Betonipumppujen tyypit

Rakentamisen mittakaava joka vuosi vauhdittaa teknologian kehitystä. Rakentamispaikoilla työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi ilmestyy erilaisia ​​laitteita.

Suurten rakennustyömailla betonipumpun käyttö on erityisen helppoa. Nykyaikaisen betoniliuoksen vastaanoton tekniikka lisää merkittävästi työn tuottavuutta ja laatua.

1 Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Pumppu betoniin - vaikea käyttää tekniikkaa. Laitteen käyttö on seuraavia ominaisuuksia:

 • yksikön kanssa työskentely on sallittua ainoastaan ​​korkealuokkaisille asiantuntijoille;
 • on tarpeen noudattaa tekniikkaa ja toimintasääntöjä;
 • Vastuullinen asenne organisaatioon ja työn valmisteluun;
 • käytä erityistä betoniliuosta, jossa otetaan huomioon holkin halkaisija syöttöä varten, edellytykset seoksen toimittamiseksi tiettyyn paikkaan ja etäisyyteen.

Tällaisen tekniikan käytön ominaispiirteet huomioon ottaen voimme päätellä, että betonipumppua käytetään pääasiassa mahdottomissa tai vaikeissa olosuhteissa seoksen saamiseksi. Esimerkiksi tiheä rakennus, on vaikea ajaa rakennustyömaalle tai on välttämätöntä toimittaa ratkaisu suuremmalle korkeudelle - betonipumpulle on helppo selviytyä tällaisista vaikeuksista.
valikkoon ↑

1.1 Pumputyypit

Työskentely yksikössä, puristamisen periaate, järjestelmässä syntyy tilavuus, joka voi vaihdella. Tämä periaate jakaa pumppauslaitteen kahteen tyyppiin: mäntä ja gerotor.
valikkoon ↑

1.2 Betonipumppu työssä (video)

1.3 Mäntälaitteet

Mäntäkoneissa betonia syötetään jatkuvasti. Nykyään laitteisto voi toimittaa betoniseoksen 6-65 m korkeudelle, liuoksen määrä on 180 m³ / h. Männän pintojen välillä, jotka hankaavat, sementin pienet hiukkaset osuvat joskus päälle, joten mäntäyksikön lyhytikä.

Betoniliuos tulee jerkyksi. On laitteita, joissa on hydraulinen laite, joka on kestävä ja hyödyllinen ja pehmeämpi betonin syöttö. Samanaikaisesti syöttönopeus ei muutu, ja korkeapaine mahdollistaa pitkän matkan pääsyn. Kahden sylinterisen laitteen työ on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton.
valikkoon ↑

1.4 Gerotor-pumput

Nämä ovat ruuveja, joissa on jatkuva betoniliuos. Gerotor-tekniikan ominaisuudet antavat mahdollisuuden työskennellä äänettömästi minkä tahansa kovuuden koostumuksen kanssa. Kun letkussa on letku, se vedetään takaisin käyttämällä moottoria, joka pystyy vaihtamaan pyörimissuunnan. Geroottorisuunnittelun pääasiallinen haitta on seoksen syöttöletkun melko nopea kuluminen. Mutta etu on alhaiset korjauskustannukset, jotka voidaan tehdä ilman asiantuntijoiden apua.

Kiinteä betonipumppu Tonnikala 40

1,5 betonisekoittimella

Betoniseoksen toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet saattavat heikentää ratkaisun laatua. Automaattisen betonisekoittimen käyttö estää tällaisia ​​vivahteita. Trukin rungolle on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu. Sisärenesäiliössä on terät. Putken myötäpäinen liike auttaa seosta siirtymään sisäänpäin ja käänteisen prosessin ollessa päällä työntää betoniseosta pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • massa yhtenäisyys säilyy ja liuoksen erottaminen estetään;
 • ratkaisu on jatkuvasti liikkeessä, jopa viiveellä, mikä auttaa säilyttämään materiaalin tekniset ominaisuudet.

Tynnyriintikapasiteetin avulla voit siirtää tai valmistaa jopa 9 m³ betoniliuosta. Betonisekoittimessa on kuormituskouru valmiin seoksen siirtämiseksi rakennustyömaalle. Käytä tällaista kuljetusta, kun voit helposti ajaa rakennustyömaalle. Jos rakennustyömaalla ei ole pääsyä, käytetään putkistoa, joka on sisäinen rakennustekniikka. Tällaisen laitteen käytöllä on seuraavat tekniset edut:

 • vaaka- ja pystysuuntaiset liikkeet samalla laitteella;
 • helppo työskennellä vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Auto betonimylly Baryval 8m3

Putkistolaitteet - laitteet betonimassan tai erillisen rakennuslaitteiston valmistamiseksi. Erillislaitteisiin kuuluu pumpun asentaminen autoon vaaka-akselin avulla. Tällaiset laitteet mahdollistavat liuoksen kuljettamisen pystysuorassa vaaka-asennossa apurakenteille.

Toimitettua seosta siirretään laatikoilla pumpun vastaanottimelle, ja putken kautta, joka koostuu kolmesta osasta, liuos syötetään korkeuteen ja vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin.
valikkoon ↑

1.6 kiinteä pumppu

Laitteen käyttöperiaatteet on jaettu vakiovarusteisiin, perävaunuihin, liikkuviin tai betonipumppuihin. Laitteet voidaan varustaa mekaanisella tai hydraulisella käyttölaitteella. Rakennusyksiköiden tärkeimmät parametrit: toimituksen korkeus, suorituskyky ja etäisyys.

Kiinteä betonipumppu voidaan tehdä useammassa versiossa ja asentaa ajoneuvoon tai erityiseen alustaan, joka on vastuussa liikkumisvapaudesta. On syytä huomata, että malli on valmistettu perävaunusta, jossa on runko, ja se tarjoaa jatkuvan toimituksen seokselle. Tällaisten laitteiden kuljettaminen on hyvin yksinkertaista, koukussa trukkiin.

Toimintaperiaate perustuu suuren määrän betonimassan jatkuvaan pumppaamiseen. Laitteen rakenteessa on kaksi tilaa: seoksen syöttö korkeassa paineessa (samanaikaisesti työn tuottavuus vähenee huomattavasti) ja alhaisen paineen tila (korkeammalla tuottavuudella).

1.7 Liuoksen pumppaus mäntypumpulla

Insinööritoimisto Stroymekhanika tarjoaa ostajalle gerotor (ruuvi) -yksikön 78,300 / 500/1000 mäntyä. Pumppu gerotor mänty pumppaa viskoosi ja hioma massat, materiaali on ominaista tiheys (vaahtobetoni, polystyreeni konkreettisia) solu betoniliuoksia. Laitetta käytetään painesyöttöön monikomponentteihin ja monimutkaisiin massoihin, jotka ovat herkkiä mekaaniselle rasitukselle. Laitteessa on myös tahnamaisia ​​ja nestemäisiä liuoksia, joissa on kiinteitä hiukkasia tai kuituja.
valikkoon ↑

2 Rakentaminen

Laasti on varustettu säiliöllä materiaalin vastaanottamiseksi sekoituslaitoksesta. Syöttösäiliön läsnäolo mahdollistaa materiaalin jatkuvan syöttämisen pyöräilysekoitusteknologian avulla. Tämä on tärkeä edellytys työlle, jossa taukoa ei voida hyväksyä (lomakkeiden täyttäminen, kipsa-aineen mekaaninen käyttö jne.). Pyörillä varustetun alustan kuljetinlaitteen helpottaminen.

