Ankkuripulttien karakterisointi ja asennus seinään, menetelmät

Ankkuri on metallimateriaalista valmistettu kiinnitin, työnnetään betonikantaan ja siinä on esine, joka johtuu siitä, että se on kiinteä. Tämäntyyppiset kiinnittimet on viime aikoina tullut hyvä kysyntä. Ankkuripulttien asentaminen seinään toimii ankkurina. Tämän vuoksi he pystyvät pitämään uskomattomia kuormia. Tämä mahdollistaa niiden avulla raskojen rakenteiden ja yksittäisten esineiden kiinnittämisen. Ei niin kauan sitten, että jotain korjattiin kiven pinnalle, kynnet ja ruuvit olivat käytettävissä. Nyt kaikki on muuttunut, ja tällainen kiinnike on aiemmin. Tämän prosessin kannalta helpompaa ja mukautetut ankkurit korvaavat ne onnistuneesti.

Mikä voi luotettavasti, erittäin tehokkaasti ja nopeasti korjata tiettyjä esineitä seinään? Ankkurit ovat erinomainen tapa tuoda tänne, heidän kanssaan voit ajaa tai ruuvi betoniin joka haluat.

ominaisuus

Ankkurissa on kierre sisäpuolelta, on tarpeen kiertää kiinnittimet siihen. Rakentamassa taloa, asunnon ankkuripulttien korjaukset ovat paras ankkuri, ne eivät johda sinua tarkalleen, ja on mahdotonta korvata ne jotain vastaavaa. Asennus näiden pulttien avulla on nopeaa ja helppoa.

He löysivät suurta hyötyä tiheille materiaaleille. Esimerkiksi betoni, tiili. Ne sopivat myös kipsilevyyn. Käytännöllisesti katsoen kaikkialla on mahdollista käyttää niitä - jos haluat ripustaa hyllyn, kaapin, kuvan ja varustaa katon. Kaikissa näissä työvoimavaltaisissa prosesseissa tarvitaan ankkureita. Enimmäkseen käytetään mekaanisia ankkureita, jotka pystyvät pitämään kiinni pysäytys- tai kitkavoimasta.

Rakennuksen tai arkipäivän tarpeiden mukaan on asennettava erilaisia ​​esineitä, rakenteita asennukseen. Näihin tarkoituksiin on olemassa erilaisia ​​kiinnittimiä. Betonin tai tiilen kanssa tarvitaan erityisiä ankkureita, ja kun käytetään puun aihioita, ruuveja käytetään puuhun. Ankkurit auttavat vahvistamaan raskaimpia rakenteita. Esimerkiksi se voisi olla vedenlämmitin, keinujen seinät, vauvan keinutuoli kattoon.

Itse sellainen pultti ei ole mitään erikoista. Tämä on melko yksinkertainen yhteys pultista, mutterista ja kehosta. Muovinen vuori on säädetty niin, että kosteus ei tunkeudu. Pultit toimivat yksinkertaisella välilevyperiaatteella. Kun pultti kiristyy, mutteri lopussa sopii sisälle. Tämä vaikuttaa siihen, että rungon koko kasvaa laajenemisen vuoksi ja se tiivistetään tiukasti betoniin.

laji

Näihin pultteihin kohdistuu pikemminkin tiukkoja vaatimuksia, koska ihmisten täytyy luottaa tämän kiinnityksen luotettavuudesta niiden painon vuoksi. Siksi kun valitset näitä tuotteita, anna valita ne, jotka suoritetaan GOST: n mukaisesti. Rakennusmarkkinoilla on seuraavat ankkuripultit:

 1. Yksiosainen pulttipää, kuusi puolta, mutteri. Tässä mutteri on jousi, joka laajentaa putkea. Hän itse on juotettu kärkeen - on mutteri, jossa on aluslevy. Kun ne alkavat kiristää pulttia, hän siirtyy välittömästi putkeen, mikä laajentaa sitä.
 2. Klin. Tämä on metallimateriaalin ydin, jossa on iso hattu. Sieltä tulee kiila, joka tulee sauvaan törmäyksessä. Näin se lisää betonin reikään sijoitetun osan pinta-alaa.
 3. Välillä, shokki. Kun kynsi kallistuu, se kasvaa ja kiinnittyy tiukasti kiveen.
 4. Kaksipuolinen mutteri. Tätä kiinnitystä käytetään massiivisiin kohteisiin tärkeälle työlle. Siksi se on luotettavin kiinnitin. Se laajenee kahdesta paikasta kerralla. Nämä tukit sijaitsevat putken päässä ja sylinterin kahden segmentin liitoskohdassa. Elementit toteutetaan, kun mutteri kiristetään, sen osat vedetään toisiinsa.
 5. Pudota. Kiinnikkeet ajetaan seinän reikään. Jo tällä kertaa se kasvaa leveydeltä ja tarttuu kiveen. Kun pultti kiertyy, se laajenee vieläkin. Tämän tyyppinen pultti voidaan asentaa nopeimmin.
 6. Razhimna neljään osaan. Sen osat ovat toisistaan ​​riippumattomia, muodostavat kokoonpanossa sylinterimäisen muodon. Rungon päällä on rengas ja toisessa päässä jousen kiinnitys. Kun se on kierretty, sen jälkeen alkaa sylinterin kanssa neljä reunaa. Hän irtoaa nämä segmentit ja painaa seinää vasten koko pituudelta. Se ei käytä pulttia, vaan tangot, joissa on rengas tai koukku.

Kuvauksista on selvää, että kaksi ensimmäistä ankkuria ovat samat. Erot niiden liikkuvuuden elementtejä. Jos ensimmäisessä on kartiomutteri, toisella on pultti. Ensimmäiset kaksi kiinnitystyyppiä ovat vakiovarusteita. Jo nyt heidän pääpohjaansa näyttää olevan näiden ruuvien koko valikoima. Yksinkertainen ja melko kätevä niistä pidetään ankkureina, joissa on koukku ja rengas. Koska mutteri on kierretty, pultti kiinnitetään välittömästi seinän reikään.

Asennusmenetelmä

Ei ole mitään helpompaa kuin kiinnittää ankkuripultti seinään. Sinun tarvitsee vain porata reikä betoniseinään. Sen halkaisijan on vastattava täsmälleen pulttia. Sitten sinun täytyy asentaa pultti itse ja kiinnittää se. Ankkuria ei saa purkaa, vaan se on täysin samassa muodossa, jossa sitä myydään. Jotkut ihmiset ottavat heidät erilleen ja yrittävät lisätä niitä. Ymmärtää ankkurin mutterilla ja sitten vain kierteellä mutteria ja se on se. Kun ankkuri on seinässä, se on pyöritettävä myötäpäivään. Tällaisten kiinnittimien avulla voit heti ymmärtää, kuinka nopeasti, kätevästi ja luotettavasti se on.

Käyttämällä niitä auttamaan voit ripustaa valoja, asentaa sisätilojen ovet viimeistelyyn. Sen perusteella, että tämä kiinnike on suunniteltu raskaille kuormille, sen tuotanto on tehty suuritehoisesta teräksestä. Tämän tyyppisiä kiinnikkeitä on melko helppo tehdä. Seinässä oleva pultti on kiinteästi kiinnitetty. Tämä johtuu liimauksesta, asettamisesta, kitkasta - avaimesta turvalliseen asentoon. Nämä periaatteet toimivat yhdessä ja erikseen, ei yhtä grammaa vaikuttamatta voimakkuuteen. Ehdottomasti jokainen ihminen voi kiinnittää ankkuripultin omiin käsiinsä.

Asennusohjeet

Ankkuripulttien asennusvaiheessa tapahtuvat toimet ovat samat kuin tikkailla. Tätä ei ole vaikea tehdä, vaikka niiden suunnittelu näyttää varsin monimutkaiselta. Vain joitain ominaisuuksia. Ankkuripulttien kiinnitysohjeet ovat seuraavat:

 • Tarvitset tarvittavan halkaisijan porauksen, joka on asetettava rei'itykseen.
 • Poraa reitti, puhdista se roskista.
 • Laske pultti, kiristä avain, kunnes se on kiinnitetty tukevasti.

On myös pieni määrä sääntöjä, jotka sinun täytyy muistaa ja tietää:

 1. Kiinnittimen kiinnitys on kielletty onttoa tiiliä.
 2. Asennukseen on kooltaan enintään kahdeksan millimetriä.
 3. Kun reikää ei voida puhdistaa, se on porattava vielä 20 senttimetriä.

Tämän työn työkaluista tarvitset poran ja vasaraharjan, jossa on porat, avoin jakoavain, vasara.

