Laatan talon katon asennusohjeet

Teräsbetonilaatat - yksi yleisimmistä lattiatyypeistä. Ne tarjoavat suurta lujuutta ja mahdollistavat jäykän rakenteen asentamisen mahdollisimman lyhyessä ajassa. Lattialevyjen asennus on ratkaiseva tehtävä, joka vaatii tiettyä osaamista rakentamisen alalla. Ensimmäiset asiat ensin.

Lattialevytyypit

Sinun on valittava tyyppi ennen kuin asennat horisontaalisen rakenteen. Vahvistettu betonielementti on saatavana muodossa:

 • ontelolaatta;
 • tasainen (PT);
 • lonkkapaneelit, joiden reunat sijaitsevat kehän varrella;
 • pituussuuntaisilla kylkiluilla.

Useimmiten valitaan betoniteräksen käyttäminen. Ne ovat saatavana kahta tyyppiä, riippuen valmistusmenetelmästä:

 • pyöreä ontto (PC);
 • jatkuva muovaus (PB).
Ontelolaatan pohjalevyn asennus, jossa on reikiä

Pyöreät ontotyyppiset laatat ovat aikaa testattuja tuotteita, joita on käytetty rakentamisessa useiden vuosikymmenien ajan. Niiden alla kehitettiin paljon säännöksiä ja asennusohjeita. Paksuus - 220 mm. Tuotteet on asennettu sarjakokoihin, mikä aiheuttaa haittaa yksittäisille rakennuksille.

Näiden levyjen valmistusteknologia edellyttää uudelleenkäytettävien muotojen käyttöä valuun, ja ennen kuin ei-tyyppisten tuotteiden valmistuksessa on ensin valmistettava muotti. Siksi halutun koon kustannukset voivat kasvaa merkittävästi. Tyypillisten PC-levyjen pituus on 2,7 - 9 metriä 0,3 metrin välein.

Määriteltyjen betonituotteiden rakenne

Betonituotteiden leveys voi olla:

1,8 m leveitä malleja hankitaan erittäin harvoin, koska suuren painon vuoksi asennusprosessi suunnitteluasennossa on huomattavan monimutkainen.

PB-yhdisteitä käytetään paljon samalla tavoin kuin edellinen tyyppi. Mutta niiden valmistuksen tekniikka antaa sinulle mahdollisuuden antaa tuotteelle kaiken pituuden. Paksuus - 220 mm. Leveys kuten PC-sarja. Haittana on vähän kokemusta sääntelyasiakirjojen käytöstä ja kehittymisen puutteesta.

Lisäosina onttoja hylsyjä varten hankitaan usein tasainen PT. Ne on valmistettu 80 tai 120 mm: n paksuiksi ja niillä on pienempiä kokoja, jotka mahdollistavat estävän kapeat käytävät, varastohuoneet ja kylpyhuoneet.

Levyn tuki

Lattialaattojen asentaminen suoritetaan sen hankkeen tai järjestelmän valmistelun jälkeen, jossa tuotteiden asettelut on tehty. Päällekkäiset elementit on valittava siten, että ne ovat riittävän tuettuja tiiliseinällä tai laajennetuilla savibetonilohkoilla ja asettuvat ilman aukkoja leveydeltään.

PB- ja PC-sarjan vähimmäistuki riippuu niiden pituudesta:

 • enintään 4 metrin pituiset tuotteet - 70 mm;
 • tuotteita, jotka ovat pitempiä kuin 4 m - 90 mm.
Havainnollistava kaavio siitä, miten lattialevyt kannattaa kunnolla ja väärin

Suunnittelijat ja suunnittelijat käyttävät useimmin laakerin optimaalista arvoa seinälle 120 mm. Tämä arvo takaa luotettavuuden ja pienet poikkeamat asennuksen aikana.

On oikein sijoittaa talon tukiseinät niin kauas, että levyjä on helppo sijoittaa. Seinien välinen etäisyys lasketaan seuraavasti: standardilevyjen pituus miinus 240 mm. PC- ja PB-sarjat on asetettava tukeen kahdella lyhyellä sivulla ilman välitukea. Esimerkiksi PC 45.15 on kooltaan 4,48 m, se vähennetään siitä 24 cm: iin. Seinien välisen etäisyyden on oltava 4,24 m. Tällöin tuotteet asetetaan varmistamaan optimaalinen tuki.

PT-80-sarjan tuotteiden seinämässä oleva minimaalinen laakeri on 80 cm. Tällaisten teräsbetonilaattojen asennus on mahdollista, kun tukipisteitä on sijoitettu kaikilla puolilla.

Laakeri ei saisi häiritä ilmanvaihtokanavien kulkua. Tiilen laakerin sisäseinämän optimaalinen paksuus on 380 mm. Kummallakin puolella 120 mm kulkee betoniterästen alle ja 140 mm keskelle - ilmanvaihtokanavan standardileveys. Tässä tapauksessa on tarpeen asettaa mahdollisimman oikein. Tuuletusaukon suuntainen aukko pienentää sen poikkileikkausta ja tilojen riittämätön ilmanvaihto.

 • PC: n ja PB-sarjan pituus on enintään 4 m, kummallakin puolella vähintään 7 cm;
 • PC- ja PB-sarja yli 4 m - vähintään 9 cm;
 • sarja PT - kahdella, kolmella tai neljällä sivulla vähintään 8 cm.

Levyn säilytys

Kun järjestelmä on kehitetty ja tuotteet on ostettu, ne on sijoitettava rakennustyömaalle sopivaan asennukseen suunnitteluasentoon. Materiaalien varastointiin sovelletaan sääntöjä:

 • on asetettava elementtejä katon alle;
 • varastointipaikka on sijoitettava nosturin ulottuville;
 • tukipisteiden alla antaa vuori.

Viimeksi mainitun säännön noudattamatta jättäminen johtaa puoleen. Tuotteet PC, PB ja PT toimivat siten, että välituen tai kiinteän pohjan ulkonäkö johtaa halkeamien ilmenemiseen. Asettelu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • puupaloja tai -levyjä asetetaan maahan laattojen reunojen alle;
 • nostolaitteilla koneelta siirrän lattiaelementti;
 • asetettu levy uudelleen laittaa levyt tai palkit;
 • irrota auton toinen levy;
 • kohdat 3 ja 4 toistetaan, suurin tallennuskorkeus on 2,5 m.

Muurausvaatimukset

Lattialevyjen asentamisen oikea toteuttaminen edellyttää tiiliseinän erityisvaatimuksia:

 • tasoitustilanteet lattiapäällysteen sijainnissa;
 • asetetaan kolmeen riviin lujittavan silmän päällekkäisyydeksi 5-5 cm: n solusta, jonka halkaisija on 3-4 mm;
 • ylhäältä rungon sisäpuolelta olevaan kämmeneen pitäisi olla tychkovy.

Jos levyt on asennettu sardeldi-betonilohkoihin, lattian alle on lisäksi järjestetty monoliittinen hihna. Tämä muotoilu auttaa tasaisesti jakamaan kuorman raskaista kattoista sardelliittibetonilohkoilla alhaisemmalla lujuudella. Rakennustekniikka mahdollistaa 15 - 20 cm: n paksuiseen monoliittiseen betonipäällysteen lohkoihin.

Munivat laatat

Vähintään kolme henkilöä on velvollinen suorittamaan työn: yksi suorittaa harjanteen ja kaksi aseta ne suunnitteluasentoon. Jos asentajat ja nosturin operaattori eivät näe toisiaan, laatta asennettaessa tarvitset toisen työntekijän, joka antaa komentoja nosturiin.

Kiinnitys nosturikoukkuun suoritetaan nelijalkaisella hihnalla, jonka haarat on kiinnitetty laatan kulmissa. Kaksi ihmistä seisoo kannan molemmin puolin ja hallitsevat sen tasaisuutta.

Kun asennat tietokoneen, puristus seinään tapahtuu jäykällä tavalla, eli tiilet tai lohkot sijoitetaan laattaan ylä- ja alareunaan. PB-sarjan päällekkäisyyksiä käytettäessä on suositeltavaa suorittaa saranan kiinnitys. Tätä varten levyn yläosa ei ole puristettu. Monet rakennuttajat kokoavat PB-sarjan samoin kuin tietokoneiden ja rakennusten kustannukset, mutta sinun ei pidä vaarantaa sitä, koska henkilön elämä ja terveys riippuvat tukirakenteiden asennuksesta.

Toinen tärkeä piirre PB-sarjan tuotteiden käytöstä on kiellettyä tehdä teknisiä reikiä.

Nämä lävistys tarvitaan lämmitys-, vesihuolto- ja saniteettiputkistoihin. Jälleen monet rakennuttajat jopa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa laiminlyövät tämän. Vaikeus on, että tämäntyyppisten päällekkäisyyksien käyttäytymistä kuormituksen aikana ei ole täysin tutkittu, koska vielä ei ole pitkään rakennettuja esineitä. Rei'itysreiän kielto on perusta, mutta se on melko ennaltaehkäisevä.

