Tärkeintä siitä, kuinka paljon paino laatta voi kestää.

Ennen kuin valitset huoneesi maaliin, sinun on valittava sopiva betonilaatta.

Yksinkertaisesti sanottuna periaatteena on, että lattialaattojen paino kestää, ja kannattaa arvioida rakennusmateriaalien painoarvoa.

Erityinen kerroin vaikuttaa suuresti kattorakenteen valmisteluun.

Ja katto on kenties tärkein osa rakennusta, sillä sillä on merkittäviä vaikutuksia kuormien lisäksi myös ilmakehän tekijöihin: sade, tuuli, lumi, lämpötilahäviöt jne.

Rakennettaessa rakennetta täytyy ennen kaikkea tarkkailla kehyksen kovuus, sen lujuus. Kaikki luetellut ominaisuudet riippuvat suoraan luodun päällekkäisyyden lujuudesta.

Hyödyt ja haitat sekä betonilaatat

Lattialaattojen asennus

Betonilaatuja valmistetaan betonitehtailla.

Erikoistyökalujen ja sekoitusten avulla.

Jos ne valmistetaan tekniikan mukaisesti, ne ovat korkealaatuisia ja kestäviä.

Saatavilla olevat levyt kahteen muunnelmaan: ontto ja corpulent.

Kiinteät lautaset tiellä ja pidä suuri massa.

Siksi niitä käytetään harvoin. Pääasiassa erityisen tärkeisiin rakennuksiin ja eräisiin korkeisiin rakennuksiin (ei aina). Yksinkertaisten talojen rakentamiseen ontto lamellit.

Ne ovat kevyitä, ei kalliita, niiden laatu on hyvä. Ne on tehty ottaen huomioon viiteominaisuudet. Melun eristäminen ja lämmöneristys. Siksi niitä voidaan käyttää mökkien rakentamiseen ja tavallisten talojen rakentamiseen, joiden korkeus on yksi kerros.

Levyjen koot ovat erilaiset, ne voivat olla sekä 1,19 m, että 9,8 m. Muita kokoja on. Levyjen leveys on myös melko monipuolinen, 0,97 m: sta 3,6 m: iin.

Rakennukseen käytetään useammin: 5 m - pituus, 1,3-1,4 m - leveys. Määritetty koko sopii kaikkiin rakennuksiin. Tällaisten levyjen asentamiseen tarvitset rakentamonosturin, jonka kapasiteetti on 2-6 tonnia.

Betonilaattojen hyvät ominaisuudet on ilmoitettu. Jatketaan soveltaa tätä tietoa käytännössä.

Mitä levyjä on tehty?

Betonilattiat valmistetaan erilaisista sementteistä. Yleensä M300: sta tai M400: sta. Merkintä rakennusalalla on erittäin tärkeää. Nimet ovat piilossa tiettyjä koodeja.

Esimerkiksi M400-merkinnällä varustetulla sementillä voi olla paino jopa 400 kg. / 1 cu. cm / s aikaa. Älä sekoita määritelmää, joka pystyy kestämään ja kestämään pitkään. Ne eroavat toisistaan ​​ja niillä on omat vivahteensa.

Tiedot 400 kg / Cu. cm / sek., väliaikaisen tilan määrätyn painon mukaan.

Sementti M300 valmistetaan M400: n perusteella, mutta kuorma, joka pystyy kestämään lyhyen ajan, on pienempi kuin M400. Mutta M300 on erittäin joustava ja siksi ei riko pienellä taipumalla.

Vahvistus tekee betonista entistä vahvemman. Hollow-laatat on yleensä vahvistettu ruostumattomasta teräksestä A3 tai A4. Tämän tyyppinen teräs ei ruostu ja kestää lämpötilahäviöitä +20 - +70 astetta. Maassamme tämä on muuten ottaen sesongin lämpötilavaihteluita.

Tällä hetkellä käytetään kiristysraudoitusta levyjen valmistuksessa. Tämä on uusi valmistusmenetelmä, on vain 4 vuotta. Osa vahvistamisesta tällä menetelmällä asetetaan muotoon etukäteen.

Seuraavaksi asetetaan vahvistettu verkko, se lähettää jännityksen jo venytetystä verkosta koko tulevan laatan pinnalle. Sitten betoniliuos kaadetaan säiliöön jähmettämiseksi.

Heti kun laasti kuivuu, ylimääräinen vahvike leikataan. Tämän manipulaation ansiosta levy on vahvistettu ja lakkaa hajoamasta.

Kannattujen seinien tukena oleviin kannakkeisiin tehdään kaksinkertainen vahvistus. Tämän vuoksi päät eivät taivuta omalla painollaan ja pitävät ylemmät kantavat seinät erittäin hyvin.

Ottaen huomioon tämän kysymyksen, käy selväksi, että paljon voidaan oppia siitä merkitsemällä konkreettisia. Lue merkintä nipussa. Lisäksi on selvää, kuinka konkreettisia laatat tehdään.

Millaisia ​​kuormia erotetaan

Jokaisessa katossa on kolme osaa:

 • Yläosa Tämä sisältää lattiat, levyt, lämmöneristys, jos olohuoneen yläosassa.
 • Alaosa Tämä sisältää katonrajoituksen ja sen roikkuvat osat, jos olohuoneen alapuolella.
 • Rakenteellinen osa. Kiitos siitä, että rakenne on täysin kannattava. Betonilaatta tarkoittaa rakenteellista osaa. Rakenteen molemmat osat, sekä itse kattopinta ja lattia muodostavat tietyn vakavuuden, jota kutsutaan staattiseksi.

Tämä kuorma johtuu kaikista elementeistä, jotka roikkuvat lattialle.

 • alaslasketut katot
 • valaisimet
 • vauvan hyppyjä
 • nyrkkeilysäkki
 • kattotuuletin

Yksinkertaisesti sanottuna kaikki, mitä voidaan ripustaa. Siihen kuuluu myös lattian sisätilat: pylväät, ulkouima-altaat, kylpyammeet, suihkut jne.

Dynaamista kuormitusta on edelleen. Dynaamista kuormitusta syntyy siirtämällä esineitä päällekkäiseltä pinnalta. Tämä ei koske ainoastaan ​​täällä asuvia ihmisiä, vaan myös lemmikkejä, joilla on paino ja jotka voivat kävellä tai ryömiä. Koska monet ihmiset alkoivat äskettäin aloittaa epätavallisia lemmikkejä, kuten kääpiö porsaita.

Luokituksen mukaan kuormat jaetaan hajautettuihin (hajonneisiin) ja pisteisiin. Esimerkiksi hyvälaatuinen kääntö, joka on ripustettu päällekkäisyydestä, vaikka se ei ole liian raskas, on ominaista pistekuormitus päällekkäisyydelle.

Jos otat esimerkiksi saranoitu katto, jonka runko jokaista 49 cm kiinnitetään kattoon - tämä on hajautettu kuorma.

Tällaisia ​​kuormia varten on olemassa tiettyjä, ei yksinkertaisia ​​laskelmia. Esimerkiksi, kylpeä, jonka tilavuus on 400 litraa. Kun asennat sen, sinun ei tarvitse laskea lattian hajautettua kuormaa vaan myös kutakin kuormitusta, jonka jokaisella kylpyammeella on.

Koska itse kylvystä pidetään hajanaista kuormaa, kun taas jokaisen kylvyn jalat ovat pistekuormitus. Tällaisia ​​ovat kuormitustyypit.

Siksi ennen laskemista kotiin laske kaikki sallitut kuormat.

Legend betoni

Kaikilla tehtailla valmistetuilla ontaloilla on tiettyjä nimityksiä. Kuten aiemmin on kirjoitettu, se kuljettaa salattuja tietoja.

Levyillä on PC-merkki. Merkinnän seuraava kuva osoittaa levyn pituuden ja ilmaistaan ​​dm: ssä. Seuraava on leveyden luku ja myös lausuttava dm.

Viimeinen numero symboloi kuviota, joka on vastuussa sallitusta painosta levyn 1 neliön desimaalimittarille (muista itse levyn painovoima).

