Nestemäisen lasin käyttö betoniin

Suuri osa ihmisistä tuntee sanan "nestemäinen lasi", mutta kukaan ei tiedä, että jopa keskiaikaiset alkemistit joutuivat rakennusmateriaaleihin nestemäisellä liimalla. Silikaattiliima on tuttu nimi, se on kysyntää tällä hetkellä, ja joskus se on korvaamaton.

Aineen koostumus sisältää kalium- ja natrium-silikaatit. Nestemäistä lasiliuosta käytetään laajasti rakentamisessa, sillä on erilaisia ​​ominaisuuksia. Varastojen lisääminen betoniin vedeneristämiseen on perusteltua perustaa säätö ja lisää merkittävästi rakennusmateriaalin lujuutta.

Levitä aine kolmeen suuntaan:

 • Betonipintojen vedeneristys. Sementtikerroksessa käytetään nestemäistä lasia, betoni imee liuoksen. Jalostamisen jälkeen seos kuivuu tukkeutuu kaikki betonin huokoset, kosteus ei kulje. Maksimaalista vaikutusta varten pinnoite suoritetaan useissa kerroksissa.
 • Lisäaine betoniliuoksen valmistuksessa. Komponenttien koostumuksella on korkea vedeneristys, mutta myös kovettuu nopeasti, mikä lyhentää sen käyttöaikaa.
 • Lisäaine eri betonimerkkien valmistukseen. Kuivattua betonia tulee todellinen monoliitti.

Materiaalien edut

Tekniikka nestemäisen lasin eduilla antaa sinulle mahdollisuuden tutustua täysin tähän aineeseen. Seuraavat kyvyt erotetaan toisistaan:

 • Suuri tarttuvuusaste. Nesteen sakeus mahdollistaa liuoksen tunkeutumisen kaikkiin materiaalin huokosiin, mikä takaa vahvan tartunnan ja luotettavan vedenpitävyyden.
 • Liimapinnoite edistää vedenpitävän kalvon muodostumista. Sovellusmenetelmä ei vaikuta eristävään kalvoon saadaan kokonaan.
 • Kustannustehokas käyttöön. Jokainen käyttötapa vaatii pienen materiaalin kulutuksen.
 • Tavaroiden paras hinta.
Takaisin sisällysluetteloon

Soveltamissäännöt

Liuoksen valmistusprosessi ei ole monimutkainen, konkreettinen liuos nestemäisellä lasilla on helppo valmistaa omilla käsillä. Laadun tuotteen saamiseksi on tärkeää tarkkailla seoksen osien oikeita mittasuhteita ja tietää tiettyjä käyttöolosuhteita niin, että betoni ei repeä ja hajoa. Säännöt ovat seuraavat:

 • Nestemäistä lasia ei lisätä betoniin. Ensinnäkin valmistetaan kuiva seos, joka laimennetaan ohut liuotusvirta liuotettuna veteen jatkuvasti sekoittaen.
 • On tärkeää noudattaa tarkasti ohjeita, kunnioittaa osia mittasuhteista. 3% on silikaattiliiman komponentti laastilla perustukseen, muissa tapauksissa liima-aineen enimmäismäärä koostumuksessa voi olla 25% kokonaismassasta.
 • Nestemäinen liima edistää liuoksen nopeaa kiinteytymistä. Pienen veden lisääminen tai pienien osien valmistaminen auttaa työtä. Ei ole järkevää valmistaa seosta konkreettisessa sekoittimessa, vaan se tarttuu sekoittumisen loppuun asti.
Takaisin sisällysluetteloon

Työvälineet

Nestemäisen lasin käyttö betoniin vaatii erikoistyökalujen valmistelua. Ensin tarvitset pienen säiliön, lapaset ja haalarit. Sekoittamiseen tarvitset poran, jossa on suutin, ja harjalla, harjalla tai rullalla. Tarvittaessa liuos ruiskuttamalla tarvitset ilmakuivan.

Työ vaatii hiekkaa, sementtiä ja vettä. Kaikkien komponenttien sekoittaminen kylmällä vedellä. Huolehdi riittävästä määrästä erikokoisia astioita. Tämän ansiosta voit hallita liuoksen lisäämistä liuokseen ja estää verensiirron.

Materiaalien suhde

Betonin ja nestemäisen lasin valmistuksessa on tärkeää ottaa huomioon suhde 1 - 10. Koska betonin sisältämän liiman läsnäolo vaikuttaa kovettumisprosessiin, laastin valmistukseen on käytettävä seuraavia mittasuhteita:

 • kun liiman määrä on 2%, materiaalin alkuasetus alkaa 40-45 minuutissa ja tuote on vihdoin valmis 24 tunnissa;
 • 5% aineesta alkaa näkyä betonin kovettumisessa 25-30 minuutissa, lopulta tarttuu 16 tunnin kuluttua;
 • 8% - asetus tapahtuu 15 minuutissa ja tuote on valmis 6-8 tunnissa;
 • 10% - säätöprosessi kestää 5 minuuttia, 4 tuntia - lopputulos on valmis.

Useimmin näitä mittasuhteita käytetään betonilaatuissa M300 ja M400. Tarvittaessa lisääntynyt vedenkestävyys, liiman prosenttiosuus liuoksessa kasvaa. On syytä tietää, että nestemäisten aineiden enimmäisprosenttiosuutta ei saisi nostaa 25: een itsenäiseen valmistukseen. Käytännössä kävi ilmi, että liuos, jolla on suuri määrä liimaa koostumuksessa, johtaa betonin tuhoutumiseen lähes seuraavana päivänä.

Liuos valmistetaan käyttäen rakennesekoitinta.

Seos valmistettaessa oikein seuraten seuraavaa menetelmää:

 • liuoksen koostumuksessa oleva vesi on juominen, ilman suoloja ja erilaisia ​​sulkeutumattomia epäpuhtauksia yhden ämpärin määränä;
 • lisätään yhden lasin liimaa ja sekoitetaan huolellisesti;
 • siirrä nestettä suurempaan astiaan: kulhoon tai altaaseen;
 • perusteellisen sekoittamisen jälkeen lisää hiekalle ja sementille aikaisemmin valmistettua kuivaa seosta nesteeseen;
 • sekoita kaikki rakosekoittajalla tai käytä poraa suuttimella;
 • ratkaisu on käyttövalmis.

Tämä materiaalien suhde ja työ pienillä annoksilla voi saavuttaa korkealaatuisen tuotteen, kestävän vedenpitävyyden.

onnettomuuksien ehkäisy

Käyttämällä yleistä korjaustoimenpidettä tehdessäsi betonia ei ole vaikea tehtävä, se on vain syytä noudattaa turvatoimia. Tuote ei ole myrkyllinen, mutta pienien sumutteiden muodossa se voi ärsyttää ylähengitysteiden limakalvoa. Materiaalin käsittely on kaukana kipin lähteistä, melko ilmastoidussa huoneessa.

Vältä kosketusta ihokosketuksen kanssa, käytä käsineitä ja erityisiä vaatteita henkilökohtaisten suojavarusteiden kanssa. Vältä silmäkosketusta, voi aiheuttaa palovammoja. Tarvittaessa huuhtele silmät runsaalla vedellä ja hakeudu lääkärin vastaanotosta. Jos ainetta joutuu iholle, pese paikka lämpimällä vedellä ja saippualla ja voitele iho voiteella, joka ei sisällä vaikuttavia ainesosia.

Säiliö, jossa liuokset laimennettiin, käytetään sen tarkoitukseen, säiliön käyttö jokapäiväisessä elämässä on kielletty. Työn jälkeen se on liotettava riittävästi vettä ja pestävä perusteellisesti. Vanha yleismaailmallinen korjaustoimenpide ei sisällä haitallisia aineita, ja uusien tekniikoiden kehittämisestä ja uusien työkalujen syntymisestä huolimatta nestemäisen lasin tarve ei vähene.

Nestemäinen lasia betoniin - kaikki "for" ja "against"

On olemassa valtava määrä vaihtoehtoja sementin laastareiden luomiseen. Natriumsilikaatin (nestemäisen lasin) käyttö betoniin on progressiivinen menetelmä hyvästä, laadukkaasta ja kestävästä sementtipohjasta. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkoitusta, johon nestemäistä lasia käytetään betoniin ja miten se voidaan panna oikein sementtimassoon saadakseen korkealaatuisen perustan lopputulokseksi.