Leikkauslevyt

Joskus levyn asentamiseksi on tarpeen leikata se. Tekniikka mahdollistaa työstämisen hiomakoneella betonin levyn kanssa. PC- ja PT-levyjä on mahdotonta leikata pitkin pituutta, koska ne ovat vahvistaneet vahvistusta tukivyöhykkeillä. Jos tuette tällaista leikattua laattaa, sitten yksi reuna heikon, vakavia säröjä kulkee pitkin sitä. PB-levyjä voidaan leikata pituuden mukaan, mikä johtuu valmistusmenetelmän erityispiirteistä. Levyn paikka tai leipä levitetään leikkauksen paikalla, mikä helpottaa työtä.

Erotus pituudelta suorittaa poikkileikkauksen heikennetyn osan. Tämä menetelmä soveltuu PC: lle, mutta sitä ei suositella PB-laitteille, koska seinien leveys reikien välillä on liian pieni.

Asennuksen jälkeen seinämien laakerin alueilla olevat reiät kaadetaan kevyellä betonilla tai kaadetaan mineraalivillalla. Tämä on välttämätöntä lisäämään lujuutta seinämien puristuksessa.

Mitä tehdä, jos et pysty laajentamaan tuotteen leveyttä tasaisesti

Joskus huoneen mitat eivät vastaa tuotteiden leveyttä, tällöin kaikki väylät ajavat yhteen. Tämä tila on peitetty monoliittisella juonella. Vahvistus tapahtuu kaarevilla silmukoilla. Pitkän pituuden päällä ne ovat limityksen yläosassa, ja ne näyttävät heiluttavan monoliittisen osan keskellä. käytä betonia lattialle, joka ei ole alle B 25.

Tiilet tai lohkojen esivalmistetut lattiatekniikka on melko yksinkertainen, mutta vaatii huomiota yksityiskohtiin.

Talon rakentaminen

Lattiarakenteiden on vastattava voimakkuutta, palonkestävyyttä, äänieristystä ja lämpöeristystä koskevia vaatimuksia. Kaikilla näillä ominaisuuksilla on laattoja. Niitä käytetään teollisten, monien perheiden ja yksittäisten rakennusten rakentamiseen.

sisältö:

Ne toimivat liitäntäkattoina, joissa niiden alapinta toimii katonaan ja ylemmän huoneen yläkerroksessa. Myös levyt on pinottu autotallit, varastot ja muut kotitalousrakennukset, jolloin ne muodostavat katon. Usein niitä käytetään perustana.

Lattialevytyypit

On olemassa kaksi tyyppiä: monoliittiset laatat ja ontto. Ensimmäinen eroaa suurella turvamarginaalilla ja kantavuudella. Vakavista puutteista voidaan havaita niiden paino, korkea lämmönjohtavuus ja alhaiset äänieristysominaisuudet. Tällaisia ​​tuotteita käytetään usein julkisten ja teollisten rakennusten rakentamiseen.

Lattialaatat valokuva

 • Hollow-betonituotteita käytetään yksityisten talojen rakentamiseen, koska niiden halvemmat kustannukset ja kevyt paino verrattuna monoliittisiin vastaaviin. Tämä tekijä ei luonnollisestikaan salli ilman erikoislaitteita PC: n toimittamiseen kohteelle ja asennukselle, mutta se mahdollistaa kuitenkin huomattavasti kantavien seinien ja pohjan kuormituksen. Tämän seurauksena vähennä niiden järjestelykustannuksia käyttämällä pienempää rakennusaineistoa.
 • Betonituotteen koko pituudelta kulkevien aukkojen ympärillä voi olla pyöreä, soikea ja monikulmainen muoto. Niitä voidaan käyttää viestittäessä kaapelikanavia, muovikoteloita tai aaltoputkia.

Lattialaatat takaavat:

 • hyvä lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
 • palonkestävyys;
 • kuormitusjakelu kantaviin seiniin;
 • korkea mekaaninen lujuus;
 • kestävyyttä.

Levyjen sileiden pintojen ansiosta kaikki viimeistelytyöt toteutetaan paitsi vähimmäisinvestoinnilla kattotason (lattia) tasoittamiseen myös pienempiin työvoimakustannuksiin.

Lattialaatta mitat

 • Lattialaatat ovat saatavana pituuksina 1880 - 6280 mm 100 mm: n välein.
 • Lattialaattojen paksuus on 220 mm. Tavallisen tuotteen leveys on 990, 1190 tai 1490 mm, vaikka levyjä on mahdollista löytää myös muilla kehyskoolla.
 • Lattialaattojen paino määrittelee sen mitat, noin tämä luku vaihtelee 500-1500 kg. Mitä tulee tuotteen yksikön kantokykyyn, keskimäärin se on 800 kg / m2.

Mitä sinun tarvitsee tietää ennen kuin hankit tietokoneen

 • Tuotteen pinnalla ei ole jälkiä ruostetta tai rasvaa.
 • Suurin sallittu halkeama on 0,1 mm, mutta paras on niiden poissaolo.
 • Levyjen kaikkien pintojen tulee olla tasaisin, ilman kohoumia ja syvennyksiä.
 • Sallittu poikkeama nimellisarvosta - 10 mm, paksuus - 5 mm, leveys - 5 mm.
 • Tuotteen on oltava asianmukaiset laatustodistukset.

Ennen kuin aloitat lattialevyt, sinun on tiedettävä, että:

 • laatan karkean sivun on oltava ylöspäin ja sileä alas;
 • tuotteiden asennus toteutetaan niiden alapuolella;
 • Betonituotteiden on perustuttava kahteen lyhyeen sivuun, pitkä seinää ei suositella päästä seinään;
 • tarvitsee komponentteja hiekka- ja sementtilaastille;
 • levyt ovat lähellä toisiaan ilman aukkoja;
 • Nosturipalvelut ovat tunneittain, joten hänen saapumiselleen kaikki tarvittava on valmistettu niin, että työt menevät ilman vetoa;
 • levyjä tulee tukea vain laakerin seinämillä, muut sisäiset väliseinät (seinät) on pystytetty lattian asennuksen jälkeen;
 • että hyvin koordinoidun asennuksen avulla nosturiin tarvitaan vähintään 2 ja mieluiten 3 henkilöä;
 • ennen karkeaa viimeistelyä, laatan aukot ovat täynnä raunioita tai laajennettua savea.

Seinien valmistelu ennen lattialevyjen asentamista

 • Laakerin seinät ovat tasoitettuja. Niiden on oltava mahdollisimman korkeita, sallitut poikkeamat ovat enintään 10 mm. Korkeuden erotus on mahdollista tunnistaa pitkän säteen avulla, joka asetetaan kahdelle vastakkaiselle seinälle. Rakennustaso asetetaan puun päälle, ja mitä kauemmin se on, sitä tarkempi tulos.
 • Näin ollen kaikki lattialevyn alla olevat kannattimet tarkistetaan. On tärkeää tehdä mittaukset niin usein kuin mahdollista. Tällöin rakennuksen kulmiin asennetaan palkki tai palkki ja liikkuu sitten 1-1,5 m. Asianomaiset tiedot voidaan kirjoittaa seinille liidellä tai merkinnällä.
 • Seuraava on korkein ja alhaisin kohta ja betoniseos on asetettu verkkokeräsverkkoon. Vaahtobetonista, kuonasta ja kaasusilikaattilohkoista tuetut kannat vahvistetaan väistämättä. Tämä voidaan tehdä vahvistusvyöllä, jonka korkeus on vähintään 15 cm.
 • Arpoli jakaa tasaisesti kuorman, estää seinien muodonmuutoksen ja suojaa lattialaatan kinkiltä.
 • Muotti on koottu tasaisimmista tasoista saamien arvojen mukaan eli reunat voivat olla korkeita korkeita arvoja. Voit käyttää erityistä U-muotoista profiilia. Suunnittelu on sovitettu koko talon rungon ympärille, mukaan lukien ei-kantavat seinät, varsinkin jos rakennus on valmistettu kevyistä lohkoprofiileista.
 • Hiekka- ja sementtilaastien vaivaamista varten otetaan käyttöön 1 säiliö (M500) ja 3 kauraa hiekkaa, joten vettä ei tarvita niin, että seos ei ole nestemäinen, mutta ei paksu. Hiekkaa on ohjattava kivien poistamiseksi, mikä edistää kerroksen tuhoutumista levyn painon alle.
 • Kaatumisen jälkeen laasti lävistetään lastalla tai raudoituksella, joka estää ilmarakoiden muodostumisen. Rammingia tulisi kiinnittää enemmän huomiota.
 • Ennen lattiapintojen asettamista on välttämätöntä sulkea aukot, jotta vältytään jäätymiseltä. Jos betonituotteita varastoitiin rakennustyömaalla pitkään, on suositeltavaa porata yksi tai kaksi reikää aukkoalueilla, joiden kautta ylimääräinen kosteus lähtee. On huomattava, että reiät on suljettu betoniliuoksella, ja asennuksen aikana levy on käännettävä alas.
 • Tehtaan aukot on täytetty laajennetulla savella, tai yhden ja puolen puun suuret palaset yksinkertaisesti asetetaan sisään ja jäljellä olevat aukot suljetaan sementtilaastilla. Vaikka viime vuosina kasvit tuottavat jo suljetuilla levyillä varustettuja levyjä.
 • Muottirakenteen seoksen on kuivuttava hyvin, vahvuus on vahvistettava, se kestää vähintään 3 viikkoa.

