Ohjeet betonipohjan viimeistelyyn keinokivellä

Rakennuksen perusta on perusta, johon koko rakenteen luotettavuus riippuu. Sen vuoksi on tärkeää paitsi laadun rakentaminen, mutta myös hänen huolensa. Rakennuksen kellariin ei romahdeta ajan mittaan kaikenlaisilta ulkoisilta vaikutuksilta, vaan sinun täytyy tehdä se oikein. Sen lisäksi sen pitäisi olla paitsi luotettava, myös kaikkein esteettisin.

On monia tapoja viimeistellä säätiön yläosa. Mutta kellarin koristelu keinokivellä voidaan perustellusti pitää suosituimpana koristekoristeena saatavuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta.

Hyödyt ja haitat kiven pihalla

Tällaisiin painokkaisiin etuihin voit lisätä muutamia muita etuja, joista keinokivi sai laajan suosionsa ihmisten keskuudessa:

 • kestää kosteutta millä tahansa tilavuudella;
 • täysin sietää lämpötilahäviöitä;
 • jopa keinokivestä valmistetuilla massiivisilla tuotteilla on pieni paino, jonka ansiosta ne kestävät tukevasti pohjan pintaa ja samalla eivät anna ylimääräistä kuormitusta säätiölle;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • kestävyyttä. Toiminta-aika on paljon pidempi kuin muut edessä olevat etumateriaalit;
 • ei altistu poltettavaksi. Liekki altistuessaan ei aiheuta myrkyllisiä aineita;
 • helppous ja yksinkertaisuus asennusprosessissa, jota jopa aloitteleva rakentaja voi tehdä;
 • valtava valikoima keinotekoisen kiven suunnittelua.

Puutteista johtuen ne voivat johtua tuotteiden itse teknologisen tuotantoprosessin rikkomisesta. Tällainen huolimattomuus voi vaikuttaa sekä ulkonäköön että suorituskykyyn.

Jotta epäoikeudenmukainen valmistaja ei saa erehtyä, kun hankit julkisivujen viimeistelytuotteita, pyydä aina todistuksia, jotka vahvistavat niiden laadun.

Tekokivetyypit

Tällainen materiaali on melko rikas. Keinotekoinen kivi eroaa paitsi värityksestä ja koostumuksesta, mutta myös perusmateriaalin tyypistä, josta tuotteet valmistettiin.

Joustava viimeistelykivi

Joustava kivi on viimeinen sana julkisivujen pinnan alalla. Se on kaksikerroksinen materiaali. Koristeellinen kerros - ohut hiekka-agglomeraattisekoitus on tiukasti liimattu liimapohjaan - akryylidispersiota. Joustavalla kullalla on useita irrotusaineita - rullia ja kpl laatat.

Erottamisominaisuudet aiheuttavat suotuisasti keinotekoista kiveä:

 • Lisääntyneen joustavuuden ansiosta voit tehdä minkä tahansa alustan vuorauksen jopa monimutkaisten arkkitehtonisten elementtien avulla.
 • pieni paino - 3 kg / m 2;
 • ei polta;
 • höyryläpäisevyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • lämpötilaeroja ei voida muuttaa;
 • etupinnan erityiskäsittely, viimeistelyaineen antaminen antistaattisilla ominaisuuksilla;
 • kestävyys;
 • asennus on helppoa pohjan pohjalle;
 • taloudellinen kulutus.

Näihin kiistattomiin etuihin voit myös lisätä ympäristönsuojelun korkeaa tasoa ja kaunista ulkonäköä, minkä ansiosta sisustuksesta tulee joustava keinotekoinen kivi.

Tällainen materiaali leikataan yksinkertaisesti tavallisilla saksilla tai paperitavaran veitsellä. Tässä tapauksessa voit valita minkä tahansa elementin yleisestä kankaasta. Tämä tekee mahdolliseksi koristella rakennuksen julkisivun lisäkoristeilla, esimerkiksi kehyksen ympärillä oleva ikkuna, jossa on joustava kivi, on erittäin vaikuttava. Kun ostat tällaista materiaalia, muista, että sen etupuoli on suojattu erityisellä kalvolla, joka poistetaan vasta sen jälkeen, kun kaikki julkisivut on valmistettu.

Vaahtoa voidossa kimmoisan joustavan kiven voiteessa - luonnonkivin hinta, joka on verrattavissa luonnonkiven hintaan. Jos kohtaat materiaalia, jossa on perushinta, on parempi kysyä valmistajalta ennen ostamista.

Tekokivet polymeeri-hiekkaseoksesta

Tällainen keinotekoinen kivi on komposiittimateriaali, joka on valmistettu erityisen hiekan ja polymeerien seoksesta. Tämän koostumuksen avulla voit tehdä koristeellisia tuotteita, niin paljon kuin mahdollista, toistamaan luonnonkiven rakenne.

Kuten edellisellä keinokivellä, polymeerikerrosvuorella on samat positiiviset ominaisuudet lukuun ottamatta tuotteen joustavuutta. Mutta jos vertaa tätä ominaisuutta luonnollisella tai betonikivellä, polymeerivuoraus on taipuisampi. On kuitenkin huomattava, että polymeeripinnoitettujen kiven lämmönkestävyys lisääntyy.

Voit tehdä päällysteen tällaisesta materiaalista ehdottomasti minkä tahansa pintaveden. Tällainen keinotekoinen kivi on asennettu pohjaan puu- tai metalliosastolla. Lisäksi se on valmistettu levyistä, joissa on kiin- teä ja uros kiinnitysjärjestelmä niiden välissä, mikä yksinkertaistaa huomattavasti niiden asennusprosessia.

Betonin kiveä päin

Yksi ensimmäisistä julkisivupäällystysmateriaalien markkinoilla on konkreettinen kellarikivi, joka on säilyttänyt ennennäkemättömän suosion jo pitkään hyvän suorituskyvynsä ansiosta:

 • ei ole altis sienimuodostumille;
 • korkea lujuus ja pakkasenkestävyys;
 • kestävyys ajoissa korjaamisessa;
 • ei vaikuta ilmakehän olosuhteisiin.

Samankaltainen päällystysmateriaali valmistetaan tavanomaisesta hiekkasaumarakenteesta lisäämällä pehmittimiä. Suurikokoiset tuotteet ovat lujasti vahvistettuja. Kuten mikä tahansa muu koristeellinen betonielementti, edessä kivi on huomattava paino. Siksi liima- tai sementtikoostumuksiin kiinnittäminen on tehokasta harvinaisissa tapauksissa. Tehokkaampi asennus tapa on erityisellä ankkurilla. Mutta tässä tapauksessa koristekerros kärsii.

Näiden kielteisten olosuhteiden välttämiseksi voit ostaa betonituotteita harmaana, asentaa ankkuriin, sinetöidä pienet asennusreiät sementtiliimalla ja maalilla haluamallasi värillä.

Clinker Facing Stone

Socle-laattapinta on valmistettu erikoislaatuisista saviasteista korkean lämpötilan paahdolla. Koristeellinen kerros jäljittelee pelkästään luonnonkiven leikkausta, mutta myös tiilimuurausta. Väri, muoto ja tekstuuri on hämmästyttävä.

Klinkkerilevy valmistetaan sekä pienikokoisina tuotteina että suurikokoisina paneeleina, joissa on kielen ja uran kokoonpanomenetelmä. Piece-laatat ovat erittäin käteviä, koska ne täydentävät täydellisesti nurkkaan "tiilet".

Tämä jalokivikoristeinen keinokivi on kuuluisa korkeasta suorituskyvystäan:

 • lämmönkestävyys;
 • korkea vedenkestävyys;
 • ei alttiita terävästä lämpötilasta ja ilmastollisista muutoksista;
 • laadukkaan liimakoostumuksen valinnassa klinkkerilevyt voivat pitää kiinni siitä, kuten sanotaan, "ikuisesti";
 • säilyttää sen värin ja alkuperäisen muodon vuosien varrella;
 • kestää kaikki mekaaniset vaikutukset.

