Tee-se-itse-kellari-asennus: askel askeleelta

Rakennusten ja talojen rakentaminen on vaiheittainen prosessi, joka on saatava päätökseen loppuun asti. Viimeisessä vaiheessa on tarpeen tehdä rakennuksen päin, joka antaa sen kestävyyden ja houkuttelevan ulkonäön. Nyt yksi suosituimmista päällystysmateriaaleista on maadoitettu.

Aluksi muutamia sanoja siitä, mikä aiheutti tällaisen suosion:

 • Alhaisen hinnan liukuva talon verhous
 • Yksinkertainen asennustekniikka pohjaan. Ei edes ammatillinen voi työskennellä sivuraide.
 • Lyhin aika työtä. Kaapin talon sivuraide voi olla pari päivää
 • Tyylikäs ulkonäkö, suuri valikoima tekstuureja ja värejä
 • Nämä luvut tekivät kellarikerrokseen niin houkuttelevan kodin omistajille.

Materiaalin kuvaus

Moderni kellarikerros on paneelista valmistettu materiaali. Paneelit koostuvat vinyyleistä, ja juuri tämä takaa sen kestävyyden, vinyyli ei romahda viidenkymmenen vuoden ajan. Materiaali ei pelkää erilaisista ilmakehän ilmiöistä, ultraviolettisäteilystä ja pakkasesta. Kattopaneelit eivät altistu lämpötilavaihteluille, jotka vaihtelevat välillä +50 - - 50.

Materiaalin fysikaaliset indikaattorit ovat sen keveys, materiaali ei aiheuta kuormaa vuorattuun seinään. Materiaali ei vaadi lisäinvestointeja, ei vaadi maalausta ja päällystämistä minkään aineen kanssa. Nämä luvut viittaavat siihen, että sivuraide asennetaan kerran ja jatkokäytössä ei vaadi mitään huolta.

Materiaalin laskenta ja lisätietojen hankinta

Aloittaaksesi talon pohjan upottamisen omalla kädelläsi ja käytä sitä tehokkaasti, sinun on harkittava huolellisesti tarvittavia materiaaleja ja kiinnittimiä. Talon siementen laskeminen tulisi aloittaa seinämän alueen laskemalla, joka on piilotettu. Alue lasketaan seuraavasti:

Seinämän korkeus on kerrottava pituudeltaan.

Siksi on tarpeen mitata kaikki seinät ja tulosten summa. Laskennan lopullinen luku on jaettava sivuseinän neliöllä, joka on osoitettu yhdelle nipulle. Saamme likimäärin pinoja, jotka tarvitsevat vuoraukseen. Välttämättömyyden välttämiseksi paneeli on aina ostettava osalla varastosta.

Mitä muuta tarvitaan pinnoitukseen

 • Metalliprofiili nivelille. (Laskenta suoritetaan erikseen, seinän pituutta mitataan ja se esittää, kuinka monta profiilia sinun on asetettava yläosaan 40-50 cm: n etäisyydellä. Samalla profiili lasketaan korkeudeltaan.)
 • Peltiruuvilla. Niitä on hankittava riittävän paljon, koska ne ovat välttämättömiä vaipalle ja sivuraidulle
 • Lisätiedot. (Kulmat, moduulit, pistorasiat jne.)
 • Eristys. (Jos aiot asentaa sen sivuseinän alle, eristysmäärän laskeminen tehdään myös seinien kvadratuurilla.)
 • Työkalut. (Ruuvimeisseli, bulgarialaiset, asennusveitset, vasara, sakset, mittanauha, taso, metallijohderina)

On parempi ostaa materiaaleja heti, jotta työtä ei enää häiritse. Näiden hankintojen kustannukset on myös paremmin laskettu etukäteen, ainakin suunnilleen. Esimerkiksi kellarihinnan hinta kellarista vaihtelee 400 ruplasta 1200 ruplaan neliömetriltä.

Kuinka valmistautua talon asennukseen sivuraide

Tämän materiaalin toinen positiivinen ominaisuus on se, että erityistä sivuraitaa ei tarvita ennen pohjan asentamista. Tästä syystä usein sivuraide peitti vanhat talot vinttikoosta tai vyöruusuista. Nämä seinät eivät voi kipata tai asentaa raskas materiaali, ja sivuraide on ihanteellinen materiaali tässä tapauksessa.

Seinät, jotka on tarkoitus pinnoittaa sivuraidalla, ei tarvitse peittää, kipata tai peittää materiaalia. Ainoastaan ​​on tarkistettava, ettei seinässä ole ulkonemia tai teräviä ulkonemia esineitä.

Kun seinän tarkastus on suoritettu ja kaikki pullistuneet pisteet on poistettu, alkaa kehyksen tai vartalon luominen. Useimmissa tapauksissa sivuraide asennetaan laatikkoon, joka on valmistettu puupalkista tai metalliprofiileista. Joskus seisonta asennetaan suoraan seinään, mutta tämä on mahdollista vain, jos seinän pinta on täysin tasainen ja seinämateriaali mahdollistaa kiinnittimien asentamisen.

Tärkeää: Kassin on oltava valmistettu metalliprofiilista, koska sen taipumus kestää kauemmin kuin puupalkit, jopa peitettyinä erityisillä kyllästyksillä.

Miten laatikot ovat

Vanteen asennus olisi aloitettava suoraan maasta, se voi olla suoraan maasta. Ensimmäinen ohjausprofiili on asetettava suoralle ja vahvistetuksi noin 5-10 cm: n etäisyydelle maan pinnasta. Jos sokea alue on betonista rakennuksen ympärillä, se voidaan asentaa suoraan sokea alueelta.

Seinän välinen etäisyys riippuu myös asennuksen tarkoituksesta. Jos on tarkoitus sijoittaa eristys seinän ja sivuraiteen väliin, sinun on vedettävä niin monta cm kuin eristeen paksuus. Mutta jos yksinkertainen asennus sivuraide, niin paksuus profiili riittää. Profiili asennetaan ristikon muodossa, eli se on kiinteä ja yhdensuuntainen. Tämän seurauksena neliöt n. 50 cm 50 cm.

Vihje: Erityistä huomiota on kiinnitettävä rakennuksen kulmiin, jos haluat luoda kiemurtelevia tai ulkonevia kulmia, ne suoritetaan myös profiilillaan.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Tämän materiaalin asentamisen aloittaminen on välttämätöntä ensimmäisen paneelin asentamisesta, joten tätä erityistä huomiota on kiinnitettävä. Ensimmäinen paneeli on näytettävä hyvin sujuvasti, niin että kaikki muut paneelit sijaitsevat myös tarkasti. Tätä varten pohjan kulmat on varustettu käynnistyskaiteilla, joihin paneelit kiinnitetään. Käynnistyskiskon asennus tehdään profiililla metalliruuveilla. Tämän jälkeen paneeli asetetaan aloituskiskoon ja kiinnitetään myös ruuveilla.