Nosturin nosturi

 • Maa, jossa nostolaitteet ovat paikallaan, on pakattava. On mahdotonta asentaa nosturia rakennuksen lähellä olevaan taloon kellarikerroksen läsnä ollessa. Erikoislaitteiden tuki "jalka" luo erittäin merkittävän kuorman maahan, mikä voi johtaa kellarihuoneen seinän romahtamiseen.
 • Kun löysä tai löysä maa on suositeltavaa tilata nosturi, jossa on pidempi puomi. Jos työ tehdään keväällä tai syksyllä, kun maa on tyydyttynyt kosteudelta, trukinosturin alusta on sovitettu tienlevillä (käytettyjä tuotteita voidaan käyttää). Koska tekniikka voi pudota omalla painollaan.

Levyt vuoraukseen

 • Ei ole suositeltavaa kattaa kahta lentoa yhdellä levyllä. Tällainen kuorma tietyissä olosuhteissa voi johtaa halkeiluun. Jos tällainen asennuskuvio valittiin, tässä tapauksessa on suositeltavaa tehdä viilto hiomakoneella, jossa on timanttilevy (sen syvyyteen) aivan keskiseinän keskellä.
 • Jos halkeamia esiintyy, se menee täsmälleen viillon sisään, mikä on täysin hyväksyttävää.
 • Valitettavasti ei ole aina mahdollista suorittaa päällekkäisiä koko laattoja. Joskus ne on vuorattu ja leveys ja pituus. Tarvitset tikapuitauhan, hiomakoneen, jossa on timanttilevy, romu ja lihasvoima.
 • Prosessin helpottamiseksi käytä palkin tai levyn sopivaa pituutta. Puutavara suljetaan laattojen alle tiukasti tulevan leikkauksen viivan suuntaan. Jossakin vaiheessa betonielementti murtuu omalla painollaan.
 • Ensin suoritetaan hiomakone levyn yläpinnalla pitkin merkittyä viivaa. Seuraavaksi, murskaimen iskee koko betonituotteiden pituudella. Lakkoja tulee soveltaa mahdollisimman usein. Jos leikkaus putoaa onttoon reikään, levy rikkoo melko nopeasti.
 • Levyn leikkaamisen aikana on tehtävä paljon vaivaa. Pudotusvarusteet leikataan hitsauskoneella tai leikkauspolttimella. Levittimen käyttöä ei suositella, koska levy voi "syödä". Mutta jos vain tämä työkalu on saatavana, älä leikkaa metallivartta loppuun - jätä 2-3 mm. Lopullinen erittely suorittaa sorkkaraudan tai moukarin.

Levyn leikkaamisen tekeminen mahdollisista seurauksista laskee olkapäille! Kukaan valmistaja ei anna virallista lupaa näiden töiden suorittamiseen.

 • Jos koko levyt eivät riitä täydelliseen päällekkäisyyteen ja jäljellä oleva tila on pieni, voit välttää aikaa vievää leikkaamista voidaan tehdä kahdella seuraavalla tavalla:
 • Viimeinen tai ensimmäinen laatta ei ole seinän pituus. Levyn ja tukiseinän välinen muodostunut aukko asetetaan tiiliin tai lohkoihin. Sementtilaasti, joka tehdään rakennusvaiheen päätyttyä, yhdistää luotettavasti ja kiinnittää muurauslaatan.
 • Tämä menetelmä on hyvä, jos käytettävissä olevat betonipaneelit asetetaan päittäisliitokselle ja jäljelle jäävä etäisyys jaetaan kahden tukiseinän väliin ja täytetään kuvatulla menetelmällä.
 • On muistettava, että jos tyhjä aukko on yli 30 cm, silloin levyn kaatamisen jälkeen tehdään vahvistus tällä alueella.
 • Laatat asennetaan seinämää vasten, kun taas tyhjät aukot jäävät laatikoiden väliin. Paksua kosteutta kestävää vaneria on kiinnitetty teräsbetonin pohjapintoihin, jolloin raudoitus on asetettava levyn yläpintoihin.
 • Näin saat jotain muodossa muottiin, joka kaadetaan betoni ratkaisu. Täydellisen kuivauksen jälkeen vaneri puretaan ja levyjen päällä levitetään yleinen tasoituslevy.

Lattialaattojen asennus

 • Työssä tarvitset nosturin ja vähintään 4 henkilöä (nosturin kuljettaja, svengaaja ja 2 avustajaa). Lujitushihnalla varustetuilla laakerinostimilla valmistettu betoniliuos, jonka paksuus on enintään 20 mm. Levy nousee vaakasuorassa asennossa haluttuun korkeuteen. Kaikki toimenpiteet, nimittäin lastin liike ja suunta suoritetaan hihnakuljettimen valvonnassa.

Asentajat tekevät päällekkäisyydet, säätävät optimaalisen sijainnin. Ennen linjojen poistamista romun avulla betonipaneeli ohjataan asennuspaikkaan mahdollisimman tarkasti:

 • laudasta pitkälle sivulle seinälle jää jäljelle vähintään 50 mm etäisyydellä;
 • levyjen välillä ei saa olla aukkoja;
 • Laitteen leveyden on oltava vähintään 150 mm kunkin laipan lyhyellä puolella.

Tarkista betonilevyt

 • Lattian asennuksen jälkeen vierekkäisten levyjen pintojen tasaisuus tarkistetaan tasolta. Jos korkeusero on yli 4 mm, levyt asennetaan uudelleen. Betonituotteet nousevat jälleen nosturille, ja paikan mukaan liuos puhdistuu tai lisätään.
 • Betonikerrosta on mahdotonta laimentaa vedellä, jäädytetty seos poistetaan kokonaan ja levitetään juuri sen päälle. Heti kun tasoitus on valmis, se jatkaa levyjen kiinnittämistä itsensä ja kantavien seinien väliin.

Teräsbetonilaattojen ankkurointi

Asennustyön päätyttyä ja levyt tasoittamisen jälkeen on kiinnitetty. Jos kyseessä on hanke, asiakirjoissa olisi oltava erityisjärjestelmä. Muutoin ankkurointi suoritetaan seuraavasti:

 • Ankkurilenkit on asennettu laakerin seinämiin ja ne kulkevat lattialevyille n. 40-50 cm: n päästä. Yleensä kaksi paneeliä riittää paneelin koko pituudelle (ne asetetaan metrin levyjen reunasta). Samalla tavalla yksi ankkuri asetetaan leveyteen;
 • jos levyjen liittäminen tapahtuu niiden lyhyellä puolella, niin nämä osat on kiinnitetty diagonaalisesti käyttäen työreikiä ja niissä olevat liitososat. Jos niitä ei ole, voit käyttää erityisiä liitetiedostoja L- ja P-muotoisilla lomakkeilla.
 • Toistensa välillä betonilaatat kiinnitetään asennusreikien kohdissa. Metallivarsien tulee olla mahdollisimman tiiviitä ja kiinnitettävä hitsaamalla vähintään kolmessa pisteessä.
 • Tämän jälkeen levyt ja saumat levyjen väliin täytetään hienojakoisella murskakivellä ja suljetaan sitten hiekkasementtilaastilla. Tiukentaminen näiden teosten kanssa ei ole sen arvoista, koska rakennusjätteet pääsevät reikiin.

Lattialaattojen asennustekniikan ominaisuudet

 • Hollow-levyjä käytetään laajasti matala- ja yksittäisten rakennusten rakentamisessa. Vaikka ne ovat pienempiä ja kevyempinä painoltaan monoliittisista vastapuoleista, ne vaativat kuitenkin sakeutettuja seiniä ja vahvistettua pohjaa. Lisäksi he eivät pysty estämään arkkitehtuurin monimutkaista rakennetta.
 • Mutta näistä puutteista huolimatta levyt tarjoavat luotettavan päällekkäisyyden, jolle on tunnusomaista pitkä käyttöikä. Niiden käyttö on perusteltua silloin, kun levyt tulevat pohjan katodimateriaalin lattiaksi, eli ne toimivat tasakattoina.

Videon päällekkäiset levyt

Lattialevyt valmistettaessa ja asennettaessa on tärkeää ottaa huomioon paljon teknisiä kysymyksiä, mikä tarkoittaa, että sinulla on oltava tiettyjä tietoja ja taitoja. Jos olet epävarma laskelmista - ota yhteyttä erikoistuneeseen organisaatioon, jossa he tekevät hankkeen SNiP: n kaikkien vaatimusten mukaisesti.

Esivalmistetut betonilevyt onttoa laattaa: valinnan ja asennuksen vivahteet

FORUMHOUSE-asiantuntijat kertoivat, miten voit välttää virheitä valittaessa ja asennettaessa betonielementtejä.