Ruuvitekniikan syöttöosa koostuu pyörivästä höyrystä ja syöttöruuvista. Yhden ruuvin (liikkuvan osan pari) tekee planeettavaiheen liikkeen staattorissa, jolla on sisäinen kaksisuuntainen pinta portaalla, joka on kaksi kertaa suurempi kuin ruuvin nousu. Jatkuva kosketus, ruuvi ja pidike luovat useita suljettuja syvennyksiä.

Betoniasennuspiiri

Kun ruuvi liikkuu, ontelo kasvaa imupuolella, jolloin muodostuu tyhjiö. Tällaisen alipaineen vaikutuksesta ontelo täytetään pumpatulla materiaalilla. Tämä rakenne auttaa siirtämään vaahtobetoni-, kipsi- ja polystyreeni-betonimassoja mahdollisimman varovasti.

Gerotor-betonipumput, joilla on pienet mitat, ovat erittäin suorituskykyisiä ja mahdollistavat työstettävän materiaalin pistämisen aukkoihin, pumpun seoksiin itsetasoitaville lattioille, syöttää ja levitä kipsiratkaisuja.
valikkoon ↑

2.1 DIY-betonipumppu

Ennen laitteen pääkomponenttien kokoamista sinun on luotava suunnitelma tai tehtävä piirros. Tämä auttaa kokoamaan kaikki laitteet yhteen. Mekanismin pääelementit ovat mäntä ja sylinteri.

Kaikkien betonipumpun komponentit ja osat toteutetaan sorvin avulla. Osakokoonpanojen asennuksen yhteydessä virheen tarkkuuden on oltava vähintään ± 0,1 mm. Kehon perusta on valmistettu ruostumattomasta teräslevystä, joka auttaa välttämään korroosiota ja kemiallista hyökkäystä. Venttiili on räätälöity ruuvimeisselillä. Suunnittelu on koottu halutun halkaisijan avaimella. Laitteen käyttöosa suoritetaan hydraulisesti tai sähkömekaanisesti.

Menetelmän valinta riippuu ohjatun toiminnon taloudellisista ominaisuuksista. Loppujen lopuksi hydraulisella käyttölaitteella on monimutkaisempi rakenne ja korkea hintataso. Siksi kannattaa tehdä valinta sähköasennuksen asennuksen kannalta.

Hydraulisen betonipumpun rakenne

Pohjimmiltaan käytetään kolmivaiheista asynkronista sähkömoottoria, joka on liitetty männänvarteen. Kuorman vähentämiseksi käytetään mekaanista anturia ja pienennysvoimaa, jossa on vääntömomentti.
valikkoon ↑

2.2 Laitteen asennus

Sähkömoottori on asennettu perävaunun akselipohjalle. Vaihde on asennettu moottorin akseliin kytkimellä. Muuntaja on kytketty pumppumäntä ja alennusvaihteiston lähtöakseli. Kytke sitten moottori virtajohtoon.

Asennettaessa betonipumppua tarvitset seuraavat materiaalit:

 • piirustus tarvikkeet;
 • rautalevy enintään 6 mm;
 • männän ja venttiilien aihiot;
 • metalli putki, jonka halkaisija on 400 mm;
 • kolmivaiheinen sähkömoottori käynnistimen kanssa;
 • työkalusarja;
 • vaihdelaatikko, jossa on pienentävä momentti;
 • perävaunu tai hitsauspohja.

On syytä muistaa, että pätevän teknikon on tehtävä sähköä johtavia laitteita käsittelevä työ.

Betonipumppu

Rakentamisen laajuuden jatkuvasti lisäävät nykyaikaisten tekniikoiden kehittämistä, jotka helpottavat ja nopeuttavat työntekijöiden työtä. Rakentamispaikoilla on erilaisia ​​rakennustarvikkeita. Yksi suosituimmista laitteista, erityisesti suurilla rakenteilla, on betonin syöttämiseen tarkoitettu pumppu. Nykyaikaisen ratkaisumenetelmän käyttö lisää huomattavasti tuottavuutta ja työn laatua.

Sovellusominaisuudet

Betonipumppu - vaikea käyttää laitteita. Tehokkuudestaan ​​huolimatta betonipumpun käyttö aiheuttaa tiettyjä ominaisuuksia:

 • korkean tason asiantuntijoiden osallistuminen prosessiin;
 • sääntöjen ja tekniikoiden noudattaminen tiukasti;
 • vastuu prosessin organisoinnissa ja valmistelussa;
 • erityisten betoniliuosten käyttö ottaen huomioon seoksen halkaisijan halkaisija; etäisyys, edellytykset ratkaisun toimittamiseksi rakennustyömaalle.

Laitteen ominaisuuksien perusteella on helppo päätellä, että betonipumppu on tarkoituksenmukainen käyttää vaikeissa tai mahdottomissa olosuhteissa seoksen saamiseksi:

 • vaikea pääsy rakennustyömaalle;
 • ratkaisun toimittaminen suuremmalle korkeudelle on välttämätöntä;
 • rakennustiheys.

Tietenkin pumppujen käyttö suotuisissa olosuhteissa, kukaan ei kiellä. Kaikki riippuu kehittäjän budjetista.

Laitteiden tyypit

Betonirakenteet eri olosuhteissa edellyttävät erilaisten pumppujen käyttöä. On olemassa valtava valikoima laitteita, jotka sopivat nestemäisen liuoksen kuljetukseen. Yleisimmin käytetään kolmea laitostyyppiä.

kiinteä

Betonipumpun mäntä on pyörillä varustettu tuki. Käytetään pitkäaikaiseen rakentamiseen, korkeat rakennustöihin. Laitteisto asennetaan pitkään, moottori käynnistää bensiiniä, dieseliä. Kiinteiden laitteiden avulla on mahdollista:

 • käytä liuosta yli 4 metrin korkeuteen;
 • nopeus 90 m³ / tunti liuoksen syöttämiseen.

Kiinteällä asennuksella on seuraavat edut:

 • pienet koot;
 • mahdollisuus asentaa käytännössä mihin tahansa paikkaan;
 • vuokrahinta on pieni.
Takaisin sisällysluetteloon

perävaunu

Pienikokoisen laitteen asennus. Se on erittäin kätevä kuljetus, sopii mihin tahansa rakennuskohteen kohtaan.

matkustaminen

Laite on kiinnitetty erikoiskoneen tukeen. Kiistämättömät edut:

 • huomattava teho mahdollistaa 150 m³ laasti tuntia;
 • liikkuvuus, ohjattavuus;
 • erinomainen suorituskyky, rakenteiden pystyttämisen mahdollinen väheneminen.

Liikkuvan suunnittelun haitta on sen hinta. Tällainen kone sallisi ostaa suuria rakennusalan yrityksiä. Tämä vaihtoehto ei ole yksityisen kehittäjän käytettävissä. Tuotos voi olla vuokra, joka lasketaan 1 tunnin työhön tai 1 m³ laastiin.

Pumppujen tyypit

Työskentelyä betonipumpulla, suulakepuristusperiaate, järjestelmään muodostuu tilavuus, joka pystyy muuttamaan. Prosessiperiaate jakaa betonipumput:

 • Mäntä (betoni syötetään jatkuvasti). Nykyaikainen tekniikka pystyy antamaan betonikoostumuksen korkeudeltaan 6 - 65 m, liuoksen syöttön määrä nousee 180 m³: aan tunnissa. Männän hankauspintojen välillä voi olla jumissa sementtihiukkasia, joten männän tyyppi joutuu nopeasti kulumaan. Liuoksen vastaanotto tapahtuu spurtsina. On laitteita, joissa on hydraulinen laite. Siitä on ominaista pehmeä betonin syöttö ja suuri kulutuskestävyys. Syöttöarvo ei muutu, ja korkeapaine lisää merkittävästi etäisyyttä. Kahden sylinterisen yksikön työ, toisin kuin koneella, on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton.
 • Gerotor (jatkuva syöttöruuvi). Gerotor-rakenteen tekniset ominaisuudet mahdollistavat hiljaisen annostelun minkä tahansa kovuuden konkreettisesta koostumuksesta. Letkun mahdollinen muodostuminen letkusta eliminoi moottorin kyky muuttaa pyörimissuunta. Letkun nopea huononeminen ratkaisujen toimittamiseen on gerotorin rakenteen tärkein haitta, mutta tämä korvaa pienet korjauskustannukset ilman erikoistuneiden henkilöiden osallistumista.

