Mitkä ovat yew-säätiön haitat?

Tässä artikkelissa opit paljon perustusten rakentamisesta käyttämällä TISE-menetelmää, tekniikkaa ja laitteita. Keskustelemme siitä, mitä haittoja TISE-säätiöistä ja eduista on, ja kuinka helppoa on rakentaa esine tämän tekniikan avulla.

Jokainen ihminen unelmoi rakentaa oman talonsa. Tee se itsellesi ilman kokemusta minimaalisilla kustannuksilla, mutta laadullisesti. Tätä varten tarvitaan yksinkertaisin rakennustekniikka. Tämä menetelmä, joka mahdollistaisi mahdollisimman vähän aikaa, tarvittavat materiaalit ja mekanismit omien kotiisi unelman toteuttamiseksi.

Yksi tällaisista teknologioista perustusten ja seinien rakentamiseen on TISE. Kehitti sen takaisin Neuvostoliiton aikoina, rakentaja on Yakovlev. Tekniikka kehitti sen avulla tuhansia ihmisiä, joilla ei ollut kokemusta rakentamisesta, kotona. Pohjimmiltaan tämä menetelmä tekee perustan. Ja nyt yritämme ymmärtää, mitä TISEN perusta on, sen rakentaminen ja itse rakentamismenetelmä.

TISE-säätiön edut ja haitat

 • Rakennusobjektien vähäiset arvioidut kustannukset.
 • Lähes täydellinen tarvetta käyttää kalliita rakennusmateriaaleja ja koneita.
 • Rakennustyöt ovat itsenäisiä, lähes sähköä ei tarvita ja ne voidaan tehdä missä tahansa olosuhteissa.
 • Vähimmäispyrkimys ja kohteen rakentamisen aika.
 • TISE-säätiön erityispiirteet ovat se, että se on ihanteellinen vaihtoehto yksittäiselle rakentamiselle. Riippumatta taitoja ja kokemuksia, tee se itse.
 • Käytännöllisyys, kun yhdistät eri viestintää, vaikka täysin konstruoitu objekti.

Nämä olivat menetelmän tärkeimmät edut. Ja nyt tarkastelemme TISEN perustuksen haittoja.

 • On mahdotonta rakentaa tällä tavalla mutaisia, tulvia maita ja marshlandia. Raskaissa kuormituksissa paalut yksinkertaisesti uppoavat tai rikkovat.
 • Käytetty käsityövoima. Kovan ja kivisen maaperän poraus on huomattavasti monimutkaisempi, kaivon poraamiseen liittyy useita ongelmia. Totta, he nyt vapauttavat voimanlähteiden porat kevyellä bensiinimoottorilla kuten leikkuri.
 • Et voi tehdä kellarista täysin koko talon alle.
 • Tarvitaan laaja alue sokea alue.

Kun otetaan huomioon kaikki nämä hyvät ja huonot puolet, voidaan varmasti sanoa, että tämä tekniikka on edistyksellisin ja taloudellisin yksittäinen rakentaminen.

Poraamattomissa laitteissa käytetään erityisiä käsiporaimia kuten TISE-3F. Tällaisten työkalujen suunnittelu on hyvin yksinkertaista.

 1. Teleskooppipalkki, 1,4 metriä pitkä. Palkin yläosa on kahva. Lisäksi mukana on 1,0 m jatkokaapeli.
 2. Kaivon pohjan laajentamiseksi tangon ja porauksen väliin on asennettu liikuteltavaaura-aura. Hänet vapautetaan syvyyteen, jossa laajennus tulee alkamaan.
 3. Pora on kiinnitetty palkin pohjaan. Hänellä on 4 leikkaajaa eri työalueille. Porauksen runko itse on säiliö maaperän keräämiseksi ja poistamiseksi.
 4. Paalujen sijainnin merkitsemisen jälkeen turpeesta poistetaan porauspaikka. Sitten, tarkalleen tulevaisuuden paalun keskelle, lapiolla tai erikoislaitteella (joka sisältyy sarjaan) kaivetaan pyöreä reikä 0,15 m syvällä porauksen halkaisijan yli.
 5. Irrota aura sauvasta ja aseta kahva päälle.
 6. Asettamme sauvan alkupituuden. Kolme reikää porataan hänen kehossaan asteittaiseksi pidennykseksi, kun syvennys kasvaa. Jos haluat käyttää jatkojohtoa, irrota kahva, lisää jatkojohto palkkiin ja asenna kahva uudelleen.
 7. Porauksessa, kun maaperä kerääntyy säiliöön, se nousee, vapautuu ja jatkuu prosessiin. Pidä erityistä huomiota pystysuorassa porauksessa käytön aikana, tarkista tason jatkuvasti. Pallon halkaisija on pieni ja betonin taivutuskuormat eivät toimi kunnolla. Pino voi vain murtautua!
 8. Kun saavutat mallimerkin, jatka kaivon pohjan laajentamista. Irrota säiliön kaksi pulttia. Asenna ja kiinnitä aura. Tässä on huomattava, että aura voidaan asentaa kolmeen eri asentoon. Pohjan laajentamiseen 400, 500 ja 600 mm: iin (katso ohjeita). Kierrä köysi kiinnikkeeseen ja nosta aura kuljetusasentoon.
 9. Se aukeaa edelleen kaivoon, vapauttaa köyden ja kääntämällä sitä vastapäivään laajentaa pohjaa.
 10. On toivottavaa työskennellä yhdessä.

Poraus paalun alla

Säätiön laskenta

Säätiön laskenta pienenee määrittämään halutun määrän paaluja. Käy läpi kaikki vaiheet lyhyesti.

 • Laske rakennuksen projektin mukainen kokonaispaino säätiölle. Tähän tulisi sisältyä: grillauksen paino, kaikkien seinien, kattojen, lattialevyjen ja lattioiden paino. Laske kaikki ainakin karkeasti, lisää kaikki nämä kuormat. Nyt kerro 1,22 (virhe, lumi ja tuulikuorma) ja kerro tulos 1,3 (turvatekijä). Joten sait kaiken kuorman paaluun.
 • Nyt sinun on laskettava, kuinka paljon yksi tylsää paalua voi kuljettaa. Siirry kaupunginhallinnon arkkitehtuurin osastoon. Anna heille maantieteellinen numero tontille, jossa olette rakennettu. Ne löytyvät tämän alueen geologisten tutkimusten rekisteritietoihin ja mitkä maa-ainekset sijaitsevat sen alapuolella jäätymisen tunkeutumisen alapuolella (paalujen syvyys on aina alhaisemman maaperän jäädytyksen alapuolella). Kysy, ja he laskevat nopeasti, on vain yksi kaava.
 • Tee kopio projektin perussuunnitelmasta. Jaa rakennuksen kokonaiskapasiteetti yhden paalun kantavuudelta ja saat paalujen määrän, joita sinun tarvitsee tehdä.
 • Käytä suunnitelman jäljennöstä kaikki paalut ympyröissä. Tilaus tässä on tämä: aluksi aseta ympyrät kulmiin, sitten kaikkiin niveliin ja lopuksi kaikkiin muihin ympyröihin tasaisesti koko kehällä. Olet saanut pellon kentän, jonka mukaan työskentelet edelleen.

Täytä paalut

Tiedämme jo, miten porata hyvin, nyt selvittää konkreettisesti.

 • Valmistele betoni M 300 murto-osaa jopa 25 mm.
 • Aseta neljää 14 mm: n А-4 halkaisijaltaan olevaa kappaletta kaivoon kulmissa. Vahvistuksen pituuden on oltava 150-200 mm suurempi kuin kaivon syvyys.
 • Kaada betonia jatkuvasti mutta tarkasti, työskentele syvälle värähtelijänä. Jos ei ole värähtelevää, toimi pitkällä tikulla, mutta on välttämätöntä, että betonista ei ole aukkoja eikä päällystetty.
 • Paalun pää on betonoitu välittömästi mallimerkkiin käyttäen muottipohjaa tai suuren halkaisijan omaavaa muoviputkea.

Betonimyllyt

Älä tee erittäin suurta grillata. Tämä on lisäkuorma paaluilla, ylimääräinen materiaalikulutus ja yleinen lisäys rakennuskustannuksissa. TISE-säätiön edut ovat se, että se on helppoa ja edullista. Leveyden tulisi vastata vyöhykkeen seinämän paksuuden laskettua. Jos jatkat jatkossakin seinien tiilen, niin tämän vuoksi on syytä lisätä säätiön leveyttä.

Hiekkakuviot tehdään paalujen väliin niiden päätylevyjen alapuolelle, joihin asennetaan muotti ja rosoja betonoidaan. Betonia käytetään vähintään M 300: llä, hienolla murto-osalla raunioista tai pikkukivistä. Jatkuvan betoniprosessin suorittamiseksi tarvitaan betonisekoittimia. Voit aloittaa koko äänen puolelta kerralla.

Ennen muotin asennusta sinun täytyy tehdä rätti, eli merkitä kaikki etäisyydet ja akselit, vedä nauhat. Tosiasia on, että poraamalla ja kaatamalla paaluja lähes aina täsmälleen akselin ympäri, paalupään sijaintia ei ylläpidetä. Itse itse ei ole kauheaa, mutta grillata, ja sen vuoksi tulevan rakenteen seinämän pitäisi olla sileä. Tämä kohdistuu tasolle ja piilottaa ulkonäön, mitä virheitä TISEn perustuksessa ilmeni paalujen betonoitumisen aikana.

