Mikä on maaperän jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella?

Jo ennen rakennustöiden aloittamista rakennusten ja rakenteiden suunnittelun kannalta tällainen indikaattori maaperän jäädyttämisen syvyydellä on erittäin tärkeä. Se vaikuttaa laskelmien tarkkuuteen suhteessa minkä tahansa rakenteen perustuksiin. Ilmastolliset olosuhteet vaikuttavat maaperän jäädyttämiseen, joka ilmenee eri tavoin talvikaudella.

Erityisen mielenkiintoisia ovat maapallon jäädyttämisen indikaattorit Moskovan alueella, jossa viime vuosina rakennustyöt on toteutettu aktiivisesti. Syvyysarvo liittyy aina pohjarakenteeseen, joten on tärkeää tietää se tarkasti ennen rakennustyön aloittamista.

Mikä voi vaikuttaa maaperän jäädyttämiseen?

Vesi maaperässä kiteytyy välttämättömästi jäässä, kun huurre alkaa. Maaperän tilavuus kasvaa, ja kun tämä tapahtuu, maaperä alkaa puristaa perustetta, joka on asetettu erittäin voimakkaasti. Hän painostaa häntä voimalla, joka vastaa useita kymmeniä tonnia. Jos rakentat rikkomuksia, älä ota huomioon jäätymisen syvyyttä, niin pian rakennuksen pohja alkaa muuttua muodonmuutokseksi, sitten se murtuu ja saattaa pian romahtaa. Seuraavat tekijät vaikuttavat aina tällaiseen tärkeään indikaattoriin:

 1. Maaperän tyyppi - savimainen maaperä, huokoisuus on korkeampi kuin hiekka maaperä, joka tekee sen jäädyttää vahvempi.
 2. Ilmasto-olosuhteet - keskimääräinen vuotuinen lämpötila vaikuttaa jäätymisasteeseen, sitä pienempi on, sitä enemmän se jäätyy maaperän läpi.
 3. Pohjaveden taso - korkea pohjavesien määrä on voimakkaampi, kun se jäätyy rakenteen pohjaan.

Rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP)

Rakentajille, suunnittelijoille, arkkitehdeille ja yksityisille kehittäjille on olemassa oikeudellinen kehys. Geologeja ja insinöörejä kehittivät dokumentaatiota maaperän jäädytyskartalla Neuvostoliiton päivinä.

Monta vuotta on kulunut, mutta asiakirja, oikein ja oikein kirjoitettu, on käytetty menestyksekkäästi tällä hetkellä. Tässä määritellyt vaatimukset ja perusasetukset mahdollistavat oikean laskennan ja luotettavan rakenteen. SNiP: n maaperän jäädyttämisen syvyys asiakirjojen mukaan riippuu seuraavista ehdoista:

 1. Rakennuksen tarkoitus
 2. Suunnittelun ominaisuudet ja kokonaiskuormitus säätiöön
 3. Syvyys, jolla suunnitellaan rakennustekniikan viestintää, sekä läheisten rakennusten perustan syvyys
 4. Nykyisen ja suunnitellun rakentamisen alueen helpotus
 5. Suunnittelutyön geotekniset olosuhteet
 6. Rakenteilla olevan alueen hydrogeologiset olosuhteet
 7. Maaperän jäädyttäminen kylmässä kaudella.

Maan jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella

Moskovan alueen jäätymisnopeus on 60 cm - 1 m 80 cm. Asiantuntijat uskovat, että tämä ero johtuu maaperän erilaisesta tiheydestä. Kun maa on tiheämpi, se jäätyy äärimmäisen kylmässä. Maaperässä, jossa on enemmän kosteutta, jäätymisen taso on suurempi kuin kuivassa. SNiP: n mukaan Moskovan alueen huurteen tunkeutumisen keskimääräinen arvo on 1 metri 40 cm. Näihin tietoihin sisältyi vaikeita sääolosuhteita, joissa oli runsaasti pohjavettä, ilman talven lunta ja vaikeita pakkasnesteitä.

Itse asiassa jäädytyssyvyys on enintään 1 metriä, erittäin vaikeissa talveissa, syvyys voi olla noin 1,5 metriä. Esimerkiksi Moskovan alueen länsiosassa maaperän jäädytyssyvyys on noin 65 cm ja muilla alueen suunnissa jopa 75 cm.

Maaperän tyyppi vaikuttaa suuresti huurteen tunkeutumisen syvyyteen. Hiekkainen maa jäädyttää voimakkaammin kuin savi, koska se on tiheämpää. Moskovan alueella, pääasiassa hiekka maaperä, siementä, turvehuopaa ja hiekkomaa siirappia, karkeat jyvät, jälkimmäiset alkavat jäädyttää jopa 0 o C: ssa. Hiekkapohjaisen hiekan ja hiekkasauman syvyys on 132 cm ja savi ja lianviljely - 1 metri 20 cm.

Tällä hetkellä on mahdollisuuksia vähentää maapallon jäädyttämistä, jos tehdään eristys. Tätä varten rakennuksen ympärille asennetaan lämmöneristetty sokea alue. Hyvä, hyvälaatuinen eristys, joka rakennetaan leveydeltä 1,5 - 2 metriä rakennuksen ympärillä, auttaa vähentämään rakennuksen ympärillä olevan maan jäädytyssyvyyslukemaa.

Leningradin alueen maaperän jäädytys syvyys

Tämän alueen maaperän suojaksi on ominaista suuri monimuotoisuus ja monimutkaisuus. Tärkeimmät maaperän muodostavat kivet ovat savi, hiekka, turve ja siilot. Hiekkainen maa altistuu hieman jäätymiselle. Hiekka pyrkii tiivistyä ja hyvin kulkea kosteuden läpi. Savi maaperä ei ole paras rakentamiseen. Sen jäädytyssyvyys on 1, 5 metriä ja kun pakkanen on voimakas, ne pysyvät pitkään, voivat jäädyttää syvälle syvyyteen.

Saumojen ja hiekkasaumojen ovat enimmäkseen savi ja hiekka, joten on tärkeää tietää, mitä enemmän tällaisessa maaperässä. Jäätymisen syvyys on myös korkea tässä. Suolavedet ovat valutettuja suot, joten ne ovat hyvin jäädytettyjä. Leningradin alueen keskilämpötila on 120-130 cm. Tämä indikaattori vaikuttaa maaperän, maiseman ja sääolosuhteiden laatuun.

Maaperän koostumuksen ja veden syvyyden vaikutus

SNiP: ssä on taulukko, jonka avulla näet tietoja kunkin maan alueen jäädytyksestä. Asiantuntijat uskovat, että säätiön asettaminen olisi alle maaperän jäädyttämisen taso. Käyttämällä erityistä kaavaa voit suorittaa itsenäisesti laskennan. Tällöin on välttämätöntä saada keskimääräiset kuukausittaiset negatiiviset lämpötilat, nosta se neliöjuuri tuloksena olevasta kuvasta ja kerrotaan sitten tietyntyyppisen maaperän kertoimella.

 • Savi maaperä ja siilot - 0,23
 • Hiekka ja hiekka - 0,28
 • Karkea hiekka - 0,3
 • Karkea jyvä - 0,34.

Jäätymiseen vaikuttaa suuresti saostuminen lumen ja jäällä. Ne ovat hyviä lämmöneristimiä ja voivat vähentää jäädytyksen syvyyttä 20-40% maksimiarvosta.

Pohjavesi on tärkeää, joten rakentajat usein tyhjenevät tai tyhjentävät maaperän. Kun pohjaveden taso tulee vähäisemmäksi, jäätymisen syvyys myös pienenee. Jos et ota huomioon pohjavesien vaikutusta, niin talvella ja kesällä rakennukset muuttuvat ja nousevat ja tämä johtaa siihen, että rakennusta nopeasti muovautuu ja tuhoutuu.

johtopäätös

Maaperän tyypin mukaan on mahdollista määrittää sen sakkaus ja kallistuminen, jälkimmäinen termi tarkoittaa maaperän kykyä turvota jäädytysjakson aikana, jolloin tämä tapahtuu, rakennuksen perusta työnnetään pois maasta.

