Kuinka tehdä tärytin betonista porauksesta tai puncherista omiin käsiisi

Rakenteessa korkealaatuisen betonin perustusten tai monoliittisten seinien rakentaminen on välttämätöntä sen sijoittamiseksi ilman aukkoja. Tätä varten on luotu erityisiä mekanismeja, joita kutsutaan betonitiivisteiksi tai tärinöiksi.
Taajuusmuuttajan käyttöperiaatteen mukaan 3 tyyppisiä rakenteita suoritetaan:

 • pneumaattinen,
 • sähköinen ja
 • polttomoottorit (ICE).

Tärinän siirtäminen ratkaisuun - syvä ja pinnallinen.

Pneumaattiset yksiköt

On olemassa kaksi tyyppiä: työskentelee pneumaattisen vasaran ja pyörivien turbiinien periaatteella. Ensimmäisessä tapauksessa työkappale vastaanottaa tärinän iskuvasaran iskuilta iskuilta. Toisessa, joustava taajuusmuuttaja on kiinnitetty roottorin kärkeen, joka on kytketty keppiin. Roottori saa pyörimisen kompressorin aiheuttamasta paineilmas- ta.

sähkö-

puolestaan ​​jaetaan kiinteisiin ja kannettaviin. Kiinteät ovat saatavilla sähkömoottoreiden avulla, jotka on asennettu alustoille tai liukureille ja joilla on vain rajoitetusti liikuteltavuus. Moottorit valmistetaan telineissä ja pysyvät liikkumattomina värähtelijän käytön aikana. Kannettava (manuaalinen), jota käyttävät sähköporat tai perforaattorit.

Polttomoottorit (ICE).

ICE: n kannattama joustava akseli saa pyörimisen kytkimestä mekaanisella liitännällä lähtöakseliin.

Joustava käyttökoneisto (mace)

Tätä tarkoitusta varten teollisuus tuottaa suuttimen - tärinän betoniin porauksessa edulliseen hintaan, joka on tuotettu kotitalous- ja ammattimuutoksissa.
Ammatilliset täryttimet: niillä on erityinen muotoilu riippuen työn tyypistä ja ajettavasta voimasta.
Kotitalous: kotitalouskäyttöön yksinkertainen betonilattian tai grillausperustusten kaataminen.
Artikkelissa käsitellään vain kotitalouslaitteita betonin tiivistämiseen.

Laitteen värähtelijä

Vibraattori koostuu kolmesta osasta:

 • suoraan tärytin;
 • ajaa toimeenpanevalle elimelle - tärisevä vasara;
 • käyttömekanismi. Tämä laite voi olla mikä tahansa moottori: pneumaattinen, sähköinen tai polttomoottori.

Joustava käyttölaite

Moottorin ja toimeenpanevan elimen välinen yhteys on joustava. Asemat voivat olla eri malleja: joustava, metallinen, lyhyt, pitkä, suljettu, jäykkä asennus ja valittu tietyntyyppiseen työhön. Taipuisan käyttölaitteen ulkohalkaisija voi olla laaja 15 - 35 mm, pituus 0,5 - 15 m. Monipuolisin joustava akseli on 2,5-3 m pitkä.

Taajuusmuuttaja koostuu ulkoisesta ontosta kuoresta, jossa on sisäpuo- lella joustava teräskaapeli tai kierretty jousi. Toisesta päästään teräskaapeli on kytketty moottorin akseliin, toinen pää sopii "syöttölaitteelle". Kytkentä tehdään klassisella kuusikulmalla tai kiristyskauluksella.

Laitteen kärki (värähtelijä)

Värähtelijää käytetään luomaan suurtaajuisia mekaanisia aaltoja ja siirtämään ne konkreettiseen ratkaisuun. Kärjen muotoilu vaihtelee, mutta tarkoituksena on yksi - korkean taajuuden värähtelyn luominen kärjessä ja tärinän siirto laastille.

Tärinän muodostamiseksi käytetään epäkeskoakselia. Eksentrisyys luo ylimääräisen kuorman toisaalta kiinni olevan sauvan päähän tai keskelle. Sauva itse on kiinteän kuoren sisällä, tavallisesti se on metalli ja putkesta tehty. Epäkeskoakselin pyöriminen saadaan laakereista, joiden ulkokehikot on asennettu koteloon toimiviin ohjaimiin, sisempään häkkiin - epäkeskoiseen sauvaan.

"Vetimen" kotelo on hermeettisesti suljettu toisesta päästään, jolloin joustava akseli, joka on liitetty vibro-tankoon, sopii toiseen. Tangon epäkeskon purkaminen alkaa värähtelemään. Tärinää laakerien läpi lähetetään kärjen runkoon. Värähtelytaajuus riippuu taajuusmuuttajan nopeudesta ja akselin halkaisijasta, johon epäkesko sijaitsee. Mitä suurempi akselin halkaisija, sitä suurempi amplitudi ja sitä pienempi värähtelytaajuus.

