Luotettavan perustan asennus asuntorakennukseen

Kuinka luoda luotettava säätiö? Talon rakentamisessa tämä tehtävä on etusijalla, se edellyttää pätevää ja vakavaa lähestymistapaa.

Perustamislajien malli.

Talon perusta on yksi tärkeimmistä rakenteellisista elementeistä.

Jos asetat virheen rakennuksen alkaessa, kun olet kehittänyt väärin peruslaitteen tai tallentanut materiaalia, voit saada koko rakennetta globaaleilla ja peruuttamattomilla seurauksilla. Se voi olla pystysuorat ja horisontaaliset muodonmuutokset, materiaalien liiallinen kulutus, kellarin vääristymät, epätasaiset sedimentit, halkeamat tukirakenteissa. Asuinrakennuksen säätiön asentaminen on erittäin vakava tapahtuma, ja on parempi neuvotella asiantuntijan kanssa ennen töiden aloittamista.

Säätiön tyypit

Suunnittelun piirteillä on neljä perustyyppiä: nauha, pylväs-, kaakeloitu ja kasa. Jokaisella niistä on sekä etuja että haittoja sen suunnittelussa. Säätiön valinta riippuu voimakkaasti tulevan rakenteen tarkoituksesta, mutta rakennuksen ja rakennustekniikan kokonaismassasta.

Strip-säätiö

Kaaviot tyypillisiä nauhan perustuksia.

Nauhan pohjat on upotettu maadoitettuun nauhaan, jonka kuormitus jakaa talon tukirakenteesta (seinät, pylväät). Nauhat perustuvat pohjalevyihin. Näin voit jakaa vaivaa sarakkeista ja seinistä laajalla maaperällä. Voit käyttää maata ilman mitään valmistelutöitä. Nauhapohja soveltuu yhden kerroksen tai kaksikerroksisen talon rakentamiseen, jossa on tai ei ole kellari, jossa on tiiliseinät ja teräsbetonilattiat tai joissa on monikerroksisia seiniä. Pohja pohjan alapuolella oleva paine on 10 t / m².

Soveltamistyypeittäin on kahta tyyppiä nauhamaista:

 • monoliitti - valmistetaan suoraan rakennustyömaalla;
 • tehdasvalmisteinen - se on asennettu tehtaalla valmistetuista betoniterästeistä ja asennettu rakennustyömaalle nosturin avulla. Säätiö koostuu useasta lohkareitistä, alin rivi on puolisuunnikkaan muotoinen.

Vahvistinnauhat.

Materiaalityyppi on jaettu:

 • tiili - käytetty savi-tiili brändi M100-M200 sementtilaastemerkillä M50-150. Tätä menetelmää käytetään, kun monoliittista muottityötä ei ole mahdollista suorittaa. Käytetään rakennuksissa, joissa on keraamisten tiilien seinät, suositellaan enintään 5 kerrokseen rakennettaville rakennuksille;
 • murskattu betoni - betoni karkeilla kiviaineilla (tiili taistelu, sora, pienet lohkareet);
 • lujitettu betoni - liitososat ja betoni luokka B15-B30.

Vahvistetut betoni- ja butobetonyylityyppiset nauhalevyt - jotka ovat parhaimmillaan meidän aikamme, luotettavuuden ja saatavuuden vuoksi. Tämäntyyppisiä nauhateitä voidaan käyttää massiivisissa rakennuksissa, joissa on raskaat monikerroksiset seinät (paksuus 400 mm) ja kantavat seinät tiilestä (paksuus 380 mm). Metallivahvikkeen sijaan käytetään nykyään lasikuituvahvisteita, se on helpompi asentaa, ei tarvitse hitsausta, on voimakas ja ei anna korroosiota ja on myös helpompi kuljettaa.

Teippiaseman positiiviset näkökohdat: rakenteen suuri kantokyky, tekninen yksinkertaisuus, peruskiven käyttäminen kellari seinämän alapuolella. Negatiiviset näkökohdat voivat olla tarve käyttää erityisiä laitteita (kippiauto, nosturi, betonisekoittimet) toimitettavaksi sivustoon.

Pilarin perusta

Pylvaarisen pehmustetun pohjan rakentava rakenne maaperän jäädyttämisen syvyydelle.

Pylväspohja on pylväs tai pylväs, joka upotetaan tiettyyn syvyyteen tai betoniin, joka kaadetaan porattuun kaivoon. Pinnalla pilarit yhdistetään teräsbetonipalkkeilla.

Sarakepohjaisia ​​perustuksia käytetään pieniin taloihin, joissa on enintään 2 kerrosta kevyitä materiaaleja, joiden tilavuuspaino on enintään 1000 kg / m³. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään maaperässä, joka ei aiheuta lämpötilan vääristymiä.

Suoritustyypeittäin on esivalmistettu ja monoliittinen betoni luokka B10-B20. Pylväiden toteutusmateriaali voi toimia betoniluokana B15-B25 lujittamalla, puulla (1-2-tammea tai käsiteltyä mäntyä), sementti-hiekkalaasti, kivi (luonnollinen, suuri lujuus).

Pylväsperustan positiivinen puoli - kustannusosuus on alhaisempi 30-40%, koska työvoiman ja materiaalien kulutus on vähentynyt. Negatiivinen piste on alhaisen lujuuden ja lisäongelmia, joita syntyy kellarin tai kellarin rakentamisessa.

Laattoalaptio

Laattojen perusta.

Edustaa teräsbetonilaattaa, joka on asetettu ja haudattu maahan. Levyn paksuus voi olla 30 - 100 cm. Käytössä on halkaisijaltaan 12-25 mm. Pohja laatan alapuolella on hiekkaa tai matala lujuusluokka B 7.5.

Tämäntyyppisellä pohjalla voit jakaa kuorman levyn koko alueelle ja nähdä sekä vaaka- että pystysuuntaiset muodonmuutokset. On suositeltavaa soveltaa epävakaisiin maaperään, kuten irtotavaraa, kivennäisvesiä ja maaperän epätasaista puristusta. Sitä käytetään yli 2-3 kerroksessa oleviin taloihin, joiden kuormitus pohjaan on 20-25 t / m².

Slab-pohja toteutetaan yksinomaan betonirakenteessa B15-B25. Jos rakennuksessa on monimutkainen rakenne tai suurempi pituus, on käytettävä laajennusliitoksia (levy leikataan erillisiksi pienemmiksi osiksi).

Siten levyn epätasaisen sedimentin tapauksessa ei muodostu halkeamia ja laakerikapasiteetti ei vähene, koska levyn osat toimivat yhtenä kappaleena. Tämän säätiön etu on se, että talo seisoo monoliittisella levyllä, joka poistaa mahdolliset muodonmuutokset ja halkeamat. Mutta tämän säätiön haitta on korkeat kustannukset.

Pile-pohja

Pallosäätiöt toteutetaan yksittäisillä paaluilla, joihin on yhdistetty teräsbetonilaatta tai palkki (grillaus). Pallosäätiöitä käytetään tapauksissa, joissa on välttämätöntä jakaa suuri kuorma heikossa maaperässä tai heikon maaperän avulla luottaa vahvempiin maaperään. Pilejä käytetään usein voimakkaille ja suurille rakennuksille, joiden kuormitus on 15-25 t / m². Mutta yksityisessä rakentamisessa, voit käyttää tätä menetelmää, jos ei ole mahdollista rakentaa muita säätiöitä.

Materiaalin mukaan tällaisia ​​paaluja ovat:

 • teräsbetoni - betoniluokka B10-B2 ja vahvistettu hihna raskaille rakennuksille, joissa on rakenteita teräsbetonista;
 • puukäsitelty mänty, jota käytetään kevyisiin puutaloihin enintään 2 kerrosta;
 • metalli - metalliputket raskaille rakennuksille, jos on mahdotonta käyttää vahvistettuja betonipaloja;
 • yhdistelmää - metallia ja betonia käytetään pääsääntöisesti raskaille ja suurille rakennuksille yli 3 kerrosta. Usein se tapahtuu vaikeissa teknisissä ja geologisissa olosuhteissa (suolla tai löysällä maaperällä).