Esimerkiksi levyllä PK-17-10-8 on varmasti pituus 17 dm. ja leveys 10 dm. Suurin paino voi olla 800 kg / m². m. On syytä huomauttaa, että tällainen vakavuus on tuttu standardi mille tahansa laudalle.

Mutta on niitä, jotka pystyvät kestämään paljon enemmän painoa. Betonilaattojen korkeus on vakio ja aina 22 cm.

Nyt tiedät hieman enemmän betonituotteiden merkinnöistä, ja voit valita mitä tarvitset.

Kuinka lasketaan suurin sallittu kuorma

Jotta voit selvittää, mikä kuorma liesi voi kestää, sinun on piirtävä piirros talosi tai asunnostasi huolimatta menettämättä mitään.

Tämän jälkeen on tarpeen laskea niiden kokonaispaino, mitä rakennusten on kestettävä. Näihin kuuluvat yleensä:

 • Kipsilevykaaret.
 • Lattian lämpöeristys.
 • Betonipihdit.
 • Massan suunnittelu lattia.

Laskettaessa kaikkien edellä mainittujen kokonaismassaa, sinun on jaettava niiden massan päällekkäisyydestä suunniteltujen laatikoiden lukumäärän mukaan. Tukiseinät ja kattotuolit tulisi sijoittaa vain pitkin kannattimia.

On myös syytä muistaa, että alaosat vahvistetaan siten, että paino jakautuu tasaisesti päätyjen päälle.

Tietosi: Betonilaatan keskiosa ei pysty ottamaan tukitoimintoja, vaikka tukipylväät tai vahvat seinät toimitetaan sille.

Niinpä saavuimme betonilaatan kuormien laskemiseen. Jotta laskettaisiin kaikki oikein, on tarpeen tietää tarkalleen, kuinka paljon betonilaatta itsessään on. Havainnollistavana esimerkkinä annetaan PC-66-10-8-uuni, jota venäläiset rahoittajat kunnioittavat suuresti.

GOST 9561-91: n mukaan sen massa on 1900 kg. Ensin sinun on laskettava sen tukirakenteen kuva: 6 m x 1,5 m = 9 neliömetriä. m.

Lisäksi on tärkeää ymmärtää, kuinka paljon painoa se kestää. Metrinen alue kerrottuna suurimmalla mahdollisella painolla, joka menee 1 neliöön. m plane: 9 neliömetriä. m x 800 kg / m². m = 7200 kg. Levyn painon poistaminen massasta saadaan: 7200 kg - 1900 kg = 5300 kg.

Sitten sinun on laskettava, kuinka paljon "varastettu" lattialämmitin, betonipinta, lattia kattaa itse.

Useimmiten ihmisillä on taipumus varmistaa, että kaikkien edellä mainittujen komponenttien eristys on painoltaan enintään 150 kg / m². m.

Siksi, jos 9 neliö. m levy kone sitten: 9 neliömetriä. m x 150 kg / m². m = 1350 kg.

Otettuaan 5300 kg 1350 kg: lta (saatu edellisessä toimenpiteessä), saamme 3050 kg.

Sitten tämä luku lasketaan uudelleen 1 neliömetriltä.

Tuloksena olevan luvun avulla on tehtävä laskelmat.

Mitä tarkoittaa uudelleenlaskennan jälkeen saatu luku? Tuloksena olevaa lukua pidetään laattojen ja lattian massana. Luvut tarkoittavat käytännöllistä kuormaa, jota se voi siirtää.

SNiP: n mukaan vuodesta 1962 vähintään 150 kg / m². On välttämätöntä jäädä jäljellä olevien lisäkuormien vastaanotettu m, staattinen ja dynaaminen.

Esimerkiksi, jos tuloksena oleva luku on 333 kg / m². m, vähennä siitä 150 kg / m². m. Joten loput 183 kg / m². m voidaan käyttää ylimääräisen mediastinumin tai sisustuksen osien rakentamiseen.

Jos olet tehnyt tarvittavat laskelmat, huomaat, että hahmosi on osoittautunut enemmän kuin sallitut arvot, sinun pitäisi miettiä lattiapäällysteen kevyempää versiota.

Pistekuorma grammoina

Pistekuormituksella sinun on oltava erittäin varovainen. Mitä pienempi pistemäisen esineen paino, sitä paremmin.

Ilmastettu betonikatto

Pieni kuormitusvoima lasketaan seuraavalla toimenpiteellä: 800 kg / m². m × 2 = 1600 kg. Tuloksena oleva arvo on pieni kuorma. Älä käytä enemmän painoa. On parempi tarkastella sitä ottaen huomioon luotettavuuskerroin (KN).

Asuinrakennusten osalta KN 1-1,2. Siksi pidämme: 800 kg / m². m × 1,2 = 960 kg. Tuloksena oleva arvo on turvallinen paino. Jos tämä otetaan huomioon, päällekkäisyys kestää kauemmin.

Jos aiot jäädä jotain raskaaseen, aseta tämä esine lähemmäksi tukiseiniä, jossa vahvistus vahvistetaan.

Mikä paino on sallittu lattialaatoille huoneistossa

Suunnittelemalla kaunista korjausta huoneistossa, jos se ei ole uusi, on oikein poistaa lattiamateriaalien likaantunut eristys, ja on parempi vaihtaa lattia itsessään. Seuraavaksi sinun on arvioitava tämän kaiken hyvän paino.

Lattian uusia elementtejä on parempi noutaa noin samasta painosta. Koska jos nostat enemmän, on aivan mahdollista, että vanha päällekkäisyys ei kestä.

Ole varovainen asentaessasi raskaita esineitä vanhoihin huoneistoihin. Tee asia ammattilaiselle, anna hänen pohtia, kuinka paljon paino laatta kestää asunnossa. Muista, että väliaikaiset kuormat eroavat staattisista kuormista.

Staattiset kuormat johtavat vähitellen särkämiseen. Ja sisäinen kuorma vain tarkistaa vallan lujuuden. Älä välitä heitä toivoen, että kaikki on kunnossa. Muussa tapauksessa rikkoutuneen kerroksen korjaus on melko penniäkään.

Mikä paino on sallittu lattialaatat loggia

Kysymykseen: "Kuinka paljon paino laatta kestää loggiaa?" On vaikea vastata yksiselitteisesti, mutta seuraavien laskelmien jälkeen olet asentanut sille mahdollisen painovoiman.

Lattialevy parvekkeelle

Älä unohda, että parveke ei ole kiinteistön varastosta.

Vaikka yleensäkin tämä tapahtuu monien ihmisten kanssa.

Koska tällaiset epäselvyydet johtavat epämiellyttäviin seurauksiin: tuhoaminen ja tulipalot.

SNiP: ssä 2.01.07-85 * "Kuormitukset ja vaikutukset" rakennusten tukirakenteissa on mahdollista kuormitusvaikutuksia, tämä koskee myös loggia-levyjä.

Rakenteiden laatoissa ja myös loggiaa varten on esitetty tasaisesti jakautuneita sisädimensioituja kuormia, ks. Taulukko 3, 3.5.

Kohdassa 10 taulukko 3 esittää kuvien vertailuperustemäärät, ottaen huomioon kuorman:

a) kaista-ulotteinen allas, jonka leveys on 0,8 m verannan aita-400 kgf / m²

b) pihalla jatkuvan ulottuvuuden veranta, jonka vaikutus ei ole parempi kuin asennossa 10 a - 200 kgf / m².

Tämän asiakirjan mukaan rakenteiden, salausten tukevat osat ovat samankaltaisia, ja parvekkeet tutkitaan tehtaissa. Neliörakennuksessa, jossa sivut ovat enintään 100 mm. Jos ylimääräisiä lyhytaikaisia ​​kuormia ei ole.

Jos erityisen korkeiden rakennusten tekniikassa ei ole muistiinpanoja, ota tiedot SNiP: stä - ks. Edellä: rakennustyöt ja portaiden lento - 150 kgf. Muita rakennuksia, kuten ullakko - 100 kgf.

