Keittiön puupalkkeihin tarkoitettu laite päällekkäin

Kahden mallin rakenteellisesti järjestetty lattiat, kellari tai ullakko - päällekkäisyyteen (monoliittisen laattojen käytön perusteella) ja palkin päällekkäisyydellä (käytetään puupohjaisia ​​palkkeja). Tee katto väliseinien tilojen erottamiseksi sekä erotat huoneet kellarista ja ullakosta. Palkit voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, esimerkiksi puusta, monoliittisesta teräsbetonista tai metallikoteloista.

Laite päällekkäin puupalkkeihin

Laite päällekkäin puupalkkeihin

Puupalkkien asennus mahdollistaa seuraavien tehtävien ratkaisemisen:

 1. saavuttaa vaaditut enimmäismäärän lujuuden ja jäykkyyden indikaattorit;
 2. jotta varmistetaan äänieristyksen ja lämmönsiirron vastus energiansäästöön vaaditulle tasolle;
 3. noudattamaan vakiintuneita höyryn ja ilmanläpäisyn indikaattoreiden standardeja.

Lattiapalkkien valinta:

 • Puutavara päällekkäin. Useimmiten palkkien valmistukseen valitaan suorakaiteen muotoinen osa. Puun korkeuden tulee olla 140-240 mm ja paksuus 50-160 mm. Tässä tapauksessa sääntö säilyy: palkin paksuus on vähintään puolet pituudestaan. Ammattilaiset huomaavat, että suuri lujuus on luonteeltaan puupalkki, jonka kuvasuhde on 7: 5.
 • Päällystetyt palkit lokista. Kustannustehokas ratkaisu. Lokilla on suuri korroosionkestävyys, mutta myös alhainen taivutuskestävyys. Loki soveltuu käytettäväksi vain, jos sitä pidetään kuivissa olosuhteissa vähintään yhden vuoden ajan.
 • Lattiapalkit lankkuista. Levyjen käyttö vähentää laitteessa kulutetun sahatavaraa päällekkäin. On kuitenkin syytä huomata, että tässä tapauksessa katon vastustuskyky palon, kestävyyden ja äänen eristyksen suhteen pienenee. Yleensä korttia käytetään ullakkokerroksen rakentamisessa. Hallituksen vahvistamiseksi voit käyttää tekniikkaa - yhdistää kaksi levyä pitkin pituutta. Tällöin kokonaispoikkileikkaus vastaa kuormitustasoa. Tämä muotoilu kestää kuorman 2 kertaa enemmän kuin puu tai kaksi levyä, jotka on sijoitettu lähelle toisiaan. Tällöin kiinnitys suoritetaan ruuveilla tai nauloilla, kiinnitettynä ruutupakkikuvioon, jonka askel on 20 cm.

Suositeltava! Puulattian palkkien yksityiskohtainen kuvaus - tyypit, tyypit, palkkien laskenta taivutukseen, lujuus ja kuormitus.

Poikkileikkauspalkit puulattiat

Suoraan riippuu palkkien odotetusta kuormituksesta. Kuorma on jaettu lattian, huonekalujen ja muuttujan luomaan vakioon riippuen lattian ihmisten ja esineiden määrästä samanaikaisesti.

Puupalkkien asennusmenetelmä

Kiinteiden puupalkkien asennus. Kiinteiden puupalkkien asentaminen.

Tässä tapauksessa palkit pinotaan ilman silmukoitumista. Taipumisen minimoimiseksi sinun on asetettava ne lyhyempään seinään. Näin palkkien määrä kasvaa, mutta kunkin yksittäisen säteen pituus vähenee.

Vahvistettujen (yhdistettyjen) palkkien asennus. Vahvistettujen palkkien asentaminen.

Tämä asennusmenetelmä edellyttää asennuksen liitosta rakennuksen sisäseinään.

Palkkien asettaminen lyhyillä ajoilla Lyhyiden juoksujen asettaminen.

Rakentajien kielellä heitä kutsutaan vaihtovälineiksi. Itse asiassa nämä ovat palkkeja, jotka on asetettu kohtisuoraan pitkittäispalkkeihin nähden. Tarjoile vahvistamaan päällekkäisyyttä.

Asennuspalkkien kaaviot ovat lyhyitä

Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

On huomattava, että puupalkkien päällekkäisyksikkö on luotettava edellyttäen, että puulajit valitaan oikein. Joten, lehtipuu ei sovellu tähän tyyppiseen työhön. Syynä tähän on huono taivutusvastus, mutta havupuu sopii täydellisesti. Pääasia on se, että se on poistettava kuoresta ja käsiteltävä antiseptisellä liuoksella.

Puupalkkien edut:

 • pieni paino Tämä vähentää talon seinämien ja perustusten kuormitusta, helpottaa kuljetusta ja helpottaa asennusta.
 • kyky työskennellä yhdessä omin käsin ilman erityisiä laitteita;
 • saatavuus ja suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • kyky eristää;
 • suuri työnopeus.

Häikäisevät puupalkit lattia:

 • rajoitukset suljettuun tilaan. Puupalkkien pituus ei ylitä 6 000 mm, ja ne voivat sulkea enintään 4,500 mm. ilman ylimääräistä pystytukea;
 • puun lisäsuojan tarve mätää, biologista tuhoa ja halkeamia vastaan;
 • vaihtelu. Puupalkki voi "leikkiä", kun ihmiset liikkuvat sen ympärillä ja aiheuttavat lisää kohinaa. Vaatii lisäääneristyslaitetta.

Puupalkkien asennus

Laitteen teknologia päällekkäin palkkeihin mahdollistaa teosten toteuttamisen useassa vaiheessa:

1. Puulattian palkin poikkileikkauksen (halkaisijan) laskeminen, ottaen huomioon SNiP 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset" vaatimukset.

Arvioitu suurin sallittu kuorma 1.m.kv. on seuraava:

 • kellarista ja väliseinän päällekkäisyydestä - enintään 210 kg;
 • ullakolle - enintään 105 kg.

Yksityiskohtaisemmin osio lasketaan ottaen huomioon palkkien välinen etäisyys (ks. Lattiapalkkien osan taulukko).

Lattiapalkkien taulukko

Laskettaessa palkin pituutta on tärkeää muistaa, että puu on taipuvainen.

Puupalkin taipuman laskeminen

 • kellarista ja välilevyistä päällekkäisyydestä, vähimmäispoikkeama saa olla enintään 1/300 sen pituudesta. Toisin sanoen palkki, jonka pituus on 3 000 mm. ei voi taivuttaa enempää kuin 10 mm. tukikohdasta kauimpana;
 • ullakolle - enintään 1/200.

Poista taipuma taivuttamalla palkki. Nousun rakentaminen - ns. Tämä prosessi - mahdollistaa kompensoinnin muodonmuutoksesta. Puhtaasti puhuttavan palkin tulisi olla hieman kaareva sisäänpäin, jotta saataisiin oikea ulkonäkö ottaen huomioon taivutus.

Tarvittaessa puupalkit vahvistetaan.

2. Tangon, puun ja puun hankinta ja sen käsittely antiseptisellä, palontorjunta-aineella, sienilääkkeellä ja biologisella suojauksella.

3. Asennustelojen valinta seinään.

Puupalkkien kiinnitys laakerin seinään tapahtuu kahdella tavalla:

 • seinäkiinnitys. Palkki on upotettu tukiseinään 150-200 mm: n syvyyteen.

Puupalkkien kiinnitys laakerin seinään

Tämän asennusmenetelmän mukaan palkin pää on leikattava 60 asteen kulmassa. Palkkien päiden suojaamiseksi ne on käärittävä kahdelle tai kolmelle kerrosmateriaalikerrokselle. Tällöin palkin pää on avoin eikä se saa olla seinää vasten. Ero on 20-25 mm. varmistaa vapaan ilmankierron. Ja tuloksena oleva niche (slot) on täynnä mineraalivillaa.

 • asenna yläpuolinen menetelmä. Tällöin palkit kiinnitetään seinään metallilevyillä.

Puupaneelien kiinnitys ripustettuina

4. Puupaneelien asettaminen

Tässä vaiheessa valmistetaan tarvittavat pituudet. Pituus riippuu asennusmenetelmästä. Jos palkki pääsee seinään, se lasketaan seuraavasti: huoneen pituus 300-400 mm. kiinnittämiseen seinään. Jos seinään kiinnitetään, palkin pituus on yhtä suuri kuin huoneen pituus.