Laajuus ja sovellusominaisuus

Joten miksi lisätään nestemäistä lasia betoniin? Kotitalouksissa nestemäistä betonia (kemiallinen nimi on natriumsilikaattia) käytetään kosteutta kestävien ominaisuuksien antamiseen kiinteytysmassalle ja sen lujuuden parantamiseksi. ZhS: tä käytetään korjaamisessa altaissa, viemäriverkossa työskentelevissä töissä jne. Lisäksi on mahdollista lisätä nestemäistä lasia betoniin sementtimassan kovettumisen nopeuttamiseksi.

On tarpeen lisätä nestemäistä lasia varovasti sementtikantaan tarkkailemalla tiettyjä mittasuhteita. Nestemäisen lasin käyttö yli 5% sementtiseoksesta ei välttämättä ole paras tapa vaikuttaa säätiön tai tuotteen suorituskykyominaisuuksiin, joita käytetään synnyttämään natriumsilikaattia. Tässä puhumme enemmän lujuusominaisuuksista.

Betoni nestemäisen lasin lisäämisen avulla

Nestemäisen lasin käyttö betoniin kasvaneessa määrässä edistää perusaineen nopeutettua kovettamista, mikä vuorostaan ​​vaikeuttaa sementin valmistusta.

Valmistettaessa seosta ja sekoittamalla lisäaineita on välttämätöntä noudattaa tämän aineen syöttämistä osuuksiin betonikantaan.

Hyödyt ja haitat nestemäistä lasia betonille

Tarkastellaan nyt tämän lisäaineen etuja ja haittoja parantamalla sementtikannan vedeneristysominaisuuksia.

Natriumsilikaatti-asiantuntijoiden tärkeimmät positiiviset ominaisuudet ovat:

 • korkea tarttuvuus - kun nestemäinen lasia lisätään betoniin, seos osoittautuu harvinaiseksi, minkä vuoksi käsitellyn pinnan huokosten täydellinen ja syvä täyttö tapahtuu;
 • korkea vedenkestävä suorituskyky;
 • kustannustehokkuus - vedenpitävänä nesteen kulutus on hyvin pieni;
 • estää hometta;
 • alhaiset kustannukset;
 • kestävyyttä.
 • nopea jäädyttäminen;
 • kapea tarkennus - ZhS: tä käytetään vain suojautumiseen kosteudelta;
 • injektion kohteena olevan aineen tarkka valvonta.

Nestemäisen lasin käyttöjärjestelmä

Jotta voidaan arvioida objektiivisesti kaikkien "lisä" ja "vastustaa" tällaisen lisäaineen käyttämistä vaivaamista varten, sinun on ymmärrettävä, että vain valmiin rakenteen suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Tämä pätee paitsi itse betoniin myös vahvistaviin metallielementteihin.

Kuinka valmistautua nestemäiseen lasiseen betoniseokseen?

Menetelmä betonipohjan valmistamiseksi nestemäisen lasin lisäämisellä ei luonnostaan ​​ole vaikeaa, mutta laadullisen tuotteen saaminen on mahdollista vain, jos noudatat useita tärkeitä sääntöjä:

 1. Seoksen kovettumisominaisuuksia tulisi pienentää. Tätä varten natriumsilikaatti liuotetaan ensin veteen ja vasta sen jälkeen ruiskutetaan ohuessa virrassa valmiiseen sementti- tai betoniliuokseen.
 2. JS: n käyttöönoton aikana koko massaa sekoitetaan jatkuvasti, minkä johdosta vesieristysmateriaalin tasainen jakautuminen koko tilavuudelle saavutetaan.
 3. Heti kun koko JS: n määrä tuodaan sementtiin, kaikki on sekoitettava perusteellisesti uudelleen käyttämällä rakennesekoitinta tai porakone, jossa on erityinen suutin.

Koska tällaiset seokset kovettuvat nopeasti, työkappale valmistetaan pieninä määrinä. On selvää, että se ei ole järkevää valmistella seosta konkreettisessa sekoittimessa - se tarttuu kauan ennen sekoitusprosessin loppuunsaattamista.

Betonin sekoittaminen nestemäisellä lasilla on aina pieniä osia, joten sillä ei ole aikaa kovettua ennen sen käyttämistä.

Nestemäisen betonin valmistuksessa käytetään vain puhdistettua juomavettä, jossa ei ole suolapitoisuutta ja muita sulkeumia. Viimeksi mainitut vähentävät tehoaineiden ZS suorituskykyominaisuuksia.

Materiaalien suhde

Kosteuden kestävyys riippuu siitä, kuinka paljon JS vaikuttaa betonimassaan. Kovettumisnopeus riippuu FW: n määrästä. Ratkaisua valmisteltaessa on otettava huomioon taulukossa annetut tiedot.

Natriumsilikaatin määrä,%

Alkuasetus min

Täysin jäätynyt tunti

Natriumsilikaatin käyttöönoton osuudet riippuvat pitkälti tehtävistä, jotka on toteutettava käyttämällä sitä perustuvaa ratkaisua. Laimennustiedot ja määrälliset osuudet ilmoitetaan itse tuotteen pakkauksessa. Esimerkiksi 3% JS: n betoniliuosta käytetään altaan vedeneristämiseen.

On mahdotonta lisätä itsenäisesti LS: n määrää seoksessa. Käytännössä tämä ei johda minkäänlaiseen hyvään: pinta alkaa romahtaa kirjaimellisesti 7-10 päivän kuluttua täydellisen jähmettymisen jälkeen.

VIDEO: Nestemäinen lasi vedeneristykseen

Koostumuksen valmistaminen lisäaineilla

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia, on tarpeen purkaa kaikki sovelluksen ominaisuudet. Ensinnäkin sinun on päätettävä, mitä työkaluja tarvitaan tämän tapahtuman tarpeisiin.

Nestemäisen lasin lisääminen betoniin sen vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi on ominaista tällaisten erikoistyökalujen käytöstä:

 • erikokoisia säiliöitä - liuoksen lisäämisen yhteydessä ei tarvitse siirtää sitä suurempaan astiaan;
 • rakentamisekoitin tai, jos sellaista ei ole, käytetään yleensä porakone, jossa on erityinen suutin;
 • rullan,
 • harja tai maklovitsa - helpottaa ZHS: n soveltamista;
 • sumutin - yksinkertaistaa seoksen ruiskutusprosessia;
 • käsineet;
 • erityinen puku (yhden, paksun, pitkähihaisen vaatteen puuttuessa).

Valmistelut

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia betonipohjan valmistukseen, on välttämätöntä valmistaa pinta huolellisesti, puhdistamalla se pölystä ja liasta. Tämä tarjoaa paremman sidoksen betoniin koneen kanssa.

Puhdistustoimenpiteiden jälkeen on mahdollista, että käsitellyllä pinnalla on vikoja. Näitä voivat olla esimerkiksi halkeamat, löysät saumat pintojen liitoksissa jne. Ne on suljettava, jotta betonipohjan halkeilua vältettäisiin. Lisäksi se ei ainoastaan ​​tarjoa lisäsuojaa pinnalta kosteudelta, vaan myös vähentää lämmönhukkaa huoneessa.

Ennen vedenpitävyyden aloittamista ne sulkevat halkeamia ja tyhjiä pinnalta estääkseen sementtipinnoitteen halkeilua.

Vihje! Jos sementtipohjan pinta puhdistetaan perusteellisesti etukäteen, se antaa syvemmän tunkeutumisen JS: hen ja tekee sen vuoksi perustan tai tason voimakkaaksi ja kestäväksi.

Vaiheittainen manuaalinen vedeneristyslaite

Onko mahdollista järjestää vesieristys omillaan? Se on helppoa, jos noudatat useita suosituksia:

 1. Käytä rullalla, harjalla tai muulla vastaavalla toiminnallisella työkalulla ohutta kerrosta sementtilaastia valmistetulla pinnalla. Ei ole tarpeen välittömästi tehdä liian paksua kerrosta, se voi vahingoittaa pinnan lujuusominaisuuksia tulevaisuudessa.
 2. Jos on tarvetta korkealle perustalle, kerrokset levitetään vuorotellen 30 minuutin tauon jälkeen. Sileän pinnan saavuttamiseksi sinun on käytettävä tasoa.

