Tee betonipumppu itsellesi

Kanssa uusimmista rakennustekniikoita (rastvorobetonnye yksikköä (RBU), betonosmeshivayuschie yksikkö (BSU) ja muut) on mahdollista paitsi vähentää aikaa rakentamisen olevista välineistä, mutta myös parantaa työn laatua. Esimerkiksi yksi teknisen kehityksen nykyaikaisista saavutuksista, erinomainen rakentajien avustaja on konkreettinen pumppu.

Perävaunun betonipumpun järjestelmä: 1 - kuorma-auto, 2 sylinterilohko, 3 - vastaanoton täyttösuppilo, 4 - betonipumppu, 5 - kotelo.

Sinun pitäisi tietää, mitä konkreettinen pumppu on ja mitä etuja se voi antaa, miten se erottuu muun betonisekoituksen rakennuslaitteista. Tällaisten rakennuslaitteiden, nimeltään betonin pumppu, tarkoituksena on tarkka ja täsmällinen betonisekoitusten tai laastien toimittaminen sellaisille muodoille tai rakenteille, jotka on valmisteltu etukäteen erilaisissa rakennuskohteissa. On otettava huomioon se seikka, että kun konkreettista pumppua toimitetaan betoniseoksella, lisätään betoniseoksesta saatavaa betoniseosta, joka syötetään betonisekoittimesta. Tämä voi parantaa parannetun seoksen laatua.

Sen lisäksi, että tämän laitteen aiottuun tarkoitukseen betoni (seos injektio), on mahdollista käyttää raaka-aineita, laadunvalvonta, esimerkiksi tarkistaa syötetyn betonin hankkeen valittujen parametrien laatua, joka on hankittu ulkoisesta kasvi. Pumppu ilmoittaa operaattorille tietyillä erityisillä signaaleilla komponenttien puutteista ja erottelevan betoniseoksen laadun välisestä erosta.

Olemassa olevat tyypit

Rakennuslaitteiden (betonilaitteiden) markkinoilla on nykyisin betonipumppuja, jotka on jaettu kahteen tyyppiin: kiinteä ja auto.

Hydraulisen betonipumpun rakenne.

Kiinteä pumppu on tekniikka, jolla on enemmän voimaa kuin autoteollisuudessa. Sitä käytetään useimmiten suurilla rakennustyömailla, tapahtumissa, jotka ovat kaukana kaupungeista tai vaikeissa ilmasto-olosuhteissa.

Liikkuvat betonipumput (ABN), toisin kuin kiinteät, on ominaista liikkuvuus ja helppous ohjattavuus. Useimmin pienissä rakennustyömaissa. Erityisen onnistunut on se, että se käyttää omia kiinteitä tai liikkuvia pieniä betonilaitok- siaan.

Toiminnan ja laitteen periaate

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään 2 päätyyp- pistä betonipumppua: pyörivä ja mäntä. Kiertosähköpumpulla ja sähköisellä täryttimellä on melko monimutkainen rakenne, joten on parasta tehdä männän versio omilla kädilläsi.

Tämän betonipumpun rakenne on sylinteri, käyttö ja mäntä. Sylinteriin on asennettu kaksi sulkuventtiiliä, joiden kautta betonia imetään sisään ja siirretään betoniputkeen. Sen toimintaperiaate on seuraava. Kun mäntä liikkuu sylinterissä, syntyy tyhjiö, jonka avulla betonia imetään. Kun mäntä saavuttaa ääriasennonsa, sen vastakkainen työtapa alkaa. Männän edestakaisen liikkeen prosessissa syntyy ylipaine, jonka jälkeen seos tulee putkistoon ja pumpataan kaatopaikkaan.

Valmistusprosessi

Kiinteän betonipumpun kokoluokka.

Tarvittavat tuotteet:

 • mäntä;
 • sylinteri;
 • siirtomekanismi;
 • asynkroninen sähkömoottori;
 • vähennysvaihtosuhde;
 • hitsattu irtokalvon runko;
 • korkea lujuus teräsventtiili;
 • sementti;
 • vesi;
 • moottoriöljy;
 • muoviputket;
 • kova putki.

Tällaisen rakenteen tekeminen omiin käsiisi on vaikea ja kallis projekti. Tältä osin ennen kuin aloitat nämä teokset, on jälleen punnittava omat voimavaransa ja voimansa ja laskea sitten, kuinka perusteltuja kustannukset ovat. Joissakin tapauksissa olisi paljon parempi vuokrata pieni pumppu.

Ennen tällaisen laitteen valmistusta on tarpeen laatia luonnos ja piirustus. Jos ei ole suunnittelutaitoja, on mahdollista käyttää valmiita piirustuksia. Internetistä ladatut piirustukset on käsiteltävä varoen: on mahdollista, että valittuihin piirustuksiin perustuva pumppu ei toimi kovin tehokkaasti. On suositeltavaa löytää ja tutustua kotiteollisuuden käsityöläisten arvosteluihin, joilla on kokemusta tällaisen mallin tekemisestä valitun mallin mukaisesti.

Betonipumpun pääsolmu on työstösylinteri, jossa on mäntä. Tämän sivun valmistusprosessissa on pidettävä mielessä, että sen halkaisija ei saa olla alle 400 mm. Männän iskun on oltava vähintään 0,5 m. Jos tätä ei oteta huomioon, pumppauksen syklien määrä voi lisääntyä ja tämä johtaa mekanismin nopeaan kulumiseen.

Sylinterin ja männän pintojen, jotka ovat kosketuksessa, tulee olla alhainen karheus ja korkea tarkkuus. Tämä voi paitsi parantaa työn tehokkuutta myös lisätä sen käyttöikää.

Taajuusmuuttajaa käytetään parhaiten sähkömekaanisesti. Hydraulinen käyttövoima on kalliimpaa ja vaikeampaa valmistaa. Ajamiseen tarvitaan kolmivaiheinen asynkroninen moottori, vaihde, joka muuntaa kääntöliikkeen kääntöliikkeen ja vaihteiston pienennyssuhteella.

Mekanismissa on oltava kiinnitystappi, joka välittää translaation liikkeen mäntään. Vuodena on mahdollisuus käyttää metallista hitsattua äänenvoimakkuutta. Erityistä huomiota on kiinnitettävä takaiskuventtiileihin. Niiden valmistuksessa on käytettävä erittäin lujaa seosterästä, joka pystyy kestämään toistuvat betonipumppujen kierrokset.

Lähtöseoksesta on mahdollista käyttää sementtiä, joka laimennetaan voimakkaasti vedessä lisäämällä moottoriöljyä. Betoniputkistoja tarvitaan pumppuun pumpusta kaatopaikalle. Ne on valmistettu yhdistelmästä muovisia ja jäykkiä putkia, joiden halkaisija on suuri.

Betonipumppu

Rakentamisen laajuuden jatkuvasti lisäävät nykyaikaisten tekniikoiden kehittämistä, jotka helpottavat ja nopeuttavat työntekijöiden työtä. Rakentamispaikoilla on erilaisia ​​rakennustarvikkeita. Yksi suosituimmista laitteista, erityisesti suurilla rakenteilla, on betonin syöttämiseen tarkoitettu pumppu. Nykyaikaisen ratkaisumenetelmän käyttö lisää huomattavasti tuottavuutta ja työn laatua.

Sovellusominaisuudet

Betonipumppu - vaikea käyttää laitteita. Tehokkuudestaan ​​huolimatta betonipumpun käyttö aiheuttaa tiettyjä ominaisuuksia:

 • korkean tason asiantuntijoiden osallistuminen prosessiin;
 • sääntöjen ja tekniikoiden noudattaminen tiukasti;
 • vastuu prosessin organisoinnissa ja valmistelussa;
 • erityisten betoniliuosten käyttö ottaen huomioon seoksen halkaisijan halkaisija; etäisyys, edellytykset ratkaisun toimittamiseksi rakennustyömaalle.

