Konkreettisen värähtelyn tekeminen omiin käsiisi

Kun monoliittisia betonirakenteita kaadetaan, betonielementtiä käytetään laastin tiivistämiseen ja poistamiseen tyhjiöistä ja ilmakuplat. Markkinoilla on monia malleja täryttimiä, ja niiden ostaminen on perusteltua, jos aiot täyttää suuret määrät betonia. Mutta entä jos säätiön mitat eivät ole niin suuria, ja laitteiden osto hylkää kaikki säästöt? Vastaus on yksinkertainen: voit tehdä täryttimestä betoniin omia käsiäsi improvisoidusta työkalusta ja materiaalien jäännöksistä.

Kuinka konkreettinen värähtelijä toimii?

Sen toimintaperiaate perustuu ilmakuplien poistamiseen liuoksesta sekoittamalla. Betoni kaadetaan muottiin, jossa on varusteita, sekoitetaan käsin hyvin kovaa ja joskus mahdotonta. Betonikerroksen lyöttäminen metallipalkilla on tehoton. Siksi tarvitset laitteeseen, joka voi upottaa riittävän syvälle ja antaa sille korkeataajuisen tärinän. Tällainen laite on kotitekoinen tärytin betonille. Korkean taajuuden värähtelyn takia värähtelijä sekoittuu liuokseen, kun taas ilmakuplat, jotka ovat kevyempiä kuin betoni, nousevat nopeasti ulospäin. Betonin paksuus on monoliittinen, kosteudenkestävä, ei sisällä sisäisiä jännityksiä, kuoria ja heikkouksia, jotka ovat alttiita tuhoutumiselle.

Video näyttää betonin värähtelyn prosessin, kun näet, miten liuos tiivistyy ja saostuu.

Itse valmistettu tärytin betonista perforaterista

Ampumatilassa toimiva reikälaite suorittaa suurtaajuisen edestakaisen liikkeen. Kiinnitettäessä suuttimen muodossa raudoitustangon tai piikkejä voi hän tarvitsi pituus riittävän tehokkaasti rikkoa betoni sarake, joka on kätevä kaatamalla pystysuora rakenteita, kuten pinoon paaluttamisen. Suuttimen päävaatimus on riittävä pituus.

Käytettäessä reikälevyä täryttämään betonia vaakasuorissa rakenteissa, se kiinnitetään muottiin siten, että suutin on hieman kulmassa horisonttiin nähden. Tämä voidaan tehdä sopivalla halkaisijalla olevaan teräslevyyn kiinnitettynä muottiin. Aseta lävistimen pää aluslevyyn ja käynnistä se 2-3 minuuttia. Niin tee kaikki kaadetun betonin alueet.

Kotitekoinen konkreettinen vibratori porauksesta

Monoliittisten betonirakenteiden täyttämiseen voidaan käyttää monimutkaisempia, mutta myös kätevämpää mallia kotitekoisesta vibraattorista porauksesta. Sen periaate on muuntaa porausakselin pyöriminen tärinöiksi. Tämä vaikutus saavutetaan sisäisellä suuttimella, jolla on siirtymäpainopiste, joka on sijoitettu tiivistettyyn holkkiin putkiosasta.

Sisäisen suuttimen rooli on pyöreän poikkileikkauksen omaava teräsnauha, jonka läpimitta on 10-14 mm. Tangon pituus riippuu värähtelijän upotuksen syvyydestä, mutta huomaa, että tärinä kasvaa tangon kasvaessa. Tangon hitsattu painotus, painottaminen painopisteen, se voi olla valmistettu tanko on suorakulmainen tai neliömäinen poikkileikkaus pituus 10-15 cm. Paino materiaali on hitsattu pitkin tangon lopussa sen.

Tangot on sijoitettu joustavaan letkuun, jossa on vedeneristysominaisuudet - on välttämätöntä sulkea betonin sisääntulo paikoilleen. Vibraattori on halkaisijaltaan 30 - 50 mm: n erikoisputkiputki, jonka pituus on noin puoli metriä. Toisessa päässä putki hitsataan tai suljetaan sopivalla pistokkeella. Toisessa päässä putkeen on asennettu holkki, jossa on sisäseinään asennettava laakeri. Vuodon sisäpuolella olevan tangon pituuden tulisi olla sellainen, että pyörimisen aikana tangon päällä olevat seinät voivat aiheuttaa tärinän.

Värähtelyjen amplitudin säätö saavutetaan muuttamalla poran kierrosten lukumäärää. Poraus on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön, optimaalinen on valita laite, jonka kapasiteetti on yli 650 wattia.

Itsestään tehdyt täryttimet konkreettisille saattavat korvata yksikön ostamisen pienellä säätiöllä, jolloin niiden tuotanto auttaa vähentämään laitteiden hankinta- ja ostokustannuksia.

Suulakepuristin betonin värähtelemiseksi

Kuinka tehdä tärytin betonista perforaterista ja poraa omalla kädelläsi

Riippumatta rakenteen laajuudesta, betonielementti on välttämätön. Se parantaa liuoksen perusominaisuuksia, tekee seoksesta homogeenisen, poistaa ilman ja kosteuden siitä. Kaikilla ei ole ammattimaista sähkömekaanista värähtelijää, mutta piirustusten avulla voit luoda sen itsellesi kodin punsilla ja jopa tavallisella poralla.

Vibraattorin rakenne ja toimintaperiaate

Vibraattori on välttämätön tiheyden antamiseksi betonimassalle, jonka seurauksena sen lujuus kasvaa. Vibraattorin toiminta perustuu siihen, että aktiivisessa tilassa laite luo suurtaajuisia värähtelyjä katkaisemalla yhteys pienimpien betonimassan hiukkasten välillä ja muuttaen sen volumetristen parametrien positiivisesti. Tuloksena on:

 • poisto ylimääräisen kosteuden ja ilman seoksesta;
 • betonin lujuutta vähentävien tyhjiöiden poistaminen;
 • betonin massan saannon ja homogeenisuuden lisääminen;
 • tasaisempi muoto täyttö;
 • kiinteytymisen kiihtyvyys;
 • lisätä rakenteen kestävyyttä.
Betonivärähtelulaite

Mitkä tahansa värähtelijän rakenteet sisältävät akselin, jossa on moottori, vibropippi, erityinen vibraamekanismi. Henkilökohtaisesti luotavan värähtelijän työn tulos on suoraan riippuvainen kokoonpanon käyttämisestä.

Rakenna konkreettinen tärytin omilla kädillä porauksen pohjalle

Kotitalousporan valintaperustaksi voit saada erinomaisen työkalun, joka on hieman huonompi ominaisuuksiltaan ostetuille. Suunnittelu on monimutkaisempaa kuin lävistin, mutta erittäin kätevä. Se edellyttää vähintään välttämättömiä työkaluja ja aihioita:

 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsnuppi - suorakulmainen poikkileikkaus 15 cm: n sivulta;
 • sauva - halkaisija noin 20 mm;
 • ruostumaton teräsputki - halkaisija 40 mm, pituus 0,4 - 0,6 m;
 • putki joustavaa muovia, kumi voi olla;
 • joustava sauva;
 • peitä kärjen peittämiseksi;
 • laakerit - 2 kpl;
 • hihassa.

Pora, jonka pohjana on, tulee toimia puhalla ja sen teho on yli 1 kW. Sen lisäksi sinun on tehtävä erityinen suutin, jossa on vahva kärki ja eksentri. Valmistamiseen käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • Otamme pyöreän sauvan ja lopulta hitsataan suorakulmion muotoinen, joka toimii painopisteenä, joka syrjäyttää painopisteen. Tämä keskeinen rakenne on tehtävä tärinän ylläpitämiseksi siirtämällä mekanismi sivulle.
 • Poraa tangon pääty ristireiän läpi kiinnittämällä taajuusmuuttaja. Toisen pään on käännettävä 10 mm: n päähän siten, että hihan voi kiinnittää värähtelevän pyörivän osan suojaamiseksi.
 • Yhdistä teräsputken sydän ja holkki toisiinsa käyttämällä 2 laakeria.
 • Kiinnitämme tangon liu'uttamalla laakereita molemmin puolin ja suojelemalla niitä roskista lian ja pölyn muodossa, muutoin ne eivät nopeasti pyöri.

Varoitus! Älä säästä laakereita, niiden on kestettävä huomattava kuorma.

 • Taipuisasta vedenpitävästä putkesta ja kiristyspinnasta kootaan epäkeskoakselin rakenne, joka yhdistää perustyökalun (poran) valmiiseen suuttimeen. Näin jälkimmäinen kykenee tekemään tärinän.
 • Laitamme putken akseliin siten, että 45 mm on vastakkaisilla päillä. Tangon kiertämisen aikana laite suorittaa toiminnonsa. Tässä tapauksessa amplitudin säätö suoritetaan muuttamalla porakoneen kierrosten lukumäärää. Suunnittelun keräämisen ja testaamisen jälkeen betonivärähtelijä on valmis käytettäväksi omilla käsillään.
Neuvoston. Holkkiin kierteitetty sauvan pituus valitaan siten, että jälkimmäinen voi pyörimään aikaan aiheuttaa tärinän, joka rikkoo jälkimmäisen seinämät.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Suoraventtiilin avulla voidaan valmistaa upotettava värähtelijä, joka toimii rei'ittimellä, teräksestä tai piikistä. Laite sopii käytettäväksi betonipaksuuden kulkiessa pystysuorat rakennusrakenteet, kuten paaluperustukset kaatamiseksi. Pääasiassa on valita optimaalisen pituuden suutin.