Tiivisteiden ulkoiset laitteet

Syvätiivisteiden lisäksi betonielementti tuottaa ulkoisia. Ulkoisia laitteita käytetään pienien, kapeiden tai syvien tuotteiden valmistukseen, esimerkiksi monoliittisiin seiniin tai pylväisiin. Tällaisissa laitteissa mekaanisten aaltojen läpäisyn periaate liuokseen välitetään seulan kuorien läpi, joissa seos sijaitsee. Pienet yhtenäiset tai samankokoiset osat sijoitetaan yksitasoiseen jalustaan, tärinät lähetetään yhteisen tärisevän pöydän kautta, jota käyttää yksi ainoa propulsioyksikkö.
Ulkoisia täryttimiä käytetään laajasti myös purkamaan liuosta suurista säiliöistä: auto- tai betonisekoittimista ja nopeuttamaan seoksen liikkumista lokeroihin.

Tällaisten laitteiden rakenne on yksinkertainen, yleensä - se on yksivaiheinen tai kolmivaiheinen moottori, jossa on pitkänomaiset akselit, joihin on asennettu epäsymmetriset holkit. Kun akseli pyörii, nämä holkit muodostavat tärinän, joka välitetään jäykkään kiinnikkeeseen pöydän läpi tuotteisiin.

Tärinän tehon lisäämiseksi epäsymmetristen holkkien äärimmäiset päät voivat koskettaa pöydän jalustan pohjaa ja aiheuttaa ylimääräisen amplitudin iskuilta. Edellä mainittujen lisäksi betoniseosten käsittelyyn on muovaus- ja puristuskoneita.

Värähtelulaitteiden yleiset ominaisuudet konkreettisten ratkaisujen tiivistämiseksi

Dynaaminen betonivibraattori

"Dynamic" on tunnetuin brändi kiinalaisista instrumenttien valmistajista, mukaan lukien rakentaminen ja käsityökalut. Virallinen nimi Dynamic Construction Machinery Co., Ltd. On mahdollista ostaa erikseen joustava taajuusmuuttaja, jonka yritys valmistaa. Yksi suosituimmista on mallimerkki EN. Puskurin halkaisijat ovat 25 - 58 mm. Joustavan ajon pituus on 2,5 - 9 m. Tätä tuotetta voidaan käyttää myös syvällä täryttimellä betonille, joka sopii porakoneeseen tai valitaksesi yksittäisen työstökoneen työstä riippuen.

Vibraattori betonimalleille ZPND

Saman yrityksen julkaisu, ero on se, että ZPND-malli on keskittynyt enemmän ammattimaiseen työhön, sillä on vahvempi kiinnityskärki ja laaja valikoima halkaisijalkoja.

Ajomallit

DYNAMIC DV-230 -mallia (kuvassa) edustaa yksi monista malleista kiinteän täryttimen taipuisien akseleiden käyttämistä betoniseoksen tiivistämiseksi. DYNAMIC DV: llä on erilaisia ​​moottoreita, joilla on erilainen teho ja nopeus. Malli DV-230 on sijoitettu ammatilliseksi työkaluksi, jonka teho on 1,5 kW ja liikevaihto 12 tuhatta r / min.

Työssä ei ole aikarajaa. Teho AC 220V, taajuus 50 Hz. Se on vesitiivis kotelo, jolla on korkea lujuus polystyreeni, korkea suoja sähköiskuilta. Käyttöolosuhteita rajoittaa syöttöjohtimen pituus ja teho. Kapasiteetti 15 m 3 tunnissa.

Vetokoukku VER-1500 on valmistettu kevyestä kannettavasta mallista, joka perustuu poraukseen. Toimitetaan ilman lisävarusteita. Valmistaja asettaa laitetta kotikäyttöön. Käsikäyttöinen kannettava moottori valmistetaan ilman nopeussäädintä suoritetuilla poroilla. Tärkein etu on liikkuvuus, helppous ja helppokäyttöisyys. Sitä voidaan käyttää lattian ompelemiseen tai nauhan tai paahtopohjan täyttämisen rakenteiden tiivistämiseen. Kapasiteetti 5-7 m 3 tunnissa.

Esitetyistä malleista on esitetty taulukossa.

Polttomoottoreihin perustuvien autonomisten asemien tarkistaminen

Grost VGB 4000 W.

Taajuusmuuttaja on tehty 4000 watin nelitahtisen bensiinimoottorin perusteella. (Kiina) Polttomoottorin perusteella tehdyt itsenäiset lähteet ovat betonipuristimen joustavan akselin pääkäytön lisäksi työkaluja lisälaitteiden, kuten virtamoottorin, yleiskäyttöisten kytkimien kytkemiseen muiden koneiden ja standardiakselien liittämiseen.

ICE Grost VGB 4000 W pääkäyttötarkoituksen lisäksi voidaan käyttää ylimääräisenä sähkötehon lähteenä 4 kW: een asti. Monikäyttöinen moottorin käyttö tekee siitä välttämätöntä esineille, joilla ei ole vakioenergiaa.

CHAMPION CVG424

Tämä on toinen yleinen asema kiinalaiselta yritykseltä, jolla on sama valta kuin edellä on kuvattu, mutta halvempaa. Malli on 4 kg painavampi jalustan ansiosta, koska se on valmistettu paksuisesta seinämästä. Sillä on pienempi polttoainesäiliö. Moottoreiden ominaisuudet on esitetty taulukossa.

Autonomisten täryttimien tärinän perusominaisuudet

Teollisuusbetonin tiivistyslaitteisto on kallis, ja niiden hankinta on suositeltavaa suurelle määrälle työtä. Jos konkreettinen työ on epävakaa ja kotiteatterissa on 1 kW: n teho ja enemmän, niin on järkevää tehdä syvä vibratori betoniin, jossa on poranasu.