Vihje: Itsekierteittävien ruuvien tulisi sovittaa löysästi paneeliin, eli niitä ei tarvitse rullata loppuun. Ruuvin korkin on oltava 1 mm etäisyydellä paneelin pinnasta.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Puhdistuslevyjen asennus

SIDE-paneelit on aina asennettava vasemmalta oikealle, paneeli on lisättävä edelliseen, ja se on painettava selvästi edellisen paneelin uraa vasten. Sitten paneeli on kiinnitettävä useilla ruuveilla ja niin edelleen. Tärkeintä on sijoittaa huolellisesti seuraavat paneelit ja varmistaa, että aukkoalueilla ei ole aukkoja. Tässä prosessissa on joitain vivahteita:

 • Viimeinen reiän rivi asennetaan vasta viimeisen kiskon asennuksen jälkeen
 • Jotta vältetään sivuraidoitusten turvotus ja muodonmuutos tulevaisuudessa, on vältettävä paneeleiden voimakasta kireyttä asennuksen aikana.
 • Liukupaneeleiden asennus on aloitettava alhaalta ylöspäin
 • Kun asennat sivuraitaa ristikkopohjan tai ikkunalaudan alle, sinun on ensin kiinnitettävä pari viimeistelevää ruutua ja käynnistettävä sitten asennus
 • Jos reunapaneelien on leikattava kaasuputkien tai lämmitysputkien reikiä, reiän tulee olla noin 6 mm leveämpi kuin putken halkaisija

Kun olet peittänyt vanhan puutalon kellarikerroksella, voit hengittää uutta elämää talon ulko-osalle. Tämän materiaalin viimeistely antaa ainutlaatuisen rakennussuunnitelman. Tietäen kuinka puinen puinen talo, jossa on sivuraide, sekä noudattaa kaikkia sääntöjä, sivuraide kestää monta vuosikymmentä.

Socle sivuraide yhdistyy täydellisesti muuntyyppisiin sivuraideihin, esimerkiksi metallin kanssa. Lue siitä, miten teet itse metallipidikeitä. Tämä materiaali on luotettava ja kestävä myös luonnon haaveisiin.

Lopullinen viimeistely

Viimeisen vaiheen viimeistely sivuraiteelle antaa koko rakennelman valmiin ilmeen. Tätä varten sinun on käytettävä erilaisia ​​kulmia, sekä sisäisiä että ulkoisia, pieniä moduuleja ja pieniä osia.

Video maanpinnan asennuksesta

Kuinka päällystää jalusta talon siivous.

Videoasennusohjeet maadoitusta varten. Asennuksen perusperiaatteet.

Tekniikan asennus maanpinnasta. Kuinka käännä tavallinen maalaistalo kauniiseen linnoitukseen kellarikerroksen avulla.

Tee-se-itse-olkavarren asennus: käytännön neuvoja

Ulkoisen ympäristön vaikutus on tekijä, joka tavalla tai toisella on otettava huomioon kaikkien rakennusten käyttämisessä. Siksi rakennuksen ulko-elementtien suojaus - tässä tapauksessa on varsin tarkoituksenmukainen toimenpide.

Tämä pätee erityisesti julkisivun kellariin, joka on alttiimpia aggressiivisille kuormille.

Tämän negatiivinen vaikutus ei ole vain sademäärä, vaan myös kosteus, lika ja muotti, joka muodostuu kosteasta maasta, lumesta ja sateen lätäköistä. Yksi keino suojata rakennuksen perusta on peittää se kellarikerroksella. Kyse on hänestä, ja sitä käsitellään tässä artikkelissa.

Mikä on maadoitusapuvälineet?

Socle-seinälevy on yksi päätypaneelien tyypistä, joka on valmistettu polymeerisista materiaaleista tai ohutmetallista valimon menetelmällä paineen alaisena.

Yleensä valmistajat lisäävät komponentteja (eri hartseja, titaania, modifiointiaineita, pehmittimiä) näihin tuotteisiin, minkä vuoksi ne hankkivat lisää vahvuutta. Tällaisia ​​paneeleita voidaan käyttää sekä rakennuksen alaosan että koko rakennuksen peittämiseen.

Samaan aikaan sivuraide ei ole vain suojaava toiminto vaan myös koristeellinen, koska se kykenee jäljittelemään erilaisia ​​luonnollisia ja keinotekoisia materiaaleja.

Kellarisivupaneelien leveys ja paksuus on suurempi kuin tavanomaisten vinyylilevyjen, mikä yksinkertaistaa asennusta ja tekee materiaalista kestävämmän.

Tyypit ja valmistajat

Tänään myynnissä on useita tyyppisiä sivuraideja, joista jokaisella on omat ominaisuutensa.

 1. Kivipinta on sopiva vaihtoehto kiveä tai klinkkeriä sisältävien tiilien jäljittelemiseen tarkoitetun verhousmallin järjestämiseen. Toisin kuin luonnollisten materiaalien käyttö muuraukseen, näillä paneeleilla voit luoda jäljitelmän luonnollisista analogeista edullisemmalla hinnalla. Tämän sivuraiteen suosittuja valmistajia ovat Alta Profil, Wandstein, Tehosnastka, Royal.
 2. Metallinen maadoituspuoli - sinkitty teräs. Moderni materiaali koostuu kuudesta peruskerroksesta: metallista, sinkistä ja korroosionestopinnoitteista, alustakerroksesta, polymeerisuojasta ja maalikerroksesta. Tuotteet myydään laajalla värivalikoimalla. Tämän materiaalin suosituimpia valmistajia ovat Ruukki, Alcoa, SeverStal.
 3. Vinyyli sivuraide. Tämän materiaalin valmistukseen käyttäen myrkytöntä polyvinyylikloridia, joka lisää erilaisia ​​modifioijia, täyteaineita, maaleja ja stabilointiaineita. Nämä lisäaineet lisäävät tuotteen vastustuskykyä ääriolosuhteisiin ja kosteuden vaikutukseen. Vinyyli sivuraide valmistetaan Fineber, Alta, Dolomite.

Lue myös artikkeli kanttien sivuseikien tyypistä ja koosta.

Miten valita?

Jotta viimeistelyn tuloksena saadaan korkealaatuinen leikkaus, valittaessa sivuraitaa kannattaa kiinnittää huomiota joihinkin kohtiin:

 1. Väritys. Laatupaneelilla tulisi olla sama sävy sekä ulko- että sisäpuolelta. Halvemmilla vaihtoehdoilla on yleensä kirkkaampi takapuoli. Mutta jos päätät ostaa tällaista tuotetta, sinun on varmistettava, että pinta maalataan tasaisesti.
 2. Paneelin paksuus - sen tulee olla sama koko pituudelta. Tämän ratkaisemiseksi sinun on tarkasteltava yksityiskohdat loppuun.
 3. Tuotteen on oltava valmistajan ilmoittamien mittojen mukainen.
 4. Porausreikien on oltava saman muotoisia ja kokoja, ja niiden on oltava sileät.
 5. Kuorinnan ja kuorinnan puuttuminen pinnalla on myös yksi hyvästä laadusta.
sisältöön ↑

Materiaalin ja komponenttien laskeminen

Viimeistelyprosessissa ei tarvinnut kohdata materiaalin puutetta ja tarpeettomien kustannusten välttämiseksi on välttämätöntä tehdä alustava laskelma sivuraidasta ja komponenteista.

Paneelien lukumäärän laskemiseksi sinun on mitattava sen pinnan ympärys, johon pinnoite asennetaan. Tuloksena oleva luku jaetaan 0,9 (keskimääräinen sivuraide).

Tämän seurauksena yhden rivin elementtien määrä tunnetaan. Tämän jälkeen rivien määrä lasketaan pohjan korkeuden perusteella ottaen huomioon paneelien leveyden.

Jos esimerkiksi iho sopii kahteen riviin, kerrotaan yhden rivin levyjen lukumäärä kahdella. Näin ollen materiaalin kokonaismäärä lasketaan.

Kellariportin ulkokulmien korkeus on samanlainen kuin paneelien leveys, mikä tarkoittaa, että kulmien lukumäärä on yhtä suuri kuin paneelien rivien lukumäärä kerrottuna rakennuksen kulmien lukumäärän kanssa. Toisin sanoen, kun asetat sivurakennuksen kahteen riviin ja jossa on 4 ulkokulmaa talossa, tarvitset 4x2. Tuloksena on - 8 kulmaa rakennuksessa.

Laskettaessa aloituskiskojen lukumäärää sinun on luotava siihen tosiasiaan, että yksi palkki riittää yleensä kahdelle paneelille, mikä tarkoittaa, että yhden rivin levyjen määrä jaetaan kahteen osaan.