Vihje! Jos teokset tehdään sileällä pohjalla, kuten vahvistetusta betonilevystä, adheesion parantamiseksi on suositeltavaa ensin "karkea" tällainen pinta. Voit tehdä tämän käyttämällä metalliharjaa tai karkeaa hiekkapaperia.

Turvatoimet

Natriumsilikaatti ei ole erittäin myrkyllinen aine, mutta sisäänhengitettynä ylähengitysteeseen aiheuttaa limakalvon ärsytystä. Siksi on suositeltavaa noudattaa turvatoimenpiteitä, jotta vältytään epämiellyttäviltä vaikutuksilta tämän materiaalin kanssa.

 • suojaava puku - takuu siitä, että JS ei pääse iholle, joten älä lue sen läsnäoloa;
 • Käytä suojalaseja estämään silmien pääsy silmiin;

Jos JS tai sen pohjaan joutuva aine joutuu silmiin, on välttämätöntä pestä välittömästi limakalvosta runsaasti lämpimää juoksevaa vettä. Tarvittaessa muista hakeutua lääkärin hoitoon.

 • huone, jossa työ on tehty tämän aineen kanssa, on aina ilmaistettava.

Tietäen kuinka käytät nestemäistä lasia betonin valmistukseen, voit järjestää perustan rakentamisen ja pinnan vedenpitävyyden parhaalla mahdollisella tavalla. Toivomme, että edellä mainitut vinkit ja suositukset auttavat sinua toteuttamaan tehtävän.

VIDEO: Universaali vedeneristys - vedenpoistoaine (pysäytysvesi)

Nestemäinen lasi

Tällaisessa epätavallisessa nimessä "nestemäinen lasia" on yleismaailmallinen materiaali, jota käytetään useilla alueilla kerralla. Ja löytää vaihtoehto sille on melko vaikeaa, koska se lisää voimaa ja toimii myös erinomaisena vedenpitävänä. Useimmin nestemäistä lasia käyttävät rakentajat ja automaatit.

rakenne

Kaliumsilikaattia on läsnä nestelasin koostumuksessa. Muuten samaa ainetta käytetään kiinteän lasin valmistuksessa. Toisin sanoen materiaali on otettu muiden parhaista ominaisuuksista, lisäämällä siihen nestemäinen tila, joka mahdollistaa sen levittämisen liima-aineeksi. Muuten tätä materiaalia kutsutaan usein nimellä "silikaattiliima". Nestemäisten lasien muodostaminen alkaa hiekan ja soodan yhdistämisellä.

Melko usein nestemäistä lasia lisätään eristemateriaaleihin. Ja on järkevää tehdä eristys sen käytön kanssa. Materiaali läpäisee hiljaisesti kaikki palotestit, jotka kestävät lämmitystä yli 1000 asteen lämpötilaan.

Lisäominaisuudet

Nestemäinen lasia on mahdollista tarkastella välttämättömänä lisäaineena betonissa. Jopa sekoittamalla se lisätään ratkaisuun. Näin ollen se osoittautuu suuresti lisäävän betonirakenteiden kestävyyttä kosteudelle. Esimerkiksi tukee erilaisia ​​siltoja. Ne ovat osittain upotettuja veteen, joten niiden on kestettävä veden tuhoja. Lisäksi betoni nestemäisen lasin lisäämisellä on vähemmän altis muotin muodostumiselle.

Mutta on joitain kohtia, jotka on otettava huomioon lasin lisäämisessä betoniin. Erityisesti ei ole välttämätöntä lisätä tällaista materiaalia sekoitettaessa liuosta, jos tulevaisuudessa valmiita betonirakenteita maalataan tai päällystetään. Tämä johtuu siitä, että pintaan muodostuu kalvo, joka häiritsee materiaalin jatkokäsittelyä. On tärkeää muistaa myös "lasibetonin" nopea asetus aika, joten sen kuljetuksen ja valun tulee kestää vähintäänkin aikaa.

Nestemäinen lasi on rakennusmateriaalin lisäksi jumissa joillakin alueilla. Melko usein tämä silikaatti kyllästetään erilaisilla kankailla, jotka voivat joutua kosketuksiin tulen tai korkeiden lämpötilojen kanssa. Puutarhassa lasi voi myös olla hyödyllinen. Erilaisten hedelmien ja marjojen pensaiden ja puiden jalostusosat eivät ole ilman tätä materiaalia.

Myös altaiden ja erilaisten kaivojen kaivaaminen liittyy hyvin usein seuraavaan lasinjalostukseen. Vesi löytää keinotekoisen keinotekoisen säiliön seinät, vaikka ne kastellaan. Mutta silikaattiliiman pinnalle levittäminen ei salli tämän tapahtua.

Nestemäinen lasi on melko monipuolinen materiaali. Se ei menetä merkitykseltään pitkään.

Nestemäiset lasit - mittasuhteet lisätty betoniin vedenpitäviksi

Kosteudella voi olla haitallinen vaikutus säätiöihin, kattoihin ja muihin rakennusten rakenteisiin. Eräs suojausmahdollisuuksista voi toimia nestemäisenä lasina, joka lisätään betoniin. Tämä on vuosien mittaan todistettu vanha menetelmä, josta keskustellaan artikkelissa.

Nestemäistä lasia (JS) on pitkään käytetty rakentamisessa sekä ammattimaisesti että kotona: se käsitellään betonilla ja puupinnoilla, lisätty ratkaisuihin, minkä vuoksi käsiteltävä materiaali hankkii vettähylkivää ja palonkestävää ominaisuutta. Pohjimmiltaan tämä keino lisätään betoniin, kun rakennetaan perustuksia uima-altaille, uuneille ja kattiloille. Tämä on tärkein sovellusalue - antaa rakenteita, jotka ovat säännöllisesti vuorovaikutuksessa kosteutta, vettä hylkivä ominaisuuksia. Näihin tarkoituksiin käytetään sementtiä M300 ja M400 pääasiassa liuoksissa. Useimmiten jokapäiväisessä elämässä JS: ää kutsutaan silikaattiliimaksi.

Aine, jota kutsutaan nestemäiseksi lasimateriaaliksi, on natrium-, litium- tai kaliumalkyylisilikaattien kemiallinen liuos.

Nestemäisen lasin oikeaan käyttöön on olemassa tiettyjä sääntöjä:

 1. 1. Älä koskaan lisää silikaattilasia valmiiseen betoniin. Se on sekoitettava kuivien ainesosien kanssa.
 2. 2. Et voi suoraan lisätä vettä liuokseen.
 3. 3. Varmista, että noudatat tiukasti seoksen komponenttien suositeltuja mittasuhteita. Tällöin riippuu siitä saadun seoksen laatu ja siten käsiteltävien pintojen lujuus ja kestävyys.
 4. 4. Betonin koostumus on välttämätöntä valmistaa pieniin osiin ja käyttää sitä välittömästi, koska ZhS: n lisääminen lisää seoksen kovettumisen nopeutta (taulukko 1 esittää lasikuitujen prosenttiosuutta betonille M300 ja M400).
 5. 5. Käytä kotona yritä ylittää nestemäisen lasin pitoisuus seoksessa, joka on yli 25% kokonaismassasta. Kuten usein tällaisten yhdisteiden kanssa, betoni on nopeasti tuhoutunut.

Sovelluksesta riippuen on monia suosituksia ja vinkkejä betonin ja raudanvalmistuksen sekoittamiseen. Tässä puhumme suosituimmista ratkaisuista eri tarkoituksiin.

Ennen työskentelyn aloittamista on välttämätöntä valmistaa kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit ja puhdistaa likaa ja roskia puhdistettavat pinnat. Huoneen tulee olla hyvin ilmastoitu. Valmistamme vedeneristysmateriaalin vedenpitävyysratkaisuun seuraavasti:

 1. 1. On tarpeen ottaa puhdasta vettä puhdasta vettä. Sen on oltava vapaa happojen tai emästen epäpuhtauksista.
 2. 2. Vedessä sekoita silikaattiliimaa.
 3. 3. Kaada ämpäri suuriin astiaan ja lisää kuiva sekoitus betonista ja hiekasta.
 4. 4. Sekoitetaan huolellisesti, kunnes se on yhdenmukainen sähkötyökalulla nopeuden kanssa. Vedeneristys valmis.