SNiP: n mukaan pohja on asetettava hiekkapohjaiselle maaperälle 10 cm: n alapuolella jäätymissyvyyteen, savi ja pilkku 25 cm.

Mikä on jäätymisen ja maaperän jäädyttämisen syvyys?

Nämä ovat käsitteitä, joiden merkitys on ymmärrettävä kuka tahansa, joka päättää rakentaa talon itsenäisesti, ja se on myös hyödyllinen niille, jotka päättävät antaa tämän vaikean tehtävän asiantuntijoille.

Frost-turvotus on prosessi, jossa pohjavesi käännetään jään päälle talvella. Kuten tiedät, vesi muuttuu jään kasvaessa tilavuudeltaan. Koska syksyllä maaperän vettä esiintyy suurissa määrissä, sitten jäätyy, maan ylempi kerros kasvaa tilavuudeltaan (ammattimaisesti se sanoo "turpoaa"). Koska kuohuva maaperä on menty jonnekin, se kasvaa. Tämän seurauksena ilmenee, että maan pinta on talvella keskimäärin 5-10 cm, enimmäispituus on 15 cm. Ongelmana on, että jos pohja sijaitsee maanpinnalla (ei upotettu), koko rakenne kohoaa hieman pintaan maa. Kovistus tapahtuu aina epätasaisesti, ja tämä voi johtaa säätiön vakavaan kaarevuuteen. Perusrakenteen jälkeen koko rakenne on epämuodostunut.

Keväällä, kun jäädytetty maa sulaa ja kääntyy takaisin veteen, maan pinta pääsee luonnollisesti yhdessä rakennuksen kanssa. Seuraava ongelma on se, että maapallon jousipinta ei täsmälleen kopioi viime vuoden aineksia. Tämä tarkoittaa sitä, että säätiö ja rakenne eivät koskaan ota alkuperäistä muotoa, ja ne aina tulevat tietyllä kaarevuudella. Tietenkin nämä prosessit toistetaan joka talvi, vähitellen kuluttamalla koko rakennuksen. Täältä näkyvät poissuljetut puupinnat ja ovet, murtumat näkyvät tiilimuodossa, aukot näkyvät rakennuksen seinissä, rakennuksen kestävyys laskee merkittävästi. Jäädytyksen tulos tapahtuu vuoden kuluttua, mutta sen vaikutus on erityisen havaittavissa jo pitkään.

On sanottava, että maaperän turvotusaste on erilainen ja voi vaihdella vuosittain. Yhteensä on 5 luokkaa. Paikan päällä tapahtuva hevostusaste voi määrittää minkä tahansa henkilön. Huonosti purkautuvat paikat sijaitsevat korkeuksissa, joissa pohjavesi on alhainen, jossa hiekkapohjaiset maaperät ovat. Väkivallassa kaikkialla - nämä ovat paikkoja alamäkeissä, joissa on tulvia, suolaisia, vesipitoisia savimaita, kun vesi on bajonettia, kaksi kauhua ympäri vuoden.

Maaperän jäädyttämisen syvyys.

Luultavasti olet jo arvannut. tämä on syvyys, jolle talvi jäädy talvella. Tämä syvyys määrittää rajan, jonka alapuolelle on tarpeen sijoittaa "ankkuri" -elementit (TISE-paalujen laajentaminen, ruuvipillojen terät jne.). Jäätymisen syvyys riippuu monista tekijöistä (keskimääräinen talvilämpötila alueella, sademäärä vuosittain, pohjaveden määrä, maanpaine, jne.). Venäjän federaation kunkin alueen laskujen yksinkertaistamiseksi ja optimoimiseksi hyväksyttiin maaperän jäädytyksen täydellinen syvyys. Esimerkiksi Moskovan alueella se on 1,4 m. Ehkä tämä tieto maaperän jäädyttämisestä riittää tavalliselle henkilölle. Mutta jokaisen asiantuntijan pitäisi tietää, että jäädytyksen syvyys kussakin tapauksessa on yksilöllistä. Ensinnäkin tämä arvo riippuu maaperän pinta-alasta ja tyypistä. Alla on taulukko Moskovan alueen maaperän jäädyttämisestä.

Lopuksi on syytä huomata, että hiekkapohjaisilla mailla on suurin syvyys jäädyttämiseen, mutta useimmissa tapauksissa se ei ole kireä. Asia on, että hiekka suodattaa nopeasti vettä, toisin kuin savea. Tällöin hiekat kuivataan nopeasti ja ilmaiset huokoset vesien sijasta täyttyvät, minkä seurauksena maaperän maaperän turvotus on vähäpätöinen. Poikkeus voi olla tilanne, jossa 2-3 m: n syvyyteen hiekkaan kuuluu vedenpitävä kerros, kuten savi. Tällöin vesi ei mene syvälle ja alkaa kerääntyä läpäisemättömän kerroksen yläpuolelle. Jos kertyneen veden määrä nousee jäätymisrajan yläpuolelle, vesi alkaa muuttua jääksi ja aiheuttaa huurun heikentymisen vaikutuksen.

Tyypit "anti-bulky" perustukset.

Jäätymisen ilmetessä on otettava huomioon säätiön tyyppi. "Vastapainotteiset" -versiot ovat TISE-tekniikkaan perustuvia perustuksia, ruuveja, upotettuja nauhoja monoliittisella alustalla, monoliittista levyä, joka sijaitsee maaperän jäädyttämisen alapuolella. Tietenkin TISE-paalujen laajentaminen, ruuvien paalujen terät ja upotetun nauhan monoliittinen hylly on sijoitettava jäätymisrajan alapuolelle ankkuritoiminnan antamiseksi. Säätiöiden perustuslajit eivät sisällä pylväsperäisiä perustuksia ilman laajenemista, matalat nauhat, kelluvat levyt sekä nauhan perustukset, jotka haudataan jäädytysrajan alapuolelle mutta ilman laajaa monoliittista tyynyä. Jälkimmäisellä tyypillä on se haitta, että suoralla pohjalevyllä ei ole ankkuroivaa vaikutusta. Käytännössä yrityksemme tietää monia tapauksia, joissa upotetun nauhan seinät puristetaan niin paljon laajennetulla maaperällä, että maaperä vetää taloa yhdessä talon kanssa.

Jäätymisen estävät suojamuodot.

On olemassa monia moderneja tapoja poistaa routaantumisen vaikutukset kokonaan tai osittain.

1. Jos talo on lämmitetty ympäri vuoden. Ei pidä sekoittaa tilanteeseen, jossa omistajat tulevat taloon pari kertaa talven yli. Tämä on talo, jossa lämpötila ympäri vuoden ei laske alle +15 astetta. Tässä tapauksessa on syytä harkita kelluva levy tai matala nauha. Menetelmän ydin on ensin rakentaa tuulenpitävä pohja, joka on suljettu kehän ympärille (säätiö ilman "rakoa") ja eristää sen sitten kunnolla. Pohja on eristetty ulkokehällä, pystysuorassa. EPPS (ekstrudoitua polystyreenivaahtoa) käytetään useimmiten materiaalina, se on jo upotettu joihinkin viimeistelyyn perustuviin paneeleihin. Epp: n paksuus tulisi ottaa vähintään 50 mm ja edullisesti 80 tai 100 mm. Säätiön lisäksi sinun on eristettävä sokea alue. Tässä ei ole mitään vaikeata, vaan on välttämätöntä asettaa EPSU: n, jonka paksuus on yhtä suuri kuin sokean alueen yläkerroksen alla (esim. Betonipinnoitteella tai laattapohjassa), kuten säätiön eristämiseen. Sokean alueen eristeen leveyden tulisi olla vähintään 1,2 metriä (ihanteellisesti 1,5 metriä). Jos nämä suositukset toteutetaan oikein, talon maaperän turvotus eliminoituu vähintään 80-90%, mikä on melko riittävä.