Jos hoitoon kohdistuu suuri pinta, sinun on tehtävä värähtelytyynytyyppi. Se vaatii ruostumattomasta teräksestä valmistetun alustan ja kehyksen, jolla varmistetaan rei'itys. Tärkeä asia on itse valmistetun yksikön liitosten lujuus, joka varmistaa tarvittavan paineen säätämisen konkreettiselle massalle ja kestää tärinän kuormitusta.

Varoitus! Jos työ tehdään yli 1 metrin syvyydessä, niin yksi henkilö ei selviydy, tarvitset avustajan.

Jos tärinää käytetään rakenteen vaakasuorissa elementeissä, suuttimen tulee sijaita suhteessa vaakasuuntaan pienellä kaltevuudella. Tämä saavutetaan kiinnittämällä aluslevyt muottiin työkalun tukena, työntäen siihen reikien tärytinyksikön, kääntäkää se hetkeksi ja siirrä se seuraavaan osaan, joka on täytetty betonipainolla. Tätä menetelmää kutsutaan bajonetiksi. Bajonetin pituutta on säädettävä niin, että se muuttuu yhtä suureksi kuin muoto, jossa hoito suoritetaan. Mekanismin tehokkaaseen toimintaan vaaditaan vähintään 1,5 kW: n teho.

Vibraattori betoniin on helppo tehdä omalla kädelläsi

Yleisiä vinkkejä värähtelijän luomiseen omilla käsilläsi

Sinun täytyy tietää tekniikka yleensä, koska tällainen laite kuin konkreettinen vibrator omalla kädelläsi täyttää vaatimukset varmistaa sen onnistunut toiminta. Jotkin osat eivät ehkä ole käsillä, ja ne on vaihdettava. Tätä varten on tarpeen esittää yleinen kuva työstä, jotta pääosa voidaan erottaa toissijaisesta. Täryttimien kokoamiseen tarvitaan 3 perusyksikköä:

 • sähkömoottori;
 • vibro-laite;
 • akseli joustava.

Ensimmäinen osa korvaa poran, rei'ittimen, toisen käyttölaitteen, joka välittää liuokseen upotetun suuttimen värähtelyn. Moottorin teknisiin ominaisuuksiin liittyy tiettyjä vaatimuksia: kyky työskennellä kotiverkosta 220 V ja kierroslukujen määrä vähintään 3 000 minuutissa.

Värähtelevä laite - elementti on varsin monimutkainen. Sen rakenne sisältää vibrobulaa, taittuvat holkista, kumikytkimet, iskuosat - varmasti teräs ja karkaistu. Itsenäistä värähtelijää varten tämän solmun puuttuminen on sallittua, mutta se yksinkertaistaa työtä ja parantaa tulosta.

Taipuisa akseli, joka koostuu ruostumattomasta teräksestä, joka on liitetty teräsputkeen laakerin avulla, on välttämätöntä, jotta kärki voidaan turvallisesti laskea laastiin ja lähettää tärinää sille, mikä tekee betonin korkealaatuisesta käsittelystä.

Jos tarvitset laitetta kertaluonteiseen sovellukseen, se on paras vaihtoehto, vaikka se ei ole helppo löytää kaikkiin osiin, vaan kokoamalla ne kokoonpanoon, jossa on työyksikkö, joka vastaa teollista.

Yksinkertainen tärytin betoniin: video

Vibraattori konkreettiselle tee-se-itse: valokuva

Kuinka tehdä syvä värähtelijä omiin käsiisi

Jokaiselle rakennustyömaalle tarvitaan syvähyytelö betoniin. Sen avulla kosteutta ja ilmaa poistetaan liuoksesta, jonka ansiosta seos muuttuu homogeeniseksi, huokoset häviävät siitä ja perusominaisuudet paranevat.

Nykyään tällainen laite voidaan ostaa rakentamismarkkinoilla tai myymälöissä, mutta säästää rahaa, on suositeltavaa tehdä tärytin betonista omiin käsiinsä.

Videoopas: mitä tehdä, jos betonielementtiä ei ole

Yksinkertaisin laite konkreettiselle värähtelijälle

Yksinkertaisin syvä värähtelijä voidaan tehdä tavallisesta kotitalouksien lävistyksestä. Tätä varten tarvitset vähintään 1,5 kW: n tehon, joka voi toimia hyvin iskutilassa.

Työsuuttimena käytetään tavallista huippua, jota voidaan käyttää muottiin. Jotta saisit paremman pidon, aseta vahva teräs aluslevy. Samanaikaisesti betoniseos levittyy tasaisesti koko tilavuudelle.

Jos haluat käsitellä suurta pinta-alaa, voit käyttää telakointimenetelmää. Piikkien lopussa lisätään tietyn pituisen lisäsuutin, jotta se saavutetaan hyvin alareunaan. Työnnettäessä jatkuvasti rei'itystä voit käsitellä tehokkaasti suurta pinta-alaa.

Video - konkreettisen värähtelijän periaate

Tärytin betonista porauksen perusteella

Rei'ityksen sijaan voit käyttää tavallista porata, jonka iskutilavuus on yli 1 kW. Tässä tapauksessa sinun on kuitenkin tehtävä erikoissuutin epäkeskisellä ja kestävällä ruostumattomalla kärjellä. Katsotaanpa, miten tällainen vibratori konkretisoituu omilla kädillä.

Ensimmäinen vaihe on valita ruostumattomasta teräksestä valmistettu metalliputki, jonka pituus on 40-60 cm ja halkaisija 3-4 cm.

Sisärenkaan tekemiseksi sinun on löydettävä halkaisijaltaan 12-15 mm metallipinsi, johon suorakulmainen levy 15-20 mm leveä on luotettavasti hitsattu. Sen tarkoitus on siirtää koko mekanismi sivulle ja ylläpitää tärinää.

Tehtyään keskeinen elementti ja teräsputken valmistaminen, ne on yhdistettävä toisiinsa. Ennen tätä porataan poikittainen läpivienti tangon päästä, jonka läpi asema asennetaan.

Jotta sydän pyöriisi vapaasti, sinun on löydettävä laakerit, joiden sisähalkaisija on pyöristetyn pään tiukasti sopiva. Asettamme viimeisen putken sisään ja täytämme molemmat molemmat laakerit.

Jos sauvan pää on liian pitkä, on suositeltavaa leikata se, jolloin korkeintaan 5-10 mm. Lisäksi laakerit on suojattava molemmilta puolilta pölyn ja lian sisääntulosta, muutoin malli pysähtyy nopeasti pyörimättä ja ei sovellu jatkokäyttöön.

Laakereiden valitseminen ei kannata säästää, koska niihin kohdistuu suuri kuorma.

Vavan toisessa päässä on käytettävä vahvaa holkki, joka pystyy varmistamaan värähtelijän pyörimisreitin täydellisen sulkemisen.

Nyt sinun on valmistettava putki, jossa on tiheä kumi tai joustava muovi ja sisempi ydin, joka voi myös olla vapaamuotoinen. Heidän avulla voimme tuottaa epäkeskisen akselin, joka yhdistää porauksen ja jo valmistetun suuttimen, joka antaa tärinää.

Putki asetetaan akseliin siten, että molemmilta puolilta on jäljellä 4-5 cm. Kun sauva pyörii, se antaa tärinää, mikä takaa koko laitteen toiminnan.

Toisaalta sauva on istutettava aikaisemmin valmistettuun holkkiin, sitten lepää sydämemme ydin, jossa reikä on tehty ja yhdistää ne yhteen. Sitten täytä holkki siten, että se lepää laakerilla ja piilottaa liitoksen turvallisesti.

Nyt vain työkalun kiinnittäminen huomiota herättämään (kiristä letku holkkiin ja purista se puristimella, käännä kärki suojakoteloon). Kaikki tämä, poran syvä värähtelijä on täysin käyttövalmis. Tulos saadaan seuraavasti.

Erittäin suurelle pinnalle esimerkiksi kaadetaan monoliittista säätä, on suositeltavaa tehdä litteä tärytin betonista omiin käsiisi. Työ vaatii jo tuttua perforatoria, metallikehystä, johon se kiinnitetään, ja ruostumaton teräslevy.

Tavallisten improvisoitujen keinojen avulla voit tehdä tärinää betoniin autotallissa. Tietenkin se on tuskin sopiva ammattikäyttöön, on suositeltavaa ostaa tehdaslaite, mutta se riittää rakentamaan oman kodin säästämään rahaa.

Jos tärinän pituus ylittää yhden metrin, tällaisen laitteen käyttäminen yksinään on lähes mahdotonta. Kaikki nivelet on tehtävä huolellisesti ja turvallisesti, koska betoni kestää tärinää ja painaa voimakkaasti sivulta.

Kuinka tehdä konkreettinen värähtelijä omalla kädelläsi?