Betoni on paljon vahvempi kuin useimmat muut materiaalit. Siksi on jonkin verran vahvuutta tehdä reikä siinä. Porat on sputtered voimakkaista seoksista. Hyödynnä yksinkertainen pora ei toimi, jos tarvitset sileät reunat. Tässä tapauksessa on turvauduttava rei'itykseen.

Asennuspultit

Esimerkiksi säätiön suunnittelussa on useita tapoja asentaa ankkuri. Tärkeimmät ovat:

 • Periaatteessa pulttien asennus pohjaan tapahtuu ennen betonin kaatamista. Kun vahvistuksen runko on asennettu, kaarevat ankkurit kiinnitetään hitsaamalla. On erittäin tärkeää hallita pystysuoraa asentoa, etäisyyttä niiden välillä ja säätiö. Kun ne on kiinnitetty, lanka on suljettava esimerkiksi polyetyleenillä. Sitten betoni ei putoa lankaan.
 • On helpompi asentaa ankkurit kaatavaan betoniin. Ja siellä ohjataan kaikki tarvittavat parametrit.
 • Ankkurin suoritta- miseksi on välttämätöntä porata sopivan halkaisijan reikä pohjaan päästäkseen pölyltä ja betonilta. Aseta suora ankkuri, täytä aukot liimalla.
 • Kartiomainen ankkuri asennetaan samalla tavalla kuin suora. Älä unohda kiristää mutteria mutteria.

Ennen kuin pysyt kiinni yhdestä tai toisesta ankkurista, päätä kiinnittimien menetelmästä. Samalla muista muistaa tulevasta kuormituksesta. Luotettavuutta ja laatua ei saa ostaa pienemmästä halkaisijasta. Valitse valmistajat, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että he valmistavat tuotteita GOST-standardien mukaisesti.

Mitä etsiä

Ankkureiden asennusmenetelmä on noudattaa kiristysmääräyksiä. Jotkut valmistajat luettelossaan antavat suosituksia ankkurikiinnittimien kiristämiseksi. Pienellä ei ole mitään tärkeätä kitkavoimaa, sillä suuri lisää painetta pohjaan. Tämän vuoksi on olemassa tuhon todennäköisyys.

On tärkeää tarkkailla kemiallisten ankkureiden asentamista. Terässormi on asetettava reikään ruuvimeisselillä. Tämä on tärkeää koko koostumuksen kaikkien osien perusteellisen sekoittumisen kannalta. Koostumuksen ruiskutuksen aikana jo sekoitettu koostumus tulee reikään. Kun työnnetään napa, se on sekoitettava. Jos koostumus ei tule ulos reiästä, sinun on poistettava tappi ja lisättävä koostumusta. Kemikaalin pitäisi kovettua. Se kestää noin 40 minuuttia riippuen ilman lämpötilasta.

Lopuksi haluan lisätä, että ankkuripulttien asentaminen seinään olisi tehtävä tiukkojen sääntöjen mukaisesti, koska niillä on suuri vastuu raskaiden painojen ylläpitämisestä. Tällaiset kiinnittimet ilmestyivät niin kauan sitten, ja ne ovat jo hyvin suosittuja ja kysyntää rakennusmarkkinoilla. Ne ovat suhteellisen edullisia ja niissä on ainutlaatuinen monipuolisuus ja korkea luotettavuus.

Kiinnitys ankkuripulttiin: luotettava ankkuri mille tahansa sovellukselle

Kiinnittimet ovat tulleet elämäämme niin lujasti, ettemme enää huomaa niiden läsnäoloa. Mutta ne ympäröivät meitä kaikkialla, ja jos vain hetkeksi kuvittelemme, että kaikki katoavat välittömästi ja samanaikaisesti, se olisi historiallisin katastrofi. Ilman tavallisimpia kynsiä, ruuveja, pultteja ja pähkinöitä, edistyminen kaikilla tieteen ja tekniikan alueilla olisi ollut mahdotonta. Mutta ei ainoastaan ​​teollisuus ja tuotanto tarvitsevat näitä välttämättömiä avustajia.

Riittää vain katselemaan ympärillemme, muistaa kuinka monta tehtävää meidän on ratkaista jokapäiväisessä elämässä, järjestää elämästämme, millaisia ​​ongelmia syntyy, kun haluat ripustaa kattokruunun tai kuvan taloon, kiinnittää keittiön kaapit tai satelliittiantenni seinän parvekkeelle, asentaa riippuallas kylpyhuoneeseen tai suuri ovi käytävällä... Ne kaikki liittyvät tarpeeseen kiinnittää eri tavaroita rakennusten rakenteisiin: seinät, pylväät, katot jne. Yleensä puutalossa on suuria ongelmia näiden ei synny, mutta mitä jos se on tiili tai betoni?

Kiinnitys - ankkuri

Joskus kuitenkin, ei liian kauan sitten, puukytkimet, joita käytettiin esiporaisiin reikiin, käytettiin näiden ja monien muiden ongelmien ratkaisemiseen. Tällä menetelmällä oli monia haittoja: puu lopulta kuivassa huoneessa pienenee kooltaan ja korkki alkaa röyhtää tai jopa kokonaan putoaa; kosteissa olosuhteissa, päinvastoin, se paisuu ylös, mikä johtaa reiän halkeiluun ja sen seurauksena myös pistokkeeseen, joka putoaa ulos.

Näiden ongelmien poistamiseksi muoviset tapit keksittiin. Niillä on paljon etuja: ne eivät muutu kooltaan, ovat yhtenäisiä, halpoja ja luotettavia. Mutta on myös haittoja: ne eivät kestä suuria ja massiivisia kuormia. Rakenteen raskaasta painosta muovi muuttuu ajan myötä ja se lakkaa pysymästä lujasti reikään. Lisäksi korkealaatuisen monoliittisen betonin seinämien rei'illä on sileä sisäpinta, mikä lisää tappien todennäköisyyttä luopumasta niistä.

Näissä tarkoituksissa keksittiin keinotekoisten tiili- ja betoniseinien kiinnittimien kiinnittäminen raskaiden kuormien alla ja ankkuripultit.

Toimintatavan mukaan tällaiset tuotteet on jaettu kahteen päätyyppiin:

 1. Kemialliset ankkurit. Käytetään kapselia, jossa on erityinen liima, joka työnnetään reikään, joka murskataan kiinnittimen asennuttua, joka pidetään tiukasti liiman polymeroinnin jälkeen. Tämän menetelmän haittapuolena on tarve odottaa liiman kovettumista. Etu - mahdollisuus käyttää ei ainoastaan ​​monoliittirakenteita seinämissä, vaan myös ontossa.
 2. Mekaaninen. Ne perustuvat pultin tai kierteitetyn tangon kulumiseen käytettävän erikoisen metalliholkin kiertämisen tai nivelten laajenemisen periaatteeseen, kun sitä kierretään kierteellä.

Toisaalta metalliset ankkurit on jaettu myös useisiin eri tyyppeihin:

 • V. Kun ankkuri työntyy reikään, holkin sisäpinnassa oleva kiila laajentaa reunojaan. Joissakin yksilöissä kiilto suoritetaan erillisellä tanko-partaalla, joka sitten vedetään ulos reiästä ja kierretulppa kierretään paikalleen. Tämäntyyppinen ankkuri vaatii tavallisesti tarkkaa tarttumista reiän mittoihin.
 • Pisteet. Tällaisissa rakenteissa ei edes tarvita kiilaa. Ne käyttävät pehmeiden metalliholkkien erityisiä reunoja. Ajettaessa reikään vasaralla nämä reunat ovat epämuodostuneet, lepäävät sen pohjaa vasten ja pitävät holkki itseensä siinä. Tämä on yksinkertaisin laite, mutta se edellyttää tarkkaa reikien poraamista sekä syvyydestä että läpimitalta. Tyypillisesti tällaisia ​​ankkureita käytetään monoliittiseen betoniin tai luonnonkiviin tehtyihin seiniin.
 • Razhimnoy, tai "perhonen". Tarkoittaa läpivientityyppiä ja sitä voidaan käyttää ohutseinäisiä ja tasaisia ​​arkkimateriaaleja varten. Holkissa on pituusukko, joka ei saavuta reunoja. Kiertämisen aikana se on epämuodostunut keskimmäisessä osassa, ja se avautuu sivuille terälehdillä takapuolelta.
 • Spacer - yleisin laite. Se ei vaadi tiukkoja toleransseja reiän syvyydessä, vaan vain läpimitaltaan. Se käyttää takimmaisen holkin laajenemisen periaatetta, kun kartiomaista holkki on kierretty. Sitä käytetään vain betoniin tai korpulenteiseen tiiliin.

