.

Tärkeitä asioita säätiön rakentamisessa

Kun rakennat monoliittisia kellarilevyjä omiin käsiisi, on suosituksia, joiden avulla voit maksimoida käyttöiän. Ne liittyvät tiettyihin työvaiheisiin ja suunnitteluominaisuuksiin:

 1. Betonisekoittimen suositeltava betonitehon korkeus on enintään yksi metri. Vältä vähintään kahden metrin etäisyydellä liikkumista. Aseta sekoitin uudelleen kehän ympäri tai käytä betonipumppua koko alueen täyttämiseen.
 2. Betonikerroksen kokonaispaksuus valitaan suunnitteluvaiheessa tulevaisuuden rakenteesta riippuen.
 3. Muottien korkeus asetetaan 5-10 cm korkeammaksi kuin laatan taso.

Voit lisätä jalustan kantavuutta seuraavasti:

 • jäykisteiden järjestely tapahtuu koko kehän ympäri ja lisäksi kohtisuorassa pitkään seinämään nähden;
 • liitäntäkohdissa (rakennuksen kulmat) varustetaan lisää paaluilla.

Rakentamista paaluilla kutsutaan paalulaatan pohjaksi.

Järjestelyn päävaiheiden visuaaliseen esitykseen voit katsella videota säätiön monoliittisen levyn rakentamisesta.

Monoliittisen levyn raudoituksen vivahteet

Säätösi kaatamisen yhteydessä on muistettava, että kaikkien runkoelementtien metalliosat on peitettävä vähintään 15 mm: n betonikerroksella. Käytännöllisyyden vuoksi alla olevan kehyksen alle sijoitetaan erityinen jalusta, jonka paksuus on 15-20 mm. Tällaisia ​​tukia ei suositella käytettäväksi puuta, raudoitusta tai murskattua kiveä. Ylempi tehonkehys on kiinnitetty vahvikkeen pystysuuntaisiin segmentteihin hitsaamalla tai neulomalla. Seoksen tasoittamiseen ja jakeluun on mahdotonta kävellä raudoituksella, jotta se ei häiritse rakenteensa. Kuorman levittämiseksi levität levyt tai levyt ja poista ne täytettynä.

Monoliittinen laatta voidaan upottaa 30-40 cm: n korkeudella, olla tasainen maanpinnalla tai maanpinnan yläpuolella.

Järjestelyn ominaisuudet talvella

Nolla-lämpötiloissa järjestelyn kustannukset kasvavat, koska täytettyä seosta on lämmitettävä kolme päivää. Lämmitys tapahtuu sähkökotelon sisältämän lämmityskaapelin avulla. Se pysyy suunnittelun sisällä. Lisäksi näitä menetelmiä käytetään:

 • termos - perustus on peitetty kalvolla ja sementin ja veden reaktiosta vapautunut lämpö säilyy;
 • lämpimän muottien järjestäminen - teräksiset kilvet, jotka lämmitetään sähköllä;
 • sekoitus konkreettisia kiihdyttimiä kovettuva, hydraus.

Jälkimmäinen menetelmä on halvempi ja sitä käytetään useammin.

Säätiön hoito kovettumisprosessissa

Monoliittisen laatan kaatamisen jälkeen on välttämätöntä hoitaa hoitotoimenpiteitä. Koska laatta on valmis karkea lattia, se on tehtävä tasainen kuin mahdollista. Tehdas "kypsytys" betonin hoidosta:

 1. Muottien valvonta Sitä ei saa siirtää. Tunnistamisen jälkeen - eliminoidaan tunnin kuluessa.
 2. Suojelu luonnonilmiöistä. Shelter on organisoitu polyetyleenillä - se auttaa tuulesta ja erilaisista sademäärästä.
 3. Kuivauksen säätö. 8-10 tunnin kuluttua kosteus ei saa laskea alle 90%. Levyn kastelu suoritetaan 3-5 päivää.

On mahdollista aloittaa tällaisen säätiön rakentaminen 2 päivän ajan lämpötilassa 25-30 astetta 5-7 vuorokauden ajan 15-20 asteen lämpötilassa. Talvella on parempi aloittaa rakentaminen kymmenentenä päivänä. Voit poistaa muottien noin viikon kuluttua valaistuksen.

johtopäätös

Jos noudatat tarvittavia tekniikoita ja normeja, jotka koskevat muottien asentamista, betonin valmistusta ja sen kaatamista sekä myöhempää "kypsymisperustan" ylläpitoa, tämä takaa perustan tarvittavat ominaisuudet ja käyttöikänsä.

Tee-se-itse monoliittinen perusta: prosessi ja alustava laskelma

Käytännössä rakentamisessa käytetään useita perustuksia. Yksi yleisimmistä on monoliitti. Itse asiassa se on teräsbetoninen monoliittinen laatta, joka on asetettu jossakin syvyydessä maahan.

Sen erotus muun tyyppisistä pohjista on se, että pohjaveden nousun tai maakerrosten muodonmuutoksen aikana rakennuksen alapuolella oleva monoliitti reagoi kokonaisuudessaan muutoksiin eli koko massaan. Tällainen reaktio ei johda talon muodonmuutokseen.

Monoliittisen alustan etuja ja haittoja

Monoliittisen alustan etuja ja haittoja

Monoliittiselle laudalle voidaan antaa mikä tahansa muoto, joka täysin toistaa talon muodon. Ja tärkeintä on, että rakennuksen pohjan tällainen rakenne takaa täydellisen kireyden, koska rakenteellisia liitoksia ei ole, ja itse betoni valmistetaan vettähylkivillä lisäaineilla.