Tällainen vedeneristys voi käsitellä esimerkiksi kellari- ja ullakkotilaa. Tästä johtuen rakenne on suojattu kosteudelta hometta ja hometta vastaan ​​ja se kestää useita vuosia.

Jos sekoitat betonia hiekalla suhteessa 1: 2,5 ja 15% nestelasista, tuloksena on erinomainen vettähylkivä kipsi.

Jos tarvitset esimerkiksi tulenkestävää seosta uunin rakentamiseen kylvyssä, on helppo valmistella. Riittää, että seokseen lisätään 25% JS.

Nestemäistä lasia ei suositella lisäämään paljon täyttämään perustuksia, koska betonin kuluttua sen jälkeen on jopa 25% sen voimaa. Korkeintaan enintään 3% silikaattiliimaa lisätään klassiseen laastiin rakennustukien ja säätiöiden osalta.

Työkaluja käytetään:

 1. 1. Erilaisia ​​kapasiteettimääriä, niitä ei missään tapauksessa voida käyttää arkielämässä.
 2. 2. Sekoituslaite: se voi olla sekä porakone, jossa on erityinen suutin ja rakosekoitin.
 3. 3. Sivellin tai rulla nestemäisen lasin käyttämiseksi.
 4. 4. Erityisruisku (spray- tai ruiskupistooli) JS: lle.
 5. 5. Haalarit (käsineet, hengityssuojain, työvaatteet ja kengät, henkilökohtaiset suojavarusteet). Jos tuote pääsee altistuneeseen ihoon, pese alue runsaalla vedellä ja saippualla. Kun altistetaan limakalvoille, niitä käsitellään yksinkertaisesti puhtaalla vedellä. Tämän jälkeen on ehdottoman välitöntä neuvotella lääkärin kanssa.
 6. 6. Työn jälkeen sinun on pestävä kädet huolellisesti ja liuotettava välineet vedessä ja pestä ne sitten. Haitallinen nestemäisen lasin sisältämille ihoalkaleille voi haitata suojaamattomia alueita.

Ennen tällaisen ratkaisun käyttämistä kannattaa tutustua rakennusmateriaalin tämän version etuja ja haittoja:

 1. 1. Nestemäinen lasinen betoni pystyy tunkeutumaan kaikkiin käsiteltyjen pintojen huokosiin ja jolla on korkea tarttuvuusaste, muodostavat erinomaisen vedenpitävyyden.
 2. 2. Saamme ohut, eristävä, vedenpitävä kerros riippumatta siitä, miten menetelmää käytetään ja käsitellään.
 3. 3. Kulutustarvikkeiden säästäminen.
 4. 4. Alhaiset kulutushyödykkeet. LCD maksaa noin 15-20 ruplaa kilogrammalta. Kiitos tästä pisteestä, konkreettinen nestelasi on ansaittu erittäin suosittu.
 1. 1. ZhS: tä ei voida käyttää erikseen betonista, koska se on liian hauras.
 2. 2. Pieni soveltamisala. Nestemäinen lasia voidaan lisätä vain betoniin. Muut materiaalit romahtavat nopeasti sen vaikutuksen alaisena.
 3. 3. Rakennustoimien monimutkaisuus ratkaisun nopean asettamisen takia.

Kaikista luetelluista haitoista huolimatta betonista ja nestemäisestä lasista tehdyt ratkaisut tämä rakennusten rakenteiden hydro- ja paloeristystekniikka ovat melko yleiset johtuen sen yksinkertaisuudesta ja kiistattomista eduista. Tärkeintä on, älä unohda tarkistaa varojen valmistuspäivä ja tallentaa ne oikein.

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin

Nykyään on olemassa monia tapoja valmistaa sementtiastioita. Helpoin on sementti-hiekka, jossa lisätään murskattua kiveä haluttua fraktiota. Tiettyjen ominaisuuksien materiaalin saamiseksi on kuitenkin tehtävä erityisiä lisäaineita. Erityisesti yksi suosituimmista komponenteista, joita käytetään liuoksen koostumuksessa, on nestemäinen lasia, jota tämä artikkeli on omistettu.

Valokuvapaketoidussa nestelasissa eri säiliöissä

Yleistä tietoa

Nestemäinen lasi (silikaattiliima) on vesiliuos, jossa on kaliumia ja natriumsilikaattia, joka saadaan silikasta. Ulospäin se on paksu viskoosi neste, kellertävänvalkoinen.

Teollisella alalla nestemäistä lasia käytetään useimmiten komponentteina tiilien ja erilaisten aggressiivisten happojen ympäristössä käytettävien betonituotteiden valmistuksessa. Silikaattiliimaa on kuitenkin käytetty myös kotitalouskäyttöön tarkoitettuihin betoniliuoksiin. Seuraavaksi tarkastele tarkemmin sitä, mikä antaa sen käyttöön.

Nestemäisen lasin käytön ominaisuudet

Kuten mikä tahansa muu lisäaine, kyseessä olevaa komponenttia tulisi soveltaa erittäin huolellisesti ja vain silloin, kun on tarpeen saada tiettyjä ominaisuuksia betonista. On myös erittäin tärkeää tarkkailla nestemäisen lasin osuuksia betonissa.

Tosiasia on, että lisätyn "lasin" määrä on kääntäen verrannollinen liuoksen kiinteytymisen aikaan.

Laasti-käsitelty betoni renkaat

Betonin pinta nestemäisellä lasilla

Niinpä nestemäisen lasin käyttö betonissa tekee materiaalista kosteudenkestävämpää ja kestävää. Joissakin yksittäistapauksissa sen käyttö on kuitenkin erityisen perusteltua.

Seuraavaksi tutustu tärkeimpiin:

 • Hätätapauksessa tiivistetään halkeamat, joiden kautta vesi virtaa. Jos natriumsilikaatin pitoisuus on noin 50 prosenttia, betoniseos kovettuu muutamassa minuutissa, mikä on äärimmäisen tärkeää tällaisissa tilanteissa. Sauman laatu riippuu tässä tapauksessa halkeaman syvyydestä, virtaavan nesteen virtauksesta jne.
 • Kun seinät viimeistellään omalla kädellä. Koska pysyvää suoraa kosketusta veden kanssa ei ole, lisäaine parantaa pinnoitteen veden kestävyyttä ja kestävyyttä. Tässä tapauksessa silikaattiliiman määrä ei saa ylittää kolmea prosenttia.
 • Rakennusten seosten valmistuksessa kellareissa, kellareissa ja muissa tiloissa, jotka on eristettävä kosteudelta.
 • Rakennettaessa rakenteita, jotka joutuvat kosketuksiin happamien väliaineiden kanssa tai käytetään korkeissa lämpötiloissa. Tämä johtuu siitä, että tällainen seos on hyvin kestävä korkeisiin lämpötiloihin ja happoihin.

On sanottava, että natriumsilikaatin lisääminen ei lisää betonin kustannuksia, koska lisäaineen hinta on melko alhainen. Siksi sen käyttö on houkuttelevampi taloudelliselta kannalta kuin muiden vaihtoehtoisten formulaatioiden käyttö.

Vesitiivisbetoni, joka on valmistettu nestemäisellä lasilla

Lisäaineen soveltamisen tärkeimmät virheet

Lisäaineen väärä käyttö voi pilaa materiaalia vain, mikä heikentää sen ominaisuuksia.

