Onko mahdollista laittaa tiili sateessa?

Luonnonkiven lisäksi tiili on vanhin rakennusmateriaali, josta rakennetaan lähes kaikki suurimmat ihmiskunnan historialliset muistomerkit, ainakin 90 prosenttia Euroopan asuntokannasta ja useista Venäjän talosta. Viime aikoihin asti se oli käytännössä ainoa rakennusmateriaali, josta rakennettiin korkeita rakennuksia.

Tärkein syy suosio tiilet - sen vahvuus. Se kestää pitkään kuormituksia ja samalla ei menetä fysikaalisia ominaisuuksia. Maamme kannalta tällainen rakennusmateriaalille ominaisuus kuten jäätymisvastus on erittäin tärkeä. Tämä indikaattori ilmoittaa, kuinka monta jäätymisjaksoa ja sen jälkeistä sulatusta voi kestää tuotetta menettämättä fysikaalisia ominaisuuksia. Talon rakentamiseen käytetään yleensä tiiliä, joka kestää yli 50 sykliä.

Vähintään yhtä tärkeä on mahdollisuus imeytyä kosteuteen tiilen - veden imeytymisellä. On selvää, että eri tyyppisten tiilien arvot ovat erilaiset tässä indikaattorissa. Standardi niille tiilille, joiden julkisivut ovat viilutettu, on 6-15%. Keraaminen tiili imee kosteutta paljon vähemmän kuin silikaatti.

Tienpoistoprosessi ei ole niin yksinkertainen kuin se saattaa vaikuttaa. Tiettyjä sääntöjä on noudatettava, ja yksi tärkeimmistä on sääolosuhteet, joissa rakentaminen tapahtuu. On sää, jossa tiilen asettaminen on täysin mahdotonta. Tämä on tiilimuuraus silloin, kun sataa.

Tähän on monia syitä. Ensinnäkin laasti, johon tiili laitetaan, voi liottaa ja tiili "float". Täydellisen tasaisen pinnan saavuttaminen vain ei onnistu. Sateen sijoittelu johtaa siihen, että rakennetussa talossa tulee kosteutta ja sieni voi esiintyä. Toiseksi ns. Efflorescence ilmestyy märkien tiilien seinille.

Vysola ilmeni valkoisissa pisteissä ja tahroissa. Valkoiset läiskät ovat suolaa, joka muodostuu liuoksesta, ilmasta ja jopa pohjavedestä. Kastelu voi ilmetä myös savesta johtuen, jos sillä on liikaa kosteutta ja suuri määrä suoloja. Muuten, paksu ratkaisu, jossa ei ole ylimääräistä vettä, on yksi keino torjua tätä ilmiötä.

Ei vain, että kukinta pilaa rakennuksen ulkonäköä, rikkoo sen esteettisyyttä ja kauneutta, tuhoaa tämän rakennusmateriaalin rakenteen ja siten vähentää sen voimakkuutta ja tämä todella uhkaa tiilien ominaisuuksien menetystä ja jopa rakennuksen tuhoutumista.

Tiilipaikka sateessa

On vaikea ennakoida säätä, joten kun laitat tiilet kadulle, kannattaa miettiä mitä tehdä, jos se alkaa sateella. Koska sementtilaasti luodaan vedessä, sadekuuroilla seos voi imeä ylimääräisen kosteuden, mikä vaikuttaa kielteisesti nivelen laatuun ja rakennustyömaalle kokonaisuutena.

Onko mahdollista laittaa tiili sateessa?

Rakenteen kestävyyden yksi tärkeimmistä edellytyksistä on sementin valmistuksen suhteiden kunnioittaminen, jota käytetään usein tiilien ja murskaussaumojen levittämiseen. Koska ratkaisu tehdään vesipohjaisesti, ylimääräinen neste johtaa laadun heikkenemiseen. Jos ennalta arvaamattomat saostumat esiintyvät ja tiilien asentaminen on jo alkanut, tai työ vaatii huomattavan paljon aikaa, sinun on valmistauduttava etukäteen muovikalvoon pitkin rakenteen koko pituutta ja rakennettava tilapäinen säleikkö. Mutta huonoissa sääoloissa ei ole suositeltavaa nopeasti ajaa ulos korkeista seinistä, vaikka tilapäisessä suojassa. Tuoreita seiniä kehotetaan peittämään yöllä, joten kaste ei heikennä viime päivän töitä.

On mahdotonta asettaa tiilimuurauksia raskaan tai vaalean sateen alla.

Mitä voi tapahtua?

Jos asennuksen aikana alkaa pieni sade, joka päättyi nopeasti, se ei tuota paljon vahinkoa. On myös mahdollista rakentaa tilapäiseen valaistukseen sateisella tai märällä säällä. Muissa tapauksissa saostuksen aikana maakerrosta aiheuttavat seuraavat kielteiset seuraukset:

Rakentamisessa tällaisissa sääolosuhteissa voi olla vysol.

 • saumojen eroosio;
 • offset-muotoinen muuraus liuoksen laimentamisen vuoksi;
 • vähentää seinämän lujuutta;
 • valkoisen kukinnan ilmestyminen suolastutkimusten muodossa (efflorescence);
 • lisääntynyt kosteus valmiissa huoneessa;
 • sieni-mikro-organismien kehittäminen.
Takaisin sisällysluetteloon

Kun tiilen asettaminen on mahdotonta?

Vähennä rakentamisen laatua ei voi vain sateita. Ei ole suositeltavaa työskennellä liuoksen kanssa ja korkeissa lämpötiloissa. Nopea kuivaus johtaa sementin halkeiluun. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa vettä muuraus vähän vettä lyhyillä ajanjaksolla. Avoimen auringon alla ei voi jättää myös tuoreita pintoja.

Ammattitaitoiset käsityöläiset suosittelevat viimeistelemään kaikki rakennustyöt ennen kylmän sään alkamista. Et voi asettaa tiiliä sementille kylmässä. Aikarobotit on laskettava siten, että rakenne kuivuu ennen veden jäädyttämistä ja laajentamista tuhoamalla kaikki molaarien ja rappauslaitteiden työn. Rakennuksen suojaaminen pakkaselta on paljon vaikeampaa kuin sateelta tai auringolta.

Maakohtaiset asiat

Rakentaminen ja mökki selkeällä kielellä

Onko mahdollista laittaa tiili sateessa?

Nykyään tiili on suosituin materiaali, josta talot on rakennettu, sillä sillä on monia etuja, vaikka, kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, sillä on varmasti haittansa. Tiilien tärkeimmät tekniset ominaisuudet ovat seuraavat:
- Kestävyys on luultavasti tiilen pääominaisuus. Voima on tiilen kyky vastustaa erilaisten sisäisten rasitusten ja erilaisten muodonmuutosten resistenssiä, mutta ominaisuuksien romahtaminen ei ole mahdollista;

- Jäätymiskestävyys - tiili kykenee kestämään vaihtoehtoisen sulatuksen ja jäätymisen veden kyllästymisessä. Merkki jäätymisvastuksen mukaan tulee olla yli 50 asteen tasolle. jos se sopii kuluttajan kanssa, standardi sallii tiilien käytön F 35.

- Veden imeytyminen Tämä tavallisen tiilen osoittimen on oltava vähintään 6%: n kasvotuotteen standardin mukainen, mutta samanaikaisesti enintään 14%. Silikaattilangan veden imeytyminen on paljon suurempi kuin keraamisen tiilen.

Kun asetat tiilet ensin, sinun täytyy tietää ja muistaa, millaisia ​​sääolosuhteita voit tehdä tällaista työtä ja mitä on ehdottomasti kielletty.

Onko mahdollista laittaa tiili sateessa, tämä on erittäin tärkeä kysymys ja luultavasti jokainen, joka on pannut tiiliä ainakin kerran, oli kiinnostunut siitä. ja tässä tärkeintä on muistaa, ettei missään tapauksessa pitäisi tehdä tätä.

Koska tämä voi johtaa useisiin tyyppeihin tiilen muodonmuutoksesta ja voi siten aiheuttaa raaka-aineita talossa, heikentää huomattavasti talon ulkonäköä tai johtaa jopa sienten ulkonäköön.
Yleisin avioliitto, joka ilmenee tiilien sade- tai kosteus-säässä, on - kastelu.

Vysola ilmestyy tavallisesti tiiliseinien päälle tahrojen ja valkoisten pisteiden muodossa. Suolaus voi tapahtua myös suolojen siirtymisen tapauksessa, joka koostuu varastointiliuoksesta sekä ilmasta ja jopa pohjavedestä. Myös kivun ulkonäkö voi vaikuttaa ja savi, jolla on riittävän korkea kosteus ja jolla on hyvin suuri määrä suoloja.

Sen lisäksi, että tällainen vika heikentää huomattavasti rakennuksen ulkoista ja esteettistä ulkonäköä, ne myös tuhoavat hyvin voimakkaasti tiilen sisäisen rakenteen kestävänä materiaalina.

Jotta estettäisiin virtsan puhkeamisen, sinun on säilytettävä seuraavat asiat:

- käytä vain paksua liuosta, joka ei sisällä enempää kuin tarvittava määrä vettä;
- missään tapauksessa et voi pilata valmiita laastija osalle tiilistä, nimittäin sen etuosasta;
- Älä koskaan aseta tiiliä sateelle (vaikka tämä sade ei ole raskas), ja myös peittää tuoreen muurauksen yöllä työn viimeistelyn jälkeen. ;
- Mahdollisimman pian tehdä talon katto, jolla olisi muutama senttimetri, joka suojaisi seinää sateelta.

Jos kukinta on jo ilmestynyt, eikä talon suojaamista tämäntyyppisestä avioliitosta, silloin on suositeltavaa käyttää suosittua menetelmää. Tätä varten sinun on tehtävä liuos, jossa on etikkahappoa, 5% suolahapon liuosta tai tätä tarkoitusta varten käytetään ammoniakin liuosta.
Limy inclusions.

Ne johtuvat siitä, että saviraaka-aine sisältää kalkkikiveä koostumuksessaan ja valmistuksen aikana se murskataan. Ja kun aloitat tiilen asettamisen ainakin vähimmäis-sateen aikana ja tiili alkaa kerätä huomattavan määrän kosteutta, tässä tapauksessa ne alkavat turvota ja yksinkertaisesti palaset tullaan hajottamaan.

Tällaisen ongelman ratkaiseminen on mahdotonta, sillä vaikka laastia käytetään jälleen kiinnittämään nämä tiilipalat rakennukseen, jonkin ajan kuluttua ne pudottavat, eikä ole edes välttämätöntä, että ne putoavat sateeltaan - he voivat pudota itsessään ajan mittaan.

