Tee-se-itse ulkona rappaus talon seinät

Nyt seinien ulkoinen rappaus on yksi tavallisimmin käytetyistä sisustustyypeistä. Kosteus tunkeutuu rappausseiniin, vahingoittaa niitä ja heikentää merkittävästi lämmöneristystä. Samalla ulkokoristelu ei voi vain antaa rakennukselle siisti ulkonäön, vaan myös suojata kantavia seiniään tuhoamiselta.

Kipsien edut

Puhdistamalla ulkonäköä, omalla kädellä tehdyllä ulkokuorella on paljon muita etuja:

 • estää kosteuden tunkeutumisen sisätiloihin ilman viivyttämistä;
 • kipsiseoksen koostumukseen sisältyvät erityiset komponentit edistävät lämmön ja äänen eristyksen parantamista;
 • erilaiset tekstuurit viimeistely talojen ulkopuolella voit antaa mitään rakennetta ulkokerroksen julkisivu kipsi, ja myös tulevaisuudessa muuttaa paitsi väri, mutta myös tekstuuria itse.

Mitkä pinnat sopivat rappaukseen

Työn laatu ja pinnoitteen luotettavuus riippuvat suoraan materiaalista, josta julkisivu valmistuu. Soveltaminen kipsi omiin käsiinsä sopii hyvin:

 • puu;
 • kivi;
 • betoniteräkset;
 • kiinteä betoni.

Työjärjestys

Seinien viimeistelyn prosessi voidaan jakaa neljään vaiheeseen:

 1. Tarvittavan kipsiseoksen valinta.
 2. Jalostetun pinnan valmistus.
 3. Erityisten majakkaiden asennus.
 4. Julkisivun pinnan rappaus.

Ulkoinen kipsi - sen tyypit

Useimmiten seinien ulkoseinän koristelu tehdään käyttämällä erityistä koristekokoonpanoa. Seosta voidaan levittää pääkerrokselle tai asennetulle eristykselle. Voit myös sekoittaa monenlaisia ​​keinotekoisia tai luonnollisia pigmenttejä halutun värin tai irtotavarakomponenttien aikaansaamiseksi, jotta saataisiin aikaan pintakuvio levitettäessä käsitellylle alustalle.

Värivaihtoehto

Ennen kuin määritetään, mikä seos on parhaiten käytetty työssä, on syytä tietää ainakin tiettyjen ratkaisujen fyysiset perusominaisuudet. Yleensä rakennustöihin käytetään joitain koriste-seoksia.

Perinteisesti ne jaetaan seuraavasti:

 • silikaatti;
 • silikoni;
 • polymeeri;
 • mineraali;
 • ja itse valmistettu seos.

Sisusseosten erot

Silikaattiliuokset valmistetaan nesteiksi, eli niitä voidaan käyttää heti astian avaamisen jälkeen. Mutta niiden pääasiallinen haitta on pieni valikoima värejä. Lisäksi tällaiset seokset tulee kuluttaa välittömästi, muuten ne nopeasti kuivuvat. Tämä julkisivu kipsi takaa erinomaisen vedeneristyksen ja ei pelkää mekaanisia vaurioita.

Päällystäminen talon seinien ulkopuolella omilla käsillä, altistuvat korkeiden lämpötilojen ja auringon säteilyn vakaville negatiivisille vaikutuksille, tehdään useimmiten polymeeriseoksilla. Synteettisiä hartseja voidaan myös sisällyttää niiden koostumukseen: akryylistyreeni, polyvinyyliasetaatti jne. Nämä seokset liittyvät hyvin lähes mihin tahansa alustyyppiin.

Sekä polymeerin että silikoniseokset kestävät auringon säteilyn pitkän aikavälin haittavaikutuksia ja erilaisia ​​mekaanisia tekijöitä. Niillä on pitkä käyttöikä ja varastointi, ja ne kykenevät myös antamaan hyvän vedenpitävyyden.

Mineraaliseosten valmistukseen käytettiin sementtiä kuivassa muodossa. Aloittamiseksi riittää se, että tämä seos laimennetaan vedellä haluttuun johdonmukaisuuteen. Mineraalipohjaiset laastarit eivät ole syttyviä ja antavat seinän hengittää. Niiden pääasiallinen haitta on kuitenkin heikko tarttuvuus, mikä vaatii pohjan lisävalmistusta. Suurin etu on sen itsenäinen valmistelu.

Valmistelut töihin

Seinien pinnan asianmukainen valmistelu kipsiseoksen levittämiseksi on välttämätöntä:

 • Poista vanha, huonosti kiinnittyvä kipsi, jos se on läsnä.

Jos mahdollista, poista nupuista ja kolhuista. Koska laiska, kohtaat paksujen kipsirakenteiden pakotettua käyttöä, mikä aiheuttaa irrationaalista materiaalien, aikaa ja vaivaa töissä.

 • Poista pilaantumisen pinnalta.
 • Jos olet tekemisissä kotitalouden tiiliseinän kanssa, kannattaa kirjoa saumat, eli laajentaa ja syventää nivelet. Tästä johtuen käytetyn julkisivun liima tulee "tarttumaan" vahvempaan seinän pohjaan. Sattuu, että uusi tiileri asetetaan etukäteen "tuhoon", mikä voi merkittävästi lyhentää aikaa valmistella päärakennusten toteuttamista. Tiiliseinien asentamisen jälkeen on oltava pohjustettu ja anna niiden kuivua loppuun. Ja vain silloin voit aloittaa rappaus.

Jos seinien rakentaminen käyttää lohkoja suurempana kuin tavallinen tiili, ei ole tarvetta liittää. Saumat täällä ovat paljon pienempiä ja myös koukun paikkoja.

 • Jos talon seinää pystytettiin "karkealla" muurilla tai sileillä betoniteräksillä, niin jatkamme kuten aiemmin. Seinän pinnalla voit heti täyttää erityisen kipsiristikon. Seinää on esikäsiteltävä syvä tunkeutuva aluke.

Betonista tai hiilihapotetusta seinistä edellytetään erilaista asennetta. Ennen kuin aloitat viimeistelyn, sinun on selvitettävä, miten asianmukaisesti rappaus tehdään. Valitun julkisivun kipin vahvuuden pitäisi olla heikompampi kuin pohja. Tämä auttaa välttämään nivelten kerroksen jännityksen. Seoksen tulisi antaa seinää hengittämään, koska betoni voi kerääntyä ja vapauttaa kosteutta. Liuoksen kyky höyryn tunkeutumiseen suojaa kondensaatiota ja sieniä vastaan.

Sieni kipsipinnalla

Koristeellista julkisivuraitaa levitetään vain seoksen pohjakerrokseen, jonka paksuus on 1-5 cm. Ennen tätä perustusta on pehmennettävä tai leikattava erityisellä kiinnitysruudulla, joka on asennettu nesteeseen. Jos työ suoritetaan korkeissa lämpötiloissa, kerros on ajoittain suihkutettava vedellä tasaiselle kuivaukselle. Muussa tapauksessa ulompi kerros kuivuu aikaisemmin kuin sisäpuolella. Tämä aiheuttaa väistämättä halkeamia.

Erityisten majakkaiden asennus

Kipsilevyt - seinään kiinnitetyt ohjaimet metalliprofiilista. Liikkuminen niiden mukana, rule-trapeziumin nenä kääntää juuri levitetyn ratkaisun täysin tasaiselle tasolle. Tämän tuloksen saavuttamiseksi sinun on tehtävä oikea asennus.

Miten tehdä se oikein:

 • Valmis seinämä ripustetaan kuormalla sen pystysuuntaisen poikkeaman määrittämiseksi tasosta. Jos "altaan yläosa", sitten pystysuuntaisen taipuman yläosa on suurempi kuin pohja. Siksi majakien asennuksen aikana on lisättävä ratkaisu niiden alle. Ja päinvastoin.
 • Ota majakka ja lyhentää sitä tarpeen mukaan. Metallisten majakkaiden paksuus on 6 tai 10 mm ja pituus 3 tai 4 metriä. Harkitse, 6 mm majakat ovat joustavampia. Tästä syystä on viisainta käyttää 10 millimetriä. Tästä johtuen kipsikerroksen paksuus kasvaa 4 mm.
 • Levitä seinää noin 20-30 cm kulmasta yhdellä rivillä pisteinä. Jätä noin 50 cm majakoiden väliin. Seoksen tulee olla paksu. Porsaiden halkaisijaltaan 5-15 cm ja korkeus riippuu tulevan julkisivuelementin paksuudesta. Korkeus on suurempi, paksumpi kerros. Älä myöskään unohda ottaa huomioon, missä suurin muutos on tasosta.
 • Kiinnitä majakka ja työnnä se kevyesti seokseen. Liitä se sitten siihen sisäänrakennettuun tasoon ja sieppaamalla tai vetämällä majakka saavuttaaksesi seinän halutun pystyosan. Majakka selvitetään välittömästi virroista ja ulkonevat paikat tasoitetaan lastalla.
 • Kun liuos yhdistää, kiinnitä varovasti tyhjiöt, jotka jäävät majakan alle. Tee sama päinvastoin.
 • Yritä olla enempää kuin 1,7-1,8 m naapurimaisten majakoiden välillä. On kätevämpää käsitellä 2 m: n trapetsisääntöä tasoitustoimintojen aikana.