Puutteista voidaan erottaa huomattavat kustannukset. Mutta ylivertainen suorituskyky ja esteettiset ominaisuudet ovat enemmän kuin sen arvoinen hintalappu.

Koristeellinen kerros tavallisesta betoniliuoksesta "kiven alla"

Tarvitsetko talviviljelyn keinokivestä vuorauksen talousarvion versiossa? Sitten tämä on sinulle. Betonilaastia levitetään paksulla kerroksella pohjaan, ja kivenpoisto ilmenee erityisen koukulla. Täydellisen jähmettymisen jälkeen koristeellinen kerros peitetään millä tahansa värillä ja mahdollisuuksien mukaan lakalla.

Tällaisen päällysteen valtava plussa on se, että koneistetun pohjan epätasaisuuksia ei voida tasoittaa ja lyödä kivitetyksi kuvioiduksi helpotukseksi. Yksi kiistämätön etu on luotettava tarttuminen rakennusaukkoon ja verraton kestävyys. Jäljellä olevat suorituskykyominaisuudet ovat samanlaisia ​​kuin julkisivujen betonilaatan ominaisuudet.

Halusin huomata, että kun hankitaan julkisivulevyä, on välttämätöntä luottaa paitsi sen esteettisyyteen, myös perustan suunnitteluun ja ikään.

Jos aiot uudistaa rakennuksen "vuosina", niin ennen kuin on tarpeen tutkia huolellisesti säätiötä. On suositeltavaa ostaa "kevyitä" muunnelmia kiveistä, jotka jäljittelevät kiven luonnollista leikkausta, jotta perusrakenne ei olisi raskaampaa. Jos uuden talon kellarista on tarkoitus irrottaa, tässä tapauksessa kannattaa aloittaa itse säätiön tyyppi ja koristeellinen samankaltaisuus pääseinämän kanssa.

Asennusteknologia jalusta edessä

Kellarissa on paljon keinotekoisia kiviä. On olemassa myös useita tapoja asentaa ne, jotka ovat suoraan riippuvaisia ​​ostetuista tuotteista:

 • "Märkä" tapa. Se koostuu liimakoostumuksen levittämisestä pohjaan päin olevan laattatuotteen kiinnittämiseksi myöhemmin. Tämä on halvempi ja suosittu tapa tasata pohja. Tätä pidämme jäljempänä.
 • "Kuiva" -menetelmä tarkoittaa, että perustana on keinotekoinen kivi valmiiksi asennetulla puu- tai metallilevyllä.

"Märkä" suuntainen jalusta

Jos olet ostanut "joustavan" kiven, klinkkerilevyt tai betoni- ja polymeeripohjaisten betonipohjaisten tuotteiden, sinun on laadittava pohja laadukkaan viimeistelyn, nimittäin vetämällä se betonipinnoilla tai päällystämällä kosteutta kestäviä levyjä.

Kaikkien julkisivujen tekemiseen kannattaa muistaa, että ne voidaan suorittaa vain ympäristön lämpötilassa, joka ei ole alle +5 ° C ja keskimääräisessä kosteudessa 75%.

Tasoitusbetonipohja

Perinteinen tasoitusjärjestelmä kellarikerroksen alle - käyttämällä haluttua kerrosta betonipinta. Tarvittaessa:

 • tiiviste;
 • pohjamaali;
 • majakat;
 • profiilit;
 • pikakiinnitysliima;
 • ruletti, rakennustaso;
 • lastat;
 • sääntö;
 • betoniliuosta suhteessa 1: 3.

Vaihe 1. Seinä on hyvin puhdistettu pölystä ja vanha kipsi. Tarkista halkeamat. Jos niitä on, ne on suljettava tiivisteellä. Liimauksen lisäämiseksi on välttämätöntä käydä läpi alusta useissa kerroksissa.

Vaihe 2. Sen jälkeen, kun seinä on kokonaan kuivunut, rakennuksen tason ohjaamana, sinun on kiinnitettävä majakat puolen metrin etäisyydelle toisistaan. Työssäkäynti meni nopeammin, profiilit voivat "laittaa" ratkaisun "ilmaista kuivausta".

Vaihe 3. Kun liima on kuivunut, betoniliuos voidaan heittää niin, että se on majakoiden yläpuolella noin 1 cm.

Vaihe 4. Säännönmukaiset liikkeet, joiden sivut muuttuvat hitaasti, niin että liuos saa tasaisen pinnan samalla tasolla kuin majakka. Toimiiko se? Kohdista seinä loppuun.

Vaihe 5. Kun liuos on täysin asetettu noin 3-4 viikkoon, riippuen liuoksen kerroksesta, sinun on mentävä läpi syvä aluke. Sen jähmettymisen jälkeen voit siirtyä julkisivujen viimeistelyyn.

Puupohjan valmistus

Mutta jos tarvitset puutalon loppuun, sinun on toimittava eri tavalla.

Vaihe 1. Pyykimme pintaan ja poistamme mahdolliset puutteet.

Vaihe 2. Peitä pohja kateaineella haluttuun korkeuteen ja kiinnitä se.

Vaihe 3. Adheesion lisäämiseksi on tarpeen asentaa kipsiraudoitus korroosionkestävällä pinnoitteella vedenpitävyyteen ja sulkea se kipsilevyllä. Kun se kuivuu, voit lopettaa jalustan.

Tiilipohjan valmistelu

Tiilipohjaan ei tarvita erityistä valmistelua, mikäli tietenkin ei ole merkittävää vaurioitumista tiilimuuraukseen, joka on täytettävä. Kun käsittely suoritetaan erityisellä liuoksella, joka eliminoi kukinnan ja estää sen valinnan sekä lisää laattojen tarttumista seinään. Seinän pohjamaalaus ja kuivaus.

Tekniikkakiven valmistusprosessi

Tärkeintä hyvässä muurauksessa on merkintä. Se alkaa oikeasta yläkulmasta, jossa ensimmäinen likimääräinen laatta asennetaan, ja sen pitäisi ulottua hieman reunan yli. Jos haluat poistaa kulman, tarvitset toisaalta laittaa laatta tai ostaa kulma-elementtejä. Seuraava on prosessi, joka perustuu seuraaviin periaatteisiin.

Vaihe 1. Laattojen avulla sinun täytyy merkitä tulevaisuuden rivejä päin, muistaen, että sinun pitää tehdä kastike puolessa laatta.

Vaihe 2. Alamme kertoa ensimmäisen alarivin. Voit tehdä sen tasaiseksi, laita sääntö laattaan ja aseta se sen pohjaan. Liimaa tulee levittää 8 mm: n kerrokselle.

Vaihe 3. Kun olet laatinut ensimmäisen rivin, siirry toiseen, säädä laatat niin, että saat kauniin munimisen. Samaan aikaan, kun toisella puolella on koko laatta nurkassa, se tarkoittaa, että toisella puolella on puolet (ottaen huomioon pukeutuminen). Ei ole tarpeen koskettaa näitä puolia vielä. Palaamme niihin myöhemmin. Sillä välin tämän periaatteen mukaan kiinnitämme kiven, joka peittää pohjan pohjaan koko pituudelta.

Vaihe 4. Vain kun muninta on valmis, voit siirtyä kulmien poistamiseen. Voit tehdä tämän leikkaamalla kaakeliuuneja ja kiinnität laattojen seinälle. Saumat suljetaan erityisellä laastilla tai sementtiliimalla. Työn päätyttyä voit maalata pohjan millä tahansa värillä.

"Kuiva" -menetelmä

Kuivan tekniikan mukaisen kellarin koristelu keinokivellä heijastaa tuuletetun julkisivun asennustapaa, mutta ensimmäinen vaihtoehto on paljon helpompi toteuttaa.