Valmistuspallojen tyypin mukaan:

 • paineistetut paalut paineistetaan paikoillaan hydraulipumppujen avulla;
 • zabivny - erikoistekniikalla (Koper). Ne soveltuvat vain rakentamattomille alueille ja edellyttäen, että lähistöllä ei ole olemassa olevia rakennuksia, koska kuljettajan iskut saattavat tuhota lähirakennusten rakenteen;
 • irtotavarana - esiporaa kaivoa kaadetaan betonilla;
 • ruuvi - paalut, joilla on lanka alustalle, erikoislaitteiden avulla ruuvatetaan maahan, kuten ruuvi. Niitä käytetään mastojen perustamiseen, voimajohtojen tukiin, siltojen, tornien tukiin. Ruuvipallot voidaan sijoittaa mihin tahansa maaperään.

Koska tällaista perustusta käytetään pääasiassa erikoiskoneiden rakentamiseen, se on melko kallis erityisesti siksi, että tarvetta houkutella erikoislaitteita.

Yleiset suositukset säätiöiden asennusta varten

Muottielementtien liitosjärjestely.

Nämä suositukset soveltuvat kaikentyyppisiin säätiöihin, koska ne kuvaavat tärkeimpiä vivahteita, jotka vaikuttavat säätiön valintaan. Ensinnäkin, on aloitettava rakennuksen geologinen tutkimus, johon rakenne rakentuu. Säätiön valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • pohjaveden saatavuus;
 • maaperän kunto ja tyyppi nimetylle alueelle;
 • kellareiden käyttö;
 • rakennuselämä;
 • maaperän jäädytyssyvyys;
 • maanalaisten viestintöjen läsnäolo sivustolla;
 • rakennuksen kantavissa rakenteissa;
 • asennustarvikkeet.
 • pohja-aineksen syvyys on vähintään puolet maaperän jäädytyslinjasta (jäätymissyvyys on enintään 1 m - pohjan syvyys on vähintään 0,5 m);
 • ei-maaperään (sorahiekka, suuri ja keskikokoinen) vähintään 0,5 m, riippumatta syvyyteen tunkeutumisesta;
 • maanpinnasta - syvempi kuin laskettu maaperän jäädytys syvyys.

Kun talon perustus asetetaan maanpinnan jäädytyksen yläpuolelle, on välttämätöntä luoda ilmakehän ja pintaveden tyhjennys, jotta pohja voidaan suojata liialliselta kosteudelta.

Keskeiset tekijät säätiön valintaa varten

Perustusrakenteen vahvistaminen tukipylväiden alla.

On muistettava, että resurssien säästämisen edistyminen riippuu kerättyjen tietojen täydellisyydestä talojen rakentamisen ehdoista vaarantamatta rakenteen turvamarginaalia. Peruslajityypin valinnassa tärkein kriteeri on rakennuspaikan maaperän geologisen tilan tutkimus. Nämä tutkimukset osoittavat maaperän laadulliset ominaisuudet ja niiden kerrosten paksuuden, maaperän kallistumisen ja samentumisen, alueen seismisen toiminnan ja pohjaveden läheisyyden.

Tärkeä tekijä on säätiön kuorma. Rakennuksen kaikkien rakenteiden ja hyötykuorman (henkilöiden, varusteiden, huonekalujen) painon summa on tärkein indikaattori kellarialueiden valinnassa. Jotta perustaa enemmän kuin välttämätöntä on epäsuora, se lisää sen arvoa. Tämä tehtävä on parempi antaa suunnittelijalle. Kuormitusarvo on ratkaiseva säätiön alueen valinnassa, koska mitä suurempi ala on, sitä pienempi voima välitetään tämän alueen läpi. Säätiön valinta riippuu siitä, onko talon suunniteltu olevan kellari tai kellari. Siksi, ennen kuin valitset säätiön tyypin, on määritettävä, mikä rakenne on.

Sinun on oltava varovainen, kun valitset rakennustyöryhmän, koska teosten heikko toteutus ja huonolaatuisten rakennusmateriaalien valinta aiheuttavat korjaamattomia seurauksia. On tarpeen tarkkailla hankkeen sisältämien materiaalien käyttöä ja vaihtaa niitä. prosessi yhteydenpidosta suunnittelijan kanssa.

Säätiön asennusvinkit

Talon pohjan rakentamiseksi on parempi valita tehdasvalmisteiden konkreettinen sekoitus, koska tuotantoorganisaatiossa kaikki tekniset vivahteet ovat paljon helpompi noudattaa. Älä käytä pylväs- ja nauhatulostimia pestävissä, kuohkeissa, kuohkeissa ja kuohkeissa maissa. Tällaisten maametallien käyttö on parempaa. Voit käyttää myös pohjalevyä, joka poistaa rakennuksen kuorman suorakulmaisella alueella ja pienentää peruskorjauksen tai peruskorjauksen kustannuksia.

Alustan valmistelu ja säätiön asennus on melko kallis prosessi, se voi olla jopa kolmasosa koko rakentamisen kustannuksista. Jos tällä alalla ei ole kokemusta, on parempi tilata projekti, jossa insinööri kohtuullisesti ja pätevästi valitsee säätiön tyypin ja materiaalin, mikä viittaa taloudelliseen toteutettavuuteen. On ymmärrettävä, että säätiön korjaus, kun puolet talosta rakennetaan tai materiaalin sopimaton käyttö voi maksaa useita kertoja kalliimpaa kuin tarkka projekti.

Talon rakentaminen

Oikean perustan valinta on entistäkin tärkeämpi ja vaativa tehtävä kuin itse talon rakentaminen. Loppujen lopuksi koko rakennuksen kestävyys riippuu säätiön vahvuudesta, vakaudesta ja luotettavuudesta. Siksi pidämme kiinni siitä, millaisia ​​säätiöitä, missä tapauksissa niitä käytetään ja millä maaperällä.

Jos haluat valita talon oikean perustan, sinun on harkittava useita tekijöitä:

 • Maaperän rakenne ja kunto paikassa. Mikä säätiö valitaan, määräytyy suuresti sivuston alkuperäisten olosuhteiden mukaan. Maaperää, joka jäätyy tai muut muutokset ilmakehän olosuhteissa, voi liikkua ja laajentaa, puristaa rakennetta itsestään. Maaperän karsimalla ovat savi, hiekkasauma, taimet, turvemetsät. On myös muita kuin kallioisia maaperä, joka voi olla melko vahva perusta säätiölle. Tämä on hiekkaa, soraa ja kiviä.
 • Pohjaveden taso. Jos vesi on lähellä, sillä voi olla vakava kielteinen vaikutus monenlaisiin säätiöihin.
 • Talon paino, materiaali, josta seinät rakennetaan.
 • Talon arkkitehtuurin ominaisuudet: kellarin tai kellarin läsnäolo.
 • Maiseman ominaisuudet: tasainen maasto tai kaltevuus.

Tärkeä vivahde on myös taloudellinen osa. Tavallisesti vähintään 25% koko talon rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista käytetään luotettavan säätiön rakentamiseen. Ja se on varsin perusteltu, kun otetaan huomioon, kuinka tärkeä perusta on vahvuus ja kestävyys. Säästämiseen ei ole suositeltavaa säästää materiaaleja, mutta tulevaisuudessa tämä voi johtaa huonoihin seurauksiin.

Joten, alla on yleisin tyyppisiä perustuksia kodeissa, huviloissa, kylpyammeissa, autotallissa, laajennuksissa ja muissa rakenteissa.

Strip-säätiö

Nykyisin yleisimpiä säätiötyyppejä on nauhalappu. Se on nauha, joka kulkee kaikkien kantavien seinien alla. Sen lisäksi, että kellari nauha sijaitsee talon ympäryksen ympärillä, se voi olla myös sisäseinien tai tärkeiden raskas elementtien, esimerkiksi sarakkeiden alla.

Käytettävien materiaalien tyypin mukaan liuskan perustus voi olla:

 • Murskattu.
 • Betoni.
 • raunioista betoni
 • Vahvistettu betoni.
 • Brick.