Jos seinän koko on yli 2 metriä, lisää ohjaimet majakoiden väliin.

Kuinka käyttää laastaria

Rappaustyöt jaetaan myös kolmeen päävaiheeseen.

ruiskuttamalla

Sementtilaasti laimennetaan harvinaisen kerman tilaan. Jos käytät kuivia tai valmiita seoksia ulkotöissä, niin kaikki on tehtävä valmistajan ohjeiden mukaan.

On myös suositeltavaa lisätä PVA-liimaa sementtilaastiaan, mikä antaa sille lujuuden ja edistää levittämän kerroksen luotettavuutta valmistetulle pinnalle.

Tällöin ruiskutetaan liuos koko seinälle. Seoksen ei pidä roiskua ja kaatua ja kohtuullisella huolellisuudella. Mitä enemmän "karheus" tulee ulos, sitä parempi. Odotamme sen kuivuvan.

Pääkerroksen käyttö

Laimenna liuos paksulle hapan kermalle ja piirrä kahden majakan välille 40-60 cm korkeudella. Kaikkien kipsilevyjen suurin kokonaispaksuus ei saa olla yli 5 cm, sillä majakkapukkojen kapea puoli alkaa yleensä liikuttaa sitä puolelta toiselle. Yritä pitää säännön reunat majakoista samaan aikaan hitaasti ylöspäin.

Näin kaikki ylijäämä leikataan ja ulkoseinien kipsi tulee mahdollisimman tasainen. Jos joissakin paikoissa ratkaisu jätettiin hieman vähemmän kuin on tarpeen, sinun täytyy pudottaa se ja suorittaa kaikki toimet uudelleen.

Grout kipsi

Jos käytit sementtilaastia, laastia tehdään sen jälkeen, kun seos kuivuu. Voit tehdä tämän käyttämällä puu- tai muovirikkainta. Prosessin tarkoituksena on estää halkeamien esiintyminen sekä tasoittaa pienimmät epäsäännöllisyydet ja sulkea, jäljellä säännön jälkeen pieniä kuoreita.

Grouting suoritetaan pyöreässä liikkeessä spiraalissa. Suuremmasta ympyrästä pieneen, "venytä" ratkaisu muodostamaan kukkula. Ja päinvastaisessa järjestyksessä - taso se kokonaan.

Tekniikka, jolla kipsileima julkisivu ulkosalla omilla kädilläsi, ei ole niin vaikeaa kuin se saattaa vaikuttaa aluksi. Yksinkertaisilla työkaluilla, ajalla ja halvalla kaikki nämä työt ovat melko toteuttamiskelpoisia ilman apua.

Ulkopuolinen seinäelementti (33 kuvaa): pohjan valmistelu, majakkojen asennus, ruiskutus, pohjakerroksen ja maalauksen

Seinien ulko- ja sisämaalaus tänään on yksi suosituimmista rakennusverhousmuodoista. Ja tämä ei ole sattumaa. Tosiasia on, että tunkeutuminen kosteuteen raa'at seinät heikentää niitä ja vähentää kunnollisesti koko talon eristystä. Meidän on aiheutettava ylimääräisiä lämmityskustannuksia. Lisäksi syntyvä kosteus, ja sen seurauksena sieni, vaikuttaa haitallisesti asukkaiden terveyteen. Ja vain hyvin rappauduttava julkisivu on kaunista.

Nyt on olemassa monenlaisia ​​laastareita. Jos katsot tarkkaan, kipsileikkaus ulkoseinillä omilla käsilläsi ei ole niin ylivoimaista. Meillä on kiire kertoa teknologian kuljettamisesta ja hyödyllisistä salaisuuksista.

Niinpä on esimerkiksi pieni maalaistalo. Sen seinät on vuorattu tavallisella silikaattilipulla, vaahtomuovilla tai muulla rakennusmateriaalilla, joka vaatii viimeistelyä. Jos päätät valita kipsi julkisivun verhousta, on parasta tehdä se majakka tai, kuten sanotaan, "majakoilla".

Kipsityövaiheet jaetaan seuraavasti:

 1. säätiön valmistelu;
 2. majakoiden asennus;
 3. laastari.

Säätiön valmistelu

Jos laiminlyödät tämän vaiheen tai suoritat sen väärin, ei ole tuskinkaan syytä ottaa huomioon sitä, että julkisivun käytetty stukki kestää pitkään.

 • Jos seinä on jo päällystetty, poista vanha, huonosti kiinnittyvä pinta. Tätä varten koputamme pienellä vasaralla tai puulohkolla koko seinälle. Ne paikat, joissa kuurojen ääni koputtaa heidät vasaralla ja taltalla ja parantavat iskuja.

Se on tärkeää! Jos mahdollista, sinun on poistettava seinämien sisääntulot ja kourut, myöhemmin niiden tulee aiheuttaa paksuja kipsi kerroksia, mikä johtaa tarpeettomaan materiaalin kulutukseen, omaan lujuuteen ja työskentelyyn.

 • Puhdistamme lian, pölyn, öljyjen tahrojen ja muiden epäpuhtauksien pohjan.

Verkko kiinnittyy seinään kipsin alla

Jos seinät ovat tiilistä, kannattaa tehdä liitos. Tämä mahdollistaa edelleen levitetyn kipsin vahvemman "tarttumisen" seinän pohjaan. Joskus uusi tiilimuuraus tehdään etukäteen "tuholaiseen" (ilmaisusta "tyhjä sauma"), mikä säästää huomattavasti aikaa seinän valmisteluvaiheessa kipsiin.

Vaahtolohkojen tapauksessa liitos ei ole kannattavaa. Loppujen lopuksi keskenään on useita kertoja vähemmän saumoja kuin tiilien välillä, ja siten myös kiinnityspisteitä.

Sama pätee myös "karkeaseen" muuraukseen tai betonisilta levyiltä, ​​joilla on sileä pinta. Me välittömästi täytämme ne erikoisella rappausverkolla, esikäsiteltynä pinta syvälle läpäisevällä pohjamaalilla.

 • Pohjustetut tiiliseinät pohjustetaan ja antavat niiden kuivua kokonaan.

Tässä valmistelutyötä voidaan pitää valmiina.

mainos

Majakkojen asennus

Miksi tarvitsemme majakoita?

Seinäpintaan asennetut metalliputket, jotka kulkevat pitkin, trapetsoidisen säännön nenät levittävät levitetyn ratkaisun yhteen tasoon.

Kuten edellä mainittiin, majakkaseinä on luotettavin tapa tehdä sileä ja täysin sileä pinta myös ei-ammattilaisille. Mutta tämän pitäisi asentaa ne oikein.

Työjärjestys

 • Kiinnitämme valmistetun seinän lyijylinjaan ja määritämme pystysuoran poikkeaman tasosta. Jos "yläsäilytys" ja poikkeama yllä olevasta pystysuorasta ovat suurempia kuin pohja, huomaamme heti itsestämme, että majakkaa asennettaessa on välttämätöntä laittaa enemmän laastia majakkaan.
 • Ota majakka ja leikkaa se kokoon. Tyypillisesti metalli-majakoita on saatavana 6 ja 10 mm: n paksuisina, 3 ja 4 metriä pitkiä.

Kiinnitä huomiota! 6mm majakat ovat joustavampia. Siten asennuksen näkökulmasta on parempi käyttää 10 mm: n rakenteita. Mutta tässä tapauksessa kipsikerrosten paksuus on 4 mm suurempi.

 • Seinälle 20-30 cm kulmasta käytämme "pisteviivaa" valmiiksi valmistettua kipsiä. Muodostuneiden "laastareiden" halkaisijan tulisi olla noin 5 - 15 cm.

Korkeus riippuu julkisivun paksusta, sitä paksumpi on suurempi.

 • Laitoimme majakkamme ja panemme hieman ratkaisua.
 • Ylhäältä käytämme sääntöä tason kanssa ja painamalla ja vetämällä majakkaa saavutamme tarvittavan pystysuoran seinän. Puhdistamme välittömästi majakan majakat ja tasoitamme paikat, jotka ulottuvat vaaditun tason yläpuolelle lastalla.