"Beaterin"

"Beater" on työkappale, joka luo värähtelyn siirtämiseksi betonin työseokseen. Värähtely luo eksentrisen sauvan, joka pyörii laakereissa. Tangon valmistukseen tarvitaan teräsnauha 12-20 mm (valitun putken sisähalkaisijasta riippuen). Kiertäen epäkeskon sorviin tai lisäämällä lisäkuormaa tangon puolelle.

Ennen kuin haluat tehdä epäkeskon itse, sinun on valittava laakerit, joissa se pyörii. Itse akselilla on tarpeen valmistaa laakerin istuimet. Akselin pituus lasketaan riippuen sauvan halkaisijasta ja pituudesta. Mitä voimakkaampi pora, sitä pidempi tai suurempi epäkesko.

Valitaan laakeri

Laakerin kuormitustyyppi - pyöriminen vaihtelevalla säteiskuormalla. Radiaalikuormitus siirretään sauvasta kehoon. Lisäkuorma kantaa laakerin akselin päässä, joka on radiaalisen kestävän kuorman alla.

Laakerien tyypit, jotka havaitsevat säteittäisen kuormituksen

a-c) yksiriviset säteittäiset kuulalaakerit tyyppiä 0000, 60000 ja 80000 (ilman yhtä, kaksi suojaavaa aluslevyä);

a-c) säteittäiset rullalaakerit, joilla on lyhyet sylinterimäiset rullat, tyypit 2000, 32000, 42000, 52000, 92000, 62000;

ee) yksiriviset kulmaliittimet, tyyppi 36000; yksirivinen säteittäinen työntörulla, kartiorullilla, tyyppi 7000.

Useiden tyypillisten laakereiden analysoinnin jälkeen voimme päätellä, että kaikkein budjettivaihtoehtona on valita radiaalinen yksirivinen tyyppi 0000. Näillä laakereilla on yksinkertaisin rakenne, mutta niillä on myös alhaisin suoja. Jos vastuussa oleva päällikkö tottuu tekemään kaiken niin kuin pitäisi, mutta on selvää, että tämä vaihtoehto ei ole optimaalinen. Jos valitaan yksirivinen säteittäinen kuulalaakeri, on parasta ottaa vaihtoehto kahdella suojalevyllä, se on suojattu likaantumiselta ja ei vaadi voitelua. Se on asetettu valmistukseen.

Jopa paremmat, muuttuvat säteittäiset kuormat kestävät radiaalisesti - niiden rullalaakerit kuormitusjakelussa kulkevat koko rullan alueella, vastaavasti kuormitusprosentti jakautuu leikkeiden koko alueelle.
Koska laakerin toimintaolosuhteet ovat akselin päässä, joka ei ole vain säteittäisen kuormituksen alla, vaan se on myös kestettävä koko rakenteen paino, sopii parhaiten lyhyitä teloja käyttävällä työntörullalaakerilla tai radiaalisella työntörullalaakerilla, joka on varustettu tyypin 7000 (df) kartiorullalla, kuvassa.

Laakeri sopii

Laakereiden asentamiseksi asianmukaisesti on välttämätöntä valmistaa sopiva paikka akselille laakerirenkaiden istuimelle. Ulkopuolelle on välttämätöntä tehdä akselilaatikko, jonka ulkohalkaisija on vastattava syöttöputken sisähalkaisija. Sisäkisko on asennettu akseliin.
Ensinnäkin istuimen pinnan on oltava tasainen, ja se on tehtävä vähintään 5: n tarkkuusluokkiin. Päätylaipan varren on oltava kierretty ja laakerin kiinnittävä mutteri.

Laakerin laskeutuminen akselin valmistetulle pinnalle voidaan suorittaa sekä kuumassa että kylmässä tilassa. Kuuman laskeutumisen aikana laakerin sisähalkaisijan on oltava noin 0,07 mm pienempi kuin akselin halkaisija ja lämmitettävä öljyyn 80 ° C: n lämpötilaan ennen laskeutumista.

Kylmä istuvuus - häkissä olevan istuimen pinnan halkaisijan on vastattava täsmälleen laakeria. Tässä tapauksessa leikkeiden purkaminen erityisellä liimalla on sallittua. Laakeriin sallittuja toleransseja voidaan tarkastella kuvassa.

Kiinnitä värähtelijä porakoneeseen

Suurten tärinän asentamista betoniin porakoneen suuttimella voidaan esittää katsomalla kuvaa. Kiinnitys koostuu kiinnittimestä, joka on kiinnitetty karan ulkonevaan osaan. Suojaputken pitimet ja koko rakenne hitsataan siihen. Ja vaikka tämä ei ole paras vaihtoehto, mutta periaate on yksinkertainen ja yksinkertainen.

Edellytykset onnistuneelle rakentamiselle

Laakerointi

Jos laakeri on oikein valittu kuormalle ja kaikki istutusolosuhteet täyttyvät, pitkäaikaistyö on taattu, koska kaikki laakerit on suunniteltu toimimaan jopa 5 miljoonalla kierroksella. Standardissa säädetään myös laakerin sallitusta lämpötilasta. Kuumennuslämpötila käytön aikana saa olla enintään 35 ° C ympäristön edessä, rajoittava lämmitys ei ole yli 80 ° C.

