Ceramsite monolith - kokemusportaalin käsityöläinen

Säätiö on erittäin tärkeä osa rakennuksen rakentamista, mukaan lukien monoliittinen sardeldiitti. Jos sinulla ei ole kunnollista kokemusta, sinun ei pidä ottaa itse säätiön suunnittelua, koska sen parametrit riippuvat suoraan rakennuspaikan maaperän tutkimuksessa saaduista tiedoista ja valmiiden rakennusten laskennallisista parametreistä. Pohjan asettaminen erikoislääkärin asettamien parametrien mukaan voidaan tehdä omalla kädelläsi.

Ensimmäinen työvaihe on kaivaminen kaivannuista pohjan alla, jonka pohjalla on tarpeen sijoittaa tyyny hiekkaan ja raunioihin. Tyyny muodostuu kahdesta kerroksesta. Ensimmäinen hiekka, joka nukahtaa ja sitten rauniot, kunkin kerroksen korkeuden tulisi olla vähintään viisitoista senttimetriä. Seuraava askel on rakentaa vahvike häkkiin ja muottiin. Erityisen tärkeää on pituussuuntainen vahvistus, vaakasuuntainen vahvistus on myös sisällytettävä ja paremmin pidettävä, koska sitä voidaan käyttää lopuksi vahvistamaan seiniä. On otettava huomioon, että pohjan leveyden on ylitettävä seinän leveys vähintään kymmenen senttimetriä. Viimeinen vaihe on betonin kaataminen, johon voit lisätä murskattua hienoa fraktiota tai samaa laajennettua savea. Kun säätö on kaadettu, on välttämätöntä tehdä tauko ennen kuin suoritetaan myöhempää työtä, jotta se voidaan kokonaan kutistaa ja ottaa tarvittava voima. Tämän tauon pitäisi olla vähintään kaksi viikkoa.

Valmistautuminen täyttämään talon seinät kevyellä keräyksellä

Ensimmäinen askel on säätää säätiö asentamalla siihen vesitiiviit. Lisäksi voit siirtyä kahdella tavalla ja käyttää kiinteitä tai irrotettavia muottirakenteita. Ensimmäinen vaihtoehto on paljon kalliimpi. Sen toteutusta varten on rakennettu kaksi samansuuntaista seinää, jotka on rakennettu tiilestä, erilaisista lohkoista (sekä ulko- että sisäkäyttöön) tai arkkia ja laattoja (vain sisäpinnoille), joiden väliin jää tilaa slayditin kaatamiseksi. Sovellettaessa tätä tekniikkaa, on välttämätöntä varmistaa liitos muurausseinien ja itse täyteaineen välillä. Sitoutuminen voidaan aikaansaada kohtisuorasti sijoitetuilla tiilillä tai lohkoilla, joita käytetään muottipintojen pystyttämiseen, jotka ulkonevat lumen tai vahvikkeen sisään, vahvistavaa silmää. Levyt ja levyt on asennettu kehykseen, joka on liitetty ulkopuoliseen seinään metallisilla leikkeillä. Tärkeintä on muistaa, että seinän korkeuden välisten liitosyhteyksien välinen etäisyys ei saa ylittää kuusikymmentä senttimetriä.

Yksinkertaisin ja taloudellisesti edullisin vaihtoehto on irrotettava mobiili muotti. Se tuotetaan useimmiten muovista käärittyjä vaneria. Kummankin osan osat on liitetty kierteitetyillä tangoilla, joihin on kiinnitetty aaltoputkia. Talon monoliittisen rakenteen kiistaton etu, joka johtuu lohkosta saman materiaalin yli, on pienen joustavuus laajennetun savibetonilohkojen muodostaman seinämän paksuuden valinnassa.

Kuva: monoliittinen savirauta

Kaadetaan ceramzit-betoniseinään

Valmista vesi-sardeliitti-sementtiseos, joka kaadetaan muottiin ja peittää vastikään muodostetun yksikön muovikalvolla. Kun kerrokset kuivuvat, muotti siirretään korkeammalle, kiinnittämällä se pohjan riviin, jotka on työnnetty ylärivin nastoista vasempaan reikään. Talon seinämien vaaditun korkeuden saavuttamiseksi ja niiden kuivaamisen yhteydessä on tarpeen asentaa lujittava kerros, joka ottaa katon painon ja jakaa sen.

Slayditin kaatopaikat

Monoliittisen sardeldittibetonin talon rakentaminen omilla käsillään on joka tapauksessa parempi kuin lohkotalo, koska se on yksinkertaisempi ja nopeampi. Ja jos on tarpeen käyttää apulaisia, laajentuneiden savibetonilohkojen laskemisen hinnat ovat korkeammat kuin seinien kaataminen.

Saliraattibetonin talo tekee sen itse

Artikkelin sisältö

 • 1 Claydite - ainutlaatuinen materiaali
 • 2 Rakennusprojekti
 • 3 Vahva ja korkealaatuinen talon kellari
 • 4 muurausseinää
 • 4.1 Suurennettujen savilohkojen seinät
 • 4.2 Slaydite-betonin monoliittinen seinä
 • 5 videota

Yhä useammat ihmiset ilmestyvät maailmalle, jotka eivät halua käyttää kalliita rakennusalan yrityksiä, vaan haluavat rakentaa talon omillaan ystävien ja sukulaisten avulla. Eri vaihtoehtoja hankkeiden valinnassa, jotka valitsevat suuresta määrästä nykyaikaisia ​​rakennusmateriaaleja, tulevat asunnon omistajat haluavat kiinteän kestävän rakentamisen. Suosittelemme kiinnittämään huomiota laajennetun saven rakennuksiin. Rakentaminen ei vedä pitkään eikä vaadi suuria investointeja ja työvoimakustannuksia.

Claydite - ainutlaatuinen materiaali

Sisäpohjan talo voi olla monoliittinen ja estää. Monet yritykset harjoittavat lohkojen valmistusta, monta kertaa suurempia kuin tiilien koko, mikä vähentää merkittävästi rakennuksen rakennusaikaa. Monoliittisen rakenteen tapauksessa käytetään laastia, joka kaadetaan muotokerrokseen kerroksittain.

 • Korkea kestävyys, tiheys ja lujuus.
 • Pieni paino.
 • Erinomainen lämmöneristys ja äänieristysominaisuudet.
 • Pitkä käyttöikä.
 • Helppo ja yksinkertainen asennus.

