Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita.
Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä.
Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Kuinka tehdä konkreettisia vedenpitäviä omia käsiäsi?

Vedenpitävä betoni on erityinen rakennusmateriaalityyppi. Sen pitäisi olla suuri tiheys, aukkojen puute ja muut ainutlaatuiset ominaisuudet.

Mikä on betonin vedenkestävyys?

Suurempaa tiheyttä ja aukkojen puutetta ovat seuraavat toiminnot:

 • Käytä vain tuoretta maaperää seulottuina sementtimerkin M400 tai M500 pienen seulan läpi;
 • Tiukasti noudatettu komponenttien vaaditut mittasuhteet: sementti, hiekka ja sora (rauniot). Painopiste on suhteissa: sementti-vesi (veden määrä on enintään 0,55-0,65 sementtimäärästä) ja hiekka-sora (hiekan tulee olla 2 kertaa pienempi kuin sora).
 • Yleiset mittasuhteet (osat) komponentit "sora: sementti: hiekka": 4-1: 1; 3 - 1 - 2, 5-1 - 2,5.

Kuitenkin riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, vain komponenttien mittaus ja seulonta betonin rakenteen hyvän kosteuden kestävyyden saavuttamiseksi ilman erityisiä lisäaineita, et onnistu. Sen vuoksi vastaamalla kyselyyn konkreettisesta vedenkestävästä tuotteesta on mahdotonta olla mainitsematta erityisiä lisäaineita, jotka antavat konkreettisille ainutlaatuisille kosteutta kestäville ominaisuuksille.

Tehokkaiden lisäaineiden tyypit ja niiden toimintatavat

 • Pehmittimet: "Superplasticizer C-3", "Superplast" ja komponentti D5. Kaikilla pehmittimillä on sama toimintatapa - vastustuskykyisen vedenpitävän kalvon muodostuminen sementtihiukkasten ympärille ja sähkövarauksen syntyminen. Tämä aktivoi suuresti valmiin betonin, ja se on hyvin tiivistetty;
 • Sekoittuvat lisäaineet: bitumiemulsio, kalsiumnitraatti, alumiinisulfaatti, rautasulfaatti ja nitraatti. Myös merkittävästi lisää valuraudan tiheyttä. Haluttu vaikutus saavutetaan lisäaineen, veden ja sideaineen välisen kemiallisen reaktion seurauksena - veteen liukenemattomien yhdisteiden muodostuminen, joka luotettavasti "tukkia" kaikki huokoset ja jopa merkittävät aukot (tukkeutumisprosessi);
 • Polymeerien lisäaineet: metyyliselluloosa, metyyliselluloosaeetteri sekä dietyleeniglykoli, kolme etyleeniglykolia ja polyamidihartsia. Tämäntyyppinen lisäaine tarjoaa korkeimman veden kestävyyden. Haluttu vaikutus saadaan aikaan käärimällä betonikomponenttien hiukkaset ja muodostamalla kestävä vesitiivis polymeerikalvo niille.

Sinun pitäisi tietää! Vain monoliittinen betonirakenne voidaan tehdä vedenpitäväksi: monoliittinen perustus, allas tai kaivo, säiliö jne. Valmisbetonirakenteita ei voida valmistaa 100% vesitiivisillä millä tahansa keinoilla ja tekniikoilla!

Betonin lisäaineet vedenkestävyyteen, yleiskatsaus

Kannustimien, altaiden tai altaiden rakentamisen aikana on suunniteltava pääasialliset ponnistelut sen varmistamiseksi, että käytetyllä betonilla on riittävä veden kestävyys. Ilman tätä, on mahdotonta varmistaa toiminnan kestävyys ja luotettavuus.

Vedenkestävä betoni - mikä se on

Kosteudenkestävä teräsbetoni on erityinen materiaalityyppi, jossa ei ole huokosia ja kapillaareja (aukkoja), jotka sallivat suurimman osan kosteudesta läpi. Materiaalille on ominaista tiheys, joka määrittää sen ominaisominaisuudet, mutta tämä ei riitä varmistamaan vedenpitävyyttä.

Vedenkestävyysluokat

Vedenpitävyysasteeseen liittyvä betoniluokka on osoitettu kirjaimella "W" ja sitä seuraa numeerinen arvo. Luku voi olla välillä 2 - 20 ja määrittää suurimman sallitun nestepaineen.

Betoni, jolla on suurin vedenvastus, merkitään W20: ksi ja päinvastoin. Yksityisessä asuntorakentamisessa riittää materiaalin W4-W8 käyttäminen, mutta jos pohjavesi on lähellä pintaa, tämä indikaattori voidaan lisätä W12: een.

Miksi tarvitsemme vahvistettua betonitiivistettä?

Veden tunkeutumisesta on useita syitä:

 • ylimääräinen vesi pääasiassa betoniseoksessa;
 • virheet, jotka aiheutuvat liuoksen heikosta tiivistämisestä;
 • muodonmuutoskuormat ja halkeamien ilmeneminen, joka on väistämätön ensimmäisenä toimintavuotena;

Esivalmistetuissa rakenteissa on monia liikkuvia liitoksia, jotka tarvitsevat tarkempaa käsittelyä.

Betonin lisäaineet vedenpitäviksi tekevät sen itse

Erikoismateriaalit lisäävät raudoitetun betonin tiiviyttä ja sulkevat pois kosteuden (paineen, kapillaarin) tunkeutumisen.

Lisäykset luokitellaan seuraavasti:

 • polymeeri;
 • pehmentimiä;
 • siltana.

pehmentimiä

Materiaalit eroavat toisistaan ​​laadultaan, mutta niillä on yksi toimintaperiaate:

 • suurin osa yhdisteistä päätyy liuokseen muodostaa kalvopäällysteen, joka peittää sementtihiukkaset ja määrittää niiden ominaisuudet. Ne ovat liukkaita ja auttavat parantamaan betoniteräksen liikkuvuutta.
 • Jotkut pehmittimien järjestelmät muodostavat sähkövarauksen, aktivoivat liuoksen hiukkaset, mikä myös parantaa seoksen liikkuvuutta.
 • polykarboksylaattikoostumuksia, joissa on yhdistetty toimintaperiaate, jotka muodostavat samanaikaisesti varauksen ja kalvon. Valmisbetoni saa kestävyyttä, huuruvastusta, veden tiheyttä ja tiheyttä.

Pehmennin C3

Materiaalin käyttö on sallittua esivalmistetuilla ja monoliittisilla rakenteilla, joilla on suuri vahvistusaste. Aineen osuus lasketaan kuivan sementin painon perusteella ja on 0,3-0,8% sen painosta. Lisäaine tuodaan seokseen laimennuksen jälkeen vedessä valitun tekniikan mukaisesti.

Ruoanvalmistusohjeet:

 • liuosta vaivautetaan positiivisessa ilman lämpötilassa;
 • säiliön on oltava puhdas;
 • kun se liuotetaan, suoritetaan jatkuvasti sekoittamista;
 • työn aikana käytetään yksittäisiä suojaustekniikoita.

