Kaasutilikaattilohkot talon rakentamiseen: hyvät ja huonot puolet

Nykyään suuri kysyntä on alkanut hankkia tällaista rakennusmateriaalia kaasusilikaatista. Esitetty tuote on ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen kuin keinokivi, mutta siitä huolimatta sillä on sen selviä etuja.

Se oli kaasusilikaattilohkon positiivinen ominaisuus, jonka ansiosta hän pystyi hankkimaan niin laajaa kysyntää talojen rakentamisessa.

makeiset

Kaasutilikaattilohkojen, joiden kustannukset talon rakentamisen kustannusten alentamiseksi, voidaan saavuttaa seuraavat edut:

 1. Pieni paino. Esitetyssä materiaalissa on massa, joka on 5 kertaa pienempi kuin samanlaisen betonituotteen paino. Tämän laadun ansiosta on mahdollista vähentää materiaalien asennuksen kustannuksia.
 2. Suuri lujuusominaisuudet mekaaniselle puristukselle. Jos käytät D500-lohkoa, sen kestävyys voi olla 40 kg / cm3.
 3. Lämpöresistanssin arvo on 8 kertaa suurempi kuin betonin. Huokoisen rakenteen läsnäoloa voidaan saada erinomaisesta lämmöneristyskyvystä.
 4. Kaasusilikaatin lohkoille on tunnusomaista niiden lämmön säästöominaisuudet. Tällaiset tuotteet voivat luovuttaa kertyneen lämpöenergian huoneeseen, jonka seurauksena säästät lämmityskustannuksiin.
 5. Huokosien läsnäolo mahdollistaa korkean melutason eristämisen, joka on 10 kertaa suurempi kuin tiilillä.
 6. Materiaalin koostumuksessa ei ole erilaisia ​​myrkyllisiä aineosia, joten se kuuluu ympäristötuotteisiin.
 7. Kaasasilikaatti ei ole syttyvä. Materiaali kykenee kestämään tulen välittömän vaikutuksen 3 tuntia. Tämän seurauksena on mahdollista poistaa tilanne liekin leviämisen avulla.
 8. Lohkojen läpäisevyys on paljon suurempi verrattuna vastustajiin. Tiedetään luotettavasti, että kaasusilikaatti kykenee "hengittämään", minkä seurauksena talossa on mukavia elinolosuhteita.

Löydät tämän artikkelin, miten liimaa käytetään kaasusilikaattilohkoihin, jotka ovat pakkasenkestäviä.

Video kertoo kaasusilikaattilohkojen hyvistä ja huonoista eduista:

Mikä on parempi ilmastettu betoni, vaahtobetoni tai kaasusilikaattilohko, voit oppia tästä artikkelista.

haittoja

Tästä merkittävästä positiivisesta ominaisuudesta huolimatta kaasusilikaattilohkoilla on tietyt haitat, jotka ovat myös melko harvoja:

 1. Pieni mekaaninen lujuus. Jos ruuvi on ruuvattu, tuote alkaa romahtaa ja murtua. Tämän seurauksena kiinnittimen kiinnittämistä ei ole mahdollista. Yksinkertaisesti sanottuna voit asentaa kuvan kaasusilikaattilohkon seinään, mutta raskas hylly ei todennäköisesti ole siellä pitkään aikaan.
 2. Pieni pakkasvaste. Valmistaja väittää, että tuotteelle on tunnusomaista 5 syklin jäätymisvastus, mutta tällä hetkellä ei ole vahvistettuja tietoja materiaalin D300 kestävyydestä. Tietoja rakennuksen lohkon koosta voi oppia tästä artikkelista.
 3. Lisääntynyt veden imeytyminen. Kosteus voi tunkeutua lohkorakenteeseen ja aiheuttaa tuhoisaa vaikutusta. Tämän prosessin tulos on vahvuuden menetys.
 4. Koska korkean kosteuden imeytymisen seinämien pinnalla kaasusilikaatin voi muodostaa maksa, sieni. Lisäksi kahden vuoden kuluttua materiaalin halkeamien rakenteesta voi muodostua.
 5. Kaasusilikaattilohkoille on ominaista kutistumisen korkea taso, mikä johtaa vikoja muodostumiseen.
 6. Sementti-hiekkalaastareita ei saa käyttää kaasusilikaattilohkojen pinnalle. Syynä on se, etteivät ne pidä tiukasti kiinni seinään ja vain putoavat. Ratkaisu on käyttää kipsiyhdistettä, mutta tässä on myös jumi. Tällainen kipsi ei pysty peittämään nykyisiä saumoja seinään, ja kun kylmä tulee, muodostuu halkeamia. Syynä on se, ettei kipsi kestää lämpötila- ja kosteusrajapintoja. Voit selvittää, kuinka lohko näyttäisi 20x20x40: ltä artikkelikuvauksessa.
 7. Veden imeytymisen vuoksi on välttämätöntä käyttää kipsiä kahdessa kerroksessa. Kutistumisen aikana syntyvä pinta muodostaa halkeamia sen pinnalle. Ne eivät vaikuta koskemattomuuteen, mutta rikkovat esteettistä kauneutta. Kipsi-kipsi sopii täydellisesti kaasusilikaatin seiniin ja jopa halkeamien läsnäollessa ei pudota.

Videossa - lisätietoja kaasusilikaattilohkojen haitoista ja eduista:

Talojen positiiviset ja negatiiviset sivut

Esitetyn rakennusmateriaalin valmistajat väittävät, että kaasusilikaatin pohjalta rakennettuja taloja voidaan verrata mikroilmastoon, jossa on puusta valmistettuja taloja. Lisäksi anne-rakennusprosessi vie paljon aikaa ja vaivaa, ja talon rakentaminen on mahdollista omilla ponnisteluissamme.

Tällaisessa talossa on mahdollista saada tarvittava lämmön- ja ilmanvaihtotaso, tämä saavutetaan kaasujen silikaatin lohkossa olevien huokosten vuoksi. Talo on talvella erittäin lämmin, mutta lämmön säästämiseksi vedenpitävyys on välttämätöntä. Jotta pystyt "hengittämään" kotona, on vältettävä sitä vaahdolla. Rakennettaessa taloa on välttämätöntä, että lohkojen väliset liitokset ovat vähäisiä, niin että vähimmäismäärä lämpöenergiaa kulkee niiden läpi.

Mikä tekniikka kuonakiven tuotannosta ja mitkä ovat mittasuhteet, voit oppia artikkelista.

Rakenteen yksinkertaisuus määräytyy lohkojen geometrian mukaan. Jos se on täydellinen, niin rakennuksen rakentaminen on helppoa. Kaasusilikaatin talon rakentamisen yhteydessä on käytettävä erityistä liimaa. Jos käytät sementtilaastia, saat erittäin paksut saumat. Samaan aikaan seinien lämmönjohtavuus ja lujuus murtuvat. Koska lohkot ovat erittäin raskaita, on erittäin vaikeata suorittaa kaikkia toimintoja omalla tavalla. Täällä sinun täytyy ottaa avustaja. Ja mitä ovat hyönteiset ja haitat talon hiipan lohko, voit selvittää artikkelissamme.

Mikä on parempia vaahtolohkoja tai kaasusilikaattilohkoja, voit oppia tästä artikkelista.

Talon rakentamisessa on otettava huomioon useita vivahteita:

 1. On parempi rakentaa taloa sellaisesta materiaalista, jonka korkeus on enintään 2 kerrosta. Muussa tapauksessa rakennus ei kestä suurta kuormitusta.
 2. Kun rakennat talon ja olet jo pystyttämässä ensimmäistä kerrosta, sinun on huolehdittava monoliittisesta valjaiden hihnasta. Tällöin pystyt jakamaan tasaisesti koko toisen kerroksen ja katon tasaisesti alempiin lohkoihin. Jokainen 3 riviä on vahvistettava metalliverkolla tai erikoisarkilla.
 3. Rakennettu rakenne on pystytettävä monoliittisesta liuskajohdosta, joten säästäminen tällaiseen rakenteeseen ei toimi.
 4. Kiinteät seinät kutistuvat vuoden aikana. Tämä asia on otettava huomioon, jos teet sisustuksen. Muuten, jos kipsissä on halkeama, on välttämätöntä käyttää kipsilevyä loppuun.

Kaasusilikaattilohkon kokoja ja muita tietoja löytyy artikkelien kuvauksesta.