Käytännön kokemus verrattaessa kahdenlaisia ​​betonipumppuja osoittaa, että huolimatta helppokäyttöisen gerotorin rakenteen korjaamisesta hydraulimäntäyksikkö on kestävämpi ja tuottavampi.

Betonin siirtäminen

Betonin ratkaisun toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet voivat merkittävästi heikentää seoksen laatua. Ongelmia voidaan estää käyttämällä betonikuorma- trukkia. Autonosan pohjalta betonosmesitelny-malli on kiinnitetty. Terät hitsataan raudan tynnyrin sisään. Putken myötäpäinen kiertyminen edesauttaa liuosta sisäänpäin ja käänteisen prosessin sisällyttäminen työntää ratkaisua pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • homogeenisuuden säilyttäminen, liuoksen erottamisen puuttuminen;
 • ratkaisun jatkuva liikkuminen, jopa ajan viivästyessä, kykenee säilyttämään koostumuksen tekniset ominaisuudet.

Sekoitusastian tilavuus mahdollistaa 5 tai 9 m³ betoniseoksen valmistuksen tai kuljetuksen. Valmiin tuotteen vastaanottoon rakennustyömaalla kone on varustettu erityisellä kuormitustasolla. Tällaista kuljetusta on mahdollista käyttää, kun kone lähestyy helposti rakennustyömaata.

Miten on helppo päästä sisään rakennettuun paikkaan? Käytä tässä tapauksessa putkistoa, joka liittyy erityiseen sisäiseen insinööritekniikkaan. Sen tekniset edut ovat kiistattomia:

 • vertikaalinen, horisontaalinen kuljetus yhdellä mekanismilla;
 • helppo saavuttaa vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Putkikoneistot - koneet betonin tai erillisen rakennuslaitteiston hankkimiseksi. Laite on erillinen tekniikka, johon kuuluu betonipumpun asentaminen auton perusteella käyttäen täysi puomi. Tämän tyyppinen tekniikka mahdollistaa nesteseoksen kuljettamisen horisontaalisessa, pystysuorassa asennossa lisärakenteille.

Betonikerrokset korkeissa rakennuksissa ovat mahdottomia ilman erikoislaitteiden käyttöä. Toimitettu liuos lokeroissa ladataan uudelleen betonipumpun vastaanottimeen. Putki, joka koostuu kolmesta kytketystä osasta, seos toimitetaan korkeudelle vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa.

Suositukset, vinkit

Monimutkaisten laitteiden käyttö on vastuullinen asia, sinun on kuunneltava suosituksia, neuvoja, lue ohjeet, jotta voit käyttää tekniikkaa asianmukaisesti ja saada haluttu tulos.

 • Ennen prosessin aloittamista kannattaa tarkistaa laite hydraulisen paineen esiintymiseksi. Paine kirjoitetaan tekniseen passiin.
 • Varmista huuhtele vedellä järjestelmä, jonka yli liuos siirretään. Vesipumpun asentaminen on välttämätöntä veden pumppaamiseksi.
 • On mahdollista valita sopiva seos ottamalla erilaisia ​​koostumuksia.
 • Reitti, jota pitkin putkistoja kuljetetaan, on säädetty siten, että taivutusten lukumäärä on vähäinen. Putket kallistuvat, oikea kulma on putkilinjojen väärä sijainti.
 • On välttämätöntä, että ennen kuljetusta betoniputki kostutetaan, sillä kalkkikiveä kulkee läpi, joka muodostaa voiteluaineen seinille.
 • Kielletty pitkä tauko betonin tarjonnassa. Jos tuotannon pysähtyminen on välttämätöntä pumpata liuos putkien läpi pienellä nopeudella kymmenen minuutin välein.
 • Tärkein syy, joka ilmaisee laitteen virheellistä käyttöä, on pumppujen tukkeutuminen. Se muodostuu betonin sekoittumisen pitkäaikaisesta pysähtymisestä, betonin kovettumisesta, joka on tehty teknologian rikkomuksista.
 • Kun tukos on päällä, laite sammutetaan, jotta vältetään vaurioituminen. Välittömästi sinun on määritettävä mashin sijainti ja puhdistettava se.
 • Rakennetta käytettäessä talvella liuos kuumennetaan 25-30 asteeseen, betonipumppua kuumennetaan höyryllä.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Rakentamisprosessin aikana nestemäistä betonia on jatkuvasti tarpeen siirtää. Käytön jälkeen: tavallinen betonisekoitin, kompakti betonipumppu tai suuri yksikkö, herättää yksilöllisiä tarpeita ja tuotantovaatimuksia.

Ohjeiden ja turvallisuusohjeiden noudattaminen tekee prosessista nopean ja helpon.

Ruuvipumppu betoniin

Ohje betonipumpun valmistukseen

Yksityisen sektorin rakennustyöt tehdään jatkuvasti ja melko nopeasti. Tietenkin kiire ei ole vielä tuonut mukanaan mitään hyötyjä, mutta materiaalien ja työn kasvavat kustannukset huomioon ottaen haluan nopeuttaa prosessia, ja tätä helpotetaan vain apulaitteilla. Jos puhumme monoliittisten säätöjen, muottien tai lattioiden kaatamisesta, laitteiden käyttö valmiiden seosten toimittamiseen työalueelle on käytännössä ainoa vaihtoehto. Jotta säästät vieläkin enemmän, et voi turvautua vuokraukseen, mutta voit tehdä betonipumpun itse omalla kädellä luottamalla olemassa oleviin ohjeisiin. Mitä tämä tekniikka on, mikä se koostuu ja miten se toimii, yritämme selvittää entisestään.

Täyteaineiden tai lattioiden täyttäminen edellyttää homogeenisen massan luomista. Suuri tilavuus ja alueet käsin manuaalisesti ovat lähes epärealistisia. Tämä lähestymistapa johtaa polttorakenteiden muodostumiseen: jotkut ovat jo alkaneet kovettua, ja siihen lisätään vähitellen tuoretta betonia. Ilmeisesti tällä rakenteella ei ole yhtenäisiä ominaisuuksia, sen kutistuminen ja kutistuminen eri kohdissa seuraa omaa skenaariotaan.

Kaasuttamisen nopeuttamiseksi ja sen vuoksi rakenteen saattamiseksi mahdollisimman lähelle vaadittua on mahdollista käyttää betonipumppuja sisältävien sekoittimien avulla. Ensimmäinen on seoksen jatkuva valmistaminen ja toinen - sen virtaus työalueelle. Suurin ero näistä puhaltimista tavallisista vesipumppuista on liikuttavan aineen rakenne. Betoni on viskoosi, paksu (tahnamainen) materiaali, joka pakottaa meitä käyttämään hieman erilaisia ​​periaatteita ja teknologioita sen kuljetukseen. Markkinoilla olevat tuotteet on jaettu kahteen suureen ryhmään: roottori ja mäntä.

1. Pyörivät betonipumput.

Nämä ovat kuljetusmekanismeja, jotka käyttävät joustavia imu- ja paineletkuja letkut (kuvassa, kohdat 1, 5 ja 9).