Yksityisellä sektorilla konkreettiset ratkaisut toimivat melko usein. Yksittäinen rakennus, ei se asurakennus, kylpylä tai aita ympäröivä alue, on pystytetty suoraan "paljaalle" maaperälle - säätiö asennetaan minkä tahansa rakennuksen alle. Tekokivien lujuus ja kestävyys riippuvat suurelta osin siitä, miten betonin kovettumisprosessi etenee, ja lopputulos ei ole vähäisimmin ilmakehän läsnäolo (tai puuttuminen) rakenteessa.

Rakennusmekanismit muottiin kaadetun massan tiivistämiseksi voidaan ostaa - ne eivät ole niukka hyödyke ja tällaisten laitteiden kustannukset eivät ole niin korkeita. Syväkäyttöinen tärinänvaihtaja maksaa 5000 ruplaa, vaikkakin eri tyyppisten yksinkertaisimpien laitteiden lähtöhinta on 3 950 ruplaa. Mutta välittömästi syntyy useita kysymyksiä:

 • Ensinnäkin sivuston intensiivisen rakentamisen prosessissa on tarpeen asentaa erilaisia ​​betonipohjia, jotka ovat myös mittasuhteiltaan erilaisia. Nauha ja pylväsinen täyteaine - ei sama asia. Ja perustukseen ei ole universaalia tärinää. Jokaisella laitteella on omat erityispiirteensä;
 • toiseksi, ja sitten missä laittaa sen? Tämä laite ei ole systemaattiseen käyttöön tarkoitettu tuote, joten on järkevää käyttää rahaa "kertaluonteiseen" ostoon, varsinkin kun otetaan huomioon, että on helppoa tehdä konkreettisesta värähtelijästä jäljelle jääneistä työkaluista ja materiaaleista, jos ymmärrät, miten se toimii.

Käyttö- ja kokoonpanojärjestelmä

Liuos sisältää aina ilmakuplia. Lisäksi on määritelty vettä. Siksi värähtelijän on ratkaistava kaksoisongelma - poistaa seosta sekä toisesta että toisesta. Tämä tehdään menetelmällä, jossa upotetaan erityinen sauva (kärki), mikä aiheuttaa tietyn taajuuden värähtelyjä, jolloin saavutetaan "täytteen" laadukas sekoitus. Rakenne, joka päästää eroon nesteestä ja ilmasta, saa homogeenisuuden, suuremman tiheyden ja betonin kovettuminen tapahtuu paljon nopeammin.

Siksi on vain tarpeellista valita sopiva "tärinän" lähde ja tehdä sille "värähtelevä" (tai muokata jotain tiettyä tarkoitusta varten).

Täryttimen itsenäinen tuotanto betoniin

Kuten jo todettiin, työkaluja ja kalusteita valittaessa on tarpeen keskittyä niiden käytön erityispiirteisiin.

1. Tärytin reiästä.

Yksityisessä asuntorakentamisessa on usein tarpeen asentaa laituripohja betonipilareilla tai pylväillä. Koska niiden poikkileikkaus on pieni, "bajonetti" -menetelmää käytetään massan tiivistämiseen, kun liuos lävistetään improvisoituneilla keinoilla - vahvistuspalkilla tai sorkopalkilla. Tämä prosessi on helppo koneistaa, jos käytät perinteistä boolia vibraattorina. Kuten käytännössä ilmenee, 1,5 kW: n malli, jossa on "bump stop" -tila, riittää.

Itse asiassa saat analogisen syvän värähtelijän. Oman käden avulla on yksinkertaista tehdä suuttimia (piikkien muodossa) eri materiaaleista - palkista, paksusta langasta, terästangosta. On vain oikein laskettava niiden pituus (jotta työkalu "lyö" koko betonipaksuuden) ja kiinnitä se turvallisesti.

Tällaista kotitekoista betonielementtiä voidaan käyttää "nauhalle", mutta se on asennettava tiettyyn kulmaan. Vaikka tämä ei ole kovin kätevä, koska tangon pysyvän siirtymisen välttämiseksi on tarpeen kiinnittää ohjainpesuri joka kerta uudessa paikassa lomakkeessa (muotti).

2. La laitteesta betonista / porauksesta.

Tämä on paras vaihtoehto, jos tarvitset upotettavan betonivibraattorin. Tällainen laite sopii parhaiten monoliittisen nauhan kanssa. Laite itsessään on putki, joka on "liitetty" toisessa päässä - holkki (poikkileikkaus 35-45 mm, enintään puoli metriä pitkä), johon on lisätty suutinta, joka antaa tärinää.

Joustavuuden saavuttamiseksi pyörimisprosessissa sen painopistettä on siirrettävä. Holkin sisäänkäynnillä on asennettu holkki "alle" laakerin, joka on asennettu värähtelijän ytimeen.

 • Sähkövoima / porat - vähintään 0,65 kW (betonin tyypistä ja seoksen osista riippuen).
 • Paranna vaikutusta saavuttaa suuremman upotuksen.
 • Täryttimen tapin suositeltu halkaisija on 8 - 14 mm.
 • Painopisteen siirtäminen sen päähän on hitsattu "painotus". Se voidaan tehdä 10 cm: n suuruisesta vahvistusosasta samasta osasta tai raidasta.
 • Oma käsiisi tehty betonisuutin on oltava "eristetty" laastista. Tämä laite on sijoitettu letkuun (RTI).
 • Lisäksi värähtelyholkkiin sopii vain teräs materiaalina. Jopa pienessä vaipassa kuoressa (ja sen vahinko, kun otetaan huomioon täyteaineen kiinteä osa), ei voida välttää korroosiota. Vaikka yksi aika riittää ja yksinkertainen rauta.

Kaikki rakenteelliset elementit on koottava siten, että kun roottori pyörii porata, hitsattu kärki, joka osuu holkin seinämiin, luo suurimman tärinän. Tämä voidaan saavuttaa valitsemalla sauvan optimaalinen syvyys holkkiin ja sähköroottorin / työkalun kierrosten lukumäärään.

3. Pintavibraattori.

Laitetta käytetään laattaperustusten asentamiseen, betonilohkojen valmistukseen omilla käsillä sekä monissa muissa tapauksissa (epästabiilin maaperän tai hiekan "tyynyn tiivistämiseen"). Sen perustana on sähkömoottori, jonka akseliin on kiinnitetty epäkeskiset pultit (esimerkiksi pultit), joilla on "painotusainetta" merkitys ja aiheuttavat siirtymisen painopisteeseen, mistä johtuen värähtelyt esiintyvät. Niiden taajuutta hallitsee "painojen" sijainti.

Paikallisalueella on runsaasti moottoria 1 200-1 400 kierrosta minuutissa (1,5-2 kW), joka asennetaan joillekin alustalle. Itse asiassa tämä ei ole mikään yksinkertaisin värähtelevä pöytä, jota käytetään "tiilien" valmistuksessa solukerroksesta omilla käsillä. Ainoa ero on, että jos lomakkeet asennetaan pöydälle, silloin kun työskentelet laattapohjan järjestelyssä, moottorin alusta asetetaan "täyttöön" ja siirtyy vähitellen paikasta toiseen. Tämä saavutetaan puristamalla seos koko käsitellyllä alueella.

Mitä tehdä vibraattorin pohjan betoniin? Koska se on massiivinen ja sileä pinta, paras vaihtoehto on levy, joka on valmistettu metallista (vaaditusta paksuudesta). Tarvitaan vain optimaalinen yhdistelmä sen painosta ja moottorin tehosta. Puinen kilpi sopii myös täryttimeen, jonka "työskentelypuolella" on laminoitu (kosteutta kestävä) vaneriarkki. Tarvitaan vain "paino alas" hänen ylimääräisen lastin avulla.

Värähtelijän itsenäiseen tuotantoon on useita muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi moottorisahoista. Erinomainen tapa, jos ei ole mahdollista muodostaa yhteyttä verkon virtalähteeseen. Tietäen laitteen toiminnan periaatteen, on helppo selvittää, mitä käyttää "liikkeellepaneva voima".

Täryttimien pääasiallinen etu itse valmistetusta betonista on se, että laitteen ei tarvitse käyttää rahaa ja rakennustyön päätyttyä se puretaan ja komponentteja käytetään sen tarkoitukseen.

Vibraattori betonille omilla käsillään - halpa, yksinkertainen ja hyödyllinen

Betonin täyttimet pyrkivät varmistamaan massan täydellisen tunkeutumisen muottien kaikkiin syvennyksiin ja estämään ilmakuplien muodostumista. Oman painonsa paineen alaisena betoni muuttuu vähemmän nestemäiseksi ja se voidaan jakaa epätasaisesti.

Toinen ongelma on raudan kostutus. Jos ilma säilyy metsätankoja ympäröivästi, niin ankkuri rohkaisee aktiivisesti, puhumattakaan rakenteellisen lujuuden vähenemisestä. Betonisäiliön sisäiset ilmatukit ovat erinomainen paikka kosteuden kondensoitumiselle.

Pakkasen aikana monoliitin sisällä muodostuva jää rikkoo betonin mikrokruunuihin.

Käytettyjen tiivisteiden täryttimien kielteiset vaikutukset minimoidaan. Ne on jaettu useisiin ryhmiin:

Pintavibraattori

Se on levy tai viivain, joka värisee mekaanisen laitteen vaikutuksesta. Laite siirretään tulvitetun liuoksen päälle, painaa pintaa ja aiheuttaa syväkerrosten tiivistymistä. Sitä käytetään pieniä syvyyttä käytettäessä, koska betonin massan värähtelyjä välitetään pienelle etäisyydelle.