Laitteen ominaisuuksien perusteella on helppo päätellä, että betonipumppu on tarkoituksenmukainen käyttää vaikeissa tai mahdottomissa olosuhteissa seoksen saamiseksi:

 • vaikea pääsy rakennustyömaalle;
 • ratkaisun toimittaminen suuremmalle korkeudelle on välttämätöntä;
 • rakennustiheys.

Tietenkin pumppujen käyttö suotuisissa olosuhteissa, kukaan ei kiellä. Kaikki riippuu kehittäjän budjetista.

Laitteiden tyypit

Betonirakenteet eri olosuhteissa edellyttävät erilaisten pumppujen käyttöä. On olemassa valtava valikoima laitteita, jotka sopivat nestemäisen liuoksen kuljetukseen. Yleisimmin käytetään kolmea laitostyyppiä.

kiinteä

Betonipumpun mäntä on pyörillä varustettu tuki. Käytetään pitkäaikaiseen rakentamiseen, korkeat rakennustöihin. Laitteisto asennetaan pitkään, moottori käynnistää bensiiniä, dieseliä. Kiinteiden laitteiden avulla on mahdollista:

 • käytä liuosta yli 4 metrin korkeuteen;
 • nopeus 90 m³ / tunti liuoksen syöttämiseen.

Kiinteällä asennuksella on seuraavat edut:

 • pienet koot;
 • mahdollisuus asentaa käytännössä mihin tahansa paikkaan;
 • vuokrahinta on pieni.
Takaisin sisällysluetteloon

perävaunu

Pienikokoisen laitteen asennus. Se on erittäin kätevä kuljetus, sopii mihin tahansa rakennuskohteen kohtaan.

matkustaminen

Laite on kiinnitetty erikoiskoneen tukeen. Kiistämättömät edut:

 • huomattava teho mahdollistaa 150 m³ laasti tuntia;
 • liikkuvuus, ohjattavuus;
 • erinomainen suorituskyky, rakenteiden pystyttämisen mahdollinen väheneminen.

Liikkuvan suunnittelun haitta on sen hinta. Tällainen kone sallisi ostaa suuria rakennusalan yrityksiä. Tämä vaihtoehto ei ole yksityisen kehittäjän käytettävissä. Tuotos voi olla vuokra, joka lasketaan 1 tunnin työhön tai 1 m³ laastiin.

Pumppujen tyypit

Työskentelyä betonipumpulla, suulakepuristusperiaate, järjestelmään muodostuu tilavuus, joka pystyy muuttamaan. Prosessiperiaate jakaa betonipumput:

 • Mäntä (betoni syötetään jatkuvasti). Nykyaikainen tekniikka pystyy antamaan betonikoostumuksen korkeudeltaan 6 - 65 m, liuoksen syöttön määrä nousee 180 m³: aan tunnissa. Männän hankauspintojen välillä voi olla jumissa sementtihiukkasia, joten männän tyyppi joutuu nopeasti kulumaan. Liuoksen vastaanotto tapahtuu spurtsina. On laitteita, joissa on hydraulinen laite. Siitä on ominaista pehmeä betonin syöttö ja suuri kulutuskestävyys. Syöttöarvo ei muutu, ja korkeapaine lisää merkittävästi etäisyyttä. Kahden sylinterisen yksikön työ, toisin kuin koneella, on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton.
 • Gerotor (jatkuva syöttöruuvi). Gerotor-rakenteen tekniset ominaisuudet mahdollistavat hiljaisen annostelun minkä tahansa kovuuden konkreettisesta koostumuksesta. Letkun mahdollinen muodostuminen letkusta eliminoi moottorin kyky muuttaa pyörimissuunta. Letkun nopea huononeminen ratkaisujen toimittamiseen on gerotorin rakenteen tärkein haitta, mutta tämä korvaa pienet korjauskustannukset ilman erikoistuneiden henkilöiden osallistumista.

Käytännön kokemus verrattaessa kahdenlaisia ​​betonipumppuja osoittaa, että huolimatta helppokäyttöisen gerotorin rakenteen korjaamisesta hydraulimäntäyksikkö on kestävämpi ja tuottavampi.

Betonin siirtäminen

Betonin ratkaisun toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet voivat merkittävästi heikentää seoksen laatua. Ongelmia voidaan estää käyttämällä betonikuorma- trukkia. Autonosan pohjalta betonosmesitelny-malli on kiinnitetty. Terät hitsataan raudan tynnyrin sisään. Putken myötäpäinen kiertyminen edesauttaa liuosta sisäänpäin ja käänteisen prosessin sisällyttäminen työntää ratkaisua pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • homogeenisuuden säilyttäminen, liuoksen erottamisen puuttuminen;
 • ratkaisun jatkuva liikkuminen, jopa ajan viivästyessä, kykenee säilyttämään koostumuksen tekniset ominaisuudet.

Sekoitusastian tilavuus mahdollistaa 5 tai 9 m³ betoniseoksen valmistuksen tai kuljetuksen. Valmiin tuotteen vastaanottoon rakennustyömaalla kone on varustettu erityisellä kuormitustasolla. Tällaista kuljetusta on mahdollista käyttää, kun kone lähestyy helposti rakennustyömaata.

Miten on helppo päästä sisään rakennettuun paikkaan? Käytä tässä tapauksessa putkistoa, joka liittyy erityiseen sisäiseen insinööritekniikkaan. Sen tekniset edut ovat kiistattomia:

 • vertikaalinen, horisontaalinen kuljetus yhdellä mekanismilla;
 • helppo saavuttaa vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Putkikoneistot - koneet betonin tai erillisen rakennuslaitteiston hankkimiseksi. Laite on erillinen tekniikka, johon kuuluu betonipumpun asentaminen auton perusteella käyttäen täysi puomi. Tämän tyyppinen tekniikka mahdollistaa nesteseoksen kuljettamisen horisontaalisessa, pystysuorassa asennossa lisärakenteille.

Betonikerrokset korkeissa rakennuksissa ovat mahdottomia ilman erikoislaitteiden käyttöä. Toimitettu liuos lokeroissa ladataan uudelleen betonipumpun vastaanottimeen. Putki, joka koostuu kolmesta kytketystä osasta, seos toimitetaan korkeudelle vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa.

Suositukset, vinkit

Monimutkaisten laitteiden käyttö on vastuullinen asia, sinun on kuunneltava suosituksia, neuvoja, lue ohjeet, jotta voit käyttää tekniikkaa asianmukaisesti ja saada haluttu tulos.

 • Ennen prosessin aloittamista kannattaa tarkistaa laite hydraulisen paineen esiintymiseksi. Paine kirjoitetaan tekniseen passiin.
 • Varmista huuhtele vedellä järjestelmä, jonka yli liuos siirretään. Vesipumpun asentaminen on välttämätöntä veden pumppaamiseksi.
 • On mahdollista valita sopiva seos ottamalla erilaisia ​​koostumuksia.
 • Reitti, jota pitkin putkistoja kuljetetaan, on säädetty siten, että taivutusten lukumäärä on vähäinen. Putket kallistuvat, oikea kulma on putkilinjojen väärä sijainti.
 • On välttämätöntä, että ennen kuljetusta betoniputki kostutetaan, sillä kalkkikiveä kulkee läpi, joka muodostaa voiteluaineen seinille.
 • Kielletty pitkä tauko betonin tarjonnassa. Jos tuotannon pysähtyminen on välttämätöntä pumpata liuos putkien läpi pienellä nopeudella kymmenen minuutin välein.
 • Tärkein syy, joka ilmaisee laitteen virheellistä käyttöä, on pumppujen tukkeutuminen. Se muodostuu betonin sekoittumisen pitkäaikaisesta pysähtymisestä, betonin kovettumisesta, joka on tehty teknologian rikkomuksista.
 • Kun tukos on päällä, laite sammutetaan, jotta vältetään vaurioituminen. Välittömästi sinun on määritettävä mashin sijainti ja puhdistettava se.
 • Rakennetta käytettäessä talvella liuos kuumennetaan 25-30 asteeseen, betonipumppua kuumennetaan höyryllä.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Rakentamisprosessin aikana nestemäistä betonia on jatkuvasti tarpeen siirtää. Käytön jälkeen: tavallinen betonisekoitin, kompakti betonipumppu tai suuri yksikkö, herättää yksilöllisiä tarpeita ja tuotantovaatimuksia.