On syytä huomata, että erityistä savi paastustekniikkaa valmistettu sardeldi käytetään laajennetun saven valmistukseen.

Ei ole kemiallisia yhdisteitä, jotka haittaavat ympäristöä ja ihmisten terveyttä.

Rakennusprojekti

Voit rakentaa talon vakiohankkeen mukaan tai tilata yksilöllisen kehityksen ottaen huomioon kaikki toiveesi. Tässä vaiheessa ilman korkeasti koulutettua asiantuntijaa ei voi tehdä. Hyvin suunniteltu projekti koostuu laskelmista ja piirustuksista. Se on yksinkertaisesti välttämätöntä luvan myöntämiseksi rakennuksen rakentamiseksi. Kehitysvaiheessa lasketaan perustan tarvittava lujuus ja sen muunnelmat.

Kestävä ja korkealaatuinen talon kellari

Pohjimmiltaan rakentaa liuska säätiö. Kirjanmerkin syvyys riippuu rakennustyömaiden geologisten tutkimusten tuloksista. Säätiön laatuun vaikuttaa ensisijaisesti materiaalien valinta ja säätiön asettamisen teknologian noudattaminen.

Tarvitset laadukkaita materiaaleja sementtilaastin valmistukseen:

 1. Puhdistettu hiekka.
 2. Korkealaatuinen sementti.
 3. Laajennettu savi, murskattu kivi.
 4. Vesi.
 5. Pehmentimiä.
 6. Graniittia.

Muotoiluna voit käyttää puisia levyjä tai kiinteäntyyppisiä polystyreenirakenteita. Asennettaessa pysyvää muottirakennetta saat vakaa, kestävä ja laadukas alusta. Erinomaisen laadukkaan keramiitin betoniseoksen valmistukseen tarvitset betonisekoittimen.

Höyryn pohjaputkessa on oltava 30 cm: n paksuinen hiekka ja sementti, jonka jälkeen hankaus ja lujitukset on asennettava.

Säätiön korkeuden on oltava 50-70 cm maanpinnan yläpuolella. Rakennustekniikan mukaan talon pohja on ehdottomasti horisontaalinen.

Tulva pohja jätetään kuukaudeksi saavuttamaan suunnittelun vahvuus.

Muurausseinät

Tässä vaiheessa pidämme kahta vaihtoehtoa seinien - lohkojen ja monoliittien rakentamiseksi.

Kevyiden kerrostumien seinät

Lohkon mitat ylittävät tiiliparametrit, mikä mahdollistaa seinien rakentamisen kotona monta kertaa nopeammin ja vähäisellä työvoimalla. Voit työskennellä lohkojen kanssa houkuttelemalla ystäviä ja sukulaisia ​​houkuttelemalla, tai voit luoda neljän ihmisen pienen prikaatin ja rakentaa seiniä mahdollisimman pian.

Pohjaan kiinnitetään vedeneristyskerros ja sitten vahvistusverkko. Siirrä sitten laajennetun saven lohkojen päälle. Varmista, että rivien väliin tulee pukeutuminen. Laastin valmistukseen on välttämätöntä ostaa sementti, jolla on korkea jäätymislujuus ja lujuusominaisuudet, ja lisättävä mineraalilisäaineita ja pehmittimiä laastiin, mikä lisää huomattavasti muurauksen lujuutta ja luotettavuutta.

Vahvistinverkko, joka on asetettu joka kolmas rivi, auttaa lisäämään seinien jäykkyyttä.

Monoliittinen seinä laajennetun savi

Voit nopeasti ja tehokkaasti rakentaa talon kaatamalla monoliittisia seiniä itse tehdyllä sardelliittibetonilla. Työtä varten irrotettava muotti tai kiinteä. Harkitse molempien tyyppien käyttöä.

Työskentely irrotettavalla muottipesällä edellyttää:

 • Jopa 10 muottitarjontaa vanerista.
 • Laajennettu savi.
 • Sementtiä.
 • Metallipultit.
 • Lasikuituliittimet.

Säätiön tulisi olla vedeneristyskerros ja vahvistus kahdessa rivissä. Bay ceramsite-sekoitus alkaa kulmilla. 12 mm: n paksuiset vanerilevyt peitetään muovikelmulla, mikä lisää käyttöikää. Asenna suojukset etäisyydeltä, joka on yhtä suuri kuin seinämän paksuus projektin mukaan, ja ne on liitetty toisiinsa välikappaleilla, joissa on sulkeita tai erikoispultteja. Kun kaikki kulmat on asennettu, siirry liuoksen valmisteluun. Käytä betonisekoittimia.

Liuoksen tulee koostua 40 litrasta sardidiittia, 7 litraa parasta laatua olevaa sementtiä, 4,5 litraa vettä ja 150 g nestemäistä saippuaa. Kun kaikki asennetut muottipesät kaadetaan, on välttämätöntä kovettaa kevyt aggregaatti. Poista sitten muotti ja asenna se myöhempää työtä varten. Ennen toisen kerroksen levittämistä on asetettu lasikuituvahviste.

Pysyvä muotti voidaan valmistaa monista materiaaleista. Pohdimme laajennetun savibetonikerroksen ja ankkurointiseinien seinien rakentamista.

Samanaikaisesti tiili on sijoitettava kahteen riviin seinämän paksuudelta. Puoli-tiiliseinien välinen tila on täynnä seosta. Ankkurin rooli suoritetaan sidotusta tiilestä, joka on sijoitettu porrastetusti betoniin neljällä rivillä. Siten syntyy kiinteä monoliittirakenne.

On mahdollista käyttää tiiliä ulkoiseen kiinteään muottiin ja sisäisiin muottipohjapapereihin tai sementtipohjaisiin lastulevyihin kiinnittämällä ne puu- tai metallikehykseen.

Monoliittisen rakenteen etuna on pysyvä muotti, että se ei ole tarpeen käsitellä myös ulkoseinän koristelua, ja sisätiloissa kuluu paljon vähemmän materiaalia ja aikaa.

Sen jälkeen, kun seinät on pystytetty, on aloitettava kattokorkeuden rakentaminen, ristikkojärjestelmän asennus, lämmöneristys- ja vedeneristyskerroksen asentaminen sekä kattotarvikkeet.