Vihje! Mitä kauemmin tason sääntö, sitä tarkempi majakka on.

 • Kun liuos on asetettu varovasti, sulje jäljellä olevat aukot majakan alla.
 • Sama toimenpide toteutetaan seinän toisella puolella.

Majakoiden välinen etäisyys on parhaimmillaan 1,7 - 1,8 m. Kaksi metrin sääntöä on kätevää työskennellä puolisuunnikolla tasoitettaessa.

 • Jos seinän koko on yli 2 m, toimitamme myös ohjaimia kulmissa olevien majakkaiden välille.

Vihje! Jos haluat laittaa kaiken yhteen tasoon, on erittäin suositeltavaa kiristää säännöllisesti "ääniraita" kahden äärimmäisen oppaan välillä tarkistaaksesi asennuksen aikana. Näin se näkyy hyvin, seisoo, putoaa tai on oikeassa asennossa asennettu keskellä majakkaa.

rappaus

Joten, harkitse, miten kipsi julkisivu. Rappaustyöt jaetaan 3 vaiheeseen.

nabryzg

 • Liuotamme sementtilaastin johdonmukaisuuteen, joka muistuttaa harvinaista hapankermaa. Jos käytät kuivaa tai valmiita seoksia ulkotöitä varten, teemme kaiken materiaalin valmistajan suositusten mukaisesti. Käyttöohjeet, miten asianmukaisesti kipsi ja laimenna ratkaisu on pääsääntöisesti liitetty pakettiin.

Vihje! On suositeltavaa lisätä hieman PVA sementtilaastiaan. Liima antaa lujuutta ja mahdollistaa tarttuvan kerroksen kiinnittämisen luotettavammin valmistettuun pintaan.

 • Käytä kauhaa käyttämällä ratkaisua koko seinän päälle.

Kiinnitä huomiota! Seosta ei saa kaataa, vaan järkevällä ponnistelulla. Mitä enemmän "karheus" sitä parempi.

Pohjakerroksen käyttö

 • Laimenna liuos paksun kerman koostumukselle ja heitä se seinälle kahden majakan välillä, joiden korkeus on 40-60 cm.

Kiinnitä huomiota! Kaikkien kipsikerrosten suurin sallittu paksuus ei saa olla yli 5 cm.

 • Laitoimme sääntö-trapetsin majakat, joilla on kapea puoli ja aloittavat sen siirtymisen puolelta toiselle (niin, että säännön reunat eivät lennä kaukana majakoista) samalla kun se nousee tasaisesti ylöspäin.

Stukki majakkaissa

Kaikki ylimäärä on katkaistu ja se osoittautuu ihanteellisesti sileä kipsi ulko seinät. Jos liuos oli hieman pienempi kuin sen pitäisi olla, pudota se muodostettuun reikään ja toista menettely uudelleen.

grout

Jos kyseessä on sementtiliima, sen jälkeen, kun seos, joka on levitetty seinälle, kuivuu, teemme sen injektointia. Tätä varten käytämme erityistä vaahtoa tai puuraaka-ainetta injektointia varten. Kun työskentelet muiden materiaalien kanssa, meitä ohjaavat selvästi valmistajien tekniikat ja suositukset.

Menettelyn tarkoitus on tasoittaa pienimmät epäsäännöllisyydet ja tiivistää pienet kuoret, jotka ovat jäljellä kulkuohjeen jälkeen.

Teemme tämän pyöreässä liikkeessä spiraalissa. Suuresta ympyrästä pieneen, "vedämme" ratkaisun ja luodaan kukkula. Päinvastoin, tasoitamme sen "ei ollenkaan".

Kipsiseinän tekniikka on melko yksinkertainen.

Yhteenvetona

Toivomme, että artikkeli on hyödyllinen sinulle. Teknisen ja käytännöllisen kysymyksen ymmärtämiseksi tarkemmin meidän verkkosivuillamme on yksityiskohtainen valokuva- ja videokoulutus, josta löydät hyödyllisiä tietoja tästä aiheesta.

Miten ja mikä on oikea tapa kipata talon ulkoseinät omilla käsillänne: askel askeleelta ohjeita, videota

Monet käsityöläiset, joilla on vain vähän työkokemusta, ovat kiinnostuneita siitä, miten ja millä tavoin kipsi talon ulkoseinät omilla käsillään. Jotkut epäilevät jopa ulkoseinien kipsiä. Tietenkin vastaus on kyllä! Tämä on suosituin verhoustapahtuma, joten ymmärrettävämpi lisääntynyt ja joskus kiistanalainen huomio.

Koristeiden lisäksi kaikissa nykyaikaisissa trendeissä kipsiin liittyy useita merkittäviä etuja:

 • Se estää kosteuden pääsyn huoneeseen eikä estää ilman tunkeutumista;
 • Erityinen rakenne jakaa peittävät lämmöneristys- ja kohinanvaimennusominaisuudet;
 • Laaja valikoima tekstuureja antaa sinulle päällysteen hyvin erilaisen rakenteen;
 • Se pystyy tekemään visuaalisia muutoksia tulevaisuudessa.

Erilaiset kipsilevyt

Talon stucco-ulkoseinät ovat erinomainen tapa tehdä rakenne kirkkaammaksi ja näkyvämmäksi yleisellä taustalla. Kipsiseokset ovat:

 • silikaatti;
 • silikoni;
 • mineraali;
 • polymeeri;
 • Valmisti itsenäisesti.

Kaikissa näissä formulaatioissa pääkomponenttien lisäksi sallitaan seuraava sisältö:

 • Polymeerihiukkaset, jotka tuottavat lämpöä pidättymistä;
 • Kivimurskaimet visuaaliseen vaikutukseen;
 • Lasihiekka antaa loistaa;
 • Pienet hiukkaset rikkoutuessa auttavat luomaan alkuperäisen tekstuurin.

Mitä kipsiä ulkoseinät? On tarkasteltava yksityiskohtaisemmin:

 • Silikaattiliuokset ovat käyttövalmiita välittömästi alkuperäisen pakkauksen piilottamisen jälkeen. Tällaisia ​​seoksia ei ole esitetty laajimmillaan värejä. Tuotteen täydellinen käyttö on välttämätöntä, koska sitä ei voida säilyttää säiliön ollessa auki. Tällainen kipsi on luotettava este kosteuden tunkeutumiselle, kestää hyvin kohtalaisia ​​mekaanisia kuormituksia.
 • Silikoniseokset ovat myös melko joustavia, hyvät resistenssit erilaisten ilmakehän ilmiöiden vaikutuksiin, ovat alttiita itsepuhdistukselle. Kipsilevyllä on korkea suorituskyky. Haittoihin kuuluvat suhteellisen korkeat kustannukset verrattuna muihin viimeistelyihin;
 • Mineraaliseokset. Sementti on tärkein komponentti. Kuivat ainesosat edellyttävät veden laimentamista valmistajan formulaation mukaisesti. Tällaiset kipsiyhdistelmät ovat halpoja, he "hengittävät" huomattavasti, heidän kanssaan on helppo työskennellä. Epäkohdat eivät ole kovin hyvä elastisuus ja pinnalle suuret vaatimukset, jotka toimivat kipsikerroksen pohjana.

Jos olet aloittelija, enkä tiedä, mitä paremmin kipsi talon ulkoseinät - käytä polymeeriseinien seoksia. Ne soveltuvat lähes kaikkiin pohja-alueisiin, kestävät lämpötilan muutoksia ja luovat houkuttelevan vuorauksen, jolle on ominaista pitkä käyttöikä.

Nämä ominaisuudet ovat mahdollisia koostumuksen muodostavien keinotekoisten hartsien ansiosta.

Voit tehdä ja itse valmistaa seosta. Tätä varten sinun on otettava sementti, hieno hiekka ja vesi ja sekoitettava ne reseptien antamiin mittasuhteisiin. Tämä on kohtuuhintainen, mutta aika vievä menetelmä, joka on erittäin houkutteleva sen taloudelliseen kohtuuhintaisuuteen.

On tärkeätä paitsi tietää myös ulkoseinien kipsi, mutta myös sen, millä pinnalla ratkaisu on hyvin:

 • Kivipinta;
 • puu;
 • Teräsbetoni;
 • Monoliittinen betoni.

Betonipinnoille tarvitaan erillinen lähestymistapa. Kun valitset talon ulkoseinien kipsin, on otettava huomioon, että materiaali, joka imeytyy kosteuteen, antaa sen takaisin. Tuloksena on, että ulkopinnan pitäisi olla pehmeämpi kuin pääpinta. Tällaiset toimenpiteet auttavat estämään halkeilua ja oikein valittu tuote ei aiheuta haihtumista ja kondensaatiota.