Miten tasoittaa betonia vibrolaatilla - käytännön vinkkejä

Syvä (upotettava) tärytin, jossa on mekaaninen käyttö

Nimestä lähtien - se toimii ratkaisun massana, levittää tärinää koko syvyyteen. Tällaisen laitteen tehokkuus on paljon suurempi, koska se kattaa kaikki betonin kerrokset, ei pelkästään pinta. Rakenteellisesti se koostuu upotettavasta elementistä, moottorista ja liitosletkuista, jotka siirtävät energiaa työkyppään.

Sturm CV71101 -betonin syvä värähtelijä. Tarkista tärinän luotettavuus työssä

Upotettava korkeataajuinen värähtelijä

Tärkein ero mekaanisesta on se, että taajuusmuuttaja sijaitsee suoraan työtasossa. Pienellä sähkömoottorilla on riittämätön teho, joten se toimii suurtaajuuksisella vaihtovirralla - useilla sateilla. Tämän vuoksi korkeataajuiset täryttimet on varustettu muuntimella.

Teknisistä eroista huolimatta kaikkien mallien toimintaperiaate ja tehtävät ovat samat. Värähtelyn aikana betonin massa muuttuu nesteeksi ja tunkeutuu kaikkiin muottipesän sisältämiin onteloihin.

Venttiilin pinnan kostuminen on lähes 100%, mikä tarjoaa luotettavan suojauksen korroosiota vastaan. Värähtelijän käsittelyyn ilmakuplat tulevat pinnalle, massa tulee homogeeniseksi ja monoliittiseksi.

Tämä lisää kuorenkestävyyttä suuruusluokkaa ja lisää merkittävästi betonirakenteen lujuutta. Erityisen merkityksellinen iskuvärähtelijä betonin koostumuksessa olevan suuren sillin läsnäollessa. Kivien alapuolella ilma on yleensä loukussa, joka työntyy ulos pintaan massojen värähtelyjen vuoksi.

Lisäksi, kun vibro-käsittely eliminoi ratkaisun sekoittamisen haitat, rikkoutuneet sementtipelletit, jotka ovat huonosti liotettuja vedellä.

Erilaisia ​​kapasiteettia, kokoja ja teknologiaa käyttäviä täryttimiä on myynnissä. Suosituimmat ovat pienet upotettavat mekanismit, koska niitä voidaan käyttää betonirakenteiden oikeaan valuun yksittäisten rakenteiden aikana.

Tärytin betoniin Energomash. Sen edut ja haitat - video

Käyttöperiaate ja laitteen upotusvärähtelijä

Taajuusmuuttajana käytetään yleensä sähkömoottoria. Vaikka esikaupunkirakentaminen ei ole infrastruktuuria, voidaan käyttää bensiinimoottoria. Taipuisan akselin avulla on suljettu kotelo, taajuusmuuttajan vääntömomentti lähetetään työskentelysuuttimeen.

Vibraattori on tärkein osa suunnittelua.

Akseli (1) siirtää vääntömomentin epäsymmetrisesti - liukukappale (3) taipuisalla kytkimellä tai ylemmällä nivelellä (2). Rungossa (4) on niin sanottu juoksupinta (6), jota pitkin eksentrinen kuorma (5) liikkuu.

Se voidaan siirtää ajon sisään (rakentaminen "a") tai sen ympärille (rakenne "b"). Keskipakovoiman vuorottelevasta vektorista johtuen piikkilanko suorittaa värähtelyliikkeitä, joiden taajuus riippuu moottorin nopeudesta. Värähtelyjen amplitudi liittyy liukusäätimen massaan.

Operaattori upottaa pystysuoran kärjen pystysuoraan betoniin. Joustavasta letkusta, jossa on akseli, pääset kaatamaan kaadetut kulmat.

Minimoivärähtelijöitä, ulkonäöltään, muistuttavat poranterää, jossa on suutin.

Miten tehdä kotitekoinen tärytin betoniin

Liikuttajana - käytetään voimakasta sähköporaa. Joustava vääntömomentin läpivienti voidaan valmistaa kestävästä vahvistetusta letkusta ja jousista viemäriputkien puhdistukseen (saatavissa mistä tahansa vesijohtokaupasta). Akseli on voiteltava rasvalla vähentääkseen kitkaa ja letkun kulumista.

Tämän muotoilun vaikein asia on kiinnittää letku letkuun siten, että varmistetaan patruunan pyöriminen kiinteällä joustavalla akselilla ja estää letku kääntämästä. Kettu on valmistettu ruostumattomasta putkesta, jonka läpimitta on 40-50 mm. Muu materiaali ei ole toivottavaa. Tavallinen teräs syövyttää voimakkaasti aggressiivisen kemiallisen ympäristön vaikutuksesta, ja värimetallit eivät ole riittävän voimakkaita tärinän vaikutuksen alaisena.

Taipuisan akselin sisääntulopaikka on hermeettinen, koska suutin on hitsattu iskun sisäänkäyntiin. Suodatinletku asetetaan siihen.

Kynän sisäpuolelle sijoitetaan epäkeskisesti tehty omat kädet teräspiiristä ja hitsataan pitkin vahvistusakselia. Kierrettäessä siirretty painopiste luo käyttöön tarvittavan sydämen lyönnin.

Epäkesko asennetaan putkeen kahden laakerin avulla. Heidän ei tarvitse säästää rahaa (jos voit saada sen ilmaiseksi - olet onnekas). Tällaisilla aksiaalikuormituksilla halvat kiinalaiset osat eivät toimi useissa sovelluksissa.

TÄRKEÄÄ! Kaikkien liitäntöjen on oltava tiiviit. Muussa tapauksessa betonin sisällä tuhotaan kaikki hankaukset ja liukuvat elementit.

Koska letkua on vaikea kytkeä poraukseen tiukasti - yläosa ei saa upottaa liuokseen. Vaikka porauksessa on tehtaan suuttimia, työskentelevät tällä periaatteella. Letkua käytetään porauksen kaulalla kytkimellä, poranterää ei käytetä. Voit ottaa tekniikan käyttöön.

Rakenteiden yleinen periaate on esitetty kaaviossa. Jos sinulla on perusvalmiudet putkistoon, voit tehdä rakennuksen upotusvärinän muutaman päivän päästä.

Kotitekoinen pintavärinähälytin

Kuinka tehdä vibratori betonista kotitalouksien lävistyksestä? Itse asiassa sinun ei tarvitse tehdä mitään. Nosta vain sähkötyökalut ja metallikupu kivihiiliin. Älä usko? Katso kuvaa.

Pintuvärin käyttöperiaate on värähtelyjen siirtäminen ylemmästä kerroksesta syvyyteen ilman upottamista massaan. Mitä voidaan tehdä onnistuneesti asettamalla litteä esine betoniin ja työntämällä sitä lävistimen istukalla "jackhammer" -tilassa.

Jos on paljon työtä, voit tehdä metalli- tai puinen pohjan, kiinnittää siihen työntövoimaa mistä tahansa suuttimesta perforatorille, esimerkiksi rikkoutuvalle poraukselle ja rauhoittaa kaikkia betonin kaatopaikkoja.

TÄRKEÄÄ! Älä ota mukanasi työskentelyä tällaisten laitteiden kanssa. 1-2 minuutin jatkuvaa työskentelyä pitkin lyönti "levätä" jonkin aikaa.

On kohtuutonta työskennellä suurilla alueilla, koska on tarpeen työntää rei'itys kulman lähellä suoraa viivaa. Jos käsien pituus ei riitä - laita mopotyyppinen laite, johon voit kiinnittää vibraattorin ruuvimeisselistä.

Suunnittelu on helppokäyttöinen ja kirjaimellisesti jätetään pois rakennusjätteet puoli tuntia. Ainoa todellinen työkalu on ruuvimeisseli tai porakone, jossa on nopeudensäätö.

Kiinnitetään sähkötyökalu vaakasuoralle alustalle kiristimillä. Epäkeskona käytetään tavanomaista näppäintä poraa varten. Se ruuvataan kasettiin, jolloin kierto tuottaa riittävän tärinän.

Laudalle (nyt - pintavärähtelijän pohjalle) kiinnitämme tangon, palkin - yleensä jonkinlaisen kahvan. Kytke pora keskellä nopeutta (riittävän suuri epäkeskeinen massa) ja kiinnitä kytkin.

Johtopäätös Kuten näet, betonin kutistuva laite voi olla yksinkertainen tai vaikea valmistaa, tehokas tai kompakti, kallis tai halpa. Sen käytön edut ovat ilmeisiä. Jos olet rakennusmiehen johtohahmo - laaja valikoima valmiita laitteita, jotka odottavat sinua kaupoissa. Muissa tapauksissa - on mahdollista säästää rahaa ja tehdä se itse.

Kuinka tehdä tärytin betonista perforaterista ja poraa omalla kädelläsi

Riippumatta rakenteen laajuudesta, betonielementti on välttämätön. Se parantaa liuoksen perusominaisuuksia, tekee seoksesta homogeenisen, poistaa ilman ja kosteuden siitä. Kaikilla ei ole ammattimaista sähkömekaanista värähtelijää, mutta piirustusten avulla voit luoda sen itsellesi kodin punsilla ja jopa tavallisella poralla.