Ankkurikiinnittimien valmistukseen käytetään yleensä korkealaatuista ruostumatonta terästä, jolla on korroosionestopinnoite. Se suoritetaan pääsääntöisesti metrijohdon alla M6: sta M30: een. Ankkurointiliitoksissa on vakiovoiman ja leikkauksen yhteyksien luotettavuutta koskevat standardit. Ne riippuvat seinien materiaalista ja asennuksen syvyydestä.

Ja tämä artikkeli kertoo korkkien seinäpäällysteistä.

Ankkuripultin asentaminen?

Esimerkiksi harkitse laajennusrakenteen ankkurin kiinnittämistä betoniseinässä.

 1. Usein betonielementit peitetään kipsillä. Luotettavaa kiinnitystä varten ankkuripultin on oltava betonikerroksessa tietyllä syvyydellä, tavallisesti vähintään 50 mm. Siksi ennen ankkurin kiinnittämistä sinun tulee määrittää kipsin paksuus ja valita ankkuriholkin sopiva pituus.
 2. Laipan ankkurin reiän halkaisijan on oltava melko tarkka, joten holkki tulee vaivattomasti seinään. Myös reiän kohtisuoruutta olisi noudatettava. Sen syvyyden pitäisi olla hieman suurempi kuin holkin pituus.
 3. Reikien merkinnät on tehtävä mahdollisimman tarkasti. Ankkurin asentamisen ja kiinnittämisen jälkeen on mahdotonta vetää se ulos.
 4. Porauksen jälkeen reikä on puhdistettava huolellisesti pölystä ja betonirumpeista. Tämä voidaan tehdä harjalla, pölynimurilla, paineilmalla tai yksinkertaisesti puhaltamalla kumipallolla ja olkilla.
 5. Ankkuri vasaroidaan valmistettuun reikään kevyellä vasaralla. Jos hän ei pääse vaivattomasti, porata on korjattava pienellä kävelijällä.
 6. Kun mutterin ulkoreunassa oleva mutteri tai pulttipää on saavuttanut seinän pinnan, voit kiristää sen avaimella. Yhden tai kahden kierroksen jälkeen voima kasvaa selvästi huomattavasti. Tämä viittaa siihen, että kartiomainen holkki tulee holkkiin. Jos maksimi kiertymisvoima on osoitettu tälle ankkurille, on parasta käyttää momenttiavainta.

Joka tapauksessa ei ole välttämätöntä kierrättää "koko matkaa", jotta vältytään seinämateriaalin tuhoutumiselta. Tämä koskee erityisesti kevyitä, huokoisia tai vaahtobetoniä sekä tiiliä.

 • Usein käy niin, että mutteri tai pulttipää alkaa syventää kipsirakennetta kiristettäessä. Jos se on mutteria kierretangossa, voit jatkaa kiristämistä, kunnes se sukeltaa kokonaan seinään ja kiinnitä pidike toisella mutterilla. Pultin pitää olla irrotettava ja valittava suurempi halkaisija.
 • Tässä videossa on esimerkkejä kiinnityspulttien kiinnityksistä (kuinka kiinnittää erilaisia ​​ankkureita).


  Lisäksi on olemassa enemmän eksoottisia rakenteita ankkurikiinnittimistä, esimerkiksi kehyksestä, jotka on kiinnitetty samanaikaisesti kahdesta päästä tai repäisypäällä anti-vandal suojaamiseksi.

  Ja artikkeli ankkuripulttien teknisistä ominaisuuksista.

  Ankkuripultin kiinnittäminen - tapaaminen, tyypit ja koot.

  Jos katsomme kahden tärkeimmän kiinnittimen tyypin - ankkurin ja tynnyrin periaatetta - ankkurilla on merkittävä etu. Metallin ankkuri, miten kiinnityspultti kiinnitetään kitkavoiman lisäksi, pidetään alustassa "pysäyttimellä", joka on eräänlainen ankkuri, joka saadaan varren välikappaleen avulla. Kitka lisätään perusmateriaalin tuhoamiseen.

  Myös kemiallisia ankkureita, metallikotelon sijaan ne käyttävät nopeasti kovettuvia liima-yhdisteitä, jotka työnnetään reikään ennen ankkuripultin asentamista. Tuloksena on monoliittiyhdiste, jossa on emäs.

  Markkinoilla on laaja valikoima ankkureita, mutta ne voidaan jakaa useisiin luokkiin.

  Ankkuripultti ja mutteri - Ankkuripultin kiinnittäminen

  Itse asiassa se on mutteri, jossa on mutteri ja aluslevy, joka on ruuvattu kytkimeen (kierteitetty holkki). Siksi sitä voidaan kutsua ankkuripultilla, jossa on mutteri tai ankkurointi. Miten kiinnittää ankkuripultti mutterilla, tutkimme yksityiskohtaisesti itsenäisesti ja käytämme sitä.

  Toisaalta pultti, jossa on aluslevy, ruuvatetaan varren päälle, toisaalta - kartiomaisen kiilan sijaitsee. Laajassa osassa kiila vastaa kytkimen halkaisijaa, kapeassa osassa - nastatilaan. Kiilan sivupinnasta on lovi- ja pituusreikiä.

  Asennus on melko yksinkertainen, kuinka kiinnittää ankkuripultti mutterilla - jopa aloitteleva ymmärtää.

  Kytkimen alle porattun reiän pohjaan puhdistetaan pöly. Yksityiskohta on ripustettu ankkuriin, se asetetaan reikään, ja vasaran kevyillä räjäytyksillä se lyö pysähtyy. Kiristä mutteri muutaman kierroksen jälkeen.

  Ruuvaa tappi, mutteri "irrottaa se" liittimestä, minkä seurauksena kiila leviää kytkimen koko pituudelta rei'illä.

  Tee ankkuripultit galvanoidusta teräksestä. Levitä betoniin, kiveen, kiinteään tiiliin.

  Tällaisen ankkurin "parannettu versio" on kaksi ankkuria.

  Hänellä on kaksi liikkuvaa liitosaluetta, joista toinen on kartion toisessa. Ruuvattaessa mutteri varsi työntää yhden holkin toista kohti. Ensimmäinen erotetaan kiilan kartiolla ja itse levittää keskikytkimen muodostamalla kaksi kiinnitysvyötä.

  Maple anchor - kuinka kiinnittää ankkuripultti

  Tätä tyyppiä voidaan pitää edellisen muutoksena. Kytkentä on tehty liikkuvan lyhyen hihanrenkaan muodossa varren päässä varren sivusta (kiila).

  Toimintaperiaate on samanlainen, on pieni ero - se ei vaadi tarkkaa poraamista reiän syvyydessä ja puhdistamisen pölyltä. Reikä porataan marginaalilla, ankkuri asetetaan haluttuun syvyyteen ja mutteri ruuvataan, jolloin holkki puhkaisee varren.

  Hex Head Ankkuri

  Tämä on klassinen aluslevy, joka on ruuvattu holkkiin, jossa on pitkittäisreiät. Hännäinen kartiomainen mutteri toimii välikappaleena.

  Standardi asennus - Poraa reikä, puhdista se, aseta ankkuri kiinnitettyyn osaan ja työnnä se kevyesti. Kiinnitä vielä ankkuripultti muutama kierros - mutteri tulee liittimeen ja katkaisee sen.

  Soveltamisala on sama kuin edellisissä tyypeissä - raskaiden rakenteiden kiinnittäminen betonin, kiven ja kiinteän tiilen pohjaan. Ankkuripultin kiinnittäminen

  Tämäntyyppinen pultti voi päätyä renkaaseen tai koukkuun. Ne antavat sinun vain ripustaa rakenteen ankkurin asennuksen jälkeen, muuten ei ole eroja.

  Ankkuripultin iskun - ankkuripultin kiinnittäminen.

  Tällaisella näytteellä yhdistyvät ankkurin ja naulan toiminta.

  Se koostuu onttomuodostangosta, jonka toinen pää valmistetaan mutterin muotoiseksi mutteriksi ja aluslevyksi, toinen on holkki, jossa on neljän lehtien kangas.

  Asennus ja kiinnityspultin kiinnitys - pohjan reikään on tarpeen ajaa ankkuripultti, joka puolestaan ​​ajaa kynsiä. Petals hihat eroavat. Mutteri toimii vain kiinnitetyn osan kiinnittämiseksi.

  Razzhimny ankkuroi neljään segmenttiin

  Toimintaperiaatteella tämä tyyppi on lähempänä ankkuria, jossa on mutteri tai kuusiosainen pää. Vaikka niissä ei ole kiilaa tai kartiomutteri mutterin tai pultin varressa, laajeneminen tapahtuu ruuvaamalla pultti itseään onttoon holkkiin, joka liikuttaa sisäistä tetraedyn elementtiä.