Toinen elementti, jota saatetaan tarvita kellariin, jossa on sivuraide, on J-profiili.

Sitä käytetään sekä sisäisten kulmien viimeistelyyn että aloituskappaleen sijasta - tapauksissa, joissa talo on epätasaisessa paikassa, ja paneeleja on leikattava.

Tosiasia on, että sivureunan pohjassa on koukut kiinnitysalustaan ​​ja leikkaamisen aikana osa jää ilman näitä elementtejä. Siksi leikattu paneeli asetetaan esiasetetulle J-profiilille.

Tällaisten profiilien lukumäärä lasketaan kaltevien osien kokonaispituudesta ja itse profiilin pituudesta, joka on yleensä 3,66 m.

Ebbin laskenta suoritetaan ottaen huomioon, että nämä osat on asetettava päällekkäin. Vuorovesi on 2 m, joten esim. 50 m: n rakennetta varten tarvitaan 27 kynnystä, sillä hyödyllisen kynnyksen täyttö on 195 cm.

Asennusohjeet dummyille

Ensinnäkin on tarpeen arvioida pohjan vahvuus sekä poistaa vanha maali ja kitti pinnalta katkaisemaan mahdolliset epäsäännöllisyydet. Likaisten tiilien läsnä ollessa on kiinnitettävä sementtilaasti. Sen saa jättää epäsäännöllisyydet, joiden ero on enintään 2 cm.

Seuraavaksi asennetaan metallinen tai puinen laatikko, jonka askel on 0,4 metriä vaakasuoralle paneelille ja korkeudelle 0,91 m pystysuoraan asennukseen. Maaston ja pohjaosan välisen etäisyyden on oltava noin 15 cm.

Ensinnäkin syntyy tasoitustaso, joka on kiinnitetty itsekierteittäviin ruuveihin vaakasuorassa asennossa koko rakennuksen kehällä, kuten kuvassa. Sen jälkeen voit korjata kotelon kulmatiedot.

Paneelien asennus alkaa yleensä rakennuksen vasemmasta kulmasta ja se suoritetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti.

Paneeliasennustekniikka:

 • ensimmäinen osa on asennettu aloituslevyyn ja työnnetty kulmaelementin aukkoon;
 • Lisäksi paneelin tasoa tarkastetaan tasolta, jonka jälkeen se kiinnitetään laatikkoon erityisten kiinnityselementtien avulla;
 • samalla tavalla asentaa kaikki muut paneelit;
 • Ennen viimeisen rivin rungon asentamista on viimeistelyliima.

Tiedätkö, kuinka sisustat yksityisen talon kellarissa omiin käsiisi? Tiedot lue täältä.

Kellarikankaan asennuksen prosessi ei tuskin voi olla monimutkainen. Tämä viimeistely on melkoisen huolellisen ja ahkera omistajan olkapää. Ja otat tämän liiketoiminnan itsenäisesti, voit säästää paljon päälliköiden palveluista.

Seuraavassa videossa katso, miten paneelit yhdistetään alustaan:

Riippumaton asennus maanpinnasta

Talon ulkonäköä pidetään omistajiensa tunnuksena, joten viimeistelyaineiden valinta ja asennus ovat hyvin tärkeä rakennusvaihe. Sisustusmateriaalin lisäksi verhous suojaa seinien ja pohjan materiaalia. Viimeistelyä varten voit käyttää etupaneeleja tai ns. Sivuraitaa. Asennuksen perustaminen omalla kädellä - melko toteutettavissa oleva tehtävä. Voit selviytyä siitä, jos luet huolellisesti ohjeet.

Materiaaliominaisuudet

Socle sivuraide on paneeli, joka on suunniteltu kiinnittämään talon julkisivulle. Ne voivat olla vinyyliä tai muovia. On olemassa monia lajitelma sivuraide, joista jokaisella on erityinen ulkonäkö. Useimmiten paneelit jäljittelevät kiveä, tiilimuurausta ja hakkeen. Suosituin on kiviseinä. Seinät voidaan leikata paneeleilla, jotka muistuttavat luonnollista, luonnonvaraista tai raunioivaa kiveä.

Pohja kiven alla.

Puusta valmistuksessa käytetään nykyaikaisia ​​materiaaleja ja tekniikoita. Tämä mahdollistaa paneelien tuottamisen erinomaisella teholla. Tuloksena saat paitsi upean ulkonäön myös tehokkaan suojan mekaanisia vaurioita ja aggressiivista ympäristöä vastaan. Lisäksi liukuvan vuorauksen avulla rakennukset tehdään hyvin nopeasti ja helposti. Sinulla on mahdollisuus saada samanlainen visuaalinen vaikutus kuin monimutkaisen materiaalin (kivi viittaa heihin) kanssa, mutta ilman merkittävää aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Socle sivuraide ei käytännössä vaadi jättämään, ja sen palvelusaika on vähintään 50 vuotta. Nimestä huolimatta sitä voidaan käyttää myös alustan pinnoittamiseen, ullakolle, sisustuselementteihin ja laskuihin. Materiaali soveltuu hyvin sisustukseen. Sitä voidaan käyttää seinille parvekkeella, käytävällä tai keittiössä.

Paneelin asennus

Pohjan kiinnitysmenetelmä ei käytännössä poiketa tavanmukaisten paneelien viimeistelystä. Noudata kaikkia suosituksia selkeästi ja olet tyytyväinen työnne tuloksiin.

Asennusohjeet maadoitusta varten sisältävät useita vaiheita. Ensin sinun on laskettava tarvittava määrä materiaaleja, valmistettava työkalut ja seinien työpinta. Sen jälkeen voit siirtyä pohjan asentamiseen.

Aineiston hankinta

Tee mittaukset jokaisen seinän kohdalta, jolle aiot asentaa kattopaneelit. Ostaessasi materiaaleja, älä unohda asennuskustannuksia, jotka ovat noin 10%. Muista, että mitä pienempi seinäalue on, sitä enemmän jätettä syntyy. Sama pätee myös pitkille paneeleille - niiden kulutus on paljon suurempi kuin lyhyillä.

Materiaalia hankittaessa on otettava huomioon asennuskustannukset.

Paneelimallin valinta riippuu vain mieltymyksistäsi. Koska vuori asettaa yleisen ulkoasun talon, mieti etukäteen, mitä tulosta haluat saavuttaa. Joten, jos pidät klassisesta tyylistä, valitse paneelit kiven alla - ne sopivat täydellisesti mihin tahansa muotoiluun ja näyttävät tyylikkäiltä.

Kivielementtien avulla voit luoda erilaisia ​​vaikutuksia:

 • luo hämmästyttäviä kuviot siivellä jäljittelevä kivityöt;
 • antaa rakennukselle vintage-charmin, jossa on valkoinen saapikka;
 • käytä paneeleita majesteettisen luonnonkiven alla luoda ylellinen design;
 • Käänny kotiasi taideteokseen, jossa on sivuraide "palatsi" -kiven alla.

Koostumuselementtien, toisin sanoen eri kulmapaneeleiden, profiilien ja lamellien, laskeminen ei ole vaikeaa. Asennuskustannukset asennuksen aikana ovat vähäisiä, mutta niitä on myös harkittava.

Seinien valmistelu ja talon perustaminen

Seinät, joilla asennuksen kellarissa sivuraide, olisi vahva ja sileä. Epäpätevän pinnan kohtaaminen voi johtaa lukuisiin ongelmiin. Jopa pieni ulkonema talon seinään muuttuu huomaamattomaksi muuriksi sivuraidalla. Tällöin, jos et ole varma pinnan absoluuttisesta tasosta, sen on tehtävä vaippa.

Metallinen laatikko koko talon peittämiseksi sivuraidalla.