Tässä ovat tärkeimmät virheet, joita ihmiset usein tekevät:

 • Nestemäisen lasin lisääminen betoniin yli viisi prosenttia liuoksesta. Tällöin betonin lujuusominaisuudet heikkenevät. Lisäksi se lisää kovettumisaikaa, mikä vaikeuttaa munintaprosessia.
 • Natriumsilikaatin lisääminen kellariin kaadettavaan liuokseen aiheuttaa kontrolloimattomia kutistumisprosesseja.
 • Nestemäisen lasin lisääminen betoniin, joka on tarkoitettu kotitalouksien teiden asentamiseen tai betonointiin. Tosiasia on se, että seoksen läpäisemättömyys natriumsilikaatin lisäyksellä voidaan kutsua ehdolliseksi. Itse asiassa sen kemiallisten ominaisuuksien kannalta nestemäinen lasi on liukoista veteen.
  Tämän seurauksena kerroksen yläosa vähitellen vähenee vähitellen kosketuksissa saostumisen kanssa ja jäljelle jäävä kerros irtoaa ja helposti tuhoutuu.

Tämän seurauksena perus- ja tiehankkeille on tarkoituksenmukaisempaa lisätä erityisiä vedenpitäviä lisäaineita, jotka on tarkoitettu näihin tarkoituksiin. Niiden pohja on veden kestävyys, lisäksi ne eivät vaikuta liuoksen kovettumisaikaan, eivät muuta lujuusominaisuuksia.

Kiinnitä huomiota!
Nestemäistä lasia ei voida lisätä valmiiseen liuokseen.
Pre-lisäaine laimennetaan vedellä ja kaadetaan kuivaan seokseen.

Betonipäällystys nestemäisellä lasilla

On sanottava, että nestemäistä lasia käytetään paitsi osana liuosta, usein betonin käsittelyä nestemäisellä lasilla, jotta materiaali saadaan vettähylkiviltä ominaisuuksiltaan. Neste tunkeutuu hyvin huokosiin ja tarjoaa siten luotettavan vedenpitävyyden. Samaan aikaan erityinen kiderakenne takaa betonin höyryn läpäisevyyden.

Nestemäisen lasin sijoittaminen betonipintaan

Betonin vedeneristysnestelasi suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa pinta - puhdista se pölystä ja liasta. Joskus pinta on ensin tasoitettava. Tällöin käytetään myös teräsbetonista hiomalla tai jopa leikkaamalla timanttipiirejä. Esimerkiksi tätä menettelyä voidaan tarvita perustuksen tasoittamiseksi.
 • Sitten, käyttämällä harjaa tai rullaa, neste levitetään valmistettuun pintaan yhtenäisellä kerroksella.
 • Puolen tunnin kuluttua betoni uudel- leen kyllästetään nestemäisellä lasilla.
 • Sitten käytetään suojaavaa vedeneristyskerrosta. Tätä varten sementti sekoitetaan natriumsilikaatin kanssa suhteessa 1: 1. Koostumus levitetään välittömästi ohuella kerroksella pinnalle.

Tämä toimenpide on valmis. Jos ohjeita on noudatettu, betonipinta suojataan luotettavasti kosteudelta.

Kellarin vedeneristys nestemäisellä lasilla

Näin säätiöiden vedeneristys tehdään useimmiten, mutta se on mahdollista kattaa betonilattia nestemäisellä lasilla.

Vihje!
Ennen kuin ryhdyt käyttämään pohjan vedeneristyskerrosta, on välttämätöntä suorittaa kaikki mekaaniset toimenpiteet sen kanssa, mitä myöhemmin tarvitaan.
Esimerkiksi se voi olla timanttiporausreikiä betonissa, viestinnän käyttäytymistä varten.

johtopäätös

Natriumsilikaatti pystyy parantamaan betonin ominaisuuksia ja joissakin tapauksissa se on melkein välttämätön lisäaine. On kuitenkin käytettävä sitä oikein. Muussa tapauksessa materiaaliominaisuudet heikkenevät vain. Tässä artikkelissa olevasta videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Mihin nestemäinen lasia lisätään liuokseen ja missä määrin

Alkemistit alkoivatkin kokeilla, natriumsilikaattia tai kaliumia liuotettiin veteen jo keskiajalla, mutta nestemäistä (tai liukoista) lasia käytettiin laajalti vain 1800-luvulla. Nykyään tätä erikoistunutta liima-ainetta käytetään useilla aloilla: korjaustöiden, terästuotannon, lämmönkestävien maalien, kyllästämisen ja paljon muuta valmistettaessa. Jos lasketaan oikein, kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään sementtilaastiin, saat betonin lisäaineen, joka parantaa merkittävästi sen ominaisuuksia.

Tarkastellaan tarkemmin, miksi betonirakenteiden rakentamisessa lisätään liukenevaa lasia betonin erään.

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin?

Sementin, hiekan ja raunioiden sekoituksessa saadaan melko kestävä rakennusmateriaali, mutta joissakin tilanteissa betonin fysikaalis-kemialliset ominaisuudet eivät riitä. Hiekkasaastin ominaisuuksien parantamiseksi lisätään pehmittimiä, nestesaippuaa, lasia ja muita lisäaineita.

Nestemäisellä lasilla on seuraava vaikutus liuokseen:

 • Lisää kosteudenkestävyyttä. Tämän vuoksi lasia lisätään rakenteisiin, jotka ovat kosketuksissa kosteuteen.
 • Nopeuttaa kovetusprosessia. Jos valmistat liuosta, joka sisältää Portland-sementtiä M 400, hiekkaa ja soraa ja lisää siihen lisäainetta, seos kovettuu päivässä (riippuen ilmalämpötilasta vähintään +20 astetta).
 • Antaa ratkaisun vedeneristysominaisuudet. Tällaisen lisäaineen kanssa oleva betoni ei ole altis muotille ja sienille. Tämä tapahtuu, koska nestelasissa on antibakteerisia ominaisuuksia.
 • Parantaa hankauskestävyyttä.
 • Liuoksen jousto kasvaa (jotkut lisäävät nestemäistä saippuaa tähän, mutta se ei ole yhtä tehokas).
 • Lisääntynyt lämmönkestävyys. Vertailun vuoksi tavallinen betoni ilman lisäaineita kykenee kestämään jopa 200 asteen lämmitystä, jonka jälkeen se murenee. Jos seokseen lisätään nestemäistä lasia (29-34%), monoliittinen rakenne kestää jopa 1400 astetta. Siksi uunien ja tulisijojen rakentamisessa käytetään useimmin tällaista lisäainetta.

Lisäksi silikaattiliimalla on edullinen hinta. Pakkaus (15 kg) maksaa noin 280 ruplaa.

Yleensä liukoinen lasi korvaa useita kalliita pehmentimiä kerralla: vedenpitävyys, plastisuus, veden kestävyys ja nopea karkaisu. Kumpikaan nestemäistä saippuaa, ei sammutettua kalkkia tai muita halpoja analogisia lisäaineita, joita jotkut rakentajat suosivat, voivat olla tällaisia ​​ominaisuuksia. Myös silikaattiliimaa voidaan käyttää kipsinä, jota levitetään harjalla tai suihkuttaa jäädytettyyn betonialustaan.

Rakennetyypistä riippuen on tarpeen valita sopiva osuus seoksesta natriumsilikaatista.

Nestemäisen lasin osuudet

Ensinnäkin on määriteltävä, kuinka paljon valmiin seoksen pitäisi "tarttua". Tämä auttaa sinua seuraavaa taulukkoa.

Asiantuntijat eivät suosittele, että liuokseen lisätään yli 25% liukoista lasia, koska se johtaa betonin sirontaan muutamassa päivässä sen jälkeen, kun se on kaadettu.

Harkitse sementin, hiekan ja silikaatin liimojen yleisimpiä suhteita:

 • Jos käytät silikaattia rakenteen vedenpitävyyksien parantamiseksi, niin 1 litraan vettä tarvitaan 400 g lasia.
 • Jos haluat saada universaalin pehmittimen, sinun on sekoitettava 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa ja silikaattiseosta tilavuudeltaan 1/5 kokonaismassasta.
 • Jos haluat valmistaa vedenpitävää kipsiä, lisää 1 osa sementistä 2,5 osaa hiekkaa ja lisää seokseen 15% silikaattiliimaa ja vettä.
 • Kovetetun betonipinnan käsittelemiseksi sekoita vesi ja liukoinen lasi 5: 1-suhteeseen.

Kun nestemäistä lasia lisätään betoniin perustavanlaatuisten pohjojen kaatamiseksi, edellyttäen, että alueella esiintyy happamia pohjavettä, seuraavia vivahteita on otettava huomioon:

 1. Liuokseen ei ole suositeltavaa lisätä yli 3% nestemäistä lasia.
 2. Pohja on eristettävä lisävesieristysmateriaaleilla.