Rostverk on välttämättä vahvistettu ottaen huomioon taivutusmomentti pohjasta. Nämä liitososat on yhdistettävä pylvääseen, joka vapautettiin päästä. Grillin yläosa on ihanteellisesti vaakasuorassa yhden tai useamman tason tai lasertason avulla.

Rostverkin pitäisi olla monoliittinen, joten täyttöprosessi on jatkuva. Varmista, että käytät täryttimiä betonin tiivistämiseen, mutta älkääkä irrota tai purista muottipesä. Asettamishetkellä (noin 7 päivää) peitä betoni paperilla tai sahanpurulla.

Jos paalut sijaitsevat 1,5 m: n tai sen alapuolella, luurankoloni ei vaadi laskemista ja se tehdään vain ottaen huomioon vaaditut mitat leveydeltä. Jos olet lukenut artikkelin loppuun, voit tehdä itsenäisesti hyvän, käytännöllisen budjetin perustan ja jopa opettaa ystävillesi siitä. Onnea!

Mikä on TISEn perusta

TISE-säätiö maksaa kaksi tai kolme kertaa vähemmän kuin muut vaihtoehdot, eikä alhaiset kustannukset vaikuta mitenkään sen laatuun ja turvallisuuteen.

Yksittäiset rakentaminen maassa kehittyy nopeasti. Kehittäjät, joilla on hyvät kassavarat, luovat perustansa kodeilleen ja huolehtivat vain luotettavuudestaan ​​- he ovat vähäisiä huolenaiheita tämän yrityksen arvosta.

Toinen asia - ihmiset, joilla on vaatimattomat mahdollisuudet. Heidän on laskettava huolellisesti kustannukset kussakin rakennusvaiheessa. TISE-kehittäjille kehitettiin ainutlaatuinen teknologia, jonka avulla voit rakentaa edullisen, mutta luotettavan perustan kotiisi.

Suunnittelun ominaisuudet

Mikä on TISEn perusta? Tämä on paalun ja nauhan rakenne, joka koostuu raudoitetuista betonista ja lujitetusta betoniteräksestä (monoliittisen grillatahon rakentaminen).

Tämän rakenteen piirre on kasa: sen alaosassa on puolipallon laajennus. Tämä tukimuoto auttaa lisäämään säätiön tukikapasiteettia ja estää sen suulakepuristusta kallistuvalla maaperällä.

Piles TISE vastaa yhtä hyvin raskaiden kivien ja kevyiden runkorakenteiden kuormitusta (joka valitsee runkopohjan perustan) ilman kutistumista.

Laitoksen perusta TISE.

Grillityön tehtävänä on yhdistää kaikki tuet yhdeksi rakenteeksi. Se ei kosketa maata, ja jakaa kuorman tasaisesti talosta paalujen välillä.

Edut ja haitat

TISE-säätiön etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • ei tarvitse houkutella raskaita rakennusmateriaaleja;
 • rakennustöiden tuotannon itsenäisyys: teknisten toimintojen suorittaminen ei edellytä verkkoliitännän kytkemistä;
 • korkea rakentamisnopeus ja vähimmäiskustannukset;
 • yksittäisten kehittäjien itsensä rakentamismahdollisuudet, joilla ei ole kokemusta ja erityisosaamista;
 • Helppokäyttöisten apuvälineiden liittäminen jopa täysin rakennettuun laitokseen.


TISE-perustaustekniikan haitat:

 • Tätä rakentamismenetelmää ei voida käyttää kosteikoilla, tulvilla ja silkkimetsillä;
 • käyttäen vain manuaalista työtä: rakennusprosessi, koska tämä on erittäin monimutkaista kivistä ja kiinteitä maaperä. Totta, nyt alkoivat tuottaa kattiloita TISE mekaanisella ajon, powered by kevyt bensiinimoottori;
 • ei ole mahdollista järjestää kellarikerroksia koko talon alle;
 • vaaditaan suuremman leveyden omaavaa sokea aluetta.

Edellä mainitut TISE-säätiön haitat ovat päällekkäin plussien kanssa, joten tätä tekniikkaa voidaan pitää edullisimpana ja progressiivisena yksityisen rakentamisen kannalta.

TISE-perusporan laite

TISE-F-porakone on tärkein ja ainoa työkalu, jota tarvitset, kun rakennat oman säätiesi TISE-tekniikan avulla.

Rakenteellisesti se on tehty liukuvan tangon muotoon, jossa on kaksi kahvaa ja leikkausreunat. Sen massa on vain 7,5 kg. Työkalu on varustettu leikkureilla ja lukitusmekanismilla. Aura nostetaan nauhan avulla, jonka toinen pää kiinnitetään poikkipalkkiin.

Palkkia voidaan siirtää mihin tahansa pituuteen kierteitetyn lukon avulla. Hän myös välittää vääntömomenttia.

Aura asennetaan liikutettavaan kannattimeen poran ja sauvan välissä. Vapauta se poraustasolla, jossa on suunniteltu TISE-paalin laajentamista. Maaperän säiliön rooli leikittelee poran rungon.

TISE-perusporan laite.

Poraustekniikka

Poraus perustusteknologialla TISE koostuu useista yksinkertaisista toimista:

 1. Paalutusasettelu on käynnissä.
 2. Sod poistetaan porauspaikoilla.
 3. Porakoneen halkaisijaltaan halkaisijaltaan 0,15 m: n syvyys kaivetaan täsmälleen tulevan paalun keskelle. Tämä toimenpide voidaan suorittaa porauslaitteella varustetulla piikillä tai erikoistyökalulla.
 4. Aura poistetaan tangosta ja sen yläosaan on kiinnitetty kahva.
 5. Palkin alkuperäinen pituus on asetettu (tähän on järjestetty kolme reikää).
 6. Laajennuspakkaus sisältyy. Jos se on tarpeen käyttää, se asennetaan sauvaan kahvan sijaan. Jälkimmäinen siirretään jatkojohdon päähän.
 7. Poraamalla maaperä kerätään säiliöön. Kun se täyttyy, taajuusmuuttaja nousee ja vapautuu maasta.

TISE-teknologiapallojen halkaisija on pieni, joten kaivon pystysuuntaisuutta on valvottava tarkasti: betoni ei toimi kunnolla taivutuksen aikana, ja jos se poikkeaa normaalista toiminnon aikana, se voi puhjeta.

Suunnittelumerkin saavuttamisen jälkeen kaivoa laajennetaan alaosaan.

Näin tehdään näin:

 • avaa ruuvit säiliöön;
 • aura asennetaan ja kiinnitetään: tutustu ensin poran ohjeisiin. Sieltä näet, että tässä osassa on kolme asennustapaa - riippuen laajennuksen koosta (400, 500, 600 mm);
 • kaapeli kiinnitetään kannattimeen (poikkipalkki), jonka avulla aura nousee kuljetusasentoon;
 • kun aura lasketaan kaivoon, johto vapautetaan - työkalu vie työskentelyasennon;
 • porata pyörii vastapäivään ja katkaisee puolipallon maahan.

TISE-paalujen rakentaminen on helpompaa kumppanin kanssa.

Porausjärjestelmä ja paalut käyttäen TISE-tekniikkaa.

Säätiön laskenta

Ennen kuin ryhdyt käytännön työhön, sinun on selvitettävä, kuinka monta tukea kannattaa kestää kuormaa rakennuksestasi.

Säätiön laskeminen käyttäen TISE-tekniikkaa suoritetaan klassisen mallin mukaan:

 • rakennuksen kokonaiskuormitus lasketaan (se on kaikkien rakennusmateriaalien, tuuli- ja lumikuormien painon summa);
 • yhden kyllästetyn paalun kantokyvyn määrittäminen: tämä osa laskentaan on parempi antaa esimerkiksi asiantuntijoille, esimerkiksi kaupunginhallinnon arkkitehtonisesta osastosta. He kysyvät sivustosi maantieteellisen numeron, rekisterissä he selittävät alueen geologisten tutkimusten tietoja - ja he käyttävät vain yhtä kaavaa nopeasti laskemaan;
 • jaa kuormitus paalun kantavuudelle - ja määrität niiden määrän.

Nyt pysyt pohjapiirroksen kohdalla tuet. Aloita paalujen järjestely olisi rakennuksen kulmilla ja seinien risteyksillä. Jakaa jäljellä olevat kannattimet tasalaatuisesti koko säätiön ympärille. Tämän jälkeen teet merkinnän maastossa.

Säätiön laskentaohjelma TISE.

Täytä paalut

Täytä tunkit betonibrändillä M300 (oikein täyttää talon perustukset). Rubble fraction - enintään 25 mm.

Asenna kaivon akseleiden välissä neljä vahvistuspalkkia A-4, joiden läpimitta on 14 mm. Niiden pituus ylittää reiän syvyyden 15-20 cm. Sen jälkeen kaadetaan betoni kaivoon ja suljetaan sen säännöllisesti syvällä värähtelijällä. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​laitteita, käytä pitkää kärkeä. Toimenpiteen tarkoituksena on poistaa mahdollisuudet muodostaa tyhjiä betonimassaan.

Välittömästi kaatamisen jälkeen paalukorkki on betonoitu. Muotoiluna voit käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on suuri.

Järjestelmä, jolla kaadetaan paalujen perustekniikkaa käyttäen TISE-tekniikkaa.