Videossa - kaasusilikaattilohkojen talon etuja ja haittoja:

Arviot

 • Andrey, asiantuntija: "Kaasutilikaattilohkoilla on huokoinen rakenne, jonka seurauksena talo" hengittää ". Myös rakenteet pystyvät pitämään lämpöenergiaa. Vaikka tämän materiaalin koko on 600x300x200, se painaa hieman. Talon rakentaminen on erittäin helppoa ja yksinkertaista. Tarvitset vain 2 viikkoa rakentaa kokonaan talon. Tämän työn tuloksena on lämmin ja viihtyisä koti. Lisäksi rakennettu rakenne on melko pitkä elinikä. "
 • Yuri: "Syksyllä rakensin taloni kaasusilikaatista, mutta ennen kylmän sään alkamista en päässyt loppuun. Tämän seurauksena seinät olivat kyllästettyjä vedellä ja alkoivat heittää epämiellyttävän tuoksun. Ulkopuolelta lohkot alkavat hajota. Vain asiantuntemusta kuultuaan tajusin, että oli tarpeen rakentaa vain sisäseinät ja väliseinät. "
 • Andrew: "Ostin kaasusilikaattilohkareista todistetusta valmistajasta ja suoritin polttoprosessin tekniikan mukaisesti. Hän rakensi kaksikerroksisen talon ja viimeisten 5 vuoden aikana ei löytynyt halkeamia ja muita puutteita. Seinien rakentamiseen käytetty materiaali D400, ja käytetään adhesiivinen liimakoostumus. Julkisivujen viimeistelyä varten käytin ensin ristikkoa, joka teki betonivyöhykkeen. "

Voit tutustua laajennetun savi-lohkon kustannuksiin tässä artikkelissa.

Kaasusilikaattilohkot ovat erinomainen materiaali sisäisten väliseinien rakentamiseen. Tietenkin sitä voidaan käyttää myös ulkoseinien rakentamiseen. Mutta kokemuksen mukaan tällaiset talot alkavat nopeasti romahtaa ja murtaa. Joka tapauksessa, ennen talon rakentamista, sinun on neuvoteltava asiantuntijan kanssa.

Kaasutilikaattilohkot - haitat ja kyseenalaiset ominaisuudet

Ennen kuin valitset talosi seinien rakentamisen materiaalia, on syytä analysoida huolellisesti paitsi positiivisia ominaisuuksia myös negatiivisia ominaisuuksia. Tunnetuista syistä valmistajat ovat hiljaa puutteista, ylistäen vain tuotteensa hyviä puolia ja kaasusilikaattilohkot eivät ole poikkeus sääntöstä.

Kun olet ostanut kaasusilikaattilohkoja, kuulet, että ne ovat kevyitä, lämpimiä ja ympäristöystävällisiä, mutta ei aina kaikki ole yhtä hyvä kuin ensimmäisellä silmäyksellä.
Nyt yritämme tarkastella paitsi tämän materiaalin positiivisia ominaisuuksia, myös puutteita, joista joissakin tapauksissa tieto on paljon tärkeämpää.

Mitkä ovat kaasusilikaattilohkot

Aloitetaan siitä, että kaasusilikaatti, joka on seinien rakentamisen materiaali, alkoi näkyä rakennusmarkkinoilla vasta äskettäin, mutta se on jo saavuttanut suosiota kehittäjien keskuudessa ensisijaisesti alhaisten kustannusten ja käytännöllisyyden vuoksi.

Itsestään kaasasilikaatti on hiilihapotettu betoni, jolla on parannetut ominaispiirteet, jotka liittyvät solusbetoniin. Toisin kuin muut lohkotyypit, kaasusilikaatin sisällä on valtava määrä pieniä aukkoja - kuplia, joiden takia huomattava lämpöeristys on saavutettu.

Kaasusilikaattilohkot on valmistettu vedestä, sementistä, kalkista, hiekasta ja alumiiniseoksesta (jauhe), mikä edistää hyvin kuplien muodostumista. Mutta huolimatta rakenneosien saatavuudesta, on mahdotonta valmistaa kaasusilikaattilohkoja itsenäisesti. Niiden tuotanto sisältää kalliita laitteita eikä yksinkertaista teknistä prosessia, jonka noudattaminen on edellytys niiden valmistukselle.

Seinien asentaminen kaasusilikaattilohkoista tehdään erityisellä liimalla. Laastin käyttö on yleensä sallittua lohkoille, joilla on heikot geometriset ominaisuudet, minkä vuoksi liiman sauman paksuus ei riitä niiden kohdistamiseksi.

Kuinka kriittisiä ovat kaasusilikaattilohkojen puutteet

Jos talon seinämille olisi olemassa tällaista materiaalia, jolla olisi vain etuja, eikä puutteita, niin kaikki yksityiset talot rakennettaisiin siitä. Mutta valitettavasti nämä ovat vain unelmia, eikä tällaista rakennusmateriaalia ole vielä keksitty. Jotkut ovat liian haurallisia, toiset eivät sovellu kaikkiin koteihin, ja toiset ovat erittäin kalliita.

Kaasusilikaattilohkoilla ei myöskään ole puutteita, joita nyt harkitsemme:

 1. Pieni vetolujuus. Huokoisuudestaan ​​johtuen kaasusilikaattilohkot rikkoutuvat erittäin herkästi. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden käyttämistä ilman lisävahvistusta ei ole suositeltavaa niin seinät kuin panssaroidut hihnat. Muussa tapauksessa halkeamia ei voida välttää.
 2. Alhainen puristuslujuus. Manifestoidaan koko seinän kutistumisen aikana talon toiminnan aikana, joka on täynnä halkeamia. Tämä johtuu kaasusilikaattilohkojen matalasta tiheydestä. Tämän vaikutuksen vähentämiseksi on välttämätöntä käyttää suuremman tiheyden omaavia lohkoja, mutta tämä ei ole enää taloudellista, ja eristysominaisuudet ovat huonompia.
 3. Alhaisen tiheyden ja ulkoisen sileyden vuoksi seinien viimeistelyyn voi liittyä ongelmia, esimerkiksi kipsillä ja liimalla.
 4. Suuri lohkokoko. Toisaalta tämä on todennäköisesti etu, joka kiihdyttää työntämistä, mutta toisaalta näillä lohkoilla on merkittävä paino, joka ei aina ole kätevää.
 5. Kaasutilikaattilohkot imevät hyvin kosteutta, joka talvikaudella eristämättä lohkareita saostuksesta on tuhoisaa.
 6. Ei ole suositeltavaa käyttää kaasusilikaattilohkoja kylpyhuoneissa ja muissa huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Liikaa ja kyseenalaista kaasusilikaatin ominaisuuksia

Kuten olen jo sanonut, jokainen valmistaja ylistää tuotteitaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ei aina, kaikki hänen kuvaamat edut ovat totta. Nyt tarkastelemme hiilihapotettujen betonilohkojen epäilyttäviä ominaisuuksia, joita valmistajat liioittelevat hieman:

 • Kaasusilikaattilohkojen päälaatu on korkea lämmöneristys. Tämä on totta, tällaisten lohkojen seinä pitää lämpöä hyvin talossa, mutta valmistajan määrittelemät ominaisuudet ovat pääsääntöisesti sopivia pienitiheyksisille kaasusilikaattilohkoille, joita kantavien seinien osalta ei yleensä sovellu.
 • On sitä mieltä, että kaasusilikaattilohkojen taloon ei voida käyttää riittävän luotettavia perustuksia, koska kaasusilikaatin paino on pieni, säästää melko vähän varoja, mutta tämä on vain fiktiota. Kaasusilikaattirakennuksen seinät tarvitsevat erittäin vahvan ja luotettavan perustan, ja voit oppia lisää tästä artikkelissani kaasutiivistetalouden perustasta.
 • Tämän materiaalin seinämien alhainen hinta on myös yksi tärkeimmistä epäilyttävästä eduista. Jos lasketaan kaasusilikaattilohkojen paljaat seinät, alhaiset kustannukset voidaan vahvistaa. Mutta jos otat huomioon kaikki lisäkustannukset: vahvistetut perustukset taloon, johtuen seinien vähäisestä lujuudesta, hyvästä raudoituksesta, lisääntyneestä seinämän paksuudesta, se ei tule ulos halvemmaksi.
 • Talon lisääntynyt käyttöikä kaasusilikaatista. Epäilyttävin laatu on se, että kaasusilikaattilohkareita käytettiin laajasti rakentamisessa niin kauan sitten, että ne arvioivat niiden kestävyyttä.
 • Ja lopuksi, häikäilemättömät valmistajat, jotka eivät noudata kaasusilikaattilohkojen valmistustekniikkaa, joka heikentää jo hauraan materiaalin laatua, jäävät usein kiinni.

Yritin kuvailla kaikenlaisia ​​kaasusilikaattilohkareiden haittoja, jotka valittaessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Tämä ei kuitenkaan millään tavoin merkitse, että tämä materiaali ei sovellu seinien rakentamiseen, koska sillä on tarpeeksi positiivisia ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon myös materiaalin valinnassa.

Kaasutilikaattilohkot: haitat ja edut - mitä enemmän?