Vaihe 1. Ennen kelkan järjestelyn aloittamista on tarpeen työskennellä kellarin seinän kanssa eli peittää halkeamat ja poistaa ulkonevat osat. Jos korkin pinta on betonia tai tiiliä, muista käsitellä sitä liuoksella, joka estää kukinnan. Jos se on puuta, tarvitset erityisen suojaavan pohjamaalin.

Vaihe 2. Rungon rungon rakentamiseksi käytetään galvanoitua profiilia 28 * 67 tai puupalkeja. Tasoa käytetään ensimmäisen profiilin kiinnittämiseen, jonka etäisyyden nurkkaan pitäisi olla noin 10 cm, loput asennetaan samalla periaatteella 40 cm: n etäisyydelle toisistaan.

Vaihe 3. Jotta julkisivut voidaan lämmittää tehokkaasti, voit tehdä kellarineristyksen. Mineraalivillalevyjen leikattu osa asetetaan kiinteiden profiilien väliin, joka on peitetty höyrysulkukalvolla ja kiinnitetty lautasen muotoisilla tapilla.

Vaihe 4. Edellä selostettiin päällysteen tilan merkitsemisen periaatetta rivien sopusointuun järjestelyyn. Tällaisen viimeistelymateriaalin asennus tapahtuu erityisten "korvien" ruuveilla.

Varoitus! Ensimmäinen alempi rivi on asennettu neljään ruuviin (ylempi ja alempi asennus) ja seuraavat kaksi (vain yläosassa).

Vaihe 5. Viimeinen vaihe - kellarin järjestely nurkkaan julkisivuelementteihin ja viemäröintijärjestelmään.

Lopuksi, saadaksesi lisätietoja siitä, miten talon pohjan laadukas viimeistely keinokivellä tehdään, tutustu liitteenä oleviin videoihin ja valokuviin.

Plinth-tekniikka, jossa on luonnollista ja keinotekoista kiveä

Kattopintaan päin ei tarvita vain antaa talolle kaunista ulkonäköä. Pohja tarvitsee ylimääräistä suojaa sääolosuhteilta (vesi ja lämpötilan muutokset), jotka johtavat sen tuhoutumiseen. Siksi, kun valitset materiaalin, kannattaa kiinnittää huomiota paitsi koristeisiin, myös sen suojaaviin ominaisuuksiin.

Kellarin lämmittäminen otoskomilla ja socle polyfoamilla esimerkkinapeilla.

Usein kipsi valitaan pinnoitteeksi kellarille sen suhteellisen alhaisen hinnan vuoksi. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että 3-5 vuoden kipsi on palautettava, ja nämä ovat lisäponnisteluja ja rahallisia kustannuksia, jotka voidaan korvata ostamalla materiaalia hieman kalliimmin mutta kestävämmäksi.

Voit suojata talon kellarissa luotettavasti, ja voit kostuttaa sen luonnonkivellä. Sen ei tarvitse olla marmori tai graniitti. Markkinoilla on aivan mahdollista löytää viimeistelyvaihtoehto demokraattisella hinnalla. Se on pitkään saavuttanut suosiota dolomiitti, hiekkakivi, kuori kallio, liuske, Lemeza, kvartsiitti, varsinkin kun erityistä kyllästys luotiin, pysty suojelemaan kastumiselta kalkkikivi kivet ja muut kielteiset vaikutukset.

Seinien valmistelu

Jalkakannen leikkuulaitteen kaavio.

Ennen kuin aloitat talon edessä, hänen on annettava aikaa kutistumiselle, muuten koristeellinen viimeistely räjähtää. Kauan sitten rakennettu taloja ei uhkaa, joten voit heti laittaa uuden materiaalin vanhan sijaan, joka on menettänyt houkuttelevuutensa. Älä kuitenkaan sijoita kiveä vanhaan kipsiin, ei väliä kuinka luotettava se voi tuntua. Se on varmasti leikattava, muuten uusi vuori voi romahtaa hyvin nopeasti.

Luonnonkiviin kohdistuva tekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen vaihe on valmisteleva. Seinät ovat hyvin linjassa kipsikerroksen kanssa. Tarvittaessa, ennen kuin tämä knock kuperuus betoniseinissä, saumat ovat poistetaan väärinkäytöksiä tiili tai lohkon pinnat, jos ne ylittävät 1 cm. Kun täydellinen kipsin kuivauksen pistokkeet naulattu erityistä eristys, joka on suunniteltu suojaamaan jalusta äärilämpötiloilta. Eristyslevyjä on käsiteltävä kvartsipohjamaalilla, jonka jälkeen ne vahvistetaan teräsverkkoon.

Jos päätät tehdä ilman kellarineristystä ja ei myöskään tarvita kipsiä, älä unohda seinää betoniyhteydessä ennen asentamista, se on parasta suurella osuudella.

Kuinka laittaa epäsäännöllisen muotoisia kiviä?

 • sementtisäiliöt;
 • kottikärryt;
 • taso, sääntö, trowel;
 • tiler vasara;
 • hiomakone levylle betoni- ja hiomalaipalle;
 • punssi;
 • ruisku, joka täyttää saumat.

Betonipohjan rakenne.

Kun pinta, jolla kivi on, on melko tasainen, voit aloittaa sen asettamisen. Aloita peittämään pohja tulisi olla näkyvin kulma, ja aina alareunasta. Jotta työskentelisi nopeammin, on järkevää lajitella kivet värin ja koon mukaan. Tämä johtuu hiekkakivestä tai kalkkikivestä erilaisten fragmenttien muodossa. Sitten kannattaa tehdä likimääräinen kuva kivistä maan päällä, niin että sen jälkeen se pysyy vain seinälle ilman, että kuluu paljon aikaa tarvittavan kiven valitsemiseen. On parempi leikata kivi mahdollisimman vähän, koska luonnollinen muoto näyttää edullisemmalta. Tarvittaessa hiekkakivilevyjä voidaan kuitenkin helposti leikata jyrsimellä, jossa on kiekko betonista. Tämä pätee erityisesti korkin vuorauksen yläreunaan.

Puuportaan kellarikerrostuma.

Sitten kaikki tapahtuu samalla tavoin kuin tavallisten laattojen asennuksessa. Kiven väärälle puolelle levitetään erityinen kylmänkestävä laasti ja kivi voidaan laittaa paikalle, jossa se pysyy. On tarpeen painaa sitä niin lähelle kuin mahdollista pintaan ja edelliseen kiviin. Vasemman ja oikean kivien väliin on sopiva koko sopiva koko. Levitä ensin alarivi, sitten yläosa. Jos kivien välillä on suuria aukkoja, aseta pienet palat siellä. Kivien välillä ei saa olla suuria tiloja, jotka on suljettu sementillä, koska se ei näytä kovin näkyväksi.

Kivien levyt syvennetään niin, että vierekkäiset kivet ovat samassa tasossa toistensa kanssa eivätkä luo askeleita. Voit tarkistaa tämän tason avulla.

Asennuksen jälkeen kivien väliset saumat kaadetaan laastilla ja puhdistetaan. On tärkeää, että niissä ei ole tyhjiöitä, muuten tunkeutunut vesi pesee tai vääristää vuorausta. Jotta kivi näyttäisi paremmalta, saumat ovat hieman haudattu. Tämä antaa päinvastaiset helpotukset ja tekee siitä houkuttelevamman.

Pinnoitteen suojaamiseksi sateelta voit lakata kiveä ja laittaa pienen visiirin tai jalkakäytävän päälle pohjan päälle tai peittää se toisella vedenpitävällä materiaalilla.

Pohjaosan rinnakkainen täyttö ja viimeistely

Viimeistelyjärjestelmä sivuraide sivuraide.