Vibraattorin rakenne ja toimintaperiaate

Vibraattori on välttämätön tiheyden antamiseksi betonimassalle, jonka seurauksena sen lujuus kasvaa. Vibraattorin toiminta perustuu siihen, että aktiivisessa tilassa laite luo suurtaajuisia värähtelyjä katkaisemalla yhteys pienimpien betonimassan hiukkasten välillä ja muuttaen sen volumetristen parametrien positiivisesti. Tuloksena on:

 • poisto ylimääräisen kosteuden ja ilman seoksesta;
 • betonin lujuutta vähentävien tyhjiöiden poistaminen;
 • betonin massan saannon ja homogeenisuuden lisääminen;
 • tasaisempi muoto täyttö;
 • kiinteytymisen kiihtyvyys;
 • lisätä rakenteen kestävyyttä.

Mitkä tahansa värähtelijän rakenteet sisältävät akselin, jossa on moottori, vibropippi, erityinen vibraamekanismi. Henkilökohtaisesti luotavan värähtelijän työn tulos on suoraan riippuvainen kokoonpanon käyttämisestä.

Rakenna konkreettinen tärytin omilla kädillä porauksen pohjalle

Kotitalousporan valintaperustaksi voit saada erinomaisen työkalun, joka on hieman huonompi ominaisuuksiltaan ostetuille. Suunnittelu on monimutkaisempaa kuin lävistin, mutta erittäin kätevä. Se edellyttää vähintään välttämättömiä työkaluja ja aihioita:

 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsnuppi - suorakulmainen poikkileikkaus 15 cm: n sivulta;
 • sauva - halkaisija noin 20 mm;
 • ruostumaton teräsputki - halkaisija 40 mm, pituus 0,4 - 0,6 m;
 • putki joustavaa muovia, kumi voi olla;
 • joustava sauva;
 • peitä kärjen peittämiseksi;
 • laakerit - 2 kpl;
 • hihassa.

Pora, jonka pohjana on, tulee toimia puhalla ja sen teho on yli 1 kW. Sen lisäksi sinun on tehtävä erityinen suutin, jossa on vahva kärki ja eksentri. Valmistamiseen käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • Otamme pyöreän sauvan ja lopulta hitsataan suorakulmion muotoinen, joka toimii painopisteenä, joka syrjäyttää painopisteen. Tämä keskeinen rakenne on tehtävä tärinän ylläpitämiseksi siirtämällä mekanismi sivulle.
 • Poraa tangon pääty ristireiän läpi kiinnittämällä taajuusmuuttaja. Toisen pään on käännettävä 10 mm: n päähän siten, että hihan voi kiinnittää värähtelevän pyörivän osan suojaamiseksi.
 • Yhdistä teräsputken sydän ja holkki toisiinsa käyttämällä 2 laakeria.
 • Kiinnitämme tangon liu'uttamalla laakereita molemmin puolin ja suojelemalla niitä roskista lian ja pölyn muodossa, muutoin ne eivät nopeasti pyöri.

Varoitus! Älä säästä laakereita, niiden on kestettävä huomattava kuorma.

 • Taipuisasta vedenpitävästä putkesta ja kiristyspinnasta kootaan epäkeskoakselin rakenne, joka yhdistää perustyökalun (poran) valmiiseen suuttimeen. Näin jälkimmäinen kykenee tekemään tärinän.
 • Laitamme putken akseliin siten, että 45 mm on vastakkaisilla päillä. Tangon kiertämisen aikana laite suorittaa toiminnonsa. Tässä tapauksessa amplitudin säätö suoritetaan muuttamalla porakoneen kierrosten lukumäärää. Suunnittelun keräämisen ja testaamisen jälkeen betonivärähtelijä on valmis käytettäväksi omilla käsillään.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Suoraventtiilin avulla voidaan valmistaa upotettava värähtelijä, joka toimii rei'ittimellä, teräksestä tai piikistä. Laite sopii käytettäväksi betonipaksuuden kulkiessa pystysuorat rakennusrakenteet, kuten paaluperustukset kaatamiseksi. Pääasiassa on valita optimaalisen pituuden suutin.

Jos hoitoon kohdistuu suuri pinta, sinun on tehtävä värähtelytyynytyyppi. Se vaatii ruostumattomasta teräksestä valmistetun alustan ja kehyksen, jolla varmistetaan rei'itys. Tärkeä asia on itse valmistetun yksikön liitosten lujuus, joka varmistaa tarvittavan paineen säätämisen konkreettiselle massalle ja kestää tärinän kuormitusta.

Varoitus! Jos työ tehdään yli 1 metrin syvyydessä, niin yksi henkilö ei selviydy, tarvitset avustajan.

Jos tärinää käytetään rakenteen vaakasuorissa elementeissä, suuttimen tulee sijaita suhteessa vaakasuuntaan pienellä kaltevuudella. Tämä saavutetaan kiinnittämällä aluslevyt muottiin työkalun tukena, työntäen siihen reikien tärytinyksikön, kääntäkää se hetkeksi ja siirrä se seuraavaan osaan, joka on täytetty betonipainolla. Tätä menetelmää kutsutaan bajonetiksi. Bajonetin pituutta on säädettävä niin, että se muuttuu yhtä suureksi kuin muoto, jossa hoito suoritetaan. Mekanismin tehokkaaseen toimintaan vaaditaan vähintään 1,5 kW: n teho.

Yleisiä vinkkejä värähtelijän luomiseen omilla käsilläsi

Sinun täytyy tietää tekniikka yleensä, koska tällainen laite kuin konkreettinen vibrator omalla kädelläsi täyttää vaatimukset varmistaa sen onnistunut toiminta. Jotkin osat eivät ehkä ole käsillä, ja ne on vaihdettava. Tätä varten on tarpeen esittää yleinen kuva työstä, jotta pääosa voidaan erottaa toissijaisesta. Täryttimien kokoamiseen tarvitaan 3 perusyksikköä:

 • sähkömoottori;
 • vibro-laite;
 • akseli joustava.

Ensimmäinen osa korvaa poran, rei'ittimen, toisen käyttölaitteen, joka välittää liuokseen upotetun suuttimen värähtelyn. Moottorin teknisiin ominaisuuksiin liittyy tiettyjä vaatimuksia: kyky työskennellä kotiverkosta 220 V ja kierroslukujen määrä vähintään 3 000 minuutissa.

Värähtelevä laite - elementti on varsin monimutkainen. Sen rakenne sisältää vibrobulaa, taittuvat holkista, kumikytkimet, iskuosat - varmasti teräs ja karkaistu. Itsenäistä värähtelijää varten tämän solmun puuttuminen on sallittua, mutta se yksinkertaistaa työtä ja parantaa tulosta.

Taipuisa akseli, joka koostuu ruostumattomasta teräksestä, joka on liitetty teräsputkeen laakerin avulla, on välttämätöntä, jotta kärki voidaan turvallisesti laskea laastiin ja lähettää tärinää sille, mikä tekee betonin korkealaatuisesta käsittelystä.

Jos tarvitset laitetta kertaluonteiseen sovellukseen, se on paras vaihtoehto, vaikka se ei ole helppo löytää kaikkiin osiin, vaan kokoamalla ne kokoonpanoon, jossa on työyksikkö, joka vastaa teollista.

Vibraattori betonista lävistimestä

Kuinka tehdä korkealaatuista tärinää betoniin

 • Miten värähtelijä
 • Yksinkertaisin värähtelijä: suositukset
 • Vibraattori betoniin, käsin sähköpora
 • Perforaattori korvaavana värähtelijänä
 • Yhteenvetona edellä

Tee konkreettinen värähtelijä omin käsin - kuulostaa houkuttelevalta. Onko mahdollista? On valmis. Mutta ensimmäiset asiat ensin. Rakennuksen ja asennustöiden toteutuksessa rakennuksen perustana on paljon huomiota. Jokainen säätiö on konkreettinen, joka kestää valtavia kuormia hyvin pitkään. Tämä mahdollistaa betonirakenteen olemassaolon yli kymmenen vuoden ajan.

Vibraattorin avulla voit poistaa ylimääräisen ilman betoniliuoksesta.

Nestemäinen betoni on erittäin tiheä seos. Jos sen erä tehtiin suurilla virheillä, ilma voi säilyä seoksen sisällä. Tämän seurauksena betonin mekaaniset ominaisuudet ovat paljon pienemmät.

Betonimassan yhdenmukai- suuden saavuttamiseksi konkreettista työtä varten käytetään erikoisvärähtelijää. Se auttaa poistamaan ylimääräisen ilman konkreettisesta ratkaisusta.

Tätä työkalua myydään lähes kaikissa rautakaupoissa. Kuitenkin sen kustannukset ovat niin korkeat, että kaikki eivät pysty tekemään tällaista ostoa. Siksi monet ihmiset pyrkivät tekemään täryttimen konkreettisille omilla käsillään. Laite on paljon halvempaa ja alkuperäistä ostoksia. Ensi silmäyksellä tuntuu siltä, ​​että värähtelijän tekeminen omiin käsiisi on erittäin vaikea tehtävä. Pienellä metalliteollisuudella ja tietyllä tietämyksellä on kuitenkin helppo ratkaista se.