Tietenkin sinun on valmistauduttava asianmukaisesti lisäaineeseen.

Miten betoniliuosta valmistetaan nestemäisellä lasilla

Tällaisen erän valmistamiseksi noudata seuraavia ohjeita:

 1. Ota ämpäri puhdasta juomavettä (ilman suoloja ja muita epäpuhtauksia). Teknistä vettä ei voida käyttää, koska siinä olevat sulkeumat voivat vaikuttaa reaktioon.
 2. Kaada lasillinen nestemäistä lasia veteen ja sekoita seos perusteellisesti, kunnes silikaattiliima on täysin liuennut.
 3. Kaada tulokseksi saatu neste kouruun tai altaaseen.
 4. Samalla kun sekoitat nestettä, lisää siihen betonia ja hiekkaa sopivaan määrään.
 5. Voitele betoniliuos käyttämällä rakennesekoitinta tai suutinputkea, kunnes homogeeninen massa.
 6. Kaada betoni muottipesään.

Ratkaisun valmistelussa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat suositukset:

 • Liukenevaa lasia ei missään olosuhteissa saa lisätä sementti-hiekkaseokseen lisäämättä ensin liuotinta lisäaineeseen veteen. Sama pätee veteen - se voidaan lisätä seokseen vain sekoittamalla se liimalla.
 • Useimmissa neste-lasipakkauksissa on ohjeita, jos lisäät lisäainetta säätöön (kuten edellä on kuvattu), käytä enintään 3% silikaattiliimaa, kaikissa muissa tapauksissa noudata valmistajan antamia tietoja.
 • Koska lisäaine vähentää huomattavasti betonin kovettumista, on parempi valmistaa liuos pieninä annoksina. Jos käytät betonisekoittimen tätä varten, seos pitää tarttua ennen sekoitusvaihetta. Katsokaa myös, että sinun täytyy työskennellä hyvin nopeasti.
 • Kun silikaattiliimaa lisätään, huuhtele huolellisesti kaikki työkalut ja kädet.
 • Vaikka nestemäinen lasinen ja ei-myrkyllinen, sinun ei pidä sallia silikaattiliiman suihketta joutuessaan iholle tai silmiin. Työskentele hyvin ilmastoidulla alueella, poissa lähteistä, jotka voivat aiheuttaa kipinöitä.

Lopuksi

Liukoinen lasi on paras korvaava sekä erikoistuneille lisäaineille että lisäaineille, kuten nestemäiselle saippualle tai kalkille. Jos sekoitat betonia kotona, lue huolellisesti etiketin ohjeet ja suositukset nestemäiselle lasille. Tarvittavien osuuksien noudattamatta jättäminen aiheuttaa rakenteen halkeilua ja jopa romahtamista.

Voiko nestemäistä lasia lisätä betoniin?

Lisää nestemäistä lasia betoniin rakennuksen vedenpitävyyden lisäämiseksi. Tämän tuotteen käyttö ei kuitenkaan rajoitu rakennusteollisuuteen.

Betonimassan valmistuksessa on erittäin tärkeää noudattaa suositeltuja osia pääkomponenteista ja erityisistä lisäaineista.

Nestemäinen lasi on ympäristöystävällinen antiseptinen lisäaine, joka koostuu natrium- ja kalium-silikaatista. Se on väritön aine, jolla on erikoinen haju. Fysikaaliset ominaisuudet ovat samankaltaisia ​​kuin paperitavaran liima. Sen koostumuksen ansiosta sitä käytetään monilla teollisuuden aloilla: valimo, saippua, paperi, tekstiili. Ilman nestemäistä lasia on lähes mahdotonta valmistaa saippuaa, paperia ja erilaisia ​​liimoja. Kun lisäät nestemäistä lasia liimaan, saat metallista, puusta tai muovista universaalin liiman. Jokapäiväisessä elämässä nestemäistä lasia tai vasemmanpuoleista lasia voidaan käyttää melko laajalti. Sen avulla voit liittää koristeellisia ruokia tai sisäosia, peittää halkeamat ja päästä eroon vähäisistä vikoista. Tätä universaalia ainetta käytetään laajalti rakentamisessa esimerkiksi rakennuksen vedenpitävyyteen rakennustöiden ja korjaustöiden aikana. Joten lasin lisääminen nestemäiseen betoniin parantaa jälkimmäisen laatua ja rakennusmateriaalien valmistuksessa sellainen aine, joka perustuu silikaattien liuokseen, parantaa niiden fysikaalisia ominaisuuksia.

Betonin kosteuden lisääntyminen saavutetaan lisäämällä nestemäisen lasin seokseen.

Betoni nestemäisellä lasilla käytetään yleensä vain silloin, kun koko rakenteen kosteuspitoisuutta tarvitaan. Jos syötät nestemäistä lasia betoniin, voit saavuttaa seuraavat positiiviset ominaisuudet viimeistellystä materiaalista:

 • pinnoituspinnan lisävesiominaisuudet;
 • antibakteeriset ominaisuudet - käytön aikana hometta ja sieniä ei esiinny pinnalla;
 • parantunut tulenkestävyys;
 • koko seoksen syvä vedenpitävyys;
 • vahvistaen seoksen komponenttien välistä yhteyttä.

Nestemäinen betoni kovettunut hyvin nopeasti, se ei ole aina positiivinen laatu, joten kokeneet rakentajat suosittelevat sekoitusten tekemistä pieninä määrinä ja jatkuvasti lisäämällä vettä.

Nestemäisen lasin osuus betonista

Ennen neste-lasin lisäämistä betoniin, on tarpeen valmistaa siihen perustuva vesiliuos. Nestemäinen lasi laimennetaan vedellä suhteessa 1/2 ja sekoitetaan perusteellisesti, minkä jälkeen seos yhdistetään sementtilaastiin. Nestemäisen liiman muodossa olevan sideaineen tulee olla vähintään 25% betonin kokonaismassasta. Silikaattien käyttö on perusteltua sen talouden ja ominaisuuksien vuoksi, minkä vuoksi tämä aine tulee välttämättömäksi, kun rakenteen vedenpitävyys lisääntyy. Nestemäisen lasin alhaiset kustannukset mahdollistavat sen käytön suurissa rakennemäärissä. Kun käytät nestemäistä lasiliuosta, sinun on kuitenkin tiedostettava, että se muuttaa betoniseoksen fyysisiä ominaisuuksia. Silikaattiliiman lisäämisen betoniseokseen on mahdollista, että betonin käsittely käsittelyn jälkeen, mukaan lukien maalaus, jätetään pois. Nestemäisessä lasissa on aineita, jotka eivät salli tavallisen maalin sileää ja sileää betonin pinnalla.

Nestemäistä lasia betonin valmistukseen käytetään usein lisäaineena kipsaus- ja kalkinpoistoaineiden aikana.

Pohjustusta käytetään myös nestemäistä lasia, jolloin seoksen osuuksien tulisi olla yksi sementin liuoksesta. Höyrysilikaattiliimaa sementillä käytetään tultaessa ja uuneissa. Tällaisen ratkaisun valmistelemiseksi on noudatettava tiukasti mittasuhteita. 1 kg: n sementtiä varten otetaan 3 kg hiekkaa, lisätään silikaattiliuosta 1/5 sementin kokonaismassasta, lisätään vettä ja sekoitetaan massa.

Betoniin tarkoitettua nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena erilaisiin kipsi- ja sementtitehtaisiin. Jos hieman muutat seoksen sisältämien ainesosien prosenttiosuutta, esimerkiksi sementin ja hiekan ottamista 1 - 2,5, lisää sitten 15% silikaattia, kaada vesi ja sekoita hyvin, saat erinomaisen vedeneristyslaastin.

Nestemäisen lasin käyttö

Silikaattiliiman lisääminen viimeistelyn aikana antaa käsitellylle pinnalle lisääntyneen vastustuskyvyn korkeisiin lämpötiloihin ja korroosiota vastaan.

Nestemäisen lasin avulla betonia tehdään töitä, jotka parantavat kellareiden, kaivojen ja erilaisten kattojen vedeneristysominaisuuksia.