Ohjeiden ja turvallisuusohjeiden noudattaminen tekee prosessista nopean ja helpon.

Betonipumppujen tyypit

Rakentamisen mittakaava joka vuosi vauhdittaa teknologian kehitystä. Rakentamispaikoilla työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi ilmestyy erilaisia ​​laitteita.

Suurten rakennustyömailla betonipumpun käyttö on erityisen helppoa. Nykyaikaisen betoniliuoksen vastaanoton tekniikka lisää merkittävästi työn tuottavuutta ja laatua.

1 Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Pumppu betoniin - vaikea käyttää tekniikkaa. Laitteen käyttö on seuraavia ominaisuuksia:

 • yksikön kanssa työskentely on sallittua ainoastaan ​​korkealuokkaisille asiantuntijoille;
 • on tarpeen noudattaa tekniikkaa ja toimintasääntöjä;
 • Vastuullinen asenne organisaatioon ja työn valmisteluun;
 • käytä erityistä betoniliuosta, jossa otetaan huomioon holkin halkaisija syöttöä varten, edellytykset seoksen toimittamiseksi tiettyyn paikkaan ja etäisyyteen.

Tällaisen tekniikan käytön ominaispiirteet huomioon ottaen voimme päätellä, että betonipumppua käytetään pääasiassa mahdottomissa tai vaikeissa olosuhteissa seoksen saamiseksi. Esimerkiksi tiheä rakennus, on vaikea ajaa rakennustyömaalle tai on välttämätöntä toimittaa ratkaisu suuremmalle korkeudelle - betonipumpulle on helppo selviytyä tällaisista vaikeuksista.
valikkoon ↑

1.1 Pumputyypit

Työskentely yksikössä, puristamisen periaate, järjestelmässä syntyy tilavuus, joka voi vaihdella. Tämä periaate jakaa pumppauslaitteen kahteen tyyppiin: mäntä ja gerotor.
valikkoon ↑

1.2 Betonipumppu työssä (video)

1.3 Mäntälaitteet

Mäntäkoneissa betonia syötetään jatkuvasti. Nykyään laitteisto voi toimittaa betoniseoksen 6-65 m korkeudelle, liuoksen määrä on 180 m³ / h. Männän pintojen välillä, jotka hankaavat, sementin pienet hiukkaset osuvat joskus päälle, joten mäntäyksikön lyhytikä.

Betoniliuos tulee jerkyksi. On laitteita, joissa on hydraulinen laite, joka on kestävä ja hyödyllinen ja pehmeämpi betonin syöttö. Samanaikaisesti syöttönopeus ei muutu, ja korkeapaine mahdollistaa pitkän matkan pääsyn. Kahden sylinterisen laitteen työ on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton.
valikkoon ↑

1.4 Gerotor-pumput

Nämä ovat ruuveja, joissa on jatkuva betoniliuos. Gerotor-tekniikan ominaisuudet antavat mahdollisuuden työskennellä äänettömästi minkä tahansa kovuuden koostumuksen kanssa. Kun letkussa on letku, se vedetään takaisin käyttämällä moottoria, joka pystyy vaihtamaan pyörimissuunnan. Geroottorisuunnittelun pääasiallinen haitta on seoksen syöttöletkun melko nopea kuluminen. Mutta etu on alhaiset korjauskustannukset, jotka voidaan tehdä ilman asiantuntijoiden apua.

Kiinteä betonipumppu Tonnikala 40

1,5 betonisekoittimella

Betoniseoksen toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet saattavat heikentää ratkaisun laatua. Automaattisen betonisekoittimen käyttö estää tällaisia ​​vivahteita. Trukin rungolle on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu. Sisärenesäiliössä on terät. Putken myötäpäinen liike auttaa seosta siirtymään sisäänpäin ja käänteisen prosessin ollessa päällä työntää betoniseosta pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • massa yhtenäisyys säilyy ja liuoksen erottaminen estetään;
 • ratkaisu on jatkuvasti liikkeessä, jopa viiveellä, mikä auttaa säilyttämään materiaalin tekniset ominaisuudet.

Tynnyriintikapasiteetin avulla voit siirtää tai valmistaa jopa 9 m³ betoniliuosta. Betonisekoittimessa on kuormituskouru valmiin seoksen siirtämiseksi rakennustyömaalle. Käytä tällaista kuljetusta, kun voit helposti ajaa rakennustyömaalle. Jos rakennustyömaalla ei ole pääsyä, käytetään putkistoa, joka on sisäinen rakennustekniikka. Tällaisen laitteen käytöllä on seuraavat tekniset edut:

 • vaaka- ja pystysuuntaiset liikkeet samalla laitteella;
 • helppo työskennellä vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Auto betonimylly Baryval 8m3

Putkistolaitteet - laitteet betonimassan tai erillisen rakennuslaitteiston valmistamiseksi. Erillislaitteisiin kuuluu pumpun asentaminen autoon vaaka-akselin avulla. Tällaiset laitteet mahdollistavat liuoksen kuljettamisen pystysuorassa vaaka-asennossa apurakenteille.

Toimitettua seosta siirretään laatikoilla pumpun vastaanottimelle, ja putken kautta, joka koostuu kolmesta osasta, liuos syötetään korkeuteen ja vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin.
valikkoon ↑

1.6 kiinteä pumppu

Laitteen käyttöperiaatteet on jaettu vakiovarusteisiin, perävaunuihin, liikkuviin tai betonipumppuihin. Laitteet voidaan varustaa mekaanisella tai hydraulisella käyttölaitteella. Rakennusyksiköiden tärkeimmät parametrit: toimituksen korkeus, suorituskyky ja etäisyys.

Kiinteä betonipumppu voidaan tehdä useammassa versiossa ja asentaa ajoneuvoon tai erityiseen alustaan, joka on vastuussa liikkumisvapaudesta. On syytä huomata, että malli on valmistettu perävaunusta, jossa on runko, ja se tarjoaa jatkuvan toimituksen seokselle. Tällaisten laitteiden kuljettaminen on hyvin yksinkertaista, koukussa trukkiin.

Toimintaperiaate perustuu suuren määrän betonimassan jatkuvaan pumppaamiseen. Laitteen rakenteessa on kaksi tilaa: seoksen syöttö korkeassa paineessa (samanaikaisesti työn tuottavuus vähenee huomattavasti) ja alhaisen paineen tila (korkeammalla tuottavuudella).

1.7 Liuoksen pumppaus mäntypumpulla

Insinööritoimisto Stroymekhanika tarjoaa ostajalle gerotor (ruuvi) -yksikön 78,300 / 500/1000 mäntyä. Pumppu gerotor mänty pumppaa viskoosi ja hioma massat, materiaali on ominaista tiheys (vaahtobetoni, polystyreeni konkreettisia) solu betoniliuoksia. Laitetta käytetään painesyöttöön monikomponentteihin ja monimutkaisiin massoihin, jotka ovat herkkiä mekaaniselle rasitukselle. Laitteessa on myös tahnamaisia ​​ja nestemäisiä liuoksia, joissa on kiinteitä hiukkasia tai kuituja.
valikkoon ↑

2 Rakentaminen

Laasti on varustettu säiliöllä materiaalin vastaanottamiseksi sekoituslaitoksesta. Syöttösäiliön läsnäolo mahdollistaa materiaalin jatkuvan syöttämisen pyöräilysekoitusteknologian avulla. Tämä on tärkeä edellytys työlle, jossa taukoa ei voida hyväksyä (lomakkeiden täyttäminen, kipsa-aineen mekaaninen käyttö jne.). Pyörillä varustetun alustan kuljetinlaitteen helpottaminen.