Koko kokoonpanon työ

Laakereiden nopea toiminta varmistetaan koko rakenteen asianmukaisella toiminnalla. Varsinkin kun asennetaan mekanismi. Tosiasia on, että moottorinsuojausjärjestelmä voidaan aktivoida suurella resistanssilla taajuusmuuttajan kaapelin vääntöä vastaan.

Täryttimen valmistuksen teollisissa versioissa suoja on suunniteltu itsetoimisiksi, kun peräkappaleen patruuna on kiinteästi kytketty taajuusmuuttajaan, koko kuorma siirtyy vaihteistolle ja porausreikien suoja voidaan laukaista (liukastuminen suojakytkimistä - räikkä tai sähkökatkos). Siksi on parasta aloittaa käyttökaapelin vähimmäisvastus, asettamalla se tiukasti suoraan.

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia tee-se-itseäsi: keräämät seoksen tiivistämiseen

Hyvä betonirakenteen tiivistyminen asennuksen jälkeen on tae siitä, että valmiin tuotteen tai rakenteen laatu on korkea. Monet tekevät laitteesta itsenäisesti. Yksi esimerkki on konkreettinen värähtelijä omalla kädellä. Tietenkin pienestä videosta on vaikea ymmärtää kaikkia vivahteita, joten tarkastelemme asiaa tarkemmin artikkelissamme.

Mitä konkreettisia täryttimiä käytetään

Aiheen kattamiseksi - kuinka tehdä vibratori betoniin, aloitetaan teorialla. Rakenteessa käytetään erilaisia ​​rakenteita, joihin betoni on asetettu ja sen tilavuus.

 • Uppoutuva - sen työyksikkö (kuten nimestä selkeästi) lasketaan betoniseokseen, jossa se lähettää tärinän ympäröivään betoniin. Siirrä tarvittaessa yksikköä tilavuuden mukaan. Yleensä käytetään kiinteisiin monoliittisiin rakenteisiin ja tuotteisiin.
 • Värähtelylevy (taso) - tärinä siirretään levyn avulla, jota siirretään seoksen pinnalle. Tätä yksikköä käytetään tasomaisiin rakenteisiin, kuten betonilaattoihin ja tasoituksiin. Myös ilman vibroplatformia, on mahdotonta tiivistää tyynyä hiekkaa ja raunioita laiduntamiseen tai telan asettamiseen.
 • Rake on samanlainen kuin vibroplatformin, vain laatta sijaan, kiskota käytetään. Päätarkoituksena on tasoittaa betonia, se tiivistää paitsi pintakerroksen myös koko tilavuuden.

Täyteyden ansiosta on mahdollista käyttää ei vain vaaka-, vaan myös pystysuorille pinnoille. Tiivistys värähtelevällä kiskolla vie vähän enemmän aikaa kuin levyn käyttäminen.

 • Vibrotuva - kiinteä tai mobiiliasennus, jonka pinnalla se muodostaa muodon betoniseoksella. Käytetään palaustuotteiden valmistukseen (esim. Laajennettu savibetonilohko). Teollisuudessa suurikokoisia värähteleviä pöytiä käytetään monien erilaisten rakenteiden, lattialevyjen ja pinnoitteiden, seinäpaneelien, palkkien ja ristikoiden muovaamiseen.

Myös täryttimet asennetaan usein suoraan muotoihin ja muottirakenteisiin, mikä parantaa paitsi tiivistymisen laatua myös pienentää työn suorituskykyä työn suorituksessa.

Vibraattorirakenne

Vibraattori koostuu taajuusmuuttajasta ja hyppääjästä, joka tuottaa työvuorelle lähetettyjä värähtelyjä (ratsastaja, kiskotyyny). Uppokytkimissä voidaan käyttää joustavaa akselia olevan välivaihteen.

Harkitse jokainen kohta tarkemmin. Jotkut kiihdyttimet yhdistävät käyttötoiminnon, ja malli koostuu vain kahdesta solmusta.

Vibraattori

Käytössä on yleensä kolme käyttölajia:

 • Electric - yleisin. Käytetään molempia tavanomaisia ​​asynkronimoottoreita ja suoravirran moottoreita. Erittäin harvoin on rakenteita, joissa sähkömagneetit (solenoidit) on tarkoitettu värähtelemään. Eroavaisuus yksinkertaisesti ja pieni paino. Useimmin täryttimet konkreettisille tee-se-itse -tyyppisille asemoille.

Haittoihin kuuluu se, että sinun on sovellettava erityisiä suojaustoimenpiteitä ja laskettava jännite sähköturvallisuuden varmistamiseksi rakennustyömaalla, kun työskentelet betoniseoksen kosteassa ympäristössä.

 • Pneumaattinen - voit saavuttaa vieläkin suuremman laihtumisen kuin sähkökäytössä. Ehdottomasti sähköinen turvallinen. Mutta hänen työstään tarvitaan kompressori, joka tuottaa paineilmaa. Tämäntyyppistä taajuusmuuttajaa käytetään siis useimmiten teollisuudessa.
 • Polttomoottorista. Nämä ovat monimutkaisempia ja raskaampia rakenteita, mutta ne tarjoavat itsenäisyyden virransyöttöjohteilta. Useimmiten käytetään korjaus- ja tiehankkeisiin, maisemointiin.

Tärinäherkku

Me luetellaan yleisimpiä teollisuuden suunnittelussa:

 • Yhden akselin epätasapaino - akseliin, jota pyöritetään käyttölaitteella, asennetaan useita painotusyhdisteitä (epäkeskiset epätasaisuudet), jotka johtavat sen epätasapainoon, joka aiheuttaa tärinää.