Ilmeisten etujen lisäksi monoliittisessa rakenteessa on joitain haittoja. Näihin kuuluu sen rakentamiseen tarvittava suuri aika. Itse täyttö vaatii huomattavan määrän betonia ja erikoislaitteiden osallistumista.

Monoliittisten säätiömallien tyypit

Kuten jo todettiin, monoliittinen säätiö on laatikko, joka on asetettu aikaisemmin valmistetulle paikalle. Mutta tällainen perusta voi kuitenkin tuottaa useita tapoja. Heidän keskenään he eroavat vesi- ja lämmöneristysvaihtoehdoista. Kuten jo ymmärsitte, liuskan monoliittinen säätiö on hieman erilainen. Siellä maa on kaivettu vain perustuksen alle, jos ei ole kellarissa, ja huoneiden avaruudessa maa pysyy. Tällöin koko louhinta louhitaan koko talon alueella.

Yksinkertaisimmat tällaiset perustukset ovat seuraavat:

Kaivon pohjassa on vahvistettu rakenne esipakattuun hiekkalaatikkoon ja kaadetaan sitten betonilla. Monimutkaisempia ovat rakenteet, joissa käytetään vedeneristysmateriaaleja, geotekstiloita, lisäksi maaperätyypistä riippuen on mahdollista valmistaa ylimääräinen jyrsintä.

Monimutkainen monoliittinen säätiö on monikerroksinen voileipä poikkileikkaukseltaan:

 • hiekka tyyny;
 • geotekstiilikerros;
 • ryöstökerros;
 • betonikerros on niin sanottu valmistelu;
 • vedeneristyskerros;
 • monoliittinen levy.

Joskus säätösuojan luotettavuuden lisäämiseksi ennen betonipäällysteen levittämistä estetään polystyreenilevyt, jolloin säätiön eristys paranee.

Tällaisia ​​monimutkaisia ​​rakenteita käytetään esimerkiksi monimutkaisissa maissa, joissa on korkea pohjavesi. Rakentajat, joilla on suuri kokemus, sanovat, että monoliittinen säätiö voidaan soveltaa turpeen alueelle.

Kuinka laskea betonilaatta itse?

Jotta laskettaisiin monoliittinen kellari-levy, sinun täytyy tietää:

 • Pohjaveden taso;
 • Maaperän parametrit, joihin säätiö sijoitetaan;
 • Maaperän jäädyttämisen arvo;
 • Rakennuksen kokonaispaino, se sisältää laatikon, katon, siihen asennettujen kalusteiden, kodinkoneiden ja vuokralaisten painon;
 • Lumen ja tuulikuorman koko;
 • Levyn paino itse.

Tiettyjen parametrien laskemisen seurauksena on mahdollista määrittää, kuinka paljon paineita koko rakenne vaikuttaa paikan päällä. Tällöin on tarpeen viitata SNiP 2.02.01-83: een ja määrittää maksimaalinen paine maanpinnalla rakennustyömaalla. Harkitse esimerkki:

 • Rakennuksen paino on 19 tonnia;
 • Kattopaino 3 tonnia;
 • Pohjalevyn paino on 20 tonnia.

Mahdollinen lunta ja tuulikuorma lisätään 7,5 tonnin päähän, kokonaiskulutus on 49,5 tonnia.

Rakennuksen koko on 6x6 metriä, säätiön pinta-ala on 36 neliömetriä tai 360 000 neliökilometriä. Maaperän kuormitus on rakenteen painon ja säätiön alueen välinen ero, joten saamme 0,13 kg neliömetriä kohden. senttimetri. Tällainen kuorma on sallittua mille tahansa maaperälle.

Monoliitin paksuutta laskettaessa on otettava huomioon seuraavat parametrit:

 • Lujittavan verkon kerrosten välinen etäisyys;
 • Betonikerroksen korkeus vahvistusverkon äärimmäisissä kerroksissa ja sen alla;
 • Vahvistetut koot.

Harjoitus osoittaa, että levyn perinteinen paksuus on 200-300 millimetriä. Jos katsomme, että sen alla on pakattava hiekkalaatikko, jonka korkeus on enintään 300 mm, kokonaispaksuus on 600 mm. On ymmärrettävä, että tämä parametri vaihtelee riippuen maaperälajista ja rakennuksen painosta.

Lisäksi tehon suunnittelun laskenta on tarpeen kulutushyödykkeiden ja liitososien määrän laskemiseksi.

Betonin tilavuus on yhtä suuri kuin perustan reunan tuote korkeuteen, samaa määrää hiekkaa tai roskaa. Tehtyjen laskelmien perusteella tunnetaan tarvittava määrä vedenpitäviä materiaaleja, varusteita jne.

Valmisteluvaihe teräsbetonilaattojen rakentamiseen

Työn valmisteluvaiheessa on välttämätöntä saada kaikki tarvittavat perusteet rakennustyömaalle. Aikaisempien laskelmien perusteella on välttämätöntä saada hiekkaa tai murskattua kiveä paikan päällä vedenpitävyyden valmistelemiseksi. Toisin sanoen sivustolla on kerättävä kaikki tarvittavat materiaalit, jotka on hankittu aiempien laskelmien mukaan. Lue ohjeet rakennuksen säätiön rakentamisesta A: sta Z: hin vaiheittaisten valokuvien avulla.