Puupalkkien asennus alkaa äärimmäisillä palkkeilla. Jokainen palkki tarkistetaan rakennustasolla. Sen jälkeen palkit kiinnitetään seinän pesiin käyttämällä kuivaa raunioita.

Asenna sitten väli palkkeja. Tätä varten on suositeltavaa venyttää rivi ulkoisten palkkien väliin ja laittaa jäljelle se. Viereisten palkkien välisen etäisyyden on oltava sama.

Kun palkit asetetaan täsmälleen tasolle ja vaakataso tarkistetaan, ne voidaan betonoitua laskeutumispaikkoihin.

johtopäätös

Tämän tekniikan mukaisesti tehtyjen puupalkkien päällekkäisyys palvelee luotettavasti useita vuosikymmeniä. Pitkäaikaisen käyttöiän pidentämiseksi on kuitenkin tarpeen käsitellä puuta ja tarkistaa säännöllisesti se, että se seuraa tilaansa. Jos on vikoja, suorita korjaukset (vahingoittuneiden tuotteiden osittainen tai täydellinen korvaaminen).

Asennustekniikka itse-itse-palkit

Pienikokoisissa rakenteissa, joissa laakerin seinämien väliset katot ovat pieniä, lattiapalkkien asennus on järkevä ratkaisu. Ei ole mitään syytä kiinnittää raskasta betonielementtiä tai monoliittista lattiaa. Rakennuksen uudistaminen tai korjaaminen edellyttää usein lattian vaihtamista. Täällä myös ei voi tehdä ilman palkkeja. Mutta mitkä rakenteet sijoittaa turvallisen enimmäismäärän rakentamiseksi ja ylimääräistä rahaa? Harkitse kaiken järjestyksessä.

Ulkoseinän katon ylärajan kaava: 1 - seinä, 2 - vuori, 3 - sulkeutuva pää, 4 - lattialevy.

Lattiapalkkien tyypit

 1. Vahvistettu betoni.
 2. Metallia.
 3. Puuta.

Teräsbetonipalkit ovat suuria, mutta asenna ne vain raskaiden nostolaitteiden avulla. Metallirakenteilla ei käytännössä ole rajoituksia span leveydelle, mutta niiden haittana on alttius korroosiolle ja korkealle lämmönjohtavuudelle ja äänen johtavuudelle. Puupaneelilla ei ole näitä haittoja, ja siksi niitä käytetään laajalti.

Puupaneelien etuja

Päällekkäiset palkkijärjestelmät.

 1. Kevyet mallit. Se pystyy helposti kestämään seinät ja pohjan, ja asennuksen aikana voit tehdä ilman nostomekanismeja.
 2. Helppo asennus. Työ on mahdollista ihmisille, joilla ei ole korkeaa rakennustyötä.
 3. Korkea lämmöneristysominaisuudet.
 4. Hyvä luotettavuus, kestävyys ja kestävyys.
 5. Alhaisemmat kustannukset verrattuna muihin materiaaleihin.

Tangojen valmistukseen voidaan käyttää sekä havupuiden että lehtipuiden puuta. Mutta puun laatuun on kiinnitettävä erityistä huomiota:

 1. Ei solmuja ja halkeamia. Palkki toimii taivutuksessa, ja kaikki halkeamat vähentävät kantokykyä. Tämä johtaa katon taipumiseen tai sen täydelliseen tuhoamiseen.
 2. Ei roisku tai vahinko loisia. Nämä tekijät vähitellen leviävät kehon rakenteeseen myös hoidon jälkeen suojaavilla aineilla ja vähentävät kykyä kestää kuormaa;
 3. Kosteus. Puupalkit on kuivattava ulkoilmassa vähintään 3 kuukauden ajan korkeassa lämpötilassa ja matalassa ilman kosteudessa.

Palkkiosuuden valinta

Puupalkkien kiinnitys hirsitalon seinämiin.

Palkkeja käytetään suorakaiteen tai neliön muotoisiin osiin. Suorakulmaisen puutavaran leveä puoli on sijoitettava pystysuoraan. Tämä lisää rakenteen jäykkyyttä ja pienentää päällekkäisyyden taipumista. Yleisimmät osat ovat: 100 × 100 mm, 100 × 250 mm, 150 × 150 mm, 150 × 250 mm.

Suunnittelulaskennan perusteella voidaan käyttää muita osia. Palkin poikkileikkauksen oikea valinta edellyttää laskemista sen juoksumittarin kuormituksesta. Se koostuu itse puun painosta, lattiarakenteen elementeistä, yläkerroksen huonekaluista ja esineistä sekä ihmisten painosta. Kuormat on pyöristettävä ylöspäin, mikä luo rakenteelle tietyn turvamarginaalin.

Lattiapalkkien asennus

Puutuotteita käytetään enintään 5 metrin pituisiin katon päällekkäisyyksiin ja enintään 6 m: n ääressä päällekkäisyyksiin. Päiden tulee olla vain kantavien seinien päällä. Palkkien korkeus on 0,6 - 1 m. Suorakulmaisessa huoneessa rakenteet asetetaan yhdensuuntaiseksi lyhyen seinämän kanssa, jos pitkät seinät ovat kantavia.

Lattiapalkkien asennus.

Aloita katon asennus ja aseta 2 palkkia vastakkaisiin seiniin. Ne sijaitsevat yli 5 cm: n etäisyydellä seinän reunasta. Tuotteiden sijainti samassa vaakatasossa tarkistetaan vedenpinnan tasolla. Äärimmäisten kaarien välissä hihnakuljettimen jännite on kiristetty ja sen suuntautumisen vuoksi muut tuotteet asetetaan tasaiselle etäisyydelle toisistaan, mutta enintään laskennallisella.

Palkkien korkeuden säätämiseksi sen pää voidaan leikata, jos se on tarpeen laskea alaspäin tai laittaa kokonainen puu tarvittaessa ylös nostettavaksi. On mahdotonta sulkea siruja, koska kun puu kuivuu, ne voivat siirtyä ja pudota pois. Jotta rakenteet eivät liiku, ne voidaan kiinnittää tilapäisesti ennen lattian järjestelyä. Seinän päiden välissä on tiilet tai lohkot.

Lattiapalkkien pää ei saa ulottua seinän ulkoreunaan 20-30 cm.

Metallipalkkien järjestelmä.

Tämä laittaa tuotteen kuivaan vyöhykkeeseen, eikä kulje "kastepistettä", jossa muodostuu lauhdetta, mikä vaikuttaa haitallisesti puuhun. Suojaa kaiteet, jotka on suljettu katehuovilla tai jotka on käsitelty erityisellä suojausratkaisulla. Mutta palkkien asentamiseksi ullakolle, niiden päät voidaan vapauttaa ulkoseinien ulkopuolelle ja ne toimivat katon rungon pohjana.

Rakennettaessa puusta valmistettua puutaloa lattiapalkit voidaan kiinnittää seinään erityisten tukikannattimien avulla häiritsemättä seinän eheyttä. Jos uunin tai takan lämmitysputki kulkee katon läpi, paloturvallisuuden vuoksi putken ja palkin välisen etäisyyden on oltava vähintään 40 cm.

Esivalmistettujen palkkien valmistus

Jos korjaukset ovat käynnissä ja palkkien asennus tai vaihto on tarpeen, mutta ei vaaditun pituuden tai osan rakenteita, ne voidaan tehdä erillään levyistä. Valikoita valitaan siten, että niiden leveys vastaa palkin korkeutta ja levyn paksuus on vähintään 1/3 säteen leveydestä. Asettamme kolme levyä, jotka siirtävät keskimäärin 1 m. Täytä tuloksena oleva tila samalla levyllä, jonka pituus on 1 m. Liitoselementit tällä tavoin mahdollistavat tarvittavan pituuden ja osan suunnittelun.

Ratkaisu kysymykseen laudan kiinnittämisestä on seuraava: 10 cm: n etäisyydellä levyjen liittämispaikasta 6-8 ruuvia ruuvataan puuhun kummankin sivun puolelle ja sijoitetaan pystysuoraan 2 riviin. Kynnet eivät ole toivottavia. Ajan myötä puu kuivuu ja kynsien liitäntä heikkenee, mikä ei tapahdu ruuveilla.

Huomautus: Käsittely säilöntäaineella mädäntymisen estämiseksi ennen kokoonpanoa antaa suuremman vaikutuksen kuin kiinteän palkin käsittely. Tällaisia ​​esivalmistettuja rakenteita voidaan tehokkaasti käyttää kellarikerroksissa.