Se voi myös olla monoliittinen tai esivalmistettu. Esimerkiksi esivalmistettua betonia tai teräsbetonilohkareita käytetään siinä tapauksessa, että talon rakentaminen on suunniteltu toteutuvan lyhyessä ajassa kesäkuukausina ennen sateisen syksyn tai talven alkamista. Tällöin betonista ei tarvitse odottaa voimaa. Valmiiden lohkojen perustus voi välittömästi järjestelyn jälkeen toimia pohjana seinien rakentamiselle.

Haluaisin kuitenkin huomata, että monoliittisten nauhojen perustukset ovat vähemmän voimaa, koska betonielementtien liitokset ovat heikko kohta. Vesi voi imeytyä niihin, liitokset eivät kestota taivutusjännityksiä, vaikka raudoituksen yhteydessä olisi verkko, joten on todennäköistä, että säätö voi murtautua lohkojen risteyksestä.

Monoliittinen säätö on ratkaistu muottien avulla. Rubble ja butobetonnye perustukset tehdään alueilla, joilla rauniot ovat paikallisia halpoja yleisiä materiaaleja. Rako-pohjan leveys on yleensä 0,6 m, jos työntö on peräisin raunioituneesta rauniosta ja 0,5 m - jos se on peräisin roskalaatasta. Runkorakenteiden perustaminen tehdään betoniliuoksella, jossa pystysuorat liitokset on pakko liittää vahvistusverkolla.

Monoliittinen betoni ja betoniraudat - yleisimpiä. Niiden leveys voi olla pienempi kuin 35-50 cm: n rauniot riippuen rakennuksen seinien paksuudesta ja maaperän kantavuudesta. Tyypillisesti kellarin leveys otetaan 20% suurempi kuin seinän leveys.

Ribbon säätiö voi toimia perustana tällaisille rakenteille:

 • Tiilitalo (punainen tai silikaattinen tiili).
 • Keskitasoinen betonirakennus.
 • Kivirakennus.
 • Hirsitalo.
 • Ilmastetun betonin talo.
 • Estää rakennukset.
 • Autotallit, kylpyammeet, laajennukset, aidat jne.

Nauhapohjan edut:

 • Mahdollisuus järjestää kellari tai kellari.
 • Säilyttää melko suuria kuormia raskailta 2-3 kerroksilta rakennuksilta.
 • Voit varustaa raskaita betonilaattoja.
 • Suhteellisen rakentamisen helppous, kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti.

Nauhateosten haitat sisältävät materiaalien kustannukset: sementti, sora, hiekka ja raudoitus. Mutta lopputulos on sen arvoinen.

Matala nauhasisäätiö

Kaistaleperusteita on kaksi vaihtoehtoa syvällä: matala ja syvä.

Matala pohjan syvyys ei yleensä ole yli 50 - 60 cm. Se voidaan varustaa maaperällä, joka voi toimia kiinteänä pohjana. Nämä ovat ei-kimmoisa hiekka, murskattu kivi ja kivi.

On myös tärkeää tietää pohjaveden esiintymistiheys. Jos se on alle maaperän jäädyttämisen taso, on myös mahdollista rakentaa matala pohja savimassaa ja siilokamaa.

Matala perustusperusta on täydellinen kevytrakenteiden, autotallien, laajennusten, aidojen ja puutalojen tukikohdaksi. Vaikka yhden kerroksen tiilitalolle voit myös tehdä hautaamattoman pohjan.

Matalan säätöjärjestelyn tekniikka voidaan kuvata seuraavasti:

 • Kaivantoa kaivetaan 70-80 cm syvä ja 50-60 cm leveä.
 • Kaivannon pohja on täynnä.
 • Alareunassa täytetään 30 cm: n murskattu kivi, jonka jälkeen hiekkakerros 10 cm, ja myös ruskistetaan.
 • Kaivon sisään asennetaan muotti, jonka yläosa nousee 30-50 cm maanpinnan yläpuolelle.
 • Tulevan pohjan seinämät on suojattava veden vaikutuksesta, joten kaivannon pohjalle ja muurausseinille - katemateriaali, lasikuitueristys tai muu valssattu materiaali kiinnitetään vedeneristysmateriaaliin.
 • 8 mm paksun sauvan lujitusholkki sijoitetaan muottiin.
 • Betonin liuos kaadetaan ylhäältä.
 • Betoni on tiivistetty värähtelijällä.

Älä unohda soraa, koska se toimii eräänlaisena iskunvaimentimena. Hyvin valmisteltu romun ja hiekan tyyny eliminoi paikallisen samentumisen.

Se on tärkeää! Säätiön tämä vaihtoehto ei ole sopiva, jos alue on epätasainen ja sillä on korkeuseroja sekä raskaiden kivirakennusten osalta.

Tiilen matala-syvennetty nauha-pohja on yleinen tiilimuuraus, joka ei ime kosteutta. Se voi olla varustettu puutaloilla, laajennuksilla, autotallilla ja muilla ei-raskailla rakenteilla.

Upotettu nauhaosasto

Ns. Syvän pohjan syvyys maaperän jäädyttämisen alapuolella. Eri alueilla tämä syvyys on erilainen ja voi olla 70 cm - 1,5 m ja enemmän. Se voidaan varustaa millä tahansa kiinteällä maaperällä, jos pohjaveden taso on maanpinnan alapuolella.

Uppoasennusnauha voidaan tehdä tällaisilla mailla:

Et voi tehdä teippisäätiötä, jos:

 • Pohjavesi on korkea. Säätiö jäädytetään ja romahdetaan.
 • Suuret korkeuserot.
 • Kostea maaperä. Vaikka on olemassa poikkeus. Jos turvekerros ei ole liian suuri, korkeintaan 1 m, silloin tällöin se siirretään täydelliseen syvyyteen kiinteälle alustalle.
 • Loose hauras maa.
 • Maa jäätyy liian syvälle. Ei olisi tarkoituksenmukaista käyttää rahaa sellaisen syvän pohjan rakentamiseen. Esimerkiksi jos jäätymisnopeus ylittää 2 m, on järkevää valita eri tyyppinen säätiö.

Vähästi voimakkailla maaperillä voit tehdä nauhan laajemmasta ja syvemmästä. Mutta tämä on vain, jos maaperä on keskitäytyvää ja pohjan pohjalla on vielä kiinteä maa.

Syvennetyn nauhan perustuksen rakentamisen tekniikka ei ole erilainen kuin matala perustus. Ero on vain kaivannon syvyydessä ja materiaalinkulutus on paljon enemmän: tarvitaan lisää raudoitusta ja konkreettisempaa. Myös säätiön seinissä on teknisiä reikiä putkistoihin ja hengitysteihin.

Syvä säätiö on riittävän vahva kestämään raskasta kivirakennusta: tiiliä, betonia jne. Siksi se on niin suosittua maamme asukkaiden keskuudessa.

Pilarin perusta

Pilarin perustuksia käytetään tapauksissa, joissa raskaamman nauhalevyn järjestely on epäkäytännöllistä. Esimerkiksi, jos rakennus on kevyt ja kuormitus säätiössä on vähemmän kuin normatiivinen. Pylväsperusta koostuu sarakkeista, joiden korkeus on 2,5-3 m, jotka sijaitsevat rakennuksen koko kehällä pitkin laakerin seinämien alla ja sisäseinien ja paikkojen välissä, joissa seinät leikkaavat. Pylväiden yläpuolella on välttämättä grillata, joka voi olla betonista, puusta tai kanavista.

Pylväät voivat olla konkreettisia, kiteyttämättömiä, raunioituneita betonia, tiiliä ja puuta. Pilarien syvyys on yleensä yhtä suuri kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Sarakkeen perustuksia voidaan käyttää alla:

 • Puutalot.
 • Runko- ja paneelitalot.
 • Laajennus.
 • Kevytrakenteiset, hiilihapotettu betonielementit.

Se on tärkeää! Sarakepohja ei ole sopiva, jos suunnittelet talon kellarista, kellarista tai autotallista. Mutta tämä on ihanteellinen, jos juoni on rinteessä. Sitten pilareita haudataan tiheään maahan.

Huomaa myös, että pylväspohjaa voidaan käyttää tapauksissa, joissa kaistaleen asettaminen ei ole taloudellisesti mahdollista. Esimerkiksi jos maaperän jäädytys on 4-5 m. Tällaisissa tapauksissa on järjestetty pylväsinen kellari, jossa on vahvistettu betonikiinnitys.