Kun rakennat taloa minkä tahansa kehittäjän eteen, herää kysymys vuorovaikutuksen päällekkäisyyden valinnasta. Yleisimpiä ovat kolmentyyppiset lattiat - puu, monoliittinen raudoitettu betoni ja betonielementti, joka on asennettu litteiltä ontelopäällysteiltä. Kyseessä on tämäntyyppinen lattia, joka on suosittu ja käytännöllinen alhaisen rakennustöiden osalta. Tästä noin yksityisten talojen sisäkkäisistä päällekkäisyyksistä opit:

 • Mikä on ero monen onton lattialaattojen (PC) ja lattialevyjen välillä, jotka on valmistettu lomittamattomalla muovausmenetelmällä?
 • Kuinka laittaa katto.
 • Kuinka välttää virheitä asennuksen aikana.
 • Lattialevyjen säilytys.

Kuinka valita ontto laatta

Kun tarkastelet ensin onttoja lattioita, voi vaikuttaa siltä, ​​että ne eroavat vain pituudesta, paksuudesta ja leveydestä. Onton ydinlaattojen tekniset ominaisuudet ovat kuitenkin paljon laajemmat, ja ne kuvataan yksityiskohtaisesti GOST 9561-91: ssa.

Kiinnityslevyt eroavat toisistaan ​​vahvistusmenetelmässä. Lisäksi vahvistaminen (laatan tyypistä riippuen) voidaan suorittaa käyttämällä esijännitettyä raudoitusta tai ilman esijännitettyä raudoitusta. Käytetään useammin päällekkäin esijännitetyllä työvahvistuksella.

Lattialevyjä valittaessa on kiinnitettävä huomiota sellaiseen tärkeään kohtaan kuin sallitut sivut, joille niitä voidaan tukea.. Yleensä voit vain nojata kahteen lyhyt sivuun, mutta jotkin levytyypit voidaan tukea kolmella ja neljällä sivulla.

 • PB. Sisältää kaksi puolta;
 • PK1. Paksuus - 220 mm. Pyöreiden aukkojen halkaisija on 159 mm. Antaa kallistua vain kahdella sivulla;
 • 1PKT. Ottaa samanlaiset kokot, sallii nojaa kolmelle osapuolelle;
 • 1PKK. Voidaan vetää neljästä sivusta.

Lattialevyt eroavat myös valmistusmenetelmässä. Usein on riita, mitä mieluummin - PC tai PB.

Aika on tullut estämään rakennuksen kellari lattiapinnoilla, mutta en voi päättää, mitä valita - PC tai PB, PB: lla on parempi pinta kuin PC: llä, mutta kuulin, että PB: t käytetään vain monoliittikehyksissä ja maalajeissa, ja loppu tällaista levyä ei voi ladata seinään.

Levyjen pääasiallinen ero on valmistusmenetelmässä.

PC (paksuus 160-260 mm ja tyypillinen kantavuus 800 kg / m2). Valettu muottiin. PB-merkin paneelit (paksuus 160 mm - 330 mm ja tyypillinen kantokyky 800 kg / m2) valmistetaan jatkuvalla jatkuvalla valulla (tämä mahdollistaa tasaisemman ja tasaisemman pinnan saavuttamisen kuin PC-paneelit). PB: ta kutsutaan myös suulakepuristimeksi.

Asiakkaan pyynnöstä PB voidaan leikata yksittäisiin määritettyihin koihin (1,8 - 9 metriä jne.). Niitä voidaan myös leikata pituussuunnassa ja yksittäisiin pituussuuntaisiin elementteihin sekä tehdä kalteva leikkaus 30-90 asteen kulmassa menettämättä kantokykyään. Tämä huomattavasti yksinkertaistaa tällaisten laatikoiden asettumista rakennustyömaalla ja antaa suunnittelijalle suuremman vapauden, koska Rakennuslaatikon ja tukiseinien mitat eivät ole sidoksissa tavanomaisiin PC-kokoihin.

Valittaessa PC-liitäntälevyjä (yli 4,2 metriä pitkä), on tärkeää muistaa tällainen ominaisuus - ne on esijännitetty erityisellä pysähdyksellä levyn päissä. Jos katkaisit pudotuksen tietokoneesta, pysäytys (leikkaus PC: n ja pystyvahvistimen kanssa) ei toimi. Näin ollen työvahvistus tarttuu betoniin vain sen sivupinnalla. Tämä vähentää merkittävästi levyn kantokykyä.

Huolimatta korkealaatuisesta sileästä pinnasta, hyvästä geometriasta, pienemmästä painosta ja suuresta kantavuuskapasiteetista, tämä tulisi ottaa huomioon valitessaan PB: n. PC: ssä olevat tyhjät reiät (levyn leveydestä riippuen, halkaisijaltaan 114 - 203 mm) helpottavat reiän leikkaamista 100 mm halkaisijaltaan. Vaikka ontto aukon koko PB - 60 mm. Siksi PB-merkinnän paneelin läpivientiaukon läpi (jotta vahvuus ei vahingoittuisi) on valmistajan etukäteen tarkkailtava, miten se tehdään.

Lattialevyt yksityiselle talolle: asennusominaisuudet

PB (toisin kuin tietokoneella) ei ole asennussilmukoita (tai sinun on maksettava ylimääräistä asennusta varten), mikä voi vaikeuttaa niiden lataamista, purkamista ja asennusta.

PB: n "suosittua" asennusmenetelmää ei suositella käytettäessä koukkuja, jotka kiinnittyvät onton reiän päähän. Tässä tapauksessa on todennäköistä, että koukku oksentaa ulos reiästä johtuen lautasen pään tuhoutumisesta tai koukku yksinkertaisesti liukuu. Tämä aiheuttaa levyn laskun. Myös omalla riskilläsi ja riskeillänne voit soveltaa menetelmää, jossa romu asetetaan BOP: n V-muotoisiin aukkoihin (kaksi romun pallea lautasen toiselle puolelle) ja koukut kiinni niihin.

Lattialaattojen asennus - työn säännöt ja ominaisuudet

Eri käyttötarkoituksen mukaisiin rakennuksiin kuuluvat katot on rakennettu metalli- tai puupalkkeihin valamalla monoliittisesta betoniteräksestä ja valmiiden betonilaattojen avulla. Ensimmäistä tekniikkaa käytetään harvoin, toinen suositellaan teollisiin ja julkisiin tiloihin. Lattialevyjen asennus - paras vaihtoehto yksityisille ja monikerroksisille asuinrakennuksille, jolloin voit luoda palonkestäviä ja kestäviä rakenteita, joilla on korkea lämmön- ja äänieristys.

Betonilattiat (BPP) on jaettu ontoksi ja monoliittiseksi. Jälkimmäisillä on lisääntynyt kantavuus ja valtava vahvuusvara. Niiden haitat ovat alhaisen melun eristysindeksi, korkea lämmönjohtavuus ja kustannukset, suuri massa. Näistä syistä tällaisia ​​tuotteita käytetään harvoin asuinrakennusten rakentamisessa.

Hollow core -laatat ovat edullisempia. Ne eroavat toisistaan:

 • korkea ääni- ja lämmöneristys;
 • suhteellisen pieni paino (verrattuna kiinteisiin tuotteisiin);
 • erinomainen paloturvallisuus (palonkestävyys);
 • kestävyys ja korkea mekaaninen lujuus.

Tällainen PIS antaa kuorman tehokkaan jakauman asuinrakennuksen tuki- elementeille ja seinille. Voimavarat, jotka voivat olla monikulmioita, soikeita tai pyöreitä, kulkevat pitkin koko betonituotteiden pituutta. Tämä mahdollistaa niiden käytön erilaisten aaltoputkien, muovilaatikoiden tai erityisten kaapelikanavien esivalmistukseen. Hollow-tuotteille on ominaista tasainen pinta, jonka takia syntyvien kerrosten viimeistelytoimenpiteet vaativat vähäisiä työ- ja aikakustannuksia.

Nosta levyt pitäisi olla tulevan rakentamisen vaiheessa. Lattiatilat ovat erilaiset geometriset parametrit. Kaikki kasvit eivät tuota kaikkia betonilevyjä. Tämä voi vaikeuttaa heidän valitsemaan talon koon ja johtaa tuotteiden leikkaamiseen (ja tämä on todella monimutkainen ja aikaa vievä prosessi). BPP: n standardimaiset geometriset indikaattorit ovat seuraavat:

 • leveys - 119, 99, 149 cm;
 • pituus - 188-628 cm;
 • paksuus - 22 cm.

Onteloisten elementtien kantavuus neliömetriä kohden on 750-850 kg. Tuotteiden massa on 0,5-1,5 tonnia.

Lattialevyillä pitäisi olla pinta ilman näkyviä onteloita ja ulkonemia. Niillä ei saa olla vakavia vikoja (esimerkiksi halkeamia, joiden paksuus on yli 0,1 mm), jälkiä rasvasta ja ruosteesta. Tuotteen poikkeaman (suurin mahdollinen) nimellisarvojen leveys ja paksuus saa olla enintään 5 mm ja pituus - 10 mm. Hankitut betonilaatan on oltava laatustodistus.

