Eristävän kellarin teknologia ulkoisen ja sisäisen menetelmän avulla

Kellari on osa taloa, joka sijaitsee pohjakerroksen ja säätiön alapuolella. Rakennusrakenteen tätä osaa pidetään erittäin haavoittuvana sade-, tuulenpuuska- ja muiden ilmiöiden jatkuvien vaikutusten vuoksi. Sen jälkeen, kun jalkojen koskemattomuus on puhjennut ulkona, huone kylmenee ja ei sovi elämään. Siksi kellarineristys on yksi kehittäjän tärkeimmistä tehtävistä.

Materiaalit ja työkalut

Jalkan ulkoiseen näkyvään osaan vaikuttavat eniten kielteiset luonnolliset ilmiöt. Rakenteen tuhoutumisen välttämiseksi se auttaa ulkoista eristyskorttia. Lämpöeristeenä käytetään useimmin:

 • puristetusta polystyreeni-vaahdosta (sillä on paras lämmönjohtavuus ja kosteuden kestävyys);
 • mineraalivillaa;
 • kasvis juutaneristys.
Yleisempää polystyreenivaahtoa

Kellari on eristetty käyttäen seuraavia työkaluja ja materiaaleja:

 • lapio;
 • kevytsoraa;
 • kateaine, stekloisoli;
 • muovikalvo ja nitoja;
 • rakennustaso;
 • vahvistavat silmät ja kiinnittimet;
 • liima ja kipsiliuos;
 • rulla, iho, harja;
 • pora.

Teknologia toimii säätiön rakentamisen aikana

Pohjuseristys säätiön rakentamisen aikana - tämä on halvin ja tehokkain eristysvaihtoehto. Kellarin eristystekniikat soveltuvat parhaiten säätiön rakentamisprosessiin, sillä hyödyntämisen, erityisesti vanhan, talon rakentaminen on aikaa vievä ja vaarallinen tehtävä (rakentaminen voi vain muuttua enemmän). Esivalmistettujen talojen osalta sisäpuolella oleva eristysmenetelmä on paljon sopivampi. Pohja on eristetty tässä tapauksessa yhdellä kolmesta tavasta.

Käytetään vaahtopolystyreenimuottityyppistä kiinteää tyyppiä

Tätä menetelmää pidetään tehokkaimpana, koska kun sitä käytetään, on kaksisuuntainen eristys: talon kellari ja talon pohja on eristetty sekä sisä- että ulkopuolelta. On selvää, että tätä menetelmää ei voida soveltaa jo rakennettuihin rakennuksiin.

Luotettava monoliittinen rakenne

Suulakepuristettu polystyreeni

Tämä menetelmä, toisin kuin ensimmäinen, sopii hyvin sekä talon eristämiseen rakennuksen aikana että jo rakennetuille taloille.

Styroksi on asennettu vedeneristyskerroksen päälle

Suulakepuristettu polystyreeni liimataan pohjaan suoraan vedenpitävyyden päälle. Jos talo on aika vanhainen, sinun on myös avattava säätiö, kaivaa se, eristettävä se uudelleen ja eristettävä se sitten. Lisäksi on myös toivottavaa tehdä sokean alueen eristys, joka estää maaperän jäätymisen kosketuksiin säätiön kanssa ja vähentää talon kausittaisten muodonmuutosten vaaraa. Jos teet vieläkin huomaamatta, voit yhdistää sokea alueen lämmittämisen prosessiin viemäröintijärjestelmän asennuksen kanssa (jos huolehdit pohjaveden ulosvirtauksesta kellarista, ei ole mahdollista huolehtia siitä, että sen säilyminen on hyvin pitkä).

Kellarin lämpöeristys ja irrallisten rakennusmateriaalien pohja

Ulkopuolella talon pohja on avattava edelleen edellisen menetelmän tapaan lämmitettäväksi sokea alueelle ja sijoitettava viemärijärjestelmän viemäriputket avatun kaivannon pohjalle täyttämään dunkeroitu savi tässä ojassa ja jakamalla se vuorotellen hiekkakerrosten tai hienojakoisten osien kanssa.

Sokean alueen ja sokkelin lämpöeristys

Materiaalin asennus sisäpuolelta

Kellarin lämmitys sisäpuolelta on melkein sama kuin sisäisen lämmöneristyksen tekeminen missä tahansa asuinalueella.

Esimerkkejä oikeasta ja virheellisestä eristyksestä

Kun valitaan lämpöeristin sisätilaan, on suositeltavaa höyryä läpäiseviä, hengittäviä materiaaleja, jotka välittömästi hylkäävät vaahtomuunnoksen (korkea höyrynpuhtaus, joka tekee huoneesta erittäin märkä ja vaikuttaa sienen ja homeen ulkonäköön).

Paras vaihtoehto sisäiselle lämmitykselle on mineraalivilla ja basaltin pohja.

Mineraalivillan asentamiseksi on välttämätöntä päällystää sisäseinät kipsilevyllä etukäteen: ensin valmistetaan vahva runko, sen ja seinän välille muodostuva tila täytetään mineraalivillalla, tarvittaessa välitetään viestit, ja vasta sitten koko kehys on kiedottu ulkopuolelta kipsilevyillä.

Vedenpuhdistus ja kellarin eristys

Eristyksen sisäisen työn päävaihe - vedenpitävä, ilman että kellarin eristämistä voidaan pitää merkityksettömänä. Loppujen lopuksi riippumatta siitä, kuinka hyvä eristys on, se kastuu kosteudelta kosteuden pohjalta, antaa kosteuden huoneeseen ja lopettaa suorat toiminnot.

Vedenpuhdistus huoneen sisäpuolelta tulisi tehdä laadukkaasti ja perusteellisesti, eristyslevyjen alla tavanomaista polyeteenikalvoa ei selvästikään riitä, täältä tarvitaan ainakin bitumimateriaalin avaaminen, minkä jälkeen pinoa kumiseteristys monessa kerroksessa porrastetusti. Lisäksi voit käyttää kuivia sekoituksia, joita on käytettävä yhdessä päällysteen ja rullan vedeneristyksen kanssa.

Suositukset eristystyölle

Jotta lämmöneristysmateriaalit, olivatpa ne mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa, istuvat liimalla paremmin, on parempi työskennellä kesällä tai alkusyksystä kuivalla säällä (optimaalinen ilman lämpötila ei ole alle + 6-7 ° C). Jos työ tehdään kylmäkaudella, jähmettyvä kiinteä kipsi on mahdollista, mikä ei parhaiten vaikuta sen kestävyyteen ja kestävyyteen.

Ennen kuin aloitat eristämisen, sinun täytyy kipata kaikki kaivokset (voit käyttää kipsiä, kalkkia tai sementtilaastia), halkeamia ja aukkoja pinnalla ja kuivata kipsi hionta ja puhdistaa likaa ja pölyä.

Jos valintasi laskeutuu mineraalivillalle, niiden kiinnitys tehdään parhaiten liimalla vaahtopaneeleihin.

Polystyreeni-vaahtolevyjen asentamisen aikana kannattaa kohdistaa kaikki syntyneet epätasaisuudet ajallaan rakennustasolla.

Levyjen asennus on tehty päällekkäin, senttimetriä 10-14. Joten lattian lämmönkestävyys on paljon suurempi ja lämpöhäviö pienempi.

Kun eristyslevyt on kiinnitetty, ne on vahvistettava metalliverkon ulkopuolelta. Verkko on asennettu lämpöeristimeen vasaraporauksella. Tällöin porataan pienet reiät, verkko syötetään ja kiinnitetään kestävillä kiinnittimillä.

Lämpöeristyksen materiaali ei saa olla jatkuvaa: se välttämättä järjestetty aukkoja viestintä (niitä tarvitaan missä tahansa, poikkeuksetta, hiljattain rakennettu talo), lisäksi lämmöneriste on tarpeen upottaa maahan vähintään 40 cm, jotka tasolle sokea alue (se, liian, täytyy lämmittää myöhemmin).

Ennen talon kellarin eristämistä asiantuntijat suosittelevat ajatusta säätiön eristämisestä, sillä ilman tätä menettelytapaa menettää kaiken merkityksen. Et voi huolehtia pohjan suojasta, ellei asut täysin kuivassa ilmastossa tai sinulla ei ole kellarissa.

Oikea ja pätevä tapa eristää kellarin ja säätiön avulla voit säästää energiankuljettajien lämmitykseen talosi.

LÄMPI BASE - ULKOPUOLELLA TAI ULKOPUOLELLA?

Ulkoinen eristys kellari - jälleenvakuutus ja rahan ja ajan tuhlaus?

Ehdottomasti. On tarpeen lämmittää säätö sekä ulko- että sisäpuolella. Talo menettää 20-25% lämpöä perustuksensa kautta. Mutta ei aina yksityisten talojen omistajien mielestä on välttämätöntä lämmittää säätiötä, etenkin tapauksissa, joissa he eivät käytä kellarissa. Ja turhaan, koska säätiön erinomainen eristys vähentää merkittävästi lämpöhäviötä, vähentää kosteutta kellarissa ja laajentaa huomattavasti säätiön elämää ja siten koko taloa.

Miksi on tärkeämpää tehdä säätiön ulkoista eristystä, onko se helpompi lämmittää pohja sisäpuolelta? Tässä tapauksessa voit tarkkailla eristyksen tilan ja tarvittaessa tehdä pienen korjauksen. Ja mitä tapahtuu ulkokerrokselle, joka peitetään maaperällä muutaman vuodenaikakauden jälkeen, kun kaikki maapallon liikkeet heiluttavat, et näytä.

Mutta tämä on heikko argumentti. Eristävä kellarihuone alhaisista lämpötiloista on hyvä. Mutta materiaalit, joista säätiö on tehty ilman ulkoista suojaa, kokee kaikki kylmän ja veden tuhoavat vaikutukset. Betoni on materiaali, jolla on kapillaarinen rakenne ja imeytyy kosteuteen. Veden tilavuuden laajeneminen jäädyttämisen aikana on noin 9%, ja betoni alkaa ennemmin tai myöhemmin murentua ja menettää voimaa. Työskentelyvahvikkeen suojakerros on 50 mm tämäntyyppisissä perustuksissa ja kun mikroprekat saavuttavat raudoituksen, sen korroosio alkaa ja perustahävikki kasvaa jatkuvasti.

Lyhyesti siitä, että säätiön ulkoisen eristyksen tarve on seuraava:

- pohjan eristäminen ulkopuolelta suojaa sitä jäätymiseltä ja tuhoutumiselta. Kastepiste siirtyy kohti lämpöeristystä, mikä on paljon tehokkaampaa kylmän ja kosteuden suhteen verrattuna betonirakenteeseen.

- kun käytetään mitä tahansa eristystyyppiä, ulkoinen eristys estää pohjan jäätymisen ja luo esteen negatiivisille lämpötiloille

- Ulkoinen lämpöeristys suojaa betonia ja säilyttää sen laadun ja takaa perustuksen rakenteen vahvan lujuuden pitkään

- ulkoseinät toimivat monimutkaisissa vesitiivistyksissä, suojaavat säätiön kapillaarista kosteutta ja pohjavettä

- Ulkoinen eristys asettaa esteitä kausiluonteisiin lämpötiloihin, joita esiintyy kellareissa

Mutta niissä tapauksissa, joissa talo on jo rakennettu ilman pohjan eristämistä, eikä ole mahdollista eristää sitä ulkopuolelta, ei ole mitään muuta kuin eristää sen sisäpuolelta.

Tällöin edut ovat vähäiset:

- sisäpuolelta eristäminen parantaa mikroilmastoa kellarissa ja koko talossa

- sisäinen eristys estää kondensaation kellarissa

Taustalla on se, että säätiö jää ulkopuolelta ja jäätymisvoimien vaikutuksesta lämpötilaeron ja vaikutuksen seurauksena säätö alkaa muuttua rakenteellisen matriisin ulkoreunojen ja kaltevien halkeamien ulkonäön vuoksi.

On olemassa riittävästi vaihtoehtoja lämmittää säätä sisäpuolelta, mutta yksikään näistä vaihtoehdoista ei poista korkealaatuisen vedenpitävyyden suorituskykyä, ja sinun on kiinnitettävä huomiota koko betonirakenteen suojelemiseen läpäisevällä vedeneristelyllä. Lämmitin järkiperäisesti yhdistettynä kellarin sisätilaan.