Perusrakentamiseen käytetyt puupylväät ovat erittäin harvinaisia, koska ne ovat lyhytaikaisia. Ennen kuin asetat ne kuoppaan, puuta käsitellään erilaisilla vedeneristysmateriaaleilla ja hometta estävällä kyllästyksellä. Jalostuksen jälkeen puupylväät voivat kestää enintään 30 vuotta. Yleensä puupohja on varustettu kevyillä puurakenteilla, kuten kylpyammeilla, varjoilla, huviloilla.

Pylväsperustan rakentamisen tekniikka voidaan kuvata seuraavasti:

 • Poraa kuopat kannen alle haluttuun syvyyteen plus 20 - 30 cm. Kuopan halkaisija on 25 cm.
 • Kerroksella murskattua kiveä 20 cm ja kerros hiekkaa 10 cm nukahtaa alareunassa.
 • Sen jälkeen kaadetaan valssautettu kattovaippa, joka toimii sekä ylemmäksi että vedenpitäviksi virroille. Myös joskus käytetään aihioita teräs- tai asbestisementtiputkien muodossa. Tällaisen muottien yläreunan on noustava maanpinnan yläpuolelle vähintään 30 cm: n korkeudella.
 • Vahvikotelo, joka on 10 - 12 mm pystysuoralle laakerille ja vaakasuoralle 6 mm, lasketaan kaivoon. Vahvistuksen tulee nousta 20-30 cm: n korkeudella, jos se on suunniteltu suorittamaan betoniteräksen.
 • Sitten betoni kaadetaan kuoppiin ja tiivistetään värähtelijällä.

Pilarien päälle voit varustaa betonityyppien, puutöiden tai teräskanavien grillata. Pylväspohjan järjestelyn teknologiassa on erittäin tärkeää varmistaa pilarien yläreunojen vaakasuora asento niin, että ne muodostavat tasaisen tason.

Pylväspohjan mitat riippuvat materiaalista, josta ne on tehty. Tiilien osalta pylväiden leveyden tulisi olla 50 - 55 cm. Vahvistettu betoni riittää 25 cm: iin. Puutavaraa halkaisijaltaan 25 - 28 cm. Asennettaessa betonipilaripohjaa levitetään leveys 50 - 60 cm.

TISE-tekniikan sarake-nauhan perustus

Sarakepohjaisten säätöjen, tai pikemminkin yhdistettyjen perustusten, muunnelma on TISE-tekniikan mukainen sarakkeennauha-pohja. Sitä kutsutaan myös pino-grilli tai paalupilarin perustukseksi.

Viime aikoina tällainen säätiö on yleistynyt laajalti, se on varustettu myös raskaiden kivitalojen alueilla kylmät talvet ja maaperän syvä jäädyttäminen. Kuinka kauan he ovat, aika kertoo. Sillä välin niitä suositellaan käytettäväksi tapauksissa, joissa nauhan jalka on liian kallis.

Pylväsnauhan perusta on se, että pylväät putoavat maaperän jäädyttämisen alapuolelle, ja ylemmän kerroksen pohjaan asettuu nauhatuloksen muodossa oleva grillaus.

TISTE-tekniikan oikea perusta on näin rakennettu:

 • Ylempi hedelmällinen maa poistetaan, sitten kaivetaan kaivanto, samoin kuin 50 cm: n syvyydelle.
 • 1,5 - 2 m etäisyydellä toisistaan ​​porausreiät porataan halkaisijaltaan 25 cm. Syvyys 1,5 m tai yhtä suuri kuin maaperän jäädytys alueella. Pilarit on sijoitettava rakennuksen kaikkien kulmiin ja seinien risteykseen.
 • Kunkin kuopan pohjalle suoritetaan laajennettua kantapäätä, jonka halkaisija on 40 cm.
 • Kantta kaadetaan betonin liuoksella.
 • Tällöin kaiteen sisäpuolella oleva kattomateriaalin tai asbestiputken muodossa oleva muotti lasketaan.
 • Lujittava runko on työnnetty sisään, sen yläreunan on noustava maanpinnan yläpuolelle tulevan perustuksen täyteen korkeuteen.
 • Kaivantojen reunaa pitkin ne järjestävät puiset muottipesät, joissa ne tarjoavat teknisiä aukkoja putkille ja tietoliikenteelle.
 • Sisällä työnnä vahvikekehys ja liitä se kaivoista ulkonevaan kehykseen.
 • Kun kaikki vahvistuselementit ovat toisiinsa yhteydessä, voit aloittaa betoniliuoksen.
 • Ensimmäisissä pilareissa kaadetaan ja betoni on tiivistetty perusteellisesti syvällä täryttimellä.
 • Sitten tauko, kaada teippi ja tiivistä myös betoni.

Castingin jälkeen betoni saavuttaa voimaa 28-30 päivää. Tämän jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Pylväsnaippa ei ole suositeltava asettua tyynellä suoalueella. Käyttövaiheessa betonipilarien erottaminen perusta-nauhasta tai koko tuen vinoutuminen on todennäköistä. Mutta jos maaperä on tiheä, tämäntyyppinen säästö voi säästää paljon rahaa.

Pile-pohja

Jos alue on heikko, helposti puristettu maaperä, rakenna kasaan perustus. Lisäksi, jos luonnollisen perustan kiinteiden maaperien saavuttaminen turvealueilla on epäkäytännöllistä johtuen niiden suuresta syvyydestä - 4-6 metriä, paaluperustukset teurastetaan rakennuksen perustana.

Lisäksi paaluperustustojen annetaan rakentaa rakennusta kiinteälle maaperälle, jos se on taloudellisesti perusteltua.

Kuormien siirtämisen ja jakelun menetelmän mukaan maassa on kaksi tyyppistä paalua:

 • Suspendoituneet paalut eivät pääse luonnollisen pohjan kiinteään maahan. Ne näyttävät jumittuneen kevyesti puristetulle kalliolle ja siirtävät kuorman sen koko pystysuoralle pinnalle. Yleensä niiden pää on ruuvikierre, joka pätee hyvin maahan.
 • Pysyvät paalut tai nousuputket kulkevat heikon maaperän läpi vankkaan pohjaan ja luottavat siihen päistään.

Järjestelytavan mukaan ruuvapaalut on jaettu esivalmistettuihin ja painettuihin. Drift-paaluilla "kaivataan" maahan erityisten raskaiden koneiden avulla ja samanaikaisesti pölkkyjen kanssa maata tiivistetään sen ympärillä, mikä takaa paremman luotettavuuden.

Rakennustyömaalla varustetuilla paaluilla on sama tekniikka kuin pylväspohjan pylväät.

Paalut voivat olla betonia, betonia, metallia ja puuta.

Ruuvirakenne on pääsääntöisesti valmistettu teräspinoista, joiden pääty on kierre, ne ruuvataan kevyeen maahan. Top varustaa grillata, jonka materiaali riippuu rakenteen ja seinämateriaalin vakavuudesta. Puutaloille riittää grillattava asuntolaina.

Paalu- ja paalunruuvin perustukset voidaan varustaa turpeen maaperällä, jos paikkakunnalla on voimakas kaltevuus, kiviaineksen, suonien ja sakkausmaalien osalta. Indikaattori paalujen käyttämiseksi tukena on paikan alhainen lujuus, huokoisuus ja liiallinen maaperän kosteus.

Laattojen pohja kotiin

Kiinteä tai laattasäde on laatta koko rakennuksen aluetta. Se on varustettu tapauksissa, joissa rakennuksen kuorma on merkittävä, ja pohjan pohja on heikko ja kestämätön. Esimerkiksi jos kuivattu suolla tontti, pehmeä huokoinen turve ei pysty kestämään talon painoa, se kutistuu ja liikkuu sen painon alla. Jos varustat nauhan säätiön, on todennäköistä, että se vain murtaa tai kiertyy, osa talosta voi epäonnistua.

Laattojen säätiö on hyvä, koska se liikkuu ja "kulkee" perustusmaalla. Talo pysyy kokonaisena.