Kaasusilikaattilohkojen ulkoseinien rappaus tulisi tapahtua eri tavoin kuin tiili- tai betonipinnat. Ei ole hyväksyttävää, että lohkojen ulkoseinien kipsi on valmistettu sementti-hiekkalaastista, sillä tässä tapauksessa emme saa sallia höyryn läpäisevyyden ja sisäisen ilmaston rikkomista talossa.

Höyrystetyn betonin ulkoseinien kipsi suoritetaan käyttäen erityisiä kevyitä kipsiseoksia. Yksi parhaista vaihtoehdoista on kalkin, hiekan ja pienen osan sementin seos.

Ja jos seinät ovat kipsin ulkopuolelta kuin kipsi? Tällaiselle peruskipsi on paras vaihtoehto. Voit myös käyttää kipsiseoksia lisäämällä kalkkia. Sementtiseokset näihin tarkoituksiin eivät toimi, koska kemiallinen yhteensopimattomuus muodostuu.

Pinnan esikäsittely

Ulkoisten seinien keraaminen kipsi vaatii huolellista pintamateriaalin valmistelua. Tämä vaihe on erittäin tärkeä, sillä lopullinen tulos ja muut käyttöehdot riippuvat siitä. Menetelmä sisältää:

 • Vanhan kerrosmateriaalin poistaminen;
 • Eheyden, voimakkuuden ja luotettavuuden tarkastus ja todentaminen;
 • Poista näkyvä lika pölyn, rasvaisten tahrojen muodossa. Kuivan ja puhtaan pinnan luominen varmistaa hyvän kiinnittymisen käytetyn tuotteen päälle.
 • Työskentelyä tiiliseinän kanssa vaatii liitosten lisäkorotusta ja reikien syntymistä, jotka parantavat tarttumista;
 • Toinen vaadittu pintakäsittelyaluke. Voit käyttää tuotetta käyttämällä harjaa tai rullaa. Suosivat syvä tunkeutumisformulaatiot;
 • Nyt sinun täytyy tehdä maalausverkon asennus seinälle ja poistaa kaikki epätasaisuudet ja halkeamat kiteellä. Tervetuloa myös luotettavan ja testatun menetelmän käyttöön - majakkaiden asentaminen. Tarkkailemalla tarkasti kaikki niiden asennusohjeet, voit saada täysin tasaisen pinnan.

Ulkoisten seinien rappaus on melko yksinkertaista. Jos sinulla on tietty kokemus korjaustöistä - voit tehdä kaiken itse.

rappaus

Jos haluat kipata talon ulkoseinää, sinun täytyy oppia tiettyjä vaiheita:

 • Ruiskuttamalla. Tämän työn vaiheen suorittamiseksi on välttämätöntä valmistaa nestemäinen liuos, johon lisätään PVA-nestemäistä liimaa. Saatu koostumus ruiskutetaan pintaan pienen kauhasäiliön avulla. Prosessi on mitattava. Mitä enemmän karheus muodostaa seinälle, sitä paremmin kaikki materiaali pitää. Ennen kuin jatkat, sinun on odotettava kuivua.
 • Pääkerroksen asettaminen. Lopullisen koostumuksen pitäisi olla kuin paksua hapankermaa. Sovellus syntyy kohdistamalla majakoita. Kerros ei saa olla yli 5 mm. Sovellettu sääntö kapea puoli majakat, siirrä se puolelta toiselle ja sitten sujuvasti kohti ylöspäin;
 • Lopullisen koostumuksen pitäisi olla kuin paksua hapankermaa. Sovellus syntyy kohdistamalla majakoita. Kerros ei saa olla yli 5 mm. Sovellettu sääntö kapea puoli majakat, siirrä se puolelta toiselle ja sitten sujuvasti kohti ylöspäin;
 • Viimeistelyn viimeistelyyn on tarpeen käyttää erikoisrehua, joka auttaa pienentämään pieniä halkeamia. Liikkuu spiraalissa pienestä ympyrästä suuriin;
 • Kuivaus tarvitsee myös jonkin aikaa. Asetus kestää noin 5 päivää.
 • Laasti, joka antaa seinän tekstuurin, ei sovellu jatkuvalla kerroksella laastia, mutta pienillä väliajoilla. Ne suljetaan venyttämällä liuosta, kun se alkaa kuivua.

Rappausongelmaalueet

Niille, jotka päättävät oppia kaiken informaation siitä, kuinka seinä kastellaan kadulla omilla käsillä, sinun täytyy oppia laittaa materiaali kellarille ja rakenteen kulmille.

Kellari viittaa talon erityisiin alueisiin, jotka tarvitsevat erityistä suojaa. Siksi se peitetään vain kosteutta kestävistä sementtipohjaisista yhdisteistä. Myös seinän ja kellarikerroksen yhteydessä tarvitaan vedenpitäviä materiaaleja. Jos tämä alue on tukeva, se kipsataan seinällä, joka ei ole tyypillinen kaiuttimelle.

Nurkkien työ pysyy myöhemmässä vaiheessa. Niiden viimeistelemiseksi on välttämätöntä käyttää polymeerityyppisiä koriste-kipsiä, jolle on tunnusomaista korkea mekaanisen rasituksen kestävyys.

Työn pääperiaatteet

Kukaan ei väitä, että rakennettaessa ulkoseinä kipsiseinät. Tähän käytetty materiaali ei aina ole laadullinen tulos, jos tärkeitä vaatimuksia ja tekniikoita ei ole saavutettu.

Niille, jotka ovat niin kiinnostuneita kysymyksestä: kuinka kipata ulkoseinää omiin käsiinsä, tulisi noudattaa useita sääntöjä:

 • Tuoreessa talossa kipsiä levitetään muutamassa kuukaudessa. Ihanteellinen, jos tämä aika kasvaa kuuteen kuukauteen. Muussa tapauksessa rakennuksen kutistumisesta voi aiheutua halkeamia;
 • Ulkopuolella tapahtuva rappaus toteutetaan vasta sen jälkeen, kun sisätyön toteutus on täysin viimeistelty;
 • Ennen kotelon ulkoseinän rappaamista on tärkeää lopettaa kaikentyyppiset korjaukset - tee kaikki viestit, kiinnitä kaikki reiät ja täytä tarvittaessa aukot;
 • On pidettävä mielessä, että pohjan on aina oltava kestävämpi kuin käytetty materiaali. Älä anna käänteisiä tilanteita. Sementtiseokset johtuvat kestävistä kipsi- ja kalkkipohjaisista materiaaleista - heikkoihin;
 • Kun valitaan tietty taso viimeistelyä varten, on välttämätöntä suorittaa asteittain koko teos, keskeyttämättä viimeistelyä;
 • Seuraa lämpötilaa ulkona korjauksen aikana. Sen pitäisi olla kohtalainen eikä laskea alle 5 celsiusastetta. Tämä johtuu siitä, että kipsi ei tartu jäädytettyyn seinään sen tavoin, ja se vain liukuu pois ylikuumentuneesta. Jos ilma on vielä kuuma ulkona, suihkele kipsi vedellä halkeamien estämiseksi.

Koristepakkausten lajikkeet

On olemassa useita suosituimpia laastareita, joita käytetään onnistuneesti alkuperäisen julkisivuosan luomiseen: kuvioitu, sementti-kalkki, hieno synteettinen. Koostumuksessaan niillä on merkittäviä eroja, mutta kaikki sopivat yhtä hyvin koristekasveihin.

Kivenrakenne voidaan katsoa suosituimmaksi viimeistelyksi. Tämä kipsi näyttää hyvältä, mutta sillä on myös hyvä käytännöllisyys. Tiettyä tulosta varten kipsikerros voidaan käsitellä lähes välittömästi viimeistelyn jälkeen ja kovettumisen jälkeen.

Vauva voi olla sekä koostumuksessa että sen pinnalla käyttämällä erityistä ruiskutinta. Kuivumisen jälkeen pinta kiinnitetään liimalla, mikä vaikuttaa hyvään kiinnittymiseen ja tekee pinnoista kestävän vaurion.

Erittäin alkuperäinen ratkaisu olisi puupinnan jäljitelmä kuoren kuoriainen tahriin. Tämän vaikutuksen luomiseksi yläkerros käsitellään kellukkeella, joka pidetään tietyllä kulmalla.

Värillinen sementti-kalkkimaali näyttää hyvin värikkäältä. Voit korvata kalkin marmoripölyllä, ja sitten vaikutus on yksinkertaisesti hämmästyttävä.