Monoliittisen perustuksen suora rakentaminen

Vaihe I. Sivuston valmistelu

Valmistustyö monoliittisen perustuksen rakentamisessa alkaa rakennuspaikan pinnan puhdistamisella. Ne poistavat kaiken tarpeeton, mukaan lukien ruoho, johon ruoho kattaa. Sen jälkeen voit merkitä tulevan kuoppaan. On suositeltavaa aloittaa merkintä seinän kanssa, joka on yhdensuuntainen aidan kanssa.

Merkitsemistä varten johto, joka ei ulotu, tarvitaan useita tappeja. Jos merkinnöissä ei ole erityisiä mittausvälineitä, voit tehdä sen itse. On välttämätöntä valmistaa etukäteen useita johtoja, niiden pituuden tulee olla yhtä suuri kuin seinän pituus ja kiinnitys kiinnikkeeseen.

Sen jälkeen, kun ensimmäinen seinä on merkitty johdon ja tappien avulla, on sidottava johto-osan toinen pää, joka merkitsee toista seinää. Koulutuksen välille kehittäjän on päätettävä Pythagoraan lause, jonka avulla pystytään tuntemaan seinien välisen lävistäjän pituus.

Siirrä johdot sinun täytyy rakentaa oikea kolmio. Kun se on rakennettu, voit alkaa merkitä jäljellä olevat seinät. Tulos on suorakulmio, joka ilmaisee tulevaisuuden säätiön sijainnin. Tarkista merkinnän laatu voi olla melko yksinkertainen. On välttämätöntä mitata diagonaalit, jos kaikki on merkitty oikein, niiden koko sopii yhteen.

Vaihe II. Kaivaa kuoppaan

Merkinnän päätyttyä maanrakennustyöt alkavat. Tärkein vaatimus niiden täytäntöönpanon laadusta on seuraava: - Kuopan pohjan on oltava ehdottomasti horisontaalinen, ks. Kuva.

Tämä määrittää rakennettavan säätiön laadun. Jos katsomme, että kuopan syvyys on 1 metrin sisällä, kehittäjän tehtävänä on valita, onko kaivaa käsin tai kutsuttava erikoislaitteita. Joka tapauksessa sen jälkeen, kun maaperän päämäärä on poistettu kuopasta, pohja on tasoitettava ja sen havaitsemiseksi poistettava kaikki siitä tarpeeton.

Kun säätösäiliö on valmis, on tarpeen järjestää tyyny, kuten edellä on jo mainittu, se voidaan tehdä hiekasta tai pienestä raunioista. Tyynyn korkeus on enintään 300 mm, kun se on upotettu.

Hiekkastyyny täyttö

Muuten, ennen kuin aloitat hiekan laskemisen, on suositeltavaa geotekstilien sijoittaminen louhinnan pohjaan, mikä estää hiekkaa pääsemästä maapintaan. Tätä toimenpidettä varten on suositeltavaa käyttää erityistä värähtelevää jyrsintä.

Kun hiekka on tiivistetty, on jatkuvasti kaadettava tuoretta hiekkaa ja jatkettava sitä kunnes haluttu tyynyn korkeus on saavutettu. Tyynyn pinnan tulee olla vaakatasossa.

Vaihe III. Muottien asennus

Minkä tahansa työ, joka liittyy lujitetun betonin rakenteiden valmistukseen, tavalla tai toisella, joka liittyy laattojen järjestelyyn. Yksinkertaisimmista muottipuiduista on lautojen laukaisut. Laudat kiinnitetään pystypalkkeihin.

Nämä suojukset on asennettava pystysuoraan ja kiinnitettävä puisilla telineillä, jotka lepäävät maahan työntyvälle kiinnittimelle. Askel niiden välillä on noin 1 metri. Mutta käytäntö osoittaa, että mitä useammin heitä ajetaan maahan, sitä vahvempi on muotti.

Vaihe IV. Lämmitin ja vedeneristys

Täydellinen monoliittinen pohja on suojattava kosteudelta ja sen lämpöeristyksen varmistamiseksi. Vedeneristämisen aikaansaamiseksi käytetään tavallista kattohuopaa, joka asetetaan kahdelle kerrokselle tai tyynyn pinnalle, jos yksinkertaista monoliittia rakennetaan tai asetetaan ennen kaatamista välivaraston päälle.

Lattian lämpöeristys tarvittaessa on valmistettu laajennetusta polystyreeniin. Eristyskerros asetetaan betonikerroksen eteen ja päälle asetetaan muovikalvo.

Vaihe V. Vahvistaminen

Vahvistus tehdään hiekkasyynyllä. Se koostuu kahdesta hihnasta. Vahvistinverkkoa voidaan käyttää verkon vahvistamiseen, mutta tämä koskee vain pieniä rakenteita, esimerkiksi kylpyä.

Täydellisen perustuksen rakentamiseksi on suositeltavaa käyttää 10 mm halkaisijaltaan aaltopahvia.

Pystysuoria tangkoja varten on sallittua käyttää 8 mm: n halkaisijaltaan tasaista raudoitusta. Meidän on muistettava, että mitä raskaammat rakennukset, sitä suurempi on vahvikelevyjen halkaisija.

Pystysuoraa raudoitusta käytetään 200-300 mm: n välein koko betonilla täytetyn alueen kanssa. Alempi raudoituskerros olisi sijoitettava noin 50 mm: n etäisyydelle padin pinnasta ja yläosa 50 mm: n etäisyydellä pohjan pinnasta. Ankkuri yhdistetään toisiinsa neulomalla lankoja tai muovisia kiinnittimiä.