Säätimen sisäpuolelta lämmittämisen tavat riippuen tekijöistä:

- maaperän ja pohjaveden taso

- onko sisäpuolella eristys vai ei

- lämpötilan olosuhteet kellarin ulkopuolella

- olosuhteet, jotka on luotava kellarihuoneessa - lämpötila ja kosteus ottaen huomioon, miten ilmanvaihto ja lämmitys on ratkaistu

- talon ominaisuuksista, kellarista ja kellarista

- Tarvitsetko tulevaisuudessa sisustustyön kellarissa

Tähän saakka käytetään vielä vanhaa todistettua lämmöneristysmenetelmää laajennetulla savella, huolimatta valtavasta määrästä uusia korkean teknologian ja tehokkaita materiaaleja. Laajennettu savi, joka kaadetaan lattian alle, luo ilmatyynyn ja tyhjenee vettä. Lattia voidaan eristää asettamalla mineraalivillaa muovikalvosta valmistetun höyrysulun kerroksen viivojen väliin.

Tarkastellaan menetelmää eristyksen säätämiseksi sisäpuolelta polystyreenivaahdolla.

Polystyreenin (EPS) tai penoplexin suulakepuristus kellarinseinien sisäeristykseen riittää ottamaan paksuus 50-100 mm ilmastovyöhykkeestä riippuen ja puristuslujuus vähintään 200 kPa.

1. Puhdista kaikki saumat ja halkeamat seiniin, vedenkestävä ja tiiviste tiivisteellä tai vaahdolla. Kohdista seinät.

2. Tee vesitiiviys. Jos pohjalla ei ole ulkoista vedenpitävyyttä ja se sijaitsee kostean maaperän kasaamisesta, on suositeltavaa tunkeutua läpäisevään vedenpitävyyteen.

3. Levyt EPPS liimataan seiniin erityisellä liimalla, joka on kaupallisesti saatavana kuivana sekoituksena. Voit käyttää valmiita liimoja polymeerista tai polyuretaanista. Liimaa levitetään pisteviivoiksi tai raidoitetuksi ja puristetaan arkki tiukasti seinää vasten. Vaahtomuovin arkkien urat yhdistettynä antavat sileän ja tiiviin liitoksen. Kun asetat rivejä, on kätevää sijoittaa levyt porrastetusti.

4. Kun liima on täysin kuiva, seinät kiinnitetään eristeisiin, joissa on erityisiä astian muotoisia tappeja muovikuoressa, joka estää kylmien siltojen muodostumisen. Tappu asennetaan porattuihin reikiin vähintään 50 mm betonilla ja erikoisnauloilla. Tyynyjen korkit ovat tasasuuntaisia ​​eristyslevyillä, levyjen vähimmäismäärä levyä kohden on 4 kpl.

Ja vielä yksi muistiinpano: on tarpeen lämmittää kaikki rakenteet, jotka ovat perustan lähellä, mukaan lukien sisäiset väliseinät ja seinät. Jos jätämme huomiotta eristämisen, näiden seinien risteys antaa kylmän siltoja, ja kelluntahuoneen kulmissa muodostuu kondensaatti.

Kulmat ovat paikkoja, joissa suurin lämpöhäviö ja vaativat lisäeristystä. Ylimääräistä eristyskerrosta suositellaan tekemään leveys 0,5 metriä kulman molemmilta puolilta. Toinen kerros on kiinnitetty samalla tavalla kuin ensimmäinen.

Siten lämpöeristyksen toteutus sisäpuolelta on mahdollista, ja ensimmäisellä silmäyksellä näyttää varsin houkuttelevalta. Mutta asiantuntijat suosittelevat tätä vaihtoehtoa vain äärimmäisenä toimenpiteenä.

Toinen vivahde: ​​talo on jo rakennettu ja säätiö ei ole eristetty ulkopuolelta. Tässä tapauksessa, jos päätös tehdään ulkoista eristämistä varten, se vaatii pitkää ja työlästä työtä. Perusta on kaivettava vähitellen, yksi seinä kerrallaan. Lisäksi kunkin kaivannon pituus ei saa olla yli puolet kellari seinämän pituudesta. Ja vain yhden kaivannon täyttämisen ja tiivistämisen jälkeen, voit siirtyä seuraavaan, koska ei ole vain viisasta, mutta myös vaarallista keinotekoisesti vähentämään jo rakennetun talon pohjan maaperän kantavuutta.

Ja kaikkein "vaikeimmasta" tapauksesta - jos ei yksinkertaisesti ole tietoja säätiön tilasta, esimerkiksi taloa, jossa on eristämättömät säätiöt, ostetaan. Tässä tapauksessa säätiön eristämiseksi on tarpeen suorittaa paikallinen kaivaus, määrittää pohjan syvyys ja betonirakenteen tila, tehdä johtopäätöksiä ja valita tarvittava lämmöneristyslajin tyyppi ja menetelmä.

Lämmitin kellarikerroksesta: tapaaminen, materiaalit, työvaiheet

Sitä tapahtuu usein silloin, kun asuinalueelle tarvitaan lisäeristystä, jota on mahdotonta tuottaa ulkona eri syistä. Se on ainoa tie ulos - lämmityslaitteen sisäinen sijainti. Kerromme mitä ja kuinka eristää kellarista sisäpuolelta.

Kellarin vedenpitävyys ja eristys voidaan tehdä itsenäisesti käsin.

Kellarikerros sisäpuolella

Tarvittaessa

Merkittävänä merkkinä kellarikerroksen tarpeellisuudesta on lattian läsnäolo kellarissa.

Jotta ymmärtäisikään, onko kellarikerroksessa tarpeen lämmittää, on ymmärrettävä tämän huoneen toiminnan ominaisuudet. Aluksi tarkastelemme joitakin lämpöenergian jakauman lakeja (selvitä täältä, miten talon kellarin eristys toteutetaan).

Haluamme välittömästi hälventää yhden vakiintuneen harhan, joka liittyy näkemykseen siitä, että kylmä on jotenkin pystynyt tunkeutumaan huoneeseen. Aluksi on huomattava, ettei kylmää ole luonnossa. Kylmä on lämmön puuttuminen, koska pimeys on valon puuttuminen ja he eivät voi tunkeutua missään.

Lämpöenergian kulkusuunta seinän läpi.

Itse asiassa se ei ole kylmä, joka tunkeutuu huoneeseen, mutta huoneen lämpö vähenee. Ja mitä suurempi sisätilan ja ulomman välinen lämpötilaero, sitä huomattavampi ja intensiivisempi tämä prosessi on.

Se on tärkeää! Jos kellarisi ei ole lämmitetty, silloin ei yksinkertaisesti ole mitään vähennystä ja energiatehokkuuden parantaminen kotona riittää lämmittämään lattia ensimmäisen kerroksen ja kellarihuoneen välillä, koska lämpö laskee tarkalleen talosta, jossa lämmitysjärjestelmä sijaitsee.

On toinenkin ongelma - kellari-aukon seinämien jäädyttäminen. Tällöin vain ulkoisen lämpenemisen merkitys on järkevä, koska lämmöneristyksen sisäinen järjestely jää entisestään kellarin muuraukseen, koska kellarikerroksessa oleva pieni lämpö ei pääse tunkeutumaan kellarirakenteeseen.

Jos kellarirakenne peitetään pakkasella, se on lämmitettävä ulkona.

Se on tärkeää! Monet kellarinomistajat käyttävät niitä ruokaan, vihanneksiin, suolakurkkuihin ja muihin herkästi pilaantuneisiin tuotteisiin. Tällöin eristys voi aiheuttaa haittaa, sillä kellarissa lämpötilan nostaminen heikentää näiden tuotteiden varastointiaikaa.

Ainoa vaihtoehto on käyttää lämmöneristystä säädettävän lämmitysjärjestelmän yhteydessä, minkä jälkeen voit säätää lämpötilaa ja välttää lämpöhäviöitä.

Kellarungon lämmittäminen lämmitetyn ensimmäisen kerroksen läsnäollessa on epäilyttävä miehitys.

Nyt ääni toinen tärkeä seikka - jos kellari kuumennetaan, ja ylhäällä on toinen lämmitetty huone, lämpötilaero näiden kohteiden välillä on vähäpätöinen. Siksi kellarin katon lämmittämiseen ei ole paljon järkeä.

Kellarikerroksen lattian lämmitys on myös epäilyttävä tapahtuma, koska sen syvyys ylittää tavallisesti maaperän jäädyttämisen syvyyden, eli maanalainen kerros ei juokse tarpeeksi lämpövuotoja aiheuttaen ongelmia. Lisäksi lattian alueella olevan tiheyden eron vuoksi kylmimpi ilma kerääntyy ja tappavat täällä ovat vähäiset.

Mitkä materiaalit ovat parhaiten käytössä?

Polyfoam - käytännöllisin ja suosittu lämmitin.

Joten oletamme, että meillä on lämmitetty kellari, jota ei ole mahdollista eristää ulkopuolelta. Mitä se kattaa sisäpuolelta, niin että se on tehokasta, turvallista eikä liian hankalaa?

Tarkastellaan mahdollisia vaihtoehtoja:

 • Polyfoami ja laajennettu polystyreeni. Nämä materiaalit eivät ole turhaan luettelon kärjessä, koska ne ovat kaikkein käytännöllisin hinta / laatusuhteen kannalta ja niiden asennus on yksinkertaisin eikä aiheuta vaikeuksia myös aloittelijoille ja amatööreille rakennusalalla;
 • Mineraalivilla. Erinomainen eristys, joka ei pala, ei aiheuta haitallisia kemikaaleja kovin korkeissa lämpötiloissa, ei pelkää tuholaisia ​​eikä heikennä. Ainoa ongelma on puuvillan villan hygroskooppisuus, joka edellyttää luotettavaa vedenpitävyyttä;
 • Polyuretaanivaahto. Nykyisin tehokkain lämpöeristysmateriaali, jota käytetään nestemäisessä muodossa seiniin ja joka luo jatkuvan saumattoman päällysteen. Polyuretaanivaahdon suosio on alhainen materiaalin ja asennustöiden aiheuttamien korkeiden kustannusten vuoksi.
 • Loose eristys. Edullinen ja siksi eristävä yhteinen muunnos ei kuitenkaan ole mahdollisuutta sijoittaa se huoneeseen.

Kuten näette, meillä on kaksi hyväksyttävää vaihtoehtoa - mineraalivilla ja polystyreenivaahto. Tässä valittaessa näiden materiaalien välillä kannattaa käyttää kriteeriä, kuten seinien kosteutta. Jos kellarin vedeneristys tehdään huonosti tai kokonaan poissa, on parempi käyttää laajennettua polystyreeniä, koska se ei pelkää kosteutta.

Kuten kuvasta näkyy, on upotettu eristys asennettuna ihon alle.

Mineraalivillaa tulee asentaa, kun seinät ovat normaalissa kosteudessa ja ne on peitetty kipsilevyllä, vanerilla, takalevyllä tai muulla samanlaisella päällysteellä, koska on kätevämpää asettaa se kehyksen alle.

Seinien peittäminen puuvillan kanssa kipsin alla ei ole paras vaihtoehto, koska jopa vaikeinta puuvillaa voidaan hieroa tietyllä paineella seinälle. Tämän seurauksena sisustus hävitetään.

Asennuksen eristys

Käytettäessä vaahtoa käytä erityistä sementtiliimaa.

Jos päätät eristää kellarin omilla kädillä, niin teille olemme laatineet vaiheittaiset ohjeet valokuvilla:

 1. Seinät puhdistetaan lika ja roskat, kaikki saumat ovat tiiviisti suljettuja, virheet ja puutteet poistetaan;

Puhdista ja siisti seinät.

 1. Me peitämme seinät syvälle tunkeutuvilla pohjamaaleilla;
 1. Ota polystyreeniarkki (tai vaahto), katkaise lukot vasempaan päähän (jos asennus tehdään vasemmalta oikealle) ja levitä liimaa levylle hampaiden annostelulaatalla;

Levitä liimaa lovettuun lastalla.

 1. Painamme arkkia seinää vasten ja kiinnitämme ne tikkailla. Työkaluja vasaroidaan vasempaan kulmaan ja keskelle;

Levy painetaan seinää vasten ja kiinnitetään.