Tämä vaihtoehto ei ole merkittävä sen halvemmuudesta. Pinnan täydellinen koristelu ei kuitenkaan voi toimia. Riittää valita joitain tärkeitä alueita, ja loput esimerkiksi peittää kiven.

Ohutlevyt ovat hyvin muovia ja sallivat ohutlaastin vähentämällä kerroksia. Ne ovat erinomaisia ​​koostumuksissa, jotka soveltuvat käytettäväksi monenlaisissa pintoissa. Silikaattiliima voi myös johtua ohuesta kerroksesta. Se on hienoa käsitellä suuria julkisivurakennuksen alueita.

Kun olet lukenut tämän artikkelin, tiedät miten suihkuttaa ulko-seinät omilla kädilläsi. Tämä prosessi on valmis. Tärkeintä - noudattaa annettuja ohjeita. Noudattamalla suosituksia, tulet varmasti saavuttamaan myönteisiä tuloksia, ja talosi kaunis julkisivu ilahduttaa sinua pitkään aikaan.

Kipsi ulkotiloihin: tyypit, mittasuhteet ja koostumukset

Ulkoseinät kotona - mitä sinun tarvitsee tietää laitteen seinästä.

Talon ulkoseinät hoitavat paitsi tukitoiminnon, mutta eivät myöskään salli säähätää. Heidän koko sandwich - sisustus, muurausmateriaali, tavallinen julkisivu tai ulkopinta koristeet, verhous - kaikki nämä ovat esteitä lämmölle.

Mutta rakennuksen ulkopuolella jäähtyy, talvella se on erittäin voimakas, lämpötilan suuri kontrasti luodaan. Tietyllä hetkellä, kun rakennuksen paksuus kulkee, ilmassa oleva vesihöyry joutuu kosketuksiin kylmän kanssa. Jäähdytetään voimakkaasti, ne tiivistyvät ja muuttuvat veteen. Seinä märkä, märkä.

Lämpötila, jossa höyry muuttuu veteen, kutsutaan kastepisteeksi. On tärkeää saavuttaa tällainen eristyksen tasapaino voidakseen poistaa kastepisteen mahdollisimman lähelle kadulle.

Rakenteellisesti ongelma voidaan ratkaista lisäämällä seinämän lämpötilaa ja höyryn läpäisevyyttä. Julkisivun ulkoseinän näkökulmasta ongelma osittain voittaa käyttämällä höyryä läpäisevää kipsiä, joka sopii ulkotöihin.

Miten päätyä seiniin?

Seinien läpi kulkevan höyryn kohdalla on tietty vastus, joka liittyy materiaalin tiheyteen. Voileivän vähemmän läpäisevät elementit eivät pysty siirtämään kaikkia höyryä jo seinään. Höyry jäähtyy täällä, kostuttaa rakenteen ja pienentää sen lämpösuojausominaisuuksia.

Ulko- seinämissä käytettävät koristelu-, lämmitys- ja tavalliset kipsi voivat olla tällainen este, jos edellinen kerros mahdollistaa enemmän höyryä läpi.

Tietyille seinämateriaaleille sopii tiettyjä ratkaisuja. Ja päättyy yleensä.

 1. Betoni, teräsbetoni. Tähän voi kuulua betonia ja kuona-kuormitusta, hiekkalaattaa, laajennettua savea ja sahanpurun lohkojen malleja. Sementti-hiekkalaasti, jolla on yhtenäinen koostumus seinämateriaalin kanssa, on varsin sovellettavissa. Vähemmän tiheä - vielä enemmän.
 2. Muuraus. Seinä "tiilessä" (paksuus 26 cm) -10 astetta. ulkona pysyy kuivana. Mutta kerros sementti kipsi paksuus. 2cm kostuttaa sen sisältä höyrykondensaatiosta johtuen. Siksi on tärkeää saada parempi käsitys kastepisteestä. Se on sopivampi kalkkihiekkainen viimeistely.
 3. Muuraus. Riippuu kiven tiheydestä. Esimerkiksi rikkoutuneelle kivelle, ulompi sementti tai hiekka-kalkki "suoja" on hyödytön. Talo on märkä sisäpuolelta, vaikka 10 cm: n paksu ulkovaippa. Paras vaihtoehto kivikivelle on sahanpurus-savi seos, joka on 3-4 cm paksu (raudoituksella tai murskalla). Tällainen kipsin koostumus ulkoisille, lämpöä eristäville teoksille omilla käsillä ei ole vaikea valmistaa.
 4. Kevytbetoniseinät (kaasu- ja vaahtobetonialustat). Kalkkia tai sementtiä ei sovelleta solusbetoniin. Paras vaihtoehto edullisesta - kipsi-perliitti seoksesta. Mutta silikaattiseosten tehokkain käyttö.
 5. Puiset kipsipalsat. Vain savi, sahanpurka-savi pinnoite.
 6. Avaa (ei kipsattu) hirsitalot. On parempi jättää puu auki, ei ole kipsiseos, jonka läpi höyry kulkee paremmin kuin puun läpi.

Ulkopuolisten kipsiseinien soveltuvuus ei ole aina suositeltavaa. Useimmissa tapauksissa ulkopintainen kipsi on jopa vasta-aiheinen seinien liian alhaisen tiheyden, lämmönkapasiteetin ja paksuuden vuoksi. On järkevämpää tarkastella ulkoisen lämmityksen laitetta ilmastoiduilla julkisivuilla.

Savi- ja kipsiperiittikerrokset vaativat suojaa, eikä niitä käytetä itsenäisenä ulkoisena viimeistelynä.

Kipsilevyjen ulkoseinien liuosten koostumukset.

Sideaineita on kahta tyyppiä, joiden avulla voidaan tuottaa ratkaisuja julkisivuihin: mineraali ja polymeeri. Ensimmäinen on halvempi, toinen on tehokkaampi. Heidän valintaan liittyy suoraan kehittäjän talousarvio.

 1. Sementtihiekka. Suosittu ja halpa viimeistely. Koostumuksen puute suhteellisen alhaisella höyryläpäisevyydellä, alhainen sitkeys ja kunnollinen massa.
 2. Lime hiekkainen. Edullinen ja helppokäyttöinen. Mutta ei kovin luotettava ulkorakennuksella.
 3. Kipsilevy ulkoiselle työlle on yleinen myytti, jota häikäilemättömät valmistajat tukevat. Ei voida käyttää julkisivujen viimeistelyyn ilman ylimääräistä suojausta.
 4. Akryyli. Vahva, höyryä läpäisevä, helppokäyttöinen ja ympäristöystävällinen. Käytetään massiivipinnoitteiden seinämiin. Mutta kallis verrattuna mineraaliin.
 5. Silikaatti. Seos kalium (nestemäistä) lasia kalkilla. Sillä on suurin kyky kulkea vesihöyryä. Soveltuu mistä tahansa syystä.
 6. Silikonia varten on ominaista maksimaalinen kimmoisuus, kestävyys ja suuri läpäisykyky. Hylkää pölyhiukkaset, kuuluvat itsepuhdistuvien pinnoitteiden luokkaan. Ovat kalliimpia kuin kipsi muilla sideaineilla.

Hinnan lisäksi on tärkeää ottaa huomioon pinnan koostumus. On yleisiä laastareita, jotka sijaitsevat useimmilla perusteilla. Toiset ovat käytettävissä vain tiettyjen seinämateriaalien kanssa.

Pääsääntö ei ole vahvistaa vahvempia ratkaisuja heikkoon substraattiin (aiemmat päättymiset). Esimerkiksi sementti-hiekkalaasti, joka kutistuu kuivauksen aikana, välttämättä repeytää kipsin, jos se asetetaan siihen.

Ulko kipsi kotiin omilla käsillä.

Päättäessään kipsin sopivuudesta ja sopivan koostumuksen valitsemisesta, jatka työskentelemään. Aluksi julkisivu on syytä tutkia, selvittää pintavaurioiden määrä ja syvyys, halkeamien ja rinteiden läsnäolo.

Markkinoiden kohdistaminen.

Kipsi tehdään erityisillä majakoilla, jotka ovat metalliprofiilien osia, jotka on asennettu seinälle ja altistuvat tasolle. Tämä lähestymistapa yksinkertaistaa huomattavasti työtä. Tämä on erityisen tärkeää aloittelijoille, jotka päättävät koristella julkisivun omin käsin.

Majakat sijoitetaan 1,2-1,4 m: n etäisyydelle, jotta he voivat myöhemmin luottaa niihin pääsääntöisesti.

Seinien valmistelu.

Vanha pinta on poistettu kokonaan päin olevista elementeistä (säleet, sivuraide), huonosti kiinnitetyistä kipsikerroksista, maalijäännöksistä, kalkista.