Vaihe VI. Säätiön valu

Säätiön täyttäminen itse asiassa on viimeistelytoimintaa, ja kokemus viittaa siihen, että sen toteuttamiseksi on suositeltavaa tilata betoni lähimpään tehtaaseen ja toimittaa se sekoittimella. Niinpä se on mahdollista, suorittaa useita pisteitä, ja se on paljon helpompi tasoittaa sitä. Muuten on aina muistettava, että kaadettava betoni on pakattava. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoisvärähtelijöitä upottamalla tai pinnalla.

video

Katso videota monoliittisen laattojen perustuksen rakentamisesta talon alle omiin käsiisi.

Säätölevy tee se itse askel askeleelta ohjeita

Kaikkien yksityisten kehittäjien valitsemat perustukset, jotka valitsevat maanrakennusten ja kiinteistöjen rakentamiseen, ehdottomasti johtavat käyttötaajuuden kannalta ovat teippityyppiset perustukset. Rakennustyömaan maaperän ominaispiirteet, alueen erityinen ilmapiiri, maanalaisten vesistöalueiden muutosten sijainti ja dynamiikka vaativat kuitenkin melko usein syvälle liukastumisjalan jalkaan sijoittamisen, mikä tekee siitä epäedullisen ratkaisun etenkin silloin, kun rakennetaan suhteellisen pieni koko ja kokonaismassa rakennus. On tarpeen etsiä muita, taloudellisesti perusteltuja, mutta samanaikaisesti vaihtoehtoja, jotka eivät ole kantavien mahdollisuuksien kannalta huonompia.

Säätölevy tee se itse askel askeleelta ohjeita

Yksi tällainen ratkaisu voisi olla monoliittinen laatta, joka kaadetaan koko tulevan rakennuksen alle. Samanlaiseen pohjaan kuuluvan kuorman tasainen jakautuminen koko merkittävällä alueella mahdollistaa tällaisen järjestelmän soveltamisen niillä mailla, joiden kantavuus on pieni. Ja vertaileva yksinkertaisuus tällaisen kehyksen rakentamisessa tekee siitä melko toteuttamiskelpoiseksi. Joten tämän julkaisun aihe on omat käsitystyöt, askel askeleelta käsin, laskelmista käytännön toteutukseen.

Yleistä tietoa säätiöstä - monoliittinen levy

Monoliittisen laattasäteilyn tyypillinen muotoilu

Laattojen perustus ei vaadi syviä kuivikkeita, pikemminkin päinvastoin sen kantokyky ja "kelluva" ominaispiirteet ilmenevät täsmälleen riittävän läheisessä paikassa maan pinnalle. Tällöin maaperän pakkasella ei ole myöskään sen tuhoisan vaikutuksen rakentamisen vakautta - itse levy ja sen korkealaatuinen rakenne yhdessä siihen rakennetun rakennuksen kanssa "kelluvat" maaperän pinnalla.

Monoliittisen pohjalevylaitteen kaaviokuva on esitetty alla olevassa kuvassa:

Monoliittisen pohjalevyn periaate

1 - Taitettu maaperä - pohjaveden pohja.

2 - Hiekka, hiekka ja sora, "murskattu" tyyny, joka edistää kuormien tasaista jakaantumista, muuttuu eräänlaiseksi peltipeliksi, joka pehmentää maan värähtelyjen vaikutusta. Käytetään tällaisen "tyynyn" kerrostettua täyttöä ja tampingia, jossa on yksi tai useampi materiaalien vuorottelu tai homogeeninen CBC: n käyttö.

3 - Geotekstiilien kerros (dornit), joka antaa hiekkaiselle "tyynylle" jonkinlaisen "vahvistuksen", estää sen mätämisen tai hämärtymisen ylikyllästetyillä mailla. Tässä kuvassa näkyy vain yksi geotekstilikerroksen sijoitteluvaihtoehdoista, mutta niiden määrä ja sijainti voivat vaihdella tietyistä ehdoista riippuen. Joten tällainen kerros sijoitetaan louhoksen täytetyn pohjan pinnan ja hiekkaisen "tyynyn" ensimmäisen kerroksen väliin, jotta estetään maaperän hiukkasten tunkeutuminen siihen. Geotekstiilien kerros erottaa myös täyteaineen hiekka- ja sora-kerrokset - jälleen vahvistamisen ja välimatkan välttämiseksi. Samanaikaisesti hiekkakerroksen yläpuolella olevan soran tai sora- kerroksen sijainti näyttää olevan optimaalisempi - koska pohjaveden kosteuden kapillaari "imeytyy" lähes kokonaan pois.

4 - ns. Betonivalmisteen kerros. Laattapohjan yhteisen "kakun" elementti jätetään usein laiminlyöntiin aineellisten säästöjen ja työn kokonaiskeston lyhentämisen vuoksi. Sillä välin tällaisella konkreettisella valmistuksella on merkittävä rooli - se mahdollistaa säätiön "selkeän geometrian" menemisen, jotta voit kaataa pohjaa tai antaa eristysmateriaaleja. Sen ansiosta voit saada erittäin laadukkaasti laattaan tarvittavan vedenpitävyyden asentamisen.

5 - Jo mainittu kerros, joka on pakollinen tällaiselle pohjalevylle, suojaa rakennuksen perustan kosteudelta alhaalta. Optimaalinen ratkaisu on vähintään kaksi kerrosta rullaneristysmateriaaleja polymeeri-bitumipohjaisesti.

6 - Monoliittinen levy itse lasketun paksuuden kanssa.