Jos levyjä ostetaan etukäteen, ne on sijoitettava asianmukaisesti rakennustyömaalle. Säilytys BPP sallitaan tasaiselle alustalle. Tuotteen alla on oltava puupalkit. Levyjen asettaminen paljaalle maalle ei voi. Riittää kaksi palkkia. Ne asetetaan betonituotteiden reunalta 0,25 - 0,4 m: n etäisyydeltä. Levyjen keskelle ei tarvitse levittää vuoria.

Alimmalla tuotteella olevat palkit ovat 5 - 10 cm korkeita. Seuraavat vuoraukset voivat olla 2,5 cm paksuja, jolloin pohjalevy ei kosketa maata, vaikka palkit painettaisiin maahan. PPO: n pinoon sallittu korkeus on 250 cm. Puupaneelit sijoitetaan päällekkäin.

Lattialaattojen asennus toteutetaan nosturin avulla. Sillä on tarpeen valmistaa sivusto. Maapallon on oltava hyvin pakattu. On kiellettyä asentaa nosturi lähellä rakennettavaa rakennusta, jos rakennuksessa on kellarikerroksessa oleva taso. Tekniikka nostolevyille on raskas. Nosturin tukijalka aiheuttaa merkittävää paineita maahan. Tämä aiheuttaa usein kellari seinäpintojen romahtamisen.

Tarvittaessa suositellaan erikoislaitteiden alustaa maantiekulkevien levyjen asettamiseksi. Tällainen toimenpide suoritetaan töiden aikana märissä maissa, samoin kuin jos talo on rakennettu syksyllä tai keväällä. Sivustolla on järkevää valmistautua etukäteen. Sitten sinun ei tarvitse maksaa yksinkertaista napautusta.

BFP: n asennustekniikalla on useita tärkeitä vivahteita. Ota huomioon seuraavat seikat:

 • rakenteen säätö suoritetaan betonituotteiden alemmilla sivuilla;
 • levyt on asennettu ilman halkeamia, lähellä toisiaan;
 • ohjausyksikön sileät sivut pitäisi näyttää alhaalta ja karkealta ylöspäin;
 • teräsbetonilaatuja tuetaan tiukasti lyhyillä sivuilla ja niiden asennus tapahtuu yksinomaan laakerin seinämissä.

On välttämätöntä valmistaa etukäteen sementtiä, hiekkaa ja vettä muurauslaastin sekoittumiseen sekä laajennettuun savi- tai murskattuun kiviin. Jälkimmäisiä käytetään betonituotteiden aukkojen täyttämiseen ennen karkean vuorauksen aloittamista.

Ohjausyksiköt on asennettu seiniin, ja niiden yläreunojen korkeuksissa on pieniä eroja. Jälkimmäisen sallittu poikkeama on enintään 1 cm. Tasoitus mahdollistaa tämän ehdon täyttymisen. Järjestelmä sen toteuttamiseksi on yksinkertainen. Pitkä puupalkki on asennettu vastakkaisiin seiniin. Rakennustaso asetetaan sille. Vaakasuoran tason tarkkuus määritetään.

Vastaavasti mittaukset tehdään korkeiden korkeuksien eroista rakenteen kulmissa. Saadut arvot tallennetaan markkerilla tai liidulla suoraan seinämille. Tämän jälkeen asetetaan kaksi pistettä - alin ja korkein. Keskittymällä niihin, seinät ovat kohdakkain. Se tehdään hiekkasementtiseoksella (3 osaa hiekkaa, 1 osa sementtiä, vettä), joka asetetaan metalliverkkoon.

Kaasusilikaatti-, kuonan- ja vaahtobetoni-lohkojen seinät vahvistetaan entisestään. Tällöin asennetaan korkeat (15-25 cm) vahvikevyöt. Se on asennettu U-muotoisilla lohkotuotteilla tai asentamalla muottipesä ja kaatamalla se betoniin. Hihna on tehty kaikkiin (laakeroivia ja ei laakeroivia) seiniin rakennuksen ympäryksen ympärillä.

Muottien valmistukseen käytetään levytaskuja. Sen jälkeen, kun rakenne on kaadettu betoniin, se lävistetään reunaosalla tai tavanomaisella rakennusluuvalla. Tämä estää ilmatilojen ilmenemisen vaaran. Sitten liuos riisutetaan. Se jäykistyy 3-3,5 viikossa.

Ennen asennusta betonielementteihin kaikki aukot on suljettu. Tehdasrei'ityk- sen sulkemiseksi käytetty savi (murskattu kivi). Niitä voidaan myös sijoittaa tiilenpalasiksi ja kaataa jäljellä olevat aukot sementtiliuoksella. Loput aukot täytetään betoniseoksella.

Lattialaattojen asennustekniikka käsittää 3-4 henkilöä. Yksiportaisen talon rakentamisen aikana kaksi niistä pinoa betonituotteita ja yksi (nosturinkuljettaja) saa BPP: n. Useita kerroksisia rakennuksia rakennettaessa tarvitaan lisäksi liukusäädintä. Hän käskee nosturikäyttäjää ohjaamaan prosessin kiinnittämään levyt oikeisiin paikkoihin.

Asennusjärjestelmä on suhteellisen yksinkertainen päällekkäisyys. Menettely on seuraava:

 • Seinien yläreunoihin sovelletaan 2-3 cm: n paksuista betonilevykerrosta. Sitten levy ei pysty puristamaan betonia kokonaan ulos saumasta.
 • BPP nousee vaakasuoraan asentoon vaadittuun korkeuteen ja asetetaan kantaviin seiniin. Samanaikaisesti nosturivyöt ovat venytettyjä.
 • Asentimet säätävät levyjen asentoa särmäyksillä. Jos seinien tasoitus on tehty oikein, kaikki tuotteet menevät nukkumaan ilman pieniä aukkoja.

Kun levyt on asetettu valmiiksi, tuloksena olevan pinnan litteys tarkistetaan käyttäen tasoa. Jos yksittäisten tuotteiden korkeusero ei ylitä 4 mm: n, asennus katsotaan täydelliseksi. Jos epätasaisuudet ovat yli 4 mm, vahvistetut betonilaatat on asennettava uudelleen. Ne nousevat nosturilla. Osa betonimassasta lisätään (tai poistetaan) vapaaseen tilaan. Sitten levy palaa paikalleen.

Seuraava askel on katon kiinnittäminen. Toiminnon avulla voit kiinnittää levyt turvallisesti. Omistusosuuden järjestelmä on seuraava. Ankkurilenkit kiinnitetään kantavien seinien päälle, jotka sitten kulkevat BPP: ssä 0,4-0,5 m. Yhden levyn korkealaatuisen kiinnittymisen vuoksi kaksi kiinnitystä riittää. Ne on asennettu 90 - 100 cm: iin teräsbetonituotteiden reunasta. Lattialevyt ovat keskenään kiinnitettyinä kiinnitysreikien alueille metallitankojen avulla. Ne kiristetään mahdollisimman paljon ja kiinnitetään hitsaamalla 3-5 pistettä.

Saumat ja silmälasit kuvattujen töiden jälkeen ovat täynnä hienoja soraa. Käsitellyt alueet peitetään sementin (1 osa) ja hiekan (3 osaa) liuoksella. Toimenpide on toivottavaa suorittaa heti levyt asentamisen jälkeen. Sitten rakennusjätteet eivät pääse silmiin ja saumoihin.

Kattopinnan väliset saumat betonilevyjen välillä muodostuvat maaperän kausittaisten liikkeiden ja talon kutistumisen vuoksi. Naamioida tällaisia ​​vikoja voi olla sementtilaasti. Mutta hetken kuluttua silmukat ilmestyvät uudelleen. Optimaalinen ratkaisu ongelmaan on venytys- tai väärä katto. Näitä rakenteita ei kuitenkaan voida asentaa pieniin korkeuksiin. On vain yksi tie ulos - suorittaa monimutkaisia ​​toimenpiteitä, joiden avulla voidaan sulkea nivelet kattoon korkealaatuisia ja päästä eroon kaistojen lattialevyt välillä pitkään. Menettely on pitkä, muttei monimutkainen. Vanha leikkaus poistetaan katosta. Ongelmattomat ompeleet on kirjoittanut lävistin. Pölyä poistetaan niistä (käytetään siveltimiä ja vedessä liotettua sientä).

Pienet leveät saumat (enintään 3 cm) käsitellään alukkeella ja täytetään elastisella materiaalilla (laajennettu polyeteeni, vaahto, polystyreeni). Asennettu tiiviste on kiinnitetty kosteutta kestävällä tiivisteellä. Suurempaa leveydeltään, mutta ei syviä saumoja täynnä vaahtoa. Aika ennen tätä on välttämättä kostutettu. Kovettumisen jälkeen ylimääräinen vaahto katkaistaan ​​terävällä veitsellä.

Käsitellyt saumat suljetaan sementillä (koostumus merkitty NC: llä). Samanaikaisesti levyjen risteyksessä tulisi olla pieni syvennys. Sementtipäällyste kuivataan. Aikaisemmin aikaisemmassa syvennyksessä osa lateksikittiä asetetaan kahdella spatulilla samanaikaisesti - kapea ja leveä. Huuhtele levyihin linjaan seos. Se kuivuu 24 tunnin kuluessa. Sen jälkeen itse sauma ja viereiset alueet käsitellään alkupitoisuudella. Sen päälle on asennettu maalausverkko tai teippi serpyanka.