Loppujen lopuksi haluaisin huomata, mikä hyvälaatuinen laatu ei ole tiili, ja mikä merkki se ei olisi, missään tapauksessa ei pitäisi laittaa sitä sateeseen. Ja kun työ on valmis, ja varsinkin yöllä, sinun on aina peitettävä tuore muuraus luotettavalla materiaalilla, jota käytetään useimmiten polyeteenikalvoina.

Ja myös voit katsella video-tiiliä eristyksellä.

Kuinka laittaa tiilimuuraus

Ominaisuudet tiilimuuraus

Vain yksiköt voivat laittaa tiiliä oikein; rakennuksen rakentaminen tästä materiaalista tuntuu vain yksinkertaiselta. Työskentelyä tehdessään on tärkeää noudattaa kaikkia teknologian vaatimuksia: perustaa pohja kaikkien sijoitettujen tuotteiden valvomiseksi. Tiilet ja laasti, pukeutumismenetelmä, muuraustekniikka, vahvistaminen ja tuleva viimeistely valitaan etukäteen. Seinien paksuus määräytyy talon odotettavissa olevien kuormien ja tarkoituksen mukaan.

Tiilien kanssa työskentelyn ominaisuudet

Rakennusmateriaalilla on oikea geometria ja vakiomitat, jotka perustuvat rakennusten laskentaan ja rakenteeseen. Muurattujen tiilien tekniikan tärkeät vaatimukset ovat:

 1. Mittaan tiukka noudattaminen, korkealaatuisten komponenttien käyttö. Levyjä sijoitettaessa valmistajan antamia ohjeita koskevat poikkeamat eivät ole sallittuja sekoitettaessa valmiita kuivaseoksia veden kanssa tai muuttamalla epäpuhtauksia.
 2. Liuoksen yhtenäinen jakautuminen rivien ja vierekkäisten tuotteiden välillä. Tämän tilan rikkominen ei johda ainoastaan ​​seoksen ylittämiseen vaan myös tiiliseinien tasoon ja ruuviin reunoihin.
 3. Rivien lineaarisen järjestelyn hallinta, yksinomaan horisontaalisten tai pystysuuntaisten saumojen sivupinnan muodostaminen rinnakkain.
 4. Tiilien maahantulo sijaitsee vähintään neljänneksellä alla olevasta koosta.
 5. Tarkista jokaisen kulman ja rivin rakenteen taso.

Erityistä huomiota on noudatettava sääolosuhteiden noudattamista. Kysymys on, missä lämpötilassa voidaan asettaa tiili, ei ole tyhjäkäynnillä: lämpö ja pakkas vaikuttavat voimakkaasti kovettumisen ajoitukseen ja oikeellisuuteen. Kesällä se jätetään jonkin aikaa astioissa, joissa vesi kyllästää huokoset tai ainakin kostuttaa sen pinnan. Talvella työtä vältetään, koska liuoksessa vettä jäätyy ja että nesteytysprosessi on ristiriidassa. Muurausrakentaminen alle -5 ° C: n lämpötiloissa tavanomaisilla menetelmillä ilman pakkasenkestäviä epäpuhtauksia tai lämmitysrakenteita pidetään brutto poikkeama normaalista.

On olemassa useita tapoja kiertää tämä tila. Näitä ovat: tiilien lämmitys juotosraudalla, samanaikainen lämmöneristysmateriaalien sulkeminen, numeron määrittäminen, sähkölämmitys, lämmöneristyskehyksen asennus, kemiallisten lisäaineiden käyttö liuoskäsittelyn aikana. Jokin näistä menetelmistä ilman kokemusta ei pitäisi tehdä itse. Pakolliset säännöt muurattujen tiiliseinien lämpötilasta nolla lämpötilassa on sementin kovettumisen prosessin hallinta. Tätä varten seinissä on erikoisreikiä lämpömittarille, joka on suljettu liikenneruuhkilla.

Eri tyyppisten erien vivahteet

Tavallisten rakennustehtävien kanssa tehty toimintatapa on suunnilleen sama koko- ja ontomuunnelmille. Asennettaessa osioita, käytetään vaakasuorasti suunnattuja rakoja olevia tuotteita, jotka kestävät vähäisiä kuormituksia. On olemassa tyyppejä onttoja tiiliä, joilla on erikoisreikiä sivuilla, mikä yksinkertaistaa prosessia aloittelijoille. Tässä tapauksessa valitaan sidoksen tyyppi, jossa aukot ovat piilossa tiilen sisällä. Kun työskentelet tavallisen tiilen kanssa, laastin ulkoneminen reunojen yli ja pinnan likaantuminen eivät ole kriittisiä.

Oikein säädetty tiili on paljon vaikeampaa. Kun tällainen muninta ei saa poiketa saumojen leveydestä, ne on täytettävä tiukasti, mutta siistinä ja puhtaina. Etusivun ratkaisun jälkiä ei voida hyväksyä, koska materiaalin kyky vaihtaa väriä samanaikaisesti kosteuden imeytymisen kanssa. Sama pätee myös saumojen pesuainekoostumuksiin, jolloin tällaisten tiilien asentamista ei suoriteta. Paras vaihtoehto on hallita sovellusprosessia käyttämällä erityistä mallia. Tällaisen tiilen täyttäminen suoritetaan täysin puhtaalla vasaralla eikä hankaimella.

Materiaali asetetaan riveihin, välttämättä siirtymällä toistensa päälle, monoliittisen käytetyn sementtiä sisältävän laastin luomiseksi. Tuotteiden koko määrittelee asennusmenetelmän: yksi tiili, yksi ja puoli tai kaksi tiilen kantaviin seiniin, neljäsosa ("lusikoilla") - väliseinien osalta. Näin voit rakentaa kiinteät rakenteet, joiden paksuus on 65 - 510 mm.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Tiilen sijoittaminen ilman kastelua on kielletty: haluttu vahvuus ei ole saavutettavissa ilman, että yläpinnat siirretään vähintään neljänneksellä. Kun se on sijoitettu pitkällä pinnalla, muuraus on nimeltään lozhkovaya. On olemassa useita testattuja yksittäisiä ja monirivisiä piirejä, jotka on suunniteltu eri kuormituksille:

1. Ketju - jokaisella seuraavalla rivillä pystysuuntaisten saumojen liittäminen, jossa on tarpeen asettaa solmutetut ja lusikkaat rivit vuorotellen. Tämän suorituskyvyn etu on yksinkertaisuus.

2. Monirivinen, jossa joka 5-6 lusikan riviä kohti on yksi. Yksinkertaisin esimerkki on sijoittaa yhteen tiiliin, joka on sidottu 6. krs: lla, jonka paksuus on 88 mm ja joka 7. välein 65 mm: n vakiotuotteita. Piiri on arvostettu kestävyydelle.

3. Kolme rivi - erityinen tapaus moniriviseksi, jossa kolmiosainen rivien sijoittaminen joka kolmas pitkittäinen. Tämä pukeutuminen mahdollistaa luotettavat pilarit ja laitureet.

On monia järjestelmiä, joiden avulla voit tehokkaasti asettaa tiilen eri värejä: flaamilainen, hollanti, lusikka offset. Niitä on enemmän kuin kymmenkunta, koristekäyttöön on jopa sallittua sijoittaa useita keraamisia ja silikaattisia tuotteita. Vaikeisiin alueisiin kuuluu kulmia ja päällekkäisyyksiä, kokemuksen puuttuessa on lähes mahdotonta laatia itse kaaviota.

Vaiheittainen toimintaopas

Valmisteluvaiheessa tutkitaan säätiön tilaa: yksi tekniikan vaatimuksista on tiilien sijoittaminen yksinomaan vakiintuneisiin ja kestäviin rakenteisiin, jotka on luotettavasti suojattu kosteudelta. Erityisesti tiiliseinät on pystytetty nauhalle tai grillata varten, joka on kokonaan peitetty telaveden avulla. Pohjan säätö ja taso tarkistetaan, sallittu ero on 20 mm, jos se ylittyy, tasoitustyöt suoritetaan.

Ennen työn aloittamista valmistetaan komponentit (hiekka seulotaan seulassa enintään 3 mm: n soluineen) ja työkalut: betonisekoittimet, laastin kuljetussäiliöt, lapio, hankaus, kiinteä kulma, rakennustaso, johto ja merkki merkinnöistä. Virheiden poistamiseksi laaditaan materiaalisuunnitelma ottaen huomioon valittu kudoskuvio ja tarvittava määrä lasketaan (vähintään 10% marginaali).

Kun teet tiukkaa omia käsiäsi, on suositeltavaa noudattaa seuraavaa läpikäyntiä:

 • Seinien viivojen merkitseminen venyttämällä johto.
 • Ensimmäinen rivi tiiliä: ilman laastin käyttöä, sidottu muuraus yksinomaan kokonaisista tuotteista.
 • Muurausyhdistelmän valmistelu tilavuudeltaan, enintään 1-2 tuntia työtä, sijoittaminen ja tasoitus seulalla.
 • Kohdistetaan kulmat, jotka alkavat kahdella tiellä 90 asteen kulmassa ja testataan rakennekolmiolla. Hyvin säädetyille tuotteille on annettava muutamia paloja, joiden taso on säädettävä. Näin seinämä nousee vähintään 3 riviä ylöspäin, prosessi toistetaan kaikissa muissa kulmissa. Tämä sääntö - kulmat seinien yläpuolella 2 eri tiiliä varten. Alumiinista kiinnitystä käytetään kiinnittämiseen, kiinnitettynä metallikiinnikkeisiin.
 • Sen jälkeen voit laittaa tiiliseinät: jokainen elementti tuodaan oikeaan paikkaan, merkkien kohdistus ja reunojen sijainti tarkistetaan, kun lohkot on asennettu, niitä käytetään vasaralla tai lastalla, kunnes ne ovat täysin kosketuksissa johtoon. Ylimääräinen laasti poistetaan (sijoitetaan tiilen päälle tai pystysuoraan liitokseen), rivin taso tarkistetaan.
 • Seuraavat rivit asetetaan pakollisella puolueellisuudella (on toivottavaa huomata aiemmin laaditussa suunnitelmassa täytettyjen rivien määrä). Riippumatta valituista tapista (ompelu-, alittavaksi tai koristeelliseksi), niiden paksuus on säädetty (suositeltu raja on 6-12 mm, vialliset tai epätasaiset tuotteet - 10-15).

Kaikkien tiilien polttoprosessissa on kostutettu, työn tauon jälkeen on suositeltavaa jättää pohjat riviin märällä harjalla. Vahvistus asetetaan erityisen kuormitetuihin seiniin: metallipalkki noin 4 mm pituus- ja poikittaisliitoksissa tai ristikko joka 4-5 riviä tiilimuurausta. Viimeinen vaihe on injektointi ja nivelten muodostuminen kipsaustyön aikana lasketaan (riittää poistamaan ylimääräys ulkopuolelta). Tarvittaessa jäädytetty liuos pestään varovasti vedellä tai erityisillä formulaatioilla.