7 - betonilaatan vahvistaminen. Sen klassinen toteutus on kaksi tasoa vahvistuspalkkeja, jotka on liitetty toisiinsa rakenteellisen tilavuuden antamiseksi erityisillä puristimilla. Vahvikkeen järjestely on suunniteltu siten, että betonikerros, joka on noin 50 mm, syntyy palkkien ja reunojen ylä-, alapuolella ja päissä metallipro- sessien alkamisen estämiseksi.

Tämä on yleinen järjestelmä, mutta monoliittisia pohjalevyjä on useita, joita käytetään riippuen yhdestä tai toisesta erityisestä rakenneominaisuudesta.

Yksinkertaisin versio ja luultavasti yleisin muunnos on kiinteä laatta, jonka yhtenäinen paksuus havaitaan koko alueella.

Tässä kaaviossa monoliittisen levyn yksinkertaisin versio on esitetty yksinkertaistetussa muodossa - yhtä paksuudeltaan kaikilla alueilla.

Tällainen järjestelmä valitaan useimmiten talojen ja ansiorakenteiden rakentamisessa melko vakaalla maaperällä. Kuitenkin sillä on ilmeinen haitta - laattojen paksuus on yleensä pieni ja osittain maanpinnan alapuolella, eli yläreuna sijaitsee lähellä maata, mikä ei ole kovin hyvä seinärakenteisiin. On taloudellisesti järjetöntä lisätä tämän paksuisen levyn paksuutta, mikä tarkoittaa sitä, että voit harkita toista vaihtoehtoa - kaatamalla säätöjä lujittavalla jäykistysvyöhykkeellä, jolla on jonkin verran samankaltaisuutta nauhalevyn kanssa. Lisäksi nämä kylkiluut voidaan sijoittaa sekä laatan yläpuolelle että sen alapuolelle.

Siten voidaan saada aikaan eräänlainen pohja-grillata, jos kaadetaan samanaikaisesti levyn kanssa levyn pinnan yläpuolelle ulkonevat jäykistysrivat, jotka saadaan "kulhon" tyypin avulla. Tällaiset grillit sijoitetaan pitkin rakennustelineiden tukiseinien rakennetta pitkin, sen jälkeen, kun niiden vaakasuorat pinnat on vedettynä, muuraus alkaa täältä.

Laattapohja, joka on lujitettu ulkonevilla betonisärmäyksillä, jotka muodostavat perustan talon kantavia seiniä varten

Samankaltaista järjestelmää käytetään usein tapauksissa, joissa kellarikerroksen tai kellarikerroksen suunniteltu käyttö - samaan aikaan liesi tulee näiden huoneiden lattia. Ja grillistä, kun he alkavat laittaa kellariin.

Jos et halua syventää laattoja liian syvälle maahan ja samaan aikaan saavuttaa maksimaalinen kantavuus ilman paksuuntumista, voit käyttää järjestelmää, jossa jäykisteet ovat alaspäin.

Betonilla täyttämisen jälkeen vasemmat "kanavat", joissa on lisävahvisteiset häkkiin sijoitetut, muuttuvat jäykisteiksi, monessa suhteessa kuin liuskan perustukset

Pintavalmisteen, muotin ja lujittavan kehyksen asentamisen yhteydessä on välittömästi järjestetty syvällisiä "kanavia", jotka laatan valssauksen jälkeen muuttuvat jäykisteinä maahan päin.

Tämä johtaa myös eräänlaiseen "symbiosiin" laattojen ja nauhojen perustuksille. Stiffeners on suunniteltu ulkoisten seinien ja pääkaupunkiseudun väliseinien alle. Jos sisäisiä väliseiniä ei ole, niin kylkiluiden tulee sijaita rinnakkain toisiinsa ja talon kehän lyhyemmän puolen kanssa, enintään 3 000 mm: n välein.

Tämän järjestelmän ansiosta voit saavuttaa vakavia betonin säästöjä, koska asianmukaisesti suunnitelluilla jäykisteillä voidaan levyn paksuutta pienentää merkittävästi 100 ÷ 150 mm menettämättä kantavuuttaan. Tämä on loppujen lopuksi 1,0 ÷ 1,5 kuutiometriä liuosta jokaiselle 10 neliömetriä tilaa.

Lisäksi pohjaelementin lämmittämiseen on runsaasti mahdollisuuksia - korkein ero pääpinnalla ja kylkiluilla suoritetaan usein asettamalla kestävä lämpöeristysmateriaali, esimerkiksi ekstrudoitu polystyreenivaahto. Muuten tämä lähestymistapa on keskeinen edellytys jonkin parannetun laattaperustyypin rakentamisesta - ns. "Eristetty ruotsalainen levy".

Eristetty ruotsalainen liesi (UShP) - pohja koteihin, joissa on vain vähän virrankulutusta

Rakenteiden rakentamisen taipumus minimaalisella, nollaan tai jopa negatiivisella energiankulutuksella, jota käytetään laajalti nykyaikaisessa rakennustyössä, johtaa innovatiivisten teknologioiden, kuten USP: n syntymiseen ja kehittämiseen. Ruotsin levytekniikan päävahvistuksia käsitellään yksityiskohtaisesti portaalin vastaa- vassa julkaisussa.

On järkevää esittää vielä yksi huomautus. Laattojen perustukset eivät voi olla täysin täytettyinä, monoliittisiksi vaan myös valmiiksi tehdyiksi, ja ne koostuvat valmiiksi tehdyistä raudoitetuista betonirakenteista, jotka on pinottu keskenään. Vaikuttaa siltä, ​​että on paljon helpompaa kuitenkin, että vierekkäisten levyjen välisen jäykkyyden puuttuminen tekee tällaisesta säästä epävakaaksi mahdolli- sista maatärinöistä. Tästä syystä tällaista järjestelmää ei käytetä laajalti, ja yksityisasuntojen rakentamista ei käytännössä käytetä. Poikkeuksena voi olla vain pienikokoiset sivurakennukset, joiden pinta-ala rajoittaa yhden vakiolevyn kokoa, mutta tiedätte, että tämä on erittäin harvinaista.