Kun kittiyhdiste on täysin kuiva, sen pinta puhdistetaan hiekkapaperilla. Tällöin koko katto käsitellään seuraavalla kerroksella aloitussisältöä. Pinnoite tasataan uudelleen hienojakoisella hiekkapaperilla. Nyt voit käyttää viimeistelykittiä, kuivaa katto ja maalata se valitussa värissä.

Asennusohjeet ja lattialevytyypit

Rakennusten rakentamiseen liittyy teräsbetonilattian rakentaminen, joka jakaa sisäisen tilan erillisiin vyöhykkeisiin. Erikoistuneilla yrityksillä valmistetut betoniteräkset asennetaan talon lattian sekä rakennuksen kellarikerroksen yläpuolelle. Laatoilla on suuri kantavuus ja ne antavat nopeasti muodostaa jäykän pohjan. Lattialaattojen asennus on vakava toiminta, joka edellyttää nostolaitteiden käyttöä. Asennustyön suorittaminen edellyttää erityistä koulutusta ja teknistä tietämystä.

Tyypit teräsbetonilaattoja

Laajalti käytetty rakennusteollisuuden teräsbetonipaneeleissa on jaettu eri tyyppeihin.

Tuotteet eroavat seuraavissa parametreissä:

 • kokonaismitat;
 • rakentava toteutus;
 • lujittavan hilan kokoonpanomenetelmä;
 • valmistustekniikka.

Levyjä, massatuotantoa betonituotteissa toimivissa yrityksissä, kokoa standardoituja.

Paneelin mitat määräytyvät sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaan:

 • pituus on 2,5 - 12 m;
 • leveys on alueella 1 - 1,5 m;
 • paksuus ei ylitä 0,22 m.
Lattiarakenteiden on vastattava voimakkuutta, palonkestävyyttä, äänieristystä ja lämpöeristystä koskevia vaatimuksia.

Yksilöidyt tuotekoot aiheuttavat vaikeuksia kehittäjille. Jos talojen, kylpytynnyrien, saunojen ja uima-altaiden rakentaminen on valittava betoniterästen mukaan rakenteen yleismitat mukaan, varmistaen lattialevyjen luotettavan tuen. Seinien välisen etäisyyden mukaisten laatikoiden valitseminen on helppo rakentaa nopeasti betoniteräksestä.

Suunnittelusta riippuen päällekkäiset keräävät seuraavista levyistä:

 • kiinteä. Kiinteät paneelit eroavat toisista laattoista ilman sisäisiä onteloita. Tuotteille on ominaista lisääntynyt turvallisuustaso sekä lisääntynyt paino. Kiinteiden levyjen puute - vähentävät äänen ja lämmöneristysominaisuuksia;
 • ontelolaatta. Tuotteen loppuosassa ovat pyöreän tai soikean poikkileikkauksen pitkittäiset ontelot. Rakenteilla on tavanomaisia ​​läpivientireikiä aiheuttavia tuotteita painon, melun eristämisen ja äänieristyksen vuoksi;
 • teltta. Levyjen pinnat valmistetaan jäykisteillä, jotka lisäävät lujuusominaisuuksia ja tuotteiden kykyä vastustaa nykyisiä kuormia ja kantoja. Lämmöneristysominaisuuksien mukaan telttapaneelit ovat huonompia kuin ontot.

Terästangot, jotka on muotoiltu levyn betonisoitumisen aikana, on yhdistetty spatiaaliseen verkkoon eri menetelmillä:

 • neulonta lanka;
 • sähköhitsaus.
Niitä käytetään teollisten, monien perheiden ja yksittäisten rakennusten rakentamiseen.

Levyjen valmistusmenetelmästä riippuen jaetaan seuraavat tyypit:

 • PC-ontto ydinpaneelit, jotka on betonoitu standardikokoisiin uudelleenkäytettäviin muotteihin;
 • tyypin PB jatkuvan muodostuksen tuotteet, jotka on leikattu halutun pituiseksi levyiksi.

Jos aiot rakentaa katon, kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden kokoon ja niiden suunnitteluun.

Miten jakaa monoliittisiin raudoitettuihin betonipaneeleihin

Asennustapoja tehtäessä on tarpeen vähentää standardipaneelin pituutta. Tehtävän suorittamiseksi voit käyttää tavanomaista hiomakoneella timanttirenkaalla, joka on suunniteltu betonin leikkaamiseen. Tarvitset myös levyn teräspalkkien leikkaamiseen, kelkkapassi ja romu.

Suorita leikkauslevyjen käsittely seuraavien algoritmien mukaisesti:

 1. Laske tarvittava paneelin koko.
 2. Aseta alusta suojaamaan betonia haketuksesta.
 3. Leikkaa teräsbetonilaatta pitkin liitua.
 4. Päätä murskain ylä- ja loppupintoihin.

Kun olet asettanut omalla painollaan tarpeettoman levyn, suorita seuraavat toimenpiteet:

 1. Katkaise betonipaneelin alaosan läpi.
 2. Bulgarialainen leikattu teräslevy metallilevyllä.
Ensin suoritetaan hiomakone laipan yläpinnalla pitkin merkittyä viivaa

Yllämainitun toimintasarjan noudattaminen on helppo leikata paneelia pitkittäisakselia pitkin. Samanaikaisesti metallin ympärillä olevan hiomakoneen avulla on tarpeen leikata levyjen vahvistamiseksi käytettävää metalliristikkoa.

Miten lattialevyt asennetaan

Lattian asentaminen on vastuullinen prosessi, joka vaatii erikoiskoulutusta.

Asennustoimien ja paneeliasennusten suorittamiseen tarvitaan nostolaitteita, työkaluja ja materiaaleja:

 • kuorma-nosturi;
 • varusteet tarvikkeet;
 • rakennustelineet,
 • kiinnitysankkurit;
 • romu ja vasara;
 • sementtiliuos;
 • lastalla;
 • rakennustaso ja lasku.

Lattialevyjen asianmukainen asennus suoritetaan ennalta asennettujen sementtilaastien tasaisissa seinäpinnoissa. Tukipinnan leveyden noudattaminen jakaa kuormat tasaisesti kantavien seinien päälle ja varmistaa paneelien vakauden.

Työ vaatii nosturin ja vähintään 4 henkilöä

Tehtäessäsi noudata seuraavia algoritmeja:

 1. Tarkista pääseinien päkiän vaakasuuntainen taso ja poista ratkaisu yli 15 mm: n korkeudella.
 2. Aseta sementtilaasti seinien vaakasuoraan päähän, jolloin kerroksen paksuus on 20-30 mm.
 3. Kiinnitä paneeli nostosilmukoihin ja siirrä se trukinosturilla asennuspaikkaan.
 4. Säädä levyn tarvittava asento sorkkaraudalla, tarkista kosketuslevy ja laske tuotetta.
 5. Irrota hihnat ja kiinnitä paneeli teräksisellä ankkureilla varmistaen 180-200 cm: n korkeuden.
 6. Tiivistä levyn päätypintojen väliin sementtilaasti.

Työn lopullisessa vaiheessa tiivistetään paneeleiden päätyreiät käyttäen seuraavia materiaaleja:

 • mineraalivilla;
 • betoniliuos;
 • zabutovochny tiili.

Tiivisteen päätytelot suoritetaan 200 - 250 mm: n syvyydessä, mitä seuraa päätykoneen kitti sementtilaastilla.

Lattialaattojen asennus - teknologian yksityiskohdat

Aloittelijoiden kehittäjät eivät aina ole yksityiskohtaisia ​​käsityksiä paneeleiden asettamisesta. Lattialevyjen tekniikalla on tiettyjä vivahteita.

Asentajat ottavat laatan, säätävät optimaalisen sijainnin

Kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • asennus on suoritettava rakennuksen pääseinien päähän sisätilojen ja seinien rakentamisen jälkeen asennustöiden jälkeen;
 • laattavien betonilaattojen määrä pääseinissä kestämään 10-25 cm;
 • jotta varmistetaan lähituotteiden kiinnittymisen luotettavuus kiinnityskorvikkeilla;
 • kantavien seinien tukipinnan vaakasuuntaisen asennon säätö, joka takaa tippojen ja vaiheiden puuttumisen;
 • seurata sementtilaastin yhtenäistä sakeutta ja siihen sisältyviä kiviseinien puuttumista.

Huomaa, että lattialaattojen asennus on sallittu seuraavissa versioissa:

 • kahdella vastakkaisella seinämällä paneelin lyhyillä sivuilla;
 • seinien kolmesta päästä muodostaen u-muotoisen muodon.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen mahdollistaa ennakoimattomien tilanteiden välttymisen.

Kuinka suljetaan pienet aukot, kun asetat lattialevyt

Lattialevyjen asennuksessa on väistämättä muodostettu aukkoja vierekkäisten levyjen välillä sekä ulkoseinien ja seinämien välillä.

Ennen lattiapintojen asettamista on välttämätöntä tiivistää tukkeutumat jäätymisen estämiseksi.