  Ankkuri koostuu sylinteristä, jossa on neljä rakoa, jotka päättyvät kapeaan renkaaseen. Lamellia pidetään litteänä jousena, minkä jälkeen raot ovat kiilamaisia. Siirtyessään tetraedrinen kierteinen elementti purkaa näitä kiiloja.

  Pultti ei ole mukana sarjassa, mutta se on kalteva riippuen ripustuskokoonpanosta.

  Pultin lisäksi on mahdollista kiertyä pultti koukulla tai renkaalla laajennusankkuriin. Nämä muutokset toimitetaan niiden mukana.

  Lamellien, kiilojen, leveiden aukkojen ansiosta laajennuspultit voidaan asentaa heikkoihin alustoihin, kuten ontoksiin (viistosti) tiiliksi, kaasu- tai vaahtobetonialustoiksi.

  Ankkuripultti - Ankkuripultin kiinnittäminen.

  Yksi helpoimmista asentaa ankkurointityyppejä.

  Laite on kierteitetty holkki, jossa on uritettu kartiomainen muoto ja kiila raon käytetystä päästä.

  Asennus - sisääntuloventtiili työnnetään valmistettuun reikään ja käyttämällä erikoisiskuventtiiliä leikkausosa kiilataan kiilan avulla. Kun pultti on ruuvattu, terälehdet eroavat vielä laajemmasta, lisäävät pitoa.

  Valmistettu sinkittyä terästä tai messingistä.

  Kierrä ankkuri

  Se on erityinen muotoilu. Holkkien leikkauksia ei leikata loppuun ja pääty rengasta mutterilla. Lähempänä pään ja liner-lamellien keskelle heikkenee. Ruuvi kiristetään, mutteri liikkuu ja levittää lamellit keskelle.

  Erikoisesti suunniteltu heikkoihin ja ontoksiin. Sitä voidaan tuottaa paitsi ruuvilla, myös napeilla, koukkuilla, renkailla.

  Yleiset suositukset

  Ankkuripulttien asentamiseksi asianmukaisesti on otettava huomioon alustan tyyppi ja lujuus, valitse ankkurin tyyppi, joka on optimaalinen tietylle osalle, ja määritä sen kuormituskyky.

  Ja vaikka tietyt tyypit eivät edellytä reiän tarkkaa porausta (esimerkiksi laajentamista), mutta tarkemmin se on, sitä luotettavampi ankkurin kytkentä alustalle.

  Ankkuripulttien kiinnittäminen - video ja yksityiskohtaiset asennusohjeet

  Ankkuripultit on asennettava tietyn tekniikan mukaisesti. Sen valinta riippuu ankkurin suunnittelusta ja tarkoituksesta, sen asennuspaikasta sekä sen pohjan materiaalista ja rakenteesta, johon se kiinnitetään.

  1 Ankkureiden periaate - miten ne selviytyvät kuormien suhteen?

  Ankkuripultit toimivat kiinnikkeinä ja niitä pidetään pohjassa, jossa ne on asennettu, kahden voiman takia, jotka ovat niiden lataamisen jälkeen.

  Pysäytysvoima syntyy kuorman tai sen osan kohdalla, joka on kohtisuorassa ankkurin pitkittäisakseliin nähden ja joka pyrkii taivuttamaan, repimään tai katkaisemaan sen. Tällöin kiinnittimiin kohdistuvaa voimaa kompensoidaan materiaalien sisäisellä resistanssilla: pultti itse - murtuma; perusteet - tuhoutumisesta ankkurista siirrettyyn kuormitusjännitteeseen.

  Kitkavoima ilmenee kuorman tai sen komponentin tapauksessa, joka suuntautuu ankkurin akselin suuntaan ja joka pyrkii vetämään ja vetämään sitä pohjasta, johon se on kiinnitetty. Tällöin pultti kompensoi sille kohdistettua voimaa ja pidetään sen kiinnittämisen sijasta sen elementtien kitkasta johtuen perusmateriaalista.

  Nämä voimat syntyvät useimmiten samanaikaisesti, mutta joskus erikseen. Ne ovat sitä enemmän, sitä syvemmälle pultin kiinnitys on (tai se on pidempi) ja sen muotoilu on paremmin sovitettu, sekä pohjan rakenne ja materiaali tällaiseen vastukseen kuormituksesta. Näin ollen jälkimmäisen sallittu enimmäisarvo riippuu myös näistä parametreistä ja tekijöistä.

  2 Asennus säätöön - ensimmäisistä ankkuripultteista

  Yksi ensimmäisistä ankkuripultteista oli tarkoitettu vain asennukseen säätiöön. Tällä hetkellä ne on valmistettu 6 tyypillä, joiden pituus on enintään 5 m ja halkaisija jopa 140 mm. Asenna nämä säätöpultit näin:

  • ankkuri taivutetulla tapilla - kiinnitä asennettuun runkoon ennen sen kaatamista betoniin;
  • ankkurilevyllä - myös asetettu alustan valmistamiseksi tai se upotettuna siihen välittömästi liuoksen kaatamisen jälkeen;
  • komposiitti - alempi tappi kiinnittämällä se kiinnitetään seoksen betoniin sen kaatamisen aikana ja ylempi tanko kierretään kytkimeen, kun pohja on täysin karkaistu;
  • irrotettava, samanaikaisesti asennettu komposiitti - upotettava ankkurivahvistin nestemäiseen betoniin ja viimeisen kiinnitystapin kovettamisen jälkeen lukitusmuttereilla;
  • suorat linjat - asennetaan karkaistulle perustukselle porattuihin reikiin ja jäljelle jääneet aukot täytetään liimakoostumuksella tai laastilla;
  • kartiomaiset - ne myös työnnetään viimeistellyn pohjan valmistettuihin reikiin, mutta ne on kiinnitetty laajennuslevyllä lopussa.

  Pohjaan liittyvien ankkureiden päätavoite: rakennusten rakenteiden kiinnittäminen tai niiden kuormien ottaminen rakennuksen toiminnan aikana.

  3 Nykyaikaisten yleiskäyttöisten ankkojen kiinnitys

  Tällä hetkellä tuotetaan myös yleiskäyttöisiä ankkureita. Ne voidaan asentaa lähes kaikkiin valmiisiin alustoihin. Useimmiten nämä pultit asennetaan seinään tai kattoon.

  Kaikki yleiskäyttöiset ankkurit on jaettu kahteen päätyyppiin: mekaaniseen ja kemialliseen. Ensimmäiset asennetaan mekaanisesti. Toinen johtuu erityisestä liima-aineesta, joka syötetään pultin asennusreikään. Tämä kemiallinen koostumus täyttää ankkurin ja alustan välisen tilan samoin kuin kaikki kiinnittimen vieressä olevat aukot, jos sellaisia ​​on. Sitten liima asetetaan ja varmistetaan pultin turvallinen kiinnitys tasaisella kuormitusjakaumalla jopa huokoisessa ja ontossa materiaalissa.

  Kiinnitysmenetelmän mukaiset mekaaniset ankkurit on jaettu tyyppeihin:

  • kädenvääntöä;
  • V;
  • laajeneminen;
  • välikappale.

  Ennen kiinnittimien asentamista sinun on valittava oikea tyyppi ja koko. Tämä tehdään pohjan olosuhteiden ja voimakkuuden perusteella kiinnittimen paikallaan sekä kuorman luonteen ja suuruuden perusteella, jonka jälkimmäisen on kestettävä. Jos pohjan (kipsi tai vastaava) pinnalle on materiaalia, joka ei kykene pitämään ankkuria, ota sitten pultti pidempään kuin laskettu pituus. Kiinnittimien kokoa tulisi lisätä heikon kerroksen paksuuteen.

  Ankkureiden asennus seinään, kattoon ja niin edelleen alkaa tarkalla merkinnällä - tämäntyyppinen kiinnitin asennuksen ja kiinnityksen jälkeen tuhoamatta perusmateriaalia ei voida poistaa. Sitten, kuten video osoittaa, kohtisuoraan pohjan pinnalle, porataan reikä.

  Sen halkaisijan on vastattava tarkasti, ja syvyyden ei tarvitse olla pienempi kuin pultin valmistajan määrittelemät.

  Viimeistetyn reiän on puhdistettava perusteellisesti murusia ja pölyä pohjamateriaalista harjalla, pölynimurilla tai ilmanpaineella. Asenna sitten ankkuri.