Epäilemättä, miten laittaa tiili, työ on uskottu ammattilaisille. Kokemuksen puuttuessa kannattaa aloittaa yksinkertaisilla suljetuilla tai kuormitetuilla rakenteilla. Seuraava rakennusvaihe (lattian asentaminen, viimeistely) siirretään 70%: n vahvuuden jälkeen (1-1,5 viikkoa lämpimän kauden aikana), jolloin tiiliseinien lopullinen kovettuminen kestää 28 päivää.

Kuinka laittaa tiilimuuraus: polttotekniikka

Brick. Kuinka laittaa tiili. Muuraus aloittelijoille. Laasti, työkalut, menetelmät.

Osiossa. Maarakentaminen ja parantaminen

Tiili tunnetaan ihmiskunnalle yhtä paljon kuin se muistelee itseään. Tämä on yleinen ja yhtenäinen keinotekoinen rakennuskivi. Siksi voit rakentaa jotain tiilistä. Tähän päivään asti tiili on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista. Harvinainen kesä asuva, tai melko harvinainen dacha, ei käytä tiiliä rakennuksen tai parannuksen talon tai esikaupunkialueen. Siksi on järkevää puhua tietyistä tiilikiven ominaisuuksista.

Tiililasi.

Tämä on yhteinen sementti - hiekkalaasti, jonka sementin ja hiekan suhde on 1. 4-6. Sen tarkoituksena on poistaa yhden tiilen siirtyminen toisiinsa nähden. Muurauksessa hänellä on stressiä vain puristamiseen ja syrjäyttämiseen, mutta ei murtumiseen. Siksi tämä ratkaisu on melko laiha. Joskus plastisuutta varten lisätään yksi osa kalkkia tai savea. Tämä lisää liuoksen juoksevuutta. Kalkin sijaan voit käyttää pienen pesuaineen tai nestesaippuaa. Tällaista ratkaisua ei kuitenkaan suositella käytettäviksi, kun on tehty onttoja tiiliä, koska laastari virtaa paljon tiilien aukkoja. Ja se pahentaa eristysominaisuuksiaan.

Muurauslaasti (seos) valmistetaan tavallisesti kuivalla sekoittamalla sementtiä ja hiekkaa ja sen jälkeen se suljetaan vedellä. Tosiasia on, että sitä kulutetaan vähitellen, eikä ole järkevää valmistaa liuosta välittömästi yli 20-50 litran tilavuudeksi. Siksi ne ottavat vähän kuivaseosta ja sekoitetaan veden kanssa, ja sen jälkeen, kun niitä käytetään, ne tekevät seuraavan erän. Mutta jos on olemassa suuri määrä muurausta, ja se toteutetaan useissa käsissä, on järkevää käyttää betonisekoittimia muurauslaastin valmistukseen.

Tärkeimmät työkalut, joita käytetään munimisessa. Ensinnäkin se on lastalla. Sen avulla ratkaisua käytetään, liuos puristetaan, kun tiilen säätö on valittu ja kahvan takapuolella on sovitettu tiili itsessään. Toinen tärkeä työkalu on pikakeksi - vasara terävällä iskulla. Sitä käytetään jakamiseen ja paalujen tiilien. Viime aikoina yhä useammin ne käyttävät leikkauskoneita - hiomakone leikkauslevyillä kivellä. Sen avulla tiili leikataan tai leikataan tarkasti. Tarvitset myös pienen rakennustason, luodin, vahvat johdot ja muut apulaitteet.

Tyypilliset ongelmat, joissa munakoiso aloitetaan amatööri-muurareilla, syntyy kahdessa tapauksessa. Ensimmäinen on suorat pystysuuntaiset kulmat, ja toinen on tiilien sijoittaminen suoralle linjalle ja samalle tasolle.

Tärkeintä munimessa on oikein asettaa aivan ensimmäinen rivi tiiliä. Jotta se olisi suoraviivaista, se asetetaan pitkän säännön, tasakiskon tai venytetyn johteen avulla. Tällöin tiili ei pääse käsiksi 2-3 mm, joten ratkaisu ei paina sitä. Ja vaakasuoran muurauksen varmistamiseksi kukin tiili valitaan tasolta. Tarkista myös tiilet parilla seuraavalla. Vastaa myös kaikkien muiden tiilien kanssa. Tämä on erityisen tärkeää kasvojen muuraukseen.

Tiilien välisen sauman menetelmän mukaan seuraavat tyypit erotetaan toisistaan ​​(oikealta vasemmalle ylhäältä alas).

Pakoon. Tällöin liuos ei sellaisenaan kulje tiilen ulkopintaan, ja aukko pysyy. Tein tämän tapin varsinkin, jos seinä on suunniteltu kipsiä varten. Kipsi on parempaa pitää tällaisissa seinissä, jotka virtaavat näihin halkeamiin.

Alleviivattu. Tällöin liuos täyttää tiilen kasvotuksen. Tämäntyyppinen sauma on tehtävä asennettaessa uuneja ja savupiipuja, mikä tekisi putken sisäpinnan sileän ja siihen ei kerääntyisi soraa. Koristeeksi käytetään tämäntyyppisiä yhteisiä ompeleita.

Tiilien välisen laastin kupera tai koveran sauman ei ole muuta toimintoa kuin koriste. Valmistuksessa on käytettävä joko pieniä putkia tai pyöreää tikkua (koveralle saumalle). Ja kupera, osa pinnasta katkaistaan ​​putkessa.

Jos olet koskaan nähnyt ammattimaisen muurarin työtä, saatat huomata, että hän asettaa seinän kulmat ensisijaisesti ja että ne ovat aina korkeammat kuin seinän keskiosa.

Tämä tehdään, jotta saadaan välittömästi majakat - punnerryttimet, jotka mahdollistavat sen venyttämisen - laiturin, joka osoittaa leviämislinjan ja työn korkeuden. Riippumatta siitä, mitä laituripaikka ei itke, se vedetään tarpeeksi tiukalle ja säännöllisesti tiilet asetetaan - tukevat sitä.

Suorakaiteen kulmien näyttäminen on helpointa ns. poryadovkoy. Tilaus on tasainen kulma, yleensä valssattu metalli. Se on joskus merkitty tasoitustasojen mukaan. Ensimmäiset muutaman kulmassa olevat korkeuskorjatut tiilet asetetaan käyttäen tasoa, ja sitten järjestys on kiinnitetty niihin.

Tilaus on kiinnitetty pari kiinnikkeillä, kuten kuvassa on esitetty. Täsmällisesti pystysuuntainen asema on asetettu sille täsmällisellä tasolla tai linjalla. Tilauksen merkkien mukaan ne kiristävät johtoa ja kiinnitystä.

Ammattilaiset eivät halua käyttää tilauksia syystä, he sanovat, että he asettavat tiilet suoralla linjalla järjestyksessä ja hölmöllä. eli kuten järjestys on teekannut. No, kyllä, tarvitsemme näitä Pontea. Meidän on pantava tiili tarkalleen.

Jos seinän pituus ei ole suuri, korkeintaan 3 metriä, kiinnityksen johdon sijasta on kätevää käyttää pitkää kevyttä alumiinikulmaa tai profiilia. Se ei käytännössä taivu, ja sen avulla on helppo varmistaa sekä muurauksen suoruus että sen vaakasuora asento.

Laskemisen aikana se ei ole tarpeellista unohtaa kastike tiilet (liitosten tulee olla sama vierekkäisten rivien) ja joka 5-6 sarja asennetaan mesh.

Harva käytäntö yksinkertaisissa tiilitalleissa, kuten pienet pylväät, kiinnitysseinät, pienet tikkaat 2-3 vaihteessa jne. lähes jokainen pystyy laatimaan tiilitiililevyn tai jopa koko virkistyskulman tai kesäkeittiön talon tiilestä.

Tätä varten on parasta soveltaa ns. edessä tiili sileä puoli, tiili - "suklaa" (se on pienempiä kuin tavallinen, mutta erittäin koristeellinen). Tai päinvastoin, erikoinen tiili, jolla on tarkoituksellisesti karkea puu, joka muistuttaa luonnonkiveä tai vanhaa tiiliä.

Koska tiili on melko kallista materiaalia, joka ei tarvitse ostaa liikaa (ostaa yli 10% on tarpeen, jos taistelua), sinun täytyy huolellisesti piirtää paperille kussakin kerroksessa tiiliä. Tee esimerkiksi suunnitelma. (Standard tiili koko 250 x 120 x 60 mm tiettyjen toleranssien kukin valmistaja).

Sen jälkeen on suositeltavaa laittaa kaikki "rakenne" kuivaksi, ilman ratkaisua. Jos suunnittelun puutteita ei ole havaittu, eikä suunnitelmalle tarvitse tehdä muutoksia, voit jatkaa tiilen asettamista laastille. Tiilet ennen asentamista on kastettava perusteellisesti vedellä (mieluiten upottamalla ne ämpäriin tai suureen astiaan).

Jos teet tämän ensimmäisen kerran - pääsääntö ei ole kiirettä! Aseta tiilet kuivua, katsomme, jos se on OK - Levitä ratkaisu ja olla, pristukivaya nyrkki tiili, lastalla tai käsitellä vasaralla. Koska puristamiseen liuoksen, kerätä hänen lastalla ja toimittaa takaisin ämpäri. Vähitellen säätö täydelliseen paikkaan hänelle. Muurauslaasti ei ole hetkellinen liima. Voit ainakin 10 minuutin ryömiä tiili paikallaan, poista se puhdistaa pois ratkaisu ja hakea uudelleen kunnes taito näkyy. Ja kun hän tekee, sinun kauha silmään ratkaisun niin paljon kuin haluat, ja heti laittaa tiili paikasta, silloin työ ja väittivät.

Artikkeli käytti piirustuksia kirjasta The Gardener's Encyclopedia, jonka Chester Boehm julkaisi kustantajana Vid-Vagrius

Kuinka laittaa tiilimuuraus

Tiilimuuraus on klassinen rakennusteknologia, jolla on pitkä historia. Muinaisina aikoina myös muurattuja tiilisiä käytettiin erilaisten rakennusten rakentamiseen. Kolmannessa ja toisessa vuosituhannessa eKr. Rakennettiin rakennuksia Egyptiin, Mesopotamioon, muinaiseen Roomaan ja muihin valtioihin. Venäjällä tällainen rakentaminen toteutettiin 1500-luvulla, selvä esimerkki - Moskovan Kremlin seinät.

Sillanrakennuksessa rakennettu monimutkaiset kaarevat ja holvatut rakenteet.

Hyvin rakennettu tiilahalli on kestävä ja kaunis, joten nykyaikaisista rakennusmateriaaleista huolimatta tiilituotteet ovat edelleen yksi johtavista asennoista. Harkitse, miten asettaa tiiliseinä.