Laattapohjan järjestelyä voidaan kuvata seuraavasti:

 • Kaivo kaivetaan koko rakennuksen alueelle. Kaivon syvyys riippuu siitä, aiotko tehdä kellarissa ja kellarissa. Harkitse vaihtoehtoa ilman kellarissa. Tällöin kuopan syvyyden tulisi olla 50 cm.
 • Kaivon pohja on varovasti tamped.
 • Sitten kaada kerros kerros 20 cm, ram.
 • Sitten kerros hiekkaa 10 cm ja myös ram.
 • Yläpuolella levitetään kerros vesitiiviitä materiaaleja, joiden reunat johtavat kuopan seinämiin.
 • Järjestä muotti kaivon ympärysmitta. Korkeus ei yleensä ole yli 20 cm maanpinnan yläpuolella.
 • Kaivon sisään on järjestetty 12 - 16 mm: n tanko. Jotta se vie paljon materiaalia.
 • Vahvikotelo on sijoitettava betonin paksuuteen, ja sen alle sijoitetaan WC-istuimet, joiden korkeus on 3 cm.
 • Betoni kaatui. Tarpeettomasti keskeytyksettä varten on siksi tilattava sekoitus, jossa valmis betoni tilataan.
 • Betoni tiivistetään täryttimillä.

Laattojen perustuksia kutsutaan joskus kelluvaksi, koska ne pystyvät liikkumaan maan kanssa. Niitä voidaan varustaa seuraavilla perusteilla: savi, karkeat maaperät, suot, kumpuukset, turvetuhot, karkeat maaperät. Kiinteissä perustuksissa laattojen perustukset ovat kannattamattomia.

Lopuksi haluan antaa muutamia suosituksia. Jos laitoksella on korkea pohjavesi, on parempi varustaa pohjalevy, vyön matala syvyys tai paalu. Jos vesitaso on niin korkea, että on olemassa suuri todennäköisyys, että jopa hautautunut säätiö kastuu, on huolehdittava laadukkaasta vedenpoistosta talon ympärillä ja veden viemiseksi kouruun tai kaivoon. Ei ole kovinkaan toivottavaa, että vahvistettu betoniperusta märkä. Kuiva maaperä otetaan huomioon, jos pohjaveden pinta-ala on maanpinnan alapuolella. Yleensä tällaisissa tapauksissa voit varustaa kaikki säätiöt.

Yksityisen talon perusteet ja tyypit

Kaikkien asuinrakennusten, teollisuusrakennusten ja muiden rakennustyyppien rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Jalustan oikea laskenta ja asennus takaavat rakennuksen pitkäaikaisen käytön ilman saostumista, seinämien halkeamien ilmaantumista ja muita geometrian rikkomisen ongelmia.

Nykyaikaisessa rakentamisessa käytetään erilaisia ​​tyyppejä ja perustyyppejä, joiden valinta riippuu: talojen ominaisuuksista, joihin talossa on rakennettu; rakennuksen koko; seinät ja rakennusmateriaalit; ilmasto-olosuhteet; pohjaveden taso.

Nämä ja muut tekijät määräävät suunnittelupaikan valinnan, joka on optimaalinen tietylle talolle. Säätiön ei pidä kestää vain rakennuksen painoa, vaan sillä on myös riittävä varmuusmarginaali ennalta arvaamattomien kuormien, luonnonkatastrofien (esim. Tulvien, maanjäristyksen aiheuttamien voimakkaiden pakkasten jne.) Korvaamiseksi ja rakennuksen painon lisäämiseksi ylimääräisten ulko- ja sisustuskorvausten vuoksi, kunnostus, korkeuden kasvu, lumi katolla.

Asuin- ja teollisuusrakennuksessa käytetään erilaisia ​​säätiöitä, jotka eroavat monimutkaisesta asennuksesta, kantavuudesta ja kustannuksista. Yksityisen talon perusta on rajoitettu useisiin vaihtoehtoihin: nauha; laatta; kasaan.

Kaistaleet

Tällainen säätiö on yleisintä yksityisessä rakentamisessa. Vaikka nauhalevy vaatii tietyn määrän maanrakennuksia ja huomattava betonin kulutus, se on luotettavin ratkaisu kivi-, tiili-, lohko-, savi- ja betonirakenteisiin. Se säilyttää merkittävän painon seinämien kohdalla ja jakaa sen tasaisesti kehän ympäri ja kohdistaa tasaisen mutta ei liiallisen paineen maahan suuren tukialueen vuoksi.

Rakenteellisesti nauhaosasto on monoliittinen, raudoitettu betonirakenne, joka kulkee koko talon ympärysmitan ja kaikkien kantavien seinien alle. Usein betonin pohja kaadetaan ja väliseinien alle - tämä lisää rakennuskustannuksia, mutta lisää merkittävästi sen luotettavuutta. Hihnan pohjalla voit varustaa talon alapuoliset kellarit, alakatot, autotallit - tässä tapauksessa pohja syvennetään maanalaisen tilan korkeuteen ja sen kantavuus ei vähene lainkaan.

On olemassa erilaisia ​​tyyppisiä nauhan perustuksia, jotka voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään - monoliittiseen ja valmiiksi valmistettuun.

Monoliittinen nauhan perustus

Monoliittisen materiaalin asennus:

 • hiekka;
 • sora tai murskattu kivi;
 • sementti;
 • varusteet;
 • levyt tai erityiset suojat muottiin.

Asennustekniikka on yksinkertainen - kaivantoa koko talon ääressä (sisäiset seinät ja kattotuolit) 0,4-0,8 m leveä, riippuen tulevien seinien paksuudesta. Kaivannon leveyden tulee olla 10 - 15 cm leveämpi kuin pohjan laskettu ulottuvuus. Kaivannon laajentaminen on välttämätöntä, jotta se voidaan asentaa muottiin. Muotoilun asennuksen jälkeen on sidottu sisäpuolella oleva 10-18 mm halkaisijaltaan lujittava vahvikehys. Kaksikerroksisen talon rakentamisen aikana palkki on asennettu sekä maanalaisen että maanpinnan alapuolelle.

Sekoitettu suoraan paikan päällä tai valmis (tehdas) betoni kaadetaan muottiin yksi päivä koko korkeudelle säätiön. Täten saavutetaan tarvittava voima ja veden kestävyys pohjaan. Monet yksityiset kehittäjät tekevät erittäin vaarallisen erehdyksen - ne kaatavat betoniraakeriin yhden työpäivän aikana ja toisen osan muottipesän toisessa osassa. Yhteyspaikassa ilmennyt sauma vähentää merkittävästi säätiön lujuutta ja toimii veden eroosion lähteenä.

Monoliittiset nauhan perustukset ovat käteviä, koska niillä voi olla melko monimutkainen kokoonpano, mukaan lukien kaarevuudet. Tässä on vain tärkeätä asentaa mittalaite oikein ja asentaa luotettava käsivyö.

Precast strip foundation

Esivalmistetut perustukset asennetaan tehdasvalmisteisista tehdasvalmisteisista lohkoista. Ne asennetaan valmiiseen kaivantoon, ne sidotaan teräslangalla ja saumat täytetään sementtilaastilla. Tällaisen säätiön asennukseen tarvitaan keskikokoisia nostolaitteita. Esivalmistetut nauhalevyt ovat erittäin vahvoja ja kestäviä - eliniän pituus on yli 150 vuotta.

Lohkojen levittämisessä on kuitenkin yksi rajoitus - niistä on kätevää muodostaa vain suorakaiteen muotoisia perustuksia, jotka ovat lohkon pituuden monikertoja. Lohkon leikkaaminen on monimutkainen ja kallis toiminta. Myös esivalmistetut perustukset ovat syvällisiä. Ei ole järkevää rakentaa kerroksia ja kellareja lohkoilta - ennemmin tai myöhemmin vesi imeytyy saumojen läpi.

Asennuksen syvyyden mukaan nauhateokset jaetaan kauniiksi ja täysin haudattuiksi.

Matala nauhasisäätiö

Matala perustus on suositeltavaa yksitasoisille tiilille ja puutaloille kaikentyyppisille maille. Se soveltuu erityisen hyvin pohjaveden korkealle tasolle. Se edustaa konkreettista nauhaa hiekkalaatalla. Maaperän tunkeutuminen ei ole yli 50 cm (pehmeillä maaperillä - jopa 70).