Materiaalien edut:

 • sementti säästöt;
 • lisätä betoni- ja betonituotteiden liikkuvuutta vaarantamatta vahvuutta;
 • tuoreen seoksen ei tarvitse värähtää;
 • valmiin koostumuksen suuri tiheys, mikä parantaa veden kestävyyttä;
 • korkea jäätymisvastus;
 • vähentää kutistumista.

siltana

Tämän tuotemerkin koostumusten toimintaperiaate on esitetty seuraavassa:

 • raudoitettu betoni kovettumisen jälkeen on tiivistetty;
 • vahva kemiallinen reaktio tapahtuu lisäaineen, veden ja sementtihiukkasten komponenttien välillä;
 • Muodostuneet aineet ovat liukenemattomia, suuren lujuuden omaavia yhdisteitä, jotka täyttävät tyhjiöt kiinteässä betonissa;
 • Kaikkien tukkeutumisominaisuuksien seokset ovat mikrohiukkasia.

polymeeri

Polymeeriset koostumukset määrittävät betonimassan liikkuvuuden: seoksen partikkeleihin muodostuu kalvo. Tällaiset materiaalit mahdollistavat korkean kosteuden kestävyyden myös niille rakenteille, joilla on vaurioita.

Vedenpitävyys

Lisäaineet, joilla on tunkeutumisvaikutus, auttavat saavuttamaan suuren vaikutuksen. Niitä voidaan käyttää pakastetulla betonilla tai pistää suoraan laastiin. Seosten koostumus vaihtelee valmistajan mukaan.

Järjestelmät, joissa hiekka ja sementti muodostavat kuoren; perustukset kemiallisten yhdisteiden kanssa tunkeutuvat syvemmälle betoniin, eli tehokkaammin täyttävät aukot ja huokoset.

"Penetron"

Tärkein edustaja läpäisevän vedenpitävyyden.

Materiaaliominaisuudet:

 • betonirakenteiden ja betonirakenteiden vedenkestävyyden varmistaminen betonisointivaiheessa;
 • Sovellus ulottuu myös esivalmistettuihin ja monoliittisiin rakenteisiin, mukaan lukien halkeamat ja huokoset. Se voi olla altaat, säiliöt, kellarit, säätiöt, septitankit;
 • yhteensopivuus - käytetään betonin lisäaineissa lujuuteen, joita ei ole vaikea ostaa;
 • radioaktiivinen turvallisuus, ympäristöystävällisyys;
 • Koostumusta edustaa kemialliset lisäaineet, rakeistettu kvartsihiekka ja erikoisementti;
 • hydraulisen betonin palamisen kestävyys;
 • rakenteiden suojelu jätevedestä, pohjavedestä, emäksistä, hapoista, myös merivedestä.

Vedeneristyksen järjestelyä suositellaan seuraamaan seuraavia toimenpiteitä:

 • betonipohja poistetaan kaikista aineista, jotka voivat estää aktiivisten kemiallisten aineiden tunkeutumisen. Työtä varten voit käyttää korkeapaineisen vesisuihkulaitteen tai harjan metallisella harjalla;
 • pinnat, jotka on maadoitettu, kostuvat heikolla happoliuoksella, joka pestään pois vedellä tunnin ajan;
 • ennen järjestelmän levittämistä betonin pinta kostuu;
 • lopullinen liuos kahdessa kerroksessa levitetään pohjaan synteettisten harjojen harjalla;
 • toinen kerros levitetään asetetulle ensimmäiselle kerrokselle, joka myös kostuu;
 • pinta on käsiteltävä tasaisesti, ilman aukkoja.

Nestemäinen lasi - moderni vedeneristys

Erilaiset silikaattiliima parantaa betoniterästuotteiden suorituskykyominaisuuksia ilman, että ne vaikuttavat merkittävästi niiden kustannuksiin.

Materiaalin avulla voit tarjota:

 • vedenpitävyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • lämmönkestävyys;
 • vastustuskyky sieni- ja homeen vaurioille.

Nestemäistä lasia betoniin käytetään perustusten rakentamisessa, mukaan lukien hydrauliteollisuudessa, tulisijoissa, kattiloissa, uuneissa, erilaisissa maanalaisissa betonirakenteissa.

Itsenäinen rakentaminen edellyttää seuraavien periaatteiden käyttöä:

 • vähintään 10% silikaattiliimaa lisätään betoniin, mikä takaa optimaaliset tekniset ominaisuudet;
 • silikaatteja ei lisätään lopulliseen liuokseen. Ensimmäiset kuivat osat on yhdistetty, sitten lisätään liimaa, joka on aiemmin laimennettu vedellä;
 • Pienissä osissa on suositeltavaa valmistaa ratkaisuja, koska lisäaine aiheuttaa kovettumisen kiihtyvyyttä. Vahvistettu betonin asentaminen ja kaataminen on nopeaa.

Työlle on toivottavaa käyttää betonia M400 / M200-tuotemerkillä. Jos osuuksia ei noudateta, lopullinen rakenne murenee seuraavana päivänä.

Toimien järjestys:

 • nestemäinen lasilasi laimennetaan puhdistetun veden ämpärissä;
 • liuos sekoitetaan perusteellisesti;
 • lisäaine kaadetaan sopivaan astiaan, esimerkiksi kaivo ja kuiva seos tuodaan siellä;
 • massaa käsitellään rakennesekoittajalla;
 • vedenpitävä betoni omilla kädillä on valmis ja se voidaan kaataa muottiin.

Pohjakerroksen vedenpuhdistus pohjaveden sisäpuolelta

Pystysuora vedeneristys suoritetaan rakennuksen kellarissa niissä tapauksissa, joissa rakenteen seinät sijoitetaan pohjaveden pinnalle ja poistoilmajärjestelmän puuttumisen takia. Vaaka asennetaan lattialle - kun pohja on sijoitettu pohjaveden tasolle.

Työtavan valinta perustuu seuraaviin parametreihin:

 • Säätö materiaali, eristys laatu;
 • saostuminen ja pohjavesien esiintyminen;
 • huoneen tarkoitus;
 • vedenpoistojärjestelmien saatavuus.

Yleiset työn periaatteet:

 • jos kellarissa on tulvia, vesi pumpataan ulos tai on odotettava hetkeksi, kun se lähtee yksin;
 • pinta puhdistetaan betonipohjalle.
 • halkeamat on puhdistettava ja puhdistettava vedenpitävien järjestelmien syvemmälle levittämiselle;
 • lujittavalla kankaalla, joka on kiinnitetty pohjaan tylkillä, mahdollistaa kosteudenkestävyyden lisäämisen;
 • kun vaakatasossa vahvistetaan, se täytetään soraa ja sementoituu, eristys menee seiniin jopa 300 mm.