Tuloksena oleva järjestelmä toimii seuraavasti... Talvella osa lämpöä lähtee talosta alemman kerroksen läpi. Jos kellarin tila on suljettu ja lämmön menetyksen säätiön seinien läpi on pieni, talon alla oleva maa lämpenee. Tämä lämpeneminen riittää pysäyttämään jäädytyksen ja turvotuksen. Sokean alueen eristys on välttämätöntä, jotta vältettäisiin lämpöhäviö säätiön ulkosivulta jäädytetyn maaperän kautta (toisin sanoen maaperän lämmittäminen talon ulkopuolelle). Tämä ei ole kovin kallis ja tehokas menetelmä. Mutta valitettavasti ei kaikille.

2. Viemäröinti. Viemäröinti on artikkelin erillinen aihe, mutta kuivatus, jolla pyritään tyhjentämään paikka ja veden poistaminen talosta, on yksi keino vähentää roiskeita.


3. myrskyjärjestelmä (sadevedet). Tässä osassa puhumme myrskyveden poistamisesta talosta, jossa vesivirta on monimutkainen. Tämä kompleksi sisältää tyhjennysjärjestelmän, sokean alueen ja sateenvarjot, jotka kulkevat sokea pitkin ja johtavat sadeveden rakennuksesta. Kourujen sijaan vedensuojaus voidaan järjestää sokea alueella (ks. S. 4 - vedeneristys sokea alueella).


4. Armopoyat kivitalossa. Erittäin tärkeä, mutta valitettavasti monet eivät suoritettavia elementtejä. On jo todettu, että seinissä on muodostettu halkeamia, kun se altistuu pakkaselle rakennuksille, joissa on muurausmateriaalien seinät (tiilet, kaikenlaiset lohkot). Ne saattavat olla eri avausleveydellä ja saattavat rakennuksen omistajille eriasteisia haittoja. Estää halkeamien esiintymisen ja tarvita armopoyas. Armopoyas on monoliittinen vyö, joka kiristää koko rakennetta sideaineena ja estää halkeamien muodostumisen. Armopoyat toteutetaan ainakin koko kehällä, samalla kun ne ovat erottamattomia (tämä on tärkeää!). Jos rakennuksen sisällä on kantavia seinämiä, on toivottavaa tehdä hihna kaikkiin kantaviin seiniin. Armpo-vyö on useimmiten järjestetty jokaisen päällekkäisyyden alle (tietenkin lukuun ottamatta alempaa) samalla kun se suorittaa toisen tärkeän tehtävän - se toimii hihnana raskasbetonilattian tukemiseksi. Armopoyas on välttämättä kiinnitettävä muuraukseen ankkureilla niin, että kun muodostuu muodonmuutoksia, armopoyat eivät voi liikkua lohkojen yli. Ankkurit voivat olla yksinkertaisia ​​vahvistuspalkkeja, joiden silmäkoko on 500 mm ja jotka päätyvät muuraukseen vähintään lohkon korkeuteen ja sopivat panssaroidun vyön yläosaan. Tämä on tärkein elementti tukirakenteesta, joka on suositeltava kaikille kivirakennuksille riippumatta siitä, millainen säätiö on ja murtolujuuden vaikutus. Tämä vyö antaa talon lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden.


5. Vedenpitävyys sokea alueella, joka kattaa maaperän vedeneristys. Tämän menetelmän ydin on siirtää syksyveden poispäin rakenteesta maaperän kosteuden vähentämiseksi ja roiskeiden heikentämisvoimien vaikutusten vähentämiseksi. Tämä on kaikkein edullisin tapa kaikkien saatavilla ja antaa huomattavaa tulosta. Tämän menetelmän voi olla kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen. Poista vedeneristys (se voi olla katemateriaali, parempi lasieristys) sokea alueella. Vedeneristys on sijoitettava sokean alueen hiekkalaatan alle ja sillä on oltava kaltevuus rakennuksesta. Vedenpitävyyden leveys on vähintään 1,2 metriä, mieluiten 1,5 metriä. Paikoissa, joissa vedeneristys tulee ulos sokeiden alla, on syytä suihkuttaa maaperän kanssa suojaamaan tuulta ja auringonvalolta.

Toinen. Jos sinulla on jo sokea alue ja et halua tuhota sitä, niin tämä menetelmä toteutuu. Voit käyttää samoja vedeneristysmateriaaleja tai jopa tavallista öljykankaita (mieluiten paksumpia) maan peittämiseksi 1,5 metrin etäisyydelle talosta. Ihannetapauksessa öljyvahvuus on sijoitettava rakennuksen kaltevuuteen, on suositeltavaa painaa materiaalia niin, että tuuli ei poista tuulen. Tämä maaperän peittäminen vedeneristämällä tulisi tehdä joka syksy, kun talo säilyy talvella ja puhdistetaan kaikki keväällä, tämä on tämän menetelmän haitta.

Joka tapauksessa saat rakenteen, jossa sateet, katolta virtaava vesi putoavat ja laskeutuvat syksyllä talosta poistetaan huomattavalla etäisyydellä, mikä vähentää maaperän yli-kostuttamisen todennäköisyyttä talon alla.

Kartta maaperän jäädyttämisestä Moskovan alueella

Maaperän jäädyttämisen syvyys riippuu suoraan maaperätyypistä, alueen ilmastollisista olosuhteista, pohjaveden pinnasta, kasvillisuudesta, lumisateesta, maastosta, maaperän kosteudesta ja muista tekijöistä. Jäätymisen parametrit ja ominaisuudet ovat välttämättömiä tuntemaan ja ottamaan huomioon kaivojen poraamista Moskovan alueen eri alueilla.

Maaperän jäädyttämisen syvyys on satunnaisarvo, joka ei voi olla vakio, koska jotkin tekijöiden yläpuolella olevat sidokset eivät käytännössä muutu ajan myötä - tämä on maaperän tyyppi, maasto ja muut päinvastoin muuttuvat jatkuvasti - tämä on lumensuojan korkeus, kosteus maaperä, nollapisteen lämpötilan kesto ja voimakkuus, pohjavesien määrä ja muut.

Kartta maaperän jäädyttämisestä Moskovan alueella

Voit ladata ohjelman maaperän jäädyttämisen syvyyden laskemiseksi. lataa.

Maaperän jäädytyslaskin (kuvakaappaus)

Videoopastus ohjelmaan

Maaperän jäädyttämisen arvot

On huomattava, että maaperän jäädyttäminen Moskovan alueen eri osissa vaihtelee puolet metristä metriin kahdeksankymmeneen senttimetriin. Luonnollisesti tällainen kuilu liittyy maaperän täysin erilaiseen tiheyteen. Tietenkin, mitä tiheämpi maaperä ja sitä voimakkaampi pakkas, sitä enemmän se jäätyy läpi. Myös kuiva maaperä jäätyy alle kosteutta sisältävän maaperän läpi. Moskovan alueella ei ole keskimääräistä jäädyttämistä sellaisenaan, ja sen katsotaan laskevan yhden metrin neljäkymmentä senttimetriä. Mutta tämä ottaa huomioon erittäin vaikeat olosuhteet - hyvin kylmä sää, korkeat pohjaveden pinnat ja ilman lunta. Mutta tämä on vain sääntelytietoja. Itse asiassa, kuten käytännössä todetaan, todellinen jäätymisnopeus on aivan erilainen kuin sääntelytieto ja usein ei ylitä yhtä metriä. Eräiden tietojen mukaan Moskovan länsipuolella maa jäädyttää jopa kuusikymmentäviisi senttiä jonnekin ja Moskovan alueen etelä-, pohjois- ja itäpuolella seitsemänkymmentäviisi senttiä. Hyvin kylmissä talveissa, joissa on pieni lumipeite, maaperän jäädytyksen syvyys voi nousta jopa metriin viisikymmentä senttimetriä.