Kompakti ja yksinkertainen muotoilu. Haittoihin kuuluvat akselilaakereiden (laakerit) nopea kuluminen. Oscillations are not directed.

 • Pendulum on yhden akselin epätasapainon aggregaatin muunnelma. Se käyttää heilurijousia, joka ohjaa tärinää.
 • Kahden akselin epätasapainon yksi on itse asiassa kaksi lukittua yksittäisakselin viritystä, jotka pyörivät samanaikaisesti eri suuntiin. Voit luoda suunnattuja värähtelyjä, myös monimutkaisia ​​ruuveja. Tukien kuluminen on hieman pienempi kuin yksittäisen akselin kuluminen.
 • Planetary - siinä on juoksija, joka on yhdistetty taajuusmuuttajaan taipuisien liitosrullien avulla pyöreän radan ympärillä. Run-in-raita voi olla joko sisäinen tai ulkoinen. Liukusäätimen nopeus, joka kulkee ympyrässä, ei vastaa taajuusmuuttajan kierrosten lukumäärää.

Tämän tyyppisen värähtelyä edistävän edun edut sisältävät työkappaleen pienen halkaisijan, joka on tärkeä upotusvärähtelijöille. Voidaan tuottaa korkeataajuisia tärinöitä jopa 20 kHz: iin, jopa ilman nopeita asemia.

 • Pneumaattinen planeetta. Siinä liukusäätimen pyörimisnopeus juoksumattoon johtuu pyöreästä terästä aiheutuvasta ilmanpaineesta ja pyörivästä terästä sekä paine- ja pakoputkojen reiät.

Yksi kompakteimmista malleista johtuen siitä, että ulkoista asemaa ei tarvita. Akselin mitat ovat pienemmät kuin perinteinen planeettavärähtelysykli. Se muodostaa kahden taajuuden värähtelyn sekä liukusäätimen ajettaessa että akselin epäkeskisyyden vuoksi, johon terä on kiinnitetty.

Tutkittuaan teoreettiset kysymykset, siirrymme suoraan kotitekoisten täryttimien muotoihin. Muuten varaamme, että melkein kaikille rakenteille voidaan käyttää paitsi itse tehtyjä jännittäjiä myös teollisuusyksiköitä.

Puncher-pohjainen värähtelijä

On jopa vaikeaa kutsua tätä muotoilua perforatorista valmistetusta tee-se-itse-vibraattorista. Korjaamme yksinkertaisesti työporaa paksummalla osuudella valssausta.

Jotta se voidaan kiinnittää istukkaan, sen reunoja on ehkä työstettävä sorvalla tai ainakin hiekkapaperilla. On mahdollista, jopa suuremman hyötysuhteen vuoksi, että aluslevy (nikkeli) hitsataan päätypinnalle kuten tässä artikkelissa.

Kääntäkää rei'itys reikään, ja alamme tiivistyä betonia. Totta, vaikutus betonin värähtelyyn ja ei niin vahva, mutta samanaikaisesti me painamme sitä ja me baonikot.

Odottaneet merkkejä tiivistymisen loppumisesta siirrämme improvisoitua vibratoria toiselle paikalle. Lisäksi laadullisen tuotteen hankkimiseksi sinun ei tarvitse järjestää uudelleen 60-80 senttimetriä, mutta useammin.

Neuvoston. Tosiasiassa, että on aika lopettaa tärinä, ilmenee huokosten ilmanpoistoaukon pää (kuplien muodostaminen pinnalla) ja sementtimaidon (neste) ulkonäkö. Näiden merkkien avulla pysäytämme välittömästi värähtelevän - muuten voimme aiheuttaa seoksen stratifikaatiota.

Pora bottiä varten

Tämä on todellinen tärytin. Totta, jotta se vaikeutuu - tarvitset materiaalia ja työkaluja. Värinäherkkänä, valitse yksiakselisen epätasapainon rakenne. Tämä ei ole kovin yksityiskohtainen ohje, koska kaikki riippuu kyvyistä ja käytettävissä olevista (tai ostettavissa olevista) komponenteista.

Tarvitsemme seuraavia laitteita ja työkaluja sekä materiaaleja ja varaosia. Samanlainen malli on esitetty kuvassa.

Työkalut ja koneet

Tietenkään ei ole välttämätöntä saada kaikkea kotona, mikä riittää siihen, että pääset käsiksi korjaamoon.

 • Sorvi (melko yksinkertainen).
 • Jyrsintä tai ainakin enemmän tai vähemmän voimakas hiominen ja hionta.
 • Hitsauskone.
 • LVI-työkalujen sarja.
 • Ehkä voimakas juotoskaasu tai laitteet kaasupolttimen liekin juottamiseen.

Materiaalit ja osat

 • Putki, voit jopa hitsata halkaisijaltaan 50-60 mm ja pituus noin puoli metriä.
 • Kaksi laakeria, mieluiten raskas sarja, halkaisija lähelle putken sisäistä halkaisijaa.
 • Teräspyöreä puu on läpimitaltaan lähelle putkea, liittimiä ja holkkeja varten.
 • Pyöreä tanko, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin sisemmän laakerirenkaan halkaisija.
 • Neliö tai äärimmäisissä tapauksissa epätasapainon ympyrä. Sen paksuuden tulisi olla hieman pienempi (2-3 mm) akselin säteen ja putken sisäisen säteen välinen ero. Neliöputki on vielä parempi.
 • Joustava akseli pora tai drimler. Nopeusmittaria käytetään joskus, mutta se ei ole pitkä, koska se ei ole suunniteltu raskaille kuormille.
 • Kuminauha tai paroniitti.
 • Rasva ja silikonitiiviste.