Kuten minkä tahansa tällaisen koneen kanssa? tässä on pääkammio, jossa on holkit ja pyörivä epäkesko- roottori 4. Se sisältää kumipäällysteisiä rullia 3, jotka pyörimisvaiheessa puristavat imu- ja väliviivojen osia työntämällä seoksen syöttöjohtoon. Tällaisten koneiden tilavuus on 70 m3 / tunti ja vaaka- ja pystysuora pää 300 ja 70 m. Erilaisten komponenttien suunnittelun ja valmistustekniikan monimutkaisuuden vuoksi on epätodennäköistä, että voit koota tämän tyyppisen betonipumpun omalle ja keskittyä siihen ei ole järkevää.

2. Mäntäbetonipumput.

Nämä ovat tuottavampia (jopa 200 m3 / tunti) ja tavallisia koneita. Toisin kuin edellinen tyyppi, tässä vetovoima ei ole roottori, jossa on rullat, vaan mäntä, joka työntää tietyn betonin annoksen syöttölinjalle. Teollisissa malleissa käytetään piiriä, jossa on kaksi yhdensuuntaista männää, jotka on vuorotellen kytketty vesijohtoon C- tai S-muotoisella portilla.

Betonipumpun käytön aikana betonista syötetään bunkkeri kammioon portilla ja imeytetään yhteen sylinteristä, jotka ovat auki tällä hetkellä. Täytön jälkeen portti liitetään ja mäntä työntää betonin syöttöputkeen. Samanaikaisesti seuraavassa lohkossa työyksikkö käännetään ja materiaali rekrytoidaan.

Syöttösylinterien jaksoittainen vaihtaminen mahdollistaa niiden koon säästämisen (ensinnäkin - pituus), mikä antaa jatkuvan syötön ohjeen mukaisesti.

Tällaisen betonipumpun kokoaminen omilla kädillä ei ole niin monimutkainen kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Lisäksi, jos otetaan huomioon suhteellisen pienet työmäärät yksityisellä sektorilla, järjestelmää yksinkertaistetaan merkittävästi käyttäen vain yhtä painesylinteriä. Tämä vähentää tulevien toimien määrää ja niiden kokonaiskustannuksia.

Mistä aloittaa? Askel askeleelta

Jokainen teknisesti monimutkainen yritys voidaan toteuttaa käytännössä edellyttäen, että se arvioi tilannetta ja oikeita laskelmia. On tarpeen analysoida olemassa olevia tekniikoita, valita hyväksyttävä järjestelmä yksittäisten komponenttien ja kokoonpanojen valmistukseen ja kokoonpanoon betonin käsittelyyn, löytää sopivia materiaaleja ja valmiita osia. Sinun on myös kehitettävä piirustuksia, jotka luovat männän, sylinterin, asumisen. Ei ole tarpeetonta tehdä betonipumpun käyttöohjeita.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Projektiasiakirjojen valmistelu toteutetaan myös itsenäisesti, erityisesti jos on olemassa erityisopetus ja ymmärrys kehityksen perusperiaatteista. Jos näin ei tapahdu, sinun tulee etsiä apua tai neuvoja ammattilaisilta tai etsiä tietoa Internetistä: erikoisfoorumeilla on aivan mahdollista löytää valmiita piirustuksia ja ohjeita betonityöstöyksiköiden asentamista ja käyttöä varten.

Kuinka tehdä tärkeimmät elementit?

Betonipumpun toiminnan tarkkuus riippuu siitä, kuinka optimaalisesti sen pääkomponenttien parametrit on valittu. Pääsyylän halkaisija valitaan, keskittyy alueeseen 42-400 mm. Männän iskun on suositeltavaa ottaa 500-900 mm: n etäisyydellä riittävän määrän betonipurkausta.

Rakennuksessa käytettävät sulkuventtiilit suositellaan valmistettavaksi seostetut, paremmin kuin ruostumattomat teräkset, jotka pidentävät huomattavasti niiden käyttöikää suorassa kosketuksessa betoniin. Akselin muotoiset osat käännetään työkalusta sorviin. Halutun tarkkuuden kokoa säädetään hiomalla. On huomattava, että telakoinnin aikana poikkeaman on oltava ± 0,1 mm.

Betonipumpun pääkomponenttien kokoaminen tapahtuu ruuvimeisselillä ja ruuvinvääntimillä. Valmis pumppu on kytketty käyttölaitteeseen (hydraulinen, mekaaninen). Ensimmäisessä tapauksessa käytetään hydraulijärjestelmää, joka takaa paremman kulun ja kestävyyden. Toisessa vaihtoehdossa on välivaihteisto sekä kampivarsi. Tällöin on mahdotonta varmistaa riittävän pitkä aivohalvaus ja näin ollen lisätä liikkeiden määrää, mikä väistämättä vaikuttaa palvelun kestoon.

Tällaisen betonipumpun keskimääräiset kustannukset ovat 50 000-60 000 ruplaa, mutta riippuen materiaaleista ja kokoonpanoista sekä hinnoittelua koskevasta taloudellisesta tilanteesta tämä indikaattori voi vaihdella (yleensä suuremmassa suunnassa).

Laitteiden asianmukainen toiminta

Ensimmäinen vaihe, joka on lähtökohtana betonipumpun käsittelyssä, on käynnistysvaihe ja käynnissä oleva kokeilu. On ehdottomasti kiellettyä suorittaa testin mukanaolo tyhjäkäynnillä, betonipumpulla, jota ei ole täytetty materiaalilla. Työseoksena käytetään koneöljyä, betonia, joka laimennetaan riittävällä määrällä vettä.

Jokaisen käyttöjakson on päättyttävä rutiininomaisesti purkamalla ja puhdistamalla ohjeiden mukaisesti. Tämä on tehtävä, koska karkaistua betonia on erittäin vaikea katkaista ja jopa jatkuva kosketus työpintoihin voi johtaa niiden ennenaikaiseen kulumiseen.

Itse valmistettu betonipumppu on hyödyllinen yksikkö monoliittirakenteisen betonin kanssa, mikä mahdollistaa seoksen kaatamisen nopeuttamisen ja säästää yksityisten yritysten palveluita. Mutta sen tuotantoa on harkittava, jotta kehitykseen ja kokoonpanoon käytetyt rahat ja aika voidaan taata maksettavaksi.

Betonipumppujen tyypit

Rakentamisen mittakaava joka vuosi vauhdittaa teknologian kehitystä. Rakentamispaikoilla työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi ilmestyy erilaisia ​​laitteita.

Suurten rakennustyömailla betonipumpun käyttö on erityisen helppoa. Nykyaikaisen betoniliuoksen vastaanoton tekniikka lisää merkittävästi työn tuottavuutta ja laatua.

1 Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Pumppu betoniin - vaikea käyttää tekniikkaa. Laitteen käyttö on seuraavia ominaisuuksia:

 • yksikön kanssa työskentely on sallittua ainoastaan ​​korkealuokkaisille asiantuntijoille;
 • on tarpeen noudattaa tekniikkaa ja toimintasääntöjä;
 • Vastuullinen asenne organisaatioon ja työn valmisteluun;
 • käytä erityistä betoniliuosta, jossa otetaan huomioon holkin halkaisija syöttöä varten, edellytykset seoksen toimittamiseksi tiettyyn paikkaan ja etäisyyteen.