Talo, joka on rakennettu laajennetusta savesta, on lämmin, mukava ja kestävä. Käytettäessä irrotettavia muottipesäseinämiä on eristetty ulkopuolelta tai ulkopuolelta. Monoliittinen seinämä muuttuu huokoiseksi, mikä on myönteinen tekijä kipsiin. Kipsi-seinät pidetään nykyisin halvin tapa ulkokoristeluun. Käytettäessä sivuraitaa, aseta ensin eristekerros. On monia viimeistelyvaihtoehtoja, ja voit valita mitä pidät enemmän.

video

Näissä videoissa on arvokkaita vinkkejä monoliittisten sardelliitti-seinien rakentamiseen.

Monoliittinen keramsit talo omilla käsillään

Venäjällä perinteisestä asumismateriaalista on ollut puuta aina muina aikoina. Vain suurissa kaupungeissa omat kädet rakensivat kivirakennuksia. Viime vuosikymmenien rakentamisen teknologiat ovat tuottaneet monia tehokkaita materiaaleja kestävän ja mukavan asunnon rakentamiseen. Nykyään se on kaiken kaikkiaan erittäin tuottava rakentaa monoliittisen sardeldi-betonin talo.

Kevyiden aggregaattien päällekkäisyyksien rakenne.

Savi-betonin seinät ovat kestäviä ja pitävät lämpöä hyvin esineessä. Tee-se-itse-asuntojen rakentaminen on useita kertoja halvempaa kuin tiili, hiilihapotettu betoni ja muu materiaali. Tällainen talo on ehdottomasti ekologisesti inertti eikä aiheuta uhkaa ihmisen elämälle. Asuntojen rakentamisen työmäärä on pieni, mikä vaikuttaa myönteisesti rakentamisen ajankohtaan. Sen vuoksi rakentaa sardeldi-konkreettinen talo ei ole vain muodikasta vaan myös taloudellisesti kannattavaa. Monoliittipääomarakenteita kahden tai kolmen työntekijän voittamiseksi, joilla ei edes ole erityistä rakennustekniikkaa.

Tekninen laskenta

Seinän materiaalien vertailu.

Kevyiden asuntojen rakentaminen vaatii tarkan suunnittelun laskennan. Tämä koskee pohjaa, lohkojen paksuutta, materiaalin tiheyttä ja niin edelleen. Seinät ovat lämpimiä ja turvallisia, jos materiaali osoittautuu riittävän voimakkaaksi tuotannon aikana. Jotta keramzit-betonista tulisi esiin juuri näin, on välttämätöntä tuoda lohkojen tuotantotekniikka lähemmäs teollista tasoa.

Onko aina mahdollista tuottaa omaa? Se riippuu kehittäjän tahdosta noudattaa refluksointitekniikkaa. Jos vaaditaan lisätyn savibetonin lisävoimaa, seokseen lisätään sahajauho, tuhka, kalsiumkloridi ja muut täyteaineet.

Annan esimerkin. Laske- malla lohkojen tiheyttä sen pitäisi saavuttaa arvo 1000 kg / m3. Tätä tarkoitusta varten on tarpeen valmistaa erä, joka sisältää 720 kg laajennettua savea, 250 kg sementtiä ja 150 litraa vettä. Monet lisäävät hiekkaa lujuuden lisäämiseksi. Mutta se vaikuttaa haitallisesti talon lämpöeristykseen. Tästä syystä hiekalla olevan sementin laajennetun saven korvaaminen on epäkäytännöllistä, koska kotelon laatu on merkittävästi pienentynyt. Tämä seikka on otettava huomioon.

Teknologinen järjestys

Laajennetun saven seinän rakenne.

Asuminen alkaa säätiön rakentamisella. Savi-betoni-mökin alla riittää, että rakennetaan kevythihnan päätuet esineestä, koska savi on sinänsä erittäin kevyt materiaali. Tällainen monoliittinen talo ei aiheuta suurta paineita maahan. Voit vähentää tietoisesti säätöön kohdistuvaa painetta, jos laske sen päälle vaikuttavien lohkojen tehokas kuorma. Yleensä monet tarkoituksellisesti tekevät seinät laajemmiksi, mikä vähentää tehon kuormitusta.

Kun talon perustus on rakennettu, jatka kaatamalla pääomaa tukevia rakenteita. Monoliittisen kehyksen tuotanto seuraavasti. Savirakointi on erityisen kestävä edellyttäen, että seuraava osuus säilyy. Tällaisten lohkojen kaatamiseksi tarvitaan yksi osa sementtiä, kaksi kertaa niin paljon hiekkaa, kolme osaa laajennetusta savesta.

Erän luominen on yksinkertaista. Täyte asetetaan veteen, vaivataan omilla kädellä tai yhdistelmällä, sitten sementtiä, hiekkaa ja muita aineosia lisätään. Odotetaan sementin asettamista.

Seinän rakentamiseksi sinun täytyy rakentaa erityinen muotti. Se voi olla kiinteä muottirakenne talon ympärillä tai yksittäiset muodot. Lohkojen luomisessa on helppo luoda alkuperäispinta.

Se ei vaadi erityisiä laitteita, kaikki voidaan tehdä käsin.

Sisustetun keramiittitason tuottamiseksi kiviä on integroitu muotin uloimpaan osaan, keskikokoisen luonnonkiven ja niin edelleen. Lohkojen muodostamisen jälkeen niiden ulompi puoli saadaan helpotuksesta. Tällaiset seinät näyttävät erityisen esteettisiltä. Kivet ja muu sulautettu materiaali maalataan maali halutulla värillä. Seinän julkisivu näyttää niin ainutlaatuiselta, että se ei mene huomaamatta.

Suurin osa ihmisistä, jotka on rakennettu laajennetun savibetonin avulla, tekevät erilaisia ​​materiaaleja käyttämällä erilaisia ​​lisäosia. Esimerkiksi lohkot on maalattu erityisillä väriyhdisteillä. Yleinen käytäntö laajennetun saven taustan suunnittelusta integroimalla värillisen lasin, keraamisten laatat ja niin edelleen.

Muut talonrakennusmenetelmät

Muotoilun avulla käyttämällä laajennettua savibetonimateriaalia voit antaa rakennukselle erilainen geometrinen muoto. Tätä varten sinun on luotava sopiva suunnitelma talon perustalle.

Omien tietojensa, käytäntöjen, fantasioiden soveltamisen johdosta on helppo asettaa suoruus tai monimutkainen kokoonpano. Joka tapauksessa objektin seinät toistavat säätiön profiilin, jonka rakentaminen suoritetaan helposti.