 1. Ota seuraava arkki, levitä liimaa, paina se seinää vasten. Varmistamme, että arkin reunojen lukot ovat samat ja jokaisen seuraavan arkin on peitettävä edellisen lukot ja niitä ei saa laittaa alle niiden alle. Ajamme tikkaita vasempaan kulmaan ja keskelle;

Tyyny tukkii linnaa.

 1. Lopetamme ensimmäisen rivin. Aloitamme toisen rivin puoliarkilla saumojen siirtämiseksi. Tässä kiinnitettäessä vasaroimme vain kahdella tapilla - vasemmassa alakulmassa ja keskellä, muut kulmat painetaan seuraavilla sivuilla, jotka kattavat niiden lähellä olevat lukot;

Muista offset-saumat.

 1. Me peitämme koko seinän. Siirry seuraavaan seinään, vähitellen viimeistelemällä eristyksen asennus koko huoneeseen. Polystyreenisuojus lasikuituvahvisteisella verkolla, jonka päällystämme ohut liimakerros;

Mesh-takki liimalla.

 1. Ruutuun suoritetaan seinien kipsi, johon sovelletaan aiemmin valittua päällystettä (tapetti, kitti, koriste-kipsi jne.).

Ruudukossa suoritetaan seinien viimeistely.

johtopäätös

Huomasimme, että pohja kannattaa lämmittää sisäpuolelta vain silloin, kun se kuumenee. Korkealaatuisimman ja tehokkaimman eristeen käyttämiseksi käytetään mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa, jonka asennus on kuvattu yksityiskohtaisesti (ks. Myös artikkeli "Talon pohja: Tee-se-itse: Asennustekniikka").

Tämän artikkelin video täydentää johtajuutta visuaalisilla kehyksillä.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Lämmityksen tulee olla kattava, ja jos seinien eristys on suoritettu, on mahdotonta jättää huomiotta kattojärjestelmä ja säätö. Yksi haavoittuvimmista alueista on talon kellariosa, jonka kautta jopa 20% lämpöstä menee. Kellari voidaan suojata kosteudelta ja jäätymiseltä sekä rakennusvaiheessa että rakennuksen käytön aikana. Pääasiassa on valita oikeat materiaalit tähän.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Vaatimukset kellarin eristämiseksi

Jalusta on osa pohjaa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Alhaalta se koskettaa jatkuvasti kosteaa ja jäädytettyä maata, ja sivuseinät altistuvat sademäärälle ja terävät lämpötilan muutokset. Kaikki tämä johtaa sisätilojen lämmittämisen, kosteuden ja homeen ulkonäön lisääntymiseen sekä kotitalouden mukavuuteen. Lisäksi materiaaleista, joista pohja on pystytetty, kuluu enemmän, seinämiin muodostuu halkeamia ja halkeamia, eikä ole mitään tekemistä ilman suuria korjauksia.

Tyypillinen esimerkki eristämättömän kellarin tuhoutumisesta

Kun kellarissa lämmitetään, kylmäsillat ovat päällekkäin, ulkoseinät suojaavat sekä vettä että jäätymistä, mutta myös mekaanisista vaurioista, rakenne kestää kauemmin ja ei vaadi korjausta.

On tärkeää, että pohja lämmitetään kunnolla.

Tämä on kuitenkin vain siinä tapauksessa, että lämmittimet täyttävät kaikki seuraavat vaatimukset:

 • minimi lämpöjohtavuus;
 • nolla veden imeytyminen;
 • korkea puristuslujuus;
 • vastustuskyky mikro-organismeille.

Ei viimeinen, ja kestävyys eristys, koska koska kauemmin materiaalin käyttöikä, sitä harvemmin se joutuu muuttamaan ja korjaamaan pohjan. Mitä tulee eristyksen koostumukseen, etenkin sen ympäristönsuojeluun, ei ole tiukkoja vaatimuksia, koska materiaali on rakennuksen ulkopuolella, vedeneristyskerrosten ja koristepinnoitteiden välissä.

Taulukko eristeen käytön tehokkuudesta

Eristyksen ja erilaisten materiaalien vertailu

Eristeen valinta kellariin

Suurten nykyaikaisten eristeiden joukosta edellä mainitut vaatimukset täyttyvät vain laatikoilla ja ruiskutetuilla materiaaleilla, jotka perustuvat polymeerimateriaaleihin. Harkitse niiden ominaisuuksia tarkemmin.

Laajennettu polystyreenivaahto

Polystyreeni vaahtoa (vaahtoa) käytetään lämmittimenä pitkään eikä silti luovu asentoistaan. Se säilyttää täydellisesti lämpöä, ei kerää kosteutta, on helppo leikata ja sillä on pieni paino, joka mahdollistaa asennuksen ilman erityisiä ponnistuksia. Lisäksi vaahdolla on alhaisimpia kustannuksia muiden polymeeristen eristeiden joukossa, ja tämä on voimakas argumentti sen hyväksi eristettäessä suuria alueita tai rajoitetulle talousarviolle.

Basement foam insulation

Jalkojen eristämiseksi sinun on valittava vaahtomuoviluokka PSB-C 25 tai PSB-C 35, jolle on ominaista lisääntynyt tiheys ja mekaanisten kuormitusten kestävyys. Levyjen paksuus vaihtelee 20-100 mm: n välillä ja ilmasto-olosuhteista riippuen eristys voidaan sijoittaa 1 tai 2 kerrokseen. Materiaali kestää lämpötila-eroja -60 ° C: sta + 80 ° C: een muuttamatta sen ominaisuuksia, joten se ei pelkää kovimmilla pakkasilla ja kesän lämpöllä. Elinkaari on keskimäärin 25 vuotta, ja lämpöä eristävän piirakenteen laadukas järjestely on 10 vuotta enemmän.

Kaikista eduista huolimatta vaahdolla on myös haittoja: sillä on pieni taivutuslujuus, eli se on melko hauras ja jyrsijöiden vaurioituminen usein.

Hiiret polttivat eristystä

Lisäksi, kun ei ole vedeneristyskykyä, kosteus tunkeutuu materiaalin ylempiin kerroksiin ja jäätyy, aiheuttaa levyn murenemisen.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto

EPPS eroaa tiheämmässä rakenteessa kuin polyfoamissa ja sen solujen koko ei ole yli 1 mm. Tämä aiheuttaa lähes veden imeytymisen ja suuremman mekaanisen lujuuden. Puristetusta polystyreenistä on myös resistenttejä kemiallisille hyökkäyksille, mikro-organismeille, kutistumisen muodonmuutokselle. Tämän eristyksen alhaisen höyryn läpäisevyyden vuoksi sitä ei suositella käytettäviksi puupinnoilla, mutta se on ihanteellinen sorkojen lämpöeristykseen.

EPPS on suuri kysyntä, suosituimpia ovat inspiraattorit tuotemerkit Penoplex, TechnoNIKOL XPS, Styrofoam, TEPLEX, URSA XPS. Ne on valmistettu erilaisista paksuuksista ja tiheyksiköistä, vakiokoot - 1200x600 mm ja 2400x600 mm. Materiaali kestää lämpötiloja -50 - + 75 ° C ilman suorituskyvyn menetystä, on helppo koota ja palvelee noin 50 vuotta edellyttäen, että asennustekniikkaa noudatetaan.

TechnoNICOL-ekstrudoitu polystyreenivaahto

Ursa XPS lämpöeristys

Haittoihin kuuluu eristeen syttyvyys - lähes kaikilla EPPS-merkillä on syttymisluokka G3 ja G4. Sulatettaessa materiaali päästää myrkyllisiä aineita.

Toinen haitta on korkeat kustannukset. Kuitenkin asianmukaisesti suoritettu eristys maksaa nopeasti kaikki kustannukset lämmityskauden alkaessa.

Spray-eristys

PPU: n sähkön lämmittäminen

Polyuretaanivaahto on samaan aikaan lämmin, zvuko ja talon vedenpitävä. Se sopii erinomaisesti rakennuksen kaikkien osien eristämiseen katolta pohjaan ja sillä on erinomainen tartunta kaikentyyppisiin perustuksiin. Sen tärkein etu on saumojen puuttuminen, koska ruiskutuksen aikana muodostuu jatkuva pinnoite, vahva ja kestävä.

Saumaton eristyspohja

Eristysprosessi vie hyvin vähän aikaa, materiaali kovettuu sekunneissa ja voit heti aloittaa sen.

Ainoa vaikeus on se, että eristeen soveltamiseen tarvitaan erityistä asennusta ja taitoja työskennellä sen kanssa. Asiantuntijapalvelut sekä asunnon vuokraus ovat kalliita, mutta jos otat huomioon tällaisen eristyksen kestävyyden, on vielä hyötyä. 50 mm paksuisen polyuretaanivaahdon tiheys 36 kg / m3 korvaa EPS-kerroksen 120 mm paksu ja se on palvellut vähintään 50 vuotta.

Pohjan ja soclen ulkoinen lämpeneminen

Video - Basement polyuretaani vaahto eristys

Itse valmistettu eristys

Kellariosan lämmittäminen on helppo tehdä itse, tärkeintä on noudattaa tiukasti tekniikkaa. Yksi tärkeimmistä edellytyksistä on säätiön laadun valmistelu. Jos talo on uusi, kellari ja sokea alue ovat kunnossa, niin työprosessi ei kestä paljon aikaa, mikä ei tapahdu vanhojen rakennusten kanssa.

Talon julkisivu ennen eristystä ja viimeistelyä. Kuvassa pohja ei tarvitse valmistelua

Cap lähikuva

Säätiön valmistelu

Aloita puhdistuspinnan puhdistus. Jos kellarista leikataan laatat tai julkisivupaneelit, päällyste on poistettava. Ne puhdistavat vanhan kipin, koputtavat ulkonemat, kuivatun liuoksen, käsittele perusteellisesti pohjaa jäykällä harjalla.

Kuvassa vanhan kipin käsinpoisto

Tiilipenkissä on varovasti selvitettävä saumat, jotta palaset voidaan paljastaa.

Sekoittuva laasti on puhdistettava.

Seuraavaksi tarkasta huolellisesti pohja, kiristä halkeamia ja käsittele sienten aiheuttamaa aluetta erityisillä keinoilla.

Halkeamat on puhdistettava ja korjata ennen korjausta.

Jos sokea alue on vanha, peitetty syvällä halkeamilla, se on myös poistettava kokonaan, muuten kellari ei saa kuumentua laadullisesti. Lisäksi kehä Kotelo poistettiin maakerros noin puoli leveys ja syvyys 10-15 cm. Jos sokea alue hyvässä kunnossa ja tarttuu seinään, se on tarpeeksi puhdas harjalla yhteinen koko pituudelta, pöly ja lika.

Levyjen tiukkaan istuvuuteen pohjaan pohjaosan seinien tulisi olla mahdollisimman sileät. Jos eroja on yli 10 mm, pinta on tasoitettava kipinöinnillä. Tätä varten voit käyttää tavallista sementti-hiekkalaatikkoa, mutta on parempi ostaa kuiva seos sementtipohjasta.

Hiekka-sementtiseos kipsiin

Tehdasvalmisteet ovat kalliimpia, mutta ne eivät kutistu ja vastustavat kielteisiä vaikutuksia. Kipsi levitetään haaraan seinälle ja levitetään tasaisesti pinnalle ohuella kerroksella.

Korjauslaastin käyttö

Kuivumisen jälkeen seinät on raastettu smash-kangalla, joka on poistettu ja päällystetty vedenpitävällä alukkeella, jossa on kvartsi-täyteaine.

Työkalut ja materiaalit työhön

Eristys tarvitset:

 • EPPS-levyt, esimerkiksi Penoplex;

Laske eristyksen määrä on hyvin yksinkertainen: sinun on mitattava pohjan kehän pituus kerrottuna korkeudella ja jaettava yhdellä levyllä vaahtomuovia. Materiaali on hankittava pienellä marginaalilla, koska se välttämättä edellyttää telojen leikkaamista telakoituna. Samalla tavalla lasketaan vahvistusverkon määrä, mikä on välttämätöntä eristettäessä kipsiä.

Eristelevyjen asennus

Vaihe 1. Kokeile levyä pintaan tarvittaessa trimmaamalla. Eristeen alaosan on sijaittava sokean alueen betonialustalla tai tiukasti täytetyllä maaperällä, joka on peitetty hiekkakerroksella.

Vaihe 2. Ensimmäisen levyn liima-aineen takapuolella levitetään kiinteä linja kehän ympärillä ja keskellä.