Kustannukset

Betonimateriaalit vedenpitäviksi (voi ostaa materiaalia missään rautakaupassa) eivät vaikuta merkittävästi työn kustannuksiin. Kaikilla järjestelmillä on edullinen hinta, 72 p / kg, ja ne ovat laaja valikoima. Kalleimmat ovat Penetron-merkin järjestelmät, joiden kustannukset ovat yli 300 p / kg.

Penetron Admixin vedenpitävälle betoniseokselle ominaisuuksia kuvataan videossa:

Kirjat aiheesta:

Cement Stone Microstructure - Lyudmila Nesterova - 543 hieroa.- linkki varauksen tarkasteluun

Mikro-sementti. Opinto-opas - Alexander Panchenko - 553 rub - linkki kirjojen tarkasteluun

Betonit tehokkailla lisäaineilla - Anatoly Zotkin - 841 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Lisäaineet betoniin - V. Ramachandran - 1 475 hieroa - linkki kirjan tarkistamiseen

Ohjeet teräsbetonirakenteiden suunnittelulle - B. Vasiliev - 830 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Vedenpitävä betoni tekee sen itse

Rakentamalla tällaisia ​​betonirakenteita perustana, altaaseen tai kellariin omilla kädillä, erityistä huomiota on kiinnitettävä rakenteen vesitiiviyden varmistamiseen: tämä takaa sen kestävyyden, luotettavuuden ja kestävyyden.

Taulukko betonin valmistuksesta.

Halutun tuloksen saavuttamiseksi käytetään erityisiä lisäaineita tai erityisiä mittasuhteita, jotta seosta sekoitetaan omiin käsiisi. Tämä muotoilu miellyttää sinua monta vuotta.

Vedenpitävä betoni

Vedenpitävä betoni on erityinen betoni, joka ei sisällä tyhjiä (huokosia ja kapillaareja), jotka voivat kulkea kosteutta. Vedenpitävä betoni on erittäin tiheää, mikä antaa sille ominaiset ominaisuudet. Kuitenkin täydellisen vedenpitävyyden varmistamiseksi tiheys yksin ei riitä. Vedeneristys vaatii paitsi erityistä betoniratkaisua, myös liitosten tiivistämistä. Vedenkestävyys on mahdollista vain monoliittisissa rakenteissa. Monimutkaisia ​​saumoja sisältävät esivalmistetut rakenteet eivät voi olla vedenpitäviä. Vedenpitävä betoni voidaan valmistaa käsin.

Veden tunkeutumiseen betoniin on 3 mahdollista syytä:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • huokoset, jotka muodostuvat ylimääräisestä vedestä betoniseoksessa;
 • virheet, jotka johtuvat seoksen riittämättömästä tiivistämisestä;
 • muodonmuutos ja halkeamien ilmaantuminen.

Betonirungon halkeamat saattavat muodostua rakennuksen muodonmuutoksen takia. Epämuodostumia voi aiheutua rakennuksen kutistumisesta, joka esiintyy ensimmäisen toimintavuoden aikana. Betonipohjan rakenne on suunniteltava muodonmuutoksiin, minkä jälkeen halkeamat voidaan välttää.

Halkeamien ulkonäkö riippuu rakennussuunnittelijoista, joten on suositeltavaa kääntyä ammattilaisille, jotka voivat laskea maaperän kuorman rakennuksen alle, monimutkaisen betonirakenteen kutistumisen ja tarvittavat parametrit, jotka mahdollistavat säätiön kestävän kuormituksen eikä muutta.

Lisäaineet vedenpitäväksi betoniksi

Lisätä erityisten lisäaineiden betonin tiheyttä. Tällaiset lisäaineet voivat olla erilaisia:

 • pehmentimiä;
 • siltana;
 • polymeeriä.

Pehmitettävät aineet voivat olla erilaisia, mutta niiden toiminnan periaatteet ovat samankaltaiset. Jotkut niistä, kun ne lisätään liuokseen, muodostavat kalvon, joka peittää sementtihiukkasten pinnan ja tekee niistä liukkaita. Tämä lisää betonirakenteen liikkuvuutta. Toiset pystyvät muodostamaan sähköisen varauksen partikkeleiden ympärille, minkä seurauksena hiukkaset aktivoidaan. Tulos on sama liikkuvuus kuin ensimmäisessä tapauksessa.

On myös lisäaineita, joilla on yhdistetty toimintaperiaate, jotka kattavat samalla sementtihiukkaset kalvolla ja muodostavat ympärilleen sähkövarauksen. Tällaisten lisäaineiden perustana on polykarboksylaatti. Tämä materiaali on erittäin tehokas, vaikka pieni määrä tällaista lisäainetta tekee betonista vedenpitävän ja antaa sille välttämättömät ominaisuudet: lujuus, tiheys, huurteenkestävyys ja vedenpitävyys.

Puristuslujuustaulukko betonille.

Kolmatisoivat aineet tiivistävät betonin sen jälkeen, kun laasti pysyy jähmettyneenä. Tämä vaikutus johtuu kemiallisen reaktion syntymisestä lisäaineen komponenttien ja vapaan sementin ja veden välillä. Reaktiosta johtuvat aineet ovat liukenemattomia yhdisteitä, jotka täyttävät jäätyneen betonin tyhjät. Tällaisten lisäaineiden perustana on piidioksidihöyry. Lisäksi tämän vaikutuksen saavuttamiseksi voit käyttää lisäaineita ja tunkeutumista.

Läpäisevän vaikutuksen lisäaineita ei voida lisätä betoni- liuokseen vaan myös betoniin, kun se kovettuu. Tällöin tukkeutuminen tapahtuu - lisäaineen komponenttien tunkeutuminen betoniin ja täytön huokoset. Tuodut ja kotimaiset tunkeutuvat lisäaineet eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan. Kotimaisen hiekan, sementin ja erikoiskemikaalien komponentit. Riippuen lisäaineiden osuuksista, niillä voi olla erilainen vaikutus.

Lisäaineet, joissa enemmän sementtiä ja hiekkaa muodostavat kuoren, ja ne, joissa useammat kemialliset komponentit tunkeutuvat syvemmälle betoniin. Läpäisevien lisäaineiden käyttö ei ole järkevää betonirakenteissa, koska saumat voivat halkeilla ja lisäaine ei suojaa tätä vastaan. Mutta monoliittirakenteiden lisäaine sopii.

Polymeeriliuoksia lisätään betoniin, jotta se liukuu liuokseen. Liuospartikkeleihin muodostuu polymeerikalvo. Polymeerien lisäaineiden käyttö tekee siitä läpäisemättömän jopa betonin, johon halkeamat ovat muodostuneet.