Säteilylaadun lämpölohko.

Kun talon tärkein tuki on rakennettu, on tarpeen miettiä, miten edetä. Käytäntö osoittaa, että seiniä ei ole rakennettu puhtaalle alustalle. Sen pinta on asetettava tiilen vieressä, ja eristämisen jälkeen on mahdollista aloittaa lohkojen asettaminen siihen. Tiilien avulla voit asettaa seinän leveyden. Riippuen siitä, on helppo muodostaa kevytyhdistelmämateriaalia.

On parempi pystyttää sulkeva rakenne lohkoilta. Mutta joissakin tapauksissa ne käyttävät jatkuvaa kevyttä aggregaattia. Se riippuu tulevan kodin omistajan halusta.

Pystysuorien seinien säilyttäminen

Henkilöllä, jolla ei ole vähintään perusrakennusta tai taitoja, täytyy oppia rakentamaan monoliittisia seiniä tiukasti pystysuoraan. Varsinkin kun keramit. Seinän itsensä pystyttämisessä ei pidä luottaa silmiisi. Ne epäonnistuvat. On tarpeen käyttää teodoliittia tai tasoa. Asennettaessa lohkoja nämä työkalut voidaan jättää huomiotta. Lohkojen asentaminen on helppoa tavanomaisen piipun avulla. Tällöin talo on suora, mutta ei kaareva.

Ruoanlaitto slaydite

Sardelli-lohkojen kellarikerroksen periaate.

Laajennetun savibetonin valmistus ei eroa murskatun betonin tuotannosta. Molemmat seokset ovat liikkuvia, ja ne voidaan antaa geometristen kokoonpanojen avulla. Esimerkiksi keramiittibetoni-ikkuna ei ole pahempi kuin tavallisesta betonista. Vaikka sardeldi materiaali omilla käsillään kypsentää helpompaa.

Materiaalit ja työkalut:

 • rakennus hiekka;
 • laajennettu savi;
 • sementti;
 • mineraalilisät;
 • muotti;
 • sähkökäyttöinen tai manuaalinen betonisekoitin;
 • lapio;
 • tasolla;
 • teodoliitti m;
 • kynnet;
 • vasara;
 • kädessä pidettävä tai moottorisaha;
 • kattotiiliä;
 • tiili;
 • kottikärryt;
 • luonnonkivi;
 • värilliset keraamiset laatat.

Käytön edut

Nykyisin kevyen betonilaitteiston rakentaminen on kasvanut monta kertaa. Sälkylä-betonin prioriteetti sellaisen täyteaineen kohdalla kuin kuona on ilmeinen. Tällä hetkellä sardeldi-betoninen mökki ei ole alhaisempi kuin hiilihapattujen betonien tai silikaattilohkojen rakentama objekti sen lämmöneristysominaisuuksista. Tämä materiaali ansaitsee tämän kunnian sen ainutlaatuisen korkeista lämmön säästöominaisuuksista. Tämä saavutetaan laajennetun savirakenteen ansiosta. Sen rakeet saadaan saven lämpökäsittelystä. Tämä prosessi tiivisti valtavan määrän ilmaa kevyissä keräysmateriaaleissa. Ja, kuten tiedätte, maapallolla vähäinen lämmönjohtavuus on ilmaa.

Kiertämättömässä kivihiilessä suljetun ilman määrä on useita kertoja pienempi. Tässä ja kaikki ero.

Saliraattibetonin talo tekee sen itse

Halpa ja lämmin - näillä kahdella sanalla voit kuvata kotiin valmistettua savibetonia omilla käsilläsi. Tällaisen rakenteen menetelmä voi olla sellaisten henkilöiden mieltymys, jotka haluavat omat asuntotuotonsa pienillä materiaalikustannuksilla. Lisäksi tällainen hanke vie vähemmän aikaa ja vaivaa toteutettavaksi kuin tiilirakennukset.

Teknologian edut ja haitat

Jotkut ovat skeptisiä sardiinista, puhumatta epävakaudesta tai epävakaudesta. Mutta vaikka emme tiedä mitään loppuun, tämä ei tarkoita sitä, että se on huono. Jotta voisitte täysin ymmärtää tätä rakennusmateriaalia, sinun täytyy tietää sen vahvuuksista ja heikkouksista.

 • Monipuolisuus. Materiaalia (monoliitista puhuttavaa) voidaan käyttää seinien, kaiteen ja tasaisten seinien rakentamiseen.
 • Pieni paino. Lopputuotteen komponentti on bulkkivalmisteiden lisäksi laajennettu savi - tämä on luonnostaan ​​valmistettu savesta valmistettu materiaali, jolla on ilman huokoset.
 • Hyvä lämmöneristysominaisuudet. Monissa suhteissa se ylittää tietyt hiilihapotettu betoni- ja vaahtolohkot.
 • Itsenäisen tuotannon mahdollisuus. Jollei tekniikasta muuta johdu, materiaali voidaan valmistaa kotona.
 • Laajennettua savea on käytetty pitkään rakentamisessa. Monissa huoneistoissa he kaatoivat betonipinnoitteita laajennetun saven pohjalta, jota on käytetty tähän päivään, joten voimme puhua kestävyydestä.
 • Korkea ympäristöystävällisyys.

Se on pieni tiheys

 • Pieni tiheys verrattuna muihin tiheään betoniin. Tämä saattaa aiheuttaa ongelmia huonekalujen ja laitteiden järjestämisessä rakentamisen jälkeen.
 • Tarve eristää kosteus rakennuksen ulkopuolelta.
 • Tarvitaan tiukka lähestymistapa laskennassa.
 • Suhteellinen hauraus verrattuna tiheisiin betonityyppeihin.
 • Epätavallinen ulkonäkö, joten pakollinen viimeistely on tärkeää.

Haittoja voidaan lähtökohtaisesti pitää merkityksettöminä, jos verrataan sitä, kuinka paljon kustannukset käytetään lopputuotteiden ostoon ja toimittamiseen. Edut ovat päällekkäisiä kaikkien puutteiden kanssa. Täysi kuva on tarpeen vain, jos otetaan huomioon tietyt mallit ja hankinnat.