Ruuvitekniikan syöttöosa koostuu pyörivästä höyrystä ja syöttöruuvista. Yhden ruuvin (liikkuvan osan pari) tekee planeettavaiheen liikkeen staattorissa, jolla on sisäinen kaksisuuntainen pinta portaalla, joka on kaksi kertaa suurempi kuin ruuvin nousu. Jatkuva kosketus, ruuvi ja pidike luovat useita suljettuja syvennyksiä.

Betoniasennuspiiri

Kun ruuvi liikkuu, ontelo kasvaa imupuolella, jolloin muodostuu tyhjiö. Tällaisen alipaineen vaikutuksesta ontelo täytetään pumpatulla materiaalilla. Tämä rakenne auttaa siirtämään vaahtobetoni-, kipsi- ja polystyreeni-betonimassoja mahdollisimman varovasti.

Gerotor-betonipumput, joilla on pienet mitat, ovat erittäin suorituskykyisiä ja mahdollistavat työstettävän materiaalin pistämisen aukkoihin, pumpun seoksiin itsetasoitaville lattioille, syöttää ja levitä kipsiratkaisuja.
valikkoon ↑

2.1 DIY-betonipumppu

Ennen laitteen pääkomponenttien kokoamista sinun on luotava suunnitelma tai tehtävä piirros. Tämä auttaa kokoamaan kaikki laitteet yhteen. Mekanismin pääelementit ovat mäntä ja sylinteri.

Kaikkien betonipumpun komponentit ja osat toteutetaan sorvin avulla. Osakokoonpanojen asennuksen yhteydessä virheen tarkkuuden on oltava vähintään ± 0,1 mm. Kehon perusta on valmistettu ruostumattomasta teräslevystä, joka auttaa välttämään korroosiota ja kemiallista hyökkäystä. Venttiili on räätälöity ruuvimeisselillä. Suunnittelu on koottu halutun halkaisijan avaimella. Laitteen käyttöosa suoritetaan hydraulisesti tai sähkömekaanisesti.

Menetelmän valinta riippuu ohjatun toiminnon taloudellisista ominaisuuksista. Loppujen lopuksi hydraulisella käyttölaitteella on monimutkaisempi rakenne ja korkea hintataso. Siksi kannattaa tehdä valinta sähköasennuksen asennuksen kannalta.

Hydraulisen betonipumpun rakenne

Pohjimmiltaan käytetään kolmivaiheista asynkronista sähkömoottoria, joka on liitetty männänvarteen. Kuorman vähentämiseksi käytetään mekaanista anturia ja pienennysvoimaa, jossa on vääntömomentti.
valikkoon ↑

2.2 Laitteen asennus

Sähkömoottori on asennettu perävaunun akselipohjalle. Vaihde on asennettu moottorin akseliin kytkimellä. Muuntaja on kytketty pumppumäntä ja alennusvaihteiston lähtöakseli. Kytke sitten moottori virtajohtoon.

Asennettaessa betonipumppua tarvitset seuraavat materiaalit:

 • piirustus tarvikkeet;
 • rautalevy enintään 6 mm;
 • männän ja venttiilien aihiot;
 • metalli putki, jonka halkaisija on 400 mm;
 • kolmivaiheinen sähkömoottori käynnistimen kanssa;
 • työkalusarja;
 • vaihdelaatikko, jossa on pienentävä momentti;
 • perävaunu tai hitsauspohja.

On syytä muistaa, että pätevän teknikon on tehtävä sähköä johtavia laitteita käsittelevä työ.

Kuinka tehdä betonipumppu omalla kädelläsi?

Betonointi on yleisimpiä rakennusalan töitä, sitä käytetään useimmilla alueilla. Ratkaisevan ratkaisun helpottamiseksi erityiset laitteet sementin valmistukseen ja kuljetukseen ovat laajalle levinneet. Helpoin, mutta kallis tapa siirtää laasti on pumpata konkreettisia, mutta asennuskustannukset tukahduttavat pieniä yrityksiä. On mahdollista luoda betonipumppu omiin käsiinsä, mutta kustannukset ovat pienemmät 30-40%.

Betonipumpun käyttöperiaate

Betonipumppu on laite, jonka ainoana tehtävänä on valmistaa ja toimittaa betonia sekoituspisteestä kohdepaikkaan. Asennus perustuu putkiin tai putkistoihin, jotka siirtävät ratkaisun mihin tahansa paikkaan. Suurin tarve ilmenee monoliittisessa rakenteessa ja lujitettujen betonirakenteiden luomisessa.

Liikkuva betonipumppu, jolla on korkea suorituskyky telaketjulla

Jotta ymmärtäisit laitoksen rakentamisen, sinun on tiedettävä, miten betonipumppu toimii. Betonipumpun toimintaperiaate perustuu nesteen ominaisuuksiin - se siirtää ja täyttää järjestelmän muuttuvan tilavuuden. Jos tilavuus täyttää kokonaan seoksen, liuos purkautuu putkilinjaan ja sitten kohdepaikkaan.

Betonipumpun laite ja käyttöperiaate on jaettu useisiin ryhmiin:

 • Mäntä. Suorita jatkuva syöttö eri etäisyyksillä. Nykyaikaiset laitteet pystyvät siirtämään nesteen korkeuteen 6-65 m. Seoksen tilavuus on 180 m3 / h. Sille on ominaista epävakaisuus, joka johtuu siitä, että pienet sementtielementit osuvat. Se on jerk feed -periaate.
 • letku (ruuvi). Tarjoa jatkuvaa kuljetusta. Betonipumppu antaa suuren määrän kuljetettua materiaalia. Asennus poikkeaa hiljaisesta työstä pumpattaessa rakenteita kaiken koostumuksen mukaan. Jos ruuhka muodostuu, se rei'itetään kääntämällä moottoria. Betonipumppujen pumpulla on yksi merkittävä haitta - letkun pieni käyttöikä, mutta muotoilu on helppo korjata itsenäisesti;
 • hydrauliikalla. Kun hydrauliset yksiköt toimivat betonin kanssa, laitteet kestävät kestävämpiä ja sujuvasti siirtävät ratkaisun (ilman juoksuja ja nopeuden muutoksia). Hydrauliikka auttaa pumppaamaan nestettä korkeuksiin ja etäisyyksiin. Hydraulinen käyttölaite on mahdollisimman yksinkertainen, laite johtaa pieneen virrankulutukseen. Hydraulipumput auttavat liuosta pumppaamaan kevyiden aggregaattien avulla, ne ovat helppokäyttöisiä ja ylläpidettäviä.
Mäntäbetonipumpun rakenne

Piirustukset betonipumppuista omiin käsiinsa eroavat merkittävästi tyypistä riippuen. Kaikki mallit eroavat laitteessa, mutta niillä on samankaltaiset haitat enemmän tai vähemmän selväksi:

 • liikkuvan kaluston käyttö on pakollista;
 • rajoitettu kuljetusetäisyys;
 • tiukasti liuoksen koostumukseen.

Itse valmistetun betonipumpun hinta riippuu suoraan putken vaaditusta tehosta ja halkaisijasta. Suurten putkien kohdalla pää on vähentynyt. Viime aikoina betonovodov (betonovodovin kyky toimittaa betonia eri etäisyyksien kohdealueelle) ja betonipumppu (pienempi koko ja liikkuvuus) ovat erittäin suosittuja.

Yksiköiden tyypit

Perinteisesti laitteet jaetaan kahteen luokkaan: mekaanisella kokoonpanolla tai hydraulisella elementillä. Pyörivät ja männän betonipumput ovat omat toiminnalliset edut ja haittapuolet.

Mäntäjärjestelmän toiminta

Mäntäjärjestelmät toimivat samalla periaatteella kaikilla käyttöalueilla. Alaspäin suuntautuvan liikkeen vaiheessa imetään tietty määrä nestettä ja betonivastaanotinta, toisessa työvaiheessa liuos työnnetään siirtohihnalle. Seos kulkee putken läpi työalueelle.

