Kellarin eristys

Lähettäjä: valera-profiili Google+ -palvelussa

On suositeltavaa tehdä liuskan säätiön eristys riippumatta siitä, onko talon kellarissa (maanalaisessa osassa) tilaa. Samalla tuotetaan ja eristetään kellari ja perustukset seinille. Syynä on se, että säteilyn eristämättömien seinien läpi tapahtuu huomattavaa lämpöhäviötä, koska maa jäätyy tiettyyn syvyyteen (riippuen ilmastovyöhykkeestä). Tässä rakenteessa ulkona oleva eristys on suorassa kosketuksessa kosteuden ja maaperän täytön kanssa. Suulakepuristettua polystyreeniä suositellaan, koska se ei käytännössä ota kosteutta ja sillä on hyvät lujuusominaisuudet (kestää noin 20-30 t / m2).

EPPS liimataan kylmään bitumiin, tai se voidaan levittää suulakepuristamiseen (mutta tämä on kalliimpaa), ja sitten se kaadetaan maahan.

Huom. Joskus herää kysymys siitä, onko EPS-liimaa mahdotonta liittää, vaan yksinkertaisesti painaa sitä maan päällä. Vastaus on ei. Jos kokoat sen päähän ja jauhe se, se siirtyy oikeasta paikastaan ​​jo ennen täytön loppua. Vesi voi näkyä nivelen kautta, jolloin ontelo voi muodostua EPS: n ja seinän väliin.


Liimataan EPPS nauhateollisuuden seinään

Lämmitetyn nauhan perustuksen muotoilu on sellainen (ulkopuolelta):

 • seinään;
 • vedenpitävä (riippuen pohjaveden pinnasta, se joko rullataan tai päällystetään);
 • EPPS (paksuus otetaan kunkin ilmastovyöhykkeen laskennan mukaan);
 • maahan.

Sisältö: (piilota)

Syvyyskorkeuden eristys

Harkitse, mitä vaihtoehtoja voi olla eristysnauhan syvyyteen:

Lämmitetyt huoneet ovat kellarin seinämän takana.


Nauhapohjan lämmitys lämmitetyllä huoneella

Tällöin on suositeltavaa lämmetä huoneen pohjalle (huoneen lattian tasolle), vaikka tämä taso olisi alhaisempi kuin huurteen tunkeutumisen syvyys.

Saanen selittää, miksi. Uskotaan, että syvyyteen syvyyteen jääneiden syvyyksien syvyyden alapuolella maaperä kellari-seinämän takana on noin + 5-7 lämpötilassa. Tämä tarkoittaa sitä, että lämpöhäviöt, kuten kevättalvella, kulkevat eristämättömän pohjaseinän läpi. Jos tilat lämmitetään, on parempi välttää nämä lämpöhäviöt ja eristää pohja kellarikerroksen syvyyteen sekä suorittaa lattianeristys maanpinnalla.

Kellari-seinän takana on huoneita, mutta ne ovat lämmittämättömiä.


Nauhapohjan lämmitys lämmittämättömällä huoneella

Tässä tapauksessa on mahdollista eristää pohjaseinämä vain maaperän jäädyttämisen syvyydelle eikä lämmittää sitä alle.

Huom. On muistettava, että lämmittämättömässä kellarissa (vaikka perustus lämmitetään syvyyteen), ei ole lämpöä, se on noin 5-7 astetta, korkeintaan 10 (lämpö). Tällöin on suositeltavaa lämmittää ensimmäisen kerroksen lattiat.

Pohjakerroksen takana ei ole huoneita (vain maahan)


Nauhapohjan lämmittäminen ilman huoneen taloa

Tällöin kellari seinä on eristetty 0,5 metrin syvyyteen maan pinnasta.

Kuumenna säätiö ulkona

Kellarieristys on tärkeä ja ratkaiseva vaihe talon rakentamisessa ja korjaamisessa. Ei-lämmitetty säätiö ei ole pelkästään vakava lämpöhäviö vaan myös maanalaisen rakennuksen jäätymisen ja sen tuhoamisen vaara. Pohjan lämmittäminen ulkopuolelta mahdollistaa lämmön menetyksen vähentämisen useita kertoja, lisäksi se suojaa talon perustan pohjaveden vaikutuksilta ja alhaisilta lämpötiloilta.

Miksi säätiön eristäminen on tehokkaampaa?

Tämän kysymyksen ymmärtämiseksi on tarpeen kuvitella säätiön työolot. Säätiö ottaa sekä rakennuksen kuorman että maan paineen. Sen maanalainen osa on jatkuvasti alttiina maa- ja ilmakehille, kun taas huokoinen kellarimateriaali voi kastua ja imeytyä kosteuteen. Kun maaperän lämpötila laskee alle nollan, se jäätyy paitsi maaperän, myös kostea pohja. Tällöin halkeamia ja siruja muodostetaan huokoiseen betoniin. Lisäksi kallistuvan maaperän kausiluonteisilla liikkeillä on myös tuhoisa vaikutus. Nämä tekijät johtavat vähitellen perustuksen osittaiseen tuhoamiseen, ja sen jälkeen se vahingoittaa rakennuksen seinämiä.

Jotta vältetään ympäristön haitalliset vaikutukset pohjaan, ne turvautuvat toimenpiteisiin ja kaksi pääsuojausta ovat vedenpitävä perusta ja sen eristys. Samanaikaisesti eristys on useimmiten tuotettu ulkopuolelta, kuten ulkoisella eristel- mällä, ei ole vain suojatun talon tiloja vaan myös itse säätiö. Joissakin tapauksissa säätäminen sisäpohjan eristämiseen, useimmiten ulkoisen eristyksen ollessa mahdotonta.

Kellarikerroksen materiaalit ja menetelmät

Säätiö voi eristää eri tavoin:

 • Täyttäminen hiekalla tai laajennetulla savella. Vanhin ja tehottomampi tapa, joka perustuu näiden materiaalien ominaisuuksiin kosteuden poistamiseksi ja ilmavälin muodostamiseksi kellarinseinien läheisyyteen.
 • Lämmitin vaahtolevyillä ja sen nykyaikaisilla esineillä: vaahto, polystyreeni.
 • Lämmittäminen kivennäisromien käytön avulla, jonka jälkeen peitellään säätiö suojaverkolla;
 • Polyuretaanivaahto ruiskutetaan pinnalle erityisellä asennuksella. Tuloksena syntyy saumaton kerros, joka on kestävä mekaanisille vaurioille, joilla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet.

Säätiö täytetään hiekalla ja laajennetulla savella

Menetelmän etuja ovat materiaalin alhaiset kustannukset ja kyky suorittaa lämpöeristys itsenäisesti ilman ammattitaitoa. Lisäksi täyttökerros on samanaikaisesti vedenpitävä ja kompensoi maaperän paineen nousun aikana, mikä mahdollistaa tämän menetelmän tehokkaan käyttämisen kosteissa savimaissa, joilla on korkea jäätymisnopeus.

 1. Valmistakaa pohja säätöalueen ulkopuolelta. Sen syvyyden pitäisi olla hieman alapinnan syvyyden alapuolella ja leveys riippuu alueesta ja maaperän kosteudesta. Mitä alhaisempia lämpötiloja talvikuukausina ja mitä korkeampi on pohjaveden taso, sitä pitemmän kuopan pitäisi olla.
 2. Vedenpoisto suoritetaan kuopan pohjassa: geotekstriilejä asetetaan, murskattuja kivia kaadetaan päälle, rei'itetty putki asetetaan rauniolle ja jälleen kerros ryöstöä. Putket on sidottu yhteen järjestelmään ja ohjattu kaivoon.
 3. Säätiö puhdistetaan ja kuivataan, jonka jälkeen pohja on vesitiivis. Vedenpitävyyden valinta riippuu säätiön käyttöolosuhteista, mutta se on otettava huomioon: täytettäessä laajennettua savea ei ole mahdollista käyttää pinnoitetta vedenpitävyydellä bitumilla tai polymeerikoostumuksilla, koska se voi vaurioittaa vedeneristyskalvoa.
 4. Tee valmiin kaivannon täyttö hiekalla tai laajennetulla savi, täyttämällä se kerroksittain.

Pohjan lämmittäminen polyfoamilla ja sen analogeilla

Moderni ja erittäin tehokas menetelmä, joka mahdollistaa kellarinseinien korkealaatuisen lämpöeristyksen. Menetelmän edut ovat materiaalin korkeat lämmöneristysominaisuudet, lämmöneristyskyvyn helppous, materiaalin kestävyys mekaaniselle rasitukselle ja vaurioille sekä viimeistelyn helppous. Haitat - edellyttää pohjapinnan valmistusta, eristeen kerrosta jyrsijöiltä sekä sopivia tähän vedeneristämismenetelmään.