On myös toinen tekniikka, jolla viimeistellään pohja luonnonmateriaalilla. Sitä käytetään tapauksissa, joissa kellari on valmistettu nestemäisestä betonista. Täällä koristeluun ei ole käytetty levyt, vaan luonnonkivi, joka usein löytyy säiliöiden rannoilta tai raunioilta.

Ensinnäkin, kuten minkä tahansa betonisoinnin, muotti on asetettu. Tämä työ on vastuussa, koska sileät viivat on pidettävä vaakasuorassa ja pystysuorassa, jotta pohja on tasainen. Kun muotti on kunnolla kiinni, kivet asetetaan. Viimeistelymateriaalin etupuolen tulee olla muotin vieressä.

Asettelu tapahtuu seuraavasti. Näyttäkää kiven alapurenta, joka työn aikana on kiinnitetty sementillä. Kun ensimmäinen rivi on asetettu, betoni kaadetaan alimman kiven korkeuteen. Betoni ei saisi olla liian nestemäistä, muuten se kulkee halkeamien läpi ja tulvelee kivien kasvot. Muutaman tunnin kuluttua betoni on jo hieman kiinni, ja voit asettaa seuraavan rivin varovasti, lopulta sen uudelleen, kaataa se betoniin. Päivän aikana voit nostaa pohjan noin puolet metristä. Tällä tavoin saadaan sekä jalustan kaataminen että vastakkaisen pinnan asettaminen.

Muutamassa päivässä muotti poistetaan. Kivet tulee puhdistaa hyvin betonista, joka on pudonnut niihin, ja tiivistää ne saumalla laastilla. Haluttaessa lisää väriä liuokseen vastaamaan kiven väriä. 4 tunnin kuluttua voit ommella ompeleet ja lopuksi puhdistaa pinnan likaa. Luonnonkivestä selviytyvät suojaavasta kyllästyksestä, joka suojaa vysolista ja muotista.

Geometriset muodot

Ulompi korkki.

Jos luonnonkivi näyttää kaikista eduista huolimatta liian kalliiksi, se voidaan korvata keinotekoisella. Seuraavien keinokivityyppien käyttöä käytetään yleisesti kellarissa: klinkkerilaatat, jotka on valmistettu erikoisesta savesta, joka jäljittelee tiiliä; Polymeeri-hiekka tai hartsipohjainen laatta, molemmat tyypit jäljittelevät tiilimuurausta tai luonnonkiviä; tekokivet maalattua betonia.

Kaikki materiaalit ovat kosteutta ja pakkasenkestäviä, joten ne toimivat hyvän suojana julkisivuun tai kellariin.

 • säiliöt liuokseen;
 • hiomakone hiomalaikalla;
 • sähköinen laattaleikkuri tai leikkauslevy hiomakoneessa;
 • lusikka, lastat ja kampa;
 • kuminen hankaus injektointia varten;
 • tasolla;
 • sääntö

Järjestelmä kohti kellarista.

Laatoitustekniikka on samanlainen kuin luonnonkiven käyttö. Seinissä suihkuttaa paremman otteen. Seuraavana päivänä ne kipuvat, tasaavat. Jos laatta on raskasta tai valmistettu luonnonkivestä, käytä metalliristikkoa pienellä kennolla. Seuraavana päivänä, kun kipsi kovettuu, laatat asetetaan.

Aluksi ne laskevat kuinka laatoitukset asetetaan niin, että leikkaus on mahdollisimman pieni. Kun olet asentanut kaksi laatan tasoa, erotettu toisistaan ​​sääntöjen leveydellä. Jäljelle jääneet laatat, jotka on asetettu jo asennettujen osien väliin, yksinkertaisesti painetaan sääntöä noudattaen siten, että muodostuu tasainen taso.

Jos käytät repeytyneitä kiveä tai luonnollista dolomiittikiveä, on parempi asettaa ne loppuun, joten ne näyttävät luonnollisilta. Niillä on puutteita reunoja, jotka voivat häiritä muotoilua, ne on puhdistettava hiomakoneen avulla.

Kasauskerroksen viimeistelyjärjestelmä kellarikerroksella: julkisivujen ripustuksen kiinnittäminen, jonka jälkeen pinnoitus.

Jos päätät laatia oikean geometrisen muodon keinotekoinen tai luonnonkivi, joka jäljittelee tiilimuurausta, piirrä pystyviiva pitkin yhtä saumaa. On helpompaa sijoittaa kaikki rivit työntäen siitä, eikä keskittää yksittäistä laattaa joka kerta. Tämä mahdollistaa pinnan viiluttamisen paljon nopeammin ja poistaa mahdolliset virheet. Kiilat tai ristit asetetaan laatan väliin siten, että sauma on sama kaikkialla.

Leikkaa laattahiomakone tai sähköinen laattaleikkuri. Käsikirja ei toimi, koska materiaali on liian paksu. Ratkaisu käyttää laajaa kampaa.

On olemassa tekniikka kivenlaattojen asentamiseksi ilman seinien esipinnoittamista. Voit tehdä tämän vetämällä linjaa pystysuoraan. Heillä jo venyttää kalastuslinjan. Ja pitkin tätä linjaa kohdistavat kukin laatta. Tämä tehdään, jos on tarpeen levittää liimakerros mahdollisimman ohut. Esimerkiksi kun kellari on suunniteltu sulkemaan sen yläpuolella olevan seinän. Tämä menetelmä on erittäin työläs, joten jos ei ole tarvetta tehdä ohuen kerroksen laattojen alla, on parasta kipata pohja ja työskennellä valmiiksi viimeisteltyyn seinään.

Saumat on myös tiivistettävä ja syvennettävä haluttaessa. Voit käyttää fugu kylmänkestäviä lisäaineita. Työ on tehtävä huolellisesti, pyyhi liuos välittömästi, kun laasti osuu laattaan.

Kun pohja on valmis, on aika edetä talon seinien koristeluun. Muista vain, että asiantuntijat eivät suosittele silikaatti- ja karbonaattikivien käyttöä yhdessä. Ensimmäinen on hiekkakivi, toinen marmori, kuori rock ja kalkkikivi. Uskotaan, että niiden yhtey- den yhteydessä tapahtuu kemiallisia reaktioita, jotka johtavat materiaalien keskinäiseen tuhoamiseen.

Oppiminen suorittamaan kiven trimmaa. Plinth-koristelu luonnonkivellä: materiaalin valinta, työkalujen valmistelu ja asennus

Talon kellarista tulee eristää ja vedenpitävä. Esteettisesti viehättävä kellari tekee rakenteesta ainutlaatuisen. Käytä eri materiaaleja viimeistelyyn. Luonnonkivi maaliin suojaa rakennetta entisestään ja tekee siitä houkuttelevan. Miten jalusta tehdään luonnonkivellä vaiheittain omin käsin, kerromme lukijoillemme.

Hyödyt ja haitat kiven viimeistelyyn

Luonnonmateriaalilla on useita etuja:

 • Kestävyys kestää vähintään 70 vuotta;
 • ympäristöystävällisyys;
 • korkki;
 • ei pelkää suoraa auringonvaloa;
 • ei ole kemiallinen eikä fyysinen rasitus;
 • vuoristoalueilla sijaitsevilla alueilla voit ostaa halpoja;
 • erilaisia ​​muotoja ja värejä.

Miinukset antavat: asennuksen monimutkaisuuden ja korkean hinnan Keski-Venäjällä. Materiaalin hygroskooppisuudesta on negatiivisia arvioita, mutta pinnoittamisen jälkeen erilaisilla suojaavilla yhdisteillä kosteus kiviin ei ole kauheaa.

Kuinka valita materiaali viimeistelyyn?

Ennen materiaalin valitsemista säätiön viimeistelyä varten sinun on vastattava kolmeen kysymykseen:

 1. Mikä on materiaalin rakenne?
 2. Tarvitsetko kirkkaan värin pohjan tai vuodevaatteet, rauhalliset sävyt?
 3. Mikä hinta sopii?