Tällaisen tekniikan käytön ominaispiirteet huomioon ottaen voimme päätellä, että betonipumppua käytetään pääasiassa mahdottomissa tai vaikeissa olosuhteissa seoksen saamiseksi. Esimerkiksi tiheä rakennus, on vaikea ajaa rakennustyömaalle tai on välttämätöntä toimittaa ratkaisu suuremmalle korkeudelle - betonipumpulle on helppo selviytyä tällaisista vaikeuksista.
valikkoon ↑

1.1 Pumputyypit

Työskentely yksikössä, puristamisen periaate, järjestelmässä syntyy tilavuus, joka voi vaihdella. Tämä periaate jakaa pumppauslaitteen kahteen tyyppiin: mäntä ja gerotor.
valikkoon ↑

1.2 Betonipumppu työssä (video)

1.3 Mäntälaitteet

Mäntäkoneissa betonia syötetään jatkuvasti. Nykyään laitteisto voi toimittaa betoniseoksen 6-65 m korkeudelle, liuoksen määrä on 180 m³ / h. Männän pintojen välillä, jotka hankaavat, sementin pienet hiukkaset osuvat joskus päälle, joten mäntäyksikön lyhytikä.

Betoniliuos tulee jerkyksi. On laitteita, joissa on hydraulinen laite, joka on kestävä ja hyödyllinen ja pehmeämpi betonin syöttö. Samanaikaisesti syöttönopeus ei muutu, ja korkeapaine mahdollistaa pitkän matkan pääsyn. Kahden sylinterisen laitteen työ on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton.
valikkoon ↑

1.4 Gerotor-pumput

Nämä ovat ruuveja, joissa on jatkuva betoniliuos. Gerotor-tekniikan ominaisuudet antavat mahdollisuuden työskennellä äänettömästi minkä tahansa kovuuden koostumuksen kanssa. Kun letkussa on letku, se vedetään takaisin käyttämällä moottoria, joka pystyy vaihtamaan pyörimissuunnan. Geroottorisuunnittelun pääasiallinen haitta on seoksen syöttöletkun melko nopea kuluminen. Mutta etu on alhaiset korjauskustannukset, jotka voidaan tehdä ilman asiantuntijoiden apua.

Kiinteä betonipumppu Tonnikala 40

1,5 betonisekoittimella

Betoniseoksen toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet saattavat heikentää ratkaisun laatua. Automaattisen betonisekoittimen käyttö estää tällaisia ​​vivahteita. Trukin rungolle on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu. Sisärenesäiliössä on terät. Putken myötäpäinen liike auttaa seosta siirtymään sisäänpäin ja käänteisen prosessin ollessa päällä työntää betoniseosta pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • massa yhtenäisyys säilyy ja liuoksen erottaminen estetään;
 • ratkaisu on jatkuvasti liikkeessä, jopa viiveellä, mikä auttaa säilyttämään materiaalin tekniset ominaisuudet.

Tynnyriintikapasiteetin avulla voit siirtää tai valmistaa jopa 9 m³ betoniliuosta. Betonisekoittimessa on kuormituskouru valmiin seoksen siirtämiseksi rakennustyömaalle. Käytä tällaista kuljetusta, kun voit helposti ajaa rakennustyömaalle. Jos rakennustyömaalla ei ole pääsyä, käytetään putkistoa, joka on sisäinen rakennustekniikka. Tällaisen laitteen käytöllä on seuraavat tekniset edut:

 • vaaka- ja pystysuuntaiset liikkeet samalla laitteella;
 • helppo työskennellä vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Auto betonimylly Baryval 8m3

Putkistolaitteet - laitteet betonimassan tai erillisen rakennuslaitteiston valmistamiseksi. Erillislaitteisiin kuuluu pumpun asentaminen autoon vaaka-akselin avulla. Tällaiset laitteet mahdollistavat liuoksen kuljettamisen pystysuorassa vaaka-asennossa apurakenteille.

Toimitettua seosta siirretään laatikoilla pumpun vastaanottimelle, ja putken kautta, joka koostuu kolmesta osasta, liuos syötetään korkeuteen ja vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin.
valikkoon ↑

1.6 kiinteä pumppu

Laitteen käyttöperiaatteet on jaettu vakiovarusteisiin, perävaunuihin, liikkuviin tai betonipumppuihin. Laitteet voidaan varustaa mekaanisella tai hydraulisella käyttölaitteella. Rakennusyksiköiden tärkeimmät parametrit: toimituksen korkeus, suorituskyky ja etäisyys.

Kiinteä betonipumppu voidaan tehdä useammassa versiossa ja asentaa ajoneuvoon tai erityiseen alustaan, joka on vastuussa liikkumisvapaudesta. On syytä huomata, että malli on valmistettu perävaunusta, jossa on runko, ja se tarjoaa jatkuvan toimituksen seokselle. Tällaisten laitteiden kuljettaminen on hyvin yksinkertaista, koukussa trukkiin.

Toimintaperiaate perustuu suuren määrän betonimassan jatkuvaan pumppaamiseen. Laitteen rakenteessa on kaksi tilaa: seoksen syöttö korkeassa paineessa (samanaikaisesti työn tuottavuus vähenee huomattavasti) ja alhaisen paineen tila (korkeammalla tuottavuudella).

1.7 Liuoksen pumppaus mäntypumpulla

Insinööritoimisto Stroymekhanika tarjoaa ostajalle gerotor (ruuvi) -yksikön 78,300 / 500/1000 mäntyä. Pumppu gerotor mänty pumppaa viskoosi ja hioma massat, materiaali on ominaista tiheys (vaahtobetoni, polystyreeni konkreettisia) solu betoniliuoksia. Laitetta käytetään painesyöttöön monikomponentteihin ja monimutkaisiin massoihin, jotka ovat herkkiä mekaaniselle rasitukselle. Laitteessa on myös tahnamaisia ​​ja nestemäisiä liuoksia, joissa on kiinteitä hiukkasia tai kuituja.
valikkoon ↑

2 Rakentaminen

Laasti on varustettu säiliöllä materiaalin vastaanottamiseksi sekoituslaitoksesta. Syöttösäiliön läsnäolo mahdollistaa materiaalin jatkuvan syöttämisen pyöräilysekoitusteknologian avulla. Tämä on tärkeä edellytys työlle, jossa taukoa ei voida hyväksyä (lomakkeiden täyttäminen, kipsa-aineen mekaaninen käyttö jne.). Pyörillä varustetun alustan kuljetinlaitteen helpottaminen.

Ruuvitekniikan syöttöosa koostuu pyörivästä höyrystä ja syöttöruuvista. Yhden ruuvin (liikkuvan osan pari) tekee planeettavaiheen liikkeen staattorissa, jolla on sisäinen kaksisuuntainen pinta portaalla, joka on kaksi kertaa suurempi kuin ruuvin nousu. Jatkuva kosketus, ruuvi ja pidike luovat useita suljettuja syvennyksiä.

Betoniasennuspiiri

Kun ruuvi liikkuu, ontelo kasvaa imupuolella, jolloin muodostuu tyhjiö. Tällaisen alipaineen vaikutuksesta ontelo täytetään pumpatulla materiaalilla. Tämä rakenne auttaa siirtämään vaahtobetoni-, kipsi- ja polystyreeni-betonimassoja mahdollisimman varovasti.

Gerotor-betonipumput, joilla on pienet mitat, ovat erittäin suorituskykyisiä ja mahdollistavat työstettävän materiaalin pistämisen aukkoihin, pumpun seoksiin itsetasoitaville lattioille, syöttää ja levitä kipsiratkaisuja.
valikkoon ↑

2.1 DIY-betonipumppu

Ennen laitteen pääkomponenttien kokoamista sinun on luotava suunnitelma tai tehtävä piirros. Tämä auttaa kokoamaan kaikki laitteet yhteen. Mekanismin pääelementit ovat mäntä ja sylinteri.

Kaikkien betonipumpun komponentit ja osat toteutetaan sorvin avulla. Osakokoonpanojen asennuksen yhteydessä virheen tarkkuuden on oltava vähintään ± 0,1 mm. Kehon perusta on valmistettu ruostumattomasta teräslevystä, joka auttaa välttämään korroosiota ja kemiallista hyökkäystä. Venttiili on räätälöity ruuvimeisselillä. Suunnittelu on koottu halutun halkaisijan avaimella. Laitteen käyttöosa suoritetaan hydraulisesti tai sähkömekaanisesti.