Maaperän jäädyttäminen

Hiekkapohjaiset maaperät jäävät yleensä syvemmälle kuin savimaat. Tämä johtuu hiekan huokoisuudesta, joka on vähemmän kuin saven huokoisuus. Moskovan alueella vallitsee enimmäkseen pirstoutuneet maaperät, hiekkarannat, paikat, hiekkasaumat ja turvemenet. Esimerkiksi karkeiden jyvien maaperä, joka koostuu kallioiden ja puolikivisten maaperän paloista, alkaa jäädyttää jo nolla lämpötilassa. Näin ollen vain sellaiset asiantuntijat, jotka voivat ottaa huomioon kaikki mahdolliset vaikuttajat, voivat määrittää maaperän jäädyttämisen syvyyden Moskovan alueen tietyllä alueella ja tietyllä paikkakunnalla niin tarkasti kuin mahdollista.

Maaperän jäädyttämisen syvyys: SNIP

Sen syvyyden arvo, johon maa jäädyttää, vaikuttaa suoraan pohjarakenteen tunkeutumiseen. Kaikenlaiset maaperät jäädy eri tavalla, joten on tärkeää ymmärtää, missä rakennuksessa on suunniteltu. Frostin turvotus ja pohjaveden taso vaikuttavat myös pakkasteen tunkeutumiseen.

Viime aikoina monet yritykset, jotka tarjoavat palveluja puiset talot "avaimet käteen", tarjoavat asiakkaille tyypillisiä hankkeita, joilla on sama arvo. Tämä ei ole kovin oikea lähestymistapa eikä siinä oteta huomioon rakennuskoodien ja teknisten määräysten vaatimuksia. Esimerkkinä on syvyys, jossa kaivetaan tai pilotoidaan kaivoksia, Moskovassa pitäisi olla yksi, ja Venäjän eteläosassa sen pitäisi olla täysin erilainen. Lisäksi tulevan säätiön lämpeneminen ja joukko muita yhtä tärkeitä kohtia olisi otettava huomioon.

Osat SNiP: stä

Rakennuskoodit ja -säännöt (SNiP) - insinöörien, rakentajien, suunnittelijoiden, arkkitehtien ja yksittäisten kehittäjien sääntelykehys. Tämän dokumentaation perussäännösten ja vaatimusten perusteella voit rakentaa todella laadukkaan ja kestävän rakenteen.

Maaperän jäädyttämisen syvyyttä, jonka kartta sijaitsee alla, kehitettiin Neuvostoliiton insinöörejä ja geologeja, mutta sitä käytetään menestyksekkäästi tänään.

Kausiluonteinen maaperän jäädytyssyvyys

Säätiön laskemiseksi on tarpeen noudattaa SNiPs 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet", 23-01-99 "Building climatology" ja lukuisia muita teknisiä määräyksiä koskevat määräykset. Näiden asiakirjojen mukaan SNiP: n maaperän normatiivinen jäädytyssyvyys riippuu seuraavista olosuhteista:

 • Rakennuksen tarkoitus;
 • Suunnitteluominaisuudet ja kokonaiskuormitus pohjaan;
 • Syvyys, johon tekniset viestinnät on asetettu, ja lähirakennusten perustukset;
 • Kehitysvyöhykkeen olemassa oleva ja suunniteltu helpotus;
 • Hankkeen tekniset ja geologiset olosuhteet (maaperän fysikaaliset ja mekaaniset muuttujat, kerrosten luonne, kerrosten lukumäärä, sään sato, karstisyöt jne.);
 • Rakennustyön hydrogeologiset olosuhteet;
 • Maaperän jäädyttämisen kausiluonteinen syvyys.
Maaperän jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella

Arvioitu maaperän jäädytys syvyys

SNiP 2.02.01-83 mukaan maaperän jäädyttämisen syvyys lasketaan kaavalla:

h = √M * k, tai pikemminkin, absoluuttisten keskimääräisten kuukausittaisten lämpötilojen summan neliöjuurella (talvella) tietyllä alueella. Tuloksena oleva luku kerrotaan k - kertoimella, joka kullakin maaperätyypillä on erilainen arvo:

 • liemi ja savi - 0,23;
 • hiekkasauma, hieno ja silkkihiekka - 0,28;
 • suuri, keskikokoinen ja sora hiekka - 0,3;
 • karkea aluke - 0,34.
Maaperän jäädytysjärjestelmä säätiön alla

Tarkastellaan syvyyden laskemista, johon maaperä jäätyy konkreettisen esimerkin kautta:

Esimerkiksi valitaan Vologdan kaupunki, jonka keskimääräiset kuukausittaiset lämpötilat otetaan SNiP 23-01-99 alkaen ja ovat seuraavat:

Moskovan alueen maaperän jäädyttäminen syvälle säätiölle

Sen syvyyden arvo, johon maa jäädyttää, vaikuttaa suoraan pohjarakenteen tunkeutumiseen. Kaikenlaiset maaperät jäädy eri tavalla, joten on tärkeää ymmärtää, missä rakennuksessa on suunniteltu. Frostin turvotus ja pohjaveden taso vaikuttavat myös pakkasteen tunkeutumiseen.

Viime aikoina monet yritykset, jotka tarjoavat palveluja puiset talot "avaimet käteen", tarjoavat asiakkaille tyypillisiä hankkeita, joilla on sama arvo. Tämä ei ole kovin oikea lähestymistapa eikä siinä oteta huomioon rakennuskoodien ja teknisten määräysten vaatimuksia. Esimerkkinä on syvyys, jossa kaivetaan tai pilotoidaan kaivoksia, Moskovassa pitäisi olla yksi, ja Venäjän eteläosassa sen pitäisi olla täysin erilainen. Lisäksi tulevan säätiön lämpeneminen ja joukko muita yhtä tärkeitä kohtia olisi otettava huomioon.

Osat SNiP: stä

Rakennuskoodit ja -säännöt (SNiP) - insinöörien, rakentajien, suunnittelijoiden, arkkitehtien ja yksittäisten kehittäjien sääntelykehys. Tämän dokumentaation perussäännösten ja vaatimusten perusteella voit rakentaa todella laadukkaan ja kestävän rakenteen.

Maaperän jäädyttämisen syvyyttä, jonka kartta sijaitsee alla, kehitettiin Neuvostoliiton insinöörejä ja geologeja, mutta sitä käytetään menestyksekkäästi tänään.

Kausiluonteinen maaperän jäädytyssyvyys

Säätiön laskemiseksi on tarpeen noudattaa SNiPs 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet", 23-01-99 "Building climatology" ja lukuisia muita teknisiä määräyksiä koskevat määräykset. Näiden asiakirjojen mukaan SNiP: n maaperän normatiivinen jäädytyssyvyys riippuu seuraavista olosuhteista:

 • Rakennuksen tarkoitus;
 • Suunnitteluominaisuudet ja kokonaiskuormitus pohjaan;
 • Syvyys, johon tekniset viestinnät on asetettu, ja lähirakennusten perustukset;
 • Kehitysvyöhykkeen olemassa oleva ja suunniteltu helpotus;
 • Hankkeen tekniset ja geologiset olosuhteet (maaperän fysikaaliset ja mekaaniset muuttujat, kerrosten luonne, kerrosten lukumäärä, sään sato, karstisyöt jne.);
 • Rakennustyön hydrogeologiset olosuhteet;
 • Maaperän jäädyttämisen kausiluonteinen syvyys.