 1. Säätiön pinta louhitaan täydellä syvyydellä, puhdistetaan ja kuivataan. Bitumien vedeneristysjäämät, rasvat ja öljyt poistetaan välttämättömästi pinta-vaahdosta ja sen analogit tuhoutuvat, kun ne ovat kosketuksissa näiden aineiden kanssa.
 2. Vedeneristys säätiön yhdellä tapaa: obmazochnaya vedeneristys käyttäen mastinen polymeeri-pohjainen; kyllästää vedenpitävyys tai rullan vedenpitävä säätö.
 3. Lämmöneristysmateriaaleja levitetään erityisellä liimalla - sitä myydään kuivana sekoituksena. Levyillä on yleensä urat, jotka helpottavat niiden telakointia ja estävät aukkoja, aukkoja ja kylmäsiltoja.
 4. Säätiön pinta on suojattu jyrsijöiltä vaurioituneella vahvistusverkolla, sijoittamalla se samaan liimaan. Kun liima kuivuu, kellarin maanalainen osa on täynnä hiekkaa, ja maaosa on lisäksi kiinnitetty erikoisvahvojen avulla, joilla on leveä pää.

Pohjan lämmitys mineraalieristeillä (mineraalivilla)

Tätä menetelmää käytetään melko harvoin, koska sillä on hyvät lämmöneristykset, sillä on useita haittoja: sen rakenne vaatii kehyksen pystyttämisen, eristeen hyvän suojan kostutusta vastaan ​​sekä tiilien tai muiden viimeistelyaineiden valmistelemisen suojaavan seinän rakentamisen. Sitä käytetään yleensä pohjakerroksen ja kellariin kuuluvien osien suorittamiseen talon seinämien eristyksen jatkona.

 1. Säätiön pinta puhdistetaan ja kuivataan, mikä poistaa vikoja.
 2. Suorita se kehys lämpöä eristäville mattoille metalliprofiilista.
 3. Aseta eristävät matot kehykseen ja kiinnitä ne. Eristeen pinta on suljettu ulkopuolisesta kosteudesta höyryä läpäisevällä sääsuojakalvolla.
 4. Rakenna tiilen tai tuuletetun kehyksen suojaava seinä.

Pohjan lämmitys polyuretaanivaahdolla

Yksi tehokkaimmista tavoista eristää säätiö sekä ulko- että sisäpuolella. Sen suorittamiseksi tarvitaan erikoislaitteita - sumutuslaitteistoa, jonka avulla lämmityskomponentit syötetään pohjan pinnalle suurella paineella. Tuloksena on saumaton vaahtokerros, jolla on hyvät lämpö- ja vedeneristysominaisuudet. Tällaisen vedeneristyksen tekeminen on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, koska pinnoitteen laatu riippuu suurelta osin oikeasta tilasta ja itse asennuksesta.

Säätiön ulkolämpöeristys vähentää rakennuksen lämpöhäviötä 20-25% ja lisää käyttöikää. Säätiön eristys voidaan tehdä sekä rakenteilla olevassa rakennuksessa että käytössä olevalla rakennuksella.

Kun pohjaa ei tarvitse lämmittää. Kokeneiden rakentajien salaisuudet

Hyvin lämmitetty säätiö tarjoaa useita etuja kodin omistajille. Tämä toteamus pätee alueilla asukkaille, joissa talvet ovat kylmiä, ja maa jäätyy tarpeeksi syvälle. Siinä kysymys lämpöeristys ei edes ole sen arvoista. Mutta on tapauksia, joissa kellarien lämpeneminen on merkityksetön tapahtuma.

Hieman teoria

Maanalaisen osan lämpöeristyksellä on useita päätavoitteita.

Useimmat Etelä- ja Keski-Venäjän ihmiset rakentavat mökkejä betoniperustaan, eivätkä ne ole erityisen huolestuneita tästä. He elävät monta vuotta, aivan iloisesti ja mukavasti, ilman haudatun osan lisää lämpenemistä, vaikka suurin osa Pohjois-Pohjanmaan asukkaista näkee tämän liiketoiminnan lähestymistavan tuntemattomaksi ja tuhlaiseksi. Ensinnäkin on syytä selvittää, miksi ihmiset lämmittävät säätiötä.

Maanalaisen osan lämpöeristyksellä on useita päätavoitteita, joiden pääasiallisena tavoitteena on vähentää rakennuksen vieressä olevan maaperän jäädyttämisen ja kallistumisen syvyyttä. Näin voit suojata viestintää, varustaa kellarin tai olohuoneen kellarissa. Mutta päätehtävä lämmöneristyksestä: rakenteiden suojaus epätasaisella nousulla. Talon yhdellä kulmalla talon voi nousta korkeammalla kuin toinen. Säätiö on epämuodostunut ja halkeamia, mikä on jo huono. Siksi he lämmittävät talon pohjaa. Nyt on paljon helpompaa puhua siitä, milloin tätä ei voi tehdä. Miksi et saa tehdä pohjan eristämistä sisältä, lue sivulta http://ecotermix.ru/pochemu-ne-stoit-delat-uteplenie-fundamenta-iznutri/.

Säästämme lämpenemistä

Teoreettisesta näkökulmasta säätiötä ei voida eristää vain muutamissa tapauksissa.

Jos et lämmitä säätä, voit säästää huomattavasti rakennusmateriaaleja ja vahvuutta varsinaisessa rakentamisprosessissa. Tärkeintä, että tällaiset säästöt eivät menisi sivuttain. Talon suunnitteluvaiheessa kannattaa kuulla ammattilaisia ​​ja analysoida vastaanotettuja tietoja. Vasta sen jälkeen voit tehdä päätöksen eristyksestä tai sen poissaolosta.

Teoreettisesta näkökulmasta säätiötä ei voida eristää tällaisissa tapauksissa:

 1. Talo sijaitsee lämpimässä ilmastovyöhykkeessä, jossa talvella ei ole vielä pitkittynyttä pakkasta. Ei kylmää, joten maa ei jäädy läpi. Ei ole vaaraa, että hän turpoaa tai ilmoittaa alhaisen lämpötilan säätiölle. Täällä eristystä ei yksinkertaisesti tarvita.
 2. Pohjan alla oleva maa on homogeenista. Esimerkiksi talo on rakennettu hiekalle tai savelle. Sitten, myös jäädyttämällä, turvotus on yhtenäinen. Eli talo ei loimiudu kulmiin, vaan yksinkertaisesti nosta sitä. Vaikka erityisesti kylmällä leveysasteella, on syytä ainakin lämmittää maaperää säätiön alla.
 3. Maanalainen osa on haudattu jäätymisen alapuolelle. Sitten maaperän turvotus ei nosta perustusta vaan painaa vain sivuseiniä. Se riittää käsittelemään betonia vähentämään sen tarttumista jäädytetyllä maalla.
 4. Talon ympärillä on hyvä salaojitus, joka imee vettä ympäröivästä maaperästä. Voit saavuttaa hyvän vedenpoiston ja paljon vähemmän turvotusta. Samaan tarkoitukseen sinusit on joskus järjestetty kellarin ulkopuolelle ja peitetty kuivalla hiekalla.

Ennen rakentamista pohja-altaan pohja peitettiin paksulla kerroksella laajennettua savea tai kuivaa hiekkaa.

Lämpimään tai lämmittämään tämä kysymys ratkaisee rakennuksen omistaja. On positiivista kokemusta asumisesta taloja, joissa on peittämätön säätiö, mutta on myös surullisia tarinoita. Keskustele rakentajien kanssa, tutustu alueen asuntorakentamisen kokemuksiin, tee johtopäätöksiä ja varmasti teet oikean päätöksen.

Ecotermixin polyuretaanivaahtoa pidetään parhaimpana muiden lämmittimien joukossa. Suosittelemme katsomaan videoa ullakkohuoneen eristyksestä polyuretaanivaahdolla alla:

Yrityksen palveluiden hinnat löytyvät COST-osasta

Voit myös tilata asiantuntijan neuvoja sopivaan aikaan!

Sovellus on täysin ilmainen ja ei velvoita sinua mihinkään!