Laitteen grillauksen säännöt

Kun rakennat säätiötä käyttämällä TISE-tekniikkaa, sinun ei pidä tehdä erittäin suurta grilliä. Massiivinen monoliitti on lisäkuorma paaluilla ja - kehittäjän lompakolla.

Kallistetun betonin kulutuksen teknisesti perusteettoman kasvun myötä epätasapainoinen TISE-kalanpohjan perusta on vähäinen. Vahvistettu betonivyöhön on vastattava seinämän paksuutta. Jos tulevaisuudessa aiot asettaa tiiliä taloon - pidä tämä mielessä, kun määrität grillauksen leveyden.

Ennen kuin asennat muottiin, tee run-around - käytä johtoja merkitsemään kaikki tulevan rakenteen akselit (kuinka luoda talon perusta omalla kädelläsi). Tämä on tarpeen, koska on vaikea kestää tarkkaa sijaintia akseleilla, kun poraavat ja kaadetaan paalujen tuet. Grillaus on kuitenkin tehtävä kaikkien sen sivujen kohtisuoruuden ja samansuuntaisuuden mukaan. Muussa tapauksessa talon seinät ovat satunnaisesti.

Taustalevitys TISE.

Rostverk vahvistettu pohjaan. Vahvistinverkko on yhdistettävä paalujen kärjistä ampuneet sauvat. Täyttö tulee tehdä kerrallaan - betoniteräksen rungossa ei saa olla saumoja.

Pile tise-pöydän kantavuus

Laakerikapasiteetti TISE-kasa

Täydentää. Haluan tehdä päällekkäin ensimmäisen ja toisen puiset korkealaatuiset - ei ullakolle, eristys katon reunan ympärillä olkiluukkuilla näiden höyryn tuulen estojen välttämiseksi, enkä pidä niitä))), kattokruunu, etelän kaltevuus polykarbonaatti, kupariputket lämmönkannattimella lämmön poisto ja siirto vesijäähdyttimeen, musta paneeli, musta maalattu, eristys. Eteläisen rinteen kaltevuuskulma on 45 astetta, en tunne pohjaa vielä, haluan työskennellä arkkitehdin kanssa katon muodon suhteen, koska en osaa sanoa, miten se olisi toimiva Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja sopusoinnussa rakennuksen kokonaissuunnittelun kanssa.

Ymmärrän oikein, että tämä on toinen kysymys sinulle? Sitten siirrän sen itsekin ja määritän.

) on yleensä sama kysymys, sillä on tietoa, jotta säätiön likimääräinen kuorma olisi selkeä, mutta jos pystyt vastaamaan kysymykseen keräilijän sopivuudesta, jonka olen rakentanut katolle, niin olen samaa mieltä, voimme siirtää sen toiselle haaralle keskustelunaiheeksi;

Kiitän kuormaa koskevasta vastauksesta, en ole heti huomannut, erittäin hyödyllistä tietoa. Toinen kysymys on samasta aiheesta: asiantuntijat suosittelevat laastin ja maan välillä, jotta 10-15 cm: n rako värähtelisi maata niin, ettei repäise, jos maapinta täyttyy, miten varustaa ja lämmittää lattiaa, jos ratkaisu painaa ilmassa? Ja mitä maaperää pidetään myrkyllisenä? Minulla on hiekkaa 1 m. Sitten karkeaa hiekkaa.

Käytännössä monet ihmiset eivät kiinnitä huomiota tähän ja tekevät ratkaisun hautaamalla 40-60 cm maahan ja tämä ratkaisee tämän ongelman. Mutta samalla vaara vaurioille paaluille.

Tässä puhutaan säätiöstä :-). Katsokaa, ehkä laitan sen jonnekin väärälle, tai olet ymmärtänyt minut väärin. Kun kirjoitin yhden paalun kuormituksesta, minulla oli mielessä täsmälleen sallitut kuormitukset yhdelle paalille, eikä kasa, askel, grillage, vahvistaminen, syventäminen jne., Talosi alle :-). Jos sinun täytyy noutaa säätiö, tarvitsen paitsi keräilijän läsnäolon katolla :-).

 • Sinun täytyy täysin tietää, mitä seinä on, mistä, paksuudesta
 • talon suunnitelma mitat
 • kerrosten lukumäärä, onko kellarissa
 • kaikki korkeudet (kaikkien seinien luistossa ja korkeuksissa)
 • mikä on päällekkäisyys
 • suunnitelma, mitat ja materiaali (ei ainoastaan ​​keräilijän osat)

Sitten voimme laskea askelmat, paikan, paalujen lujittamisen, grillauksen mitat ja vahvistuksen jne. Päätäksemme seinät (sivuliikkeessänne seinistä, tänään lähetämme huomioimme :-)) ja kaiken muun, ja sitten valitaan säätiö :-).

Tietoja grillatausta (kysyt yllä) tai korottaa sitä, voin vastata nyt. Sinun maasi (hiekka savesta) on vähäpurkaava. Rostverkillä tällaisella kentällä, sinun täytyy nostaa tai sokea alue eristää, niin et voi nostaa. Lattiat, joissa on nostettu grilli, voidaan tehdä päällekkäisyyksien (laatat, palkit jne.), Tässä ei ole erityisiä vaikeuksia.

Paalun kantavuuden laskeminen. Materiaalien ja maaperän kestävyys. Menetelmiä. Tekniikka laskee tylsät tuotteet, TISE. ohjelmat

Paalun tukikapasiteetin laskeminen on yksi tärkeimmistä tehtävistä, joita erikoisasiantuntija liittyy pino-tyyppisen perustan suunnitteluun. Toisaalta riittämättömän voimakkaiden elementtien käyttö johtaa alustan mekaanisten ominaisuuksien vähenemiseen. Toisaalta on otettava huomioon taloudellinen näkökulma, koska jokaisen kasa, joka on asennettu "varaukseen", sinun on maksettava.

Artikkelissamme esitämme lyhyen katsauksen menetelmiin, joilla lasketaan mekaaniset ominaisuudet tukirakenteista, ja osoitamme myös useita esimerkkejä laskelmista.

Laakerikapasiteetti on yksi tärkeimmistä parametreista

Yleiset säännökset

Materiaalien ja maaperän kestävyys

Useimpien insinöörien osalta paalujen kantavuus määräytyy kahden parametrin pienimmän arvon perusteella:

 • Toisaalta - materiaalin vastus. josta pystysuoran tai kaltevan tuen ydin on tehty.
 • Toisaalta - maaperän kestävyys. jossa pysty- tai kalteva tuki upotetaan.

Koska molemmat tekijät vaikuttavat rakennetta samanaikaisesti, se on pienin arvo, joka on kriittinen piste, joka määrittää kuorman rajan säätiön yksittäiselle elementille. Yksinkertaisesti sanottuna, ei ole väliä, että ensimmäinen alkaa deformoitua - tukea tai maata, joka tapauksessa rakenteen eheys uhataan.

Pystysuuntaiseen tukeen vaikuttava kestävyys

Jos puhumme ihanteellisesta suhdeluvusta, paalun kantavuus materiaalilla on sama kuin maanpinnasta. Luonnollisesti on käytännöllisesti katsoen mahdotonta toteuttaa tätä käytännössä, joten perustusten suunnittelussa pyritään varmistamaan, että nämä arvot ovat mahdollisimman lähellä.

Kiinnitä huomiota! Mitä voimakkaampaa on paalun kantavuus kapasiteetilla maan päällä ja materiaalilla, mutta paalusäätiön projekti on taloudellisesta näkökulmasta tehokas.

Sovelletut menetelmät

Tähän mennessä on olemassa useita tekniikoita, joiden avulla voit valita tärinän mekaanisten ominaisuuksien optimaalisen suhteen tietylle maaperälle.

Esineiden monimutkaisuudesta ja suunnittelijoille osoitetuista tehtävistä riippuen paalujen kantavuuden määrittämismenetelmiä voidaan käyttää sekä yksitellen että yhdessä:

 • Pallojen kantokyvyn laskennallinen määritys suoritetaan SNiP 2.02.03-85 "Pallosäätiöiden" vaatimusten mukaisesti. Tämä menetelmä on vähiten tarkka, mutta tarjoaa mahdollisuuden suorittaa ennakkoarvioinnin tilanteesta. Seuraavat esimerkit perustuvat tähän määritysmenetelmään.
 • Testaus staattiset kuormat. Tekniikan ydin koostuu koeputkesta, joka on upotettu tavanomaiseen merkkiin eri pystysuorilla kuormituksilla. Saadut indikaattorit saostuksesta ja muodonmuutoksesta antavat mahdollisuuden arvioida, miten tämä malli soveltuu käytettäväksi. Tekniikka on erittäin tehokas, ja sen tärkeimmät haitat ovat testien kesto ja korkea hinta.

Kuva testausprosessissa

 • Dynaaminen testi. Asennetulle paalille kohdistuu useita paalutusvasaran iskuja, jonka jälkeen sen sedimentti kirjataan. Tämä menetelmä on epätarkempi kuin edellinen, mutta voit testata suoraan objektissa.
 • Äänentoisto (staattinen ja dynaaminen). Tekniikka sisältää kuormien rekisteröinnin pohja- ja sivupinnalle asennetuilla antureilla.

Suuren mittakaavan rakennustöiden aikana pinoiden kantavuus määräytyy useiden päällekkäisten menetelmien avulla. Yritämme käyttää laskennallisia tekniikoita ja analysoida, miten voit laskea eri tyyppisten paalujen mekaaniset ominaisuudet.