Betonimassan osuudet

Jotta saataisiin sama vaikutus, joka antaa lisäaineita, on mahdollista tarkkailla tiettyjä osia komponentteja betonista. Voit laatia erityinen ratkaisu omiin käsiisi. Huomiota olisi kiinnitettävä veden ja sementin massojen suhteeseen liuoksessa. Betoni voidaan tehdä vedenpitäväksi säätämällä soran ja hiekan määrää. Sora tulee olla 2 kertaa enemmän kuin hiekkaa. Lisäksi sinun on käytettävä tiettyä hiekkasuhdetta, jolla on eri kokoiset jakeet. Ihanteellinen suhde on 25% hiekkaa, jonka murto-koko on 0,25 mm, 25 - 1 mm, 50 - 3 mm.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa.

Liuoksen valmistamiseksi on välttämätöntä käyttää juuri valmistettua sementtiä M300 tai M400. Korkeamman asteen sementin käyttö on vapaaehtoista. Lisäksi tällaiset sementtityypit edellyttävät erityisiä säilytysolosuhteita. Välittömästi ennen sementin käyttämistä, seulotaan se rakennusseulan läpi.

Murskattu kivi, jolla valmistetaan ratkaisu omilla käsillä, on erilainen koko. Hienojakoisen soran on oltava vähintään 20% karkean jyvän tilavuudesta. On suositeltavaa mieluummin soraa graniitti kiviä.

Sementin, sementin ja hiekan sallitut mittasuhteet vedenpitävyyden aikaansaamiseksi ovat 4/1/1, 3/1/2 tai 5.5 / 1 / 2.5. Veden massan suhde sementin massaan tulisi vaihdella välillä 0,5-0,7. Tämä asenne tekee betonista riittävän muovia ja takaa hyvän kovettumisen.

Betoni on asetettava ilman taukoja. Voit tehdä tämän valmistella etukäteen ja kaikki tarvittavat materiaalit.

Betonin ominaisuudet lisäaineiden käytön jälkeen.

Kun betoniseos kaadetaan muottiin, on toivottavaa pinnoittaa tiiviisti polyetyleeniä. Tämän ansiosta betoni kovettuu nopeammin ja tiivistyy. Pinnan vedenpitävien ominaisuuksien parantamiseksi on toivottavaa lisäksi kipata sementtilaastilla, joka sisältää yhtä suuren määrän vettä ja sementtiä. Vaakasuorat pinnat voidaan kovertua toisella tavalla. Levitä pinta sementillä niin, että se peittää sen noin 2 mm: n kerroksella. Sitten sinun täytyy liottaa vettä ja sileä pinta lian avulla. Kun tuloksena oleva seos kovettuu, betoni peitetään kestävällä kipsillä. Tätä menetelmää kutsutaan silitykseksi. Se käytetään usein lattiaan.

Tällaisella konkreettisella käsin valmistamalla voit helposti rakentaa kiinteät rakenteet, jotka miellyttävät sinua monien vuosien ajan. Älä unohda tarvetta varmistaa rakenteen vedenpitävyys, sillä muuten säätiön alapuolella oleva vesi voi johtaa rakennuksen osittaiseen tai täydelliseen hävittämiseen.

Frost-resistant concrete: miten se tehdään

Ilmastomme aikana betoniin kohdistuu tuhoisia toimia - syklistä jäätymistä ja veden sulamista, joka sisältyy betonin rakenteeseen. Veteen joutuva vesi lisää betonin määrää, mikä voi johtaa halkeamien muodostumiseen ja joissakin tapauksissa täydelliseen tuhoamiseen. Siksi joissakin tapauksissa on parasta käyttää betonireikää. Artikkelissa kuvataan, mikä määrittää betonin lujuuden sekä miten saadaan konkreettinen sekoitus kylmänkestäviksi.

Betoni: mikä riippuu?

Betonin lujuus riippuu pääasiassa veden ja sementin suhteesta seoksessa. Mitä vähemmän vettä - sitä suurempi sen vahvuus.

Kiinnitä huomiota! Vahvuus määrää myös sementin ja aggregaatin laadun sekä kemiallisten lisäaineiden olemassaolon.

Frost-resistentti betoni - mitä pitäisi olla?

Kylmänkestävää betonia valmistettaessa ilmaa tuodaan tietoisesti seokseen - ilmastus. Tämä ei todellakaan ole satunnaista ilmaa. Oikea ilmastus voidaan saavuttaa vain lisäämällä sopiva määrä atseotrooppisesti. On syytä huomata, että on mahdollista valmistaa roudan kestävä betoni käsin, mutta on parempi tilata valmiin betonin Solnechnogorskin alueella, koska tämä prosessi on teknisesti monimutkaista. Vaatii tiettyjä tietoja ja taitoja.

Kyllästetty betonilma, saamme hiilihapotettua betonia. Betonin rakenteessa luodaan kapillaaristen huokosten verkko, joka on luonnollinen tapa kuljettaa nestettä betonin sisällä. Myös hyvin pieniä pallomaisia ​​ilmakuplia on vaikea kyllästää vedellä. Ne edustavat puskurointia veden jäätymiselle, joka muuttuvassa prosessissa kasvattaa tilavuuttaan noin 9%.

Suositeltava ilman pitoisuus tiivistetyissä betoniseoksissa riippuu useista tekijöistä. Esimerkiksi betoniseoksessa oleva ilman pitoisuus, jonka yhteenlaskettu murto-osa on enintään 16 mm, jos käytetään atseotrooppisen lisäaineen, tulisi olla välillä 3,5-6,5%.

Kiinnitä huomiota! Lisäaineiden annostustaso määräytyy betonivalmistajan mukaan. Niiden kemiallisten lisäaineiden määrä, joita sovelletaan asianmukaisen ilmastuksen saavuttamiseksi, riippuvat useista tekijöistä. Näitä ovat:

 • käytetyn sementtityyppi
 • täyteaineen raekoko,
 • kivennäisannosten esiintyminen,
 • betonilämpötila.

Video: ilmastettu betonituotanto

Miten voit tehdä oman kylmänkestävän aerogazobetonin voit katsella videota tämän artikkelin.

Kylmänkestävän betonin kaava kemiallisilla lisäaineilla

Lähes reseptin pakkasenkestävä betoni:

 • Sementti 50 kg
 • Hiekka 60 kg
 • Murskattu kivi 110 kg
 • Frost resistentti lisäaineet (Esimerkiksi: betonisekoittimen merkki2) - 0,4 l
 • Vesi 19-20 l

On syytä huomata, että kuparipitoinen betonipäällysteinen kaava eroaa vain siinä, että on tarpeen käyttää pakkasenkestäviä lisäaineita. Ennen kuin käytät täydennyksiä, lue valmistajan suositukset.

miten tehdä vahva betoni tehdä se itse

Todennäköisesti monet joutuivat sellaiseen tilanteeseen, että talven jälkeen konkreettiset ebbsit, jotka on tehty itsestään talon ympärillä tuhotaan, ja konkreettisesta konkreettisesta aineesta, joka on tuotu betonituotteista, seisoo vuosia eikä mitään ole tehty sille. Mikä on sen valmistuksen salaisuus?