On tärkeää muistaa, että kuorman paino kantaa paitsi lattian painon myös PN. suunnittelussa. Tästä seuraa, että lattiasta 1 m ² voidaan laskea tietäen sen rakenteen ja siihen käytettyjen materiaalien painon.

Hyötykuormitus (PN), Esimerkiksi asennettu laite ja vuokralaiset itse määräytyvät sen mukaan, mihin rakennukseen rakennettiin.

Jos asunto sijaitsee asuinrakennuksessa, käytännöllinen kuorma on 150 kgf / m². Parvekelevyyn vaikuttavien kumulatiivisten kuormitusten laskemiseksi on tarpeen kerrottua lattian massa ja käytännöllinen kuorma KN: lla.

KN merkitty kirjaimilla g f.

Lattian massa - g f = 1,2.

Asuinympäristöstä - g f = 1.3.

g n - KN itse rakennuksen tarkoituksella: asuinrakennukselle tai julkiselle rakennukselle - g n = 0,95, rakennukset kerroksessa - g n = 0,9.

Tässä esimerkissä veranta kestää 400 kgf / m².

Loggian ylläpitotaso on myös tärkeä.

Tämän seurauksena voidaan sanoa, että vain tiukka noudattaminen sääntöjen ja oikeiden laskelmien vuoksi johtaa siihen, että betonilaatat kestävät melko pitkään. On itsestään vaikeata tehdä laskelmia, joten jos olet epävarma, ota yhteyttä asiantuntijoihin.

Mitä voi ja ei voi tehdä lattialaatoilla - voit selvittää katsomalla videota:

Mikä kuorma voi kestää onttoja lattialaatoja

Useita vuosia betonityyppisiä betonielementtejä on käytetty rakennustelineiden rakennustekniikassa: betoniteräkset, seinälohkot (hiilihapotettu, vaahtobetoni, kaasusilikaatti) sekä monoliitti- tai tiilarakenteiden rakentaminen. Onttoa laatua oleva kuorma on yksi tällaisten tuotteiden pääpiirteistä, joita on tarkasteltava tulevan rakenteen suunnittelussa. Tämän parametrin virheellinen laskeminen vaikuttaa haitallisesti koko rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen.

Onton ydinlaattojen tyypit

Hollow-hylsylevyjä käytetään laajalti lattianrakentamisessa asuinrakennusten, julkisten ja teollisten rakennusten rakentamisessa. Tällaisten levyjen paksuus on 160, 220, 260 tai 300 mm. Reikien (tyhjät) tyypit ovat:

 • pyöreillä rei'illä;
 • ovaalinmuotoiset aukot;
 • päärynän muotoisilla rei'illä;
 • aukkojen muoto ja koko, joita säännellään teknisin edellytyksin ja erityisvaatimuksin.

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla suosituimpia ovat 220 mm: n paksuiset ja sylinterimäiset reiät, koska ne on suunniteltu merkittäviin kuormituksiin kullekin ontolevylle ja GOST tarjoaa niiden käytön melkein kaikentyyppisten rakennusten lattioiden rakentamiseen. Tällaisia ​​rakenteellisia tuotteita on kolme tyyppiä:

 • Levyt, joiden sylinterimäiset aukot Ø = 159 mm (merkitty symbolilla 1PK).
 • Pyöreät reiät Ø = 140 mm (2 kpl), jotka on valmistettu vain raskaista betonityypeistä.
 • Paneelit, joissa on tyhjät Ø = 127 mm (3PC).

Vihje! Pienikokoisille yksittäisrakenteille on sallittua käyttää 16 cm: n levyisiä levyjä, joiden reiät ovat Ø = 114 mm. Tärkeä näkökohta, kun harkitaan tämäntyyppisen tuotteen valintaa jo rakennuksen suunnittelussa, on suurin sallittu kuormitus, jota levy kestää.

Onttojen ydinlaattojen ominaisuudet

Onton ydinlaattojen tärkeimmät tekniset ominaisuudet ovat:

 • Geometriset mitat (vakio: pituus - 2,4 - 12 m, leveys - 1,0 - 3,6 m, paksuus - 160 - 300 mm). Asiakkaan pyynnöstä valmistaja voi valmistaa epätyypillisiä paneeleita (mutta vain tiukasti noudattamalla GOSTin kaikkia vaatimuksia).
 • Paino (800 - 8600 kg riippuen paneelin koosta ja betonin tiheydestä).
 • Sallittu kuormitus laattaan (3 - 12,5 kPa).
 • Valmistuksessa käytetyn betonityyppi (raskas, kevyt, tiheä silikaatti).
 • Reikien keskipisteiden välinen normalisoitu etäisyys on 139 - 233 mm (riippuen tuotteen tyypistä ja paksuudesta).
 • Sellaisten sivujen vähimmäismäärä, joiden päällä laatta pitäisi olla (2, 3 tai 4).
 • Pohjakuvien sijainti laatta (pituus tai leveys). Paneeleille, jotka on suunniteltu tukemaan 2 tai 3 sivua, tyhjien aukkojen on oltava varustettu vain tuotteen pituudella. 4-puolelle tuettuihin levyihin on mahdollista järjestää reiät rinnakkain sekä pituuden että leveyden kanssa.
 • Valmistuksessa käytettävät liittimet (jännitteettömät tai jännitteettömät).
 • Venttiilien tekniset päästöt (mikäli ne on suunniteltu suunnittelutoimeksiannon mukaan).

Onttojen levyjen merkintä

Paneelimerkki koostuu useista kirjainten ja numeroiden ryhmistä, jotka on erotettu yhdysmerkillä. Ensimmäinen osa on levyn tyyppi, sen geometriset mittasuhteet desimaalimetreinä (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun), tuen tuen sivut, joiden osalta paneeli on suunniteltu. Toinen osa on laskettu kuormitus lautasella kPa: ssa (1 kPa = 100 kg / m²).

Varoitus! Etiketti ilmaisee lasketun ja tasaisesti jakautuneen kuorman betonilattialle (ilman tuotteen omaa painoa).

Lisäksi merkinnät ilmaisevat valmistukseen käytettävän betonin tyypin (L - valo, C - tiheä silikaatti, raskasbetonia ei indeksoi) ja lisäksi ominaisuuksia (esimerkiksi seismologinen stabiilius).

Jos esimerkiksi 1PK66.15-8-merkintä levitetään laattaan, se tulkitaan seuraavasti:

1PK - paneelin paksuus - 220 mm, tyhjä Ø = 159 mm ja se on tarkoitettu asennettavaksi molemmilla puolilla.

66.15 - pituus on 6600 mm, leveys - 1500 mm.

8 - kuormitus laattaan, joka on 8 kPa (800 kg / m²).

Merkintöjen indeksin puuttuminen merkinnän lopussa osoittaa, että valmistukseen käytettiin raskasta betonia.

Toinen esimerkki merkinnästä: 2PKT90.12-6-C7. Joten, jotta:

2PKT - paneeli, jonka paksuus 220 mm, tyhjiö Ø = 140 mm, suunniteltu asennettavaksi painottaen kolmelta puolelta (PAC tarkoittaa tarvetta asentaa paneeli tukeen neljällä sivulla).

90,12 - pituus - 9 m, leveys - 1,2 m.

6 - kuormitus 6 kPa (600 kg / m²).

Se tarkoittaa, että se on valmistettu silikaatti (tiheä) betonia.

7 - paneelia voidaan käyttää alueilla, joilla on seismologista aktiivisuutta enintään 7 pistettä.