Seuraavia upotusmenetelmiä käytetään:

 • paneeleiden välisiä pieniä aukkoja on helppo sulkea punaisella tiilellä tai kennorakenteiden lohkoilla pinnan lisäämiseksi sementtilaastilla;
 • laattojen reunoille lisätyt tilat on kaadettava betonilla muottipaneeleiden ja lujitustangojen alustavan asennuksen jälkeen.

Aukkojen oikean sulkemisen ansiosta kattojen ja seinien eristys on varmistettu, mikä vaikuttaa sisäilmastoon.

Levyjen asennus - vaikeudet

Paneelien kuljetus- ja säilytyssääntöjen rikkomisen vuoksi halkeamien muodostumiseen liittyvät odottamattomat tilanteet ovat mahdollisia.

Seuraavat ohjeet estävät halkeilua:

 • tallentaa betoniterästuotteita tasaisesti;
 • aseta levyjen välille samanpaksuiset puupaneelit;
 • paikat sijoitetaan tiukasti pystysuoraan;
 • Älä anna onttojen laatikoiden koskettaa.

Pienien vikojen ja pienien halkeamien sattuessa on sallittua asentaa paneeleita kuormittamattomille alueille, kun halkeamia lisätään sementtilaastiin. Läpivientireikiä olevat levyt on leikattava erillisiin osiin ja niitä käytetään lyhyinä osina.

Mitä tehdä, jos paneeleja ei pystytä levittämään tasaisesti

Levyjen huomattavan painon ja suurentuneiden kokonaismittojen vuoksi on vaikea varmistaa levyjen ja niiden tasaisen tukipintaan kohdistuvien aukkojen pysyvyyden. Lisäksi usein huoneen mitat eivät vastaa levyjen mittoja, ja näin ollen muodostuu avoin alue. Tässä tilanteessa vapaan tilan pitäisi olla betoni.

menettely:

 1. Kiinnitä muottipesät levyjen pohjatasoon.
 2. Aseta vahvikekaton.
 3. Kaada betoniliuos.
 4. Sulje pienet aukot sementtisekoituksella.

suosituksia

Kun suunnittelet lattian rakennetta, valitse paneeli kooltaan ja rakenteeltaan. Muista kehittää lattialaattoja koskeva suunnitelma, joka helpottaa niiden asentamista. Kun asennat tuotteita, älä luota vaahtolohkoihin tehtyihin sisäosioihin. Jos levyjen mitat eivät vastaa laatikon mittoja, valitse laajennetun savilohkon mitat vapaata tilaa varten. Käytettäessä paneeleita esivalmistetulle alustalle vaaditaan pohjalevyn alapuolella olevaa vedenpitävyyttä. Analysoi, aikoo rakentaa laattojen perustan, hyvät ja huonot puolet. Suositukset ammattilaiset auttavat välttämään virheitä.

Lattialaattojen asennus

Rakentaessasi talon ennemmin tai myöhemmin syntyy kysymys siitä, miten lattialevyt asennetaan. Tämä liiketoiminta, kuten muutkin rakentamisen aikana, vaatii tarkkaa ja huomaavaa lähestymistapaa ja joitain teoreettisia ja käytännöllisiä tietoja tällä alalla.

Lattialaatat ovat välttämättömiä materiaaleja erilaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa.

Lattialevytyypit

Ensinnäkin, sinun pitäisi ymmärtää, mitkä ovat lattialaatat itse.

Yleisimpiä nykyisin lattian asentamiseen ovat betoniteräsputket.

Levyt on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 • ontelolaatta;
 • teltta, jossa kylkiluut muotoa pitkin;
 • pitkä ribbed.

Voit käyttää monoliittisia teräsbetonilattioita, mutta tämä on ensinnäkin erittäin kallista ja toiseksi on erittäin vaikeaa ja aikaa vievää luoda ne. Tämän vuoksi yleisimmät lattian asennusta varten ovat betoniteräkset, jotka puolestaan ​​on jaettu ympyränmuotoiseen onteloon ja soikeilla onteloilla. Mutta tällä hetkellä yleisimmät ovat pyöreitä onttoja.

Lisäksi näillä materiaaleilla on useita etuja muihin verrattuna, esimerkiksi niillä on parempi lämmönjohtavuus ja äänieristys, joka saavutetaan lukuisten aukkojen ansiosta laatan sisäpuolella, ja näiden aukkojen ansiosta tämä tyyppi on kevyin sopivin lattian asentamiseen.

Menetelmät teräsbetonilaattojen erottamiseksi osiksi

Ensinnäkin, sinun pitäisi miettiä, miten voit tarvittaessa erottaa toivotun kappaleen. Loppujen lopuksi on aivan mahdollista, että lattialaattojen laatimisessa on tarve tehdä hieman lyhyemmäksi. Ei ole kovin tarkoituksenmukaista tilata eri kokoisia elementtejä kerralla, koska ei tiedetä tarkalleen, kuinka monta tällaista materiaalia tarvitaan, ja joskus vain työprosessissa voidaan nähdä, mikä on tarpeen tai onko tarpeen leikata teräsbetonilaatta luukun tekemiseksi siihen.

Leikattaessa laatat bolkarka suurella teholla.

Niinpä laatan leikkaamiseksi on oltava sorkkaraja ja hiomakone.

Aluksi on välttämätöntä merkitä liidulla tarvittava pituus, laatan alla tiiviisti liidulla merkityllä raidalla, on välttämätöntä laittaa alusta - tämä on välttämätöntä, jotta betonista leikattaessa itse betoni ei "nauraa".

Sitten hiomakoneella olevan levyn avulla on tarpeen leikata elementti liitumerkkiin ja sitten useita kertoja osua aukkoon pitkin kaikkia aukkoja, sitten useita kertoja iski reuna sivulle. Yleensä tässä vaiheessa tarpeeton teräsbetonilevy palaa jo painonsa alla. Sen jälkeen on välttämätöntä katkaista putkien alaosa sorkkaraudalla ja leikata liitososat hiomalla (vain tällä hetkellä levyllä metallia varten).

Jos työkappaleen leikkaaminen on välttämätöntä, mutta pitkin, periaate pysyy samana, vain nyt on tarpeen leikata leikkaavan metalliverkon jyrsin ja prosessi kestää kauemmin, koska ne ovat hyvin pitkiä.

Kuinka asentaa teräsbetonilattialevyt

Lattialevyjen asennus on melko työläs ja riskialtis prosessi, joten sen valmistelua tulee lähestyä kaikin vastuisin. Lattian asennustekniikka ei ole yhtä vaikeaa kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä, jos se on kunnolla valmisteltu.

Lattialevyjen kiinnittämiseen tarvitaan:

 • pyöreät ontot teräsbetonilaatat;
 • kuorma-nosturi;
 • betoniliuos;
 • lastalla;
 • romu;
 • Bulgarialainen tai autogeeninen;
 • moukari.

Ennen levyjen asettamista on tarpeen asettaa betonin tai sementtilaastin substraatti.

Kun materiaalit on otettu käyttöön ja purettu asianmukaisesti, on tarpeen asentaa trukinosturi valitsemaasi paikkaan etukäteen valitsemaan paikkaan. Paikoissa, joissa lattialevyt on suunniteltu, on välttämätöntä asettaa betoni- tai sementtilaasti. Sitten ajoneuvo nosturille, jotka sijaitsevat aihioissa, sinun täytyy kiinnittää betonilaatta huolellisesti, seurata jatkuvasti prosessia, nostaa se haluttuun korkeuteen ja asettaa ennalta määrättyyn paikkaan. Tietenkin olisi kummallista odottaa, että hän heti ja helposti joutuu oikeaan paikkaan, koska hänet on siirrettävä sorkkaraudalla vaadittuun asentoon. Joten nostot saranoille, asennus kaikkiin lattialaatoihin. Levyjen asennus olisi suoritettava, jos tekniikkaa havaitaan, betoniliuoksella. Koska levyjen asennus tehdään liuoksella, ne pysyvät liikkuvina jonkin aikaa ja tarvittaessa korjataan romuilla. Silloin kun materiaalit on jo asetettu odotetusti, ne on kiinnitettävä saranoiden takana olevien ankkureiden avulla talon seinämiin.

Kahden levyn välissä on ruoste koko pituudeltaan, joka on huolellisesti korjattava. Ontelotyyppisten betonilaattojen sivuilla on paljon pieniä syvennyksiä. Sen jälkeen, kun levyjen välinen rustys suljetaan, näiden urien ansiosta levyt tulevat yhtenä kokonaisuutena.

Kun levyt on asetettu ja ruostuminen on tiivistetty, on syytä jatkaa levyjen päiden tiivistämistä, ellei näin ole, levyt jäätyvät talvella.

Levyn päätyn tiivistämiseksi voit käyttää useita menetelmiä:

 1. Mineraalivilla. Se on asetettava levyn reikiin syvyyteen, joka on noin 20 tai 30 cm.
 2. Kaada kevytbetoni noin 25 senttimetrin syvyyteen.
 3. Sulje sementtitiilet ja miten ne peitetään laastilla.

Voit tiivistää levyjen reiät asennuksen valmisteluvaiheessa, ja se on kätevämpää.