Maadoitusanturi

Laskentatekniikka

Pahaavat paalut

Yhtenä esimerkkinä, ota tylsää rakennetta.

Porakoneiden perustusten suunnittelu on maahan upotettu järjestelmä, jonka ydin on betonilla täytetty putkiputki. Tämän tyyppisiä pilejä käytetään lisääntyneiden käyttökuormien kanssa, koska niiden halkaisija voi nousta jopa 1,5 m. Ja syvyys - jopa 40 m.

Tylsistyneen rakenteen luominen

Porrastetun paalun kantavuuden laskeminen on usein suoritettava ns. Tilastollisen kuulustelun - pakollisen testin perusteella sellaisten maaperän osalta, joissa on tarkoitus rakentaa paalutyyppinen pohja.

Seuraavassa on esimerkki kasauskapasiteetin laskemisesta jollakin tunnistuspisteestä.

Laskennassa käytetään kaavaa:

 • R on maapohjan vastus paalun jalan alla (taulukon arvo ilmaistuna kPa: na).
 • Ja - paalun pohjan pinta-ala.
 • u - pystytukiosan pohjan poikkileikkauksen kehä.
 • fminä - tuen sivupinnan vastuksen keskiarvo.
 • h i - maakerroksen paksuus.

Kiinnitä huomiota! Kun kuiva betonointi paalujen kerroin γCF on yhtä suuri kuin yksi.

 • R savi maaperä - 794 kPa.
 • A = π ∙ d 2/4 = 3,14 * 0,8 / 4 = 0,5 m 2.
 • u = π ∙ d = 3,14 * 0,8 = 2,5 m.
 • Σ γcf ∙ fminä ∙ hminä = 222 (määritetty käyttäen taulukon arvoja fminä ja hminä ).

Korvaamalla kaavan sisältämät tiedot saamme:

Fdu = 794 * 0,5 + 2,5 * 222 = 952 kN = 95,2 t.

Tämä on juuri kuormitusta, jota kyllästynyt kasa kestää näissä olosuhteissa.

Tilastolliset äänitiedot

Porakoneen kantavuus myös vaikuttaa elementtien määrään holkissa rakenteen tiettyyn osaan.

Laskentakaava on seuraava:

 • n - pystysuoran tuen enimmäismäärä.
 • N on pohjaan perustuva elementin laskettu massa (tässä tapauksessa 250 tonnia).
 • γn - rakenteen luotettavuusindikaattori (toisen vastuun taso on noin 1,15).
 • · γK - maaperän luotettavuuden indikaattori (1,25)
 • γ0 - paalin työolot (1.15).

n = 250 * 1,15 * 1,25 / (95,2 * 1,15) = 3,28 kpl.

Näin ollen kukin holkissa on oltava vähintään neljä tyynynpätkää.

Kiinnitä huomiota! Tämä ohje sisältää ehdollisia taulukon arvoja. Jos teet laskutoimitukset itse, sinun on ohjattava tietyn sivuston tilastollisen äänen tulokset.

Erilliset pääomasijoitustukien ryhmät ovat ns. TISE-paalut. Ne ovat pystypilarit, joiden alaosassa on laajennettu alusta.

TISE-järjestelmä: suunnittelu ja mitat

Tukien sijainnin syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen mukaan. Tukirakenteen muodon säilymisen varmistamiseksi käytetään erityisiä muotoisia vipuja ja erikoismuotoja.

TISE-paalun kantavuus lasketaan ottaen huomioon rakennettavan rakennuksen massa sekä maaperän ominaisuudet, johon säätiö haudataan. Koska tällaisissa alustoissa käytetään useimmin tukia, joiden halkaisija on 600 mm, niitä tarkastellaan alla olevassa taulukossa:

Maaperän perusta (maaperä)

Taulukkoa voidaan käyttää kaikissa asuinrakennuksissa ja rakenteissa. On syytä muistaa, että avainkohta on maaperän hiukkaskokojakauman (eli savi- ja hiekkapartyrien suhde) määrittäminen oikein sekä maanpohjan kestävyyden laskeminen.

Jatkavat voimat laajennetulle alustalle

Yhden TISE-tuen tukikapasiteetin laskemisen jälkeen voimme helposti laskea tällaisten tukien vähimmäismäärän, joka on tarpeen tietyn massan pystytetyn rakenteen luotettavuuden varmistamiseksi.

Laskennan ohjelmat

Luonnollisesti kaikki eivät kykene monimutkaisiin laskelmiin, ja vain asiantuntija voi ymmärtää kaikki asiakirjojen subtletit. Tätä tarkoitusta varten on olemassa ohjelmia, joiden avulla voit optimoida laskentaan tukirakenteiden mekaaniset ominaisuudet säätiölle.

Esimerkki ohjelman käytöstä

Näissä ohjelmissa on helppo ymmärtää käyttöliittymä, joka helpottaa huomattavasti myös kokematonta tietokoneen käyttäjää. Mutta on kuitenkin huomattava, että monimutkaisuudessa ne ovat monta kertaa suuremmat kuin verkossa laajalti käytettävät online-laskimet, ja jotta saadaan objektiivisimmat tiedot, tarvitsemme teoreettista koulutusta.

Mutta jos valitset SNiP-kaavojen "korkeamman matematiikan" ja työtä helpottavan ohjelman, niin jälkimmäinen jää pois kilpailusta. "

Kaikkien paalujen kantavuuslaskennan säännöt ovat melko monimutkaisia. Ei ole tarpeen käsitellä sitä "swoopilla", sillä kaikkien tuke- mien ominaisuuksiin vaikuttavien mekanismien ymmärrettä- essä on oltava kiinteä tietämys.

Ja vielä aikaa, jolla tämä materiaali tutkitaan, ei tuhlata millään tavoin, koska rakennuksen taloudellinen tehokkuus, mutta myös kodin turvallisuus riippuu oikeasta laskelmasta.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta (myös oppia tekemään säätiö tylsistyneillä paaluilla monoliittisella grillatauksella).

Mikä on TISEn perusta

TISE-säätiö maksaa kaksi tai kolme kertaa vähemmän kuin muut vaihtoehdot, eikä alhaiset kustannukset vaikuta mitenkään sen laatuun ja turvallisuuteen.

Yksittäiset rakentaminen maassa kehittyy nopeasti. Kehittäjät, joilla on hyvät kassavarat, luovat perustansa kodeilleen ja huolehtivat vain luotettavuudestaan ​​- he ovat vähäisiä huolenaiheita tämän yrityksen arvosta.

Toinen asia - ihmiset, joilla on vaatimattomat mahdollisuudet. Heidän on laskettava huolellisesti kustannukset kussakin rakennusvaiheessa. TISE-kehittäjille kehitettiin ainutlaatuinen teknologia, jonka avulla voit rakentaa edullisen, mutta luotettavan perustan kotiisi.

Suunnittelun ominaisuudet

Mikä on TISEn perusta? Tämä on paalun ja nauhan rakenne, joka koostuu raudoitetuista betonista ja lujitetusta betoniteräksestä (monoliittisen grillatahon rakentaminen).

Tämän rakenteen piirre on kasa: sen alaosassa on puolipallon laajennus. Tämä tukimuoto auttaa lisäämään säätiön tukikapasiteettia ja estää sen suulakepuristusta kallistuvalla maaperällä.

Piles TISE vastaa yhtä hyvin raskaiden kivien ja kevyiden runkorakenteiden kuormitusta (joka valitsee runkopohjan perustan) ilman kutistumista.

Laitoksen perusta TISE.

Grillityön tehtävänä on yhdistää kaikki tuet yhdeksi rakenteeksi. Se ei kosketa maata, ja jakaa kuorman tasaisesti talosta paalujen välillä.

Edut ja haitat

TISE-säätiön etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • ei tarvitse houkutella raskaita rakennusmateriaaleja;
 • rakennustöiden tuotannon itsenäisyys: teknisten toimintojen suorittaminen ei edellytä verkkoliitännän kytkemistä;
 • korkea rakentamisnopeus ja vähimmäiskustannukset;
 • yksittäisten kehittäjien itsensä rakentamismahdollisuudet, joilla ei ole kokemusta ja erityisosaamista;
 • Helppokäyttöisten apuvälineiden liittäminen jopa täysin rakennettuun laitokseen.


TISE-perustaustekniikan haitat:

 • Tätä rakentamismenetelmää ei voida käyttää kosteikoilla, tulvilla ja silkkimetsillä;
 • käyttäen vain manuaalista työtä: rakennusprosessi, koska tämä on erittäin monimutkaista kivistä ja kiinteitä maaperä. Totta, nyt alkoivat tuottaa kattiloita TISE mekaanisella ajon, powered by kevyt bensiinimoottori;
 • ei ole mahdollista järjestää kellarikerroksia koko talon alle;
 • vaaditaan suuremman leveyden omaavaa sokea aluetta.

Edellä mainitut TISE-säätiön haitat ovat päällekkäin plussien kanssa, joten tätä tekniikkaa voidaan pitää edullisimpana ja progressiivisena yksityisen rakentamisen kannalta.

TISE-perusporan laite

TISE-F-porakone on tärkein ja ainoa työkalu, jota tarvitset, kun rakennat oman säätiesi TISE-tekniikan avulla.

Katso myös: Miten kunnolla täytetään säätiö talon alla

Rakenteellisesti se on tehty liukuvan tangon muotoon, jossa on kaksi kahvaa ja leikkausreunat. Sen massa on vain 7,5 kg. Työkalu on varustettu leikkureilla ja lukitusmekanismilla. Aura nostetaan nauhan avulla, jonka toinen pää kiinnitetään poikkipalkkiin.