Ennen pohjustuspinnan liuoksen levittämistä. Pohjamaalaus kipsiin, jota käytetään rullalla, harjalla tai suihkeilla.

Hauras- ja solumuovimateriaaleille on suositeltava läpäisevä aluke, jota käytetään 2 kerroksessa kutakin kuivaamalla.

Jos sinun on tehtävä paksumpi kerros kuin sallittu (kunkin sideaineen oma määrä), pinta vahvistuu.

Laita ulkopinta kipsiin.

Kipsilevy heittää valaisinvälien väliin, tarttuu alueesta reunasta reunaan ja aloittaa työn pohjasta. Säännötason massa ylöspäin liikkeissä.

Aukot ja kulmat ovat kaltevia. Tässä tapauksessa kuivattu ulkopohjamaali toimii ohjeena.

Jälkimmäisenä käytä kahta tasaista työkalua (esimerkiksi lastalla), joka painetaan molempien vastakkaissuuntaisten koneiden päälle. Mutta on helpompaa tehdä malleja puupaneeleista, vanerista tai tina.

Polymeerien koristekasetti ulkokäyttöön kulmissa on suositeltavimpia, koska ne eivät kuluta, ne ovat iskunkestäviä.

Pohja.

Jalkojen kaiutin ja jalusta ovat kipseet erikseen, tasainen voidaan kipsiä yhdellä seinällä. On totta, että seinälle asetettu vedeneristys kulkee seinän ja altaan laattojen reunalla.

Jos "heikkojen" ratkaisujen käyttö on hyväksyttävää seinän pääosalle, ei voida hyväksyä kompromisseja kellarissa. Tässä on koko talon kostein osa. "Märkä" pohja vain katto, joten työ tehdään vain vedenpitävä yhdisteitä.

Laastin valmistelu ulkopinnoille.

Kipsilevyjen ulkoseinien laastin osuudet omilla kädillä riippuvat sideaineen tyypistä, lisäaineiden määrästä ja tyypistä, tarvittavan paksuuden liuoksesta.

Polymeeriä olevia ulkoisia laastareita ei valmisteta itse, joten valmistauduttaessa tällaisiin ratkaisuihin valmistajan ohjeet ohjaavat niitä.

Mineraalilautoja (sementti-hiekka, kalkki-sementti ja kalkkihiekka) valmistetaan yleensä paikan päällä.

 1. Sementtihiekka. Sementin osuus hiekalla 1: 4 (käytettäessä Portland-sementtiä M-500). Ulkopuoliselle kipsille pehmittimien käyttö on pakollista. Esimerkiksi nestemäinen saippua.
 2. Yhdistetty ulkona. Sementin ja kalkin seos. Lisää muovia ja vesitiivis ratkaisu.

Sementti-luokan M-500 pussia tarvitaan 280 kg hiekkaa ja 21 kg kalkkia.

 1. Lime hiekkainen. Komponentteja sekoitetaan suhteessa 1: 4. Muovinen, kevyt ratkaisu edulliseen ulkoiseen kipsiin.

Kipsiseos laimennetaan pieninä määrinä sellaisessa tilavuudessa, joka voidaan toteuttaa ennen asennuksen aloittamista. Tämä ero riippuu seoksen elinkyvystä.

Polymeerilaastarit ulkopintaan valmistetaan ohjeiden mukaan. Pääsääntöisesti on suosituksia lisättävän veden määrästä.

Yksinkertainen koristelu omalla kädelläsi.

Mineraaliset kotitekoiset kipsimassat levitetään seinään ja tasataan. Saman koostumuksen ylimmän trimmauskerroksen kerros.

Tasaus.

Ensimmäinen kerros ulkopinnan kipsiä. Soveltuu paksuuteen jopa 1,5-2 cm, jotta seinälle saadaan ihanteellinen tasoitus. Jos sinun on käytettävä muita merkittäviä kerroksia, niitä on vahvistettava.

Joskus ulkopinta maalataan useissa paksuissa kerroksissa, kuivaten kukin, jotta vältetään raudoitus. Rakenteen luotettavuus on kuitenkin pieni: epätasainen kipsin paksuus on yksi tärkeimmistä syistä murtumiseen ulkopuolelle.

Koristelu.

Toinen kerros on kuvioitu. Sitä käytetään eri työkaluilla halutun helpotuksen, sen luonteen, kuvion ja tilavuuden mukaan.

 • Fur coats saadaan kun työskentelet rullalla. Tätä varten liuos tehdään nestemäiseksi ja "värjätään" tällä koostumuksella koristetulla valmisteella.
 • Pienet kerrokset saadaan suihkuttamalla seinät nestemäisellä liuoksella harjalla. Se kastetaan koostumukseen, ja se on suunnattu seinän haluttuun osaan, jota kuljetetaan pitkin kovaa esinettä. Harjan suoristushiukset (kalastuslinja) "ampua" kipsi-massa.
 • Kivirakenne on jäljitelmä luonnollisten mineraalien luonnollisista epäsäännöllisyydestä. Sitä käytetään toisen kerroksen muodossa lastalla tai kohokuvioinnilla (rypistynyt kangaskappale, turkis, sellofaani).

Kerros ei sovi jatkuvaan vaan osittain pieniin kappaleisiin, joiden välissä ensimmäisen kerroksen aukkoja on jäljellä. Kun liuos alkaa asettaa, se on "voideltu" työkalulla.

Kipsilevyjen ulkoseinien koristekerroksen ratkaisut eivät muutu. Taulukon on oltava homogeeninen.

Odota, kunnes valmistusaine on kokonaan kuivunut, ei välttämättä riittävän luja tarttumaan siihen. Kuivattu seinä on kostutettava.

Jäljitelmä muuraus.

Erityisen suosittu jalostuksen, tukien, pilareiden, aidojen viimeistelyyn.

Yksinkertainen tapa koristella ulko-kipsi omilla käsillä - jälki. Tuoreessa ulko- laastissa ne painavat erikoismuotoissa, joissa on muuraustyöt. Kuivumisen jälkeen se maalataan, jolloin "kivet" ovat luonnollisempia.

Jotta tulostus ei onnistu, on mahdollista rajoittaa helpotuksen luomista valitsemalla se märällä kipsillä. Seinälle merkitään muurattujen riviä, jotkut muotoillut tai sahatut kivet siinä. Valitse ratkaisu spatolin tai muun kätevän työkalun haluttuun syvyyden kulmaan. Tämä tekniikka edellyttää tiettyjä kykyjä kuvataiteisiin.

Viimeistellyt laastarit viimeistelyyn.

Polymeeriset ulkopinnat ovat luotettavampia kuin mineraaliset. Totta, kalliimpaa. Sideaineen tyypistä riippuen ne voivat olla eri seoksen suhteita veteen.

Monia formulaatioita myydään kauunoissa, koska ne ovat jo valmiiksi valmiita työhön. Jotkut vaativat vain laimennusta vedellä, jotta kipsilevy olisi enemmän muovia ja helppokäyttöistä.

Käytä ohjeiden mukaan, joka riippuu seoksen koostumuksesta ja odotetun koostumuksen luonteesta.

Mitä ei voi tehdä, kun käytetään ulkopintaa.

On olemassa useita yleisiä virheitä, jotka voivat vähentää ulkoasun laatua.

 1. Oikea valmistelu. Koskaan ratkaisu ei pidä kuorettuneissa, siltypinnoissa. Ne on puhdistettava, poistettava epävakaat pohjat, pohjustettu.
 2. Oikean lopputuloksen valinta. Esimerkiksi kipsilevy ei ole ulkokäyttöön. Kipsi ei ole tarpeeksi vedenpitävää käytettäväksi ulkona. Sitä käytetään vain huoneissa, joissa on keskipitkä ja matala kosteus.
 3. Et voi itse valmistautua ratkaisuun. Esimerkiksi graniittivärinen kipsi ulkoiseen työhön tehdään vain synteettisten hartsien pohjalta, joka on kyllästetty pehmittimillä ja muilla lisäaineilla. Sementti ei korvaa niitä.
 4. Valmistajan ilmoittamien ohjeiden noudattaminen. Niiden rikkominen johtaa rahan menetykseen, koska koristelu romahtaa nopeasti. Polymeerilaastin koostumus kipsin ulkoseinille on erittäin kestävä, joustava. Mutta se edellyttää sääntöjen noudattamista. Suuret vauriot:
 • Tilauskannasta. Seulan sopimattoman valmistuksen tulos, huonolaatuinen pohjamaali.
 • Nippu. Koostumuksen soveltamisen tekniikan rikkomukset.

On erityisen tärkeää kiinnittää huomiota kipsisideaineen yhteensopivuuteen seinämateriaalin kanssa.