Aloittaminen

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia omia käsiäsi voi tästä artikkelista.

 1. Ensinnäkin valmistele akseli. Leikkaamme pyöreää puuta muutama senttimetri lyhyempi kuin putki, jotta se voidaan kiinnittää joustavan akselin kärkeen.
 2. Akselin toinen pää on käännetty niin, että se sopii tiukasti laakerin sisäkiskoon ja lepää sitä paksummalla, käsittelemättömällä osalla. Älä unohda valita uraa jännityksen helpottamiseksi - akseli toimii melko vaikeissa olosuhteissa murtumien kohdalla.
 3. Toista päätä käsitellään monimutkaisemmalla tavalla - se tulee laakerista ja kiinnittyy joustavan akselin kärkeen. Asennussuunnittelu riippuu kärjestä. Jos et käytä akselia poraa varten, sinun on harkittava tätä sivustoa eri tavalla. Poraa esimerkiksi reiän akselin keskiosaan, johon voit sitten juottaa akselikaapelin tai kiinnittää se ruuveilla. Teknisen ajattelun läsnä ollessa - tämä ei ole vaikea tehtävä.
 4. Akseli on valmis. Nyt meidän tehtävämme on saada se mistä se kamppailee muissa mekanismeissa - epätasapainossa. Tätä varten teemme kaksi toimenpidettä.
 5. Kiinnitä akselin akseli akselin ympäri. Jos löydät neliöputken, hitsaamme sen vieläkin paremmin ja täytämme sen lyijyllä - joten tasapaino on vaikeampi.
 6. Lisäksi, jos akselilla on riittävän suuret halkaisijat, voit hiomata sitä (tai valita mylly) vastakkain hitsattujen epätasapainon kanssa.
 7. Nyt käsittelemme kehoa - putkemme. Rakenteen varmistamiseksi leikkaamme langat sen päissä. On toivottavaa sisäinen - mutta viimeisenä keinona on mahdollista hallita ja ulkoistaa. Vibraattorin päädyt kiinnitetään siihen. Suunnitelman tiukkuuden vuoksi on toivottavaa leikata metrinen, mutta tuuman lanka. Valitse haluamasi vähimmäismäärä.

Valmistamme kannet, emme voi tehdä ilman sorvia.

 1. Etukansi on kartiomainen, jotta simpukka pääsee helpommin betoniseokseen. Samanaikaisesti se on kotelo, johon laakeri on asennettu.
 2. Takaa monimutkaisempi muoto. Sen keskelle kulkee reikä joustavan akselin läpivientiin. Sisäänkäynnin kohdalla on toivottavaa saada aikaan pidennys hitsaukseen tai juottamiseen (liimaus). Laakerin takana on paikka joustavan akselin ja värähtelupään akselin liittämiseen.

Kaikki osat ovat valmiita, siirry kokoonpanoon.

 • Asettamme takaosan laakerin akseliin, unohtamatta sitä voiteluun etukäteen.
 • Siirrämme taipuisan akselin kansiin ja yhdistämme sen akseliin.
 • Aseta takaosa paikalleen takakannen sisään.
 • Asenna takakuori paikalleen. Yhteen kireyden vuoksi leikattiin (leikattiin) tiiviste paroniitista. Käytä lisäksi tiivisteainetta.
 • Asettamme etuosa paikalleen.
 • Asettamme etukannen ja yhdistämme sen siten, että laakeri on akselilla. Saavutamme kiihdytyksen puutteen - se voidaan tarkastaa liikuttamalla joustavaa akselia. Säädämme laakerin purkamisen kiinnittämällä kannen tai aluslevyjen avulla. Älä myöskään unohda tiivisteitä (jos meillä on huonosti laskettu mittasuhteet, saatat joutua käyttämään useampia niistä) ja tiiviste.
 • Kiinnitä kanteen joustavan akselin päähän. Jos se on tehty ohutterästä, jota ei voida hitsata, käytä juottamista. Jos se on poissa tai muovia, voit paljastaa vaipan ja juottaa sitä. Äärimmäisissä tapauksissa voit käyttää liimaa.

Neuvoston. On parempi juottaa kuin juotosraudalla ja tina-lyijyjuomalla, mutta kuparilla polttimella. Liitos on luotettavampi. Jos olet kuitenkin käyttänyt tinaa lyijyllä, juotoksen jälkeen pese liitos alkalisella saippualiuoksella tai soodiliuoksella jäljellä olevan juotoshapon poistamiseksi, mikä ajan myötä tuhoaa liitoksen. Kun kiehuu kuparina fluoksina, käytä boraksia.

 • Rakenne on suojattava itse purkamisesta tärinän aikana. Poraamme putken sivupinnalle pienet ruuvit (vastapäätä kierteisiä) reikiä (tarpeeksi halkaisija 3 millimetriä). Kierrä, ruuvaa ne.
 • Suunnittelu on valmis, voit kiinnittää joustavan akselin toisen pään porakoneeseen ja suorittaa testin.
 • Jotta värähtelevän pään osat voidaan suojata korroosiota vastaan, on toivottavaa maalata se.