Kotimaisten valmistajien ja ulkomaisten yritysten edustajien suuri määrä seinärakennusmateriaaleja on paljon keskustelua kevyiden betonilohkojen ominaisuuksista, ominaisuuksista ja käyttöolosuhteista. Erityisesti kaasusilikaattilohkojen, haittojen ja näiden tuotteiden edut tarkastellaan yksityiskohtaisesti kaikilla sivuilla. Lisäksi jos jotkut asentavat aktiivisesti nämä lohkot ihanteelliseksi keinoksi kestävien, lämpimien ja kestävien seinien hankkimiseksi, niin muut osoittavat tarmokkaasti, että venäläisen ilmaston kehitystä ei voida soveltaa.

Kaasutilikaattilohkojen esiintyvyyden ja saatavuuden vuoksi on suositeltavaa hiljaa ja yksityiskohtaisesti pohtia kaikkia tämän materiaalin etuja ja haittoja.

Mitkä esteet voidaan kutsua kaasusilikaatiksi

Ensinnäkin on järkevää päättää, mitkä rakennuspalikat kuuluvat kaasusilikaatteihin, koska lähes kaikki kevyestä betonista valmistetut tuotteet, kuten sardeniitti- ja hiutaleet, kuuluvat tähän luokkaan keskusteluissa. Vuonna 1924 saadun kansainvälisen patentin mukaisesti tätä materiaalia varten voidaan kutsua kaasusilikaattilohkoja:

 1. täyteaineen lisäksi (silikahiekka, jolla on rajoitettu epäpuhtauspitoisuus, säännellyn jäykkyyden omaava vesi) käytetään sideaineena kalkkisementtilaastia, jonka painopitoisuus on noin 75% maa-aktiivista kalkkia, ja alumiinipastat tai -jauheet, joiden pitoisuus on vähintään 90% metallifraktiosta 20 - 45 mikronia;
 2. jossa huokosten muodostuminen tapahtuu vedyn nestemäisen seoksen muodostamisen aikana sekoittamisen aikana, kyllästämällä valmiin massan kuplat; Tämän seurauksena karkaistulla materiaalilla on monia pieniä, tasaisesti jakautuneita huokosia, joiden koko on sama ja säännöllinen;
 3. karkaisu suoritetaan autoklaavissa paineessa 8-12 atmosfääriä ja lämpötilassa noin 200 ° C: ssa, jonka avulla voidaan sitoa aktiivinen alumiini, elimoiden sen vaikutus ympäristöön, samoin kuin lämpöstabiilius saavuttaa materiaalin ominaisuudet ovat hydrofobisoimista sementti kivi.

Kaasusilikaattilohkojen kustannusten järkevyyden määrittämiseksi näiden tuotteiden haittoja ja etuja on verrattava samaan tarkoitukseen ja vastaavilla ominaisuuksilla oleviin materiaaleihin.

Haitat ovat suhteellisia

Kaasutilikaattilohkojen oikein vertailu on vaahtobetonista tehty rakennuspalikoita. Tällöin analogi on lohko, jossa on autoklaavikäsittely, koska luonnollisen kovettumisen vaahtobetoni-lohkot, jotka on valmistettu rakennustyömaalla tai mukautetulla tilalla:

 • metallimuotien täyttämisen tarve on rajoitettu koko;
 • tarvitsevat tietyn ajan saadakseen tarvittavan vahvuuden;
 • on epähomogeeniset fysikaaliset ominaisuudet seoksen epästabiilisen sekoittumisen vuoksi;
 • voi olla merkittäviä poikkeamia geometrisista mitoista, mikä johtaa saumojen paksuuden lisääntymiseen ja vastaavasti "kylmien siltojen" näkyvyyteen.

Poikkeamat johtuvat valmistuksesta erillisissä muodoissa, kun taas autoklavoidut kovetusyksiköt valmistetaan sahaamalla yhden betonimäärän haluttujen mittojen paloiksi.

Siksi on suositeltavaa verrata tunnusluvut silikaatti ja kevytbetoni lohkot, jotka on valmistettu GOST 31360- 2007 ( "Tuotteet seinä lujitetusta solubetoni autoklavoitiin") solubetonin autoklavoitua mukaan GOST 31359-2007 ( "Concrete autoklavoitu solu").

Teknisten tietojen analyysin perusteella voimme tehdä seuraavat päätelmät:

 • kaasusilikaattilohkojen tiheys on yhtä suuri kuin vaahtobetoni-lohkojen tiheys, mikä osoittaa niiden alemman lämmönjohtavuuden ja näin ollen alhaisen seinämän paksuuden tietyissä ilmasto-olosuhteissa;
 • samalla tiheydellä ja lämmönjohtavuudella, kaasusilikaattilohkojen lujuus on suurempi.

Kunkin materiaalin indikaattorit vaihtelevat valmistajan, käytettyjen materiaalien parametrien ja teknisten erojen mukaan, joten taulukossa on keskiarvot.

Kaasutilikaattilohkot: haitat ja edut - mitä enemmän?

Kuitenkin kaasusilikaattilohkoilla ei ole pelkästään etuja, vaan niillä on myös haittoja. Tämän materiaalin kielteiset ominaisuudet ovat:

 1. suuri veden absorptio, joka rajoittaa kaasusilikaattilevyn lohkojen käyttöä huoneissa, joiden kosteus on yli 60%. Siksi ulkoisten seinien kaasusilikaattilohkojen laitteisto kostealla ilmastoalueella on välttämätöntä erikoistarkastusta varten;
 2. kaasusilikaattilohkojen suhteellisen alhainen lämpötilakestävyys, jota ei voida käyttää yli 400 ° C: n lämpötiloissa;
 3. mahdolli- suus hankkia kaasusilikaattisekoitusta rakentamisolosuhteissa sen käyttöä varten rakennusten rakenteiden lämpöeristykseen.

Ja jos toisella ja kolmannella haittapuolella ei ole merkitystä valtaosalle potentiaalisille ostajille, suuri veden absorptio voi vakavasti rajoittaa kaasusilikaattilohkojen käyttöä.

Tämä rajoitus voidaan poistaa erityisten kipsiseosten, joilla on suuri höyryläpäisevyys, vettähylkivä vaikutus, hyvä kiinnittyminen pohjaan, lujuus ja jäätymisvastus. Tätä kipsiä levitetään 7-9 mm paksuisella kerroksella pohjustettujen kaasusilikaattilohkojen ulkopintaan, johon on kiinnitetty alkalikestävä lasikuituverkko. Kipsi on maalattu höyryä läpäisevillä maaleilla ja peitetty vettähylkivällä aineella. Tämä tekniikka mahdollistaa kaasusilikaattilohkojen ulkoseinien kestävyyden ilmasto-olosuhteista riippumatta.

Johtopäätös: jokainen yksikkö on hyvä järjestelmässään.

Yhteenvetona kaikki edellä, voimme sanoa, että kaasusilikaatti ja vaahtobetoni autoklavoidut lohkot ovat lähes yhtä suuret. Kotimarkkinoilla on kuitenkin pääasiassa luontaista kovettavaa vaahtobetonia, jonka ominaisuudet ja ominaisuudet ovat paljon pienemmät. Kuten silikaattitestit lohkojen liittyvät haitat, että Länsi-Euroopan maissa, joista tulimme tätä kamaa lohkoja itsenäisenä rakennusmateriaali harvoin. Pääasiassa rakentamiseen, pääasiassa yksittäisiä taloja, käyttää täysin yhteensopivia järjestelmiä seinä ja viimeistely materiaalien neutraloimiseksi negatiivisia ominaisuuksia, kuten korkea veden imeytymistä, korostaen positiivinen - alhainen lämmönjohtavuus, sileä pinta, erinomainen geometria.

Siksi päätelmä: joilla on tietty tietämys autoklaavista kovettamista ja sen jälkeisten kaasusilikaattilohkojen käytöstä, voit rakentaa kevyen, vahvan ja kestävän talon kauniilla julkisivuilla.

Hyödyt ja haitat kaasusilikaattilohkareista

Viime aikoina kaasasilikaattilohkot ovat saaneet suurta suosiota, jonka edut ja haitat riippuvat niiden ominaisuuksista. Tällaisella viimeistelyllä on samankaltaisia ​​ominaisuuksia kuin keinokivellä, mutta samalla se eroaa jossain määrin parempaan suuntaan. Kaasusilikaattilohkojen vahvuudet auttoivat heitä jakamaan jakelua rakennusmateriaalimarkkinoilla.

Kaasusilikaatin koostumus ja tyypit

Kaasusilikaattilohko on materiaali, jota voidaan käyttää perus- ja seinien, aidojen ja muiden rakenteiden rakentamiseen. Se viittaa solutasonsyyttityyppiin ja se tehdään seuraavien elementtien perusteella:

 • Neulotut yhdisteet.
 • Jauhe alumiinisisältöineen.
 • Erityiset täyteaineet.
 • Vesi.