Jos ohje estää ulkopuolisen kipin levittämisen tiettyihin seiniin, älä toivoa onnea ja ota riskejä. Olisi suuria mahdollisuuksia, valmistajan olisi sisällytettävä tällainen materiaali sallittujen luetteloon.

Ulkoinen kipsi talo ja sen hinta.

Rasterointi teksturoiduille kipsiseinille on erilainen hinta, joka liittyy sen koostumukseen. Julkisivun viimeistelykustannukset kasvavat merkittävästi viittaamalla rakennusyritykseen viimeistelemään julkisivu. Ulkopinta kestää useita. tuhat ruplaa neliömetriä kohden.

Voit säästää rahaa vain yhdistämällä palkattu työvoima omien ja edullisten seosten kanssa kalliisiin.

 • Kuka aiheuttaa. Työntekijät voivat esimerkiksi suorittaa eniten aikaa vievää työtä tasoittamiseen. Tämä palvelu maksaa 400-600 ruplaa. Jos tilaat sen kiinteässä yrityksessä, sinun on lisättävä vielä 15-20% määrätylle määrälle. Ohuen koriste-kipsin levitystyö voidaan tehdä käsin.
 • Mitä laittaa. Edulliset seokset voivat kestää jopa 80% julkisivualueesta. Mutta kipsikulmien, aukkojen, lisääntyneiden kuormien ja kosteiden paikoissa on parempi ostaa laadukas polymeeri- tai silikaattikoostumus. Näin voit vähentää huomattavasti kalliiden seosten kulutusta ja siten rahaa.

Nykyisten hintojen per m2: n ulkopinnoitteella on hyväksyttävää tehdä työ itse, jos aikaa ja työtä sallitaan. Voit ainakin pienentää kalliin kokoonpanon kustannuksia. Niin kaunista ja luotettavaa viimeistelyä voidaan vähentää 3 000 ruplasta. neljännesvuosittain. m. enintään 1000 ruplaa.

Se on kaikki, nyt tiedät, millaisia ​​ratkaisuja seinien rappaus on omilla käsillään mittasuhteet.

Ulko-stukkotalo omalla kädellään

Ulkoseinän koristelu on vastuullinen tapahtuma, joka on suunniteltu luomaan suojakerros ja houkutteleva ulkonäkö. Yksi suosituimmista menetelmistä katsotaan julkisivuelementiksi. Tämä menetelmä ei edellytä ammattitaitoa ja kehittyneiden laitteiden käyttöä. Työmateriaalilla on hyväksyttävät kustannukset, jotka ovat huomattavasti pienemmät kuin muilla pinnoilla.

Kipsien edut

Sisustus julkisivuun kipsi on monia etuja, jotka selittävät sen suosio:

 • Pinnoite estää kosteuden tunkeutumisen, jolla on tuhoisa vaikutus. Samalla ei ole esteitä normaaliin höyrynvaihtoon, joka mahdollistaa seinien hengittämisen.
 • Ulompi kerros on ylimääräinen ääni- ja lämpöeristys. Tämä saavutetaan lisäaineilla, jotka parantavat seoksen ominaisuuksia.
 • Koristeellinen valitus. Pintamaalaukseen voidaan soveltaa erilaisia ​​tuotteita ja tekniikoita, jotka mahdollistavat tekstuurin ja halutun värin. Seos kipsille on hyvin sävytetty.
 • Joustavuus. Yhdisteillä, joilla on polymeerikomponentti, on tämä ominaisuus. Tämän laadun takia päällyste ei tuhoutu rakennuksen kutistumisen ja lämpötilan putoamisen vuoksi.

Modernit polymeeriyhdisteet ovat ainutlaatuisia suorituskykyominaisuuksia ja kadehdittavaa kauneutta

 • Helppo asennus. Julkisivujen koristelu ei vaadi monimutkaisia ​​matemaattisia laskelmia ja kehyksen rakentamista.
 • Korjausmahdollisuus. Vahinko voidaan helposti korjata. Mutta jos ne muodostavat yli 30% pinnasta, se tarkoittaa väärää koostumuksen valintaa tai käyttöolosuhteiden rikkomista.
 • Kaikki edut tukevat materiaalin demokraattista hintaa, jopa nykyaikaisten polymeeriratkaisujen ostamisen myötä.

  Työskentele eri pinnoilla

  Julkisivu-kipsi sopii hyvin lähes kaikentyyppisiin pintoihin, vaikka kussakin tapauksessa prosessi voi poiketa toisistaan.

  1. Seinät on valmistettu puusta. Tämä on vaikein materiaali, joka vaatii pitkää valmistelua. Se koostuu kyllästämisestä pohjaan suojaavien yhdisteiden kanssa putkijäähdytteisten prosessien poistamiseksi. Jos työ tehdään hirsirakenteella, syntyy erityinen sorvaus, muussa tapauksessa ratkaisu ei voi sitoa tiukasti.

  Puu- ja kipsilevyillä on erilainen laajenemiskerroin, joten ratkaisuun, joka on hyvin ongelmallinen, asennetaan puinen vahvikekaali, tai se kiinnitetään lämmittimeen seinään ja kipsiä levitetään siihen

 • Betonipinnat. Tällä materiaalilla on hyvä tartunta, mutta huokosten vuoksi se absorboi nopeasti kosteutta, joten syväpintaiset alukkeet käsitellään. Ongelmia ilmenee lujitetuilla betonilejeillä, joilla on lukuisia liitoksia. Tällaisissa tapauksissa vaaditaan alustavaa käsittelyä sementtiformulaatioilla.
 • Tiilen julkisivut. Jotta kiinnitetty ratkaisu olisi luotettava kiinnitys, liitokset tehdään.
 • Jokainen materiaali, jonka seinämät on tehty, tarvitsee yksilöllisen lähestymistavan.

  Vihje! Talon kipsi julkisivu, joka on valmistettu hiilihapotetusta betonilohkosta - tämä on vastuullinen tapahtuma. Tosiasia on, että työstä tulee käyttää yhdisteitä, joilla on pienempi lujuus. Tämä on välttämätöntä materiaalien välisen sisäisen jännityksen välttämiseksi.

  Solusementin suora rappaus vaatii erityiskoostumuksia, mutta eristyksen asennuksella voit käyttää yksinkertaisia ​​ja halvempia ratkaisuja

  Tyypit kipsi

  Kysymys siitä, mitä seinien rappaus on, on olennainen osa työnkulkua. Ei ole aina mahdollista tunnistaa sopivaa lajiketta välittömästi, koska rakennusmarkkinoilla on monia vaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan.

  Ulkopinta on jaettu kolmeen luokkaan.

  Mineraalikoostumus

  Tähän ryhmään kuuluvat sementti- ja kipsipohjaiset ratkaisut.

  Ensimmäinen lajike pidetään suosituimpana erinomaisten ominaisuuksiensa ja edullisen hinnansa ansiosta. Mutta sillä on useita haittoja, jotka vaikeuttavat sen käyttämistä uusissa talouksissa.

  Sementtiin perustuvilla koristeellisilla mineraalikoostumuksilla on optimaalinen hinta-laatusuhde.

  Kipsiseosta käytetään paljon harvemmin johtuen vähäisestä saostusvastuksesta, vaikka seoksissa oli monia polymeerejä. Tämä johtaa siihen tosiasiaan, että höyrynläpäisevyys häiriintyy rappenpinnalle.

  Polymeeriliuokset

  Ryhmä sisältää seuraavat kipsipalkin tyypit: akryyli, silikaatti ja silikoni. Jokainen vaihtoehto on erilainen, se vaikuttaa materiaalin ominaisuuksiin.

  Suosituimmat ovat akryyliseokset. Niillä on erinomainen vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Niiden tärkein haitta on syttyvyys ja alttius pilaantumiselle, mikä merkitsee ulkonäön menetystä.

  Akryyliyhdisteet ovat erittäin kestäviä UV-säteilyä ja laajaa värivalikoimaa.

  Polymeeriliuoksilla on korkeat kustannukset, joten viimeistely suoritetaan aluksi halvemmilla materiaaleilla tasaamiseksi.

  Itse valmistetut sekoitukset

  Tähän sisältyvät mineraalitäyteaineiden pohjalta valmistetut formulaatiot, sillä lisäaineet ovat modifioivia aineita ja pehmittimiä. Ulkoisten seinien rappaus tällaisten materiaalien avulla monimutkaistaa se, että komponenttien oikea valinta on lähes mahdotonta. Tämä rajoittaa pinnoitteen kestävyyttä.

