Luonnonkivestä jalustalle

Jalusta nimeltään osa säätiöstä, joka ei ole haudattu maahan. Se on suunniteltu estämään kosteuden ja kylmän pääsyn kotiisi. On myös tarpeen suojata julkisivuilta kaikenlaisia ​​vaikutteita. Sen korkeus ei yleensä ole yli 40-50 cm, ja se voi vaihdella rakenteen arkkitehtuurista ja rakenteellisista piirteistä riippuen.

Miksi tehdä pohjan koristelu, jos se on jo valmistettu kestävästä betonista tai tiilestä, kysyt?

Olisi ymmärrettävä, että kellari on talon perustan jatkuminen ja tulevien seinien perusta. Siksi sen rakentaminen on tehtävä vastuullisesti ja vakavasti sekä sen koristeluun.

Monet tekijät vaikuttavat käyttöikään, jos et viilata, ja tässä ovat tärkeimmät:

 • Suojaus ilmakehän ilmiöiltä. Tämä tarkoittaa riittävää suojausta katujen lämpötilavaihteluiden vaikutuksilta sekä lämpötilaeroista sisä- ja ulkopuolella, mikä voi johtaa halkeamiin.
 • Suojelu tulvia ja pohjavettä vastaan. Tämän tapaamisen edessä on lisäesteen rooli ja se suojaa kielteisiltä vaikutuksilta.
 • Rakennuksen koskemattomuus. Liitäntäpallon lisäämisen yhteydessä ulkoisen ympäristön vaikutusta rakennuksen lämpötilaan ja kosteuteen vähenee.
 • Koristeellinen komponentti. Kellarin rakentamisen aikana ainoa tavoite on antaa vankka perustus talolle. Betonia käytetään rakentamisessa, lisäämällä vahvistusta, harvemmin se on tehty tiilestä. Ulkonäköllä on pieni rooli rakennusmiehille, jotka pitävät rakennuksen turvallisuudesta ja kestävyydestä, joten toisen kerroksen lisääminen on yksinkertainen esimerkki talon ulkoasun parantamisesta kokonaisuutena.

Monien vuosien ajan asiantuntijoilla on ollut paljon kokemusta, ja jo nyt on mahdollista tunnistaa vahvuudet ja heikkoudet sekä ominaisuuksia, jotka ovat lopputuloksen toiminnassa.

Jos kaikkein kriittisin lähestymistapa on toteutettava, voidaan selkeästi erottaa pinnoitteen käyttö ja etuja tulisi olla:

 • suojelu kaikenlaisilta ympäristövaikutuksilta;
 • säätiön suojaaminen fyysisiltä ja joskus kemiallisilta vaikutuksilta ja siten sen vahingoittumiselta ja käyttöiän vähentämiseltä;
 • rakennuksen lämpöeristys, mikä on tärkeä seikka huoneen lämmityksen tai jäähdytyksen energiakustannusten kasvun yhteydessä;
 • ulkonäön parantaminen, laajan valikoiman materiaalien ansiosta ja mahdollisuuden valita mille tahansa seinälle;

Viimeistelyn ilmeisen edun lisäksi asiantuntijat korostavat useita haittoja:

 • Mahdollisuus irrota maali. Tämä on mahdollista käyttämällä huonolaatuisia materiaaleja, kuten kipsiä. On mahdollista, että muutamassa vuodessa kaikki viimeistely on poistettava ja sijoitettava lisävaroja luotettavan suojan antamiseksi.
 • Tarve lisäinvestointeihin kosteuden suojaamiseksi. Riippumatta valituista materiaaleista, vuoraus on käsiteltävä erityisillä yhdisteillä suojaamaan kosteutta;
 • Teosten sesonkiluonteisuus. Ominaisuudet ovat keskisuuria, sillä mikä tahansa viimeistely vaatii tietyn lämpötilan ja jalustan lopetus alhaisessa lämpötilassa on melko ongelmallinen, ellei mahdotonta. On parempi tehdä tällainen työ lämpimänä kautena.
 • Ammattilaisten vetovoima. On mahdollista tehdä itseensä, mutta ei ole mitään takeita siitä, että tämä voidaan tehdä tehokkaasti, joten sinun on käytettävä enemmän.

Mitkä kivet on käytettävä edessä?

Kellarikerrokseen voi käyttää melko erilaisia ​​materiaaleja, ja tässä on luettelo niistä:

 • betonointi;
 • kipsi ja maali;
 • laatta ja ei-luonnonkivi;
 • sivuraide;
 • luonnonkiviä.

Käytännöllisin ja kestävin vaihtoehto on luonnonkivi, vaikkakaan ei halpa.

Monia vuosisatoja, ja nykyään koristeluun, käytetään näitä tyyppejä:

Mitä materiaalia minun pitäisi valita?

Työ on mukava liuskekivi ja hiekkakivi, mutta kaunein, tietenkin, näyttää marmorilta, mutta se maksaa sen mukaan. Ulkoisten ominaisuuksien parantamiseksi materiaali vanhenee erikoiskoneissa, mutta hinta nousee 50%, mutta parannettu ulkonäkö voidaan saavuttaa myös avaamalla valmiin muuraus erikoislakalla, mikä luo märän kiven vaikutuksen, mikä tekee siitä elävämmän ja ilmeisemmän.

Luonnonkivien ja keinotekoisten ominaisuuksien ominaisuus vuorauksen materiaalina

Todellisten kivien käyttö on useita etuja verrattuna muihin koristeluun käytettäviin materiaaleihin:

 • pitkä käyttöikä ilman vuosittaista tarkastusta ja korjausta;
 • yksittäisten pinnoituselementtien vaihto helposti;
 • erilaisia ​​malleja ja värejä;
 • runsaasti muotoja ja kokoja;
 • helppo asennus

Askel askeleelta ohjeet kellarikerroksen viimeistelyyn luonnonkivellä

 • Pinnan esikäsittely ja sokeat alueet. Lähdetään sokea alueelta: sinun on varmistettava, ettei sokea ole enää kutistunut, sillä sitten esteettinen ulkonäkö murtuu. Suosittelemme päällystyslaatikoiden käyttöä. Jos et suunnittele laattojen sijoittamista sokean alueen muodossa, sinun täytyy jatkuvasti kaataa maahan, mikä ei näytä kovin houkuttelevalta. On suositeltavaa kattaa jalusta, kun laatta on jo asetettu sokea alueelle, muuten sinun pitäisi kaivaa pohja hieman ja tehdä vuori hieman syvempi kuin maanpinnan tasolla. Pohja itse on esikäsitelty kipsillä, jossa on kiinnitetty myöhemmin levyjä, joissa on pursotettua polystyreenivaahtoa, mikä ei ainoastaan ​​yksinkertaista kiven asennusta vaan myös vähentää lämmönjohtavuutta. Lautaset on kiinnitetty erityisiin tukeihin. Seuraavaksi levitetään erityinen akryylipäällyste ja verkko kierretään pohjan ympärille, joka on myös kiinnitetty napaleilla ja metallilevyillä.
 • Luonnonkivielementtien asennus pohjaan. Materiaalia valittaessa on kiinnitettävä huomiota paitsi tyypin ja ulkonäön lisäksi myös sellaisiin ominaisuuksiin kuin paksuus ja koko. Kuvan ulkoasu on luova prosessi, koska on tarpeen valita huolellisesti työntöjärjestys, jotta saadaan kaunis harmoninen kuva. Kulmissa yleensä asennetaan suuria elementtejä, ja pieniä käytetään keskellä. Paksuus valitaan pääsääntöisesti niin, että seinät ovat pohjaan samassa tasossa, joten on parempi ostaa kivet, joiden paksuus on enintään 2 cm. Sementtilaasti levitetään ruudukkoon ja siihen kiinnitetään kivi, joka vie se seinään kumivasaralla. Kuivalla säällä, ennen kuin ne kostutetaan vedellä liuoksen parempaa asettamista varten. Kun piirustus on valmis, liu'uttamalla aukkojen väliset raot yrittäen olla pudota kiven takapuolelle.
 • Hoito ensimmäisten päivien jälkeen asennuksen jälkeen. Pääsääntöisesti ratkaisu ratkaistaan ​​päivässä. Siirtymällä tätä ajanjaksoa, kun asetus on jo tapahtunut, mutta lujuus ei ole saanut suurinta mahdollista, saumoja voidaan syventää naulalla tai metallisella tapilla, mikä antaa äänenvoimakkuuden pohjalle ja tekee piirustuksen ilmeisemmäksi. On myös aika, jolloin metalliharja puhdistaa ylimääräisen ratkaisun edestä, jos on olemassa yksi. Viikon aikana, kun vuorauksen on oltava runsaasti, mutta ei painetta, vettä liuoksen parempaa asettamista varten.
 • Asennuksen jälkeen. Viikon kuluttua ja vuorauksen vahvistamisesta käytetään kosteutta säästäviä ratkaisuja, jotka suojaavat kosteutta ja erikoislakkoja parantamaan visuaalisia ominaisuuksia. Käyttöikän pidentämiseksi vuori on puhdistettava pölyltä ja avattava säännöllisesti uudella lakkakerroksella.

Hinnat luonnonkivistä

Viimeistelymateriaalien hinnat ovat melko erilaiset, ja kaikki riippuu kysynnästä ja se muodostuu ulkoisten ominaisuuksien ja toimituskustannusten huomioon ottamisesta, joten hinnat voivat vaihdella eri alueilla:

 • hiekkakivi: 190-430 ruplaa / m² (riippuen väristä, kallein on terrakotta);
 • schungite: 480 ruplaa / m²;
 • Levezeeli: 300 ruplaa / m² (ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan marmori, vain ruskea);
 • kuori rock: 600 ruplaa / m²;
 • dolomiitti: 900 ruplaa / m²;
 • marmori: 2400-6400 hankaa / m²;
 • kvartsilista: 420-500 ruplaa / m².