Liimaeristys alkaa kulmasta: laita levy levyn pintaan, tasataan pystysuoraan, painetaan voimakkaasti koko alueelle.

Vaihe 3. Ota seuraava levy, aseta liima takapuolelle ja sivureunalle, kiinnitä pohjaan ja kiinnitä tiukasti ensimmäiseen levyyn. Jos liima tulee ulos liitoksesta, se on poistettava lastalla. Jäljelle jäävät levyt on kiinnitetty samalla tavalla, ohjaamalla niiden sijainnin tasoa.

Neuvoston. Jos etäisyys nurkasta ylittää hieman eristeen pituuden, on parasta kiinnittää viimeinen arkki riviin pohjan pohjan lähellä ja sulkea syntyvä aukko sopivan kokoisen osan avulla. Ei ole toivottavaa kiinnittää eristeitä kulmaosioihin lisääntyneiden tuulikuormien vuoksi.

Vaihe 4. Levyjen asentamisen jälkeen eristyksen ja seinän väliset erot sekä arkin liitokset on puhallettava asennussäiliön avulla. Kuivattua vaahtoa leikataan varovasti asennusvivulla, jotta eristys ei vahingoittuisi eikä levyjä siirrettäisi.

Vaihe 5. Kun liima kuivuu (tavallisesti se kestää 24-48 tuntia), eristys on kiinnitetty hampaiden avulla.

Tyynyreikäporaus

Toisin kuin maanalaisessa osassa, jossa maaperä painaa voimakkaasti alustaan, yläpuolella oleva osa altistuu jatkuvasti tuulelle ja mekaaniselle rasitukselle, ja lisäkiinnikkeet ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Kierteitä varten olevat reiät porataan kunkin levyn keskelle ja kulmissa syvemmälle seinään vähintään 40 mm. Sinun on työskenneltävä erittäin huolellisesti, sillä eristyksestä voi helposti vahingoittaa pora.

Terien asentaminen ja metallivarret

Levyjen väliset liitokset nauhoittivat asennusvaahtoa

Polyuretaanivaahto, jota käytettiin työn aikana

Rappaus tekniikka

Vaihe 1. Vaivaa kipsi-liimaliuos, laimennetaan kuiva seos vedellä valmistajan ohjeiden mukaan. On suositeltavaa sekoittaa sekoittimen kanssa alhaisella nopeudella, koska on vaikeampaa saavuttaa massan homogeenisuus manuaalisesti.

Vaihe 2. Aseta nurkki ruudukon kanssa eristeen yläreunaan, mittaa haluamasi pituus, katkaise ylimäärä. Seuraavaksi liuos pannaan laastilla, jossa on jatkuva nauha, nurkki on asetettu, muista hallita vaakatasoa. Kun kohdistat profiilin, sileä ristikko molemmilla puolilla, upottamalla se liuokseen. Ylimääräinen seos poistetaan lastalla. Samoin profiili kiinnitetään kulmiin - sisäinen ja ulkoinen.

Liimaa liimaus epps-lastalla

Liimaaminen verkkoon

Nurkkaan asennetaan ja liimataan pystysuoraan

Vaihe 3. Lujittava silmukka leikataan leveydelle siten, että se on pari senttimetriä suurempi kuin pohjan korkeus. Pituutta ei voi leikata palasiksi ja tasaisella tasolla kiinnittää koko kangas - kun rullan leveys on pieni, verkko pysyy hyvin. Niinpä pinnalle levitetään liimaliuos, se levitetään tasaisessa jatkuvassa kerroksessa, jonka paksuus on noin 10 mm, silmäkokoa levitetään siten, että yläreuna on 5-7 mm matalampi kuin eristeen reuna. Seuraavaksi lapa hellittää verkkoa ja syventää sitä liuokseen useilla millimetreillä.

Ristikko puristetaan levitetyn liiman päälle

Toinen liimakerros levitetään verkon päälle lastalla.

On tärkeää tarkkailla naapurikuvien päällekkäisyyksiä.

Vaihe 4. Päivänä, jolloin pinta on kuiva, kipsi kerros on raastettu smash-kangas, poistamalla pienet epäsäännöllisyydet, sagging ja jälkiä työkalua.

Tasoittaa kuivatut liimat ja poistavat lyöntiä

Sitten pinta poistetaan ja päällystetään vedenpitävällä alustalla 1 tai 2 kerroksessa.

Tämän jälkeen kaivettu kaivanto on peitetty hienolla sora - tai sora - alustalla. Seuraavassa vaiheessa on kellarikerroksen viimeistely: pinta voidaan laatoittaa laatat, keinotekoinen kivi, kivi, mosaiikkiväline näyttää hyvältä.

Koristeellinen viimeistely jalusta

Kuvassa kellari on peitetty koristeellisella kipsi SPS graniitti kipsi

Säätiön lämmitys sisältä

Sisäpuolen eristämistä käytetään silloin, kun pohjan eristäminen ulkopuolelta ei ole tarpeeksi tehokas tai jostain syystä mahdotonta. On pidettävä mielessä, että sisäinen eristys mahdollistaa lämpötilan nostamisen kellarissa tai pohjakerroksessa talon kerrosten eristämiseksi, mutta se ei suojaa säätä jäätymisen aiheuttamilta vaurioilta.

Sisäpuolen eristämiseen on useita tapoja, ja usein ne yhdistyvät kellarin sisustukseen. Joka tapauksessa ennen lämmöneristyksen asennuksen aloittamista sinun on huolehdittava säätiön tehokkaasta ja korkealaatuisesta vedeneristyksestä, ja on parasta antaa etusijalle vedeneristysmenetelmät, joiden avulla voit tehdä koko betonin paksuuden, joka on resistentti liotukseen, esim. Läpäisevän vedenpitävään säätöön. Kuiva pohja on alttiimpi pakkaselle ja vahingoittaa sitä.

Tyypit sisäisen eristeen kellarista

Yleensä pohjan lämpenemismenetelmät sisäpuolelta ovat samanlaisia ​​kuin säätiön ulkolämpö. Yleisimmin käytetyt menetelmät ovat:

 • Kellarin täyttö laajennetulla savella. Voit pienentää ensimmäisen kerroksen lattian jäähdytystä. Ei riitä tehokas tapa, joka soveltuu lomakotiin;
 • Kellariseinien lämmitys vaahtopolystyreeni- tai polystyreenilevyillä niiden myöhempää viimeistelyä varten. Erittäin suosittu lämmöneristysmenetelmä, jota käytetään useimmiten yhdistettynä rakennuksen perustusten eristämiseen käytetyillä kellareilla.
 • Pohjan lämmitys sisäpuolelta polyuretaanivaahdolla. Erittäin tehokas tapa säästää ylimääräistä tai itsenäistä lämmöneristystä, jonka avulla voit luoda saumattoman päällysteen, jolla on erinomainen tartunta, mutta näiden töiden toteuttaminen edellyttää ammattilaisten osallistumista erityiseen asennukseen.

Menetelmä eristyksen säätämiseksi sisäpuolelta

Kun valitset menetelmän, sinun on keskityttävä useisiin tekijöihin:

 • Rakennuksen suunnittelu, kellarin tai kellarin koko;
 • Ulkoisen eristyksen ja lämpötilan läsnäolo säätiön ulkopuolelta;
 • Maaperä ja pohjaveden sijainti;
 • Tarvittava lämpötila kellarissa eristämisen jälkeen, lämmityksen ja ilmanvaihdon läsnäolo;
 • Tarve lisäkoristeisiin koristeluun.

Edullinen menetelmä sisäisen eristyksen säätiön - täyttämällä tilaa alla lattia laajentunut savi. Tämä materiaali tyhjentää vettä ja luo ilmatyyny, joka suojaa ensimmäisen kerroksen lattioilta jäähdytystä. On mahdollista kattaa sekä lattian alla oleva koko tilan että sisäpuolelta asennetut muotit jonkin matkan päässä säätiön seinistä.

Jos kellarissa käytetään kodinhoitohuoneita ja sen seinät tarvitsevat vain eristämistä, mutta myös viimeistelyä, on suositeltavaa käyttää polystyreeni- tai penoplex-levyjä, jolloin voit luoda sileän lattian, joka on valmis vuoriin. Parhaiten laadullinen ja kestävä tässä tapauksessa on pohjan eristys sekä ulko- että sisäpuolella - poistamalla lämpötilaero, voit välttää kondensaatin muodostumista kellarikerroksen sisäseinämiin. Jos eristäminen ei ole mahdollista ulkopuolelta, on välttämätöntä tehdä pohjan läpäisevä vedenpitävyys: tällä tavalla käsitelty betoni ei ole altis jäätymiselle, mutta säilyttää höyryn läpäisevyyden ja pienentää kosteutta eristyslevyjen alle. Myös toimitus- ja poistoilmastoinnin järjestely on välttämätöntä, koska nämä materiaalit eivät salli kosteuden kulkua.

Jos varat sallivat, voit valita eristyksen polyuretaanivaahdolla - tämä menetelmä on tehokas ja soveltuu mihinkään kellarihuoneeseen.

Tekniikka täyttää säätiö laajennetulla savella

Tätä tekniikkaa käytetään yleisesti puutaloissa, maalaistaloissa ja puutarhataloissa. Materiaalit latauseristyksen toteuttamiseksi ovat halpoja ja sen toteuttaminen ei vaadi erityisiä taitoja.

Täyteeristyksen suorituskyky tekniikka:

 1. Valmista levyt tai vanerilaudat muottiin ja asenna ne vähintään 0,3 metrin etäisyydelle pohjan sisäseinistä kehän ympärillä. Muottien korkeus on pohjakerroksen taso.
 2. Levyjä, joita käytetään muottien suorittamiseen, käsitellään huolella puunsuoja-aineella, jota käytetään kosketuksessa maan kanssa. Vahvista muottien rinteillä. Muovilevy sijoitetaan muottien pohjaan - se toimii vedenpitävänä suojauksena maaperän kosteuden imeyttämiseksi laajentuneen saven avulla.
 3. Täyttö täytetään kuivalla, laajennetulla savella - tulivuoren kiviä. Laajennetun saven kerroksen tulee olla yhtä suuri kuin muottien korkeus. Joissakin tapauksissa pohjakerroksen alapuolella oleva pieni tila voidaan täyttää laajennetulla savella pienellä korkeudella kellarin huoneesta, kun taas vedenpitävyys sijoitetaan koko täyttöalueen päälle.
 4. Voit myös eristää lattiat asettamalla kerroksen höyry-vesitiivis-kalvoa ja mineraalivillaa mattojen välillä.

Kellarin eristys tekniikalla polystyreenilevyillä

Polystyreeni on tavallisen vaahdon toinen nimi, joka on muunneltu antamaan sille erityisominaisuuksia. Eri laatuisia polystyreenilevyjä on markkinoilla, ne eroavat tiheydestä, mekaanisista vaurioista ja paksuudesta. Sisäpuolen eristämiseksi polystyreenilevyt ovat 50 - 100 mm paksuja.

Lämpöeristyksen teknologia sisäpuolelta polystyreeni:

 1. Valmista seinät eristykseen: taso, poista suuret erot seinistä. Tarvittaessa saumat ja halkeamat kiristetään kiinteälle alustalle, ja sitten ne ovat vesitiiviitä ja sinetöity erityisellä yhdisteellä.
 2. Suorita vedenpitävä pohja. Märkä- ja räjäyttävälle maalle rakennetuille rakennuksille sekä rakennuksille, joilla ei ole ulkoista eristystä, on suositeltavaa käyttää läpäisevää vedenpitävyyttä.
 3. Polystyreenilevyt liimataan erityiseen liima-aineeseen, jota myydään kuivana seoksena tai laastina. Liimaa levitetään levyn päälle pistekohtaisesti, vähintään 6-8 pistettä arkkiin kohden ja painetaan tukevasti pohjaan.

Kellarissa ja kellarissa on polyuretaanivaahto

Moderni korkean suorituskyvyn menetelmä, jota levitetään vaahdottamalla nestettä paineen alaisena. Tuloksena on vaahtokerros, jossa on suljettu rakenne, joka kestää märkää ilman saumoja ja saumoja. Polyuretaanivaahdon levittäminen ei vaadi erityisiä seinämateriaalien valmistusta ja voidaan suorittaa mahdollisimman lyhyessä ajassa. Ainoa vakava haitta tässä menetelmässä on sen korkea hinta ja tarve kutsua asiantuntijoita, jotka kuitenkin maksaa rakennuksen aikana rakennuksen erinomaisten lämpö- ja vedeneristysominaisuuksien ansiosta. Sitä voidaan käyttää mihinkään viimeistelyaineistoon ja käyttää sitä sisäisen ja ulkoisen eristyksen paitsi perustukseen, myös muihin talon rakenteisiin.