Rakennusmenetelmät

Laajennettuun savibetoniin on kaksi päämenetelmää:

Ensimmäisessä vaihtoehdossa voit ostaa valmiita lohkoja tai tehdä ne itse. On tärkeää muistaa, että tällaisen päätöksen tekemisen yhteydessä on välttämätöntä käyttää ratkaisua, joka luo välttämättä kylmäsiltoja, mikä vähentää lämpöominaisuuksia tietyn prosenttiosuuden mukaan.

Monoliittinen valu on valmistettu erityinen koostumus, josta seinät on pystytetty. On vaikeuksia, mutta muotoilu on erittäin kestävää ja resistenttejä erilaisiin vaikutteisiin. Tässä tapauksessa voit helposti tehdä työn itse. Aika kuluu vähän pidemmäksi kuin lohkon muuraus, mutta tulos on ehdottomasti sen arvoinen.

Valmistuslohkot

Laajennettu savi muotti

Työn aloittamiseksi tarvitset koneen, jota käytetään lohkojen tekemiseen. Voit ostaa sen kohtuulliseen hintaan tai tehdä sen itse. Jos omistat alkeistuntemuksen hiomalla ja hitsauskoneella, niin tämä ei ole iso ongelma. Lomakkeiden ei tarvitse olla metalli, puu voi toimia myös pitkään. Lopputuotteen mittasuhteet voivat olla samanlaiset kuin 20 mm × 20 cm: n kalkkikappaleen mitat. Vaihtoehtona voidaan käyttää 39 × 19 × 14 cm tai 21 × 51 × 25 cm. Sisäseinien leveys voidaan puolittaa.

Muoto corpulent lohkojen valmistukseen

 • Metallista, jonka paksuus on 3 mm, valmistetaan metallilevyt valittujen mittojen mukaan ja seinämän paksuus on otettava huomioon lisäämällä tämä arvo pituuteen ja korkeuteen.
 • Hitsauskoneen avulla tehdään laatikko, joka on lohkojen muoto.
 • Kaksi pientä osaa on valmistettu samasta metallista, mikä varmistaa sisäpuolisten aukkojen muodostumisen. Mitat ovat 3 cm pienempiä kuin kukin sivut, ja on myös tarpeen harkita, että lohkon sisäisen osion tulisi olla noin 5 cm.
 • Kehys on valmistettu 3 x 3 cm: n neliömäisestä putkesta, joka on sijoitettava suoraan hitsauslaatikon sisään, tiivistämällä lohkot painollaan. Rajat hitsataan runkoon, joka ei salli sen laskea tiettyyn tasoon - joten lohkojen taso on sama.
 • Rungon keskelle hitsataan 5 cm leveä väliseinä.
 • Kahvat kiinnitetään runkoon, jotta koko rakenne olisi helpompi nostaa.
 • Pitkällä puolella sinun on kiinnitettävä sähkömoottori painoon, joka on kiinnitetty sen roottoriin, jolla on siirtymäpainopiste, jonka seurauksena kone värisee ja tiivistää liuoksen.
 • Jos haluat tuottaa samanaikaisesti useita rakennusmateriaalin elementtejä, voit tehdä muodon useisiin lohkoihin.

Valmistettavien raaka-aineiden valmistukseen tarvitset:

 • laajennettu savi;
 • sementti;
 • vesi;
 • pehmitettä;
 • hiekkaa, jolla ei ole savipitoisia epäpuhtauksia.

Koko prosessia voidaan kiihdyttää betonimyllyn ansiosta. Ensinnäkin siihen kaadetaan vettä ja ohjeiden mukaan pehmittimiä lisätään mittasuhteissa, kaikki sekoittuu hyvin. Erikseen hiekkaa, sementtiä ja laajennettua savea sekoitetaan kuivissa suhteissa suhteessa 3: 1: 8. Sen pitäisi olla homogeeninen massa. Tämän jälkeen seos pannaan betonisekoittimeen ja yhdistetään veden kanssa. Jos tärytin on läsnä muodossa, tarvitaan vähemmän vettä liuoksen kuivaamiseksi.

Laitteessa tehdyt lohkot ilman vibraattoria ovat vähäisiä.

Muovaus tapahtuu seuraavasti:

 • On suositeltavaa valita kuiva ja lämmin sää. No, jos ilman lämpötila on yli + 18 ° C.
 • Pinta, jolla rakennusmateriaali taitetaan, on oltava tasainen. Voit järjestää tällaisen ratkaisun kaatamalla käsitellyn reunuslevyn kopioihin tai käyttämällä kosteutta kestävää vaneria. Voit yksinkertaisesti sijoittaa betonialueen pinnoitukseen.
 • Koneen sisäseinien on oltava hyvin kiillotettuja ja voitelua voidaan myös käyttää öljyllä.
 • Ensiksi sarakkeet asetetaan (jos koneen rakenne ei tarjoa niiden läsnäoloa).
 • Kaadettiin liuos, ja se riisuu hyvin tärinän tai kehyksen avulla.
 • Kun koostumus on tarttunut, muotti voidaan poistaa kuivausprosessin aloittamiseksi.
 • Täysin valmius tulee kuukaudessa.
 • Muutaman päivän kuluttua rakennusmateriaali voidaan turvallisesti kuljettaa ja taittaa varastointia varten.
 • On välttämätöntä kattaa valmiit lohkot, kun he ovat kadulla, niin että sadeveden ei liota niitä. Näihin tarkoituksiin sopiva muovikalvo, liuskekivi tai kateaine. On tärkeää säilyttää kuilu elementtien välillä niin, että ilma voi liikkua vapaasti.

Laske lohkojen lukumäärä

Ennen kuin aloitat valun, on suositeltavaa laskea, kuinka monta lohkoa tarvitset tulevaan projektiin. Tee näin laske kaikkien seinien pinta-ala. Tämä tehdään kertomalla pituus leveydellä. Kaikki tulokset on esitetty yhteenvetona. Lisäksi lohkon alue tunnistetaan. Tämän jälkeen rakennuksen kokonaispinta-ala jaetaan lohkoalueelle. Kun tiedät rakennusyksiköiden kokonaismäärän, voit päättää, minkä suuruisen lähdemateriaalin haluat ostaa. Vakioyksikön paino on 15 kg, jos laskenta tehdään suhteessa, sittemmin sementti lähtee 1,5 kg, laajennettu savi - 12 kg, loput hiekka. Nämä tiedot on kerrottava kaikkien elementtien lukumäärän mukaan. Komponenttien lukumäärän perusteella on mahdollista laskea näiden raaka-aineiden ostamiseen käytettävän rahamäärän.