Kuinka syvä lämmittää säätiötä ulkona

On suositeltavaa tehdä liuskan säätiön eristys riippumatta siitä, onko talon kellarissa (maanalaisessa osassa) tilaa. Samalla tuotetaan ja eristetään kellari ja perustukset seinille. Syynä on se, että säteilyn eristämättömien seinien läpi tapahtuu huomattavaa lämpöhäviötä, koska maa jäätyy tiettyyn syvyyteen (riippuen ilmastovyöhykkeestä). Tässä rakenteessa ulkona oleva eristys on suorassa kosketuksessa kosteuden ja maaperän täytön kanssa. Suulakepuristettua polystyreeniä suositellaan, koska se ei käytännössä ota kosteutta ja sillä on hyvät lujuusominaisuudet (kestää noin 20-30 t / m2).

EPPS liimataan kylmään bitumiin, tai se voidaan levittää suulakepuristamiseen (mutta tämä on kalliimpaa), ja sitten se kaadetaan maahan.

Huom. Joskus herää kysymys siitä, onko EPS-liimaa mahdotonta liittää, vaan yksinkertaisesti painaa sitä maan päällä. Vastaus on ei. Jos kokoat sen päähän ja jauhe se, se siirtyy oikeasta paikastaan ​​jo ennen täytön loppua. Vesi voi näkyä nivelen kautta, jolloin ontelo voi muodostua EPS: n ja seinän väliin.


Liimataan EPPS nauhateollisuuden seinään

Lämmitetyn nauhan perustuksen muotoilu on sellainen (ulkopuolelta):

 • seinään;
 • vedenpitävä (riippuen pohjaveden pinnasta, se joko rullataan tai päällystetään);
 • EPPS (paksuus otetaan kunkin ilmastovyöhykkeen laskennan mukaan);
 • maahan.

Syvyyskorkeuden eristys

Harkitse, mitä vaihtoehtoja voi olla eristysnauhan syvyyteen:

Lämmitetyt huoneet ovat kellarin seinämän takana.


Nauhapohjan lämmitys lämmitetyllä huoneella

Tällöin on suositeltavaa lämmetä huoneen pohjalle (huoneen lattian tasolle), vaikka tämä taso olisi alhaisempi kuin huurteen tunkeutumisen syvyys.

Saanen selittää, miksi. Uskotaan, että syvyyteen syvyyteen jääneiden syvyyksien syvyyden alapuolella maaperä kellari-seinämän takana on noin + 5-7 lämpötilassa. Tämä tarkoittaa sitä, että lämpöhäviöt, kuten kevättalvella, kulkevat eristämättömän pohjaseinän läpi. Jos tilat lämmitetään, on parempi välttää nämä lämpöhäviöt ja eristää pohja kellarikerroksen syvyyteen sekä suorittaa lattianeristys maanpinnalla.

Kellari-seinän takana on huoneita, mutta ne ovat lämmittämättömiä.


Nauhapohjan lämmitys lämmittämättömällä huoneella

Tässä tapauksessa on mahdollista eristää pohjaseinämä vain maaperän jäädyttämisen syvyydelle eikä lämmittää sitä alle.

Huom. On muistettava, että lämmittämättömässä kellarissa (vaikka perustus lämmitetään syvyyteen), ei ole lämpöä, se on noin 5-7 astetta, korkeintaan 10 (lämpö). Tällöin on suositeltavaa lämmittää ensimmäisen kerroksen lattiat.

Pohjakerroksen takana ei ole huoneita (vain maahan)


Nauhapohjan lämmittäminen ilman huoneen taloa

Tällöin kellari seinä on eristetty 0,5 metrin syvyyteen maan pinnasta.

Suositukset kellari seinien lämmittämiseksi

 1. Jos vedeneristys kääritään ja sen jälkeen se suljetaan EPPS-arkilla, niin se riittää asettamaan sen yhdeksi kerrokseksi. Aseta pystysuoraan.
 2. Roll-vedeneristys on asennettava tasaiselle alustalle, ulkonemien ja tippojen sallittu arvo>

Kuinka lämmittää säätiö?

Kuumennettaessa kellarin pystysuora osa polystyreeni vaahto asennetaan maaperän jäädyttämisen syvyyteen, joka määritetään erikseen jokaiselle alueelle. Eristyksen tehokkuus syvemmällä asennuksella vähenee voimakkaasti.

Kulmavyöhykkeiden eristyksen paksuutta tulisi nostaa 1,5 kertaa 1,5 metrin etäisyydellä kulmasta molempiin suuntiin.

Lämmitettäessä säätiötä ulkopuolelta on järkevää, se tarjoaa alhaisen lämpöhäviön.

Kellarin eristys ulkona

Talon lämmittäminen talon ympärillä sokean alueen rakentamisen alaisena vähentää pakkasetkun syvyyttä seinillä ja pohjan alapuolella ja pitää rakeiden läpäisevyyden rajaan hiekka-, sora- tai sakka-aineksen kerroksessa. Samanaikaisesti ekstrudoitua polystyreenivaahtomuovia tulisi sijoittaa tiettyyn sokea alueeseen ≥ 2% talosta.

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon eristeen leveys ei saa olla pienempi kuin kausittaisen maaperän jäädytyksen syvyys.

Vaakasuoran eristeen paksuuden on oltava vähintään perustuksen pystysuoran eristyksen paksuus.

Säätiön lämmitys sisältä

Jos säätä ei ole mahdollista eristää ulkopuolelta, huoneen lämmöneristyslaite on sallittu. Lämpöeristys toimitetaan joko liimaamalla ekstrudoitua polystyreenivaahtoa seinätasolle käyttäen liuotinvapaa koostumuksia (esim. Sementtimassalla) tai kiinnittämällä eristelevyt mekaanisesti, minkä jälkeen viimeistelykerroksen asennus.

Tässä tapauksessa on pakko tarkistaa eristetyn rakenteen seinämät, jotta se voi kondensoitua kosteutta kerääntyä.

Kosteuden kertymisen laskeminen seinän rakenteessa, jossa on ekstrudoitu polystyreenivaahto, osoittaa, että tällainen rakenne on sallittua.

Polystyreeni-vaahdon kiinnittäminen
vedenpitävään säätöön

Eristys sijoitetaan eristetyn rakenteen seinämien tasoitettuun ulkopintaan sen jälkeen, kun se on vedeneristetty.

Kun pohja on eristetty ulkopuolelta, EPS-levyjen mekaaninen kiinnitys ei ole sallittua, koska tässä tapauksessa jatkuva vedenpitävä pinnoite rikkoutuu!

Suulakepuristettu polystyreeni vaahto kiinnitetään seinien vedeneristyspintaan liimalla tai sulattamalla bitumipitoisen vedeneristyskerroksen 5-6 pisteellä, mitä seuraa levyjen tiukka puristaminen.

EPPS: n liimaus aloitetaan pohjasta, jolloin levyt asetetaan vaakasuoraan yhteen riviin. Seuraava rivi levyjä asetetaan päästä päähän jo liimattuun alareunaan. Liimattuja levyjä ei saa asentaa uudelleen, vaan myös eristyksen asentoa muutaman minuutin kuluttua liimauksen jälkeen.

Eristyslevyjen on oltava samanpaksuisia ja sopivat tiukasti toisiinsa ja pohjaan. Samaan aikaan ne tulisi sijoittaa nivelet siirtymällä (porrastetusti). Jos levyjen väliset saumat ovat yli 5 mm, ne on täytettävä asennusvaahdolla. On parempi käyttää lautasia, jossa on porrastettu reuna. Ne sijoitetaan lähelle vierekkäisiä levyjä siten, että L-muotoisten reunojen osat ovat päällekkäin. Tällainen asennus poistaa kylmäsiltojen ulkonäön. Kun järjestetään kahden tai useamman eristyskerroksen lämmöneristys, levyn väliset saumat sijoitetaan aukkoon.

Liiman valinta riippuu käytetystä vedeneristämisestä. Käytettäessä bitumipohjaiseen vedeneristysvalssiin tai mastityyppiin käytetään erityistä liima-ainetta tai liimasvaa vaahtoa polystyreeniä varten. Liima-aineen valinnassa on varmistettava, että se ei sisällä liuottimia eikä liuottaa laajennettua polystyreenilevyä, kun sitä käytetään. Ei ole suositeltavaa käyttää tavanomaista asennusvaahtoa levyjen liittämiseen pystysuoraan pintaan ja saumojen tiivistämiseen, koska suuren tilavuuden laajenemisen vuoksi lämmöneristyskerros voi "lämmitellä" tai levyt irtoavat pinnalta niiden korkeiden jännitteiden ilmestymisen vuoksi.