Miten värähtelijä

Täryttimen tärkeimmät tiedot betonista ovat:

Ennen kuin aloitat kotitekoisen täryttimen betonille, sinun on ymmärrettävä, mihin laitteen periaate perustuu. Kun se toimii, betoniin kerääntyneet ilmakuplat poistetaan. Vibraattori luo korkeataajuisia värähtelyjä, jotka aiheuttavat seoksen täysin täyttävän koko vaaditun tilavuuden.

Tällaisen laitteen toiminnan jälkeen betoniseoksen kovettuminen tapahtuu paljon nopeammin. Tärinän aikana se poistaa ylimääräisen ilman, mutta myös ylimääräisen kosteuden. Betoniyhdistelmä muuttuu homogeeniseksi, se saa enemmän laadullisia ominaisuuksia. Liuoksen sujuvuus kasvaa, mikä sallii sen tasaisen täyttämisen.

Jos et käytä värähtelijää, lomakkeen täyttäminen kestää paljon kauemmin, tuotetun betonin laatu kärsii. Siksi betonirakenteinen käsikäyttöinen tärinänvaimennin auttaa vähentämään merkittävästi rakennustyön ajankohtaa, luotettavuutta betonirakenteisiin ja lisää käyttöikää.

Takaisin sisällysluetteloon

Yksinkertaisin värähtelijä: suositukset

Yksinkertaisimmista pidetään syvään värähtelijänä, joka on valmistettu tavanomaisesta rei'ittimestä. Tätä tarkoitusta varten otetaan instrumentti, jonka teho ylittää 1,5 kW. Laitteen täytyy toimia iskutilalla.

Syväbetoni täryttimien parametrit.

Työsuuttimelle käytetään tavallisinta huippua, joten voit luottaa muottiin. Paremman otteen ansiosta on korkea metallipesuri, joka suljetaan. Tämän seurauksena betoniseoksen leviäminen näyttää yhtenäisemmältä.

Suurten pintojen käsittelyyn "bajonettimenetelmällä". Piikkien kohdalla lisätään erityinen lisäsuutin. Se on pituus, joka riittää koskettamaan pohjaa. Siirrä lävistin varovasti, käsittele koko pinta.

Takaisin sisällysluetteloon

Vibraattori betoniin, käsin sähköpora

Tällaisen laitteen luomiseen tarvitset:

 • sähköpora;
 • hitsaus yksikkö;
 • poraus sarja;
 • vannesahan;
 • metalli putki;
 • pyöreä metallivarsi;
 • suorakulmainen sauva;
 • laakerit;
 • kumi putki;
 • plug;
 • joustava sauva;
 • suojakansi.

Pinnan värähtelijän rakenne.

Laitteen tärkein käyttövoima on tavallisin porakone. Se löytyy lähes joka koti. Päätarkoitus betonirungon valmistamiseksi omilla kädillä on saada sellainen laite, jossa pyörivä liike muuttuu värähtelevänä.

Suutin on tavallinen putki, jonka pituus on 50 mm. Sen halkaisija on 40 mm.
Sisäakselin valmistukseen käytetään metallinen sauva, jonka läpimitta on enintään 14 mm. Teräs suorakulmainen levy on hitsattu siihen. Sen leveyden on oltava enintään 20 mm. Levyn avulla koko kiinnitys voidaan siirtää eri suuntiin ja pitää tärinän.

Valmistettu keskiosa on kiinteä putken sisällä. Voit tehdä tämän käyttämällä laakereita, jotka mahdollistavat sen pyörimisen vapaasti.

Laakerit on asennettava korkealaatuisiin.

Tämä johtuu siitä, että he joutuvat kokemaan raskaita kuormia. Tangon toinen pää porataan läpi. Taajuusmuuttaja on kiinnitetty siihen.

Laakerit on suljettava, jotta lika ei pääse putoamaan niihin eikä pölyn asettumiseen. Suojan laatu vaikuttaa värähtelijän kestävyyteen.

Seuraava askel on katkaista sauva. On suositeltavaa jättää pieni korvaus. Yleensä se on 10 mm. Vavat ovat betonin betonielementin keulaosa, joka on tehty omilla käsillä.

Vibraattorit: - syvä värähtelijä joustavalla akselilla, b - syvä käsikäyttöinen värähtelijä, c - värähtelevä pöytä, d - värähtelyperutaatiomalli, d - täryttimien pakkaus.

Sitten otetaan vahva teräsholkki, joka liukuu vibraattorin päähän. Tämän seurauksena laitteen koko pyörivä osa on suljettu.

Tämän jälkeen tiheä kumiputki otetaan yhdessä joustavan sisärenkaan kanssa. Näillä osilla voi olla myös vapaa sijainti. Niitä käytetään epäkeskoakselin valmistukseen, joka yhdistää porauksen suuttimeen. Sen seurauksena sen tärinä tapahtuu. Joskus tämän mallin valmistukseen liittyy joitain teknisiä vaikeuksia. Työn helpottamiseksi voit käyttää kaapelia auton nopeusmittarista.

Putki on asennettu akseliin. Kummassakin päässä on oltava 45 mm. Kun sauva pyörii, tärinä tapahtuu. Näin laite toimii.

Tangon toinen puoli työnnetään valmistettuun holkkiin ja vastustaa sydämen akselia, jossa on porattu reikä. Kaikki tämä on tiukasti kytketty. Sitten holkki ajetaan, joka tulee lepää vasten laakeri, joka peittää turvallisesti liitäntäalueen.

Viimeisessä toimenpiteessä letku istutetaan holkkiin, joka on tiukasti kiinnitetty letkunkiristimellä. Kärki suljetaan suojakotelolla. Voimme olettaa, että työ on valmis, saimme betoniraudan, joka on tehty porauksesta.

Takaisin sisällysluetteloon

Perforaattori korvaavana värähtelijänä

Voit luoda tämän laitteen seuraavasti:

 • perforator, jonka teho on yli 1,5 kW;
 • huippu;
 • metallivahvistin.

Kaavio syvästä täryttimestä joustavalla akselilla.

On tarpeen käyttää reikälevyä, kun "kytke" -tilaan on kytketty virta. Koska suuttimen värähtelijä saa käyttää huippua. Sen pitäisi koskettaa tiiviisti muottiinpanoa. Luotettavia ja korkealaatuisia kiinnityspiikkejä, joissa on teräslevy. Tällaisen laitteen käytön aikana betoniliuoksen leviäminen tapahtuu hyvin tasaisesti. Samalla kaikki ilma-aukot täyttyvät.

Täryttimen käyttöä suurissa syvyyksissä käytetään "tarttumista". Toisin sanoen piikkien päällä on oltava hitsattu suutin. Sen kirjekuori on valittava siten, että se voidaan poistaa helposti betoniseoksesta.

Takaisin sisällysluetteloon

Yhteenvetona edellä

Jos haluat kaataa monoliittista säätä tai käsitellä suurta aluetta, kannattaa käyttää tasainen kotitekoinen värähtelijä. Tällaisen työn suorittamiseksi on oltava tehokas reikä ja teräskehys, johon se asennetaan. Paikan on oltava valmistettu, jonka materiaali on ruostumatonta terästä.

On melko yksinkertaista tehdä tällainen värähtelijä omassa autotallissa käyttäen tavallisia improvisoituja keinoja. Tietenkään on epätodennäköistä, että sinä pystyt tekemään ammattimaista työtä, mutta tällainen sopeutuminen on tarpeeksi oma kodin rakentamista varten. Säästää rahaa siellä.

Kun tärinän pituus ylittää yhden metrin, työ on tehtävä avustajan kanssa. Liitäntäpisteiden on oltava turvallinen. Betoni on erittäin tiheä ja kestävä materiaali, se saa voimakkaan paineen värähtelijälle ja kaikella voimallaan yrittää sammuttaa tärinän. Siksi värähtelijän suunnittelun on oltava kestävää ja laadukasta.

Kotitekoinen tärytin betoniin

Rakentamisen ja erilaisten asennustöiden aikana on erittäin tärkeää ottaa huomioon tulevan rakenteen pohja. Säätiön pääosaa pidetään konkreettisena sekoituksena. Tällainen rakennusmateriaali tunnetaan sen kyvystä selviytyä hyvin pitkäaikaisista kuormista. Tämän ominaisuuden ansiosta talot, jotka on rakennettu konkreettisella ratkaisulla, joka pystyy seisomaan vähintään sata vuotta. Betoni nestemäisessä tilassa on suuri tiheys, minkä takia on niin tärkeää tehdä laadukas vaivausratkaisu. Loppujen lopuksi, huolimattomalla asennoituksella erään, ilmakuplat jäävät liuoksen sisälle, ja tämä on täynnä sen ansioiden heikkenemistä. Seoksen tämän ominaisuuden vuoksi on suositeltavaa käyttää betonirakenteita rakennustyömailla. Sen käyttö mahdollistaa homogeenisen ja perusteellisesti sekoitetun tuotteen hankkimisen.