Maaperän jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella

Arvioitu maaperän jäädytys syvyys

SNiP 2.02.01-83 mukaan maaperän jäädyttämisen syvyys lasketaan kaavalla:

h = √M * k, tai pikemminkin, absoluuttisten keskimääräisten kuukausittaisten lämpötilojen summan neliöjuurella (talvella) tietyllä alueella. Tuloksena oleva luku kerrotaan k - kertoimella, joka kullakin maaperätyypillä on erilainen arvo:

 • liemi ja savi - 0,23;
 • hiekkasauma, hieno ja silkkihiekka - 0,28;
 • suuri, keskikokoinen ja sora hiekka - 0,3;
 • karkea aluke - 0,34.

Maaperän jäädytysjärjestelmä säätiön alla

Tarkastellaan syvyyden laskemista, johon maaperä jäätyy konkreettisen esimerkin kautta:

Esimerkiksi valitaan Vologdan kaupunki, jonka keskimääräiset kuukausittaiset lämpötilat otetaan SNiP 23-01-99 alkaen ja ovat seuraavat:

Edellä olevan kaavan mukaan sinun on lisättävä kaikki alin lämpötilat. M-numero on 38,5. Kun neliöjuuri purettiin, se osoittautui 6.2. Tämän alueen maaperä on lama ja savi, joten kerroin on 0,23. Kertoimalla kaksi numeroa havaitaan Vologdan maaperän jäädyttämisen normatiivinen syvyys. Se on 1,43 metriä. Jos joillakin alueella on hiekkaisia ​​maaperä, jossa on suuri hiekka, tulos on erilainen: 6,2 * 0,3 = 1,86 m.

Maaperän oikea ja virheellinen pohja maaperän jäädyttämisen suhteen

Kun maaperän osuus kasvaa, sen jäätymisen syvyys kasvaa. Ja savimaat ovat edelleen riippuvaisia ​​kallistumisasteesta, koska suuri määrä maaperän kerroksissa olevaa kosteutta johtaa jähmettymisen nopeuteen. Tässä fysiikan laki toimii: kun vesi jäätyy, vesimolekyylit laajenevat.

Jäätymisaste

Maaperän huurrettaminen on yksi ominaisuuksista, jotka määräävät maaperän muodonmuutoksen asteen jäädyttämisen ja sulamisen aikana. Mitä enemmän vettä maaperän kerroksissa, sitä syvemmälle se jäätyy läpi.

Maaperän pakkastumisen seuraukset ja lukemattomasti levitetyt perustukset

Suurin höyryn turvotus siltassa ja savimassassa, niiden tilavuus voi kasvaa suuresti - jopa 10% alkuperäisestä parametrista. Jäätymisvahvuuden alapuolella hiekkasilla ja kallioilla ja kallioilla on melkein aina poissa. Ja vielä yksi riippuvuus - sitä enemmän kuukausia, joilla on negatiivisia lämpötiloja vuoden aikana, sitä syvemmälle se jäätyy tämän alueen maaperän läpi.

Seuraavassa taulukossa kerrotaan SNiP: n maaperän jäädyttämisen syvyydestä useille Venäjän kaupungeille.

Taulukko "Syvyyden normatiivinen arvo, johon maaperä jäätyy SNiP: n läpi, cm"

On syytä huomata, että todellinen syvyys eroaa maaperän jäädyttämisen nimellisarvosta. Tosiasia on, että SNiP: n valmistelussa otettiin huomioon huonoimmat sääolosuhteet ilman lumipeitteitä. Taulukossa esitetyt arvot ovat suurimmat. Jää ja lumi lämmöneristimet suojaavat maan pintaa, estävät sen voimakkaan jäätymisen syvälle.

Talon alapuolisen maaperän ei myöskään jääty läpi niin syvälle, koska kylmissä kuukautena lämmitys lämmittää osittain maan yläkerrokset. Siksi maaperän jäädytyksen todellinen syvyys on standardin alapuolella 20 - 40%.

Voit vähentää syvyyttä, johon tämä maaperä jäätyy läpi talvella. Tätä varten säätiön ympärysmitta on 1,5 - 2,5 metriä. Tämän ansiosta voit järjestää matalaa nauhapohjaa, joka vaatii sen rakentamista vaatimattomampia investointeja.

Lumen paksuuden vaikutus

SNiP: n mukaan huurteen tunkeutumisen syvyyden arvo riippuu myös talvella talvella olevan lumikerroksen paksuuteen. Tällaisen riippuvuuden kuvaaja on hyvin havainnollistettu seuraavassa kaaviossa.

Maapallon jäädytysnäkymä lumen paksuuteen

Tämä seikka on loogisesti vastoin yleisesti hyväksyttyä menettelyä talon ympärillä olevan talon puhdistamisesta lumivyöryiltä. Ihmiset yrittävät palauttaa järjestyksen, vaikka edes ymmärtäisivät sitä, tekevät sivustollaan epätasaisen maaperän jäädyttämisvyöhykkeen. Tämä voi vahingoittaa pohjaa, maata, jonka alle voi jäädyttää voimakkaasti ja alkaa muodostaa perusta.

Lisämateriaalin lämpenemisen matalalla pohjalla hän ei pelkää pakkasen muodonmuutosta

Neuvosto lisäpohjan eristämisen luomiseksi voi laskeutua alhaisen holkin talon ympärillä, joka kerää itselleen lumen akselin, joka suojaa pohjaa kylmältä.

Pallotyypit

Lue lisää: Pallotyypit

Koper KG-12M

KG-12M - kuvaus telaketjun kehyksestä, sen eduista ja haitoista. On tärkeää, että tämä...

Lue lisää: Koper KG-12M

Leader-poraus

Leader-poraus - työvaiheet, käytetyt laitteet, valokuva- ja videotarvikkeet.

Paalutuslaitteet

Epäonnistuminen paaluilla

Lue lisää: Epäonnistuminen paaluilla

Tyynymutteri

Kielen upotus ja ojien vahvistaminen - nopeasti, laadullisesti, millä tahansa määrällä. Tilaa...

Palo toimitetaan

Lue lisää: Paalujen hankinta

Pile ajaminen

Bogatyr LLC harjoittaa ammattimaisesti kasaamista. Teemme paalutuslaitoksia Moskovassa ja koko Keski -...

Staattinen pino testi

Pallojen staattiset testit, niiden kustannukset ja prosessin kuvaus. Hintamme:

Ovien rinteiden vahvistaminen kielellä

Sovelletut teknologiat, esimerkkejä teknologiamme työstä rinteiden, valokuvien, etujen vahvistamiseksi.

Moskovan alueen rakentajien maaperän jäädytyksen syvyyteen liittyvä parametri useimmiten kattaa tavallisesti 120-140 cm: n, mutta tässä on otettava huomioon, että syvyys on otettu huomioon vaikeimmissa sääolosuhteissa: korkea pohjavesi, vakava pakkas, täydellinen lumikanteen puuttuminen. Käytännössä todellisen jäätymisnopeuden indikaattorit ovat huomattavasti alhaisemmat kuin asetuksissa säädetyt, ja useimmiten ne eivät ylitä metrin etäisyyttä.

Lisäksi tärkeä asia on se, että talvella, jos taloa asutaan pysyvästi, rakennuksen maaperää kuumennetaan ja laskettua maaperän jäädyttämistä syvyyteen voidaan vähentää 15-20%.

Maaperän jäädyttämisen indikaattoreita voidaan vähentää. Tämän tekemiseksi on tarpeen tehdä maaperän eristys rakennuksen ympärillä järjestämällä erityinen eristyssokea alue. Hyvä eristysmateriaali, jonka leveys on 1,5-2 metriä, sijoitettu rakennuksen ympärille voi merkittävästi pienentää maaperän jäädytyssiskiä rakennuksen perustuksen ympärillä ja minimoida sen.