Pohjakerroksen alapuolella on mahdollista käyttää liimakerrosta useita pisteitä pitkin kehää ja keskustaa niin, että kosteus, joka kerääntyy laatan pinnan ja rakennuksen pohjan väliin, virtaa alas ilman esteitä.

Kiillotetaan eristeen asentamista vielä kuivattuun bitumieristykseen seuraavista syistä:

 • Asennuksen aikana vedeneristyselementit voivat "hajota", minkä jälkeen tiukkuutta ei enää voida taata;
 • Kylmän bitumin vedeneristys voi sisältää liuotinpartikkeleita, jotka voivat vaurioittaa eristemateriaalia. Siksi, kun levität kylmältä bitumilta vedenpitävyyttä ennen ekstrudoitujen polystyreenivaahtolevyjen asentamista, on suositeltavaa antaa pintojen kuivua 7 päivää.

Kellarin eristys

Kellari olisi eristettävä pitkin kehää termisen sillan vähentämiseksi ja pohjan suojelemiseksi pakkasvaurioilta ja halkeilulta lämpölaajenemisen vuoksi.

Talon kellari on jaettu kahteen osaan: maan yläpuolelle ja alapuolelle, ja se on märissä olosuhteissa, koska se on jatkuvassa kosketuksessa maan kanssa, kostutettu sateella, sulavedellä ja roiskeella.

Ei-vedenpitävästä lämmöneristysmateriaalista, kuten polystyreeni- vaahdosta tai mineraalivillasta, perustuvan julkisivueristyksen on oltava vähintään 30-40 cm maan yläreunasta, jotta se ei sovi sateelle eikä sulaveteen.

Pohjakerroksen eristämiseksi sinun on käytettävä materiaaleja, joilla ei ole veden imeytymistä, eivätkä muutu eristeominaisuutesi märässä ympäristössä. Tällainen materiaali on suulakepuristettua polystyreenivaahtoa.

Maanalainen osa

Talon upotetussa osassa ei tarvita tikkaiden käyttöä, haudattu maa puristaa liimattua eristystä.

Korotettu osa

Kellarin alueella (maanpinnan yläpuolella) ekstrudoitu polystyreenivaahto kiinnitetään polymeerisementtiliimaan tai mihin tahansa muuhun liimaan, joka antaa hyvän kiinnittymisen pohjaan.

Jos talon maanalaisessa osassa EPS on mahdollista vain liima-aineen avulla, silloin pohjan yläpuolella on tarpeen asentaa julkisivukappaleita 4 tappeen lautasella.

Lämmöneristyskerroksena maanpinnan yläpuolella on mahdollista käyttää erityistä ekstrudoitua polystyreeni-vaahtoa, jossa on jauhettu XPS CARBON ECO FAS-pinta, joka parantaa liimojen adheesiota. On myös mahdollista käyttää standardipitoisia suulakepuristettua polystyreeni- vaahtoa sileällä pinnalla, tässä tapauksessa tarttumisen parantamiseksi, pinnan hiominen metalliharjan harjalla tai puukahvalla, jossa on hienot hampaat.

 1. Eristyskiinnitys (se tehdään samalla tavoin kuin koko julkisivujärjestelmän eristäminen polymeerisementtiliimalla)
 2. Ensimmäisen lasikuidun vahvistuskerroksen asennus

Valmistettua liimaliuosta levitetään pitkällä ruostumattomasta teräksestä valmistetusta rakeesta levyyn pystysuorasti nauhan muodossa. Liiman paksuuden tulisi olla noin 3 mm. Ratkaisu otetaan käyttöön talon kulmasta. Sen jälkeen, kun liimaliuos on levitetty segmentille, joka on yhtä suuri kuin valmistetun verkon pituus, se kohdistuu palkin hammastetun puolen kanssa liuoksen tasaisen paksuuden saamiseksi koko pinnalle. Levitä ruudukon valmistettu osa tuoretta liimamastia puristamalla se paikalleen useaan paikkaan liimalla, jossa on rakeita tai sormia. Ristikon reunan päällekkäisyydestä on syytä muistaa 10 cm: lla. Sironnan sileä puoli on tarpeen hiljentää verkko liimaliuoksessa - ensin pystysuunnassa ylhäältä alas ja sitten vinosti ylhäältä alas.

 • Kiinnitys (suoritetaan ensimmäisen kerroksen avulla lujittamalla lasikuitua)
 • Toisen kerroksen vahvistaminen lasikuitu (samanlainen kuin ensimmäinen)
 • Plinth decoration (mahdolliset vaihtoehdot):
  • koriste-kipsi;
  • kivilaatat (asennettu erityiseen liima-aineeseen);
  • keraamiset laatat (asennettu erityiseen liima-aineeseen koristepinnoille).
 • Pohjalevyn eriste

  Tarvittaessa pohjalevyeristyslevyjen eristys asetetaan vedenpitävyyteen. Jos on suunniteltu käytettäväksi neulottua raudoitusta teräsbetonisen monoliittisen pohjalevyn tai voimalinjan lujittamiseksi, riittää suojaamaan eristyslevyt betonin nestemäisiltä osilta 0,15-0,2 mm: n paksulla muovikalvolla, joka on asetettu yhteen kerrokseen. Jos hitsauksen käyttö on suunniteltu lujitustöihin, niin kalvon päälle tulee tehdä alhaisen laatuisen betonin tai sementti-hiekkalaastin suojavaate. Levyt, jotka on asetettu päällekkäin 10-15 cm kaksipuolisella teipillä.

  1. №1. Kellarieriste: ulkona tai sisälle?
  2. №2. Onko talon kellari lämmitettävä?
  3. №3. Kellarieristyksen materiaalit
  4. №4. Kellarin eristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto
  5. №5. Vaahtopolyuretaanivaahto pohjaeristeelle
  6. №6. Mineraalivilla kellarineristykseen
  7. №7. Eristys laajennetulla savella
  8. №8. Lämmöneristys
  9. №9. Lämmin lämmin kipsi
  10. №10. Maadoituseristys

  Viime vuosikymmeninä viime vuosisadan 80-luvulla apuvälineiden maksu oli vain 3-4% koko perheen tuloista. Nykyään kunnallisen asunnon osuus keskimäärin jo saavuttaa 10-15 prosenttia perheen tuloista ja lämmitysmaksun - 30 prosenttia tästä määrästä. Ei ole yllättävää, että suurin osa Venäjän kansalaisista mieluummin valvoo tarkkaan kustannuksia ja erityisesti kotitalouksien lämmönloukkauksia. On todettu, että noin 20% lämpöhäviöistä laskee jalustaan ​​ja pohjaan, joten talon pohjaseinän eristys on yhtä tärkeä ja välttämätön kuin seinien eristys. Oikein suoritettu eristys säästää kallista lämpöä, mutta myös välttää kosteuden kondensoitumista kellarikerroksen seiniin, muotin muodostumista ja kehitystä sekä suojata rakennetta jäätymiseltä.

  №1. Kellarieriste: ulkona tai sisälle?

  Kellari kutsutaan talon haavoittuvimmaksi osaksi, koska siihen ei ole asennettu vain suurta kuormaa kaikkien seinien ja lattioiden painon muodossa, vaan myös usein korkeassa kosteudessa. Pohjakerrosta kutsutaan perustuksen jatkoksi, joka nousee maanpinnan yläpuolelle ja kulkee talon ulkoseinille. Yksinkertaisesti sanottuna se on rakennuksen perustuksen ja seinämien yhdistävä elementti alkaen ensimmäisessä kerroksessa lattiatasosta. Se suojaa taloa kosteuden ja kylmän tunkeutumiselta, ja sillä on myös koristeellinen rooli, koska talossa ilman socleä näyttää jotain kyykkää.

  Teoriassa kellarin kellarista voi lämmittää sekä sisä- että ulkopuolelta, mutta tehokkuus on hyvin erilainen. Jos suoritetaan sisäinen lämpeneminen, on tietyssä määrin mahdollista saada huoneen eristäminen alhaisilta lämpötiloilta, mutta seinän ja eristyksen välille syntyy lauhde, josta kellarista kärsii. Lisäksi jälkimmäistä ei suojata kylmän vahingollisilta vaikutuksilta. Tulos ei tule olemaan kauan tulossa - jäätymisen, niiden laajenemisen, jatkuvan kastumisen ja myöhemmässä muodonmuutoksessa ja murenemisessa, lujuusominaisuuksien menetyksestä johtuvien mikrohiukkasten ulkonäön.