Yura-72 kirjoitti:
Todennäköisesti monet joutuivat sellaiseen tilanteeseen, että talven jälkeen konkreettiset ebbsit, jotka on tehty itsestään talon ympärillä tuhotaan, ja konkreettisesta konkreettisesta aineesta, joka on tuotu betonituotteista, seisoo vuosia eikä mitään ole tehty sille.

Usein tapahtuu toisinpäin.

Yura-72 kirjoitti:
Mikä on sen valmistuksen salaisuus?

Tekniikan mukaisesti.

Ja miten tekniikka. Otan 3 kauraa hiekkaa 1 sementistä 6 raunioista, lisätään vettä, kun menen, niin ettei neste olisi yleensä muovia eikä niin. Ehkä jotain pehmittimiä olisi lisättävä

Yura-72 kirjoitti:
Ja miten tekniikka.

Jyvien kokojakaumaa on noudatettava. Sementin tulee olla tuore. Savi ja roskat epäpuhtaudet vähintään. Veden pitäisi olla kohtalaisesti. Sekoitettu on oltava hyvin huolellisesti. Betoni on asetettava mahdollisimman nopeasti, ei kylmässä. Ja värähteli tai huolellisesti räikeä. Kypsytysolosuhteet olisi annettava etenkin ohuille kerroksille (kuten sokeille jalkakäytäville).

Suhde on voimakkaampi, 1-3 metriä. Murskattu kivi kohtuullisesti, puhdas sora, savesta yleensä ei voida hyväksyä, sora-tyyny ja lujittavat jäykkäät verkot ovat pakollisia. Betoni kerros vähintään 10 cm ja hieman enemmän. Tärinä kotona on vaikea, valitettavasti.

Työ ilman taidetta - barbarismi!

Työntekijä kirjoitti:
Tärinä kotona on vaikea,

Käytän jyrsintä karsinta-lokeista. Kapeissa paikoissa, baari tai palan paksu vahvistaminen. Esikaupungit ovat melko hyväksyttäviä.

Hyvä aika!

Kiinteän seoksen valmistamiseksi tarvitaan:

Portland-sementtimerkki 500D0 (GOST 10178-85).
Sorafraktio 5-20 mm (GOST 82690-97).
Hiekkainen joki, jonka hiukkaskoon moduuli on Mcr = 2,6 (GOST 8736-93).
Vesi.

Betoniseoksen koostumus kuutiometriä kohti valmiista liuoksesta, mittasuhteet esitetään kg: sementti - 320, hiekka - 610, sora - 1250, vesi - 170.

Kiinnitä huomiota! Sementin esihitsaus hiekalla mahdollistaa vanhojen sementtien tehokkaamman käytön. Sementti on ostettava alkuperäispakkauksessa valmistajan osoittamalla tavalla, jotta se ei päätyisi väärennettyyn (sekoitettu sementti), joka ei täytä ilmoitettua tuotemerkkiä M500.

Seoksen valmistuksen helpottamiseksi (sementtiä ja hiekkaa ei tarvita) voit ostaa Peskobeton M300: a jokisuihkulla täyteaineella, jonka murto-osa on 2,0 mm.

Laitevalut (henkilökohtaisesta kokemuksesta):

 1. Kaivaa kaivanto kellarin pohjan ympärille ainakin pohjan leveydeltä.
 2. Tee puiset kehykset ympäri kehä.
 3. Täytä vuoren hiekka (tyyny 150-200 mm) ja tamp.
 4. Täytä sora (alusta 100-150 mm) seuraavalla särmäyksellä.
 5. Aseta muurausverkko kiinnittämällä liitokset neulomalla.
 6. Kaada valmiiksi valmistettu betoniseos 7-10 asteen kulmakerroksesta pohjasta ja kerroksen paksuus on vähintään 150 mm pohjan pohjassa.
 7. Sulje sidos kehyksen ympärillä läpinäkymättömällä kalvolla ensimmäisten kolmen päivän ajan.

Pääsit hienoon tulokseen.

miten ja mikä on luotettavampi sokean alueen korjaamiseksi: halkeamia, sumentumista jne.?

Muuten sementti. Hyvin usein (paljon useammin kuin voitte kuvitella!) Sementti on sidottu dolomiittiin ja tuhkaan, mikä vähentää sementtimerkkiä suuruusluokkaa. Joten yritä ostaa sementtiä vain virallisilta toimittajilta (vaikka täällä on harvoja, mutta harvoin) ja tunnettuja tuotemerkkejä;
Portland, Eurocement, Mordovtsement. Pakkaus on tiukasti 50 kiloa kpl ja yrityssäkeissä (yli kolme kerrosta paperia ja polyeteenikerrosta, useammin 5, joskus ilman, sitten kyllästettyä paperia). Katso tuotantopäivää - sementti säilyttää ominaisuutensa noin 3 kuukautta, sitten tuotemerkki putoaa. Ei ole kokkareita - jos on, niin se tarkoittaa, että nesteytys on mennyt (ei kunnolla varastoitu, vanha) pudotusmerkin poistumiseen. Tarkastellaan tuotannon aikaa (tunteja, minuutteja) - ne ovat kaikki erilaisia ​​merkkipaketeissa, usein samassa pinoissa.
Ja mikä parasta, he ovat hyviä ystäviä, eikä markkinoilla ole - 99% on olemassa!

 1. Täytä sora (alusta 100-150 mm) seuraavalla särmäyksellä.
 2. Aseta muurausverkko kiinnittämällä liitokset neulomalla.
 3. Kaada valmiiksi valmistettu betoniseos 7-10 asteen kulmakerroksesta pohjasta ja kerroksen paksuus on vähintään 150 mm pohjan pohjassa.

eikä pelkkää pelkkää sanaa. anteeksi

sokea alueesta
En ymmärrä, miksi kaivaa talon ympärillä? Sitten se kaikki on peitetty sora.
Jos se kastuu, se turpoaa ainakin jotain nukkumaan siellä! Miksi on mahdotonta yksinkertaisesti tehdä sora-tyynyn kerros maaperään ja asettaa sokea alue päälle. Ja myös leikkaat lämpöherukat ainakin 2,5 - 3 metrin välein

Kun teemme betonialustan, emme kaivaa sitä * altaan *, joka taas nukahtaa hiekkaa ja soraa. Se jäätyy, märkä ja laajennettavissa.

Yura-72 kirjoitti:
Ehkä jotain pehmittimiä pitäisi lisätä

Tein pienen FAQ: n itselleni. Käsiteltiin joukko lainauksia, kommenttini, foorumin neuvoja, elämän tarkistamista. Voi auttaa sinua. Se ei vahingoittaisi valvojia suurelle määrälle kirjaimia!