Hinnat ilmoitetaan ilman ikääntymisen vaikutusta, mikä maksaa vielä 40-50% ilmoitetusta hinnasta. Luonnonkivestä selviytyminen on keskikustannusvaihtoehto. Graniitti tai marmori maksaa paljon enemmän, mutta sivutuotteita tai keinotekoisia materiaaleja pidetään budjettivaihtoehtona.

Edut ja haitat kiven pintamateriaalin viimeistelystä luonnonkivellä

Luonnonkiven kiistaton etu on sen kestävyys. Talot, eivät vain socles, ovat olleet Euroopassa vuosisatojen ajan ja ajan myötä yhä kauniimpi, mikä on sen toinen etu. Kun puhutaan kauneudesta, et voi unohtaa graniitin tai marmorin suuruutta rakennusten sisustuksessa.

Haitta on varsin kauhea kuin käytännössä otettu. Suurin väite muuntyyppisten viimeistelyjen suhteen on paljon painoa. Uskotaan, että painon takia vuori voi deformoitua pohjaa ja aiheuttaa vahinkoa rakennukselle, mutta taitavalla materiaalivalinnalla, paksuudella ja asianmukaisella valmistelulla tämä voidaan välttää.

Yksi totuudenmukaisista tosiasioista voidaan kutsua yksittäisten kivien putoamisesta muutamassa vuodessa - tämä on todella mahdollista, jos käytetään useampia kivityyppejä eikä lämmönjohtavuuden eroa havaita, mikä johtaa siihen, että yksi kivi laajenee enemmän kuin toinen lämpötilan muuttuessa ja katoaa näin ollen.

Jalusta luonnonkivestä

Yksityisten talojen rakentamisessa kiinnitetään paljon huomiota kestävän, luotettavan perustan järjestelyyn. Kellari - pohjan yläosa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Tämän rakennuksen päätehtävänä on suojata talon seinämät saostuksesta. Rakennuksen kellarissa on myös melko suuri arkkitehtoninen kuorma. Siksi on syytä vastata vastuullisesti viimeistelyaineiston valintaan. Luonnonkivi nykyajan suosituimman materiaalin kellarista.

Luonnonmateriaalien lisäksi muita materiaaleja voidaan käyttää viimeistelyyn: keraamiset laatat, keinotekoinen komposiitti, sivuraide, koriste-kipsi. Jokaisella materiaalilla on sen edut ja haitat, kuten luonnonkivi. Mutta jos talon omistaja haluaa saada paitsi vahvan, myös näkyvän rakenteen, kannattaa pysäyttää valinta luonnonkivellä.

Lähellä kellarikerros luonnonkivellä on tilaisuus antaa talolle kunnioitettava ja kaunis ulkonäkö.

Luonnonkivi jalustan viimeistelyyn

Luonnonmateriaalien käyttö rakennusten viimeistelyyn antaa sinulle mahdollisuuden antaa kunnollisen ulkoasun rakennetta varten, luoda alkuperäistä muotoilua luovaa lähestymistapaa käyttäen. Viimeistelyä varten on suositeltavaa antaa routavarattomia lajeja, jotka eivät ole alttiita halkeilulle lämpötilan vaihtelun vuoksi. Viimeistely on parempaa tuottaa tummia sävyjä mineraaleja - niiden ylläpitämiseen kestävässä muodossa on oltava mahdollisimman pieni vaiva. Yleisimmin käytetyt luonnonketjut ovat:

Luonnonkivi kellarin koristeluun käytetään kahta muotoa:

 • luonnollinen (käsittelemätön);
 • käsitelty tehtaalla.

Raaka-ainekerrosten, kiviä, mukulakiviä käytettäessä voit saavuttaa alkuperäisen suunnittelun, luoda kuvioituja tekstuureita. Mutta meidän on muistettava, että tällaisen aineiston käyttäminen vaatii taitoa sekä taiteellista makua. Matching raakakivet ovat työläs ja fyysisesti vaativa.

Frost-resistentti, tiheä luonnonkivi soveltuu jalustaan

Luonnollisesti käsiteltyjä luonnollisia mineraaleja käytetään yleisemmin. Ne on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • kaakeloitu vaihtoehto. Lähdemateriaali leikataan samanpaksuisiksi elementteiksi. Pituus ja leveys voivat olla mielivaltaisia;
 • runkokivi Erikoiskoneiden avulla terävät reunat ja kulmat ovat pyöristettyjä;
 • viimeistely tietyn leveyden omaavien nauhojen muodossa. Luonnonmassiivi on murtunut ja leikattu kaistaleiksi erikoistyökaluilla.

Plinth koristelu luonnonkivellä - edut ja rajoitukset

Luonnon kiven koristeluun liittyy useita etuja verrattuna muihin nykyaikaisiin materiaaleihin:

 1. Kestävyys.
 2. Pakkasvaste.
 3. Koriste.
 4. Ympäristöystävällisyys.
 5. Kestää mekaanisia vaurioita.
 6. Kyky korvata yksittäisiä esineitä.
 7. Helppokäyttöinen viimeistely.

Ominaisuuksiltaan maagiseen alkuperään luonnonkivi - gabbro, labradoriitti, graniitti ja sen sukulaiset - sopii parhaiten tähän tehtävään.

Muutamia haittoja ovat:

 • korkea hinta. Luonnonmateriaalin kustannukset eroavat merkittävästi keinotekoisesta vastineesta;
 • asennusprosessin monimutkaisuus. Epäsäännöllisten geometristen mittasuhteiden vuoksi elementtien asentamiseen kuluu paljon aikaa.

Materiaalin valinta ja perusehdotukset

Valitsemalla vuori vaihtoehto sinun täytyy realistisesti arvioida taloudellisia mahdollisuuksia. Rajoitetun budjetin avulla sinun ei pitäisi etsiä kalliita graniitteja tai raunioita. Houkuttelevan ulkonäön saavuttamiseksi voit käyttää kalliota ja hiekkakiveä. Resistenssin suhteen ne tietenkin ovat huonompia kuin magmamaisen alkuperän mineraalit, mutta asianmukaisella hoidolla ja hoidolla ne kestävät kauan. Älä päästä pois marmorista - ajan myötä se menettää houkuttelevuutensa, tarvitsee lisäkäsittelyä.

Maalin väri valitaan omistajan makuelämysten mukaan. On syytä muistaa, että tumman värin pinta vaatii vähemmän huoltoa. Kevyessä viimeistelyssä näkyvät muta tahrat.

Tärkeä vivahde on materiaalien yhteensopivuus. Et voi käyttää samassa muurauksessa karbonaatti- ja silikaattikiviä. Niiden sisältämien aineiden vuorovaikutus johtaa louhintaan ja näin ollen pinnoitteen nopeaan tuhoutumiseen.

Ei ole suositeltavaa käyttää kivi - kuori rock, dolomiitti, kalkkikivi

Luonnonkivi - valmisteleva vaihe

Rakentamisen tulee alkaa työkalujen valmistelusta. Kellarikerrokseen tarvitaan:

 • lastalla;
 • rakennustaso ja neliö;
 • lastalla;
 • kumitiiviste tiivistämiseen;
 • Bulgaria viimeistelyyn;
 • sähköporakone, jossa suuttimet muurauslaastin sekoittamiseksi;
 • metalliset harjat;
 • harjalla tai sumutuksella, jolla pinta kastuu.

Valmistele tarvittava työkalu tarkasta huolellisesti käsiteltävä pinta ja suorita seuraava työ:

 • Irrota epäsäännöllisyydet, tahrat, sementti virtaa metallisella harjalla.
 • Käsittele koko alue primerillä. Kun asetat kiven, se luo lisätaulun. Levitä koostumus maalilla tai suuremmilla alueilla, käytä rullaa.

Kun viimeistelet socle luonnon kivi, erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tiivistää muuraus nivelet

Kaikki kellarinpinnan valmistelutoimet toteutetaan sokea alueen koko rakennuksen kokoonpanon jälkeen, joka on suunniteltu suojaamaan kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Luonnonmukainen luontainen tekniikka

Yleensä kallioon päin luonnonkivi on tehty vasemmalta oikealle ja alhaalta ylös. Voit työskennellä itsenäisesti, tärkeintä ei ole kiirehtiä, jotta voitte lähestyä kunkin elementin valintaa tarkasti. Prosessitekniikka on yksinkertainen ja se koostuu seuraavista kohdista:

 • Valitse sopiva koko ja muoto. Levitä ennen pintaan, tarkista mahdolliset aukot.
 • Poista hiomakone terävät ulkonemat, epätasaisuudet.
 • Levitä muurauslaasti päällystysmateriaaliin, aseta elementti valittuun paikkaan. Varmista, että kunkin seuraavan elementin ulompi osa on samassa tasossa kuin edellinen.
 • Työnnä kumimetsäkotelo irti ilmakammioista ja tiukemmin sovitetusta.

Suurin uhka luonnonkivelle on kosteus, joka tunkeutuu yksittäisten kappaleiden välisiin aukkoihin.

Lisätyöt suoritetaan kuvatun algoritmin mukaisesti keräämällä mosaiikkia päin olevista kivistä. Elementtien asennus on vaikein hetki, joka vaatii luovaa lähestymistapaa. Suurten fragmenttien väliset aukot voidaan täyttää pienemmillä tai käyttää muita viimeistelykiviä.