  Ulkopuolinen eristys mahdollistaa suojauksen kylmältä ja huoneesta sekä pohjan materiaalista ja kastepiste siirtyy kohti eristystä, joka on paljon kestävämpi kuin kosteus ja alhaiset lämpötilat kuin pohja. Tuloksena saamme lämpimän huoneen ja pidennämme rakenteen elämää. Eristystyöt tehdään parhaiten talon rakennusvaiheen aikana, mutta sen rakentamisen jälkeen on mahdollista tehdä tehokasta eristämistä, vaikka se onkin hieman vaikeampaa.

  №2. Onko talon kellari lämmitettävä?

  Kansallisen mentaliteetin erityispiirre on, että haluan pelastaa kaiken. Siksi suosittu kysymys: onko aina tarpeen lämmittää yksityisen talon kellarista? Tällaisissa tapauksissa lämpöeristys ei välttämättä ole tarpeen:

  • jos talo on tarkoitettu ainoastaan ​​kesäaikaan;
  • jos talossa ei ole kellareja ja kellari on pieni (0,5 m) ja järjestetty tulvien välttämiseksi;
  • jos talo sijaitsee alueella, jossa ei ole kovaa talvella.

  Kaikissa näissä tapauksissa saat eristettyä lattiaa. Jos alueen ilmasto on ankara, talossa käytetään pysyvää asumista, ja kellarissa sen on tarkoitus säilyttää ruokaa, järjestää autotalli, kattilahuone tai muut kodinhoitohuoneet, niin emme voi tehdä ilman lämpenemistä.

  №3. Kellarieristyksen materiaalit

  Viime aikoina savi ja olki sekoitettiin kelluntajalustaan. Viime vuosikymmeninä on ilmestynyt monia uusia, hienostuneempia ja käteviä tapoja lämmöneristeen suorittamiseen. He esittävät useita vaatimuksia:

  • matala lämmönjohtavuus. Lämmöneristysominaisuudet ovat parempia niille rakennusmateriaaleille, joilla on alhaisempi lämmönjohtavuus;
  • pieni veden imeytyminen. Kun eristys imee kosteutta, se menettää joitakin tärkeitä suorituskykyominaisuuksia. Kosteuden kerääntyminen on erityisen vaarallista pakkasajan aikana, kun vesi lisää tilavuutta ja voi häiritä eristyksen rakennetta.
  • korkea puristuslujuus, koska materiaalin on kestettävä maaperän paine.

  Lisäksi eristeen tulisi olla kestävä, höyryä läpäisevä, vastustuskykyinen muottiin ja jyrsijöihin.

  Nykyään seuraavia materiaaleja käytetään eristämiseen:

  • eristyslevyt (vaahto, ekstrudoitu polystyreenivaahto, mineraalivilla);
  • polyuretaanivaahto, joka levitetään ruiskutuksen vuoksi;
  • sardeldi on suosituin vaihtoehto irtotavaran eristyksille;
  • lämmin kipsi;
  • Thermopanels;
  • maahan.

  №4. Kellarin eristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto

  Suulakepuristettu polystyreenivaahto on suosituin materiaali perustuksen pohjan lämmittämiseksi. Usein sitä kutsutaan myös penoplex nimellä yrityksen, joka tuottaa materiaalia saman tavaramerkin alla. Eristys muistuttaa meitä kaikille tuntemalle vaahtomuoville, mutta jäykkää ja kestävämpää, se kestää hyvin maaperän paineita, ei rypisty ja ei itke.

  etuja:

  • erinomaiset lämmöneristysominaisuudet ja matala lämmönjohtavuus;
  • vastustuskyky kosteudelle ja kyvyttömyys absorboida sitä, mikä selittyy suljetulla solurakenteella;
  • riittävä puristuslujuus;
  • korkea kestävyys, joka saavuttaa 50 vuotta tai enemmän;
  • jyrsijät eivät vahingoita materiaalia, eikä muotti ole vaikuttanut;
  • helppo asennus ja käsittely, kyky suorittaa työ omalla voimallaan ja ilman mekaanisia kiinnittimiä;
  • kohtuullinen hinta.

  Lisäksi penoplexilla on kohinanvaimennusominaisuuksia, ja tulenkestävien tulenkestävyyden ansiosta se on tulenkestävä. Haittoihin kuuluu suuri määrä liitoksia - miinus kaikista laattojen materiaaleista. Jopa suurimmat polystyreeni-vaahtolevyt eivät anna sinun luoda monoliittista eristysrakennetta, ja nivelten on oltava huolella tahrattomat tai zapenivat. On parempi ottaa levyjä lukolla, jonka ansiosta ne sopivat tiiviimmin vähentäen kylmäsiltojen riskiä. Alueilla, joilla on ankara ilmasto, voi olla tarpeen asentaa Penoplex kahteen kerrokseen ja toisen kerroksen levyjen on peitettävä ensimmäisten levyjen väliset saumat.

  Lisäksi materiaali, vaikkakaan ei niin herkkä kuin vaahto, kestää kunnollisia kuormia, mutta murenee leikkaamalla. Asennus on yksinkertaista, mutta vaatii hoitoa ja huomiota, kestää kauan. On parempi tehdä tämä kesä, lämpimällä ja kuivalla säällä.

  Materiaalin paremmin saatavilla oleva analogi on polystyreenivaahto, joka saadaan ei-ekstrusiivisella tavalla. Se pitää lämpimänä hyvin, mutta siinä on paljon puutteita. Ensinnäkin on hauraus suojata materiaalia maaperän paineesta, ne rakentavat puolen tiilenpaksuisen seinän. Toiseksi, jyrsijät vahingoittavat sitä. Lisäksi materiaali kykenee imemään kosteutta, joten et voi tehdä ilman korkealaatuista roll-over- tai bitumipolymeerineristystä, ja tarve tehdä kaikki nämä työt mitätöi kaikki edut vaahtomuovin hankkimisesta, joten materiaalia käytetään yhä vähemmän seinän ja kellarieristykseen.

  №5. Vaahtopolyuretaanivaahto pohjaeristeelle

  Polyuretaanivaahtoa voidaan turvallisesti kutsua ihanteelliseksi suorituskyvyn eristykselle. Materiaalin levittäminen toteutetaan erikoislaitteilla, joissa polyolia ja isosyanaattia sekoitetaan paineessa, mikä johtaa polymeerin synteesiin ja hiilidioksidin muodostumiseen. Jälkimmäinen luo eristetyt toisistaan ​​kuplat. Ruiskutus suoritetaan ohut kerros aikaisemmin valmistetulla pohjalla.

  etuja:

  • korkeat lämmöneristysominaisuudet, jotka on erityisesti varmistettu hiilidioksidikuplien vuoksi, koska lämmönjohtavuuskerroin on alempi kuin ilman;
  • vastustus hometta ja hometta vastaan;
  • monoliittinen eristyskerros, joka täyttää kaikki halkeamat ja viat, ei saumoja;
  • lujuus, jäykkyys, elastisuus ja materiaalin keveys;
  • korkea ylläpidettävyys. Tällöin vaurioitunut alue voidaan tiivistää uudella polymeerin osalla;
  • suuri työnopeus - kellarin lämpöeristys suoritetaan yhdessä päivässä.

  Haittojen joukossa on materiaalin korkea hinta ja kykenemättömyys suorittaa omaa työtä - tarvitaan erityisiä laitteita, reagensseja ja vuorovaikutusta niiden kanssa. Lisäksi lämmitin pelkää auringonvaloa, joten on parasta yrittää mahdollisimman pian viimeistellä julkisivu.

  №6. Mineraalivilla kellarineristykseen

  Mineraalivilla tarkoitetaan monenlaisia ​​materiaaleja, mutta basaltinvillaa käytetään yleensä kellarin jalustan eristämiseen. Raaka-aineita käytetään raaka-aineina, jotka sulavat ja vedetään ohuiksi kierteiksi ja niistä muodostuu lämmitin. Se on valmistettu rullina ja laattoina, ja voit käyttää toisiaan: rullat antavat pienimmän saumamäärän, ja levyille on luonteenomaista suuri lujuus.

  etuja:

  • alhainen lämmönjohtavuuskerroin, joka saavutetaan kuitumaisen rakenteen vuoksi;
  • äänieristys;
  • palonkestävyys, perustana - mineraalit;
  • korkea höyryläpäisevyys;
  • lujuus ja mekaanisten vaurioiden kestävyys;
  • vastustus muotista;
  • korkea kestävyys;
  • yksinkertainen asennus.