  Kemiallinen - täytä reikä 2/3 liimalla. Kiinnitä pultti kuvan mukaisesti, haluttuun syvyyteen ja keskipisteeseen. Emme lataa ohjeessa määritettyä ankkuriaikaa, jotta liima kovettuisi.

  Aseta mekaanisen vasaran holkki ilman ruuvi reikään ja vasara siihen. Tällöin pehmeän metallin valmistetun vuorauksen reunat ovat epämuodostuneet ja pitävät sitä kuormitettuna reikään. Sitten, kun olet kulkenut kiinteän osan läpi, kiristämme pultin.

  Kaikki muut mekaaniset osat asetetaan reiätyöryhmille ruuvaamalla tai poistamalla niiden komponentit. Jos osa on kiinnitetty välittömästi, työnnä ankkuri sen läpi. Tartu kevyesti vasaraan kiinnittimien kiinnittämiseksi aluslevyyn, pulttipäähän, ruuviin tai kiilaelimeen. Tämän jälkeen mutteri, pultti tai ruuvi ruuvataan laajennus- ja laajennusantureihin. Jos ankkuripultti on rengas tai koukku, voit kiristää sen. Tällöin laajennus- tai laajennusmekanismi avautuu ja kiinnittää kiinnittimet tukevasti reikään. Kiilan ankkurissa vasaroidaan sivupalkissa tai keskiosassa. Ne aktivoivat tukimekanismin.

  Mikä on ankkurointi seinään?

  Usein erilaisilla korjaus- ja asennustöillä on tarpeen korjata erilaisia ​​rakenteita seinään. Käytännössä tämä on paljon vaikeampaa kuin ensisilmäyksellä. Vakiomenetelmät eivät toimi kovin hyvin, varsinkin kun rakenteella on kunnollinen paino ja luo alhaisen paineen kiinnityspisteeseen tai seinälle ei ole sellaisia ​​vahvoja ominaisuuksia kuin betoni. Tällaisissa tapauksissa on paljon käytännöllisempi käyttää ns. Ankkurointia seinään.

  Kuinka ankkurit toimivat - miten ne käsittelevät kuormia?

  Toiminnan periaate on niiden tekniikka ja erityinen tiimirakentaminen, jonka takia kuorma on täysin erilainen. Tosiasia on, että ankkuripultti, kun se on asennettu seinään, ei avaudu millään tavalla, kuten kynsiä, tappaa tai ruuvi.

  Ankkuripultin vetäminen seinästä on mahdotonta

  Tällöin kuorma jakautuu pieneen pinta-alaan, johon pultti on asennettu, eikä yksittäiseen kohtaan, kuten tavanomaisiin kiinnikkeisiin. Sen kykyä lisäämällä siihen lisätään metallilevy, joka ottaa suurimman osan kuormasta ja levittää sen koko levyn tasolle, ja mitä suurempaa levyn pinta-alaa, sitä enemmän kuormaa pultti voi kestää.

  Ankkurit: niiden tehokkuus ja vaihtelut

  Ankkuripulttien tehokkuus puhuu puolestaan, se on uusin moderni kiinnike, joka on nopeasti saamassa suosiota sen helppokäyttöisyyden ja käytännöllisyyden ansiosta. Heille tällä hetkellä ei ole analogeja, joita voitaisiin verrata talouteen ja fyysisiin ominaisuuksiin. Kun otetaan huomioon kuorman jakauman fyysiset lait koneessa, asiantuntijat tulivat erittäin tehokkaaseen ratkaisuun ja luoneet tämän laitteen.

  Ankkuripultit on jaettu useisiin eri tyyppeihin.

  Ankkurit ovat erilaisia, niillä on suunnilleen samat ominaisuudet ja toiminnot, joista jokaisella on perustavanlaatuinen ero. Ne on jaettu seuraaviin tyyppeihin ja alalajiin:

  1. mekaaninen:
   - kiinnitys;
   - laajentaminen;
   - ajaminen;
   - kiila;
   - pultti, jossa on rengas tai koukku;
   - runko;
   - hiusneula;
   - edessä;
   - enimmäismäärä;
   - kevät.
  2. kemialliset:
   - kiinnitys monoliitti;
   - ulkoisiin ja sisäisiin töihin;
   - irrallisten ja ohutseinäisten alustojen kiinnittimiin;
   - tärinää kestävä;
   - pitkä ateria;
  3. Muovia.
  4. Ground.
  5. Peruslaitteen laitteelle.
  6. Korkeuden säätö.
  On helppo löytää oikea ulkoasu.

  Ankkuripultin kiinnittäminen: luotettava ankkuri mihinkään sovellukseen

  Huolimatta kuormituksen kestävyydestä, se syntyy yksinkertaisesti kolmessa vaiheessa:

  - Poraa seinässä oleva reikä porattavalla tai lävistimellä.
  - asenna pultti reikään;
  - purkaa ankkuripohja.

  Tällainen asennus takaa luotettavan käytön mihin tahansa tarkoitukseen ja kuormitukseen. Ankkuripohja sopii erinomaisesti kaikentyyppisiin sovelluksiin.

  Asennus säätöön

  Ankkuripultit asennetaan myös säätöön samalla tavalla. Asenna esimerkiksi teräspylväät pohjaan. Nämä ovat ensimmäisiä ankkuripultteja, joita käytetään talon rakentamisessa, ne kestävät valtavia kuormia, koska ne ovat osa rakennuksen tukialustaa.

  Pohja-ankkurit kestävät hyvin raskaita kuormia

  Hexagon-ankkurit eroavat toisistaan ​​voimallaan. Seinälle tai lattialle levitetään kuusikulmainen metallilevy ja kiinnitysruuveja ruuvataan tai vasaroidaan porojen reikiin sen pintojen kulmissa. Suunnittelua pidetään erittäin luotettavana ja pystyy kestämään kaikki sovellukset, jopa autojen nousu, jos asennus tehdään lattialle. Yksinkertaisella tavalla kuusikulmaisella rakenteella on ainutlaatuiset ominaisuudet kestämään korkeaa painetta eikä sammuttamaan sen jäykisteiden vuoksi. Kuusikulmaisia ​​osia käytetään usein erilaisissa teknisissä suunnissa ominaisuuksiensa vuoksi.

  Kiilan ankkurilla on erittäin hyvä kantokyky kapasiteetin takia, sen ankkuri kohoaa materiaalin sisäpuolelle, ikään kuin kiinni seinään, se ei anna painetta vetää ulos. Kiilahitsaimet on jaettu myös erilaisiin tyyppeihin, on syytä muistaa, että mitä voimakkaampi kitkavoima johtuu, sitä parempi on sen kantavuus, mutta samalla perusmateriaalin on oltava vahvempaa, muutoin vahvistamalla se vain tuhoaa. Tätä tyyppiä ei suositella huonolaatuisille seinille, esimerkiksi kaasulohkolta.

  Tällaisia ​​ankkureita käytetään parhaiten vahvoille seinille.

  Pulttityypissä on myös pultti ja mutteri, joka säätää ankkurin ohjauksen kiinnitykseen. Mutta toisin kuin kiilamainen, pultteilla on ankkuri lähes koko pultin pituus, joka purkaa paine koko syvennyksen pituudelta. Näin ollen seinämän tuhoutuminen on vähäistä, ja tätä tyyppiä voidaan käyttää paitsi betonissa ja suuren lujuusseinissä myös haavoittuvimmissa materiaaleissa, mikä tekee siitä varsin suosittua. Mutta heillä on heikkouksia. Jos esimerkiksi verrataan sitä kiiltoihin, niin samaan paineeseen, pultteihin, on käytettävä akselin suurempaa halkaisijaa, joka johtaa uusiin ongelmiin. On tarpeen käyttää suurta halkaisijaltaan suurta porata ja näin ollen tehdä suuremman reiän seinään, mikä aiheuttaisi suuria kustannuksia ja voi myös heikentää seinämateriaalin lujuutta, mikäli se ei ole tarpeeksi vahva. Tällaiset ankkurit ovat sekä yksikertaisia ​​että kaksinkertaisia, mikä sallii niiden pysyvän lujasti alustassa ja hajottaa sisäistä stressiä. Tämä ominaisuus kasvattaa kantokykyä pienemmällä seinämän tuhoamisella.

  Pultilla ja mutterilla voit säätää ankkuria

  Kierteisiin iskukuiluihin käytetään tiukasti kestäviä materiaaleja, pulssit tärinät tuhoavat hauras seinän ennen asennusta. Siinä on lanka, ja sisällä kartio, joka on paljastettu sisältä. Se on helppo asentaa, vain poraa reikä, vasara ja kuori. Se on helppo asentaa pinnalle, se asennetaan seinätasolle ja ei vaadi jälkikäsittelyä, mikä nopeuttaa asennusta ja on myös helppokäyttöinen. Sitä käytetään yleensä putkien asentamiseen kattoihin, kanaviin ja kanaviin.