Lattiapalkkien asentaminen ei teknisesti ole kovin vaikeata. Useat työntekijät, joilla ei ole ongelmia, voivat selviytyä tästä tehtävästä. Uuden talon rakentaminen tai olemassa olevan rakennuksen uudistaminen etenee suunnitelman mukaisesti ilman ongelmia ja viivytyksiä.

Kuinka tehdä kattopalkki

Yksittäisen asuinrakennuksen sisäisen tilan tehokasta käyttöä varten on suositeltavaa jakaa se useisiin tasoihin tai kerroksiin. Tätä tarkoitusta varten käytetään päällekkäisyyksiä. Kerromme teille, kuinka laadukkaat kattopalkit ja elementtimateriaalit voidaan käyttää.

Palkkikatto

Palkkikattoa käytetään yksityisissä mökeissä. Jos talo on pieni, ei ole tarvetta käyttää raskaita teräsbetonilaatuja tai täyttää lattia betonilla. Riittää, että kiinnität puisen palkin, jonka paino voi helposti kestää seinät ja puun tai runkorakenteen perustan. Tällaiset lattiat on helppo asentaa ja niillä on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Puupalkkien asentamisen suhteellisen pieni paino riittää työntekijöiden tarpeeksi, lisävarusteita ei tarvita.

Puiset palkit valokuvassa.

Puupalkki

Palkkikatot koostuvat poikittaisista puupalkkeista, joiden leikkaus on 50 × 160 mm - 100 × 100 mm. Poikkileikkauksen valinta riippuu seinien välisestä etäisyydestä ja palkkien leveydestä itse palkkien välillä. Puupalkin on täytettävä tietyt laatuvaatimukset.

Puu- ja havupuuta käyttävien palkkien valmistuksessa. Palkkien ei pitäisi olla mätä, niillä on halkeamia. Varmista, että parasiitit, kuten shashel, eivät tuhoa jälkiä, mikä voi tulevaisuudessa johtaa koko päällekkäisyyden tuhoamiseen. Toinen tärkeä yksityiskohti: solmujen läsnäolo heikentää huomattavasti palkin voimakkuutta ja kuormituksen aikana se voi puhjeta.

Kiinnitä huomiota puun kosteuteen. Kuivumisajan on oltava vähintään kolme kuukautta riippuen ilman lämpötilasta ja kosteudesta varastoinnin aikana. Kuivempi ja vanhentunut puu, sitä voimakkaampi se on, sitä vähemmän se taipuu ulkoisten kuormitusten ja oman painonsa vaikutuksesta.

Lattiapalkkien asennustekniikka

Lattiapalkkien asennus on suositeltavaa asentaa lyhyempään seinään pitkin seinää vasten. Älä unohda seinien välisen etäisyyden leveyden rajoittamista. Tämä parametri määrittää kuormituksen säteeltä. Mitä suurempi span, sitä useammin palkit on asennettava. Kytkentäliitoksen leveyden on oltava enintään 5 m, ullakolle ei saa ylittää 6 m. Älä anna laskujen teknisiä laskelmia lautasten lattiaan. Tämä on täynnä säärisuojaa tai päällekkäisyyksiä, mikä aiheuttaa paitsi taloudellisia vahinkoja myös uhkaa ihmisten terveyttä ja elämää rakennuksessa. Tämä on tyypillinen tekniikka asennuspalkkeihin, nyt siirrymme seuraavaan vaiheeseen.

Puupalkkien asennus

Esimerkiksi talon mitat ovat 3 m leveä ja 5 m pitkä. Koska puupalkkien asennus tehdään lyhyemmän seinän viereen, on selvää, että on parempi käyttää kolmen metrin palkkeja. Paras vaihtoehto olisi 60 x 120 mm: n palkkiosa. Tällöin niiden välinen etäisyys on 125 cm lattialle ja 185 cm ullakolle. Levyjen leveydestä riippuu myös lattialevyjen paksuus: jos lattialauta on paksumpi kuin 30 mm, palkkien leveys tulisi pienentää. Asennettaessa palkki asennetaan siten, että sivu on 120 mm, pystysuora ja sivu on 60 mm. Asennetun säteen sallittu lasku on enintään 3 mm / 1 m pituus.

Ennen asennusta seinään tehdään erityiset urat, joihin palkit asetetaan. Kytkennän päällekkäisyydelle kukin palkki on asennettu niin, että sen päätyreunat eivät pääse seinän ulkoreunaan 20-30 mm. Jos katto on ullakko, palkit vapautuvat reunoilta keskittyen tulevan kehyksen leveyteen. Palkin päät ovat kosketuksissa kiviseinään tai betoniin, käärittyinä kateaineisiin tai esihöystettyinä.

Palkin hartsilla käsitelty reuna, joka on asetettu kuvan uraan.

Kattolaatta

Asennettaessa on tarpeen tarkkailla kaikkien pystysuorien ja horisontaalisten tasojen tasoa. Tee näin ensin vedä majakkajohto ja asenna jokainen palkki keskittyen siihen. Tämä on ainoa tapa varmistaa ihanteellinen palkkikatto.

Tämä varmistaa kaikkien palkkien tasaisuuden suhteessa toisiinsa. Jotta estettäisiin kannattimien liikkuminen, kiinnitä ne yhteen. Älä unohda, että puulattiat ovat helposti sytytettävissä, joten jos uunit tai savupiiput kulkevat sen läpi, putken ja kattoelementtien välille on pidettävä vähintään 40 cm: n etäisyytenä. Kaikki kaapelin tai kaapelin kautta kulkevat sähkökaapelit on asennettava kaapelikanavaan laatikko) tai aallotus.

Pöytä. Väliseinän (ullakko) lattian palkkien etäisyys, cm

jakso

Seinien välinen etäisyys, m

Puulattian rakentaminen kerrosten välillä: yksityiskohtainen rakennustekniikka

Rakentamisen aikana rakennetaan yksityisiä matalarakenteisia puurakennuksia, betonilohkoja tai tiiliseinämiä useimmiten puulattian kerrosten välissä. Nämä rakenteet verrattuna vaihtoehtoisiin betonilaatoihin ovat useita etuja. Puulattiat eivät ylikuormita seiniä, eivät asennuksen aikana edellytä nostolaitteiden käyttöä. Lisäksi niillä on suuri lujuus, kestävyys ja kohtuullinen hinta. Tällaisten kattojen asentaminen on melko yksinkertaista, joten monet kotimestarit tekevät sen itse.

Lattiarakenne

Puulattian perustana ovat palkit, joita pidetään kantavien seinien päällä ja toimivat eräänlaisena "perustuksena" muille rakenteellisille elementeille. Koska päällekkäisyydestä aiheutuvat palkit ovat täydessä kuormituksessa, on kiinnitettävä erityistä huomiota niiden asianmukaiseen laskentaan.

Palkkeja varten ne käyttävät tavallisesti kiinteitä tai liimattuja laminoituja puutavaraa, tukkia ja joskus - levyjä (yksittäisiä tai paksuja kynnet tai niitit). Päällekkäisyyksien vuoksi on toivottavaa käyttää havupuuta (mäntyä, lehtikuusi), joilla on suuri taivutuslujuus. Kovalevyt toimivat paljon joustavammin ja voivat muodostaa kuormituksen.

Pohjalevyt (OSB, vaneri) kiinnitetään kattopalkkeihin molemmin puolin, jonka päälle ne ommuttavat etukannen. Joskus toisen kerroksen lattia asetetaan tukkeihin, jotka kiinnitetään palkkeihin.

On syytä muistaa, että ensimmäisessä kerroksessa oleva puukatto on katto ja toisen kerroksen puolella (ullakko, ullakko) - lattia. Siksi lattian yläosa on päällystetty lattiamateriaaleilla: levytölkki, laminaatti, linoleumi, matto jne. Alaosa (katto) - salibandy, kipsilevy, muovipaneelit jne.

Palkkien läsnäolon takia luodioiden välissä on tilaa. Sitä käytetään ylimääräisten ominaisuuksien päällekkäisyyksien lisäämiseen. Toisen kerroksen tarkoituksesta riippuen kattopalkkien välissä on eristys- tai äänieristysmateriaaleja, jotka on suojattu kosteudelta vedenpitävällä tai höyrysululla.