Kuinka lämmittää talon kellarissa?

Talon kannalta on tärkeää paitsi seinien tai katon eristys, myös kellarin eristys on erittäin tärkeä. Säätiön epätasaisesti toteutettu eristys johtaa koko talon lämpöön 40%: n menetyksestä, jonka jälkeen katon ja seinien lämmittämisen katoaminen menetetään.

Jotta lämpimästi mukanaan talon mukavuutta, sinun on selvitettävä, mitä eristystekniikkaa on parempi valita ja mitä materiaalia lämmitettävä talon kellari.

Onko talon eristyskellari tarpeen?

Fysiikan lakien mukaan kaikille tiedetään, että lämmin ilma kohoaa aina, mikä tarkoittaa, että kun katto on huonosti eristetty, kaikki lämmin ilma tulee ulos ja kylmä ilma alkaa kulkea lattian läpi. Näin ollen suurin osa kylmästä ilmasta tulee säätiön läpi, ja talvikaudella se johtaa lämmön menetykseen koko rakennuksessa.

Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

Jos rakennat taloa, kannattaa ehdottomasti ajatella luotettavaa suojaa kellarista vettä, kosteutta ja eristystä vastaan, koska rakennetun rakennuksen käyttöikä riippuu valittujen materiaalien oikeasta teknologiasta ja laadusta. On tarpeen tietää ja ottaa huomioon se, että kellari on tärkeä osa rakennusta, joka yhdistää rakennuksen pohjan ja sen seinät. Lattian rakentamisen laadusta riippuu talon vakaus ja kestävyys.

Kosteuden ulkonäön ja tunkeutumisen estämiseksi se on suojattava kahdella tavalla.

 1. Pystysuunnassa. Tämä menetelmä käsittää suojaavan aineen levittämisen kosteudelta pystysuoraan, vain seinien ulkopuolelle.
 2. Vaakasuunnassa. Tässä tapauksessa materiaali on sijoitettava pohjan ja pohjakerroksen väliin.

Vaakasuora vedeneristys edellyttää tällaisten suosittujen materiaalien käyttöä, kuten kattotuoli- ja kateaineita. Paras vaihtoehto on kattohuopa, koska se takaa alemman kerroksen suojan kosteuden tunkeutumisesta pitkään aikaan.

Pystysuora vedeneristys tarjoaa enemmän vaihtoehtoja, voit valita sopivamman materiaalin. Valinta on laaja: ne käyttävät usein bitumimastia ja niiden erilaisia ​​analogeja. Mutta asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti nestemäisen lasin käyttöä.

Vedenpitävyyden ja teknologian suorituskyvyn tyypit:

 1. Vedenpitävyys. Veden eristyksen etuna on se, että se tunkeutuu riittävän syvälle itse betoniin, mikä tukkii kaikki halkeamat ja huokoset, joiden kautta kosteus voi virrata. Tämä ei ainoastaan ​​säästä kosteudelta vaan myös lisää betonin lujuutta 20-30%. Työnteknologia on seuraava. Läpäisevä eristys on jauhe, joka laimennetaan veteen haluttuun konsistenssiin. Ennen levittämistä on tarpeen kostuttaa betoni, jonka jälkeen saatava seos levitetään kerroksittain synteettisten harjojen avulla.
 2. Valssattu vedeneristys sisältää vedenpitävien materiaalien levittämisen koko kellarirakenteeseen. Työnteknologia: seinän ulkopinta on päällystetty kolmella kerroksella vedeneristystä, mikä tarjoaa tarvittavan luotettavuuden. Liima aineet välttämättä päällekkäin, jonka jälkeen nivelet käsitellään nestemäisellä vedeneristys.
 3. Obmazochnaya vedeneristys. Tämä vedeneristys on pinnoite, jossa on vettähylkivää ominaisuutta. Vedeneristysmastin levittäminen rakennuksen ulkopuolelle estää kosteuden pääsyn rakennuksen sisälle.

Eristyslevyjen asentaminen jalustalle

Nykyisin suosituin lämmöneristysmenetelmä on kellarieristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto.

Eristyslevyjen asennusprosessi

Nykyisin suosituin eristysmenetelmä on pohjakerroksen eristys käyttäen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa.

Teknologia kellarin eristys penoplex saatavilla kaikille. Tarkastele sitä tarkemmin:

 1. Rakennuksen nollaperroksen lämpökuvaus sen ulkopinnalla suoritetaan.
 2. Eristyslevyt liimataan liuotinvapaan liimaliuok- sen avulla.
 3. Huomaa: tämäntyyppisen työn suorittaminen on vain ilman lämpötilaa korkeampi kuin nolla astetta. On välttämätöntä, että seiniä ei mureta.
 4. Pohjan lämmittäminen polystyreenivaahdolla vaatii asennustekniikan noudattamista, nimittäin: minimaalisen kipsikerroksen ansiosta on voiteltava kaikki olemassa olevat pinnat. Kun kipsi kuivuu, sinun on puhdistettava pinta.
 5. Levyt voidaan kiinnittää kellaripintaan kiinnittämällä erityinen laasti-liima, joka levitetään pohjan tai kellarin pinnalle.
 6. Levyt on asennettu 12 cm: n päällekkäisyydellä, tämä ei ainoastaan ​​vähennä lämpöhäviöitä vaan myös lisää lattian lämmönkestävyyttä. Lautaset tasoitetaan tasojen ja rakennuspalojen avulla.
 7. Seuraavaksi levyt asennetaan porakoneella ja kiinnitetään metalliristikkoon, joka vaatii sen jälkeen huolellista kipsiä.
 8. Viimeinen vaihe kohdistuu työhön.

On myös paljon videoita siitä. Kun olet katsellut niitä, voit nähdä visuaalisesti kuinka asennusta tehdään.

Neuvoja niille, jotka eivät tiedä, miten talon kellari eristetään omilla käsillään.

Lattian lämpöeristys suoritetaan käyttämällä levyt, jotka on kiinnitetty vedenpitävyyteen, liimalla tai bitumipolymeerimastilla. Tärkeä asia on liiman koostumus, sen ei pitäisi olla aggressiivinen, jotta tuhoutuisi eristetyn materiaalin rakenne, muuten se vaikuttaa eristämiseen ja kestävyyteen.

Kellarin eristys ei ole haluttua esteettistä ulkonäköä, joten rakennuksen eristeen tulisi olla eristyksen päällä.

Hienempää ulkonäköä varten voit käyttää laattoja, kiveä, koriste-kipsiä tai maalia. Niiden etuna on se, että ne voidaan helposti kiinnittää käsin eikä vaadi erityistä "erityistä" tietämystä.

Jos sinulla on kysymys siitä, miten talon pohjaa lämmitetään oikein ulkoalta tai sisäpuolelta, on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka vastaa varmasti kysymyksiisi. Sen jälkeen voit varmasti talon lämmittämisen omilla kädilläsi.

Seinään eristetyt paneelit kellariin varmasti sopivat ulkopintaan, ja ne palvelevat sinua jo pitkään.

Sivuseinät

Facing, sekä lämmittää socle yksityisessä talossa - tärkeä vaihe rakentamisen laadullinen ja lämmin rakennus.

Tyypit, joilla voit leikata pohjaa, on huomattava määrä. Seuraavassa luetellaan tärkeimmät.

Koriste kipsi. Maalauksen rappaus on yleisin viimeistelytapa. Tällaisen viimeistelyn etuna pidetään alhaisia ​​kustannuksia ja laaja valikoima materiaaleja. Puutteista voidaan tunnistaa hauraus.

Viimeistely luonnollisella tai keinotekoisella kivellä. Kivi on aina kaunista, lisäksi talossa, jossa on kivi, miellyttää pitkällä aikavälillä.

Monista eduista huolimatta kiven viimeistelyyn liittyy haittoja. Tämä materiaali on erittäin raskas, mikä suuresti vaikeuttaa asennusta ja hinta on melko korkea. Tehtävän yksinkertaistamiseksi käytetään keinokivää, se on helpompaa, mutta asennus vaatii vielä lisää työtä ja materiaaleja.

Plinth seinän sivuraide. Sides on pieni, 3 mm paksu polypropeenipaneeli. Ulkoisten ominaisuuksiensa mukaan on monia tyyppejä, jotka jäljittelevät kaikkia erilaisia ​​vuorauksen materiaaleja. Tämäntyyppinen vuori on melko toimiva ja sen etu on melko hyvä mekaaninen ominaisuus.

johtopäätös

Tutustuttuaan tyyppeihin ja tekniikkaan, nyt kaikki tietävät, miten lämmittää talon kellari, koska tämä on tärkeä askel rakennuksen rakentamisessa, joka takaa lämmön turvallisuuden ympäri vuoden ja suojaa kosteudelta tunkeutumista, lievittää kosteutta ja estää sienen ja homeen ulkonäön.

Kellarieriste ulko- ja sisäpuolella

Eristystyön laatu ja tarkkuus riippuvat ensinnäkin talon kodin mukavuudesta ja mukavuudesta, toisaalta rakennuksen käyttöiästä, kolmanneksi lämmityskustannuksista ja monista muista indikaattoreista. Samalla kaikkien merkittävien rakenteellisten elementtien tulisi olla eristettyjä. Ei ole poikkeus ja perusta.

Kellarieriste ulko- ja sisäpuolella

Jalusta on talon kannatin yläosa, joka kohoaa pinnan yläpuolelle. Tämän rakenteen elementin järjestelyn oikeellisuus riippuu sekä yksittäisten huoneiden lämpötilan indikaattoreista että talon yleisestä mikroilmastosta. Kellari on kosketuksissa maanpinnan, tukipohjan ja lattian kanssa. Jos rakennuksen tekniikka loukkaantuu ja perustuksen yläpuolisen osan jälkeen järjestetään, se on kosteaa ja kylmää talon sisätiloissa.

Kellari ja vierekkäinen sokea alue

Kellarin lämmöneristyksen ansiosta kylmäsillat tasoittuvat ja lämmön säästöt ovat jopa 10-15% ja korkeammat kokonaiskustannuksista. On parasta toteuttaa toimenpiteitä, joilla lämpöä pidetään rakenteellisia elementtejä edes rakennuksen rakennusvaiheessa, mutta on olemassa tekniikoita, jotka mahdollistavat lämmöneristyksen jo valmistetussa ja käytössä olevassa rakenteessa. Sinun tarvitsee vain valita sopivia materiaaleja ja noudattaa asianmukaisia ​​ohjeita.

Eristetty pohja ja viimeistely

Tämän lisäksi kellarin eristys suojaa talon perustan ulkopuolisilta haitallisilta vaikutuksilta ja tukirakenteen lujuuden vähentämisen todennäköisyys minimoidaan.

Kellarin eristys ulkona

Tarve lämmittää talon kellari

Kuten todettiin, 10-15% (joskus enemmän) lämpöä voi paeta kellarin / kellarin seinien läpi. Tuloksena voi olla tukirakenteen jäädyttäminen. Säätiön jäädyttämisen seurauksena tapahtuu seuraavat seikat:

 • tilan lämmityksen kustannukset kasvavat;
 • kosteus muodostuu;
 • muotti esiintyy.

Lämpövirtakuvio rakennuksen perustuksiin

Jäätymisen kestävien perustusten asennuskuva: a - normaali; b - matala

Pakkasenkestävät matalat perustukset:
a - lämmitetyt rakennukset; b - lämmittämättömät rakennukset

Jos haluat poistaa edellä mainittujen ongelmien todennäköisyyden, sinun on lämmitettävä pohja. Mutta tämä ei ole kaikkia syitä. Monilla Venäjän alueilla, etenkin keskialueella, maaperällä on savirakenne, ts. hellittävät. Frostin aikana tällaisten maaperän tilavuus kasvaa merkittävästi ns. pakkasella. Voimantuvien voimien vaikutuksen alaisena talon perusta voi muuttua ja muuttua.

Pohjan ja lämmittimen lämmitys

Kellarin ja pohjan kattava ulkoseinän ansiosta voit poistaa tämän mahdollisuuden tai ainakin minimoida sen esiintymisen riskin.