Menetelmän valinta riippuu ohjatun toiminnon taloudellisista ominaisuuksista. Loppujen lopuksi hydraulisella käyttölaitteella on monimutkaisempi rakenne ja korkea hintataso. Siksi kannattaa tehdä valinta sähköasennuksen asennuksen kannalta.

Hydraulisen betonipumpun rakenne

Pohjimmiltaan käytetään kolmivaiheista asynkronista sähkömoottoria, joka on liitetty männänvarteen. Kuorman vähentämiseksi käytetään mekaanista anturia ja pienennysvoimaa, jossa on vääntömomentti.
valikkoon ↑

2.2 Laitteen asennus

Sähkömoottori on asennettu perävaunun akselipohjalle. Vaihde on asennettu moottorin akseliin kytkimellä. Muuntaja on kytketty pumppumäntä ja alennusvaihteiston lähtöakseli. Kytke sitten moottori virtajohtoon.

Asennettaessa betonipumppua tarvitset seuraavat materiaalit:

 • piirustus tarvikkeet;
 • rautalevy enintään 6 mm;
 • männän ja venttiilien aihiot;
 • metalli putki, jonka halkaisija on 400 mm;
 • kolmivaiheinen sähkömoottori käynnistimen kanssa;
 • työkalusarja;
 • vaihdelaatikko, jossa on pienentävä momentti;
 • perävaunu tai hitsauspohja.

On syytä muistaa, että pätevän teknikon on tehtävä sähköä johtavia laitteita käsittelevä työ.

Miksi tarvitset veden korkeapainepumpun?

Valmistetaan 12 V: n alipainepumppu, joka lisää vesipaineen painetta vesi- verkossa.

Miksi pumpun vedenpainekytkintä käytetään?

Yksityisen talon vesijärjestelmä on monimutkainen mekanismi, joka toimii pumppausaseman kustannuksella. Se tarjoaa veden toimittamisen kuopasta tai.

Kuinka yhdistää korkeapainemännän pumppu veteen?

Jotta voidaan suorittaa työtä niissä hydrauliikkajärjestelmissä, joissa paine on jatkuvasti paikallaan, on käytettävä tällaisia ​​pumppuja.

Mitkä ovat kiertovesipumpun ominaisuudet kuumalle vedelle?

Kiertopumppuja kuumalle vedelle ja lämmölle käytetään erittäin hyödyllisten tehtävien hoitamiseen. Ne tarjoavat kierrätysvirran.

Betonipumppu: ruuvien, männänmallien käyttöominaisuudet. Betonikuljetukset

Yksi progressiivisista menetelmistä betonin toimittamiseksi kaatopaikalle ja tasaiselle jakelulle on betonipumppujen käyttö. Tämä menetelmä parantaa huomattavasti betonityön suorituskykyä ja laatua, mutta koska betonipumppu on monimutkainen ja kallis laitteisto, sitä ei aina käytetä. Opit käyttämiseen ja laitteiden tyyppeihin artikkelissamme.

Kerro minulle, mistä täyttää ratkaisu, ja he tekevät sen.

Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Tällaisten laitteiden osallistuminen rakentamiseen edellyttää:

 • Työntekijöiden erittäin ammattitaitoisten työntekijöiden ja mekaniikan käyttö.
 • Suuri tuotantotöiden organisointi.
 • Tiukasti noudatetaan kaikkia teknisiä vaatimuksia.
 • Erityisten betoniseosten koostumus:
  • Betoniputken halkaisija.
  • Seoksen olosuhteet ja laajuus suunnittelussa.

Edellä olevan perusteella on suositeltavaa käyttää pumppua betonin pumppaamiseen, kun seosta on vaikea toimittaa tai se ei ole mahdollista, kuten:

 • Betonirakenteet, jotka ovat ahtaissa olosuhteissa.
 • Sisäiset tai tiheästi vahvistetut rakenteet.

HUOM!
Tietenkään kenelläkään ei ole oikeutta kieltää ratkaisun tekemistä missä tahansa tilanteessa, kaikki riippuu budjetistasi.

Betonipumppujen tyypit

Betonirakenteisiin käytetään työolosuhteista ja käyttötarkoituksesta riippuen erilaisia ​​betonipumppuasennuksia:

 • Stationary on mäntäyksikkö, joka sijaitsee pyörillä varustetusta kehyksestä. Yleensä tällaisia ​​laitteita on asennettu pitkään, ja niitä käytetään korkeiden rakennusten rakentamiseen. Tarvittaessa se siirretään edelleen oikeaan kohtaan seoksen pumppaamiseksi. Asennus tehdään diesel- tai bensiinimoottorilla.
  Kiinteä pumppuyksikkö pystyy:

Kuten sanotaan, asennetaan ja unohdetaan, kunnes tarvitset kuljetusvälineitä

  • Tarjoile betonia yli neljän metrin korkeudelle.
  • Syöttötasot ovat jopa yhdeksänkymmentä kuutiometriä tunnissa (riippuen laitteen teknisistä ominaisuuksista).

Kiinteiden asennusten etuja ovat:

 • Pieni koko.
 • Ei ole suuria vaatimuksia asennuspaikalle.
 • Alhainen hinta (enintään 3000000 ruplaa). Tällaisen betonipumpun vuokraus maksaa 250 000 ruplaa kuukaudessa.
 • Hinattava - mobiiliasennus, ei varattu kapasiteetti, mutta sopii melkein mihin tahansa alueeseen ja on helppo kuljettaa.

Eräänlainen perävaunupumppu

 • Roll. Tällaiset asennukset on kiinnitetty trukin runkoon.
  Auto-betonipumppujen etuna on:
 • Suuri teho (jopa sata viisikymmentä kuutiometriä tunnissa).
 • Liikkuvuutta.
 • Suorituskyky, joka vähentää rakennusaikaa.

Tämäntyyppisten laitteiden ainoa haitta on sen hinta. Vain suurimpien rakennusyritysten on varaa ostaa tällainen kone. MAN: n perustuva betonipumputrukki maksaa yli 12 500 000 ruplaa.

DAEWOOn perustuva korealainen versio maksaa hieman vähemmän - jopa 10 000 000 ruplaa. Mutta niin ja niin, näet yksityisen kehittäjän, tällainen tekniikka ei ole käytettävissä.

Kuvassa - asennettu pumppu autoon SCANIA

Vihje!
Poistuminen organisaatioille, joilla ei ole varaa tällaisiin laitteisiin, ei välttämättä ole sen pitkäaikainen vuokrasopimus.
Vuokraa auton pumppu tehon ja vuokra-ajan tai betonin määrän mukaan, maksaa 2500 ruplaa tunnissa tai 200 ruplaa kuutiometriä kohden.

Suositukset ja vinkit

 • Yleisimpiä mobiiliasennuksia liikkeessä auto. Niissä on kolme tai neljä liikkuvaa nuolta, jotka taittuvat vaakatasossa tai pystytasossa.
 • Liukuvan muottirakenteen betonirakenteet tulee suorittaa kompensointilaitteella betoniputken pystysuorassa osassa. Joten on helpompaa säätää putkiston pituuden tasaisia ​​muutoksia, kun muotti nostetaan.

Tietosi!
Korjauslaite koostuu suorien lisäosien ja kyynärpäiden yhdistelmästä, jotka on yhdistetty lukitussaranoihin.