Tiilimuodot

Muuraustyössä käytetään seuraavia materiaalityyppejä:

 • keraaminen, saatu polttamalla savea. Sitä käytetään laajalti perustusrakenteissa, seinissä, väliseinissä, savupiippuissa, uuneissa ja tulisijoissa. Tuotettu täyteen, ilman tyhjiä, ja ontto aukkoja miehittää ≥ 13%. Päälliset ovat eri kokoja ja muotoja: suljettu, avoin, pyöreä, suorakaiteen muotoinen, rakoja, jne. Tämä vähentää merkittävästi tuotteen painoa ja sen lämmönjohtavuutta. Onttojen tiilien eristystehokkuuden parantamiseksi saviraaka-aineet altistuvat porisoinnille. Huokoiset tuotteet ovat lisänneet voimaa, äänieristystä ja hyvää lämmönkestävyyttä;
 • silikaatti, joka on valmistettu kvartsihiekasta ja kalkista. Se on alhainen kosteus- ja lämmönkestävyys, joka sulkee pois käytön märässä ympäristössä toimiviin rakenteisiin ja altistumiseen korkeille lämpötiloille.

Tarkoituksena on erottaa seuraavien lajien tuotteet:

 • ulkomaisten ja sisäisten seinien sekä väliseinien (keraamiset, perustusten rakentamiseen käytettävät) yksityiskohdat;
 • edessä, ominaista sileät ja sileät reunat ja parempi pinta. Saatavana erilaisissa geometrisissa muodoissa: suorakulmaiset, kulma-, säteittäiset, pyöristetyt ja monenlaisilla värisävyillä;
 • kuvioidut, etupinnalle, joita käytetään piirustuksissa;
 • muotoiltu tai kuvioitu - erilaisten muotojen ja pilarien kaareuttamiseksi;
 • klinkkeri. Siinä on kaksi erilaista tyyppiä: julkisivu - julkisivuihin, päällysteisiin - käytetään päällystystilanteissa.

Tärkeimmät edut ja haitat

Ihanteellisia rakennusmateriaaleja ei ole, tiilituotteilla on myös omat edut ja haitat.

 • ympäristöystävällisyys, joka johtuu vain luonnonmateriaalien tuotannosta;
 • korkea puristuslujuus, joka mahdollistaa korkeiden rakennusten rakentamisen;
 • tulenkestävyyden;
 • joka mahdollistaa sen käytön pohjoisilla alueilla;
 • hyvä melun eristäminen;
 • eivät aiheuta mätää, korroosiota, vaurioita muotilla, sienillä ja jyrsijöillä;
 • universaalisuus lähes kaikissa muodoissa olevien rakennusten rakentamiseen;
 • kestävyys yli sata vuotta;
 • kaunis ulkonäkö tiilirakennuksia.
 • pieni koko, mikä johtaa korkeisiin työvoimakustannuksiin toteutuksen aikana ja toiminnan nopeuden vähenemisen;
 • merkittävä paino pienelle koolle;
 • tuotteiden korkea hinta;
 • tarve itsensä valmistukseen muurauslaastilla, jossa muuraus omilla käsillä.

Tyyppien tiilimuuraus

 1. Kiinteä. Luodaan kiinteä monoliittinen rakentava. Asettelu suoritetaan seinien ulkoreunoja pitkin. Rivillä olevat tiilet kutsutaan Westiksi, ja täyte on zabotkoy.
 2. Kevyt tai hyvin. Usein käytetään vähän rakennusten rakentamiseen. Ne koostuvat kahdesta yhdensuuntaisesta seinämästä, jotka ovat puolet tiilistä leveä, jotka on liitetty toisiinsa poikittaisiksi kiinteiksi seiniksi 3... 5 riviä. Tuloksena olevat kuopat täytetään eristeillä. Jotta vältyttäisiin itsestääntymiseltä ja eristeiden asettumiselta tietyillä etäisyyksillä, on välttämätöntä järjestää vaakasuorat kalvot solmusta.
 3. Vahvistettu. Kiinteä, kun se altistuu huomattaville kuormille. Vahvistusta suoritetaan horisontaalisissa ja pystysuorissa liitoksissa asentamalla galvanoidusta metallista valmistetut verkot useiden suunnittelurivien kautta.
 4. Edessä. Ulompi osa on vuorattu vastapäätä tiiliä, jossa on linssejä tychkovymi rivejä.
 5. Koriste. Käytetään erilaisten mallien verhoamiseen verhous- ja silikaattituotteiden yhdistelmänä.

Yksi vanhimmista muurausmuodoista on ketju, mikä viittaa rivien vuorotteluun, joka voi olla joko lusikka tai päki, mutta lonkan pystysuuntaiset liitokset on aina oltava samat.

Kun ristipistopakkaus horisontaaliset saumat Spoon suoritetaan kastikkeessa.

Kiinnostavat lajit, jotka ovat saaneet nimen: Hollanti, Englanti, Moskova ja Lipetsk.

Ompelutekniikat

Kastelu suoritetaan seinän yhdistämiseksi liuokseen yhteen kestävään rakenteeseen. Se voidaan suorittaa:

 • yksirivinen, ja lusikalla ja butchet-riveillä. Alemmassa ja ylimpänä välttämättömänä solmuna, taustalla olevat pystysuuntaiset saumat välttämättä ylittävät yläosan;
 • monirivinen - jokaisen kuuden lusikan rivin päälle on asetettu koukku, kun taas kahden alemman pystysuuntaisen saumat keskittyvät keskelle ylempien tiilien kanssa, ja pakaratko peittää taustalla olevan sauman 1/4: lla tiilistä.

Tiilimuodostuksen itsetestyminen

On tärkeää noudattaa kolmea perusperiaatetta:

 • elementtien lineaarisen asennon oikeellisuuden kunnioittaminen;
 • sama korkeus jokaiselle riville;
 • saumojen saman paksuuden on oltava samansuuntaisia ​​toistensa kanssa.

Henkilöllä, jolla ei ole kokemusta, on usein kysymyksiä siitä, miten työtä hoidetaan oikein ja mikä on erityisen tärkeää, yritämme korostaa näitä kohtia.

 1. Kuinka laittaa tiili perustaa. Pohjalevyn pinta on huolellisesti tasoitettava ja puhdistettava saastumisesta. Vaakasuora ohjaus tapahtuu lasertasolla. Estääksesi kosteuden pääsemästä seinään perusrakenteesta, on erittäin tärkeää suorittaa laadukas vaakasuora vedeneristys. Voit tehdä tämän ympärillä kehä on liimattu käyttäen bitumi mastiksi kaksi kerrosta vedeneristys.
 2. Ikkunan ja oviaukkojen sijainnin merkitseminen, kaverit sisäpuolisilla laakeriseinillä ja väliseinillä.

Liuoksen valmistus. Liuos valmistetaan pienellä kourulla tai maahan järjestetyillä sivuilla. Ensinnäkin sementti ≥ M400 sekoitetaan perusteellisesti louhoshiekan kanssa, joka on puhdistettu roskista ja kivistä seulomalla. Yhdestä osasta sementtiä otetaan 4 osaa hiekkaa. Sitten sekoitetaan puhtaalla vedellä, kunnes saadaan paksu sakeus. Sekoittamista suoritetaan lapion, lastalla tai porakruunulla, jossa on teräosuutin.

Oikea toteutus on menestyksen avain kaikelle tulevalle työlle. Levitä useita korkeita rivejä horisontaalisten ja pystytasojen hallintaan. Nurkat on sijoitettava pysyvästi 2 riviä pääseinämän yläpuolelle. Nurkkien tasaisuus ja epätasaisuus on helppo luoda tilauksen avulla - nurkkaan kiinnitetty metallikulma, jossa on erityiset kiinnikkeet tai kiinnikkeet.

 • Kuinka asettaa ensimmäisen rivin tiiliä? Ensimmäinen välttämättä suoritti tychkovym. Jos laitat sen vinoon tai rinteeseen, kaikki seuraavat ovat täsmälleen samat. Siksi tarvitaan erityistä hoitoa. On suositeltavaa asettaa se kuivaksi määrittääksesi tiilituotteiden sijainnin. Vaakataso tarkistetaan rakennustasolla, on hyvä käyttää alumiinisääntöä, joka on varustettu kuplatasolla. Aseta ensin kulmat usean rivin korkeudelle. Vahva johto on kiinnitetty kulmiin, minkä lisäksi tiilet asetetaan. Tuotteen kasvot eivät saa koskettaa johtoa, suositusetäisyys on 2 mm. Jotta tiilet eivät saa kosteutta liuoksesta, ennen niiden asettamista ne on kastettava vesisäiliöön. Pohjaan, jonka pituus on noin metriä, laasti laitetaan lapaluun ja tasoitetaan noin 1 cm: n paksuudella lastalla. Tiili asetetaan laastille pienellä järkytyksellä (vasara tai vasara kädensija) ja kohdistaa se merkkijonoin ja ohjaa vaaka-asentoa rakennustasolla.
 • Seuraavat rivit pinotaan riippuen valitusta muuraustyypistä ja seinämän paksuudesta: tiilissä, puolitoista tai kahdesta, kun valittu menetelmä on sidottu sidoksissa. Tiilen sauman paksuutta säädellään: vaakasuora 12 mm (toleranssi -2 tai +3 mm), pystysuora - 10 mm (toleranssi -2... +5 mm). Pystysuora sauma luodaan levittämällä laasti laattaan viereisille tiilireunoille. Seuraavaksi hankaus poistaa ylimääräisen laastin ja sen pienen asennon jälkeen liitokset tehdään erikoislaitteella (jos aiot edelleen kipata seinää, niin liitos ei ole tehty).
 • Jotta voidaan lisätä muurauslujuutta jokaisen lasketun rivi- määrän jälkeen (voidaan tehdä 3 tai 4), suoritetaan vahvistus.
 • Vahvistettu betoni tai metalliset päällysteet asetetaan ikkunan ja oven aukkojen yli.
 • Voinko laittaa tiiliä laattaliima-aineeseen? Se on mahdollista, mutta ei aiheellista. Ensinnäkin liima voi "kellua" 1 cm: n paksuisena. Toiseksi ilmakuplat muodostuvat suuresti. Kolmanneksi se jäätyy nopeasti. On syytä huomata, että liiman hinta on paljon suurempi kuin sementtilaasti. Jos kuitenkin tehdään tällainen päätös, liima on valittava rouheenkestäväksi ja liitettävä sementtiin suhteessa 1 - 1.
 • Onko mahdollista laittaa tiili sateessa? Missään tapauksessa se ei johda liuoksen huuhtoutumiseen saumoista, ja kun käytetään keraamisia tuotteita, suolaus tulee väistämättä näkyviin. Jos työtä edeltävällä kiireellisellä työllä on välttämätöntä, kehykseen kiinnitetty muovikalvon suojakansi on järjestetty.
 • Jos haluat tutkia nykyisiä lukuisia vivahteita, on suositeltavaa, että ennen töiden tekemistä kannattaa tutustua tiilenrakentamisen tekniseen kirjallisuuteen.