Lime lisätään tällaisten lohkojen koostumukseen, mikä takaa vuorovaikutuksen vaahdotusaineen kanssa. Valmiit tuotteet leikataan eri kokoisiin muotoihin: pituus on yleensä 60 cm, korkeus voi olla 10 - 50 cm, paksuus noin 20 cm.

Kaasusilikaatti voi olla melko erilainen tiheyden mukaan. On olemassa vaihtoehtoja:

 • Rakenteellinen D700-merkki tai sitä suurempi. Tätä tyyppiä käytetään pääseinien rakentamisessa.
 • Rakenne- ja lämpöeristys D500-D-tasolla. Voidaan käyttää 2-kerroksisten rakennusten aidojen ja seinien rakentamiseen.
 • Lämmöneristysmerkki D Tätä ei käytetä seinien pystyttämiseen vaan parannettaessa jo valmistettujen pintojen lämpökapasiteettia.

Kaasusilikaattipohjaisia ​​lohkoja voidaan käyttää matalien rakennusten, teollisuustyyppisten rakennusten, eristettyjen talojen ja yhdistettyjen rakenteiden yksityiseen pystytykseen.

Kaasusilikaatin käytön edut

Kaasusilikaattilohkojen etuja ovat seuraavat ominaisuudet:

 • Pieni paino. Tällaisella vuorauksella on 5 kertaa vähemmän massaa kuin vastaavat betonituotteet. Näin voit yksinkertaistaa merkittävästi materiaalin kuljetusta ja työskennellä hänen kanssaan.
 • Erinomainen lujuusominaisuudet ja suojaus mekaanisilta vaikutuksilta. D500: n vahvuus on noin 40 kg / cm3, mikä on hyvä indikaattori.
 • Lämpöresistanssitaso on 8 kertaa suurempi kuin betonianalogien taso. Huokoinen pinta takaa materiaalin korkean lämmöneristeen.
 • Erinomaiset lämmön säästöominaisuudet. Materiaali pystyy antamaan lämpöenergiaa huoneeseen, mikä säästää lämmitystä.
 • Pinnoitteen huokoset mahdollistavat hyvän melutason saavuttamisen. Tämä luku on 10 kertaa suurempi kuin tiilipinta.
 • Materiaali on ympäristöystävällistä, kun taas sen tuotanto käyttää vain luonnollisia myrkytöntä ainetta.
 • Kaasasilikaatti on palamaton materiaali. Tämä päällyste voi kestää tulen vaikutuksia 3 tuntia. Tämän ilmaisimen avulla voit välttää liekin ja tulen mahdollisen leviämisen. Rakennuksen turvallisuus on keskeinen tekijä ja kaasusilikaattilohkot pystyvät tarjoamaan sen.
 • Erinomainen höyryläpäisevyys. Tämä parametri kaasusilikaattilohkoille on huomattavasti korkeampi kuin sen pääkilpailijoiden. Tämä sisustus pystyy hengittämään, mikä mahdollistaa mukavan kosteuden talon sisällä. Rakennuksen sisällä ei koskaan ole tukkeutunut, ilmanvaihtoa ei tarvita. On myös pidettävä mielessä, että rakentamisen jälkeen koristepäällyste toteutetaan tapetilla, kipsilevyllä, maalilla tai kipsillä. Vaikka nämä materiaalit vähentävät höyryn läpäisevyyttä, niillä ei ole merkittävää vaikutusta.
 • Lohkoja on helppo käsitellä. Leikkaaminen, sahaaminen, laskeuttaminen ja muut prosessit suoritetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa. Koska lohkojen paksuus on usein suurempi kuin leikkuureunan halkaisija tai pituus, on parempi aloittaa leikkaaminen sähkötyökalulla ja lopullisessa vaiheessa käyttää käsi- tai erikoiskulmaa leikkauksiin.
 • Edullinen. 1 m 3 tällaista materiaalia pääseinien rakentamisessa maksaa noin 3 200 ruplaa, kun taas tiili maksaa noin 3 800 ruplaa.

Nämä edut auttoivat materiaalia saavuttamaan laajan jakelun. Mutta on kaasusilikaattilohkoja ja heikkouksia.

Haitat kaasasilikaatin käytöstä

Monista eduista huolimatta on olemassa sellaisia ​​materiaaleja ja heikkouksia, jotka on otettava huomioon rakentamisen aikana. Kaasusilikaattilohkojen haitat ovat:

 • Alhainen mekaaninen suoja. Rungon ruuvaamisen aikana tällainen pinnoite voi romahtaa ja halkeilla. Tämä vivahde ei salli kiinnittimien luotettavaa asennusta. Tässä suhteessa ei ole suositeltavaa ripustaa raskaita huonekaluja tällaisen materiaalin seinälle, joka saa aikaan jatkuvaa painetta.
 • Huono kylmyysresistanssi. Valmistajat väittävät, että materiaalilla on 5 syklin jäätymisvastustasoa, mutta käytännössä tämä indikaattori ei ole niin korkea. Joten samanlainen viimeistely on parempi olla käyttämättä rakentamista kylmissä ilmastoissa.
 • Veden imeytymisen lisääntyminen. Tuotteeseen voi päästä kosteutta, joka ajan myötä tuhoaa sen. Tämän vuoksi materiaalin lujuus vähenee merkittävästi.
 • Suurten kosteuden imeytymisen vuoksi kaasusilikaattipinta saattaa peittyä maksalla tai sienellä. Myös 2 vuoden kuluttua materiaali voi olla melko halkeileva.
 • Kaasusilikaattilohkoille on ominaista huomattava kutistuminen, mikä johtaa niiden muodonmuutoksiin ja vaurioihin.
 • Veden imeytymisen korkea taso pakottaa vuorauksen valmiiksi 2-kerroksisella kipsilevyllä. Pakkauksessa kutistuminen vuori murtaa. Vaikka halkeamat eivät vaikuta pinnoitteen tiiviyteen, ulkonäkö huononee. Kipsi-liuokset säilytetään hyvin kaasusilikaattilohkoissa, eivätkä myöskään halkeilun jälkeen pudota.

Sementti-hiekkalaastareita ei saa käyttää tällaisen materiaalin pinnalle. Ne eivät tartu hyvin tällaiseen pintaan ja pudota. Asiantuntijat suosittelevat kipsiyhdisteiden käyttöä, mutta niiden on otettava huomioon tietty vivahde. Tällainen kipsi ei voi peittää saumoja seinille, ja talven alkaessa pinta alkaa halkeilla. Tämä johtuu siitä, että kipsiseos ei ole suojattu kosteudelta ja lämpötilamuutoksilta.

Hyödyt ja haitat kaasusilikaattilohkareista

Tällaisen rakennustyön valmistajat väittävät, että kaasasilikaatteihin perustuvia rakennuksia voidaan verrata puurakenteisiin mikroilmaston suhteen. Samalla rakennusmenetelmä ei ole erityisen monimutkainen ja aikaa vievä, jotta kaikki työ voidaan suorittaa ilman asiantuntijoiden osallistumista ja lyhyessä ajassa.

Tämä materiaali kykenee takaamaan hyväksyttävän lämmön ja ilmanvaihdon, mikä on mahdollista kaasusilikaatin huokoisen pinnan takia. Sisällä rakennuksen kylmän sään aikana on melko lämmin, mutta ylläpitää lämpötilaa sinun täytyy suorittaa vedeneristys. Jotta pinta pystyy hengittämään, sinun on tehtävä pinnoitus vaahdon avulla.

Rakennuksen pystyttämisessä on välttämätöntä pitää liitosten väliset minimivälit lohkojen välissä. Tämä indikaattori vaikuttaa suoraan lämmönsiirtoon.

Rakennusmenetelmien yksinkertaisuus riippuu materiaalin geometriasta. Jos lohkot ovat tasalaatuisia, rakennuksen rakentaminen on melko helppoa. Rakennusprosessin aikana sinun tulee käyttää erityistä liimaa. Sementtiseoksen käyttö johtaa suurien nivelten muodostumiseen. Tästä johtuen lämmönjohtavuus ja pintavastus vähenevät huomattavasti. Lohkojen vakavuuden takia on vaikea tehdä työtä henkilökohtaisesti, vaan tarvitset apua.