Kivityyppejä

Erilaisten villikivien joukossa suosituimpia koristeita ovat graniitti, marmori, dolomiitti, shungiti, kuori rock, kvartsiitti, hiekkakivi, lippikivi tai liuskekivi.

Kalliotyypin valinta riippuu sen saatavuudesta eri alueilla. Älä unohda, että pohjan on oltava sopusoinnussa seinien koristeluun. Kivi, jossa on sivuraide, koriste-kipsi, jäljitelmä baarista, lasketaan hyvin.

Kaikkien rotujen viimeistelyn hinta on suunnilleen sama. Se riippuu materiaalin koosta ja pohjan suunnittelun monimutkaisuudesta. Tämän seurauksena ostaja maksaa viimeistelystä ja materiaalista. Kokonaiskustannukset vaihtelevat kiven tyypistä riippuen. Säätiön viimeistelyn tekniikka on kuitenkin yksinkertainen, vapaa-aikaa voi tehdä omalla kädelläsi. Joidenkin rotujen keskimääräiset kustannukset on esitetty taulukossa:

Luonnonmateriaalin hinta vaihtelee kiven rakenteen, koon ja paksuuden mukaan. Jalostettua ja villi kiviä voidaan käyttää. Jalostettu on kalliimpaa. Keinotekoisesti vanhennettu kivi on muodissa, mutta käsittely on työlästä ja vaatii erilaisia ​​kemiallisia valmisteita. Hinta on korkeampi. Edullisin: hiekkakivi ja liuskekivi. Heillä ei ole kovuus graniittia, mutta oikea asennus kestää vähemmän aikaa.

Ennen kuin ostat, laske alapinnan ulkoseinän pinta-ala lisää 10-15%. Joten materiaali on juuri tarpeeksi. On otettava huomioon sopivuus ja inhimillinen tekijä.

Asennus kivi talon kellarissa

On tarpeen suorittaa peruskäsin omia käsiä tarkasti ohjeiden mukaan Tekniikka on yksinkertainen, mutta vaatii sinnikkyyttä. Kerromme vaiheittain, miten asennat oikein. Artikkelin kuva ja video auttavat lukijaa selkeämmin esittelemään toimia.

Valmisteleva vaihe

On tarpeen tutkia talon kellari. Kaikki epäsäännöllisyydet puhdistetaan pohjasta betonista tai sementistä. Suuret siirtymät ja ulkonevat vahvikkeet kohdistuvat hiomakoneisiin.

Neuvonta "julkisivusta"

On tärkeää, että seinä on täysin tasainen, ja asennuksen tekeminen on helpompaa.

Pohjapohja

Ennen pohja-asennuksen kiinnittämistä. Aluke lisää tarttuvuutta, vuori tarttuu tiukemmin pohjaseinään. Seinän maadoittamiseksi tarvitaan suuri osa konkreettisesta kosketuksesta. Sovita liuos rullalla tai harjalla. Jalusta on lämmitettävä ja vedenpitävä talon ulkopuolelle pohjustusvaiheessa.

Kuvan asettaminen ennen asennusta

Luonnonkivi ilman jalostusta on jumittuja reunoja. Jos et ota kuvaa etukäteen, seisontautuminen on vaikeaa. Tekniikka muistuttaa mosaiikkia. Maalla, seinän vieressä, sovita kuva, tee tarvittava sovitus.

Seuraavaksi laita luonnonkivi suoraan kuvasta. Ota yksi kappale toisensa jälkeen ja liitä se paikalleen. Voit esikirjoittaa kuvan pohjaan ja taittaa elementit vierekkäin tietyssä järjestyksessä.

Elementtien ylimmän rivin tulisi mennä tarkkaan vaakasuoraan. Yläosan reuna on kohdakkain hiomakoneen kanssa. Elementtien välissä on sama etäisyys saumaan. Ihanteellinen aukko sauman alla on 1-1,5 cm.

Kiinnitä yksittäiset elementit seinään

Luonnollisen elementin kiinnittäminen seinään on helpompaa laattaliimalla. Mutta ota merkki raskaille keraamisille laatoille. Nestemäisissä yhdisteissä kivi ei pidä kiinni. Kiven asettaminen tapahtuu vuorotellen oikealta vasemmalle. Vaikeille elementeille on kiinnitetty metallikulma alas, mutta se ei salli pinnan liukumista alaspäin.

Sauman tiivistys


Elementtien väliset saumat on korjattava välittömästi, muuten kosteus tunkeutuu ja korjaus on suoritettava. Liitokset on täytetty laastilla, tekniikka on samanlainen. Maalaus tulee tehdä ennen kuin materiaalin alla oleva liima kuivuu.

Pohjan maalaamiseen maaliin voidaan lisätä värityselementti, värilliset värit ja leikkaus.

Valmis korkki käsitellään kosteudelta

Luonnonmateriaali on hygroskooppinen, saumat myös helposti kulkevat kosteutta. Vedenpitäväksi alusta on päällystetty lakalla tai kyllästetty. Kuivumisen jälkeen lakka hieman muuttaa maalin väriä, joten suosittelemme ensin kokeilemaan yhtä elementtiä.

Pohjan päällä voidaan edelleen suojata visiirin avulla. Alla on sokea betonialue.

Valmiit pohja on pestävä ja puhdistettava likaa ja pölyä kerran vuodessa. Kerran vuodessa kosteuslakan pinnoitus toistetaan.

Oikein kiinteä ja valittu kivi palvelee talon omistajaa monta vuotta. Korjaustyö on muistettava harvoin. Luonnonkivi on kallis ilo, mutta investointi on sen arvoista.

Halu tehdä kotiisi ei ole vain turvallinen ja mukava koti, vaan myös kauniin luonnostaan ​​kaikille. Yksi lopullisista rakennusprosesseista on pohjan koristeellinen viimeistely. Se ei eroa varsinkaan käytännölliseltä arvolta, mutta sillä on epäilemättä huomattava esteettisyys.

Kaikista nykyisistä menetelmistä on erityisen mielenkiintoista ja houkuttelevaa tarkastella säätiön ulkokappaletta kiveällä.

Riippumatta siitä, minkälaista materiaalia valitaan, säätiön kivenrajaus antaa aina kiinteyttä ja tyylikkyyttä taloon.

Kiviä on kaksi pääkategoriaa:

Luonnonkivi on jatkuvasti kysyntää viimeistely kellarista, huolimatta korkeista kustannuksista, koska se on ikuinen kestävyys ja luonnollinen alkuperä.

Se on tärkeää! Kun päätät tämän materiaalin valinnasta, katsotaan, että huomattavia kuluja ei tarvita ainoastaan ​​sen hankinnan vaan myös kuljetusten osalta. Lisäksi säätiön koristelu luonnonkivellä aiheuttaa lisäkustannuksia melko aikaa vievälle prosessille sen ulomman osan parantamiseksi.

Miksi keinokivi on käytännöllisempi?

Erinomainen vaihtoehto, joka vähitellen korvaa luonnonkiven, on tullut keinotekoinen korvike. Maassamme se esiintyi markkinoilla melko äskettäin, noin kymmenen vuotta, mutta välittömästi asettui vakavasti asemaansa.

Kiinnostavaa kiinnostusta siihen tarjoaa lukuisia etuja:

Mikä on keinotekoinen kivi?

Tekokivien tuottaminen tapahtuu kahdella tekniikalla:

 • kipsiperusteisesti
 • joka perustuu portlandsementtiin.

Lisäaineina käytetään hiekkaa, marmoripikareita ja täyteaineita voimaa, kosteuden imeytymistä, pakkasvaste, laihtuminen. Liuos saadaan lisäämällä vettä haluttuun osuuteen.