  Tällaisia ​​ankkureita käytetään vain vahvoille pinnoille.

  Työkaluja yleisimpien ja siellä autotallissa, koska asennettaessa ankkuripultit eivät vaadi erityisiä työkaluja. Tavallinen pora tai perforator (riippuen seinän materiaalista, johon kokoonpano on tehty), vasara on tarpeeksi. Jos käytät iskulaitteiden tyyppisiä kiinnittimiä - jakoavain, kiinnittimien kiinnitysankkuriin. Näiden yksinkertaisten työkalujen käyttäminen mahdollistaa minkä tahansa asennuksen mahdollisen ankkurin kiinnittimen. Vain sama asennus suoritetaan riippuen kiinnitystyypistä ja tietenkin masterin kokemuksesta, koska väärä asennus voi johtaa erilaisiin sivun tuhoisiin vaikutuksiin, esimerkiksi pohjapinnan tuhoamiseen. Sinun on myös oikein valittava kiristysmateriaalin ja pinnan materiaalin välinen vastaavuus, koska kaikki pinnat eivät kestä kovaa pistepainetta, eikä kaikkia kiinnittimiä ole suunniteltu ylikuormitukseksi, kuten yllä mainittiin. Ennen ostopäätöksen tekemistä sinun kannattaa ehdottomasti kuulla kokeneen rakentajan tai asentajan kanssa, ja voit kuulla rakennusyritysten ja myymälöiden myyjien kanssa. Tällainen neuvonta ei ole tarpeetonta päätöstä tehtäessä.

  Ankkurin asennukseen tarvitaan vain porata.

  Oikea ja luotettava kiinnitys on yksi rakentamisen tärkeimmistä edellytyksistä, kestävän talon luominen. Ankkurit ovat ensimmäisten joukossa muiden vastaavien laitteiden joukossa raskaiden rakenteiden asennukseen erilaisten pintojen pinnalla. Sisäisten kuormien jakautumisen ainutlaatuisen rakenteen ja mekaniikan ansiosta ne pystyvät kestämään erittäin raskaita rakenteita niin paljon kuin materiaalin voimakkuus sallii. Ja jopa herkkien pintojen ansiosta, jotka antavat lisämetallilevyjen ja asennuksen ansiosta ne kestävät uskomattoman kuormitusvoiman, joka mahdollistaa jopa kotona, raskaissa laitteissa tai erikoistuneissa asennuksissa asennuksen, puhumattakaan rakenteen rakenteen itse, käyttämällä nykyaikaisten sovellusten luotettavuutta ja monimuotoisuutta. ankkurikiinnikkeet.

  Kiinnitys on pakollinen menettely korjauksessa ja rakentamisessa

  Joten, jos lähestymme tätä asiaa vastuullisesti, tutustumalla kiinnittimien tyyppeihin ja fyysisiin ominaisuuksiin, he eivät koskaan, jopa monien vuosien jälkeen, pääse paeta. Vaikka ne on tarpeen irrottaa, se ei ole mahdollista poistaa seinämästä tuhoamatta, ja jos seinällä on suuri lujuus, niin se ei ole helppoa, ankkurit asennetaan kerran ja vain ilman uudelleenasennusta, mutta sitten jokainen valitsee, mikä on tärkeämpää, kestävyys ja luotettavuus pultit.

  Ankkuripulttien asennus seinään

  Ankkuripultin pisteet. Ankkuripultin asennusohjeet.

  Ankkuripultin pisteet

  Miten vasara ankkuripultti? On sanottava, että ankkuripultin oikean vasaran suorittamiseksi on noudatettava useita sääntöjä. Yleensä kiinnitysankkureita on kaksi päätyyppiä. Tämä on niiden kiinnitys rakennusliiman avulla (ryhmä kemiallisia ankkureita) sekä kiilto (ryhmä mekaanisia ankkureita). Osta valmiina ankkuri tai voit tehdä sen itse. On sanottava, että on olemassa riittävän suuri määrä ankkurointilajikkeita yksinomaan teolliseen tuotantoon, jotka poikkeavat toisistaan ​​tarkoituksenmukaisesti ja kiinnitysmenetelmällä. Niinpä ne voivat olla kemiallisia, kiilaisia, rungon, ajettavia (sisäisiä kierteitä) sekä muita. Minun on sanottava, että ei ole vaikeata valita tuotetta, joka täyttää kaikki vaatimukset. Siinä tapauksessa, että tarvitset vielä yksinoikeuden ankkurin, voit tehdä sen itse. Tässä tapauksessa muista ottaa huomioon kaksi pistettä. Pohjaan upotettavan ankkurin päällä on aina oltava lopussa oleva jatke, joka on turvallinen. Voit hitsata paksunnoksen hitsaamalla, tai haluat vain tasoittaa pultin päätä niin, että se on yhdestä suunnasta paljon laajempi kuin sen halkaisija. Lisäksi upotetun osan pituuden on aina oltava vähintään 6-7 kertaa ankkurin halkaisija. Varmista, että porata reikä halutun halkaisijan pohjassa. Kun asennat ostettuja mekaanisia ankkureita, sen on aina vastattava täsmälleen kaikkia itse ohjekirjassa mainittuja arvoja. Ostetun kemikaalin tai kotitekoisen tuotteen (ankkurin) asentamisen tapauksessa reiän halkaisijan on oltava noin 1-2 millimetriä suurempi kuin ankkurin halkaisija. Poraus on tehtävä porakruunulla, joka asennetaan sähköporaan. Tänään myynnissä on porat pobeditovye-kärjillä, joiden halkaisija on jopa 16 millimetriä. Jos ankkurisi halkaisija on riittävän suuri, on suositeltavaa porata betoni timanttikruunuilla. Voit työskennellä sen kanssa tehokkaamman sähköporan avulla. Porausreikä on puhdistettava perusteellisesti roskista ja pölystä harjan avulla tai puhaltamalla kumilamppu.

  Joten, jos käytät ostettua mekaanista ankkuria, se on asennettava reikään erittäin kevyillä iskuilla vasaralla ja jaettu sen jälkeen tavalla, joka soveltuu tällaiseen ankkuriin.

  Ankkurointi: ankkojen tyypit ja ominaisuudet, sovellus, kiristystapa

  Kiilaa voi olla kiristämällä mutteri tai käyttämällä erikoistun partaa, joka asetetaan ankkurin sisäpuolelle. Prosessissa, jossa parta on lyöty vasaralla, hän kiertää holkki reiän syvyydessä. Varmista myös, että ankkuri itsessään on hyvin tukevasti reikään. Tarvittaessa sinun on vahvistettava kiiltoa. Jos kyseessä on kemiallinen ankkuri (sekä ostettu että itse valmistettu), on suositeltavaa valmistaa liimaseos etukäteen samanaikaisesti sekoittamalla liiman kaksi osaa vaadituissa mittasuhteissa. Täytä jo puhdistettu reikä kahdella kolmasosalla samanlaisella massalla ja aseta sitten ankkuri reikään täydellä syvyydellä pyörimisliikkeillä. On myös suositeltavaa täyttää ankkurin välissä oleva rako sekä liiman pohja, joka puristetaan asennuksen aikana reiästä. Sitten, kun liima tarttuu hieman, on välttämätöntä tasoittaa pintaa ankkurin ympärillä ja poistaa sitten kaikki ylimääräinen liima pinnalta. Ennen ankkurin asettamista on välttämätöntä antaa liima-aineen liima-aika lieventämiseksi hieman kaikkien ohjeiden mukaan. On sanottava, että ankkuri on melko tärkeä rooli ja riippumatta siitä, mikä erityinen rakenne se on. Joka tapauksessa se tarjoaa viestintää alustan kanssa ja jos tällainen yhteys ei ole riittävän vahva, silloin tällainen rakenne uhkaa tuhoa, olipa se vahva. Siksi luotettavuuden vuoksi ankkuri suositellaan asennettavaksi tiettyyn tekniikkaan. Kemiallinen ankkuri on riittävän vahva ja luotettava. Voit asentaa sen lähes mihin tahansa materiaaliin: kivi, tiili, puu, solubetoni ja niin edelleen. Koska kiinnitys tapahtuu liiman avulla, se ei ainoastaan ​​heikennä itse basea, johon se on kiinnitetty, vaan myös monissa tapauksissa tekee siitä kestävämmän.