Rakentamisen aikana sinun on otettava huomioon useita seuraavia vivahteita:

 • Tämä materiaali on ihanteellinen 2-kerroksisten rakennusten rakentamiseen, mutta ei enää. Jos lohkojen kuorma on liian suuri, materiaali ei kestä kipua ja romahtaa.
 • Talon ensimmäisen kerroksen rakentamisen jälkeen on tehtävä monoliittinen vyönauha. Ainoastaan ​​tämä mahdollistaa toisen kerroksen ja katon painon tasaisen jakamisen alemmille tasoille. Kolmen rivin viimeistelyä on vahvistettava käyttäen metallia tai arkkia.
 • Monoliitti-nauhan perustuksia tulisi käyttää tällaisten substraattien perustana, joten rahan säästäminen rakentamisprosessin aikana ei toimi.
 • Rakennetut seinät kutistuvat vuoden aikana. Tätä vivahtelua on tarkasteltava pinnoituksen suunnittelussa. Karkeuden vuoksi kipsi voi nopeasti repeytyä, joten on suositeltavaa käyttää kipsilevyä.

Asiantuntijoiden suositukset ja palautetta

Asiantuntijoiden arviot auttavat selkeämmin korostamaan kaasasilikaattirakenteiden edut ja haitat. Yleensä asiantuntijoiden palaute on myönteistä. Seuraavat arviot ovat yleisimpiä:

 • Kaasusilikaattipohjaisilla lohkoilla on erinomainen huokoisuus, jonka ansiosta rakennus voi hengittää. Tämän materiaalin pinta säilyttää täydellisesti lämpöä. Vaikka standardilohkon mitat ovat 600x300x200, tuotteen paino on pieni. Rakentamismenetelmä ei vie paljon aikaa ja vaivaa. Rakennuksen valmistuminen kestää noin 2 viikkoa. Tämän ansiosta on mahdollista luoda lämmin ja kodikas rakennus, jolla on pitkä käyttöikä.
 • Jos lohkojen asentaminen tekniikan mukaan ei aiheuta komplikaatioita. Talon rakentamisen jälkeen yli 5 vuoden kuluttua tuotteista ei löytynyt halkeamia tai muita muodonmuutoksen merkkejä. Seinien rakentamiseen käytetään D400-merkin lohkoja yhdessä liimamassan kanssa. Julkisivun pinnoituksessa käytettiin verkkoa ja myös betoniin perustuvaa vyöhykettä.
 • Kaasasilikaattilohkoja suositellaan hankittavan vain luotetuilta valmistajilta. Tämä varmistaa tulevaisuuden rakentamisen laadun ja kestävyyden. Jos rakentamisprosessin aikana syntyy komplikaatioita, on parasta ottaa yhteyttä asiantuntijoihin välittömästi. He pystyvät auttamaan neuvoja tai suorittaa kaikki rakentamismenetelmät omasta.

Kaasusilikaattipohjaiset lohkot ovat erinomainen valinta sisäisten seinien ja väliseinien rakentamiseen. Sitä voidaan käyttää ulkoisten pintojen rakentamiseen. Mutta sinun on otettava huomioon, että tietyn ajan kuluttua tällaiset rakennukset voivat alkaa sortua ja murtautua. Jos sinulla on kysyttävää, kannattaa kuulla asiantuntijoita.

Kaasutilikaattilohkot: koot, edut ja haitat

Pienikokoisten rakennusten pääkustannukset laskevat materiaalin, jota käytetään ulkoisten kantavien seinien ja väliseinien rakentamiseen rakennuksen sisällä. Säästää rahaa, rakentajat suosittelevat usein kaasusilikaattilohkoja. Ne ovat ympäristöystävällisiä ja kevyitä. Heidän majoituksensa osoittautuu lämpimäksi ja energiatehokkaaksi. Etujen massan lisäksi näillä lohkoilla on negatiiviset sivut.

pitoisuus

Mikä on kaasusilikaattilohko?

Kaasutilikaattilohkot ovat keinotekoisia kivejä, jotka on tehty yhdestä solubetonilajikkeesta. Tämä rakennusmateriaali voidaan tehdä myös käsityöläisissä olosuhteissa. Riittää sekoittaa ratkaisu ja antaa sen seisomaan muutaman päivän ajan tulevan kodin perustan lähellä. Mutta ei voida puhua tällaisen kiven korkeasta laadusta.

Hiontaseos lohkojen tuottamiseksi

Paljon useammin lohkojen tuottaminen kaasusilikaatista tapahtuu autoklaavin avulla. Korkea lämpötila ja jälkimmäisen paine nopeuttavat betonimassan kovettumista ja tekevät tuotteesta kestävyyden. Nyt autoklaavin menetelmä on välttämätön kaikille tehtaille, joissa seinien rakennusmateriaali valmistetaan teollisessa mittakaavassa sopivien GOST-mittojen mukaan.

Muodostuneiden kaasusilikaattilohkojen leikkaaminen koon mukaan

Kaasusilikaattilohkoyhdisteen valmistukseen:

Hiekka (hieno tai maadoitettu);

Vesi alumiinipulverilla;

Lisäaineet kovettumisen nopeuttamiseksi.

Autoklaavit, joissa 120 asteen lämpötilassa ja 12 ilmakehän paineessa kuivataan

Kun alumiinijauheen liuosta sekoitetaan, kalkki ja vesi reagoivat, jolloin muodostuu vetyä. Tämän takia betonin kiinteytymisen jälkeen muodostuu suuri määrä pieniä ilmatiiviitä onteloita. Toisaalta nämä aukot tekevät yksikön helpoksi ja toisaalta sen lämmönjohtavuus pienenee.

Kaasusilikaattilohkojen tyypit ja koot

Kaasusilikaattilohkojen paino ja mitat ja muut parametrit määritellään GOST 21520-89 ja 31360-2007. Näissä standardeissa on yleisiä taulukoita kaikille samankaltaisille solubetonituotteille. Lisäksi samantyyppisten kaasusilikaatin vaahtolohkojen ja rakennusaineiden vakioidut mitat eroavat suuresti numeroissa.

Ensimmäisen vaahtobetonivariantin osalta standardit osoittavat kymmenen kokoa 88x200x398 - 188x300x588 mm. Seinäkappaleet sellaisinaan eivät ole GOST-tyyppejä.

Heille on vain enimmäisarvoja:

Korkeus enintään 500 mm.

Leveys (paksuus) enintään 500 mm.

Pituus enintään 625 mm.

Kuitenkin valmistajat tuottavat usein kaasusilikaattia eritelmien mukaisesti. Koko tässä tapauksessa voi olla mikä tahansa. Esimerkiksi talon väliseinien tuotteita valmistetaan useimmiten ohuiden paksuisten levyjen muodossa parametreilla 100x250x600. Ja ulkoisten seinämien analogit ovat yleensä 300x250x625: n kokoisia.

Suuri osa kokoluokasta riippuu valmistajasta ja sen laitteista hiilihapotetun betonin leikkaamiseen erillisiin lohkoihin. Alla olevassa vertailutaulukossa on joitain vaihtoehtoja tällaisille tuotteille, joilla on tiheys, jäätymisvastus ja muut ominaisuudet.

Seinäkaasusilikaatin koko ja ominaisuudet

Näet kaikki koot ja hinnat täältä.

Kaasusilikaatin septalohkon koko ja ominaisuudet

Tavoitteella ja tiheydellä kaasusilikaattituotteet ovat:

Niiden paino ei riipu pelkästään koosta vaan myös ilmastetun betonin keskimääräisestä tiheydestä. Vertailun vuoksi yksi kuutiometri D400 painaa noin 520 kg ja D600: lla on jo 770 kg. Niinpä erilaisten kaasusilikaattilohkojen seinät kuormit- tavat talon pohjalle on erilainen. Kaikki tämä on otettava huomioon kyseessä olevan rakennusmateriaalin valinnassa.

Lohkojen edut ja haitat

Edut ovat seuraavat:

Pieni paino - kuormaa / tyhjennä ilmastettua betonia sisältäviä tuotteita sekä rakentaa talon yksin niistä;

Erinomainen äänieristys - useiden aukkojen läsnäolo takaa erinomaisen katodiksen eristyksen.

Prosessin helppous - hiilihapon lohkon leikkaaminen mökin itsenäisellä rakentamisella riittää hakasäleitä;

Matala lämmönjohtavuus - kaasusilikaattitalo osoittautuu lämpimäksi ja energiatehokkaaksi;

Seinänrakennuksen nopea nopeus - lohkot ovat suurempia kuin standardin 1NF-tiilet, mikä suurentaa huomattavasti polttoprosessia;

Hajoamattomuus - kaasusilikaatti kuuluu palamattomien materiaalien ryhmään "G1".

Lohkojen rakentaminen

Kaasutilikaattilohkojen talot ovat kuuluisia niiden mukavuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Hyvän höyryläpäisevyytensä ansiosta niiden seinät ovat hengittäviä. Kuitenkin tällainen mökki voidaan rakentaa enintään kaksi kerrosta. Muuten, liian suurella kuormituksella, alemmat rivit romahtavat alaspäin niiden päälle, jotka ovat päällekkäin.

Myös kaasusilikaattilohkojen häiriöt ovat saatavana

Suhteellisen alhainen lämmönkestävyys.