Siinä tapauksessa, että toinen kerros on asumaton ullakko, jota ei lämmitä, lämpöeristys asetetaan välttämättä katon rakentamiseen. Esimerkiksi basaltti villa (Rockwool, Parock), lasivilla (Isover, Ursa), vaahto jne. Eristävän kerroksen (ensimmäisen lämmitetyn lattian puolelta) sijoitetaan höyrysulkukalvo (asfaltti, polyeteeni ja polypropeenikalvot).

Jos lämpöeristeenä käytetään EPS, joka ei absorboi vesihöyryä, "kakun" höyrysulkukalvo voidaan sulkea pois. Ylikuumenevat tai äänieristetyt materiaalit, jotka absorboivat ja voivat heikentyä kosteudelta, muodostavat kerroksen vedeneristyskalvosta. Siinä tapauksessa, että ullakolla ilmakehän kosteuden mahdollisuu- desta ei päädytty, eristystä ei pystytty suojaamaan vedeneristämällä.

Jos toisessa kerroksessa on suunniteltu lämmitettyä ja elävää tilaa, niin lattian "piirakka" ei tarvitse ylimääräistä lämpöeristystä. Kuitenkin, jotta vähennetään melun vaikutusta, joka tapahtuu, kun ihmiset liikkuvat päällekkäisyydellä, on sijoitettu äänieristyskerros palkkien väliin (tavallisesti käytetään tavallisia lämmöneristysmateriaaleja).

Esimerkiksi basaltivilla (Rockwool, Parock), lasivilla (Isover, Ursa), vaahtomuovi, ääntä vaimentava ZIPP-paneelit, äänieristyskalvot (Tecsound) jne. Käytettäessä materiaaleja, jotka voivat absorboida vesihöyryä (basaltivilla, lasivillaa), pohjakerroksen ja äänieristeen väliin sijoitetaan höyrysulkukalvo ja vedenpitävyys asetetaan äänieristyksen päälle.

Palkki kiinnitetään seinään

Lattiapalkit voidaan yhdistää seiniin useilla tavoilla.

Tiili- tai puutaloissa palkkien päät puristuvat uria ("pesiä"). Jos käytetään baareja tai tukkia, seinämien palkkien syvyyden tulisi olla vähintään 150 mm, jos levyjä - vähintään 100 mm.

"Nesteen" seinämien kanssa kosketuksissa olevien palkkien osat ovat vesitiiviitä ja ne käärittyvät kahdella kerroksella kateaineita. Palkkien päät leikataan 60 °: ssa ja jätetään eristämättömiksi puun vapaan hengityksen varmistamiseksi.

Nesteen laitoksessa, palkin ja seinän välissä (kaikki puolet) on jäljellä 30-50 mm: n tuuletusaukot, jotka on täytetty lämpöeristyksellä (hinaus, mineraalivilla). Palkki tuetaan uraan pohjaan antiseptisen ja hydro-eristetyn puupaneelin läpi, jonka paksuus on 30-40 mm. Uraosan reunat voidaan täyttää raunioilla tai peittää sementtilaasti 4-6 cm. Jokainen viides palkki kiinnitetään lisäksi seinään ankkurin avulla.

Puutarhassa palkit haudataan seinien uriin vähintään 70 mm. Squeaksien estämiseksi vedenpitävät materiaalit asetetaan uran ja palkin seinämien väliin. Joissakin tapauksissa palkit leikataan seiniin, tehdään lohenpyrstöliitokset jne.

Myös palkit voidaan asentaa seinään metallisten tukien avulla - teräskulmat, puristimet, kiinnikkeet. Ne on liitetty seiniin ja palkkeihin, joissa on itsekierteittävät ruuvit tai puuruuvit. Tämä asennusvaihtoehto on nopein ja teknologisesti edistyksellinen, mutta vähemmän luotettava kuin se, että se sijoittaa palkit seinän uria.

Lattiapalkkien laskeminen

Lattian rakenteen suunnittelussa on ensiksi laskettava sen pohjan rakenne, eli palkkien pituus, niiden lukumäärä, optimaalinen poikkileikkaus ja etäisyys. Tämä määrittää kuinka turvallinen päällekkäisyytesi on ja kuinka paljon kuormaa se kestää käytön aikana.

Palkin pituus

Palkkien pituus riippuu span leveydestä sekä palkkien kiinnitysmenetelmästä. Jos palkit on kiinnitetty metallikantaihin, niiden pituus on yhtä suuri kuin palkin leveys. Kun seinämien urat on upotettu, palkkien pituus lasketaan summalla palkin kahta päätä ja syvyyttä aukkoihin.

Palkkiasento

Palkkien akselien välinen etäisyys on 0,6-1 m.

Palkkien lukumäärä

Palkkien lukumäärää lasketaan seuraavasti: suunnitella äärimmäiset palkit vähintään 50 mm: n etäisyydelle seinistä. Jäljelle jäävät palkit sijoitetaan span-tilaan tasaisesti valittuun välein (vaihe).

Beam-osa

Palkkeihin voi olla suorakulmainen, neliömäinen, pyöreä I-osa. Klassinen versio on kuitenkin suorakulmio. Usein käytetyt parametrit: korkeus - 140-240 mm, leveys - 50-160 mm.

Palkin osan valinta riippuu sen suunnitellusta kuormituksesta, leveydestä (huoneen lyhyen sivun kohdalla) ja palkin sijoitusväliin (pitch).

Palkin kuorma lasketaan summalla oman painonsa kuormitus (välilevyille - 190-220 kg / m 2) tilapäisellä (toiminnallisella) kuormalla (200 kg / m 2). Käytettävissä oleville lattioille kuorman oletetaan olevan 350-400 kg / m 2. Käytä ullakkotasoja, joita ei käytetä x, pienempi kuormitus voi olla jopa 200 kg / m 2. Erityinen laskenta on välttämätöntä, jos oletetaan merkittäviä keskittyneitä kuormia (esimerkiksi massiivisesta kylvystä, altaasta, kattilasta jne.).

Palkit asetetaan pitkin lyhytaikaista leveyttä, jonka maksimi leveys on 6 m. Suuremmassa tilassa palkin kaatuminen on väistämätöntä, mikä johtaa rakenteen muodonmuutokseen. Tässä tilanteessa on kuitenkin ulospääsy. Palkkien tukemiseksi laaja-alaisella alueella luodaan pylväät ja tuet.

Palkin poikkileikkaus riippuu suoraan leveydestä. Mitä suurempi span, voimakkaampi (ja kestävä) säteen täytyy valita päällekkäin. Ihanteellinen alue päällekkäisille palkkeille on korkeintaan 4 m. Jos pinnat ovat leveämpiä (korkeintaan 6 m), sinun on käytettävä epätavallisia palkkeja, joilla on suurempi osa. Tällaisten palkkien korkeuden on oltava vähintään 1 / 20-1 / 25 span. Esimerkiksi 5 metrin etäisyydellä on välttämätöntä käyttää palkkeja, joiden korkeus on 200-225 mm ja paksuus 80-150 mm.

Tietenkin ei ole välttämätöntä tehdä itsenäisesti palkinlaskelmia. Voit käyttää valmiita pöytiä ja kaavioita, jotka ilmaisevat palkkien mitoituksen riippuvuuden havaitusta kuormasta ja span leveydestä.

Kun olet suorittanut laskutoimitukset, voit jatkaa laitetta päällekkäisyyksien kanssa. Harkitse koko prosessia, aluksi kiinnittämällä palkit seinille ja viimeistelemällä viimeistelypeitteellä.

Puulattiatekniikka

Vaihe # 1. Lattiapalkkien asennus

Useimmiten palkit asennetaan asettamalla ne seinien urien sisään. Tämä vaihtoehto on mahdollinen, kun katon asennus on rakenteilla kotona.

Asennusprosessi tässä tapauksessa on seuraava:

1. Antiseptisten aineiden ja palonestoaineiden peittämät säteet. Tämä on välttämätöntä vähentää puurakenteiden taipumusta romahtamiseen ja antaa paloturvallisuutta.

2. Palkkien päät leikataan 60 ° kulmassa, joka on värjätty bitumimateriaalilla ja kääritty kattopaperiin kahdessa kerroksessa (vedenpitävyys). Samanaikaisesti lopun tulisi olla avoin vapaan vesihöyryn läpi.

3. Asenna asennus kahden äärimmäisen palkin avulla, jotka sijoitetaan 50 mm: n etäisyydelle seinästä (vähintään).

Pylväät alkavat "pesästä" 100-150 mm: iin, jolloin tuuletusaukko puun ja seinien välillä on vähintään 30-50 mm.