Maalausleikkaus on valmistettava metalliprofiileista. Muut vaihtoehdot, kuten puupalkit, ovat hyväksyttäviä. Mutta se on metalli, jota pidetään parhaimpana vaihtoehtona. Sen tekniset ominaisuudet ovat täysin sopusoinnussa tehtävän kanssa. Metalliprofiili auttaa vahvistamaan seinää ja luo tasaisen pohjan pinnoitteen alle.

Jos päätät työskennellä puun kanssa, varmista, että sillä on sallittu kosteus (eli se on enintään 20%). Myös esikäsitellä sitä antiseptisilla ja tulenkestävillä yhdisteillä. Lisäksi tarkista huolellisesti kaikki yksityiskohdat. Käytettyjen palkkien tulee olla sileitä. Käännetyt osat eivät sovi tähän tarkoitukseen.

Laatikko voidaan asentaa pystysuoraan tai vaakasuoraan. Asennustyyppi riippuu tehtävästäsi. Jos omassa tapauksessa sivuraide on vain sisustuselementti talon ulko-osassa, on parempi käyttää vaakasuoraa luukkua. Jos kellaripaneelien asennus on suunniteltu talon koko pinnalle, on helpompaa työskennellä pystysuoralla laatikolla.

On myös mahdollisuus kaksinkertainen ritshetki. Tässä tapauksessa materiaalin vaakasuora asennus tehdään yhdellä seinän osalla ja toisella pystysuoralla. Tämä menetelmä on melko monimutkainen toteutuksessa, koska on välttämätöntä ajatella etukäteen kaikkien tietojen sijaintia.

Perussääntö betoniasennuksen yhteydessä on laskettava liuskojen välisestä etäisyydestä. Vaakasuorassa vaipassa tulisi olla puolet sivupaneelien korkeudesta. Pystysuorassa asennuksessa kukin liuska asetetaan etäisyydelle, joka on puolet paneelin pituudesta. Ulkopuoliset kulmakiskot on asennettava mahdollisimman lähelle toisiaan ja sisäkulmat ottaen huomioon asennuspalkin mitat.

Paneeliasennus

Kuinka kiinnittää maadoitusliitin? Tekniikka on melko yksinkertainen. Ensimmäinen on lähtötaso. Käytä rakennustasoa ja varmista, että se sijaitsee vaakasuunnassa. Baari on asennettu talon ympärille.

Kiinnitä aloituspalkki.

Palkki kiinnitetään tukeilla tai ruuveilla. Niiden pituus on noin 10 cm. Kierrä ne kiinnitysreiän keskelle. Älä kiristä niitä loppuun - jätä aina pieni aukko (noin 1 millimetri). Se kompensoi metallin aikana tapahtuvia muutoksia lämpötilanvaihtelujen aikana. Joten voit välttää materiaalien tuhoutumisen voimakkaan stressin takia.

Usein peruslinja on epätasainen ja paneeli on leikattava. Tämä on tehtävä siten, että seuraava rivi riviin voidaan asentaa vaakasuoraan tiukasti. Jos pohja ei ole yhtä korkealla, aloituskiskota ei ole asennettu, ja paneelit kiinnitetään suoraan pohjaan. Jotta sivuraiteen leikkausreuna olisi vähäisempi, ota se erikoisprofiililla, joka on suunniteltu peittämään osia.

Kulmaelementit on asennettava välittömästi sen jälkeen, kun käynnistysrako on kiinnitetty. Tätä sekvenssiä on tarkasti noudatettava.

Tyypillisesti korkin asennus alkaa vasemmasta kulmasta. Ensimmäistä paneelia on pienennettävä. Jos sen kuvio on symmetrinen, reunasta tulee leikata pystysuorat liitokset. Tämä säästää piirustusta ja helpottaa työn jatkamista. Jos ei ole symmetriaa, voit leikata paneelia haluamallasi tavalla. Tällöin suuri hampaiden saha ei toimi. Hän voi repeää paneelin reunan ja pilata sen. Näihin tarkoituksiin hieno-hammastettu saha on parempi.

Aseta valmis paneeli kiskolle ja liu'uta se sitten vasempaan uraan. Älä unohda tarkistaa jatkuvasti rakenteen vaakatasoa erityisten rakennuslaitteiden avulla. Paneeli voidaan kiinnittää luistiin vain silloin, kun se on ihanteellisesti tasainen.

Ennen viimeisen paneelirivin asennusta viimeistelysauva on kiinnitetty. Lopullinen paneeli on leikattava samalla tavoin kuin ensimmäinen. Tämä on välttämätöntä, jotta paneeli ja palkki ovat helposti kytkettävissä. Päästäkseen uraan, sinun täytyy taivuttaa sitä vähän.

Oven ja ikkunan aukkojen muotoilu täydentää. Heidän on kehitettävä kulmikkaat profiilit. Talon alemman osan suojaamiseksi kosteuden sisääntulosta syntyy erityisiä kynnyksiä (kellarikerroksessa on sama rooli).

Kuvattu vuoraustekniikka tekee talon julkisivusta kauniin ja lämpimän. Asennustyöt eivät vie paljon aikaa, ja työn tulos ilahduttaa sinua monta vuotta.

Sivukonsultti, asentaja, jolla on 8 vuoden kokemus. Hän aloitti toimintansa asennustyöntekijänä, joka työskenteli tällä hetkellä maanrakennusyrityksen perustajana.

Oikea asennus maadoitusta

Kattojen, luonnonkiven tai puun rakennusten julkisivuun katsotaan nyt liian aikaa vievää. Sen sijaan monimutkaisia ​​malleja, joissa on luonnollisia juuria ja vähennetään näiden luonnollisimpien materiaalien määrää, valmistetaan muovista, vinylistä ja metallista valmistettuja kevyitä paneeleja. Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen. Ja jos et halua kuolla koko taloa, mutta on vain välttämätöntä luoda kiinteä ja vankka perusta talolle, mahtavan mutta viehättävän kellarisivupoisto tulee pelastamiseen.

Rakennuksen kellarikerroksessa on kaksi tyyppiä: materiaali ja asennusmenetelmä.

Yleisimmät materiaalit siivous:

Ne kaikki ovat universaaleja pinnoituksen sivuseikkauksia, koska niillä on erinomaiset vastusominaisuudet: ultraviolettisäteilyn, kosteuden ja ääriolosuhteiden vaikutuksiin. Helposti palvella monta vuotta. Tietenkin on metallinen sivuraide. Mutta se vaatii materiaalin lisäsuoritusta korroosiota aiheuttavilla aineilla ja perusteellisempaa hoitoa.

Asennusmenetelmän mukaan kellarikerrosten tyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Useimmiten rakennuksen pohjalla rakenneyhtiöiden ammattilaiset ja harrastajat käyttävät horisontaalisia pinoja. Jotta talon kellari pystytään mahdollisimman helposti, nopeasti ja tehokkaasti tarjoamaan korkealaatuisella vuorauksella omilla kädillä, on hankittava perusvälineet ja valmistettava rakennuksen perustukset asennusta varten.

Valmistelu ja työkalut

Ennen asennuksen aloittamista on välttämätöntä valmistaa pinta työhön.

Ensinnäkin on kiinnitettävä huomiota seinien tasaisuuteen. Socle sivuraide antaa ulos murtumia tahansa oman luuranko (lue: epätasaisuus). Ja on myös muistettava, että talon pohjaan päin, jossa on synteettisiä liinoja, erinomainen ympäristö voidaan muodostaa sienen, muotin ja muiden kosteutta ihailevien mikro-organismien ulkonäön ja leviämisen suhteen. Siksi levyjen alla olevia seiniä on käsiteltävä antiseptisellä tai millä tahansa muulla kyllästyksellä.

Ennakkovaatimus ennen levysäiliöiden asettamista on puhdistaa pohja roskista, pölystä, hämähäkkistä ja muista asioista niin, että pinta on täysin vapaa vieraista esineistä.