Se on tärkeää! Molemmat kivityypit ovat melko valmiita tekemään itsenäisesti kotona, käyttäen esimerkiksi silikonimuotteja muovaukseen. Riittää ostaa kaikki osat, sekoittaa täsmälleen resepti, kaada lomakkeita ja odota täydellistä kovettumista. Visuaalinen vahvistus on valokuva kiven peruskorjauksesta omien käsiesi materiaalista.

Kuinka suoritetaan socle itsenäisesti?

Koko kiven jalostamisen prosessi on melko yksinkertainen. Tärkeintä, jota tarvitaan - tarkkaavaisuus ja tarkkuus kaikkien teosten suorituskyvyssä ja taiteellisen maun luomisessa houkutteleva muotoilu.

Kaikki työ jakautuu useisiin peräkkäisiin vaiheisiin:

Suunnittelu

Taiteellisen suunnittelun prosessissa tarkastele ensin ensin kiviseinien koristekuvia eri versioissa. Valitse houkuttelevimmat ideat ja suunnittele omasi oikeaan järjestykseen.

Laske tarvittavan materiaalin määrä ottaen huomioon perustan pinnan muuttujat, fraktioiden koko, valittu polttotekniikka ja sallittu ylitys noin 10%.

Miten valita muotoilutekniikka?

On kaksi tapaa edetä:

Mitä etsiä keinokivestä valittaessa?

Ostaessasi materiaalia kiinnitä huomiota tuotteiden laatuun ja määritä se seuraavien kriteerien mukaan:

Työkalujen valmistus

Suorita kaikki talon perustusten viimeistely etukäteen, huolehdi työkaluista ja tarvikkeista.

Keskity seuraaviin luetteloihin:

Kuinka valita oikea liima?

Tarkasta huolellisesti sopivan liimakoostumuksen valinta. Harkitse seuraavia vaihtoehtoja:

Pohjan pinnan esikäsittely

Valmistustyön määrä on pieni, lähinnä riippuen pinnan tilasta.
Yleisin pohjamateriaali - tiili tai betoni, jolla on samanlainen koostumus ja samat ominaisuudet kuin keinokivellä. Siksi ensimmäiset adheesion edellytykset ovat melko suuret.

Jalustan pohjan käsittelyperiaate on seuraava:

Kiven asettaminen

Aloita työskentely viimeistelyllä keinokivellä vain sen jälkeen, kun kaikki valmistusprosessit on valmistettu kuivalla, mieluiten lämpimällä säällä.

video

Katso teknologiakuvakiven perustus.

johtopäätös

Sisustuksen ulkokehää reunustavalla koristekivellä ei ainoastaan ​​koko ulkoa näytä mielenkiintoisemmalta, vaan myös suojelee sitä tuhoamiselta. Noudata tekniikan sääntöjä prosessin kaikki työ ja tulos, joka varmasti miellyttää sinua, ei pidä odottamassa.

Voit antaa kotisi erityisen näytön, valittaa, jos käytät kauniita ja luonnollisia materiaaleja sen viimeistelemiseksi. Esimerkiksi kivi on paras tukikohtaan. On melko realistista tehdä tämä työ itse, mutta se edellyttää tiettyjä taitoja sinulta.

Tämä artikkeli, kuvassa oleva kuva, sisältää ohjeet siitä, miten koristeet koristellaan luonnonkivellä. Lukemisen jälkeen voit tehdä kaiken paitsi nopeasti myös tehokkaasti.

On syytä huomata, että tämän luonnonmateriaalin hinta on suhteellisen korkea ja siksi valmistautua konkreettisiin taloudellisiin investointeihin.

Monet ovat kiinnostuneita siitä, millaista luonnonkiveä koristavat jalustan valita. Asiantuntijat suosittavat kiinnittämään huomiota kylmänkestäviin kiviin sekä edullisesti tummia sävyjä.

Tämä johtuu siitä, että rakenteen alaosassa on luonnollisten (ja ei vain!) Kielteisiä vaikutuksia. Tekijät:

 • terävä lämpötilahäviö;
 • saostus spray;
 • likaa;
 • juurikaan muodostuneen tai loukkuun jääneen kosteuden jäädytys jne.

Rotujen monimuotoisuudesta asiantuntijat suosittelevat seuraavaa:

 • kivi puristuu tiukasti pohjaan;
 • sitä on siirrettävä hieman puolelta toiselle niin, että se "istuu" niin tiukasti kuin mahdollista;
 • kun se on lukittu, hankaa sitä varovasti hanalla, joka poistaa jäljellä olevan ilman kiven ja laastin alle;
 • kun valitset yhden kopion, valitse seuraava, jonka muoto sopii jo asennettuun;
 • Jokainen kopio yrittää poimia ja haudata liuokseen siten, että se muodostaa yhden tason jo asennetuilla kivillä;
 • kerää kiviä pohjan yläosassa, käytä hiomakonea leikkaamaan ylimääräinen osa.

Jos et pysty nostamaan kiviä, käytä suuria näytteitä ensin, pinoamalla ne niin kuin pystyt. Jäljellä olevat pienet alueet voidaan täyttää pienillä paloilla.

Huomaa, että saumat on puhdistettava heti, kun materiaali on asetettu ja liuos ei ole jäykistynyt. Jos liitoksissa ei ole tarpeeksi liuosta, käytä sitä myös. Pyyhi ylimääräinen laasti tai liima, muuten se kovenee ja vaikuttaa negatiivisesti koko talon esteettisyyteen kokonaisuutena ja erityisesti teoksesi.

Lopussa

Kortin viimeistely luonnonkivellä omilla kädillä on tilaisuus saada todella alkuperäiset talonrakennelmat pienillä kustannuksilla. (Katso myös artikkeli.) Kuten näet, itse asiassa ei ole mitään vaikeaa päättää tällä tavalla.

Tärkeintä on noudattaa ohjeita kivien valinnasta ja sen myöhemmästä asennuksesta. Ja sitten kaikki työ vaatii sinua olemaan niin paljon aikaa. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Suoraan talon kellarissa omilla kädillä

Talon kellari ei ole niin käytännöllinen koristeellinen toiminto. Monissa tapauksissa se vähentää lämpöhäviötä (se on erityisesti lämmitetty), estää myös ilmakehän ja maanalaisen kosteuden leviämisen talon seinille. Se myös siirtää kuorman seinästä pohjaan - jos pohja on teippi tai laatta. Siksi talon kellarissa ei pitäisi olla vain kaunis, vaan myös toimiva. Tämän tehtävän mukaisesti valitaan ja viimeistelyaineisto.

Milloin aloitetaan trimmaus

On parasta leikata pohja sen jälkeen, kun sokea tehdään talon ympärillä. Tällöin viimeistelymateriaali roikkuu radan yli. Tämän seurauksena jopa kaikkein vinoimpia sateita tai virtoja, jotka virtaavat seinämien läpi, eivät pääse seinän ja sokean alueen välille - vesi kulkee reitiltä muutaman senttimetrin päässä risteyksestä. Nimittäin tämä yhteinen vesi tunkeutuu perustaan, mikä tuo kosteutta ja muita ongelmia.

On tarpeen aloittaa talon kellarissa, kun sokea alue on tehty talon ympärillä.

Yksi asia. Monet heijastavat sitä, lämmittäisikö tukia vai ei. Jos haluat säästää lämmitykseen, vastaus on lämmittää se, aivan kuin sokea alue. Noloneristys ja kellarista päin - yksi vaihtoehdoista - näkyy alla olevassa kuvassa.

Lämmitetyn jalustan alla olevaan laitteeseen laitetaan EPS-levyt

Kun käytät kellarissa asumista, lämmitykseen ei ole ongelmia, sillä vastaus on yksiselitteinen - tietenkin lämmetä. Mutta vaikka sinulla ei olisi kellarissa, lämmityskustannukset ovat paljon pienemmät, ja talon lattia tulee paljon lämpimämmäksi.