4. Palkkien vaakasuuntaisen asennon säätöä varten reunassa olevan yläpinnan reunaan asetetaan pitkä levy ja kuplan taso sen yläpuolella. Palkkien tasoittamiseksi tasolle, käytä eri paksuisia puulaatteja, jotka on sijoitettu seinän uran alaosaan. Kuoret on esikäsiteltävä bitumimastilla ja kuivattava.

5. Jos haluat poistaa palkin repiminen ja estää kylmän ilman pääsyn, rako täyttyy mineraalieristyksellä tai hinaamalla.

6. Aseta loput, väli palkit asetettuun ohjauskorttiin. Seinien pesiin sijoittautuva teknologia on sama kuin äärimmäisten palkkien asentamisessa.

7. Joka viides palkki kiinnitetään lisäksi seinään ankkurilla.

Kun talo on jo rakennettu, lattiapäällysteiden asennus on helpompi tehdä metallitukien avulla. Tässä tapauksessa asennusprosessi on seuraava:

1. Palkit kyllästetään palonestoaineilla ja antiseptisilla aineilla.

2. Seinille, samalle tasolle, palkkien laskennallisen vaiheen mukaisesti, tukia (kulmat, puristimet, kiinnikkeet) kiinnitetään. Kiinnitys tapahtuu ruuvilla tai ruuveilla, ruuvaamalla ne tukien reikiin.

3. Palkit asetetaan kannattimiin ja kiinnitetään itsekierteisillä ruuveilla.

Vaihe # 2. Kiinnitä kranaattipalkit (tarvittaessa)

Jos on helpompi sijoittaa lattiarakenteen "piirakka" yläosaan, toisin sanoen toisen kerroksen puolelta, kalkkipalkit, joiden poikkileikkaus on 50 x 50 mm, täytetään palkkien reunoja pitkin. Tangojen alaosassa on oltava tasainen palkkien pinta. Kallonpalkit ovat välttämättömiä, jotta voidaan asettaa rullalevyt, jotka ovat karkea pohja katolle.

On mahdollista tehdä ilman kranaattipalkkeja, jos neulo rullalevyjä pohjasta pohjakerroksen puolelta. Tällöin ne voidaan asentaa suoraan palkkeihin itsekierteittävien ruuvien avulla (kynnet eivät ole sopivia, koska niitä on vaikea vasara pystysuoraan kattoon).

Vaihe # 3. Kiinnityslevyt kiinnitetään enimmäismäärän pohjaksi

Kun asennat toisen kerroksen sivulta, päällekkäiset levyt on kiinnitetty kranaattipalkkeihin kynsillä tai itsekierteillen ruuvilla (OSB, vaneri on mahdollinen).

Kun rulla kiinnitetään ensimmäisestä kerroksesta, levyt kiinnitetään palkkeihin alapuolelta käyttäen itsekierteittäviä ruuveja. Aseta tarvittaessa paksu eristys- tai äänieristysmateriaali palkkien väliin. Alhaalta asetettavien arkkien asettaminen on edullista. Tosiasia on, että kallonpalkit "syövät" osan välivuototilasta, ja ilman niiden käyttöä, päällekkäisyyden paksuus voidaan kokonaan upottaa eristemateriaalilla.

Vaihe # 4. Höyrysulku (tarvittaessa)

Höyrysulku asennetaan eristeen edessä olevan katon rakentamiseen (joka voi myös suorittaa äänieristeen toiminnot), jos siihen voi päästä höyryä tai lauhteen esiintymistä. Näin tapahtuu, jos päällekkäisyys on järjestetty lattiat, joista ensimmäinen on lämmitetty, ja toinen ei ole. Esimerkiksi kuumennettua ullakkoa tai ullakkoa asetetaan ensimmäisen asuinkerroksen yläpuolelle. Myös höyry voi tunkeutua lattianeristykseen ensimmäisessä kerroksessa olevista märistä huoneista, esimerkiksi keittiöstä, kylpyhuoneesta, altaasta jne.

Höyrysulkukalvo asetetaan lattiapalkkien päälle. Kansiot asetetaan päällekkäin asettaen edellisen kennon reunat seuraavalle 10 cm: lle. Liitokset on liimattu rakennusteipillä.

Vaihe # 5. Laitteen eristys tai äänieristys

Palkkien välissä on ylälevyn tai rullan lämpöä tai äänieristimiä. On vältettävä halkeamia ja tyhjiöitä, materiaalien on sovittava tiukasti palkkeihin. Samasta syystä ei ole toivottavaa käyttää leikkausta, joka on liitettävä toisiinsa.

Kattokokeen aiheuttaman iskunkestävyyden vähentämiseksi (ylemmän kerroksen yläpuolella) sijoitetaan palkkien yläpinnalle äänieristeitä, joiden paksuus on vähintään 5,5 mm.

Vaihe # 6. Vedeneristyskalvon asettaminen

Vedeneristyskalvo asetetaan lämpö- tai äänieristyskerroksen päälle. Se auttaa estämään kosteuden tunkeutumisen ylimmästä kerroksesta eristävään materiaaliin. Jos ylempi kerros on asumaton, eli kukaan ei pese lattiat siellä ja ilmanläpäisevyyden tunkeutuminen myös suljetaan pois, vedeneristyskalvoa ei voida käyttää.

Vedeneristyskalvo asetetaan levyille, päällekkäin 10 cm. Liitokset liimataan teipillä estämään kosteuden pääsyn rakenteeseen.

Vaihe # 7. Kiinnityslevyt (vaneri, OSB) aluslattialle

Karkea pohja toisen kerroksen lattiaan ommellaan palkkien yläpuolella. Voit käyttää tavallisia levyjä, OSB: tä tai paksua vaneria. Kiinnitys tapahtuu ruuveilla tai nauloilla.

Vaihe # 8. Peittävät päällekkäiset pohja- ja päällystyspäällysteet

Alustan pohjasta, katon alapuolelta ja yläpuolelta, voidaan asettaa sopivaa materiaalia. Lattian yläosassa, toisin sanoen toisessa kerroksessa, ne järjestävät laminaattia, parkettia, mattoa, linoleumia jne. Kun ei-asuntojen ullakkokerroksen lattiaa järjestetään, laatat voidaan jättää ilman leikkausta.

Ensimmäisen kerroksen ylärajan katon katon yläpinnalle on kiedottu kattomaalit: puinen vuori, muovipaneelit, kipsilevyrakenteet jne.

Päällekkäinen toiminta

Jos rakennuksessa käytetään suuria turvamarginaaleja, jotka on asetettu pienellä askeleella, niin tällaista päällekkäisyyttä ei tarvitse korjata pitkään aikaan. Mutta silti sinun täytyy tarkistaa palkkien voimakkuus säännöllisesti!

Jos palkit vahingoittuvat hyönteisillä tai vesikalvojen seurauksena, niitä vahvistetaan. Tätä varten heikentynyt palkki poistetaan, korvataan uudella tai vahvistetaan kestävillä levyillä.

Puupalkkien alustalattiat: yleiskatsaus parhaista malleista ja vinkkejä palkkien valitsemisesta

Katon rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota ullakolle. Loppujen lopuksi on tärkeää, että sen päällekkäisyydestä tehdään teknologisesti oikein, ei aiheuttanut liiallista painetta seiniin ja pystynyt kantamaan katon alla varastoidut asiat ja joskus koko huonekalusarjan.

Siksi tässä artikkelissa keskustelemme kanssasi yksityiskohtaisesti kuinka ullakkokerroksen tulee olla järjestetty puupalkkien mukaan: sen asennus, kuormituksen laskenta ja kiinnitys. Ja auttamaan sinua on yksityiskohtaisia ​​kuvitelmissämme.

pitoisuus

Ensinnäkin tarjoamme sinulle katsomaan pienen videon katsauksen ullakkokerroksen laitteeseen puupalkkeihin ja sitten analysoimme yksityiskohdat:

Mikä on katto ullakolle?

Ylimaalaus on horisontaalinen voimarakenteet, jotka erottavat asuinkerrostalon ullakolta, ja ottaa itselleen kaiken painon kuorman katon alle.

Ylikellotus on sinänsä välttämätön osa jäykkyyttä, joka myös vakauttaa koko rakennetta. Kaikkien muiden joukossa erittelemme ullakkokerta tänään, nimittäin sen nimenomaisesta ulkoasusta. Huomaa, että yleiset säännöt koskevat kaikkia tyyppejä, mutta joitain teknisiä ominaisuuksia palkin ullakolla on vielä paikalla.