  Kuinka laittaa tiilimuuraus

  Tiilimuuraus on klassinen rakennusteknologia, jolla on pitkä historia. Muinaisina aikoina myös muurattuja tiilisiä käytettiin erilaisten rakennusten rakentamiseen. Kolmannessa ja toisessa vuosituhannessa eKr. Rakennettiin rakennuksia Egyptiin, Mesopotamioon, muinaiseen Roomaan ja muihin valtioihin. Venäjällä tällainen rakentaminen toteutettiin 1500-luvulla, selvä esimerkki - Moskovan Kremlin seinät.

  Sillanrakennuksessa rakennettu monimutkaiset kaarevat ja holvatut rakenteet.

  Hyvin rakennettu tiilahalli on kestävä ja kaunis, joten nykyaikaisista rakennusmateriaaleista huolimatta tiilituotteet ovat edelleen yksi johtavista asennoista. Harkitse, miten asettaa tiiliseinä.

  Tiilimuodot

  Muuraustyössä käytetään seuraavia materiaalityyppejä:

  • keraaminen, saatu polttamalla savea. Sitä käytetään laajalti perustusrakenteissa, seinissä, väliseinissä, savupiippuissa, uuneissa ja tulisijoissa. Tuotettu täyteen, ilman tyhjiä, ja ontto aukkoja miehittää ≥ 13%. Päälliset ovat eri kokoja ja muotoja: suljettu, avoin, pyöreä, suorakaiteen muotoinen, rakoja, jne. Tämä vähentää merkittävästi tuotteen painoa ja sen lämmönjohtavuutta. Onttojen tiilien eristystehokkuuden parantamiseksi saviraaka-aineet altistuvat porisoinnille. Huokoiset tuotteet ovat lisänneet voimaa, äänieristystä ja hyvää lämmönkestävyyttä;
  • silikaatti, joka on valmistettu kvartsihiekasta ja kalkista. Se on alhainen kosteus- ja lämmönkestävyys, joka sulkee pois käytön märässä ympäristössä toimiviin rakenteisiin ja altistumiseen korkeille lämpötiloille.

  Tarkoituksena on erottaa seuraavien lajien tuotteet:

  • ulkomaisten ja sisäisten seinien sekä väliseinien (keraamiset, perustusten rakentamiseen käytettävät) yksityiskohdat;
  • edessä, ominaista sileät ja sileät reunat ja parempi pinta. Saatavana erilaisissa geometrisissa muodoissa: suorakulmaiset, kulma-, säteittäiset, pyöristetyt ja monenlaisilla värisävyillä;
  • kuvioidut, etupinnalle, joita käytetään piirustuksissa;
  • muotoiltu tai kuvioitu - erilaisten muotojen ja pilarien kaareuttamiseksi;
  • klinkkeri. Siinä on kaksi erilaista tyyppiä: julkisivu - julkisivuihin, päällysteisiin - käytetään päällystystilanteissa.

  Tärkeimmät edut ja haitat

  Ihanteellisia rakennusmateriaaleja ei ole, tiilituotteilla on myös omat edut ja haitat.

  • ympäristöystävällisyys, joka johtuu vain luonnonmateriaalien tuotannosta;
  • korkea puristuslujuus, joka mahdollistaa korkeiden rakennusten rakentamisen;
  • tulenkestävyyden;
  • joka mahdollistaa sen käytön pohjoisilla alueilla;
  • hyvä melun eristäminen;
  • eivät aiheuta mätää, korroosiota, vaurioita muotilla, sienillä ja jyrsijöillä;
  • universaalisuus lähes kaikissa muodoissa olevien rakennusten rakentamiseen;
  • kestävyys yli sata vuotta;
  • kaunis ulkonäkö tiilirakennuksia.
  • pieni koko, mikä johtaa korkeisiin työvoimakustannuksiin toteutuksen aikana ja toiminnan nopeuden vähenemisen;
  • merkittävä paino pienelle koolle;
  • tuotteiden korkea hinta;
  • tarve itsensä valmistukseen muurauslaastilla, jossa muuraus omilla käsillä.

  Tyyppien tiilimuuraus

  1. Kiinteä. Luodaan kiinteä monoliittinen rakentava. Asettelu suoritetaan seinien ulkoreunoja pitkin. Rivillä olevat tiilet kutsutaan Westiksi, ja täyte on zabotkoy.
  2. Kevyt tai hyvin. Usein käytetään vähän rakennusten rakentamiseen. Ne koostuvat kahdesta yhdensuuntaisesta seinämästä, jotka ovat puolet tiilistä leveä, jotka on liitetty toisiinsa poikittaisiksi kiinteiksi seiniksi 3... 5 riviä. Tuloksena olevat kuopat täytetään eristeillä. Jotta vältyttäisiin itsestääntymiseltä ja eristeiden asettumiselta tietyillä etäisyyksillä, on välttämätöntä järjestää vaakasuorat kalvot solmusta.
  3. Vahvistettu. Kiinteä, kun se altistuu huomattaville kuormille. Vahvistusta suoritetaan horisontaalisissa ja pystysuorissa liitoksissa asentamalla galvanoidusta metallista valmistetut verkot useiden suunnittelurivien kautta.
  4. Edessä. Ulompi osa on vuorattu vastapäätä tiiliä, jossa on linssejä tychkovymi rivejä.
  5. Koriste. Käytetään erilaisten mallien verhoamiseen verhous- ja silikaattituotteiden yhdistelmänä.

  Yksi vanhimmista muurausmuodoista on ketju, mikä viittaa rivien vuorotteluun, joka voi olla joko lusikka tai päki, mutta lonkan pystysuuntaiset liitokset on aina oltava samat.

  Kun ristipistopakkaus horisontaaliset saumat Spoon suoritetaan kastikkeessa.

  Kiinnostavat lajit, jotka ovat saaneet nimen: Hollanti, Englanti, Moskova ja Lipetsk.

  Ompelutekniikat

  Kastelu suoritetaan seinän yhdistämiseksi liuokseen yhteen kestävään rakenteeseen. Se voidaan suorittaa:

  • yksirivinen, ja lusikalla ja butchet-riveillä. Alemmassa ja ylimpänä välttämättömänä solmuna, taustalla olevat pystysuuntaiset saumat välttämättä ylittävät yläosan;
  • monirivinen - jokaisen kuuden lusikan rivin päälle on asetettu koukku, kun taas kahden alemman pystysuuntaisen saumat keskittyvät keskelle ylempien tiilien kanssa, ja pakaratko peittää taustalla olevan sauman 1/4: lla tiilistä.

  Tiilimuodostuksen itsetestyminen

  On tärkeää noudattaa kolmea perusperiaatetta:

  • elementtien lineaarisen asennon oikeellisuuden kunnioittaminen;
  • sama korkeus jokaiselle riville;
  • saumojen saman paksuuden on oltava samansuuntaisia ​​toistensa kanssa.

  Henkilöllä, jolla ei ole kokemusta, on usein kysymyksiä siitä, miten työtä hoidetaan oikein ja mikä on erityisen tärkeää, yritämme korostaa näitä kohtia.

  1. Kuinka laittaa tiili perustaa. Pohjalevyn pinta on huolellisesti tasoitettava ja puhdistettava saastumisesta. Vaakasuora ohjaus tapahtuu lasertasolla. Estääksesi kosteuden pääsemästä seinään perusrakenteesta, on erittäin tärkeää suorittaa laadukas vaakasuora vedeneristys. Voit tehdä tämän ympärillä kehä on liimattu käyttäen bitumi mastiksi kaksi kerrosta vedeneristys.
  2. Ikkunan ja oviaukkojen sijainnin merkitseminen, kaverit sisäpuolisilla laakeriseinillä ja väliseinillä.

  Jos haluat tutkia nykyisiä lukuisia vivahteita, on suositeltavaa, että ennen töiden tekemistä kannattaa tutustua tiilenrakentamisen tekniseen kirjallisuuteen.

  Mitä tulisi tehdä tiilimuodostuman kanssa, jotta kukinta ei tule näkyviin?

  Suojelemaan itseäsi kouristuksista suosittelen sinua:

  • ostaa tiilet kalvolla päällystetyillä kuormalavoilla estääkseen niiden saostumisen;
  • käyttää tiilimuuraukseen paksua laasti;
  • neulottavat laastaria varovasti saumoista ja älä levitä sitä julkisivulle;
  • älä aseta tiiliä sateelle ja sulje tuore asennus kalvolla tai telineellä;
  • käsitellä julkisivut suojavälineellä.

  Jos, huolimatta kaikista varotoimenpiteistä huolimatta, efflores ilmestyi edelleen, ei ole mitään kauheaa siitä. Eniten katkelmia pesee pois sateiden aikana kahden ensimmäisen vuoden aikana.

  Myös tuloksena kouristelua voidaan torjua kansanvastaisilla lääkkeillä ilman kemikaalia. Tämä on liuos etikkahaposta, viiden prosentin kloridihapon liuosta tai ammoniakin liuosta.

  Voidaan nähdä, kuinka talon rakentamisen jälkeen on muodostunut kukinta, eli suola, joka voi vahingoittaa rakennetta, koska se kiteyttää ja voi korrosoida pintaa. Vysola näyttää rumaa rakennuksen pinnalta, minkä vuoksi rakentamisen aikana on tarpeen noudattaa tiettyjä toimenpiteitä, joilla voit antaa suolaa.

  Erittäin usein kohotus ilmestyy tiilen päälle levittämisen jälkeen estääkseen kastelun syntymisen, on otettava huomioon sääolosuhteet, esimerkiksi on tarpeen asettaa tiili lämpimään kausiin, jos sinulla ei ole aikaa rakentaa taloa kesällä, silloin on tarpeen kattaa rakennuksen ajoissa, jotta se säilyisi sateelta. Vysola ilmestyy, jos kosketat vettä tiilillä.

  Myös ajan myötä ostaa tiili, kiinnitä huomiota sen kunto, jos se on märkä, niin se on myös mahdollista muodostaa efflorescences rakennukseen. Siksi sinun täytyy ostaa tiili vain kuivaksi.

  Tärkeää on tiilien valmistaja, osta se hyvistä, todistetuista yrityksistä. Jos et halua ulkonäköä tippalasta, se on sen arvoista rakentamisen jälkeen käsiteltävä erityisellä vettähylkivällä kyllästyksellä, jonka ansiosta materiaali ei ime kosteutta ja estä ei-toivottuja valkoisia pilkkuja.

  Tiilen lisäksi on ensiarvoisen tärkeää, että laasti asetetaan päälle, laastin on oltava oikeassa johdonmukaisuudessa ja asianmukaisesti valmistettu.