Kuinka kaivaa talon kellari

Materiaalit peruspohjan viimeistelyyn. Tärkeimmät vaatimukset: kosteudenkestävyys, pakkasenkestävyys, kestävyys. Seuraavat materiaalit täyttävät nämä vaatimukset:

 • Luonnonkivi (plitnyak) tai murskattu, niin kutsuttu "rikkoutunut kivi", joka on sahattu levyille:
  • hiekkakivi (muovi);
  • graniitti;
  • marmori;
  • liuskekivi;
  • dolomiitti;
  • shugnit.
 • Pieni mukulakivi.
 • Suurten jokien kiviä.
 • Klinkkerilevyt (klinkkerilevä).
 • Taivutusalustat.
 • Posliinilaatat.
 • Viimeistelevä tiili.
 • Etulevyt, maadoitus, PVC-paneelit (nämä ovat kaikki yhden materiaalin nimet).
 • Kipsi (koristeellinen ja "turkislakan alla").
 • Terassilla.

Osa niistä maksaa paljon, joiden kustannukset ovat merkityksettömiä, mutta niitä voidaan käyttää. Materiaali valitaan taloudellisten kykyjen ja aiemmin käytettyjen viimeistelyaineiden perusteella - myös esteettinen komponentti on tärkeä rooli. Eri materiaalien perusmateriaalien viimeistelyn tekniikasta, josta keskustellaan.

Valmistus ja eristys

Ensinnäkin, jos nykyinen pohja on epätasainen, sen pinta tasoitetaan kipsillä. Kipsilevylaasti käyttää sementtihiekkaa: 1 osa sementistä (Portland cement M 400) vie 4 osaa puhdasta rakennushiekkaa, mieluiten joki. Lisää plastisuutta lisäämällä voit lisätä vähän kalkkia tai nestemäistä saippuaa (50-80 grammaa liuosta kohti). Liuoksen tulee olla keskipitkä, jotta se ei pääse ryömi- tämään seinältä. On toinen vaihtoehto - käytä erityistä kokoonpanoa. Esimerkiksi, kuten videossa.

Jos sitten asetetaan laatta, kivi tai muu vastaava materiaali, sen jälkeen, kun laasti on tasoitettu pinnalle kourun kärjellä (spatula), ne tekevät lovista. Niitä käytetään ruudukon muodossa koko pinnalle. Nämä matalat urat antavat tarvittavan tuen viimeistelyyn.

Jos pohja on eristetty, lovia ei tarvita. EPPS-levyt (ekstrudoitu polystyreenivaahto) tai polystyreeni liimataan suoraan päällystettyyn pintaan. Ne ovat kevyitä ja sopivat hyvin liiman kanssa. Niiden pinta päällystetään laimennetulla laattaliimalla ja puristetaan kipsiä vasten. Sitten viimeistelyaineet kiinnitetään tällä tavalla valmistettuun pintaan.

Maalaus, kipsi ja "turkki"

Periaatteessa, jos kipu on hyvin tasoitettu, sen jälkeen, kun laasti on kuivunut, pinta voidaan maalata ja pysähtyä siellä. Tämä on edullinen mutta melko kannattava vaihtoehto. Jos he ottivat etummaisen maalin, joka on tarkoitettu käytettäväksi kadulla, parin vuoden ajan kellarissa on mukava ilme. Sitten sinun on poistettava vanha maali ja maalattava uudelleen - säilyttää ulkonäkö.

Seuraavalla tavalla - päälle tavallista kipsi soveltaa kerros koriste. Ja uudelleen, valitse ne ulkoiluun tarkoitetut sävellykset. Ne voidaan kelloilla halutulla värillä tai ottaa väriä. Ainoa haittapuoli on se, että kipsi on usein huokoista ja seinien huonoissa sääolosuhteissa putoavan lian roiskeet on puhdistettava harjalla ja joskus pesuaineella.

Tyypit koriste-kipsi koristamaan base: kaunis ja suhteellisen edullinen

Tähän saakka joillakin paikkakunnilla on suosittu tapa viimeistellä kellarissa "turkki". Tämä on silloin, kun liuosta ei käytetä tasaisessa kerroksessa, vaan pienissä osissa. Aikaisemmin tämä tehtiin haarukalla. He kastelivat sen nestemäiseksi liuokseksi, tarttivat kiinni kiinni kiinni niin, että roiskeet lentävät seinälle. Niin teki "turkisnahka" - päätyä rapean pinnan kanssa. Tänään on olemassa erikoislaitteita kipsiin, joka toimii kompressorilla. Niiden avulla tämä viimeistely helpottuu.

Talon kellarin viimeistely materiaalina levyjen tai laattojen muodossa on teknisesti vaikeampaa. Joten se ei pudota, sinun täytyy tietää joitakin hienouksia.

Kuinka kiinnittää posliini- tai klinkkerilevyjä?

Jos raskas materiaali, kuten keramoraniitti- tai klinkkeri-tiilet, yksinkertaisesti laitetaan liima-aineeseen, ne on upotettu uritetuilla pinnoilla. Ja he voivat jopa seisoa jonkin aikaa. Jopa muutama vuosi. Mutta sitten ne alkavat pudota ratkaisulla. Erityisesti niissä paikoissa, joissa ei ole uria tai niissä ei ole riittävää syvyyttä. Voit parantaa tarttuvuutta lisäämällä kyllästyskerrosta, joka parantaa adheesiota (adheesiota), mutta tämä ei ole takuu, varsinkin jos materiaali on raskas.

Sama kuva on, jos liimaa materiaalit suoraan eristeen kanssa. Pinta on sileä, helposti liimaa. Mutta jonkin ajan kuluttua maali laskee. Nopeammin kuin kipsipinnalla. Tietoja tästä - video.

Tämän välttämiseksi on välttämätöntä kiinnittää metallimaali- verkko, mieluiten sinkitty. Se on kiinnitetty tukilevyillä, kiinnittämällä tynkä-kynsien galvanointikappale, jonka koko on suurempi kuin solun koko. Kiinnitetty ylhäällä, alhaalla ja porrastettu keskellä. Se osoittaa luotettavan perustan minkä tahansa painon materiaalille.

Liimaa levitetään pohjaan ja laattaan. Laatoilla ne irrotetaan lovetulla lastalla, laita se paikalleen, työntäen lastalla kahva paikalleen tasoittamalla koneen. Laattojen välinen etäisyys säilytetään ristin avulla, vain niiden paksuus on huomattava 3-5 mm.

Yleensä muninta tekniikka on samanlainen kuin laatoitus. Ainoa ero on, että liima on erikoista ulkotöitä varten. Toinen ero: kellarista valmistetut viimeistelytarvikkeet alkavat alusta: ne ovat raskaita ja tarvitsevat tukea. Luota alimman rivin sokea alueeseen, siihen - toinen, jne.

Talon kellarin viimeistely luonnonkivellä (rakushnyak, graniitti, dolomiitti, liuskekivi)

Mitä houkuttelevia keinotekoisia kiiltäviä pintoja voi tuntua, jostain syystä karkea kivi aiheuttaa suurta myötätuntoa. Mutta tyytymättömyyden perusta on vaikea eikä kukaan voi tehdä niin hyvin, että talo voi seistä sitä. Mutta kuka tahansa voi valmistaa valmiin monoliittisen tai esivalmistetun säätiön luonnonkivellä, varsinkin jos ainakin osa talonrakentamisesta tehdään henkilökohtaisesti.

On selvää, ettei kukaan voi korjata koko kivet: liian raskas pinta loppuu, ja se on erittäin laaja. Siksi he keksivät kiven lautaselle tai piikiksi. Teknologiasta riippuen se osoittautuu joko sileäksi "kalkkikiveksi" - melkein litteillä pinnoilla tai "raunioituneella kivellä", jolla on epätasainen etuosa. Joskus nämä materiaalit leikataan identtisiksi suorakulmioiksi, joskus jätetään epätasaisten levyjen muodossa, mutta joka tapauksessa se on luonnonkivi ja talon pohjan koristelu tekee siitä kauniin ja vedenpitäväksi.