Ensimmäinen on jäykkyys ja lujuus. eli päällekkäisyyksien pitäisi olla:

 • Kestää suunnittelun kuormitusta eikä taipua, se ei romahda. Esimerkiksi sallitun taipuman määrä on vain 1 - 250 span pituudesta.
 • Toiseksi ullakkokerroksen ei pitäisi olla hämärä, eikä se missään tapauksessa saa vaihdella, kun siirretään esineitä tai ihmisten liikkumista.
 • Ja lopuksi äänieristetty epämiellyttävien squeaksien välttämiseksi, kun joku nousee ullakolle.

Yksityisessä rakentamisessa käytetään pääasiassa kahta lattiatyyppiä: puu ja teräsbetoni. Ensimmäinen rivi on massiivipuupalkkeihin ja toinen - palkkeihin, laattoihin ja monoliittiseen muotoon. Myös palkit itse voivat olla terästä, jos niiden on katettava riittävän suuret katot. Yksityisen asuntorakentamisen tapauksessa lattiamateriaalin valinta vaikuttaa kuitenkin useimmiten taloudelliseen tekijään.

Lattiarakennuksen kustannukset ovat yleensä jopa 20% talon koko talonrakennuksesta ja työvoimakustannukset - jopa 25%. Siksi puisen ullakkeen rakentaminen on varsin suosittu, kaikki sen korkean suorituskyvyn ja hyvän äänieristyksen ansiosta.

Ja vielä yksi tärkeä asia: puisten ullakkotasojen valmistuksessa ei tarvita raskaita nostolaitteita, varsinkin betonipumppua.

Edut ja lasersäteen päällekkäisyys

Koko rakenne koostuu palkkeja ja lankkuja, joita kutsutaan karkeiksi. Palkit voivat itsessään olla laakeroituja, sijaitsevat aivan vierekkäin tai kiinnitettyinä erityisellä tavalla, mikä on paljon luotettavampaa. Palkkien vakiomitat ovat 20-40 senttimetriä korkeita ja 15 metriä pitkiä sekä 8-20 senttimetriä leveitä.

Toisin kuin vahvistetuilla ullakkohuoneilla, puiset on asennettu kuivaan. Se on paljon painavampi, joten on parempi käyttää tällaista päällekkäisyyttä yksityisessä rakentamisessa. Toisaalta puulattiat ovat äänieristettyjä, joten sinun on panostettava lisätoimenpiteisiin.

Palkit sijaitsevat 60 senttimetrin ja 1,5 metrin etäisyydellä. Tietenkin, mitä useammin asennat ne, sitä suurempi kuorma pystyy vastaamaan ullakolla tulevaisuudessa, mutta raskaampaa kuormaa on myös vastattava talon perustalle.

Puisissa ullakkokerroksissa on yleensä asennettu kevyitä väliseiniä - useimmiten runko, johon ullakkarat kiinnitetään suoraan. Ne on asennettava kohtisuoraan palkkeihin tai reunaan nähden.

Mutta jos jostain syystä ullakon sisäseinät on sijoitettava rinnan tai palkkien kanssa, jotka eivät ole lainkaan sääntöjä, on vahvistettava rakenteita näissä paikoissa. Useimmin lankkujen palasia käytetään sellaisina elementteinä, jotka on asennettu kohtisuoraan päällekkäisyyden reunoihin.

Voit laskea vaaditun palkkien lukumäärän ja kuormituksen niihin, tämä aikataulu auttaa sinua:

Asennusvaihtoehdot ullakkipalkkiin riippuen sen tyypistä

Monet ihmiset kysyvät: mistä puupalkit asennetaan oikein? Seinissä, seinillä tai jopa vähän tuoda ne ulos? Se riippuu siitä, millaista ullakolla sinulla on ja tuleeko tulevaisuudessa käyttää sitä elävänä tilana. Attic on erittäin suosittu tänään!

Joten, tässä on taloudellinen vaihtoehto, jonka avulla voit tulevaisuudessa ilman mitään ongelmia muuntaa ullakko osaksi ullakolle. Todella hyvin lähellä:

Siksi, jos sinulla on tällaisia ​​suunnitelmia, ja vaikka et ole varma, onko projektissa vielä tilaa yksityiselle toimistolle tai biljardihuoneelle, tee sitten seinät korkeammiksi, jotta lattiapalkit asetetaan alhaisemmiksi.

Mitä se antaa? Tällaisessa ullakolla on paljon enemmän säilytystilaa, vähemmän teräviä kulmia ja se on paljon lämpimämpää:

Mutta jos projektissa ullakko oli alun perin suunniteltu erilliseksi ja tilavaksi huoneeksi, ikään kuin se rakennettaisiin talon yli, niin ullakkipalkit on asennettava niin vahva kuin liitäntälaitteen päällekkäisyydellä, myös kiinnitettäväksi panssaroidun vyön ankkureihin:

Tässä on erinomainen askel-askeleelta esimerkki siitä, miten tällaiset ullakkot on rakennettu ja kuinka vahva tällainen päällekkäisyyksien pitäisi olla:

Lattiarakenteiden tyypit

Kaikissa puupalkkeissa on useita tyyppisiä ullakkotasoja. Jokaisella on oma tarkoitus ja sen edut ja haitat.

Alusta: kylmälle parvekkeelle

Kehysrakennusten osalta niiden päällekkäisyydet suositaan "alusta" -järjestelmällä. Toisin sanoen sen jälkeen, kun seinät on asennettu, palkit asetetaan ja alustalle luodaan samalla tavoin ja työskentelevä pohja ullakolle tulevaan kerrokseen samanaikaisesti. On tärkeää, ettet käytä liiallista painetta hauraisiin seiniin, joten ullakkoa ei myöskään lasketa pianolle nurkassa.

Tällöin palkit asennetaan vyönauhan päälle, jota käytetään voimalevynä:

Kova kilpi: tasainen kutistuminen

Mutta talossa, jossa hirsirakenteiset seinät tai baarissa on kattoraketteja, sääntöjen mukaan on järjestetty jäykkä kilpi, joka, kun seinät kutistuvat, sujuu tasaisesti niiden kanssa ja aina tasaisesti.

Economy-lattia: säästää aikaa

Erillistyyppisenä ullakon lattiat, esivalmistetut puulattiat olisi korostettava. Niiden tärkein ominaisuus on erikoiskiinnittimien käyttö, jotka on valmistettu sinkitystä teräksestä. Niiden paksuus ja laatu lasketaan riippuen tulevan kuormituksen tasosta päällekkäisyydestä.

Lattialaudan lattiat, joissa on baari ja puukerrat, ilmestyivät 1900-luvun lopulla, ja niiden jälkeen laatoista laatoista tuli muodikkaampia.

Valmis maatila: asuin ullakolle

Tänä päivänä myös erikoisvalmisteiset yritykset ovat muodissa myös ullakkotilojen järjestämisessä. Itse asiassa tämä ei ole rakennusmarkkinoiden uutuus, tällaiset yritykset ilmestyivät 1500-luvun lopulla ja löysivät toisen syntymänsä 20-luvun lopulla. Kanadan rakennusyritykset ovat kehittäneet erityisohjelmia tällaisten yritysten ja niiden tarkkojen lomakkeiden laskemiseksi kokoonpanolinjoilla.

Ribbed-joist: yksityisasuntoihin

Maassamme on alkanut nousta esiin uusia puulattiatyyppejä, jotka tähän asti olivat suosittuja vain ulkomailla. Nämä ovat kevyitä puulattiat. Ne ovat merkityksellisiä yksityisen rakentamisen kannalta, kun järjestelmään käytetään melko kevyttä puukehystä.

Päällekkäisyyden perusta on se, että "reunat" asetetaan 30-60 senttimetrin välein ja ne peitetään peitteellä. Koska "reunat" ovat puiset palkit, joiden korkeus on noin 20 ja 28 senttimetriä, paksuus 45 senttimetriä ja pituus jopa 5 metriä. Ne on valmistettu luonnollisesta puusta ja niihin liittyy erityisiä nippuja lankkuja, jotka peittävät ne lastulevyyn tai kuitulevyyn.