Maaperän jäädytyksen syvyys riippuu ensinnäkin siitä, millaista maaperää tämä alue on tyypillistä: savi tyyppi maaperä ei jäätyy kuin hiekka, siksi maaperä on suositeltavaa maaperän jäädyttämiseksi. Lisäksi maaperän jäädytyssyvyyteen vaikuttavat ilmasto-olosuhteet ja tarkemmin sanottuna keskimääräinen vuotuinen lämpötila: mitä alhaisemmat arvot ovat, sitä suurempi maaperän jäädyttämisen vakio syvyys on tällä alueella.

Mt on mitoittamaton tekijä, jotta saadaan selville sen arvo, sinun on lisättävä keskimääräisten kuukausittaisten alakerroksen absoluuttiset arvot talvikaudella tietyllä alueella. Nämä arvot voidaan ottaa SNiP: stä, joita käytetään esimerkiksi klimatiikan ja geofysiikan rakentamisessa. Lisätietoja on kohdassa SNiP 2.02.01-83.

Moskovan alueen maaperän jäädyttämisohjelman laskentamalli

Lataa laskentaohjelma

Video kuinka käyttää ohjelmaa syvyyden laskemiseen:

Tällainen maaperän ominaisuus sen jäätymisen kannalta on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon uuden asuin- tai teollisuuslaitoksen rakentamisessa. Frosty turvotus, nopeus ja syvyys maaperän jäädyttämiseen riippuvat monista komponenteista:

 • itse rodusta;
 • luonnollinen kosteus;
 • kylmäkauden kesto tietyllä alueella;
 • negatiiviset lämpötilat;
 • lumipeitteen läsnäolo;
 • lämmöneristys tai maadoitus.

Tämän indikaattorin tuntemuksen avulla voit aloittaa vankan ja kestävän perustan rakentamisen, joka kestää yli kymmenen vuotta. Muussa tapauksessa kaikki voi loppua erittäin pahasti - parin vuoden aikana halkeamia seuraa perusta.

Maaperätyypit

Moskovan alueen maaperän jäädyttämisen syvyys, kuten missä tahansa muualla maassa, riippuu sen tyypistä. Pitkän aikavälin havaintojen mukaan märkä savipohja, kuten lankama, jäätyy 20% pienemmäksi kuin tällaiset maaperät, kuten hiekkasauma, hieno ja hieno hiekka. Mutta suuret hiekat ja karkeat maaperät jäädyttävät hiekkasaumojen läpi.

Maapallon eri alueilla tämä luku on poikkeuksellisen erilainen. Joillakin alueilla maa ei jäätyä puoleen metriin ja toisissa luku voi olla yli 6 metriä. Zabaykalskin alue, Mongoliassa rajaavat alueet ovat täynnä suurinta arvoa. Maaperä on pääasiassa hiekkaa ja karkeaa.

Frosty turvotus

Kuinka syvälle maaperä jäätyy, riippuu sen päivittäisestä turvotuksesta. Niinpä Moskovan maaperän jäädyttäminen johtaa 15 senttimetrin turvotukseen.

Riippuu pakkasen talteenoton nopeudesta maaperän jäädyttämisen nopeudella. Nopeuteen vaikuttavat negatiivisen ilman lämpötilan osoittimet.

Jopa kallistumisvaikutukseen vaikuttaa maaperän suodatuskerroin, joka riippuu kosteuden määrän syöttymisestä pakastamispaikkaan.

Jos maa jäädyttää alhaisella nopeudella, sen rakenne jäätyy. Se kerää jäätä. Kun tällainen maa alkaa sulaa, sen fysikaaliset ominaisuudet heikkenevät merkittävästi. Usein kova tai pehmeä kivi keväällä pakastamisen ja sen jälkeisen sulamisen seurauksena muuttuu nesteeksi.

Moskovan alueen maaperän jäädytys on joissakin paikoissa 1-1,2 metriä. Näissä olosuhteissa niihin kertyy runsaasti jäätä. Kun lämpötila muuttuu, kun kylmä talvi antaa lämmintä lähdettä, tapahtuu sulatus ja maa muuttuu paksuksi, viskoosipuuroksi.

Säätiön suunnittelu

Mikä tahansa talon perusta on perusta. Sen rakentaminen alkaa kaivannosta tai kaivamisesta. Niiden syvyys riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien alue, jossa rakentaminen toteutetaan. Joten ennen kuin alat kaivata kaivantoa, sinun pitäisi tietää, millä syvyydellä maaperän jäädyttäminen (Moskovan alueella, Leningradin alueella - sillä ei ole väliä). Säätiökaivokset tehdään aina maaperän jäädytyksen alapuolella niin, että pohjavesi ja negatiiviset lämpötilat eivät tuhoa sitä. Näiden töiden kustannukset riippuvat todellisen jäätymisnopeudesta ja maaperän tyypistä paikan päällä ja tulevasta rakenteesta. Asiantuntijat kiinnittävät huomiota myös rakennusmateriaaleihin ja niiden painoon.

Säätiö ja huurteennousu

Kun insinöörit aikovat rakentaa uuden rakennuskohteen, he tutkivat perusteellisesti kaikki alueen maaperän ominaisuudet. Jos roudan kallistuminen johtaa samanlaiseen metamorfoosiin maaperän kanssa, tuleva perusta voi vakavasti vaurioitua.

Jopa perustuksen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon kaikki maaperän ominaispiirteet ja soveltaa erilaisia ​​torjuntatoimenpiteitä. On myös tärkeää tietoa rodun perusominaisuuksista.

Maaperä Moskovan alueella

Maaperän jäädyttämisen tekijän laiminlyönti johtaa väistämättä rakennuksen perustan hävittämiseen. Se on otettava huomioon rakennusten rakentamisessa.

Mikä on maaperän jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella? Hydrologit ja geologit, jotka tutkivat tämän alueen maaperän monivuotisia muutoksia, päättelivät keskimääräisten arvojen olevan yksi metri. Tämä indikaattori ei kuitenkaan ole yleismaailmallinen. Alueen eri osissa, kuten itse Moskovan kaupungissa, numerot eroavat merkittävästi.

Tärkeimmät maaperän jäädyttämiseen vaikuttavat tekijät:

 • lumen syvyys kylmäkaudella;
 • pohjavesi ja pohjavesi;
 • keskimääräinen kuukausittainen ja jopa päivittäinen keskimääräinen ilman lämpötila.

Maaperän tyyppi vaikuttaa myös voimakkaasti tähän indikaattoriin. Paikoissa, joissa on pääosin hiekkaisia ​​maaperä, jäätymisen syvyys on paljon suurempi kuin savi.

Hiekkaiset ja lianmuotoiset maaperät ovat saven ja hiekan välissä. Niiden jäädytysnopeuksilla on myös keskimäärin lukuja. Vuoden keskimääräinen lämpötila vaikuttaa myös pakastuksen syvyyteen. Siksi Moskovan alueen pohjois- ja eteläosassa numerot ovat erilaiset. Joka tapauksessa suuremman sääntelyn syvyys jäädyttää ja säätiö asetetaan syvemmälle.

Maaperän jäädyttämisnormit

Ihmiset pitävät kirjaa kaikista indikaattoreista. Pitkäaikainen havainto tehdään, ja ne esitetään sitten viitteissä. Kuitenkin aika vaikuttaa roolistaan, maaperä voi muuttua ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta. Moskovan alueen maaperän jäädyttämisen syvyys on myös muuttumassa. SNiP osoittaa, että jäädytysrajat ovat 0,8 - 2,4 metriä.