Tämä materiaali on kalliista kivistä, esimerkiksi marmorista, on halvempi yksi - liuskekivi, dolomiitti, shugnite, diskitti, graniitti jne. Ne näyttävät erittäin vaikuttavalta. Varsinkin jos se on revitty kivi, vaikka lipputanko ei toisinaan näytä pahalta.

Osa luonnon viimeistelykiven tarjoamisesta erikoistuneessa myymälässä

Pinnan esikäsittely on täsmälleen sama: on suositeltavaa täyttää maaliverkko rappaustyön pohjalla, ja kivilevyt on kiinnitettävä liimalla. Jos ne ovat tasainen - luonnonkivi valmiilla reunoilla - asennus tekniikka on yksi-to-one toistaa edellä kuvattu.

Jos kivi, jonka rei'itetyt reunat viimeistellään talon kellarista, on vaikeampaa: on valittava tällaisen muotoisia levyjä siten, että saumat eivät ole liian suuria. Kun käytät tätä viimeistelykiven versiota, tarvitaan hiomakone, jossa on kiekko kiven päälle: todennäköisesti on tehtävä tiedosto alemman ja ylemmän rivin levyille. Tarvitset korjausta ja tehdä kulmat. Esimerkki tästä tekniikasta, katso videota.

Toinen tapa on. Kellarin kipsattu pinta päällystetään ensin yhdis- teellä adheesion parantamiseksi, minkä jälkeen pinnoitetta levitetään liimalla. Ne kiinnitetään ennalta määrätyssä asennossa saman kiven tai halutun kokoisen materiaalin palojen avulla. Saumat jätetään täyttämättä. Liiman "tarttumisen" jälkeen saumat täytetään harvoin liuoksella rakennusruisku, hankaus ja repiminen tarpeen mukaan.

Joka tapauksessa viimeistelyliiman tarttuminen on viipymättä poistettava. Jäädytettynä se on hyvin vaikea tehdä, ja liiman ulkoasu on kaukana houkuttelevasta.

Joskus selkeämpiä kuvioita varten kiven levyjen väliset saumat vedetään tummalle maalille. Sitten pinta peitetään suojaavalla kyllästyksellä. Se antaa kiven valoa ja parantaa usein vettähylkivää ominaisuutta.

Esimerkki toisen tekniikan mukaisesta kellarista toiseen luonnonkiven kanssa, katso seuraava video.

Suoraan lohkareita tai pieniä mukulakiviä

Boulder tai mukulakivi ei ole välttämätöntä ostaa. Se voidaan kirjoittaa joella tai pikkukiviranta merellä. Valssatut kivet valitaan kauemmas - on vaikeampaa asentaa pyöreitä. Työjärjestys ja kaikki muut hienot yksityiskohdat ovat lähes samat kuin luonnonkiven trimmauksessa. Ainoa ero on, että nämä kivet on pestävä vedellä pesuaineen kanssa ennen käyttöä. Ensinnäkin altaissa oleva vesi voi olla öljyjä, ja ne on poistettava, ja toiseksi ne voivat olla savessa tai levissä, mikä voi aiheuttaa pinnan putoamisen.

Jotta kaikki näyttäisivät orgaanisilta, voit seurata sen vieressä sijaitsevaa rautatietä, jossa kohtaat jalkakäytävää, ensin esille mukulakivien vuorauksen "kuva". Heillä on eri sävyt ja niiden satunnaiset yhdistelmät ovat kaukana aina houkuttelevasta. Kun olet laatinut kaiken rinnakkain, sinulla on käsitys siitä, mikä on seurausta.

Katso videon videonäytteestä mukulakivikannan koristelun erityispiirteistä.

Muovisten (PVC) jalustapaneelien asennus

Tämän tyyppistä viimeistelyä kutsutaan eri tavalla: kellari- tai julkisivupaneelit, kellarikerros. Niillä on monipuolinen ulkonäkö: erilaisissa kiveissä, laatta, tiili.

Jos haluat asentaa PVC-paneelit jalustaan, tarvitset kehyksen. Se on valmistettu puupuusta 50 * 50 mm. Koska maali on ulkona, puu on suojattava kyllästyneiltä, ​​jotka estävät ryömiä ja suojaavat tuholaisilta.

Toimintasarja on seuraava:

 • Tason (laser- tai vesitaso) avulla tarvittava viimeistelykorkeus on merkitty talon kaikkiin kulmiin.
 • Näissä paikoissa kynnet on naulattu (ruuvit ruuvataan itsekierteittävillä ruuvilla), niiden väliin vedetään merkkiviiva (merkkijono), joka merkitsee jalustan pintaa.
 • Tällä johdolla talon ympärysmitan ympärillä palkki on naulattu. Sen yläpinta on suunniteltava tarkasti johtoa pitkin.
 • Jos yhden paneelin korkeus ei riitä, sinun on tehtävä toinen rivi palkista, johon kaksi levyä liitetään, ja tarvitset myös saman sidoksen paneelin alapäähän.

Toinen viimeistely materiaali kellari - PVC-paneelit, joita kutsutaan myös "socle sivuraide"

Kokoonpano on yksinkertainen. Vain kiinnittämisen jälkeen on välttämätöntä tehdä ylhäältä alaspäin: taivutustangot ja paneelit ovat melko miellyttävän suuria, ja aukko pysyy päällä. Voit sulkea sen kattolevyllä, kuten tässä videossa. Tutustu välittömästi teknologiaan viimeistelyyn kellarin muovipaneeleista.

Samoin pohja voidaan valmistaa aallotetulla lattialla. On vain yksi huomautus: on toivottavaa laittaa lämmitin koloihin laatikon väliin. Paljon lämpimämpi talossa on.

Pile-pohjan pohjan viimeistely

Kuten tiedetään, ei ole paalusäätiötä. Mutta jos et peitä tilaa, talon alla on luonnoksia, lattia on aina kylmä, ja jopa elävät olennot haluavat asettua talon alle. Koska pohja, vaikka koristeellinen on välttämätöntä. Se voidaan tehdä kahdella tavalla.

 1. Pylväiden välissä on kaivettu kaivantoa, poista maan hedelmällistä kerrosta ja syöksy maahan 10 cm, kaivannon pohjaa tapetaan, soran sänky asetetaan ja, jos mahdollista, tiivistetään uudelleen. Laita sitten 2-3 bar pituussuuntaista vahviketta (10-12 mm) ja kaikki kaadetut betonit. Betonipohjassa 10-14 päivän kuluttua aseta seinä puoliksi tiilen. Voit käyttää viimeistelyveiliä kerralla tai voit taittaa sitä toisella kädellä ja lopettaa sen millä tahansa yllä kuvatuilla menetelmillä.
 2. Tämä menetelmä soveltuu kellari-julkisivujen (kellarikerroksen) tai aallotetun lattian viimeistelyyn. Kehys käsitellystä kyllästetystä puusta on kiinnitetty paaluihin. Loput viimeistelyprosessista eivät poikkea standardista. Onko tämä seikka, että tämä vaihtoehto on erittäin toivottavaa lämmetä.

Helpoin tapa viimeistellä paalun perustus on kiinnittää joitakin laattojen viimeistelymateriaalia kehykseen

On olemassa yksi hienous, jos talo on asennettu ruuveilla tai TISE-paaluilla. Tällaiset perustukset asetetaan usein voimakkaasti kallistuvalle maaperälle. Joten kun maata kohotetaan, maali ei romahda, sitä ei saada tietylle etäisyydelle maasta. Jotta estettäisiin eläimet prolazilista aukkoon, pohjaan kiinnitetään metalliristikko.