Siksi erotellaan rei'itetyn ullakon lattian tärkeimmistä eduista nopeasti ja helposti. Minusta: palonestoaineen käsittelyn tarve, alhaisempi lujuus ja alhaiset äänieristysominaisuudet. Ja tietenkin tällaiset levyt ovat herkempiä kosteuden ja lämpötilan voimakkaisiin vaihteluihin. Ja myös jos sieni tai jokin hyönteinen päättää syödä tällaisen päällekkäisyyden muutamassa vuodessa, niin hän syö sen paljon nopeammin kuin paksut säteet.

Alhaalta tällainen rakenne on ommeltu kattolevyllä olevaan kattoon. Mineraalivilla asetetaan kylkiluiden yläpuolelle. Hän antaa palonkestävyyttä ja äänieristystä kaikkiin puun päällekkäisyyksiin.

Ribbed-kerrosten lattiat ovat paljon halvempia kuin säteilevät - tämä on melko järkevä ja rationaalinen, jos et lämmitä asuintilaa ja tee ullakko ulos. Silloin et voi huolehtia tällaisen säätiön kantokyvystä. Ainoa haittapuoli on se, että palkit ovat tuttuja venäläisille taloille, ja ribbed lattia on lähes sama kuin monoliittinen ulkonäkö. Siksi venäläisissä taloissa on usein järjestetty ristikkäitä kattopalkkia.

Tällaisen ullakkokerroksen laitekiskon tulee olla suorakulmainen ja tiukasti eikä timantti. Ja ostaessasi tällaisen baarin, ota tavallisin koulu riviin, koska usein tapahtuu, että monet rakentavat päällekkäin 15x15 cm puuta, ja sen seurauksena ne on rakennettu 14x14 cm puusta. Ja sitten omalla alueella, muista valmistaa varastointipaikka puuta ja sen käsittelyä.

Muuten, tänään, monet jopa laittaa säännöllisesti puutavaraa puinen katto reunalla. Tosiasia on, että jopa hallitsija, mistä tahansa materiaalista tahansa, voidaan helposti taivuttaa koko pituudelta, mutta jos laitat sen reunalle, on lähes mahdotonta taivuttaa sitä:

Ja levyjen pohjalevyssä jo on viimeistely lattia ja kiinnitä katto pohjasta. Mutta usein ullakkokerroksen puulattia jätetään ilman ylimääräistä viimeistelyä, kun otetaan huomioon sisustussuunnittelu, mutta kaikki yksityiskohdat tehdään huolellisesti ja jopa koristeellisella kallistuksella:

Joustettu katto antaa tiettyä jäykkyyttä ristikkokattoon.

Kuinka upotetaan ullakkipalkit eri materiaalien seinämiin?

Nykyään on olemassa useita tapoja kiinnittää ullakkipalkit. On pääasiallisesti välttämätöntä asentaa kohtisuora tukipalkki, joka on yhtä suuri kuin lattiapalkkien maksimipituus. Jos hanke ei tarjoa lisää jäykkyyden palkkeja, ullakkokerroksen palkkien tulee sijaita kantavien seinien telineiden akseleilla. Standardien mukaan lattiapalkkeja tulisi leikata ylimmän seinälampun päälle ja kiinnittää kaksi naulaa, joiden kummallakin puolella on 3,5 mm x 100 millimetriä.

Mutta usein myös rakentamisessa on noudatettava erityisiä kiinnitysmenetelmiä, ja jotta pystymme paremmin käsittelemään niitä, olemme laatineet sinulle laadukkaat mestarikurssit.

Puisen ullakkokerroksen suunnittelun tulisi perustua niihin kuormituksiin, jotka vaikuttavat siihen. Mutta pitäkää tällaista hetkeä. Usein talot on rakennettu odottamalla, että ne ovat tarpeeksi koko perheelle. Ja tällaiset kuormat jakautuvat jakautuneiksi ja keskittyneiksi.

Kun suunnittelet ullakkokerroksen, sinun on otettava huomioon juuri jaetut kuormat, ja voit oppia lisää niistä nykyaikaisista rakennuskoodeista. Keskitetty kuormitus on otettava huomioon vain, jos asennat esineitä, joissa on suuri massa ullakolla.

Esimerkiksi nykyään on tullut muodikasta järjestää katon alla SPA-salongit, biljardihuone, tanssilattiat ja musiikkikoulutustilat. Mutta käytännössä sattuu usein, että 10 huonetta talossa ei riitä. Ja katon alla - upea ilmasto, kaunis tila ja hiljaisuus, varustella henkilökohtainen tili siellä.

Tarve käyttää erityisiä kiinnittimiä riippuu siitä, millaista ullakkokerrostekniikkaa olette valinnut. Joten luotettavin tapa on levätä palkit seinien tai lattiapalkkien tukipinnoille. Sitten ei ole mitään tarvetta ja järkevää käyttää metallisia elementtejä - palkit kiinnitetään ruuveilla tai nauloilla. Muissa tapauksissa muista kiinnittää ullakkokerros.

Siksi suosittelemme aluksi tekemään vahvan ullakkokerroksen siten, että muutaman vuoden ajan rauhallisella omallatunnolla rakennat sen uudelleen ullakolle. Erityiset laskelmat auttavat sinua tekemään erikoispöydämme ja tietokoneohjelmamme. Sinun tehtäväsi on valita optimaalinen poikkipalkki ja niiden askel. Kaikki muu on yksityiskohtia.

Onko vaadittu vahvistettu hihna?

Ensinnäkin päätä, tarvitsetko panssaroidun hihnan asennettavaksi ullakkipalkkiin. Armopoyas on vahvistettu vyö, joka on suljettu rakenne koko rakennuksen ääriviivasta. Tällaisen elementin tehtävä on kuormien jakautuminen.

Asennettaessa ullakkokerroksen puupalkkeja on tarpeen asentaa armopoyat vain, jos:

 1. Talosi seinät on rakennettu kaasu- tai vaahtolohkosta. Loppujen lopuksi tämä materiaali on melko hauras rakenne, ja samaan aikaan puupalkin lattia on huomattava paino. Suunnittelun vuoksi se luo aina pistepisteen lohkoille. Ja meidän tehtävämme on jakaa tämä paine ja tehdä siitä lineaarinen. Jotta voimalevy osuu koko kuormaan.
 2. Myös, onko tehdasvalmisteisia FBS-lohkoja käytetty talosi perustaksi tai itse alusta on matala, on myös tärkeää jakaa kuorma oikein ullakolta koko talon pohjan alueelle.

Kaikissa muissa tapauksissa voit turvallisesti tehdä ilman panssaria.

Palkkien kiinnitys palkkeihin tai kaatoon

Kun kattopalkit kiinnitetään tukkeihin tai pyöristettyihin lokeihin, on helpointa käyttää pannun tekniikkaa. Yksinkertaisesti yksinkertaisesti työntäkää palkit seiniin osaksi suunnittelijaa.

Kiinnitä huomiota siihen, että päällekkäiset palkit kiinnitetään metallikannattimilla:

Kiinnitys metalliseen I-palkkiin

Jos kattopalkit on katkaistava pitkin, niiden osat on liitettävä päällekkäin tai erityisten pinnoitteiden avulla, ja sinun on myös oltava tukipalkit itse palkkien väliin.

Ja jos puhumme suuren alueen suunnittelusta, on parempi käyttää teräspalkkia tai erityisen vahvaa laminoitua puuta palkkien tukena. Tällöin ullakon palkkien ja teräspalkin väliin jää 10 mm: n rako. Samalla on tärkeää, että teräspalkki ei kosketa kattopinnoitusta. Ja niin, että tulevaisuudessa kattopalkit eivät vaurioidu, laita ylimääräisiä äänieristysmateriaaleja tai laita kattolamppu tiiviiksi:

Jos käytät apupalkkeja, niitä ei välttämättä tarvitse sijoittaa kattoon. Ne voidaan helposti rakentaa seinään tai jopa käyttää itsenäisesti. Ja palkit itseään on samanaikaisesti asennettava ns.

Ensinnäkin tällaisille palkkeille täytyy tehdä vanteet. Ja ei ole ollenkaan tarpeen kiinnittää vanteita ensimmäisen kerroksen seiniin, kuten monet ajattelevat.

Tärkeintä on valmistaa tällaiset palkit asianmukaisesti asennukseen. Ja tätä varten niitä tulisi aina käsitellä antiseptisellä aineella (ja lämpötilassa, joka ei ole alle 5 celsiusastetta). Jälkeen, jätä ne liota päivään. Nyt leikkaa ja aseta tällaiset levyt ja tukipalkki puupohjaiseen mauerlat, joka on aikaisemmin liotettu sen tulipaloon ja biosuojaukseen. Jäljellä on vain kiinnitettävä kaikki palkit lattialaatoille.