  Valmistajat sanovat, että mineraalivilla nukahtaa hyvin eikä absorboi sitä, mutta tämä ei ole täysin totta. Materiaalilla on kyky kerääntyä kosteutta, mikä vähentää huomattavasti sen eristeominaisuuksia, joten ne alkoivat lisätä siihen erityisiä vettähylkivia aineita. Mutta tämä ei myöskään poista tarvetta tehdä voimakasta vedenpitävyyttä, ja tämä on tylsiä, aikaa vievää ja kallista, joten savi on eristetty erittäin harvoin kivennäisvilla - mutta se on täydellinen seinille ja parvekkeille.

  №7. Eristys laajennetulla savella

  Laajennettu savi - kevyt materiaali, jolla on melko suuret rakeet. Se on valmistettu sulavista savista rumpusarjoissa, joissa turvotus ja kovettuminen tapahtuu. Se tulee ympäristöystävälliseltä ja täysin turvalliselta materiaalilta, jota kutsutaan yhdeksi budjettieristyksestä. Sitä käytetään yleensä kellarijalustan lämpöeristykseen talojen, joita ei käytetä ympärivuotiseen asumiseen.

  etuja:

  • huokoinen rakenne tarjoaa hyvän lämmöneristeen ja meluneristeen;
  • pieni paino;
  • tulenkestävyys, koska pohja - savea ja pakkasenkestävyys;
  • ympäristöystävällisyys;
  • alhainen hinta

  Huokoinen rakenne johtaa kykyyn imeytyä kosteutta, jota ei juuri suositella socle. Kuitenkin, jos yrität suorittaa eristyksen tieteen mukaan, tämän ominaisuuden vaikutus voidaan kumota. Eristys, jossa on laajennettu savi, edellyttää pakollista salaojitusjärjestelyä: oja kaivetaan syvemmälle kuin kellari, geotekstiilit asetetaan yhteen, geotekstiili kaadetaan ja putki, jossa on reiät kosteuden poistoon, asennetaan. Pile roskaa päälle, anna geotekstiilit uudelleen ja nukahtaa hiekalla. Valmistustöiden jälkeen asennetaan noin 1 m: n etäisyydelle kellarikerroksen syvyyteen ulottuva puinen kaatopaikka, joka kattaa sekä talon seinät että kaivon seinämän, saumat liimataan. Laajennettu savi kaataa heterogeenisen fraktion, koska se nukahtaa. Kun muotti on kokonaan täytetty laajennetulla savella, se peitetään kannella, jonka kaltevuus on vähintään 45 astetta - tämä tehdään suojaamaan kellarikerros sedimentin kerääntymiseltä.

  №8. Lämmöneristys

  Termopaneelit ovat saksalaisia ​​keksintöjä, jotka perustuvat jäykään polyuretaanivaahtoon, jolla on jo tuttuja ominaisuuksia, joiden päälle on asennettu koristeellinen vuori, joka jäljittelee mitä tahansa jaloa materiaalia: kiveä, tiiliä, laattoja jne. Tuloksena on luonnollisin sandwich-paneeli, joka yksinkertaistaa asennusta huomattavasti ja selviää useita toimintoja kerralla.

  etuja:

  • hyvä lämmöneristys ja kosteuden kestävyys;
  • suuri ulkonäkö;
  • vastustuskyky hometta ja jyrsijöitä vastaan.

  Modernilla ja näennäisesti täydellisellä materiaalilla on joitain haittapuolia, eikä se ole pelkästään korkea hinta. Ensinnäkin erityistä huolellisuutta ja huolellisuutta tarvitaan asennusvaiheessa: paneelit on kiinnitettävä varovasti vahvalla liimalla, jotkut käyttävät myös takakappaleita takuun antamiseksi. Toiseksi, termopaneeleja voidaan asentaa vain täysin tasaiselle alustalle, ja muuten ne on sovitettava paneeleihin. Mutta kaikki nämä vaikeudet ylittävät erinomaisen energiatehokkuuden.

  №9. Lämmin lämmin kipsi

  Lämmin kipsi, jota kutsutaan kuiviksi liimaseoksiksi, joilla on vähän tekemistä koristeellinen vastapuoli. Eristeen koostumus voi sisältää sahanpurua, vermikuliittia tai polystyreenivaahtoa.

  etuja:

  • lujuuseristys;
  • Helppo asennus, koska voit aloittaa lämpimän kipin käytön välittömästi sen jälkeen, kun esikerroskerros kuivuu. Jos aiot käyttää lämpöeristystä yhdessä kerroksessa, voit jopa tehdä ilman vahvistusta silmäkoko;
  • suhteellisen pieni hinta.

  Siinä on paljon puutteita:

  • veden imeytyminen, joten varovainen vedeneristys on välttämätöntä;
  • on mahdotonta tehdä paksumpi kuin 5 cm, muuten on välttämätöntä levittää eristys paitsi ulkona myös sisäpuolella;
  • suuri paino;
  • lämmin kipsi ei voi olla viimeistelyaineiston rooli.

  №10. Maadoituseristys

  Maapalloa tai hiekkaa voidaan käyttää myös lämmöneristimiin, mutta tämä on vaihtoehto siinä tapauksessa, että varoja on hyvin vähän tai on tarpeen järjestää tilapäinen eristys ja pienet investoinnit. Menetelmän ydin on yksinkertainen: kellarissa on paksu maaperä, joka muodostaa akselin pohjakerroksen tasolle asti. Samalla tavalla voit saavuttaa hyviä tuloksia, mutta silti maapallon lämmönjohtavuus on kaukana ihanteellisuudesta, joten kellari jäätyy kylmään, vaikkakin pienempiin määriin. Muita haittoja ovat tarve suuri määrä maaperää, ulkopuolisten apua vetovoima, koska on mahdotonta selviytyä tällaisesta fyysisesti kovaa työtä yksin. Lisäksi, jos aiot tehdä pohjakerroksesta asuinalueella, ikkunat eivät toimi, ja ilmanvaihtokanavat on tuotava maadoitetun akselin yläpuolelle.

  Tietenkin luonnollisesti puristettua polystyreenivaahtoa ja polyuretaanivaahtoa pidetään parhaimpina lämmöneristysvaihtoehdoina, mutta kuten me näemme, tietyissä olosuhteissa muilla lämmöneristysmateriaaleilla on oikeus käyttää.

  Eristeen käyttö säätiön järjestelyssä on tavallinen tapa parantaa rakennuksen eristystehokkuutta ja suojata säätiö nollaveden lämpötilan negatiivisilta vaikutuksilta. Muiden lämmöneristysmateriaalien joukosta ekstrudoitu polystyreenivaahto tuli hyvin suosittu. Toisin kuin tavanomainen vaahtomateriaali, materiaalilla on lisääntynyt turvamarginaali, lisäksi levyjen erikoismuoto mahdollistaa asennusprosessin huomattavan yksinkertaistamisen.

  Kuvitellaan, kuinka lämmittää talon perustusta vaahtomuovilla ulkoa omilla kädillä. Menettely on hyvin samanlainen kuin seinien eristys. Kellarin puolelle, jotka sijaitsevat maanpinnan yläpuolella ja alapuolella, ovat kiinteät erityiset eristyslevyt. Eristeen käyttö mahdollistaa lämmönsiirtonopeuden vähentämisen säätiön seinien ja maakerrosten välillä.

  Miksi lämmin säätiö

  Jotkut yksityisten asuntojen omistajat kieltäytyvät kellarin eristysmenettelyistä, yrittäen säästää mahdollisimman paljon rahaa. Samalla rakennusalan asiantuntijat väittävät, että talon tämän osan eristäminen on yksinkertaisesti välttämätöntä, ja on parempi korjata eristys rakennuksen ulkopuolelle.

  Eristyskellarikastikeiden yleinen rakenne

  Seuraavat väitteet esitetään eristyksen puolesta:

  • Eristyksen jälkeen säätö on suojattu ilmanpoistumislämpötilojen negatiivisesta vaikutuksesta. Tämä tekijä on erityisen tärkeä paikoissa, joissa on korkea kosteus. Jos lämpötilan laskiessa kosteus tulee betonin halkeilua, se alkaa laajentua nopeasti ja lopulta rikkoo ja vahingoittaa betonirakennetta.
  • Säätiön suojausaste lämpötilavaihteluita vastaan ​​kasvaa. Betonirakenteessa on paljon vähemmän puristus- ja laajenemiskertoja, minkä seurauksena rakennuksen elämä ilman peruskorjausta kasvaa merkittävästi.
  • Eristys tulee lisäesteen pohjavedelle, joka tunkeutuu pohjaan.