Wasserglass on erittäin usein käytetty rakentamisessa sideaineena, jonka avulla voit saavuttaa ratkaisuja sellaisilta ominaisuuksilta kuin lujuus, kestävyys, palonkestävyys ja ilmakehänkestävyys. Käytetään erittäin kestävien nestemäisten pinnoitteiden valmistukseen. Esimerkiksi silikaattiliuosta sisältävät maalit antavat tulenkestävyyden maalatulle pinnalle. Myös ihmiskehoon haitallisten komponenttien poissaolon vuoksi tällaisia ​​päällysteitä suositellaan käytettäväksi huoneissa, joissa on suuri ihmisliikenne. Natriumsilikaattiliuokseen perustuva alusta suojaa stressaavilta ilmakehän vaikutuksilta, suojaa sadetta ja kosteutta vastaan. Tätä monipuolista materiaalia käytetään erittäin usein tiilen, betonin ja puupintojen pinnoitteena. Nestemäinen lasia säilytetään kauniisti. Jos säiliö, jossa vaseserglas on sijoitettu, on luotettavasti suljettu ja ilman pääsy ilman, se ei menetä ominaisuuksiaan vuoden aikana.

Turvallisuusohjeet nestemäistä lasia betonille

Kun käytät tätä yleismaailmallista ainetta, sinun on noudatettava turvallisuussääntöjä. Yritä välttää nestemäistä ihokosketusta. Käytä silikaattiliuoksia vain suojakäsineissä. Wasserglassia ei voi syödä millään tavoin. Lautaset, joissa nestemäinen lasityö on tehty, ei saa käyttää ihmisten tai eläinten ruoanlaittoon.

Työn jälkeen se tulee kastua suurella määrällä kylmää vettä 5 tunnin ajan. Kun astiat on pestävä perusteellisesti pesuaineella. Sitten liota uudelleen vedessä. Tämä toimenpide on toistettava vähintään 3 kertaa. Jos Silikaatin liuos joutuu silmiin, lopeta välittömästi työskentely ja huuhtele vaikutuksen kohteena oleva elin runsaalla vedellä. Tämän jälkeen uhri tulee välittömästi toimittaa sairaalaan pätevän avun antamiseksi.

Nestemäinen lasi betonin vedeneristykseen

Betoniyhdistelmiä käytetään rakennusteollisuudessa, jotka kovettumisen jälkeen ovat lisänneet voimaa. Erikoistoimintojen suorittaminen betoniin lisätään erilaisia ​​lisäaineita, jotka muuttavat ominaisuuksiaan. Yksi yleisistä komponenteista on nestemäinen lasia betonille. Se vähentää betonimassan kovettumisen kestoa, lisää monoliitin kestävyyttä kosteuteen, happoihin, kohotettuun lämpötilaan. Betonin ja lasin sekoittaminen on tärkeää, jotta materiaaliominaisuudet voidaan varmistaa. Tarkastele yksityiskohtaisesti tätä lisäainetta.

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin

Tutustu materiaaliin

Monet ovat kuulleet, että rakennusteollisuudessa käytetään nestemäistä lasia. Kuitenkaan kaikilla ei ole käsitystä siitä, mikä se on. Kyseessä oleva ainesosa ovat kalium- ja natriumsilikaatit, jotka on liuotettu piidioksidiin, joka on saatu vedessä. Lähes kaikki heistä törmäsivät silikaattien vesiliuokseen käyttäen silikaattiliimaa kotitarkoituksiin. Materiaali visuaalisesti havaitaan viskoosina nesteenä, jolla on vaalea-keltainen sävy. Kiinnitään valmistustekniikkaan, jonka mukaan materiaali luokitellaan tyypin mukaan.

Yleinen luokitus

Moderni teknologia mahdollistaa lisäaineen hankkimisen eri menetelmillä. Komponentti voidaan tuottaa piin raaka-aineiden korkean lämpötilan käsittelyllä yhdessä natriumhydroksidin vesiliuoksen kanssa. Laitteella voidaan saada ainesosa halutuilla ominaisuuksilla sintraamalla sooda kvartsihiukkasilla. Voit myös käyttää menetelmää piidioksidin sekoittamiseksi alkalisen liuoksen kanssa.

Valmistuksen ominaisuuksista riippuen saadaan kahta ainesosaa:

 • natriumseos, jolle on tunnusomaista lisääntynyt tarttuvuus, liimaominaisuudet, ilmakehän tekijöiden vaikutus vastustuskykyyn;
 • kaliumkoostumus, jolle on tunnusomaista nopeutettu kuivaus sekä hyvä vastustuskyky korkeille lämpötiloille.

Molempien materiaalityyppien suorituskykyominaisuudet ovat identtiset, mutta natriumkoostumuksella on alhaisempi hinta.

Lisäaine betoniin - nestemäinen natriumlasi

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin

Betonimyllyssä valmistettu silikaattilattian käyttö valmistelevassa vaiheessa sekä betonipinnan ulkoinen käsittely muuttavat betonin ominaisuuksia.

Nestemäisen lasin käyttöönoton jälkeen betoni hankkii lisäominaisuuksia:

 • kosteuden läpäisevyydestä. Lisääntyneen vedenkestävyyden ansiosta monoliitti, joka on muunnettu erityisellä lisäaineella, on perustuslakeja ja maanalaisia ​​rakenteita;
 • kestävyys korkeissa lämpötiloissa. Tämä sallii modifioidun sementtikoostumuksen käytön tulisijojen valmistukseen ja uunien rakentamiseen, joiden levittäminen altistuu avotulelle;
 • kyky kovettuutua rajoitetuksi ajaksi. Lisääntynyt natriumsilikaattipitoisuus työliuoksessa betoniseos kovettuu nopeutetulla nopeudella, joka on tärkeä eri syvennysten sulkemiseksi;
 • haponkestävyys. Silikaattiliuoksen käyttöönotto betoniseoksessa lisää resistenssin aggressiiviselle väliaineelle, joka on tärkeä betonin käytön kannalta kemianteollisuudessa.

Tarvittavien ominaisuuksien varmistamiseksi betonin sekoittaminen nestemäisen lasin kanssa tulee noudattaa tiukasti mittasuhteita.

Nestemäinen lasi betonissa - ja vastaan

Aivan kuten kaikki rakennusmateriaalit, lisäaineella on sen edut ja haitat.

Mikä antaa, kun sitä lisätään betonilasilaseihin

Lisäaineen edut:

 • rakennusmateriaalin alhainen hinta;
 • vähäinen lisäaineenkulutus;
 • vastustuskyky ilmakehän tekijöille;
 • suojakalvon kestävyys;
 • helppokäyttöisyys betonin sisä- ja pintakäsittelyn avulla;
 • hyvä tarttuvuus mineraalipohjien kanssa.

Lisäksi silikaattikomponentilla on:

 • lisääntyneet hydrofobiset ominaisuudet. Vedenpitävän kerroksen muodostamisen seurauksena on vaikea imeytyä kosteuteen;
 • korkeat antiseptiset ominaisuudet. Lisäaine estää bakteerien kehittymisen, estää mikro-organismien kasvua.
 • antistaattiset ominaisuudet. Silikaattilisäaineiden ominaisuudet estävät staattisen sähkön kertymisen;
 • kyky tiivistää halkeamia pinnalla. Tämä takaa ryhmän kosteuden kestävyyden;
 • haponkestävät, korkeat lämpötilat. Käsitelty materiaali säilyttää rakenteensa ja ominaisuutensa.

Etujen ohella heikkouksia ovat:

 • modifioidun koostumuksen kiihdytetty kiteytyminen, kun suoritetaan toimia perustapohjien vedeneristämiseksi;
 • mahdotonta soveltaa tiilestä tehtyjen rakennusten pintojen käsittelyä;
 • suojaavan kalvon riittämättömät suuren lujuusominaisuudet, jotka tuhotaan mekaanisella toiminnalla.
Eristysmateriaaleista on nestemäistä lasia betoniin.

Huolimatta puutteista, lisäaineita käytetään laajasti ammattimaisten rakentajien, yksityisten kehittäjien, kotiteollisuuden käsityöläisten kanssa laajojen tehtävien hoitamiseksi.