Ilmastettu ei polta. Kuitenkin yli 700 ° C: n lämpötilassa se alkaa hajota. Vahvan tulen jälkeen kaasusilikaattilohkojen talo on todennäköisesti epätyydyttävä paitsi asumiselle, myös jälleenrakennukselle.

Toinen ongelma on kosteuden imeytyminen. Kun vesi tulee ilmastettuun betoniin, se on lähes kokonaan laitteen sisällä. Ja kun pakkanen tällainen "sieni" vain hajoaa palasiksi.

Tässä suhteessa keraamisilla lohkoilla on paljon enemmän etuja. Tietenkin, tiilitalojen valokuvat kuvastavat joskus pettymyksiä avioliittojen kanssa, jotka liittyvät myös kosteuteen altistumiseen. Mutta muurien lujuudella ei ole paljon vaikutusta. Mutta kaasujen silikaattilohkojen veden vaikutuksista alkaa nopeasti menettää korkea lämmönkestävyys ja vähitellen romahtaa.

Se näyttää kostealta lohkolta

Kuvia talosta

Hiilihapon lohkot pitävät lämpöä hyvin mökissä, mutta vain toistaiseksi ne ovat kuivia. Jos julkisivuilta peräisin olevia kaasusilikaattiseiniä ei suojata luotettavasti saostuksesta, ne eivät kestä pitkään aikaan. Hinnalla tämä rakennusmateriaali voittaa monia analogeja. Yleisarvio tällaisen rakennuksen rakentamisesta on kuitenkin otettava huomioon sen julkisivujen pakollisen toteutuksen huomioon ottaminen.

Talojen, jotka on tarkoitus rakentaa kaasusilikaattilohkoista, ei ole tarvetta tehdä kalliita ja voimakkaita säätiöitä. Rakennusmateriaali, joka ei paina niin paljon. Kuitenkin rakenteen perustalle on oltava grillata tai nauha. Sen pienin poikkeama johtaa väistämättä halkeamien ilmenemiseen ilmastetun betoninsa sulkevissa rakenteissa.

Kaasasilikaatti on alhaisempi kuin tiili lujuus, mutta voittaa terminen tehokkuus ja pienempi kuormitus säätiöön. Vaahdon betoni analogi yhtä tiheää, hän voittaa myös lämpöä säästävässä asiassa. Kuitenkin ilmastettu voimakkaasti menettää molemmat kosteuden imeytyksestä. On välttämätöntä valita tämä materiaali harkiten, sillä se on aiemmin painanut kaikkia etuja ja haittoja. Asunnon viimeistely ja vedenpitävyys vaativat enemmän rahaa kuin tiilestä tai puurakenteesta.

Kaasutilikaattilohkot: edut, haitat ja arviot

Betoni ja erilaiset lisäaineet perustuvat rakennusmateriaalien teemaviikkoon, tutkia tällaista suosittua materiaalia kaasusilikaattilohkoina. Monet edut ja monipuolisuus ovat tuoneet tämän materiaalin suuren suosion monille maailman alueille, myös maassamme.

Mitkä ovat kaasusilikaattilohkot ja miten niitä tuotetaan

Ruotsia voidaan pitää kaasusilikaattilohkojen syntypaikkana. Autoklaavitetun ilmastetun betonin valmistusteknologia on säilynyt lähes muuttumattomana viime vuosisadan alusta lähtien.

Lohkot perustuvat laadukkaaseen sementtiin, kipsiin, kalkkiin ja veteen. Kaikki nämä materiaalit sekoitetaan yhteen, minkä jälkeen liuokseen lisätään alumiinijauhetta. Jälkimmäinen reagoi kalkilla, minkä vuoksi kaasun päästö alkaa ja koostumus täytetään pienillä huokosilla. Nykyaikaisella tekniikalla voit säätää huokosten kokoa.

Sen jälkeen, kun materiaali on sekoittunut, sen kaataminen muottiin ja leikkaamalla jälkimmäiset, lohkot lähetetään autoklaaviin, joissa suoritetaan loppukovetus ja suorituskykyominaisuuksien määrittäminen, joille kaasusilikaatti arvostetaan. Kuitenkin on olemassa myös ei-autoklaavin valmistusmenetelmä, mutta tässä tapauksessa kaasusilikaattilohkot ovat vähemmän kestäviä ja vähemmän ympäristöystävällisiä.

Kaasusilikaattilohkojen edut

 • Kaasusilikaattilohkolla on suuri puristuslujuus. Se on luotettava rakennusmateriaali, joka mahdollistaa kiinteiden laakerien tai sisäseinien saamisen. Luonnollisesti puhumme tukirakenteista matalan rakentamisessa;
 • Keveyttä. Ilmastettu betoni on viisi kertaa kevyempi kuin tavallinen betoni, jolla on suuri lujuus. Pieni paino paitsi helpottaa rakentamista, mutta myös säästää aikaa ja rahaa massiivisen säätiön rakentamiseen.
 • Materiaali on 8 kertaa parempi kuin tavallinen betoni lämmöneristysominaisuuksissa. Talvella kulutat vähemmän resursseja lämmitykseen, vaikka säästätte seinien lämmöneristystä rakentamisen aikana;
 • Huokoinen rakenne tekee kaasusilikaatin estävän suuruusluokkaa tehokkaampaa äänieristystä kuin tiiliä;
 • Tällaisia ​​lohkoja valmistaa pääasiassa korkealuokkaiset ammattilaiset. Joten tuotteen laatu on yleensä erittäin korkea. Poikkeamat ovat vähäiset, jotta seinät ovat oikein asettuneet mahdollisimman sileiksi;
 • Jyrsijöillä kaasusilikaattilohkoja ei kiinnosta;
 • Suurten koon ansiosta voit rakentaa seiniä paljon nopeammin kuin tiili. Tässä tapauksessa voit työskennellä itsenäisesti. Monien yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen on mahdollista rakentaa rakenne näistä lohkoista ilman paljon tietoa rakentamisessa;
 • Materiaali on täysin ympäristöystävällinen eikä se ole tulipalon alainen;
 • Suuri höyryläpäisevyys mahdollistaa täyden kaasun vaihdon ja luo miellyttävän mikroilmaston huoneisiin.

Materiaaliset haitat

 • Hygroskooppisuus, kuten muiden solutyyppien tapauksessa, on erittäin suuri kaasusilikaattilohkoille. Veden imeytymisen jälkeen tällainen lohko altistuu tuhoamiselle, menettää suorituskykyominaisuutensa ja tarjoaa sienelle myös erinomaisen kasvatusalustan. Tämän seurauksena tarvitaan lisää vedenpitäviä toimenpiteitä;
 • Matala lujuus. Kun kiinnität raskaat rakenteet seiniin, on käytettävä erityisiä tappeja;
 • Keskimääräinen pakkasenkestävyys, joka myös lisää suojatoimenpiteiden kustannuksia.
 • Näiden materiaalien kutistuminen voi olla varsin merkittävä. Tästä syystä joka kolmas neljäs rivi on parempaa käyttää vahvistusverkkoa tai vahvistusta. Muussa tapauksessa seinät voivat halkeilla ajan myötä;
 • Kuten kaikkien huokoisten betonien tapauksessa, eristysominaisuudet pienentävät lujuusominaisuuksia.

Liima tai sementti?

Kaasutilikaattilohkareiden asennus tehdään joko standardin sementti-hiekkalaastilla tai erikoisliimalla. Mitä valita? Ensinnäkin on syytä huomata, että molemmilla kiinnikkeillä on suurempi lämmönjohtavuus kuin itse kaasusilikaattilohkoilla.

Sementin puolella useita kertoja alhaisemmat kustannukset. Haittana on suuri kerrospaksuus, joka lisää kylmäsiltojen leveyttä. Liima mahdollistaa myös lohkojen lähes kääntyvän, mikä on erittäin hyvä. Kuitenkin ensimmäisen kerroksen lohkojen asettamiseksi suoraan betonipohjalle, sementtilaastia tarvitaan vielä, koska se mahdollistaa tässä tapauksessa tarvittavan linjauksen.

Teknologia sijoittaa kaasusilikaattilohkoja

Perusrakennetta, joka voi olla nauha, kuvataan tarkemmin toisessa artikkelissa, koska tämä aihe on hyvin suuri. Mitä tulee lohkojen asettamiseen suoraan, ensimmäinen rivi asetetaan betoniseokseen perustuksen korkeimmasta kulmasta. Tarvittaessa teemme lisäsäätöä ratkaisun avulla. Käytä tasoja.

 • Se on tärkeää! Kaasusilikaattilohkon suuri kapasiteetti veden absorboimiseksi on otettava huomioon, kun ensimmäistä riviä asennetaan liuokseen. Jotta jälkimmäisen kosteus ei imeydy lohkoon, lohkon alaosa kostutetaan vedellä ennen asennusta betoniin.