Valmisteen seuraava vaihe on julkisivun eristämisen tai tuuletuksen ratkaisu. Koska molemmat näistä ilmiöistä ovat hyvin yleisiä nykypäivän olosuhteissa, harjoittelu olisi suoritettava näiden ominaisuuksien huomioon ottamiseksi. Jokin näistä vaihtoehdoista on tarpeen tehdä korvauksia ostetuista materiaaleista.

Itsenäisen asennuksen kellarikerroksessa tarvitset ensin seuraavat työkalut:

 • ruuvitaltta - voit käyttää vanhan isoisän ruuvimeisseliä, mutta kestää enemmän aikaa tällaiseen työhön;
 • ruuvit, joissa on tasainen korkki (paljon ruuvia);
 • veden tai infrapunatason;
 • haavasaha tai palapeli.

Tietenkin kussakin tapauksessa ja jokaiselle mestalle on ominaista oma työkalu. Tämä luettelo on suunniteltu alkamaan missä.

Mitä sivupöydän komponentteihin kuuluu, niin kaikki on yksinkertaista. Paneelien kiinnittämiseen kellariin tarvitaan seuraavat: sorvaus (metalliprofiilit tai puupalkit), aloituslevy, viimeistelyprofiili ja j-profiili. Kaikki tämä koskee paneelien kiinnitystä pohjan seinään. Pääosat, jotka muodostavat sivuraiteen itsensä, ovat: trimmauspaneelit, joissa on valittu rakenne ja kulma-paneelit.

Mutta ennen kuin ostat nämä talon tulevaisuuden "henkilö" -periaatteet, tee alustavat, tarkimmat laskelmat.

Materiaalin määrän laskeminen

Laske oikein, kuinka paljon sivuraita vaaditaan loppuun kellarista on helppoa. Mutta täällä on noudatettava erityistä huolellisuutta. Kukaan ei halua mennä kauppaan keskipitkällä muotoiluprosessilla ja ostaa lisää materiaalia. Tai päinvastoin ostamaan joukko paneeleja, ja sitten ei tiedä, mihin laittaa loput, ja miksi niin paljon rahaa käytettiin.

Alamme mitata talon julkisivu. Mittaamalla toisen sivun leveys ja korkeus saadaan vuorauksen pinta-ala. Tee samoin maasi tai maatasi muiden puolien kanssa. Kun lisäät kaikki neljä numeroa, saat koko pinta-alan.

Rakennusliikkeissä on nykyään monenlaisia ​​seinäpaneeleja sivulle, eri yrityksille ja valmistajille. Joten löydät erilaisia ​​kokoja, tekstuureja, tapoja laittaa. Jotkut valmistajat tuottavat tuotteitaan jo ja niissä on erityisesti kiinnityslevyjä. Samanaikaisesti jokaisessa pakkauksessa ilmoitettiin paneelien tarkka kokonaispinta-ala ja käyttöalue. Kiinnitä huomiota ensimmäiseen arvoon ja laske, kuinka monta tämän materiaalin pakkausta on tarpeen teidän tapauksessanne.

Muista lisätä 10-15% tuloksena saatujen pakettien määrästä. Tämä auttaa sinua varmistamaan, että ylivoimaisen esteen sattuessa sinulla on tarjonta. Samaan aikaan se ei ole arvokas määrä arvokasta rahaa.

Täydellisellä materiaalikokonaisuudella, komponenteilla ja työkaluilla, onnellinen, voit siirtyä kellarikerroksen asennukseen.

Askel askeleelta

Asennuksen aloittaminen omalla kädellä kellarikerrokseen on aloitettava tukipohjalla. On syytä huomata, että joissakin tapauksissa ei ole tarvetta. Kun talon seinät ovat täysin tasomaisia ​​(valmistettu vaahtomuovista ja kaasulohkoista ja toinen), vaipaa sellaisenaan ei välttämättä tarvita.

Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säleiden asennuksen: puinen tai metallinen. Seuraava vaihe on näiden säleiden oikea sijainti.

Laatikot asennetaan kolmeen tyyppiin:

 • pystysuora;
 • horisontaalinen:
 • Yhdistetty.

Kellarista päin suuntautuva näkyy parhaiten vaakasuoraan, koska se on pieni alue, jossa ei käytännössä ole aukkoja. Jos päätät päällystää koko talon kerralla reunuslevyillä, on järkevää asentaa yhteinen pystysuora tai yhdistetty laatikko.

Lopeta metalliprofiili. Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsekierteillä varustetuilla ruuveilla (jos seinämateriaali on tiiliä tai kiveä). Tärkeä asia on jättää ruuvin kannen ja kankaan välinen aukko puolentoista senttimetriin, jotta lämpötilan vaihtelut saataisiin tekemään muutoksia kaikkien osien muotoon ja tilavuuteen uhraamatta sivupinnan ulkonäköä.

Baaripohjalla voit käyttää vakioruuveja tai galvanoiduja kynsiä, muistat myös, että jätät pienen etäisyyden korkin ja pohjan väliin.

Älä unohda, ennen kuin asennat laatikon pohjaan, sinun on tehtävä kaikki julkisivun eristämiseen tai tuuletukseen liittyvät toimenpiteet. Tukirakenteen asennuksen jälkeen sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta.

Heti kun kaikki asennustyöt on suoritettu, jatkamme sivupaneelien asennusta. Ensimmäinen on lähtötaso, joka on eräänlainen opas, joka kertoo tien koko liikkumisrakenteen liikkumiseen. Siksi tässä vaiheessa on hyvin tärkeää käyttää rakennustasoa. Sattuu, että talon ympärillä oleva maa ei edes riitä, joskus jopa hyvin epätasaisesti. Leikkuulaitteiden leikkaaminen siten, että se näyttää esteettiseltä, ei ole mahdollista. Täällä auttaa rakentajia tulemaan J-profiiliin. Tämä on metallihihna, jossa on ulkoinen j-muotoinen koukkuharppu. Profiili asennetaan mahdolli- simman lähelle maahan ja aloituspalkin kiinnitys siihen tapahtuu ilman uhrauksia ja vääristymiä.

Liinavaatteiden kiinnittäminen tukilevyn pohjaan on noudatettava tiettyä sekvenssiä, joka auttaa sinua asentamaan kaikki paneelit nopeasti ja tehokkaasti.

Elementtien liike on vasemmalta oikealle ja alhaalta ylös.

 • Aseta ensin nurkkapidikeosa.
 • Ensimmäinen osa leikataan vasempaan pystysuoraan pystyttääksesi tämän sivun kokonaan. Se asetetaan aloituspalkkiin tai J-profiiliin ja liikkuu mahdollisimman pitkälle vasemmalle päästäkseen kulmaelementin uraan. Älä unohda jättää luonnollisia aukkoja sivulevyjen väliin.

Tee se itse

Ilman sisustus julkisivu ei näytä täydelliseltä. Helpoin tapa antaa jopa vanhalle rakennukselle siisti ulkonäkö on viilata sitä vinyyli paneeleilla. Mitä tulee kellarin sisustukseen, kellarikerän asentaminen omiin käsiisi ei ole ongelma edes kokemattomalle rakentajalle.

Asennuksen vaiheet

Kun ostat sivuraitaa, on tärkeätä olla unohtelematta lisäelementtejä.

Ilman käynnistysliuskoja, sivuraide "kävelee" tuulisella säällä, ja paneelien leikatut reunat, joissa ei ole J-profiilia, näyttävät hyvin sotkuisilta. Yksi tai kaksi J-profiilia voi olla ilman sisäkulmaa.

Alhainen vuorovesi voi myös olla itsenäisesti maalattua terästä. Mutta ulkokulmista on parempi olla luopumatta - valitsemalla vastakkaisia ​​elementtejä, voit saavuttaa hyvin alkuperäisen vaikutelman.