Neuvoston. Luotettavuuden kannalta suunnittelu on tehtaalla huonompi. Jotta se kestää kauemmin, vältämme tyhjäkäynnin. Kytke porakone vain alas seinät alas betonissa. Kun se poistetaan, se sammuu välittömästi. Käytettäessä vakiovahkaa poraa varten, kun työkappaleen erottaminen akselista painikkeella on vielä helpompaa. Käännä tärinän pää päälle ja pois päältä, kun porata on käynnissä.

DIY rake

Harkitse myös, miten koottava tärytysrauta betoniin omalla kädelläsi, jota käytetään sileän ja kompaktin seoksen suhteen. Sen muotoilu ei ole mikään monimutkaisempi kuin porakoneen vibraattorin pää - käytännössä tarvitaan sama laitteisto. Materiaalit ja osat ovat hieman erilaiset.

Materiaalit ja osat itse valmistetulle vibrolaatille

 1. Vuokraus (kulma, kanava, lattia Tauri) kiskoille ja kehykselle. Jos on mahdollista hitsata inerttiä kaasua (argonia), on toivottavaa valita alumiini, muotoilu on helpompaa. Totta, voit koota alumiiniset osat ruuveilla, pultteilla ja muttereilla.
 2. Sylinterit epäkuntoon ja laakeripesään valmistukseen.
 3. Teräslevy laakeripesän suojuksille.
 4. Sähkömoottori, edullisesti akselin ulostulolla kotelon molemmilla puolilla. Jos tätä ei löydy, voit joko pidentää akselia toisella kädellä tai tehdä tärinän herätintä yhdellä epätasapainolla. Mutta se on hieman vähemmän luotettavaa..
 5. Laakerit, joiden sisähalkaisija on yhtä suuri kuin moottorin akselin halkaisija.
 6. Putki kahvien valmistukseen.
 7. Tina kansien valmistamiseksi.
 8. Kiinnittimet.
 9. Johdot ja käynnistysliittimet sähkömoottorin kytkemiseen.

Suunnittelussa valitaan myös yksinkertaisin epäsymmetrinen värähtelyherätin.

Rakenteellinen kokoonpano

Listataan tärkeimmät työvaiheet:

 • Keräämme kehyksen. Se edustaa itse värähtelevää kiskota (johon värähteleventtiili asennetaan) ja tasoituskiskon, johon on yhdistetty useita hyppyjä (kuten tikkaat).
 • Kiinnitämme sähkömoottorin kiskolle kiinnikkeiden ja pulttien avulla.

Varoitus. Kaikki kierteitetyt liitännät on suojattu itsestään löystymiseltä. Tätä varten käytämme joko lukkomuttereita tai sorkkataipaleita.

Seuraavaksi on asennettava epätasapaino moottorin akselille. On mahdollista kiinnittää ne suoraan moottorin akseliin, mutta asennamme lisää tukilaakereita.

Tämä johtuu siitä, että moottorin laakerit on asennettu suoraan alumiiniseoksestaan. Epätasapainon kiertoa aiheuttavien kuormien vuoksi pesät rikkovat nopeasti ja itse kansi voi romahtaa - alumiini on melko hauras.

 • Valmistamme (hiomme) laakerit ja kannet. Parempi luotettavuus ja hihojen (rauhaset) asentaminen.
 • Asenna laakerit koteloon. Ennen tätä voitele ne.
 • Laitamme laakerit moottorin akselille.
 • Nyt asennamme kotelon kehykseen. Teemme tämän asennuksen jälkeen laakereita akselille, koska on helpompi määrittää tarkka asema suhteessa akseliin. Käytämme myös kiinnikkeitä kiinnitykseen.
 • Asettamme hihansuulakkeet ja suojakotelot paikkoihin. Voit kiinnittää ne ruuveilla. Kannen alla olevan tiiviyden vuoksi laitamme ainakin pahvista valmistetut tiivisteet.
 • Teemme epätasapainoa. Ne ovat vauhtipyörä, jossa keskittimen lisäksi on vain yksi sektori noin yhdeksänkymmentä astetta. Erityistä tarkkuutta ei tarvita, koska sen päätehtävänä on ravistaa muotoilua eikä työn sileyttä. Siksi on mahdollista leikata valmiin vauhtipyörän tai valmiin vauhtipyörän kaasuleikkurilla ja hiekkapaperilla.
 • Panemme tasapainot paikoilleen. Laskeutuminen tulisi olla hyvin tiheää. Se ei riitä vain avaimet, lisäksi kiinnitä pultti, jossa aluslevy ruuvattu reikään akselin akselin ympäri. Lisäksi kierteellä, jonka suunta ei salli ruuvin kääntyä ulos, kun akseli pyörii. Lisäksi voimme kiinnittää itsestään purkautumisen lisäkärkisellä tapilla tai tulpalla.
 • Teemme kahvoja, joiden kanssa voimme siirtää vibrolaattia. Ne on kiinnitettävä tukevasti, joten tarjoamme tukia.
 • Tinnasta tehdään kotelo, joka sulkee pyörivän akselin ja epätasapainon. Se on välttämätöntä turvallisuuden kannalta. On suositeltavaa tehdä ne helposti irrotettaviksi.
 • Aseta kädensijalla kytkin sähkömoottorin käynnistämiseksi.
 • Asennamme sähköjohdon. Voit asettaa sen putken kahvan sisään.
 • Me testaamme mekanismin.
 • Jos kaikki toimii, maalataan rakenne.