  Kuinka laittaa tiilimuuraus

  Ominaisuudet tiilimuuraus

  Vain yksiköt voivat laittaa tiiliä oikein; rakennuksen rakentaminen tästä materiaalista tuntuu vain yksinkertaiselta. Työskentelyä tehdessään on tärkeää noudattaa kaikkia teknologian vaatimuksia: perustaa pohja kaikkien sijoitettujen tuotteiden valvomiseksi. Tiilet ja laasti, pukeutumismenetelmä, muuraustekniikka, vahvistaminen ja tuleva viimeistely valitaan etukäteen. Seinien paksuus määräytyy talon odotettavissa olevien kuormien ja tarkoituksen mukaan.

  Tiilien kanssa työskentelyn ominaisuudet

  Rakennusmateriaalilla on oikea geometria ja vakiomitat, jotka perustuvat rakennusten laskentaan ja rakenteeseen. Muurattujen tiilien tekniikan tärkeät vaatimukset ovat:

  1. Mittaan tiukka noudattaminen, korkealaatuisten komponenttien käyttö. Levyjä sijoitettaessa valmistajan antamia ohjeita koskevat poikkeamat eivät ole sallittuja sekoitettaessa valmiita kuivaseoksia veden kanssa tai muuttamalla epäpuhtauksia.
  2. Liuoksen yhtenäinen jakautuminen rivien ja vierekkäisten tuotteiden välillä. Tämän tilan rikkominen ei johda ainoastaan ​​seoksen ylittämiseen vaan myös tiiliseinien tasoon ja ruuviin reunoihin.
  3. Rivien lineaarisen järjestelyn hallinta, yksinomaan horisontaalisten tai pystysuuntaisten saumojen sivupinnan muodostaminen rinnakkain.
  4. Tiilien maahantulo sijaitsee vähintään neljänneksellä alla olevasta koosta.
  5. Tarkista jokaisen kulman ja rivin rakenteen taso.

  Erityistä huomiota on noudatettava sääolosuhteiden noudattamista. Kysymys on, missä lämpötilassa voidaan asettaa tiili, ei ole tyhjäkäynnillä: lämpö ja pakkas vaikuttavat voimakkaasti kovettumisen ajoitukseen ja oikeellisuuteen. Kesällä se jätetään jonkin aikaa astioissa, joissa vesi kyllästää huokoset tai ainakin kostuttaa sen pinnan. Talvella työtä vältetään, koska liuoksessa vettä jäätyy ja että nesteytysprosessi on ristiriidassa. Muurausrakentaminen alle -5 ° C: n lämpötiloissa tavanomaisilla menetelmillä ilman pakkasenkestäviä epäpuhtauksia tai lämmitysrakenteita pidetään brutto poikkeama normaalista.

  On olemassa useita tapoja kiertää tämä tila. Näitä ovat: tiilien lämmitys juotosraudalla, samanaikainen lämmöneristysmateriaalien sulkeminen, numeron määrittäminen, sähkölämmitys, lämmöneristyskehyksen asennus, kemiallisten lisäaineiden käyttö liuoskäsittelyn aikana. Jokin näistä menetelmistä ilman kokemusta ei pitäisi tehdä itse. Pakolliset säännöt muurattujen tiiliseinien lämpötilasta nolla lämpötilassa on sementin kovettumisen prosessin hallinta. Tätä varten seinissä on erikoisreikiä lämpömittarille, joka on suljettu liikenneruuhkilla.

  Eri tyyppisten erien vivahteet

  Tavallisten rakennustehtävien kanssa tehty toimintatapa on suunnilleen sama koko- ja ontomuunnelmille. Asennettaessa osioita, käytetään vaakasuorasti suunnattuja rakoja olevia tuotteita, jotka kestävät vähäisiä kuormituksia. On olemassa tyyppejä onttoja tiiliä, joilla on erikoisreikiä sivuilla, mikä yksinkertaistaa prosessia aloittelijoille. Tässä tapauksessa valitaan sidoksen tyyppi, jossa aukot ovat piilossa tiilen sisällä. Kun työskentelet tavallisen tiilen kanssa, laastin ulkoneminen reunojen yli ja pinnan likaantuminen eivät ole kriittisiä.

  Oikein säädetty tiili on paljon vaikeampaa. Kun tällainen muninta ei saa poiketa saumojen leveydestä, ne on täytettävä tiukasti, mutta siistinä ja puhtaina. Etusivun ratkaisun jälkiä ei voida hyväksyä, koska materiaalin kyky vaihtaa väriä samanaikaisesti kosteuden imeytymisen kanssa. Sama pätee myös saumojen pesuainekoostumuksiin, jolloin tällaisten tiilien asentamista ei suoriteta. Paras vaihtoehto on hallita sovellusprosessia käyttämällä erityistä mallia. Tällaisen tiilen täyttäminen suoritetaan täysin puhtaalla vasaralla eikä hankaimella.

  Materiaali asetetaan riveihin, välttämättä siirtymällä toistensa päälle, monoliittisen käytetyn sementtiä sisältävän laastin luomiseksi. Tuotteiden koko määrittelee asennusmenetelmän: yksi tiili, yksi ja puoli tai kaksi tiilen kantaviin seiniin, neljäsosa ("lusikoilla") - väliseinien osalta. Näin voit rakentaa kiinteät rakenteet, joiden paksuus on 65 - 510 mm.

  Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
  Kaikkien täytyy tietää!

  Tiilen sijoittaminen ilman kastelua on kielletty: haluttu vahvuus ei ole saavutettavissa ilman, että yläpinnat siirretään vähintään neljänneksellä. Kun se on sijoitettu pitkällä pinnalla, muuraus on nimeltään lozhkovaya. On olemassa useita testattuja yksittäisiä ja monirivisiä piirejä, jotka on suunniteltu eri kuormituksille:

  1. Ketju - jokaisella seuraavalla rivillä pystysuuntaisten saumojen liittäminen, jossa on tarpeen asettaa solmutetut ja lusikkaat rivit vuorotellen. Tämän suorituskyvyn etu on yksinkertaisuus.

  2. Monirivinen, jossa joka 5-6 lusikan riviä kohti on yksi. Yksinkertaisin esimerkki on sijoittaa yhteen tiiliin, joka on sidottu 6. krs: lla, jonka paksuus on 88 mm ja joka 7. välein 65 mm: n vakiotuotteita. Piiri on arvostettu kestävyydelle.

  3. Kolme rivi - erityinen tapaus moniriviseksi, jossa kolmiosainen rivien sijoittaminen joka kolmas pitkittäinen. Tämä pukeutuminen mahdollistaa luotettavat pilarit ja laitureet.

  On monia järjestelmiä, joiden avulla voit tehokkaasti asettaa tiilen eri värejä: flaamilainen, hollanti, lusikka offset. Niitä on enemmän kuin kymmenkunta, koristekäyttöön on jopa sallittua sijoittaa useita keraamisia ja silikaattisia tuotteita. Vaikeisiin alueisiin kuuluu kulmia ja päällekkäisyyksiä, kokemuksen puuttuessa on lähes mahdotonta laatia itse kaaviota.

  Vaiheittainen toimintaopas

  Valmisteluvaiheessa tutkitaan säätiön tilaa: yksi tekniikan vaatimuksista on tiilien sijoittaminen yksinomaan vakiintuneisiin ja kestäviin rakenteisiin, jotka on luotettavasti suojattu kosteudelta. Erityisesti tiiliseinät on pystytetty nauhalle tai grillata varten, joka on kokonaan peitetty telaveden avulla. Pohjan säätö ja taso tarkistetaan, sallittu ero on 20 mm, jos se ylittyy, tasoitustyöt suoritetaan.

  Ennen työn aloittamista valmistetaan komponentit (hiekka seulotaan seulassa enintään 3 mm: n soluineen) ja työkalut: betonisekoittimet, laastin kuljetussäiliöt, lapio, hankaus, kiinteä kulma, rakennustaso, johto ja merkki merkinnöistä. Virheiden poistamiseksi laaditaan materiaalisuunnitelma ottaen huomioon valittu kudoskuvio ja tarvittava määrä lasketaan (vähintään 10% marginaali).

  Kun teet tiukkaa omia käsiäsi, on suositeltavaa noudattaa seuraavaa läpikäyntiä:

  • Seinien viivojen merkitseminen venyttämällä johto.
  • Ensimmäinen rivi tiiliä: ilman laastin käyttöä, sidottu muuraus yksinomaan kokonaisista tuotteista.
  • Muurausyhdistelmän valmistelu tilavuudeltaan, enintään 1-2 tuntia työtä, sijoittaminen ja tasoitus seulalla.
  • Kohdistetaan kulmat, jotka alkavat kahdella tiellä 90 asteen kulmassa ja testataan rakennekolmiolla. Hyvin säädetyille tuotteille on annettava muutamia paloja, joiden taso on säädettävä. Näin seinämä nousee vähintään 3 riviä ylöspäin, prosessi toistetaan kaikissa muissa kulmissa. Tämä sääntö - kulmat seinien yläpuolella 2 eri tiiliä varten. Alumiinista kiinnitystä käytetään kiinnittämiseen, kiinnitettynä metallikiinnikkeisiin.
  • Sen jälkeen voit laittaa tiiliseinät: jokainen elementti tuodaan oikeaan paikkaan, merkkien kohdistus ja reunojen sijainti tarkistetaan, kun lohkot on asennettu, niitä käytetään vasaralla tai lastalla, kunnes ne ovat täysin kosketuksissa johtoon. Ylimääräinen laasti poistetaan (sijoitetaan tiilen päälle tai pystysuoraan liitokseen), rivin taso tarkistetaan.
  • Seuraavat rivit asetetaan pakollisella puolueellisuudella (on toivottavaa huomata aiemmin laaditussa suunnitelmassa täytettyjen rivien määrä). Riippumatta valituista tapista (ompelu-, alittavaksi tai koristeelliseksi), niiden paksuus on säädetty (suositeltu raja on 6-12 mm, vialliset tai epätasaiset tuotteet - 10-15).

  Kaikkien tiilien polttoprosessissa on kostutettu, työn tauon jälkeen on suositeltavaa jättää pohjat riviin märällä harjalla. Vahvistus asetetaan erityisen kuormitetuihin seiniin: metallipalkki noin 4 mm pituus- ja poikittaisliitoksissa tai ristikko joka 4-5 riviä tiilimuurausta. Viimeinen vaihe on injektointi ja nivelten muodostuminen kipsaustyön aikana lasketaan (riittää poistamaan ylimääräys ulkopuolelta). Tarvittaessa jäädytetty liuos pestään varovasti vedellä tai erityisillä formulaatioilla.

  Epäilemättä, miten laittaa tiili, työ on uskottu ammattilaisille. Kokemuksen puuttuessa kannattaa aloittaa yksinkertaisilla suljetuilla tai kuormitetuilla rakenteilla. Seuraava rakennusvaihe (lattian asentaminen, viimeistely) siirretään 70%: n vahvuuden jälkeen (1-1,5 viikkoa lämpimän kauden aikana), jolloin tiiliseinien lopullinen kovettuminen kestää 28 päivää.