Mekaaninen mäntäpumput

Työ edellyttää välttämättä liukuventtiilin käyttöä, joka avaa konkreettisen vastaanottimen imuasteessa ja sulkee sen poistoprosessin aikana. Suljin säätää nesteen virtaussuunnan. Testauksen aikana on ehdottomasti lisättävä moottoriöljyä työseokseen.

Suunnittelu sisältää mekaanisen käyttölaitteen tai hydraulijärjestelmän. Nykyaikaiset betonipumput toimivat hydrauliikalla, koska järjestelmä on erittäin tuottava ja johtaa suurempaan paineeseen ja pumpun tehon kasvuun. Hydraulijärjestelmä tarjoaa suuremman männän iskun ja antaa tasaisen liikkeen verrattuna liitosputkikokoonpanoon. Mahdollinen ongelma on löysä kosketus männän ja kammion välillä. Mikroskooppiset sementtipartikkelit tunkeutuvat männän ja sylinterin väliin, mikä nopeuttaa huomattavasti kulumista.

1-sylinterin laitteita ei käytännössä käytetä, koska ne johtavat ratkaisun syöttämiseen. Järjestelmään on rakennettu kaksi sylinteriä, ne toimivat vuorotellen - näin betonin virtaus tapahtuu tasaisesti ja jatkuvasti. Myös kahdella sylinterillä varustettu mekanismi vähentää kulumista.

Roottorijärjestelmän työ

Pyörivien betonipumppujen käyttö on paljon yleisempi, koska mäntäjärjestelmät ovat luotettavampia. Perusta on roottori, jossa on kiinteät telat (peitetty kumilla). Rotorin pyörimisvaiheessa rullat liikkuvat liikkeessä, jotka siirtävät seoksen betonivastaanottimelta työletkuun. Tärkeä etu on kääntötoiminto ilmataskujen ja ruuhkien poistamiseksi.

Pyörivän betonipumpun rakenne

Laitteiden huolto ja korjaus on helpompaa. Rakenteen heikko kohta on letkun tai tiivisteiden kuluminen - molemmat toimintahäiriöt on helppo korjata käsin. Muita haittoja ovat matala teho (verrattuna männän tyyppiin) ja karkean täyteaineen heikko toleranssi.

Betonipumpun pumppaamiseen on myös ruuvipumput, mutta ne ovat huonompia kestävyydessä ja suorituskyvyssä. Niiden toimintaperiaate on alkeellinen: ruuvi asetetaan läpikulkukammioon, joka pyörii aikana syrjäyttää aineen.

Rotorimekanismit on esitetty erilaisissa muunnelmissa, mutta pääasiallinen ero on sijoituspaikka: kiinteä ja auto.

Perusyksiköiden vaihtoehdot

Kiinteät pumput

Ennen kuin teet betonipumpun omilla kädillä, sinun on päätettävä sen pohjan tyyppi. Kiinteä vaihtoehto on erillinen pumppu-asema. Mitat vaihtelevat suurilla alueilla, betonipumput ovat pienimuotoisten rakennustöiden ja teollisuuslaitosten rakentamiseen. Alusta asennetaan usein liikkumaan.

Mobiilirakenne ilman alustaa pääasiassa on suuri teho, on suositeltavaa käyttää betonipumppua suuren mittakaavan rakennusmateriaalin, korkeiden rakenteiden kulhoon. Jos runko on saatavilla, pitkät matkan kuljetukset eivät ole ennustettuja, ne on tarkoitettu liikkumaan yhdessä paikassa.

Kiinteä sekoitin ja betoniputki

Tänään on kehitetty uuden tyyppinen vipu, jolla on vahva alusta, jonka avulla voit siirtää laitetta pitkiä matkoja traktoriin. Yksityisten asuntojen tai kotitalouksien rakentamiseen on luotu minibetonipumppu, jossa on mäntämekanismi, joka on vähemmän yleinen pneumaattisella toimilaitteella. Se auttaa pienten tilausten tekemisessä tai ahtaissa olosuhteissa.

Pneumaattinen asennus on suunniteltu toimimaan homogeenisten solurakenteiden kanssa, ja sen ominaispiirteitä ovat alhainen teho ja tarve yhdistää kompressori, mutta vakaa ratkaisuvaihtoehto.

Pumput autoteollisuudessa

Auton pumpputyyppi on yleisimpi kaikilla rakennusalueilla. Sekä muut pyörätuotteiden puutarhavälineet, betonipumppu liikkuu helposti itsenäisesti ja sillä on myös eroja:

 • Kiinteä asemapaikka, jolla on suuri teho, soveltuu yksinomaan laajamittaiseen rakentamiseen, se on kallista ylläpitää eikä sitä voida ohjata. Auton versio pystyy ajamaan jopa useimpiin kohteisiin;
 • Asennustyyppisille yksiköille tarvitaan välttämättä erityistä tehoa, joskus on vaikeaa luoda sopivia olosuhteita rakentamisolosuhteissa. Betonipumpun teho tulee koneen asennuksesta;
 • Pienellä pumpulla on alhainen tuottavuus ja asennuskustannukset eivät ole edullisia kaikille urakoitsijoille. Talouden näkökulmasta auton yksikön vuokraus on halvempaa, ja lisäksi se auttaa tekemään työn monta kertaa nopeammin.
Pumput autoteollisuudessa
 • Sisäänrakennettu puomi on rakennettu nykyaikaisiin auto-komplekseihin, mikä helpottaa ratkaisun toimittamista kohteisiin, joilla on vaikea pääsy tai korkeus. Jos puomi ei ole käytettävissä, lineaaripumppua käytetään liuoksen pumppaamiseen 1 km: n ja 120 metrin korkeuteen asti;
 • Matkustamon ammattihenkilön ansiosta kaikki laitteen vaurioitumisvaarat poistetaan asiakkaalta.

Betonipumppu - osta tai tee itsesi?

Käytettyjen erikoislaitteiden markkinoilla on paljon tarjouksia, mutta ennen kaikkea kannattaa miettiä, onko mahdollista ostaa, koska on mahdollista tehdä betonipumppu omiin käsiinsä. Asennuksen luomiseen vaaditaan perustaidot. Itse tehdyt asennukset ovat vähemmän tehokkaita ja niissä on yksinkertaisuus ja asianmukainen valmistus, ne toimivat kunnolla ja tasaisesti.

Aluksi on tärkeää määrittää betonipumpun toimintaperiaate: mäntä tai hydrauliikka. Männän tyyppi on yksinkertaisin, mutta johtaa laitteiden komponenttien nopeaan kulumiseen jatkuvan kitkan takia. Hydrauliikan suorituskyky on paljon parempi, mutta sitä vaikeutuu. Automaattinen betonipumppu on mahdollista tehdä, mutta ne ovat vähemmän tehokkaita.

Ennen betonipumpun valmistusta omilla käsillä ne kiinnittävät suurta huomiota porttiin - tämä on eräänlainen venttiili, joka tarjoaa korkealaatuisen otteen betoniputken ja pumpun välillä. Rakenteen toiminta riippuu portin oikeasta valinnasta.