Monoliittirakenteen valuminen on erottamaton osa monoliittisen seinämän rakennetta, joten se kuvataan sopivassa tekstityksessä.

Mikä on perusta

Savirautabetonirakennukselle on toivottavaa, että pohjassa on nauhatalusta. Se voi olla matala tai vakio. Ensimmäinen vaihtoehto on sopiva, jos tiedetään, että maassasi on kallioinen pohja ja se on paikallaan. Kaikissa muissa tilanteissa on parempi tehdä se jäädytystason alapuolella. Komponentit sen kaatamiseksi ovat joki tai pesty hiekka, sementti ja murskattu kivi.

Laite on klassinen nauha-pohja

Laite matala kellari

 1. Arvioitu alue. Meidän on tarkasteltava tarkasti, mihin kulmakerroin menee. Tämä mahdollistaa syvenemisen vaaditulle tasolle ja varmistaa, että säätiö on myöhemmin osoittautunut tasaiseksi, eikä ylijännitteellä.
 2. Merkkijono vetää kehää pitkin. Se olisi sijoitettava suunnitellun rakenteen ulkoreunaan. Säätiön leveyden on välttämättä oltava suurempi kuin seinien leveys. Sen vähimmäisarvo on 10-15 cm. Jotta lisää mukavuutta, toinen lanka vedetään sisäreunan puolelle, joka toimii myös pysähtymättömänä.
 3. Kaivaa kaivanto. Sen syvyyden pitäisi olla alhaisempi kuin kerros, jolle tapahtuu jäänpoisto talven aikana.
 4. Karkea seulottu hiekka asetetaan pohjaan. Sen kerroksen on oltava 15 - 20 cm. On tärkeää painata sitä hyvin, lisää kutistumista varten se kaadetaan vedellä.
 5. Sama kerros on täynnä raunioita. On myös tärkeää painostaa sitä hyvin.
 6. Seuraava askel on asennus. Voit tehdä sen improvisoitujen keinojen avulla. Tätä tarkoitusta varten käytetään kiinteää alustaa, joka kopioidaan yhteen levyihin, vaahtopolystyreenialustalle tai vanerille, joka on peitetty muovikelmulla, mikä estää sen puristamisen.
 7. Sisäpuolella oleva metallikotelo. Sen valmistus lasikuituvahvisteesta sallitaan. Sen on oltava värjätty ja halkaisijan on oltava 12 mm.
 8. On tärkeää muistaa, että pinnan korkeuden on oltava vähintään 70 cm, mikä estää kosteuden tulevan kosteuden takia. Jos tämän tason täyttämiseksi tarvitaan runsaasti varoja, voit määrittää loppuosan lohkoperusteeksi.
 9. Crate sopii valmistetun kaivannon sisällä. On tärkeää muistaa, että sen mitat ovat 10 cm pienemmät, jotta sen upottaminen liuokseen olisi vähintään 5 cm, vain tässä tapauksessa monoliittinen rakenne, ja metallitangot on suojattu korroosiolta.
 10. Tässä vaiheessa asennetaan vuoraukset putkistoihin, viemäreihin ja muihin apuvälineisiin.
 11. Kaikki tyhjennykset kaatamisen aikana on poistettava värähtelijällä. Tästä riippuu maksimaalinen vahvuus.
 12. Jotta työn jatkaminen helpottaisi, sinun on yritettävä tuoda yläreuna tasolle. Se on paljon helpompi laittaa.
 13. Vahvan kiire kahden viikon kuluttua voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen, mutta on suositeltavaa antaa kuukausi konkreettista voimaa saavuttamaan täysi vahvuus.
 14. Samanaikaisesti säätiön kanssa voidaan tehdä sokea alue. Hänen pitäisi kääntyä pois talosta. Sen tarkoituksena on tarjota nopea sadeveden ulosvirtaus kellarista sekä antaa lisää voimaa pohjalle.

Kuumalla säällä on tärkeää tarjota hyvä kosteus estääksesi pohjan kuivumisen ja halkeilun. Tätä varten voit peittää tason ruberoidilla tai muovikalvolla. Jaksottainen kostutus vedellä on hyödyllinen.

Monoliittiset seinät

Tämä oikeanlainen vaihtoehto on riittävän vahva. Sinun tulisi aloittaa muottien valmistelu. Se on kuinka hyvin se tehdään, että lopputulos riippuu. Tässä vaiheessa sinun ei pidä säästää rahaa. On tarpeen ostaa vesitiivis tai laminoitu vaneri.

 • On helpompaa työskennellä, jos suuret materiaalilevyt liukenevat neliöiksi. Voit valita minkä tahansa koon, esimerkiksi se voi olla yhdellä puolella.
 • Seuraavassa vaiheessa tarvitset rakennepihdit. Levyt on merkittävä pareittain. Kaksi on kiinnitettävä yhteen. 5 cm: n etäisyydellä ylä- ja alareunasta 20-25 cm: n välein porattavat 10 mm: n reikiä liittimiin. Ne on kiinnitetty niin, että reiät täsmäävät toisiinsa.
 • Siinä tapauksessa, että vaneria ei ole päällystetty laminaatilla, liuoksesta on parempi viive ja suoja kosteudelta, se peitetään muovikelmulla.

Täyttävät seinät kevyellä aggregaatilla

Ratkaisun valmisteluun tarvitaan:

Näiden komponenttien suhde niiden sijainnin mukaan on - 0,7: 4: 0,45: 0,015. Tämä merkitsee sitä, että tarvitaan vähän alle 1 kauhan (10 litran kapasiteetilla) sementtiä, 4 säiliötä laajennettua savea, 5 litraa vettä ja 150 ml pehmittimiä (tavallinen neste saippua tai shampoo voi olla sen rooli). Täryttäminen on parhaiten betonisekoittimessa - tämä on avain komponenttien hyvään sekoittumiseen.