Paneelien työskentelyn helpottamiseksi on parempi valmistaa työkalut etukäteen:

 • ruuvit ja kynnet, joissa on laaja korkki - kiinnitystarvikkeita ja laatikoita varten;
 • vasara, ruuvimeisseli, ruuvimeisseli ja vasarapora (jos tarvitset betoniraudan);
 • metalliset leikkurit ja leikkurit;
 • pyörösaha tai käsisaha hienoilla hampailla;
 • taitto hallitsija, mittanauha ja neliö;
 • taso, rivi ja lasku.

Olisi kiva saada lyönti - reiät rei'itetyistä paneeleista. Pituussuuntaisia ​​reikiä voidaan tarvittaessa porata poraamalla kapea porakone.

Pinnan esikäsittely ja kellarieristys

Koska sivuraide tarkoittaa tuuletettuja julkisivuja, voit käyttää mitä tahansa eristystä - mineraalivillasta vaahtoon. Tärkeintä on noudattaa höyryn läpäisevyyden sääntöä rakennuksen ulkopuolelle, jotta kasvihuoneilmiötä ei syntyisi. No, ja on hyvä eristää hygroskooppinen lämmitin kosteudelta, joka osuu ulkopuolelle.

Ennen eristämisen puupintojen levittämistä käsitellään antiseptisellä aineella. Jos talo seisoo pylväs- tai ruuveilla, ensin puukehys pakataan kellarikerroksen varrella ja siihen kiinnitetään lämmitin. On tärkeää, että kehyksen alarungon ja sokean alueen väliin jää noin 5 cm vapaata tilaa maaperän mahdolliselle kausiluonteiselle kallistukselle.

Työn yksinkertaistamiseksi sen sijaan, että kiinnitettäisiin ripustimet ripustukseen eristeen yli, voit ensin kiinnittää ne seinään ja laittaa eristyksen päälle ja katkaista sen läpi.

Punktuspisteet peitetään vaahdolla.

Laitekaapit asennettavaksi kellarikerrokseen tekevät sen itse

Laatikon laatikot - ehkä tärkein asennus asennuksen yhteydessä. Jos se asennetaan epätasaisesti, paneelit alkavat taivuttaa aallon.

Vyöhykkeen väärä askel johtaa siihen, että paneeleita ei ole mahdollista kiinnittää asennusreikien keskelle ja lukko kiinnitetään paikalleen.

Liitettävyysharja voi olla sekä puuta että metallia. Ensimmäisessä suoritusmuodossa kaikki puupalkit on kyllästettävä antiseptisellä aineella. Metalliprofiili on vahvistettava - kipsilevyn profiili ei ole tässä tapauksessa sopiva, vaikka kipsilevyn suurempi neliömetrin paino verrattuna vinyylilevyihin.

Kellarin viimeistelyyn mahtuu vaakasuora alusta, jos sen korkeus on kokonaan peitetty yhdellä paneelilla.

Jos on tarpeen asettaa kaksi tai useampia reunuslevyjä korkeudelle tai yhteinen aitaus tehdään koko taloon, on paljon helpompaa työskennellä pystysuorilla porteilla.

Rack obreshetki välttämättä kalibroitu tasolla tai luodin. 30-40 cm: n pituus on sallittu pystypalkkien välissä, ja on tärkeää kestää tarkasti 46 cm vaakatasojen välillä - tämä johtuu itse paneeleiden koosta.

On tärkeää tutkia huolellisesti sivupinnalle liitetyt ohjeet ja noudattaa sitä. Mikäli asennustekniikka poikkeaa ohjauspaneelin takuusta, se poistetaan automaattisesti.

Askel askeleelta ohjeita asennettavaksi seinälevyille

Kun reunuskehys on valmis, voit siirtyä suoraan asennukseen:

 1. Ensimmäinen kiinnitä kulmaelementit. Tämän jälkeen vaakasuora viiva merkitään pitkin koko kehä aloituspalkin kiinnittämiseksi. Nurkkien ja aloituspalkin välille on jätettävä pieni etäisyys - noin 6 mm. Tämä tehdään kompensoimaan muovin lämpölaajenemista, joka voi olla melko suuri kuumassa aurinkoisena päivänä.

 • Kahden aloitusliuskan liitoksissa jätettiin myös aukko. Tämä on yleinen sääntö mahdollisten kiinnityselementtien asentamiseen.
 • On tärkeää muistaa, että kaikki kiinnityselementit kiinnitetään ruuveilla, nauloilla tai niitteillä asennusreikien keskellä. Et voi lyödä niitä kokonaan. Paneelien on liikuttava - tämä estää "aallon" lämpölaajenemisen aikana.

 • Ensimmäinen paneeli on aina liitetty vasempaan kulmaan. Jos sivuraide jäljittelee muurausta, sinun on leikattava vasen reunansa. Sivuraiteen sileä reuna asetetaan nurkkaan, ja alareuna koukussaan laukaisualustaan. Asennuksen tasoitus tarkistetaan tasolla - jos ensimmäinen rivi asetetaan epätasaisesti, kaikki loput sopivat myös vinoon, eikä sitä voida korjata.

 • Kaikki seuraavat paneelit asennetaan lähelle yksinkertaisesti asettamalla edelliseen lukkoon. Kun asennat viimeisen rivin rivin, sinun on otettava huomioon, että sen pituus ei saa olla alle 20 cm. Muussa tapauksessa viimeisen viimeisen paneelin täytyy leikata puuttuvaan pituuteen.
 • Jos käytetään suoraa reunusta, erityisiä H-paneeleita voidaan käyttää liitoksen sulkemiseen. Asennettaessa "päällekkäisiä", on parempaa sijoittaa paneeli liitoksen kanssa aurinkoa vasten - niin selkeästi se ei ole selvää.

 • Jos pohja on leveä, toinen rivi asennetaan samalla tavoin kuin ensimmäinen. Kellarikerän viimeinen osa on ebb. Se voi olla sekä metallia että muovia. Kulman kulmissa leikataan vaaditun koon kolmionmuotoinen reikä ja taitoksen paikka asennuksen jälkeen täytetään tiivisteellä. Voit myös käyttää erityistä alku-vuorovesiä, joka on myös aloituspalkki, joka liittää sen päälle.

  Mitä muuta sinun täytyy tietää sivuraiteesta

  Socle sivuraide on paljon vahvempi kuin seinä, mutta myös kalliimpaa. Tästä huolimatta sen lämpölaajeneminen on edelleen varsin korkea, varsinkin tumman väreissä. Sinun ei pitäisi säästää ja ostaa halpoja analogeja kaikista todistetuista yrityksistä - poltettu vinyyli aurinkoisella puolella järkyttää omistajia pari vuotta.

  Niille, jotka haluavat antaa talon omaperäisyyden käyttämällä julkisivulevyjä ja kontrastivärejä, olisi oltava valmiita ottamaan huomioon lämpötilan laajenemisen eron asennuksen aikana. Joten, tummat yksityiskohdat "kävellä" enemmän valoa, niiden välillä on parempi jättää suurempi lämpötila yhteinen.

  Toinen epämiellyttävä hetki asennettaessa sivuraitaa - paikat sijaitsevat niin, että on vaikea saavuttaa yhtenäinen pystykori. Voit tehdä tämän ennen kuin kiinnität jokaisen seuraavan vierekkäisen paneelin, on parempi kokeilla sitä ja tarvittaessa poraa muita vaakasuoria reikiä, jos tehtaat eivät pudota telineisiin.

  Tricks epätasaisille maastohuoneille

  Usein sokea alue epätasaisella alueella talon ympärillä pylväs- tai paalupohjaan ei ole kohdistettu. Tästä johtuen kellari on vino. On tärkeää tasata kellarin yläraja leikkaamalla paneeleiden alareunaa.