Betonipumppu tekee sen itse

Miten tehdä betonipumppu - tuotantoteknologia

Työn aikana vaaditaan apuvälineitä, lämpöeristys on toivottava toimenpide. Gerotor-pumppu tekee sen itsestään yhden järjestelmän mukaisesti. Betonipumpun kokoonpanon kohokohdat:

 • Valmistuksen toteutettavuuden arviointi. Laajamittaiseen rakentamiseen on järkevää ostaa oma asennus. Pienille ja keskikokoisille töille on edullista varata betonipumppujen vuokraus. Kotitekoinen betonipumppu on suhteellisen monimutkainen ja kallis prosessi.
 • Piirtämisen luominen. Betonipumpun rakenne on yksinkertainen, sen valmistelu vaatii vähäisiä suunnittelutaitoja tai käyttää olemassa olevia järjestelmiä. Itse tuottaminen on vaikeampi tapa, mutta sen avulla voit luoda rakenteen erityistarpeisiin. Valmisohjelmien käyttö on kätevää johtuen aikakustannusten pienentymisestä ja mahdollisuudesta tutkia piirtovirheiden palautetta tai löytää keinoja suunnitelman parantamiseksi.
 • Sylinterin valinta männällä. Järjestelmän keskeinen osa olisi valittava tehon marginaalilla. Sylinterin suurin halkaisija on 400 mm, on parempi valita pienempiä malleja. Männän iskun arviointi - 50 cm. Jos parametrit eivät ole samat, käyttöjaksojen määrä kasvaa, minkä seurauksena nopea kuluminen.
 • Mäntä, sylinteri. Pumpun pitämiseksi pitkään, sinun on tehtävä erittäin tarkka säätö ja karheuden poistaminen.
 • Solmityypin valinta. Laitteen monimutkaisuuden ja kustannusten vähentämiseksi laite auttaa sähkömekaanista pumppua. Hydraulinen versio voidaan valmistaa manuaalisesti, mutta tämä lisää kustannuksia ja vaikeuttaa prosessia.
 • Asennuslaite. Mekanismissa tulisi olla välityssuhde pienentämään ja muuttamaan kiertoliikkeitä translaatioon.
 • Kuninkaapin asennus. Elementti on liitetty mekanismiin. Hitsattu runko valmistetaan metallikulmasta. Kevytmetalliventtiilit on viety järjestelmään, ne kestävät kulumista.

Osien valmistelun ja pumpun keräämisen jälkeen on edelleen tarkistettava asennuksen käyttökelpoisuus. Laitetta ei saa aloittaa ilman betonia tai erikoistunutta alkuainetta (käsin valmistettu sementistä vedellä ja lisäämällä autojen öljyä).

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Monoliittiset korkeat rakennukset on lähes aina linnoitettu betonipumpulla. Asennukset auttavat toimittamaan betonia mihin tahansa lattiaan mahdollisimman vähän aikaa ja fyysisiä kustannuksia.

Yksityisen rakentamisen osalta tilanne on jokseenkin monimutkaisempi, koska erikoislaitteiden käyttö on rajattu sivustolle ja ratkaisun manuaalinen valmistelu on erittäin pitkä menettely. Autoteollisuuden laitokset ovat melko suuria, toimivat kunnossa, laitteiden leveys on jopa 12 m, nuolen käyttö vaatii entistä enemmän tilaa, jopa 70 m. Minibetonipumput auttavat ongelman poistamisessa, tehtävän yksinkertaistamisessa ja rakentamisen nopeuttamisessa.

Betoni on mahdollista tilata betonipumppu pienille rakennuksille yhdessä KamAZin kanssa, johon päälinja on kiinnitetty: 2 putkea, joissa on liitospihdit. Impregoitunut betonipumppu KamAZin kanssa on betonipumpun mittasuorimpi vaihtoehto.

Jos kuorma-autoa ei ole saapunut paikalle, kokoonpano on tehtävä manuaalisesti, mutta tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Manuaalisen asennuksen mahdolliset ongelmat:

 • line tauko. Järjestelmässä on suuri pää, puristimet eivät aina pysty kestämään painetta. Asennuksen vetäminen muodostaa reiän. Meidän täytyy pysäyttää järjestelmä, puhdistaa putki ja tehdä vahvempi asennus;
 • muuttamalla maantietä. Työnvaihtoa vaihdettaessa on välttämätöntä siirtää putki, mutta tämä ei toimi ratkaisun kanssa. Meidän täytyy purkaa, puhdistaa ja asentaa linja uudelleen.

Laitteiden työn pitkäaikainen asettaminen on vielä huomattavasti pienempi kuin seoksen manuaalinen vaivaaminen.

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Automaattisten betonipumppujen edut

Tuotantolaitteistoilla on lukuisia etuja:

 • sisäänrakennettu elektroninen ohjausyksikkö, joka ohjaa työn oikeellisuutta ja jatkuvuutta. Operaattori valitsee toimintatavan ja lohko itsenäisesti säätää asennuksen toimintaa;
 • riippumaton huuhtelujärjestelmä putkille ja pumput. Vähentää huoltoaikaa ja ruuhkaa;
 • viereisen alueen valaistus betonipumpun kanssa pimeän jälkeen;
 • äänimerkkejä tärkeimmistä tapahtumista;
 • betonijakeluyksiköiden aukkojen säätö;
 • kaikki pumppuyksiköt toimitetaan huuhtelujärjestelmällä, erityisellä ohjelmistolla ja 80 m: n betoniputkella;
 • Valinnaisena vaihtoehtona valmistajat tarjoavat konkreettista kasvua, yksinkertaistaen betonin toimittamista kohdealueelle;
 • moottoreiden täydellinen noudattaminen EURO-4-standardien kanssa;
 • luotettavia osia käytetään kestävyyden lisäämiseen ja ylläpitokustannusten pienentämiseen.

suosituksia

Pienien rakenteiden rakentaminen edellyttää monenlaisia ​​työkaluja ja tekniikoita:

 • Betonipumpun yleisin käyttö on säätiön muodostaminen. Paalutyypille on kätevää ja halpaa käyttää käsikäyttöistä poranterää TISE;
 • monoliittirakenteen pohjaan käytetään aina metallipohjaa. Neulomalla aseen vahvistaminen nopeuttaa kehyksen luomista;
 • betonisointi yhdistetään usein muiden rakennusmateriaalien kanssa. Jos työn laajuus on riittävän suuri, kuona-lohkojen tai koneiden valmistus rakennuspalikoiden valmistukseen tarkoitettu kone tulee käteväksi;
 • rakenteen pystyttämisen jälkeen on aina tarpeen porata sähköjohdot, kiinnityslaitteet jne. Betoniporaus timanttikruunuilla on yksinkertainen ja luotettava tapa rakentaa viestintä seinämiin; menetelmää voidaan soveltaa mihinkään muuhun poraukseen;
 • Rakennusjärjestelyn viimeisessä vaiheessa podrozetnikin kruunu tulee käteväksi, sen apuna, reiät ovat tasaiset, ne helposti tulevat pistorasiaan.

johtopäätös

Betonipumppu on monimutkainen rakennuslaite, jota ei ole helppo tehdä itsenäisesti, mutta taidon ja ajan saatavuudella työ on melko toteuttamiskelpoinen. Tuotantovaihtoehdot ovat toimivampia ja tehokkaampia, mutta kalliimpia. Jos haluat säästää rahaa, usein tilata betonipumpun vuokra.

Ohje betonipumpun valmistukseen

Yksityisen sektorin rakennustyöt tehdään jatkuvasti ja melko nopeasti. Tietenkin kiire ei ole vielä tuonut mukanaan mitään hyötyjä, mutta materiaalien ja työn kasvavat kustannukset huomioon ottaen haluan nopeuttaa prosessia, ja tätä helpotetaan vain apulaitteilla. Jos puhumme monoliittisten säätöjen, muottien tai lattioiden kaatamisesta, laitteiden käyttö valmiiden seosten toimittamiseen työalueelle on käytännössä ainoa vaihtoehto. Jotta säästät vieläkin enemmän, et voi turvautua vuokraukseen, mutta voit tehdä betonipumpun itse omalla kädellä luottamalla olemassa oleviin ohjeisiin. Mitä tämä tekniikka on, mikä se koostuu ja miten se toimii, yritämme selvittää entisestään.

Täyteaineiden tai lattioiden täyttäminen edellyttää homogeenisen massan luomista. Suuri tilavuus ja alueet käsin manuaalisesti ovat lähes epärealistisia. Tämä lähestymistapa johtaa polttorakenteiden muodostumiseen: jotkut ovat jo alkaneet kovettua, ja siihen lisätään vähitellen tuoretta betonia. Ilmeisesti tällä rakenteella ei ole yhtenäisiä ominaisuuksia, sen kutistuminen ja kutistuminen eri kohdissa seuraa omaa skenaariotaan.