Harjoittelu osoittaa, että kun asianmukaisesti valmistettu hiekkalaatikko, jonka korkeus on vähintään 15 cm ja joka on vahvistettu armopoyas-sääntöjen mukaisesti, tällainen säätiö selviää täysin tehtävistään. Perustan luotettavuuden parantamiseksi on tarpeen asentaa lämmitetty sokea alue, jonka leveys on vähintään 50 cm, joka huuhtelee sadeveden ja suojaa taloa talon ympärille jäätymiseltä.

+ Pluses matala nauha säätiöt

 1. Säästää materiaaleja, verrattuna täysin sulautettuun nauhapohjaan.
 2. On mahdollista rakentaa alueille, joilla on korkea pohjavesi.

- Matalat kaistaleet

 1. Pieni jäykkyys.
 2. Tarvitset erittäin laadukkaan vahvistuksen.
 3. Suuri todennäköisyys halkeilua raskaista materiaaleista rakennetuissa seinissä.
 4. Varmista, että tarvitset vedenpoistoa ja hiekkaa.

Täysi syvyys basementin perusta

Täydellinen säätiö perustuu rakennuksiin, joissa on kaksi tai useampia kerroksia, joissa on massiiviset seinät ja betonilattiat. Asennuksen syvyys on 20-30 cm alle maaperän jäädytyksen syvyyden rakennuksen ilmastovyöhykkeessä. Tämä on erittäin kestävä ja luotettava rakenne, joka ei ole alttiina lämpötilavääristymille eikä pelkää nousevaa pohjavettä.

Säätiön luotettavuus kasvattaa raudoitusta, joka suoritetaan sitomalla aallotetun raudoituksen runko. Joskus upotetut nauhan perustukset rakennetaan ilman vahvistusta, mutta tämä on sopiva vain tiheille ja kallioille. Täysin upotetun säätiön kustannukset ovat melko suuret - se vaatii runsaasti betonia ja huomattava määrä maanrakennuksia. Vahvistuksen kokonaiskustannukset ovat korkeintaan 5-8%, ja vahvistaminen vahvistaa perusta erittäin huomattavasti, eliminoimalla täysin halkeamien ja sirujen todennäköisyys. Panssaroidun vyön säästämiseen ei ole syytä säästää rajoitettua rakennushintaa.

+ Pluses täysin upotettu nauhan säätiö

 1. Erittäin luotettava suunnittelu.
 2. Ei altistu lämpötilan vääristymille.
 3. Soveltuu raskaiden seinien talojen rakentamiseen.
 4. Voit varustaa kellarin tai kellarin talon alle.

- Väärin upotetut nauhan perustukset

 1. Korkea materiaalikustannus.
 2. Suuri määrä maanrakennuksia.
 3. On vaikea rakentaa korkealla pohjavedellä.

Laattojen perustukset

Talon perusteet kiinteiden tai esivalmistettujen laattojen muodossa koko rakennuksen alueelle ovat vähemmän suosittuja kuin kaistaleet, mutta joissakin tapauksissa ne ovat ainoa mahdollinen vaihtoehto. Rakentamatta epävakaita, hiekka-argillaceous, tunkeutuvia maaperät, joissa pohjavesi on korkea (yli 1 m), syväjäähtynyt maaperä, on parasta kaataa kiinteää, vahvistettua betonilaattaa, johon rakennetaan minkä tahansa kerroksen rakennuksia.

Kehyksen yksi- ja kaksikerroksisten talojen pohjalaatta on lähes ihanteellinen ratkaisu. Se on vähemmän monimutkainen kuin hihna ja kasa, mutta verrattuna niihin kalliimpia materiaalin kulutuksen ja tarvittavan työajan mukaan. Tällaisia ​​perustuksia kutsutaan usein kelluvaksi - ne on rakennettu ilman tunkeutumista ja vaikuttavat lähes vain maaperän pintaan. Lämpötilan ja muiden maaperän liikkeitä säätiön vakaudessa ja siten koko rakennuksessa ei ole käytännössä mitään vaikutusta.

Rakenteissa käytettävät pohjalevytyypit jaetaan monoliittisiksi ja esivalmistetuiksi. Toinen vaihtoehto on useammin käytetty massiivisten rakennusten rakentamisessa, jossa on suuri perusala ja monimutkainen kehärakenne. Asuinrakennuksen osalta on parempi pysyä monoliittisen valetun betoniseoksen pohjalla.

+ Laattojen perustusten edut

 1. Rakennuksen yksinkertaisuus ja tilat.
 2. Sopii rakenteeltaan voimakkaasti kallistamalla, liikuttamalla ja tukemalla maaperää.
 3. Ei vaadi paljon tunkeutumista maahan.
 4. Voidaan käyttää korkeiden pohjavesien pinnalla.

- Huonolaatuiset sääolot

 1. Suuri kulutus materiaaleista.
 2. Tarve rakentaa kellari
 3. Voidaan käyttää vain vaakatasossa tai enintään 1 metrin rinteillä koko talon pituudelle tai leveydelle.

Pilarin perustukset

Tämäntyyppiset perustukset levittäytyivät runko- ja paneelimökkien kasvavaan suosioon sekä taloja liimattua ja sahatavaraa. Tällaisen säätiön hinta on useita kertoja alhaisempi kuin nauhan tai laatta. Tämän perustavan tärkein ominaisuus on tarve asentaa puun tai palkkien pohjaventtiili, joka toimii talon perustana.

Sarakkeet on asennettu kaikkien reunojen ja sisäisten väliseinien seinien väliin 2,5 m: n (optimaalisesti 1,5 - 2 m) välille. Ne haudataan maahan syvyyteen, joka on suurempi kuin jäätymisaste ja kohoaa maanpinnan yläpuolelle vaaditulle korkeudelle. Tällaiset perustukset ovat erittäin käteviä epätasaisen maaston alueilla - vaihtelemalla pylväiden korkeutta on helppo saada valjaat täysin vaakasuoraan asentoon.

Pylväiden mitat riippuvat valmistusmateriaalista, ne on rakennettu:

Koot vaihtelevat puolelta 38-50 cm, yleensä ne edustavat poikkileikkauksen neliötä ja harvoin suorakulmioita.

Rakentamismenetelmän mukaan pylväsperusteet on jaettu monoliittisiin ja esivalmistettuihin.

Monoliittinen sarake perustus

Valinnan valinta määräytyy maaperän ominaisuuksien perusteella paikan päällä, missä talo on rakennettu. Syvällä pohjavedellä raudoitetun betonin monoliittinen pylväspohja on ihanteellinen valinta. Kuten nauhalevyssä, pylväässä oleva vahvike häkki on pakollinen kaikissa ilmasto-olosuhteissa.

Sarakepohjan asennus tehdään useassa vaiheessa:

 • kuopan (hyvin) valmistelu;
 • muottien asennus;
 • köysirakenne;
 • kaatamalla betonia.

Pylvästä ja kaivon reunasta (etäisyyden on oltava vähintään 10 cm), kaadetaan hienohiekkaa tai hiekkaa, mikä vähentää pohjan kuormitusta maasta jäädyttämällä tai muilla liikkeillä. Mutta maissa, joissa on vaara horisontaalisista liikkeistä (kivennäisvesi ja muut epästabiilit maaperä), ei ole suositeltavaa asentaa pilarivaihtoehtoja - niillä on pieni vastustuskyky kallistumiseen ja talon vakauden vaara on aina olemassa.

Esivalmistettu sarakeyhdistelmä

Esivalmistetut pylväsperiaatteet ovat tehtaalla valmistettuja pylväitä ja betonialustoja.

Ne on koottu suunnittelijan muotoon paikan päällä ja ne on yhdistetty hitsaamalla liitoksia ja betonisovituksia. Kaiken halvan ja helppokäyttöisen asennuksen ansiosta pylväsperustat ovat varsin rajalliset. Ne ovat perusteltuja voimakkaille ja vakaille maaperärakennuksille, jotka eivät ole korkeampia kuin 2 kerrosta, joissa ei ole kellareja ja sokeita. Mutta "kapea erikoistuminen" ei vähennä houkuttelevuutta yksityiseen rakentamiseen.