Betoni, jos se ei ole soraa, on laasti tai sementti-hiekkaseos (CPS).
Tärkeimmät ominaisuudet:

 1. vahvuus
 2. Ei pelkää vettä (jopa voimaa veteen)
 3. Hän on ystäviä terästä, paksua alumiinia ja sinkkiä (toisin kuin kipsi, päinvastoin on totta)
 4. Kuivaamisen aikana (asetetaan tarkemmin sementtikiven muodostuminen) puristetaan, mikä johtaa halkeiluun. Damper-saumat tehdään eliminoimiseksi. Seinän ja levyn väliin sekä 1-2 cm: n välillä.
  Betonin tiheyden mukaan jaetaan seuraavasti:
  • erittäin raskas (tiheys yli 2500 kg / m3), joka on tuotettu erittäin raskailla aggregaatteilla (baritit, magnetitit, valurauta romu); niitä käytetään erityisiin suojarakenteisiin;
  • raskas (tiheys 2200 - 2500 kg / m3), joka on tehty hiekasta, soraa, murskattua kiveä raskaista kivistä; käytetään kaikissa tukirakenteissa;
  • kevyt (tiheys 1800 - 2200 kg / m3), betonteita käytetään pääasiassa kantavissa rakenteissa;
  • Valo (tiheys 500 - 1800 kg / m3) puolestaan ​​luokitellaan seuraavasti:
   a) kevyt betoni huokoisissa luonnollisissa ja keinotekoisissa aggregaateissa;
   b) solusbetoni (hiilihapotettu betoni ja vaahtobetoni), joka koostuu sideaineesta, vedestä, hienojakoisesta piidioksidikomponentista ja vaahdotusaineesta;
   c) suurten huokosten (hiekkattomien) betoni tiheässä tai huokoisessa karkeassa aggregaatissa, jossa ei ole sakkaroosia;
  • ylimääräinen valo (tiheys alle 500 kg / m3) - solu- ja huokoiset aggregaatit, joita käytetään lämmöneristyksenä.

Oikein valituissa betoniseoksissa sementin kulutus on 8-15% ja aggregaatti - 80-85% (painosta).
Osuudet (per kuutios). Yleensä: 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa, 2 osaa raunioista, 0,7 osaa vettä.
• Sementti m500 300-350 kg (0,25 kuutiota).
• Hiekkaa 600-700 kg (0,4-0,5 kuutiometriä). Luonnollinen hiekka, jonka hiukkaskoko on 0,14-5 mm, parhaiten pesty, joki. Betonin ja laastin hiekassa sallitaan enintään 10 mm jyviä, ja 5-10 mm jyvät eivät saa olla yli 5 painoprosenttia. Pienten partikkelien määrä, jotka kulkevat seulan läpi 0,14 mm: n aukkoilla, ei saa ylittää 10%.
Savi ja pölyhiukkaset, orgaaniset epäpuhtaudet, rikki- ja rikkiyhdisteet ovat haitallisia epäpuhtauksia hiekassa.
• Murskattu kivi - 1100-1200 kg (0,7-0,8 kuutiometriä). Sora, murskattu kivi, jonka raekoko on 5-70 mm. Massiivisten rakenteiden betonisoimiseksi raon koko voidaan nostaa 150 mm: iin.
• Vesi - 150-180 litraa
Sementti - hiekkaseos (CPS). Yleensä 1: 3 (kipsi 1: 4). Veden määrän tulisi olla vähäinen. Yleissääntö on sekoittaa sementtiä hiekalla, nukahtaa ämpäriin. Veden lisäämisen jälkeen tilavuus pysyy samana.
lisäaineet:

 1. Fairy (faerie) astianpesu. 1 tl per kauha. Parantaa seoksen liikkuvuutta (on mahdollista vähentää veden määrää, minkä seurauksena valmiin betonin lujuus kasvaa).
 2. PVA - lasi liuosta varten (laimennetaan paremmin veteen sekoittumiseen) - parantaa sitkeyttä
  • aiheuttaa vähäisen vähenemisen tuloksena olevan betonikiven kovuuden ja lisääntyneen taivutuslujuuden.
  • aiheuttaa huomattavan lisäyksen liuoksen tarttumiseen käsitellylle pinnalle - 30-40 minuutissa voit kävellä
 3. Nestemäinen lasi (HD) on kiistanalaisin lisäaine. Lisää betonin kovuutta, vähentää huokoisuutta (kosteuden suojaus), vähentää asetusaikaa (jopa minuutti riippuu laskusta), haponkestävyys. Tämän ansiosta on mahdollista sulkea kosteusvirrat (aluksilla tällä tavoin reiät on suljettu). Samalla pelkää hiilidioksidia (CO2). Sen vuoksi valmisbetoni on välttämätön suojaamaan hiilidioksidipäästöistä. Muussa tapauksessa rautateiden muodostamat kiteet tuhoutuvat hiilidioksidilla ja ne kulkeutuvat kosteudelta pinnalle kouristusten muodossa. Todellakin voidaan käyttää laatta.
  Nestemäinen lasi:
  Sitä käytetään pohjaveden perustusten, vedenpitävien seinien, lattioiden lattiojen ja kattojen, uima-altaiden, puutuotteiden kyllästämisen suojaamiseen, jotta ne saisivat suuremman tiheyden ja palonkestävyyden
  Jos lisäät nestemäistä lasia sementin ja veden liuokseen tai sekoitat sitä vain sementin kanssa, voit nopeasti tarttua siihen, eikä sinulla ole aikaa tehdä mitään.
  Nestemäinen lasi laimennetaan vedessä ja tämä koostumus sulkee sementti-hiekkaseoksen (kuiva). Kovettuminen, w.s. muodostaa vedenpitävän kalvon. Hiilidioksidin vaikutuksesta (ilmasta) kalvo tuhoutuu, joten rasva-sementtiä on hoidettava. liuos ja rauta.
  Ratkaisumenetelmät rautateillä. tapahtuu 1-2 minuutin kuluttua, ja se tapahtuu nopeammin, sitä enemmän g. Siksi valmistele liuoksia pienissä osissa.
  teelusikallinen kilogrammalta sementtiä (valmiissa liuoksessa)
  Kulutus: Vedeneristys: 8-10% liuoksen tilavuudesta, betonin kovettumisen nopeuttamiseksi: 3-5% sementtiä liuoksessa. Seinien ja väliseinien aukkojen täyttämiseksi sekoita nestemäinen lasi, sementti ja hiekka suhteessa 1: 1: 3
  Puupintojen ja vesitiiviiden kaivojen kyllästämiseksi suojaa kosteudelta, hometta ja sieniä käsitellään laimentamattomalla nestemäisellä lasilla.
 4. Kalkkia. Lisääntyy liuoksen muovisuutta vähentäen samalla sen lujuutta ja lisääntynyttä hydrofiilisyyttä. Parempi olla käyttämättä.
 5. Teolliset pehmittimet: ">,">
 6. Metalliverkko. Levittimelle on lujitussilmukka, jonka lanka on 3 - 6 mm ja kennon koko on 100x100 mm (150x150, 225x225, 300x300 - hyvin harvoin 1/3 paksuudesta (pohja). anti-creep ratkaisu.
 7. Lasikuitukangas - halkeaman torjumiseksi (puristettu pintaan). Lasikuitukerros 5mm x 5mm (lasikuitua sisätiloihin) käytetään kipsaustyössä rakennusten ja rakenteiden pintojen vahvistamiseksi erilaisiin tarkoituksiin, kattojen ja seinien halkeamien korjaamiseksi, kipsin kerrosten suojaamiseksi halkeilulta, korjaamaan säröttyä kipsiä, vähentämään lämpötilaeroista aiheutuvaa stressiä ja "lämpimän lattian" järjestelmien kosteus, vedeneristyskerroksen ja maalin- ja lakkapinnoitteiden vahvistaminen lisäämällä seinien pintojen mekaanista lujuutta, emäkset lei alle laatta.
 8. Kuitua.
  Basalttikuitu
  Pituus, mm Betonityyppi Kuitujen määrä per 1 m3 betonia, kg
  6 Kevytbetoni 0,5-1
  13 Raskas betoni 0,5-1
  Polypropeenikuitua käytetään estämään betonin ja kipsituotteiden halkeilua. Propeenikuitu voi olla edullisempi vaihtoehto teräsvahvisteiselle verkolle.
  Betoni, teräsbetoni: Lisää sekoituksen alkuvaiheessa
  View - polypropeenikuitu (12mm).
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3.
  Rakennusten seokset:
  Kun sekoitat manuaalisesti polypropeenikuitua, lisätään kuivaan seokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää vettä ja jatka sekoittumista, kunnes saavutetaan yhtenäinen koostumus. Kun sekoitetaan mekaanisesti, lisätään polypropeenikuitua sekoittumisveteen ja sekoitetaan edelleen, kunnes saadaan homogeeninen sakeus.
  tasoite:
  Katso - levyt 3 - 6 cm paksu - polypropeenikuitu (6mm).
  yli 6 cm: n paksuisille kiviaineille - polypropeenikuidut (12 mm).
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3 tai 1 g / 2 kg kuivaa rakennusseosta.
  Huomaa: polypropeenikuidun käyttö ei poista tarve laajennus- (kompensointi) saumojen käyttöön.
  kipsi:
  View - polypropeenikuitu (6mm).
  polypropyleenikuitua (3mm) - erittäin ohuille kerroksille ja injektointia varten.
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3 tai 1 g / 2 kg kuivaa rakennusseosta.
  Huomautus: Suorittaessaan kipsaustyötä polypropeenikuidulla, on välttämätöntä esipuhdistettava käsiteltävä pinta ja suihkuttaa se sementtimaitoon.
  Pienet arkkitehtoniset muodot:
  View - polypropeenikuitu (6mm).
  Kulutus - yksi tai kaksi pakkausta (0,6-1,2 kg) / m3.