  Jos kyseessä on viistottu alareuna, aloituspalkki korvataan J-profiililla, johon paneeli asetetaan. Jos toisen rivin asennus on tarpeen, se on jo asennettu tavalliseen tapaan, koska alarivin yläreuna asetetaan vaakasuoraan tasolle.

  Jotta helpotettaisiin sijoittaa sivuraidetta vinolle alustalle, jossa ei ole tarpeeksi korkeutta yhtä paneelia ja paljon kaksi paneelia, voit huijata. Lähtötaso on asetettu päälle ja tasattu vaakasuoraan. Tässä tapauksessa paneelit ovat alhaalta ylöspäin ja oikealta vasemmalle. Maallikolle ei ole eroja ulkonäössä, mutta voit säästää paljon materiaaleilla, koska sinun ei tarvitse leikata molempia riviä paneeleita.

  Video näyttää prosessin, jossa puuportaan kellarissa on sivuraide sekä ohjeita "dummyille" refluksoinnin rakentamisessa improvisoituilla välineillä.

  Kuinka asentaa tukiaseman asennus?

  Pohjusivusta vinyyliä käytetään pohjan ja seinien käsittelyyn. Materiaali on helppo asentaa, ja kun se on asennettu oikein, se on kestävä (käyttöikä 50 vuotta). Säätiön sivuraide on tapa rakentaa kauniin julkisivun taloon ennätysajassa. Levytys suoritetaan ilman erityisten työkalujen käyttöä, vaikka aloitteleva selviytyisi tehtävästä.

  Materiaalin kuvaus

  Vinyyli sivuraide on valmistettu polyvinyylikloridista. Kellarin pinnoittaminen kellarikerroksella tehdään usein kiven (luonnollinen tai koristeellinen), tiilen (silikaatti tai punainen) ja erilaisten puun jäljittelemiseen. Valmistusprosessissa piirustus siirretään valmistetusta luonnollisesta vaikutelmasta, josta väri parhaiten vastaa materiaalien luonnollista koostumusta. Kellarisivun viimeistely voidaan tehdä yksiväristen paneelien avulla, ja ne on helppo maalata päälle miellyttävissä väreissä.

  Paras koristeellinen ulkonäkö luodaan kattaen kellarin ja seinät. Saman väriset jalostuspaneelit eivät aina ole paras vaihtoehto, paneelit yhdistetään täydellisesti alhaalta tulevan tiilen tai kiven jälkikäsittelyyn ja puun seinämiin. Riippuen materiaalin tarkoituksesta, ne lähettävät päällysteen pinnoituksen ja seinätyypin. Perustaksi levyt erottuvat suuremmalla paksuudella - 2,5-3 mm ja seinillä on paneelit, joiden paksuus on 1,5 mm.

  Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen.

  Plinth työskentelee korkealla materiaalin vaatimuksilla:

  • suuri vahvuus, sillä siihen vaikuttavat erilaiset kielteiset vaikutukset ja vaikutukset ovat vaarassa;
  • immuniteetti ultraviolettisäteilyyn. Sen estämiseksi, että kellarissa oleva pöytälevy ei peitä arkkia, erikoiskomponentit lisätään koostumukseen;
  • raaka-aineiden korkea laatu ja viimeistelty koostumus.

  Kun luetellaan lueteltuja ominaisuuksia, materiaalin kestävyys ja erilaisten negatiivisten ilmiöiden kestävyys saavutetaan: lämpötilahäviöt, mekaaniset vauriot, UV-säteily jne. Korin koristelu sivuseinillä täyttää vaaditut vaatimukset.

  Socle sivuraide on saatavana eri kokoisina. Yleiset mitat (pituuden ja paneelin leveyden suhde):

  Erilaisten koon vuoksi on helppo valita paneeleiden sopivat mittasuhteet ja itse materiaali on melko halpaa. Valmistajat takaavat vuorauksen käyttöiän yli 50 vuotta. Jos se on asianmukaisesti asennettu ja liikutettu, se palvelee vielä 50 vuotta. Kellarikankaan asennus ja asennus tehdään henkilökohtaisesti, ja myöhempää huollosta vähennetään pölyn puhdistusta saippualiuoksesta.

  Asennusmenetelmän mukaan maadoitustyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

  Materiaalin keveyden takia se ei käytännössä tee rakennusta raskaampaa, joten peruskorjausta ei tarvita. Indikaattori on erityisen hyödyllinen talon kellarin käsittelyyn ruuveilla, joita käytetään vedessä tai löysällä maaperällä. Pallosäätiön viimeistely kellarikerroksella voidaan suorittaa lisälämmöneristyskalvolla. Valmiin vuorausmateriaalin paino 1 m2 on vain 3,5 kg. Vertailun vuoksi keinotekoinen kivi painaa 35 kg / m2 ja edessä tiili - 190 kg / m2.

  Plinth seinän sivuraide - ja vastaan

  Viimeistelytelineiden kiinnitys hankki aktiivisen jakelun materiaalin runsauden ansiosta. Se on ihanteellinen seinien ja perustusten peittämiseen.

  etuja:

  • kestävyyttä. Koska sen vastustuskyky useimmille kielteisille vaikutuksille, materiaali säilyttää toiminnalliset ominaisuutensa pitkään - 50-100 vuotta;
  • sivuraide on suuri vandaliluku;
  • jotka eivät ole alttiita mikro-organismeille;
  • mekaaninen lujuus. Materiaali kestää erilaisia ​​vaikutuksia sisäänrakennetun metallipohjan ja tiheän päällysteen takia;
  • säänkestävyys. Lumiset, sateet ja sumut eivät vahingoita sivuraitaa. Käyttölämpötila-alue -50 ° C - 50 ° C;
  Asuntorakentamisen asennus ei ole erityisen monimutkainen prosessi.
  • painottomuus. Materiaalin keveys eliminoi peruskiven vahvistamisen lisäkustannukset ja yksinkertaistaa asennusprosessia.
  • mahdollisuus julkisivun lisäeristeeseen. Alle pinnoitettu lämmöneristysmateriaali on helppo sijoittaa, mukaan lukien tilavuus mineraalivilla ja paksu polyfoam;
  • laaja valikoima. Erilaiset värit ja tekstuurit antavat mahdollisuuden luoda ainutlaatuisen ilmeen. Yleisin vaihtoehto - kiveen alapuolinen kellari, mutta jäljitelmää on myös muitakin. Nykyaikaiset tuotantoteknologiat luovat realistisia kuvia, joita on vaikea erottaa luonnollisista;
  • nopea ja helppo korjaus. Kun verrataan kipsiin tarvittavaa aikaa, polttokivet, joissa on sivuraide, nopeuttavat työtä 2-3 kertaa. Korjaus tehdään yksinkertaisesti korvaamalla nauha;
  • helppoa työskentelyä myös seinien läsnä ollessa, joissa on monimutkainen geometria. Suorakulmaisten julkisivujen tekeminen on erittäin yksinkertaista, hieman vaikeampaa kuin pyöreät tai monipuoliset rakennukset.

  Jos asennat kellarikerroksen omia käsiä, kannattaa harkita muutamia haittoja:

  • kun pinnoitus kasvaa rakennuksen mitat. Häviöt ovat 10-40 cm riippuen epäsäännöllisyydestä, eristystyypistä ja paneelien rakenteesta. Jos monimutkaisia ​​metalliosoitteita asennetaan, parametri ei ole tärkeä, mutta erillisen jalostuksen avulla on harkittava uutta tasoitusmenetelmää.
  • On tärkeää ostaa kaikki lisävarusteet, jotka ovat yksinomaan merkkituotteita: kiinnittimet, kulmat, lähtötasot. Varmista, että ostat materiaalin marginaalilla, jotta tarvitset jatkuvia matkoja liikkeeseen;
  • Leikkauspaneelit tulisi tehdä varmuudella, mutta huolellisesti. On suositeltavaa käyttää saksia, jossa on hydraulinen elementti, hiomakone tai metallivahvike. On parempi esitellä käytäntöjä, jotta suuria kappaleita ei vahingoitu.
  Huomaa, että yksityinen talo, jossa on sivuraide, käyttää suurta määrää ruuveja tai kynsiä

  Taitojen kouluttaminen tulee asennuksen aikana, joten voit aloittaa työskentelyn ilman ennakkovalmistelua. Pinnoitteen edut selvästi ylittävät suhteelliset haitat.