Ja kun palkkien katto on valmis, tehdä karkea lattia, ainakin jotta se olisi kätevä liikkua.

Kiinnitys tiiliseinille

Jos puhumme puupalkin kiinnittämisestä tiiliseinään, silloin on tarpeen luoda pesä ja jopa seinien rakentamisen vaiheessa. Pesän tulee olla 160 mm seinän sisällä (tämä on vähimmäismäärä) ja erityisellä aluksella.

Kun sijoitat palkin seinään, täytä se sementtilaastilla tai anna sen auki - kaikki riippuu seinämän paksuudesta:

 • Joten suljettu versio on välttämätöntä kahden tiilen seinämän paksuudelle.
 • Avoin - seinän paksuus on kaksi ja puoli tiiliä.

Lisäksi ullakon katto tiiliseinillä on vahvistettava ankkureilla joka kolmas puomi. Ankkureiden tulee peittää se pohjasta ja sivuista, ja seinän on oltava 30 50 millimetriä. Palkit voidaan myös liittää toisiinsa ja sisäseiniin.

Kiinnitä palkit tiiliseinään tällä tekniikalla:

Kiinnitys herkille lohkoseinille

Jos kiinnität puupalkit lohkon seinään, sinun on rakennettava vahvistettu betonivasara. Tämä on sama vahvistettu vyö, josta puhumme aikaisemmin. Sinun on järjestettävä se palkin alla, erityisesti seinään tulevan puulaatikon alla. Itse palkki on asennettava seinälle vahvistetulle hihnalle, myös vähintään 160 mm. Älä myöskään unohda yhtä tärkeä hetki kuin eristys lohkosta ja rako palkista, joka tuottaa kosteutta.

Siksi, että modernit kevyet yksiköt kestävät ullakkokerroksen puupalkit, seuraa tätä mallia:

Jos lohkot ovat melko kestäviä ja niiden fyysiset ominaisuudet ovat lähellä tiiliä, käytä seuraavaa asennusjärjestelmää:

Mikä puu on parempi valita päällekkäin?

Jos olet nyt sujuvasti lähestymässä ullakkokerroksen kysymystä, ensimmäinen ongelma, jonka kohtaat, on löytää hyviä laatuja. On erittäin tärkeää, ettei kattopalkkeihin eikä lattiaan ole mitään puutetta, heikennetään, eikä varmasti ole mitään muotia. Muuten tällaiset päällekkäisyydet ovat hengenvaarallisia kotitalouden elämälle.

Vaihtoehto # 1 - palkit tavallisista levyistä

Antakaamme erikseen, mitkä palkit, joita käytetään rakennettaessa ullakkohuonetta. Paras vaihtoehto on levy, jonka leveys on 20-30 senttimetriä. Materiaalina käytetään mäntyä tai lehtikuusia, jotka toimivat hyvin taipuisiksi. Tämä puu on kestävä muodonmuutoksen suhteen ja vähemmän halkeileva. Virallisten arvioiden mukaan tällaisen materiaalin käyttö mahdollistaa kaiken puun kulutuksen vähentämisen jopa 20 prosentilla.

Vaihtoehto # 2 - liimapalkit

Nykyään liimapalkkeja käytetään usein myös palkkeina, joiden vahvuus on useita kertoja korkeampi kuin tavallisen puun. Tosiasia on, että kaikki liimatut puutuotteet ovat vahvempia. Koko salaisuus on se, että käytetty liima osuu näiden kahden osan huokosiin, jotka liimataan yhteen ja muodostavat monia vahvoja langoja niiden välillä - paljon vahvempia kuin puun kuidut. Siksi liimattu laminoitu puu palkkeina on melko tavallinen vaihtoehto.

Ne eivät eroa ulkonäöltään massiivisesta puusta, varsinkin kun parasta laatua käytetään ulompien kerrosten estetiikkaan. Tällaiset palkit on valmistettu putoavista levyistä, jotka on puhdistettu virheistä ja liimattu yhteen. Tämän menetelmän suurin etu on se, että palkkien kokonaispituus voi nyt nousta 12 metriin, ja se on paljon vahvempi vain puupalkilla, jolla on samat parametrit.

Monet eivät myöskään ota huomioon sitä, että massiivipuussa saattaa olla piileviä ongelmia, jotka muutamassa vuodessa saattavat näkyä säteen keskellä. Esimerkiksi rotu- tai parasiittiset hyönteiset, jotka hankintahetkellä eivät saaneet aikaan kehitysaikoja, ovat usein tällaisia ​​syitä. Toinen seikka: on melko vaikea löytää täysin puettua puuta, jolla ei ole solmuja ja muita ongelmia. Ja solmut itsessään ovat pahoja, koska näissä paikoissa puu ei toimi kunnolla, se on tiheämpi, ja sen seurauksena palkki, jolla on jatkuva dynaaminen jännitys, reagoi siihen epätasaisesti koko pituudeltaan.

Vaihtoehto # 3 - OSB-palkit

OSB-levyjen voimakkaiden palkkien valmistamiseksi ne leikataan eri leveydeltään ja jauhetaan. Seuraavaksi aihiot liimataan yhteen, ja ne muodostavat pitkän päättömän nauhan, josta tietyn pituiset templat ovat. Suurin etu tällaisten palkkien käyttämisessä ullakolla on pieni massa ja erinomaiset lujuuden ja taivutusvastuksen osoittimet.

Vaihtoehto # 4 - I-palkit

Toinen suosittu palkkipalkki Venäjällä on I-palkkeja. Tämä on yksi kestävimmistä palkkien tyypeistä, ja niiden päälle voit järjestää lattiat, ei vain vaneria. Ja pohja on päällystetty kipsilevyllä. Nämä palkit ovat niin voimakkaita, että on tarkoituksenmukaisempaa asentaa ne käyttöliittymän päällekkäin täysin olohuoneisiin eikä vain ullakolle ja vieläkin kylmälle ullakolle.

Myös niin sanotut kanadalaiset I-palkit ovat suosittuja. Ne on valmistettu puupalkkien, OSB-levyjen, erityisten kosteudenkestävien levyjen, laminoidun viilutankojen tai havupuiden tehtaalla.

Vaihtoehto # 5 - palkit valmiista tiloista

Esimerkiksi yksi viimeisimmistä kehityksestä on valmiita parviyrityksiä. Niiden korkeus on 350 millimetriä. Ne on valmistettu kuivasta puusta, jonka leikkaus on 100 x 50 mm. Tehtaalla erikoispuristimella metallilevyillä nämä elementit yhdistyvät yhteen muotoon. Lisäksi tällaisten tilojen valmistuksen prosessissa ne jopa asettavat teknisen viestinnän.

Vaihtoehto # 6 - LVL-palkit

Erikseen on huomattava, että kotimarkkinoilla on suhteellisen uutta materiaalia LVL-palkkeja. Nämä ovat suuren lujuuden omaavia homogeenisia materiaaleja, jotka valmistetaan liimaamalla erityisellä paineella. Kulutuksessa kuluu useita kerroksia viilua, ja kuidun tankoja valmistettaessa on tiukasti yhdensuuntainen.

Tällaisten palkkien ominaisuudet ovat erityisiä. Suurin etu on se, mitä palkkeja on runsaasti kokoisia. Itse materiaali sopii täydellisesti prosessointiin lähes minkä tahansa leikkuutyökalun kanssa. Mutta kun otetaan huomioon LVL-puun hinta, suosittelemme sinua ostamaan sen vain, jos ullakkosi lattia on laaja ja etusijalla on laatu ja turvallisuus.

Vaihtoehto # 7 - HTS-palkit

Toinen uudentyyppinen ullakkipalkki on saksalainen HTS. Ne edustavat myös I-palkkia, jossa ylempi ja alempi kerros on tehty puusta, mutta keskikerros on OSB-levy.

Myös näiden kerrosten väliin voidaan sijoittaa profiiliteräs, jonka paksuus on 0,5 mm ja erikoispolymeeripäällyste. Samanaikaisesti itse teräksellä on aaltomainen muoto, joten palkilla on suuret lujuusominaisuudet. Ja nämä seinät eivät voi edes yhtä, mutta kaksi, mikä on vielä parempaa vastustuskyvyn taivuttamiseen. Ja niin, että HTS-palkki ei taipua tai kierrä, piilotetut ristikytkennät muodostetaan kerrosten välillä tietyn vaiheen kanssa.