  Kuinka laittaa tiilimuuraus: polttotekniikka

  Brick. Kuinka laittaa tiili. Muuraus aloittelijoille. Laasti, työkalut, menetelmät.

  Osiossa. Maarakentaminen ja parantaminen

  Tiili tunnetaan ihmiskunnalle yhtä paljon kuin se muistelee itseään. Tämä on yleinen ja yhtenäinen keinotekoinen rakennuskivi. Siksi voit rakentaa jotain tiilistä. Tähän päivään asti tiili on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista. Harvinainen kesä asuva, tai melko harvinainen dacha, ei käytä tiiliä rakennuksen tai parannuksen talon tai esikaupunkialueen. Siksi on järkevää puhua tietyistä tiilikiven ominaisuuksista.

  Tiililasi.

  Tämä on yhteinen sementti - hiekkalaasti, jonka sementin ja hiekan suhde on 1. 4-6. Sen tarkoituksena on poistaa yhden tiilen siirtyminen toisiinsa nähden. Muurauksessa hänellä on stressiä vain puristamiseen ja syrjäyttämiseen, mutta ei murtumiseen. Siksi tämä ratkaisu on melko laiha. Joskus plastisuutta varten lisätään yksi osa kalkkia tai savea. Tämä lisää liuoksen juoksevuutta. Kalkin sijaan voit käyttää pienen pesuaineen tai nestesaippuaa. Tällaista ratkaisua ei kuitenkaan suositella käytettäviksi, kun on tehty onttoja tiiliä, koska laastari virtaa paljon tiilien aukkoja. Ja se pahentaa eristysominaisuuksiaan.

  Muurauslaasti (seos) valmistetaan tavallisesti kuivalla sekoittamalla sementtiä ja hiekkaa ja sen jälkeen se suljetaan vedellä. Tosiasia on, että sitä kulutetaan vähitellen, eikä ole järkevää valmistaa liuosta välittömästi yli 20-50 litran tilavuudeksi. Siksi ne ottavat vähän kuivaseosta ja sekoitetaan veden kanssa, ja sen jälkeen, kun niitä käytetään, ne tekevät seuraavan erän. Mutta jos on olemassa suuri määrä muurausta, ja se toteutetaan useissa käsissä, on järkevää käyttää betonisekoittimia muurauslaastin valmistukseen.

  Tärkeimmät työkalut, joita käytetään munimisessa. Ensinnäkin se on lastalla. Sen avulla ratkaisua käytetään, liuos puristetaan, kun tiilen säätö on valittu ja kahvan takapuolella on sovitettu tiili itsessään. Toinen tärkeä työkalu on pikakeksi - vasara terävällä iskulla. Sitä käytetään jakamiseen ja paalujen tiilien. Viime aikoina yhä useammin ne käyttävät leikkauskoneita - hiomakone leikkauslevyillä kivellä. Sen avulla tiili leikataan tai leikataan tarkasti. Tarvitset myös pienen rakennustason, luodin, vahvat johdot ja muut apulaitteet.

  Tyypilliset ongelmat, joissa munakoiso aloitetaan amatööri-muurareilla, syntyy kahdessa tapauksessa. Ensimmäinen on suorat pystysuuntaiset kulmat, ja toinen on tiilien sijoittaminen suoralle linjalle ja samalle tasolle.

  Tärkeintä munimessa on oikein asettaa aivan ensimmäinen rivi tiiliä. Jotta se olisi suoraviivaista, se asetetaan pitkän säännön, tasakiskon tai venytetyn johteen avulla. Tällöin tiili ei pääse käsiksi 2-3 mm, joten ratkaisu ei paina sitä. Ja vaakasuoran muurauksen varmistamiseksi kukin tiili valitaan tasolta. Tarkista myös tiilet parilla seuraavalla. Vastaa myös kaikkien muiden tiilien kanssa. Tämä on erityisen tärkeää kasvojen muuraukseen.

  Tiilien välisen sauman menetelmän mukaan seuraavat tyypit erotetaan toisistaan ​​(oikealta vasemmalle ylhäältä alas).

  Pakoon. Tällöin liuos ei sellaisenaan kulje tiilen ulkopintaan, ja aukko pysyy. Tein tämän tapin varsinkin, jos seinä on suunniteltu kipsiä varten. Kipsi on parempaa pitää tällaisissa seinissä, jotka virtaavat näihin halkeamiin.

  Alleviivattu. Tällöin liuos täyttää tiilen kasvotuksen. Tämäntyyppinen sauma on tehtävä asennettaessa uuneja ja savupiipuja, mikä tekisi putken sisäpinnan sileän ja siihen ei kerääntyisi soraa. Koristeeksi käytetään tämäntyyppisiä yhteisiä ompeleita.

  Tiilien välisen laastin kupera tai koveran sauman ei ole muuta toimintoa kuin koriste. Valmistuksessa on käytettävä joko pieniä putkia tai pyöreää tikkua (koveralle saumalle). Ja kupera, osa pinnasta katkaistaan ​​putkessa.

  Jos olet koskaan nähnyt ammattimaisen muurarin työtä, saatat huomata, että hän asettaa seinän kulmat ensisijaisesti ja että ne ovat aina korkeammat kuin seinän keskiosa.

  Tämä tehdään, jotta saadaan välittömästi majakat - punnerryttimet, jotka mahdollistavat sen venyttämisen - laiturin, joka osoittaa leviämislinjan ja työn korkeuden. Riippumatta siitä, mitä laituripaikka ei itke, se vedetään tarpeeksi tiukalle ja säännöllisesti tiilet asetetaan - tukevat sitä.

  Suorakaiteen kulmien näyttäminen on helpointa ns. poryadovkoy. Tilaus on tasainen kulma, yleensä valssattu metalli. Se on joskus merkitty tasoitustasojen mukaan. Ensimmäiset muutaman kulmassa olevat korkeuskorjatut tiilet asetetaan käyttäen tasoa, ja sitten järjestys on kiinnitetty niihin.

  Tilaus on kiinnitetty pari kiinnikkeillä, kuten kuvassa on esitetty. Täsmällisesti pystysuuntainen asema on asetettu sille täsmällisellä tasolla tai linjalla. Tilauksen merkkien mukaan ne kiristävät johtoa ja kiinnitystä.

  Ammattilaiset eivät halua käyttää tilauksia syystä, he sanovat, että he asettavat tiilet suoralla linjalla järjestyksessä ja hölmöllä. eli kuten järjestys on teekannut. No, kyllä, tarvitsemme näitä Pontea. Meidän on pantava tiili tarkalleen.

  Jos seinän pituus ei ole suuri, korkeintaan 3 metriä, kiinnityksen johdon sijasta on kätevää käyttää pitkää kevyttä alumiinikulmaa tai profiilia. Se ei käytännössä taivu, ja sen avulla on helppo varmistaa sekä muurauksen suoruus että sen vaakasuora asento.

  Laskemisen aikana se ei ole tarpeellista unohtaa kastike tiilet (liitosten tulee olla sama vierekkäisten rivien) ja joka 5-6 sarja asennetaan mesh.

  Harva käytäntö yksinkertaisissa tiilitalleissa, kuten pienet pylväät, kiinnitysseinät, pienet tikkaat 2-3 vaihteessa jne. lähes jokainen pystyy laatimaan tiilitiililevyn tai jopa koko virkistyskulman tai kesäkeittiön talon tiilestä.

  Tätä varten on parasta soveltaa ns. edessä tiili sileä puoli, tiili - "suklaa" (se on pienempiä kuin tavallinen, mutta erittäin koristeellinen). Tai päinvastoin, erikoinen tiili, jolla on tarkoituksellisesti karkea puu, joka muistuttaa luonnonkiveä tai vanhaa tiiliä.

  Koska tiili on melko kallista materiaalia, joka ei tarvitse ostaa liikaa (ostaa yli 10% on tarpeen, jos taistelua), sinun täytyy huolellisesti piirtää paperille kussakin kerroksessa tiiliä. Tee esimerkiksi suunnitelma. (Standard tiili koko 250 x 120 x 60 mm tiettyjen toleranssien kukin valmistaja).

  Sen jälkeen on suositeltavaa laittaa kaikki "rakenne" kuivaksi, ilman ratkaisua. Jos suunnittelun puutteita ei ole havaittu, eikä suunnitelmalle tarvitse tehdä muutoksia, voit jatkaa tiilen asettamista laastille. Tiilet ennen asentamista on kastettava perusteellisesti vedellä (mieluiten upottamalla ne ämpäriin tai suureen astiaan).

  Jos teet tämän ensimmäisen kerran - pääsääntö ei ole kiirettä! Aseta tiilet kuivua, katsomme, jos se on OK - Levitä ratkaisu ja olla, pristukivaya nyrkki tiili, lastalla tai käsitellä vasaralla. Koska puristamiseen liuoksen, kerätä hänen lastalla ja toimittaa takaisin ämpäri. Vähitellen säätö täydelliseen paikkaan hänelle. Muurauslaasti ei ole hetkellinen liima. Voit ainakin 10 minuutin ryömiä tiili paikallaan, poista se puhdistaa pois ratkaisu ja hakea uudelleen kunnes taito näkyy. Ja kun hän tekee, sinun kauha silmään ratkaisun niin paljon kuin haluat, ja heti laittaa tiili paikasta, silloin työ ja väittivät.

  Artikkeli käytti piirustuksia kirjasta The Gardener's Encyclopedia, jonka Chester Boehm julkaisi kustantajana Vid-Vagrius

  Kuinka laittaa tiilimuuraus

  Tiilimuuraus on klassinen rakennusteknologia, jolla on pitkä historia. Muinaisina aikoina myös muurattuja tiilisiä käytettiin erilaisten rakennusten rakentamiseen. Kolmannessa ja toisessa vuosituhannessa eKr. Rakennettiin rakennuksia Egyptiin, Mesopotamioon, muinaiseen Roomaan ja muihin valtioihin. Venäjällä tällainen rakentaminen toteutettiin 1500-luvulla, selvä esimerkki - Moskovan Kremlin seinät.

  Sillanrakennuksessa rakennettu monimutkaiset kaarevat ja holvatut rakenteet.

  Hyvin rakennettu tiilahalli on kestävä ja kaunis, joten nykyaikaisista rakennusmateriaaleista huolimatta tiilituotteet ovat edelleen yksi johtavista asennoista. Harkitse, miten asettaa tiiliseinä.