  Materiaalin laskenta ja lisätietojen hankinta

  Istuimen asentaminen omiin käsiisi on mahdollista vain oikein laskemalla ja valmistelemalla materiaaleja. Tarvittavan materiaalin määrän määrittämiseksi käsiteltävä pinta aluksi lasketaan kaavalla: korkeus * pituus.

  Ennen kuin rakennat talon perustan ammattimaisella arkilla tai muulla materiaalilla, sinun on tiedettävä kaikkien neliöiden neliö ja koota ne yhteen. Lisäksi pakkauksessa oleva neliömäinen materiaali lasketaan. Tuloksena oleva numero ilmaisee tarvittavien pakkausten lukumäärän huomioimatta leikkausta. Osta sivuraiteen tulisi olla vähintään 10%.

  Mitä muuta tarvitaan pinnoitukseen

  Kiinnitystuotteita voidaan käyttää:

  • metalliprofiili pystysuorille ja vaakasuorille alustoille. Laske mittaamalla pinnan pituus ja määrittele määrä, ottaen huomioon profiilin mitat. Metalli on kiinnitetty päällekkäin 40-50 cm;
  Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säteiden asennuksen: puuta tai metallia
  • itsekierteittävät ruuvit. Kellarikerroksen on oltava asennettu itsekierteittäviin ruuveihin, niitä tarvitaan myös laturin asentamisen aikana.
  • lisäelementit: moduulit, pistorasiat, kulmat;
  • lämmöneristysmateriaali. Valinnainen, mutta hyödyllinen kerros, yleensä sivuraiteen määrä on verrattavissa eristämiseen;
  • työkalut: ruuvimeisseli, bulgarialainen, rakennusveitsi, metallisakset, vasara, taso, mittanauha ja hallitsija.

  On parasta ostaa kaikki materiaalit kerralla, jotta et halua häiritä töitä ostaa pieniä esineitä. Eri tyyppisten sivureittien kustannukset vaihtelevat suuresti. Voit valita maadoitusta molemmille 400 ruple / m2 ja 1200 rupleille / m2.

  Kuinka valmistautua talon asennukseen sivuraide

  Askel askeleelta ohjeita kellarikerroksen omien käsien asentamiseen alkaa aina valmisteluvaiheessa. Rakennusmateriaalin käyttö ei edellytä perusteellista tai erityistä valmistelua. Hän jopa asettui panssarien vanhaan taloon. Tällaisia ​​seiniä ei voida altistaa kipsiin, niille ei saa asentaa mitään raskasta pinnoitetta, joten sivuraide on paras tapa.

  Seinien peittämiseksi ei tarvita alustavaa kuorintaa, kipsiä tai pohjustusta, riittää tarkistaa seinämän litteys ja ulkonevien elementtien puuttuminen.

  Ulkonemien tarkastuksen ja poiston jälkeen kehys tai vaippa. Yleisimmin asennettava laatikko, jossa on metalliprofiili tai puupalkki. Valmistaja sallii materiaalin asentamisen suoraan seinään, mutta sen on oltava ihanteellinen taso ja se koostuu materiaalista, johon kiinnikkeet on helppo kiinnittää.

  Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsepuristusruuveilla.

  Jos osa talosta on käsitelty, on tehtävä metallikotelo, se kestää kauemmin, muuten on olemassa vaara tuhota puu ennen kuin sivuraide epäonnistuu. On mahdollista käyttää metalliprofiilia, mutta myös puuta, jossa kyllästys suojaa roiskeilta.

  Miten laatikot ovat

  Aloita asennustyöt kentällä. Ensimmäinen profiili on tärkein, se on kohdistettu tasolle ja seinään ruuvattu 5-10 cm etäisyydelle pinnasta. Jos betonirakenne asennetaan rakennuksen ulkoreunaan, asennus voi alkaa suoraan jalkakäytävän tasosta. Metallia kiinnitetään seinään ruuvattuihin ruuveihin, jos sen materiaali mahdollistaa liitoksen luotettavuuden.

  Profiilien välinen etäisyys riippuu työn tarkoituksesta. Jos eristys on suunniteltu, etäisyys lasketaan eristyksen mukavaksi asettamiseksi. Helppo asennus on suositeltavaa asentaa profiili 50 cm: n välein tasaisille neliöille.

  Suurin huomio kiinnitetään kulmiin. Toimenpide on mahdollista toteuttaa kuvioidut kulmat profiililta.

  Asennusohjeet maadoitusta varten

  Asennusohje:

  1. Ensimmäisen paneelin asettaminen. Se on tärkein vaihe, se kiinnittää eniten huomiota levyn paljastamiseen täysin tasaisesti.

  Heti kun kaikki asennustyöt on suoritettu, jatkamme sivupaneelien asennusta.

 • Sivuraide. Kaikki seuraavat levyt on kirjoitettu ensimmäisen levyn reunaan. Asennuksen helpottamiseksi asennetaan aloituskiskojen asennus, joka on kiinnitetty profiiliin itsekierteittävin ruuvein.
 • Asenna paneelit. Todennäköisesti sivuilta, kulmista ja katosta tarvitaan leikkauselementtejä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi korkin reunojen ja kuvioiden täydellinen toisto.
 • Kaikki levyt on kiinnitetty ruuveilla, niitä ei saa ruuvaa liian tiukalle. On parempi jättää 1 mm levyn pinnalle epämuodostumien estämiseksi.

  Puhdistuslevyjen asennus

  Aloita asennustyöt aina vasemmalla, siirtymällä oikealle. Paneelit asetetaan edellisen elementin tasolle niin, että se taipuu uraa vasten. Kiinnitykseen käytetään vähintään 5 itsekierteittävää ruuveja: 4 kulmissa ja 1 keskellä. On tärkeää seurata pinnoitteen eheyttä, mahdolliset aukot johtavat eristyksen heikentymiseen ja nopeuttavat sivuraiteen tuhoutumista.

  Hakemusmenettely sisältää useita perussääntöjä:

  • viimeinen rivi asennetaan aina lopullisen palkin asentamisen jälkeen;
  • estämään kannan ja turvotuksen estää paneelien jännitystä;
  • on parempi aloittaa sovellus alhaalta;
  • paneelien asennuksen aikana ikkunahylsyjen alla, asenna viimeistelykiskot;
  • Jos kaasuputkeen tai lämmitykseen tarvitaan aukkoja, on suositeltavaa muodostaa 6 mm: n rako, joka on suurempi kuin putken halkaisija.

  Lopullinen viimeistely

  Viimeinen viimeistelyvaihe on viimeistelypäällyste, joka antaa valmiin ilmeen. Vaikutus saavutetaan kulmien, pienien moduulien ja osien asennuksen avulla. Yläpuolelta reuna suljetaan vuorovedellä - erityinen nauha veden tyhjentämiseksi, joka on asennettu tiivistysainetta varten, joka on samanvärinen kuin sivuraide.

  johtopäätös

  Kaikki edellä mainitut vaiheet vaativat vain tarkkuutta ja tarkkuutta, on parempi tarkistaa päällysteen tasaisuus ja eheys useita kertoja. Näiden suositusten avulla jopa aloittelijat voivat luoda sivurakennuksen kellariin.