+ Plus-sarakkeen perustukset

 1. Tallennustarvikkeet.
 2. Pienet työvoimakustannukset.

- Huonot pilarivaihtelut

 1. Heikko vakaus horisontaalisesti liikkuvissa maissa.
 2. Tarve järjestää kellarissa.
 3. Ei voida käyttää rakennuksissa, joissa on raskaat seinät.

Pallosäätiöt

Suosituimmat perustukset teollisissa ja korkeakoulujen asuntorakentamisessa. Käytetään usein pienten yksityisten talojen ja mökkien rakentamiseen nykyaikaisissa tekniikoissa. Jos teollisen rakenteen rakentamisessa kaikki materiaalit rakennetaan paalun perustuksiin, sitten yksityisellä sektorilla pääosin CIP-paneeleiden kevyitä rakenteita, puuta ja hirret ovat paaluilla.

Eri tyyppisten paalusäätiöiden ansiosta voit valita sopivan kaikentyyppiseen rakenteeseen, käytännössä millä tahansa maaperällä. Piles ovat erittäin käteviä rakentamiseen vaikeissa maastoissa, myös epävakaissa maissa. Tosiasia on, että paalujen pituus ei ole käytännössä rajoitettu - ne voivat saavuttaa 50 metrin syvyyden tai suuremman, mikä mahdollistaa kestävien maakerrosten saavuttamisen, minkä ansiosta minkä tahansa kokoisen ja painavan rakennuksen voi nojata.

Nykyaikainen rakennustekniikka käyttää kolmea päätyyppiä: ruuvi, bursa ja kyllästynyt.

Säätö ruuveilla

Suosituimmat vähärakenteiset ruuvipallot ovat tavallisia metallipaksuisia putkia, joiden ruuvi on pohjassa. Ne ruuvataan maahan kuten tavalliset ruuvit, tämä tehdään manuaalisesti tai erikoiskoneiden avulla. Pallojen pituus voi olla 10 - 12 m halkaisijaltaan 50-150 mm.

Ruuvattaessa tällaiset kannattimet ne leikataan tiettyyn korkeuteen ja ne liitetään vaakasuuntaisilla palkkeilla - grilli, joka toimii talon perustana, johon sidos on asetettu, lattia asetetaan ja sitten seinät pystytetään.

+ Pluses säätöruuvit paikoilleen

 1. Helppo ja nopea asennus,
 2. Mahdollisuus käyttää maata,
 3. Alhaiset kustannukset valmiista alustasta.

- Huonot ruuvien paaluista

 1. Epäonnistuminen (metallin maaperässä on alttiina korroosiolle).
 2. Tarve ruuvaamiseen suurempaan syvyyteen.
 3. Laitteiden puute laitteistosta.

Säätiö tylsistyneissä paaluissa

Kouratut paalut asennetaan eri teknologialla - ensin porataan kuori, johon on asennettu vahvikeharja. Sitten koko rakenne kaadetaan betonilla. Kaiuttimet maanpinnan yläpuolelle leikkautuvat tietyllä korkeudella ja ne on yhdistetty grillatavalla. Tällaisten paalujen syvyys voi nousta 50 metriin.

+ Pluses perustukset tylsistyneissä paaluissa

 1. Mahdollisuus rakentaa monikerroksisia rakennuksia mille tahansa maaperälle - paalut upotetaan vaadittuun syvyyteen, tiheisiin kerroksiin, jotka kestävät rakennuksen painoa.
 2. Kuorman tasainen jakautuminen alustalle.
 3. Painon säätö yhdelle paalille muuttamalla tukien määrää.
 4. Pienennetty kaivaustyöt.

- Haitat tylsistyneistä paaluista

 1. Laskelmien ja asennuksen monimutkaisuus.
 2. Kalliiden geologisten tutkimusten tarve.
 3. Tarve käyttää raskaita nosto- ja porauslaitteita.

Säätiö ajetuilla paaluilla

Drift-paalut - betonituotteita, joiden pituus on neliömäinen tai ympyrän muotoinen poikkileikkaukseltaan pitkiä - vähintään 12 metriä. Heitä lyö maahan maahan lyömäsoittimet tai tärinän upotusmenetelmä. Niitä käytetään pääasiassa teollisuusrakentamisessa - tukkeutumiseen tarvitaan monimutkaisia ​​ja kalliita laitteita.

Kun otetaan huomioon yksityisen talon kaikkien päätyyppien perusteet, optimaalisen vaihtoehdon valinta yksinkertaistuu. Tiili-, lohko- ja kivirakenteet optimaalinen nauhatus. Runkorakenteita varten puutavaran ja puutavaran talot ovat sopivampia laattoja tai paaluja (ruuveja) kiinteässä maadoituksessa. Mutta jokaisessa yksittäisessä tapauksessa valitaan oma vaihtoehto, tärkeintä on, että säätiö täyttää päätoimintonsa - toimii luotettavana talon tukena.

Alustan itsenäinen asennus

Elämässä on tilanteita, joissa henkilö sitoutuu itsenäisesti rakentamaan kesämökin, kylpyammeen, autotallin tai jopa täysimittaisen talon. Rakennuksen alkuvaihe on säätiön asennus. Millainen säätiö valita tietyn tyyppiselle rakenteelle riippuu eri tekijöistä:

 • maantieteellinen leveysaste, joka aiheuttaa maaperän jäädyttämisen;
 • maaperän tyyppi;
 • materiaali, josta säätiö rakennetaan;
 • toimintavaatimukset ja rakennusten peruskuormat jne.

Riippuen luetelluista vivahteista tiettyjä materiaaleja käytetään asennettaessa tietyntyyppistä perustusta.

Strip-säätiö

Valtava työ ei useimmissa tapauksissa tee nauha-säätiön omalla kädelläsi. Työvaiheen vaiheittainen opetus määrittää, että se on monoliittirakenne, joka sijaitsee koko rakennuksen kehällä ja päälaakerin seinien alapuolella.

Annamme lyhyt askel askeleelta ohjeet nauhojen perusrakenteelle:

merkki

Ensimmäinen askel rakennuksen rakentamisessa liuskajärjestelylle on tulevaisuuden rakennuksen merkintä. Jotta vältytään erilaisista epämiellyttävistä tilanteista kuljetuksen aikana syntyvien rakennusmateriaalien, raskaiden rakennuslaitteiden, veden, työkalujen tai sähkön hankintaan liittyvien haittojen vuoksi, on asianmukaista piirtää tontti oikein.

maavalli

Tarvittavien merkintöjen levittämisen jälkeen sinun täytyy kaivaa kuori tai reikä säätiölle. On huomattava, että mikä tahansa alue, olipa se sittenkinkin, on vielä jonkin verran puolueellisuutta. Siksi ennen rakennustyön perustamista varten on syytä laskea perustan vähimmäissyvyys.

Vaikka aiot tehdä kaiken rakentamisen ja asennustyön omilla käsillä, on parasta houkutella luokkasi tai puskutraktori tasoittamaan sivustoa. Tämä säästää tarpeettomalta päänsärkyä, kun haet merkintää ja suorita laskutoimituksia.

Jos olet kiinnostunut epätasaisesta maastosta suunnittelunäkökohtien vuoksi, sinun on määritettävä tulevien säätiöiden alimmat ja korkeimmat pisteet, pisteet pisteet näissä pisteissä ja vedä köysi niiden välillä sen tason mukaan, joka määrittää tulevan pohjan korkeuden. Merkitsemisen ja maatyön yksinkertaistamiseksi on suositeltavaa käyttää nykyaikaisia ​​mittaus- ja teknisiä välineitä:

 • laser taso;
 • pienikokoiset käsiporakoneet;
 • puristuskone.

Ramming-kerros

Kun kaikki työ on tehty merkitsemisen ja kaivamisen reikiä varten, ns. Tamping-kerros asetetaan tulevan pohjapohjan pohjalle, joka voi olla hiekkaa, soraa tai mitä tahansa muuta kovaa materiaalia, joka ei kutistu ja on hyvin tamped.