Kaasuttamisen nopeuttamiseksi ja sen vuoksi rakenteen saattamiseksi mahdollisimman lähelle vaadittua on mahdollista käyttää betonipumppuja sisältävien sekoittimien avulla. Ensimmäinen on seoksen jatkuva valmistaminen ja toinen - sen virtaus työalueelle. Suurin ero näistä puhaltimista tavallisista vesipumppuista on liikuttavan aineen rakenne. Betoni on viskoosi, paksu (tahnamainen) materiaali, joka pakottaa meitä käyttämään hieman erilaisia ​​periaatteita ja teknologioita sen kuljetukseen. Markkinoilla olevat tuotteet on jaettu kahteen suureen ryhmään: roottori ja mäntä.

1. Pyörivät betonipumput.

Nämä ovat kuljetusmekanismeja, jotka käyttävät joustavia imu- ja paineletkuja letkut (kuvassa, kohdat 1, 5 ja 9).

Kuten minkä tahansa tällaisen koneen kanssa? tässä on pääkammio, jossa on holkit ja pyörivä epäkesko- roottori 4. Se sisältää kumipäällysteisiä rullia 3, jotka pyörimisvaiheessa puristavat imu- ja väliviivojen osia työntämällä seoksen syöttöjohtoon. Tällaisten koneiden tilavuus on 70 m3 / tunti ja vaaka- ja pystysuora pää 300 ja 70 m. Erilaisten komponenttien suunnittelun ja valmistustekniikan monimutkaisuuden vuoksi on epätodennäköistä, että voit koota tämän tyyppisen betonipumpun omalle ja keskittyä siihen ei ole järkevää.

2. Mäntäbetonipumput.

Nämä ovat tuottavampia (jopa 200 m3 / tunti) ja tavallisia koneita. Toisin kuin edellinen tyyppi, tässä vetovoima ei ole roottori, jossa on rullat, vaan mäntä, joka työntää tietyn betonin annoksen syöttölinjalle. Teollisissa malleissa käytetään piiriä, jossa on kaksi yhdensuuntaista männää, jotka on vuorotellen kytketty vesijohtoon C- tai S-muotoisella portilla.

Betonipumpun käytön aikana betonista syötetään bunkkeri kammioon portilla ja imeytetään yhteen sylinteristä, jotka ovat auki tällä hetkellä. Täytön jälkeen portti liitetään ja mäntä työntää betonin syöttöputkeen. Samanaikaisesti seuraavassa lohkossa työyksikkö käännetään ja materiaali rekrytoidaan.

Syöttösylinterien jaksoittainen vaihtaminen mahdollistaa niiden koon säästämisen (ensinnäkin - pituus), mikä antaa jatkuvan syötön ohjeen mukaisesti.

Tällaisen betonipumpun kokoaminen omilla kädillä ei ole niin monimutkainen kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Lisäksi, jos otetaan huomioon suhteellisen pienet työmäärät yksityisellä sektorilla, järjestelmää yksinkertaistetaan merkittävästi käyttäen vain yhtä painesylinteriä. Tämä vähentää tulevien toimien määrää ja niiden kokonaiskustannuksia.

Mistä aloittaa? Askel askeleelta

Jokainen teknisesti monimutkainen yritys voidaan toteuttaa käytännössä edellyttäen, että se arvioi tilannetta ja oikeita laskelmia. On tarpeen analysoida olemassa olevia tekniikoita, valita hyväksyttävä järjestelmä yksittäisten komponenttien ja kokoonpanojen valmistukseen ja kokoonpanoon betonin käsittelyyn, löytää sopivia materiaaleja ja valmiita osia. Sinun on myös kehitettävä piirustuksia, jotka luovat männän, sylinterin, asumisen. Ei ole tarpeetonta tehdä betonipumpun käyttöohjeita.

Projektiasiakirjojen valmistelu toteutetaan myös itsenäisesti, erityisesti jos on olemassa erityisopetus ja ymmärrys kehityksen perusperiaatteista. Jos näin ei tapahdu, sinun tulee etsiä apua tai neuvoja ammattilaisilta tai etsiä tietoa Internetistä: erikoisfoorumeilla on aivan mahdollista löytää valmiita piirustuksia ja ohjeita betonityöstöyksiköiden asentamista ja käyttöä varten.

Kuinka tehdä tärkeimmät elementit?

Betonipumpun toiminnan tarkkuus riippuu siitä, kuinka optimaalisesti sen pääkomponenttien parametrit on valittu. Pääsyylän halkaisija valitaan, keskittyy alueeseen 42-400 mm. Männän iskun on suositeltavaa ottaa 500-900 mm: n etäisyydellä riittävän määrän betonipurkausta.

Rakennuksessa käytettävät sulkuventtiilit suositellaan valmistettavaksi seostetut, paremmin kuin ruostumattomat teräkset, jotka pidentävät huomattavasti niiden käyttöikää suorassa kosketuksessa betoniin. Akselin muotoiset osat käännetään työkalusta sorviin. Halutun tarkkuuden kokoa säädetään hiomalla. On huomattava, että telakoinnin aikana poikkeaman on oltava ± 0,1 mm.

Betonipumpun pääkomponenttien kokoaminen tapahtuu ruuvimeisselillä ja ruuvinvääntimillä. Valmis pumppu on kytketty käyttölaitteeseen (hydraulinen, mekaaninen). Ensimmäisessä tapauksessa käytetään hydraulijärjestelmää, joka takaa paremman kulun ja kestävyyden. Toisessa vaihtoehdossa on välivaihteisto sekä kampivarsi. Tällöin on mahdotonta varmistaa riittävän pitkä aivohalvaus ja näin ollen lisätä liikkeiden määrää, mikä väistämättä vaikuttaa palvelun kestoon.

Tällaisen betonipumpun keskimääräiset kustannukset ovat 50 000-60 000 ruplaa, mutta riippuen materiaaleista ja kokoonpanoista sekä hinnoittelua koskevasta taloudellisesta tilanteesta tämä indikaattori voi vaihdella (yleensä suuremmassa suunnassa).

Laitteiden asianmukainen toiminta

Ensimmäinen vaihe, joka on lähtökohtana betonipumpun käsittelyssä, on käynnistysvaihe ja käynnissä oleva kokeilu. On ehdottomasti kiellettyä suorittaa testin mukanaolo tyhjäkäynnillä, betonipumpulla, jota ei ole täytetty materiaalilla. Työseoksena käytetään koneöljyä, betonia, joka laimennetaan riittävällä määrällä vettä.

Jokaisen käyttöjakson on päättyttävä rutiininomaisesti purkamalla ja puhdistamalla ohjeiden mukaisesti. Tämä on tehtävä, koska karkaistua betonia on erittäin vaikea katkaista ja jopa jatkuva kosketus työpintoihin voi johtaa niiden ennenaikaiseen kulumiseen.

Itse valmistettu betonipumppu on hyödyllinen yksikkö monoliittirakenteisen betonin kanssa, mikä mahdollistaa seoksen kaatamisen nopeuttamisen ja säästää yksityisten yritysten palveluita. Mutta sen tuotantoa on harkittava, jotta kehitykseen ja kokoonpanoon käytetyt rahat ja aika voidaan taata maksettavaksi.

Betonipumppujen lajikkeet ja käyttöperiaate

Monoliittinen rakenne on mahdotonta ilman erikoislaitteiden käyttämistä - betonipumppua, jonka avulla valmiin betoniseos siirretään kaatopaikalle. Tällaisen yksikön käyttö vähentää merkittävästi rakentamisen monimutkaisuutta ja sen toteuttamiseen tarvittavaa aikaa.

Tässä artikkelissa on vaiheittaiset ohjeet, joiden jälkeen voit tehdä betonipumpun omiin käsiisi. Pohdimme myös pumppujen yleisiä teollisia malleja, niiden toimintaperiaatetta, teknisiä ominaisuuksia ja toiminnan ominaisuuksia.

1 Betonipumppu - laite, tarkoitus, luokittelu

Tarve käyttää betonipumppua selittyy paitsi monoliittirakenteen lisääntyneestä työvoimaväristä, mutta myös siitä, että betonitystekniikka vaatii rakennuksen kertaluontoista kaatamista jopa suurilla työmäärillä.