Sisäisen ja ulkoisen eristyksen ominaisuudet

Kellarin lämmitys voidaan toteuttaa sisäisellä ja ulkoisella tekniikalla. Jokaisen heistä kutsutaan lukemaan lisää.

Kellarin ulkoeriste ratkaisee seuraavat tehtävät:

 • auttaa parantamaan mikroilmastoa talon tiloissa;
 • suojaa kellarista maanalaisista, pohjavesistä ja ilmakehän sedimenttisestä kosteudesta;
 • poistaa mahdollisuuden laskeutua tiivistetyn kosteuden seiniin kellarista, mikä takaa rakennusmateriaalien suojauksen ennenaikaiselta tuhoutumiselta.

Sisäinen eristys tekee ulkoisen eristyksen kaltaisia ​​toimintoja.

Käytännössä pohjan eristys sekä sisä- että ulkopuolelta antaa suunnilleen saman tuloksen. Pääero eroaa vain rakennuksen ulkonäöstä lämmöneristyksen jälkeen. Ulkoisen eristyksen tapauksessa tavallisesti käytetään ylimääräistä viimeistelyä, jonka seurauksena pohjalla on houkuttelevampi ulkonäkö.

Kellarikerros sisäpuolella

Ulkoisen ja sisäisen eristyksen samanaikaisen järjestämisen tarve puuttuu.

Se on tärkeää! Kellari on pakollisen eristeen alainen, vaikka ei ole varustettua ja ylläpidettyä kellarikerrosta.

Kuinka paljon materiaalia tarvitaan kellarin eristämiseen?

Eristysmateriaalin vaaditun määrän määrittämiseksi on ensin tunnettava pohjan kokonaismitat. Yleensä tietoja tästä on sisällytetty rakennussuunnitelmaan, mutta on parasta tarkistaa kaikki paikoillaan ottaen huomioon todelliset indikaattorit.

Esimerkki rakennuksen mitoista ilmaisee ilmaa

Ensinnäkin mittaa pohjan pituus lämpöeristyksellä. Tämä indikaattori voi poiketa rakennuksen seinien kokonaispituudesta. Esimerkiksi monet kehittäjät kieltäytyvät eristämästä avoimen terassin kellarista.

Seuraavat arvot annetaan vain esimerkkinä, joten laskentajärjestys on selkeä.

Kaiken kaikkiaan talon seinät ovat pituudeltaan 69,6 m. Avoimen terassin kummankin sivun pituus on 4,4 metriä, ts. 17,6 m. Lisäksi pienet kuistit jätetään lämmöneristyskohteiden suunnitelman ulkopuolelle. Niiden pituus on 1,7 m, yhteensä 3 tällaista kuistia, yhteensä - 5,1 m.

Kun otetaan huomioon kaikkien eristämättömien tonttien pituus talon seinämien kokonaispituudesta, saadaan arvo, joka on 49,6 m. Lämpöeristetyn pinnan alueen määrittämiseksi kerrotaan saatu indikaattori kellarikerroksen korkeudella. Tässä esimerkissä se on 0,4 m. Laskennan tulos on 19,84 m 2. Johtopäätöksenä on, että pyöristetään saatu arvo lähimpään kokonaislukuun. Lämpöeristetyn pinnan tuntemisen avulla voit helposti määrittää tarvittavan määrän eristemateriaalia.

Kellarikerroksen materiaalivaatimukset

Kun otetaan huomioon kellarikerroksen lämpöeristeen merkitys ja sen alueen laskentamenetelmä, on aika oppia materiaaleista, jotka soveltuvat tämäntyyppisen rakenteen eristämiseen.

Lämmöneristysmateriaalin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • on matala lämmönjohtavuus. Se riippuu suoraan siitä, kuinka tehokkaasti lämpöä ylläpidetään.

Vaahdon ja EPPS: n ominaisuudet

Edellä mainitut vaatimukset täyttyvät laattoilla ja nykyaikaisilla ruiskutetuilla eristemateriaaleilla.

Se on tärkeää! Mineraalivilla on suosittu ja erinomainen erottelu kaikilta osin. Ainoa merkittävä haitta tästä materiaalista on pieni kosteuden kestävyys. Tämän vuoksi mineraalivillaa voidaan käyttää yksinomaan sisäisiin eristyskohteisiin. Ja jopa tällaisissa olosuhteissa on tarpeen varustaa monikerroksinen vedeneristysjärjestelmä, joka lisää suunnitellun tapahtuman monimutkaisuutta ja kokonaiskustannuksia. Tästä syystä kannattaa olla käyttämättä mineraalivillaeristystä pohjan eristämiseksi.

Minvat - ei paras kellari kellariin

Pohjan eristysjärjestys sisä- ja ulkopuolelta vakiolosuhteissa suoritetaan samassa järjestyksessä. Erot voivat olla paitsi hydro- ja höyrysulun sijainti, jos käytetty lämmitin tarvitsee läsnäoloaan:

 • jos kellari on eristetty ulkopuolelle, ensin seinälle kiinnitetään höyrysulku, sitten eristysmateriaali ja sen päälle vedenpitävä;
 • jos eristys tehdään sisäpuolelta, seinälle kiinnitetään ensin vedeneristyskalvo, eristys, ja vasta tämän jälkeen höyrysulku.

Lämpöeristeen vaahto

Materiaalin perusteet

Hän on vaahtopolystyreeni. Myydään lautasmuodossa. Siinä on useita etuja, joista loppukäyttäjälle merkittävimpiä ovat vähäinen lämmönjohtavuus ja edulliset kustannukset.

Tämän lisäksi tavanomainen vaahto pyrkii absorboimaan kosteutta, jonka vaikutuksesta sen tekninen ja toimintakyky heikkenee merkittävästi.

Vaahtoominaisuudet ja -merkit

Tämän välttämiseksi vaahdon pohjan eristys suoritetaan yhdessä korkealaatuisen vedeneristyksen kanssa. Useimmiten käytetään valssattuja materiaaleja tai bitumipolymeeripohjaisia ​​nestesulkulaitteita kosteuden suojaamiseksi.

Vedenpitävyyden ja eristyksen yhdistelmä

Yksinkertaisen vaahdon huomattava haitta on suhteellisen vähäinen. Jotta materiaali pystyy selviytymään sille osoitettujen tehtävien toteuttamisesta niin kauan kuin mahdollista ja tehokkaasti, on lisäksi varmistettu, että se on suojattu maaperän paineelta tiiliseinämän kanssa (puolikas paksuus on riittävä ulkopuolisella suojalla) tai profiilipolyeteenikalvojen avulla.

Suuritiheyksiset polyeteenikalvot

Valmistelu lämpenemiseen

Ennen vaahdon pohjan eristämistä suoritetaan useita valmistelevia toimintoja. Sekvenssi on seuraava.

Ensimmäinen vaihe. Pintapuhdistus

Seinät puhdistetaan rakennuspölystä ja muista epäpuhtauksista. Tämä työ on kätevä suorittaa suihkeen avulla. Jos tällaista ei ole, ota tavallinen harja ja puhdista pölyn pohjan perusteellisesti.

Toinen vaihe. Seinätaso

Sääntöjenvastaisuuksien vuoksi ne on poistettava. Kaikkien yli 10 mm: n kokoiset masennukset ja kohoumat johtavat vaahdon heikentymiseen.

Kohdista seinät kipsillä

Tasoitamme seinien rappauslaasti. Osta se (pakkauksessa ilmoittaa, mitä pinta-alaa voidaan peittää tällaisella koostumuksella) ja valmistella valmistajan ohjeiden mukaisesti (myös pakkauksessa).

Valmiin liuoksen pinnan tasoitus on seuraava:

 • joka määritetään lämpöeristettyjen seinien kaarevuudella. Ota rakentamisen taso, aseta se pystysuoraan seinään ja määritä ero alemman ja ylemmän sijoittelupisteen väliin. Eroja alle 10 mm ei voida korjata - vaahto selviää. Mutta on parempi tasoittaa jopa pieniä virheitä. Tämä voidaan tehdä paksuisella alukerroksella. Merkittävimmät poikkeamat huomioon ottaen seinä on tasoitettava kipsiseoksella majakien mukaan. Käytä pystysuuntaista laskuputkea pystysuoran pudotuksen määrittämiseksi. Seinille asetetaan sopivia merkkejä;
 • aseta majakat. Tarvittavien rajojen asettamisen jälkeen vaakakiskot on asennettu esimerkiksi puulevyiltä.

Asennusjärjestelmän merkkivalot

Kipsilevyjen asennus näyttää tältä.

Heille sinut ohjataan erojen ylemmistä arvoista (korkeintaan 1 cm). Rake lepää seinää vasten pystysuorassa asennossa ja kiinnitetään alabasterilla. Kiinnitä ensin äärelliset profiilit. Kiinnityksen pystysuuntaus tarkastetaan rakennustasolla. Äärimmäisten profiilien välissä kiinnityslinja venytetään ja ohjataan sen avulla välirrofiilien asennusta. Valitse vaihe, jossa maamerkit asetetaan nykyisten sääntöjen leveyden mukaisesti - tätä työkalua käytetään viimeistelemään kipsi kerros;

Valokuvalevyllä kellarissa on ensimmäinen kerros majakkaissa

Kolmas vaihe. pohjamaali

Levitä alusta pohjaan. Valmisvalmisteisia sävellyksiä on myytävänä, joten sinun ei tarvitse kohdata vaikeuksia valmistuksen aikana. Pohjamaalauksen käyttämiseksi kellari seinään on parempi käyttää harjaa - loput pöly ja muut pienet roskat poistetaan pinnalta.

Neljäs vaihe. Lujittavan verkon asennus

Lujittavan verkon asennus

Kuten todettiin, vaahtoeristys suoritetaan pakollisella vahvistuksella. Tätä varten voit käyttää laastaria 140-160 g / m2. Ristikko kiinnitetään seinään, jossa on niittien tai liiman avulla rakennettava nitoja (pinta peitetään liimalla ja ristikko upotetaan siihen).

Vahvistusverkko lämmittämällä polyfoamia

Käytä kätevyyttä leikkaamalla verkko nauhoihin pohjan korkeuden mukaan. Liimaa ne niin, että eristyslevyn alla on ruudukko noin 100 mm. Jäljelle jäävä materiaali eristyslevyn kiinnittämisen jälkeen kääritään ja liimataan siihen. Samanaikaisesti tämä läppä liimataan edelleen pääverkkoon (käytetään viimeistelyn järjestämiseen, esimerkiksi koriste-kipsiin), kun liimaus ja naulaan eristyslevyt pohjaan.

Suositukset liiman kunnollisesta käytöstä

Lähin rautakaupassa voit ostaa liimaa, joka on suunniteltu erityisesti vaahdon kiinnittämiseen eri pinnoille. Suosituksia seoksen valmistamiseksi, kerrostetun kerroksen paksuuteen ja liiman kuivauksen aikaan ei ole annettu: nämä parametrit voivat vaihdella spesifisestä koostumuksesta riippuen ja ne on yksilöity valmistajan ohjeissa.

Liima vaahtomuovia varten

Seinät on jo kohdistettu, joten alustavia viivoja ei tarvitse venyttää ennen levyjen liimaamista - rakennustaso riittää. Tärkeintä on varmistaa, että eristyselementtien tiukka liittyminen varmistetaan ja ne sijaitsevat yhdessä tasossa.

Liimaseoksen valmistamiseksi on sopivinta käyttää rakennesekoitinta tai porata sopivan suuttimen kanssa - homogeenisen koostumuksen käsitteleminen on äärimmäisen vaikeaa. Sen sijaan se alkaa vain kovettua, sen sijaan että pystyt tarjoamaan tarvittavan yhdenmukaisuuden.

Liima-aineen kiinnittämiseen vaahtoon tarvitaan 2 työkalua: tavallinen spatula ja sen erityinen kampa-hammastettu lajike. Ensimmäisen työkalun avulla liimaa levitetään vaahtoon, toinen spatula levitetään tasaisesti levyn pinnan yli. Levyn reunoihin ja sen keskelle levitetään lisäosa sideaineesta.