  Tiilimuodot

  Muuraustyössä käytetään seuraavia materiaalityyppejä:

  • keraaminen, saatu polttamalla savea. Sitä käytetään laajalti perustusrakenteissa, seinissä, väliseinissä, savupiippuissa, uuneissa ja tulisijoissa. Tuotettu täyteen, ilman tyhjiä, ja ontto aukkoja miehittää ≥ 13%. Päälliset ovat eri kokoja ja muotoja: suljettu, avoin, pyöreä, suorakaiteen muotoinen, rakoja, jne. Tämä vähentää merkittävästi tuotteen painoa ja sen lämmönjohtavuutta. Onttojen tiilien eristystehokkuuden parantamiseksi saviraaka-aineet altistuvat porisoinnille. Huokoiset tuotteet ovat lisänneet voimaa, äänieristystä ja hyvää lämmönkestävyyttä;
  • silikaatti, joka on valmistettu kvartsihiekasta ja kalkista. Se on alhainen kosteus- ja lämmönkestävyys, joka sulkee pois käytön märässä ympäristössä toimiviin rakenteisiin ja altistumiseen korkeille lämpötiloille.

  Tarkoituksena on erottaa seuraavien lajien tuotteet:

  • ulkomaisten ja sisäisten seinien sekä väliseinien (keraamiset, perustusten rakentamiseen käytettävät) yksityiskohdat;
  • edessä, ominaista sileät ja sileät reunat ja parempi pinta. Saatavana erilaisissa geometrisissa muodoissa: suorakulmaiset, kulma-, säteittäiset, pyöristetyt ja monenlaisilla värisävyillä;
  • kuvioidut, etupinnalle, joita käytetään piirustuksissa;
  • muotoiltu tai kuvioitu - erilaisten muotojen ja pilarien kaareuttamiseksi;
  • klinkkeri. Siinä on kaksi erilaista tyyppiä: julkisivu - julkisivuihin, päällysteisiin - käytetään päällystystilanteissa.

  Tärkeimmät edut ja haitat

  Ihanteellisia rakennusmateriaaleja ei ole, tiilituotteilla on myös omat edut ja haitat.

  • ympäristöystävällisyys, joka johtuu vain luonnonmateriaalien tuotannosta;
  • korkea puristuslujuus, joka mahdollistaa korkeiden rakennusten rakentamisen;
  • tulenkestävyyden;
  • joka mahdollistaa sen käytön pohjoisilla alueilla;
  • hyvä melun eristäminen;
  • eivät aiheuta mätää, korroosiota, vaurioita muotilla, sienillä ja jyrsijöillä;
  • universaalisuus lähes kaikissa muodoissa olevien rakennusten rakentamiseen;
  • kestävyys yli sata vuotta;
  • kaunis ulkonäkö tiilirakennuksia.
  • pieni koko, mikä johtaa korkeisiin työvoimakustannuksiin toteutuksen aikana ja toiminnan nopeuden vähenemisen;
  • merkittävä paino pienelle koolle;
  • tuotteiden korkea hinta;
  • tarve itsensä valmistukseen muurauslaastilla, jossa muuraus omilla käsillä.

  Tyyppien tiilimuuraus

  1. Kiinteä. Luodaan kiinteä monoliittinen rakentava. Asettelu suoritetaan seinien ulkoreunoja pitkin. Rivillä olevat tiilet kutsutaan Westiksi, ja täyte on zabotkoy.
  2. Kevyt tai hyvin. Usein käytetään vähän rakennusten rakentamiseen. Ne koostuvat kahdesta yhdensuuntaisesta seinämästä, jotka ovat puolet tiilistä leveä, jotka on liitetty toisiinsa poikittaisiksi kiinteiksi seiniksi 3... 5 riviä. Tuloksena olevat kuopat täytetään eristeillä. Jotta vältyttäisiin itsestääntymiseltä ja eristeiden asettumiselta tietyillä etäisyyksillä, on välttämätöntä järjestää vaakasuorat kalvot solmusta.
  3. Vahvistettu. Kiinteä, kun se altistuu huomattaville kuormille. Vahvistusta suoritetaan horisontaalisissa ja pystysuorissa liitoksissa asentamalla galvanoidusta metallista valmistetut verkot useiden suunnittelurivien kautta.
  4. Edessä. Ulompi osa on vuorattu vastapäätä tiiliä, jossa on linssejä tychkovymi rivejä.
  5. Koriste. Käytetään erilaisten mallien verhoamiseen verhous- ja silikaattituotteiden yhdistelmänä.

  Yksi vanhimmista muurausmuodoista on ketju, mikä viittaa rivien vuorotteluun, joka voi olla joko lusikka tai päki, mutta lonkan pystysuuntaiset liitokset on aina oltava samat.

  Kun ristipistopakkaus horisontaaliset saumat Spoon suoritetaan kastikkeessa.

  Kiinnostavat lajit, jotka ovat saaneet nimen: Hollanti, Englanti, Moskova ja Lipetsk.

  Ompelutekniikat

  Kastelu suoritetaan seinän yhdistämiseksi liuokseen yhteen kestävään rakenteeseen. Se voidaan suorittaa:

  • yksirivinen, ja lusikalla ja butchet-riveillä. Alemmassa ja ylimpänä välttämättömänä solmuna, taustalla olevat pystysuuntaiset saumat välttämättä ylittävät yläosan;
  • monirivinen - jokaisen kuuden lusikan rivin päälle on asetettu koukku, kun taas kahden alemman pystysuuntaisen saumat keskittyvät keskelle ylempien tiilien kanssa, ja pakaratko peittää taustalla olevan sauman 1/4: lla tiilistä.

  Tiilimuodostuksen itsetestyminen

  On tärkeää noudattaa kolmea perusperiaatetta:

  • elementtien lineaarisen asennon oikeellisuuden kunnioittaminen;
  • sama korkeus jokaiselle riville;
  • saumojen saman paksuuden on oltava samansuuntaisia ​​toistensa kanssa.

  Henkilöllä, jolla ei ole kokemusta, on usein kysymyksiä siitä, miten työtä hoidetaan oikein ja mikä on erityisen tärkeää, yritämme korostaa näitä kohtia.

  1. Kuinka laittaa tiili perustaa. Pohjalevyn pinta on huolellisesti tasoitettava ja puhdistettava saastumisesta. Vaakasuora ohjaus tapahtuu lasertasolla. Estääksesi kosteuden pääsemästä seinään perusrakenteesta, on erittäin tärkeää suorittaa laadukas vaakasuora vedeneristys. Voit tehdä tämän ympärillä kehä on liimattu käyttäen bitumi mastiksi kaksi kerrosta vedeneristys.
  2. Ikkunan ja oviaukkojen sijainnin merkitseminen, kaverit sisäpuolisilla laakeriseinillä ja väliseinillä.

  Liuoksen valmistus. Liuos valmistetaan pienellä kourulla tai maahan järjestetyillä sivuilla. Ensinnäkin sementti ≥ M400 sekoitetaan perusteellisesti louhoshiekan kanssa, joka on puhdistettu roskista ja kivistä seulomalla. Yhdestä osasta sementtiä otetaan 4 osaa hiekkaa. Sitten sekoitetaan puhtaalla vedellä, kunnes saadaan paksu sakeus. Sekoittamista suoritetaan lapion, lastalla tai porakruunulla, jossa on teräosuutin.

  Oikea toteutus on menestyksen avain kaikelle tulevalle työlle. Levitä useita korkeita rivejä horisontaalisten ja pystytasojen hallintaan. Nurkat on sijoitettava pysyvästi 2 riviä pääseinämän yläpuolelle. Nurkkien tasaisuus ja epätasaisuus on helppo luoda tilauksen avulla - nurkkaan kiinnitetty metallikulma, jossa on erityiset kiinnikkeet tai kiinnikkeet.

 • Kuinka asettaa ensimmäisen rivin tiiliä? Ensimmäinen välttämättä suoritti tychkovym. Jos laitat sen vinoon tai rinteeseen, kaikki seuraavat ovat täsmälleen samat. Siksi tarvitaan erityistä hoitoa. On suositeltavaa asettaa se kuivaksi määrittääksesi tiilituotteiden sijainnin. Vaakataso tarkistetaan rakennustasolla, on hyvä käyttää alumiinisääntöä, joka on varustettu kuplatasolla. Aseta ensin kulmat usean rivin korkeudelle. Vahva johto on kiinnitetty kulmiin, minkä lisäksi tiilet asetetaan. Tuotteen kasvot eivät saa koskettaa johtoa, suositusetäisyys on 2 mm. Jotta tiilet eivät saa kosteutta liuoksesta, ennen niiden asettamista ne on kastettava vesisäiliöön. Pohjaan, jonka pituus on noin metriä, laasti laitetaan lapaluun ja tasoitetaan noin 1 cm: n paksuudella lastalla. Tiili asetetaan laastille pienellä järkytyksellä (vasara tai vasara kädensija) ja kohdistaa se merkkijonoin ja ohjaa vaaka-asentoa rakennustasolla.
 • Seuraavat rivit pinotaan riippuen valitusta muuraustyypistä ja seinämän paksuudesta: tiilissä, puolitoista tai kahdesta, kun valittu menetelmä on sidottu sidoksissa. Tiilen sauman paksuutta säädellään: vaakasuora 12 mm (toleranssi -2 tai +3 mm), pystysuora - 10 mm (toleranssi -2... +5 mm). Pystysuora sauma luodaan levittämällä laasti laattaan viereisille tiilireunoille. Seuraavaksi hankaus poistaa ylimääräisen laastin ja sen pienen asennon jälkeen liitokset tehdään erikoislaitteella (jos aiot edelleen kipata seinää, niin liitos ei ole tehty).
 • Jotta voidaan lisätä muurauslujuutta jokaisen lasketun rivi- määrän jälkeen (voidaan tehdä 3 tai 4), suoritetaan vahvistus.
 • Vahvistettu betoni tai metalliset päällysteet asetetaan ikkunan ja oven aukkojen yli.
 • Voinko laittaa tiiliä laattaliima-aineeseen? Se on mahdollista, mutta ei aiheellista. Ensinnäkin liima voi "kellua" 1 cm: n paksuisena. Toiseksi ilmakuplat muodostuvat suuresti. Kolmanneksi se jäätyy nopeasti. On syytä huomata, että liiman hinta on paljon suurempi kuin sementtilaasti. Jos kuitenkin tehdään tällainen päätös, liima on valittava rouheenkestäväksi ja liitettävä sementtiin suhteessa 1 - 1.
 • Onko mahdollista laittaa tiili sateessa? Missään tapauksessa se ei johda liuoksen huuhtoutumiseen saumoista, ja kun käytetään keraamisia tuotteita, suolaus tulee väistämättä näkyviin. Jos työtä edeltävällä kiireellisellä työllä on välttämätöntä, kehykseen kiinnitetty muovikalvon suojakansi on järjestetty.
 • Jos haluat tutkia nykyisiä lukuisia vivahteita, on suositeltavaa, että ennen töiden tekemistä kannattaa tutustua tiilenrakentamisen tekniseen kirjallisuuteen.