  Ankkurin asentamiseksi sinun on porattava vaaditun halkaisijan reikä haluttuun syvyyteen. Puhdista se siveltimellä, puhaltaa se päärynällä tai pumpulla. Täytä sitten noin kaksi kolmasosaa reiästä liimamassalla - epoksi- tai polymeerihartsilla. Säiliö yhdessä liiman (patruunan) kanssa voi olla erilainen ulkonäkö - ruisku, putki ja niin edelleen. Liiman pääkomponentteja voidaan sekoittaa myös eri tavoin. Kiertää ankkuri reikään ja koko syvyyteen. Poista kaikki liimahöyrystimet sen pohjasta. Ankkurin valmiusaika kuormituksen havaitsemiseen riippuu liimamerkinnästä, joka on ohjeissa. Kun määritetty aika on annettu ankkuriin, voit asentaa minkä tahansa mallin. Kaikki mekaaniset ankkurit asennetaan usein ilman liimaa. Toiminnan periaate perustuu ankkuriholkin kiinnittämiseen reiän sisällä, jonka ansiosta saavutetaan luotettavampi kiinnitys suoraan alustalle. Poraa ja puhdista reikä edellä kuvatulla tavalla. Asennetun osan välityksellä on välttämätöntä työntää kiilarianturi reikään ja vasarata se vasaralla, kunnes mutteri lepää suoraan kiinteään osaan. Kiristä mutteri tarvittavalla voimalla. Tämän kiristämisen seurauksena ankkurin pää jakaa holkki ja pystyy myös kiinnittämään reiän hyvin luotettavasti. Myös kiilamenetelmät voivat olla erilaisia. Jos tähän tarkoitukseen on kiinnitetty erityinen sauva, joka asetetaan ankkurin sisäpuolelle, sen jälkeen, kun pultti on asennettu reikään, on syötävä tällainen sauva, jossa on iskuja vasaran sisällä. Näin voit myös jakaa ja kiinnittää ankkurin reikään. Jotta kiinnitettäisiin sisäkierteellä varustettu kiilakouru, tarvitset erikoistyökalun - tangon, joka näyttää keskipuristimelta tai teräkseltä.

  Kun olet asentanut ankkurin reikään, sinun on laitettava tämä työkalu sisään, ja sitten vasaralla puhaltaa holkki. Tämän jälkeen on suositeltavaa poistaa rei'itysnauha ja kääri sitten erikoiskiinnitysruuvi ankkurin kierrereikään. Kehyksen ankkuri on erilainen kahdella kiinnitysvyöhykkeellä, erityisesti alustalla sekä kiinnitetyssä osassa. Sinun täytyy ajaa runko-ankkuri pohjaan kiinnitetyn osan läpi. Kiristä ruuvi tarvittavalla voimalla. Samanaikaisesti, alussa, pohjaosa, joka on pohjassa, ja sitten yläosa, joka on osassa, leviää. Tämän seurauksena uusin laite kiinnittyy tukevasti hyvin tukevasti. Tällaiset ostetut tuotteet ovat paljon kätevämpiä, varsinkin kun on asennettava merkittävä määrä ankkureita. Tarvittaessa voit kuitenkin hyvin kiinnittää mihin tahansa pohjaan, suoraan ja improvisoituun laitteeseen - minkäänlaiseen pulttiin tai sauvaan. Sinun täytyy alkaa porata reikä, jonka halkaisija on 1-2 millimetriä suurempi kuin ankkurin halkaisija. Puhdista reikä murskeilta ja pölyltä. On suositeltavaa täyttää reikä noin puolessa tai hieman enemmän epoksia tai kittiä kovettajaa käyttäen. On suositeltavaa asentaa ankkuri reikään pyörivällä liikkeellä ja kevyellä vasaralla. Poista kaikki hartsin tippaukset. Jonkin ajan kuluttua, kun epoksihartsi kovenee hieman (ei täysin), se voidaan tasata ankkurin ympärillä suoraan suoraan pohjaan. On mahdollista käyttää vastaavaa ankkuria jo yhden päivän kuluttua. Ankkureita on tänään esitelty ainutlaatuisissa ja erilaisissa muunnelmissa, jotka määrittelevät suurelta osin asennuksen ja asennuksen menetelmän.

  Ankkurin kiristysmenetelmä riippuu laitteen ominaisuuksista. Kaikkien tuotteiden käyttöperiaate on kuitenkin lähes sama: holkki kiinnitetään reikään ja varmistaa kiinnittimen kiinnityksen. Korkealaatuisten kiinnityspulttien saavuttamiseksi on otettava huomioon perusmateriaalin parametrit. Ankkurointisyvyyden virheellinen valinta, vetokuorman ylitys johtaa pohjan halkeiluun.

  Ankkurikiinnitys

  Holkin hammastus useimmissa tämän tyyppisissä kiinnittimissä tapahtuu kitkavoimien ansiosta. Välikappale, kun kiristetään mutteri, hankaa reiän seiniä vasten (kiila, holkkirakenne). On kiinnikkeitä, joissa kiertäminen tapahtuu sisäisen tai ulkoisen pysäytyksen kustannuksella (laajennus, sisäänajosuunnittelu).

  Sisäinen pysäytysversio soveltuu ohuille materiaaleille. Poraa läpivientireikä haluttuun paikkaan ja asenna kiinnitin siihen. Kiristettäessä sen työntökappale kiilot pohjaa vasten. Ulkoinen pysäytin on muodostettu "leikkaamalla" betonipohjaa kiristämällä samalla pulttia. Kiristettäessä kiinnityspää muodostaa ruuvimeinämän elementit. Ne kiinnittävät pultin ja pitävät sitä, jos vetovoimat alkavat toimia. Tämäntyyppistä kiinnittimenä käytetään paksuseinäisiä pohjia.

  Shock-menetelmä

  Erikseen on sanottava törmäys ankkureista, joita ei pitäisi kierretä, vaan lyö ne pohjamateriaaliin. Kiinnitys tällaisiin pultteihin tapahtuu kiilan avulla tai suurella työntövoimalla. Toinen vaihtoehto mahdollistaa tällaisten kiinnittimien käyttämisen mihin tahansa pohjaan: kiinteä, ontto, korkea ja alhainen lujuusaste.

  Iskunvaimentimien rakenneominaisuudet ovat laitteen yksinkertaisuudessa. Sen yksityiskohdat ovat:

  • naaras kierteellinen välikappale toisella puolella;
  • toisaalta on jaettu osa, jossa on sisäinen kartio;
  • holkin ureessa on kartiomainen kiila, johon se iskee vasaralla; kun käytät erikoisvarren, joka työnnetään pulttiin.

  Laajentaminen

  Laajennusankkuri voidaan kiertyä betoniin, tiiliin, onttoon tiiliin, vaahtoon ja aerokreliin. Tämä muotoilu antaa luotettavan kiinnityksen lamellien takia, joka taitettuna muodostaa sylinterin. Sisällä se on kartiomainen mutteri.

  Kiinnitys suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  • valmistetaan vaaditun halkaisijan reikä;
  • pultin ja mutterien avulla kiristetään mutteri;
  • Tällä hetkellä lamellit ovat irtoamattomia, holkki avataan materiaalissa.

  Kiilan rakenne

  Holkin ankkurissa on kiila, joka laajenee, kun ne alkavat kiristää mutteria. Kiinnitä esipultti valmiiseen reikään ja kiristä sitten mutteri.

  Ankkuripultin asentaminen

  Niinpä tämäntyyppisten asennusosien algoritmi on lähes sama kaikille muunnoksille, jotka voidaan asentaa mekaanisesti.

  1. Halutun halkaisijan reikä porataan.
  2. Pultti työnnetään sisään tai ruuvataan siihen.
  3. Vastaavia elementtejä vedetään ulos.

  Kemiallinen ankkuri: kiinnitys liimalla

  Kemialliset ankkurit ovat täysin erilainen asennus. Asenna tällainen asennus seuraavasti:

  1. Poraa sopivan halkaisijan reikä.
  2. Setissä on yleensä liimalla tehty briketti. Se asetetaan reikään ja puristetaan suoraan ankkuriin. Liiman kovettamisen jälkeen pultti on kiinteästi kiinnitetty.

  Ankkurit lasketaan

  Syvyys, johon pultti on ajettava, on hyödyllisen pituuden arvo. Tässä syvyydessä reikä on porattu ennen sen asentamista. Kun pultit sijaitsevat pohjan reunan lähellä tai lähellä toisiaan, on tehtävä matemaattinen laskenta, jotta rakennuksen eheys ei vaarannu asennusta varten. Tätä varten käytetään useita kaavoja, joissa otetaan huomioon materiaalisen jännityksen jakautuminen reunoja pitkin. Sen lisäksi, miten perusmateriaalin kuormitus ja kestävyys eroavat kuiluun. Laskenta voidaan tehdä rakennuspaikalla tai etukäteen. Esimerkiksi betonin kuormitus repeytymään on 350 kg. Vaahtobetoniin - 230 kg.