Jos päätät olla kiinnittämättä pohjaa etukäteen (tämä ei ole mahdollista, jos pudotuksen suuruus ei ylitä 10 mm), kiinnitä liima seinään, täytä urat seoksella ja "irtoavat" ulkonevat alueet - tämä tasoittaa hieman pintaa. Lisäksi sideaineseoksen tulee olla jaksottainen rivissä, joka levitetään seinään liimattavan levyn kehän ympärille. Tämä varmistaa eristyslevyjen tiukemman asentamisen seinään.

Se on tärkeää! Älä käytä asetonia, bensiiniä ja yleensä minkäänlaisia ​​liuottimia sisältävän vaahtoliiman asentamiseen - eriste romahtaa. Asema on merkityksellinen muille materiaaleille, jotka perustuvat polystyreeni-vaahtoon.

Asennuksen eristys

Joten olet laatinut pohjan tulevalle eristykselle ja selvittänyt liima-aineen erityispiirteet vaahtomuovia varten. On aika asentaa eristyselementit. Työjärjestys on annettu alla.

Ensimmäinen vaihe. Liimaa vaahto

Liimaa (tai ilman sitä liiman levittämisen jälkeen seinään riippuen jälkimmäisen alkuperäisestä tasosta), joka on leikattu alustavasti vaadittujen yleisten ominaisuuksien mukaisesti, puristetaan tiukasti pohjaa vasten. Paremman sovituksen varmistamiseksi vaahto koskettaa kevyesti seinää. Tätä varten voit käyttää vaaleaa puupalkkia. Oletetaan myös, että mainittu palkki on levitetty laudalle ja sitä tapetaan kevyesti ja varovasti puukoukulla.

Jos korkean lämmöneristyskerroksen koostumus on useampi kuin yksi rivi vaahtolevyistä, aloita elementit alimmasta rivistä mistä tahansa kannen kätevästä kulmasta. Levyt on samanaikaisesti asennettava shakkilaudalle T-muotoisten liitosten muodostamiseksi.

Vaahtolevyjen sijainti

Se on tärkeää! Vaahdon alaraja on tuettava tasaisella, vakaalla alustalla, esimerkiksi pohjan pohjalla tai hiekalla ja sillatäytteellä, joka on varustettu tukipohjan rakentamisen aikana. Jos et ole tällainen, etukäteen, kynsistä erityinen profiili kellari seinään - lämpöä eristävät levyt tulevat siihen. Muussa tapauksessa eristeen "löysä" alareuna voi liu'uttaa seinää pitkin, ennen kuin liimalla on aikaa tarttua ja varmistaa sen turvallinen kiinnitys.

Toinen vaihe. Eristeiden lisäkiinnitys

Vaipan kiinnittimien sijainti

Odottamisen jälkeen 1-2 päivää (määritä tarkka aika liiman asettamisesta valmistajan ohjeiden mukaan), anna eristyksen lisää kiinnittämistä tukien, sateenvarjojen avulla. Jotta asennuksen helppous olisi helpompaa, esivalmistele reiät asennuskiinnittimien asennuspisteiden sijainteihin.

Jokainen arkki on kiinteä viisi tapaa: yksi keskiosa, loput - kulmat. Sateenvarjot upotettiin vaahtoon pari millimetriä.

Polyfoam-levyt on kiinnitetty tukaan, sateenvarjoihin

Hyvä neuvoja! Polystyreenilevyjen kiinnittämiseen on suositeltavaa käyttää muovisuojalla varustettuja sateenvarjoja - kylmäsiltojen määrä vähenee.

Ruuvit ruuvataan sisään asennettuihin tappeihin, nauloja ajetaan tai mihin tahansa muuhun sopivaan kiinnikkeeseen.

Kolmas vaihe. Lämmöneristyspinnan tasoitus ja siihen liittyvä valmistelu

Lämmöneristyspinnan tasoitus ja siihen liittyvä valmistelu

Ennen lämpösuojauskerroksen vahvistamista toimi seuraavasti:

 • tiivistää sisennykset jäljelle, kun uimapenkit on upotettu vaahtoon kittiä käyttäen;
 • poista eristävien levyjen ulkonevat osat. Tätä varten on kätevää käyttää erityistä maaliranketta;
 • Tiivistä eristyselementtien väliin kitti. Putken sijaan voit käyttää murskattua vaahtoa tai kokoonpanovettä - tällä hetkellä kaikki riippuu aukkojen koosta. Ihanteellisessa mielessä heidän ei pitäisi olla ollenkaan;
 • Muista aikaisemmin kiinnitetty vahvistusverkko (10 cm sen pituudesta on eristyksissä, loput kunnes tämä hetki pysyi vapaana). Kiinnitä verkon vapaa osa vaahtoon ja kiinnitä kitti kerroksella;
 • käytä pohjamaalia eristyspinnalla, koska Edellä mainittujen vaiheiden toteuttamisen aikana vaahto on ehdottomasti likainen ja suurella todennäköisyydellä pienet pinta-epäsäännöllisyydet ilmestyivät.

Tuloksena saat tasaisen puhtaan pinnan, joka on valmis myöhempään vahvistamiseen.

Neljäs vaihe. vahvistaminen

Jatka eristekerroksen vahvistamista käyttäen lasikuitua. Tässä vaiheessa tarvitset polystyreenin vahvistuskittiä. Kypsennä ja käytä valmistajan ohjeiden mukaan. Koostumusta suositellaan käytettäväksi kahdessa kerroksessa.

Työ alkaa alustan kulmista. Menettely on seuraava:

 • vaaditun koon silmäkoko on katkaistu;
 • käyttämällä eristyspinnalla olevaa lastalla levitettyä noin 2 mm: n yhtenäistä vahvistuskittiä;
 • verkko levitetään levitettyyn seokseen ja puristetaan tiukasti lämpöeristettä vasten lastalla. Spatuli tekee liikkeet sivulle ja alas, aivan kuten kun seinät liimataan tapetilla. Naapurimaiset verkkoelementit pinotaan 10 senttimetrin päällekkäin;
 • toinen kerros kipsi levitetään päälle. Suositukset ovat samoja.

Lujituksen ansiosta lasikuitu luo yhden tasaisen eristävän pinnan. Tämä poistaa riskin, että julkisivu on poistettu, halkeamia ja muita vikoja.

Kellarin eristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto

Kellarin eristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto

Materiaalin perusteet

Suulakepuristettu polystyreeni useammin kuin muut kellarikerroksen eristämiseen käytetyt materiaalit. Oikein varustetulla eristyksellä on pieni lämmönjohtavuus (noin 0,032 W / m 0 C), erinomainen puristuslujuus (vähintään 3 kertaa suurempi kuin yksinkertaisen vaahdon) ja pitkä käyttöikä.

Lämmittimen kynnet, ominaisuudet

Laadukas ekstrudoitu polystyreenivaahto on homogeeninen rakenne, huokoset suljetaan, mikä eliminoi veden tunkeutumisen vaaraa materiaaliin. Tämä tarjoaa myös erinomaisen jäätymisvastuksen. Aineiston keskimääräinen käyttöikä on 40-50 vuotta.

3-12 cm paksuiset puristetut polystyreeni-vaahtolevyt ovat myytävänä. Optimaalisen paksuuden määrittämisessä otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 • varustetun kellarin ja sen toiminnallisen tarkoituksen olemassaolo;
 • kellarin materiaalinvalmistusseinät;
 • kellarin seinien paksuus;
 • ilmapiiriä työelämässä.

Esimerkiksi Venäjän federaation keskivyöhykkeellä sijaitsevien rakennusten lämpöeristykselle on suositeltavaa käyttää vähintään 5 cm: n levyisiä levyjä, joiden paksuus on 6-10 cm. nämä rakenteen osat jäätyvät nopeimmin.

Socle penopleksin lämmittäminen

Ekstruudoitetun polystyreeni-vaahdon käyttöominaisuudet

Eristys asennetaan vesihöyry- tai höyryeristysmateriaalin päälle riippuen siitä, onko eristys suoritet- tuna kellarissa tai sen ulkopuolella (aikaisemmin kuvattu menettely). Kiinnitys tehdään mastiksi bitumipolymeerillä tai polyuretaaniliimalla. Seos on pisteviiva levyn pinnalle (125 x 60 cm: n levyisille levyille, muuten keskittyen käytettyjen eristyselementtien mittoihin). On tärkeää, että liima ei sisällä orgaanisia liuottimia.

Vaihtoehdot liiman levittämiseen vaahtolevyyn

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon lämpöeristyslevyissä on enimmäkseen L-muotoinen lovi pitkin kehää. Tällaisen rakentavan ratkaisun ansiosta levyt voidaan kiinnittää lukkoon ilman kylmäsiltojen esiintymistä. Liitokset päällystetään mastilla / liimalla.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, että puristettuja polystyreenilevyjä voidaan asentaa 2 kerrokseen. Jotkut asiantuntijat uskovat, että käyttämällä sopivaa liimaa / mastista se voidaan tehdä, koska laatan laadukkaan tarttumisen ansiosta ne yhdistyvät yhdeksi rakenteeksi. Tässä tapauksessa kylmäsiltojen riskin minimoimiseksi on välttämätöntä valvoa, että alapuolisen kerroksen saumat eivät ole samansuuntaisia ​​alla olevan eristävän päällysteen saumojen kanssa.

Aseta levyt kahteen kerrokseen

Muiden ammattilaisten mukaan ei ole syytä eristää kaksinkertaista kerrosta maaperän pystysuoran siirtymisen voimien vaikutuksesta rakenne voidaan kerrostua. Tulevaisuudessa levyjen välinen kuilu täyttyy vedellä ja tämä heikentää eristystä.

Eristyslevyjen alempi horisontaalinen rivi, kuten tilanteessa, jossa vaahto on, on tuettava vakaan kiinteän pohjan päälle. No, jos säätiöllä on erityinen reunus. Jos ei ole, voit kiinnittää erityinen U-profiili pohjan seinään yläkulmalla tai korostaa hiekka- ja soramateriaalin täyttöä, jonka yläpuolella säätö on järjestetty.

Asennuspohjapinta

Lämpö tuodaan kellarin yläosaan ja yhdistetään seinien eristykseen. Puutteiden puuttuminen on pakollinen sääntö. Jos mitään, eristyslaatu heikkenee huomattavasti.

Vaahtopolystyreenilevyjen lisävahvistusta varten, kuten edellä kuvatulla yksinkertaisella vaahdolla, käytetään mekaanisia kiinnittimiä. Ammattilaiset suosittelevat levytulppien käyttöä tähän tarkoitukseen. 125x60 cm: n levy on kiinnitetty neljällä tapilla.

Se on tärkeää! Kiinnitys suositellaan suoritettavaksi muovipinnoitetuilla tangoilla varustetuilla kielekkeillä. Ideaalisti sauvan tulisi lisäksi olla terminen pää. Tämä eliminoi kylmäsiltojen riskin.

Jos jalustan myöhempi viimeistely on suunniteltu ohuella kipsikerroksella, lasikuituverkko kiinnitetään lämpöeristyslevyjen päälle. Jos kipsilevyn paksuus on yli 3 cm, raudoitus tulee tehdä metalliristikkoa käyttäen. Asennusta varten käytetään erikoiskittiä sijasta astian muotoisia tappeja.

Mesh on asennettu levyille

Vuori on kiinnitetty joko paksuun kipsikerrokseen (jos seinämä on epätasainen) tai suoraan seinään lämmöneristyslevyjen kautta. Toisessa tapauksessa upotetut elementit tai mekaaniset kiinnittimet, esim. Tupsut, on esiasennettu seinään.

Ohjeet eristyskylmäsulakepuristettua polystyreenivaahtoa varten

Taulukossa on yksityiskohtainen ohje, kuinka eristää kellari ekstrudoitu polystyreenivaahto.

Valmista materiaalit työhön.

Ensinnäkin tarvitset itse puristettua polystyreeniä. Suuntaviivat aiemmin mainitsemien vaadittujen eristysmäärien laskemiseksi.

Toiseksi ostakaa vahvistusverkko. Sen kokonaispinta-alan tulee olla 2,3 kertaa eristysmateriaalin pinta-ala. Miksi juuri niin - ymmärrät, kiinnittäen huomiota vastaaviin työvaiheisiin.

Kolmanneksi ostaa liimaa ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon kiinnittämiseen. Laskettaessa oikeaa liimaa, lue valmistajan ohjeet.