Muuten, itse tehtyyn värähtelyherätin sijasta, voit käyttää ostettua. Tämä ei vain yksinkertaisesti yksinkertaista puolella, vaan myös tehdä vibrolath tuottavampi.

Värähtelystä värähtelevään levyyn

Itse valmis tärisevä rautatie betoniin voi olla monipuolisempi. Ja yksinkertaisesti. Sinun tarvitsee vain tehdä levy paksuisesta teräksestä (vähintään 3 millimetriä).

Leikkaa vain kooltaan ja hieman kaartuvat kuin kelkka kaksi vastakkaista reunaa. Sitten tarjoamme asentamisen rautateillemme. Poraa useita pulttireikiä ja rezkenkovat niin, että voit käyttää salaista päätä.

Kun tarvitsemme tärisevän levyn - kiinnitä tehty osa ja laite on valmis. Se on erittäin kätevä. Voit valmistaa uunin tyynyn alle radan alla. Irrota sitten laatan tasoitus betonilla värähtelevällä kiskolla ja kokoa sitten se yhteen.

ravistelulaitteessa

Tarkastellaan kolmannen tyyppistä laitetta betonin sekoittamiseksi tärinää - tärisyttävää pöytää. Kuten edellä mainittiin, se on tarkoitettu muotoiltujen tuotteiden valmistukseen. Se on alusta, jossa on tärinänvaimennin, joka on kiinnitetty runkoon iskunvaimentimien avulla.

Tässä osiossa en anna kovin yksityiskohtaisia ​​ohjeita, mielestäni ne, jotka ymmärtävät ensimmäiset osat, ymmärtävät tämän.

Tärytyspöydän valmistukseen tarvitsemme:

 • Materiaalit kehyksen (sängyn), minkä tahansa sopivan metallikulman, kanavan jne. Valmistukseen. Tärkeintä, älä unohda, että tämä ei ole tavallinen työpöytä, kuormitus, joka johtuu jatkuvasta värähtelystä, on suurempi, joten sinun on valittava enemmän.
 • Levy on suoraan itse pöydälle, edullisesti vähintään 3 millimetrin paksu.
 • Vaimentimet - kaikki sopivat jouset, joiden halkaisija on 15 millimetriä, esimerkiksi: auton ripustuksesta. Kumipäällysteitä käytetään myös joskus myös ajoneuvoista, mutta ne rajoittavat pöydän liikkeiden amplitudia.
 • Kiinnittimet.
 • Sähkömoottori, johdotus ja varusteet.
 • Sopivat koot ja laakerit.
 • Tyhjennys epätasapainon koteloihin, laakeripesät ja teräslevy niiden kannet.
 • Tina suojaavia aidoja varten.
 • Johdot ja käynnistysventtiilit moottorin kytkemiseksi verkkoon.

Voit tehdä värähtelevän pöydän, jolla on värähteleventtiili, joka on samanlainen kuin värähtelevä kisko. Mutta me hieman vaikeutamme suunnittelua, mikä lisää sen luotettavuutta. Siksi tarvitsemme lisää.

 1. Kruglyak tärinänvaimentimien akseleille.
 2. Hihnapyörät - kaksiosainen moottorille ja yhden säikeen värähtelyjäähdyttimiä varten. Lisäksi on toivottavaa valita suurempi halkaisija moottorille ja pienempi läpimitta patogeeneille, joten on mahdollista saavuttaa korkeampi värähtelytaajuus.

Keräämme vibrouttavia

 1. Ensinnäkin me hitsata sängyn runko.
 2. Sitten hitsataan pöydän runko ja kiinnitetään se itse pöydälle muodostava arkki.
 3. Yhdistämme molemmat osat iskunvaimentimien jousien (tai tyynyjen) kautta.
 4. Meillä on kaksi tärinää stimulaattoria. Niiden rakenne ja tekniikka ovat lähes samat, sillä ero on se, että sähkömoottoriakselin sijaan käytämme omaa, joka on asennettu yhden epätasaisen hihnapyörän puolelle.
 5. Asennetaan sähkömoottori, kiinnitä se ei suoraan pöytään vaan runkoon. Tämä säästää tarpeettomilta tärinöiltä ja lisää resursseja.
 6. Asettamme hihnapyörän moottorin akselille, jonka kanssa yhdistämme hihnat hihnapyörään tärinänvaimentimien akseleihin.
 7. Liitämme moottorin sähköosaan.
 8. Teemme testejä. On mahdollista, että koko rakenne kääntyy kasvavalla asteikolla - tämä tarkoittaa sitä, että tärinänvaihdimet tulivat resonanssiksi pöydän kanssa. Älä huolestu, säädä järjestelmää muuttamalla epätasapainon massaa tai muuttamalla pyörimisnopeutta (hihnapyörän halkaisijan muuttaminen).
 9. Jos kaikki on menestyksekästä - me maalataan tärisevän pöydän ja aloitamme sen hyödyntämisen.

Yritimme kertoa yksityiskohtaisesti kotitekoisesta betonista ja sen valmistuksesta. Olemme iloisia, jos autat tämän mallin kokoonpanossa tai ainakin rikastat teoreettista tietämystänne.