 • savi ja liepeus jäätyvät 1,35 metrin syvyyteen;
 • silty ja hieno hiekka - 1,64 metriä;
 • keskikokoinen ja karkea hiekka - 1,76 metriä;
 • karkeat maaperät - 2 metriä.

Nämä luvut vaihtelevat piirin, alueen ja kaupungin mukaan. Moskovan asiantuntijoiden mukaan maaperän jäädyttämistä koskeva sääntelysyvyys on 1,4 metriä.

Säätiön asettaminen

Jos yksi- tai kaksikerroksinen talo on tarkoitus asentaa puolikalliin tai kalliolle, sen syvyys valitaan mielivaltaisesti. Soraa tai karkeaa maaperää kohden säätö asetetaan vähintään 0,5 metriä. Jos puhumme savesta, pölyisistä tai hiekkakivistä, ja jäädytyssyvyys ei ole yli 1 metriä, niin säätiön vähimmäisosto on 0,5 metriä. Ja kun se on 1,5-2,4 metriä, talon säätiön on oltava vähintään yksi metrinen.

Usein rakentamisen aikana asiantuntijat myös asentavat rakennuksen perustuksen suojan pakkaselta. Tätä varten eristys sijoitetaan taloon talon ympärille.

Säätiö on perinteisesti kallein rakennusbudjetin osa. Mutta virheelliset välilehdet johtavat nopeaan kulutukseen ja suurien korjausten tarpeeseen. Siksi on tärkeää pohtia kaikkia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa sen kestävyyteen: mitkä ovat ilmasto-olosuhteet, maastoominaisuudet, tulevan rakennuksen suunnittelu, maaperän ja pohjan tyyppi, maaperän jäädyttämisen syvyys. Esimerkiksi Moskovan alueella viimeinen tekijä on tärkeä rooli. Paikoissa, joiden arvo on 1 metriä, säätö asetetaan vähintään 1,2-1,4 metriä.

Säätiön perustamisen yhteydessä sinun on myös tiedettävä, käytetäänkö rakennusta talvella. Kylmäkaudella ihmiset lämmittävät talonsa, mikä tarkoittaa, että säätiö tässä tapauksessa asetetaan 10-20% korkeammaksi kuin arvioitu syvyys.

Lopuksi

Normatiiviset indikaattorit eroavat Mosambikin alueen maaperän jäädyttämisestä. Lukuun vaikuttavat lukuisat tekijät. Aika vaikuttaa myös maaperään, sen koostumukseen, fysikaalisiin ja kemiallisiin ominaisuuksiin. Häivytyksen syvyys muuttuu ajan myötä. Siksi rakentamisen tulisi alkaa määritellä kaikki maaperän muuttujat ja säätää perustus oikein. Sitten hän palvelee monta vuotta.

Maaperän jäädytyksen syvyys

Tästä artikkelista opit, millainen käsitys maaperän jäädyttämisestä on ja miksi se olisi otettava huomioon perustusten suunnittelussa. Tarkastelemme GIP: n standardiarvoja eri Venäjän alueille ja opimme selvittämään maaperän jäädytyksen syvyyden todellisen ja arvioidun arvon SNiP: n sovellettavien määräysten mukaisesti.

Maaperän jäädytyksen syvyys (GPG) on normatiivinen käsite, joka kuvaa keskimääräistä syvyyttä, jolla maa jäätyy kylmäkauden aikana.

Jäätymisen syvyyden laskemiseksi otetaan keskimääräinen kausittainen jäätymisindeksi tietyllä alueella viimeisten 10 vuoden ajan.Kuva 1.0: Maaperän jäädyttämisen normatiivisen syvyyden kartta Venäjän eri alueilla

Maaperän jäädytys on yksi perusarvoista, jotka otetaan huomioon kaikentyyppisten perustusten suunnittelussa. Jos laskelma perustuu virheelliseen GIP-indikaattoriin tai tätä tekijää ei oteta lainkaan huomioon, suunnittelija ei pysty laskemaan säätiön tarvittavaa syvyyttä.

On tärkeää harkita! Laattoja ja nauhan perustuksia, joilla ei ole riittävää syvyyttä, erottuvat liiallisella herkkyydellä maaperän pakkasvastuksen vaikutuksista - ne ovat epävakaita, epämuodostumia ja tuhoa.

Kuva 1.1: Pohjan väärin lasketun syvyyden ominaispiirre ja sen seurauksena rakennuksen vaurioituminen maaperän heikentämisen vaikutuksesta


Jäätynyt turvotus tapahtuu kosteudelta kyllästetyn maaperän pakastetuissa saumoissa. Jäätymisen aikana pohjavesi pyrkii lisäämään tilavuuttaan 2 - 9%, tämän laajenemisen seurauksena veden imeytynyt maa alkaa nousta ylös ja painostaa rakennuksen perustan, mikä vaikuttaa siihen.

Se on tärkeää! Levyn kielteisten vaikutusten välttämiseksi nauhat ja laatat perustuvat alle maaperän jäädytyksen syvyyteen.

Tällä järjestelyllä pohja on täysin olematon pystysuuntaisten kallistusvoimien vaikutuksesta (työntämällä maaperän paine perustusnauhan alla). Pohjaan kohdistuu vain tangentiaalinen turvotus (pohjaseinien kitkan ja päällystysmaalien sivusuuntaisten kerrosten seurauksena), jonka vaikutus voidaan eliminoida pohjaseinien kehän ympärillä olevien tiivistyspolkumenetelmien avulla.


Ennen rakennustyön aloittamista valumismailla on tarpeen selvittää GIP tietyllä alueella, jotta pystyt valitsemaan optimaalisen perussyvyyden tulevaisuudessa.

Hyödyllisiä materiaaleja

Kuorman laskeminen säätöön

Lue materiaali siitä, miksi se on tehty, sekä miten oikein ja oikein hoidetaan pohjan kuorman laskeminen.

Pohja vedeneristys

Pohjan vedenpitävyys on välttämätön edellytys minkä tahansa betoniperustuksen lujuudelle ja kestävyydelle.

Lämpö ja paalun pohja

Oikein järjestetty paalusäätiö ei takaa taipuisuutta vuosikymmenien ajan ja kestää kaikki kuormitukset.

Jäätymisen syvyys SNIP

GPG on määrä, jota ilman erityislaitteiden läsnäoloa ei voida määrittää välittömästi ennen rakentamisen aloittamista, koska sen laskelmat vaativat alustavan analyysin tietystä alueesta yli 10 vuoden ajan. Rakennusteknisessä käytännöstä käytetään ruuan läpäisyn syvyyden määrittämistä, standardin GIP-tietoja ja sen laskennan perustietoja, jotka sisältyvät SNiP-asiakirjoihin.

Tähän asti äskettäin maaperän jäädyttämiseen liittyvä pääasiakirja oli SNiP nro 20101-82 "Rakentamisen klimatologia ja geofysiikka" sekä Venäjän federaation eri alueiden mukana olevat kartat.

Tärkeä huomautus! Äskettäin tämä sääntelyasiakirja on jaettu kahteen erilliseen viitteeseen - SNIP nro 20201-83 "Rakenteiden perustusten perusteet" ja SNIP nro 2301-99 "Construction Climatology".


Tässä asiakirjassa esitetään Venäjän federaation erityisalueille maaperän jäädyttämisen syvyyden keskimääräiset tilastolliset indikaattorit, jotka on esitetty taulukossa 1.1.


Taulukko 1.1: Maaperän jäädyttämisen sääntely syvyys eri Venäjän kaupungeissa


GPG riippuu kahdesta päätekijästä - keskimääräisistä jäätymislämpötiloista tietyillä alueilla ja maaperätyypeillä.