Palkkia voidaan siirtää mihin tahansa pituuteen kierteitetyn lukon avulla. Hän myös välittää vääntömomenttia.

Aura asennetaan liikutettavaan kannattimeen poran ja sauvan välissä. Vapauta se poraustasolla, jossa on suunniteltu TISE-paalin laajentamista. Maaperän säiliön rooli leikittelee poran rungon.

TISE-perusporan laite.

Poraustekniikka

Poraus perustusteknologialla TISE koostuu useista yksinkertaisista toimista:

 1. Paalutusasettelu on käynnissä.
 2. Sod poistetaan porauspaikoilla.
 3. Porakoneen halkaisijaltaan halkaisijaltaan 0,15 m: n syvyys kaivetaan täsmälleen tulevan paalun keskelle. Tämä toimenpide voidaan suorittaa porauslaitteella varustetulla piikillä tai erikoistyökalulla.
 4. Aura poistetaan tangosta ja sen yläosaan on kiinnitetty kahva.
 5. Palkin alkuperäinen pituus on asetettu (tähän on järjestetty kolme reikää).
 6. Laajennuspakkaus sisältyy. Jos se on tarpeen käyttää, se asennetaan sauvaan kahvan sijaan. Jälkimmäinen siirretään jatkojohdon päähän.
 7. Poraamalla maaperä kerätään säiliöön. Kun se täyttyy, taajuusmuuttaja nousee ja vapautuu maasta.

TISE-teknologiapallojen halkaisija on pieni, joten kaivon pystysuuntaisuutta on valvottava tarkasti: betoni ei toimi kunnolla taivutuksen aikana, ja jos se poikkeaa normaalista toiminnon aikana, se voi puhjeta.

Suunnittelumerkin saavuttamisen jälkeen kaivoa laajennetaan alaosaan.

 • avaa ruuvit säiliöön;
 • aura asennetaan ja kiinnitetään: tutustu ensin poran ohjeisiin. Sieltä näet, että tässä osassa on kolme asennustapaa - riippuen laajennuksen koosta (400, 500, 600 mm);
 • kaapeli kiinnitetään kannattimeen (poikkipalkki), jonka avulla aura nousee kuljetusasentoon;
 • kun aura lasketaan kaivoon, johto vapautetaan - työkalu vie työskentelyasennon;
 • porata pyörii vastapäivään ja katkaisee puolipallon maahan.

TISE-paalujen rakentaminen on helpompaa kumppanin kanssa.

Porausjärjestelmä ja paalut käyttäen TISE-tekniikkaa.

Säätiön laskenta

Ennen kuin ryhdyt käytännön työhön, sinun on selvitettävä, kuinka monta tukea kannattaa kestää kuormaa rakennuksestasi.

Säätiön laskeminen käyttäen TISE-tekniikkaa suoritetaan klassisen mallin mukaan:

 • rakennuksen kokonaiskuormitus lasketaan (se on kaikkien rakennusmateriaalien, tuuli- ja lumikuormien painon summa);
 • yhden kyllästetyn paalun kantokyvyn määrittäminen: tämä osa laskentaan on parempi antaa esimerkiksi asiantuntijoille, esimerkiksi kaupunginhallinnon arkkitehtonisesta osastosta. He kysyvät sivustosi maantieteellisen numeron, rekisterissä he selittävät alueen geologisten tutkimusten tietoja - ja he käyttävät vain yhtä kaavaa nopeasti laskemaan;
 • jaa kuormitus paalun kantavuudelle - ja määrität niiden määrän.

Katso myös: Miten perustaa navetta

Nyt pysyt pohjapiirroksen kohdalla tuet. Aloita paalujen järjestely olisi rakennuksen kulmilla ja seinien risteyksillä. Jakaa jäljellä olevat kannattimet tasalaatuisesti koko säätiön ympärille. Tämän jälkeen teet merkinnän maastossa.

Säätiön laskentaohjelma TISE.

Täytä paalut

Täytä tunkit betonibrändillä M300 (oikein täyttää talon perustukset). Rubble fraction - enintään 25 mm.

Asenna kaivon akseleiden välissä neljä vahvistuspalkkia A-4, joiden läpimitta on 14 mm. Niiden pituus ylittää reiän syvyyden 15-20 cm. Sen jälkeen kaadetaan betoni kaivoon ja suljetaan sen säännöllisesti syvällä värähtelijällä. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​laitteita, käytä pitkää kärkeä. Toimenpiteen tarkoituksena on poistaa mahdollisuudet muodostaa tyhjiä betonimassaan.

Välittömästi kaatamisen jälkeen paalukorkki on betonoitu. Muotoiluna voit käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on suuri.

Järjestelmä, jolla kaadetaan paalujen perustekniikkaa käyttäen TISE-tekniikkaa.

Laitteen grillauksen säännöt

Kun rakennat säätiötä käyttämällä TISE-tekniikkaa, sinun ei pidä tehdä erittäin suurta grilliä. Massiivinen monoliitti on lisäkuorma paaluilla ja - kehittäjän lompakolla.

Kallistetun betonin kulutuksen teknisesti perusteettoman kasvun myötä epätasapainoinen TISE-kalanpohjan perusta on vähäinen. Vahvistettu betonivyöhön on vastattava seinämän paksuutta. Jos tulevaisuudessa aiot asettaa tiiliä taloon - pidä tämä mielessä, kun määrität grillauksen leveyden.

Ennen kuin asennat muottiin, tee run-around - käytä johtoja merkitsemään kaikki tulevan rakenteen akselit (kuinka luoda talon perusta omalla kädelläsi). Tämä on tarpeen, koska on vaikea kestää tarkkaa sijaintia akseleilla, kun poraavat ja kaadetaan paalujen tuet. Grillaus on kuitenkin tehtävä kaikkien sen sivujen kohtisuoruuden ja samansuuntaisuuden mukaan. Muussa tapauksessa talon seinät ovat satunnaisesti.

Taustalevitys TISE.

Rostverk vahvistettu pohjaan. Vahvistinverkko on yhdistettävä paalujen kärjistä ampuneet sauvat. Täyttö tulee tehdä kerrallaan - betoniteräksen rungossa ei saa olla saumoja.

Säätiön laskeminen TISE

Laskenta säätiön TISE määrittää porauksen syvyyden, sävelkorkeuden ja tukien määrän. Tämä käsikirja auttaa välttämään virheitä perustuksen TISE laskennassa ja rakentamisessa.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua erittäin yksinkertaiseen laskentamenetelmään, jonka avulla lasketaan TISE-pohja, jonka ydin on määritellä maaperän kantavuus. Sen avulla yksittäinen kehittäjä voi ymmärtää periaatteen ja soveltaa menetelmää riittävän tarkkuudella rakentaa omat säätiöt käyttämällä TISE-tekniikkaa. Jos on tarpeen saada täydellinen ja yksityiskohtainen laskelma esimerkiksi silloin, kun on vaikeuksia määritettäessä maaperityyppiä, monimutkaisuutta ja paikan päällä tapahtuvaa helpotusta, on otettava yhteyttä päteviin asiantuntijoihin.

TISE-säätiön laskennan tarkoituksena on määrittää maanpinnan kuormitus ja säätiön tukien kokonaispinta-ala, jolloin se pystyy kestämään tulevan rakennuksen painoa. Tätä varten on tarpeen määrittää talon paino, käyttökuorma, kuormitus lumipeitteestä ja tukipylväiden kantavuus.

Paino kotona

Kuinka oikein TISE-säätiön laskeminen riippuu rakennuksen kokonaispainon laskemisen tarkkuudesta, mikä määräytyy pääkomponenttien kuormituksen - pohjan, seinien, kattojen, kattojen ja katon mukaan. Tietäen käytetyn materiaalin koosta ja ominaispainosta, lasketaan yksinkertaisten matemaattisten kaavojen avulla kunkin niiden paino ja talo kokonaisuutena.

TISE-säätiön paino, koska sen parametrit ovat etsitty arvo, määritetään suunnilleen ottaen huomioon käytetyt materiaalit, rakenteelliset ominaisuudet ja säätiön syvyys.

Seinien paino riippuu rakennus- ja viimeistelyaineistosta. Joten 1m 2 seinää pystytettävällä säädöllä:

 • TISE-2 painaa 270 kg;
 • TISE-3 painaa 400 kg;
 • ilmastettujen betonilohkojen 600 * 200 * 400 tiheydestä D500 - 250 kg.

Lattian kuormitus määräytyy materiaalien painon mukaan (w / w -laatat, puupalkit), eristystiheys, lattian paino, kattomaali. 1 m 2: n osuus on:

 • puupalkit ja eristys tiheydellä 200 kg / m 2 - enintään 100 kg ullakolle ja enintään 150 kg kellarikerrokselle;
 • teräsbetoniset monoliittiset laatat - 500 kg;
 • betonin ontelolaatta - 350 kg.

Katon paino määräytyy kattopalkin materiaalien painolla. 1 m 2 katon paino:

 • liuskista - enintään 50 kg;
 • keraamisista laatoista - jopa 80 kg;
 • teräslevystä - enintään 30 kg.