Onttojen ydinlaattojen edut ja haitat

Verrattuna kiinteisiin analogisiin ontopaneeleihin on useita epäilyttäviä etuja:

 • Vähemmän painoa verrattuna kiinteisiin kolmiin ja ilman luotettavuuden ja kestävyyden menetys. Tämä vähentää merkittävästi pohja- ja kantavien seinien kuormitusta. Asennuksessa on mahdollista käyttää vähemmän kuormitettavia laitteita.
 • Alhaisemmat kustannukset, kuten niiden valmistuksessa, edellyttävät huomattavasti pienempää rakennusaineistoa.
 • Korkeampi lämmön- ja äänieristys (johtuen tuotteessa olevasta "runko-osasta").
 • Reikiä voidaan käyttää erilaisten teknisten viestien asettamiseen.
 • Levyjen tuotanto tapahtuu vain suurissa laitoksissa, joissa on modernit huipputekniset laitteet (niiden tuotanto käsiteollisissa olosuhteissa on lähes mahdotonta). Siksi voit olla varma siitä, että tuote vastaa ilmoitettuja vaatimuksia (GOST: n mukaan).
 • Vakiokokojen valikoima mahdollistaa erilaisten kokoonpanojen rakentamisen (lattioiden lisäosat voidaan valmistaa standardipaneeleista tai valmistaa valmistajalta).
 • Kattoon asennettava nopea asennus monoliittirakenteisen betonirakenteen järjestelyyn verrattuna.

Tällaisten levyjen haitat ovat:

 • Mahdollisuus asentaa vain nostolaitteiden avulla, mikä johtaa rakentamisen korkeampiin hintoihin asuntorakennuksen yksittäisen rakentamisen aikana. Tarve vapaaseen tilaan yksityisellä alueella nosturin ohjaamiseksi asennettaessa lattiaa.

Vihje! Puulattiat, jotka ovat erittäin suosittuja yksittäisissä rakenteissa, asennetaan palkkeihin, joiden asennukseen on myös tarpeen käyttää riittävän kantokykyisiä laitteita.

 • Kun käytetään seinälohkoja, on tarpeen järjestää teräsbetonivahvikkeet.
 • Mahdollisuus tehdä omia käsiään.

Likimääräinen laskelma kuormituksesta ontolle

Jotta pystyt laskemaan itsenäisesti maksimaalisen kuormituksen, jota lattialevyt, joita aiot käyttää rakentamisen aikana, kestävät, on otettava huomioon kaikki kohdat. Oletetaan, että haluat käyttää 1PK.12.12-8-paneeleita päällekkäisyyksien järjestämiseen (toisin sanoen laskettu kuormitus, jonka yksi tuote voi kestää, on 800 kg / m²: lisälaskelmista osoitamme sen kirjaimella Qo). Laskettaessa kaikkien asennettujen, staattisten ja hajautettujen kuormien summa (itse levyn painosta, ihmisistä ja eläimistä, huonekaluista ja kodinkoneista, lattiapäällysteestä, eristyksestä, viimeistelystä lattianpäällysteestä ja väliseinistä), jonka QΣ merkitsee, voit selvittää, mikä betonilevysi voi kestää.. Tärkeä näkökohta, johon on kiinnitettävä huomiota: kaikkien laskelmien tuloksena (tietenkin, ottaen huomioon lisääntyvä lujuuskerroin), pitäisi käydä ilmi, että QΣ ≤ Q.

Levyn oman painon tasaisen jakautumisen määrittämiseksi on tarpeen tietää massansa (M). Voit käyttää joko valmistajan varmenteessa ilmoitettua massaarvoa (jos myyntipaikassa on annettu) tai GOST-taulukon viitearvo, joka on koottu raskaiden betonityyppien tuotteista, joiden keskimääräinen tiheys on 2500 kg / m³. Meidän tapauksessamme levyn vertailupaino on 2400 kg.

Ensin lasketaan levytila: S = L⨯H = 6.3⨯1.2 = 7.56 m². Tällöin kuormitus omasta painostaan ​​(Q1) on: Q1 = M: S = 2400: 7,56 = 317,46 ≈ 318 kg / m².

Joissakin rakennuskohteissa on suositeltavaa käyttää hyötykuorman kokonaisarvoa asuintilojen lattiassa laskennassa - Q2 = 400 kg / m².

Tällöin lattialevyyn kestettävä kokonaiskuorma on:

QΣ = Q1 + Q2 = 318 + 400 = 718 kg / m² ˂ 800 kg / m², eli pääosa QΣ ≤ Qo havaitaan ja valittu levy sopii asuintilojen kerroksen järjestämiseen.

Tarkat laskutoimitukset edellyttävät erityisiä tiheysarvoja (tasoitteet, lämmöneristimet, päällystyspinnoitteet), kuormitusarvo väliseiniltä, ​​kalusteiden ja kodinkoneiden paino ja niin edelleen. Kuormien (Qn) ja turvatekijöiden (Үn) mittarit on määritelty asiaankuuluvassa SNIP-ah: ssa.

Lopuksi

Rakenteilla on 300 - 1250 kg / m² suunniteltuja kuormalavoja nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla. Jos saavutat tarvittavan maksimikuorman laskennan, voit valita tarpeitasi vastaavan tuotteen ilman liian suurta vahvuutta.

Suurin sallittu kuormitus lattialaattaan

Lattian lattian järjestämiseen sekä yksityisten esineiden rakentamiseen käytettyjen betoniterästen, joissa on onteloita. Ne ovat kytkentäelementti esivalmistetuissa ja esivalmistetuissa monoliittisissa rakennuksissa, jotka takaavat niiden kestävyyden. Tärkein ominaisuus on kuormitus lattialaattaan. Se määritetään rakennuksen suunnittelussa. Ennen rakennustyön aloittamista on suoritettava laskelmat ja peruskannan kuormituskyky arvioidaan. Laskelmien virhe vaikuttaa haitallisesti rakenteen lujuuteen.

Kuormitus ontopelissä on päällekkäin

Onton ydinlaattojen tyypit

Pitkittäisiä onteloita käyttäviä paneeleja käytetään asuinrakennusten lattioiden rakentamiseen sekä teollisuusrakennuksiin.

Teräsbetonipaneelit eroavat seuraavista ominaisuuksista:

 • aukkojen koko;
 • ontelojen muoto;
 • ulkoiset ulottuvuudet.

Vaipan poikkileikkauksen koosta riippuen teräsbetonituotteet luokitellaan seuraavasti:

 • tuotteet, joiden sylinterimäiset kanavat ovat halkaisijaltaan 15,9 cm. Paneelit on merkitty nimityksellä 1PK, 1 PKT, 1 PKK, 4PK, PB;
 • tuotteet, joiden ympärys on 14 cm halkaisijaltaan, valmistettu raskaista betoniseoksista, merkitty 2PK, 2PKT, 2PKK;
 • onttoja paneeleita, joiden halkaisija on 12,7 cm ja jotka on merkitty nimityksellä 3PK, 3PKT ja 3PKK;
 • pyöreät ontot sydänpaneelit, joiden ontelon halkaisija on pienentynyt 11,4 cm: iin. Niitä käytetään matalarakenteisiin ja ne on merkitty 7PK: ksi.
Laattojen ja lattiarakenteiden tyypit

Paneelit liitäntäpohjojen osalta eroavat pituussuuntaisten reikien muodossa, jotka voidaan valmistaa erilaisten muotojen muodossa:

Yhteistyössä asiakkaan kanssa standardi sallii sellaisten tuotteiden tuottamisen, joiden aukkoja on erilainen kuin ilmoitetut. Kanavat voivat olla pitkänomaisia ​​tai päärynän muotoisia.

Pyöreät ontot tuotteet erottuvat myös mittojen mukaan:

 • pituus, joka on 2,4-12 m;
 • leveys alueella 1 m3.6 m;
 • 16-30 cm paksu.

Kuluttajan pyynnöstä valmistaja voi tuottaa ei-vakioituja tuotteita, jotka ovat kooltaan eroja.

Onttojen ydinpaneelien pääominaisuudet

Avaralevyt ovat suosittuja rakennusteollisuudessa niiden suorituskykyominaisuuksien vuoksi.