Epäsuora tekijä, joka vaikuttaa GIP: ään, on maanpintaan kuuluvan lumisuojuksen paksuus - sitä paksumpi on, sitä pienempi jäätymissyvyys on. On pidettävä mielessä, että standardissa SNIP-taulukoissa esitetyt tiedot eivät ota huomioon lumisadan paksuutta, joten alueen HGT: n todellinen arvo on aina pienempi kuin taulukossa 1.1 esitetty syvyys.


Kuva 1.3: HGP: n riippuvuus lumen paksuudesta

Tärkeä huomautus! Kaikki talonmyyjillä, jotka joutuvat kohtaamaan maaperän heikkenemisen ongelman, tulisi muistaa, että he voivat tuoda lisäongelmia selvittämällä lumen ja muodostamalla ajelehtia talon seinien lähelle.


Epätasaista turvotusta, joka esiintyy paikoissa, joissa maaperällä on erilaiset jäädytyssyvyys, vaikuttaa haitallisesti säätiön tilaan - johtuen erilaisista työntövoimista, jotka vaikuttavat perustan nauhaan, talon pohja on vääntynyt, mikä aiheuttaa halkeamia seiniin ja jalustaan. Jos puhdistat lunta rakennuksen ympärillä - tee se rakennuksen kehällä ja älä muodosta ajelehtia lähellä yhtä talon seinää.


Esikaupunkien syvyys maaperän jäädyttämisessä

Kokeneiden rakentajien lausuntojen mukaan yli 80 prosenttia Moskovan ja alueen maaperästä on edustettuna hemmottelemalla maaperää - saastetta, saviä, hiekkaa ja hiekkaa. Kun rakennat taloja tällaisille maille, on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon jäätymisensä syvyys, sillä vaaditun tason yläpuolella oleva säätö ei ole odotettavissa luotettavuutta ja kestävyyttä.

GPG Moskovan alueella vaihtelee melko voimakkaasti - 90 - 200 senttimetriä. Tällaiset vaihtelut johtuvat maaperän erilaisesta tiheydestä - sitä suurempi tiheys ja sitä korkeampi pohjaveden taso, sitä enemmän se jäätyy maan läpi.

Moskovan alueen rakennusten rakentamisessa huomioon otettua keskimääräistä laskettua GPG-arvoa pidetään 140 senttimetriä. Voit nähdä yksityiskohtaisempia indikaattoreita Moskovan alueen eri kaupungeissa taulukossa 1.2.

Kartta maaperän jäädyttämisestä Moskovan alueella

Maaperän jäädyttäminen ei ole merkityksetöntä näkökohtaa, joka otetaan huomioon maanpäällisten laitosten rakentamisessa mökkien ja yksityisten talojen vesihuoltoon. Kun kuoppa on porattu ja sidottu, viestintävaljaat kulkevat kaivosta taloon taloon, joka on sijoitettava niin syvälle, että se ei altistu matalille lämpötiloille kylmäkauden aikana. Ja koska näiden viestien alla olevat maanrakennustyöt ovat kustannuksia suhteessa kuutioon. metriä, ja näiden teosten kustannukset vaikuttavat arvioinnin lopulliseen määrään - pyydämme teitä tutustumaan maaperän jäädyttämiseen Moskovan alueella.

Mikä määrää maaperän jäädytyksen syvyyden

Maaperän jäädyttämisen syvyys riippuu monista tekijän tekijöistä ja kohteen ominaisuuksista. Pohjimmiltaan maaperän rakenne, maaperä, pohjavesien läsnäolo ja määrä sekä kasvillisuus ja lumi ovat tärkeitä. On selvää, että vuosittain lumen ja pohjaveden määrä voi muuttua, mikä vaikuttaa maaperän jäädyttämiseen.

Maan jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella

Maaperän jäädyttämisen arvo

Maaperän tiheydestä riippuen maaperän kylläisyys vedellä ja kosteudella, koostumuksesta ja sijainnista ilmasto-oloihin, Mosambikin alueen maaperän jäädytys vaihtelee neljästä sentistä kahdesta metristä. Maa on tiheämpi ja kosteampi, ja pakkaset ovat kestäviä ja voimakkaita, sitä enemmän se jäätyy. Ja jos maa on löysällä ja käytännössä olematon kosteus, ei siis ole kysymys syväjäädytyksestä. Kuten käytännössä todetaan, Moskovan alue keskimäärin jäätyy jopa alle metrin syvyyteen ja joillakin alueilla kuusikymmentä-seitsemänkymmentä senttimetriä. Maaperän jäädytyskartalla arvot on merkitty epäedullisimmilla lämpötiloilla ja niihin liittyvillä jäätymisen tekijöillä, jotka perustuvat maaperätyyppiin tietyissä paikoissa. Älkää unohtako, että talvet Venäjällä ovat ankaria - sen vuoksi on parempi huolehtia viestinnästä maasi talossa tai yksityisessä talossa etukäteen.

Ramenskoyen maaperän jäädytys syvyys

Maaperän jäädyttämisen syvyys on summa, jolla maa voi jäädä talvella. Jäätynyt maa on epävakaata, altis kallistumiselle. Näin ollen kaikkia tässä tasossa sijaitsevia säätiöitä ei eroteta vahvuudella. Jäätymisen takia molemmat levymäiset ja nauhan perustelut, joiden syvyys on riittämätön, ovat hyvin epämuodostuneita. Tämän seurauksena rakenteen, myös tiilipilarien aitaukseen, saattaa näkyä halkeamia jo ensimmäisen talven jälkeen.

Moskovan ja alueen maaperän jäädytys syvyys - normi ja laskelma

Useimmissa tapauksissa Ramenskoyen maaperän jäädyttämisen syvyys on laskettu arvo, joka määritetään jäädytetyn maanpaksuuden todellisista mittauksista useiden vuosien ajan. Se eroaa talon aurinkoisella puolella ja varjossa, ja riippuu myös päivän ajasta. Laskelmissa otetaan aina keskimääräinen, ilmeisesti suurempi indikaattori.

 • savea ja patoja varten - 110 cm;
 • hiekka ja kuiva hieno hiekka - 134 cm;
 • 144 cm karkealle hiekalle.

Myös tämä indikaattori vaikuttaa maaperän tiheyteen ja pohjaveden syvyyteen. Esimerkiksi rakennettaessa taloa arvioitu arvo on 140 cm. Moskovan alueen eri kaupungeissa maaperän jäädyttämisen normatiivinen arvo voi olla 110-150 cm.

 1. Etsi kuukausittaisten kuukausittaisten lämpötilojen summa koko vuoden ajan. Kaikki indikaattorit on tiivistetty sekä syksyllä että talvella.
 2. Tuloksena olevasta määrästä neliöjuuri uutetaan.
 3. Edellisessä vaiheessa saatu määrä on kerrottava kerroin maaperätyypin mukaan. Joten loamille tämä kerroin on 0,23 ja maaperä, jolla on suuret kiviseinät - 0,34. Tuloksena oleva arvo on Mosambikin maametallien jäätyminen metreinä.

Jäätymisen normatiivisten indikaattoreiden laskemisessa ei oteta huomioon lumen paksuutta talvella. Nämä ovat arvot "paljaalle maalle". Varsinainen jäätymissyvyys on aina vähäisempi: esimerkiksi lumen paksuudeltaan 50 cm maaperä jäätyy lähes kolme kertaa pienemmäksi kuin lumisateen puuttuessa. Tämä on erittäin tärkeä asia, jota sinun on muistettava järjestettäessä talon puhdistusta ympäröivän alueen ympärillä. Jos päätät poistaa lumipeitteen, sinun on tehtävä se kokonaan, koko rakennelman ympärillä eikä tietyillä alueilla. Epätasainen jäädytys on myös haitallista säätiölle.

Onko sinulla mitään kysymyksiä? Tarvitsetko lisätietoja?

Soita meille numeroon 8 (495) 182-00-97, kerromme teille kaiken yksityiskohtaisesti ja autat selvittämään sen.