Betonin valmistusmenetelmän ominaisuudet

 1. Sekoita ensin sementtiä hiekalla (sementtipuristimet rikkoutuvat) ja lisää sitten vettä
 2. Kaatamisen jälkeen pidä (märkä sahanpurua, ruisku, polyetyleeni) vettä 7 päivän ajan. Perusvahvuus 28 päivän jälkeen huoneenlämmössä.
 3. Kosteustarkastus - kiinnitä levyt polyeteeniä (300 x 300 mm) liimanauhalla. 4 tunnin kuluttua (parempi seuraavana päivänä) ei pitäisi olla höyryä.
 4. Liuoksen tarttuminen paremmin pohjaan. Pohjustuspinnat ennen liuoksen levittämistä. PVA - ja märkä - liuoksen rasvaaminen.
 5. Sementtiä. Märkä kuiva sementti märkäpaksu. Mikä paska, murtuu vuodessa.
 6. Tarra laatat raaka rappaus. En ole kokeillut sitä itse.
  • Kun seinä juuttuu hieman, voit välittömästi liimaa, mikä tärkeintä, että kipsi ei ollut liian pehmeä. On myös erittäin tärkeää estää seinän tarttuminen ahtaasti, eikä kovettua.
  • Sementtimaito on yhteinen sementti, joka on laimennettu vedellä sopivaan sakeuteen. Käytännöllisyyden vuoksi laimennettiin 50x50 sementtiä kalkilla, ei kovettu niin nopeasti. Totta, en tiedä, mitä se oli kalkille, se oli pussissa kuin sementistä ja väri on lähes sama kuin sementti. Lisäsimme sen myös kipsiin, mikä on hieno asia.
 7. Rammer (tärisevä) Täyttää betonin, lisää lujuutta ja kosteutta. Mutta liiallinen tamping johtaa sementin maidon muodostumiseen, jolla on kaikki seuraukset. Pysähdy välittömästi veden pintaan pinnalla ja siirry seuraavaan osaan.
  Laajennusliitokset (pelti, termo jne.) Leikataan pitkin koko kehä pohjaan. Pitkä ja kapea - 5-8m jälkeen, kadulla 3m jälkeen.
  Lämpösaumojen säännöt:
  • Ympärysseinien varrella.
  • Rakennusten ympärillä, kuten sarakkeissa ja portaissa.
  • Käytävillä oviaukkojen ja kaarien kautta.
  • Rajoittavien alueiden rajoittaminen:
  - Kokonaispinta-ala ei saisi ylittää 40m2.
  - kun pinnan pituuden ja leveyden suhde on suurempi kuin 2: 1.
  - lattian pituus yli 8 m.
  - päällekkäisen levyn vaikeassa muodossa, kun alue muistuttaa kirjaimia L tai U.
  - tulevien kulmien paikoissa.
  Sauman leveys vähintään 5 mm. Leikattujen solujen leveyden ei tulisi olla yli 6,5 x 6,5 m. Seinämän ympärillä oleva sauma (seinämän kanssa) on 10-20 mm. On parempi täyttää vaimenninnauha, ts. laita se ennen kaatamista (toimi 20 mm, sitten leikkaa). Voit käyttää vaahtopolyetyleeniä - Izolonia).

Lisäaineet betonin huuruvastuksen parantamiseksi

Betoni sen löytymisen jälkeen on tullut yksi tärkeimmistä rakennusmateriaaleista. Tämä johtuu pääasiassa sen korkeista ominaisuuksista. Mutta hänellä on myös useita haittoja. Merkittävin näistä on vähäinen vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille. Tällä hetkellä ongelmaa ei enää ole. Erilaiset konkreettiset lisäaineet, joilla parannetaan pakkasvastusta, auttavat parantamaan materiaalin kestävyyttä epäsuotuisiin talviolosuhteisiin.

Missä on käytetty pakkasenkestävää betonia

Kaikkiin rakennustyyppeihin ei tarvita pakkasenkestäviä lisäaineita. Niitä käytetään pääasiassa rakennusten rakentamisprosessin aikana talvikaudella. Tällöin lämpötilan ei tulisi laskea hyvin alhaiseksi. Kun lämpömittari putoaa alle -25 astetta, sinun on lopetettava työn kulku, koska korkealaatuista betonia ei ole mahdollista valmistaa.