Vain rakenne, jonka betonisoitumisen aikana betonikerrosten osittaista kovettumista ei sallittu, voidaan pitää monoliittisena. Jos uuden osan täyttö suoritettiin osittain kiinteytyneellä aiemmalla, lopullinen rakenteellinen lujuus vähenee merkittävästi materiaalirungon mikrokruunuista johtuen.

On myös mahdotonta tehdä ilman betonipumppua betonisoitavissa rakenteissa, joissa on paksua raudoitusta, tarvittaessa syöttämällä betonia suurempaan korkeuteen tai pituuteen täytettäessä onteloita ja työskentelemään ahtaissa olosuhteissa.

Kaikki betonipumput markkinoilla, periaatteesta riippuen, voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • mekaanisesti ohjatut;
 • Hydraulisesti ajettava.

Betonipumppu työssä

Viime aikoihin asti yleisimpiä olivat mekaanisesti ajetut yksiköt, mutta niillä on merkittävä haitta männän lyhyen iskun muodossa, mikä on syynä ratkaisun epätasaiseen toimittamiseen. Myös mekaanisilla laitteilla on vähemmän tehoa kuin analoginen. Tällaiset pumput voivat pumpata enintään 300 metriä vaakatasossa ja korkeintaan 40 metriä pystysuoraan. Öljy-hydraulisella käyttölaitteella varustetuissa laitteissa ei ole tällaisia ​​vikoja. Niiden männän aivohalvaus nostetaan 200-250 cm: iin, kun taas mekaanisille yksiköille se ei ylitä 40 cm.

Kummankin tyyppisten pumppujen toimintaperiaate on identtinen. Niissä on kaksi kuljetussylinteriä - betoni pumpataan ensimmäiseen sylinteriin vastaanottoputkesta, jonka jälkeen edestakaisin liikkuva mäntä siirtää seoksen putkistoon, jonka läpi liuos kuljetetaan sen määränpäähän.

Pumppu toimii aina vesiputkiston rinnalla - keräysputkea (harvemmin - kumiletulla), joka asennetaan suoraan rakennustyömaalla. Tarvitaan myös tavanomaisen vesipumpun läsnäolo laitteiston pääkomponenttien ja vesiputken huuhtelemiseksi.

1.1 Lajikkeet ja suosittuja malleja

Kiinteät aggregaatit betonin toimittamiseen alustan tyypistä riippuen luokitellaan kahteen tyyppiin:

Perinteiset pyöräpumput ovat yleisimpiä luokkia. Tällaisia ​​laitteita kutsutaan myös vetoautopumppuiksi, koska betonipumppu on asennettu pyörillä varustettuun alustaan ​​ja kuljetettu kohteeseen perävaunuksi.

Todistetuista kotimaisista valmistajista erittelemme BN: n, se on niiden BN 40 betonipumppu, joka löytyy 80 prosentista rakennustyömaista.

BN 40 on pienikokoinen öljy-hydraulinen betonipumppu. Tämän yksikön eduista korostamme elektronisen ohjausjärjestelmän olemassaolon, jonka avulla voit ohjelmoida laitteiston mihin tahansa toimintatilaan, integroidun huuhtelujärjestelmän, tehdasvalmisteisiin laitteisiin, joissa on 80 metrin vesihuoltojärjestelmä.

BN 40 -betonipumppu on varustettu kahdella Euro-4-dieselmoottorilla, joiden kokonaiskapasiteetti on 37 kW. Sen rakenne mahdollistaa betonijakelusolmun rajan säätämisen, mikä mahdollistaa eri kokoomakokoisten ratkaisujen kuljetuksen (suurin murto-koko - 40 mm).

Tarkastele BN-40: n teknisiä ominaisuuksia:

 • tuottavuus - 40 m 3 / tunti;
 • nimellispaine syötössä - enintään 75 bar;
 • maksimisyöttökorkeus - 100 m, alue - 400 m;
 • putken läpimitta betoniputken liittämiseksi - 125 mm;
 • vastaanotettavan bunkkerin tilavuus - 0,6 m 3;
 • säiliön huuhtelujärjestelmän tilavuus - 200 litraa.

BN 40 betonipumppu

Betonipumppu BN 40 kuluttaa työtuntia kohti 9 litraa dieselpolttoainetta, polttoainesäiliön tilavuus on 39 litraa. Yksikön mitat ovat 457 * 1,8 * 2,4 m, paino - 3120 kg. Betonipumppujen varaosat BN 40 ovat suhteellisen halpoja, ja itse laitteelle on ominaista parannettu luotettavuus ja kestävyys, mikä on syynä tämän mallin laajaan suosioon.

Esimerkiksi betonituotteiden toimittajien ulkomaisista valmistajista mainitsimme yrityksen "Schwing-Stetter" (Saksa). Yhtiö tuottaa sekä kiinteitä että autopumppuja ja betonisekoittimia. Yli 10 mallia on esitetty stationaaristen yksiköiden rivillä, joista suosituimpia ovat:

 1. Schwing SP 305 -betonipumpulla on syöttötilavuus 23 m 3 / h, paine - 43 bar, korkeus - 60 m, alue - 245 m.
 2. Schwing SP500 - toimitusmäärä 35 m 3 / h, paine - 75 bar, korkeus - 100 m, alue - 360 m.
 3. Schwing SP 2800 - virtausmäärä 101 m 3 / h, paine - 110 bar, korkeus - 170 m, alue - 500 m.

Myös pienikokoisten laitteiden luokka, jota kutsutaan yleisesti mini-betonipumpuksi. Tällaiset yksiköt on suunniteltu käytettäväksi yksittäisissä matalarakenteisissa rakenteissa, ja ne pystyvät pumppaamaan jopa 5 kuutioa betonia tai vaahtotaseita tunnissa, joiden syöttöpaine on korkeintaan 10 baaria. Tässä kapealla on kiinalaisia ​​valmistajia - yritys Hongda, Zoomlion.

1.2 Betonipumpun toimintaohjeet (video)

2 Betonipumpun tekeminen tekee sen itse

Betonin valmistukseen tarvitaan kolme pää-solmua - sähköinen, mäntä ja sylinteri. Moottoria voi ostaa purku- tai kirpputoreilla, mäntää ja sylinteriä voidaan tilata kääntäjän ystävästä tai tehdä itsenäisesti.

Itse valmistettu betonipumppu on koottava 40 cm: n halkaisijaltaan sylinterin perusteella, kun optimaalisen männän iskun katsotaan olevan 50 cm. Huomaa, että työtahdin pienentäminen vaikuttaa suoraan männän ryhmän kulumisen kiihtyvyyteen. Itse valmistetun pumpun laite ei ota vastaan ​​kuljetussylintereitä - siirto suoritetaan suoraan vastaanottosäiliöstä.

Pumpun rakentamiseen tarvitset seuraavat työkalut:

 • jakoavaimen;
 • LBM (bulgaria);
 • sorvi;
 • hitsaus kone;
 • ruuvimeisseli.

Liukukäyttäjänä on parasta käyttää kolmivaiheista asynkronimoottoria, tarvitaan pienennysvaihteisto ja voimansiirtomekanismi, jonka avulla moottorin pyörimisliike muunnetaan edestakaisevaksi mäntäryhmäksi.

Pumppukehys voidaan hitsata neliön teräsprofiilista. On toivottavaa käyttää profiilia lujitetuilla seinillä, kuten yksikön toimintaprosessissa, sängyssä tulee tärinän kuormituksia. Kun pääkomponentit on kiinnitetty runkoon, se on kiinnitettävä yksiakseliseen perävaunuun. Pumppu voi toimia myös täysin paikallaan - ilman pyöriä.

Jokaisen toimenpiteen jälkeen pumppu on huuhdeltava sementti-hiekkaseoksen jäännöksistä. On myös tarpeen puhdistaa betonilinjan sisäiset koneet, joita varten on mahdollista käyttää suurikokoisia kumiputkia.