Laattojen perustuksen käyttö. Sen tärkeimmät edut ja haitat

Laattojen perustuksen käyttö on täysin perusteltua rakennustyömailla, joille on ominaista maaperä, jolla on alhainen kantavuus. Yleensä turvautuu siihen, missä yksinkertaisemmat järjestelmät, kuten matala tai pylväs, ovat yksinkertaisesti mahdottomia "geologian" erityispiirteiden vuoksi: maaperän taipumus jäätymiseen, horisontaaliset "liikkeet", vesistöjen läheisyys jne.

Laattojen perustusta käytetään yleensä maaperällä, jolla ei ole riittävästi kantavuutta, kun enemmän näennäisesti taloudellisia järjestelmiä tulee mahdottomiksi tai vaativat liiallista hautaamista.

Lisäksi tällainen säätiö, huolellinen laskenta ja suunnittelu, voi olla erittäin luotettava perusta monikerroksiselle rakentamiselle. Kuormien tasainen jakautuminen pohjan suurelle alueelle antaa erittäin merkityksetön paineen painetta maan päällä jopa massiivisten rakennusten ja teknisten rakenteiden rakentamisen aikana. Totta, tämä koskee suurelta osin teollisessa mittakaavassa tehtyä rakennustyötä.

Laattojen säätiön eduista ja haitoista, todellakin ja suoraan sanottuna, paljon haavoittuneita, on paljon kiistoja. Yritetään luetella ne ja hieman ymmärtää tämä kysymys.

Mitä he sanovat ansioista?

 • Yleinen mielipide on, että monoliittinen laattasäätiö on ehdottomasti "ihmelääke" kaikissa tapauksissa, eli se voidaan pystyttää millä tahansa maaperällä. Oletettavasti tällainen liesi kotiseudulla, jopa suolla alueella, on luotettava perusta raskaalle rakennukselle, koska sen "kelluvuus" vuoksi se heilahtelee maaliikenteen kanssa ilman, että se muuttuu epämuodolliseksi.

Jotta voin olla samaa mieltä tämän lausunnon kanssa, tietenkin, mahdotonta. Todennäköisesti olisi oikeampaa sanoa vain, että pohjalevy avaa laajennetut rakentamismahdollisuudet monimutkaisilla maaperäalueilla, joiden kantavuus riittämättömäksi nauhakannalle, ja keskimääräiset korotusparametrit.

Mutta ilmeisesti myrkyllisissä, vettähylkivissä maissa, joissa esiintyy todennäköistä sakkautumista, etenkin alueilla, joilla on ankara talviaikainen ilmasto, luultavasti vain paalusäätiö on luotettava perusta, vuodet paalut hammered (ruuvattu) tiheä, joilla kalliot sijaitsevat selvästi alle jäädytysasteen.

Ja pohjalevy, joka sijaitsee käytännöllisesti katsoen pinnalla, voi todellakin liikkua tietyissä rajoissa yhdessä maan värähtelyjen, eli "float" kanssa. Mutta vaiva on se, että alueilla, joilla on vakava maaperän epävakaus, näillä värähtelyillä voi olla erittäin suuri amplitudi ja ne levitetään epätasaisesti alla olevan levyn pinnalle. Vaikka maa on täysin homogeeninen koko alueelle, tämä epäyhtenäisyys selittyy banallisista syistä - eteläpuolella lähes aina routaantuminen menee pienempään syvyyteen ja sulaminen keväällä tapahtuu paljon nopeammin. Ja tämä merkitsee sitä, että laatta alkaa, paljastuessaan, kokonaan valtava sisäinen taivutusjännitys.

Jopa näennäisesti hyvin pienet pohjalevyn muodonmuutokset maaperän "liikkeiden" epätasaisuuden vuoksi voivat johtaa vakaviin seurauksiin.

Laattojen perustuksille on pääsääntöisesti erittäin merkittävä varmuusmarginaali, ja on mahdollista, että levy itsessään kestää tällaisia ​​kuormia, ei repäise, mutta pienet lineaariset muodonmuutokset ovat varsin todennäköisiä. Ne siirretään myös seiniin, ja lisäksi koko rakennuksen rulla pystysuorasta akselista ei suljeta pois. Puurakennuksissa hän ei välttämättä ole niin kriittinen, johtuen rakenteen erityisestä liikkuvuudesta. Kuitenkin jäykkän kiven (lohkojen) seinämien rasitukset kasvavat korkeudella eli voiman levityksen vivulla. Ja on mahdollista, että jonnekin seinän ylemmälle alueelle crack tulee yhtäkkiä esiin ja alkaa laajentua.

Joten, jos puolustat objektiivisesti, sinun ei pidä yliarvioida laattajalustan monipuolisuutta - tämä olisi ihottuma. Joka tapauksessa, jos ei ole varmuutta ehdottomasta menestyksestä, olisi tarkoituksenmukaisempaa kutsua asiantuntijoita suorittamaan sivuston geologinen analyysi. Lisäksi on aina hyödyllistä tutustua ympäröivän laattojen perustusten käytön "historiaan" - mihin ja kuinka pitkään talot rakennettiin, mitä laattojen syvyys ja paksuus olivat, onko valituksia toiminnasta, miten rakennukset kokeneet kausivaihtelut maaperässä - nämä ja muut kysymykset auttaa tekemään oikean valinnan.