Pohjan yhden sivun asettaminen, sinun on puhdistettava saumat välittömästi, poista ylimääräinen muurauskoostumus. Vain sitten jatka seuraavalle puolelle. Päivä myöhemmin, kun liuos tarttuu, mene läpi metalliset sauvat. Tämä antaa socle-pinnan tekstuurin ja tilavuuden, tekee piirtämisen ilmeisemmäksi. Kuumana ajanjaksona suoritetaan säännöllisesti runsaasti kostutusta, jotta parannetaan asetusta ja estetään liuoksen halkeileminen.

Lopulliset tapahtumat

Luontainen mineraali on kaikkein kestävin aine negatiivisille tekijöille. Kuitenkin sen ympäröimä jalustan pinta vaatii lisää hoitoa ja hoitoa. Ratkaisun täydellisen asettamisen jälkeen on välttämätöntä:

 • Liiallisen muurausmassan loppusiivouksen suorittaminen. Käytä loppusiivousta nestemäisten sementinpoistoaineiden kanssa. Vältä mekaanista puhdistusta, jotta vältät päällysteen kasvojen vaurioitumisen.
 • Puhdista luonnollisten mineraalien pinta veden pilaantumiselta lisäämällä pesuaineita, jotka auttavat säilyttämään taulukon luonnollisen ilmeen.
 • Prosessissa käytetään huokoisia materiaaleja, joilla on erityisiä yhdisteitä, jotka estävät lian ja kosteuden pääsyn matriisiin.

Voit estää ylimääräisten kustannusten välttämisen. Erikoisastian, pinnoitteiden ja lakkojen käyttö auttaa säilyttämään vuorien alkuperäisen ulkonäön useiden vuosien ajan ja suojaamaan kellarista suolavärjättyjen tahrojen, muotin ja sammalta.

Yhteenvetona

Kellarin viimeistely luonnonkiven kanssa ei ole täysin yksinkertainen ja vaatii tiettyjä rakennusvalmiuksia. Mutta vähän vaivaa, huolellisuutta, taiteellista makua, voit tehdä vuori itse, lopulta ottaa vankka, luotettava säätiö, joka suojaa talon ennenaikaisesta ikääntymisestä ja tuhoamisesta.

Ohjeita kiven jalustaan

Lähellä kellarikerros luonnonkivellä on tilaisuus antaa talolle kunnioitettava ja kaunis ulkonäkö. Luonnonmateriaaleja erottaa suhteellisen korkeat kustannukset, suuri paino ja suhteellisen monimutkainen asennus.

Vaipan käyttöä ei suositella käytettäväksi irtokallioon.

Tästä syystä kellarikerroksessa on luonnonkiveä. Tämä auttaa sinua ohjaamaan.

Millaista luonnonkiveä voi käyttää kellarissa?

Vertailuominaisuuksien taulukko.

Kellarille päin on sopivaa kestämään pakkasenkestävää, tiheää luonnonkiveä. Etusija annetaan tummien sävyjen materiaaleille. Talon alempi osa on alttiimpia erilaisille haitallisille tekijöille: lämpötilan vaihteluille, kosketukselle lian ja veden kanssa jne. Kellarintehtaan on kestettävä kaikki nämä ulkoiset vaikutukset kymmeniä ja jopa satoja vuosia.

Ominaisuuksiltaan maagiseen alkuperään luonnonkivi - gabbro, labradoriitti, graniitti ja sen sukulaiset - sopii parhaiten tähän tehtävään. Myös usein käytetty hiekkakivi ja kvartsiitti tumma väri. Marmori ei kannata käyttää kellarikerroksen viimeistelyyn - muutamassa vuodessa se menettää alkuperäisen ulkonäön.

Se ei ole suositeltavaa käyttää vuori kivi - kuori rock, dolomiitti, kalkkikivi kallioperä kuohuvia sedimenttisiä kiviä.

Useimmiten näillä kiveillä on vaaleita sävyjä, joten niiden pinnat ovat selvästi näkyvissä lian ja sateen varalta.

Kun viimeistelet socle luonnon kivi, erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tiivistää muuraus nivelet. Jos kosteus tulee niihin, se vaikuttaa negatiivisesti päällysteen lujuuteen. Marmori- tai graniittilaattojen paksuus, niiden rakenne ja koko voivat olla hyvin erilaisia ​​- kaikki riippuu yksinomaan omistajan ja suunnittelijan valinnasta. Ainoa tiukka vaatimus rakennuskoodeista, jotka liittyvät levyn paksuuteen viimeistelyyn. Niinpä bacharda-käsitellyt levyt, joilla on "villi kivi" -teksti ja sahattu pinta ovat raskaampia ja paksumpia kuin tavalliset kiillotetut laatat, siksi ne on sijoitettava yksinomaan laastiin ja täytettävä ne tiivisteet tiivisteellä huolellisesti.

Kortin sisustukseen tarkoitettu luonnonkivi valitaan ensisijaisesti suunnittelukonseptin mukaisesti. Marmoriin ja graniittiin sovelletaan kuitenkin useita yleisiä vaatimuksia. Rakennuskoodien vaatimusten mukaisesti liimalla voidaan kiinnittää pinnoitteita, myös luonnonkivestä tehtyjä, enintään 1 cm: n paksuisiin ja jopa 0,4 m²: n pintaan ilman lisäkiinnitystä. Suurikokoiset elementit vaativat ratkaisun lisäksi lisäkiinnittimiä.

Jos luonnonkiviä ei käytetä vain kellariin vaan myös seinien koristeluun, sinun on tiedettävä, että siellä on paljon vähemmän rajoituksia kuin kellarissa. Seinät voidaan koristella käyttäen luonnonkiveä, kuten dolomiittia tai kalkkikiveä, tai monia muita "löysä" kiviä, koska rakennuksen seinät ovat vähemmän alttiita erilaisille haittavaikutuksille.

Luonnonkiven käytön rajoitukset

Luonnonkiven kiinnitysmenetelmä.

Merkittävin rajoitus luonnonkiven valinnassa kellarista päin on silikaattikivien (hiekkakivi ja kvartsiitti) yhteensopimattomuus karbonaatin (travertiini, dolomiitti, kuori kallio, kalkkikivi, marmori) kanssa. Jos eri kivien edustajat ovat lähellä, silikaattiin sisältyvä piihappo reagoi kalsiumkarbonaatin kanssa, joka on kalkkikivien perustana. Tämän seurauksena molemmat kivet kaatuvat nopeasti. Kaikki muut luonnonkiven kiviä voidaan sijoittaa vierekkäin ilman suurta vahinkoa.

On tärkeää ottaa huomioon se, että kivet pinotaan tiettyä aukkoa, koska ne heikentävät tai lisäävät tilavuuttaan ilman lämpötilan muutoksilla ja kunkin marmorin, graniitin ja muun luonnonkiven osalta nämä luvut ovat yksilöllisiä. Aukkojen leveys määräytyy marmori- tai graniittilaattojen koon sekä luonnonkiven tiheyden mukaan. Kussakin tapauksessa tämä indikaattori lasketaan erikseen.

Jos kellarin koristelu suoritetaan käyttämällä yhtä, mutta esimerkiksi kahta luonnonkivityyppiä, aukot lasketaan kalliolle, jolla on suurempi volyymin laajenemiskerroin.

Plinth decoration with natural stone: askel askeleelta ohjeita

Työhön tarvittavat työkalut: spatula, neliö, taso, troola, lastalla, kostutusta varten.

Ensinnäkin valmistele tarvittavat työkalut työpaikalle:

 • neliöitä;
 • tasolla;
 • sähköpora ja sekoittimella;
 • hiomakone, jossa leikkaava kivi;
 • kumimetsät;
 • puinen lohko;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • siveltimet kostutukseen;
 • metalliharja kiven puhdistukseen.

Ensimmäisessä työvaiheessa on tarpeen valmistaa pinta, johon kivi asetetaan. Jos tiilimuuraus on valmis, kaikki tiilien väliset liitokset tulee poistaa. Jos betoniteline on päättynyt, kaikki rakenteeltaan ulkonevat osat poistetaan, mikä saattaa ilmetä nestemäisen betoniliuoksen virtauksen vuoksi muottien halkeamiin.

Seuraavaksi on välttämätöntä pinnoittaa pinta konkreettisella kosketuksella. On parasta käyttää konkreettista kosketusta karkeaa fraktiota. Se antaa pinnoille entistä luotettavamman viimeistelymateriaalin kiinnittymisen. Betonia voidaan käyttää sekä harjalla että rullalla - riippuen käsitellyn pinnan alueesta.

Nosta kiveä luonnonkiveä yhdeltä tasolta etusivulta ja käytä pinnalla sementtilaastia, joka joutuu kosketuksiin seinän kanssa. Kiven litteä päätypinta on huuhteltava pinnan alustan kanssa, joka on leikattu.

Jotta kiven parempi tarttuvuus viilutettavalle pinnalle olisi mahdollista käyttää liimaa raskaisiin laatoihin, joita käytetään ulkotöissä. Tämä lisää työn kustannuksia, mutta viimeistelyaineiston ja seinämän tarttuvuus paranee, joten todennäköisyys siitä, että kivi ei laske, on korkein.

Kiinnitä kappale luonnonkivestä seinään mahdollisimman tiiviisti oikealle vierekkäiselle kivenä (jos olet oikealla vasemmalla) ja pohjaan.

Kiven leikkaaminen ja puristaminen varovasti alustan pohjaan saavuttaa ilman täydellisen poiston trimmauksen alapuolelta ja sopii hyvin. Vasemman ja oikean tukikiven väliin valitse kappale, joka sopii muotoon. Tarvittaessa voit katkaista ulkonevat osat, jotta saataisiin tasaiset saumat vierekkäisten kivien väliin.