Jos pohja on pystytetty, vedeneristys on sijoitettava kahteen paikkaan - betoniin ja päälle, itse pohjaan. Siinä tapauksessa, että perustus kaadettiin välittömästi haluttuun korkeuteen, kateaine tai bikrost asetetaan kahteen kerrokseen ja saumat päällystetään bitumimateriaalin avulla. Tärkein vaikeus on asetettaessa ensimmäistä tasoa. Työjärjestys on seuraava:

 1. Keramzitobetona-täyttö Täytä astia kulmilla. Tämä ei ainoastaan ​​takaa seinämän tasaisuutta, vaan myös helpottaa muottien myöhempiä kiinnittymistä.
 2. Kaksi levyä on kiinnitetty 90 ° kulmaan. Tämä voidaan tehdä metallisella kulmalla sivussa, joka on ulkona. Tässä on syytä harkita, että seinän ulkopuolelta kiinnitettävät elementit olisivat hieman pidempiä kuin sisäiset, jotta ne sopisivat yhteen päiden kanssa.
 3. Graniitin vuorauksessa vedeneristeen päälle sovitetaan useita vahvikkeita.
 4. Lasi-vahvistus tai muu putkimateriaali leikataan osastoihin, joiden koko on sellainen, että ne päätyvät muottien vaneriseinämiin.
 5. Muottialustat asennetaan. Tämä vaatii nastoja, joiden halkaisija on sellainen, että ne sopivat valmiiksi valmistettujen putkien sisään. Kierreelementti kierretään puulevyn reikään, minkä jälkeen se asetetaan siihen ja puretaan toisen vanerilevyn läpi. Kiinnitys suoritetaan aluslevyjen ja pähkinöiden avulla.
 6. Päitä on suljettu litteä levy, jonka leveys on yhtä suuri kuin seinämän leveys.
 7. Pystysuora ja vaakataso tarkistetaan.
 8. Valmistettu liuos kaadetaan muodostettuun onteloon ja se on hyvin kaatunut.
 9. Tässä tilassa se jätetään useita päiviä, kunnes jähmettynyt.
 10. Monoliittinen seinä Tämän jälkeen muotti on purettu.
 11. Seuraavalle tasolle täytetään useita raudoitustangot uudelleen seinää pitkin. Reiät, jotka jäävät edellisestä täyttöstä, auttavat kiinnittämään muotin pohjan. Kaikki toimet toistetaan suunnitellun korkeuden koko laiduntajalle.
 12. Kulmat ovat täynnä betonia. Niiden on kuitenkin oltava vähintään 15 cm kummallakin puolella ylittäen aukon rajan.
 13. Reiät, jotka ovat jäljellä siitä, kun muotti on asennettu, voidaan korjata vaahdolla.

Pysyvällä muottirakenteella

Lisäksi on mahdollista käyttää pysyvää muottirakennetta. Voit tehdä tämän sijoittaa puoli tiili kahden seinän kanssa aukko. Sisällä niiden välillä ja täynnä laajennettua savea. Vahvistuselementti tässä tapauksessa toimii pin-tiilenä, joka on porrastettu sisäänpäin ruutupiirikuviossa. Tämän ratkaisun etuna on koneen suuri paksuus sekä ulkopuolisen koristelun tarve, jos ulkoinen rivi putoaa liitoksen alle.

Katso, miten voit tehdä irrotettavien muottien ja kaataa monoliittisia seiniä:

Estä seinät

Muuraussaveja

Slaydite-lohkojen tekniikka poikkeaa hieman tavallisten tiilien asettamisesta. Tässä on vain joitain vivahteita, joita on noudatettava:

 1. Tarvitset aloittaa korkeimmasta kulmasta. Se määritetään käyttämällä vesitasoa tai laserpiirtureita. Toisen työkalun käyttäminen on paljon nopeampaa ja helpompaa. Rivi on ennustettu juuri perustason yläpuolella. Nauhamittauksen avulla mitataan siitä kullekin kulmalle, jossa etäisyys on pienempi - on korkein piste.
 2. Ensimmäinen lohko on asetettu valittuun pisteeseen. Se on säilytettävä kaikilla tasoilla. Tästä viite-elementistä kaikki muut esitetään.
 3. Kahden kivien väliin, ulospäin, kalastuslinja tai -jousi venytetään. Sen korkeuden tulisi olla rivin korkeus ja kerroksen laasti. Se järjestetään tarvittaessa korkeammalle tasolle.
 4. Pystysuhdetta ylläpidetään luodin tai kuplan tasolla.
 5. Sauman paksuuden tulisi olla 1 cm tai vähemmän. Tämä vähentää kylmäsiltoja, koska ratkaisussa on huono lämmöneristys.
 6. Jos käytät tätä ensimmäistä kertaa tai sinulla ei ole paljon kokemusta, lisää pehmittimen muurausyhdistelmään. Sen tarkoituksena on varmistaa, että liuos ei istu ja kovenee pidempään. Niinpä tulee olemaan enemmän aikaa sovittaa jokaiseen kohteeseen.
 7. Paremman luotettavuuden ansiosta voidaan rakentaa vain muutamaa riviä.
 8. Puserot valmistetaan samalla tavalla kuin edellisessä versiossa. Vahvemman vakauden varmistamiseksi raudoitus on taivutettu ja sidottu muuraukseen.

Sauman paksuuden tulisi olla pieni

Tehdasyksiköt voivat olla sisältä tai ilman ilman sisällä olevia. Perusta on parempi asettaa toinen vaihtoehto - monoliittiset lohkot. Myös niiden käyttö on merkityksellistä, jos aiot käyttää betonilaattoja. Lisäksi heidän on tehtävä armopoyat. Puinen muotti on asennettu, laatikko asetetaan ja betonia kaadetaan. Vähimmäiskorkeus on 20 cm.

katto

Laajennetun saven projektiin voit käyttää ristikkojärjestelmän ja puun metallirakennetta. Ensimmäisellä on kiistämätön etu:

 • palonkestävyys;
 • pidempi käyttöikä;
 • ei aiheuta mätää ja sieniä;
 • mahdollisuus asentaa mihin tahansa sääolosuhteisiin;
 • hankkeen yksityiskohdat on tiukasti noudatettu;
 • asennustyökalujen vähimmäisvalikoima;
 • kevyelle järjestelmälle ei tarvita erityisiä nostolaitteita.

Puinen ristikkojärjestelmä

Suurin haitta, joka voi pysähtyä tämän mallin valinnassa, on alhainen energiatehokkuus. Metalli voi jäätyä alhaisiin lämpötiloihin, mikä osaltaan edistää ullakkotilan nopeaa jäähdytystä.