 • Monoliittisten laattojen perustukset mahdollistavat suurien, jopa monitasoisten talojen rakentamisen raskaista materiaaleista.

Tämä on totta, ja monet suurkaupungit suurkokoisissa kaupungeissa ovat samanlaisia. Hänen kykynsä levittää tasaisesti suurta aluetta tasaisesti, tällaisella säätiöllä ei ole yhtäläisyyksiä. Tietenkin kaikki tämä pätee ammattimaisesti tehtyihin laskelmiin ottaen huomioon kehitystyön erityispiirteet ja laaduntarkkailu.

Mielenkiintoinen seikka - Moskovan pääarkkitehdas, ensimmäinen, toisin sanoen Venäjän vahvistettu betonirakennus, on monoliittisen laattojen pohjalla.

Niinpä perinteinen viisaus, että laattojen säätiö soveltuu vain pienille kompaktille talolle ja että "sen ikä ei ole pitkä", rajoittuu 35-50 vuoteen - tämä on vain fiktiota. Toistamme - kaikki riippuu pätevistä ammatillisista laskelmista ja toteutuksen laadusta hankkeen mukaisesti.

 • Laattojen pohjan rakenne minimoi kuopan kaivamisen - ei syvä tunkeutuminen maahan.

Jos puhumme pohjapintaan tai pieneen syvyyteen sijoitetulle laudalle, tämä on totta - vain ylimmän hedelmällisen maaperän kerros poistetaan ja syvennyksen suuruus määräytyy suuresti hiekka-sora-alustan laskennallisen korkeuden mukaan. Kuitenkin, jos tämä syvyys kerrotaan koko alueelle (ja laatta on asetettava laajemmalle kuin tuleva rakennus ja lämmitetty jalkakäytävä), niin valitun maaperän määrä voi silti olla huomattava. Joten tämä etu on hyvin epäselvä - massiivisella pohjalla on nauhan perustus, joskus tässä suhteessa se on yksinkertaisempi.

Kaikki laattojen perustukset eivät ole samoja - tällaisella syvällä maavalliolla on enemmän kuin tarpeeksi

Jos aiot käyttää monoliittista levyä, jossa on syvä upotus, eli luoda sen pohjalta talon, jossa on täysimittainen kellari, niin sinun täytyy kaivaa vastaava kuilu, eli sitä on hyvin vaikea hallita ilman erityislaitteiden osallistumista.

 • Laattojen perustuksen käyttö ratkaisee automaattisesti luotettavan perustan ongelman ensimmäisen (tai kellari) kerroksen lattialle.

Tämä on todella tärkeä etu. Ja jos samaan aikaan kuin laatta valmistetaan valu, tarjota korkealaatuista lämpöeristysvyö, lattiat myös esilämmitetty. Tämän lisäksi "lämmitetty ruotsalainen lautanen" asentaa välittömästi vesilämmitteiset lattiat.

 • Laattojen pohjalla tapahtuvaa työtä ei voida pitää monimutkaisen luokkaan kuuluvien tehtävien vuoksi.

Epäselvä toteamus, jonka kanssa on kuitenkin mahdollista sopia jossain määrin. Itsenäisesti liesi ei sisällä toimia, jotka edellyttävät työntekijöiden korkeaa pätevyyttä. Kaivetaan kaivantoa ja hiotaan hiekka- ja soratyynyjä, sitomaan lujitushihnaa, asentamalla muottipesät, kaatamalla ja jakamalla betonia, huolehtimalla hankkimalla laatikko ja muut askelmat - kaikki tämä on joko aluksi ymmärrettävää tai aloittelijan päällikkö voi "täyttää kätensä" hyvin lyhyessä ajassa.

Toinen asia on se, että useat operaatiot edellyttävät erityisten työkalujen ja laitteiden käyttöä. Joten laadukkaan tampingin ansiosta on mahdotonta tehdä ilman värähtelevää levyä, jotta lujittavien kiinnittimien nopea ja yhtenäinen tuotanto on mahdollista, on tarpeen rakentaa asianmukainen laite. Vedeneristys kierrätetyillä materiaaleilla merkitsee kaasupolttimen käyttöä ilmapallolla. Ja koska kaadetun betonin määrä voi osoittautua huomattavaksi, ja on toivottavaa kaataa laatta yhdeksi päivälle, ei ole tuskin riippuvainen laastin itsenäisestä tuotannosta - sinun on tilattava se toimittamalla.

Työntekijöiden korkeaa pätevyyttä ei ole erityisesti vaadittu, mutta jotkin toiminnot on vielä suoritettava erityisten laitteiden mukana.

Voidaan sanoa, että jos jollekin toiminnalle haetaan voimia ja keinoja ulkopuolelta, omistaja, joka keksi ystävien tai sukulaisten apua, voi selviytyä suuresta työstä. Totta, meidän on oltava valmiita siihen, että työ on melko pitkä, fyysisesti kova ja joskus jopa tylsää ja yksitoikkoista. Mutta pieni joukko joukko useita vahvoja miehiä - toteutettavissa. Tietenkin, jos noudatat kaikkia teknisiä suosituksia.

Mielenkiintoista on, että joissakin julkaisuissa, jotka on tarkoitettu laattojen perustuksille, tätä ei ole esitetty hyveinä, mutta haittapuolena - he sanovat, tällaisen laatan työ on äärimmäisen vaikea asia. On mahdollista, että asia on yksinkertaisesti eri arviointiperusteissa - mistä näkökulmasta tämä ongelma on otettava huomioon.