Nestemäisen lasin käyttö betoniin - käyttöalueet

Rakennus- ja korjausteollisuudessa työskentelevät aktiivisesti käyttävät natrium- ja kaliumperoksidipohjaisia ​​silikaattiliuoksia. Ne parantavat monoliitin suorituskykyä, mikä mahdollistaa sen käytön erilaisiin tarkoituksiin.

Silikaattimodifikaattorin sovellukset:

 • tiivistämät halkeamat ja ontelot, joiden läpi kosteus tunkeutuu;
 • rakennuksen seinien ulkokoristelu niiden kosteudenkestävyyden parantamiseksi;
 • vedenpitävät muuratut kellarihuoneet;
 • kellareiden kosteuden suojaus, hydrauliset esineet;
 • erityisten koostumusten valmistus betonipinnan pohjustukseen;
 • lämmityslaitteiden asennustyön perusteet;
 • erityyppisten betonityyppien teollisuusyritysten tuotanto;
 • erilaisten esineiden perustuksen rakentaminen;
 • asuin- ja kodinhoitohuoneiden seinien suojaaminen muotin, sienen pesäkkeiden kehittämisestä;
 • nivelrenkaiden ja sisärenkaiden käsittely.
Nestemäistä lasia myydään muovisissa säiliöissä

Ominaisuuksiltaan komponentti on käytännöllisesti katsoen vertaansa vailla vedenkäsittelyyn ja kyllästämiseen liittyvän työn suorittamisessa. Silikaattimateriaalin ominaisuudet mahdollistavat betonirakenteiden luotettavan suojauksen kosteudelta, korkealta lämpötilalta ja korroosiolta.

Kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään konkreettisiin - todistettuihin resepteihin

Harkitse, kuinka paljon silikaattikomponentti kaadetaan betoniseokseen erilaisten tehtävien suorittamiseksi.

Muokatun sementtilaastin ja betonin valmistukseen on käytettävä seuraavia suosituksia:

 • muurausseos tulisijojen rakentamiseksi, uunit valmistetaan Portland-sementistä ja hienosta hiekasta, tarkkailemalla suhdetta 1-3. Hiekka-sementtiseoksessa on kaadettava 18-20% sekoituskomponenttien kokonaistilavuudesta, minkä jälkeen lisätään vettä. Sekoitetaan kaiken huolellisesti kunnes se on sileä ja valmiin liuoksen voi käyttää;
 • betonipohjan valmistamiseksi, jossa on kosteutta kestäviä ominaisuuksia, tulenkestäviä ominaisuuksia ja jotka on tarkoitettu kotikäyttöön, lisäaineen pitoisuus saa olla enintään kymmenesosa kokonaismassasta. Tätä koostumusta voidaan käyttää myös kotipoolien vedenpitävyyteen;
 • Hyvän renkaan liitosten vedeneristämisen ja sisäpinnan käsittelyä varten valmistetaan koostumus, joka koostuu Portland-sementistä, lasista, seulottu hiekka. On erittäin tärkeää säilyttää osuus lisäämällä ainesosia yhtä suureen määrään. Veden asteittaisella lisäämisellä on välttämätöntä saada kermainen sakeus.

Jollei betoniliuoksen osuuksista tulevat haluttuja ominaisuuksia.

Nestemäinen lasia betonin lisäaineena

Oikea nestemäinen lasin lisäaine betoniin ei siedä virheitä

On tilanteita, joissa lasin käyttöönotto ei tuo odotettua tulosta. Tämä johtuu käytännön kokemusten puutteesta, mittasuhteiden noudattamatta jättämisestä.

On tärkeää noudattaa seuraavia suosituksia:

 • Valmistetulla betoniliuoksella on kiellettyä ottaa käyttöön silikaattilisäaine. Sinun on ensin sekoitettava ainesosat, laimennettava sitten lasi vedellä. Sitten sinun on vähitellen täytettävä liuos sekoittamalla perusteellisesti;
 • valvoa lisättyjen komponenttien prosenttiosuutta, ei ylitä todettuja mittasuhteita. Tämä takaa betonin vaaditut suorituskykyominaisuudet.

Muista, että silikaattipitoisuuden lisääntynyt konsentraatio sekä pienentynyt vaikuttavat negatiivisesti betonin ominaisuuksiin.

Esitä nestemäinen lasia betoniin - toimintaohjeet

Lisäaineiden käytön halutun vaikutuksen varmistamiseksi on tarpeen tutkia silikaattien lisäaineiden käsittelyä koskevat säännöt sekä valmistella tarvittavat työkalut.

Vedeneristys nestemäisellä lasilla

Betonin massan pintakäsittelyyn tarvitaan:

 • joka mahdollistaa nopean suojarakenteen käytön;
 • harja pienten alueiden ja kulmavyöhykkeiden silikaattiyhdisteen käsittelemiseksi;
 • metallinen harja käsitellyn pinnan valmistamiseksi;
 • ilmakuiva, joka sallii materiaalin asettamista teollisessa mittakaavassa;
 • säiliö ainesosien sekoittamiseen ja erikoisastioita varten;
 • suojaavat kintaat ihon suojaamiseksi kosketuksesta silikaattikomponentin kanssa.

Yleiset työehdot sisältävät:

 1. Käsitellyn pinnan perusteellinen puhdistus orgaanisen ja epäorgaanisen alkuperän saastuttamasta.
 2. Tiivistävät syvät syvennykset ja tasoittavat pinnan betonibetonin avulla.
 3. Materiaalin kerrostaminen käyttäen laajaa telaa, harjaa tai teollista ruiskupistoolia.

Kun se levitetään kahdessa kerroksessa, se tunkeutuu taulukkoon 1,5-2 mm. Muokkaava koostumus ei sisällä haitallisia ainesosia, mutta iho on pestävä vedellä, jos silikaattiliuos joutuu sen pinnalle. Työn päätyttyä on tarpeen tarkastaa ja puhdistaa laite silikaattiseoksen jäännöksistä.

Voit syöttää lisäaineen betoniliuoksen sisään valmisteluvaiheessa. Tätä varten on välttämätöntä lisätä vähitellen nestemäistä lasia betoniin betonimyllyyn tai säiliöön. Käyttöohjeita on noudatettava betonin vaadittujen ominaisuuksien varmistamiseksi.

Miten päällystää betonilattia nestelaseilla

Muodostuneen betonikoostumuksen valmistamiseksi tarvitaan seuraavat työkalut:

 • erikoissuutin porauksessa lisäämällä sekoituskomponenttien tehokkuutta;
 • säiliö sekoitusosia varten suuttimella tai pienikokoisella betonisekoittimella;
 • henkilökohtaiset suojavarusteet, jotka suojaavat ihoa ja limakalvoja lisäaineen nauttimiselta.

Modifioidun betonikoostumuksen algoritmi sisältää seuraavat toiminnot:

 1. Annostelevat aineosat vaadituissa suhteissa.
 2. Erityisen lisäaineen vesiliuoksen lisääminen betoniseokseen.
 3. Betoniseoksen valmistus reseptin mukaan.
 4. Ainesosien täydellinen sekoittaminen tasaiseen koostumukseen.

Nestemäistä lasia kaadetaan itsestään konkreettisesti, mittasuhteet on ehdottomasti noudatettava. Formulaation määrittämän määrän ylittäminen aiheuttaa betonin nopeutettua kuivumista halkeamien ilmetessä. Alennetun tilavuuden lisääminen nestemäiseen lasitaseeseen ei anna vaadittua suorituskykyä.

johtopäätös

Betonin vaaditun suorituskyvyn varmistamiseksi tarkkaile kaatamalla nestemäiseen lasiseen betoniosuudet. Ammattilaisten antamien suositusten johdosta, todistetun reseptin tarkkailemisen käytännössä voit tarjota monoliitin tarpeelliset työominaisuudet. Silikaattiliuoksen edullisuuden vuoksi betoniratkaisun kustannukset kasvavat hyvin vähäisessä määrin ja suorituskykyominaisuudet mahdollistavat muokatun betonin käytön erilaisten rakennustehtävien ratkaisemiseksi. Kuulemisen asiantuntijat auttavat välttämään virheitä.