 • Hyvin matalissa lämpötiloissa, käytä vain lämmitettyä betoniseosta lämpötilaan, joka ei ole korkeampi kuin kaksikymmentäviisi astetta. Tämä toimenpide on välttämätön: ensinnäkin betonimassan ennenaikainen paksuuntuminen; toiseksi liikkuvuuden menetys ja kolmanneksi pumpun helpottaminen.

Se on tärkeää!
Betoniputkistot tällaisissa olosuhteissa on eristettävä ja esilämmitä höyryllä ennen töiden aloittamista ja ulkopuolisen muodostaman kondensaatin pakollinen poistaminen.

Kuten näette, laitteiden liikkuvuus on hyvä, joten sitä voidaan käyttää vaikeasti tavoitettavissa paikoissa

Betonipumppumallien tyypit

Betonipumppujen joukossa on kaksi päätyyppiä:

 • Gerotor-pumppu betoniin.
 • Mäntäpumppu.

Ruuvipumput

Gerotor (betoniporauspumput) pystyy tarjoamaan tasalaatuisen betonin minkä tahansa jäykkyyden. Niille on ominaista matala moottorimelu.

Mahdolliset konkreettiset liikenneruuhkat putkessa eliminoidaan taaksepäin suunnatulla moottorilla.

 • Tällaisten laitteiden tärkein haitta on vahvistetun letkun nopea kuluminen.
 • Etuna on suhteellisen edullinen korjauskustannus, koska varaosien vaihto ei tarvitse houkutella pätevää henkilökuntaa.

Yleensä on suositeltavaa käyttää gerotoripumppua polystyreeni-betonille (muut nestemäiset ja tahnamaiset liuokset) hydraulisella mäntäjärjestelmällä.

Tällaisilla laitteilla on:

 • Pitkä käyttöikä.
 • Korkea suorituskyky.

Huomaa, että tämä ei ole kolmas eikä edes viides kerros, mutta betonia toimitetaan myös erikoispumpun kautta.

Mäntäpumput

Nykyaikaisen mäntälaitteen ominaispiirre on:

 • Betoniseoksen tarjonta korkeuteen, joka on välillä viisi ja kuusikymmentäviisi metriä.
 • Suorituskyky normaaleissa olosuhteissa jopa sata kahdeksankymmentä kuutiota tunnissa.

Haitta on herkempi kulumiselle, mikä vaikuttaa talouteen tai rakennuttajan budjettiin.

On käsityöläisiä, joille ei ole ongelmia suunnitella ja koota konkreettinen pumppu omiin käsiisi. Mutta tämä ei ole viiden minuutin asia ja vaatii erityisiä taitoja. Vaikka jos on niin haluttu ja vahva sekä yksityiskohtaiset ohjeet, niin kaikki on mahdollista! Ideoiden ärsyke on itse valmistetun betonipumpun lopullinen hinta (60 000 ruplaa).

Tämä järjestelmä auttaa sinua käsittelemään laitteen mäntäjärjestelmän toimintaa.

Betonikuljetukset

Betoniseoksen valmistamiseen linjaa pitkin rakennustyömaalle betonisekoittimella, jossa on pumppu. Auton pohjassa on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu, joka kuljetuksen aikana rakennuksen kohteeseen kiinnittää betonimassan ainesosat suoraan jatkuvasti pyörivään rumpuun.

Betonisekoituksen toimittaminen sekoittimesta rakenteiden betonisoitumispaikkaan betonisekoittimella pumpulla on varustettu lokeron lastaus- ja kuormituslaitteella.

Tätä tekniikkaa voidaan käyttää, kun liuos kaadetaan, on välttämätöntä niissä paikoissa, joissa auto kulkee.

Tällaiset sekoittimet tiellä voivat valmistaa ja toimittaa ratkaisun viidestä yhdeksään kuutiometriin. Pääsääntöisesti ne sijaitsevat ZIL-, Ural-, KamAZ-, MAZ-, KrAZ- ja MZKT-ajoneuvoissa, jotka on suunniteltu erilaisiin kuormituksiin ja jotka toimivat kaikissa tienolosuhteissa.

Betonisekoittimet pumpulla on suositeltavaa hankkia erikoistuneita yrityksiä:

 • Betonin myynnistä.
 • Palvelujen tarjoamisesta betonin toimittamiseksi.

Vain suuri rakennusyritys, joka harjoittaa laajamittaista rakentamista jatkuvasti, voi varautua betonisekoittimeen. Vain tässä tapauksessa teknologian takaisinmaksu on korkea.

Ottaessasi huomioon myös tällaisten laitteiden ylläpitokustannukset jatkuvalla sääntelykuormituksella, vuoden kuluttua saat takaisin ostoihin käytetyt varat.

Betonisekoittimien toiminta pumpun kanssa tienpintojen valmistamiseksi, maatalouskompleksien ja muiden konkreettisten toimittajien ulkopuolisten kehityskohteiden rakentaminen on erityisen kannattavaa.

Nyt tiedät pumpun hinnan, joka tulevaisuudessa täyttää teille konkreettisen perustan tai jonka saat laivastasi, mikä näette, on erittäin kustannustehokas olosuhteissa, joissa maaseudun rakentaminen vaatii suurta kysyntää. Tärkeintä - älä tee virheitä laitteiden valmistajan valinnan ja tekniikan tilan tarkkailemiseksi.

Tässä artikkelissa esitetyissä videoissa on lisätietoja tästä aiheesta.

Betonipumpun käyttöperiaate

Betoni on yksi rakennusalalla halutuimmista materiaaleista. Tässä tapauksessa betonipumppuilla on yksi tärkeimmistä tehtävistä tämän materiaalin toimittamisessa asennuspaikkaan. Se voi olla pyörivä tai gerotorinen betonipumppu betonin syöttöä varten, kiinteä tai liikkuva.

Betoni on vankka rakenne, joten se on erittäin suosittu rakentamisessa.

Betonipumput

Betonipumput ovat erikoislaitteita, joiden tarkoituksena on toimittaa betonin seos suoraan työmaalle betonirakenteiden tai monoliittisten rakenteiden rakentamisen aikana. Voit tehdä tämän käyttämällä putkia tai putkia. Betonipumpun toiminta perustuu periaatteessa suulakepuristusperiaatteeseen, toisin sanoen toiminnan aikana syntyy tilavuus, joka vaihtelee aika ajoin.

Työperiaatteella betonipumput jakautuvat seuraavasti:

Betonipumppujen käyttö.

 • mäntä (jatkuva virtaus);
 • letku jatkuvalla syöttöllä.

Lisäksi toimintaperiaatteen mukaan ne voidaan jakaa vakiovarusteisiin, vetoautoihin, betoniin tai konkreettisiin pumppuihin betonituotannolle. Ne voidaan varustaa sekä mekaanisesti että hydraulisesti. Betonipumppujen tärkeimmät parametrit ovat rehun korkeus, etäisyys ja niiden suorituskyky.

Kaikki betonipumppujen pumput poikkeavat toimintaperiaatteesta. Tämä johtuu siitä, että niillä on toinen laite. Tämän tyyppisen pumpun edut ovat hydraulisen käyttölaitteen helppokäyttöisyys, alhainen energiankulutus ja letkun poikkileikkaus, jolla on vakioarvo, mikä mahdollistaa tehokkaimman pumppauksen. Lisäksi sama voi johtua kyvystä soveltaa seosta kevyisiin aggregaatteihin, helppokäyttöisyyteen ja toimintaan tulevaisuudessa.

Tietenkin etujen ohella tällaisilla laitteilla on myös joitain haittoja, joista tärkeimpiä ovat lisääntyneet vaatimukset seoksen liikkuvuudesta, sen koostumuksesta ja ratkaisun tarjonnan etäisyydestä.

Männän pumppuyksikön yksipuolinen toiminta.