Kaikki muut sarjat voidaan kiinnittää erityiseen liima-aineeseen. Lisäksi joka kolmas tai neljäs rivi on vahvistettava seinämien vähentämiseksi kutistumisen.

Vinkkejä rakennusmateriaalin käyttöön

 • Levyn konkreettisia tavaroita ei voida pinota suoraan tällaisiin betonilohkoihin johtuen jälkimmäisen riittämättömästä lujuudesta. Tällöin seinän ulkoreunaa pitkin on tarpeen rakentaa monoliittirakenteisen tekniikan mukaan valmistettu teräsbetonivyö. Kaksikerroksisten ja korkeampien talojen rakentamiseen vaaditaan teräsbetonisia tukirakenteita. Lisäksi vahvistetut betonivyöt tarvitsevat lämpöeristystä;
 • Lohkon vahvuus on yksi määrittävistä tekijöistä. Yksikerroksisen rakenteen rakentamiseksi tarvitaan lohkoa, jonka tiheys on vähintään puoli tonnia kuutiometriä kohden. Jos puhumme kaksikerroksisten talojen rakentamisesta, sinun on valittava vaihtoehdot 600 kilogrammaa kuutiometriä kohden. Olemme jo sanoneet, että lujuuden lisääntyessä eristysominaisuudet menetetään, joten tällaisen lohkon seinämien paksuuden tulisi olla vähintään 40 senttimetriä. Muuten tarvitaan lisää lämpenemistä. Tällaisten lohkojen pohjaa ei voida rakentaa;
 • Katkaisujen ja muiden lohkojen vaurioituminen ei ole sallittua. Koska materiaali on hauras, se on välttämätöntä kuljettaa, säilyttää ja käsitellä sitä huolellisesti. Yritä ostaa enemmän lohkoja kuin on tarpeen, koska osa niistä voi olla vioittunut. Leikkauslohkojen on oltava erikoistyökaluja ja mahdollisimman tarkkoja.

Katsaukset kaasusilikaattilohkoista

Olemme asuneet sellaisessa talossa monta vuotta. Kerran he rakensivat sen itse, mutta joissakin teoksissa he houkuttelivat rakentajia. He ehdottivat, että sinun tarvitsee käyttää erityistä liimaa, ei sementtilaastia. Hän otti silikaatti D400 ja rakensi seinät kaksikerroksisessa talossa, jonka paksuus oli 40 senttimetriä. Plus - käytettiin ylimääräistä lämpenemistä. Tämän seurauksena talossa säilyy lämpöä täydellisesti kylmissä talvissamme.

Työskentely kaasusilikaattilohkolla ei ole mahdollista. Hyvä asia, jonka sain selville ajoissa ilman virheitä. Aluksi halusin rakentaa sen itse, mutta sain sitten oppia paljon vivahteita ja päätin antaa työn ammattilaisille. Se johtuu heidän osallistumisestaan, että talo osoittautui korkealaatuisiksi ja lämpimiksi.

Työskentely kaasusilikaatin kanssa ei voi varustaa kellarissa. Tai eristää se mahdollisimman hyvin. Muussa tapauksessa lohkot ovat erittäin vetää kosteutta ja talo vähitellen romahtaa. On parempi välttää tämä ja hylätä kokonaan kellari;

Pettyneitä materiaalin ympäristöön ja turvallisuuteen. Aluksi minulle kerrottiin, että kaasusilikaattilohkot ovat luonnollinen ja turvallinen vaihtoehto. Alkoi rakentaa talon, mutta ennen kylmää ei ollut aikaa loppuun maaliin. Seinät imeytyivät kosteuteen, alkoivat murtautua ja samanaikaisesti haju kemian ja kalkin tuoksuun ja erittäin vahva.

Auttoi naapuria rakentamaan kaasusilikaatin talon. Hinta osoittautui edullisemmaksi kuin baarista, joka on erittäin miellyttävä. Lisäksi emme ole hänen kanssaan ammattimaisia ​​rakentajia, mutta talo nostettiin nopeasti ja suhteellisen helposti. Mutta totuus ilmestyi myöhemmin - oli tarpeen antaa prosessille päälliköille kokemus, koska emme tienneet, että muuraus olisi kiinnitettävä liimalla eikä sementtilaastilla. Tämän seurauksena talo paljastui kylmäksi. Nyt ajattelen yhteydenottoa tähän lohkoon useita kertoja.

Erinomainen luotettava ja moderni rakennusmateriaali. Olin tyytyväinen rakennuksen nopeuteen verrattuna samaan tiiliin. Puu, vaikka minusta tuntuu mielenkiintoisemmalta vaihtoehdolta, on edelleen kalliimpaa eikä sitä ole saatavana itsensä rakentamiseen. Ja täällä kaikki nostettiin nopeasti ja ilman rakentajien osallistumista.

Mitkä ovat kaasusilikaattilohkojen haitat

Höyrystyneet betonilohkot ovat hyvä rakennusmateriaali. Mutta silti on mahdotonta kutsua sitä ihanteelliseksi, koska se, kuten mihin tahansa muuhun aineistoon, on sen haittoja, jotka olisi otettava huomioon näiden lohkojen käytössä.

Kaasusilikaattilohkojen tyyppisarja.

Höyrytettyjen betonilohkojen ominaisuudet

Vaahtolohkoissa oleva korkea ilman pitoisuus antaa materiaalin erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Mutta lohkojen huokoisuus heikentää niiden kantavuutta. Betonivaahto suoritetaan sekä fyysisesti että kemiallisesti. Kemiallinen vaahtoaminen suoritetaan alumiinipulverilla. Tämä versio isojen laitosten lohkojen tuotannosta. Fysikaalinen menetelmä vaahtoavien vaahtolohkojen muodostamiseksi luonnollisen kiinteytymisen avulla. Tällaista tuotantoa käytetään myös pienissä yrityksissä ja suoraan rakennustyömaalla, jolla ei ole parasta vaikutusta tuotteiden laatuun.

Rakentamisessa käytetään kahta tyypin kaasusilikaattilohkoa yleisesti ja tunnetaan. Nämä ovat vaahtobetoni- ja kaasubetonilohkoja.

Kaasusilikaattilohkojen talorakenne.

Vaahtobetonilohkot ovat luonnollisen jähmettymisen tuotteita, joten tämä menetelmä on sovellettavissa ja toteutettavissa heti rakennustyömaalla. Ne koostuvat vedestä, sementistä, hiekasta ja vaahtoavasta aineesta. Tee näiden tuotteiden seos mistä tahansa yrityksestä, jolla ei ole erityistä todistusta. Tästä johtuen on olemassa lukuisia huonolaatuisia seoksia, ja näin ollen kyseenalaista laatua olevaa rakennusmateriaalia.

Höyrytettyjen betonilohkareiden luominen edellyttää erityistä ympäristöä ja olosuhteita, joissa niitä tuotetaan ja vaativat erittäin korkeita lämpötiloja. Tämän materiaalin koostumus on hieman monimutkaisempi kuin vaahtobetonilohkareiden rakenne ja rakennusaineiden löytäminen on vaikeaa. Käsityöläisolosuhteissa on hyvin vaikea luoda tällaista materiaalia: kvartsihiekka, kalkki, sementti, vesi ja alumiinijauhe ovat osa höyrytettyjä betonilohkoja. Lisäksi tuotanto vaatii erikoislaitteita ja erityisiä käsittelymenetelmiä.

Hyvin usein, kun puhutaan kaasusilikaattilohkoista, ilmastetut tyyppikappaleet ovat epäsuosia. Tällä materiaalilla on monia etuja, jotka tekevät siitä erittäin arvokasta ja suosittua. Mutta vielä on joitain haittoja.

Mikä on tarpeen tietää materiaalien puutteet

Lohkojen pohjan asennus.

Käyttämällä tätä tai tätä materiaalia, emme aina ota huomioon sen puutteita. Useimmiten valitsemalla sopiva rakennusmateriaali, tutkimme huolellisesti sen etuja ja etuja, joita vastaan ​​jotkin haitat voivat yksinkertaisesti häivyttää ja osoittautua vähäpätöisiksi. Mutta useimmiten käy ilmi, että puutteet ovat piilossa ja tulevat pinnalle vain, kun materiaalia käytetään jokapäiväisessä elämässä ja monet hetket osoittautuvat erittäin surkeiksi.

Siksi on välttämätöntä, kun valitaan tietyn materiaalin ottamaan huomioon paitsi sen parhaimmat puolet, mutta myös tutkimaan sen haitat tarkemmin.

Tämä tapahtuu, jotta voidaan poistaa puutteet työn aikana ja estää niiden ilmenemismuodot.