Levitä liimaa valittuun kiviin ja aseta se pysyvään paikkaan. Yritä syventää kappaletta siten, että ulkopinta luo yhden tason kalliolle, joka on järjestetty lähialueelle.

Tämän periaatteen mukaan yksittäisten kappaleiden valintaa, ikään kuin kerätä mosaiikki, kulkee pohjan koko korkeuden läpi ja vähitellen ylöspäin ylhäältä. Jotta pääset mahdollisimman lähelle vaakasuoraa ylälinjaa, leikkaa kaikki jauhat kaikkiin tarpeettomiin, muodostaen tasaisen päätypinnan rakennusmateriaalille.

Niissä paikoissa, joissa suuret tilat luodaan vierekkäisten vuoriosien väliin, on täynnä pienempiä paloja. Lisää omaperäisyyttä ja kauneutta varten nämä aukot voidaan täyttää kiillotetuilla merikivillä - "alasti".

Täytä ja hankaa saumat vierekkäisten kivien väliin. Tämä on tehtävä ennen kuin liima (liuos) on ylöspäin. Ne saumat, joilla ei ole tarpeeksi liimaa, täytyy täyttää. Ne, joissa liima tai laasti on läsnä ylimäärin, on irrotettava. Ylimääräinen liuos etupinnalle on pyyhittävä. Näin ollen korkin koko pintaa kohti.

Kuinka suojata pintaa edelleen?

Suurin uhka luonnonkivelle on kosteus, joka tunkeutuu yksittäisten kappaleiden välisiin aukkoihin. Tämä on vaarallisinta offseason, kun vesi jäätyy ja laajentuessa voi johtaa laattojen irtoamiseen.

Koko pinnan suojauksen varmistamiseksi se on lakattava. Myöskään ei ole tarpeetonta tehdä visiiriä pohjan päälle, mikä estää luonnollisen viimeistelyaineiston ja seinän välisen seinän virtaavan sadeveden tunkeutumisen.

Nyt tiedät kaiken, mitä tarvitset itsellesi leikkaamalla pohjan luonnonkivellä. Tällainen koristelu ei ole niin monimutkaista, kuin sitä on rakastettu kuvaamaan. Sinun tarvitsee vain olla huomaavainen, varovainen ja kärsivällinen. Vähitellen keräämällä luonnonkiven mosaiikki, saat talon kellertävän, käytännöllisen ja kauniin yläpinnan.

Itsekiinnittyvä kivi - 2 todistettua ja luotettavaa vaihtoehtoa

Kuten tiedät, pohja on talon kelleremon näkyvä yläpuolinen osa. Ja säätiö on koko rakenteen perusta ja talosi kestävyys riippuu suoraan sen säilymisestä. Näin ollen suolen suojelu luonnollisilta ja monilta muilta onnettomuuksilta ei ole suunnittelija himo, vaan elintärkeä välttämättömyys. Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä kiveä käytetään nyt tällaisiin töihin, ja aion myös asua kahdella vaihtoehdolla, joiden avulla jalka voidaan viimeistellä luonnollisella ja keinokivellä omilla käsillään.

Kivipohja puutalossa.

Materiaalin lajikkeet ja ominaisuudet

Kivi talon kellarista viimeisteltiin vuosisatojen ajan. Hänellä on suuri valikoima erilaisia ​​etuja. Mutta jos aikaisemmin se oli yksinomaan luonnonkivi, nyt yli puolessa tapauksista kellariin käytetään keinokivää.

 • Luonnon graniittia on aina pidetty soclesin kuninkaaksi. Sen luonnolliset ominaisuudet sopivat parhaiten käytettäväksi tällä alalla. Tämä viimeistelykivi ylläpitää sekä heinäkuun lämpöä että katkeraa tammikuun pakkasta. Ja graniitille se ei ole ehdottomasti tärkeää, mihin ilmasto-osaan se asennetaan.
  Markkinoilla materiaali on 10 mm paksujen laattojen muodossa, ja sitä myydään myös kiinteillä kiveillä. Luonnollisesti viimeistelyä varten olemme kiinnostuneita vain levyistä;
 • Monet hyvin toimeentulevat ihmiset tietämättään tilata marmorin pohjan leikata, joten tässä tapauksessa se ei ole aina perusteltua. Se, että tämä materiaali on todella kallis, ei ole pahin. Marmori on melko kapriogista kiveä ja sitä voi käyttää lämpimissä ja lauhkeissa ilmastoissa. Mutta alkamassa suuren kotimaamme ja pohjoisemmasta keskimmäisestä vyöhykkeestä, marmorin koristelu ei ole toivottavaa.
  Suuremmalla kosteudella, joka on aina kellarissa ja lämpötilan muutoksilla, marmori alkaa särkyä ja vähitellen murentua. Siksi, jos todella haluat sen, voit lopettaa kellarin graniitilla ja jatka sitten johtaa marmoria;
 • Tällä hetkellä bestseller on liuskekivi. Tätä materiaalia kutsutaan myös cowgirliksi. Se on kerrostettu kallio, jolla on melko tiheä rakenne ja joka on samalla helppo käsitellä.
  Liuskekiven erinomainen lujuus ja kestävyys. Ja mukavin on suhteellisen edullinen hinta. Jos rahat eivät ole kovin paljon, mutta pohjimmiltaan haluat luonnollista materiaalia, niin liuska on sinun vaihtoehto;
 • Kuulet usein kuorikallion upeista ominaisuuksista. Jos rakennat taloa, kuoren kiven lohkot ovat hyvä valinta. Mutta täällä kellarin koristelu ei ole kovin sopivaa. Tosiasia on, että kuoren kivi on ehkä kaikkein huokoisin rakennusmateriaaleista, vain solubetoni on kevyempi kuin se. Ja kun materiaali on huokoista, se voi imeä kosteutta. Tämän seurauksena useiden jäätymisjaksojen jälkeen vuori alkaa hitaasti murentua;

Luonnonmateriaalien valikoima.

 • Hiekkakivi on melko yleinen kivi. Tämä materiaali on suhteellisen halpa ja sopii hyvin kellariin. Ainoa ongelma on se, että väripuite on pieni täällä, itse asiassa, ei lainkaan ole.
  Joten, kuten koriste kivi, hiekkakivi on heikko. Vaikka kukaan ei häiritse sinua maalata pohjaa millä tahansa haluamallasi värillä tai peitellä hiekkakiviä värillisellä julkisivulakalla. Mutta puhumme tämän prosessin vaikeuksista hieman myöhemmin;
 • Siellä on myös kvartsiittia, dolomiittia, lemetiittia, shigunitaa ja monia muita kivennäisaineita ja kiviä. Mutta ne voivat pikemminkin johtua kapeasta profiilista, koska niitä käytetään usein alueella, jossa ne louhitaan.

Dolomiittipohja.

Ns. Luonnonvaraisten kivien viimeistelyä ei voida pitää mihinkään kallioon tai mineraaliin. Itse asiassa se voi olla mikä tahansa kivi, myös keinotekoinen, tärkeintä on se, että se ei näytä jälkiä manuaalisesta käsittelystä. Tässä tapauksessa helpoin tapa on käyttää joki- tai merikivipuita.

Viimeistely keinokivellä muodossa liuskekiven.

Kuten olen jo sanonut, keinokiviä käytetään nykyään laajasti kellarin sisustukseen. Hyvät setä-kemistit ovat saavuttaneet tämän huippuosaamisen tällä alalla, että useimpien markkinoilla olevien materiaalien takuu alkaa 50 vuotta.

Sellaisena lajikkeiden lajittelu ei ole täällä, nimitys määritellään riippuen tietyn täyteaineen käytöstä tuotannossa.

Jos kuvataan lyhyesti, tuotantotekniikka perustuu siihen, että kaikki luonnolliset materiaalit otetaan, murskataan ja yhdistetään uudelleen polymeerisen sideaineen perusteella. Joten keinotekoista, tätä kiveä voidaan kutsua vain puoliksi.

Pohjakerroksessa on kaakeloitu kivi.

Kun ymmärrät muodon, tällaisen kasvon väri ja tekstuuri voidaan antaa. Rehellisesti, on ilo työskennellä tällaisen materiaalin kanssa. Loppujen lopuksi tämä laatta on hyvin määritelty koko ja tärkeintä painaa suuruusluokkaa vähemmän. Aloittelijalle tämä on mitä tarvitset.

Erikseen on sanottava joustava kivi. Aseta se ohueksi osaksi luonnonkiveä, joka on vahvistettu polymeerillä.

Tämä päin näyttää melko ihmisarvoista. Taipuisa kivi seinäpahvin ja kaakelin muodossa. Luonnollisesti vain laatta voidaan käyttää pohjaan.

Joustavan kiven ulkonäkö.

Mutta ollakseni rehellinen, elämäni aikana en tavannut, niin että jalusta oli taipuisa kivi. Ensinnäkin sen hinta on upea. Ja toiseksi suurin laattapaksuus on noin 3 mm.

Tämän vuoksi tätä materiaalia ei voida pitää vakavana suojana pohjalle. Lisäksi joustava kivi on nyt yksi markkinoiden johtajista epäilyttävän laadun jäljittelyjen määrän osalta.

Liimaustekstiilit joustavasta kivestä.

Jos hyvin vähän rahaa, ja haluat todella nähdä koriste-kiven talosi kellarista, voit kovertaa sen sementillä sementillä. En aio sanoa varmasti, mutta uskotaan, että tämä on yksinomaan yrittäjyyden omaavien ihmisten osaamista.