Käyttökuorma

Nämä ovat huonekalut, tekniset laitteet ja viestintä, kodinkoneet, kodinkoneet, ihmiset. Arvo on merkittävä, eikä sitä voida jättää huomiotta laskeessaan säätiötä. Jos oletamme, että kuormitukset pintakerrosten päällekkäisyyksillä ovat tasaisesti jakautuneet, saamme arvot:

 • maadoitus- ja välikerroksen päällekkäisyys - enintään 200 kg;
 • ullakkokerros - jopa 100 kg.

Lumikuorma

Tämä arvo Ukrainan kaupungeille sekä eri kokoonpanojen kattojen lumi kuormitusmääritysmekanismi määräytyvät asiaa koskevien sääntelyasiakirjojen perusteella.

Lumikuormituksessa otetaan käyttöön korjauskerroin, jonka arvo riippuu siitä, mikä kaltevuuskulma on katolla. Joten, katto katto, se on yhtä suuri, riippumatta kaltevuuskulma. Pylväskatolle, jonka kaltevuus on 25 0, kerroin on 1, ja kaltevuus on 26 0 - 60 0 - 1,25. Jos kallistuskulma on yli 60 0, lumikuormaa ei oteta huomioon.

Laskemalla talon paino, perusta, käyttökuorman paino ja lumipeite, kerromme kaikki lisäykset, kerroimme tuloksen korjauskertoimella 1,3 turvamarginaalin varmistamiseksi ja kompensoimme tällaiset kuvat mahdolliset puutteet talon kokonaispainon laskemisessa.

Laakakapasiteetti säätöpallojen TISE

Seuraava vaihe TISEN laskentamenetelmän laskemisessa on paalujen ja maaperän lujuusominaisuuksien määrittäminen. Kyky kestää tietyn kuorman riippuu maaperätyypistä ja sen kestävyydestä. Nämä maaperän ominaispiirteet määritellään rakennusmääräyksillä.

TISE-pohjaisten paalujen kantavuusominaisuudet annetaan kosteille hiekkapohjaisille maaperille, joiden kosteus on alhainen ja alhaisen huokoisuuden omaavat kiinteät savimaat.

! Kehittäjälle
Käytännössä TISE-pohjaisten paalujen kantavuus on pääsääntöisesti korkeampi. Sementtimaidon tunkeutumisen maaperään maaperän betoni muodostuu tuen laajentamisen ympärille. Betonimassa, kun pohjavettä ei ole kaivossa, voi saavuttaa paksuuden 5-10 cm, mikä lisää tuen kantavuutta puolitoista kertaa.

TISE-pohjaisen porauksen syvyys

Peruslaskelman oikeellisuus ja sen luotettavuus riippuvat suoraan kuopan porauksen syvyydestä, joka määräytyy maaperän jäädytyksestä tietyllä alueella ja sen on oltava 20 senttimetriä tämän tason alapuolella.

Kartalta voidaan nähdä, että Ukrainan maaperän jäädytyksen syvyyden taso on 70-120 cm.

TISEN perustan pylvään ja pylväiden lukumäärän laskeminen

Kun olemme laskeneet talon painon, olemme käsitelleet maaperän kestävyyttä, tukien kantavuutta ja niiden syvyyttä, siirrymme TISEN pohjan laskemiseen viimeiseksi vaiheeksi - määrittelemällä paalujen lukumäärän ja niiden väliin.

Oletetaan, että aiomme rakentaa talon, jonka pinta-ala on 5 metriä 10 metriä. Rakennus tehdään savi-maaperällä. Talo painaa 350 tonnia. Alkuperäisten tietojen perusteella havaitaan, että tulevaisuuden säätämme on 30 metriä. Savi on 6 kg / cm2. Kun jalustan pohjapinta on 60 cm, sarakkeen kantavuus on noin 17 tonnia.

Jakamalla 350 tonnia 17 tonnilla, saamme aikaan, että meidän on muodostettava 20 TISE-säätiöpylvää. Säätiön pituuden jakautuminen tukien määrän perusteella laskee, että pilarien välinen etäisyys on 1,50 metriä. Näin ollen, kun määritetään kantojen nousu ja lukumäärä, voidaan sanoa, että TISEn perustuksen laskeminen on suoritettu. Seuraavaksi siirry säätiön ulkoasuun ja valokuvan ulkoasuun.

Tise kellarilaskenta

Tise kellarilaskenta

Ennen perustan rakentamista, tarkemmin projektin luomisessa, on tehtävä säätiön laskenta. Pylväs- tai pylväsnauman pohjalle laskeminen vähennetään sarakepisteen määrittämiseen niiden jakautumiseen säätiösuunnitelmassa, sekä talon ympärillä että sisäpuolella, sisäseinien alapuolella.

Kaikkien säätiöiden laskemiseksi on tarpeen määrittää sen maaperän ja pohjan säätöalueen määrittämät kantavuus sekä arvioida sen paino.

Talon paino koostuu monista osista.

Lumilinko:

- Venäjän keskimmäiselle vyöhykkeelle määritetään 100 kg / m2 kuormitus;

- Venäjän eteläpuolella - 50 kg / m2;

- Pohjois-Venäjälle - jopa 190 kg / m2.

(jyrkän katon tapauksessa lumikuormaa ei oteta huomioon).

Kattorakenteiden kuormitus (kattotuolit, ristikot, kattorakenteet):

- teräsrakenteiden katto 20-30 kg / m2;

- ruberoidipinnoite (2 kerrosta) 30 - 50 kg / m2;

- asbestisementtilevyt 40-50 kg / m2;

- keramiikkalaatat 60-80 kg / m2

Lattian kuormitus määräytyy itse lattioiden materiaalin ja käytetyn eristeen tai äänieristyskerroksen tiheyden mukaan.

Jossakin marginaalissa tarjoamme suunnittelun kuormituksen 1 neliömetriä. m päällekkäin 6 metrin etäisyydellä:

- ullakko puupalkkeihin, joiden eristystiheys on 200 kg / m3. 70 - 100 kg / m2

- puupalkit, joiden eristystiheys on 500 kg / m3. 150-200 kg / m2;

- kellari puupalkkeihin, joiden eristystiheys on 200 kg / m3. 100 - 150 kg / m2;

- kellari puupalkkeihin, joiden eristystiheys on 500 kg / m3. 200 - 300 kg / m2;

- monoliittinen teräsbetoni. 500 kg / m2;

- lattialaatat betoni ontto 350 kg / m2.

Lattiapäällysteiden seinämien paineen määrittämisessä on otettava huomioon, että niiden kuormitus ja käyttökuormitus ovat hajautuneempia kantavien seinien väliin, joihin palkit tai lattialevyt tuetaan. Monoliittisen päällekkäisen kuormituksen tasaisesti putoaa kaikkiin seiniin.

Käyttökuorma (kalusteet, laitteet). Koko lattia-alueen yhtenäinen kuormitusjakautuminen on ehdollisesti hyväksytty:

maanpinnalle ja päällekkäisyydelle - 210 kg / m2;

ullakolle - 105 kg / m2.

Seinien paino määritetään kullekin tapaukselle rakennus- ja viimeistelyaineiden painoon perustuen.

Talon painoa laskettaessa on otettava huomioon tilojen tulevaisuuden kunnostus ja kerrosten määrän lisääminen talossa (jos tämä on annettu).

Tukien kantavuus määräytyy maatyypin mukaan. Kun maaperän lajikkeet löytyvät käsikirjan aikaisemmista osioista.

Taulukossa 5.1 on esitetty TISTE-teknologian luoma säätiön yhden pilarin kantokyky. Se määritetään maaperän lujuuden ja tukipinnan halkaisijan perusteella.

Savi kiinteä tila vastaa normaalia kosteutta. Savin korkea plastisuus vastaa saven rajoittavaa kylläisyyttä vedellä suurella huokoisuudella ja on erittäin harvinaista.

Useimmissa tapauksissa maaperän laskennallisen kantavuuden valinnassa on suositeltavaa määrittää sen keskimääräinen arvo (keskimääräinen matala ja korkea plastisuus).

Taulukon maaperän kantavuuden arvo on noin 1,5 m syvyydelle. Pinnalla se on lähes 1,5 kertaa pienempi.

Määritettäessä perustuspilarien lukumäärää, on tarpeen lisätä suunnittelun kuormitusta 25-30%, jotta luodaan tietyt turvamarginaalit, jotka ylittävät epätarkkuudet lähdetietojen valinnassa. Lisäksi TWO-sivuilta olevien lattiojen palkkien (laattojen) kanssa sisäpuolella oleva kantava seinä on toivottavaa vähentää pilareiden nousua 20-30% verrattuna ulkoseinään.

Asennuspilarin askel TISE-tekniikkaa käyttävien kiviseinien rakentamisessa ei saa tehdä yli 2-Zm. Näin voit tehdä pienen poikkileikkauksen nauha-grillatahasta. Kellarin ulkokehän pilarit sijoitetaan sen kulmiin ja talon sisäseinien leikkauspisteeseen.

Esimerkki. Määritämme 6 × 8 metrin kaksikerroksisen talon perustuspilarien jakautumisen sisäisellä sähköseinällä ja tasaisella katolla.

Tarkastellaan kahta lattiamallia - puupäässä ja betoniseinä ontelopaneeleissa. Uskomme, että seinät on rakennettu muotokappaleella TISE - 2 ja niillä on ulkolämpöeristys, joka on leikattu aluslevyllä.

Rakentaminen suoritetaan saviympäristössä tulenkestävänä (maaperän kantavuus on 4,5 kg / cm2).