Nykyään useimmat ihmiset yrittävät pysyä ajan mukana. Tietokoneen ja Internetin talossa läsnäolo ei ole mikään yllätys. Ennen kuin rakennat jotain, on hyödyllistä käydä keskusteluissa, puhua ja löytää mielenkiintoisia olosuhteita itsellesi. Esimerkiksi, miksi ei oteta huomioon sellaisten henkilöiden neuvoja, jotka ovat jo soveltaneet kiinnostuksen kohteena olevaa materiaalia?

Vaahtoblock-vikoja koskevat arviot

Lohkojen esivalmisteen perusteet.

Jokainen niistä, jotka kerran käyttivät ilmastoituja betonilohkoja työstään, voivat jakaa vaikeudet käyttää tätä materiaalia ja varoittaa puutteista, jotka ilmestyvät työstään.

Esimerkiksi kaasusilikaattilohkot, jotkut niiden puutteista ilmenevät vasta kylmällä ilmalla. Yksi näistä haitoista on puhaltaa muuraus. Tämä puute on selitetty väärin valitulla liimalla vaahtolohkojen levittämiseen. Tuloksena on, että liima ei aiheuttanut haluttua tasoa. Tietäen tällaisen ongelman läsnäolosta, sitä voidaan välttää jopa lohkojen asettamisen hetkellä. Tämä voidaan tehdä melko yksinkertaisesti - on tärkeää sulkea kaasusilikaattilohkojen liitokset ja seinät rappeutumaan työn lopussa. Tällöin laakerin seinämä ei anna kylmää ilmaa edes vaikeissa pakkasissa.

On olemassa muita olosuhteita, jotka ovat erittäin tärkeitä, jotta ne otettaisiin huomioon työvaiheiden virheiden välttämiseksi ja huonolaatuisen muurauksen muodostumisen estämiseksi käytettäessä kaasusilikaattilohkoja.

Tärkeitä kohtia kiinnittää huomiota

Lohkojen laajuuden kaavio.

Huolimatta siitä, että vaahtopalat naulat ja ruuvit ovat mukana ilman mitään ongelmia ja ylimääräistä vaivaa, on tärkeää huomata, että ne eivät viipyä sisällä ja ottaa pois lähes yhtä helposti kuin mukana. Siksi kestävyyden säilyttäminen on parempaa käyttää muovisia tappia perhonen.

Vaahtolohkojen kyky nopeaan lämmitykseen, jonka vuoksi se tuottaa lähes välittömästi koko talon lämmitystä, voidaan helposti tulkita tämän materiaalin lisäyistä. Mutta päinvastainen vaikutus lohkojen jäähdyttämiseen on suuri haitta. Loppujen lopuksi noin 1-2 ° C: n nopea jäähdytys tunnissa voi aiheuttaa tuntuvia epämukavuutta.

Käsittelyn aikana kaasusilikaattilohkot voivat voimakkaasti särkyä. Tilastot osoittavat, että talon toiminnan aikana 2-3 vuotta noin 20% vaahtoblokkista murtuu ja voi tulla käyttökelvottomaksi. Tietenkään tämä ei ole kovin pelottavaa, mutta tässä ei ole mitään iloa.

Lämpötilan muutosten takia vaahtolohkot kutistuvat ja alkavat muuttaa asentoaan ja aiheuttaa epätasaista muurausta. Kaikki tämä johtaa siihen, että kipsiliima, jota käytetään nivelten tiivistämiseen, vain halkeilee. Valitun kipsityypin oikeellisuudesta huolimatta on käytännössä mahdotonta välttää näiden halkeamien ilmaantumista. Erityisesti tämä tapahtuu talven kylmän puhkeamisen jälkeen.

On tärkeää ottaa huomioon tällainen hetki, että ei ole toivottavaa kipsiä sisältävien vaahtolohkojen seinämää, jos lämpötila on laskenut alle + 10 ° C: n. Tosiasia on, että tällöin tapahtuu kipsin täysi kosteus, joka johtaa halkeilun väistämiseen, ja kaikki tämä kipsi tarttuu vaahtolohkoihin melkein kuolleella otteella.

Etsi rakennusmateriaali, jolla ei ole puutteita, se on yksinkertaisesti mahdotonta. On tärkeää, ettemme etsiä yhtä parhaista materiaaleista, vaan pystymme käyttämään materiaalia, jotta voisimme piilottaa kaikki puutteet tai yrittää muuttaa nämä puutteet etuksi, poistaa ne aluksi ja ennakoida.

Kaasusilikaattilohkoilla on useita haittoja, joista osa on lueteltu ja mainittu edellä. Mutta jos ne otetaan huomioon, jotkut niistä voidaan poistaa ja ne eivät aiheuta epämukavuutta tulevaisuudessa. Tämä on tärkeää tehdä vain suunnitteluprosessin aikana ja asettamishetkellä eikä yrittää tehdä taannehtivia muutoksia.

Kaasusilikaattilohkojen haitat

Huolimatta siitä, että kaasusilikaattilohkot ovat äskettäin olleet erittäin suosittuja rakennusmateriaalien joukossa, niillä ei ole vain positiivisia vaan myös negatiivisia puolia.

Mitkä ovat kaasusilikaattilohkojen haitat?

Tekninen prosessi, jossa valmistetaan kaasusilikaattilohkoja

 1. Lohkojen vetäytyminen alhaiseksi kääntyy. Vaahtolohkoista valmistettu kantava seinä on epämuodostunut, mikä johtaa lopulta muurien murtamiseen. Ratkaisu ongelmaan saavutetaan vahvistamalla kaasusilikaattilohkojen muuraus käyttäen pohjaseinämärakennetta, joka on tehty tiilestä tai monoliittisesta laatasta. Sormenjohdot auttavat välttämään tämän virheen.
 2. Kaasusilikaattisuspolymeerilevyjen alhainen kestävyys puristusta varten. Tällaisia ​​lohkoja esiintyy harvoin kolmessa kerroksessa olevissa rakennuksissa.
 3. Saumojen muurausmuoto sekä halkeamien verkko muodostuu kipsi- kipsiä käytettäessä alle + 10 ° C: n lämpötiloissa. Tämä johtuu höyrystetyn betonin korkeasta höyryn läpäisevyydestä, mikä johtaa rakennuksen laadun heikkenemiseen, mikä johtaa lohkojen kutistumiseen ja edelleen levittäytyneen kipsin krakkaamiseen. Ongelman ratkaisu - ei ole tarpeen käyttää hiutaleita betonilohkoja muurattujen seinien päälle, jotka sijaitsevat märillä alueilla. Esimerkiksi ilmastetut betonilohkot eivät sovi kylpyhuoneeseen tai suihkuhuoneeseen.
 4. Ilmastettu betoni ei ole roskaa kestävä materiaali, kuten on kuvattu monissa mainoslehtisissä, joiden tarkoituksena on myydä tuotetta. Asiakkaat lohkojen valinnassa eivät voi päättää seinien oikeasta paksuudesta. Tämä johtuu siitä, että kaasusilikaattilohkojen tiheys on alhaisempi kuin GOSTin antama talon suojaaminen pakkaselta. Kaikki tämä johtaa viime kädessä ilmastettujen betonilohkojen epäonnistumiseen kovien pakkasuomien torjunnassa.
 5. Hiilihapollisen betonin joustamattomuus ja hajoavuus kuuluvat sen puutteisiin, koska on välttämätöntä rakentaa massiivinen säätiö, joka aiheuttaa suuria kustannuksia säätiöön. Näiden kustannusten takia vaahtolohkojen alhaiset kustannukset voidaan hiljaa ylittää materiaalin positiivisista ominaisuuksista.
 6. Tarve käyttää erityisiä tappeja kaikkien rakenneelementtien kiinnittimien luotettavuuden varmistamiseksi.

Lisäksi kaasusilikaattilohkojen etuja voidaan epäillä. Esimerkiksi tämän materiaalin kestävyyttä ei ole testattu. Tällaista rakennetta ei ole vielä todistettu, koska materiaali on suhteellisen uusi ja sen kestävyys on osoitettu vain paperilla. Siksi on myös otettava huomioon.

Unproven on tämän materiaalin ympäristöystävällisyys. Ei ole aina varmaa, että tuotannossa käytetyt materiaalit ovat ympäristöystävällisiä ja niin edelleen. On mahdotonta tietää tarkkaan, mistä hiekka on otettu tai miten käytettyä alumiinipulveria on tehty.

Mutta huolimatta tästä, puutteiden läsnäolo ei ole vielä syytä luopua tämän materiaalin käytöstä rakentamisessa. Voit rakentaa taloja ja muita rakenteita ilmastetusta betonista ottamalla huomioon tämän materiaalin ominaisuudet ja ottamalla huomioon sen negatiiviset, mutta myös myönteiset näkökohdat.