Laske lattialevyn lävistys

Tärkeimmät kohdat:

 • laajennettu valikoima tuotteita. Mitat voidaan valita jokaiselle kohteelle erikseen riippuen seinämien välisestä etäisyydestä;
 • kevyiden tuotteiden paino (0,8-8,6 tonnia). Massa vaihtelee betonin tiheyden ja koon mukaan;
 • sallittu kuormitus laattaan, joka on 3-12,5 kPa. Tämä on tärkein toimintavaihtoehto, joka määrittää tuotteiden kantokyvyn.
 • betoniliuoksen merkki, jota käytettiin paneelien täyttämiseen. Sopivien betonikoostumusten valmistukseen merkinnöillä M200-M400;
 • ontelojen pitkittäisakselien välinen vakiotaso on 13,9 - 23,3 cm. Etäisyys määräytyy tuotteen koon ja paksuuden mukaan;
 • tuotemerkki ja tyyppi. Tuotteen koosta riippuen teräspalkkeja käytetään jännittyneissä tai painottomissa olosuhteissa.

Tuotteiden valitseminen, sinun on otettava huomioon niiden paino, jonka tulisi vastata säätiön vahvuusominaisuuksia.

Kuinka onttoja laattoja on merkitty

Valtion standardilla säännellään tuotteiden merkitsemistä koskevia vaatimuksia. Merkintä sisältää aakkosnumeerisen merkinnän.

Onttojen ydinlaattojen merkintä

Se määrittää seuraavat tiedot:

 • paneelin koko;
 • mitat;
 • maksimikuorma alustalle.

Merkintä voi myös sisältää tietoja käytetyn betonin tyypistä.

Esimerkiksi tuote, jota merkitään lyhenteellä PC 38-10-8, pitää dekoodausta:

 • PC - tämä lyhennelmä merkitsee väliseinäpaneelia, jossa on pyöreät ontelot, jotka on tehty muottipohjamenetelmällä;
 • 38 - tuotteen pituus, komponentti 3780 mm ja pyöristetty 38 desimetriin;
 • 10 - desimaalin tarkkuudella määritetty pyöristetty leveys, todellinen koko on 990 mm;
 • 8 - numero, joka ilmaisee, kuinka paljon laatta kestää kilopaksaleja. Tämä tuote kestää 800 kg neliömetriä kohti.

Suunnittelutyötä tehtäessä on kiinnitettävä huomiota tuotteiden merkinnöissä olevaan indeksiin virheiden välttämiseksi. On tarpeen valita tuotteet kokoon, enimmäiskuormitustasoon ja muotoiluominaisuuksiin.

Edut ja heikkoudet levyillä, joilla on onteloita

Hollow-levyt ovat suosittuja monien etujen ansiosta:

 • kevyt. Yhtä suuruisina, niillä on suuri lujuus ja menestyksekkäästi kilpailevat kiinteillä paneeleilla, joilla on suuri paino, vastaavasti lisäävät vaikutusta seiniin ja rakennuksen perustuksiin.
 • alennettu hinta. Verrattuna kiinteisiin vastaaviin, onttojen tuotteiden valmistukseen tarvitaan alennettua määrää betonilaastaria, mikä auttaa vähentämään rakennuksen arvioitua kustannustasoa.
 • Kyky imeä melua ja eristää huoneen. Tämä saavutetaan johtuen pitkittäiskanavien läsnäolosta betonirakenteessa;
 • korkealaatuisia teollisuustuotteita. Suunnittelun ominaisuudet, mitat ja paino eivät salli käsityölevyjä;
 • mahdollisuus nopeuttaa asennusta. Asennus on paljon nopeampi kuin kiinteän betoniteräksen rakenne;
 • erilaisia ​​mittoja. Tämä mahdollistaa standardoitujen tuotteiden käytön monimutkaisten kattojen rakentamiseen.

Tuotteen edut sisältävät myös:

 • mahdollisuus käyttää sisäistä tilaa erilaisten teknisten verkkojen asettamiseen;
 • erikoistuneissa yrityksissä valmistettujen tuotteiden lisääntynyt turvallisuustaso;
 • vastustuskyky värähtelyvaikutuksille, lämpötila-ääriliikkeille ja korkealle kosteudelle;
 • mahdollisuus käyttää alueella, jolla on lisääntynyt seisminen toiminta enintään 9 pistettä;
 • sileä pinta, mikä vähentää viimeistelytoimintojen monimutkaisuutta.

Tuotteisiin ei kohdistu kutistumista, niissä on pieniä poikkeamia kooltaan ja kestävät korroosiota.

Hollow core -laatat

On myös haittoja:

 • tarvetta käyttää nostolaitteita työn suorittamiseen asennuksen yhteydessä. Tämä lisää kokonaiskustannuksia ja vaatii myös vapaan paikan nosturin asennusta varten.
 • tarve tehdä lujuuslaskelmia. On tärkeää laskea staattiset ja dynaamiset kuormitusarvot oikein. Massiivista betonipäällysteistä ei saa asentaa vanhojen rakennusten seiniin.

Kattoon asennusta varten on tarpeen muodostaa panssaroitu vyöhyke seinien yläpinnalle.

Kuorman laskeminen lattialaattaan

Laskennalla on helppo määrittää, kuinka paljon kuormaa lattialaatta kestää. Tätä varten tarvitset:

 • piirtää rakennuksen paikkatiedot;
 • laskea kantajalle vaikuttava paino;
 • laske kuorma jakamalla kokonaisvoima levyjen lukumäärän mukaan.

Massan määrittäminen on tarpeen tiivistää lasin, väliseinien, eristyksen sekä huonekalujen paino huoneeseen.

Tarkastele laskentamenetelmää paneeliin, jossa on merkintä PC 60.15-8, joka painaa 2,85 tonnia:

 1. Laske kantoalue - 6x15 = 9 m 2.
 2. Laske kuormitus yksikköä kohti - 2,85: 9 = 0,316 t.
 3. Me vähennämme oman painonsa 0,8-0,316 = 0,484 t vakioarvosta.
 4. Laskemme huonekalujen, -astiat, lattiat ja väliseinät painoyksikköä kohden - 0,3 tonnia.
 5. Vertailukelpoinen tulos laskettuna 0,484-0,3 = 0,184 t.
Hollow core laatta PC 60.15-8

Tuloksena oleva ero, joka vastaa 184 kg, vahvistaa turvamarginaalin olevan olemassa.

Lattialaatta - kuormitus per m 2

Laskentamenetelmällä voidaan määrittää tuotteen kuormituskyky.

Harkitse laskentalgoritmia PC-paneelin 23.15-8 esimerkin mukaan, joka painaa 1,18 tonnia:

 1. Laske alue kertomalla pituus leveydellä - 2.3x1.5 = 3.45 m 2.
 2. Määritä maksimikuormituskyky - 3,45х0,8 = 2,76t.
 3. Poistamme tuotteen massan - 2,76-1,18 = 1,58 tonnia.
 4. Laske päällysteen ja tasoitteen paino, joka on esimerkiksi 0,2 tonnia / 1 m 2.
 5. Laske lattian painon pinnalla oleva kuorma - 3,45 x0,2 = 0,69 tonnia.
 6. Määritä turvamarginaali - 1,58-0,69 = 0,89 t.

Todellinen kuorma neliömetrillä määritetään jakamalla 890 kg: n pinta-alan arvo: 3,45 m2 = 257 kg. Tämä on pienempi kuin arvioitu 800 kg / m2.

Maksimaalinen kuormitus laattaan voimien kohdalla

Staattisen kuorman raja-arvo, jota voidaan soveltaa yhdessä pisteessä, määritetään turvallisuustekijällä 1.3. Tätä varten tarvitset vakioarvon 0,8 t / m 2 kerrottuna turvatekijällä. Saatu arvo on - 0,8x1,3 = 1,04 tonnia. Kun dynaaminen kuormitus vaikuttaa yhdestä pisteestä, turvallisuustekijää on nostettava 1,5: een.

Vanhan rakennuksen paneelitalossa oleva kuori

Sen määrittäminen, kuinka paljon paino laatta kestää vanhan talon huoneistossa, tulisi ottaa huomioon useita tekijöitä:

 • seinien kantavuus;
 • rakennusten rakenteiden kunto;
 • lujituksen eheys.

Kun asetetaan raskaiden huonekalujen ja suuren tilavuuden omaavien vanhojen rakennusten rakennuksiin, on tarpeen laskea, mitkä raja-voimat kestävät rakennuksen laatat ja seinät. Käytä asiantuntijoiden palveluja. He suorittavat laskelmat ja määrittävät suurimman sallitun ja jatkuvan työn arvon. Ammattimaisesti suoritettujen laskelmien avulla voit välttää ongelmatilanteita.

Mikä kuorma voi kestää laatan

Rakennuksen aikana on erittäin tärkeää laskea oikein kuormitus, jota lattialaatta voi kestää. Tosiasia on, että se antaa rakenteen jäykkyyden, joten tässä tapauksessa se koskee ensisijaisesti koko rakennuksen turvallisuutta ja ihmisiä, jotka toteuttavat sen.

Ylimaalaus koostuu ylemmistä, alemmista ja rakenteellisista osista. Jälkimmäinen siirtää painonsa tukiin. Näin ollen tekijä, kuten sallitun kuorman laskeminen, on erittäin tärkeä.

Yksityisten talojen ja korkeiden rakennusten rakentamisessa käytetään usein laattoja.

Lattian pohjalle se on valmistettu kipsistä, laattoista tai erilaisista nahoista. Ylempi osa on lattiarakenne ja tasoitusastiat. Ne tarjoavat äänieristeitä ja lämmöneristystä. Monoliittisia ja esilevyjä laattoja käytetään lattian rakenteellisen osan kokoamiseen. Pohjimmiltaan tällaiset levyt on tehty vahvistetusta betonista, mutta lisäksi voidaan käyttää esijännitettyä betonia, keraamisten vuorausten käyttö on sallittua.

Monoliittinen päällekkäisyys voidaan tehdä käsin.

Kaikki rakennusten rakenteet lasketaan ennen kaikkea sen varmistamiseksi, että rakenteita ei myöhemmin tuhota. Jos laskutoimitus osoittautui vääriksi, niin hyvin nopeasti halkeamat ryömii seinien läpi. Ja miten se voi päättyä pian, ei ole tarpeen selittää.

Laattojen kuormitukset lasketaan kahteen luokkaan: dynaaminen ja staattinen. Jälkimmäinen sisältää kaikki ne kohteet, jotka valehtelevat, ripustetaan tai kiinnitetään uuniin. Ja ne kohteet, jotka voivat ajaa, pudota ja hypätä ovat jo dynaamisia kuormia.

Jotta voit laskea kaiken tarkasti, tarvitset:

 • laskin;
 • pitkä hallitsija;
 • rakennustaso;
 • rulettirengas

Kun otetaan huomioon se, että dynaamisia kuormia voidaan jakaa tasaisesti ja epätasaisesti, niitä ei oteta huomioon tavallisessa asuinrakennuksessa.

Tärkeimmät tekijät

Levyparametrit: L - pituus; B - leveys; H - korkeus.

Jos puhumme kuormien laskelmista ontolevyllä, niin kaikki riippuu sen koosta. Keskimäärin se kestää 800 - 1450 kg neliömetriä kohti. Onton standardi -laatan paksuus on 200 mm, mutta on huomattava, että levyt ovat 150 mm paksuisia. Lisäksi on otettava huomioon, että tällaiset levyt ovat melko haurasta, eikä ole tarpeen suorittaa kokeita siitä, kuinka paljon painoa ne kestävät.

Laskettaessa on välttämätöntä ottaa huomioon huoneistossa olevien huonekalujen ja muiden kohteiden likimääräinen paino sekä siihen asuvien ihmisten paino. On huomattava, että kukin levyvalmistaja määrittää kuorman eri tavoin, tässä on vivahteita. Keskimäärin se vaihtelee 400 - 700 kg neliömetriä kohden.

Lattialaattojen asettaminen: 1 - levy, 2 - liuoslaatikko, 3 - lapio, 4 - työkalulaatikko, 5 - romu

Jotta voidaan määrittää mahdollisimman tarkasti, millainen kuorma kestää päällekkäisyyttä, on otettava huomioon seuraavat tiedot. Jos puhutaan tavanomaisesta asuinrakennuksesta, kuorma on seuraava: ihmisiltä, ​​mikä on hyödyllistä, se on 200 kg neliömetriä kohti, väliseiniltä - 150 kg neliömetriä kohden lattiasta - 100-150 kg neliömetriä kohden Ei ole vaikeata laskea, että levyille levitetään keskimäärin seuraavia paineita - 500 kg neliömetriä kohden.

Edellä mainitut laskelmat kuitenkin ovat puhtaasti keskiarvoisia, koska kaikki laskelmat on tehtävä erikseen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Joten ennen laskemista, mitä kuormitusta lattialevyt kestävät, sinun on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin kaikki levyjen ominaisuudet, jotka yleensä näkyvät ostohetkellä. Ei ole suositeltavaa ylittää raja-arvoa, koska tässä tapauksessa kaikki voi loppua hyvin huonosti, muodonmuutos tapahtuu ja on mahdollista, että päällekkäisyys lopulta rikkoo.

Lisätiedot

Laskettaessa päällekkäisyyksiä, on tarpeen määrittää betoniluokka ja vahvistus.

Jos tiedät kuitenkin kaikki päällekkäisyydet ja vähintään likimääräinen paino, joka lataa ne, ei ole kovin vaikeaa tehdä laskelmia. On syytä muistaa, että kuormituksia on useita.

Joten, ensimmäinen tyyppi riippuu siitä, kuinka kauan kuormat ovat. Eli meidän on lähdettävä siitä, että he voivat olla pysyviä ja tilapäisiä. Pysyvällä ovat: huonekalujen, ihmisten, kodinkoneiden ja muiden kohteiden paino, jotka ovat jatkuvasti asunnossa. Tämän tulisi sisältää myös tukirakenteen, maaperän ja kallion paineen paino. Väliaikaisiin kuormituksiin nähden sisältyvät muun muassa rakenteiden rakentamisen, varastoinnin ja kuljetuksen aikana syntyvät rakenteet.

Erityisiä kuormituksia ovat seismiset tai räjähtävät vaikutukset sekä muutettu maarakenne. Lyhyen aikavälin mukaan - laitteista, talon rakentamisesta ja vielä jäästä ja tuulesta (eli ilmastosta). Suurimman kuorman laskennassa on otettava huomioon pitkän aikavälin kuormitus, kuten esimerkiksi:

Jäätyminen lattialevyn sisäisiin syvennyksiin: 1 - jäätymisen muodostus; 2- halkeamia; 3 - vahvistettu betonihihnan jäykkyys; 4 - seinä puoliksi tiilen; 5-betonipinnoitus; 6 - lattia.

 • väliaikaisten väliseinien paino talossa;
 • staattiseen käyttöön tarkoitettujen laitteiden paino (tähän kuuluvat kuljettimet, laitteet, kiinteät ja nestemäiset kappaleet, jotka ovat osa tällaista laitetta);
 • nestemäisten aineiden ja kaasujen paine putkilinjoissa;
 • varastointilaitteiden paino, joka sijaitsee varastoissa, viljavarastoissa, jääkaapeissa ja muissa tiloissa;
 • talletetun pölyn paino (tämä on myös tärkeä tekijä, monet eivät ota sitä huomioon, mikä on täysin mahdotonta hyväksyä);
 • eri sademäärä: lumi, sade, rakeet (otetaan huomioon lattialevyt laskettaessa).

Hyödyllisiä suosituksia

Vahvua käytetään laattojen kantavuuden lisäämiseen.

Laskettaessa erilaisten tuotantolaitteiden levyihin kohdistuvaa kuormitusta on otettava huomioon, mikä on sääntelykuormitus (tässä on otettava huomioon myös putkilinjan paino). Jos puhumme tavanomaisista laitteista, sinun pitäisi ohjata tällaisten laitteiden valmistajien passi. Kuljetinten, eristyksen, laitteiden laskelmissa ja painossa on otettava huomioon. Useimmissa tapauksissa valmistaja ilmoittaa, mitä kuormaa lattialaatta voi kestää.

Lopuksi on sanottava, että lumikuormat ovat erittäin tärkeitä. Tätä varten on vakiokaava: S = SgxU. Tässä kaavassa Sg on lumen likimääräinen paino neliömetriä kohden ja U on lumen kuormituskerroin pintaan suhteessa maan lumisateen painoon.

Rakennuksen aikana on otettava huomioon se, että lattialaattaa ei voida ylikuormittaa, se vain kestää laskemisessa saadun painon. On olemassa rakentajia, jotka laiminlyövät tällaisten laskelmien tulokset, lastauslaatta normaalin yläpuolella. Tämän seurauksena ilmenee epämiellyttäviä ja usein traagisia tapahtumia, joten sanonta "Mittaa seitsemän kertaa, leikata kerran" tässä suhteessa on mahdollisimman kiireellinen.

Ennen pohjustuslaatan rakentamista: paksuuden ja muiden kokojen laskeminen itse


Nykyaikaisen rakennustekniikan kehittäminen on johtanut siihen, että oman kodin rakentaminen maan päällä on täysin toteuttamiskelpoinen yksin.

Tietenkin, jos sinulla on halu ja taloudellinen kyky.

Runko talot ja talot komposiittimateriaaleista ovat hyvin suosittuja.

Yksi tulevan talon suunnittelun päävaiheista on säätiön valinta. Siitä, miten perusta on vahva ja kestävä, talon mukavuus on riippuvainen.

Tässä numerossa monet kehittäjät mieluummin laatikkopohjista johtuvat sen vaikuttavista ominaisuuksista.

Yleistä tietoa

Laattojen pohja on monoliittinen teräsbetonilaatta, joka on asennettu hiekka- ja soramateriaalille vedeneristyskerroksen ja eristyksen avulla.

Tällaisen pohjan rakenne rakenteen alla takaa luotettavuuden, mukavuuden ja pitkän käyttöiän kaikentyyppisissä maissa missä tahansa ilmasto-olosuhteissa ilman käytännöllisesti katsoen mitään ulkopuolisia häiriöitä.

Pohjalevyn valitseminen: laskea paksuus ja vahvistus oikein ja puhua edelleen artikkelissa.

Perus, joka on minkä tahansa rakenteen tuki, täyttää tehtävänsä ilman valituksia koko toimintakauden aikana. Tämä vaatimus tehdään laattaperustaan ​​erityisesti sen vuoksi, että sen modernisointi ei ole mahdollista ilman päärakenteen purkamista.

Siksi ennen materiaalien hankintaa ja alkurakentamista on tarpeen tehdä enemmän tai vähemmän tarkka laskelma säätiön monoliittisesta levystä.

Laskenta suoritetaan:

 1. Kantajalevyn paksuuden määrittäminen. Pohjalevyn laskenta riippuu maaperätyypistä: hiekka-sora-alustan paksuus ja teräsbetonikerroksen paksuus voivat vaihdella merkittävästi.
 2. Määritä levyn pinta-ala. Erityisen liikkuvien ja epästabiilien maaperien tapauksessa perusala voi olla suurempi kuin talon pinta-ala tarvittavan stabiilisuuden saavuttamiseksi.
 3. Määritä säätiön rakentamiseen tarvittavien materiaalien määrä.
 4. Määrittää kuorman pohjassa.

Jos päätöstä ei ole vielä tehty, ja olet vaiheessa, jossa olet valinnut alustatyypin, saatat tarvita levyn etuja ja haittoja. Joissakin tapauksissa valinta tehdään yhdistetyille lajeille, esimerkiksi paalulevylle tai universaalille, esimerkiksi tienlevistä.

Raakatiedot


Levyperusta: kuormitus lasketaan, kun läsnä on seuraavat tarvittavat alustavat tiedot:

 1. Maaperän tyyppi ja ominaisuudet. Määritteli kokemus käyttämällä käsiteltäviä materiaaleja. Voit tehdä tämän kaivaamalla reiän syvyys puolitoista metriä. Maaperä tutkitaan huolellisesti kosteuden läsnäolon suhteen, määritetään peruskoostumus ja likimääräinen tiheys.
 2. Materiaali, josta suunniteltu talonrakennus.
 3. Laattapohjan valinta: paksuuslaskenta suoritetaan myös lumipeitteelle tietyllä alueella (korkein lumen paksuus).
 4. Sementin merkki valuraudasta kehysrakennuksen alla.

Kun kaikki laskelmat on tehty, saadaan tarvittavat tiedot rakenteen valmistukseen: talon ja pohjan erityinen kuormitus maahan, tukilevyn sallittu paksuus ja syvyys.

Se on tärkeää! Luotettavien tulosten saavuttamiseksi useita tällaisia ​​reikiä tulisi kaivata rakennustyömaan eri osissa.

jakso

1. Jos valitsit laattapohjan: työtehtävä kertoo, että ensimmäinen tehtävä on määrittää maaperä tyyppi käyttäen edellä kuvattua menetelmää.

Pöydän mukaan hänelle ilmenee erityispaineen sallittu arvo.

2. Laskee rakennuksen suunniteltujen rakenteiden kokonaiskuormituksen säätiölle yksikköalueella. Tämä kattaa myös tulevan kodin kantavien seinämien kuormituksen, katon sisäosien, kattojen, ikkunoiden, ovien, katon, huonekalujen ja lattiamateriaalien kuorman katon.

Tällöin kaikkien pintojen pinta-ala lasketaan ja kerrotaan ilmoittamalla yhden taulukon taulukosta otetun materiaalin neliömetrin kuormitus.

Säätiön monoliittinen levy: paksuuslaskenta (kuormitusparametrit):

Se on tärkeää! Muiden materiaalien kuormitusta koskevat tiedot löytyvät rakennusalan määräyksistä.

Kolmannessa sarakkeessa "Luotettavuus-suhde" tässä taulukossa kerrotaan, kuinka paljon viimeisen kuormituksen on kerrottava säätiön tarvittavan turvallisuustekijän aikaansaamiseksi.

Loppusuoritus maaperän kokonaiskuormituksen laskemiseksi on seuraava:

missä M1 on rakenteen kokonaiskuormitus, joka saadaan lisäämällä kaikkien rakenne-elementtien kuormitus kerrottuna turvallisuuskertoimella, S on säätiön ala.

3. Laske pöydän sallitun kuorman vakioarvon ja kotimaisen kuormituksen välinen ero:

missä P on kuorman taulukon arvo.

4. Etsi säätömassan suurin massa, jonka yli voi olla haitallisia vaikutuksia koko levyn ja rakenteen sakeutumisen muodossa:

jossa S on betonin laatan alue.

5. Seuraava askel on löytää betonin korkeimman paksuus perustukselle:

jossa t on betonikerroksen paksuus, 2500 on vahvistetun betonin tiheys, ilmaistuna kilogrammoina kuutiometriä kohti.

Saatu tulos pyöristetään 5: n moninkertaiseksi alaspäin.

6. Levyjen paksuuden noudattaminen tapahtuu olosuhteissa, joissa paineen ja pöydän paineen välinen ero maaperässä ei saisi ylittää 25%.

Se on tärkeää! Jos laskennallisten tietojen mukaan teräsbetonilaatan paksuus on yli 35 senttimetriä, on syytä harkita mahdollisuutta rakentaa nauha- tai paalusäätiö, koska monoliitti olisi tässä tapauksessa tarpeeton.

Pohjalevyn mallin laskeminen

Mitä tarvitaan laattaperustan laskemiseksi oikein? Esimerkki.

Laskeeko laatikon pohja kehysrakennuksen 6 rakentamiseksi 8 metrin korkeudelle, sisätiloissa olevat kipsilevyt, joiden kokonaispinta-ala on 70 neliömetriä, katto, jossa on 80 neliön metallinen katto. m.

Lattialaatat - puinen, 40 neliömetriä. m. Lumikuorma - 50 kg / m². Maaperä - rankas.

Lautasäätiöiden suunnittelun opas sisältää seuraavan laskentamenetelmän:

 1. Maaperän P resistanssi on 0,35 kg / cm2.
 2. Laskemme koko rakennuksen kokonaiskuorman monoliittiselle pohjalevylle, P:
  • Seinät: 48 m (pituus pitkin kehää) * 2,5 m (seinän korkeus) * 50 kg / m2 (rungon seinän kuormitusarvo) * 1,1 (luotettavuustekijä taulukosta) = 6600 kg;
  • Väliseinät: 70 m2 (kokonaispinta-ala) * 35 kg / m2 (pöydältä) * 1,2 (luotettavuuskerroin) = 2940 kg;
  • Päällekkäisyydet: 40 m2 * 150 kg / m2 * 1,1 = 6600 kg;
  • Katto: 80 m2 * 60 kg / m2 * 1.1 = 5280 kg;
  • Hyötykuorma: 48 m2 * 150 kg / m2 = 7200 kg;
  • Lumikuorma: 80 m2 * 50 kg / m2 = 4000 kg;
  • Koko rakenteen kokonaiskuormitus, M1: 32620 kg, tai P = 32620 kg / 480000 cm2 = 0,07 kg / cm2.
 3. Etsi ero Δ: Δ = 0,35-0,07 = 0,28 kg / cm2. Tämä on kuorma, joka voi antaa perustan maaperälle ilman seurauksia.
 4. Pohjan massa on M2: 0,28 kg / cm2 * 480000 cm2 = 134400 kg.
 5. Teräsbetonilevyn paksuus t: (134400 kg / 2500 kg / m3) / 48 m2 = 1,12 m.

Kuten voitte nähdä välittömästi, kehysrakennuksen kokonaiskuormitus laatta on hyvin pieni ja se on tässä tapauksessa alle 10% sallittua. Tämä on syy suuriin tuloksiin. On syytä miettiä nauhapohjan asentamista, joka on paljon taloudellisempaa.

Mikä olisi laattapohjan paksuus tässä tapauksessa? Tällaisen runko-osan rakentamiseksi, jonka mitat ovat 6-8 m, vähintään 20 cm: n levypaksuudet ovat riittävät 10 cm: n vahvistusrivien välisellä etäisyydellä.

Kuormitus maahan käytettäessä 0,2 metrin paksuista levyä on:

 • M = 0,2 m (betonin paksuus) * 48 m2 (perusala) = 9,6 m3 (laattojen tilavuus);
 • 9,6 m3 * 2500 kg / m3 = 24000 kg (levyn massa);
 • 24000 kg + 32620 kg = 56620 kg (pohjan ja talon kokonaismassa);
 • 56620 kg / 480000 cm2 = 0,12 kg / cm2 (pohjan ja talon kokonaiskuormitus maahan).

Suurin sallittu kuormitus 0,35 kg / cm2, todellinen kuorma on 0,12 kg / cm2. Mikä on pohjalevyn paksuuden pitäisi olla? Siksi päätämme, että 20 cm paksuinen monoliittinen teräsbetonilaatta on enemmän kuin tarpeeksi rakennettava kehysrakennus valituilla parametreilla.

syvyys


Monoliittisen raudoitetun betonilevyn pohjan syvyys ei vaikuta kovinkaan paljon sen päätoiminnan suorituskykyyn, koska tämä ominaisuus on muun tyyppisiä tukia.

Pilarin ja matalien perustusten määrittäminen voi kuitenkin vaihdella useista tekijöistä riippuen:

 • maaperän jäädyttämisen syvyydestä;
 • maaperän tyypistä;
 • kokonaispainosta maassa;
 • pohjaveden pinnasta.

Kaivon korkeus ja monoliittisen kellarialustan paksuus eri tyyppisille maille on merkitty asiaankuuluvissa sääntelyasiakirjoissa, esimerkiksi SNiP 2.02.01-83 ja SNiP IIB.1-62.

Seuraavassa on esimerkkejä asennusohjeista:

 1. Hiekkapuhalletun tyynyn korkeus. Paksuus voi olla 15 - 60 cm ja riippuu alueen maaperän jäädytyksestä ja maaperätyypistä. Jos maaperän jäädytyksen syvyys on yli metriä, on suositeltavaa kaataa 40-45 cm hiekkaa ja 15-20 cm hiekkaa. Kokonaispaksuus on 60 cm. Jos pakastussyvyys on 50-100 cm, riittävä pehmuste on 30-40 cm.
 2. Eristekerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 10 cm lämpimillä alueilla ja 15 cm pohjoisessa. Tässä on otettava huomioon, että mitä korkeampi maaperän kosteus on, sitä paksumpi eristyskerros on.
 3. Lujitetun betonipohjan korkeuden ei tulisi olla alle 15 cm. Tätä kerrosta käytetään yksikerroksisten kehysrakennusten tai ulkorakennusten rakentamiseen. Rakennettaessa tiiliä tai betonirakennetta suositellaan kerrospaksuutta 25-30 cm.

Näin syvyyden ja paksuuden laskenta tehdään yksittäin tietyllä paikkakunnalla. Epävakaissa maissa pohjoisilla alueilla 80-100 cm: n syvennys, jonka koko paksuus on 100-120 cm, tarvitaan vakaan maaperän rakentamiseen lämpimissä tai kohtalaisissa ilmasto-olosuhteissa, joiden syvyys on 30-40 cm ja "kakun" paksuus on 50-60 cm..

Se on tärkeää! Vakalla kivinen maaperän syvyys on vähäinen ja voi olla 20 cm.

Venttiilien määrä

Pohjalevyn raudoituksen lukumäärän laskeminen on toinen välttämätön parametri: tarvittavan raudoituksen koko ja määrä valitaan raudoitetun betonilaatan paksuuden mukaan.

SNiP: n mukaan, jopa 15 cm: n levykorkeudella, käytetään yhtä riviä vahvistusverkkoa, 15 cm - 30 cm - kaksi riviä, yli 30 cm - kolme tai useampia rivejä.

Vahvitetuille betoniperustuksille käytetään halkaisijaltaan 12-16 mm: n liittimiä, useimmiten 14 mm. Rivien poikittaisliitokset on valmistettu 8-10 mm: n halkaisijaltaan.

Vahvikkeen pituus voi olla erilainen riippuen siitä, mikä on pohjalevyn paksuus: korkeintaan 25 cm, käytetään 15 cm: n astetta, jos pohjalevyn paksuus on yli 25 cm - 10 cm.

Pohjalevy: 20 cm: n paksuudeltaan 150 cm: n ja 12 mm: n reunojen halkaisijaltaan 6 cm:

 1. Tangojen pituus on vastaavasti 6 m ja 8 m.
 2. Sauvojen lukumäärä leveydessä: 6 m / 0,15 m (vahvistuspinta) * 2 (kerros) = 80 kpl.
 3. Tangon pituus: 8 m / 0,15 m * 2 = 106 kpl.
 4. Tangojen kokonaispituus: 80 kpl * 8 m + 106 kpl * 6 m = 640 m + 636 m = 1276 m.
 5. Materiaalin kokonaismassa: 1276 m * 0,888 kg / m (hakemistosta) = 1133 kg.

Se on tärkeää! Materiaaleja hankittaessa on aina harkittava varastoa, joka on 5-10% vaaditusta määrästä. Tämä säästää aikaa ostoksille rakentamisen aikana.

Hyödyllinen video

Selvästi lasketaan monoliittinen laatta pohja on esitetty alla olevassa videossa:

tulokset

Asuinrakennuksen rakentamisprosessissa on välttämätöntä tehdä likimääräinen laskelma kuormituksesta monoliittiseen pohjalevyyn. Tämä ei ole niin vaikea tehtävä, kuten se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Kun olet viettänyt tiettyä aikaa suunnitteluprosessin laskelmiin, voit luottaa vain rakenteen luotettavuuteen, mutta myös huomattavasti säästää materiaaleja.