Kerron siitä, miten sementtilaastin pinnasta kiven alapuolella, hieman myöhemmin, menetelmän numerossa 2. Ja nyt askel askeleelta kerrotaan kaikki yksityiskohdat keinotekoisen ja luonnonvaraisen kiven koristelusta.

Kaksi tapaa vastustaa perusta niille, jotka rakastavat tehdä kaikkea itseäni

Kellarin koristelu luonnonkivellä jaetaan useisiin vaiheisiin. Tämä on maaperän levittäminen, säätiön järjestely, muurien todellinen asennus ja viimeistely. Mutta vielä ennen työn aloittamista on toivottavaa määrittää muurausmateriaalin sideaine.

Liima tai sementtilaasti

Viime aikoina kaikki tällainen työ tehtiin yksinomaan sementti-hiekkalaastin avulla, mikään muu ei ollut juuri siellä. Nyt myymälän hyllyt ovat täynnä erilaisia ​​liimoja. Mutta ne ovat paljon kalliimpia kuin sementti-hiekkalaasti.

Henkilökohtaisesti olen aina yrittänyt asettaa viimeistelykivi moderniin liimoihin, lähinnä Ceresitille. Mutta monet ihmiset, yleensä taloutta, vanhalla tavalla haluavat kiinnittää kiven sementtilaastiin. En sano, että tämä on huono, ei vain kiveä voi laittaa sementti-hiekkalaastiin.

 • Ensimmäinen kivilajit ovat hieman huokoisia, kuten liuskekivi, tumma graniitti ja kvartsiitti. Ne ovat kosteutta kestäviä materiaaleja, niiden absorptiotaso on melko alhainen ja siksi ne voidaan asettaa sekä liimalle että laastille;

Koostumukset Ceresitistä.

 • Tumma marmori, kevyt graniitti ja hiekkakivi kuuluvat keskipuhtaisiin kiviin. Teoriassa niitä voidaan edelleen asentaa yksinkertaiseen ratkaisuun, mutta tämä voidaan tehdä vain lämpimässä ja lauhkeassa ilmastossa. Yleensä tässä on parempi olla vaarassa ja ostaa hyvää liimaa;
 • Jos olet tekemisissä valkoisen graniitin, valkoisen marmorin, travertiinin ja minkä tahansa kalkkikiven kanssa, voit yksinkertaisesti pilata ne sementti-hiekkalaastilla. Nämä materiaalit asennetaan yksinomaan erikoisliima-aineeseen.

Tekokivistäkin kullakin on käsikirja, joka ilmaisee selvästi, minkä tyyppiset liimat tulisi käyttää asennukseen. Useimmissa tapauksissa liima otetaan raskaslaattoihin, vaikka poikkeuksia onkin. On parempi olla käyttämättä tavallista sementtilaatua keinotekoisten materiaalien asennukseen.

Valikoima tekokivestä.

Emäksen valmistus

Edellä mainittu liuskekivi tai muoviarkki vie nyt leijonanosan ulkomaisen julkisivun markkinoilta luonnonmateriaaleilla. Siksi jatkamme kaikkien toimintojen harkitsemista käyttämällä esimerkkiä liuskekivestä.

Ensinnäkin, sinun on tarkistettava säätiösi virheistä. Luonnonkivi on kova asia, joten se on asennettu joko kiinteään valettuun perustukseen tai FBS-lohkojen koostumukseen.

Jos kyseessä on kiinteä valettu versio, niin vain satunnaisia ​​tuloja tulee tuoda alas, mutta niitä on harvoin täytetty, koska monoliitti kaadetaan muottiin, ja se on usein tasainen. Lohkopohjassa luonnollisesti sinun on tiivistettävä kaikki saumat lohkojen välissä, tässä sementti-hiekkalaasti auttaa sinua.

Seuraava askel on peittää pohja alukkeella. Jos kyseessä on konkreettinen perusta, hyvä vanha konkreettinen yhteys on ihanteellinen työkalu. Teippi monoliitti voi ottaa mitä tahansa vaihtoehtoa.

Asennus verkkoon seinälle.

Mutta lohkon rakentamisessa pitäisi ottaa karkea jyvä. Ja koska FBS-lohkot ovat täysin sileitä, ne täytyy pohjustua vähintään 2 kerroksella.

Vaikka pohjamaali on kuiva, voit aloittaa toisen tärkeän valmisteluvaiheen. Käytännöllisesti katsoen kaikki raskaat runkorakenteet, jotka yleensä asennetaan laastiin, vaativat lisäpinnan vahvistamista, koska vain yksi liima, joka on erittäin hyvä tällaisen painon pitämiseksi, ei riitä.

Kellarin vahvistamiseen käytetään perinteisesti metalliverkkoa ketjunlenkkiä. Solukoko on parempi ottaa keskikokoinen tai pieni. Tällainen verkko kiinnitetään "Quick Installation" -tyyppeihin, joissa on laaja pesin.

Jos se on mahdollista, on parempi kiinnittää ristikko betonialustalle teräsrakenteisilla tappuilla. Mutta niiden käyttäminen betoniin, etenkin FBS-lohkoihin, joissa on yksinkertainen vasara tai kouristusvasara, on hyvin ongelmallinen. Tarvitaan rakennuspistooli, ja se maksaa paljon, ja vain ammattilaiset saavat sen.

Nyt monet omistajat lämmittävät säätiötä ja luonnollisesti talon kellarissa. Joten jos aiot asentaa eristeen, niin vain ekstrudoitu polystyreeni vaahto soveltuu kiveen. Nyt se tunnetaan paremmin nimellä Penoplex, vaikka se on vain tavaramerkki.

On kiellettyä asentaa tällaisia ​​eristeitä polystyreeniksi tai mineraalivillaksi pohjaan ja erityisesti raskaaseen kiviin sellaisenaan. Penoplex itse on liimattu betoniin "Ceresit CT83", minkä jälkeen siihen kiinnitetään ketjulinkki.

Menetelmä numero 1: luonnon tai keinotekoisen kiven asennus pohjaan

Rakennustarvikkeiden muovi myydään pääsääntöisesti pakattuina neliöhöyryihin. Voit silti valita levyn keskimääräisen paksuuden, mutta mittojen on oltava erilaisia ​​siellä. Muuten, jalustan viimeistely on parempi ottaa kiviä 20-30 mm paksu.

Kiven asettaminen ilman vahvistusta.

Joten, jotta ei "läpi" koko kasa, vie aikaa ja pura koko kivi välittömästi kolmeen paaluihin. Yhdessä paalussa, irrota suuret kivet, toisessa väliaineessa ja kolmasosa purkaa kaikki pienet.

Jos pohjan korkeus ei ylitä 1 m, on järkevää mitata samaa etäisyyttä maata pitkin ja koko mosaiikki. Riippumatta kuinka kummallista se voi kuulostaa, tämä menetelmä säästää paljon aikaa. Rakennusliima melko nopeasti asetetaan ja käytön aikana joka minuutti lasketaan.

On erittäin tärkeää, miten sijoitat alimman rivin, tarkemmin, mitä se luottaa. Yleensä on tarjolla 2 vaihtoehtoa:

 • Ensimmäisessä suoritusmuodossa maaperä valitaan ensin ja tuloksena oleva kuoppa täyttyy ja tulevaan sokea alueelle pilkkoutuu. Tässä tässä polkumyynnissä ja edessä. Mutta on melko epämiellyttävä hetki: kun et kaatuta, se lopulta istuu joka tapauksessa ja on olemassa todennäköisyys halkeamia pohjan päin;
 • Toinen vaihtoehto on jäykkä kiinnitys samalla teräskulman polkumyynnillä samalla, kun siipi on vähintään 45 mm. Mutta tiedätte, ennemmin tai myöhemmin, teräskärki kulkee ja vuoraus voi asettua. Vaikka tähän surulliseen hetkeen asti on noin 10 vuotta, sinulla on.

Tein hieman eri tavalla. Ensinnäkin, sinun on valittava keskikokoisia kuoleja, sinun on valittava siten, että ne ovat lähes täysin peitetty sokeiden alla.

Levyjen vapaa valinta.

Edelleen, tukemalla pakatun polkumyynnin, nämä kuolee istua rakennusliimalla. Meillä on tämä alempi tukirivi, ja niin, että se ei ajautuisi ajan myötä, lopetan työn, eli kun liima tarttuu, poraa reikiä laattojen läpi suoraan pohjaan.

Sitten anna sinkityt tai nikkelöidyt ankkuripultit näihin reikiin vähintään 10 mm: n poikkileikkaukseltaan. Näin ollen taatusti varmistetaan alhaisimmat säärisuojat.

Muovin yläreunan asettaminen on melko yksinkertaista. Ensin sinun täytyy liittää suurimmat fragmentit ja kaikki aukot, jotka väistämättä jäävät väliin, asetetaan keskikokoisilla ja pienillä kivillä. Liimaa levitetään seinälle ja liimalla ja kallolla, jossa on lovettu lasta.

Liima liimataan vahvistettuun seinään.

Kun liima tarttuu hyvin, sinun on peitettävä saumojen väliset kiviä. Näihin tarkoituksiin myydään erityinen laasti.

Voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa. Mutta on parempi ostaa se kivi, joten on mahdollista valita väri. Myyjät tarjoavat yleensä kiven.

Mitä tulee keinokiviin, kuten sanoin, sillä on selkeästi määritellyt ulottuvuudet. Ja se sopii suunnilleen samalla tavoin kuin tavallinen laatta.

Julkisivujen asettaminen.