Varmista, että otat huomioon betoniputkien halkaisijan, koska mitä suurempi se on, sitä korkeampi on sen kustannus, joten tarjotun ratkaisun paine on pienempi. Nykyään betonovodit ovat alkaneet nauttia erityisestä suosiosta, koska ne antavat ratkaisun toimitettavaksi suoraan vaadittuun paikkaan, mikä eliminoi putken sijoittamisen tarpeen.

Betonipumput konkreettiselle tarjonnalle tässä tapauksessa ovat suosittuja pienen koon vuoksi. Ne voidaan siirtää helposti työhön tarvittavaan paikkaan.

Pumpun ominaisuudet betonille

Pumpun käynnistämiseen tarvitaan sementtimuro (tai kemiallinen seos). Ensimmäisestä vaihtoehdosta maito on yleensä valmistettu työpaikalla, johon vesi sekoitetaan sementin kanssa.

Betonipumpun rakenteesta riippuen toimintaperiaate muuttuu myös. Sekoittajasta seos siirtyy betonipumpun bunkkeriin, minkä jälkeen se pumpataan putken läpi tarvittavaan paikkaan. Betonipuomi voi olla eri pituisia, metristä useisiin kymmeniin metriin. Täyttö voidaan suorittaa käyttämällä toista laitetta, jolloin seos toimitetaan haluttuun paikkaan. Tämä putki on runkotyyppi. Se koostuu metalliputkista ja kootaan rakennustyömaalla.

Hydraulisen betonipumpun rakenne.

Mukavuus on, että voit aina lisätä putken pituutta haluttuun pituuteen. Putki päättyy erikoisella kumilla, jota kutsutaan myös rungoksi. Sen avulla voit muuttaa liuoksen syöttöosuutta betonisoitumisen aikana. Pääputkilinjan avulla säätiö kaadetaan yleensä kellariin, koska puomin käyttöä tässä tapauksessa ei voida käyttää, koska siellä on voimajohdot.

Mitä betonipumput ovat?

Pumpun tyyppi voi olla erilainen: hydraulinen, mekaaninen. Lisäksi konkreettisten pumppujen rakenne voi olla erilainen. Siten on olemassa mäntäpumput ja besporshnevye, kiinteät ja liikkuvat.

Männän tyyppinen toimintaperiaate on, että liuos imeytetään bunkkeriin ja vastakkaiseen suuntaan seos työnnetään vedenpoistoputkeen. Suurin etu on näiden laitteiden hydrauliikka. Niissä betoniseoksen nopeus on melkein muuttumaton, koska betonipumpun työ, tarkemmin sanottuna mäntä, tapahtuu sujuvasti suurella iskulla.

Betonipumpun järjestelmä mekaanisella käyttölaitteella.

Tällöin seoksen liikkuminen betonijohdon läpi tapahtuu tasaisesti ilman eri hyppyjä. Tämän ansiosta voit vähentää liuoksen liikkeen kestävyyttä, joten moottorin teho saattaa olla pienempi kuin kiertokanavan betonipumpussa ja mekaanisessa. Betonipumppu, joka työskentelee hydrauliikalla, mahdollistaa betoniseoksen siirtämisen melko suurelle etäisyydelle ja korkeudelle. Mekaaniseen käyttötapaan verrattuna hydrauliikka aiheuttaa varsin paljon paineita vesilinjalle.

Betoninen mäntäpumppu yleensä epäonnistuu useammin, koska männät kuluvat aikaisemmin. Tämä tapahtuu kitkan, joka on pysyvä. Kitka tapahtuu johtuen mikropartikkelien ja maidon seoksesta, joka tunkeutuu männän ja sylinterin väliin. Hydrauliikan pumppuihin verrattuna mekaaniset laitteet eivät enää onnistu, koska mäntien syklien määrä on paljon suurempi.

Mäntätyyppisessä kaksisylinterisessä betonipumpussa betonia voidaan syöttää jatkuvasti, mikä mahdollistaa liuoksen vaihtoehtoisen ruiskuttamisen sylintereihin. Mitä tulee laitteeseen, jossa on yksi sylinteri, sen työ tapahtuu jaksottaisesti, koska liuos sykkii maksimipaineesta minimiin (samanlainen kuin männän liike).

Perävaunun betonipumpun järjestelmä: 1 - kuorma-auto, 2 sylinterilohko, 3 - vastaanoton täyttösuppilo, 4 - betonipumppu, 5 - kotelo.

Männän tyyppisen hydrauliikan betonipumppuissa erityinen täyteaine on vettä tai mineraaliöljyä, jolla on riittävän voimakas paine, mikä takaa betoniliuoksen nopean kuormituksen.

Kiertopumppu ei sisällä mäntiä. Sen laite koostuu sellaisen kotelon läsnäolosta, jonka sisällä on roottori, johon on kiinnitetty kumipäällysteisiä työntö- ja puristusteloja. Roottorilla on myös erityinen kumipäällysteinen reikä, jossa on vahvistettu kumiletku.

Tällaisia ​​betonipumppuja käytetään pääsääntöisesti silloin, kun työn määrä ei ole liian suuri. Niissä paikoissa, joissa on usein vahvistusta, tämä tyyppi vaikeuttaa betonin asettamista. Tämän yksikön tärkein, mutta ainoa haittapuoli on letkun pieni elämä, riippumatta laitteen suorituskyvystä. Vahinko tapahtuu rauniolla, joka tässä tapauksessa on konkreettinen aggregaatti.

Kiinteä betonipumppu

Tähän tyyppiin kuuluu tavallinen betonipumppu, joka on yleensä asennettu mihin tahansa alustaan ​​tai kuorma-autoon, jotta se siirtyisi oikeaan paikkaan. Tällaisten laitteiden vaihtoehdot voivat olla monta.

Kuva 1. Betonipumpun käyttöjärjestelmä.

Tämä malli on perävaunu ja alusta, minkä seurauksena betonin syöttö suoritetaan jatkuvatoimisessa tilassa. Kiinteän betonipumpun liike on mahdollista kiinnittimen avulla toiseen ajoneuvoon. Pumpun toimintaperiaate on melko yksinkertainen: se on jatkuva pumppaus liuoksesta suurina määrinä. Pumpun käyttötavoissa on vain kaksi, joista toinen on melko korkealla paineella, vaikka kapasiteetti tässä tapauksessa on huomattavasti alhaisempi ja toinen alhaisemmalla paineella (tässä kapasiteetti on jo paljon suurempi kuin edellisessä tapauksessa). Tämä tarve johtuu siitä, että betoniputken (eli putkien) asettamisessa kulmissa edellyttää riittävän suurta paineita sylintereissä. Tämä sallii niiden alapuolisen betonin nostamisen.

Miten konkreettinen pumppu toimii?

Kunkin betonipumpun työmallit ovat jonkin verran erilaisia, mutta perinteinen (kuvio 1).

Betonipumpun asentaminen mihin tahansa alustaan ​​ei lisää liikkuvuutta, koska sitä voidaan siirtää samalle alueelle. Tällöin paras vaihtoehto olisi betonipumputrukki betonin syöttämiseen, joka on asennettu rungolle. Ne ovat hieman suurempia kuin tämän version vakiotyyppinen auto. Tämän rakenteen liikkuvuuden ansiosta betonisekoituksen jatkuva tarjonta parantaa betonipumpun täydellisyyttä.

Pumpun tärkein ominaisuus on erityinen puomi, jota voidaan laajentaa. Se koostuu kiinteistä polvista. Ohjaus, täsmällisemmin nousu ja kierrokset, antavat suunnitelman sijoittaa haluttuun asentoon, jossa betoniliuos kaadetaan. Betonovodoville on eri pituisia nuolia, jotka mahdollistavat ohjattavuuden hallinnan ja helpotuksen.