Video - Liima-vaahto PENOSIL polyfoamille ja polyuretaanivaahdolle. vertailu

Pöytä. Kellarin eristys

Lisäeristeitä liimauseristyksestä

Mekaaninen levyn kiinnitys

Liiallisen vaahdon poistaminen

Puhdistus ja vahvistaminen

Valmis eristekakku ekstrudoitu polystyreeni on jotain tällaista.

Lämpöeristyskakku puristetulla polystyreeni-vaahdolla

Muita viimeistelyn viimeistelyjä tehdään. Tietoja niistä selostetaan yksityiskohtaisesti käsikirjan asianomaisessa osassa.

Vastaavassa sekvenssissä eristys suoritetaan Penoplexin ja muiden vastaavien materiaalien avulla.

Socle-polyuretaanivaahdon ammattilainen lämmitys

Polyuretaanivaahdon lämmittäminen

Se on tärkeää! Tietoa polyuretaanivaahdosta on vain tiedoksi. Tämän materiaalin valmistukseen ja sen myöhempään soveltamiseen erikoislaitteiden avulla. Se on melko kallista ja tällaisen yksikön hankkiminen yhden käyttökerran vuoksi tuskin on kohtuullinen ratkaisu. On paljon kannattavaa vuokrata laitetta ja vielä parempi kääntyä ammattilaiselle, koska Tällaisten ruiskujen asianmukai- selle käytölle on oltava asianmukaiset tiedot ja taidot.

Polyuretaanivaahto - sumutettu polymeerimateriaali, joka syntyy erikoiskomponenttien sekoittumisesta. Seoksen valmistus suoritetaan suoraan lämmöneristyskohteiden kohdalla.

Materiaali, kuten on todettu, levitetään käyttämällä erikoislaitteita (samaa, jota käytetään seoksen valmistamiseen) ja kovettuu jopa 20 sekunniksi.

Polyuretaanivaahdolle on ominaista äärimmäisen pieni lämmönjohtavuus - jopa 0,028 W / m 0 C. Eristyksen suuri etu on se, että sen sovellusvaiheessa muodostuu jatkuva eristekerros ilman saumoja ja muita vastaavia hetkiä, mikä takaa korkealaatuisen eristyksen ja eliminoi sillan riskin kylmä sää Samanaikaisesti materiaalin levittäminen vaatii paljon vähemmän aikaa ja työvoiman investointeja eikä levyteristeiden asennusta.

PUF: n fysikaaliset ominaisuudet

Suulakepuristetun eristeen ainoa merkittävä haitta on huomattavasti korkeampi kustannus verrattuna aiemmin eristettyihin lämmittimiin.

PPU suihkutus hinta

Polyuretaanivaahdon vahvuusindikaattori riippuu pitkälti sen tiheydestä. Lämmöneristys toimii sellaisissa paikoissa kuin pohja ja jalusta tehdään materiaalilla, jonka tiheys on 60 kg / m 3. Tällaisen polyuretaanivaahdon vahvuusindeksi on vähintään 0,25 MPa 10%: n kannalla.

Lämpöeristys laskeutuu kerroksittain. Kunkin levitetyn kerroksen paksuus on 1,5 cm. Eristyksen paksuus ei ole mitattavissa hakuprosessin aikana - indikaattori määritetään "silmällä", joten päällikön pätevyys on erittäin tärkeä.

Kerroksen paksuus määritetään ensisijaisesti alueen ilmastollisissa olosuhteissa. Esimerkiksi Venäjän federaation keskilevyllä 5 senttimetrin eristyspaksuutta pidetään optimaalisena.

Pinnoituksen viimeistely, eristetty polyuretaanivaahdolla, voidaan tehdä kipsillä. Ennen levittämistä on tarpeen leikata eristyksen ulkonevat osat terävällä veitsellä. Seuraavaksi pinta pinnoitetaan ja peitetään viimeistelyllä.

Pohjan lämmitys, socle

Eristetty pohjakerros

Viimeistely viimeistely tekee kynän ulkoasusta vakaamman ja houkuttelevamman. Joissakin tapauksissa, kuten on todettu (vaahtoa käytettäessä), maali sisältää lisäksi suojaavia toimintoja, jotka takaavat eristyskerroksen eheyden ja stabiilisuuden. Suosituimmat ovat 2 vaihtoehtoa eristetyn kellarikerroksen viimeistelyyn:

 • koriste-kipsi;
 • tiili (kivi).

Eristetty pohjakerros

Ensimmäinen vaihtoehto soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön, toinen näyttää paremmalta, kun sitä käytetään ulkokäyttöön. Halutessasi voit käyttää muita menetelmiä pintojen koristelemiseksi harkintasi mukaan, mutta suosituimmat ovat ehdotetut menetelmät.

Viimeistelylaatta koristeellinen kipsi

Olet jo perehtynyt kipsiprosessin tekniikkaan tutustumalla kattopinnan seinien tasoitusohjeet ennen eristyslevyjen liimaamista. Noudata annettuja ohjeita (useimmissa tapauksissa voit kieltäytyä esiasennetuista majakoista rajoittamalla itseäsi tarkkailemalla sovitetun kerroksen tasaisuutta käyttämällä tasoa), noudattamalla suosituksia koristekasveihin.

Viimeistelylaatta koristeellinen kipsi

Neuvosto ensin. Käytä sopivaa aluketta. No ilmenee itsestään erityisenä alukkeena Contact Plus-sarjasta.

Toisen neuvoston. Käytä oikeaa kipsiä. Täysin sopiva julkisivu kipsi tyyppi kuori kuoriainen. On paljon valmistajia - valitse harkintasi mukaan. Sekä väriaineisiin (pigmentoituneita) että lisämaalaukseen suunniteltuja koostumuksia ja seoksia on myytävänä. Kuorenkuoriainen on melko kallis, mutta tulos oikeuttaa investoinnin - perusta on upea ulkonäkö pitkällä palvelusvuosilla. Voit valita esimerkiksi muunneltuja koostumuksia sisältäen 1-3 mm kiinteät hiukkaset.

Kolmannen neuvoston. Seuraa tekniikkaa oikean kuoren kuoriaisen kipsiä. Käytä seosta metallilasta. Työkalun työosan paksuuden tulisi olla yhtä suuri kuin kuorenkuoriaisen koostumukseen sisältyvien hiukkasten koko. Kun käytät kipsiä, käsitellä pinta välittömästi kellukkeella, jolloin tehdään pyöreitä liikkeitä. Liikettä ylös ja alas myös sallitaan. Lopullisen "piirustuksen" ominaisuudet riippuvat suoraan valituista vaihtoehdoista - tämä päätös riippuu sinulle.

Float käsittely

Neljännen neuvoston. Yritä märätä raastin useammin - tee tehtäväsi helpommin. Kun päällystys on päässyt kuivumaan, kierrä se uudelleen, mutta lisää ponnistuksia. Tehtävän suorittamisessa sinä itse "tunnet" materiaalin ja saavuttaa tehokkaamman tuloksen.

Viidennen neuvoston. Jos mahdollista, kostuta pohjan pinta välittömästi täyttämällä kaikki tilat vastakkaisten kulmien väliin. Muussa tapauksessa saattaa esiintyä ruma nivelä.

Kuudes neuvosto. Maalaa maali (jos tällainen viimeistely on suunniteltu) vasta kun kipsi on täysin kuivunut. Työn järjestys määräytyy valitun koostumuksen ominaisuuksien mukaan. Maalaa sovelletaan yleensä kahdessa tasaisessa kerroksessa.

Tiilipintainen jalusta

Tiilipintainen jalusta

Tiilikuoren ansiosta eristysvastuksen lisäksi ei ole eristysvastusta maaperän paineelle vaan myös järjestelmän eristysominaisuudet kasvavat, ja tällainen jalusta näyttää olevan erittäin kiinteä.

Tiili-vuorattu jalusta

Pintamaalaukseen ei ole tarpeen edes ostaa uutta tiiliä: jos sinulla on vanha, käytetty materiaali, voit käyttää sitä. Seinämateriaalin etupuolella on vain koristeellinen lakka, ja sitten luonnollisesti vanhentunut materiaali tulee vieläkin kauniimpi.

Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • esittäjä vetäytyy 10-20 mm lämpöeristetystä alustasta;
 • asetti ensimmäisen tiilirivin. Muuraukseen käytetään sementin osasta, kolmesta hiekan ja veden jakeesta tavanomaista laastia, joka on välttämätön normaalipaksuuden homogeenisen seoksen saamiseksi;
 • seinän viereen sijoitetun ensimmäisen yläpuolella, suoraan lämmöneristyskerroksen läpi, käytetään halkaisijaltaan jopa 0,5 cm: n kynsiä (enemmän ei pääsääntöisesti vaadita). Nosta pituus niin, että kynsi pääsee seinään vähintään pari senttimetriä ja kiinnityspää, jonka pääosa on 2-3 millimetriä, on tiilillä;
 • leviäminen jatkuu vakiintuneella tavalla sidosten avulla puoliin tiilestä tai muulla menetelmällä, jonka esittäjä tuntee. Kynnet ajetaan jokaisen 3-4. Rivin jälkeen.

Seurauksena on, että seuraavassa kuvassa esitetyn rakenteen kaltainen vastaus ilmenee, ainoastaan ​​piiraan koostumus sisältää lisäksi käsikirjan tarkistuksen aikana kuvatut tasoitus- ja vahvistuskerrokset.

Plinth-tiilien viimeistelyjärjestelmä

Muurauskynsien sitomisen lisäksi voit käyttää galvanoidun teräsnauhan käyttöä, jonka leveys on 30-40 mm - kynnet (lukitukset). Yksi osa tuotetta kiinnitetään seinään kynsillä tai muilla sopivilla kiinnikkeillä, toinen kiinnitetään tiiliseinään. Klyimery näyttää tältä. Mitat näytetään esimerkkinä.

Kiinnittimet jalusta- ja tiiliteollisuudelle

Halutessasi voit ostaa galvanoidun levyn, aseta itsellesi sakset metallin kanssa työskentelemiseen, leikkaa työkappaleet haluamaasi nauhojen määrään ja yksinkertaisesti taivuta niitä pitkin akselin suuntaan - säästä rahaa saamalla samanaikaisesti tuotteita, jotka eivät ole huonompia.

Muutamia sanoja kellarin mineraalivillan eristämisestä

Kuten todettiin, mineraalivillaa kellarin eristämiseen ei ole paras ratkaisu, koska kosteuden kanssa kosketuksissa tämän materiaalin ominaisuudet heikkenevät merkittävästi.

Esimerkiksi puun / hirsirakennusten eristystyön aikana mineraalivillan käyttö on perusteltua paloturvallisuuden kannalta - toisin kuin polyuretaanipohjainen eristys, mineraalivilla ei tue palamista eikä aiheuta haitallisia aineita ihmisille voimakkaan lämmityksen aikana. Tilanne on erityisen tärkeä puulämmitteisen lämmityksen yhteydessä.

Lämminvesikerros mineraalivilla

Suoraan, lämpöeristystekniikka ei ole kovin erilainen kuin eristysmenetelmä vaahdon ja sen parannettujen muunnosten avulla. Ainoa aika on kiinnitettävä erityistä huomiota vedenpitävyyteen.

Tässä tapauksessa bitumipitoisuus bitumipolymeeripohjaan sopii hyvin.

Kaikista olemassa olevista muutoksista kumi-bitumin mastasia on osoittautunut parhaalla mahdollisella tavalla - vaikka rakennusten rakenteiden erilaiset muodonmuutoksetkinkin, kosteudenesteen laatu säilyy edelleen erinomaisella tasolla.

Mastikselle on tunnusomaista korkea tarttuvuus pesuaineilla, kipsipäällysteillä, alukkeilla jne. Samanaikaisesti mastiset aineet levitetään tavallisella harjalla tai rullalla. Koska mineraalivillan käyttö on sallittua vain peruspohjan sisäisellä eristyksellä, koska mastiksin käyttö aiemmin oikein valmistetulla seinillä ei aiheuta ongelmia.

Jos suositellaan aineen (jos tarpeen) valmistusta ennen käyttöä, suojaavan päällystekerroksen optimaalista paksuutta ja muita merkittäviä vivahteita mastin käytöstä, lue ohjeet erityisesti agentille. Nämä kohdat saattavat poiketa erilaisista koostumuksista.

Muuten kaikki tekniset vaiheet ja suositukset niiden toteuttamisesta, kun kellarikerros lämmitetään mineraalivillaa, pysyvät edellä mainittujen ohjeiden kaltaisina.