Asettaessasi vakiolevyä varmistaaksesi, että aukkoja käytetään muovisia ristejä. Ja kun asennat joitain keino- kiven malleja, aukot eivät ole toivottavia. Joten, jos sinulla ei ole kokemusta ollenkaan, on parempi unohtaa suositukset ja asettaa kiven aukkoja, sitten hieroa saumoja. Uskokaa minua, se muuttuu laadullisemmaksi.

Yksinkertaisin järjestelmä kellarista.

Jos aiot lakata, voit aloittaa sen noin 3-4 päivän kuluttua, kun laasti ja liima ovat täysin kuivia. Prosessissa ei ole mitään monimutkaista. Aja vain pölyä ja levitä vähintään 2 kerrosta mitä tahansa vedenpitävää julkisivua.

Menetelmä numero 2: tee kiven sementti

Kiinteistön kynnyksen viimeistely tavallisen sementin avulla ei luonnollisestikaan ole yhtä ylellinen kuin graniitti tai muovi, mutta sillä on luovaa lähestymistapaa liike-elämään, sillä on oikeus olemassaoloon. Olen siis kohdannut maan kellariin.

Tällöin kivipeite simuloidaan. Itse tekniikka ei aiheuta vaikeuksia edes aloittelijoille. Muuten, ei ole tarpeen tasata betoni nauha tai tiivisteen saumat on lohko säätiö.

Sementin hiutaleet.

Sementtimerkki olisi otettava korkeammaksi, käytin M500: ta. Aluksi tavanomaista sementti-hiekkalaastia sekoitetaan standardisuhteessa 1: 3. Mutta ratkaisu on tehtävä hieman paksumpi kuin esimerkiksi muuraus. Loppujen lopuksi sinun on muodostettava "kivet" omiin käsiinsä ja sinun on varmistettava, että he eivät levitä.

Seuraavaksi yllämainitulla järjestelmällä pari kertaa peität betonia alukkeella. Ja kuten "kivet" muoto, veistää nämä "kivet" pinnalle kostutettu vedellä. Ihanteellisessa tapauksessa tietenkin on parempi täyttää vahvistusverkko. Mutta jos korkin korkeus ei ylitä puolta metriä, niin voit tehdä ilman sitä.

Kun kellari on edessä, anna sementti hieman tarttua, mutta ei täysin. Vaikka hän on vielä märkä, sinun täytyy tuoda kauneutta. Eli improvisoitujen kivien väliset rajat on merkitty liitoksella tai vain veteen kastetulla sormella.

Itse kiviä pyyhitään sienellä tai veteen kostutetulla korkilla. Tämä on välttämätöntä poistaa merkit kädestä, ja he uskovat minua pysyäkseen varmasti.

Mutta se ei ole kaikki: tässä muodossa kytkin näyttää, laita se lievästi, ei kovin kunnioitettava, joten 2-3 viikkoa sinun on maalattava se. Voit varmasti tehdä kauppa maaleilla ja lakoilla, mutta löysin hyvän suosittua reseptiä. Se näyttää hyvältä ja hinnalla varsin hyväksyttävänä:

 • Aluksi peität sinisen värikytkimen, ja sen yläpuolella kävele vielä kellertävällä sävyllä. Tulos on lähes täydellinen samankaltaisuus vihreän luonnonkiven kanssa;
 • Sinisen maalin valmistamiseksi tarvitset viisi prosenttia suolahapon liuosta ja lisää siihen kuparisulfaattia. Vakiosuhde on 1: 5 (vitrioli / happoliuos). Värin intensiteettiä voidaan kuitenkin säätää lisäämällä tai päinvastoin vähentämällä kuparisulfaatin määrää.
 • Jotta saat keltaisen sävyn, sinun on sekoitettava rautasulfaatti samaan happosuhteeseen. Tässä osuus on jo noin 1: 3. Me maalataan tavallisella harjalla. Ja älä pelkää kokeilla sävyjä.

Molemmat folk maalit valmistetaan päivän kuluessa. Eli aineosien sekoittamisen jälkeen liuoksen annetaan seistä 24 tuntia. Mutta toisaalta tällaiset kaappitossasi olevat maalit voivat olla niin kauan kuin pidät, tärkeintä ei ole unohtaa sulkea tiukasti.

Maaleja käytetään riviin, jonka tauko on korkeintaan 2-3 tuntia. Seuraavaksi sinun täytyy antaa heille hyvä liota, se voi kestää jopa 7 tuntia, minkä jälkeen otat harjan ja pese muurauksesi juoksevan veden alla.

Jos pidät siitä, pese sen jälkeen päivän jälkeen vedellä ja anna kuivua. Jos tulos ei ole tyydyttävä, voit toistaa sen uudestaan, mutta kaikki järjestetään minulle ensimmäistä kertaa.

Lakatusta varten samaa vesitiivis lakkaa käytetään ulkoiseen työhön, sinun täytyy käsitellä 2 kertaa tai enemmän, päättää itse. Se levitetään kuivalla pinnalla yksinkertaisella harjalla.

Vaikka lisäsin ja maalasin kaikki kivien väliset liitososat yksinkertaisella maalilla murroksen vaikutuksen parantamiseksi, se osoittautui melko vähän.

Sementtimaalaus vastakkaisella nivelellä.

johtopäätös

Luonnollinen tai keinotekoinen kivi viimeistely talon kellarissa, mielestäni sopii täydellisesti. Älä pelkää tehdä kaikkea itseäsi, mikään ei ole erityisen vaikeaa tässä prosessissa. Tässä artikkelissa oleva kuva ja video sisältävät vielä hetkiä kiven pohjajärjestelystä. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita ne kommentteihin, puhumme.

Keinotekoinen kivi jalustaan

Kellari on hyvin tärkeä osa taloa sekä toiminnallisesta että koristeellisesta näkökulmasta. Siksi kellarin koristelu on erillinen tehtävä, johon maaseudun mökki vie varmasti paljon huomiota. Useimmiten koristekiviä käytetään näihin tarkoituksiin - kallista materiaalia, jota ei ole suuressa määrin saatavilla kaikille. Mutta nykyään materiaalilla on halvempi vaihtoehto, joka ei ole alhaisempi sen toiminnallisissa ominaisuuksissa. Tämä on keinotekoinen kivi perusta.

Keinotekoinen kivi jalustaan

Mitkä ovat vaatimukset keinotekoisen kiven kellarista

Aloitetaan listalla vaatimuksista, joiden on täytettävä korkin laadukas viimeistely riippumatta siitä, mihin materiaaliin se on tehty. Tämä pätee täysin keinokiviin.

 1. Vedeneristys - kellari jatkuvasti altistuvat kosteudelle, joka putoaa siihen sekä sade ja lumi. Siksi viimeistely ei saisi kulkea veden läpi itseensä ja suorittaa suojatoiminnon - suojaamaan talon ja pohjan seinämien alaosaa kosteudelta ja asteittaisesta tuhoamisesta.

Keinotekoinen kivi pohjassa

Sivuseinämät keinokivestä

Sivuseinämät keinokivestä

Sekoita keinokivistä

Nyt on syytä kertoa, miksi keinokivestä on tullut niin suosittu materiaali koristamaan base. On huomattava, että tämä ei johdu pelkästään sen halvemmasta suhteessa luonnonmateriaaliin, koska on monia muita etuja.

 1. Mukavuus ja helppokäyttöisyys - moderneja keinokivilajikkeita luodaan siten, että ne voidaan sijoittaa alustalle ilman erityistä valmistelua. Siksi voit tehdä kaiken työn itse ilman houkuttelemalla ulkopuolisia asiantuntijoita ja käyttämättä rahaa heidän palveluihinsä.

Toinen esimerkki edessä

Puuhuoneen pohja

Viimeistelykiven asennus

Ainoa haittapuoli, joka estää joidenkin kodin omistajien käyttämästä keinokivää, on sen "luonnoton". Mutta täällä on ymmärrettävä, että materiaali on valmistettu samoista mineraalikomponenteista ja se toistaa alkuperäisen värin ja tekstuurin niin tarkasti, että on mahdollista erottaa ne vain läheltä.

Pohja keinokivelle

Tekokivetyypit

Nykyään rakennusmarkkinoilla edustaa valtava määrä erilaisia ​​keinokivikuvia. Jotta voisitte navigoida tässä monimuotoisuudessa, olemme tehneet taulukon, jossa esitetään tämän materiaalin päätyypit ja niiden ominaisuudet.

Tällä hetkellä on täysin vaihteleva ulkonäkö, muoto ja värialue materiaalien valmistettu keinotekoinen kivi.

Pöytä. Keinotekoinen kivi perusta - tärkeimmät tyypit.

Sementtipohjainen keinokivi

Polymer hiekkakivi

Joustava tekokivet

Kotitekoinen keinokivi

Se on tärkeää! On tarpeen erottaa erikseen sivuraide ja kellari-paneelit. Niissä on polymeeripohja, jossa on aukkoja kiinnikkeille rungossa ja lukitut toisiinsa. Ja niiden ulompi puoli voi olla betoniseosta tai polymeerejä. Mutta samalla se tarkkaan jäljittelee todellisen kiven värin, ulkonäön ja tekstuurin.

Kivi maaperän sivuraide

Kellari ja talo on vuorattu kivipaneelilla

Miten valita keinotekoinen kivi kellarista

Ennen kuin harkitsette keinokivien asettamista kellarikerrokseen, tarkastelemme suosituksia, joiden avulla voit valita laadukkaan viimeistelymateriaalin, joka on kaunis, vahva ja kestävä.