Kaivon pohjan lisävahvistus ja tiivistäminen on välttämätöntä rakennustekniikan rakentamisessa. Tämä on välttämätöntä, jotta pohjaan saadaan tietty plastisuus pohjaveden vaihtojen vaihtelujen aikana. Jos et vahvista kuoppan pohjaa ja älä sijoita hiekkakerrosta, on erittäin todennäköistä, että vähiten kutistumisen aikana rakennuksen säätiö, kellari ja seinät rikkovat.

Tamping-kerroksen paksuus on keskimäärin 10-15 senttimetriä. Täyttämällä hiekkaa tai murskattua kiveä on tarpeen tiivistää tämä kerros käsin tai käyttämällä erityistä paineistuskonetta.

Muottien asennus

Muotti on asetettu selvästi tasolle, koska se määrittää kellarin kellertävyyden. Muottien asennukseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: paksuuslevy, lastulevy, metallisuojat jne. Millaista materiaalia käytetään laattojen asennukseen ei ole paljon väliä. Henkilö itse päättää, mitä materiaalia hän voi jopa käyttää uudelleen, kun säätiö on jo täytetty.

Muotoilun asennuksessa on otettava huomioon se seikka, että betoniliuos voi taivuttaa rakenteen tiettyjä osia. Tällaisen kaarevuuden välttämiseksi on tarpeen asentaa jouset niin usein kuin mahdollista muotin ulkopuolelle. On muistettava, että on toivottavaa kaataa kaikki sisäpuolella olevat levyt ja taivuttaa vasemmat kynnet ulos. Tämä helpottaa purkamisprosessia, eikä se vaikuta niin paljon valmiin alustan ulkonäköön.

Vahvistusaukot

Jotta tulevaisuuden säätiö ei halkeile eikä vaipu, vahvistaminen on suoritettava epäonnistumatta. Näihin tarkoituksiin käytetään tavallisesti 12 mm: n poikkileikkausta ja erityistä johtoa.

Vahvistus voidaan kiinnittää toisiinsa hitsaamalla, mutta se heikentää huomattavasti tulevan säätiön laatua särkyvyyden, maanjäristyksen, tulvan jne. Suhteen. Teknologisten kuutiosolujen reuna olisi ihanteellisesti 30-35 cm, ja etäisyyden muotin reunasta ei saa ylittää 5 cm, niin että raudoitus on sisäpuolella eikä monoliittisen liuoksen ulkopuolella.

Teknisten reikien asennus

Ennen perustuksen täyttämistä on tarpeen laskea kaikki tekniset reiät, jotka mahdollistavat ilmanvaihtoa rakennuksen alemman sisäpinnan ja viestinnän muodostamisen.

Yleensä käytetään asbestisementtiä tai muoviputkia, jotka tunkeutuvat muottiin. Jotta vältytään liuoksesta putkiin, on tarpeen täyttää ne hiekalla etukäteen tai liittää ne kaikkiin vanhoihin rintoihin, jotka ovat käsillä. Näiden putkien poistaminen kaatuneen pohjan kuivumisen jälkeen ei ole välttämätöntä, koska niiden seinien tiheä pinta estää näiden teknisten reikien tuhoutumisen.

Betonin kaataminen

Viimeinen vaihe asennuksen yhteydessä on vedeneristyskaivokset ja betoniliuoksen kaataminen. Jotta vältettäisiin muotin ulkonäkö seiniin, krooniset kylmät talon asukkaille, rakennuksen asteittainen tuhoaminen ja kuormitettavien puisten elementtien rappeutuminen sen seinien sisäpuolelle, on tarpeen eristää kaivo maaperän kosteudesta. Tämä voidaan tehdä ruberoidilla, paksulla rakennuskalvolla tai kehittyneemmillä materiaaleilla, joilla on höyryläpäisevyys.

Betonin kaatamisen osalta on varmistettava, että liuos täytti huolellisesti kaikki pienet aukot. Tätä varten sinun tulee käyttää erikoistuneita rakennuslaitteita, jotka voivat toimittaa betoniliuosta eri kulmissa.

Pilarin perusta

Askel askeleelta ohjataan sarakkeen tukikohdan asentamiseksi seuraavasti:

 • Suunnittelutyön suorituskyky (on tarpeen laskea rakennuksen kuormitus säätiöön ja valita tarvittavat materiaalit mukaan, asentaa pylväät vaaditulla taajuudella);
 • poraamalla tai kaivamalla reikiä (merkintä tehdään ja kaivetaan tietyn syvyyden reikää jokaiselle sarakkeelle);
 • vedenpitävyys- ja painumiskerroksen asettaminen (maaperän tiivistämiseksi, hiekan tai soran täyttöön 10-15 cm paksuinen tehdään kaivon pohjalle, vedeneristyskerros on asetettu);
 • pylväiden järjestäminen (pylväspohjan asennus toteutetaan betonituotteiden avulla, vedeneristyspäällinen on asetettu).

Kuten kuvauksesta käy ilmi, pylväspohjan asennusvaiheet ovat samat kuin nauhapohjan asennuksessa. Ainoa ero on se, että sarakepohja on tarkoitettu kevyemmille rakenteille.

Pilarijärjestelmän asennuksen pääkomponentteina voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja:

 • puiset sauvat;
 • tiili, kivi, teräsbetonilohkot;
 • asbestisementtiä tai rautaputkia.

Asennustekniikka vaihtelee riippuen materiaalin käytöstä. Joten puupylväitä käytettäessä on kiinnitettävä erityistä huomiota vedenpitävyyteen, koska puu voi huonontua hyvin nopeasti.

Monoliittinen säätiö

Monoliittisen perustan tekeminen omiin käsiisi ei myöskään ole paljon vaivaa. Se on luotettavampi kuin mikään muu pohjatyyppi, koska se on kiinteä monoliittibetonisbetoni, joka on tulevaisuuden rakennuksen koko pinta-ala. Teknologisesti tämäntyyppisen perustuksen rakentaminen suoritetaan samassa järjestyksessä kuin teipin pohjan asennus. Kerrosten järjestys näyttää tältä:

 • kentällä;
 • vaimennuskerros;
 • vedenpitäväksi;
 • betonikerroksen pohja;
 • toinen vedeneristyskerros;
 • monoliittirakenteinen betonirakenne.

Siitä huolimatta, että betonia, vahvistamista ja hiekkaa kuluu paljon, monoliittinen säätö on helpoin asentaa ja laitteen rakenteelliset ominaisuudet mahdollistavat useiden kerroksisten rakennusten valtavan painon kestämisen epätasaisilla alueilla.

Kierrä perustus

Tällainen säätiö on metalliputkien rakentaminen tukipilareiksi, poraus hitsataan päihin. Riippuen siitä, mitkä laakerikapasiteetit on toimitettava pohjalle, käytetään yhden tai toisen halkaisijan putkia.

Ruuvi perustaa omia käsiäsi voidaan suorittaa lähes kuka tahansa. Sinun tarvitsee vain kunnolla merkitä maahan ja vetää tasohihnat. Sen jälkeen voit turvallisesti jatkaa tukevien paalujen ruuvaamista maahan, alimmasta pisteestä lähtien.

Asennuksen päätyttyä vahvistetut betoniputket yhdistetään toisiinsa vaakasuoralla ligaatiolla laatoitetun tai palkkiyhteyden muodossa.

Tällainen säätiö soveltuu parhaiten alueilla, joilla on epävakaa maaperä. Nykyaikaisten materiaalien avulla voit piilottaa rakennuksen alle muodostuneen aukon, joka asentaa ns. Väärennetty socle.

Rakennusten pohjan asentamiseen on monia vaihtoehtoja, mutta talon rakennuksen omien käsien rakentaminen riippuu sääolosuhteista, maaperätyypeistä, taloudellisen elinkelpoisuudesta ja henkilökohtaisista toiveista ja maista. Nykyaikaisten materiaalien ja tekniikoiden olosuhteissa jokainen pystyy rakentamaan säätiön omilla käsillään. Vaiheittainen ohje, jonka kokeneet ammattilaiset osaavat koota, auttaa estämään virheitä ja toteuttamaan rakennuksen vahvan ja luotettavan perustan.