Lisäaineet, joilla syntyy roskaa kestävä betoni, mahdollistavat rakennusmateriaalien käytön myös silloin, kun lämpötila on alle -15 celsiusastetta. Jos indikaattorit ovat vain -5-7 astetta, pääset lämpimällä vedellä. Ratkaisun ominaisuudet eivät tässä tapauksessa heikkene.

Lisäaineiden lajit, joilla parannetaan pakkasenkestävyyttä

Jäätymistä kestävä aine voi merkittävästi muuttaa ratkaisun suorituskykyä ja laatuominaisuuksia. Kunkin lisäaineen tavoite betonissa on valmistaa tietty komponenttikoostumus tietyille ilmasto-olosuhteille.

Seuraavia suosittuja lisäaineita, jotka vaikuttavat pakkasvasteeseen, ja joitain muita tämän materiaalin indikaattoreita:

 1. Tehonotkistimet. Ne ovat kemikaaleja, jotka vaikuttavat betonimassan liikkuvuuteen. Tämä näkyy muun ratkaisun ominaisuuksissa. Niistä asiantuntijoilla erotetaan kovuus, voima ja vedenpitävyys. Lisäksi kaikki pehmittimet vaikuttavat viime kädessä betonin kulutukseen vähentäen sen määrää. Yksi suosituimmista tyypeistä on venäläisen "Polyplast", nimeltään "C-3".
 2. Kovettuvat kiihdyttimet Nämä keinotekoiset aineet tapahtuvat tavalla tai toisella vaikuttamalla asetukseen ja kovettumiseen. Nämä prosessit tapahtuvat melko nopeasti. On ymmärrettävä, että lähes kaikki kovettumiskiihdyttimet vähentävät materiaalin plastisuuden tasoa, mutta samanaikaisesti betonin lujuusominaisuudet lisääntyvät (lisääntyvät merkittävästi, kun se kovenee). Koska asetusaika ei ole kovin pitkä, rakennusten rakenteiden prosessi tapahtuu mahdollisimman nopeasti.
 3. Sääntelyviranomaisten plastisuus. Niiden tavoitteena on laajentaa valmiin seoksen käyttöä. Tämä on tärkeää silloin, kun valmistetaan alusta asti suuri määrä materiaalia, jonka on säilytettävä ominaisuutensa ennen sen käytön prosessia esineessä. Kalsiumkloridi, kalsiumnitraatti, kalsiumnitriitti, kalsiumnitriitti-nitraatti-kalsiumkloridi, natriumsulfaatti, natriumnitraatti, trinatriumfosfaatti ja natriumkloridi (suola) ovat suosittuja plastisuutta säätelevien aineiden joukossa. Tällaiset lisäaineet ovat usein kysyttyjä, kun tarvitaan betonin kaatamista epälineaarisiin muotoihin. Tällaisessa tapauksessa materiaali täyttää paremmin kaikki epäsäännöllisyydet.
 4. Kylmät kestävät lisäaineet betonin aikaansaamiseksi. Niitä lisätään myös betoniseokseen, jos ympäristön lämpötila laskee alle -7 celsiusasteeseen. Tämä mahdollistaa samanlaisissa sääolosuhteissa materiaalin ominaisuuksien säilyttämisen pitkään aikaan. Myydyimmät lisäaineet ovat: MB 10-01, MB 10-30C, MB 10-50C ja MB 10-100C. Ne eroavat pääkomponenttiensa suhteessa: piidioksidihöyry ja tuhka.
 5. Muokkauksia. Ne voivat merkittävästi lisätä lujuusindikaattoria. Käyttönsä takia korroosionkestävyys ja matalat lämpötilat paranevat.
 6. Monimutkaiset lisäaineet. Tällaisia ​​lisäaineita pidetään suosituimpia, koska ne vaikuttavat samanaikaisesti useisiin betonin suorituskykyominaisuuksiin. Tämä lisäaineiden ryhmä voi vähentää veden kulutusta, lisätä vastustuskykyä pakkaselta ja korroosiolta, pidentää kovettumista jne.

Käytettävien lisäaineiden määrä on melko merkittävä. Rakennuksessa käytetään erilaisia ​​keinotekoisia aineita ja luonnon elementtejä. Joissakin tapauksissa lisätään myös suolaa betoniin, jotta syntyvä pakkasenkestävä seos voi suorittaa tehtävänsä vaikeissa sääolosuhteissa.

On tärkeää ymmärtää, että lisäaineet, joissa kloridi on läsnä, voivat vähentää betonirakenteiden vahvistamisosien korroosionkestävyyttä. Natriumnitriittiin perustuvat lisäaineet päinvastoin ovat tämän prosessin estäjiä.

Miten hakea

Frost-resistentti lisäaine betoniin voi sekä parantaa materiaalin laatua että laskea sitä. Se riippuu suoraan sen erityisolosuhteista, joissa sitä käytetään ja jolla se on yhteydessä. Siksi on tärkeää pohtia useita suosittuja materiaalin sovellusvaihtoehtoja:

 1. Jos kuormittamatonta raudoitusta käytetään betonirakenteissa, joiden halkaisija on yli 5 millimetriä, lisäaineiden käyttöä koskevia rajoituksia ei ole. Materiaalin kovettumista ja stabiilisuutta voidaan tässä tilanteessa muuttaa missä tahansa järjestyksessä.
 2. Tapauksessa, jossa ei-rasittamattoman vahvikkeen halkaisija on korkeintaan 5 millimetriä, lisäaineiden käyttöä, jossa kloorivetyhapon vaikutusta kalsiumilla ei suositella. Tässä tilanteessa viimeisen lisäaineen yhdistelmä natriumnitriitillä on myös epäsuotuisa.
 3. Suunnittelussa on upotettuja ja pakokaasuelementtejä, joita ei ole suojattu, seuraavia aineita: potas (kaliumkarbonaatti), urean ja kaliumnitraatin, natriumnitraatin ja kalsiumnitraatin seos. Ne voidaan lisätä betoniin omilla käsillään sekoitusprosessissa.
 4. Jos tuleva betonirakenne toimisi olosuhteissa, joissa on aggressiivista kaasumaista ympäristöä, sinun ei tule käyttää lisäainetta, joka on suolahapon kalsiumin vaikutusten tuote. Tällaisissa tilanteissa on mahdollista kiihdyttää korroosiota.

Valmistele pehmittimen betonille omilla käsilläsi voi olla kotona. Samaan aikaan rautakauppaan hankittu lisäaine on kuitenkin korkealaatuisempaa. Tämä johtuu siitä, että se on läpäissyt sopivan testin, joka määrittää sen sisältämien aineiden tarkan määrän. Lisäaineiden itse valmistelu aiheuttaa joskus negatiivisia seurauksia.