Katteen alue. 50 m3

Alueen ullakkokerros. 50 m2

Ensimmäisen päällekkäisyyden kokonaispinta-ala

ja toinen kerros on. 100 m2

Ulkoseinien pinta-ala. 160 m2

Sisäisten sähköisten seinien alue. 50 m2

Yhteinen kellarialue. 34 m2

Katteen paino asbestisementtiarkkeilla (50 kg / m2).. 2,5 t

Lattian paino

puuta / betonia (150/350 kg / m2). 7,5 / 17,5 t

Lattian 1 ja 2 kerrosten paino

puu / betoni (200/400 kg / m2). 20/40 t

Ulkoseinät paino (250 kg / m2). 40t

Sisäseinien paino (240 kg / m2). 12 t

Säätöpaino (grilli ja pylväät 450 kg / lineaarinen m). 15t

Painon hyötykuorma (ihmiset, laitteet, kalusteet). 26T

Lumikuoren paino (100 kg / m2). 5 t

Kokonaispaino kotona. 128 / 158t

Lasketun kuormituksen määrittämiseksi lisäämme kokonaispainoa 30%, eli oletamme, että se on 170/205 tonnia riippuen lattian painosta.

Koska sisäseinä on lastattu kahdesta sivusta, otat askelen perustuspilarit sisäseinän alle 30% useammin kuin ulomman alta. Yksi perustuspylväs kestää 10 tonnia maaperän kantavuutta.

Täten puupalkkeihin tarvitaan 17 pylvästä ja betonilattiat 21 pylvästä.

34 m: n kellarin ympärysmitta on noin 2 m: n ja 1,5 m: n etäisyydellä pylväiden vähimmäissuunnassa ja seinämän alapuolella 1,5 m ja 1,2 m (kuva 5.2.1).

Tästä laskelmasta voit antaa suosituksia materiaalien valinnasta. Kun rakennetaan heikkoon maaperään, on suositeltavaa käyttää parkettilattiat ja kantavat seinät, joiden paino on pienin.

Teknologian perusta TISE - ominaisuudet, edut ja laskenta

TISE-säätiö - ainutlaatuinen, monipuolinen ja taloudellinen järjestelmä rakennuksen perustaksi. Edut sen ansiosta nykyään on ollut laajaa soveltamista paitsi alhaisen rakennustöiden lisäksi myös päätyrakenteiden rakentamiseen eri maaperäalueilla. Vaikka talon on suunniteltu rakennettavaksi kumpuilevilla maaperillä - TISE-tekniikka on tässä tapauksessa paras vaihtoehto. Perusta ei koskaan menetä alkuperäisiä teknisiä ominaisuuksiaan, säilyttää alkuperäiset arvot pitkään, mikä säilyttää koko rakennuksen eheyden.

Mikä on TISE-säätiön rakentamisen teknologia?

TISEn perusta on universaali perusta. Teknologia TISE tarjoaa erityisen tukijärjestelmän, joka perustuu paalujen käyttöön. Heillä on puolipallon pituus. Ne ovat ne, jotka vastaavat talon perustan vakautta erilaisten kuormien vaikutuksen ja maaperän massojen liikkumisen myötä. Tällaiset paalut auttavat luomaan poran TISE, joka on varustettu asennettu aura ja maaperän kerääjä. Se tekee maahan reiän, jonka läpimitta on enintään 25 cm ja jonka pää on pyöreä reikä, jonka läpimitta on 40-60 cm.

Kannat, jotka riippuvat odotetuista kuormista (jälkimmäiset asennetaan käyttäen erityislaskelmia), on järjestetty 1,5 - 2 metrin välein. Jokainen niistä kestää jopa 16 tonnia kuormaa.

Tämäntyyppisten säätiöiden edut

Universal Foundation TISE ja sen edut:

 • rakennusaineiden taloudellinen kulutus, verrattuna muihin alihankintatiloihin samoissa olosuhteissa;
 • Haluat nopeuttaa rakentamisen edistymistä - tehdä TISEN perustana talon perusta. Arvioinnit osoittavat tämän rakenteen melko suuren nopeuden, koska se on erikoisporan käyttö ja maanrakennusten tilavuuden pieneneminen.
 • hoitaa talon kestävyyttä, sinun täytyy taas käyttää TISE: n perusta. Rakennuksen kuvat, jotka perustuivat tähän säätiöön, osoittavat rakenteen eheyden koko toiminnan ajan;
 • TISE-teknologian perusta, jonka videoorganisaatio yksinkertaistaa prosessia suuresti, merkitsee uran ja kapean elementin rakentamista, jota ei voida tehdä lohkoperusteisesti.

Sinun ei pidä unohtaa, että TISE-sarakkeen alusta on erikoinen tavallinen kolonnin analogi. Tällöin ensimmäisellä tyypillä on kuitenkin merkittäviä etuja verrattuna toiseen. Joten, kun järjestät tavanomaisen sarakepohjan, sinun on välittömästi purettava talo siitä. Muuten, vuoden aikana maa yksinkertaisesti työntää asennetut pylväät itsestään. TISE-mallille tämä ei koskaan tapahdu. Pile-pohja TISE ei koske raskaiden koneiden käyttöä teräsraudoituksen ajamiseen.

Tämän säätiön haitat

Säätiön TISE-haitat:

 • ennen rakenteen organisointia suoritetaan tarkka laskelma, virheet, jotka johtavat käytännössä epätoivottuihin seurauksiin;
 • pohja jää kylmäksi, ja siksi sen oletetaan lisääntyneen lämpöeristyksensä;
 • Säätiö TISE ottaa haltuunsa samanlaiset rakenteet - pylväsperusta tai paalun ja nauhan;
 • TISE-teknologiaa käyttävien säätiöiden rakentaminen edellyttää puolikuivien seosten käyttöä.

Tällöin puoli-kuivan komponentin komponenttien laadun ja puhdistusasteen vaatimukset kasvavat.

Päättäessään käyttää säätiötä TISE-tekniikalla, arvioinnit negatiivisilla pisteillä palvelevat rakentaja hyvänä. He huomauttavat hänelle rakentamisen ongelmapisteet, ja tämä edistää niiden oikeaa poistamista.

Säätiön normit ja laskelmat TISE

Ensinnäkin TISE: n perusta on laskettu yhteisyrityksen 24.13330.2011 ja yhteisyrityksen 50-102-2003 määräysten mukaisesti. Siinä otetaan huomioon rakennuksen koko rakennusaineiden osuus. Tarvittavat tiedot löytyvät SNiP II-3-79: stä. Älä unohda kuormia, jotka kuljettavat kodinkoneita ja sisustustuotteita. Joten vakiintuneiden normien mukaan, neliömetriä kohden. asuintilasta 200 kg kuormaa. Ullakolle tulisi ottaa 100 kg per neliömetri.

Kokenut rakennusmestari ottaa huomioon rakennuksen säätiön tukikapasiteetin laskennan huomioon kylmänä vuodenaikana mahdollisesti esiintyvät lumikuorman kuormat. Jokaiselle maan alueelle he ovat yksilöitä.

TISE-pohjaisten paalujen kantavuuskapasiteetti, jonka rakentamisen video tarjotaan tänään rakentamisen johtaville päälliköille, voidaan laskea DBN V.2.1-10-2009 -periaatteella ja perustusrakenteilla.

Niinpä TISEN perustus on yleinen rakentaminen, jota voidaan käyttää erilaisissa maaperärakenteissa ja monimutkaisten massojen rakennusten rakentamisessa. Lukuisia etuja enemmän kuin kattaa pienen luettelon tämän rakennuksen säätiön haitoista. Jälkimmäiset voidaan helposti poistaa. Jos tarvitset säästää, mutta älä menetä talon alla olevan alustan laatua, käytetään TISE-pohjaa. Rakenteen rakentamisen hinta on huomattavasti pienempi verrattuna vastaavaan pylväs-, paalu- ja nauharakenteisiin.

Miten TISEn perustana on rakennettu ja kuinka hyvä se on?

Yksilöllisen rakentamisen ja ekologian tekniikka TISE 2: n ja TISE 3: n (tai yksinkertaisesti TISE: n lyhyt) modulaarisen järjestelmän avulla toteutti kansainvälisen tiedeakatemian ekologisen turvallisuuden ja elinvoimaisuuden R.N. Jakovlev.

Menetelmä keksittiin erityisesti avaimet käteen yksityiselle rakentamiselle, joten TISE omilla käsillään ei ole teoria vaan todellisuus. Ydinprosessissa yleismaailmallisella menetelmällä on pylväsperusta, joka koostuu teräsbetonipilareista, jotka ovat puolipallon muotoisia ja jotka on yhdistetty grillataholla. Sitä käytetään minkä tahansa kuorman avaimet käteen asetettuun tiili-, kehys- tai kivitaloon.

TISEn edut ja haitat

TISEn säätiö säästää rahaa ja työtä, koska menetelmä vähentää maaperän ja betonityövoiman määrää, rakennusmateriaalia ja mahdollistaa myös työnteon houkuttelemisen.

Esimerkiksi talon 5 × 10 m: n perustan mitoituksella rakennusmateriaalien kulutus on mahdollista laskea. Perinteiselle nauhalevylle 0,70 × 0,40 × 30 m, tarvitaan 8,40 m 3: n betonia ja TISE omalla kädellä vain 2,00 m 3, sillä perusteella, että 20 paunaa on 1,20 × 0,60 m.