  Kuinka eristää säätiö paremmin: sisällä tai ulkona

  Voit eristää säätiön sisä- tai ulkopuolelta. Molemmilla menetelmillä on niiden edut ja haitat.

  Sisäinen lämpöeristys

  Sisäeristyksen etuja ovat:

  • Mikroilmaston parantaminen kellarissa;
  • Sisäisen kosteuden tehokas valvonta;
  • Pohjan suojelu pohjaveden tunkeutumiselta.

  Sisäeristyksen haitat ovat:

  • Tällainen eristys ei suojaa pohjaa maaperän jäädytyksestä;
  • Kosteus pääsee helposti betonipohjan huokosiin ja tuhoaa sen;
  • Kastepiste siirtyy sisälle.

  Eristys ulkopuolelta

  Tällä eristysmenetelmällä on seuraavat edut:

  • Säätiö on luotettavasti suojattu pakastamiselta;
  • Kastepiste liikkuu kadulle;
  • Betonialusta on suojattu ympäristöön kohdistuvilta negatiivisilta vaikutuksilta.
  • Lisää huomattavasti huoneen koko elämää;
  • Jotkut lämmittimet pystyvät lisäämään säätiön vahvistusta;
  • Lämpökaihtimen alueella on mahdollista suojautua paitsi pohjasta myös maaperästä noin puolen metrin etäisyydeltä asennetusta eristyksestä.

  Ulkoinen eristys vie enemmän aikaa ja materiaaleja, ja tämä on ainoa haittapuoli tästä menetelmästä.

  On hyvin tärkeää ymmärtää, että säätiön ulkolämpötila tarjoaa luotettavan takuun koko talon suojaamiseksi, ja sisäpuolen lämpöeristys suojaa vain kellarin kylmästä.

  Ulkopuolisten ja sisäisten menetelmien kaikkien etujen ja haittojen arvioimiseksi voimme päätellä, että on parempi suosia ulkoista eristämistä.

  Jotta lämmitin pystyisi täysin käsittelemään sille uskottuja tehtäviä, on syytä muistaa, että säätiön lämpöeristys on suoritettava vasta, kun kaikki seinät on eristetty. Muista käsitellä kaikki liitokset eristeen ja asennusvaahdon välillä - mikä lisää huoneen lämpöeristyksen tehokkuutta.

  Muuten säätö lämmön säätämisestä sisäpuolelta annetaan vain, jos jostain syystä et voi asentaa lämmittimen ulos.

  Parempi suorittaa eristys

  Asennettaessa lämpöeristystä säätöön sopii erikseen sopivan eristyksen valinta ja osto ratkaistaan ​​aluksi. Kellarikerroksen materiaali on erotettava seuraavilla ominaisuuksilla:

  • On taipumus muodonmuutokseen maaperän vakion paineen taustalla;
  • Älä ime kosteutta maaperästä.

  Nykyaikaisilla markkinoilla eristysmateriaalit ovat laaja-alaisia, ja rakennusteollisuuden uusi tulokas voi sekoittaa runsaasti ehdotuksia. On syytä sanoa, että yhteinen eristys "mineraalivilla" säätiön lämpöeristykselle ei toimi. Se ei ainoastaan ​​kestä kestävyyttä, vaan myös imeytyy hyvin kosteuteen, minkä seurauksena kaikki sen myönteiset toimintaominaisuudet vähenevät.

  Mineraalivillan palonkestävyydestä ja vähäisestä lämmönjohtavuudesta huolimatta on merkittävä haitta - korkea hygroskooppisuus

  Nykyaikaisten yksityisten rakennusten rakentaminen säätiön eristämiseksi soveltuvat parhaiten kahteen materiaaliin:

  • Penoplex;
  • Polyuretaanivaahto.

  Polyuretaanivaahto on moderni eristysmateriaali, joka takaa betonirakenteen lämpö-, ääni- ja vesisuojauksen. Materiaali ruiskutetaan pinnalle useiden kerrosten erikoislaitteiden avulla. Tämä käyttötekniikka mahdollistaa aukkojen ja saumojen ulkonäön. Materiaalin edut ovat:

  • Kyky levittää lämpöä eristävä pinnoite ilman saumoja ja aukkoja;
  • Erinomainen tarttuvuusominaisuudet;
  • Alhainen lämmönläpäisevyys;
  • Höyrysuojaus;
  • Lisääntynyt luotettavuus;
  • Pitkä käyttöikä;
  • Ei tarvita myös hankkia materiaalia säätiön höyryn ja veden suojaamiseksi.

  Tärkein ja varsin merkittävä haittapuoli on se, että materiaalin asettamiseen tarvitaan erikoislaitteistoja, minkä seurauksena prosessi on mahdoton toteuttaa kotona. Lisäksi polyuretaanivaahdolla on korkeat kustannukset.

  Penoplex puolestaan ​​ei vaadi erityisiä taitoja ja erikoislaitteita asennukseen. Se muun muassa tarjoaa seuraavat edut:

  • Solukerrakenne ei anna kosteutta, minkä seurauksena levyt eivät romahdeta jäädytyksen jälkeen;
  • Lisääntynyt lujuusominaisuudet;
  • Säätiön pitkäikäisyys;
  • Alhaiset kustannukset;
  • Materiaalin pitkä käyttöikä;
  • Lämmöneristysominaisuuksien säilyminen koko käyttöiän ajan;
  • Jyrsijät eivät käytä ainetta elintarvikkeena, toisin kuin perinteinen vaahto.

  Lämpeneminen penoplex vähentää lämpöhäviötä 20% ja auttaa säätiötä palvelemaan kauemmin

  Penoplex - vaahdon parannettu versio. Materiaali on erittäin helppo kulkea kosteutta, ja sen jälkeen, kun useita sulatus- ja jäädytysjaksoja on kulunut, se vain putoaa segmentteihin. Lisää, että muutama vuosi sitten, rakennusmarkkinoilla kysyttiin myös laajennettua savea lämmönlähteenä säätiölle. Materiaali on alhaisempi kuin penoplex sen korkeiden kustannusten vuoksi, samoin kuin vähentynyt tehokkuus lämpöeristyksen alalla.

  Eristeen paksuuden laskeminen

  Eristeen oikean valinnan lisäksi on tarpeen kiinnittää huomiota ja laskea sen optimaalinen paksuus. Jos penoplex-levyllä ei ole riittävää paksuutta, se voi johtaa perustuksen jäädyttämiseen ja kastepisteen siirtämiseen kellarihuoneen sisällä, mikä johtaa lopulta seinämien kondensoitumiseen ja kosteuden lisääntymiseen.

  Sinun ei pidä ottaa liian paksua materiaalia: eristysaste ei kasva, mutta kustannukset vaikuttavat merkittävästi perhebudjettiin.

  Eristysmateriaalin paksuuden oikea laskenta - talon lämpö takaa, kosteuden puute ja pienet taloudelliset kustannukset.

  Lämmönkestävyys on merkitty latinaksi kirjaimella R. Tämä arvo on vakio, mutta jokaiselle alueelle arvo on erilainen ja riippuu yleisistä ilmasto-olosuhteista. Esimerkiksi Moskovan alueella se on 3,28 m2K / W. Muiden Venäjän alueiden osalta arvo voidaan ottaa taulukosta:

  Lämmönkestävyys lasketaan kaavalla:

  jossa h1 on kellarin paksuus (metreinä), λ1 on perustuksen lämmönjohtavuuskerroin (vahvistetulle betonijohdalle λ1 = 1,69 W / m ° K); h2 - eristysmateriaalin paksuus (metreinä); λ2 on eristeen lämmönjohtavuuskerroin (vaahtokompleksille, λ2 = 0,032 W / m ° K).

  Erilaisten materiaalien lämmönjohtavuuskerroin

  Näin ollen eristeen paksuus lasketaan kaavalla:

  Harkitse esimerkkiä eristysmateriaalin paksuuden laskemisesta Pietarissa sijaitsevalle yksityiselle talolle, jossa on puolet metrin paksuinen (h1 = 0,5 m) raudoitettu betonipohja:

  h2 = 0,032 (3,23-0,5 / 1,69) = 0,094 m, toisin sanoen 94 mm.

  Arvo on pyöristettävä senttimetriin asti. Näin ollen vaahtomuovin paksuus Leningradin alueen talon puoli metriä korkean raudoitetun betoniseoksen eristämiseksi on 10 cm.