Nykyaikaisten rakennusvälineiden ja materiaalien markkinat tarjoavat laajan valikoiman täryttimiä. Mutta työkalun kustannukset voivat pelottaa niitä, jotka haluavat ostaa sen, joten on paljon kannattavampaa ja mielenkiintoisempaa tehdä konkreettinen värähtelijä omin käsin. Aluksi saattaa tuntua, että tämä prosessi on hyvin monimutkainen ja mahdoton, mutta jos on olemassa järjestelmä ja vähän aikaa, kukaan voi tehdä sen.

Vibraattorin toimintaperiaate

Täryttimen mekanismi betoniin.

Ennen kuin aloitat värähtelyn tekemisen omasta, sinun on opittava vähän siitä, miten se toimii. Tämän laitteen johtava tarkoitus on poistaa ilmatyynyt ja kosteus betoniliuoksesta sen suuttimen erityisliikkeen avulla, joka laskeutuu sementtiin. Käyttämällä tätä laitetta liuos on enemmän muovia ja muokattavissa, ja betonin liuos sijoitetaan huolellisesti haluttuun muotoon ilman ilmatyynyjen muodostumista. Lisäksi kaikki tehdään mahdollisimman tehokkaasti. Laitteiden käyttö vaikuttaa myönteisesti kaikkien rakennusprosessien toteuttamiseen yleensä. Jos kieltäytyy käyttämästä sitä, työ vie paljon enemmän aikaa. Valmis muotoilu on kestävämpi ja kestävä ja sillä on paljon muita etuja.

Kotitekoinen vibraattori

Suuri joukko nykyaikaisia ​​tehtaita, jotka harjoittavat ammattimaisten täryttimien tuotantoa betonille. Monien mielestä on helpompi ostaa valmiita laitteita. Kuitenkin rakentaminen - ja niin ei ole halpa ilo, niin miksi kannattaa mitä voit tehdä itse? Se ei vaadi erityisiä tietoja tai taitoja. Koko valmistusprosessi ei vie paljon aikaa eikä ole ollenkaan monimutkaista.

Monilla kuluttajilla on työkaluja, kuten vasarapora ja pora. Niitä voidaan käyttää pyörivänä osana. Itse laitteiden valmistuksessa päätehtävänä on koota työkalu, joka osallistuu pyörivien toimintojen muuttamiseen oskillaattoriksi. Näin ollen käy ilmi, että värähtelijän tekeminen rei'ittimestä tai porauksesta on varsin toteutettavissa. Tästä syystä harkitsemme entisestään, miten tämä tehtävä toteutetaan.

Drill-pohjainen värähtelijä

Drill-pohjainen värähtelijä.

Vibraattori betonille omilla käsillään porauksen perusteella suoritetaan useassa vaiheessa. Aloita kotitekoisen värähtelijän tekeminen, joten sinun on valmisteltava tiettyjä työkaluja ja materiaaleja:

 • pora;
 • hitsaus kone;
 • erikoispora metallityöhön;
 • vannesahan;
 • teräs putki;
 • suorakulmainen sauva;
 • laakerit;
 • kumi- tai muoviputket;
 • kotelo suuttimen suojaamiseksi;
 • plug;
 • nopeusmittarista.

Ohjausmekanismina sopeuttamiseksi voit käyttää mitä tahansa porata, joka on lähes kaikkien ihmisten saatavilla.

Aluksi kannattaa valmistaa teräksestä valmistettu putki, jonka pituus on noin 50 senttimetriä. Tätä putkea käytetään suuttimena. Koska konkreettinen ratkaisu on erittäin aggressiivinen vaikutus eri materiaaleja, kannattaa käyttää vain ruostumatonta terästä putkeen.

Värinän sisäpuolelle on suositeltavaa ottaa melko vahva suorakaiteen muotoinen sauva, joten sen halkaisija on noin 1,5 senttimetriä. Tämä sauva saa pyörimisvaikutuksen porauksesta. Sinun on myös hitsattava pieni teräsputki sauvaan. Tämän mallin ansiosta kaikki liikkuu poikittaissuunnassa. Tämä liike aiheuttaa tärisevän vaikutuksen.

Kun sisäosa on viimeistelty, se on kiinnitettävä teräsputken sisään. Kiinnittimet tehdään laakereiden kustannuksella, on tärkeää, että tämä osa liikkuu vapaasti. Kun otetaan huomioon, että laakerit ovat raskaasti kuormitettuja, on suositeltavaa ostaa laadukasta materiaalia. Tangon päästä on välttämätöntä tehdä reiän pi poran avulla. Tähän reikään tulee kiinteä johto. On tärkeää suojata laakereita mahdollisimman paljon pudottamasta eri lian laitteisiin. Suojaustaso riippuu siitä, kuinka kauan voit käyttää värähtelijää.

Lisäprosessiin kuuluu putken pienen ympärileikkauksen suorittaminen. Tämä sauva toimii keulana välineenä betonin kanssa. Seuraavaksi valitaan laadukas hihna, joka on asennettu jommankumman värähtelijän päihin. Tällainen holkki on tarpeen kiinnittimen pyörivän osan eristämiseksi.

Putki epäkeskiselle akselille.

Seuraava vaihe on epäkeskoakselin valmistus kumiputkesta. On tärkeää, että putki voi ottaa vapaata asentoa. Tämä akseli on vastuussa porauksen liittämisestä suuttimeen. Mikä edistää värähtelyliikkeen syntymistä. Jos näyttää siltä, ​​että tämä akseli on erittäin vaikea valmistaa, se voidaan korvata nopeusmittarilla olevasta kaapelista.

Asennetaan akseliin tai nopeusmittarin kaapeliin, mutta on tärkeää, että vapaiden päiden pituus on 4,5 senttimetriä. Vavat liikkuvat tärinää, ja täten betonielementtien täryttimet voivat toimia. Toisessa päässä tangot on asennettu holkkiin ja toinen pää on asennettu ydinosaan reiällä. Niillä on yhteys. Tämän toimenpiteen jälkeen holkki asennetaan liitoksen suojaamiseksi.

Viimeisessä vaiheessa letku asetetaan holkkiin, joka on kiinnitetty pidikkeellä ja suutin on suojattu erityisellä kotelolla. Tämä tuotantoprosessi on valmis, voit aloittaa sen käytön. Valmis kotitekoista muotoilua voidaan soveltaa vasta sen jälkeen, kun kaikki asennustyöt on suoritettu ja vain sen suoranaiseen tarkoitukseen.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Kun tärytinpiiri on valmistettu käytettäväksi betonissa, on mahdollista jatkaa perforator-pohjaisten laitteiden asentamista. Tämän yksikön rakentamiseksi tarvitset työkaluja ja materiaaleja:

 • perforator, jonka teho on vähintään 2 kW;
 • teräslevy;
 • huippu.

Syvyysmittari betoniliuoksen sekoittamiseen on asennettu useisiin vaiheisiin. Tärkeintä on käyttää rei'intä, jonka teho ei ole alle 2 kW. Instrumentin käyttö tehdään lyömäsoittimessa, ja se kannattaa tuntea jopa valmistuksen aikana.

Laitteiden suuttimena on toivottavaa käyttää huippua. On tarpeen rakentaa pohja piikkeille käytön aikana. Tämän tehtävän voi asentaa muottiin. Voit luoda halutun kahvan näiden kahden elementin välille levittämällä teräslevyä.

Laitteet sekoitetaan betonilaastin, joka on luotu itsenäisesti, pienen tilavuuden seoksen olosuhteissa, voidaan tehdä yhdistämällä tekniikka. Tämä tekniikka tekee tarpeelliseksi suorittaa yhden suuttimen kiinnitys olemassa olevalla suuttimella.

Kaavio syvästä täryttimestä joustavalla akselilla.

Tämän tekniikan kannalta on tärkeää, että koko laitteiston suutinbajonetin pituus vastaa säiliön syvyyttä. Suuttimen täytyy olla säiliön pohjaa vasten ja joskus muuttaa sen asentoa. Tämän tekniikan etuna on se, että on mahdollista sekoittaa suuri määrä betoniseosta lyhyeksi ajaksi.

Edellä kuvatut menetelmät mahdollistavat syvällisen laitteiston luomisen mahdollisimman alhaisin kustannuksin. On tärkeää ottaa huomioon, että kaikki työkalun luomiseen käytetyt komponentit ja komponentit voidaan muuttaa eri analogeiksi. Korvaukset eivät ole yhtä toimivia. Jotta vaihto olisi vastaava, on tärkeää tutkia laitteen toiminnan periaatteita.

Yleiset käyttöohjeet

 • Jos monimutkaisen pohjan asentamiseen tarvitset suuren määrän konkreettista ratkaisua, voit käyttää värähtelijää perforaterin pohjalta. Tästä huolimatta on tärkeää aluksi kehittää metallirunko perforatorin kiinnittämiseksi sekä kiinnittää erityinen teräsalusta.
 • Värinäävän työkalun asentamiseksi on muistettava, että sen pituus ei saa ylittää 100 senttimetriä. On myös tärkeää tietää, että kaikki liitokset on suunniteltava erityisen huolellisesti, koska niihin kohdistuu raskaita kuormituksia ja tärinöitä.

Jotta voidaan täyttää monoliittinen pohja tai käsitellä suuri määrä liuosta, on suositeltavaa käyttää litteitä laitteita. Jotta voisit tehdä tällaisen työn, on tärkeää, että sillä on suuri tehoinen reikä ja teräskehys, johon se kiinnitetään. Emme saa unohtaa ruostumattoman teräksen erikoisalustan valmistelua.