  Tämän tai mainitun koostumuksen valinta riippuu pitkälti rakennuksen tarkoituksesta, joten mineraali- ja jopa kotitekoinen kipsi soveltuu ulkorakennuksiin, ja on parempi käyttää rahaa polymeeriin talojen edessä.

  tekniikka

  Ulkoisen rappausalan tekniikka kädessäsi käsittelee työn jakautumista vaiheisiin, jotka toteutetaan tiukasti:

  1. Sopivan koostumuksen valinta riippuen pinnan tyypistä ja ilmasto-olosuhteista.
  2. Jalustan ja työkalujen valmistelu on vastuullinen menettely, jonka avulla voit välttää muita ongelmia.
  3. Majakoiden asennus on ainoa ratkaisu epätasaisille seinille. Lisäksi talon rappaaminen ulkopuolelta on paljon helpompaa, varsinkin ilman kokemusta.
  4. Seinien viimeistely - ratkaisu soveltaminen sopivalla tavalla.
  5. Pinnan hionnalla voit poistaa epäsäännöllisyydet ja välttää halkeilua käytettäessä tiettyjä tuotetyyppejä.

  Materiaalin valinta

  Päällystetty talo kipsillä alkaa sopivan kokoonpanon valinnalla. Voit tehdä tämän noudattamalla seuraavia sääntöjä:

  • Itse valmistettuja seoksia suositellaan tilanteissa, joissa pinnan tarkoitus on kipua osittain tai lyhyeksi ajaksi.
  • Mineraaliratkaisut vaativat vakavaa asennetta. Päättäessään kipsin talon julkisivusta, joka ei kata kutistusta vähimmäiskustannuksin, on tällaisissa yhdisteissä kiinnitettävä huomiota. On pidettävä mielessä, että materiaali myydään kuivassa muodossa ja on valmisteltava.
  • Polymeerikoostumuksilla on hyvä elastisuus ja tarttuvuus. Ne myydään valmiina, mikä helpottaa prosessia. Mutta työ olisi tehtävä viipymättä, koska seos nopeasti asetetaan.
  Kuivaseokset ovat halvempia ja varastoitu pidempään, mutta kodin käsityöläiselle on parasta valita valmis sekoitus, koska on paljon helpompaa työskennellä

  Varoitus! Kun ostat, sinun on kiinnitettävä huomiota säilytykseen ja valmistajaan. On parempi luopua tuntemattomista yrityksistä, joiden materiaalikustannukset ovat pienemmät kuin muut.

  Valmistelutyöt

  Ulkopinnan seinien rappaus edellyttää pohjan perusteellista valmistusta:

  1. Jos pinta on aiemmin käsitelty muilla koristepinnoitteilla, ne poistetaan kokonaan. Maalin poistamisen aikana voi syntyä vaikeuksia: tällaisilla alueilla on huono tartunta ja siksi ne on puhdistettava. Tätä varten voit käyttää erityisiä pesuja. Pienet maaleja poistetaan mekaanisesti.

  Kummassakin tapauksessa vanhan viimeistelyn päälle ei saa antaa tuoretta kipsiä, joten myöhempi irtoaminen on liian suuri

 • Arvioida pohjan tila. Viimeistelyä ei saa tehdä pinnoitteilla, joilla on halkeamia, siruja tai muita ongelmia. Julkisivu-rappaus auttaa piilottamaan vain pieniä virheitä.
 • Aukot kirjataan ja puhdistetaan. Jos vauriot ovat suuria tai risteyksessä, käytetään lasikuituvahvisteista verkkoa. Se asetetaan levitettyyn liuokseen ja peitetään hyvin.
 • Seinät ovat maadoitettuja. Valitse sopiva koostumus tietylle materiaalille. Levitä kaksi tai kolme kerrosta, kun jokainen odottaa pinnan kuivumista.
 • Jos teokset tehdään seinillä, joilla on heikko kiinnittyminen (esim. Teräsbetonilaatat), ne sitten peitetään vahvistusverkolla ennen kipsiä. Se on kiristetty ympärysmitan ympärillä, kiinnikkeitä ja ruuveja käytetään.

  Lujittava verkko voi olla terästä tai lasikuitua, mutta materiaalista riippumatta se on kiinnitettävä seinään ilman rypytystä tai päällekkäisyyksiä.

  lämpeneminen

  Joitakin epäilyjä voi syntyä, kun on tarpeen päättää, miten kipsi talon luomalla kerros lämpöeristys. Tämä tilanne on melko yleinen. Tätä varten suoritetaan seuraavat toimet:

  1. Valmistuksen jälkeen pinta on kyllästetty antiseptteillä.
  2. Teokset tehdään jäykällä eristyksellä: vaahto tai vaahto. Levyt on porrastettu liimalla ja kiinnitetty erityisillä tapilla.
  3. Liitokset on päällystetty tiivisteellä tai vaahdolla. Tämä estää "kylmien siltojen" syntymisen.
  4. Yläpuolelta kalvo ja vahvistusverkko venyttää.

  Vihje! Lämpöeristeiden paksuus riippuu alueen ilmastosta ja talon ominaisuuksista.

  Maan Euroopan osassa eristyspaksuus kipsi on 50 - 70 mm, pohjoisilla alueilla se alkaa 100 mm

  työkalu

  Työtä varten tarvitaan yksinkertaisia ​​työkaluja:

  • kapasiteetti (jos seosta ostetaan kuivassa muodossa);
  • poraa suuttimen sekoittimella;
  • joukko spatulas;
  • sääntö;
  • Majakat.
  Yksi itsekiinnistämisen eduista on edullinen joukko yksinkertaisia ​​työkaluja.

  Majakkojen asennus

  Jotta talon kipsi ulkonäkö olisi hyvä, majakat asennetaan. Ne ovat välttämättömiä aloituskerroksen yhteydessä. Asennus on seuraava:

  1. Seinä tarkastetaan luodilla ja tasoilla. Tämän avulla voit määrittää poikkeaman määrän ja sijainnin. Pinta voi vajota ylös tai alas.
  2. Metrijärjestelmäprofiileja käytettäessä ne leikataan haluttuun kokoon.
  3. Asennus tehdään ratkaisuun. Ensimmäinen elementti asennetaan 20 cm: n etäisyydelle rakennuksen kulmasta. Tätä varten seinää levitetään pystysuoraan 50 cm välein.
  4. Yksityiskohtaisesti istuu ratkaisu ja tasoitetaan tasolle. Tuotteiden välinen askel on 60-100 cm.
  5. Asetuksen jälkeen profiilin ja pinnan väliset aukot täytetään.
  Aloittelijan päällikkö paremmin asentaa majakit ruuveilla "Ushastik" -asennuksessa, ratkaisu on halvempaa, mutta se tarttuu liian nopeasti ja tämä asennus vaatii taitoa

  Vihje! Merkkejä ei ole asennettu, kun kerros on alle 5 mm.

  rappaus

  Ratkaisun soveltaminen tapahtuu kahdella tavalla: käsikirja ja kone. Toinen vaihtoehto edellyttää erityislaitteiden käyttöä tai asiantuntijoiden osallistumista.

  Seinien ulkoinen seinäpinnoitus on usein jaettu vaiheisiin:

  1. Aseta aloituskerros. Valmistettu seos kaadetaan majakoiden väliin, kattaen koko alueen.

  Jos majakat on asennettu oikein, ratkaisun mukauttaminen sääntöön ei ole vaikea

 • Sääntö on asetettu ja sujuvasti nostettu.
 • Tyhjät istuimet ovat täynnä ratkaisu, ja sitten jälleen kerran ohi sääntö. Toimenpide toistetaan lopulliseen kohdistamiseen saakka.
 • Seuraavaksi siirry viereisiin alueisiin.
 • Kuivumisen jälkeen valokeilat poistetaan ja reiät ovat tahri- tettuja.

  Viimeistely

  Viimeistelyä käytetään viimeistelyn päällä. Sen alapuolella on lasikuituvahvisteinen verkko. Periaate on, että ratkaisu on tasaisesti jaettu leveällä lastalla pinnan yli. Jos seinät rappeutuvat poikkeuksetta, käytä työkaluja, jotka jättävät jälkiä tai käytä erityistä teksturoitua seosta.

  Julkisivun sisustustyypeistä on helpointa, että kodin käsityöläinen järjestää kipsi "Fur Coat"

  Vihje! Voit kipata talon seinät ilman etukäteen suuntautumista. Erinomainen tulos saavutetaan, kun muodostetaan "turkki" käsi sprinkleri. Tämä pinnoite näyttää hyvin alkuperäiseltä.

  Jos haluat muodostaa sileän pinnan, kukin kipsipinta-alue hiotaan. Tätä varten kostutetulla spatulla suoritettiin pyöreä liike. Ja jotta talon ulko-kipsi olisi ilmaiseva, se maalataan sopivalla värillä.