  Eristystekniikka

  Eristyksen sekvenssin noudattaminen penoplex selviää prosessin, jopa aloittelevien rakentajien kanssa.

  maavalli

  On suositeltavaa tehdä työtä säätiön eristyksen aikana tulevan talon rakennusvaiheessa. Joten prosessi yksinkertaistuu huomattavasti. Mutta entä jos talo rakennettiin muutama vuosi sitten, eikä sitä lämmitetä alusta alkaen?

  Tässä tilanteessa säätiö louhitaan maahan. Ihannetapauksessa kaivaa jopa maan syvyyteen, mutta jos työvoimaresurssit ovat rajalliset ja et voi selviytyä tästä työstä, kaivamalla kaivantoa säätiö maksaa käytetyn eristeen pituuden.

  Kaivannon paksuus määritetään lisäämällä käytetyn eristyslevyn paksuus sekä työhön tarvittava vähimmäistila. On hankalaa tehdä kaivanto liian laaja, varsinkin jos et aio osallistua erikoistuneisiin rakennuslaitteisiin prosessissa. Liian pieni kaivanto vaikeuttaa prosessia.

  Jos päätät käyttää erikoislaitteita louhintaan, on suositeltavaa olla varovainen, ettet vahingoita pohjan seiniä.

  Kaivetun kaivannon pohja on täytettävä hiekalla, jonka kerroksen ei tulisi olla alle 20 senttimetriä. Varmista, että hiekkaa painetaan tarkasti ja tehdään pieni kaltevuus päinvastaiseen suuntaan kuin pohja. Hiekka suojaa kosteutta.

  Pinnan tasoitus

  Kun säätö on täysin kuiva, on välttämätöntä aloittaa tulevien pintojen valmistelu levytuotteiden asettamiseksi. Pidämme varovasti pohjan seinää ja juuttuneen maaston pohjaa, vahingoittuneita betonipäästöjä ja muita epäpuhtauksia. Puhdistus on kätevää harjalla, jossa on jäykkä synteettiset harjakset.

  Puhdistuksen jälkeen on tarpeen tasoittaa pinta: vain betonin litteä seinä varmistaa vedenpitävän pinnoitteen luotettavan asennuksen.

  Säätiön seinämien suuntaus toteutetaan seuraavan periaatteen mukaisesti:

  • Asennamme majakat betoniseinien pinnalle, jonka etäisyys on vähintään 1 metrin päässä toisistaan. Majakat on asennettava koko pinnalle, jossa tulevaisuudessa asennetaan lämmitin;
  • Valmista ratkaisu. Tätä varten sekoitamme huolellisesti 4 osaa hiekkaa ja 1 osa sementistä säiliöön, jonka jälkeen aloitamme veden lisäämisen. Varmista, että sakeus ei ole liian nestemäinen tai kuiva, muuten tasoitettu pinta ei erota luotettavuudesta;
  • Pudotamme seoksen pinnasta alhaalta ylöspäin;
  • Sovellamme sääntöä majakoihin ja tasoitamme pinnan terävällä liikkeellä ylhäältä alas ja poistamalla ylimääräinen ratkaisu;
  • Kun ensimmäinen kerros seoksesta kuivuu hieman, voit käyttää viimeistelykerrosta, joka lopuksi literaa pintaan.

  Seinien kohdistamiseksi on suositeltavaa käyttää noin kahden metrin pituista sääntöä, koska työkalun käyttäminen kestää liian kauan

  Tämä menetelmä sopii enemmän tai vähemmän sileisiin seiniin. Jos pintaan on yli 2,5 senttimetrin tippoja, käytetään lisäksi vahvistettua verkkoa.

  Jatka seuraavaan työvaiheeseen vasta sen jälkeen, kun sementtiseos kuivuu kokonaan. Prosessi kestää keskimäärin 7-20 päivää. Jos äskettäin kaadettu säätö on eristetty, eristys siirtyy eristykseen vasta kuukauden kuluttua asennuksesta.

  Vedeneristystyöt

  On parempi eristää pohja kosteuden läpäisevyydestä kahdessa kerroksessa käyttämällä bitumi-mastista ja vesitiiviyttä TechnoNIKOLia.

  Bitumi-mastista suositellaan ostamaan valmis - se on helpompaa kuin itse ratkaisun valmistelu. Jos päätät tehdä sen manuaalisesti, muista lisätä käytetty moottoriöljy seokseen, joka suojaa mastista halkeilua, kun ilman lämpötila laskee.

  On mukavampaa käyttää mastista rullaa. Kerroksen paksuuden on oltava vähintään 2 mm. Bitumikuivauksen jälkeen jatka TechnoNIKOLin asennusta. Levyt liimataan ylhäältä alas. Takapuolella sulatetaan poltin, ja arkin väliset liitokset peitetään mastilla. Materiaali täyttää kaikki pienet huokoset ja halkeamat ja ei salli kosteuden myötävaikuttaa Technonicol-levyjen kuorintaan.

  Jotta masten halkeilua ei vältettäisi lämpötilojen vaikutuksen alaisena, on suositeltavaa lisätä käytetty moottoriöljy liuokseen 5 litran öljyn määrällä 12-15 kg: n bitumia kohti.

  Penoplex-asennus

  Helpoin tapa on asentaa vaahtomuovilevyjä liimaliuoksella tai liima-aineella. Lisäksi voit käyttää telakoita sateenvarjoina, mutta ne rikkovat eristyslevyn eheyttä.

  Levitä liimaa arkkia varten lovettuun lastalla, jolloin eristys on tasainen, ilman aukkoja levyn ja perusseinän väliin.

  Asiantuntijat suosittelevat liima-vaahtoa etusijalle sylintereissä. Sen avulla voit yksinkertaistaa ja nopeuttaa prosessia, mutta sitä käytetään myös taloudellisemmin.

  Seinämään puristamisen jälkeen liimalla on oltava vähintään 40% vaahtolevystä

  Jos levyt asetetaan kahteen tasoon, on tarpeen tarkkailla shakkilaajennusta. Samaan aikaan eristyslevyjen välisen etäisyyden ja aukkojen on oltava vähäisiä. Aukkoja voidaan edelleen käsitellä vaahdolla.

  Vahvistettu verkko ja viimeistely

  Rakenteen yleisen lujuuden parantamiseksi ja ulkolähteiden eristämisen suojaamiseksi on suositeltavaa käyttää vahvistettua verkkoa. Materiaalia käytetään vain, jos pohja on maanpinnan yläpuolella ja voi vahingoittua tulevaisuudessa.

  Silmäkokoonpano on tehty polymeerilevyille, ja päälle asetetaan liimausratkaisu kiinnitykseen.

  Siirry seuraavaan vaiheeseen säätiön viimeistelyyn. Voit tehdä tavallista kipsiä, käyttää sivuraitaa tai muuta materiaalia ulkopintaan.

  Haluttaessa muodostettu kaivo voidaan täyttää hiekalla tai laajennetulla savella, ja materiaalit toimivat lisäeristyskerroksena.

  Kaivannon täyttöä ei tehdä loppuun, mutta paikka on jätetty lämpimän sokean alueen muodostamiseksi. Teoksia tehdään useassa vaiheessa:

  1. Maan pinnasta noin 30 cm: n syvyyteen nukahtamme 10 cm paksuisen hiekkakerroksen ja me varustavat meidät varovasti.
  2. Pohjalla levitimme vedeneristysmateriaalia (tavallinen kattolamateriaali soveltuu, jonka väliset liitokset on lyöty bitumimastilla). Reunojen on sijaittava toisella puolella pohjan alapuolella ja siirrettävä siitä noin metrin leveydeltä.
  3. Vedenpitävässä kerroksessa levitetään vaahtomuovin levyt ja kaikki nivelet käsitellään liimalla tai vaahdolla;
  4. Seuraavaksi asettuu betoniseoksen sokea alue. Se tehdään välttämättä kulmasta kellarista, mikä mahdollistaa jäteveden poistamisen tulevaisuudessa.

  Säätiö on kodin perusta, joten älä tallenna ja tee eristyslaatua

  Ainoastaan ​​kaikkien säätöön liittyvien eristyssääntöjen noudattaminen mahdollistaa talon perustan jäätymisen ja myöhempien ennenaikaisten tuhojen varalta. Säästöt kellarin eristämisessä tulevaisuudessa saattavat johtaa vakavampiin käteiskustannuksiin.