Teknologian ominaisuudet lattialevyjen asennuksessa

Kaikkien lattialevyjen asennus tapahtuu levittämällä lautasia liikkuvalla nosturilla käyttäen erityisiä saranoita.

Teräsbetonilaatat asennetaan yksinomaan talon pääseinämiin, kaikki sisäiset väliseinät ja seinät on pystytetty vasta, kun laatat asennetaan.

Asennusprosessissa tulisi ottaa huomioon, että elementtien on oltava talon seinälle vähintään 120 mm. Vierekkäiset levyt on kiinnitettävä toisiinsa saranoiden kiinnittämiseksi.

On huomattava, että lattialaattojen asennustekniikka vaatii, että kahden lyhyen elementin sijasta ei saa käyttää kahta kaksoisliitäntää, esimerkiksi yhden pitkän laattaosan peittäminen - tässä tapauksessa materiaali ei kestä kuormaa ja räjähtää, mikä voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin. Sama voi tapahtua, vaikka aihio työnnetään eteenpäin hieman parvekkeelle, jättäen sen osan kadulle, vain tässä voi olla vaikutusta myös ensimmäisellä pakkasella: kylmä kulkee suoraan materiaalin läpi ja se voi myös puhjeta purkautumaan seinän läpi.

Kaikkien talon seinien täytyy välttämättä olla samalle tasolle, muuten lattialevyjen välillä tulee eräänlainen "askeleet", jotka ovat täysin tarpeettomia ja joista on vaikea päästä eroon myöhemmin.

Huomaa, että elementtien tulee perustua talon seinään vähintään 120 mm

Kun aloitat lattialevyjen asennuksen, sinun on tiedettävä, että ratkaisussa on erityisvaatimuksia, joiden mukaan ne asetetaan: tämä liuos tulee tehdä riittävän nestemäiseksi ja se on kiinnitettävä seiniin mahdollisimman vähän, ja kun liuos tehdään, on hiekkaa seulottava huolellisesti, muutoin jopa pienen pikkukivun lyöminen kieltää kaiken pyrkimyksen asentaa tasainen katto.

Näin käy niin, että betoniteräksessä on tarpeen tehdä reikä esimerkiksi ullakolle. Tässä tapauksessa sinun on ensin piirrettävä haluttu koko suorakulmio elementillä liidulla, ja sitten hiomakoneella leikkaa hieman elementti pitkin piirrettyjä viivoja. Sen jälkeen voit murskata elementin moukarilla, kunnes löydät liitokset. Armeija on leikattava hiomakoneella metallisella levyllä, mutta tässä on tarpeen olla varovainen, koska vahvike betonipäällysteen sisällä on hyvin jännittynyt, tämä voi johtaa hiomalaikan levytykseen. Sen vuoksi on parasta, ettei leikata sitä hieman hiomalla, ja katkaista se sitten murskaimella. Jos autogeenia on käsillä, leikkaa reuna autogeenisesti.

Tiivistä pienet aukot ilman levyjä

On tapauksia, joissa yhden tyhjän leveys ei riitä sulkemaan koko tyhjiä, ja hyvin kapea tila jää. Tällaisia ​​pieniä leveitä levyjä ei tavallisesti ole tehty - ei ole mahdollista lyödä kovalle betonipäätä pitkään aikaan. Sitten voit soveltaa seuraavia menetelmiä.

Yritä laskea levyjen asettaminen niin, että leveys riittää täyttämään koko tilan.

1. On tarpeen laskea etukäteen, onko riittävästi leveyttä tai sulkea kaikki tila. Jos on selvää, että ne eivät riitä, ja ne jäävät esimerkiksi puoliksi metriksi, silloin tällöin ensimmäisen levyn tulee olla rakennettu puoleen jäljellä olevasta etäisyydestä, sitten asennamme katon tekniikan mukaan ja kiinnitämme silmukat.

Tämän seurauksena pienet aukot pysyvät kaikkien asetettujen elementtien reunoissa, jotka voidaan hiljaa täyttää hiutalohkolla sijoittamalla se päätypintaan, jolla se lepää materiaalia vasten ja siten luotettavasti pitämällä oikeassa paikassa. Harkkikiviä, tietenkin, on kiinnitettävä toisiinsa ja työkappale liuoksella.

2. On tarpeen asentaa vahvistetut betonilaatat koko päällekkäisyydelle siten, että niiden välissä on yhtä pienet aukot. Asennuksen jälkeen on tarpeen sitoa muotit näihin aukkoihin, asentaa liittimet ja täyttää kaikki betonilla. Tämä menetelmä on aikaa vievää, mutta myös luotettavampaa.

Ongelmia kerrosten asennuksesta

Kaikilla rakenteilla voi tapahtua odottamaton tilanne. Jos puhumme lattian asentamisesta, yksi ongelmista, joka voi tapahtua, on räjähdyslevy. Koska se on yleensä tilattu täsmälleen vaadittavien elementtien lukumäärälle, vastaavasti purskeelementti estää rakenteen. Ja uusien materiaalien tuotannon ja toimituksen tilaaminen ja odotta- minen on hyvin pitkä ja kallista.

Useimmiten levyt räjähtävät väärin purkamisen ja varastoinnin vuoksi, joten sinun on noudatettava joitain sääntöjä.

Lattialevyjä varastoitaessa välttämättä tehdään puupalkkien kaistale.

Ennen louhintatyökalujen purkamista on syytä valmistaa melko korkea pohja niin, että vaikka maa nousee äkillisesti, materiaalit eivät silti kosketa maata.

Ensimmäinen laatta asetetaan tähän pohjaan, sitten loput laitetaan, mutta varmasti puupalkkien väli on tehty niiden väliin. Näiden pylväiden on oltava täysin samanpaksuisia, selvästi päällekkäin ja varmistaakseen toisistaan ​​täydellisen eristämisen toisistaan. Missään tapauksessa ei saa sallia varastoinnin aikana, että vahvistetut betoniseinäiset sydänelementit koskettavat toisiaan.

Jos kuitenkin ilmestyivät räjähdyslaatat, niitä voidaan käyttää, mutta tietyissä paikoissa:

 1. Levyllä on melko suuret halkeamat, joten se voidaan huuhdella pääseinää vähintään 10 cm: n päähän. Säröidyn levyn on tässä tapauksessa oltava kolme pääseinää, jonka päälle levyyn painetaan ylhäältä rakennettuja seiniä vasten. Rakenne on vahva.
 2. On mahdollista asentaa päällekkäinen säröillä oleva levy siinä paikassa, jossa tulevaisuudessa tiiliosasto on suunniteltu, tässä tapauksessa alus on lisäksi kiinnitetty alhaalta.
 3. Voit yksinkertaisesti rakentaa laatan, jossa on halkeamia kiinteiden elementtien välissä, varovaisesti tiivistämällä ruoste. Kun elementtien välinen ratkaisu kovenee, saat erittäin vahvan ja luotettavan mallin.
 4. Voit käyttää tällaisia ​​materiaaleja rakennuksen ylimmässä kerroksessa, esimerkiksi ullakolla. Siellä uunilla on minimaalinen kuorma ja se kykenee täyttämään tehtävänsä.
 5. Käytettäessä säröiltuja teräsbetonilaatuja on mahdollista valmistaa lisäbetonivalmiste, joka voidaan tehdä betonirakenteeksi, jolloin se vahvistaa koko rakennetta.

Samassa tapauksessa, jos levy on säröillä erittäin voimakkaasti, on järkevää yksinkertaisesti katkaista se ja käyttää lyhyt, mutta koko levy tarvittaessa.

Joten voimme tehdä johtopäätöksiä:

 1. On tarpeen tilata lattioiden asentamista etukäteen lujitetuille betonilaatoille, jotta jätettäisiin aikaa odottamaan, on parasta tehdä kuukausi ennen suunniteltua asennusta: tänä aikana sinulla on aikaa tehdä tilaus.
 2. On ehdottomasti noudatettava kaikkia lattialevyjen asettamista ja säilytystä koskevia sääntöjä, estävät niiden koskettamista toisiinsa ja koskettavat maata, muodostavat hyvän substraatin heille, muuten materiaalit räjähtävät.
 3. Huolehdi huolellisesti ja huolellisesti liuoksesta, jota käytetään lattiapinnoitteiden asennuksessa, huolellisesti hiekkaa seulomiseksi ja liu'uttamiseksi liian paksuksi.
 4. On välttämätöntä tehdä lattialaattojen asentaminen pyöriin, koska etukäteen sinun on huolehdittava kuorma-autonosturin vuokraamisesta.
 5. Lattiapinnoitteita asennettaessa on huolehdittava.
 6. On välttämätöntä tietää selkeästi lattialevyjen asettamista koskevat ohjeet ja jättää huomiotta varotoimenpiteet, asettaa elementit kaikkien sääntöjen mukaisesti ja olla varovainen säröillä olevista materiaaleista.
 7. On välttämätöntä täyttää huolellisesti työkappaleen sisältämät aukot, jotta vältytään niiden jäätymiseltä myöhemmin.

On täysin mahdollista asentaa lattialevyt itsenäisesti, tärkeintä on saada tarvittavat materiaalit, kaksi tai kolme avustajaa ja halu.