Raiteiden asennus

Yksityisten koteihin on parempi käyttää kolmion muotoilua. Paljon riippuu siitä, mikä katon kulma on määritelty piirustuksissa. Se valitaan ottamalla huomioon sademäärä ja tuulen voimakkuus tietyllä alueella. Myös tietyssä projektissa riippuu käytettyjen materiaalien paksuus. Maatilat tehdään samalla tavoin kuin puuta. Jos kiskon leveys on enintään 10 m, hyppyjä asennetaan kuten poikkipalkit. Kun koko ylittää määritetyn numeron, alaspäin suuntautuneiden palkkien asentaminen on pakollista. Molemmilla puolilla on oltava sama määrä telineitä tasapainoon ja asianmukaiseen kuormitusjakautumiseen. Tätä mallia varten on parempi olla käyttämättä ripustimia, jotka on yksinkertaisesti hitsattu mauerlatille, on ehdottoman välttämätöntä luoda pohja. Kansi, jolla on riittävä korkeus ja metallin paksuus, toimii mauerlatina. Tällaisen ratkaisun valinnassa on välttämätöntä huolehtia sekä ullakkotilan yleisestä että erityisesti katon korkeasta laadusta. Hyvä tapa olisi käyttää kivivillaa. Se voidaan yksinkertaisesti asettaa rakeiden jalkojen väliin. Samaan aikaan rakennusvaiheessa on otettava huomioon tämän koon noudattaminen.

Puurakenteet ovat yleisimpiä. Mauerlatissa käytetään yleensä puuta, jonka mitat ovat 15 × 15 cm tai 20 × 20 cm, ja kiinnitys, kuten metallirakenteelle, tehdään pultteihin, jotka asetetaan panssaroidun hihnan heittämiseen tai ankkurikiinnikkeiden avulla. Toisessa tapauksessa tarvitset rei'ittimen, jonka avulla reiät porataan betoniin. Peruselementtejä varten voidaan käyttää 15 × 10 cm tai 5 × 10 cm reunuslevyä.

Mansard RAfter -järjestelmä

On tärkeää muistaa, että asennus alkaa kahdella äärimmäisellä ristikkomallilla, jotka on asetettava kaikilla tasoilla ja jotka on kiinnitettävä kunnolla. Liitäntäelementit on asennettu niiden väliin. Nämä voivat olla lisäpalkkeja jalustoihin, jotka tulevat harjanteen väliin tai kierrettyihin säikeisiin, joiden avulla ne kestävät muiden elementtien tason.

Kaikki välikappaleet on asennettava ullakkotilan suunnitellun käytön mukaisesti. Jos se on ullakko, niin ne on siirrettävä niin paljon kuin mahdollista reunat, jotta enemmän tilaa. Toinen vaihtoehto olisi jakaa koko alue kahteen huoneeseen, sitten voit piilottaa telineet muutoksista.

Sisäinen ja ulkoinen sisustus

Jotta lämpöä voitaisiin säästää mahdollisimman tehokkaasti, on tärkeää huolehtia lisäeristyksestä. Suorita se kahdella tavalla. Jokainen niistä riippuu siitä, minkä tyyppinen ulkoasu on valittu. Jos haluat peittää seinät kuorellisella kuoriaisella, käytä vaahtoa tai vaahtomuovia eristeenä. Toimien sarja on seuraava:

 1. Kaikkien seinien pinta-ala lasketaan. Jotta voit tehdä tämän, sinun on tiedettävä jokainen arvo erikseen (kerro pituus korkeudella) ja lisää sitten tulokset.
 2. Tuloksen mukaan ostaa lämmitin. Sen paksuus voi olla 10 cm.
 3. Se kiinnitetään seinään erikoisastiompeleilla, joissa on leveät korkit (sateenvarjot). Laajennetun savibetonin tapauksessa on parasta huolehtia siitä, että halkaisija on suurempi. Tämä johtuu rakennusmateriaalin huokoisesta rakenteesta.
 4. Lähtökohtana taso alkaa. Sen laatu voi toimia metalliprofiilina kipsilevylle, joka on riittävän leveä ja voi mennä eristyslevyn sisälle. Ohjain asetetaan tasolle ja kiinnitetään tukeilla ja ruuveilla.
 5. Polyfoam on kiinnitettävä pystysuoraan tasoon seinän litteän pinnan säilyttämiseksi.
 6. Lujittava verkko on kiinnitetty päälle ja kiristetty erityisellä liimalla.
 7. Täydellisen kuivauksen jälkeen se on viimeistelty koristekastikkeella.

Eristys ja kipsi

Toisessa tapauksessa et voi käyttää koriste-kipsiä ja vastapäätä kiveä, joka asetetaan eristyksen päälle. Tässä suoritusmuodossa koko rakenne on vastustuskykyisempi sokkeille.

Siinä tapauksessa, että edessä on suunniteltava sivuraiteen avulla, menettely on seuraava:

 • Kuten edellisessä tapauksessa, vaaditun materiaalin määrä lasketaan.
 • Koko seinä on peitetty vedeneristys.
 • Metalliprofiilista valmistettu muovi on asennettu.
 • Mineraalivilla asetetaan runkopalkkien väliin ja kiinnitetään sateenvarjoilla.
 • Viimeinen askel on asentaa sivuraide.

Siding-asennusjärjestelmä

Lue lisää sivureunojen asennuksesta, lue täältä.

Kevytrakenteisen huokoisen rakenteen ansiosta voit helposti käyttää tavallista kipsiä sisustukseen. Tämä helpottaa tehtävää, toisin kuin sementtilohkon viimeistelykäsittely. Ensinnäkin kaikki seinät peitetään pohjamaalilla tai betonilla. Ne mahdollistavat paitsi ylimääräisen pölyn poistamisen myös materiaalien tarttuvuuden lisäämisen. Seuraavaksi asennetaan metalliverkko, joka toimii vahvistuskomponenttina. Tämän jälkeen kipsi levitetään. Viimeinen vaihe on kipsilevyrakenteen tai kipsin asennus.

Kuten olette nähneet, tällainen projekti kotona voidaan toteuttaa itsenäisesti, alkaen rakennuspalikoiden piirustuksesta ja valmistuksesta. Älä laiminlyitä ammattilaisten neuvoja, äläkä pidä hänen arvokkuutensa alle useita kertoja kuulemaan samaa asiaa. Menestystarinoita töissänne!

video

Esimerkki sardelliitti talon rakentamisesta:

Edistyneiden savimaiden esteet ja niiden asennuksen ominaisuudet seuraavassa videossa: