Paras tapa käsitellä betoni- tai tiiliseinät on hyvä vedenpitävyys sisä- ja ulkopuolella

Mitä tehdä, kun muotti esiintyy jatkuvasti ja seinämä muuttuu märiksi? Tämän ongelman ratkaisemiseksi seinien vedenpitävyys olisi paras, mutta mitä materiaalia ja menetelmää käytetään?

Paljasta salaisuus, miksi se ei ole vedenpitäviä seiniä

Tavallinen vesi aiheuttaa suuria ongelmia talojen tai asuntojen asukkaille. Vesi tulee maasta, sen jälkeen, kun sade osaksi kellareihin tai virtaa kattolta seinämää pitkin särkyvistä naapureista, jotka eivät noudata omia putkisto- ja viemäröintijärjestelmiään. Sattuu, että ensimmäistä kertaa ei ole vettä, mutta muotti ja sieni levitä, mikä vahvistaa liiallisen kosteuden esiintymisen seinissä.

Nämä tapaukset ovat hyvin yleisiä, ja rakennuksen rakennuksen vika on syyllinen. Aiemmin säästettiin tarvittavien paikkojen vedenpitävyys kotona. Usein tämä tapahtuu nyt. Tällaiset säästöt johtavat edellä mainittuihin ongelmiin, joita ihmiset kärsivät vuosia.

Mikä on vedeneristys

Ongelmien on oltava vesitiiviitä. Näitä ovat:

 • kylpyhuoneet,
 • keittiö;
 • kellareihin;
 • pohjakerrokset;
 • kattotiiliä;
 • heikot seinät eristyksen kannalta.

Erityisiä materiaaleja ja tekniikoita käytetään toteutuksessa. Aloitamme selvittää, mitä vedeneristys on.

Vedenpitävä - suojaa rakenteita ja rakenteita kosteudelta. Tämä tarkoittaa sitä, että suojaavan kerroksen käyttö estää homeen ulkonäön ja odottamattoman veden virtauksen, joka suojaa suunniteltua korjausta vastaan ​​ja säästää rahaa.

Menetelmän ominaisuudet

Vedenpitävät seokset ovat erilaiset käytön ja koostumuksen ominaisuuksissa. Ne on kuitenkin jaettu useisiin tyyppeihin seuraavien kriteerien mukaan:

 1. Materiaalityypin mukaan: rulla (kalvo, kattohuopa), jauhe (kuiva sekoitus), nestemäinen.
 2. Kemiallinen koostumus: polyeteeni, sementti, bitumi, kumi, akryyli, PVC-materiaalit, silikoni (pii).
 3. Toteuttamismenetelmän mukaan: tiivistys, tunkeutuminen, pinnoitus, kalvo.

Kuten näette, vedenpitävyys on monenlaista, ja kullakin on omat toiminnallisuutensa tiloissa.

Rakennusten ulkopuolella

Vedeneristysmateriaalina on erittäin tärkeää tarkastella ilman lämpötilaa ja auringon valaistuksen määrää. Sekoitteita käytetään lämpötilassa + 50 ° C - 350 ° C. Liiallinen auringonvalo vaikuttaa haitallisesti jauheeseen tai nestemäiseen vedenpitävyyteen, koska se aiheuttaa veden haihtumisen erittäin nopeasti liuoksesta. Nesteytysreaktion seurauksena koostumus ei saa ilmoitettuja ominaisuuksia eikä pysty suorittamaan sen toimintoja. Siksi työpaikka on suojattava auringon säteilyltä.

sisällä

Ekologista puhtautta ja paloturvallisuutta pidetään sisäisen käytön pääasiallisena indikaattorina. Siksi PVC: stä, bitumista, kumista peräisin olevia materiaaleja ei suositella sisäkäyttöön. Joskus ne aiheuttavat allergisia reaktioita.

On myös yksi tärkeä ominaisuus vedenpitävyyden käyttämisessä huoneissa, joita rakentajamme unohtavat. Kaikki jauhe- ja nestemäiset formulaatiot suojaavat täydellisesti kosteuden tunkeutumista koneelta, mutta eivät toimi hyvin kulmissa. Siksi eristeen kanssa käsitellyn pystysuoran ja vaakasuoran pinnan liitoksissa on käytettävä erityistä kalvonauhaa, jonka keskellä ei ole läpäisemätön tiiviste.

Mitä vedeneristysmateriaaleja on olemassa: lajikkeita, mitä käsitellään kosteudelta ulko- ja sisäpuolelta

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin edellä mainittuja vedenpitävyystyyppejä pinta-alaltaan ja sovellusmenetelmältä.

tiivistys

Vesitiivistyksen tiivistäminen ei ole aivan oikea lause. On asianmukaista soittaa tämän luokan välineisiin tiivisteen tai ompeleen vedenpitävyys. Sitä käytetään, kun on tarpeen eristää kahden kohteen liitoskohta, jos niiden välinen etäisyys on korkeintaan 2 cm. Esimerkki on seinän ja pesuallas tai kylpyhuone. Näihin tarkoituksiin käytetään akryyli- ja silikoniyhdisteitä, joita valmistetaan useimmiten jopa 300 ml: n putkiloissa. Silikonin sauma voi olla korkeintaan 5 mm, ja ontelo tiivistetään jopa 2 cm akryylillä.

Vedenpuhdistus allas tai suihku on myös esimerkki tiivisteiden käytöstä. On suositeltavaa käyttää värillisiä silikoneja laastina välikerrosliitoksille. Ne suojaavat liimakoostumusta kosteudelta sisään, mikä lisää koko seinän käyttöikää.

Sealant on seinän yleinen vedeneristys, kun käyttöalue on hyvin pieni. Lisäksi näillä yhdisteillä on korkea tarttuvuus ja niitä käytetään usein liimana koristepaneeleissa paikoissa, joiden kosteus on yli 60%.

Lämpö- ja vedeneristys

On käsite lämpöeristys vedenpitävät seinät. Mutta tämä ei ole täysin totta. Vedeneristysseosten koostumus ei sisällä mineraaleja, jotka lisäävät lämmönläpäisevyyttä. Näitä seoksia ja materiaaleja käytetään kuitenkin eristysjärjestelmissä, mukaan lukien useita kerroksia:

 • tasoitus (tarvittaessa);
 • vedenpitävä (tarvittaessa);
 • eristys (liima + eristys);
 • suojaava (hengittävä);
 • koriste.

Sovelluspaikasta riippuen kerrokset voivat vaihtaa paikkoja. Vedeneristyskerroksena käytetään:

 • kalvo- kalvot, jos ilmanvaihtoaukko ja katto ovat syntyneet;
 • sementti - luodessaan rappauslaattoja;
 • bitumi, kumi - käytetään socle ja katto viimeistely.

korroosio

On korroosiota vedeneristysseos. Koostumuksessaan perustana on periaatteessa bitumi. Mutta seinien vedenpitävyys tällaisen koostumuksen käyttöön ei ole järkevää, koska vain metalleja korroosiota.

Kuitenkin, kun entisten perävaunujen, hyttien, linja-autojen tai vaunujen busseja käytetään maanrakennuksina. Tällöin vain tällaisen vedenpitävyyden käyttö pidentää kodin elämää ja suojaa sen tuhoamiselta.

Seinien vedeneristys

Yleinen ilme ja menetelmä - tämä on obmazochnaya vedenpitävyys. Sitä käytetään seinien vedenpitävyyteen kylpyhuoneissa, keittiössä, suihkussa, uima-altaissa, vesisäiliöissä rakennusten sisällä ja ulkopuolella. Menetelmän toteuttamiseksi käytetään yksi- tai kaksikomponenttisia sementti-, akryyli-, piiyhdisteitä ja kiteitä muodostavia nesteitä.

Edullinen vaihtoehtoinen materiaali soveltuu ulkokäyttöön

Jotkut edellä mainituista menetelmistä ja materiaaleista ovat usein melko kalliita ja kuluttajalle pääsemättömiä. Näissä tapauksissa voit käyttää halpaa vaihtoehtoa - nestemäistä lasia ja seoksia, joissa on lisäys.

Kuinka käyttää vesitiivistystä

Riippuen vedenpitävyydestä, sitä käytetään eri työkaluilla.

Tiiliseinällä

Silikonipohjaisia ​​formulaatioita suositellaan tiiliseinille. Soveltamalla niitä, käytä maklovitsaa, mutta säästät aikaa, pistä puuvilla tai vaahterulla.

Jos seinälle käytetään jotakin muuntyyppistä vedeneristystapaa, on toivottavaa, että se esikäsitellään aloituskipin tai yleiskipin avulla. Sen jälkeen vedeneristys suoritetaan samalla tavalla tai tasaisella lastalla.

Kalvoja käytettäessä ei ole suositeltavaa käyttää laitteita, jotta ne eivät muodosta reikiä kalvoon. Ajan myötä nämä reiät tulevat kylmiksi siltoiksi ja johtavat homeen ja homeen muodostumiseen. Siksi polyeteenikalvo on liimattu erityiseen kuminauhaan tai laadukkaaseen kaksipuoliseen teippiin.

Huoneistossa sisältä

Sisästä, käytä sementti- tai akryylipohjaisen vedenpitävää pinnoitetta. Se levitetään lastalla tai harjalla.

Menetelmä toteutetaan seuraavasti:

 • Sementtikoostumus sekoitetaan veteen tai erikoisliuokseen puoliksi nestemäiseen tilaan. Valmis tuote viedään ensin pintaan pystysuorilla raidoilla koko alueelle.
 • Kun ensimmäinen kerros kuivuu, toinen kerros levitetään kohtisuoraan ensimmäiseen, ts. vaakasuuntaiset raidat.
 • Kun koostumusta käytetään hyvin vedetylle ympäristölle, esim. Altaat, suihkualtaat tarjoavat kolmannen kerroksen, jota käytetään enintään 5 mm paksuutena, viimeistelykittiä.

Betoniseinät

Betoniseinät ovat erityinen pohja, koska ne eivät ime kosteutta ja sileä pinta. Tämä vähentää joidenkin rakennusseosten tarttuvuutta. Tämän vuoksi sementti- ja akryyli-vedeneristysmateriaaleja käytettäessä on ensin sovellettava liima-aluketta, jota kutsutaan betonikosketukseksi.

Vedenpitävien betonirakenteiden, kuten maanalaisten maanalaisten tunneleiden, viemäreiden tai parkkipaikkojen vedenpitävyyden, tulvien maaperän läsnä ollessa, on suositeltavaa levittää läpäistävään kiteytynyttä vesitiivistystä.

Tätä tyyppiä myydään kauhareissa, joiden tilavuus on 5 litraa ja jonka ulkonäkö on kirkas neste. Se levitetään alustalle harjalla ja tunkeutuu pohjaan 5-10 mm syvälle. Toiminnassa vettä läpäisee, joka reagoi vedenpitävien kiteiden kanssa ja aiheuttaa niiden kasvua. Tämän seurauksena kaikki mikrokumit tukkeutuvat ja saadaan monoliittinen vedenpitävä seinä.

Kuinka kauan kattavuus kestää?

Erilaisilla vedeneristyksillä on oma elämä.

Sementtiseos on korkeintaan 15 vuotta rakennuksen julkisivussa, ja se kestää jopa 20 vuotta. Jotkut valmistajat väittävät, että niiden seokset ovat valmiita käytettäväksi 25 vuoden ajan rakennusten ulkopuolella.

Akryylikoostumuksia suositellaan käytettäviksi sisätiloissa, joissa ne ovat valmiita palvelemaan enintään 20 vuotta.

Vedenpitävyys on kestävin, koska se käyttää samaa määrää kuin betonipohja.

Polyeteenistä ja kudosmembraaneista käytetään enintään 10-15 vuotta, minkä jälkeen ne on vaihdettava.

Bitumin vedeneristysmateriaalien katsotaan olevan vähemmän kestäviä. Riippuen kastelusta, ne heikkenevät viiden vuoden kuluttua, mutta joissakin tapauksissa ne palvelevat jopa 10 vuotta.

Vesitiivistyksen käyttö on kaikissa tapauksissa veden kosteuden läsnäolo. Riippuen näytettävän ylimääräisen nesteen määrästä voidaan käyttää yksinkertaisia ​​ja halpoja materiaaleja (sementtiä, akryyliä, silikonia), mutta enemmän kastelua käytettäessä olisi käytettävä kalliimpaa betonin läpäisevää eristettä.

Vedeneristysseinät sisä- ja ulkopuolella: tyypit ja ominaisuudet

Rakennustyön pakollinen vaihe on seinien vedeneristys. Likaisen kosteuden estävän kerroksen puuttuminen johtaa homeen ja homeen, joka voi aiheuttaa monia vakavia sairauksia.

Lisäksi vedeneristystekniikan rikkominen vaikuttaa rakennuksen tekniseen kuntoon ja vähentää huomattavasti sen käyttöikää.

Mikä se on?

Rakenteen suojelemiseksi kosteuden tuhoiselta vaikutukselta on välttämätöntä huolehtia seinien tehokkaasta vedeneristämisestä, koska vesi tunkeutuu materiaaliin ja tuhoaa sen rakenteen. Samanaikaisesti ei ole väliä mitä rakentaminen on pystytetty - betoni, tiili tai puu - ne kaikki tarvitsevat vesivoiman.

Todennäköisesti monet kohtaavat ulkonäkö talon tai huoneiston epämiellyttävä tuoksu homeen ja kosteuden, erityisesti usein tämä epämiellyttävä ilmiö esiintyy kellarissa ja kellarikerroksissa. Tämä johtuu siitä, että kosteus pääsee huoneeseen useilla tavoilla:

 • pohjavedestä;
 • keväällä sulaminen lunta ja korkea vesi;
 • sateesta ja muista sateista.

Kosteudessa voi olla myös sisäisiä lähteitä: jos talon lämpöeristys ei ole riittävän hyvä, seinien pinnalla oleva lämpötila kylmissä päivissä voi laskea voimakkaasti, mikä johtaa usein kasteen menetykseen olohuoneen sisällä. Lisäksi yksityisen talon yksittäisten huoneiden toiminnallisesta tarkoituksesta johtuen kosteus on parantunut, ja niihin kuuluu kylpyhuone, suihkutilat, altaat, kylpyammeet ja keittiöt.

Harkitse, miksi vedeneristys on tarpeen.

 1. Rakennuksen seisoo niin kauan kuin mahdollista. Kaikki tietävät, että vahvat seinät ovat kuivia seiniä. Kosteuden vaikutuksesta jopa kaikkein kestävimmät materiaalit muuttuvat hauraiksi ja alkavat murentua ja halkeilla. Talossa, jossa ei ole vedenpitävyyttä, menettää melko nopeasti lujuutensa elementtejä ja muuttuu vähitellen sopimattomaksi mukavaan ja turvalliseen asumiseen.
 2. Jotta lämpimämpi talvella. Yhteys tässä on suora - märkä seinät jäädyttää ensiksi, koska kertynyt kosteus jäätyy melko nopeasti. Näin asu ei ole suojaa kylmältä, vaan aivan päinvastaisesta, eräänlaisesta "jääjoki". Asunnon omistajat kiirehtivät eristääkseen seiniä ja käyttävät ylimääräistä rahaa lämmitykseen, mutta yleensä tämä ei ole haluttua vaikutusta.
 3. Suojella taloa tuholaisilta. Kosteus tunnetaan parhaaksi kasvatuspaikaksi muotille ja homeelle, jonka ilmeneminen johtaa vakavaan allergiseen ja bronkospulmonaaliseen sairauteen aikuisilla ja lapsilla.

On selvää, että vedenpitävyys on tarpeen paitsi tehdä talosta paremmaksi ja vahvemmaksi. Tämä on yksi tärkeimmistä työvaiheista, joiden laiminlyönnistä kärsivät vakavimmat seuraukset.

Vesitiiviys on tarpeen rakennuksen pääelementtien hoitoon.

 • Luurangon kehyksen ulkoseinät - luonnollisten tekijöiden jatkuvasta vaikutuksesta, seinät vähitellen romahtavat, suotuisa ympäristö taudinaiheuttajien lisääntymiselle ja lisäksi kosteus alkaa laskeutua alas seinille ja tuhota rakennuksen perustukset ja pylväät.
 • Kellarit - kellarikerroksen seinät ovat kaikkein alttiimpia, koska niillä on valtava paine: rakennuksen paino, pohjaveden läheisyys ja märän maaperän jatkuva vaikutus. Kaikki tämä vaatii kellareiden ja sokkelien suojaamista.

Standardit ja standardit

Vedeneristysmateriaalit samoin kuin niiden asennusta koskeva työ olisi toteutettava Neuvostoliiton aikana annettujen voimassa olevien määräysten ja standardien mukaisesti, mutta eivät ole vielä menettäneet merkityksensä.

Erityisesti vedenpitävien koostumusten vaatimuksia säätelevät SNiP 3.04.01-87, samoin kuin BCH 35-95 ja muut.

tapaaminen

Käyttötarkoituksesta riippuen on olemassa useita erilaisia ​​vedeneristyksiä.

 • Tiivistys. Tällainen pinnoite luo olosuhteet, joissa kaikki mahdollisuudet ilmakehän tai kapillaarisen kosteuden seinämien sulkemisesta kokonaan suljetaan pois. Tällaista vedeneristyslaitetta käytetään laajalti perustuksen ja seinien välissä.
 • Teplogidroizolyatsionnaya. Tämä on kattava eristys, joka säästää rakennuksia ja rakenteita kosteudelta ulospäin, mutta myös luotettavasti pitää lämpöä huoneen sisällä ja edistää terveen ja edullisen mikroilmaston muodostumista. Tällaisia ​​tiivisteaineita käytetään kattojen ja seinien käsittelyyn.

Vedenpitävät ulkoseinät: miksi ja miten se kuljettaa, tarvittavat materiaalit

Useimmin seinien ulkoseinien vedeneristys suoritetaan tiili- ja kaasulaitoksissa. Tämä johtuu siitä, että tiilien ja betonin huokosten kautta kosteus imeytyy ulkopuolelta ja kuljettaa taloon.

Tällainen talon seinämien kosteus kosteuttaa paitsi sisustusta, myös talon mikroilmastoa, jatkuvaa kosteutta - erinomainen luontaistuote bakteereiden kasvattamiseen. Lisäksi seinien jatkuva kyllästyminen kostealla johtaa rotten ja sienen muodostumiseen.

Vedenpitäviä töitä suoritettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota talon kellariin tai kellariin, koska nämä paikat ovat alttiimpia kosteudelle.

Materiaalit työhön

Seinien vedeneristys tapahtuu materiaalien avulla, joilla on kyky torjua vettä. Eri tyypeistä ja käyttötavoista riippuen valitse seuraavat materiaalit.

Rullaeristys

Se on katodiperi, joka on kyllästetty bitumilla ja kierretty telaan. Ruberoidina tunnettua, sitä on käytetty pitkään ja menestyksekkäästi. Erinomainen vettä hylkivä. Toisaalta kartonkia käsitellään kvartsiruudulla. Ne suojaavat tuotetta mekaanisilta vaurioilta ja eivät anna kerrosten tarttua toisiinsa.

Uudentyyppistä katemateriaalia valmistetaan korvaamalla pahvi lasikuidulla, jota edustaa ristikko. Tämä materiaali valmistetaan ilman kvartsihiutaleita, koska lasikuidulla on hyvä lujuus.

yms

Valmistettu bitumien tai muunnosten perusteella. Bitumimastit voidaan laimentaa joko orgaanisilla liuottimilla tai vedellä. Tällainen seinän vedeneristys on hyvin yhdistetty betoni- tai tiiliseinillä. Merkittävät plusmastit, jotka ovat jopa märkiä seiniä varten, vastustavat vettä hyvin.

Läpäisevät formulaatiot

Se on seos sementtiä ja erittäin murskattua kvartsijauhetta lisäämällä polyuretaanihartseja. Kun vettä lisätään, koostumus tulee nestemäiseksi, minkä vuoksi se voidaan helposti levittää seinään. Kvartsin sementti ja murus estää ulkoiset huokoset, hartsit yhdistävät koostumuksen ja muodostavat vedenpitävän kerroksen.

Talon paremman suojan varmistamiseksi sinun on tarkasteltava vedenpitävyyttä. Rullamateriaalit soveltuvat paremmin vaakapinnan viimeistelyyn. Esimerkiksi korkin käsittely. Talon seinien vedenpitävyys paranee huomattavasti mastista ja tunkeutuvasta koostumuksesta.

Materiaalien käyttö maanpinnan alapuolella

Veden poistamiseksi rakennuksesta sinun on suoritettava useita erityisteoksia. Ensin sinun on vähennettävä veden kerääntymistä säätiön ympärille. Tätä varten tarvitset:

 1. Kahden metrin etäisyydellä talosta sinun täytyy kaivaa kaivanto.
 2. Kaivoon asetetaan tyhjennysputki, jonka pääty on laskettu kaivoon. Putki asetetaan koko pohjaan alas.

Tämä putki antaa kosteuden sateelta, putoaa katolta ja lumelta mennen viemäriin, mutta ei kerääntyy talon ympärille. Kaivannon rakentamisen ja veden ulosvirtauksen muodostamisen jälkeen voidaan tehdä vedenpitävyys pohjan pinnalle. Tätä varten tarvitset:

 1. Puhdista pohjan pinta maasta. Tämä työ on erittäin tärkeää laadullisesti, muutoin likaisissa paikoissa on tasku kosteudelle.
 2. Käsittele seinät erityisellä pohjamaalilla. Sellaisena on bitumi sekoitettuna bensiinin kanssa. Tätä seosta kutsutaan alukkeeksi. Säätiön seinät käsitellään kahdessa kerroksessa.
 3. Kuivauksen jälkeen vedenpitävät ulkoseinät. Järjestelyyn käytetään erilaisia ​​menetelmiä:
 • Seinät liimaavat rullamateriaalia. Tässä tapauksessa lasikuitua kuumennetaan taskulamella ja liimataan seinään varmistaen, ettei ilmakuplia muodostu. Telan ensimmäinen kerros on liimattu vaakasuoraan, toinen on pystysuorassa. Vedeneristyskorkeus on yhtä suuri kuin maanpinnan korkeus plus 2-30 cm.
 • Pintamateriaali 2-3 kerroksella. Tällöin jokainen uusi kerros asetetaan odottamatta edellisen kuivaamista. Toisin sanoen edellinen kerros tarvitsee vain tarttua, ja siihen voidaan sijoittaa uusi. Näin ollen vedeneristyskerros on yksi.
 • Läpäiseviä yhdisteitä käsitellään harjalla tai rullalla. Piirtotekniikka on samanlainen kuin valssatun materiaalin asettaminen.

Ensin seinät päällystetään vaakasuorassa suunnassa ja sitten pystysuorassa. Seinien käsittelyssä kiinnitetään erityistä huomiota tiilen tai lohkojen liitoksiin, koska ne ovat rakennuksen sisältämän kosteuden pääjohdot.

Kun pinta kiinnitetään vals- tuilla materiaaleilla, on varmistettava, että pystysuoran kerroksen liitokset eivät pudota rakennuksen kulmissa. Muutoin tässä kerroksessa kerroksen paksuus ei riitä. Lisäksi kosteus voi tunkeutua kellarin huokosiin horisontaalisten liitosten kautta.

Sovellettaessa formulaatiota kylmäkaudella ei pitäisi olla erityisiä ongelmia. Valssatut materiaalit liimataan lämmittämällä soihtu. Läpäisevä seos voidaan jakaa kahteen säiliöön ja muuttaa säännöllisesti, jolloin tarpeetonta lämpöä saadaan. Mastilla on kyky sakeutua kylmässä, koska se voidaan laimentaa liuottimella.

Miten seinien käsittely tapahtuu maanpinnan yläpuolella

Maatason yläpuolella olevia pintoja ei käsitellä roll-materiaaleilla, tämä on epäkäytännöllistä. Tällainen työ on sopivin käsittely tunkeutuviin yhdisteisiin.

Seos laimennetaan ohjeiden mukaisesti vedellä ja levitetään harjalla tai ruiskulla, joka levitetään julkisivun pinnalle. Tiili- ja betonirakennuksia voidaan käsitellä myös kipsiin lisäämällä erityisiä aineita, jotka estävät kosteuden pääsyn huokosiin.

Vaikka se on mahdollista ja niin.

Seinien, puutalojen käsittely

Puutalon julkisivun pinta käsitellään lähes samalla tavoin kuin kivitalot. Maatason alapuolella olevat pinnat edellyttävät myös suojaa kosteudelta, joten vedenpitävyys on sama.

Rakennuksen seinät maanpinnan yläpuolella voidaan käsitellä lävistysyhdisteillä, mastisilla tai erityisillä impregnoinneilla. Ehkä kipsi rakennusta, jos se sopii julkisivun myöhempiin verhoihin. Useimmiten rakenne on suojattu kosteudelta parovetroprotektiivisen kalvon, eristeen avulla ja asentaa puutavaraa tai jäljitellen puuta.

Ennen vedenpitävyyden suorittamista kannattaa kiinnittää huomiota rakennuksen pinnan laatuun. Kaikissa paikoissa ei saa olla pölyä ja likaa. Ennen materiaalien asentamista on järkevää käydä pinnalla erityisten antiseptisten aineiden avulla, jotka estävät sienen mahdollisen ulkonäön tai rappeutumisen seinämiin.

Vedenpitävät seinät - kaikki itsenäisen työn kaikki hienot yksityiskohdat

Talon käyttöiän pidentämiseksi on tarpeen suojata täysin rakennetta kosteudelta. Seinien läpi tunkeutuva vesi edistää niiden materiaalien rakenteen hävittämistä, joista ne on tehty. Ei ole väliä, onko rakennuksen tiili-, betoni- tai puupinnoilla yhtä paljon vesivarren suojausta.

Seinien asianmukainen vedenpitävä suojaus, joka on tehty talon sisä- tai ulkopuolelta, suojaa pintaa saostumisen kielteisiltä vaikutuksilta, vähentää materiaalien jäädyttämistä kylmänä aikana, mikä tekee kodin lämpimämmästä.

Ulkopuolella tai sisällä?

On parasta suojata asuntoa vettä vastaan ​​kokonaisvaltaisesti: seinien vedenpitävyys on tehtävä rakenteen ja sen sisäpintojen ulkotiloilla. Ulkopuolisen vedensuojauksen puuttuessa muotit ja kosteus ovat taatusti näkyvissä asunnossa. Jotta suojaus olisi täydellinen, pohja on käsiteltävä sekä ulko- että sisäpuolella olevilla koostumuksilla: pohjakerros on kosketuksissa molemmin puolin maahan.

Ulkoisen vedensuojauksen toteutuksen monimutkaisuus on, että tämäntyyppinen työ olisi suoritettava rakennuksen vaiheessa. Jos se on jo rakennettu, seinien vedeneristäminen vaatii pohjan kaivausta.

No, jos rakennusta ympäröi maa. Mutta useimmiten hänen ympärillään on asfalttitietä. Ne on purettava, kaivaa pohjan pohjalle, suojattava vesistöön, sitten haudattu kaivantoon ja asfaltoitava uudelleen talon ympärillä oleva alue.

Siksi jo rakennetun rakennuksen ulkoseinien vedeneristäminen on kallista. Tässä tapauksessa on parempi suorittaa tällainen työ sisäpuolelta.

Eristeet ja käytetyt materiaalit

Vedensuojaus voi olla vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäinen toteutetaan talonrakentamisen vaiheessa asettamalla kateaineen pohja ja sitten rakentamaan seiniä.

Toinen on tiettyjen materiaalien käyttö rakennuksen ulkoseinillä pohjaveden erottamiseksi pohjavedestä.

Kummallekin suojaustyypille valitaan tietyt materiaalit.

Bitumiset vedeneristimet

Niiden käyttöalue on maan seinät. Telat on valmistettu pahvista, joka on tyydyttynyt bitumilla. Yksi sivuista on peitetty kvartsilla. Yleisimmin käytetty ruberoidi, akvaizoli, hydroisioli. Viimeiset kaksi ovat lasikuituverkkoja, jotka myös kyllästyvät bitumilla. Ne ovat kestävämpiä ja kevyempää kuin kattohuopa.

Rullaneristyksen ansiosta pystyt käsittelemään nopeasti pohjan merkittävää pintaa. Ulkoseinät on täysin suojattu kosteudelta.

Bitumi-polymeerivalmiste

Nämä vedeneristysmateriaalit, joiden avulla pystysuora betonirakenteiden suojaus.

Masten edut - hyvä tartunta alustalla, monoliittisen hermeettisen kalvon muodostuminen. Ilman lämpötilan vaikutuksesta nämä materiaalit kovettuvat.

Edullisten bitumikoostumusten puute - liuotin höyrystyy voimakkaasti.

Vesiliukoiset mastiksit koostuvat hienojakoisesta bitumista ja lateksista. Niillä on erinomainen tarttuvuus betoni- ja tiilirakenteisiin. Toisin kuin liima-ainepitoisuus liuottimen pitoisuudella, vesiliukoisia yhdisteitä voidaan käyttää käsittelyyn ja kuivaan ja märkään pintaan.

Hydro- ja höyrysulkuseinät asunnon tai talon kylpyhuoneessa on luotu nykyaikaisemmalla kumilla, erilaisilla polymeereillä ja hartseilla. Ne eivät haise ja ovat ympäristöystävällisiä tuotteita.

Kaikenlaiset mastit levitetään telalla tai harjalla.

Syväperäiset formulaatiot

Nykyään seinien suojaamiseksi viimeisimmillä vedeneristysmateriaaleilla. Mitkä ovat läpäiseviä yhdisteitä? Nämä ovat kuivia sekoitteita, jotka perustuvat sementti- ja kvartsihiekkaan. Erityisistä polyuretaanihartseista johtuen niillä on erityiset vedeneristysominaisuudet. Koostumukset tunkeutuvat betoniseinien huokoiseen rakenteeseen, muodostavat pinnan ilmatiivisiksi, vedenpitävät.

Läpäisevät seokset laimennetaan tavallisella vedellä, työskentelemällä niiden kanssa harjalla ja rullalla. Koostumuksia levitetään 2-3 kerroksessa. Niitä käytetään yleensä suojaamaan pintoja rakennuksen sisällä. Näitä materiaaleja käyttävät vedenpitävät seinät voidaan tehdä käsin ilman ammattilaisten osallistumista.

Hydrauliosuojan tyypit

Rakennusten ulko- ja sisäseiniä voidaan suojata kosteudelta kahdella tavalla: päällystys ja liimaus.

Pinnoitustekniikka

Pinnoitustyyppistä vedeneristysyhdistettä käytetään rakennuksen sisäisten ja ulkoisten pintojen käsittelyyn. Ne eivät salli kapillaarisen kosteuden vaikutusta seiniin. Suojan käyttö on mahdollista tietyissä olosuhteissa hydraulisen esteen ollessa läsnä enintään 2 metrin paineella:

 • seinillä ei saa olla liitoksia;
 • myöhemmin voidaan suorittaa korjauksia.

Seinien ulkoseinien vedeneristys edellyttää bitumimastisten aineiden käyttöä, joita käytetään kosteuden altistumiselta puolelta.

Päällystetyypin koostumuksia levitetään 2-4 kerroksella.

aiheuttaminen

Otettuaan selville, mitä obmazochnaya-vedeneristys on, pohdimme sen käyttöä tekniikkaa esimerkkinä siitä, että tiilitalon ulkoseinät käsitellään konkreettisella pohjalla.

Ensin sinun täytyy kaivaa rakennuksen pohjan seinät, vapauttakaa ne maan jäännöksistä.

Tämän jälkeen pinnat käsitellään erityisellä primeriseoksella tai bensiiniliuoksessa (alukkeena) liuenneena rakennetabitumina. Tämä koostumus levitetään harjalla tai rullalla kahdessa kerroksessa. Seinien on kuivuttava kokonaan. Sitten pinta käsitellään mastiksella.

Entä jos materiaali on liian viskoosi? Nestemäiseksi se auttaa bensiiniä tai liuotinta.
Betonilohkojen saumoja käsitellään huolellisesti.

Seinien bitumipitoisuuden tulee olla vähintään 3 mm. Välineitä käytetään 2-3 kertaa, jolloin jokainen kerros kuivuu ennen seuraavan levittämisen.

Okleechny-periaate

Tämä rullan vedenpitävä, hyvin vastakkainen hajoamisen prosesseihin. Liimaus- ja pinnoitustyyppien materiaalien yhdistelmä suojaa luotettavasti ulkoiset ja sisäiset pinnat kosteudelta.

Ulkoseinien eristäminen valssattua materiaalia käyttäen alkaa myös puhdistamalla pölystä, roskista ja maanpäästöistä. Sen jälkeen pintaan levitetään pohjamaali, 2-3 kerrosta bitumipolymeerimassaa.

Okleechnyh-materiaalien kiinnittämiseen käytetään taskulamppua tai rakennuksen hiustenkuivaajaa. Ensimmäinen kerros on liimattu vaakasuoraan alkaen pohjan jalka. Kaistat vedeneristysprosessia polttimella, puristetaan tiukasti pinnalle, sujuu ilman poistamiseksi.

Päällekkäisten kaistojen on oltava 15-20 cm. Toinen kerros on kiinnitetty pystysuoraan kohtisuoraan ensimmäiseen. Puhdista nivelet huolellisesti.

Sisäinen suoja

Jotta estettäisiin kosteuden tunkeutuminen rakenteen sisäpuolelta, se voi käyttää lävistysseoksia. Heidän avullaan asunnossa olevien seinien vesihöyry- ja höyrysulku toteutetaan, jalustat jalustat ja kellareiden sisäseinät.

Seinien pinnan puhdistamisen jälkeen pölystä ja roskista ne kostuvat.

Vedenpuhdistusaine laimennetaan vedellä pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Märät pinnat käsitellään ensin vaakasuoraan. Anna ensimmäisen kerroksen kuivua (3-4 tuntia). Tämän jälkeen materiaali levitetään uudelleen, mutta pystysuoraan.

Polymeroinnin jälkeen seinien suojakerroksen on oltava vähintään 2 mm. Paksuus tarkistetaan seuraavasti: neliö, jonka koko on 2 x 2 cm, leikataan veitsellä ja mittaus tehdään paksuuden avulla.

Seinien vedeneristäminen on tärkeä vaihe rakennuksen rakentamisessa. Se on helppo tehdä itse, tärkeintä on valita laadukkaita materiaaleja ja soveltaa niitä oikein.

Miksi se on tarpeen ja miten vedenpitävät talon ulkoseinät

Rakennuksen ulkoseinien vedenpitävyys on tärkein vaihe kattavan suojan luomiseksi ulkoisia haitallisia vaikutuksia vastaan. Lisäksi rakennus sitten jopa lämpenee. Tämän työn suorittamiseksi on välttämätöntä saada tiettyjä tietämyksiä käytettyjen teknologisten prosessien ja materiaalien alalla. Tietoja tästä on kuvattu tarkemmin.

pitoisuus

Video opetusohjelma obmazochnoy vedeneristys seinät

Vedenpitävyyden tavoitteet ja tyypit ↑

Talon seinien vedeneristys suoritetaan sekä sisä- että ulkopuolelta. Sisäinen eristys suoritetaan, jos rakennusta ei ole mahdollista suojata ulkopuolelta. Esimerkiksi jos tähän tarkoitukseen on välttämätöntä tehdä monimutkaisia ​​kaivaustöitä (sokerien ja kellarien eristämisellä) tai prosessia monimutkaistaa sääolosuhteet. Tällaiset työt ovat välttämättömiä huoneissa, joissa on korkea kosteus, kuten kylpyhuoneet, suihkut, kylpyhuoneet, pesulat jne. Tätä tarkoitusta varten käytetään samoja materiaaleja ja käyttötapoja kuin ulkoseinien suojaamiseen. Asuinalueella haluttu tulos saavutetaan rappaamalla.

Seinien ulkoseinien vedenpuhdistus lisää koko rakennuksen elämää. Toteuttamismenetelmän ja käytettyjen materiaalien mukaan se voidaan jakaa päällystykseen ja tunkeutumiseen. Tämän materiaalin tulee olla joustava ja höyryä läpäisevä, joka kestää veden vaikutuksia.

Vedeneristys luokitellaan myös muilla ominaisuuksilla. Sen tarkoituksen mukaan se on:

 • sulkemista;
 • teplogidroizolyatsionnoy;
 • korroosio;
 • antifiltratsionnoy.

Käytettävistä materiaaleista ja niiden ominaisuuksista riippuen vedenpitävyys on jaettu seuraavasti:

 • maalaus (käytetään usein kylvyn seinämiin);
 • kipsi (mukaan lukien maistelu);
 • liimattu (käytetty kalvo- ja rullaimateriaalit);
 • asfaltti;
 • kyllästäminen (tehokas huokoisille materiaaleille);
 • maajoukkue (käyttäen polymeeriprofiileja ja metallilevyjä);
 • valettu (eristemateriaali kaadetaan pintaan ja tasataan, täyttää kaikki aukot);
 • lataus (suoritettu käyttäen hydrofobisia jauheita);
 • injektointi (ns. tunkeutuva eristys: prosessi koostuu ruiskutuksesta halkeamiin, rakoihin ja maaperään hydroisolaattorilla).

Tämä työ voidaan tehdä eristävän materiaalin levittämiseksi yhdessä tai useammassa kerroksessa lujittavien materiaalien kanssa ja ilman niitä, suojauskerroksen kanssa tai ilman sitä.

Eristeen tyypin valinnassa kiinnität huomiota pohjaveden tasoon sekä kuivumisasteeseen, joka on sisätiloissa. Asetukset on annettava, koska ne tarjoavat parhaan suojan tietyllä toimintaympäristössä.

Eristystyön pintakäsittely ↑

Tätä prosessia olisi kuvattava tarkemmin, koska niin paljon riippuu siitä. Ennen pääteosten aloittamista seinän pinta on valmistettava. Ensinnäkin on tärkeää minimoida pohjaveden taso vedenpoistolaitteella. Sen jälkeen siirry suoraan seinän valmistukseen. Se on pestävä ja puhdistettava lian, kolhiakseleiden ja korjauspainojen avulla. Öljyn tahroja ja ruostetta ei myöskään saa olla läsnä. Kaikki lujituksen ulkonevat osat on leikattava. Sen jälkeen seinämän tulee kuivua hyvin ennen kuin alusta käytetään. Kuivaus tehdään luonnollisella tavalla, mutta prosessin nopeuttamiseksi voit käyttää lämpö-aseita (sähköpuhaltimia), lämmittimiä ja infrapunalampuita.

Ennen kipsauksen vedenpitävyyden levittämistä on leikattu säätö, johon sopii taltta, jossa on vasara tai sopiva suutin. Ennen värikasvien ja bitumiseosten levittämistä valmistetaan alusta, joka valmistetaan bitumista ja bensiinistä sekoittaen ne 1: 3-suhteeseen. Parempaa tehokkuutta varten seinää ja pohjamaalia on esilämmitettävä, jolloin työkalu tunkeutuu syvemmälle materiaalin huokosiin. Jos tämä ei ole mahdollista, prosessi voidaan korvata kaksinkertaisella käsittelyllä alukekoostumuksilla, joista yksi valmistetaan liuottamalla bitumiin dieselöljyyn tai kerosiiniin ja toinen bensiiniin. Alusta voidaan käyttää harjalla tai ilmakuivan avulla. Lisätietoa useimmista suosituimmista tavoista suojata seiniä ulkoiselta kosteudelta.

Obmazochnaya vedenpitävä ↑

Se on valmistettu synteettisestä hartsista valmistetuista materiaaleista. Myös bitumiin perustuvat polymeerit, sementti-polymeerimastit soveltuvat tähän. Obmazochnaya -vesieristys on tehokas esivalmistetuille ja monoliittisille betoniterästeille. Seinät tasoitetaan ensin sementti-hiekkalaatalla, mikä vähentää materiaalin kulutusta (esivalmistettujen betoniteräsrakenteiden seinämät eivät tasoittuneet). Tämän jälkeen pinta käsitellään alukkeella parantamaan tarttumista mastiksella. Aluke on valittava riippuen käytetyn mastin tyypistä: se voi olla liuotinpohjainen tai vesipohjainen. Pintamateriaalina käytetään seuraavia materiaaleja: Strimsmix, Cemizol 2EN, Izobit DK, Askovil, Disperbit, Cemizol 2EP, Stirbit 2000 ja muut vastaavat välineet. Valinta riippuu pinnan tyypistä ja halutusta tuloksesta.

Tällainen rakennustöiden suojelua koskeva työ olisi toteutettava sateen kosteuden poistamisen yhteydessä keräysaltaaseen, johon on asennettava viemärijärjestelmä.

Vedenpitävyys ↑

Se toteutetaan kuivissa seoksissa, jotka koostuvat tiettyjen laatu-, sementti- ja kemiallisten lisäaineiden kvartsihiekasta, jotka voivat tunkeutua betonin huokosiin ja tiivistää ne tällä tavalla. Betoni samaan aikaan on edelleen "hengittävä".

Tätä menetelmää käytetään betonirakenteisiin. Monoliittisten seinien pintaa ei ole tasoitettu, ja vanha sementti-hiekkastaso olisi poistettava. Seinä on puhdistettava hiekkapuhalluslaitteella tai tavallisella metallisella harjalla. Tämä mahdollistaa pääsyn huokosiin ja auttaa parantamaan vedenpitävyyttä. Tämän jälkeen pinnalle kostutetaan runsaasti vettä ja käsitellään sitten vedeneristysseoksella. Tämä lisää veden kestävyyttä ja näin ollen betonin räjäh- dyttävyyttä. Lisäksi tämä käsittely suojaa seiniä sadeveden sisältämien happojen ja suolojen tuhoisilta vaikutuksilta.

Vesitiivis pinnoitteen levittäminen esivalmistetuille suurpaneeliseinille tehdään samalla tavoin kuin monoliittisilla seinillä. Paremman suojan varmistamiseksi on kuitenkin tarpeen sulkea liitokset paneelien ja lisäominaisuuden välillä.

Seinien suojaus vaahtolohkoista ↑

Vaahtobetoniseinien vedeneristys ansaitsee erillisen kuvauksen, koska rakennusmateriaalilla on huomattava huokoisuus, joka voi aiheuttaa sen tuhoutumisen johtuen kosteuden tunkeutumisesta.

Pohja on erotettava muurauksesta sulkemalla vedenpitävyys: tähän käytetään bitumimastia, sementtipolymeeriseoksia ja valssattuja materiaaleja, esimerkiksi kateaineita. Periaatteessa tätä tulisi soveltaa mihin tahansa materiaaliin, mutta vaahtolohkot ovat erityisen vaativia.

Ensin pohja on tasoitettava sementtilaastilla ja sitten vedenpitävät materiaalit on asetettava. Tämä sulkee kosteuden polun vaahtolohkojen kapillaareihin ja varmistaa niiden turvallisuuden.

Sammutusvastusta kutsutaan myös vaakasuoraksi. Se on tehokkaampaa käytettäessä useampaa materiaalityyppiä, mikä edellyttää niiden sijoittamista useisiin kerroksiin. Ilmakuplien poistamiseksi ja kerrosten liittämiseksi hyvin yhteen, ne tulisi kuumentua hyvin.

Sen pitäisi olla vaakasuora vedeneristys on kytkettävä pystysuoraan, mikä on myös välttämätöntä, kun rakennetaan vaahtolohkojen seiniä.

Materiaalit seinien suojaamiseksi kosteudelta ↑

Cast-vedeneristys (eräänlainen vaaka) tehdään asfaltti-bitumilla. Mutta on parempi hakea ei-asuinalueisiin tilan vuoksi erityinen haju. Asuintiloihin ja mökkeihin (pystysuoraan ja vaakasuoraan eristeeseen) soveltuvat paremmin pinnoitus- ja kyllästysmateriaalit, myös kipsi ja mastit. Heidän avullaan voit luoda kiinteän pinnan, joka sopii jälkikäsittelyyn. Kosteutta kestäviä tiivisteitä käytetään myös.

Nestekumi on erittäin tehokas: se soveltuu vaaka- ja pystysuorille pinnoille. Se on myös höyrysulkumateriaalia. Nestemäisiä kumi- ja kaksikomponenttisia sovelluksia on. Viime vuosina geotekstiloita on käytetty aktiivisesti yhdessä kalvon kanssa: ne liimataan vedenpitävän kerroksen päälle. Joten voit saavuttaa tehokkaan vesipesun.

Jotta materiaalin valinta vedenpitävyyteen olisi oikea, on tarpeen hakea ammattilaisten apua: he määrittävät tarkasti rakennuksen heikoimmassa asemassa olevat osat ja tekevät työn suojaamaan sitä kosteudelta laadullisesti. Tämä lisää merkittävästi mökin elämää ja elinolosuhteita siinä.

Talon sisäseinien ja sisäseinien vedenpitävyys

Kaikki rakennukset tarvitsevat luotettavan suojan saostuksesta ja pohjavedestä. Sateiden aikana seinät kastuvat ja kosteus pääsee rakennuksen sisään. Pohjavesi putoaa jatkuvasti rakenteeseen rakennusaineiden mikroskooppisten huokosten ja kapillaarien kautta aiheuttaen korroosioprosesseja. Mitä korkeampi niiden taso, sitä nopeammin rakenne alkaa romahtaa.

Mitä menetelmiä käytetään sisäpuolelta?

Rakentajat ovat kehittäneet useita tapoja eristää huoneet ja koko rakenne kosteudelta.

On syytä muistaa, että saniteettitiloja, taloja ja kellareja on käsiteltävä mahdollisimman hyvin. Tällaisissa tiloissa niiden toiminnan ominaispiirteiden vuoksi on aina kohonnut ilman kosteus. Kellarissa olevat tilat aiheuttavat lisäksi hydraulista jännitystä pohjaveden puolella.

Talon sisäpuolelta käytetään kolmea eristystyötä:

1. Erilaiset mastit, jotka perustuvat polymeereihin ja bitumiin. Eristys käytetään useammin harjalla tai rullalla.

 1. Työpinnat puhdistetaan likaa, pölyä, vanhoja kipsiä tai maaleja.
 2. Kaikki halkeamien ja ontelojen muodossa olevat virheet on suljettu sementtielementillä.
 3. Kun kipsi on kokonaan kuivunut mastiksella, kaikki betonilevyjen, lattian ja seinien väliset liitokset käsitellään.
 4. Vahvistettu verkko tai vedeneristysnauha asetetaan päälle. Se on kiinnitettävä tiiviisti käsiteltyihin pintoihin.
 5. Toista kerrosmastetta levitetään sidotun materiaalin päälle. Nämä alueet on jätettävä kuivumaan kokonaan.
 6. Sitten eristys levitetään lattian, seinien ja katon koko pinnalle. On edullista käyttää koostumuksia, jotka perustuvat bitumiin ja polymeereihin, joilla on hyvä sitkeys.
 7. Valmiin kerroksen pitäisi kuivua 4-6 tuntia. Tämän jälkeen siihen lisätään toinen kerros vedeneristys. Se levitetään ensimmäiseen sovellukseen poikittain.
 8. Erityistä huomiota kiinnitetään putkien paikkoihin. Tässä käytettävissä olevat aukot on suljettava vedeneristysnauhalla ja kahdella kerroksella mastista.

Tällainen vedeneristys on melko helppo käyttää. Sitä käytetään nopeasti ja helposti. Mutta se ei poikkea erityisesti kestävyydestä. Eristeen keskimääräinen käyttöikä on 3-5 vuotta, minkä jälkeen se on päivitettävä.

2. Vedeneristämisen kiinnittäminen sopii vain kellariin ja ulkotöihin säätiöön tai kellariin. Tätä varten käytetään tavallisesti tavallista ruberoidia, mutta kalliimpia materiaaleja, kuten eristettä, voidaan käyttää.

 1. Seinät ja kaikki työpinnat, kuten edellisessä menetelmässä, puhdistetaan likaa. Korjaa pieniä vikoja.
 2. Sileä pinta on tärkeä liimaukseen. Siksi seinät on kipsattu ja betonipinta valmistetaan lattioille.
 3. Kaikki tilojen eristys tehdään vain sen jälkeen, kun betoni on täysin kuivunut! Liimana voidaan käyttää bitumimastista. Voit ostaa valmiita tai sulattaa bitumipalkit itsenäisesti ja kiinnittää niitä lämpimästi työpintoihin.
 4. Vedeneristyskalvo vähitellen pyörii ylös ja puristuu tiukasti käsiteltyyn pintaan. Jos mastilla oli aikaa kovettaa, on tarpeen lämmittää hieman kaasupolttimella. Jotkin arkkimateriaalien valmistajat suosittelevat myös lämmetä reunoihin ennen vahvistamista alustalle.
 5. Eristys on suositeltavaa vaakasuoraan. Ensimmäinen rivi on liimattu lievästi lähestymistavalla jalustaan ​​ja huoneen kulmiin. Seuraava rivi sopii päällekkäisyyksiin (yläosa peittää pohjan 10-15 cm).

Pystysuuntaista tarttumista ei suositella, koska vesi voi helposti virtautua niveliin ja päästä eristyskerroksen alle.

3. Läpäiseviä eristäviä yhdisteitä käytetään ammattirakentamisen alalla. Tällainen vedeneristys kykenee vähitellen tunkeutumaan rakennuksen pohjamateriaaliin ja kovettua siellä muodostaen kiinteän kidehilan. Tällä tavoin kaikki materiaalin huokoset ja kapillaarit suojataan luotettavasti kosteuden läpäisevyydestä.

Työjärjestys sisältää pintojen puhdistamisen likaa ja vanhoja kipsiä tai maaleja. Koostumus levitetään ruiskupistoolilla tasaisen ja laadukkaan sputteroinnin varmistamiseksi.

Tämä eristys on ympäristöystävällistä ja turvallista. Ilma liikkuu vapaasti seinien läpi, mikä edistää terveellisen sisäilmaston säilymistä.

Ulkopintainen vedeneristys

Seinien eristäminen ulkopuolelta suoritetaan kahdella tekniikalla:

 • liimaamalla valssaamalla tai levytuotteilla;
 • soveltamalla tunkeutuvia formulaatioita.

Yleensä työjärjestys pysyy samana. Pintavalmistusta ja asianmukaista levittämistä tai liimaamista tarvitaan. Samalla vedenpitävyys vaatii lisää suojausta ulkoisilta vaikutuksilta.

Voit tehdä tämän käyttämällä vaahtolevyjä tai muuta eristettä. Jos rakenne on pinnalla, se on peitettävä myös päällystetyllä materiaalilla. Maatason alapuolella sijaitseville alueille on helppo sovittaa maan tai hiekan eristekerrokseen.

Ja tiilimuuraus vaatii erityistä valmistelutyötä:

 1. Pinnat on puhdistettava paitsi kipsin ja maalien sekä myös tiilen ulkonevien osien jäämistä.
 2. Tällöin kaikki nivelet (noin 4-5 mm syvyys) ja nivelten seinien, lattian ja katon välissä (syvyyteen 2 cm) laajenevat.
 3. Kaikki saadut aivoitukset puhdistetaan sementtipölystä ja pestään perusteellisesti.
 4. Sitten kaikki saumat ja nivelet käsitellään antiseptisellä koostumuksella homeen ja sienen tuhoamiseksi. Esimerkiksi "Gambit antiseptinen".
 5. Päivä myöhemmin, koko työpinta kostutetaan vedellä. Muuraus tulisi liottaa kosteuteen. Jos 10-15 minuutin kuluttua pinta pysyy kosteana kosketuksessa, kaikki on tehty oikein.
 6. Kaikki pohjaveden virtauspaikat käsitellään hydromicerillä. Paksu massa pyörii kuivasta seoksesta ja pallo pyörii alas. Se asetetaan vuoteen sijasta ja puristetaan tiukasti käsineellä.
 7. Tunneissa tätä paikkaa käsitellään vedeneristämällä (mastiksi).
 8. Sitten kaikki saumat ja liitokset peitetään alustakerroksella. Heti kun se kuivuu, voit jatkaa näiden alueiden kastelua hiekalla ja sementtilaastilla.
 9. Sen jälkeen, kun kipsi on kuivunut seinälle tukien avulla, on kiinnitetty lujitusverkko, joka toimii vedenpitävänä pohjana.
 10. Eristyskerros levitetään verkkoon kahdessa tai kolmessa kerroksessa. Eristys on kestettävä säännöllisesti kahden tai kolmen päivän ajan.

Materiaalien valinta

Vedenpitävät materiaalit esitetään nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla laaja valikoima. On valittava sopiva vaihtoehto, kun otetaan huomioon eristyskerroksen piirto ja tekniikka. Paljon riippuu omistajien taloudellisista mahdollisuuksista.

Rulla- ja levymateriaalit voidaan asettaa itsenäisesti. Tämä on kuitenkin aikaa vievä prosessi, joka voi kestää jopa 7-10 päivää. Mastiksit ovat helpointa soveltaa. Jopa yksi henkilö voi selviytyä tällaisesta eristäytymisestä.

Mitä tulee tunkeutuvaan koostumukseen, on parempi antaa asia ammattilaisille, jotka osaavat työskennellä hyvin pistoolilla tai vastaavalla laitteella. Vaikeinta nestemäisen kumin käyttö - kestävä ja erittäin vahva vedeneristys. On välttämätöntä valvoa jatkuvasti levitetyn seoksen lämpötilaa, jotta varmistetaan mahdollisimman suuri tarttuvuus pintoihin.

Integroitu lähestymistapa

Laatueristystä kosteudesta ei voida saavuttaa ilman kokonaisvaltaista lähestymistapaa ongelmaan.

Ensimmäisessä vaiheessa viemäröintijärjestelmä on varustettu. Tällöin kaivetaan kaivantoa puolen metrin päähän seinistä, jossa savialustaan ​​(kaltevuus) asetetaan tyhjennysputki. Yläpuolelta kaivo on peitetty hiekalla tai rauniolla. Seuraavaksi voit asettaa laatat tai sijoittaa konkreettisen polun.

Oikea vedeneristysjärjestelmä

Kellari ja säätiö pinnoitetaan luotettavalla vedeneristysmateriaalilla. On parempi käyttää nestekumia, jolla on pitkä käyttöikä. Voit tietenkin valita halvemman vaihtoehdon

mutta se ei ole laadukasta. Kolmen vuoden kuluttua tarvitaan eristeen uudelleenkäyttöä. Siksi on parasta olla aluksi säästämättä tätä työvaihetta.

Vaihtoehtoisesti voit asentaa erityisen kalvon. Tämä tehdään ennen viemärijärjestelmän organisointia. Kalvo on sijoitettu niin, että se kattaa seinien osan, joka ulottuu maahan ja kulkee saven rinteessä ylös viemäriputkeen asti. Tällainen vedeneristys on kiinnitetty erityisellä aluslevyllä, joka tulee pakkaukseen.

Toinen hyvä vaihtoehto on läpäisevän eristeen käyttö. Tällainen koostumus ei kuitenkaan pysty käsittelemään seinien pohjaa. Tässä järjestetään savi linna, jossa kosteus virtaa vapaasti viemäreihin.

Sitten tehdään töitä seinien sisäpintojen hydraulisessa eristyksessä. Täällä voit käyttää mitä tahansa edellä mainituista tekniikoista omistajien harkinnan mukaan.

Vedeneristysseinät

Vedeneristysseinät - pakollinen menettely rakennuksen rakentamiseksi. Suojaamattomat pinnat altistuvat kosteudelle - saostuminen, lauhde - ja romahtaminen, muotit voivat näkyä niissä. Tehtäessä työtä on noudatettava tiukasti tekniikkaa, ainoa tapa suojata tiiliä, puuta tai betonia pinnalta vedestä, mikä pidentää talon käyttöikää.

Kosteuden lähteet

Lauhde muodostuu huoneen seinien sisäpinnoille. Tämä johtuu korkeasta kosteudesta. Kylpyhuoneissa, keittiössä, kellarissa, muissa kuin asuinrakennuksissa (autotalli, varastotila, työpaja), etenkin jos niissä ei ole lämmitysjärjestelmää, kosteutta lisätään jatkuvasti, joten sisäpuolelta suojaaminen on pakollista.

Toinen syy kondensaatin esiintymiselle ei ole riittävästi talon eristämistä.

Ulkopinnat ovat kosketuksissa sademäärän, pohjaveden kanssa.

Mikä on vedeneristys?

Vedenpitävän päällysteen puute vähentää huomattavasti rakennuksen käyttöikää, materiaali (betoni, tiili, puu) romahdetaan, halkeamia, hometta, sammalta näkyy siinä. Tämän välttämiseksi sinun on vedenpitävä seinät ulko- ja sisäpuolelta.

Lisäksi sisäpintojen suojaus auttaa:

 • estää kosteuden hajua;
 • ylläpitää optimaalista sisäilmastoa;
 • suojata putkia ja muita metallista valmistettuja rakenteita korroosiolta;
 • lykätä kosmeettisten ja suurien korjausten tarvetta.

Vedenpitävät materiaalit

Aikataulun mukaan materiaalit jaetaan neljään tyyppiin:

 • sulkemista;
 • anti-korroosio;
 • vesi- ja lämpöeristys;
 • antifiltratsionnye.

Vedenpitävyys voi olla neste tai rulla.

Bitumiset mastit

Bitumi on elastinen massa, joka on öljynjalostuksen tuote. Luo tiheän vedenpitävän kalvon pinnalle, johon ei kohdistu halkeilua. Täyttää pienimmät halkeamat, tunkeutuu pohjan huokosiin. Käytetään yhdessä valssattujen materiaalien kanssa tai itsenäisesti. Suunniteltu suojaamaan seiniä ulkopuolelta jaloteräksen käsittelyä varten.

Bitumainen mastasia on helppo levittää, ja henkilö, jolla ei ole kokemusta, selviytyy tehtävästä. Työ vie vähän aikaa. Materiaali myydään tangot, jotka ennen käyttöä on lämmitettävä 150 astetta sulaa.

Haittoja ovat jäätymisen kesto. Käytettäessä huonolaatuisia yhdisteitä syntyvä pinnoite voi halkeilla ajan myötä.

Polymeerimassa

Polymeerivalmiste - akryylipohjaiset muoviset liimakoostumukset, joita käytetään sisäseinien tai ulkopuolisten seinien vedenpitävyyteen. Kosteuden suojauksen lisäksi se parantaa käsitellyn pinnan lämpöeristysominaisuuksia.

Polymeerimassan edut:

 • muodostaa tiheän sileän päällysteen, joka ei vaadi viimeistelyn viimeistelyä;
 • tulenkestävä;
 • suojaa kosteudelta, sieltä, sammalta;
 • on turvallinen koostumus, joka sallii sen käytön kylpyhuoneissa ja muissa huoneissa;
 • saatavana monenlaisissa väreissä;
 • kestävät jäätymislämpötilat;
 • kuivuu nopeasti;
 • elastinen, kun kuivaa tai vääristää säätiötä, säilyttää eheyden.

Syväperäiset formulaatiot

Kvartsihiekkaa, sementtiä ja polyuretaanihartseja sisältävät kuivat seokset laimennetaan vedellä välittömästi ennen käyttöä. Kuivauksen jälkeen ne muodostavat ilmatiivis kalvon, joka luotettavasti suojaa pintaa.

Sovellusmenetelmä on äärimmäisen yksinkertainen, työn voi suorittaa ei-erikoistunut. Läpäiseviä formulaatioita käytetään pääasiassa talon sisällä.

Kattohuopa ja ruberoidi

Molempia materiaaleja käytetään ulkoseinien vedenpitävyyteen, suojaamaan pohjaa kosteudelta.

Ruberoidi on valssattu materiaali, joka koostuu pohjasta (pahvi, lasikuitu) ja kyllästys (useimmiten bitumi). Toll - pahvi - kangas, joka on tyydyttynyt tervesekoostumuksella. Ensimmäinen ylittää toisen ominaisuuksissaan; katto on halvempaa.

Kalvo (kalvo)

Se on synteettisestä kumista tai PVC: stä valmistettu valssattu materiaali. Käytetään sisätiloissa ja ulkona. Merkittävä haittapuoli on mekaanisen rasituksen epävakaus. Seinien vedenpitävyyskalvoa on helppo vahingoittaa munintavaiheessa.

Ruiskutusvesieristys

Tähän tyyppiin kuuluvat:

 • epoksiyhdisteet;
 • akrylaattigeelit;
 • polyuretaaniyhdisteitä.

Reikää porataan seinään 50 cm: n portaissa, joihin ruiskutetaan nestettä korkeissa paineissa. Menetelmä on melko kallis ja vaatii erikoislaitteita, joten sen käyttö on perusteltua vain hyvin vaikeissa tapauksissa, kun muita materiaaleja ei ole mahdollista käyttää.

Eristyspaikka

Seinien vedeneristys voidaan tehdä kahdella tavalla: vaakasuorassa ja pystysuorassa.

pystysuora

Tätä menetelmää käytetään sekä rakennusprosessissa että korjaustöissä. Käytä rullaa, nestemäistä vedenpitävää materiaalia tai molempia samanaikaisesti.

vaakasuora

Valssattu materiaali asetetaan pohjaan seinänrakennuksen paikalle. Kattotiili tai kalvo estää kosteuden imeytymisen kellarista, kellarista tai maaperästä.

Vedenpitävyys on mahdollista vain rakennusvaiheen aikana.

Seinien valmistaminen vedenpitäviksi

Ennen kuin aloitat työskentelyn, pinnan on puhdistettava perusteellisesti vanhasta viimeistelystä: poista kipsi, maali, taustakuva. Spatuleja, metalliharjoja, kemiallisia pesuja ja vaikeissa tapauksissa tarvitaan hiekkapuhallus.

Jos pinnassa on vikoja, ne poistetaan - halkeamat täytetään sementtilaastilla, ulokkeet pilkotaan.

Eristysominaisuudet lämmitys huoneissa

Seinien vedeneristys sisäpuolelta on välttämätöntä asennettaessa eristys. Useimmilla lämmöneristysmateriaaleilla on hyvä imukyky, joten niitä on suojattava kosteudelta. Muutoin ne vaimentuvat, menettävät ominaisuutensa, alkavat kaatua tai ne peitetään muotilla.

Sisäinen suoja

Sisäseinien vedeneristys suoritetaan käyttämällä polymeerimastia tai kalvojen kiinnitystä.

Mastin levitysmenetelmä:

 1. Valmistettu ja puhdistettu pintatasoinen sementtilaasti.
 2. Levitä alusta.
 3. Kuivumisen jälkeen pinta pinnoitetaan vedeneristyskerroksella. Tarvitset vain muutaman kerroksen.

Polymeerikalvoja käytetään seiniin asunnossa tai yksityisessä talossa. Asennuskalvo:

 1. Lämpöeristettyyn pintaan kiinnitetään kotelo.
 2. Soluissa telineiden pinon eristämisen välillä.
 3. Elokuvan kiinnittäminen telineen runkoon. Aseta se pystysuoraan, nauhat menevät päällekkäin.
 4. Käännä trimmausmateriaalia.

Voit tarvittaessa korjata kaksi kerrosta kalvoa - suoraan seinään ennen lavan asentamista ja sitten itse runkoon.

Vedenpitävien perustusten ja kellari seinien ominaisuudet

Perusvesieristysprosessin tärkein ominaisuus on se, että käsiteltävät pinnat haudataan maaperään, ja ne on tarpeen puhdistaa kaivamalla kaivantoa rakennuksen kehän ympärillä.

Ennen kuin aloitat työn, sinun on tarkistettava säätiö, jotta kaikki virheet poistettaisiin.

Kellariseinien vedeneristys sisäpuolelta toteutetaan bitumimateriaalin, kateaineen, kalvon avulla.

Ulkoseinien vedeneristys

Bitumi, katemateriaali tai niiden yhdistelmä voidaan käyttää ulkoisen suojan suojaamiseen.

Pinnoitustekniikka

 1. Puhdistetut pinnat pohjustetaan erityisellä yhdisteellä (bensiinillä laimennettua bitumia voidaan käyttää). Käytä nesteä harjalla. Odota kuivaa. Laita toinen kerros.
 2. Peitekerros esilämmitetään nestemäiseen bitumiin. Jos koostumus on liian paksu, on vaikea hajottaa sitä, lisätä pieni määrä liuotinta tai bensiiniä halutun sakeuden saavuttamiseksi. Erityistä huomiota kiinnitetään sen materiaalin liitoksiin, josta säätiö on tehty.
 3. Kun käytät ensimmäistä kerrosta, odota, kunnes se kovettuu. Peitä toinen.

Jotta vedenpitävyys toimisi sille osoitettuun tehtävään, sen kokonaispaksuuden on oltava vähintään 3 mm.

Okleechny-periaate

Talon rullamateriaalin ulkoseinien vedeneristys suoritetaan seuraavasti:

 1. Puhdistetut pinnat on maadoitettu kahdessa kerroksessa.
 2. Lämmitetty katto- tai kattohuopa rakennuksen kuivaajan, taskulampparin avulla. On välttämätöntä, että kyllästäminen pehmenee.
 3. Levitä materiaali pinnan alareunaan vaakasuoraan (maata vasten).
 4. Voimakkaasti ne painavat ja varovasti rauta niin, että kattohuopa tarttuu tiukasti ulkoseinään, eikä sisällä ole ilmaa.
 5. Seuraava nauha on kiinteä pystysuorassa, menemällä vaakasuoraan kattolamateriaalin alapäähän. Jäljelle jäävät nauhat on kiinnitetty samalla tavalla, jolloin päällekkäisyys on noin 20 cm.
 6. Liitokset on tiivistettävä edelleen. Tähän sopii bitumi-mastinen.

Yhdistetty menetelmä

Talon seinämien korkealaatuista ja luotettavaa vedenpitävyyttä varten voit käyttää nestemäistä koostumusta ja telamateriaalia.

Tällöin pinta pinnoitetaan ensin bitumimateriaalilla, johon on kiinnitetty kateaineita.

Tekniikan yksinkertaisuus ja tarvetta käyttää erikoislaitteita antavat sinulle mahdollisuuden tehdä töitä seinien suojaamiseksi kosteudelta omilla kädillä ja konkreettiset edut - rakennuksen käyttöiän merkittävä kasvu - oikeuttavat ajan ja kustannusten.