Vibraattoria, joka luodaan käsin, ei tietenkään voi käyttää suurissa rakennuksissa, mutta yksityisesti tai henkilökohtaisesti - täysin. Taloudelliset säästöt ovat täysin ilmeisiä.

Kuinka tehdä tärytin betoniseoksesta

Betonin rakenteen vahvistamiseksi ja vahvistamiseksi on sen vuoksi käytettävä erityistä työkalua - tärinää. Sen avulla on helppo ohjata ylimääräistä ilmaa vielä tuoretta laastien syvyydestä, minkä vuoksi betoni on huokoista ja haurasta. Voit ostaa tai tehdä värähtelevää omalla kädelläsi.

Ei kovin voimakas betonikerros 20-30 cm: n syvyyteen. Se välittää tärinät sisäänpäin iskun vaikutuksesta pinnan päälle. Sovellus on suositeltavaa suurilla täyttöalueilla, joissa on mahdotonta tasoittaa ja manipuloida. Seoksen tilavuus iskukohdassa riippuu alueen leveydestä ja laitteen voimasta.

Universaalinen tiivistetekniikka mahdollistaa minkä tahansa koon kovettamisen sisäpuolelta, jos syvään täryttimeen on tarvittava pituus. Se, joka upottaa nestemäiseen liuokseen, luo tarvittavat tärinät itsensä ympärille. Tämän seurauksena seoksen suuret ja pienet jakeet (murskatut kivet ja hiekka) sijoitetaan suljettaviin rakennuksiin, jolloin ilman ei ole lainkaan tilaa.

Syvyysmene- telmän käyttö edellyttää tiettyä varovaisuutta - työkalun kärjen ei tulisi lähestyä lujitustapitkoja yli kolmanneksen halkaisijaltaan. Tämän vaatimuksen noudattamatta jättäminen johtaa siihen, että teräsvahvistus menettää kosketuksen betonin kanssa tärinän vuoksi ja tulee tehottomaksi.

Tässä itse muotti toimii värähtelijän pinnalla, johon betonia kaadetaan - sille, että erikoismekanismin värähtelyt lähetetään, ja hän itse "vetää ulos" koko ratkaisun sisälle. Tällöin tiivistyminen tapahtuu kaikkein täydellisimmin ja monoliitin koko tilavuuden ajan, mutta itse muotti voi romahtaa tärinän takia, ellei sopivaa materiaalia ole valittu sille. Tämän tekniikan käyttöä tulisi ennakoida ennen konkreettisen työn aloittamista.

Tärinänvalmistus

Osta tärinää betonin asettamiseksi helpoimmin. Mutta jos et tee konkreettista työtä koko ajan, ei ole mitään syytä käyttää rahaa kertakäyttöisten kalliiden työkalujen käyttämiseen. Kaikkien suuttimien täydellisen värähtelylaitteen kustannukset ovat vähintään 4 000 ruplaa.

Heidän tarpeidensa ja kertaluontoisen työnsä puolesta on helpompaa tehdä se itse. Lisäksi on välttämätöntä tehdä koko laite, mutta vain suutin olemassa oleville porakoneille, perforaattoreille, hiomakoneille tai vain moottorille.

Tärkein vaatimus on se, että moottorilla on oltava erityinen pyörimisnopeus eri koostumuksille:

 • vähintään 3500 kierrosta / min karkean rakeisen liuoksen osalta;
 • jopa 9000 kierrosta keskikorkealle;
 • 10 - 20 tuhannesta, jos tarvitset tärinää pienille jakeille betonille.

Laitteiden tärkeät ominaisuudet ja ominaisuudet, jotka perustuvat kotitekoisiin työkaluihin. Mitä suurempi kapasiteetti, sitä suuremman tiivistetyn betonin määrä saadaan kerrallaan.

Lähes jokaisessa kodissa on sähköpora, jossa omistaja voi tehdä jotain omiin käsiinsä. Äärimmäisessä tapauksessa se kannattaa ostaa - tällainen työkalu tulee kätevä useamman kerran kuin muita kotitöitä. Porauksen vaadittu teho on noin 1 kW.

Kotitekoisen tärinän valmistamiseksi betoniin tarvitset ruostumatonta teräsputkea, jonka läpimitta on noin 45 mm ja pituus 500 mm, sekä muita kaupallisesti saatavilla olevia laitteita:

 • lyhyet, sekä putket, metalliosat halkaisijaltaan 14-15 mm;
 • sama pituus tai hieman pienempi kuin neliömäinen metallinen sauva;
 • pari laakerit;
 • hihassa.

Tärytyssuuttimien ja akselin valmistukseen liittyvät ohjeet:

 • Molemmat sauvat on hitsattu toisiinsa, mikä sallii niiden siirtymisen yhteisen painopisteensa ja aikaansaadaan tasapainotuksen. Sen kierto tuottaa värähtelevän vaikutuksen. Samanaikaisesti pyöreän raudan molemmat päät on jätettävä vapaiksi asennuksen jatkamiseksi.
 • Laakeriryhmän jälkeen hitsattu rakenne asennetaan putken sisäpuolelle sen varmistamiseksi, että se kulkee vapaasti tärinän lähettämiseksi upotusvärähtelijään. Jos pyöreän tangon koko ei salli sitä asennettavaksi laakereiden sisäsylintereihin, sitä voidaan kääntää reunoilla tiedostoon tai hiomakoneeseen.
 • Epäsymmetrisen raudoituksen keulaosa on katkaistava, jolloin alue on 5-10 mm putken reunan yli. Asenna holkki yhteen akselin päistä.
 • Pyöreän tangon päähän tehdään aukko, joka kiinnittyy akseliin ja hitsataan joustava teräskaapeli siihen.
 • Kiertävä osa värähtelevistä suuttimista on suljettava kaapelin avulla työnnettävällä holkkeilla, jotta betoni ei pääse putkeen työskenneltäessä.
 • Siirrä joustavaa tangetta kumiletkun läpi ja kiinnitä tuloksena olevan akselin pää letkunkiristimellä.
 • Hitsauta sovitin teräskaapelin vapaaseen osaan ja käytä sitä kytkemään akseli porakoneeseen.

Ei ole toivottavaa luopua taipuisan akselin valmistuksesta, vaikka kuvattuun kaavioon koottu suutin voidaan asentaa suoraan poran päälle. Paluu on kuitenkin liian suuri, ja se rikkoo nopeasti työkalun. Tällainen syvä värähtelijä on hyvä tiivistää tavallista paksua betonia.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Sopivin yksikkö, koska se voi siirtää sekä pyörimis- että translaation liikkeen samaan aikaan suuttimeen. Värähtelijä on kätevä käyttää puncherista pystyasennuksiin. Työlle tarvitaan vain teräslevy, johon työkalu kiinnitetään lujitustangolla. Sen pituus riippuu betonin kaatamisen syvyydestä, jolloin liuoksen koko tilavuus altistuu tärinän kutistumiselle.

Itse itsepuhallin on oltava vähintään 1,5 kW. Se on siirrettävä iskutilaan ja syönnettävä bajonetti betoniin pohjaan, siirtämällä sitä asteittain pitkin järjestelmää sementti-hiekkaseoksen paksuuteen. Jos vibrobag ei ​​kuitenkaan riitä täyttämään koko äänenvoimakkuutta, se on täytettävä kerroksittain ja upotettava värähtelijä jokaiseen vaiheeseen niin syvälle kuin mahdollista. Erittäin hyvä bajonettivibraattori tiheään sekoitettuun liuokseen.

Tärinää betoniin voidaan koota ei tyhjästä, vaan ostaa erityinen suutin (tärytinpää) akselilla. Se maksaa noin 2 tuhatta, mutta se on helppo asentaa omaan olemassa olevaan yksikköön ja päästä töihin heti. Tätä varten sisemmän joustavan akselin kuusikulmion ulostulo on kiinnitettävä hiomakoneen tai poran akseliin sopivan sovittimen avulla. Kumilangan päähän on sijoitettava metallirengas, joka on myös liitettävä työkaluun. Voit tehdä tämän porattaessa 3-4 reikien läpi lyhyille ruuveille, jotka kiinnittävät kuoren saman poran päähän.

Teollisuustyynyn tärytin

Jos ei ole liian voimakasta monoliittista pohjalevyä tai betonilastetta, riittää, että käytät tavallista betonivibraattoria betoniin. Kokoonpanon rakenne on paljon helpompaa, joten voit tehdä sen nopeasti nopeasti ja ennen kaikkea - halvalla. Sekä bulgarialaista että reikälevyä tai muuta työkalua ei tarvita. Runsaasti pieni pyörivä moottori ja tasainen sump lähettämällä tärinää.

Asennusohjeet:

 • Kiinnitä moottorin akseliin epäsymmetrinen kuorma ja vaihda sen symmetria.
 • Moottori on asennettu tasaiselle alustalle. Se voi olla puupaneeli tai litteä rautapelti.
 • Kiinnitä kahvat paikalle siirtääksesi yksikköä pinnalle.
 • Kytke moottori virtalähteeseen, ja betonilaudan värähtelijä on valmis omalla kädelläsi.