  Vihje 1: Ankkuripultin kiinnittäminen

  Ankkuripultti, jossa on mutteri, on laadukas laitteisto kodin ja teollisuuden tarvikkeiden turvalliseen kiinnittämiseen. Koska tämäntyyppisellä kiinnittimellä on suuri kuorma, sen rakenne mahdollistaa sen kestämisen.

  Kaikentyyppiset ankkurointipultit

  Tätä varten ankkuripulttiin on sellaisia ​​osia kuin laajennusnapi, holkki ja mutteri. Nupin nimi ymmärtää ankkuripultin käytön tekniikan.

  Pultin kiristäminen aiheuttaa painetta karille, joka sisältyy holkkiin ja murtuu. Hiusneula valmistetaan valulla, jonka ansiosta se kestää kuormia, jotka ovat verrattavissa niihin, joihin muut kiinnittimet kestävät.

  Ankkuripultin valitsemiseksi mutterilla sinun on tiedettävä, mitä kuormitusta siihen kohdistuu. Ja sen jälkeen ostaa tähän tarkoitukseen suunniteltua kiinnikettä. Kaikilla kiinnityspultilla on sopiva GOST, joten oikean valinnan ei ole vaikeaa. Voit ostaa kiinnittimiä samorez.net-verkkokaupasta.

  Ankkuripulttia voidaan käyttää kiinteiden kiinteiden materiaalien kiinnittämiseen: betoni, luonnonkivi, kiinteä tiili jne. Ankkuripultin oikea asennus voi taata sen luotettavan huolto. Joten, kuinka asentaa ankkuripultti.

  Aluksi valitaan hihnan läpimitan bitti ja poraamalla se materiaali, johon ankkuri asennetaan. Holkki on sovitettava tiukasti reikään eikä se päästä sisään ennen asennusta.

  Kun reikä on porattu, älä kiirehdi asettamaan ankkuripulttia siihen. Ensin sinun on poistettava reikään jäänyt roskakori. Crumbs ja pöly voivat aiheuttaa tietyn ongelman ankkurointiin. Tämä tehdään parhaiten kotitalous- tai rakennuspölynimurilla.

  Yleensä ankkuripultti asetetaan reikään, laite kiinnitetään siihen ja sitten mutteri kiristetään. Tämä ei ole oikea päätös. Kuten usein, pulttiin kiinnitetty kuorma häiritsee mutterin kiristämistä ja on olemassa mahdollisuus, että mutteri ei kiristä loppuun. Eli ankkuria ei asenneta sääntöjen mukaan, mikä voi aiheuttaa suuria ongelmia. On parasta käyttää toista tapaa. Aseta ankkuri reikään, kiristä mutteri päähän ja kiristä kiinnittimet. Sen jälkeen mutteri voidaan irrottaa, pultin tarina, jonka haluamme asentaa ja kiristää.

  Ankkuripultti on luotettava kiinnitin lähes mihin tahansa materiaaliin. Käytön helpottamiseksi voit käyttää sähkötyökalua.

  1 Ankkureiden periaate - miten ne selviytyvät kuormien suhteen?

  Ankkuripultit toimivat kiinnikkeinä ja niitä pidetään pohjassa, jossa ne on asennettu, kahden voiman takia, jotka ovat niiden lataamisen jälkeen.

  Pysäytysvoima syntyy kuorman tai sen osan kohdalla, joka on kohtisuorassa ankkurin pitkittäisakseliin nähden ja joka pyrkii taivuttamaan, repimään tai katkaisemaan sen. Tällöin kiinnittimiin kohdistuvaa voimaa kompensoidaan materiaalien sisäisellä resistanssilla: pultti itse - murtuma; perusteet - tuhoutumisesta ankkurista siirrettyyn kuormitusjännitteeseen.

  Kitkavoima ilmenee kuorman tai sen komponentin tapauksessa, joka suuntautuu ankkurin akselin suuntaan ja joka pyrkii vetämään ja vetämään sitä pohjasta, johon se on kiinnitetty.

  Tällöin pultti kompensoi sille kohdistettua voimaa ja pidetään sen kiinnittämisen sijasta sen elementtien kitkasta johtuen perusmateriaalista.

  Nämä voimat syntyvät useimmiten samanaikaisesti, mutta joskus erikseen. Ne ovat sitä enemmän, sitä syvemmälle pultin kiinnitys on (tai se on pidempi) ja sen muotoilu on paremmin sovitettu, sekä pohjan rakenne ja materiaali tällaiseen vastukseen kuormituksesta. Näin ollen jälkimmäisen sallittu enimmäisarvo riippuu myös näistä parametreistä ja tekijöistä.

  3 Nykyaikaisten yleiskäyttöisten ankkojen kiinnitys

  Tällä hetkellä tuotetaan myös yleiskäyttöisiä ankkureita. Ne voidaan asentaa lähes kaikkiin valmiisiin alustoihin. Useimmiten nämä pultit asennetaan seinään tai kattoon.

  Kaikki yleiskäyttöiset ankkurit on jaettu kahteen päätyyppiin: mekaaniseen ja kemialliseen. Ensimmäiset asennetaan mekaanisesti. Toinen johtuu erityisestä liima-aineesta, joka syötetään pultin asennusreikään. Tämä kemiallinen koostumus täyttää ankkurin ja alustan välisen tilan samoin kuin kaikki kiinnittimen vieressä olevat aukot, jos sellaisia ​​on. Sitten liima asetetaan ja varmistetaan pultin turvallinen kiinnitys tasaisella kuormitusjakaumalla jopa huokoisessa ja ontossa materiaalissa.

  Kiinnitysmenetelmän mukaiset mekaaniset ankkurit on jaettu tyyppeihin:

  Ennen kiinnittimien asentamista sinun on valittava oikea tyyppi ja koko. Tämä tehdään pohjan olosuhteiden ja voimakkuuden perusteella kiinnittimen paikallaan sekä kuorman luonteen ja suuruuden perusteella, jonka jälkimmäisen on kestettävä. Jos pohjan (kipsi tai vastaava) pinnalle on materiaalia, joka ei kykene pitämään ankkuria, ota sitten pultti pidempään kuin laskettu pituus. Kiinnittimien kokoa tulisi lisätä heikon kerroksen paksuuteen.

  Ankkureiden asennus seinään, kattoon ja niin edelleen alkaa tarkalla merkinnällä - tämäntyyppinen kiinnitin asennuksen ja kiinnityksen jälkeen tuhoamatta perusmateriaalia ei voida poistaa. Sitten, kuten video osoittaa, kohtisuoraan pohjan pinnalle, porataan reikä.

  Sen halkaisijan on vastattava tarkasti, ja syvyyden ei tarvitse olla pienempi kuin pultin valmistajan määrittelemät.

  Viimeistetyn reiän on puhdistettava perusteellisesti murusia ja pölyä pohjamateriaalista harjalla, pölynimurilla tai ilmanpaineella.

  Ankkuripultin asentaminen betoniin

  Asenna sitten ankkuri.

  Kemiallinen - täytä reikä 2/3 liimalla. Kiinnitä pultti kuvan mukaisesti, haluttuun syvyyteen ja keskipisteeseen. Emme lataa ohjeessa määritettyä ankkuriaikaa, jotta liima kovettuisi.

  Aseta mekaanisen vasaran holkki ilman ruuvi reikään ja vasara siihen. Tällöin pehmeän metallin valmistetun vuorauksen reunat ovat epämuodostuneet ja pitävät sitä kuormitettuna reikään. Sitten, kun olet kulkenut kiinteän osan läpi, kiristämme pultin.

  Kaikki muut mekaaniset osat asetetaan reiätyöryhmille ruuvaamalla tai poistamalla niiden komponentit. Jos osa on kiinnitetty välittömästi, työnnä ankkuri sen läpi. Tartu kevyesti vasaraan kiinnittimien kiinnittämiseksi aluslevyyn, pulttipäähän, ruuviin tai kiilaelimeen. Tämän jälkeen mutteri, pultti tai ruuvi ruuvataan laajennus- ja laajennusantureihin. Jos ankkuripultti on rengas tai koukku, voit kiristää sen. Tällöin laajennus- tai laajennusmekanismi avautuu ja kiinnittää kiinnittimet tukevasti reikään. Kiilan ankkurissa vasaroidaan sivupalkissa tai keskiosassa. Ne aktivoivat tukimekanismin.