Valinta keinokivestä

Ensinnäkin kiinnitä huomiota keinotekoisen kiven hintaan. Muista, että vaikka se on halvempaa kuin luonnollinen, se ei voi olla liian halpaa. Jos materiaalin hinta on huomattavasti keskimääräistä markkina-arvoa alhaisempi, todennäköisimmin se on huonolaatuinen, mikä rikkoo teknisiä prosesseja. Tällainen kivi on hauras ja lyhytikäinen, sillä on myös merkittäviä eroja värissä ja rakenteessa, joka erottuu pohjasta ja pilaa sen ulkonäköä.

Toiseksi, jos puhumme keinokivestä sementtikannalla, kysy sitten myyjältä, millä muotilla materiaali on valettu. On toivottavaa, että se ei ole muovia tai kumia, mutta silikoni - sen avulla, tunnollinen valmistaja kykenee erittäin tarkasti välittämään luonnonkiven tekstuurin.

Silikoni-muotti valukappaleiden keinotekoiseen kiveyttämiseen sementtipohjalla ja siihen lisättyjen komponenttien valmistuksen aikana

Kolmanneksi, tarkasta keinotekoisen kiven pinta. Jos yhdestä laattapohjasta on useita eri värejä, heidän maalauksensa ei saa "kurottaa" toisiaan. Erilliset kivet tulisi näyttää kauniilta eikä niillä ole merkittäviä ulkoisia vikoja.

Yllä - esimerkki korkealaatuisesta laattojen tekokivestä. Alhaalla - avioliitto, näet, että maalaus on epätasainen ja "ryömii" eri värin elementillä, joka on merkitty punaisella nuolella

Neljänneksi yksikään keinokivestä ei saa olla reikien läpi. Tämä on selvä avioliitto, lyhytikäinen tuote. Sinun tukikohdassasi ei pitäisi olla.

Vesi joutuu tällaisiin reikiin keinokivellä. Seuraavaksi, kun lämpötila laskee, se jäätyy ja laajenee, tuhoaa maali, pilaa sen ulkonäön ja lyhentää merkittävästi käyttöikää

Viidenneksi tarkista, onko keinokuoren laatat takana. Niiden läsnäolo on välttämätön paremman "tarttumisen" viimeistelylle laattaliiman ja pohjan pohjapinnan kanssa.

Hylsyjä tarvitaan paremman "pito" viimeistelyn kanssa laatta liima ja pohjan pohja

Kuudenneksi, kun kyseessä ovat suorakulmaiset laatat, jotka jäljittelevät luonnonkiveä vain ulkopuolelta, materiaalilla pitäisi olla tasaiset reunat, jotka sopivat hyvin toisiinsa.

Ja lopuksi, kiinnitä aina huomiota ulkokäyttöön tarkoitetun päällysteen laatuun. Laskun pitäisi toistaa luonnollinen vastaava. Varmista myös, että materiaali on värjätty täydelliseen syvyyteen - tässä tapauksessa tulevaisuudessa, haketuksella ja tuulen vaikutuksesta, keinokivet eivät menetä alkuperäistä väriä ja pysyvät niin kuin valitsit.

Lisäksi leikkaamisen tai leikkaamisen yhteydessä on huomattava, että keinokivellä ei ole liian suuria (yli 0,5 cm) ulkomaisia ​​sulkeumia.

Se on tärkeää! On toivottavaa, että tavanomaisten laattojen lisäksi kulmakivikivi oli mukana. Tämä yksinkertaistaa ja vauhdittaa huomattavasti alustan asettamista.

Corner Stone -elementtielementti

Plinth koristelu keinokivellä laattaliima

Harkitse tavallisinta keinoa viimeistellä kellari keinokivellä - laatoituksella. Annamme tavanomaisia ​​askel askeleelta ohjeita siitä, kuinka työskennellä tämän aineiston kanssa. Kaikki, mitä siinä on mainittu, voidaan käyttää menestyksekkäästi jalustan koristamiseen keinokivellä.

Keinotekoiset kivirakennustyöt

Mutta ensin tarkasteltava työkalujen luetteloa, joka tarvitaan keinokivien asettamiseen:

 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • kivi leikkaava kone;
 • lasta ja lastalla;
 • harjalla;
 • useita harjoja;
 • injektointilaitteen injektio;
 • kiilat kivien aseman säilyttämiseksi;
 • vesisäiliöt, laattaliima sekä laastin valmistukseen.

Vaihe 1. Valmista pohjapinta, jos on merkittäviä (yli 5 mm: n) epätasaisuuksia - kipse sitä. Sitten käytä johdonmukaisesti kaksi pohjamaalikerrosta, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen "asettamisen" laattaliiman pinnoille.

Aluke-seoksen valmistus

Se on tärkeää! Kun työskentelet tiilistä valmistetulla socle -alueella, on hyödyllistä tutkia sitä keinolla, jolla estetään suolan erittyminen. Ilman tätä, laattaliiman tarttuminen talon pintaan on huomattavasti huonompi, joten maali kestävyys kärsii.

Vaihe 2. Suorita alustava merkintä - Määritä, mitkä kivet seisovat missä paikoissa. Kiinnitä erityistä huomiota kulmiin ja ylhäältä. On hyödyllistä esitellä kivet samassa järjestyksessä, jossa ne kiinnitetään pohjan pintaan. Samalla tarkista, kuinka hyvin ne sopivat yhteen, ja jos niiden välissä on näytteitä, jotka erottuvat vakavasti yleisestä värivaihtoehdosta.

Kivet asetetaan samaan järjestykseen, jossa ne kiinnitetään korkin pintaan

Keinokivestä tehtyjen kulmaelementtien läsnäolo on merkittävästi sopiva alustalle tai muulle pinnalle

Vaihe 3. Käytä harjaa puhdistamaan keinotekoisten kivien sisäpinta sementtidestä - vaaleaa vaahtomaista kerrosta.

Kiven sisäpinnan puhdistaminen

Vaihe 4. Valmistele laattaliima. Tee näin noudattamalla paketin alla olevia ohjeita sen alta. Sekoittaessasi varmista, että käytät sekoittimella - vain tällä tavoin voit saavuttaa homogeenisen koostumuksen, joka pitää pohjaasi lopullisesti ja pitkään.

Noudata valmistajan ohjeissa annettuja osuuksia.

Keittäminen laatta liimaa

Vaihe 5. Levitä 5 mm: n paksuiselle laattaliimakerrokselle keinokivestä selkällä. Älä jätä sellaisten paikkojen pinnalle, joita ei ole peitetty liimakoostumuksella - tämä vähentää merkittävästi maalin loppua.

Liimaa levitetään keinokivin takapuolelle.

Vaihe 6. Kiinnitä kiven varovasti alustan haluttuun kohtaan. Samalla siirrä sitä hieman sivuille niin, että laattaliima "tarttuu paremmin" pohjaan.

Kiinnitys keinokivestä

Vaihe 7. Poista ylimääräinen laattaliima varovasti yksittäisten leikkuulaitteiden välisistä liitoksista.

Tässä vaiheessa valmistetaan käsikirja keinokivestä, jossa ei ole "saumoja". Tulevaisuudessa sinun pitäisi vain toistaa edelliset vaiheet ja korjata yksi laatta toisensa jälkeen. Mutta jos valitsit viimeistelynesteen muodostamien "saumojen" avulla, muista lukea tämän osan seuraava ohje.

Vaihe 1. Aseta yksittäisten keinokivien elementit samalla periaatteella kuin aikaisemmissa ohjeissa, mutta noudattamalla aukkoja, joita myöhemmin käytetään laastia varten. Määritä tarkat mittasuhteet kiinnittämällä muovin tai puun kiilat levyjen väliin.

Keulat elementtien välisten tarkkojen aukkojen säilyttämiseksi

Vaihe 2. Valmistele laastin sekoitus ja vedä se rakennusinsyöttöön.

Vaihe 3. Levitä ura laastilla keinokivikuvioiden välisiin aukkoihin käyttäen ruiskua. Kerroksen paksuus valita omat, jotka perustuvat henkilökohtaiseen mieltymykseen.

Erotukset täytetään valmistetulla seoksella.

Vaihe 4. Käytä kapeaa lastalla tai muulla vastaavalla työkalulla sileää laastia, joka levitetään keinokivikiven päälle.

Keinotekoisen kiven valmistaminen saumalla

Keinotekoinen kivi, joka asetetaan alustalle millään tavoin, vaatii pakollista vettä hylkivää käsittelyä - yhdiste, joka suojaa maalia kosteudelta, auringonvalolta ja muista tekijöistä.

Video - Koristeellinen kivi. Sivuseinät

Runko koristeet koristella keinokivellä kehyksessä

Yksittäisten sementtipohjaisten laattojen lisäksi keinotekoinen kivi valmistetaan paneeleina, jotka ovat samanlaisia ​​kuin sivuraide. Heidän asennuksensa ovat suuria eroja, joita opit seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla.

Vaihe 1. Aloita koristelu kellariin keinotekoisella kiviportaalla rungon valmistuksen kanssa. Voit tehdä tämän käyttämällä joko puupalkkia tai metalliprofiilia, kuten kipsilevylle. Kehys sisältää alemman ja ylemmän trimman, pystysuorat pylväät ja välitason vaakasuuntaiset palkit.

Kellarikankaan kehyksen on oltava vahva - sen on kestettävä runsaasti paneeleita, joilla on keinotekoinen kivi

Se on tärkeää! Ennen kellarinsuojan asentamista on järkevää käyttää kehyksen valmistuksen aikana muodostettua vapaata sisäistä tilaa ja eristää rakenne mineraalivillalla tai vaahtopaneelilla.