Nyt kiinnitämme huomiota laattaperustan haittoihin:

 • On melko selvää, että tällainen talon perustus soveltuu rakentamiseen suhteellisen tasaisella juonialueella. Jos rakennuspisteessä havaitaan merkittäviä korkeuseroja, tällainen järjestelmä on joko äärimmäisen monimutkainen, kohtuuton tai tunnustetaan täysin mahdottomaksi.

Alueilla, joilla on jyrkkä kaltevuus, pohjalevy on mahdoton tai epäkäytännöllinen - sinun on etsittävä uutta ratkaisua, esimerkiksi pile-pohja

 • Laattojen on oltava koko aluettaan täydellä paikallaan - tämä on juuri sen lisääntynyt tukikapasiteetti jopa väärässä maaperässä. Ja tämä puolestaan ​​tarkoittaa, että ei ole mitään kysymystä minkään kellarista tai kellarista laatta itsessään.

Poikkeuksena voi olla vain edellä mainittu järjestelmä, jossa itse liesi muuttuu täysimittaiseksi kellariksi, puoliksi kellari- tai kellarihuoneeksi. Se yleensä sisältää nousevia jäykisteitä kylkiluita tai hyvin harkittuja vahvistuskirjeitä, joista seinien uppoasennetun osan edelleen pystytys on jo käynnissä, analogisesti syvän upottamisen nauhan perustuksineen. Mutta tällainen säätiö on erittäin kallis "ilo", joka vaatii erittäin ammattitaitoisia laskelmia ja käytännön toteutusta.

 • Laattojen perustuksen rakentaminen vaatii etukäteissuunnittelua ja tarvittavia apuvälineitä, kuten jätevettä, vesijohtoa ja joskus - sähkökaapelia.

Jos maanpäällisen viestinnän tarve on tarpeen tuoda tulevaan taloon, tämä kysymys tulee harkita etukäteen - laatta kaatamisen jälkeen tiiviste tulee mahdottomaksi tai erittäin monimutkaiseksi.

On epätodennäköistä, että tällaiset vaatimukset johtuvat puutteista - arvioidaan pikemminkin vain erityisenä teknisenä ominaisuutena, ja hyvin suunnitelluilla teoksilla se ei erityisesti vaikeuta koko rakentamisprosessia.

 • On paljon puhetta tällaisen säätiön korkeista kustannuksista, mikä voi saavuttaa lähes puolet koko rakennusbudjetista.

Tällaiset pelottavat indikaattorit ovat todennäköisesti päteviä vain edellä mainitulle syvällä levylle. Jos säätiötä ei ole syvennetty, kuva ei todellakaan ole niin "mahtavaa".

Tietenkin, vaikka pienen paksuuden laatta, mutta sen huomattava kokonaispinta-ala, senttimetrit kehittyvät nopeasti nopeasti kuutiometreinä betonilaastia. Kerrossängyn vahvistaminen vaatii huomattavaa lujituksen kulutusta, tietenkin enemmän kuin liuskan pohjalla. Emme kuitenkaan saa unohtaa, että kehittäjä saa yhdessä pohjalevyn kanssa heti valmiin perustan - itse asiassa ensimmäisen kerroksen aluslaudan, jossa on korkealaatuinen vedeneristys ja joskus eristys. Toisin sanoen nämä työvaiheet menevät jo kokonaistalousarviosta.

Joten liian korkeat kustannukset eivät ole aina ilmeinen haitta, ja laatan rakentamisen yksinkertaisuus kompensoi suurelta osin myös rakennusmateriaalien lisääntyneen kulutuksen.

Kuinka monoliittinen pohjalaatu lasketaan

Jokainen säätiö tarvitsee laskelmia, ja laatta tässä asiassa ei ole poikkeus. Totta, on erityisen tärkeää huomata, että tällaisten rakenteiden suunnittelu on edelleen paljon ammattilaisia, varsinkin jos suunnitellaan rakentaa täysimittainen maalaiskartano.

Kuitenkin joskus on mahdollista turvautua itse laskutoimituksiin, esimerkiksi muiden kuin asuinrakennusten rakentamiseen - autotalliin, varikkoon, kylpyläosastoon tai talonrakennukseen. Ja yksi laskentan avainparametreista on aina monoliittisen levyn paksuus. Liian pieni paksuus ei pysty selittämään taivutuskuormia, liiallinen paksuuntuminen on tarpeetonta työvoiman ja laitteiden menoja.

Miten optimaalinen levypaksuus lasketaan?

Laskelmia tulisi mieluummin edel- lyttää maaperän analyysi rakennuspaikalla, koska on tarpeen ajatella etukäteen pohjanlevyn perustan muodostumisen kantavuutta. Yleensä porauslautalle on kutsuttu asiantuntijoita, jotka tekevät useita reikiä esimerkiksi kulmissa ja keskustassa.

Laadukas säätiön suunnittelu edellyttää tiettyjen geologisten tutkimusten suorittamista.

Tämä antaa meille mahdollisuuden arvioida kerrosten koostumuksen ja paksuuden, "vesiputken" läsnäolon, vesipatsaiden sijainnin, jonka perusteella on mahdollista suorittaa muita laskelmia.

Millä tahansa maaperällä on ominaista sen vastustuskyky kuormalle eli itse asiassa - kantavuus. Tämä parametri voidaan ilmaista kilopaksaleina (kPa), mutta metrijärjestelmän laskelmissa on helpompi käyttää kilogramman voimaa neliösenttimetrillä (kgf / cm2).