Taloudellisten hyötyjen lisäksi kehittäjien arviot auttavat myös korostamaan seuraavia teknologian etuja:

 • ei tarvitse käyttää kalliita laitteita avaimet käteen -rakennukseen, tekniikan TISE 2 ja TISE 3 (paitsi poran) ansiosta;
 • työn itsenäisyys; rakentaminen toteutetaan ilman verkkoon liittämistä, joten se voidaan suorittaa myös kentällä;
 • työhön käytettävän ajan vähentäminen;
 • Säätiö TISE on saatavana myös niille, joilla ei ole kokemusta talon rakentamisesta;
 • kyky kommunikoida jo jo rakennetussa talossa;
 • Yakovlev kehitti yleismaailmallisen menetelmän, joka soveltuu kaikentyyppiselle maaperälle (pohjaveden läheisyydessä, seismologisilla alueilla).

Ilmeisten etujen osoittamiseksi TISE-teknologialla on haittoja. Yksittäisten kehittäjien arviot kertovat seuraavista haitoista:

TISE-kellarin maa- ja maanalainen osa

 • kykyä työskennellä kosteikkojen maaperässä, missä pylväsperusta voi yksinkertaisesti hukuttaa tai murtaa;
 • kivikkoisten porausten monimutkaisuus, mikä lisää työvoimakustannuksia rakentamisen alkuvaiheissa;
 • jotkut kutsuvat tällaisia ​​haittoja pienemmiksi kuin kellarialue, koska mahdotonta järjestää se koko talossa;
 • TISE-teknologian perusta vaatii suuren blindin.

Huolimatta haitoista, suunnittelijan Yakovlevin ehdotus on edelleen ympäristön kannalta turvallisin ja kätevä avaimet käteen talon rakentamiseen.

Säätiön laskenta antaa kehittäjälle käsityksen siitä, kuinka monta tukea hän tarvitsee, missä vaiheessa heidät sijoitetaan ja kuinka syvä se menee maahan. Ennen näiden indikaattorien määrittämisen aloittamista on tarpeen tunnistaa maaperän kantavuus suhteessa tulevan talon ulottuvuuksiin. Tätä varten sinun on tehtävä laskelma:

 • rakennuksen painot;
 • sen toiminnallinen kuorma;
 • lumikuorma;
 • kannan kantavuus.

Talon painon laskemiseksi sinun on lisättävä perustuksen, seinien, lattioiden ja katon massa. Säätiön paino määräytyy siihen käytettyjen rakennusmateriaalien painon perusteella, riippuen paalujen tilavuudesta.

Seinien painon laskenta määräytyy rakennusmateriaalien kuormituksen mukaan. Kun käytät TISE 2 -muottirakennetta, sinun on lisättävä 270 kg kokonaispainoon, kun käytät muottipesää TISE 3 - 400 kg.

Valmis säätiö TISE

Päällekkäisyydet antavat eri kuormituksen, riippuen tyypistä: puu - jopa 100-150 kg eristyksellä; raudoitettu betoni - 500 kg, betonilaatat tyhjiöineen - 350 kg. 1 m 2 katon paino on 50 kg liuskekattoille, 89 kg keraamisia laattoja ja 30 kg teräslevyä.

TISE-säätiön kuormituksen laskemiseksi on tarpeen määrittää kaikkien kodinkoneiden likimääräinen paino, asukkaiden määrä, viestintä jne.

Yksittäisen rinne- ja kaksikierukkakattoille, joiden kaltevuus on 25 °, kuormituskerroin on -1, ja kaltevuus on 26-60 ° - 1,25. Yhdistämällä kaikki indikaattorit yhteen ja kertomalla luku kertoimella 1,3 saadaan talon kokonaispainon laskenta.

Paalun kantavuus lasketaan riippuen maaperätyypistä, sen kestävyydestä 1 m 2: iin sekä tukeen, jota kehittäjä aikoo käyttää, perustaa säätiön avaimet käteen avaimella TISE-tekniikalla.

Esimerkiksi liejussa maaperän vastusindeksi on 3 kg / m 2. Pallot, joiden halkaisija on 250, kantavuus on 1,5 tonnia, 500 mm - 5,88 tonnia ja 600 mm - 8,40 tonnia. Parhaimmat osoittimet osoittavat keskipaksuuden paksuutta 500 mm kaikentyyppisissä maissa.

Poraussyvyyden laskemiseksi on määritettävä maaperän jäädyttämisen taso ja lisättävä numeroon vielä 20 cm. TISEN perustuksen varustamiseksi lopullinen vaihe on laskea pilarien asennusvaihe tällä tavalla. Esimerkiksi talossa on 5 × 10m, massiivin maa on liemi, talon paino on 350 tonnia, talon ympärysmitat ovat 30 m.

Savi - 6 kg / cm 2 kantavuus. Jos valitun alustan jatke on 600 mm, yksi pylväs voi kestää 17 tonnia. Jaamme 350 tonnia 17 tonnilla ja saatamme 20 paalua. Talon ympärysmitta on 30 m, mikä tarkoittaa, että tukien asennusvaihe on puolitoista metriä.

Pohjarakenteiden tekniikka, jossa grillata

Horisontaalinen kytkentä tukien kannattelemalla käytetään talon jäykkyyden ja yhtenäisen kuormituksen jakamiseksi paalujen välillä. Pohjusidosten sidontaan liittyvän levittämisen erityispiirteenä on tilan ja sen välisen tilan läsnäolo, mikä tekee pohjan TISE-paaluista, jotka kestävät kallistumista.

Kun työskentelet grillata, on tarpeen laskea talon seinien leveys. Tätä varten on tarpeen lisätä lisäyksen arvo, eristys ja sisustuskerros. Nauhan leveys riippuu myös alustan tyypistä. Hän voi olla tasainen, puhu tai putoaa.

Tarpeellisen ilmanvaihdon aikaansaamiseksi, jotta säätöä voidaan säästää käyttämällä TISE-tekniikkaa ja socle kastumista, on tehtävä seuraavia käsittelyjä grillauslaitteella: aseta se talon ulkopuolelle. Kaltevuus säästää rakennetta sulatetun sulaveden pääsemisestä.

Reikä on suljettava, jotta suojautuu jyrsijöiltä. Grillaus tasoitti alueen kaltevuuden. Pienellä kaltevuudella nauhan reunan tulee kulkea samansuuntaisesti rinteen pinnan kanssa, ja sen yläosan on oltava samansuuruinen nollatason kanssa.

Jos kaltevuus on yli 10 °, kannattaa piilottaa rakennuksen virheet grillattava vaiheittain. Nauhan ja tukien luotettavaa sidosta varten on välttämätöntä aloittaa niiden lujittaminen grillaukseen 15-20 cm: n syvyyteen ja tukien runko-osaa 5. Nauhan porrastetut alueet on lisäksi vahvistettava vahvikkeella. Vaiheiden sijasta ei saa tehdä ikkunoita tai oviaukkoja.

Muottien järjestämiseksi on noudatettava seuraavia vaiheita:

 1. Vedenpitävät kannattimien yläosat.
 2. Aja puupinoja seinien ääriviivoja pitkin niin, että niiden yläpinnat ovat samansuuruiset kuin nollatasot.
 3. Tee grillauksen leveys ja huuhtele.
 4. Voittamaan tegeleistä aluksen 2 kohdasta, että niiden yläreuna yhtyi nollatasoon.
 5. Vedenpitävyyden asettaminen muottipesään (kattolevy, kattohuopa jne.)

Ristikkoverkko on vahvistettava sauvoilla. Vavat on laskettava siten, että niiden kokonaishalkaisija on vähintään 8 cm. Laite on kahdessa rivissä: alapuolella ja yläpuolella. Muottien ja hihnan väli on jätettävä 4 cm: n etäisyydelle. Vahvistuksen alaraja asetetaan betonikakkuille 4-5 cm: n korkeudelle maasta.

Kehittäjien arviot osoittavat, että betonitoiminnan aikana voit tehdä teknisiä taukoja. Tärkeintä on, että heidän pitäisi olla vain yksi päivä. Tällaisen lähestymistavan haittojen tasoittamiseksi on välttämätöntä varmistaa, että raudoituksen risteyksissä ei tapahdu rikkoutumia.

Laiteperustaan ​​TISE (video)

TISE 2: n ja TISE 3: n muotojen valinta

Kaksi teknologiaa lohkojen valmistukseen on saatavilla avaimet käteen talon rakentamiseen:

 • TISE 2 (seinille, joiden paksuus on 250 mm);
 • TISE 3 (seinille 380 mm paksu).

Yksinkertainen laskelma osoittaa, että TISE 2 korvaa 8 tiilen tiilen, ja TISE 3 - 12. Pienempi moduuli käytetään avaimet käteen -rakenteisten kaksikerroksisten rakennusten, aidojen, autotallien seinien rakentamiseen. Moduuli tise 3 on tehokas talojen rakentamiseen yli 2 kerrosta. Sitä käytetään sandwich-eristettyihin kolmikerroksisiin seiniin. Sitä voidaan soveltaa seismologisilla alueilla.

TISE 2- ja TISE 3 -lohkojen valua varten käytetään tavallista hiekkasementtilaastia suhteessa 1: 3. Kehittäjien arviot osoittavat, että M400 tai M500 -mallisto sopii tähän tarkoitukseen.

Tällä tavoin valmistettu TISE 2 -yksikkö voi kestää 400 kg / cm2 kuormitusta. Laitteen kokonaiskuormitus voi nousta 240 tonniin.