Vaihe 2. Irrota kellarikerroksen kansi ja aseta paneeleiden "kiinnitys" runkoon. Tällöin todennäköisesti koko paneelin korkeus ei läpäise - sinun on leikattava ne joko ylhäältä tai alhaalta.

Pakkaamattomien paneelien täytyy yrittää

Vaihe 3. Asenna kulma-alueet ja profiilit, joita käytetään jäljellä olevien pinnoituselementtien kiinnittämiseen.

Nurkkapaneelien ja profiilien asennus

Vaihe 4. Leikkaa paneelin vasen reuna niin, että se on täysin pysty. Asenna se kehykseen. Sitten asenna toinen paneeli kiinnittämällä se sivuun ensimmäisellä käytöllä. Rungon yläosa on kiinnitetty ruuveilla, ruuvaa ne tiukasti viimeistelymateriaalin reikien keskelle.

Pohjalevytuoli

Se on tärkeää! Ruuveja, jotka pitävät kellarin reunuslevyä, ruuvatta kehykseen ei pysähtymiseen asti, mutta pinta ja kiinnityspään välinen välys noin 1 mm. Tämä on välttämätöntä polymeeripohjan aikaansaaman pinnoitteen lämpölaajenemisen kompensoimiseksi.

Vaihe 5. Samalla periaatteella asenna loput kellarista. Tällöin ylä- tai alaviivat on leikattava, jos ne eivät sovi korkeuteen.

Jäljellä olevien paneelien asennus

Vaihe 6. Aseta keinotekoisten kivilaattojen asennus erikseen pohjan "vaikeisiin" paikkoihin - jossa ilmanvaihtoputki menee, jos kaasuputki tulee taloon tai jossa on kellarissa oleva ikkuna. Sitten asenna metalliputki päälle, mikä suojaa pintaa liialliselta kosteudelta.

Tässä asennuksessa koristelu kellarista keinotekoinen kivi muodossa sivuraide paneelit voidaan katsoa onnistuneesti päätökseen.

Julkisivuhiekkakivi

Nykyaikaisessa rakentamisessa hiekkakiveä käytetään melko laajalti, pääasiassa julkisivuille. Tällaiset rakennukset näyttävät erittäin houkuttelevilta, ja lisäksi niillä on useita etuja toiminnan kannalta. Ennen kuin valitset hiekkakiviä vastakkaisena materiaalina, on tarpeen tutkia kiven erityispiirteitä ja sen kanssa työskentelyä koskevat säännöt.

Keinotekoinen kivi itse alustalle

Menetelmän ydin on se, että pohjaan levitetään sementtipohjaisen laastin kerros. Sen jälkeen improvisoitujen työkalujen avulla muodostetaan pintaa, joka jäljittelee kiven ulkonäköä ja tekstuuria. Kellarin viimeistelyn menetelmä soveltuu hyvin niille asunto-ostajille, jotka syystä tai toisesta eivät halua käyttää rahaa valmiin materiaalin hankintaan ja niille, jotka haluavat tehdä kaiken työn itse.

Kun haluat muodostaa keinokiviä alustalle, tarvitset seuraavat materiaalit.

 1. Magnesium levyt pohjaan sementtilaastilla.
 2. Deep penetration primer - betoniliuoksen paremman tarttumisen pohjan pääpintaan.
 3. Tile liima on perustana ratkaisu kerroksen keinotekoinen kivi. Vaihtoehtona on se, että käytetään julkisivun tai tavanomaisen hiekan ja sementin seosta.
 4. Vaaleat ja tummat maalit ovat välttämättömiä, jotta saadaan kerros sementtilaasti, joka jäljittelee luonnonkiven ulkonäköä.

Lisäksi, jotta muodostat kerroksen keinokivestä pohjaan tarvitset:

 • säiliöt liuoksen, veden ja maalin sekoittamiseksi;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • rakennustaso;
 • koristelevy tai spatula;
 • työkalu kivien välisten liitosten muodostamiseksi - ruuvimeisseli tai jotain vastaavaa;
 • sienellä luodaan kivirakenne;
 • harjat betoniliuoksen yksittäisten elementtien puhdistamiseen ja pyöristämiseen;
 • maalivärit ja maalitelat.

Vaihe 1. Valmistelu - lopeta pohja lasimagnesiumlevyillä. Ne paremmin "asettamalla" betonin kanssa parantavat kestävyyttä keinokivestä, joka muodostuu ratkaisusta.

Vaihe 2. Peitä lasi-magnesiumlevyt kahdella kerroksella syvälle läpäisevää aluketta. Käytät toista kerrosta vasta ensimmäisen kuivaamisen jälkeen.

Vaihe 3. Sekoita erikseen säiliössä aiemmin mainittujen komponenttien betoniliuos. Käytä työtä sekoittamalla pora porakoneella. Tuloksena olevan liuoksen tulisi olla paksu, muovi ja homogeeninen.

Vaihe 4. Ota valmis betoni laastilla lastalla tai lastalla ja aloita levittämään pohjan pintaan. Samaan aikaan tee työ mielivaltaisesti, jotta saavutetaan täysin tasainen kerros ei ole vain tarpeeton, vaan jopa haitallinen - muista, että viimeistelyn tulisi toistaa luonnonkiven ulkonäköä.

Liuos liu'utetaan socle-pinnalle

Vaihe 5. Odota, kunnes käytetty liuos alkaa kuivua hieman.

Liuoksen pitäisi kuivua hieman

Vaihe 6. Merkitse vaakasuorat viivat, joiden suhteen kiven liitokset muodostuvat. Tätä varten käytä tavallista rakennustasoa - valitse oikea paikka ja anna työkalu kulmassa alustaan ​​niin, että jäljellä on jäljellä ratkaisua.

Rakennustasolle on suunniteltu vaakasuora viiva.

Toinen rivi on suunniteltu.

Se on tärkeää! Kellarin keinokivien sisustuksen muodostaminen sementtilaastikerroksesta suoritetaan pieninä osina pitkin pituutta. Tämä johtuu siitä, että ei ole mahdollista tehdä kaikkea kerralla - käytetyllä seoksella on aikaa kuivua tässä vaiheessa. Kun työskentelet uuden sivuston kanssa, harkitse ulkonäön ulkoasua, jonka olet aiemmin muodostanut. Sivustojen välisiä siirtymiä ei pidä erottaa toisistaan.

Vanhan "paikan" nivelet, joissa kerros tekokivestä tehtiin melko kauan sitten ja uusi, jossa suurin osa työstä on vasta valmistuttu

Vaihe 7. Ruuvitaltalla tai muulla vastaavalla työkalulla irrotetaan osa alustaan ​​kiinnitetystä laastista ja muodostavat saumat viimeistelykivien väliin. Älä heitä pois seosta, joka on poistettu työn aikana, mutta kerää se erilliseen astiaan - myöhemmin seos (seos) on tarpeen, jotta sementti saisi samanlaisen tekstuurin kuin todellinen luonnonkivi.

Ruuvimeisselistä tehdyn työn jälkeen jätetyt saumat on merkitty punaisella nuolella tässä kuvassa.

Saumojen muodostamisprosessi

Useita valmiita saumoja

Vaihe 8. Käytä sopivasti valittuja alueita, jotka sijaitsevat pohjassa olevasta liuoksesta, lisää sementtiseoksen määrää. Tämä on välttämätöntä lisäämään "tilavuutta" keinokivelle ja luotettavamman luonnollisen viimeistelyaineiston jäljentämiseen.

Lisäliuoksen levittäminen lisää "irtotavarana"

Vaihe 9. Liota sieni kauhaan vettä ja purista sitä. Sitten kävele betonilla. Levitä sieniä liuosta vasten ja hieman sileä se, muodostavat aidon kiviä muistuttavan tekstuurin.

Kivenmuodostuksen muodostuminen sienellä

Esimerkki valmiista rakenteesta

Ylhäällä ja vasemmalla näet lohkot, jotka ovat käyneet läpi muodostumisen ja ulospäin jo muistuttavat todellista kiveä koristeluun kellarista.

Vaihe 10. Märkää harja ja kulje sitä "kivien" välissä kivien välissä. Tämä helpottaa niiden reunoja ja tekee viimeistelystä luonnollisemman. Lisäksi tällainen toiminta on välttämätöntä huokoisten alueiden torjumiseksi, jotka voivat myöhemmin romahtaa äkillisten lämpötilan muutosten aikana.

Liitosten reunat tasoitetaan harjalla.

Vaihe 11. Muurausliitosten harjaamisen aikana älä unohda helposti kostuttaa pohjaan levitetyn betoniliuoksen pintaa.

Kosteuttaa pinta

Vaihe 12. Odota, kunnes laasti, josta keinokivi on muodostettu, on täysin kuiva. Sitten peitä se useilla kerroksilla maalata jäljitellä luonnollisen materiaalin ulkoasua. Käytä ensimmäistä kertaa kevyitä sävyjä, aseta sitten tumma. Sekoita ne vedellä kostutetulla sienellä.

Keskellä näet pohja-alueen, jota ei ole vielä käsitelty tummalla maalilla. Voit myös nähdä, että pohjaan valittiin useita sävyjä - tämä antaa maaleille paremman sopivuuden luonnonkiviin, joka ei ole yhtenäinen ulkonäkseen.

Harjaamalla tumma maali yhden "kivien" reunoista

Ruiskutetaan levitetty maali sienellä ja sekoitetaan perusvarjon kanssa

Työn lopussa sinulla on kauniin korokkeen koristelu keinokivellä, joka menestyksellisesti täyttää sekä suojaavan että koristeellisen toiminnon.